sm-0501

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

 


2005. – siječanj

sadržaj:

  • Siemens Computers - novi PRIMERGY TX150 S3 tower server

  • Microsoft - SharePoint Web Parts i .NET sučelje za portal za učenje

  • Sun - istraživanje potvrdilo da je korisnicima digitalnih usluga najvažnija sigurnost i dostupnost podataka

  • Microsoft - protu-piratska inicijativa

  • Fujitsu Siemens Computers - promet pokretnih i poslovnih računala raste brže od konkurencije i tržišta

  • Fujitsu - notebook sa širokim 17" ekranom za ljubitelje multimedije i igara

  • Network Appliance - SnapValidator™ za provjeru integriteta blokova Oracle baza podataka

  • Sun - Open Source licence za Solaris

  • Sun omogućio slobodno korištenje preko 1600 patentiranih rješenja za Solaris

  • CA - eTRUST MANAGER dobio odobrenje američke vlade

  • StorageTek - Lifecycle Fixed Content Manager 100 za arhive s nepromjenjivim sadržajem.

  • Sun Microsystems - Sun Java System Identity Auditor

  • VERITAS - Windows profesionalci proglasili Veritasove proizvode najboljim od najboljih

  • Fujitsu i HHI - ultra brzi fiber optic switch - dokazanih 640 gigabita u sekundi!

  • Fujitsu Siemens Computers objavio LIFEBOOK E8020, istovremeno s objavom Intel® Centrino™ tehnologije

  • CA - Unicenter Desktop DNA r11

  • VERITAS - Backup Exec™ Suite, novi zlatni standard za čuvanje podataka

  • Fujitsu - početni model za seriju, TeamPoS 2000 S

  • Fujitsu - nova .NET verzija GlobalSTORE POS platformi

  • Microsoft Retail Management System - zamjena za registar blagajnu i smiješak

  • Sun Microsystems - Java rješenje za radio-frekventne privjeske za označavanje proizvoda

  • Allied Telesyn - nova serija Gigabit Ethernet switcheva - AT-GS900

  • Fujitsu - ekološko kućište za notebook računala

  • Fujitsu Siemens Computers - FibreCAT N40i, nova platforma za skladištenje podataka

  • Microsoft i SAP - proširenje integracije SAP NetWeavera i Microsoftovog .NET

  • Allied Telesyn, Tripleplay i Patientline - TV, telefon i Internet uz krevet u bolnici

  • Microsoft - rješenje za hosted messaging i kolaboraciju

  • Oracle - Database Lite 10g

  • Fujitsu siemens Computers PRIMERGY TX300 S2 postigao svjetski rekord za Exchange Server 2003 Benchmark MMB3

  • Computer Associates proglašen vodećim isporučiteljom za softver za upravljanje IT infrastrukturom

  • NetApp® FAS270c proglašen najboljim NAS proizvodom godine

  • Microsoft - alati za zaštitu od špijunskog i zloćudnog softvera

  • Fujitsu i Staccato - partnerstvo za razvoj bežičnog USB-a na jednom čipu

  • Fujitsu - sigurni magneto-optički disk od 1.3 GB s enkripcijom

  • Microsoft - Small Business Financials,


pregled


JANUARY 28, 2005

Fujitsu Siemens Computers - novi PRIMERGY TX150 S3 tower server

Minhen, Njemačka, - Fujitsu Siemens Computers je predstavio novi poslužitelj, PRIMERGY TX150 S3, mono procesorsko tower računalo namijenjeno malim i srednjim poduzećima, i područnim uredima velikih kompanija. Zasnovan je na Intelovoj najnovijoj Pentium i Celeron tehnologiji, ovaj početni poslužitelj nudi performanse dovoljne za širok raspon primjena, uključivši i server za tisak, datoteke i Web sjedišta. Koristi vrlo pouzdanu PC3200 DDR1 SDRAM memoriju i nudi izbor između U320 SCSI i SATA diskova, šest PCI utora i opcionalni hot-plug redundantni izvor napajanja, a ima i mogućnost značajnih proširenja.


Jan. 27, 2005

Microsoft - SharePoint Web Parts i .NET sučelje za portal za učenje

Orlando, Fla. - Microsoft Corp. je objavio Microsoft® Class Server 4.0, najnovije izdanje svoje platforme za upravljanje procesom učenja, koja nastavnicima omogućava da kreiraju, isporučuju i ocjenjuju predavanja i zadaće, te lakše praćenje napredovanja učenika. Class Server 4.0 omogućava učenici i nastavnicima pristup preko Interneta a zajedničko korištenje informacija se provodi preko SharePoint® 2.0 in u okviru rješenja Learning Gateway.


January 27, 2005

Sun - istraživanje potvrdilo da je korisnicima digitalnih usluga najvažnija sigurnost i dostupnost podataka

Santa Clara, Calif. - Sun Microsystems, Inc. je objavio rezultate istraživanja koje je za njih obavila kuća Harris Interactive®.

Istraživanje je pokazalo da 94% odraslih američkih korisnika koriste digitalne usluge, a među njima čak 82% smatra da je sigurnost njihovih on-line podataka od najveće važnosti (ocjena važnosti je bila 90 do 100%) . Iza toga po važnosti slijedi lakoća pristupa do podataka  - 63% ispitanika je tome dala ocjenu 90 do 100%. Mnogo ispitanika očekuje da podaci koje spremne putem digitalnih usluga trebaju biti dostupni vječno, u što su uključene i na mreži pohranjene fotografije, on-line zapisi o bankovnim transakcijama, glazba koja se može skidati s mreže i elektronička pošta. Premda svi ti korisnici očekuju da će potrebni prostor za spremanje svega toga rasti, nisu izrazili spremnost da platite za dodatne kapacitete za spremanje tih podataka. Digitalne usluge su on-line usluge koje korisnicima omogućavaju spremanje, upravljanje i zajedničko korištenje preko Interneta njihovih osobnih podataka poput fotografija, glazbe i elektroničke pošte.


Jan. 26, 2005

Microsoft - protu-piratska inicijativa

Redmond, Wash. - Microsoft planira tijekom 2005 godine proširiti svoj program Windows® Genuine Advantage, koji provjerava autentičnost korisnikovog softvera. Program je započeo kao pilot za engleske verzije Windowsa u rujnu 2004, a sada će se proširiti i na verzije u drugim jezicima. Osim sigurnosti koju im daje znanje da koriste autentični softver, korisnici koji se prijave u program će dobiti i popuste kod nabave raznih Microsoftovih proizvoda.


JANUARY 25, 2005

Fujitsu Siemens Computers - promet pokretnih i poslovnih računala raste brže od konkurencije i tržišta

Minhen, Njemačka, - Fujitsu Siemens Computers i dalje posluje bolje nego što raste tržište i bolje od konkurenata u EMEA regiji (Europa, srednji istok, Afrika). Prema IDC-u, za kalendarsku godinu 2004. zabilježen je rast od čak 62.6% na polju mobilnih uređaja, a ukupni rast je bio 23.3%, dok je tržište istovremeno raslo samo za 18.9%.

Izvrsni rezultati su postignuti i na polju server računala - za četvrti kvartal 2004. rast prometa X86 servera je dosegao 25.6% (tržište je u istom razdoblju raslo 14.5%)


January 25, 2005

Fujitsu - notebook sa širokim 17" ekranom za ljubitelje multimedije i igara

Mississauga, Ontario - Fujitsu Canada je objavio LifeBook® N6010 notebook računalo sa 17-inčnim ekranom širokog formata, koji omogućava gledanje filmova u originalnom širokom formatu, igraju igre ili gledaju nekoliko dokumenata jednog pored drugog. Neke od glavnih karakteristika - Mobile Intel® Pentium® 4 Procesor 538 s HT na 3.2 GHz;široki ekran od 17.0-inča ch, do 2 GB RAMa, diskovi od 100 GB ili 60 GB, optički disk, DVD pržilica za više formata ili DVD/CD-RW , modem + LAN, bežični LAN, TV tuner i.t.d.


January 25, 2005

Network Appliance - SnapValidator™ za provjeru integriteta blokova Oracle baza podataka

Sunnyvale, Calif. - Network Appliance, Inc. je objavio novi dodatak portfelju svojih proizvoda za upravljanje podacima, SnapValidator. SnapValidator je rješenje za okoliše s Oracle bazama podataka i prvi je proizvod koji može provesti od početka do kraja validaciju integriteta blokova iz Oracle baze Database, uz potporu za SAN, NAS, i IP SAN, prije nego se upišu u NetApp® unificirani okoliš za skladištenje podataka. Oracle Hardware Assisted Resilient Data (HARD) inicijativa je program koji za cilj ima sprečavanje korupcije podataka. Primjenom Oracle-ovih algoritama za provjeru podataka unutar uređaja za skladištenje SnapValidator daje korisnicima još jedan sloj zaštite i dodatnu sigurnost za njihove podatke. SnapValidator eliminira uzroke grešaka kao što su n.pr.: neplanirane greške u aplikacijama koje mogu upisati neispravne sadržaje u blokove podataka na disku; probleme s višestrukim slojevima softvera i hardvera koji stvaraju dodatnu kompleksnost i povećavaju vjerojatnost korumpiranja podataka prije nego se oni stignu upisati u jedinstveni NetApp sustav za skladištenje; slučajne ljudske greške koje mogu izazvati kopiranje podataka na neodgovarajuće resurse za skladištenje; složeni procesi uzimanja sigurnosnih kopija i rekonstrukciju koji isto mogu stvarati probleme i dovesti do korupcije.


January 25, 2005

Sun - Open Source licence za Solaris

Santa Clara, Calif. - Sun Microsystems, Inc. je objavio da će u okviru Open Source Inicijative (OSI) staviti na raspolaganje source kod za operacijski sustav Solaris 10. Sun je također najavio i formiranje Community Advisory Bord, odbora koji će pomoći oko definiranja razvojnih putova za OpenSolaris OS tehnologiju. Sun će u drugom kvartalu 2005. godine otvoriti posebni Web site s kojeg će se moći doći do Solaris koda


January 25, 2005

Sun omogućio slobodno korištenje preko 1600 patentiranih rješenja za Solaris

Santa Clara, Calif. - Sun Microsystems, Inc. je objavio do sada najveće pojedinačno oslobođenje patentiranih inovacija Open Source zajednici. Pisci rješenja za OpenSolaris će sada smjeti slobodno koristiti mnoga do sada patentima zaštićena rješenja. Sun Microsystems je omogućio korištenje preko 1.600 patentiranih rješenja, što će značajno doprinijeti jačanju Solarisa kao platforme za mnoga rješenja.


January 24, 2005

CA - eTRUST MANAGER dobio odobrenje američke vlade

Islandia, N.Y., - Computer Associates International je objavio da je eTrust SiteMinder 6.0 dobio odobrenje od U.S. General Services Administration (GSA), o okviru E-Gov inicijative za E-Authentication inicijatuivu, kojoj je cilj za potrebe vladinih agencija ostvariti rješenja za autentifikaciju, zasnovana na otvorenim standardima.

Osnovna ideja inicijative je osigurati infrastrukturu za sustav za ustanovljavanje identiteta, koji će, koristeći provjereni identitet, građanima, poslovnim i vladinim organizacijama omogućiti jednostavniji pristup do informacija.

Koristeći eTrust SiteMinder, korisnici koji pristupaju aplikacijama koje imaju ugrađenu E-Autentifikaciju mogu biti identificirani i njihova autentičnost potvrđena kod jedne agencije, a na osnovo toga ih može prepoznati i druga agencija koja će im poslati personalizirane informacije bez potrebe da i ona ponovno provjerava identitet. Organizacije koje koriste eTrust SiteMinder u sprezi s eTrust IdentityMinderom mogu lako administrirati korisnike i njihova prava za pristup.


Jan. 24, 2005

StorageTek - Lifecycle Fixed Content Manager 100 za arhive s nepromjenjivim sadržajem.

Louisville, Colo. - StorageTek® je objavio svoje viđenje razvojnog puta za dugoročnu zaštitu kritičnih korporacijskih podataka, te Lifecycle Fixed Content Manager 100, disk sustav za arhive s nepromjenjivim sadržajem. Ovim proizvodom se upotpunjava paleta proizvoda koji osiguravaju usklađenje s novim (SAD) propisima o čuvanju podataka i upravljanje arhivama sa fiksnim sadržajem, u koju spada i ekonomično rješenje s vrpcama, VolSafe WORM tape.

Lifecycle Fixed Content Manager 100 je projektiran za dugoročno skladištenje i čuvanje arhivskih podataka. Platforma osigurava sustav kojem se ne može neovlašteno pristupati, koji je siguran i pouzdan za skladištenje arhivskih podataka. Lifecycle Fixed Content Manager 100 radi s većinom programa za upravljanje sadržajima, uključivši i svim vodećim sustavima za arhiviranje elektroničke pošte.


January 24, 2005

Sun Microsystems - Sun Java System Identity Auditor

Santa Clara, Calif., - Sun Microsystems, je objavio Sun Java System Identity Auditor, rješenje za provjeru identiteta koje poboljšava postupak revizije i usklađivanja. Sustav osigurava provjeru identiteta uz čuvanje punog traga o tome kojim dijelovima sustava je identificirani pristupao. po novim zakonskim propisima u SAD, kompanije moraju pratiti i izvještavati tko je imao i pristupao kritičnim informacijama kao što su n.pr. financijske aplikacije ili zdravstveni podaci. Kompanije moraju osigurati i dostupnost podataka tko je sve imao privilegije pristupa do takvih informacija, te učinkovit sustav kontrole pristupa, koji se može dokazati da je učinkovit. Identity Auditor pomaže pri svemu tome.


January 24, 2005

VERITAS - Windows profesionalci proglasili Veritasove proizvode najboljim od najboljih

Mountain View, Calif. - VERITAS Software Corporation je objavio da su njegove proizvode za zaštitu podataka, visoku dostupnost i skladištenje podataka čitatelji redmond Magazina proglasili "najboljim od najboljih". Redmond magazine (ranije Microsoft Certified Professional Magazine) provodi godišnju anketu među svojim čitateljima, koji su ove godine izabrali Veritasove proizvode za pobjednike u slijedećim kategorijama: VERITAS Backup Exec™ je najbolji sustav za sigurnosne kopije; VERITAS Volume Manager (sada preimenovan u VERITAS Storage Foundation™ for Windows) je najbolji proizvod za upravljanje skladištem podataka; VERITAS Backup Exec je najbolji proizvod ili usluga za oporavak nakon raspada, a VERITAS Global Cluster Manager (sada preimenovan u Global Cluster Option) je najbolje rješenje za klastere ili Failover:


January 21, 2005

Fujitsu i HHI - ultra brzi fiber optic switch - dokazanih 640 gigabita u sekundi!

Tokyo i Berlin, -

Fujitsu Laboratories i Fraunhofer Institute for Telecommunications, instituta Heinrich-Hertz (HHI) su objavili razvoj prvog na svijetu ultra brzog optičkog preklopnika s mogućnosti optičkog pojačanja. Switch je dokazao da signale može obrađivati brzinom od 640 gigabita u sekundi (Gbps). Switch može pojačavati i preko 100 puta, kroz široki raspon valnih dužina i omogućava preklapanja brzinom većom od jednog terabita u sekundi.

Tehnologija korištena za ovaj switch će omogućiti i realizaciju slijedeće generacije ultra brzih optičkih obrada potrebnih za optički prijenos podataka i optičke uređaje za upravljanje i rad optičkih komunikacijskih mreža

Optičke mreže imaju prednost većeg frekventnog opsega i zbog toga i većih brzina rada i prijenosa, 100 pa čak i do 1000 puta bržih od elektroničkih. Međutim, kod optičkih mreža postoji i problem - veliki gubitak snage signala. Novo Fujitsu - HHI rješenje rješava i taj problem.


JANUARY 19, 2005

Fujitsu Siemens Computers objavio LIFEBOOK E8020, istovremeno s objavom Intel® Centrino™ tehnologije

Minhen,  - Fujitsu Siemens Computers je objavio LIFEBOOK E8020, istovremeno sa službenom objavom nove Intel® Centrino™ tehnologije za mobilne sustave (poznate pod šifrom Sonoma) i najnovije obitelji čipova, Intel 915.

LIFEBOOK E8020 je model notebook računala s vrha raspona, namijenjeno profesionalnim korisnicima koji žele potpuno opremljena računala, no koja su ujedno i fleksibilna za korištenje. Da bi ispunio potrebe za velikim proširenjima, LIFEBOOK E8020 koristi svojstva nove Intel tehnologije i pun raspon tradicionalnih sučelja, te utor za PC kartice, uz posebni utor za ekspres kartice, pa računalo osigurava potporu i za postojeće i za buduće komponente. Model se već sada isporučuje se s ATI MOBILITY RADEON X600 grafikom i 15.1-inch TFT SXGA+ ekranom, uz još nekoliko kombinacija od svibnja na dalje. Računalo ima pretinac za modularne uređaje u koji se prema potrebi mogu stavljati jedinice poput DVD pržilice, druge baterije, ili dodatna disk jedinica.

Sigurnost
LIFEBOOK E8020 na svim nivoima nudi zaštitu koja osigurava sigurno komuniciranje i sprečava neovlaštenu uporabu - od mogućnost unosa zaporke prije početka bootanja, dvostrukih lozinki za zaštitu sustava i BIOSa, posebne lozinke za pristup podacima na disku. Integrirani kontroler za Smart kartice omogućava i zaštitu na taj način. Po želji se može koristiti i opcionalni TPM (trusted platform) modul koji sprečava neovlašteni pristup do podataka i dodatnu zaštitu za transakcije, a robusno magnezijsko kućište štiti računalo od mehaničkih oštećenja. Kao i sva ostala profesionalna Fujitsu Siemens Computers notebook računala i LIFEBOOK E8020 ima ušicu za lanac za zaključavanje (t.zv. Kensington lock), za zaštitu od krađe cijele jedinice.

Upravljanje
DeskView softver za upravljanje klijentom osigurava lako i jednostavno održavanje i administraciju LIFEBOOKa E8020. Pokrivene su mogućnosti kao što su inventura, upravljanje BIOSom, i upravljanje alarmima. Za složenije operacije, poput migracije operacijskih sustava, daljinska instalacija aplikacijskog softvera, napredne inventure hardvera i softvera preko višestrukih mreža, te upravljanje licencama se mogu dobiti instalacijom opcionalnih ManageITSuite Migration i ManageIT Suite Controlling softvera.

Ergonomika
Lakoća korištenja i tihi rad su samo dio ključnih karakteristika LIFEBOOK E serije. Sustavi su razvijeni imajući na umu ergonomiku u uporabi, pa su opremljeni dobro svijetlim ekranom i velikom tipkovnicom. Port replikator omogućava jednostavni priključak perifernih uređaja. I port replikator i izvor napajanja za LIFEBOOK E8020 su kompatibilni s onima na ranijim modelima.


January 18, 2005

CA - Unicenter Desktop DNA r11

Islandia, N.Y., - Computer Associates International je objavio Unicenter Desktop DNA r11, rješenje za upravljanje osobnim računalima. Sustav omogućava lakše ažuriranje računala novim verzijama softvera, repliciranje standardnih postavki na nova računala, pomoć korisniku preko komunikacijskih linija i.t.d.


January 18, 2005

VERITAS - Backup Exec™ Suite, novi zlatni standard za čuvanje podataka

New York - VERITAS Software Corporation je objavom VERITAS Backup Exec™ Suite postavio novi zlatni standard za zaštitu podataka u Windows okruženju, te prezentirao sveobuhvatnu strategiju za mala i srednja poduzeća, za zaštitu, oporavak, upravljanje i čuvanje njihovih podataka, koji će organizacijama omogućiti razvoj modela za kontinuiranu zaštitu podataka u centraliziranim i distribuiranim okolišima. Backup Exec™ sustav se brine za zaštitu podataka od zlouporabe i uništenja, brzu restauraciju podataka ako ipak dođe do njihovog gubitka, upravljanje podacima, sigurnosnim i arhivskim kopijama, poštujući pri tome važeće propise o arhiviranju.


01/17/2005

Fujitsu - početni model za seriju, TeamPoS 2000 S

New York , N.Y. - Fujitsu Transaction Solutions Inc. je predstavio TeamPoS 2000 S, početni point-of-sale (POS) sustav za trgovačke organizacije.

TeamPoS 2000 S je član obitelji Fujitsuovih TeamPoS proizvoda i namijenjen je trgovačkim organizacijama kojima trebaju ne prevelike konfiguracije, no ipak im treba posebno prilagođena aplikacija i snaga pune konfiguracije Fujitsu TeamPoS 2000 sustava. TeamPoS 2000 S je projektiran za brzo i lako održavanje - sve glavne hardverske komponente se mogu zamijeniti za manje od tri minute, a dizajn je takav da jedinica zauzima vrlo malo prostora.

TeamPoS 2000 S konfiguracija se sastoji od kompaktne šasije sa standardnom TeamPoS 2000 jedinicom za napajanje, Intel Celeron 850MHz procesora, diska od 40GB, 128MB ECC memorije, dva USB (1.1) porta, Intel 10/100 Ethernet sučelja, VGA priključka, četiri serijska priključka (s napajanjem), PS/2 priključka za miša i tipkovnicu, diskete, te Microsoft Windows XP Embedded softverske platforme.


01/17/2005

Fujitsu - nova .NET verzija GlobalSTORE POS platformi

New York , N.Y. - Fujitsu Transaction Solutions je predstavio novu verziju GlobalSTORE point-of-sale (POS) softverske platforme izgrađene na Microsoftovom .NET Frameworku, programerskom modelu za izradu XML Web usluga i aplikacija, te pomoću Microsoftovog Visual Studio .NET 2005.

GlobalSTORE je kompletno i prilagodljivo rješenje za POS, upravljanje gotovinom i back office aplikaciju, namijenjeno trgovačkim organizacijama u rasponu od malih specijaliziranih trgovina do velikih lanaca. GlobalSTORE predstavlja kombinaciju više razvojnih alata u jedinstven, modularnu platformu za brzi i jednostavni razvoj POS aplikacija. Integracija GlobalSTORE s Microsoftovim Visual Studio .NET i .NET Frameworkom će još više olakšati i pojeftiniti uvođenje.

"Fujitsuovo rješenje GlobalSTORE je upravo ono što smo imali na umu kad smo kreirali Microsoft Smarter Retailing," rekao je Brain Scott, generalni direktor Microsoftove jedinice za rješenja u trgovačkim i ugostiteljskim organizacijama. "GlobalSTORE je projektiran za borbu protiv kompleksnosti, pa omogućava trgovcima da potroše manje vremena na upravljanje infrastrukturom, a više na poslovne rezultate."

GlobalSTORE je Fujitsuova integrirana platforma za maloprodajne aplikacije, zasnovana na Microsoft Windows okolišu. Lako se uklapa u CRM, sustave za upravljanje zalihama, kioske i mobilne aplikacije za trgovine. GlobalSTORE Windows platforma također daje potporu i za multimedijske aplikacije za Internet preglednike, čime se značajno smanjuje vrijeme potrebno da se djelatnike nauče raditi s aplikacijama.


Jan. 17, 2005

Microsoft Retail Management System - zamjena za registar blagajnu i smiješak

New York - Microsoft Business Solutions je najavio nove mogućnosti za Microsoft® Business Solutions Retail Management System, kompletno rješenje za POS i automatizaciju maloprodajnih trgovina, naročito za specijalizirane trgovine za darove i hobije, odjeću, alkoholna pića i sportsku robu. Rješenja ne samo što moraju ispuniti posebne potrebe segmenta tržišta, nego moraju biti i priuštive za male trgovačke organizacije. Za takve se nude specijalizirani paketi sa svim potrebnim hardverskim i softverskim elementima za trgovce koji su do sada bili opremljeni samo "Registar blagajnom i smiješkom".


January 17, 2005

Sun Microsystems - Java rješenje za radio-frekventne privjeske za označavanje proizvoda

New York, - Sun Microsystems je objavio Sun Java System RFID Tag and Ship rješenje i Sun RFID Reference arhitekturu. Sun je također objavio planove za stvaranje Industry Solution Architectura (ISA) koje bi ispunile specifične potrebe vertikalnih RFID (Radio Frequency Identification Device) tržišta kao što su uprava, proizvodnja, farmaceutska industrija i maloprodaja.

Sunov Java System RFID Tag and Ship ISA rješenje je jednostavno, početno rješenje koje korisnicima omogućava zadovoljenje osnovnih zahtjeva za RFID uređaje, kao što su zahtjevi maloprodajnih organizacija, ali i zahtjevi Ministarstva obrane SAD. Za korisnike koji žele ispuniti specifičnije RFID zahtjeve, ili integrirati RFID podatke s pozadinskim obradama, Sun RFID Reference Arhitektura daje potrebne smjernice. Sunov Java System RFID Tag and Ship je rješenje koje dobavljačima omogućava brzo uvođenje sustava za označavanje proizvoda RFID privjescima, prema zahtjevima maloprodajnih organizacija. Sustav omogućava i obradu označenih sanduka i paleta brzinom od jedne ili dvije sekunde po jedinici. Sustav se može uvesti za otprilike tjedan dana.


14/01/2005

Allied Telesyn - nova serija Gigabit Ethernet switcheva - AT-GS900

Allied Telesyn je počeo s isporukama ne-upravljanih Layer 2 10/100/1000T Gigabit Ethernet switcheva iz serije AT-GS900. Ovi brzi switchevi su predviđeni za osiguranje širokopojasnog pristupa za osobna računala, a naročito su prikladni za mala i srednja poduzeća.

U seriji GS900 su modeli s 5, 8, 16 i 24 priključaka. Povrh toga, postoje i tri modela (s 8, 16 i 24 priključaka) na kojima se mogu koristiti i pretinci za proširenja, zbog lake integracije u optičke mreže, tamo gdje je to potrebno.


January 13, 2005

Fujitsu - ekološko kućište za notebook računala

Tokyo, - Fujitsu i Toray Industries su objavili da su prvi na svijetu razvili kućišta za velika notebook računala izrađena od plastike, zasnovane na sirovinama iz biljaka, koja znatno manje ugrožavaju okoliš. Prva takva kućišta će se pojaviti u Fujitsuovim modelima za proljeće 2005., u FMV-BIBLO NB80K notebook računalima. Osim što je bolje razgradiva, za proizvodnju nove plastike se troši i manje naftnih sirovina. Sličnu plastiku Fujitsu koristi za manje komponente već od 2002. godine, no tadašnja varijanta nije bila prikladna za izradu većih plastičnih odljevaka poput kućišta.


January 12, 2004

Fujitsu Siemens Computers - FibreCAT N40i, nova platforma za skladištenje podataka

Skalabilno mrežno skladištenje za mala i srednje poduzeća

Minhen, - Fujitsu Siemens Computers je objavio novu platformu za skladištenje podataka, FibreCAT N40i, čime je zaokružen portfelj NAS (Network Attached Storage) proizvoda za mala i srednja poduzeća. Ovo rješenje, koje spada u gornji dio raspona proizvoda, također integrira opciju povezivanja preko Internet Small Computer System Interface (iSCSI) koju je razvio Fujitsu Siemens Computersov partner String Bean Software. Rješenje koristi i prednosti Microsoftovog Windows Storage Servera 2003, što ga čini optimalnim serverom za datoteke i štampače.

Lako prenošenje podataka koje treba skladištiti

FibreCAT N40i koji radi pomoću iSCSI-a otvara SAN (Storage Area Network) rješenja i za svijet Etherneta. iSCSI olakšava prijenos podataka koje treba skladištiti preko postojećih IP mreža. Ova tehnologija istovremeno pruža i sve prednosti SAN-a, bez kompleksnosti i cijene karakteristične za FibreChannel (FC) tehnologiju.

Kompletno rješenje za skladištenje podataka za mala i srednja poduzeća

Novi sustav dolazi u verziji s 2U policom, koja je prikladna za stalno rastuće potrebe korisnika. Koriste se hot-swappable SCSI diskovi (36 GB, 72 GB, 146 GB, 300 GB), pa N40i može slobodno imati kapacitete od 64 GB sve do 1.2 TB, a po potrebi se može i proširiti preko FC-a do otprilike. 35 TB korištenjem vanjskih sustava za skladištenje (SAN gateway).

FibreCAT N40i je kompatibilan sa svim protu-virusnim softverom, lako se integrira u bilo kakvo informatičko okruženje, a u sprezi s Windows Storage Server Feature Pack-om, savršeni je uređaj za mrežno skladištenje za Microsoftov Exchange.

Fujitsu Siemens Computers sada nudi dva iSCSI rješenja: FibreCAT N40i za gornji dio raspona i FiberCAT N20i za početna rješenja, oba s kapacitetom skladištenja do 1 terabajta.


January 12, 2005

Microsoft i SAP - proširenje integracije SAP NetWeavera i Microsoftovog .NET

Walldorf, Njemačka i Redmond, Wash. - - Microsoft i SAP su objavili Portal Development Kit za Microsoft® .NET (PDK for .NET) u okviru SAP NetWeaver™,

PDK se može učitati s: http://www.sdn.sap.com.


11/01/2005

Allied Telesyn, Tripleplay i Patientline - TV, telefon i Internet uz krevet u bolnici

Allied Telesyn je objavio da sada 66.000 pacijenata uživa u prednostima TV, radio i telefona uz svoj krevet, što su im omogućili Fast Ethernet i Layer 3 Rapier switchevi i instalirane inovativne konzole od Patientline-a. Integraciju i uvođenje sustava te specijalistički softver je osigurao Tripleplay Services

Rješenje koje su osigurali Tripleplay, Patientline i Allied Telesyn će do bolesničkog kreveta u bolnicama dovesti televiziju, telefon i Internet priključak. projektom će u slijedeće tri godine biti pokriveno do 66 tisuća britanskih pacijenata.


Jan. 10, 2005

Microsoft - rješenje za hosted messaging i kolaboraciju

Redmond, Wash. - Microsoft je objavio Microsoft® Solution for Hosted Messaging and Collaboration 3.0, novu generaciju host usluga za male i srednje poslovne organizacije. Uslugu će pružati Microsoftovi partneri za davanje usluga.

Usluga se oslanja na Microsoft Solution for Hosted Exchange 2003 kojoj je dodana potpora za hosted verzije Microsoft Office Live Communications Server 2005 i Windows® SharePoint® usluga. S ovim rješenjem će i manji korisnici dobiti ekonomično rješenje za elektroničku poštu, zajedničke kalendare, kontakte, suradnju na dokumentima i instant messaging, koja su si do sada mogla priuštiti samo velike kompanije.

Microsoftov Solution for Hosted Messaging and Collaboration je inačica Microsoftovih Exchange 2003, Live Communications Server 2005 i Windows SharePoint usluga, koje se instaliraju na host poslužitelju.


10-JAN-2005

Oracle - Database Lite 10g

Redwood Shores, Calif. - Oracle je objavio Oracle® Database Lite 10g, prvu bazu podataka koja osigurava snagu grid tehnologije i za mobilne djelatnike.

Oracle Database Lite 10g je kompletno i integrirano rješenje za razvoj i uvođenje aplikacija s bazama podataka za mobilna okruženja.


Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY TX300 S2 postigao svjetski rekord za Exchange Server 2003 Benchmark MMB3

U klasi dvostrukih servera, PRIMERGY TX300 S2 je postigao svjetski rekord od 7.500 MMB3 (MAPI Messaging Benchmark 3) korisnika u testu Exchange Server 2003 Benchmark MMB3, što znači da PRIMERGY TX300 S2 može poslužiti preko 4% više korisnika nego raniji nositelj rekorda, DELL-ov PowerEdge 2850.

Uz istu konfiguraciju kao PowerEdge 2850, PRIMERGY TX300 S2 je pokazao 30% bolje vrijeme odziva i za 5% manje iskorištenje procesora, usprkos tome da je posluživao 300 dodatnih korisnika.

Test se izvodio na konfiguraciji PRIMERGY TX300 S2 s Exchange Serverom i Active Directory-em. PRIMERGY TX300 S2 je imao dva Intel® Xeon™ 3.6 GHz procesora, 4 GB radne memorije i šest diskova od po 36-GB za operacijski sustav i Active Directory. Za Exchange baze podataka je korišten podsustav SCSI diskova od deset PRIMERGY SX30 sa 140 18-GB diskova.

Rezultati za Microsoft Exchange MMB3 test se mogu naći na:

http://www.microsoft.com/exchange/evaluation/performance/default.asp.


January 4, 2005

Computer Associates proglašen vodećim isporučiteljom za softver za upravljanje IT infrastrukturom

Islandia, N.Y., - Computer Associates International je objavio da ga je IDC proglasio vodećim isporučiteljom softvera za upravljanje IT infrastrukturom, t.j. za inventuru i upravljanje informatičkim hardverskim i softverskim resursima. CA na tom području drži 12,7% tržišta, s rastom prometa od 19,3%. IDC očekuje značajne prilike na tom tržištu.

CA-ova Unicenter Asset Management rješenja omogućavaju organizacijama da aktivno upravljaju cijelom informatičkom infrastrukturom. Rješenje pokriva automatsko otkrivanje resursa, upravljanje konfiguracijama, praćenje korištenja softvera i izvještavanje preko više platformi.


January 7, 2005

NetApp® FAS270c proglašen najboljim NAS proizvodom godine

Sunnyvale, Calif. – U svojem popisu najboljih tehnoloških dostignuća u protekloj godini, časopis InfoWorld je, zbog "njegove fleksibilnosti, skalabilnosti i kontinuiteta u industriji sustava za skladištenje podataka", proglasio Network Applianceov FAS270c "Najboljim NAS rješenjem godine".

InfoWorld je primijetio da je FAS200 serija u stanju učiniti više nego samo NAS, pa je i punopravno SAN rješenje, no nagrada mu je dodijeljena u kategoriji NAS, kako bi se odalo priznanje povijesnim doprinosima NetAppa na polju NAS-a.

“Nakon što smo razmotrili FAS270c, cluster konfiguraciju koja nudi čak do 6 TB kapaciteta na više od 42 disk jedinice, mogu samo dodati da jedinstvene karakteristike idu ruku pod ruku s vrhunskim performansama, izvrsnim softverom za upravljanje podacima i pouzdanosti u aplikacijama kritičnim za uspjeh poslovanja. Uređaj bi trebao biti prikladan baš za svaku vrstu poslovanja." rekao je Mario Apicella, InfoWorldov kolumnist.


Jan. 6, 2005

Microsoft - alati za zaštitu od špijunskog i zloćudnog softvera

Redmond, Wash. - Microsoft je najavio nova tehnološka rješenja za dodatnu zaštitu od t.zv. "spyware" programa i drugog zloćudnog softvera. Korisnici mogu s Weba skinuti prvu beta verziju Microsoft® Windows® AntiSpyware. Najavljen je i alat za uklanjanje zloćudnog softvera u Windows okruženju. Alat koji će izaći tijekom siječnja 2005 biti će komplementaran tradicionalnim anti-virus tehnologijama i sa PC-a će uklanjati viruse i crve. Alat koristi napredne sigurnosne tehnologije koje su izašle sa Windows XP Service Pack 2 (SP2).

Beta izdanje Windows AntiSpyware-a je zasnovano na tehnologiji kupljenoj od GIANT Company Software Inc. AntiSpyware će pomoći u reduciranju negativnih učinaka spyware softvera, poput usporenja računala, dosadnih prozora koji uskakuju s reklamama, neželjenih promjena u postavkama za Internet i neovlaštene uporabe privatnih informacija. Može se koristiti na Windows 2000 i kasnijim verzijama.

Windows AntiSpyware omogućava korisnicima slijedeće:

  • Otkrivanje i uklanjanje spyware softvera - poznati špijunski softver se lako i brzo uklanja s računala.
  • Poboljšava sigurnost surfanja po Internetu. Kontinuirana zaštita protiv pedesetak i više metoda pomoću kojega neki Web site može na vaše računalo instalirati spyware.
  • Zaustaviti najnovije prijetnje. Automatsko ažuriranje potpisa najnovije otkrivenih spyware programa.

Alat za uklanjanje zloćudnog softvera konsolidira veći broj već postojećih alata u jednu cjelinu. Alat će se ažurirati svakog drugog utorka u mjesecu, u okviru Microsoftovog mjesečnog procesa ažuriranja sigurnosnog softvera. 

Alat za uklanjanje zloćudnog softvera će se nuditi na slijedeće načine:

  • Kao ažuriranje visokog prioriteta kroz Windows Update i kroz Auto Update
  • Kroz jednostavno, on-line sučelje
  • Za velike korporativne korisnike kao download preko Microsoft Download Centra

Preduvjet za uporabu je instalacija Windows XP Service Pack 2.


January 5, 2005

Fujitsu i Staccato - partnerstvo za razvoj bežičnog USB-a na jednom čipu

Tokyo, Japan i San Diego, Cal. - Fujitsu Limited i Staccato Communications su objavili partnerstvo za razvoj bežičnih USB sučelja i ultra-wideband (UWB) rješenja koja će stati na jedan CMOS čip. Najveća uporaba takvih čipova se očekuje na kućnim računalima, digitalnim uređajima za kućanstvo i mobilne telefone.


January 03, 2005

Fujitsu - sigurni magneto-optički disk od 1.3 GB s enkripcijom

San Jose, CA, - Fujitsu Computer Products Amerika,je objavio DynaMO® 1300, džepni magnetsko-optički (MO) disk veličine 3.5 inča, kompaktnu i laganu jedinicu za skladištenje podataka i sigurnosne na pokretnim uređajima. Disk korisniku daje i mogućnost da kriptira podatke i zaštiti ih lozinkom, tako da su podaci osigurani i od fizičkog uništenja i od zlouporabe.

Fujitsu DynaMO 1300 Pocket se napaja preko brzog USB 2.0 sučelja, čime se dobiva plug-and-play funkcionalnost i izbjegava potreba za strujnim adapterom. Novi uređaj ima kapacitet od 1.3 GB i potpuno je unatrag kompatibilan s ranijim 3.5-inčnim MO diskovima od 640MB, 540MB, 230MB, i 128MB. Troškovi čuvanja podataka su manje od jednog centa (USD) po megabajtu.


Jan. 5, 2005

Microsoft - Small Business Financials,

Redmond, Wash. - Microsoft je objavio Microsoft® Business Solutions Small Business Financials, izdanje za sjevernu Ameriku. Radi se o preimenovanoj i proširenoj verziji Microsoft Business Solutions Small Business Managera. Microsoft Small Business Financials je paket za knjigovodstvo i upravljanje poslovanjem za manja poduzeća, tipično sa 10-49 djelatnika. Small Business Financials je dio postojeće grupe Microsoftovih proizvoda namijenjenih manjim tvrtkama. U grupu spada i nedavno najavljeni Office for Small Business Management edition.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018