Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
objava za medije

 


Split, 8. lipnja 2006

Životni vijek dokumenata i zapisa - očuvajmo naše znanje u skladu sa propisima

Tvrtke BCC Services, Zagreb, i IT Sistemi, Split, su 8 lipnja 2006., u prostorijama Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu, organizirale skup pod nazivom " Životni vijek dokumenata i zapisa - očuvajmo naše znanje u skladu sa propisima". Skup, na kojem je učestvovalo pedesetak učesnika iz cijele Hrvatske, je otvorio Dr.Radman iz Instituta, a o problematici i rješenjima su govorili stručni predavači iz zemlje i inozemstva.

Tvrtke BCC Services, Zagreb, i IT Sistemi, Split, ponudile su hrvatskom tržištu kompletno rješenje za upravljanje životnim tijekom dokumenata i zapisa temeljeno na Kofax rješenju za prihvat dokumenata i novoj inačici Meridia, softvera za elektroničko upravljanje dokumentima i zapisima (eDRM - electronic Document & Record Management) – inačici Meridio 4.4.

Kofax posjeduje rješenje za automatizaciju prihvata svih vrsta dokumenata, njihovu digitalizaciju i spremanje u neki od eDRM sustava kao što je Meridio. Ovim rješenjem podržani su praktično svi skeneri raspoloživi na tržištu. Pored podrške za specijaliziranu opremu, Kofax omogućuje kontrolirano i jednostavno implementiranje i kontrolu poslovnog procesa zaprimanja dokumenata u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Meridio nudi kompletan sustav za upravljanje dokumentima, koji uključuje i najstrože nove europske Records Management standarde vezane uz sigurnost dokumenata. Meridio može pohraniti sve vrste elektroničkih dokumenata koje posjeduje neka organizacija, te pohraniti informacije čak i o onim dokumentima koji se ne čuvaju u elektroničkom obliku. Dokumenti i pripadni podaci o njima pohranjuju se na strukturiran i sistematiziran način, koji omogućuje sigurnu pohranu, potpunu kontrolu pristupa, te brz i jednostavan dohvat ovlaštenim korisnicima.

U prostorijama Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu, predstavljene su novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i zapisima (Document Management i Record Management), pregled regulative i certifikata iz tog područja, načini skeniranja, obrade i automatizacije prihvata dokumenata.

Novo, unaprijeđeno izdanje Meridiovog i Kofax rješenja usredotočilo se na ključne zahtjeve državne uprave i velikih poslovnih sustava za usklađenošću s novim Europskim zakonima i normama (Zakon o slobodi informiranja, Zakon o pravu pristupa informacijama, Zakon o elektroničkom dokumentu). U skladu s preporukama EU, korisnici iz javnog sektora uvode samo certificirane Record Management sustave, a Meridio posjeduje certifikate Model Requirements for Electronic Records Management (priredio Cornwell Affiliates plc) i Public Records Office (izradila Vlada Velike Britanije i Nacionalni arhiv).


 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018