sm-0606

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

 


2006. – lipanj


u ovom broju:

 20.06.2006. – 25.06.2006.

-  Fujitsu Siemens Computers - LIFEBOOK Q2010: prvi notebook s ugrađenim 3G/UMTS

-  Fujitsu izlaže biometričke uređaje, komunikacijsku opremu, i nove diskove

-  Microsoft – planovi za proizvode za ujedinjene komunikacije

-  Microsoft – Excel kao platforma budućnosti za modeliranje i trgovanje

-  Microsoft - Robotics Studio za razvoj robotskih aplikacija

-  Kofax – potpora za Oracle® Content Database i Oracle Records Database

-  Network Appliance - ponudi dodan Brocade SAN Switch

-  SCO – investicije u razvoj mobilnih aplikacija

-  Sun – pridružuje se u SNIA; povlači se iz IBM-ove Aperi inicijative

12.06.2006. – 18.06.2006.

-  Meridio – eDRM za gradsku upravu u Derbyu

-  Meridio – grupa Galam izvršila glatki prijelaz na Meridio eDRM sustav u rekordnom vremenu

-  Fujitsu, NEC Electronics, Renesas, i Toshiba – standardizacija procesa proizvodnje poluvodiča za iduću generaciju integriranih krugova

-  Microsoft – Bill Gates se djelomično povlači u srpnju 2008

-  Microsoft – objavljena strategija za uredske poslovne aplikacije, veza između poslovnih aplikacija i Microsoft Officea

-  Microsoft - Microsoft Dynamics AX 4.0, sveobuhvatno rješenje za upravljanje poslovanjem

-  Microsoft – novi certifikati za IT profesionalce Microsoft Certified Architect (MCA) i Microsoft Office Specialist (MOS)

-  Allied Telesyn – promjena imena u Allied Telesis

-  GFI – izašao GFI MailSecurity 10

-  NetApp – novi proizvod za HPC tržište

-  SAP – novo izdanje aplikacije za globalno poslovanje

05.06.2006. – 11.06.2006.

-  BCC Services – skup "Životni vijek dokumenata i zapisa - očuvajmo naše znanje u skladu sa propisima" u Splitu

-  Fujitsu Siemens Computers - PRIMERGY BladeFrame za bankarsko poslovanje sa stanovništvom

-  Fujitsu – peta generacija uspješnog konvertibilnog Tablet PC-a

-  Fujitsu Services – traže se inovativni maloprodavači

-  Microsoft - Microsoft Office PerformancePoint Server 2007

-  Microsoft – Antigen, proizvodi za sigurnu e-poštu

-  Microsoft – planirane nove mogućnosti za BizTalk Server 2006 R2

-  Microsoft - Windows Compute Cluster Server 2003, za paralelno računalstvo visokih performansi

-  Microsoft – tehnologija treba biti dostupna svima

-  CA i ARKIVIO – tehnologija za upravljanje datotekama proširuje BrightStor sustav za upravljanje pohranom podataka

-  CA- nova izdanja rješenja za upravljanje identitetima i pravima na pristup

-  NetAppov Decru - Lifetime Key Management™ 3.0 Appliance

29.05.2006. – 04.06.2006.

-  Fujitsu Siemens Computers - novi LIFEBOOK T4210 sa zakretnim ekranom

-  Fujitsu Siemens Computers – profesionalni PC ESPRIMO štedi struju

-  Fujitsu Siemens Computers – novi model licenciranja Linuxa za blade servere

-  Fujitsu Siemens Computers - Adaptive Computing for mySAP™Business Suite™ on Windows

-  Fujitsu - Mag EraSURE™ degausser za komercijalnu uporabu

-  Fujitsu - FLASHWAVE® 6100 GPON platforma za optičke mreže

-  Fujitsu smješten među "Vodeće" u Gartnerovom čarobnom kvadrantu za iduću generaciju SONET opreme

-  Meridio na konferenciji MER

-  Kofax – nagrada "Best of Show" za Document Scan Server

-  Microsoft - Visual Studio i za baze podataka

-  NetApp - 500 globalnih poduzeća rješavaju problem poštivanja globalnih propisa uz pomoć NetAppovih rješenja

-  SAP – korisnicima o razvojnim planovima

-  SAP – istraživanje pokazalo da srednje tvrtke vide razvoj i spas u informatičkoj tehnologiji

 


20.06.2006. – 25.06.2006.


Munich, Jun 19, 2006

Fujitsu Siemens Computers - LIFEBOOK Q2010: prvi notebook s ugrađenim 3G/UMTS

Fujitsu Siemens Computers je objavio prvi notebook s ugrađenim 3G/UMTS-om, LIFEBOOK Q2010. To je zadnja riječ u notebook računalima za rukovoditelje, kompatibilnim s mobilnim mrežama: T-Mobile u Njemačkoj i Austriji, mobilkom austria u Austriji, Orange u Francuskoj, Telefonica u Španjolskoj, Swisscom u Švicarskoj, Telenor u Norveškoj, Elisa u Finskoj, 3 u Švedskoj i u cijelom broju Vodafone tržišta.

Ugrađeni UMTS sustav je kompletno integriran s UMTS komunikacijskim modulom i antenom koji su do sada bili dodatne opcije na karticama koje su virile van računala. prednost je da više nisu potrebni vanjski uređaji, a SIM kartica se može mijenjati s istom lakoćom kojom se mijenja kartica u mobilnom telefonu.


Sunnyvale, CA, June 21, 2006

Fujitsu izlaže biometričke uređaje, komunikacijsku opremu, i nove diskove

Fujitsu Computer Products of America je objavio da će na izložbi 2006 Corporate & Channel Computing (C3) izlagati Fujitsu PalmSecure™ tehnologiju za biometričku autentifikaciju, XG 10Gb Ethernet svičeve, Mag EraSURE™ profesionalni degauser, najnovije disk jedinice i nekoliko novosti iz Internet tehnologije.

·  PalmSecure: uređaj za bez-kontaktnu identifikaciju pomoću toplinske slike vena u dlanu.

·  XG700 & XG1200 Ethernet svičevi: Fujitsu XG700 I XG1200 svičevi su iduća generacija Layer 2, non-blocking 10Gb Ethernet svičevi, idealni za računallstvo visokih performansi (HPC - Enterprise High Performance Computing) deployment, te za nova Internet SCSI (iSCSI) I Network Attached Storage (NAS) tržišta.

·  Mag EraSURE Professional Value Degausser: Uređaj za brisanje podataka s magnetskih medija koji sigurno uništava podatke kojima je istekao životni vijek I koje treba uništiti.

·  Diskovi: Fujitsu prikazuje 200GB Serial ATA (SATA) diskove i Serial Attached SCSI (SAS) proizvode formata 2.5" I 3.5", te 4G Fibre Channel diskove.

·  Trusted Network Gateway: Fujitsu će prikazati I sigurni Internet akcelerator koji osigurava brze komunikacije koristeći hardverski zasnovanu IPsec zaštitu.


SAN FRANCISCO — June 25, 2006

Microsoft – planovi za proizvode za ujedinjene komunikacije

Novi proizvodi iz grupe 2007 Office za korporacijske komunikacije ujedinjuju glasovne poruke, konferencije, IM i kolaboraciju.

Microsoft je objavio planove za ujedinjene komunikacije. Nova koncepcija će srušiti pregradne zidove između e-maila, instant messaginga, mobilne i glasovne telefonije preko Internet protokola (VoIP), te audio-, video- i web konferencija. Uz objavljenu viziji, Microsoft je objavio i nekoliko novih i proširenih tehnologija koje će se koristiti u proizvodima iz grupe Microsoft Office system 2007. Microsoft Exchange Server uključuje nove ujedinjene messaging mogućnosti, Microsoft Office Outlook®, i Microsoft Speech Server, ažurirane verzije alata za suradnju i komplet novih komunikacijskih uređaja.

·  Microsoft Office Communications Server 2007, platforma koja radi po Session Initiation Protokolu i osigurava upravljanje VoIP pozivima ovisno o prisutnosti učesnika na mreži, audio-, video- i web konferencije i instant messaging komunikacija

·  Microsoft Exchange Server 2007 unified messaging ide dalje od e-maila i sadašnjih samostojećih sustava za glasovne poruke – u jedan ulazni pretinac ujedinjuje e-mail, glasovnu poštu i faksove, te nove mogućnosti kao što su mogućnost upravljanja pomoću glasovnih poruka s bilo kojeg telefona.

·  Microsoft Office Communicator 2007, ujedinjeni komunikacijski klijent koji radi u sprezi s Office Communications Server 2007 i osigurava, korporacijski VoIP “softphone”; sigurni instant messaging sustav. Office Communicator 2007 će biti dostupan u desktop, browser i Windows Mobile® verzijama.

·  Microsoft Office Live Meeting, servis za konferencija, za kojeg je dovoljan PC i veza na Internet. Proširenja za Office Live Meeting uključuju potporu za e-učenje, proširene audio i video mogućnosti, uključivši i VoIP, poboljšano korisničko sučelje, glatka integracija s Microsoft Office sustavom i jednostavnije uvođenje.

·  Microsoft Office RoundTable™, uređaj za audio-video suradnju s jedinstvenom kamerom koja pokriva 360 stupnjeva. U kombinaciji s Office Communications Serverom 2007, RoundTable omogućava konferencije čiji se učesnici nalaze na više raznih lokacija. Učesnici imaju panoramski pogled na cijelu (virtualnu) konferencijsku salu i pogled izbliza za učesnike koji upravo govore.

·  Microsoft Office Communicator phone, softver zasnovan na Communicatoru, za pokretanje novih glasovnih i video uređaja, uključivši i stolne IP telefone

·  Periferni uređaji za PC, kao što su USB slušalice, bežične USB slušalice, USB web kamere i PC monitori s ugrađenim audio i video komponentama.


NEW YORK — June 20, 2006

Microsoft – Excel kao platforma budućnosti za modeliranje i trgovanje

Microsoft je demonstrirao stvar koja bi mogla postati standardna platforma za modeliranje i trgovanje: Microsoft® Office Excel® i Microsoft Office SharePoint® Server sazdanim na Windows® Compute Cluster Server 2003 high-performance computing klasteru.

Rješenje koje je demonstrirano na klaster platformu koristi sposobnosti Microsoft Office Excel za potrebe financijskih kuća, kao front-end sučelje za Windows Compute Cluster Server 2003 softver kao back-end analitički stroj.

Excel 2007 će donijeti slijedeće koristi:

·  Povećanu skalabilnost. Office Excel 2007 osigurava potporu za spreadsheetove s do 1 milijuna redaka i 16.000 stupaca.

·  Usklađenost s propisima i upravljanje spreadsheetovima. Office Excel 2007 i Excel Services omogućavaju da se tablicama upravlja na serveru (kao što je Office SharePoint Server 2007) i da se tako zaštite važne informacije i osigura da svi rade s najnovijim podacima.

·  Osnovni alati za vizualizaciju. sada će se za informacije lakše primjenjivati uvjetno formatiranje. To će pomoći da se lakše uoče ponavljani uzorci i trendovi u podacima. Za vizualizaciju će se moći koristiti razni novi efekti, kao n.pr. postepeni prijelaz boja i sl.

·  BI alati. Office Excel 2007 daje punu potporu za Microsoft SQL Server™ 2005 Analysis Services i alate koji će pomoći kod analize poslovno obavještajnih informacija.


PITTSBURGH— June 20, 2006

Microsoft - Robotics Studio za razvoj robotskih aplikacija

Microsoft je prikazao novi okoliš za robotske aplikacije, Microsoft® Robotics Studio development platformu. Današnji sve snažniji procesori i sve jeftiniji senzori izazivaju procvat robotičkih aplikacija za širok spektar uređaja, od usisavača za kućanstva do vozila bez vozača, za akcije traženja i spašavanja. Microsoft Robotics Studio osigurava zajedničku razvojnu platformu za inovatore na polju robotike.


IRVINE, Calif., June 19, 2006

Kofax – potpora za Oracle® Content Database i Oracle Records Database

Kofax je objavio potporu za Oracleovu tehnologiju i proizvode za upravljanje sadržajima i zapisima, Oracle® Content Database (Oracle Content DB) i Oracle Records Database (Oracle Records DB). Modul za integraciju Ascenta za Oracle Content DB i Oracle Records DB korisnicima omogućava pristup rješenjima za obuhvat podataka, automatsku klasifikaciju dokumenata, vađenje podataka i provjeru za Internetski distribuirani obuhvat ili centralizirane okoliše.


San Jose, CA. – June 19, 2006

Network Appliance - ponudi dodan Brocade SAN Switch

Network Appliance dodaje Brocade SilkWorm® 4900 switch u svoj portfelj 4 Gbit/sek. SAN infrastrukturnih proizvoda. Brocade SilkWorm 4900 fabric switch može raditi sa 32 do 64 porta u jednoj domeni. Novi switch je namijenjen za širok raspon aplikacija za mrežnu pohranu podataka.


LINDON, Utah, June 20, 2006

SCO – investicije u razvoj mobilnih aplikacija

SCO Grupacija je objavila novi program investicija u nove mobilne aplikacije za bežične uređaje, koji će se razvijati pomoću SCO-ovog novog alata EdgeBuilder software developer kit (SDK). SCO je objavio natječaj s nagradama od 100 tisuća dolara ili BMW M15 automobilom od 507 konjskih snaga. 


SANTA CLARA, CALIF. June 21, 2006

Sun – pridružuje se u SNIA; povlači se iz IBM-ove Aperi inicijative

Sun Microsystems je objavio da se povlači iz inicijative Aperi za open source upravljanje pohranom podataka, koju je pokrenuo IBM u listopadu 2005. Sun vjeruje da se tom inicijativom treba upravljati kroz udruženje Storage Networking Industry Association (SNIA), i planira učestvovati u softverskim projektima pod okriljem te organizacije.


12.06.2006. – 18.06.2006.


London June 9, 2006

Meridio – eDRM za gradsku upravu u Derbyu

Meridio je objavio da je gradsko vijeće Derbya potpisalo s Meridiom sporazum po kojem će Meridio eDRM biti uveden kao ključni element njihovih informatičkih rješenja pod nazivom Strategic IT Framework. Derby’s Strategic IT framework je uslužno orijentirana arhitektura koja će zamijeniti veći broj odvojenih sustava, i predstavljati unificirani skup generičkih servisa sagrađenih na standardiziranoj infrastrukturi sposobnoj da posluži cijeli grad.

Meridio je ispunio sve zahtjeve koje je gradska uprava imala za sustav za upravljanje dokumentima i zapisima preko svih organizacijskih jedinica. Meridio će na siguran način upravljati svim dokumentima i zapisima gradske uprave i osigurati integraciju informacija s mnogim poslovnim aplikacijama.


Meridio – grupa Galam izvršila glatki prijelaz na Meridio eDRM sustav u rekordnom vremenu

Meridio je objavio uspješni završetak značajnog projekta na uvođenju eDRM (enterprise Document and Records Management) sustava u Grupaciji Galam. pošto je novi sustav treba zamijeniti ranije postojeći, bilo je potrebno kroz cijelo vrijeme tranzicije osigurati kontinuitet dostupnosti informacija. Sustav je sada u punom pogonu I sve je obavljeno bez prekidanja poslovnih aktivnosti. Sustav je uveo Meridiov regionalni partner, HP Izrael. Galam je vodeći proizvođač fruktoze, glukoze i škroba u Izraelu I najveći isporučitelj fruktoze za Europu. Dio procesa tranzicije je bio posebno napisani program koji je automatski konvertirao sve dokumente iz starog sustava I prebacivao ih u novi. Pri to je sinkronizacija ključnih riječi obavljena putem organizacijinog ERP sustava a sinkronizacija korisnika putem Active Directorya.


Tokyo, June 13, 2006

Fujitsu, NEC Electronics, Renesas, i Toshiba – standardizacija procesa proizvodnje poluvodiča za iduću generaciju integriranih krugova

Fujitsu, NEC Electronics,Renesas Technology i Toshiba su objavili dogovor da će nastojati definirati standardizirani procesnu tehnologiju za proizvodnju naprednog sustava elektroničkih krugova visokog stupnja integracije za generaciju 45 -nanometarskih krugova i dalje.

Zajednički program će definirati osnovni standard za izvjesne aspekte procesne tehnologije, koji će svakoj od kompanija omogućiti lakši pristup do intelektualne svojine i biblioteka ostalih kompanija, imajući na umu mogućnost zajedničkog korištenja pogona za izradu poluvodičkih wafera i potencijalnom mogućnosti integracije u budućnosti. Nakon tehničkih proučavanja, kompanije će nastojati do kraja ove godine izraditi standardizirane specifikacije.


REDMOND, Wash. — June 15, 2006

Microsoft – Bill Gates se djelomično povlači u srpnju 2008

Microsoft je objavio da će od srpnja 2008 Bill Gates, njihov predsjednik napustiti svakodnevne uloge u kompaniji više vremena posvetiti svom poslu na poboljšanju svjetskog zdravlja i izobrazbe u Bill & Melinda Gates Fondaciji. Period tranzicije će trajati dvije godine kako bi se osigurao gladak i uredan prijenos Gatesovih svakodnevnih poslova. I nakon srpnja 2008 Gates će nastaviti biti predsjednik kompanije i savjetnik za ključne poslove razvoja.

Titulu glavnog softverskog arhitekta odmah preuzima Ray Ozzie, sadašnji Chief Technical Officer (tehnički direktor), i raditi će te poslove zajedno s Gatesom. Drugi Chief Technical Officer, Craig Mundie preuzima novu titulu direktora za istraživanje i strategiji (chief research and strategy officer) a glavni savjetnik (general counsel) Brad Smith će voditi Microsoftove poslove u vezi s pravima na intelektualkino vlasništvo i načelne odluke.

Ozzie ima 50 godina i radi je na VisiCalcu, slavnom spreadsheet programu iz ranih 1980-ih. Mundie, 56 se Microsoftu pridružio 1992 i stvorio i vodio Consumer Platforms Diviziju, koja je bila zadužena za ne-PC platforme.

Gates, koji sada ima 50 godina, je sa svojim prijateljem iz djetinjstva Paulom Allenom osnovao Microsoft godine 1975 i vodio je Microsoft kao predsjednik i izvršni direktor do godine 2002, kada je izvršni direktor postao Balmer. Od 2000 se Gates koncentrirao na razvoj Microsoftovog softvera, kao glavni softverski arhitekt. Iste godine je osnovao fondaciju Bill & Melinda Gates Foundation, sada vrijednu preko 29 milijardi dolara.


BOSTON — June 12, 2006

Microsoft – objavljena strategija za uredske poslovne aplikacije, veza između poslovnih aplikacija i Microsoft Officea

Predstavljen LOBi za Office SharePoint Server, i nove mogućnosti za integraciju tradicionalnih poslovnih aplikacija s poznatim Office okolišem

Microsoft je na konferenciji Microsoft® Tech•Ed 2006 u Bostonu izložio svoju strategiju za razvoj uredskih poslovnih aplikacija, novog tipa poslovnih rješenja, 'spremnih za ljude'('People-Ready') koja će osobama koje rade s informacijama omogućiti da to rade kroz dobro im poznato sučelje iz Microsoft Office okoliša.

Office Business Aplikacije se koncentriraju na cijeli proces koji slijede ljudi koji rade s informacijama. Većina ljudi svoje poslove obavlja van strukturiranog poslovnog procesa, jer njihov posao često po svojoj prirodi zahtijeva suradnju s kolegama, trebaju im informacije iz raznih izvora i često rade off-line (na sastancima, dok putuju ili kada su odsutni od svojih radnih stolova iz bilo kojih drugih razloga). Na primjer, ljudi iz prodaje žele pristupiti podacima o kupcima, planirati svoje poslovne sastanke pomoću Microsoft Office Outlook kalendara, zbog detalja o proizvodima konzultirati stručnjake u svojoj kompaniji, te pripremati ponude bez potrebe da otkrivaju 'toplu vodu'. Ti mnogo fluidniji procesi im pomažu obaviti njihov posao, no obično nisu sastavni dio tradicionalnog sustava za upravljanje odnosima s kupcima (CRM - customer relationship management).

Razvoj poslovnih uredskih aplikacija je omogućen novim platformskim mogućnostima u 2007 Microsoft Office sustavu. Te mogućnosti su nazvane Office Business Application (OBA) Servisi i sastoje se od tijeka posla, pretraživanja, kataloga poslovnih podataka (Business Data Catalog); novog, proširljivog korisničkog sučelja; Microsoft Office Open XML formata; te okvira za web stranice i sigurnost (Web Site and Security Framework). Ovi servisi se mogu koristiti i da se proširi ono što je u Microsoft Office sustavu učinjeno na polju poslovno-obavještajnih informacija (business intelligence), unificiranih komunikacija i suradnje, te upravljanje korporacijskim sadržajima, te ostalim poslovnim aplikacijama.

Microsoft je također najavio LOBi (line-of-business interoperability) za Microsoft Office SharePoint® Server. LOBi for SharePoint Server je budući komplet mogućnosti koje će raditi zajednički s klijentskim aplikacijama za Microsoft Office i Office SharePoint Server 2007. LOBi omogućava duboku strukturalnu integraciju procesa s klijentskim aplikacijama za uredski sustav, da omogući ljudima da ažuriraju aplikacije za obradu transakcija ne napuštajući Microsoft Office, te im omogućiti da na siguran način koriste podatke iz poslovnih procesa i kada su off-line.


BOSTON — June 12, 2006

Microsoft - Microsoft Dynamics AX 4.0, sveobuhvatno rješenje za upravljanje poslovanjem

Nova složena aplikacija zasnovana na ulogama osigurava suradnju, fleksibilnost i poslovno obavještajne informacije.

Microsoft je na konferenciji Microsoft® Tech•Ed 2006 u Bostonu objavio početak isporuka Microsoft Dynamics™ AX 4.0, rješenja za upravljanje poslovanjem, koje radi kao i sa dobro poznatim ostalim Microsoftovim softverom. Koristeći Web servise i ostala proširenja, novo izdanje predstavlja paket za kompletno planiranje korporacijskih resursa (ERP enterprise resource planning), koje automatizira procese koji pokrivaju financijsko poslovanje, odnose s kupcima, poslovne servise, ljudske resurse i lanac dobave.

Novosti u Microsoft Dynamics AX 4.0uključuje Web servise i RFID (radio frequency identification), omogućava korisnicima kreiranje glatkog puta od izvornog trgovačkog partnera kroz cijeli lanac dobave (u kojem se koristi RFID) pa čak i kontrole za uspješnost trgovanja i automatizaciju rada s kooperantima. Nove funkcije za upravljanje uslugama automatiziraju uslužne procese u proizvodnji, čime se olakšava planiranje održavanja složenih postrojenja i opreme. Web servisi daju otvaraju mnoge nove prilike za izradu prilagođenih rješenja i dodataka. Nove mogućnosti zasnovane na ulogama, omogućavaju pojedincima direktni pristup do relevantnih poslovno-kritičnih informacija.

Microsoft Dynamics AX 4.0 sadržava i adapter za BizTalk® Server 2006 za lakši pristup postojećim poslovnim aplikacijama, uključivši i aplikacije od Oraclea i SAPa. Kontekstualne poslovno obavještajne mogućnosti uz korištenje Microsoft SQL Server™ 2005 Reporting servisa omogućavaju poslovnim korisnicima pripremu ad hoc izvještaja i analizu podataka. Microsoft Dynamics AX 4.0 će moći koristiti kompletni model podataka u Microsoft SQL Serveru, te tako omogućiti kompletnu kontrolu i prilagođavanje rješenja. Pojačani model za sigurnost aplikacija će osigurati integritet podataka i poštivanje propisa kao što su Sarbanes-Oxley Act iz godine 2002, IAS/FRS, FDA 21 CFR Part 11 direktive Europske Zajednice.

Osim integracije sa SQL Serverom, Microsoft Dynamics AX se naslanja i na Microsoft Windows® SharePoint® Services, tako da se dobiju gotove mogućnosti za suradnju. koristeći Windows SharePoint servise i Web servise, Microsoft Dynamics AX kreira jedinstveni pogled na transakcije, analize, tijek posla i dokumente, te tako omogućava djelatnicima da obavljaju svoj posao kroz aktivnosti zasnovane na ulogama.


BOSTON, June 13, 2006

Microsoft – novi certifikati za IT profesionalce Microsoft Certified Architect (MCA) i Microsoft Office Specialist (MOS)

Microsoft Learning je razvio novu generaciju certifikacija za profesionalce visokog nivoa - Microsoft Certified Architect (MCA). Microsoft Certified Architect je certifikat koji iskusni informatički profesionalci dobiju za dokazanu ekspertizu na području tehnike i poslovanja.

Kandidati za naziv Arhitekta moraju dokazati vještine na sedam područja: dubinu tehničkog znanja, širinu tehničkog znanja, komuniciranje, organizacijsku dinamiku, vodstvo, strategija i taktika. Kandidat mora dokazati sposobnost da strateški uravnoteži poslovne potrebe s tehnologijom da bi dobio optimalna rješenja. Mora pokazati i sposobnost vođenja, počevši od sposobnosti da rukovodstvu 'proda' rješenja do biti mentor osoblju.

U središtu programa za arhitekte je četveročlana komisija kolega koja ocjenjuje kandidata na osnovu dubinske analize njegovih sposobnosti na spomenutih sedam područja. Kod toga je bitna kvaliteta takve komisije. Četiri člana komisije zajedno moraju o bilo kojoj točki znati više od kandidata. Microsof je razradio metodologiju ocjenjivanja, tako da razne komisije ipak rade prema istim kriterijima i donose iste zaključke.

Microsoft je objavio još jednu novu specijalizaciju i certifikate - Microsoft Office Specialist (MOS), koja je osmišljena da ljudima pomogne svladati Microsoft Windows Vista i 2007 Office sustave. Nova MOS program se koncentrira na dva područja – vještine vezane za osnovni proizvod i vještine za produktivnost.

Materijali za učenje su već sada spremni za Windows Vista i Office 12, a dodatni sadržaji će biti dodani nakon lansiranja proizvoda.


Munich, Germany, June 6, 2006

Allied Telesyn – promjena imena u Allied Telesis

Allied Telesyn, svjetski isporučitelj sigurnih rješenja za Ethernet/IP pristup i uvođenje IP Triple Play mreža preko infrastrukture s bakrenim i optičkim vodovima, objavio je da je danas promijenio ime u Allied Telesis, što je do sada bila samo marka za neke od njihovih proizvoda.


London, UK, June 15, 2006

GFI – izašao GFI MailSecurity 10

GFI Software je objavio da je izašao GFI MailSecurity 10. Najnovija verzija sadrži novi anti-virusni motor, GRISOFT AVG, koji jamči veću stopu otkrivanja i brži odziv na nove viruse, te RSS karantenu.


Sunnyvale, CA. – June 12, 2006

NetApp – novi proizvod za HPC tržište

Network Appliance je počeo isporuke novog operacijskog sustava Data ONTAP GX, koji korisnicima omogućava računalstvo visokih performansi (HPC - high-performance computing) i aplikacije vrlo velike propusne moći. Tipični korisnici novog sustava obrađuju seizmičke podatke, kreiraju i uređuju vizualne efekte za filmove, rade dizajn i simulacije elektroničkih čipova.  Data ONTAP GX pruža ono što takvi korisnici trebaju, kao i mogućnost da se višestruki obradni čvorovi (procesori) aplikaciji transparentno predstave kao jedan jedinstveni sustav, što pojednostavljuje upravljanje i pronalaženje podataka. U sprezi s novim sustavom FAS6070 i/ili FAS3050, HPC korisnici mogu iskoristiti tehnologiju klasterskog sustava datoteka koja je ugrađena u Data ONTAP GX.


New York - June 12, 2006

SAP – novo izdanje aplikacije za globalno poslovanje

SAP je objavio novo prošireno izdanje SAP® Global Trade Services (SAP GTS), rješenja koje pomaže upravljanje nad lancem dobave koji se proteže preko više država i kontinenata. Nove funkcije omogućavaju automatizaciju procesa izdavanja kreditnih pisama i upravljanje procesima u carinskim skladištima.


05.06.2006. – 11.06.2006.


Split, 8. lipnja 2006

Životni vijek dokumenata i zapisa - očuvajmo naše znanje u skladu sa propisima

BCC Services – skup "Životni vijek dokumenata i zapisa - očuvajmo naše znanje u skladu sa propisima" u Splitu

Tvrtke BCC Services, Zagreb, i IT Sistemi, Split, su 8 lipnja 2006., u prostorijama Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu, organizirale skup pod nazivom " Životni vijek dokumenata i zapisa - očuvajmo naše znanje u skladu sa propisima". Skup, na kojem je učestvovalo pedesetak učesnika iz cijele Hrvatske, je otvorio Dr.Radman iz Instituta, a o problematici i rješenjima su govorili stručni predavači iz zemlje i inozemstva.

Tvrtke BCC Services, Zagreb, i IT Sistemi, Split, ponudile su hrvatskom tržištu kompletno rješenje za upravljanje životnim tijekom dokumenata i zapisa temeljeno na Kofax rješenju za prihvat dokumenata i novoj inačici Meridia, softvera za elektroničko upravljanje dokumentima i zapisima (eDRM - electronic Document & Record Management) – inačici Meridio 4.4.

Kofax posjeduje rješenje za automatizaciju prihvata svih vrsta dokumenata, njihovu digitalizaciju i spremanje u neki od eDRM sustava kao što je Meridio. Ovim rješenjem podržani su praktično svi skeneri raspoloživi na tržištu. Pored podrške za specijaliziranu opremu, Kofax omogućuje kontrolirano i jednostavno implementiranje i kontrolu poslovnog procesa zaprimanja dokumenata u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Meridio nudi kompletan sustav za upravljanje dokumentima, koji uključuje i najstrože nove europske Records Management standarde vezane uz sigurnost dokumenata. Meridio može pohraniti sve vrste elektroničkih dokumenata koje posjeduje neka organizacija, te pohraniti informacije čak i o onim dokumentima koji se ne čuvaju u elektroničkom obliku. Dokumenti i pripadni podaci o njima pohranjuju se na strukturiran i sistematiziran način, koji omogućuje sigurnu pohranu, potpunu kontrolu pristupa, te brz i jednostavan dohvat ovlaštenim korisnicima.

U prostorijama Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu, predstavljene su novosti iz svijeta upravljanja dokumentima i zapisima (Document Management i Record Management), pregled regulative i certifikata iz tog područja, načini skeniranja, obrade i automatizacije prihvata dokumenata.

Novo, unaprijeđeno izdanje Meridiovog i Kofax rješenja usredotočilo se na ključne zahtjeve državne uprave i velikih poslovnih sustava za usklađenošću s novim Europskim zakonima i normama (Zakon o slobodi informiranja, Zakon o pravu pristupa informacijama, Zakon o elektroničkom dokumentu). U skladu s preporukama EU, korisnici iz javnog sektora uvode samo certificirane Record Management sustave, a Meridio posjeduje certifikate Model Requirements for Electronic Records Management (priredio Cornwell Affiliates plc) i Public Records Office (izradila Vlada Velike Britanije i Nacionalni arhiv).


Munich, Jun 06, 2006

Fujitsu Siemens Computers - PRIMERGY BladeFrame za bankarsko poslovanje sa stanovništvom

Fujitsu Siemens Computers je objavio da je međunarodna bankarska kuća Standard Chartered PLC, koja posluje u više od 50 zemalja odabrala Fujitsu Siemens Computers’ PRIMERGY BladeFrame® sa sustavom Egenera kao svjetsku platformu za svoje osnovne poslove sa stanovništvom. Ta aplikacija koja inače radi na IBM® WebSphere® i IBM DB2®, je najkritičnija poslovna aplikacija koju ta banka ima. Obradu će se vršiti Atos Origin, pružatelj IT usluga za Standard Chartered, na PRIMERGY BladeFrame sustavima za koje će potporu osiguravati njihov datacentar u Aziji.

Odluka je donesena zbog PRIMERGY BladeFrameove tehnologije za virtualizaciju, učinkovitog iskorištenja resursa, te referenci kod drugih zadovoljnih korisnika. Rješenje od Fujitsu Siemens Computersa je banci osiguralo kratkoročne potrebe za uštedama, ali i dugoročnu stratešku viziju fleksibilne i podesive infrastrukture za datacentre.

Standard Chartered je odabrao PRIMERGY BladeFrame sustav kao platformu za svoju aplikaciju za bankarske poslove sa stanovništvom, što uključuje Internet, poslove u filijalama i telefonsko bankarstvo, na 1.200 lokacija širom svijeta. Odluka je donesena imajući na umu:

·  smanjenje troškova, jedan datacentar će posluživati cijeli svijet, pri čemu je virtualizacija nadoknadila troškove za komunikacije

·  visoka dostupnost koju osigurava PRIMERGY BladeFrame

·  brzo uvođenje

·  fleksibilnost - PRIMERGY BladeFrame može istovremeno raditi Red Hat® Linux®, SUSE® Linux, Microsoft® Windows® i Sun® Solaris™, i na AMD® i na Intel®-blejdovima


SUNNYVALE, CALIF., June 7, 2006

Fujitsu – peta generacija uspješnog konvertibilnog Tablet PC-a

Fujitsu Computer Systems Corporation je objavio LifeBook® T4210 Tablet PC, petu generaciju svog vrlo uspješnog konvertibilnog prijenosnika. To je jedini konvertibilni Tablet PC na tržištu s ugrađenim modularnim pretincem koji podržava optički uređaj ili dodatnu bateriju. LifeBook T4210 Tablet PC se odlikuje i tim da se ekran može okretati u oba smjera. Procesor je Intel® Core™ Duo Processor, koji radi pod Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005.

Kada radi kao normalni PC LifeBook T4210 Tablet PC ima tipkovnicu za pisanje. Okretanjem i preklapanjem ekrana se LifeBook T4210 Tablet PC pretvara u tablet konfiguraciju s kojom se radi pomoću pisaljke. Za povezivanje s ostatkom svijeta služe integrirani priključci za Ethernet LAN, modem, Wi-Fi certicirani bežični LAN (802.11a/b/g) ili opcionalni Atheros Super AG® bežični LAN. LifeBook T4210 Tablet PC je opremljen s više antena, smještenih u kućišta ekrana, koje osiguravaju brzi i pouzdani prijenos podataka. Po potrebi se može opremiti i integriranim Bluetooth priključkom za mobitele ili PDA-ove.


6th June 2006

Fujitsu Services – traže se inovativni maloprodavači

Fujitsuovo istraživanje pokazalo da se ne investira u tehnologiju koja kupcima olakšava kupnju

Fujitsu Services je proveo istraživanje među vodećim europskim maloprodajnim kompanijama o sadašnjoj i planiranoj tehnologiji koja kupcu treba olakšati i uljepšati doživljaj kupnje. rezultati su pokazali da kompanije tehnologiju prvenstveno smatraju sredstvom za smanjenje troškova poslovanja, a ne kao investiciju koja će omogućiti pružanje novih usluga kupcima. Mnoge kompanije su se koncentrirale na točku kupnje i bržu naplatu pomoću kartica. Njih 23% planira investirati u tehnologiju koja će im u tome pomoći.


REDMOND, Wash. — June 6, 2006

Microsoft - Microsoft Office PerformancePoint Server 2007

Microsoft je objavio Microsoft® Office PerformancePoint Server 2007, kompletnu aplikaciju za upravljanje performansama (PM - Performance Management), koja uključuje ocjenjivanje poslovnih odnosa, analitiku i planiranje poslovanja. Ovo je nova aplikacija u sklopu rastuće Microsoftove linije proizvoda za poslovno-obavještajne informacije (BI - business intelligence).

PerformancePoint Server postavlja podatke i poslovna pravila za BI na centralno upravljani server. PerformancePoint Server daje kompletnu aplikaciju za upravljanje performansama poslovanja, od ocjene odnosa s partnerima, do analitike, planiranja, sastavljanja proračuna, prognoziranja, konsolidiranja i financijskih izvještaja. Pokriva sve aspekte poslovanja i sve organizacijske jedinice u poduzeću.

PerformancePoint sadrži i Business Modeler koji olakšava sporazumijevanje između informatičara i poslovnih analitičara i omogućava jednostavno upravljanje ulogama, tijekovima poslova, pravilima i direktno informacijama. Sve to mogu obaviti poslovni analitičari sami, bez pomoći informatičara.

PerformancePoint koristi modele koji se mogu međusobno povezivati, tako da se lako povezivanjem jednostavnijih modela pokriju i vrlo kompleksne situacije. N.pr. prognoze iz službe prodaje se mogu uspoređivati i usklađivati sa stvarnim podacima iz proizvodnje i računovodstva i sl.

PerformancePoint Server je tijesno integriran s Microsoft Office i uredskim aplikacijama Microsoft Office Excel®, Outlook® i SharePoint®.


REDMOND, Wash. — June 6, 2006

Microsoft – Antigen, proizvodi za sigurnu e-poštu

Microsoft je objavio seriju Microsoft® Antigen proizvode za sigurni e-mail, Antigen for Exchange, Antigen for SMTP Gateways, Antigen Spam Manager i Antigen Enterprise Manager. Proizvodi će biti na tržištu od 1. srpnja 2006. Radi se o prvoj verziji proizvoda s Microsoft oznakom, nastaloj nakon što je 2005 godine kupljena tvrtka Sybari Software Inc, koja ih je originalno razvila. Microsoft Antigen proizvodi za sigurni e-mail koriste višestruke motore za skeniranje, koji osiguravaju sveobuhvatnu zaštitu protiv virusa, spama i ostalih prijetnji za sigurnost.


NASHVILLE, Tenn. — June 6, 2006

Microsoft – planirane nove mogućnosti za BizTalk Server 2006 R2

Microsoft je na konferenciju U Connect koja se bavi upravljanjem lanca dobave, objavio veća ulaganja u upravljanje poslovnim procesima, u okviru planova za Microsoft® BizTalk® Server 2006 R2.

BizTalk Server 2006 R2 će se na tržištu pojaviti početkom 2007, a osigurati će integriranu potporu za elektroničku razmjenu podataka (EDI - electronic data interchange) i AS2, kao i novi komplet servisa za razvoj i upravljanje RFID (radio frequency identification) rješenja.


REDMOND, Wash. — June 9, 2006

Microsoft - Windows Compute Cluster Server 2003, za paralelno računalstvo visokih performansi

Softver za paralelnu obradu i visoke performanse, za najsloženija računanja.

Microsoft je objavio puštanje u proizvodnju svog Windows® Compute Cluster Servera 2003. To je Microsoftova prva softverska ponuda za paralelne obrade visoko-performantnih računalnih obrada (HPC - high-performance computing) za korisnike koji rješavaju kompleksna računanja. Windows Compute Cluster Server 2003 osigurava pouzdanu HPC platformu koja se lako uvodi, kojom se lako upravlja i koja se uklapa u postojeću infrastrukturu i alate. Proizvod će se  na tržištu pojaviti u kolovozu.

Među prvim primjenama Windows Compute Cluster Servera 2003 su bile simulacije rezervoara za naftu i plin te obradu seizmičkih podataka, simulacija katalize enzima i slaganja proteina, te za dizajn vozila i unapređenje sigurnosti u njima.

Microsoftov ulaz u HPC računalstvo dolazi u vrijeme kad korisnici dobivaju ekonomične mogućnosti za obrade visokih performansi – više-jezgreni procesori, standardizirane vrlo brze veze i x64 (64-bit x86 arhitektura) računala.


REDMOND, Wash., June 5, 2006

Microsoft – tehnologija treba biti dostupna svima

Microsoftov novi direktor grupe za tehnologiju pristupa, Rob Sinclair, je govorio što Microsoft radi da bi ljudi mogli vidjeti, čuti i koristiti računala.

Windows Vista, iduća generacija operacijskog sustava Microsoft Windows će donijeti više poboljšanja na tom polju - novi centralni alat za postavke za olakšani pristup (u Control Panelu), nove tehnologije za prepoznavanje govora i povećanje teksta na ekranu i automatizacija korisničkog sučelja.


ISLANDIA, N.Y. and MOUNTAIN VIEW, CA, June 7, 2006

CA i ARKIVIO – tehnologija za upravljanje datotekama proširuje BrightStor sustav za upravljanje pohranom podataka

Prioriteti i migracija podataka ovisno o njihovoj poslovnoj vrijednosti

CA i Arkivio su objavili sporazum po kojem će CA uključiti ARKIVIO® AUTO-STOR. korporacijsko rješenje za upravljanje datotekama, u svoju liniju BrightStor® proizvoda. ARKIVIO AUTO-STOR je vodeće rješenje za upravljanje životnim vijekom informacija (ILM - Information Lifecycle Management) koje otkriva i organizira podatke i način njihove pohrane prema njihovoj poslovnoj vrijednosti. To je komplement za CA-ov BrightStor rješenje za arhiviranje e-pošte, CA će proizvod prodavati kao CA File System Manager.


ISLANDIA, N.Y., June 5, 2006

CA- nova izdanja rješenja za upravljanje identitetima i pravima na pristup

CA je objavio nova izdanja za tri rješenja za upravljanje identitetima i pravima pristupa (IAM - identity and access management), eTrust CA-ACF2 Security, eTrust CA-Top Secret Security, i eTrust Cleanup. Osim što će korisnicima olakšati posao oko administriranja, nove verzije rješenje pomažu i kod usklađivanja s novim propisima za čuvanje podataka.


Redwood City, CA. – June 5, 2006

NetAppov Decru - Lifetime Key Management™ 3.0 Appliance

Decru, kompanija u sklopu NetApp-a je objavila novu platformu za upravljanje ključevima, Decru® Lifetime Key Management™ 3.0 Appliance (LKM Appliance). LKM Appliance proširuje Decruov sustav za upravljanje i pohranu ključeva za enkripciju pohranjenih podataka.


29.05.2006. – 04.06.2006.


Munich/Germany, May 30, 2006

Fujitsu Siemens Computers - novi LIFEBOOK T4210 sa zakretnim ekranom

Fujitsu Siemens Computers je objavio novo prijenosno računalo, LIFEBOOK T convertible koje teži manje od 2 kilograma i ima ekran koji se može zakretati za 360 stupnjeva, a zbog sjajne slike je prikladan i za uporabu na otvorenim prostorima.


Munich/Germany, May 30, 2006

Fujitsu Siemens Computers – profesionalni PC ESPRIMO štedi struju

Fujitsu Siemens Computers je objavio dva vrlo energetski savjesna profesionalna računala iz serije ESPRIMO. Zasnovana su na novim energetski učinkovitim AMD - AM2 procesorima i mogu ostvariti uštede do 23% energije. S modelom ESPRIMO P5615, Fujitsu Siemens Computers je predstavio i novo kućište, zasnovano na najnovijem BTX standardu za matičnu ploču, koje sadrži učinkovitiji sustav hlađenja i lakše se servisira – komponente se mogu brže zamijeniti a pogonske jedinice više ne trebaju posebne ventilatore, što predstavlja daljnje uštede energije.


Munich, Jun 01, 2006

Fujitsu Siemens Computers – novi model licenciranja Linuxa za blade servere

Jedna pretplata za šasiju s blade serverima, bez obzira na broj i tip procesora.

Fujitsu Siemens Computers je objavio novi model cijena za svoje korporacijske servere koji rade pod Linuxom. Model je sastavljen da se pojednostavi složenost u Dinamičkom Data Centru. PRIMERGY BX 600 i PRIMERGY BladeFrame se sada mogu kupiti pod jednom jedinom korporacijskom pretplatom na Linux, koja se računa po šasiji. Umjesto licenciranja operacijskog sustava po blade serveru, korisnici mogu uvesti bilo koji broj operacijskih sustava, kad su jednom uzeli licencu za šasiju. Model jedne pretplate korisniku osigurava bolju kontrolu troškova, smanjuje troškove i pojednostavljuje nabavu i licenciranje Linuxa za okoliš s blade serverima. Ponuda vrijedi za Novellov SUSE Linux Enterprise Server izdanje.

Nova pretplata za šasiju pokriva sve blade procesore u PRIMERGY šasiji, bez obzira na tip procesora ili njihovu količinu. Korisnici sada u jednoj šasiji smiju miješati bilo koju kombinaciju blade servera s Intel® i AMD® procesorima, bez brige o tome kako to pokriti licencama za Linux OS.


Walldorf/Germany and Paris, May 31, 2006

Fujitsu Siemens Computers - Adaptive Computing for mySAP™Business Suite™ on Windows

Fujitsu Siemens Computers nudi rješenje s virtualiziranim serverom za SAP Adaptive Computing u Microsoft okolišu. PRIMERGY BladeFrame, spregnut s EMC Networked Storageom je uspješno prošao SAP Adaptive Computing Compliance test. Sada uz FlexFrame™ za mySAP™ Business Suite, certificiranu infrastrukturu za SAP Adaptive Computing za Linux i Unix, Fujitsu Siemens Computers ima i dinamičku platformu za SAP aplikacije u Microsoftovim okruženjima. Korisnici mogu koristiti PRIMERGY BladeFrame pod Egenera® i konsolidirati njihove mySAP business suite platforme, a u isto vrijeme upravljati ostalim aplikacijama zasnovanima na Microsoftu, kroz Microsoft System Center.


Sunnyvale, CA, May 30, 2006

Fujitsu - Mag EraSURE™ degausser za komercijalnu uporabu

Fujitsu Computer Products of America je objavio Mag EraSURE™ Professional Value (P2V) stolni degausser. Proizvod predstavlja učinkovito i ekonomično rješenje za brzo i sigurno brisanje podataka na magnetskim medijima – jedinicama čvrstih diskova, izmjenjivim diskovima i vrpcama za sigurnosne kopije. Radi se o obitelji proizvoda koji koriste permanentni magnet od rijetkih zemlji (lantanida) pomoću čijeg se snažnog magnetskog polja brišu zapisi na magnetskim medijima. Nakon tog postupka, podaci ostaju trajno izbrisani i ne mogu se rekonstruirati nikakvim komercijalno dostupnim uređajima. Osim što izbriše podatke, uključivši i servisne podatke o volumenima i stazama, ovaj degauser će uništiti i većinu glava za čitanje/pisanje. Mag EraSURE je jednostavan za rukovanje – treba samo umetnuti medij kojeg se želi brisati i pritisnuti gumb. Pošto jedinica, osim što je jednostavna za uporabu lako stane na stol, prikladna je i za uporabu u udaljenim uredima financijskih, pravnih, zdravstvenih i ostalih ustanova koje moraju osigurati da ni stari podaci ne padnu u neovlaštene ruke.


Richardson, TX, May 30, 2006

Fujitsu - FLASHWAVE® 6100 GPON platforma za optičke mreže

Fujitsu Network Communications je objavio novu FLASHWAVE® 6100 Gigabit Passive Optical Networking (GPON) platformu. Fujitsuova GPON obitelj se sastoji od FLASHWAVE 6100 Optical Line Terminala (OLT) i serije FLASHWAVE 6100 Optical Network Terminala (ONT).


Richardson, TX, June 01, 2006

Fujitsu smješten među "Vodeće" u Gartnerovom čarobnom kvadrantu za iduću generaciju SONET opreme

Fujitsu FLASHWAVE® 4000 MSPP portfelj ocijenjen za "Potpunost vizije " i "Sposobosti izvršenja"

Fujitsu Network Communications je objavio da ga je konzultantska kuća Gartner, svrstala u "Vodeći" kvadrant u najnovijem izdanju izvještaja "Čarobni kvadrant za iduću generaciju SONET opreme, 2006".

Gartnerov čarobni kvadrant pružateljima mrežnih usluga daje brzi uvid u tko je tko na području nove generacije SONET opreme. Ponuditelji takve opreme se ocjenjuju prema deset kriterija i svrstavaju u dvije standardne dimenzije u Gartnerovom čarobnom kvadrantu: "Potpunost vizije " i "Sposobosti izvršenja" Gartner ocjenjuje isporučitelje tehnologije prema kvaliteti i učinkovitosti procesa, sustava, metoda i postupaka koje pružatelju IT usluga omogućava da bude konkurentan, efikasan i učinkovit, te da mu to pozitivno utječe na prihod, zadržavanje kupaca i reputaciju. U konačnici, isporučitelje tehnologije se ocjenjuje prema njihovoj sposobnosti i uspjehu u iskorištavanju njihove vizije. Fujitsuov portfelj FLASHWAVE® 4000 MSPP rješava sve aspekte više-servisnog SONET tržišta, u samom središtu mreže. Gartnerov 'čarobni kvadrant' je grafički prikaz stanja na tržištu u nekom danom momentu. U njemu je na grafički način prikazano kako Gartnerovi analitičari razvrstavaju proizvođače prema kriterijima koje je Gartner definirao za to tržište.


Waltham MA, June, 01, 2006

Meridio na konferenciji MER

Meridio će sudjelovati na 14. godišnjoj konferenciji o upravljanju elektroničkim zapisima (MER - Managing Electronic Records) koja se održava u Chicagu.


IRVINE, Calif., May 31, 2006

Kofax – nagrada "Best of Show" za Document Scan Server

Kofax je objavio da su već drugu godinu za redom dobili nagradu "Best of Show" na konferenciji i izložbi AIIM. Za dobitak nagrade je najzaslužniji Kofaxov novi Document Scan Server koji organizacijama omogućava da poslovnim aplikacijama dodaju mogućnost skeniranja, bez ometanja uhodanih poslova.


REDMOND, Wash. — May 31, 2006

Microsoft - Visual Studio i za baze podataka

Microsoft je objavio Visual Studio® Team Edition for Database Professionals, proširivši tako sustav Visual Studio 2005 Team i alatima za baze podataka. Novi proizvod će se za početak moći dobiti kao Community Technology Preview (CTP) na konferenciji Tech•Ed 2006 u Bostonu, a na tržište treba izaći pod kraj 2006.


Sunnyvale, CA. – May 30, 2006

NetApp - 500 globalnih poduzeća rješavaju problem poštivanja globalnih propisa uz pomoć NetAppovih rješenja

Analitičari smatraju da na svijetu postoji preko 10.000 propisa o načinima poslovanja, kao što su Basel II, Check 21, European Union Data Protection Directive 1995, Gramm-Leach-Bliley Act, GoBS (u Njemačkoj), HIPAA, Japan SOX, SEC 17a-4, i 11-MEDIS-DC (u Japanu), a koje poduzeća koja posluju globalno moraju sve poštivati. Ti propisi opisuju procedure po kojima se korporacijski zapisi moraju spremati, kako im se smije pristupati, kako ih se čuva i kako ih se uništava kad im istekne rok važnosti. Pri tome je taj rok sve dulji i dulji, u nekim slučajevima i dulje od ljudskog vijeka. U međuvremenu, organizacije moraju paziti na rizike, smisliti kako će poštivati te propise koji se često mijenjaju i pooštravaju, te kako sve duže i duže čuvati podatke, da se zaštite od tužbi. propust da se to učini može drastično utjecati na budućnost tvrtke.

Za više informacija o tome na što tvrtke trebaju paziti kada odlučuju o rješenjima za pohranu i upravljanje podacima skinite NetAppov TechTalk Podcast sa:

www.netapp.com/go/podcasts/compliance.html .


PARIS - May 30, 2006

SAP – korisnicima o razvojnim planovima

SAP će na međunarodnoj godišnjoj konferenciji korisnika u Parizu izložiti detalje o novim alatima, strategijama i o prvom ERP sustavu koji će raditi sa servisima u okviru korporacijske SOA arhitekture (service-oriented architecture).


PARIS - May 30, 2006

SAP – istraživanje pokazalo da srednje tvrtke vide razvoj i spas u informatičkoj tehnologiji

SAP je naručio istraživanje koje je pokazalo da rukovoditelji srednje velikih poduzeća u Europi vide informatičku tehnologiju kao kritični uvjet rasta i opstanka njihovih poduzeća u borbi s konkurencijom međunarodnih korporacija. međutim, većina ih vjeruje da baš i zbog svoje (ne prevelike) veličine imaju prednosti, vjeruju u organski rast i ne vjeruju u rast kroz stapanje tvrtki. Takve tvrtke vjeruju da su upravo zbog svoje ne prevelike veličine bliže svojim kupcima i njihovim potrebama nego njihovi globalni konkurenti. bolje poznaju svoje kupce. Značajan broj ispitanika se boji da nemaju dovoljno informatičkih znanja i iskustva, a 31% ih čak smatra da njihovi postojeći informatički sustavi nemaju skalabilnost koja bi osigurala održivi rast.


 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018