sm-0608

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

 


2006. – kolovoz


u ovom broju:

28.08.2006. – 03.09.2006.

-  Fujitsu – novi skener fi-4860C2: brz, tih i spretan

-  Fujitsu – prvi 2.5" disk s okomitim magnetskim zapisom

-  Microsoft – integracija elektroničke distribucije softvera i Windows tržišta

-  Microsoft – čuvar zoološkog vrta, idealna karijera za klince

-  Oracle - Oracle® Application Express Release 2.2

-  Oracle - PeopleSoft Enterprise Performance Management 9

21.8.2006. – 27.08.2006.

-  Meridio obnovljen certifikat ministarstva obrane

-  Fujitsu – novi senzor za otiske prstiju

-  Fujitsu Glovia – rješenja za "mršavu proizvodnju"

-  Fujitsu complements scanner range with Kofax VRS 4.1 Basic

-  Microsoft and Citrix Expand Partnership to Improve Application Access and Address Branch Office Complexity

-  Sun – SWIFT-.ova zlatna značka SWIFTReady Financial EAI za godinu 2006

-  Fujitsu - GlobalSTORE u kvadrantu vodećih za maloprodajne POS Aplikacije

-  Microsoft i Carnegie Mellon – stipendije za zabavu i raznolikost tehnologije

-  CA – novi Introskop, detektor promjena pojednostavljuje rješavanje problema s aplikacijama

-  NetApp® Helps Customers Control Storage Costs and Reduce Risks Associated With Unstructured Data

-  Sun Microsystems – 10m novih servera i radnih stanica

07.08.2006. – 13.08.2006.

-  Fujitsu - 20-portni Ethernet Switch na jednom čipu

-  Fujitsu - FLASHWAVE® 4000 platforme usklađene s MEF 14 definicijama za Ethernet servise

-  Microsoft – nove tehnike za poboljšanje točnosti i relevantnosti pretraživanja

-  Microsoft – unifikacija komuniciranja s tehnologijom za prepoznavanje i sintezu govora

-  Microsoft – super računala uz stol, revolucija u dizajnu i projektiranju

-  Kofax – tehnologija pomaže u prihvatu informacija za AncestryDPS-ovu bazu podataka od 6 milijardi slogova

-  NetApp i Brocade – zajedno da bi ispunili najzahtjevnije potrebe data centara

-  Sun - nova generacija modularnih uređaja za pohranu

-  SCO se pridružuje programu Microsoft Visual Studio Industry Partner (VSIP) Program

31.07.2006. – 06.08.dd.2006.

-  Meridio i partneri vode u razvoju poslovanja širom svijeta

-  Fujitsu Wins Microsoft Global Partner of The Year Award

-  Fujitsu Siemens Computers – povezivanje host aplikacija s novim Java okolišem

-  Fujitsu – novi materijal za 256 Mbit FeRAM, na osnovu 65-nanometarske tehnologije

-  Fujitsu Announces Hard Disk Drive Shipment Results For Second Calendar Quarter of 2006

-  Fujitsu – postignuta globalna usklađenost proizvoda se EU direktivom o opasnim tvarima (RoHS)

-  Microsoft - Q&A: Taking High-Performance Computing Mainstream

-  Microsoft i nekoliko drugih vodećih tvrtki objavili nove specifikacije za upravljanje informatikom

-  Juniper Networks – brža i sigurnija mreža za Novozelandsku agenciju za upravljanje dokumentima

-  Oracle – alati za .NET za bolju integraciju s Microsoftovim Visual Studiom


28.08.2006. – 03.09.2006.


London, 29th of August 2006

Fujitsu – novi skener fi-4860C2: brz, tih i spretan

Fujitsu je objavio novi A3 kolor skener model fi-4860C2, namijenjen za profesionalnu uporabu za srednje do velike količine dokumenata za skeniranje.. fi-4860C2 daje visoku kvaliteti i performanse kod skeniranja, uz dobru ergonomiku i kompaktni dizajn kojim se štedi prostor. 

Novi fi-4860C2 je projektiran za količine od do 10,000 dokumenata a dan, ima automatski uvlakač papira kapaciteta 500 listova, ultrazvučni detektor za slučaj da se povuku dva lista odjednom čime se osigurava glatki rad i pri brzinama od do 60 listova u minuti za kolor i monokromatske slike uz 200 dpi. U dupleks načinu rada fi-4860C2 skenira do 120 slika u minuti (A4 portret) u boji.

Uz skener opremljen SCSI-3 CGA karticom se isporučuje Adobe Acrobat Version 7.0, Scandall21-Scansoftware, i Kofax VRS 4.0 Professional.


Tokyo, August 30, 2006

Fujitsu – prvi 2.5" disk s okomitim magnetskim zapisom

Fujitsu je objavio novu MHW2 BH seriju diskova za mobilna računala. To su prvi diskovi dimenzija 2.5" koji koriste tehnologiju okomitog magnetskog zapisa (PMR - perpendicular magnetic recording), koja daje povećani kapacitet za spremanje podataka. Objavljena su dva modela, 160GB MHW2160BH (koji ima najveći kapacitet za disk s 5.400 okretaja/min.), te 80GB MHW2080BH, a redovne isporuke počinju u listopadu 2006. osim velikog kapaciteta, disk se odlikuje i velikom otpornošću na udarce i vrlo malom potrošnjom. Novi diskovi su usklađeni i sa zahtjevima RoHS norme koja ograničava uporabu nekih otrovnih supstanci u elektroničkoj industriji.

pored serije MHW2 BH, Fujitsu istovremeno objavljuje i seriju MHW2 AT koja je namijenjena tržištu elektronike za široku potrošnju, t.j. za AV i informacijske uređaje.


REDMOND, Wash. — Aug. 28, 2006

Microsoft – integracija elektroničke distribucije softvera i Windows tržišta

Microsoft je objavio da je redizajnirano Web sjedište Windows Marketplace u radu i spremno za uporabu.

Nova verzija Windows Marketplace uključuje elektroničku distribuciju softvera putem Microsoftovog digitalne ormariće. Digitalni ormarić omogućava kupcima kupnju i učitavanje softvera preko mreže, uz povećanu sigurnost i zaštitu, te da prate historijat narudžbe i spremaju informacije o licencama.

Novi softverski katalog naslova koji se mogu učitati preko mreže uključuje širok i dubok raspon naslova od brojnih najvećih izdavača, kao što su n.pr. poznati izdavači igara Activision, Sierra Entertainment, Turbine, Ubisoft Entertainment i 2K Games. S ovih web stranica će se moći učitavati i popularni besplatni programi.

Sjedište sadrži preko 150.000 proizvoda i kolekciju od preko 60.000 softverskih naslova, no moći će se kupovati i hardver i periferne jedinice.


REDMOND, Wash. — Aug. 29, 2006

Microsoft – čuvar zoološkog vrta, idealna karijera za klince

Microsoft je objavio rezultate istraživanja napravljenog za Microsoft Game Studios i franšizni tim za “Zoo Tycoon 2”. Nešto više od četvrtine (26%) ispitane djece u dobi između 6 i 11 godina je izjavilo da bi kada odrastu htjeli postati čuvari zoološkog vrta. Ostala najpopularnija zanimanja su liječnici (19%) i učitelji (18%). Djeca su izjavila da bi za školski izlet najradije išla u ZOO ili akvarij, a najpopularnije životinje (osim tradicionalnih kućnih mezimaca) su bili majmuni i delfini. Upitani koja bi životinja željeli biti, djeca su izjavila delfini (30%), majmuni (28%) i lavovi (27%). Čak 40% djevojčica je željelo biti dupin, dok bi se dječacima više sviđa biti lav (37%).


REDWOOD SHORES, CALIF.29-AUG-2006

Oracle - Oracle® Application Express Release 2.2

Oracle je objavio početak isporuka Oracle® Application Express Release 2.2, alata za izgradnju, uvođenje i upravljanje zaštićenim Web aplikacijama, koristeći sam sučelje Web preglednika.


REDWOOD SHORES, Calif. 28-AUG-2006

Oracle - PeopleSoft Enterprise Performance Management 9

Oracle je objavio PeopleSoft Enterprise Performance Management 9, najnoviji proizvod iz Oracleovog paketa PeopleSoft Enterprise 9.

PeopleSoft Enterprise Performance Management je integrirani paket analitičkih aplikacija koje pomažu kod usklađivanja informacija, resursa i strateških ciljeva. Nove mogućnosti u novoj verziji su proširenje za planiranje na nivou cijelog poduzeća i usklađivanje sa zakonskim propisima, te nekoliko novih funkcija vezanih za određene industrije.


21.8.2006. – 27.08.2006.


Waltham MA, August 23, 2006

Meridio obnovljen certifikat ministarstva obrane

Meridio je objavio da je uspješno obavljena re-certifikacija Meridia® 4.4 prema normi DoD 5015.2-STD.

Meridio je obnovio certifikat i prema DoD 5015.2 poglavlju 2 i prema još zahtjevnijem poglavlju 4 – Upravljanje klasificiranim dokumentima. Meridio je također ostvario certifikaciju DoD 5015.2 kao rješenje upareno s Microsoft Office SharePoint Portal Serverom 2003, čime je još jednom dokazana transparentna integracija Meridio eDRM softvera s Microsoftovim proizvodima. Meridio je certifikatu dodao i Enterprise Document Capture, kao opcionalnu mogućnost.

Enterprise Document Capture je napredna mogućnost koja osigurava brzi prihvat, prema unaprijed definiranim pravilima, tokova velike količine informacija, kao što je e-pošta i Instant Messages. Može automatizirati upravljanje e-poštom, osigurati poštivanje zakonskih propisa i migraciju sadržaja iz starih repozitorija

Certifikacija se oslanja i na jake partnerske odnose između Meridia i Microsofta. kombinirano rješenje osigurava produktivnu suradnju u okviru upravljanog i zaštićenog informacijskog okoliša.

Program DoD 5015.2 ministarstva obrane Sjedinjenih američkih država daje smjernice za uvođenje i upravljanje zapisima u ministarstvu obrane. Ovaj standard određuje obveznu osnovicu funkcijskih zahtjeva za softver za aplikacije za upravljanje zapisima (RMA - Records Management Application) koje koriste organizacijske jedinice ministarstva kod uvođenja njihovih programa za upravljanje zapisima; definira potrebna sistemska sučelja i kriterije za pretraživanje koje je potrebno osigurati. Sve je zasnovano na tekućim propisima Uprave za nacionalne arhive i zapise (NARA - National Archives and Records Administration). Ovaj DoD standard se široko koristi i van obrambenih djelatnosti, i u komercijalnim i u institucijama uprave, pošto se smatra da definira najbolju moguću praksu po pitanju upravljanja elektroničkim zapisima.


Sunnyvale, California, August 23, 2006

Fujitsu – novi senzor za otiske prstiju

Fujitsu Microelectronics America je objavio najnovijeg člana iz svoje obitelji tehnologije integriranih krugova za skeniranje i prepoznavanje otisaka prstiju, Fujitsu MBF320 Sweep Sensor™. Novi proizvod uključuje TrustedCore pre-boot autentifikaciju (PBA), algoritme za usporedbu otisaka prstiju, biometrički softver od Cogent Systemsa, te USB 2.0 sučelje pune brzine. Kombinacija TrustedCore PBA s MBF320 senzorom za otiske prstiju dodaje novi značajni dodatni sloj zaštite za osobna i prijenosna računala.

MBF320 za autentifikaciju prije bootanja računala je najnoviji u Fujitsuovoj seriji sustava za identifikaciju pomoću otisaka prstiju. Fujitsu je godine 2002 predstavio MBF300 Sweep Sensor, prvi od senzora zasnovanih na Fujitsuovoj tehnologiji poluvodičkih senzora. 2003 je Fujitsu predstavio MBF310 u puno manjem paketu.

MBF320 sadrži BioTrust ID od Phoenix Technologies, aplikaciju za otiske prstiju i zajedničko korištenje identifikacije provjerene tijekom pred-boot faze učitavanja Windowsa. Aplikacija osigurava PBA i ponovnu autentifikaciju na nivou BIOS-a; te još jednom i na nivou operacijskog sustava.

MBF320 je konstruiran imajući na umu prvenstveno prijenosna računala i daje optimalnu kvalitetu slike od 500 dpi i 8-bitnom paletom sivih tonova, sve u vrlo tankom paketu. Potrošnja uređaja je svega 45 mW, a tipična standby potrošnja je svega 150 μA. Veličina uređaja je 16 x 6,5 x 0,9 mm, u čemu su sadržana i dva sučelja, jedno USB 2.0 i jedno 24 MHz Serial Peripheral Interface (SPI).


El Segundo, Calif., August 22, 2006

Fujitsu Glovia – rješenja za "mršavu proizvodnju"

Glovia International, kompanija iz Fujitsu grupacije je objavila da sve više proizvođača žanje koristi od t.zv. "Mršave proizvodnje" pomoću Glovijinog proširenog ERP rješenja, glovia.com. Pokretački princip koji stoji iza mršave proizvodnje je mogućnost da se koristi manje svega (manje radne snage, manje prostora, manje materijala i opreme, manje unutrašnjeg transporta).

Glovia nudi kombinaciju real-time prikupljanja podataka i praćenje sastavnica (BoM – Bill of Materials) i upravljanje tokovima robe i materijala; sposobnosti da točno odredi potrebe i izgladi oscilacije, te da na osnovu toga izradi planove i rasporede; uz razne radne mogućnosti kao što su 'real-time povlačenje' i 'pozadinsko pražnjenje' su okosnica za potporu uspješnih 'Lean Manufacturing' okoliša.

Funkcije koje osigurava Glovia su:

·  Vizualna kontrola - real-time sakupljanje podataka, zbog analize historijata i stalnih unapređenja

·  Standardizacija poslova – upravlja sastavnicama i usmjerava tokove materijala, osigurava pristup do dokumentacije bilo kada, od bilo kuda

·  Skraćeno postavljanje – upravljanje informacijama o sastavnicama proizvoda, usmjeravanju materijala i potrebnim operacijama da bi se pogon postavio za novi proizvod. Smanjuje vrijeme potrebno da se izvrše promjene.

·  Proizvodnja po ćelijama – u stvarnom vremenu prati ćelije, zbog izvještavanja i vidljivosti događaja, ima potporu za 'back flushing' i 'pull' tehnike

·  Osiguranje protiv grešaka – simulira i analizira efekte predloženih promjena u proizvodu

·  Vrijeme takta – izglađuje varijacije u potražnji, u stvarnom vremenu daje povratne informacije o stanju u tvorničkim pogonima, da se osigura da proizvodnja može podmiriti potražnju

·  Kontinuirani tok – na osnovi promjena u potražnji podešava stalne rasporede proizvodnje, bez izdavanja dodatnih radnih naloga i papirologije

·  Izravnana proizvodnja – mogućnost istovremenog raspoređivanja cijelih blokova poslova koji spadaju zajedno

·  Sustav 'navlačenja' – automatizira tok materijala, pomoću 'pull' tehnika; raspoređuje i sinkronizira proizvodnju pod-sklopova

Više informacija o 'Mršavoj proizvodnji'i Glovijinim rješenjima možete naći u besplatnim 'bijelim knjigama':

·  Supporting Lean Manufacturing with ERP

·  Lean Manufacturing - Considerations for Success

(linkovi u originalnom Press Release-u na Fujitsu stranici)


London, 21st of August 2006

Fujitsu complements scanner range with Kofax VRS 4.1 Basic

Fujitsu complements scanner range with Kofax VRS 4.1 Basic

Fujitsu Europa je objavio da je svoju ponudu nadopunio komplementarnim softverom od Kofaxa - Kofax VRS 4.1. Od sredine rujna, Fujitsu će uz svoje skenere za radne grupe, fi-5120C i fi-5220C, te uz modele namijenjene odjelima i jedinicama s manjim količinama dokumenata za skeniranje, fi-5530C, fi-4340C, fi-5650C i fi-5750C isporučivati i softver Kofax VRS 4.1 Basic. Tim dodatkom se smanjuje vrijeme potrebno za pripremu i ručne intervencije oko dokumenata tijekom procesa skeniranja. Fujitsu također nudi i opciju proširenja sa VRS 4.1 Basic na verziju Professional.

Funkcije koje nudi Kofax VRS 4.1 Basic:

·  Automatski ispravak iskošenih dokumenata, bez smanjenja kvalitete znakova

·  Automatsko podešavanje svjetline prema tipu dokumenata

·  Povećanje kontrasta za blijede dokumente

·  Automatsko obrezivanje pozadine ili smetnji, čime se dobiva manja veličina datoteka za skenirane slike

·  Uklanjanje točkica sa slika

Uz mogućnosti koju nudi verzija VRS 4.1 Basic, opcionalnim proširenjem na verziju VRS 4.0 Professional dobivaju se dodatne funkcije poput:

·  Auto-rotacija dokumenata ovisno o sadržaju, da bi dokument uvijek bio okrenut na pravu stranu

·  Inteligentno brisanje praznih stranica, uz određivanje postavki

·  Detekcija slika koje prodiru kroz donekle prozirni papir, usporedbom prednje i stražnje stranice svakog dokumenta

·  Opcija dodatne jasnoće, za obradu dokumenata sa složenim uzorcima i teksturama u pozadini.

·  Automatska detekcija boja, bez potrebe mijenjanja postavki za skener, čak i kad se radi samo o malim površinama sa sadržajem u boji

·  Izglađivanje pozadine, da se dobije slika sa solidnom pozadinskom bojom


REDMOND, Wash., and FORT LAUDERDALE, Fla. — Aug. 23, 2006

Microsoft and Citrix Expand Partnership to Improve Application Access and Address Branch Office Complexity

Microsoft i Citrix Systems su objavili planove za proširenje suradnje na razvoju pristupa i omogućavanja rada aplikacija s kraja na kraj, za djelatnike i u manjim podružnicama velikih tvrtki. Suradnja će pokrivati razvoj i prodaju novih Citrixovih više-funkcijskih uređaja koji rade na bazi operacijskog sustava Microsoft® Windows Server® i Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Serveru, a koje koriste nedavno objavljeno rješenje Citrix® WANScaler™.

Planirano zajedničko rješenje je novi tip uređaja za područne urede u kojem se kombiniraju tehnologije za optimizaciju WAN mreža i konsolidaciju servisa za područne urede u jedan, više-funkcijski uređaj kojim se lako upravlja na daljinu. Ovom kombinacijom se rješavaju problemi koje je teško riješiti tradicionalnim mrežnim rješenjima ili pojedinačnim proizvodima.

Prema procjenama preko 55 % djelatnika većih poduzeća danas pristupa aplikacijama kritičnim za uspjeh poslovanja iz udaljenih ureda. Prije nego te aplikacije postanu dostupne korisniku, podaci moraju prijeći velike udaljenosti preko WAN mreža, a to je proces koji može značajno smanjiti performanse, loše utjecati na performanse korisnika i zahtijevati skupa proširenja mrežnih kapaciteta. Potpora za djelatnike koji rade van glavnih ureda je značajni izazov za korporacijske informatičare.


SANTA CLARA, CALIF. August 24, 2006

Sun – SWIFT-.ova zlatna značka SWIFTReady Financial EAI za godinu 2006

Sun Microsystems je objavio da je osmu godinu za redom Sun Java Composite Application Platform Suite (Java CAPS) dobio zlatnu značku SWIFTReady Financial EAI od međunarodne organizacije za platni promet između financijskih institucija, SWIFT.


14.098.2006. – 20.08.2006.


Frisco, TX, August 14, 2006

Fujitsu - GlobalSTORE u kvadrantu vodećih za maloprodajne POS Aplikacije

Fujitsu Transaction Solutions je objavio da je t softversku aplikaciju GlobalSTORE analitičarska kuća Gartner u svom "Magičnom kvadrantu 2006" postavila u kvadrant "Vodeći", za kategoriju maloprodajne Point-of-Sale aplikacije

Gartnerov magični kvadrant za maloprodajne POS aplikacije je rezultat detaljne studije 15 maloprodajnih POS aplikacija. kriteriji za razmještanje po magičnom kvadrantu su "sposobnost da izvrši " i "kompletnost vizije."

Fujitsuova aplikacija GlobalSTORE pokriva POS transakcije, upravljanje gotovinom i rješenje za back office. Radi na Microsoft Windows® platformi i koristi se širom svijeta.


REDMOND, Wash., and PITTSBURGH — Aug. 16, 2006

Microsoft i Carnegie Mellon – stipendije za zabavu i raznolikost tehnologije

Microsoft i Carnegie Mellon Univerzitet su objavili osnivanje fonda Microsoft® Entertainment and Technology Diversity Scholarship, fonda koji će osiguravati stipendije za postdiplomski studij u centru za tehnologiju za zabavu (ETC - Entertainment Technology Center) na Carnegie Mellon sveučilištu. Inicijativa je namijenjena kao nagrada za inovativni rad predstavnika manjina i žena koje traže karijeru u tehnologiji za zabavu, kao što su grafički umjetnici, dizajneri igara i kompjuterski programeri.


ISLANDIA, N.Y., August 14, 2006

CA – novi Introskop, detektor promjena pojednostavljuje rješavanje problema s aplikacijama

CA je objavio Introscope ChangeDetector, prvo rješenje koje automatski otkriva promjene u Web aplikacijama i omogućava informatičkom osoblju da ih usporede s promjenama u performansama tih aplikacija. Introscope ChangeDetector omogućava otkrivanje problematičnih promjena u Java kodu, konfiguracijama aplikacijskih servera i back-end sustavima.

Introscope ChangeDetector prati aplikacije po principu 24x7, u realnom vremenu i registrira detalje svih promjena, uključivši vrijeme promjene, prirodu promjene i razlike među kritičnim tekst datotekama aplikacije. Promjene se automatski kategoriziraju kao dodaci, modifikacije ili brisanja, i mogu se sortirati po raznim kriterijima.


Sunnyvale, CA – August 14, 2006

NetApp® Helps Customers Control Storage Costs and Reduce Risks Associated With Unstructured Data

Network Appliance je proširio funkcionalnost svog Information Servera 1200 (IS1200) da bi korisnicima pružio rješenje koje ne samo da daje granularnu vidljivost u sadržaj nestrukturiranih podataka, nego i automatizira postupke oko usklađivanja sa zakonskim propisima, osigurava transparentnu migraciju podataka i konsolidaciju pohrane podataka. NetApp je predstavio dva nova softverska modula za sustav IS1200 - NetApp Transparent Migration Manager i NetApp Retention Manager.


SANTA CLARA, CALIF. August 15, 2006

Sun Microsystems – 10m novih servera i radnih stanica

Sun Microsystems je objavio 10 novih proizvoda iz Sun Fire server i Sun Ultra workstation obitelji koji rade pod operacijskim sustavom Solaris 10. Novi serveri imaju 1.8 GHz UltraSPARC(R) IV+ procesor i nove x64 (x86, 64-bit) sustave i workstatione koji rade s Next-Generation AMD Opteron obitelji procesora.


07.08.2006. – 13.08.2006.


Sunnyvale, CA, August 7, 2006

Fujitsu - 20-portni Ethernet Switch na jednom čipu

Fujitsu Microelectronics America i Fujitsu Laboratories of America su predstavili integrirani krug za 20-portni, 10Gbps Ethernet (10GbE) switch, MB8AA3020, namijenjen za prospajanja na osnovnim pločama u blade serverima, te za data centar aplikacije. Novi switch daje brzine veće od 400 Gbps.


Richardson, TX, August 08, 2006

Fujitsu - FLASHWAVE® 4000 platforme usklađene s MEF 14 definicijama za Ethernet servise

Fujitsu Network Communications je objavio da je Iometrix, nezavisna institucija za ispitivanje utvrdila da dva Fujitsu FLASHWAVE® 4000 proizvoda mogu osigurati Ethernet Private Line (EPL), Ethernet Virtual Private Line (EVPL) i Ethernet LAN (E-LAN) servise koji su u skladu s tehničkim specifikacijama Metro Ethernet Forum (MEF) 14. Testirani proizvodi su platforma FLASHWAVE 4500 i sustav FLASHWAVE 4100 .

MEF 14 daje jasne specifikacije i smjernice za formulaciju ugovora o nivou usluga (SLA - Service Level Agreement), i predstavlja značajan korak prema cilju da Ethernet stvarno dostigne klasu nosača mrežnih usluga. MEF 14 je komplement za MEF 9 i pokriva “Performanse servisa" i “Pojasne profile” – dva kompleta atributa za MEF servise. Prvi komplet obuhvaća atribute za performanse servisa koji se odnose na Ethernet Virtual Circuits (EVC): Kašnjenje okvira, Varijacije kašnjenja okvira i omjer gubitaka okvira (Frame delay / Frame delay variation / frame loss ratio). Drugi komplet slijedi poznati primjer Frame Relaya i uključuje četiri atributa za propusno-pojasne profile: Committed Information Rate (CIR), Committed Burst Size (CBS), Excess Information Rate (EIR), i Excess Burst Size (EBS). MEF 9 i MEF 14 zajedno pokrivaju kompletni set atributa za Carrier Ethernet servis, definiran u osnovnom tehničkom dokumentu MEF 10.

Fujitsu Network Communications je bio među prvih 15 kompanija koje su osvojile ovaj certifikat.


SEATTLE — Aug. 7, 2006

Microsoft – nove tehnike za poboljšanje točnosti i relevantnosti pretraživanja

Microsoftovi znanstvenici razvijaju nove tehnike za analizu uzoraka pretraživanja i ponašanja kod pregledavanja, kako bi učinili rezultate pretraživanja relevantnijima. Microsoftovi istraživači su ustanovili da točno modeliranje i interpretacija korisnikovih interakcija sa strojem za pretraživanje može značajno poboljšati rangiranje rezultata pretraživanja, otkriti t.zv. "klik-spam", pomoći kod personalizacije pretraživanja Weba, te u konačnici i cijeli osjećaj kod pretraživanja Weba.


NEW YORK — Aug. 8, 2006

Microsoft – unifikacija komuniciranja s tehnologijom za prepoznavanje i sintezu govora

Microsoft objavio Office Communications Server s platformom za govorne servise i demonstrirao prepoznavanje govora kao sastavni dio Windows Viste.

Microsoft je na konferenciji SpeechTEK 2006 u New Yorku objavio da će pune mogućnosti Microsoft® Speech Servera 2007 biti integrirane u Microsoft Office Communications Server 2007, čime će se proširiti unificirano komuniciranje i ukloniti zidovi između današnjih instant messaginga, Internet Protocol telefonije, glasovnih odgovora, te audio i video konferencija. Na izložbi uz konferenciju, Microsoft je demonstrirao i Windows® Speech Recognition, koji će biti raspoloživ u okviru Windows Vista™ za osam jezika. Po prvi puta će korisnici u okviru standardnog operacijskog sustava imati mogućnost prepoznavanja govora, što će im omogućiti izdavanje glasovnih komandi i diktiranje teksta za razne aplikacije.

Microsoft je početkom ovog ljeta najavio Office Communications Server 2007 kao ključnu komponentu u planovima za unificirane komunikacije. Office Communications Server 2007 je komunikacijsko središte koje ljudima omogućava da se brzo spoje s kolegama i informacijama, u okviru dobro im poznatih aplikacija, uređaja i mreža. Dodatak mogućnosti za govor daje piscima softvera prilike za nove komunikacijske aplikacije.

Microsoft je demonstrirao kako novi, integrirani API-i u Office Communications Serveru 2007 omogućavaju prijenos instant messaging poruka i telefonskih poziva putem komandi izdanih glasom. Demonstracije su uključivale i uporabu inteligentnog agenta koji pozivatelju pomaže da pronađe i komunicira s osobama na osnovu unaprijed definiranih načina komuniciranja, i to preferiranim redom (t.j. preferirani način komuniciranja s nekom osobom može n.pr. biti e-mail ili instant messaging, no ako osoba nije trenutno na mreži, uputiti će joj se poziv fiksnim, a ako ni to ne radi i mobilnim telefonom). Druga demonstracija je pokazala instant messaging konverzaciju kod koje je jedan sudionik tipkao, a drugi govorio. Izgovorene riječi su pretvarane u tekst, a tipkane riječi sintetizirane u govor, tako da su oba učesnika imali glatku konverzaciju na njima u tom trenu prikladnijem mediju. Ostala demonstrirana rješenja su obuhvaćala help deskove koji su pitanja prosljeđivali samo onim stručnjacima koji su u tom trenu bili na mreži, integrirana rješenja za kontakt centre, te aplikacije kojima se moglo pristupati s raznolikog raspona klijenata raznih tipova i medija.

Prepoznavanje govora, koje je također bilo prikazano na konferenciji, je namijenjeno korisnicima koji žele značajno ograničiti uporabu miša i tipkovnice, uz jednaku ili čak povećanu ukupnu produktivnost. Nove tehnologije za govor u Windows Vista, koje će biti raspoložive za osam jezika, omogućavaju korisnicima interakciju s njihovim kompjuterom putem glasa, te da diktiraju dokumente i e-mail poruke u okviru glavnih aplikacija, da popunjavaju obrasce na Webu, te da glasom upravljaju aplikacijama i operacijskim sustavom. Korisnicima će na raspolaganju biti interaktivna poduka kroz koju će se upoznati s glasovnim komandama, a u isto vrijeme će se i sustav naučiti i prilagoditi se njihovom glasu. Microsoft će uz Windows Vista isporučivati potporu za američki engleski, britanski engleski, tradicionalni kineski, pojednostavljeni kineski, japanski, njemački, francuski i španjolski.


REDMOND, Wash. — Aug. 9, 2006

Microsoft – super računala uz stol, revolucija u dizajnu i projektiranju

Microsoft dovodi računalstvo visokih performanse do stolnih računala, što otvara potpuno nove mogućnosti za projektiranje u automobilskoj i ostalim industrijama.

Microsoftovi stručnjaci su objavili bijelu knjigu o načinima na koji će se HPC koristiti u automobilskoj industriji.

Računalstvo visokih performansi (HPC - High-performance computing) je nekada bilo ograničeno na službe za razbijanje šifri koje ima CIA i ratne igre u Pentagonu, no s vremenom se proširilo i u mainframe kompjuterske sale proizvođača automobila, a sada postaje dostupno projektantima kao programi koji se mogu izvoditi na laptop računalu, zahvaljujući Microsoft® Windows® Compute Cluster Serveru 2003.

U automobilskoj industriji, HPC će pomoći da:

·  se predvide i spriječe kvarovi

·  unaprijedi suradnja kod projektiranja

·  automatiziraju sustavi koji su ranije bili pre-kompleksni i pre-ezoterični

·  sakupe real-time informacije o vozilima na cestama

Potražnja za HPC-om raste zbog povećane obradne moći po kompjuterskom čvoru, niske nabavne cijene čvora, te sveukupno povoljnog omjera cijena i performansi kompjuterskih klastera. Ovi trendovi navode sve više korisnika da uvedu HPC kao zamjenu ili dopunu za žive, fizičke eksperimente s kompjuterskim simulacijama i modelima, testovima i analizama. Microsoft stručnjaci predviđaju da će se, sada kad na raspolaganju stoje klasteri, HPC koristiti kao zbirka malih servera kojima se može pristupati sa stolnih ili prijenosnih računala.


IRVINE, Calif., August 8, 2006

Kofax – tehnologija pomaže u prihvatu informacija za AncestryDPS-ovu bazu podataka od 6 milijardi slogova

Ascent Capture Platforma i INDICIUS značajno poboljšavaju obradu milijuna dokumenata u AncestryDPS i MyFamily.com i tako pomažu korisnicima da istraže svoje pretke.

Kofax je objavio uspješnu instalaciju svog Ascent Capture® i INDICIUS® tehnologije kod AncestryDPS, organizacije koja se bavi očuvanjem digitaliziranih dokumenata. Ugovor je predviđao sveukupno rješenje za optimizaciju obrade AncestryDPS-ovih više od 9 milijuna slika dokumenata na mjesec.

AncestryDPS je dio organizacije MyFamily.com,. koja ima mrežu proizvoda i usluga koje daju alate pomoću kojih ljudi mogu otkriti svoje pretke. Ancestry.com je on-line izvor broj 1 što se tiče informacija o obiteljskim historijatima, uključivši i najveću zbirku povijesnih zapisa na Webu, s preko 6 milijardi imena. AncestryDPS obrađuje 100 tisuća stranica dokumenata na dan, uključivši i zapise o popisima stanovništva, zapise o rođenjima i smrti, vojne zapise, imenike raznih zajednica, zapise o imigraciji, od kojih su neki stari i do 300 godina.

AncestryDPS je trebao vrlo prilagođeno rješenje za prihvat informacija iz ogromne količine dokumenata koje skeniraju svaki dan. Odabrani su platforma Kofax Ascent Platform i proizvod INDICIUS, zbog njihove mogućnosti da obrade i klasificiraju nestrukturirane, polu-strukturirane i strukturirane dokumente, uključivši i stranice pisane rukom.

Pošto ne postoje nikakve smjernice za tipove dokumenata koje obrađuje AncestryDPS, razvijeni su posebno prilagođeni moduli koji osiguravaju da se proces odvija bez greške. Kroz ove module za upravljanje tijekom posla, AncestryDPS je kreirao razna dodatna rješenja za širok raspon tipova dokumenata koji se obrađuju.


Sunnyvale, CA – August 8, 2006

NetApp i Brocade – zajedno da bi ispunili najzahtjevnije potrebe data centara

Network Appliance je objavio početak isporuka 4 Gb/sek Brocade® SilkWorm® 48000 Directora. Ova ponuda ispunjava zahtjeve onih koji uvode SAN (storage area network) mreže. NetApp SAN portfelj također uključuje i Brocade SilkWorm 200E 16-port switch, SilkWorm 4100 32-port switch, i nedavno objavljeni SilkWorm 4900 64-port switch. SilkWorm 48000, kombiniran s NetApp FAS6000 serijom osigurava masivnu skalabilnost za data centre (do 500 TB u jednom jedinom sustavu), što ga čini vrlo poželjnim za korisnike s za poslovanje kritičnim aplikacijama i velikim projektima konsolidacije podataka.


SANTA CLARA, CALIF. August 10, 2006

Sun - nova generacija modularnih uređaja za pohranu

Sun Microsystems je predstavio modularnu obitelj uređaja za pohranu Sun StorageTek i prva dva proizvoda iz te obitelji - Sun StorageTek 6140 i 6540 arraye. StorageTek 6140 array daje dvostruku gustoću, a StorageTek 6540 array dvostruko veće performanse od konkurentskih uređaja. Uređaji su namijenjeni korisnicima srednje do vrlo velike veličine, koji imaju aplikacije kritične za uspjeh poslovanja. Radi se o prvim proizvodima objavljenim pod zajedničkim nazivom Sun StorageTek, a nova obitelj proizvoda nudi najbolje što su nudile obje kompanije – heterogeno iskustvo u pružanju usluga i potpore od StorageTek i ekspertizu u izradi sustava od početka do kraja koju ima Sun.

StorageTek 6140 je 4 gigabita-u-sekundi Fibre Channel (FC) array projektiran za direktno vezane i SAN vezane uređaje za pohranu. Sustav ima potpuno redundantnu arhitekturu i omogućava miješanje FC ili SATA-2 diskova, ima 8 x 4 Gb FC portova, 4 GB cache memorije, upravljanje je orijentirano prema aplikacijama, diskove koji se mogu prespajati i maksimalni kapacitet do 112 disk jedinica.

StorageTek 6540 je 4 GB/sek. Fibre Channel (FC) array usmjeren na velike baze podataka i računalstvo visokih performansi. Sustav ima potpuno redundantnu arhitekturu i omogućava miješanje FC ili SATA-2 diskova, ima 8 x 4 Gb FC portova, 16 GB cache memorije, upravljanje je orijentirano prema aplikacijama, diskove koji se mogu prespajati i maksimalni kapacitet do 224 disk jedinica

Glavne karakteristike nove modularne linije uređaja za pohranu su:

·      Aplikacijski profili i kloniranje profila – profili ubrzavaju uvođenje konfiguracija koje su specifične za određene aplikacije, uz automatsko osiguranje resursa. Uz uključenih 15 tipičnih profila, postoji i mogućnost kreiranja vlastitih profila i modificiranja postojećih.

·      Instant-on volumeni i dinamičko konfiguriranje volumena – praktički eliminira vrijeme čekanja prije nego što korisnici mogu početi koristiti nove volumene za pohranu podataka, te omogućava on-line ugađanje aplikacija bez prekidanja obrada.

·      Zajednički moduli za pohranu i zajedničko upravljanje njima

·      Širok raspon softvera i usluga za zaštitu podataka – zaštita podataka od lokalnih, mjesnih i regionalnih ispada, replikacija koja štedi prostor na diskovima, snapshot i kopiranje cijelih volumena. Mogućnost off-line analize podataka i testiranja sa kopijama cijelih volumena.

·      Arhitektura za visoku dostupnost, s prvoklasnim uslugama i potporom


LAS VEGAS, Aug 07, 2006

SCO se pridružuje programu Microsoft Visual Studio Industry Partner (VSIP) Program

SCO Grupacija je objavila da će isporučivati EdgeBuilder Mobile Application Development (MAD) Toolkit kao plug-in za Microsoft Visual Studio 2005 i tako olakšati piscima softvera zasnovanog na Microsoft .NET okviru pisanje i uvođenje mobilnih aplikacija i servisa na SCO-ovoj razvojnoj platformi EdgeClick Mobile. SCO se također pridružio programu Microsoft VSIP kao Premier Partner.


31.07.2006. – 06.08.dd.2006.


Belfast, NI, August 3, 2006

Meridio i partneri vode u razvoju poslovanja širom svijeta

Meridio je objavio značajan porast svjetskog prometa u financijskoj godini koja je završila 30.06.2006. Zahvaljujući uspjesima svojih partnera, Meridio je doživio značajan rast u broju korisnika, udjelu na općem i u ključnim vertikalnim tržištima.

Prihod od licenci je porastao preko 100% u odnosu na prethodnu godinu. Taj brzi rast je značajno iznad najoptimističnijih prognoza analitičara u industriji upravljanja zapisima, koji su predviđali rast od najviše 15%. I ovogodišnji rezultati su potvrdili da Meridiov promet stalno raste značajno brže od rasta tržišta.


Edison, N.J., August 3, 2006

Fujitsu Wins Microsoft Global Partner of The Year Award

Fujitsu Consulting, tvrtka iz Fujitsu grupacije koja se bavi pružanjem konzultantskih i ostalih usluga na području Sjeverne Amerike je objavila da je kao Microsoftov Gold Certified Partner osvojila nagradu 2006 Microsoft Partner of the Year za kategoriju migracija baza podataka, na globalnom planu. Nagradu Microsoft Partner of the Year dobivaju partneri koji su tijekom protekle godine korisnicima isporučili izvrsna rješenja koja mogu poslužiti kao primjer dobre prakse.

Fujitsu Consulting je odabran među tisućama kandidata za rješenje kod korisnika Business Controls Inc., vodeće tvrtke koja se bavi istraživanjem i izvještavanjem o nesrećama. Rješenje je obuhvatilo Business Control-ov sustav za anonimno izvještavanje o nezgodama i nesrećama na poslu (MySafeWorkplace® i MySafeCampus®) koji sadrže sveobuhvatni sustav za izvještavanje nazvan MySafeDashboard. Anonimno izvještavanje o nezgodama zaposlenicima daje sigurni i povjerljivi način da iznesu svoju zabrinutost i probleme svojim poslodavcima, putem Interneta ili preko centra za telefonske pozive.

Korisnici sustava MySafeWorkplace i MySafeCampus mogu analizirati tako prikupljene podatke koristeći razne alate kao što su tablice s podacima, razni tipovi dijagrama i slično. To klijentima omogućava uvid u nepoželjne na radnom mjestu i poduzimanje koraka da se riješe problemi i spriječi njihovo ponavljanje. Novi sustav je napisan i uveden pomoću Microsoft Visual Studio .NET i SQL Server 2005.


Munich, Aug 02, 2006

Fujitsu Siemens Computers – povezivanje host aplikacija s novim Java okolišem

Fujitsu Siemens Computers je objavio novu verziju BeanConnect obitelji adaptera, u okviru svojeg paketa openSEAS middleware-a. BeanConnect omogućava priključivanje openUTM monitora za transakcije od Fujitsu Siemens Computers i IBM CICS u J2EE aplikacijske servere. Pošto radi u skladu s Java Connector Architecture (JCA) 1.5, host aplikacije se mogu integrirati s modernim Java aplikacijama ili se koristiti kao web servise u okviru SOA (service-oriented) arhitekture. BeanConnect V2.0 radi na UNIX, Linux i Windows platformama.

BeanConnect V2.0 jamči punu sigurnost transakcija, što je važno za host aplikacije za on line-obradu transakcija (OLTP - Online Transaction Processing). Nova verzija dozvoljava komunikaciju u oba smjera, što znači da transakciju mogu pokrenuti bilo Java komponente, bilo OLTP aplikacija. JCA 1.5, BeanConnect se može koristiti uz bilo koji J2EE aplikacijski server koji radi prema JCA 1.5. Zahvaljujući partnerskim odnosima s Oracleom, unaprijed je testiran zajednički rad s Oracle Application Server 10g.


Sunnyvale, CA, August 2, 2006

Fujitsu – novi materijal za 256 Mbit FeRAM, na osnovu 65-nanometarske tehnologije

Fujitsu I Tokyo Institute of Technology (Tokyo-Tech) su razvili novi materijal za novu generaciju ne-hlapljive fero-električne Random Access Memory (FeRAM). Material je modificirani sastav bizmut ferita (BiFeO3 ili BFO) i omogućava pet puta veći kapacitet za pohranu podataka od materijala koji se trenutno koriste za proizvodnju FeRAM memorija. Novi FeRAMs troši vrlo malo struje i daje visoke brzine u radu, pa je vrlo povoljan za nove, personalizirane mobilne uređaje poput IC kartica, koje moraju biti malene, moraju se lako koristiti i osigurati c+visoki stupanj sigurnosti. FeRAM tehnologija je najprikladnija za ne-hlapljive memorije (t.j. memorije koje se ne izbrišu kad se isključi napajanje) za uređaje tog tipa i takve aplikacije. Uzorci za ispitivanja i izradu prototipa se planiraju za godinu 2009.


Sunnyvale, CA, July 31, 2006

Fujitsu Announces Hard Disk Drive Shipment Results For Second Calendar Quarter of 2006

Fujitsu Computer Products of America je objavio rezultate isporuka diskova za drugi kvartal – prodano je više od 5,24 M jedinica diskova za mobilne uređaje (18% više nego isti kvartal prošle godine). Diskova za potrebe korporacijskih servera je također prodano za 18% više nego prošli kvartal, t.j. prodano je 1,42 M jedinica.


Sunnyvale, CA, August 3, 2006

Fujitsu – postignuta globalna usklađenost proizvoda se EU direktivom o opasnim tvarima (RoHS)

Fujitsu Computer Products of America je objavio da je njegova kompletna linija skenera od sada u skladu s direktivom Europske Unije o ograničenju uporabe opasnih tvari (RoHS - Restriction of Hazardous Substances). RoHS Direktiva je u zemljama članicama EU-a stupila na snagu u veljači 2003, i ograničava uporabu određenih opasnih tvari, koje bi mogle predstavljati opasnost po ljudsko zdravlje i okoliš. Te tvari su olovo, živa, kadmij, šestero-valentni krom, neki od bi-fenila i di-fenilskih etera.


REDMOND, Wash., Aug. 1, 2006

Microsoft - Q&A: Taking High-Performance Computing Mainstream

Microsoft je objavio početak isporuka Microsoft Windows Compute Cluster Server 2003, prvog proizvoda posebno namijenjenog računalstvu visokih performansi (high-performance computing - HPC). Microsoft Windows Compute Cluster Server 2003 pruža lakši i ekonomičniji način za razvoj, uvođenje i korištenje HPC sustava, te da se ova HPC platforma zasnovana na Windowsima lako uklapa u postojeću informatičku IT infrastrukturu.

Među prvim korisnicima su Cornell University, National Center for Atmospheric Research (NCAR)i Genome Research Institute, University of Cincinnati. Microsoftov e-magazin je u svojoj redovnoj rubrici Q&A razgovarao s njihovim predstavnicima o iskustvima s Computer Cluster Serverom.

Cornell University ga koristi za računanja u sklopu bioloških istraživanja, za data mining na polju bioloških sekvenci, genetici populacija i predviđanju proteinskih struktura., mnogi od tih projekata zahtijevaju duga računanja, pri čemu masivno paralelno računanje znatno skraćuje vrijeme potrebno da bi se došlo do rezultata. Razvijene su i web aplikacije, koje znanstvenicima omogućuju pokretanja takvih obrada bez potrebe da nauče kako rade kompjuterski klasteri.

NCAR i grupa partnera već više godina rade na istraživanjima atmosferskih događaja i prognozama vremena. Ukazala se potreba stare modele, koji rade godinama, zamijeniti novima, koji će znati koristiti sve prednosti novih informatičkih dostignuća. Novi se model zove WRF (Weather Research and Forecast), je u biti potpuno novi softver, od prvog trena projektiran za rad na HPC sustavima. WRF se održava i slobodno koristi kao zajednički model kojeg koriste stotine institucija na cijelom nizu računalnih sustava, od pojedinačnih radnih stanica, do velikih superračunala, pa je mogućnost prenošenja i performansi u takvim uvjetima bila bitan element od samog početka.

Genome Research Institut radi na otkrivanju lijekova. U ranim fazama razvoja lijekova treba ispitati milijune kemijskih spojeva i njihov mogući utjecaj na ciljanu bolest, da bi se ustanovile klase molekula čija svojstva i aktivnosti izgledaju kao da bi mogli poslužiti kao novi lijek. Na računalima se mogu napraviti simulacije koje mogu znatno ubrzati i pojeftiniti istraživanja na taj način da ukaže na kojim se spojevima isplati dalje raditi a na kojima ne. Računalna simulacija je dovoljno dobra da se odbaci veliki broj očitih promašaja i ustanovi koji spojevi obećavaju a koji ne. Daljnja ispitivanja tako odabranih spojeve se tada vrše na klasičan način, no prednost je u tome da se računalom eliminira velik broj spojeva koji ni u klasičnom eksperimentu ne bi uspjeli.


REDMOND, Wash. — July 31, 2006

Microsoft i nekoliko drugih vodećih tvrtki objavili nove specifikacije za upravljanje informatikom

BEA Systems., BMC Software, Cisco Systems, Dell, EMC, HP, IBM, Intel, Microsoft i Sun Microsystems su zajednički objavili nacrt novih specifikacija za to kako na konzistentni način opisati kompjuterske mreže,aplikacije, applications, servere i ostale IT resurse, odnosno kako za njih napraviti modele, u jeziku XML (extensible markup language), kako bi poslovne organizacije lakše upravljale servisima zasnovanima na tim resursima. Jezik za opis (modelirane) servisa je nazvan Service Modeling Language (SML). Specifikacija dozvoljava model hijerarhije IT resursa i omogućava uporabo višekratno uporabivih modula, tako da neće biti potreban posebni, privatni način opisivanja svakog servisa. Ova grupa partnera namjerava do kraja ove godine predati specifikacije na usvajanje organizacijama koje se brinu za donošenje informatičkih standarda. SML, kao zajednički jezik za modeliranje rješava sve veći problem za informatiku, a to je da se jedan te isti IT resurs za potrebe raznih alata opisivao na posve različite načine, što izaziva brojne probleme kada se stvari počnu povezivati.


SUNNYVALE, Calif., August 2, 2006

Juniper Networks – brža i sigurnija mreža za Novozelandsku agenciju za upravljanje dokumentima

Juniper Networks je objavio da je Sublime, agencija za upravljanje dokumentima iz Novog Zelanda uveo Juniper Networks WXC platformu za ubrzanje aplikacija kako bi optimizirao WAN veze između svoje središnjice u Aucklandu i svog data centra na otočju Fiji.

Sublime upravlja dokumentima za poslovne organizacije od advokatskih ureda do medicinskih organizacija i trgovačkih tvrtki kojima je svima zajedničko to da moraju obraditi i pohraniti velike količine papirnatih dokumenata. Sublime digitalizira dokumente i tijek poslovnih procesa svojih klijenata, skenirajući kopije prodajnih faktura, pravničke dokumente i ostale papirnate dokumente, koji se zatim spremaju na data centar Fijiju. Za pristup do i rad sa tim dokumentima, klijenti koriste Web sučelja. Juniperove WXC platforme osiguravaju skalabilni način za ubrzanje isporuke aplikacijskih servisa preko mreže širokog područja (WAN).

Sublimeova WXC platforma koristi Network Sequence Caching za eliminaciju ponavljanja sekvenci podataka, što dramatično smanjuje količinu podataka koja se prenosi preko mreže, te ubrzava prijenos velikih datoteka. WXC platforme imaju cache diskove na koje se spremaju nizovi podataka, što povećava kapacitet mreže i do 100 puta. WXC platforme su također i u stalnoj međusobnoj vezi i razmjenjuju podatke o topologiji, dostupnosti, te o mjerenim performansama i tako osiguravaju najbolje moguće performanse.


REDWOOD SHORES, Calif. 01-AUG-2006

Oracle – alati za .NET za bolju integraciju s Microsoftovim Visual Studiom

Oracle je objavio početak isporuka Oracle® Developer Tools for Visual Studio .NET, besplatnog plug-ina koji piscima softvera omogućava da koriste Microsoft Visual Studio 2005 za razvoj aplikacija zasnovanih na Microsoft .NET Frameworku, a koje će raditi s Oracle Database 10g. Oracle je istovremeno objavio i novo izdanje Oracle Data Provider for .NET, kao potporu za ADO.NET 2.0, Microsoftov standard za pristup podacima.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018