sm-0612

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

 


2006. – prosinac


u ovom broju:

25.12.2006. – 31.12.2006.

18.12.2006. – 24.12.2006.

-  Fujitsu – ETERNUS4000 postavio novi svjetski rekord za sustav za pohranu podataka

-  Fujitsu Siemens Computers – partnerstvo za okoliš

-  Microsoft – RECEPT za krem juhu od krumpira i ostatka pečene purice

-  Juniper – nova tehnologija za integraciju optičkog transporta i IP rutera

-  SourceCode - beta 1 izdanje K2.net® "BlackPearl", alata za poslovne procese

-  SCO – nova verzija (4.2) SCOoffice Servera

11.12.2006. – 17.12.2006.

-  Fujitsu Siemens Computers – na lak način do mreže za pohranu podataka

-  Fujitsu Services – pohranjeno 100 milijuna slika pacijenata

-  Fujitsu - 2.5" SATA disk od 300 GB

-  Fujitsu – integrirani krug za obradu video signala u H.264 formata

-  Fujitsu – analitičari predviđaju značajni rast skeniranja

-  Microsoft – o načelima zaštite Windows Vista softvera

-  Microsoft - VoIP rješenje u sklopu Desktop komunikacija

-  Microsoft - Robotics Studio, alat za razvoj aplikacija za robotske sustave

-  Plasmon - stolna jedinica s USB sučeljem

-  Symantec – proširene opcije za enkripciju podataka za Veritas NetBackup

-  Sun – sistem paketi i 15 novih servera

04.12.2006. – 10.12.2006.

-  Fujitsu Siemens Computers - FlexFrame™ for mySAP™

-  Fujitsu – najbrži digitalno analogni pretvarač

-  Fujitsu razvio novi polimer iz ricinusovog ulja

-  Microsoft – istraživanje o ekonomskom učinku Windows Viste

-  Microsoft - PerformancePoint Server 2007, za integralno praćenje poslovanja

-  Microsoft - Expression Studio, skup alata za profesionalni dizajn

-  Microsoft - Ecma International odobrila Office Open XML kao svjetski standard

-  Kofax – povezivanje dohvata informacija i poslovnih procesa

-  Allied Telesis – nova 32-bitna PCI Gigabit Fiber adapterska kartica za stolna računala

-  NetApp – nova linija proizvoda koja olakšava upravljanje informacijama

-  SAP – paket proširenja za aplikacije

-  Sun – softver paket Netra Dataplane za telekom tržište

 


25.12.2006. – 31.12.2006.

Dragi čitatelji, novosti ovaj tjedan jednostavno nema! Svi slave, pa ćemo tako učiniti i mi. Idući redovni broj novosti očekujte tjedan poslije praznika


Sretan vam Božić!


18.12.2006. – 24.12.2006.


SUNNYVALE, Calif., Dec. 19, 2006

Fujitsu – ETERNUS4000 postavio novi svjetski rekord za sustav za pohranu podataka

Fujitsu Computer Systems je objavio da je sustav za pohranu podataka ETERNUS®4000 Model 500 osvojio prvo mjesto u dva Storage Performance Council-a (SPC) testa za performanse srednje velikih disk array sustava.

Fujitsu ETERNUS4000 je prvi sustav za pohranu koji sadrži enkripciju na nivou disk jedinice. ETERNUS4000 je poznat i po svojoj energetski štedljivoj MAID tehnologiji aktivno-aktivnoj arhitekturi kontrolera.

Storage Performance Council (SPC), je neovisna organizacija koja se brine za standarde, a test je razvila da bi se olakšala usporedba raznih sustava za pohranu podataka, a mjere cijeli raspon – od ponašanja pojedinih komponenti do mjerenja rada cijelog distribuiranog sustava za pohranu.

Test SPC-1 se sastoji od jednog posla kojim se ispituje ponašanje podsustav za pohranu podataka uz istovremeno obavljanje tipičnih poslovnih obrada, koje se uglavnom sastoje od nasumičnih on-line transakcija i pristupa tipičnih za rad s bazama podatka i poslužitelje za e-poštu. ETERNUS4000 Model 500 je osvojio prvo mjesto u srednjoj kategoriji s rezultatom od 60.003,51 SPC-1 IOPS™ (maksimalni broj ul./izl. zahtjeva kod 100% opterećenja), uz cijenu od $6.54/SPC-1 IOPS-u , što je bilo više nego 190% bolje od konkurentnih modela.

Test SPC-2 se sastoji od tri odvojena posla koji demonstriraju rad podsustava za pohranu tijekom poslovnih obrada koje zahtijevaju masovno, po redu prepisivanje podataka, što je tipično za obrade velikih datoteka (n.pr. obrada znanstvenih podataka ili velike financijske obrade), velike upiti za baze podataka (n.pr. data mining i poslovno obavještajne obrade), te video streaming. ETERNUS4000 Model 500 je postigao najbolji rezultat u srednjoj kategoriji od 1. 985,63 SPC-2 MBPS™ (što predstavlja zbroj za sva tri SPC-2 posla), odn. cijenu od $114,72/SPC-2 MBPS.

ETERNUS4000 je dio Fujitsuove strategije TRIOLE, koja je zajednica tri osnovna principa: virtualizacije, automatizacije i integracije. Fujitsu primjenjuje te principe da bi ostvario vrlo prilagodljiva informatička rješenja, koja osiguravaju najviši stupanj kompatibilnosti i konzistencije.


Munich, Dec 19, 2006

Fujitsu Siemens Computers – partnerstvo za okoliš

Fujitsu Siemens Computers radi na tome da u potpunosti eliminira uporabu štetnih i potencijalno štetnih supstanci iz svojih proizvoda i proizvodnih procesa. Zbog toga se uključio u partnerski projekt američke agencije za zaštitu okoliša (EPA - Environmental Protection Agency), koji ima cilj pronaći alternativna sredstva za zaustavljanje plamena, te njihov utjecaj na okoliš. Jedan od ciljeva projekta je osnovati bazu podataka o prikladnosti raznih alternativnih materijala za izradu pločica sa štampanih krugovima (PCB - printed circuit boards).  Predstavnici Fujitsu Siemens Computersa učestvuju u radu odbora i doprinose svojim znanjima o proizvodnji bez olovnih i halogenih sastojaka.


NEW YORK — Nov. 21, 2006

Microsoft – RECEPT za krem juhu od krumpira i ostatka pečene purice

Microsoftov MSN sadrži i kuharske sadržaje ( http://cheftotherescue.msn.com  ). Među ostalim, tu je i recept poznate TV kuharice Cat Cora, za krem juhu od krumpira i ostatka pečene purice.

RECEPT za 8 porcija:

·  4 kriške mesne slanine

·  3 šalice narezanog poriluka (bijeli i mekši zeleni dio stabljike) Alternativno, može i mladi luk.

·  2 česna češnjaka, zdrobljenog

·  6 šalica čiste pileće juhe

·  ¾ kg krumpira, kuhanog, još vrućeg, oguljen, razrezan na četvrtine

·  sol i bijeli papar

·  1 i ½ šalice ostataka pureće pečenke, nasjeckano na komadiće

·  ½ šalice kiselog vrhnja

·  ¼ šalice kosanog peršina

·  krekeri, za serviranje

Prazni lonac za juhu stavite na srednje jaki plamen. Kada se ugrije, stavite slaninu i pršite dok ne postane hrskava. Izvadite slaninu na tanjur s papirnatim ručnikom, da se ocijedi od masnoće. U mast preostalu od slanine, dodajte poriluk (mladi luk) i češnjak. Pržite oko tri minute, dok ne smekša, uz stalno miješanje. Dodajte pileću juhu i krumpir. pokrite i neka lagano kipi dok se povrće sasvim ne smekša, oko 30 minuta. Skinite sa štednjaka. Pomoću ručnog miksera u loncu, ili malo po malo u stolnom mikseru miješajte dok ne dobijete glatku kremastu smjesu. Vratite juhu na štednjak i u nju savite pureće meso. Začinite solju i paprom po ukusu. Ulijte juhu u zdjelice i na vrh stavite obilnu žlicu kiselog vrhnja, smrvljenu slaninu i posipajte kosanim peršinom. Odmah poslužite, s krekerima.

Napomena:       Microsoft je ovaj recept objavio uoči američkog praznika Thanksgiving, no pošto se u Hrvatskoj purica jede za Božić, redakcija Novosti je odlučila sačuvati vam ovaj recept za ovaj broj. Dobar vam tek!


SUNNYVALE, Calif., December 18, 2006

Juniper – nova tehnologija za integraciju optičkog transporta i IP rutera

Juniper Networks je proširio svoj portfelj IP i optičkih uređaja najavivši novu karticu za fizičko sučelje(PIC - physical interface card) iz serije T, koja ima optiku dalekog dometa i razne druge napredne mogućnosti. Nova PIC kartica 4xOC-192 sadrži 10 Gigabitne Small Form Factor Pluggable (XFP) optičke transpondere i omogućava inverzni multipleksing do 40 Gb/sek. Kartica je prikladna za aplikacije kao što su IPTV i napredne multiplay


REDMOND, WA - December 19, 2006

SourceCode - beta 1 izdanje K2.net® "BlackPearl", alata za poslovne procese

SourceCode Technology Holdings, kreatori platforme za upravljanje poslovnim procesima K2.net®, objavili su prvu beta verziju novog izdanja K2.neta, pod šifrom "BlackPearl". Beta će se podijeliti biranim partnerima, a puna komercijalna  verzija će se na tržištu pojaviti početkom 2007.


LINDON, Utah, Nov 20, 2006

SCO – nova verzija (4.2) SCOoffice Servera

SCO je objavio početak isporuka verzije 4.2 SCOoffice Servera, sustava za pristup Internetu i suradnju uredskih djelatnika, namijenjen prvenstveno malim i srednjim tvrtkama. SCOoffice Server 4.2 nudi upravljanje zadacima, zajedničke adresare, zakazivanje sastanaka za grupe kao i zaštitu za e-poštu, te obranu od virusa i SPAMa. SCOoffice Server 4.2 je prva verzija koja radi i na SCO OpenServer 6 i UnixWare 7.1.4 .


11.12.2006. – 17.12.2006.


Munich, Dec 14, 2006

Fujitsu Siemens Computers – na lak način do mreže za pohranu podataka

Fujitsu Siemens Computers proširuje mogućnosti zaštite podataka u okviru mreže za pohranu podataka (SAN - Storage Area Network) i na mala i srednja poduzeća, nudeći im paket proizvoda i usluga pod nazivom "Moj prvi SAN" (“My very first SAN”). Radi se o kompletnom SAN rješenju izgrađenom od unaprijed provjerenih komponenti.

Paket se sastoji od novog sustava za pohranu FibreCAT SX (SX60 ili SX80) plus popularnih SAN switcheva od Brocadea te host bus adaptera od Emulexa. Paket se nudi u obliku više različitih konfiguracija, a visoka skalabilnost jamči da će sustav raditi i kada se zahtjevi za pohranom povećaju.


13th December 2006

Fujitsu Services – pohranjeno 100 milijuna slika pacijenata

Fujitsu Services je objavio da je pohranjena 100 milijunta slika u sustavu PACS (Picture Archiving and Communications Systems), kojeg Fujitsu services vodi za potrebu britanske zdravstvene službe. PACS sustav sprema rendgenske snimke i ostale slikovne podatke o pacijentima i omogućava njihovo brzo i lako pronalaženje i korištenje na zahtjev. Prednosti sustava su da nije potrebno razvijati snimke, niti ih fizički dostavljati. Svaki tjedan se sprema preko 2 milijuna snimki.


Tokyo, December 12, 2006

Fujitsu - 2.5" SATA disk od 300 GB

Druga generacija okomitog magnetskog zapisa – proboj u kapacitetu za pohranu

Fujitsu je objavio da je razvio prvi na svijetu disk od 2.5" koji daje kapacitet od 300 GB i ima Serial ATA sučelje. Nova jedinica "MHX2300BT" će se na tržištu pojaviti u veljači 2007. Primarna namjena će biti za višenamjenska pokretna računala i digitalne TV uređaje.


Sunnyvale, CA, December 11, 2006

Fujitsu – integrirani krug za obradu video signala u H.264 formata

Fujitsu Microelectronics America je objavio integrirani krug koji može u realnom vremenu vršiti kompresiju i dekompresiju video signala visoke definicije u H.264 formatu. Čip MB80H50 će se na tržištu pojaviti u ožujku 2007, a koristiti će se u high-definition video i audio-vizualnim proizvodima poput prijenosnih A/V uređaja, snimačima s tvrdim diskovima i kućnoj mrežnoj opremi.


Sunnyvale, CA, December 13, 2006

Fujitsu – analitičari predviđaju značajni rast skeniranja

Fujitsu Computer Products of America je objavio da su istraživanja pokazala snažni rast potražnje na tržištu skenera. Razlozi za taj rast su brojni, a među ostalim je prijelaz na distribuirano skeniranje, inicijative vezane za poštivanje propisa, poboljšanje poslovnih procesa, te rast u nekoliko ključnih vertikala. 


REDMOND, Wash., Dec. 14, 2006

Microsoft – o načelima zaštite Windows Vista softvera

Microsoft o okviru priprema za početak isporuka Windows Vista na svim tržištima obavještava korisnike kako će se zaštititi od krivotvorenog softvera.

Usprkos tome što se Windows Vista još nije pojavila na širokom tržištu, već je se širom svijeta nude piratske kopije. Korisnici koji se ne razmišljajući mnogo odluče za kupnju jeftine verzije softvera u najmanju ruku riskiraju da će ostati bez novca kojeg su platili, a širom se izlažu raznim sigurnosnim rizicima koji su česti kada se koristi krivotvoreni softver.

Pravi Microsoftov softver uvijek ima 'Certifikat o autentičnosti'. Sigurnosne kopije na mediji kao što su CD ili DVD, koje isporučuju sastavljači računala s pred-instaliranim Windowsima će uvijek imati oznaku proizvođača PC-a a na CD-u ili DVD-u će pisati ime Microsoftovog softverskog proizvoda za kojeg je PC licenciran. Korisnicima se preporuča da čuvaju svoje ključeve za autentifikaciju  i izbjegnu zlouporabe – ključ se smije koristiti za aktiviranje samo jedne legalne kopije Windows Viste. S izuzetkom proizvoda koje su kupili kupci u programu volume licenci, kupci mogu biti sigurni da su sve kopije koje se budu nudile prije 30.01.2007 krivotvorene, jer će se prava Vista tek tada pojaviti na tržištu.

Microsoft je ponovno naglasio načela u vezi sa zaštitom softvera. Microsoft će s vremena na vrijeme provjeravati ključeve za koje se sumnja da su procurili ili da su ukradeni i temeljito će istražiti sve prijavljene pokušaje mijenjanja sistemskih datoteka. Microsoft će blokirati takve ključeve, što znači da neće biti moguće instalirati ni softverske dodatke, sigurnosne patcheve i slično. U nekim slučajevima će se od korisnika zatražiti da sustav aktivira pomoću pravog ključa. Ako se to ne učini, Windows Vista će se staviti u reducirani način rada, no treba istaknuti da će i u tom režimu korisnik imati puni pristup do svih svojih osobnih podataka.


REDMOND, Wash. — Dec. 11, 2006

Microsoft - VoIP rješenje u sklopu Desktop komunikacija

Microsoft je otvorio privatno beta izdanje svog novog korporacijskog servera za glasovne poruke, Microsoft® Office Communications Server 2007. Office Communications Server 2007 omogućava integraciju Voice Over Internet Protocol (VoIP) tehnologije u postojeću telefonijsku infrastrukturu, i tako uklanja potrebu skupe rekonstrukcije mreže. Novi voice server će omogućiti i trenutno pokretanje telefonskih poziva iz 2007 Microsoft Office aplikacija, kao što su Office Word 2007, Office Outlook® 2007 ili Office Communicator – biti će dovoljno kliknuti na ime kolege i ustanoviti da li je dostupan, te pokrenuti poziv osoba-s-osobom ili razgovor između više stranki.


REDMOND, Wash. — Dec. 12, 2006

Microsoft - Robotics Studio, alat za razvoj aplikacija za robotske sustave

Microsoft je objavio Microsoft® Robotics Studio, novi razvojni alat za pisanje aplikacija za robotske sustave na raznim hardverskim platformama. Microsoft je istovremeno predstavio i programe svojih partnera koje koriste aplikacije

Platforma Microsoft Robotics Studio sadrži:

·  vizualni programski jezik pomoću kojega i ne-programeri mogu programirati robote, pomoću okoliša u kojem vrijedi drag-and-drop način rada

·  3-D alat koji simulira robotičke aplikacije u virtualnim okolišima koji se ponašaju ma fizičkim zakonima

·  run-time sustav malih zahtjeva, pomoću kojeg aplikacije mogu komunicirati s raznovrsnim hardverskim uređajima.

Uz Microsoft Robotics Studio se mogu koristiti i jezici poput Microsoft Visual Studio® i Microsoft Visual Studio Express (Visual C#® i Visual Basic®), koji su besplatni, te Microsoft IronPython. Postoji i potpora za jezike samostalnih softverskih kuća.


Cambridge, UK, 14th December 2006

Plasmon - stolna jedinica s USB sučeljem

Plasmon je objavio izlazak svoje UDO® (Ultra Density Optical) stolne pogonske jedinice opremljene USB 2.0 sučeljem. Jedinica osigurava arhivsku pohranu podataka, koja je u skladu s propisima, ima veliki kapacitet i ekonomična je, a namijenjena je manjim uredima i podružnicama. Uređaj je ranije bio opremljen a SCSI sučeljem, no USB sučelje je povećalo fleksibilnost uporabe uređaja i pojednostavilo njegovo uklapanje u okoliš korisnika.

UDO je standard za profesionalnu pohranu arhivskih sadržaja, je pruža sve tradicionalne prednosti optičke pohrane, kao što je zajamčena autentičnost zapisa i dugovječnost medija, no uz veći kapacitet i niže troškove but nego što su bili proizvodi prethodne generacije.

Paket uključuje UDO jedinicu u kompaktnom i atraktivnom kućištu, vanjski adapter za napajanje, strujne i kabele za spajanje, jedan komad 30GB UDO medija po kojem se  ože ponovno pisati i operacijsku sustav Linux.


CUPERTINO, Calif. – Dec. 12, 2006

Symantec – proširene opcije za enkripciju podataka za Veritas NetBackup

Symantec je objavio Veritas NetBackup Media Server Encryption Option (MSEO). NetBackup MSEO kriptira server za medije i daje rješenje za zaštitu od zlouporabe sigurnosnih kopija podataka na magnetskim vrpcama. Pošto se enkripcija vrši na samom serveru, sve ispisane vrpce su kriptirane, i tako zaštićene od zlouporabe čak i u slučaju da prilikom transporta na drugu lokaciju padnu u neovlaštene ruke. MSEO je ekonomično rješenje jer omogućava brzu enkripciju velikih količina podataka bez posebnih skupih uređaja.

Zahtjev zaštite podataka i na sigurnosnim kopijama je sve važniji, jer sve više postaje i zakonska obveza, nakon nekoliko slučajeva krađa i gubitaka vrpci sa sigurnosnim kopijama povjerljivih zdravstvenih i financijskih podataka koji su se  desili u SAD.


SANTA CLARA, Calif. December 12, 2006

Sun – sistem paketi i 15 novih servera

Sun Microsystems je objavio čak 15 novih sustava. Tu su x64 (x86, 64-bit) Sun Fire x4500 i X4600 serveri i Sun Blade 8000 i 8000 P modularni sustavi, koji rade pod Solarisom, Windowsima i Linuxom. Sun je objavio i t.zv. Sistem pakete (System Packs), koji u jednom paketu integriraju Sun softver kao što je Solaris 10 OS i Sun server tehnologije sa Sunovim uslugama potpore.  


04.12.2006. – 10.12.2006.


Munich and Hopkinton, Mass., Dec 04, 2006

Fujitsu Siemens Computers - FlexFrame™ for mySAP™

Fujitsu Siemens Computers i EMC su objavili integraciju umreženog sustava za pohranu EMC i softvera s idućom generacijom Fujitsu Siemens Computersovog poslovnog paketa FlexFrame™ for mySAP™ Business Suite. Verzija 4.0 pruža korisnicima poboljšano upravljanje informacijama i zaštitu, te osigurava fleksibilnu računalnu infrastrukturu. FlexFrame radi u skladu sa SAPovom SOA (Service-Oriented Architecture) arhitekturom, a SAP NetWeaver služi kao tehnička podloga. FlexFrame je u samom središtu Fujitsu Siemens Computersove strategije za dinamičke data centre (DDC - Dynamic Data Centre), a radi na Enterprise SOA tehnologiji postojećih SAP aplikacija pod UNIXom ili Linuxom. FlexFrame pokriva sva četiri osnovna stupa data centra – pohranu podataka, računanje, mreže i kontrolu nad svim tim.


Sunnyvale, CA, December 07, 2006

Fujitsu – najbrži digitalno analogni pretvarač

Fujitsu Microelectronics America je objavio novi digitalno – analogni konverter (DAC). Novi MB86065 je danas najbrži 14-bitni DAC i posebno je prikladan za komunikacije i potrošačke aplikacije. Brzina konverzije je povećana do 1.3 GSa/s.


Tokyo, December 7, 2006

Fujitsu razvio novi polimer iz ricinusovog ulja

Fujitsu i Fujitsu Laboratories su objavili da su razvili novi polimer s velikim učešćem biološki (razgradivih) materijala, u čijoj se proizvodnji koristi ricinusovo ulje. Novi polimer se odlikuje izvrsnom savitljivošću i može izdržati mnoga uzastopna savijanja. Fujitsu se nada da će taj polimer koristiti za izradu malih komponenti za notebook računala i mobilne telefone, za dijelove kao što su poklopci za priključke.

Bio-razgradivi polimeri su interesantni jer njihova proizvodnja, uporaba i uništavanje smanjuje emisije ugljičnog dioksida, a za njihovu proizvodnju se ne koriste fosilni ugljikovodici, nego obnovivi organski materijali.


REDMOND, Wash. — Dec. 10, 2006

Microsoft – istraživanje o ekonomskom učinku Windows Viste

Novi Microsoftov operacijski sustav će generirati 70 milijardi USD prihoda i otvoriti poslove u informatičkoj industriji.

Microsoft je kod IDC-a (International Data Corporation) naručio istraživanje o utjecaju koji će Windows Vista imati na informatičku industriju u SAD. Rezultati su pokazali da će u prvoj godini nakon početka isporuka Viste utjecaj biti značajan. Istraživanje je pokazalo da će Windows Vista pružiti osnovu za značajni pomak unaprijed, da će otvoriti više od 100,000 novih radnih mjesta i pokrenuti preko 70 milijardi USD prihoda za Microsoftove partnere i informatičku industriju općenito.

Vista će pomoći tvrtkama koje prodaju hardver i softver, tvrtkama koje pružaju informatičke usluge ili su dio distribucijskih kanala. Windows Vista će pokrenuti preko 200.000 američkih informatičkih tvrtki koje će pisati, prodavati ili distribuirati proizvode i usluge koje rade na Windows Visti. Prognoza istraživanja je da će se svaki dolar kojeg Microsoft zaradi na Windows Visti u godini 2007 pokrenuti preko 18 dolara prihoda za ostatak informatičke industrije.


REDMOND, Wash., Dec. 5, 2006

Microsoft - PerformancePoint Server 2007, za integralno praćenje poslovanja

Microsoft je jedan korak bliže službenom ulasku u arenu upravljanja (poslovnim) performansama, najavom svoje nove aplikacije, PerformancePoint Server, koja bi trebala izaći sredinom 2007. Radi se o visoko integriranoj aplikaciji koja je vezana na SQL Server platformu i koristi poznato Microsoft Office sučelje. Aplikacija korisnicima omogućava da prate, analiziraju, planiraju i donose poslovne odluke na osnovu pouzdanih podataka o svim aspektima rada tvrtke.

Microsoft namjerava PerformancePoint Server ponuditi po atraktivnoj cijeni po korisniku i tako po prvi puta dovesti takvu aplikaciju do šireg kruga korisnika. Komplet će pokrivati t.zv. "scorecards" (rangirano ocjenjivanje odnosa s poslovnim partnerima), analitiku, planiranje, izradu budžeta, prognoziranje, konsolidaciju informacija i financijsko izvještavanje, uz poznato sučelje kroz Excel i ostale popularne i poznate Microsoft Office proizvode.


REDMOND, Wash. — Dec 4, 2006

Microsoft - Expression Studio, skup alata za profesionalni dizajn

Microsoft je objavio značajnu nadopunu za liniju svojih proizvoda. Microsoft® Expression® Studio, namijenjenu kreativnim profesionalcima. Expression Studio je kompletni skup alata za Web i Windows Vista™ aplikacije.

Expression Studio se sastoji od Expression Web, alata za razvoj Web sjedišta; Expression Blend (ranije nazvan Interactive Designer) za razvoj interaktivnih sučelja za Windows®; Expression Design (ranije Graphic Designer) za razvoj vizualnih elemenata za Web i Windows primjene; te posve novi alat, Expression Media, koji omogućava upravljanje digitalnim sadržajima i unificira timski workflow.


REDMOND, Wash.—Dec. 7, 2006

Microsoft - Ecma International odobrila Office Open XML kao svjetski standard

Microsoft je objavio da je Ecma International odobrila Office Open XML Formate kao Ecma normu i donijela odluku da novu normu predloži na usvajanje organizaciji International Organization for Standardization (ISO) i to po ubrzanom postupku.

Open XML će tako i formalno postati norma koja će pomoći razmjeni informacija i korištenju dokumenata iz raznih izvora i s raznih platformi.


IRVINE, Calif., December 5, 2006

Kofax – povezivanje dohvata informacija i poslovnih procesa

Novi Kofaxov paket za inteligentni dohvat i razmjenu integrira dohvat, pretvorbu i razmjenu papirnatih i elektroničkih dokumenata kroz Web Servise prema SOA normama

Kofax je objavio strategiju po kojoj će se dohvat informacija preseliti iz centraliziranog pomoćnog uredskog procesa i postati svakodnevna aktivnost u uredima koji rade s kupcima. Strategija obuhvaća i inteligentni prihvat podataka i razmjenu informacija u okviru i između poslovnih procesa.

Otjelovljenje strategije je novi paket "Kofax Intelligent Capture & Exchange Suite", koji omogućava povezivanje informacija na papiru i u elektroničkom obliku s poslovnim aktivnostima poput obrade faktura, odobrenje kredita, otvaranje bankovnih računa, praćenje životnog ciklusa ugovora i aplikacija za obradu obrazaca.

Prvi korak u ovoj strateškoj inicijativi je bio izlazak Kofax Document Scan Servera, ranije ove godine, rješenja koje omogućava da se skeniranje uključi u bilo koju postojeću poslovnu aplikaciju, kao što je upravljanje sadržajima, planiranje korporacijskih resursa, upravljanje odnosima s kupcima i upravljanje lancem dobave. Kofax Document Scan Server se može koristiti i uz Ascent® Capture i tako dohvat dovesti i na udaljene lokacije.

Kofax Intelligent Capture & Exchange Suite omogućava:

·  Osiguranje pristupa preko Web-zasnovanih portal aplikacija ili messaging klijent aplikacija poput Microsoft Outlooka ili Lotus Notesa;

·  Uklanjanje potrebe da se instalira, upravlja i dograđuju drajveri za uređaje za svaki stolni kompjuter u mreži;

·  Nudi jednostavnu konzolu za upravljanje koja automatski otkriva i upravlja svim skenerima u mreži;

·  Isporučuje visoko kvalitetne skenirane dokumente bez obzira na kvalitetu originala, čak i kada je originalni dokument nepravilno skeniran, te

·  Automatski seli skenirane dokumente direktno u poslovni proces ili aplikaciju.

razvijen je i Kofax Document Scan Server for AppExchange, tanko-klijentska aplikacija za salesforce.com koja osoblju koje se bavi odnosima s kupcima da skeniraju dokumente direktno u on-line servis, ubrzavajući tako odgovore na upite kupaca. Aplikacija se može dobiti od AppExchange, kataloga aplikacija na zahtjev od salesforce.com-a.

Nakon početnog skeniranja dokumenta, korisnici žele izvaditi, kategorizirati i vitalne informacije sadržane u tom dokumentima pretvoriti u oblik koji se može odmah koristiti u poslovnom procesu. Međutim, ručne metode vađenja i provjere mogu biti skupe i nepouzdane. Strategija direktne integracije omogućava korisnicima:

·  Da automatiziraju zadatke oko prepoznavanja i točno obrade, izdvoje klasificiraju strukturirane, polu-strukturirane i nestrukturirane dokumente;

·  Automatski integriraju izdvojene informacije u poslovne procese;

·  Na siguran način razmjenjuju informacije između odašiljatelja i primatelja, kroz automatsko obavještavanje i potvrđivanje, te

·  Proaktivno obavještavaju odjele, partnere, dobavljače i kupce, kada se primi kritična informacija ili kad je potrebna korektivna akcija.

Pomoću integrirane razmjene dokumenata, korisnici mogu ubrzati poslovne procese, smanjiti ručno baratanje informacijama i poboljšati komunikaciju s poslovnim partnerima.


Chiasso, Switzerland. 04.12.2006

Allied Telesis – nova 32-bitna PCI Gigabit Fiber adapterska kartica za stolna računala

Allied Telesis je objavio AT-2916SX, svoju novu 32-bitnu PCI Gigabit fiber adapter karticu za stolna računala. AT-2916SX omogućava korisnicima da poboljšaju propusnu moć njihovih mreža sa 100 na 1000 Mbps, na postojećoj optičkoj infrastrukturi. Korisnici mogu birati između SC konektora koji osigurava kompatibilnost unatrag, s postojećim 100 Mbps optičkim kabelima, te LC konektora za priključak na optičke kabele brzina od 1000 Mbps.


Sunnyvale, Calif. – December 4, 2006

NetApp – nova linija proizvoda koja olakšava upravljanje informacijama

Network Appliance je objavio tri NetApp® Information Server 1200 (IS1200) platforme: IS1200-FRM (File Reporting and Migration), IS1200-SA (Search Appliance), te IS1200-ECS (Enterprise Content Services). Sve su izgrađene na istoj osnovnoj IS1200 arhitekturi.

Nove IS1200 platforme daju korisnicima jednostavnije upravljanje putem učinkovitih procesa za upravljanje podacima, u skladu s poslovnom vrijednošću pojedinih tipova podataka.


LAS VEGAS - December 04, 2006

SAP – paket proširenja za aplikacije

SAP je objavio paket proširenja za mySAP™ ERP, te planove za daljnji razvoj za mySAP ERP.

Paket proširenja sadrži stotine servisa koji omogućavaju proširenja funkcija za obrade u personalnoj službi i financijske aplikacije, te specijalizirana proširenja namijenjena industrijskim granama maloprodaje i proizvodnje.


HONG KONG ITU TELECOM WORLD 2006, December 5, 2006

Sun – softver paket Netra Dataplane za telekom tržište

Sun Microsystems je predstavio softverski paket Netra Dataplane Software (NDPS) Suite namijenjen telekom tržištu. To je prvi standardizirani alat koji osigurava aplikacije za sakupljanje, prijenos i usmjeravanje glasovnih, video i podatkovnih sadržaja za prijenos preko telekomunikacijskih mreža. NDPS radi na Sunovim Netra CoolThreads serverima.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018