sm-0704

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

 


2007. – travanj


u ovom broju: 

23.04.2007. – 29.04.2007.

-  BCC Services na WinDays'07 – predavanje o upravljanju zapisima i uredskom sustavu "Records Management pod steroidima"

-  Microsoft Hr - Zatvorena sedma Microsoft WinDays konferencija

-  Microsoft - Windows Server “Longhorn” dostigao betu 3

-  Microsoft Hr - Predstavljeno novo sigurnosno rješenje Microsofta

-  Microsoft Hr - Panel stručnjaka na Windaysima pozvao na jače usvajanje informatičke tehnologije kao temelja općeg rasta i razvoja

-  Plasmon - UDO2, druga generacija rješenja za optičku pohranu arhivskih podataka

-  Microsoft i SAP – prošireni planovi za Duet™ softver

-  GFI – on ine skeniranje prijenosnih uređaja za pohranu podataka

-  GFI – istraživanje pokazalo da britanske tvrtke naivno pristupaju rizicima kojima ih izlažu USB diskovi, iPodovi i PDA računala

-  SAP – planovi za slijedeći val inovacija za SAP NetWeaver

16.04.2007. – 22.04.2007.

-  BCC Services na WinDays'07 – "Records Management pod steroidima"

-  Fujitsu grupacija i Sun Microsystems - SPARC Enterprise, nova serija Solaris/SPARC Servera

-  Fujitsu – nova tehnologija za skeniranje od sada standardno na skenerima za redovnu uporabu

-  Fujitsu – prvi mrežni skener

-  Kofax - Document Exchange Server za inteligentni sustav obuhvata i razmjene informacija

-  Kofax - Ascent Fax za obradu dokumenata koji dolaze kao faks poruke

-  Fujitsu i NetApp – pohrana podataka preko mreže, za sustave za pohranu ETERNUS s NetAppovom® V-Series tehnologijom za virtualizaciju pohrane

-  Fujitsu – dvo-razinska konzola za montažu u serverske ormare s policama

-  Fujitsu – počela proizvodnja 2 Mbit FRAM čipova

-  Meridio – obrada hipotekarnih kredita u IIB banci

-  Meridio – rješenje za upravljanje znanjem, za BioPAD centar

-  Microsoft – znanje pretvoriti u vrijednost

-  Microsoft - Sender ID uspješno štiti od spama

-  Microsoft – međunarodna agencija uzela licence za bar-kodove u boji, za označavanje i zaštitu digitalnih sadržaja

-  NetAppov Decru - SecureView™ Management Framework za centralizirano upravljanje sigurnosnim mjerama

09.04.2007. – 15.04.2007.

-  Fujitsu Siemens Computers i CA – proširenje sustava za sigurnosne kopije pomoću CentricStor uređaja u z/OS okolišu

-  Plasmon - UDO se kvalificirao za Symantec Enterprise Vault 7.0

-  Microsoft - Interactive Media Manager za suradnju i upravljanje digitalnim medijskim sadržajima

-  Microsoft – nova generacija alata za kodiranje video sadržaja, VC-1 Encoder SDK

-  Microsoft – ako koristite Microsoft Forefront, borba protiv virusa, hakera i zloćudnog softvera (pa čak i vanzemaljaca) je laka; kaže nova marketinška kampanja

-  NetApp - StoreVault™ certificiran za rad s VMware® Infrastructure 3

-  Fujitsu - IP-9500 za Real-Time HDTV prijenose preko IP i DVB mreža

-  Fujitsu - LSI čip za navigacijske sustave u auti i digitalne instrument-ploče

-  Allied Telesis – novo redizajnirane Web stranice

02.04.2007. – 08.04.2007.

-  Meridio – sustav za Invest Northern Ireland

-  Fujitsu Siemens Computers – glazba za moje uši

-  NetApp - ReplicatorX™ softver rješenje za replikaciju podataka u heterogenim sustavima

-  Allied Telesis – novi sigurni VPN ruter za srednja i velika poduzeća

-  Microsoft – potpora za istraživačke projekte za stapanje digitalnih i fizičkih svjetova

-  Fujitsu – novi 8-bitni Flash MCU-ovi za uređaje i digitalne audio i video aplikacije

-  Fujitsu i Yokogawa – tehnologija za optički prijenos brzine 40 Gbps


23.04.2007. – 29.04.2007.


Opatija, 24.04.2007.

BCC Services na WinDays'07 – predavanje o upravljanju zapisima i uredskom sustavu "Records Management pod steroidima"

BCC Services je i ove godine sudjelovao na konferenciji WinDays u Opatiji, s predavanjem BCC-ovog konzultanta za eDRM rješenja i sustave, Marka Lukičića, pod nazivom "Meridio i MOSS2007 - Records Management pod steroidima"

Predavanje je govorilo o tome kako sustav Meridio proširuje MOSS 2007 s ciljem da ugrađene Office Records Management funkcionalnosti postanu primjenjivije pri rješavanju zakonskih, upravnih i poslovnih problema u organizacijama. Uz predavanje je demonstrirana i integracija Merdia 5 s Microsoft Office SharePoint 2007 sustavom.

Sažetak predavanja:

Poslovne potrebe za RM-om (Records Management - upravljanje zapisima) proizlaze iz zakona, propisa i standarda. Za širenje RM-a su naročito važni novi propisi doneseni u mnogim zemljama, kao odgovor na poslovne skandale poput Enrona i sličnih, te da se smanje rizici i troškovi parnica pred sudovima, no značajni razlog je i prilika za unapređenje poslovnih procesa.

Za spregu eDRM softvera Meridio i Microsoft Office SharePoint Servera 2007 je značajno da Meridio nadopunjava Office 2007, donosi dodatne mogućnosti za poštivanje zakonske regulative i standarde, čini sustav skalabilnijim, olakšava upravljanje cijelim životnim ciklusom informacija, te donosi dodatnu funkcionalnost za mnoge poslove vezane uz upravljanje informacijama i zapisima.

Napose, Meridio donosi mogućnost izrade hijerarhijske klasifikacijske sheme za razvrstavanje pohranjenih dokumenata i zapisa, t.zv 'FilePlan', koji znatno olakšava centralizirani pristup sadržajima.

Meridio omogućava povezivanje zapisa sa SharePointom kroz Smart Shortcut™, upravljanje E-Mail i IM porukama - Meridio EDC na temelju pravila odlučuje gdje će unutar FilePlana biti pohranjena poruka.

Zbog bolje skalabilnosti i performansi kod korištenja, Meridio se po potrebi može pobrinuti za replikaciju sadržaja na više poslužiteljskih računala na više lokacija, čime lokalni korisnici dobivaju brži odziv, jer njihovi upiti i nađene informacije ne moraju putovati preko mreže.

Meridio pomaže i kod upravljanja životnim ciklusom informacija, jer se prvo pomoću FilePlana pobrine da se poruke, dokumenti i zapisi stave na pravo mjesto, a zatim se može pobrinuti i za automatsko migriranje sadržaja iz SharePoint-a u arhivsku pohranu. Po potrebi će se, u skladu s unaprijed određenim pravilima, pobrinuti i da se dokumenti i poruke kojima je istekao životni vijek namjerno izbrišu.

Što se tiče pretraživanja, MOSS Search Protocol Handler vidi Meridio repozitorij kao MOSS content source i podržava MOSS 'full' i 'incremental search'


OPATIJA, 27. travnja 2007

Microsoft Hr - Zatvorena sedma Microsoft WinDays konferencija

Zatvorena je sedma konferencija Microsoft WinDays, koja je u Opatiji okupila 1883 sudionika190 predavača koji su održali preko 180 predavanja. Bežičnoj mreži WinDays konferencije pristupilo je više od 1160 korisnika. Ukupno je ostvareno 88,99 GB prometa Internetom, a u trenutku zatvaranja popunjeno je 6082 on-line upitnika o konferenciji i njenom sadržaju.

Glavne teme konferencije bile su inovativnost i konkurentnost kao nositelji gospodarskog rasta. Na konferenciji je za hrvatsko tržište najavljeno nekoliko proizvoda, održana su brojna predavanja i panel rasprave.

Na WinDays 2007 su predstavljene lokalizirane verzije novog operativnog sustava Windows Vista i 2007 Microsoft Office sustava na hrvatskom jeziku, koje su sudionici mogli i osobno isprobati na preko 180 računala u okviru WinDays Networka, konferencijske mrežne infrastrukture.

Konferencija je zatvorena donacijom Udruzi za zaštitu obitelji – Rijeka vrijednom više od 85 tisuća kuna.


REDMOND, Wash. — April 25, 2007

Microsoft - Windows Server “Longhorn” dostigao betu 3

Microsoft je objavio prvu javnosti dostupnu test verziju slijedećeg izdanja of Windows Servera®, poznatog pod šifrom“Longhorn”. Ovo Beta 3 izdanje se može učitati sa: http://www.microsoft.com/getbeta3 . Konačna verzija Windows Servera “Longhorn” ide po planu i biti će puštena u proizvodnju u drugoj polovici 2007.

Windows Server “Longhorn” će pojednostavniti administraciju i osigurati bolje zapise o događajima, raspoređivanje zadataka, bolje upravljanje na daljinu te snažne mogućnosti za pisanje skripta za upravljanje poslovima, Windows PowerShell™.

Poboljšane su i mogućnosti za sigurnost i zaštitu, poput Microsoft Network Access Protection (NAP), Read-Only kontrolera za domene, te Windows® Firewall with Advanced Security. najnovija verzija Microsoftovog Web server, Internet Information Services (IIS) 7.0, također pruža sigurniju platformu za Web aplikacije i servise. Microsoft objavljuje i IIS7 Go Live licencu, koja korisnicima dozvoljava da na Windows Server “Longhorn” Beta 3 udome Web aplikacije i .NET 3.0 Web servise.

Tu su i mogućnosti za daljinski pristup, kao što su Terminal Services Gateway, Terminal Services Easy Print i Terminal Services RemoteApp.

Windows Server “Longhorn” sadrži i pojednostavljeni klastering, dinamičke particije i samo-podesive mrežne mogućnosti.

Nove i poboljšane mogućnosti u Beta 3 su slijedeće:

·  Windows PowerShell je sada uključen u osnovni proizvod.

·  poboljšanja za Active Directory Federation Services omogućavaju korisnicima da uvedu nova pravila i da lakše uspostavljaju odnose između povjerljivih partnera.

·  opcija instalacije Server Core sada sadrži dodatne uloge i proširenu funkcionalnost, kao što su print servisi i Active Directory Lightweight Directory servisi.

·  Konzola za Server Manager sadrži dodatne alate za daljinsko administriranje.

·  Windows Firewall i Advanced Security, sada se uključuju kao podrazumijevana (default) postavka i daju dosljedniji i sigurniji okoliš na početku instalacije.

·  NAP je integriran s Microsoft Update i Windows Update, tako da administratori mogu odlučiti koja ažuriranja su kritična i shodno tome postaviti pravila. Došlo je i novo administrativno sučelje koje pojednostavljuje postavljanje  i daje skalabilnost i bolje performanse.

Beta 3 izdanje Windows Servera “Longhorn” označava početak drugog vala noviteta koje će Microsoft objaviti tijekom iduće godine. Nakon uspješnog lansiranja Windows Viste™ i 2007 Office sustava dolaze Windows Server “Longhorn” i slijedeće verzije Visual Studia®, koji izlazi pod šifrom“Orcas,” te Microsoft SQL Servera™, pod šifrom“Katmai.” Ti proizvodi će korisnicima pružiti napredne alate za razvoj i Web platforme, te za upravljanje i analizu podataka.


OPATIJA, 26. travnja 2007

Microsoft Hr - Predstavljeno novo sigurnosno rješenje Microsofta

U sklopu WinDays konferencije u Opatiji, predstavljen je novi proizvod iz obitelji za objedinjenu zaštitu od zlonamjernih programa.

Microsoft Forefront Client Security je novi proizvod koji poslovnim korisnicima omogućava pomoću jednog jedinstvenog alata otkrivanje i uklanjanje špijunskih programa i softvera za prikrivanje aktivnosti te drugih poznatih oblika prijetnji poput virusa i crva. Njegova aktivnost odvija se u stvarnom vremenu. Pojednostavnjeno održavanje cjelokupnog sustava se postiže pomoću središnje upravljačke konzole koja osigurava lako uočavanje prijetnji i sigurnosno slabih točaka. Sustav olakšava zaštitu klijentskih i poslužiteljskih operacijskih sustava u poslovnim okruženjima. Osim verzije za korisnička računala, dostupne su i Forefront Security za Exchange Server i Forefront Security za SharePoint.

Microsoft Forefront Client Security namijenjen je zaštiti operativnih sustava Windows i to verzija Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 i Windows Vista.

Ovogodišnji WinDays Network zaštićen je upravo Microsoft Forefront Client Security sustavom. Instaliran je na dvjestotinjak računala, a u prva tri dana konferencije, nije zabilježen niti jedan sigurnosni problem ili prodor u WinDays Network.


OPATIJA, 25. travnja 2007.

Microsoft Hr - Panel stručnjaka na Windaysima pozvao na jače usvajanje informatičke tehnologije kao temelja općeg rasta i razvoja

Microsoft je na konferenciji WinDays 2007organizirao panel diskusiju pod nazivom „ICT – pokretač hrvatske konkurentnosti“, na kojoj su predstavnici Vlade Republike Hrvatske te domaće poslovne i akademske zajednice uputili poziv na jače usvajanje informacijskih tehnologija kao temelja jačanja konkurentskih prednosti organizacija i osobnog napretka svakog pojedinca.

Sudionici i slušatelji su putem ankete ocijenili ulogu informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija u poslovanju. Većina prisutnih složila se kako su informacijske i telekomunikacijske tehnologije važne za tvrtke, ali kako je stupanj njihove iskorištenosti među gospodarstvenicima relativno nizak. Sudionici su bili gotovo ravnomjerno podijeljeni po pitanju konkurentnosti hrvatske ICT industrije, koju su jedni ocijenili srednje, a drugi slabo konkurentnom.


Cambridge, UK, 26 April 2007

Plasmon - UDO2, druga generacija rješenja za optičku pohranu arhivskih podataka

Plasmon je objavio drugu generaciju rješenja za arhivsku pohranu, UDO2 (Ultra Density Optical). Početak isporuka UDO2 jedinica i medija će biti krajem travnja, a cijela linija UDO Archive Appliances (arhivskih uređaja) i G-Series UDO biblioteka će biti raspoloživi do kraja svibnja.

UDO2 nudi kapacitet od, 60GB i 50% bolje performanse nego UDO 1. U kombinaciji s Plasmonovim glavnim arhivskim uređajem UDO Archive Appliance, korisnici sada mogu konsolidirati svoje arhive i imati skalabilna rješenja od 1TB do preko 76 TB u jednom jedinom arhivskom uređaju.

UDO2 osigurava istu pouzdanu autentičnost podataka, stalnost i dugovječnost medija kao i prva generacija UDO1, no uz bolje performanse i manje troškove. UDO2 je potpuno unatrag kompatibilan što se tiče čitanja UDO1 medija te tako omogućava laku nadogradnju i produžava vijek postojećih sustava.


ATLANTA — April 24, 2007

Microsoft i SAP – prošireni planovi za Duet™ softver

Microsoft i SAP su objavili da su produbili svoje odnose i proširili planove za softver Duet™ za Microsoft® Office i SAP, rješenje koje informatičarima omogućava interakciju s odabranim SAP poslovnim procesima i podacima, kroz Microsoft Office aplikacije. Tvrtke će zajednički proširiti Duet s dodatnim poslovnim scenarijima, novim mogućnostima za platformu i razvojnim alatima. Iduće verzija proizvoda, Duet 2.0, se planira za kraj 2008.


London, UK, 26 April, 2007

GFI – on ine skeniranje prijenosnih uređaja za pohranu podataka

GFI Software je objavio EndPointScan, besplatni on-line servis koji omogućava da provjerite koji uređaji su bili priključeni na računala u vašoj mreži, te tko ih je priključio. pomoću ovog dijagnostičkog uređaja možete ustanoviti da li je bilo situacija u kojima bi mogli biti ugroženi vaši podaci.

Nekontrolirana uporaba prijenosnih uređaja na koje se mogu kopirati podaci, a tu spadaju USB diskovi, CD-ovi, diskete, pametni telefoni, MP3 plejeri, ručna računala, iPodovi, digitalne kamere – a sve to spojeno s tehnikama za krađu podataka, kao što je ‘pod slurping’, predstavljanju značajnu prijetnju za sigurnost mreže, te mogu dovesti do povrede sigurnosti, krađe podataka, napada virusa i ostalog zloćudnog softvera koji se preko njih može pretočiti na korporacijsku mrežu.

EndPointScan provjerava što se dešava na svim portovima – USB, Firewire, Bluetooth, Infrared, PCMIA i Wi-Fi – na svim strojevima. Ovaj softver daje kompletni i temeljiti pregled o svim prijenosnim uređajima, a može istovremeno skenirati više računala. EndPointScan je potpuno kompatibilan s postojećim alatima za upravljanje i administriranje mrežom, kao što je n.pr. Active Directory, a raditi će i na Windows Vista sustavima.


London, UK, 24 April 2007

GFI – istraživanje pokazalo da britanske tvrtke naivno pristupaju rizicima kojima ih izlažu USB diskovi, iPodovi i PDA računala

65% tvrtki se nepotrebno izlaže rizicima jer podcjenjuju prijetnje koje za sigurnost njihovih mreža predstavljaju USB diskovi, iPod-ovi i PDA računala.

GFI Software je objavio rezultate istraživanja o sigurnosti i zaštiti. Istraživanje je objavljeno u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje je ispitano 370 tvrtki.

Premda se 49% ispitanih tvrtki brine zbog mogućnosti krađe podataka, 65% ih ne smatra da korištenje USB diskova i sličnih uređaja na njihovim mrežama ne predstavlja opasnost. Upravo obratno, 71% ih smatra da je uporaba takvih uređaja bitna za poslovanje tvrtke.

Polovica ispitanika je izjavila da nema poima koliko njihovih djelatnika stvarno koristi USB diskove ili iPodove u uredu, a premda ih je 37% izjavilo f+da je politika njihove tvrtke da se prati uporaba prijenosnih uređaja za pohranu podataka, samo ih je 22% uvelo neku hardversku ili softversku zaštitu i kontrolu.

83% tvrtki je svojim djelatnicima dalo USB diskove ili PDA uređaje, i ustanovilo da pokretni uređaji za pohranu olakšavaju mobilni rad (76%) i olakšavaju zajedničko korištenje podataka (61%).

Prijenosni uređaji za pohranu podataka predstavljaju opasnost ako ne postoje nikakvi zapisi o tome koje datoteke se prijenose na njih i obratno. Pošto samo 29% organizacija stvarno zapisuje što se kopira preko mreže, može se reći da većina tvrtki ima vrlo naivan pristup tom aspektu sigurnosti. Tim više što je 99% tvrtki izjavilo da imaju instaliranu zaštitu protiv virusa, spama i firewalle, no 78% nije učinilo ništa po pitanju prijenosnih uređaja za pohranu podataka.


ATLANTA - April 24, 2007

SAP – planovi za slijedeći val inovacija za SAP NetWeaver

SAP je objavio slijedeći val novih mogućnosti za SAP NetWeaver®, koje će korisnicima pomoći da održe stabilne temelje za njihove informacijske sustave i prošire svoje poslovanje. Nove funkcionalnosti u SAP NetWeaver spadaju u četiri kategorije: poboljšani pristup korisnika i produktivnost, ubrzan razvoj aplikacija i poslovnih procesa, ubrzani pristup do relevantnih i pouzdanih informacija kroz cijelu organizaciju te automatizirani upravljanje korporacijskom IT arhitekturom (enterprise SOA - service-oriented architecture).


16.04.2007. – 22.04.2007.


NAJAVA

BCC Services na WinDays'07 – "Records Management pod steroidima"

BCC Services drži predavanje na WinDays'07 –24.4.07. u 10:00, Zlatna dvorana, hotel Imperial

BCC Services i ove godine sudjeluje na konferenciji WinDays '07 u Opatiji. Marko Lukičić, BCC-ov konzultant za eDRM rješenja i sustave će 24.4.2007. u 10:00 sati u Zlatnoj dvorani hotela Imperial održati predavanje pod nazivom "Meridio i MOSS2007 - Records Management pod steroidima"

Records management je danas jedno od najbrže rastućih područja. Gartner predviđa da će do 2010 godine 50% kompanija iz Global 2000 grupe imati implementirani records management.

M. Lukičić će u predavanju pokazati kako Meridio sustav proširuje Microsoft Office sustav s ciljem da ugrađena funkcionalnost Office Records Managementa postane primjenljivija i pri rješavanju zakonskih, upravnih i poslovnih problema u organizacijama. Biti će demonstrirana i integracija Merdia 5 s Microsoft Office SharePoint 2007 sustavom. To će biti ujedno i prva Meridio 5 demonstracija u ovom dijelu Evrope i prva Meridio 5 demonstracija u svijetu koju obavlja predavač koji ne radi u Meridio Ltd.


Munich, Tokyo and Santa Clara, Apr 17, 2007

Fujitsu grupacija i Sun Microsystems - SPARC Enterprise, nova serija Solaris/SPARC Servera

Zajednički razvoj“SPARC Enterprise” servera koje će prodavati Fujitsu, Fujitsu Siemens Computers i Sun

Fujitsu, Fujitsu Siemens Computers i Sun Microsystems su zajednički objavili novu liniju zajednički razvijenih i zajednički proizvedenih servera pouzdanih kao mainframe klasa, no uz prednosti otvorenih sustava. Novi serveri,zasnovani na SPARC arhitekturi, koji rade pod operacijskim sustavom Solaris™ 10 su najbrži SPARC serveri ikada napravljeni, a prodavati će se pod proizvodnom markom “SPARC Enterprise”. Sustavi su idealni za korisnike koji trebaju vrlo skalabilne, pouzdane servere, i koji trebaju povećano iskorištenje i performanse sustava koji se postižu virtualizacijom. U razvoju servera je iskorišteno Fujitsuovo iskustvo s tehnologijama za kritične obrade i dizajna procesora visokih performansi, te Sunove ekspertize u otvorenim skalabilnim umreženim računalima.

Novi sustavi su potpuno binarno kompatibilni za Solaris, što znači da će korisnici ranijih Fujitsu / Fujitsu Siemens Computers PRIMEPOWER računala ili Sunovih Sun Fire servera moći bez ikakvih problema prijeći na novu platformu SPARC Enterprise.

Nova računala su već dokazala svoje izuzetne performanse - SPARC Enterprise M8000 (16 procesora, 32 jezgre, 64 vlakna) sa SPARC64 VI 2.4 GHz procesorom koji radi sa SAP ERP 2005, Oracle® Database 10g i Solaris 10 je postavio novi svjetski rekord za SAP SD 2-test za sustave sa 16 procesora. na testu obavljenom 17.04.07, postigao je 7.300 SD test korisnika.

Novi SPARC Enterprise serveri će imati šest modela. Početni modeli koriste UltraSPARC T1 procesor koji je razvio Sun Microsystems. Srednji i veliki modeli koriste SPARC64 VI procesor kojeg je razvio Fujitsu. novi sustavi postižu za oko 50 % bolje performanse od dosadašnjih ekvivalentnih modela.Svi novi serveri rade pod operacijskim sustavom Solaris 10.


Sunnyvale, CA, April 17, 2007

Fujitsu – nova tehnologija za skeniranje od sada standardno na skenerima za redovnu uporabu

Fujitsu fi-5900C dobiva inteligentnu detekciju uvlačenja više stranica papira odjednom, a Fujitsu fi-5650C/5750C se standardno opremaju Kofaxovim hardverski potpomognutim VirtualReScan® 4.1 Professional

Fujitsu Computer Products of America je objavio nadogradnju tri vodeća skenera  s dodatnom tehnologijom koja poboljšava produktivnost kod skeniranja dokumenata. To su fi-5900C kolor skener za velike količine dokumenata, koji se sada standardno isporučuje s “Intelligent MultiFeed Function” za napredno upravljanje njegovih tri nezavisna ultrazvučna senzora za automatski uvlačeni papir. Tu je i Fujitsu fi-5650C (s uvlakačom stranica) i Fujitsu fi-5750C (flatbed) kolor skeneri za manje dnevne količine dokumenata, koji će sada biti isporučivani s Kofaxovim hardverski potpomognutim VirtualReScan® (VRS) 4.1 Professional softverom.

“Intelligent MultiFeed Function” koristi ultrazvučne senzore i tako otkriva slučajeve kada se uvuče više stranica odjednom. Koriste se dva senzora – odašiljač ispod i prijemnik iznad papira. Odašiljač šalje ultrazvučni val koji prolazi kroz papir. Prijemni senzor će osjetiti razliku u zvuku koji je prošao kroz jedan ili više listova papira, i tako izazvati alarm ako dođe do uvlačenja više listova odjednom. Skener fi-5900C ima tri takva senzora, koji su raspoređeni na strateškim mjestima na putu kojim prolazi papir i koji rade nezavisno jedan od drugoga, tako da se sigurno otkriva višestruko uvlačenje.

Fujitsu fi-5900C zna prepoznati dokumente poput fotografija, etiketa i omotnica, koje su deblji ili višeslojni i koji bi mogli izazvati lažne alarme. Skener osigurava da u slučaju uvlačenja više dokumenata ne budu izgubljeni nikakvi podaci – u slučaju dvostrukog uvlačenja, skener pošalje poruku o tome na korisnikov PC i stane, da bi korisnik mogao intervenirati. Sve što korisnik treba napraviti je da dokumente ponovno stavi u uvlakač i ponovno pokrene skeniranje. Sustav će sam prepoznati više puta ponovljene dokumente i srediti stvar.

Hardverski potpomognuti VRS 4.1 Professional na skenerima fi-5650C i fi-5750C povećava preciznost i propusnu moć skeniranja.

VRS povećava točnost skeniranih informacija tako da koristi inteligentno prepoznavanje znakova (ICR - intelligent character recognition) i optičko prepoznavanje znakova (OCR - optical character recognition). VRS pregledava dokumente koji prolaze kroz skener i automatski ispravlja nekonzistentna mjesta, a omogućava i ispravno skeniranje dokumenata koji do sada nisu mogli biti skenirani, jer su imali podlogu s prevelikom razinom šuma.

Skeneri imaju još nekoliko vrlo korisnih mogućnosti:

·  Rotacija stranice ovisno o kontekstu – podešava koso skenirane dokumente i okreće stranice koje su učitane 'naglavce'

·  Inteligentno brisanje praznih stranica – zaključuje koje prazne stranice se smiju izbrisati a koje ne.

·  Automatska detekcija boje – prepoznaje i čuva boje koje su sastavni dio dokumenta )n.pr. logo, fotografije, žig s datumom) a eliminira ih kada nisu (n.pr. požutjeli papir ili dokument ispisan na papiru u boji). Korisnici mogu u letu prelaziti s crno/bijelog na kolor skeniranje i obratno, bez potrebe da mijenjaju postavke za skeniranje

·  Slike prikladne za slanje preko mreže – slike s uklonjenim šumom zauzimaju manje mjesta na disku i brže se šalju preko mreže


Sunnyvale, CA, April 16, 2007

Fujitsu – prvi mrežni skener

Fujitsu Computer Products of America je objavio svoj prvi mrežni skener, koji se uklapa u obitelj poznatih rješenja za skeniranje. To je Fujitsu fi-6000NS Color Duplex Network Scanner, koji je prvi Fujitsuov skener koji kombinira intuitivni i jednostavni način rada i instalacije koji obično imaju samo stolni skeneri, s produktivnošću i učinkovitošću profesionalnog mrežnog skenera koji se koristi u organizacijama s više lokacija i globalnim poslovanjem.

Fujitsu fi-6000NS je najbrži, najlakši način za skeniranje i zajedničko korištenje dokumenata za velike organizacije. Nekad su organizacije koje su željele omogućiti suradnju na projektima trebale centralizirane pisače, kopirke, telefaks uređaje i diskove za pohranu. S novim skenerom fi-6000NS, zajedničko korištenje dokumenata preko mreže je postalo mnogo jednostavnije.

Sve što treba napraviti je staviti dokument u automatski uvlakač (ADF - automatic document feeder), 'logirati' se na sustav, upisati odredište na ugrađenoj tipkovnici sa 101 tipkom, te pritisnuti ikonu z a skeniranje na velikom 'touch-screen' ekranu. Čim prođu kroz skener, dokumenti će postati trenutno dostupni svima u organizaciji, jer skener sprema dokumente direktno u mrežne mape, e-mail sustav, ili na faks strojeve. Nadalje, fi-6000NS kreira sigurne, PDF datoteke koje se mogu pretraživati, a korisnicima omogućava i da po potrebi dokumente zaštite lozinkom.

Skener fi-6000NS je lak i za instaliranje – jednostavno se uključi u struju i spoji se Ethernet kabel, network skener se prijavi na mrežu i e-mail server i sve je spremno za rad. Pošto skener koristi postojeći sustav e-mail adresa i zaštitne mjere mreže, nije potrebno kreirati i održavati posebne profile korisnika. Nije potreban ni mrežni adapter, PC niti dodatni softver.

Fujitsu fi-6000NS dolazi opremljen 'touch-screen' kolor ekranom od 8,4 inča XGA (1024 x 768), tipkovnicom sa 101 tipkom. Skener fi-6000NS skenira u boji, sivim tonovima i crno/bijelo uz dupleks brzine od 25 ppm / 50 ipm, daje pravu optičku rezoluciju od 600 dpi, ima automatski uvlakač dokumenata (ADF - automatic document feeder) kapaciteta 50 stranica, i dvostruki CCD niz za skeniranje.

Ovaj mrežni skener ima i ultrazvučne detektore za uvlačenje više listova papira, potporu za skeniranje dugačkih dokumenata (do 34 inča), može skenirati i plastične kartice (poput kreditnih).

Skener je idealan za uporabu u zdravstvenim ordinacijama, agencijama za prodaju nekretnina, za pravnike, administraciju u znanstvenim institucijama, skladišta, organe uprave i za sve organizacije koje trebaj lak način za zajedničko korištenje dokumenata.


IRVINE, Calif. – April 18, 2007

Kofax - Document Exchange Server za inteligentni sustav obuhvata i razmjene informacija

Kofax je objavio Document Exchange Server, novi softver za razmjenu dokumenata i informacija između standardnih uređaja za unos dokumenata unutar neke organizacije, kao što su višenamjenski uređaji (MFP - multifunction peripherals), skeneri i e-mail i transakcijskih poslovnih procesa poput obrade faktura, otvaranje novih računa, obrade odštetnih zahtijeva i obrade prodajnih narudžbi.

Kofax Document Exchange Server igra ključnu ulogu u strategiji optimizacije poslovanja kroz postupak u kojem se dokumenti zahvaćaju u uredima za rad sa strankama, gdje nastaju, te da se takve informacije prenose u stvarnom vremenu u poslovne procese koji obrađuju transakcije.

Document Exchange Server osigurava potporu za višestruke tipove uređaja za unos dokumenata, u što spadaju višenamjenski uređaji, skeneri, e-mail i faks sustavi. Ta fleksibilnost omogućava da se kroz isti sustav obrađuju i papirnati i elektronički dokumenti. Sustav pomaže i bržu prilagodbu novonastalim situacijama. N.pr. kad poraste broj ulaznih dokumenata, lako je zamijeniti višenamjenski uređaj (skener/kopirka/printer/faks) profesionalnim skenerom većeg kapaciteta.

Document Exchange Server uređaje za unos dokumenata spaja s raznim odredištima, sve kroz jedan jedini server. ta odredišta mogu biti razni sustavi za upravljanje sadržajima, poslovne aplikacije, sustavi za upravljanje tijekom posla, e-mail i faks. Sustav je također tijesno integriran s Ascent Captureom i tako osigurava naprednu obradu dokumenata i osigurava kompatibilnost sa sustavima za upravljanje sadržajima i repozitorijima za podatke.

Document Exchange Server ima aplikaciju tipa 'thin client' pomoću koje korisnici lako pronalaze dokumente unesene preko nekog ulaznog uređaja. Korisnici pristupaju sustavu preko standardnog Web preglednika, koji im omogućava i pregled nađenih dokumenata i manipulaciju njima.


IRVINE, Calif. – April 18, 2007

Kofax - Ascent Fax za obradu dokumenata koji dolaze kao faks poruke

Kofax je objavio Ascent® Fax, novi softverski proizvod za automatizaciju transporta faksiranih dokumenata iz Captarisovog RightFaxa™ i faks servera direktno u Kofax Ascent® Capture.

Ascent Fax is je tijesno integriran s Ascent Captureom, zbog bolje automatizacije poslovnih procesa i prijenosa informacija iz faksiranih dokumenata u poslovne baze podataka. pomoću Ascent Faxa, organizacije koje koriste Ascent Capture mogu dolazeće faksove tretirati kao skenere za unos digitaliziranih dokumenata.

Ascent Fax je potpuno integriran i s Ascent administracijom, što osigurava jedno sučelje i pojednostavljeno upravljanje.


Sunnyvale, Calif. – April 16, 2007

Fujitsu i NetApp – pohrana podataka preko mreže, za sustave za pohranu ETERNUS s NetAppovom® V-Series tehnologijom za virtualizaciju pohrane

NAS povezivanje na ETERNUS-u, ujedinjuje umrežavanje i pohranu podataka

Network Appliance i Fujitsu Computer Systems su objavili mrežni sustav za pohranu podataka s NAS (network attached storage) vezama, pokretan pomoću NetApp® V-Series tehnologije za virtualizaciju pohrane, na ETERNUS®4000 i ETERNUS®8000, sustavima. Time se korisnicima daje prilika do konsolidiraju postojeće fragmentirane servere za datoteke na jednu platformu.

Fujitsuov sustav za pohranu ETERNUS daje izuzetno dobru vrijednost po pitanju cijena i performansi za velika i srednja poduzeća, uz naprednu zaštitu podataka i visoku dostupnost.


Sunnyvale, CA, April 16, 2007

Fujitsu – dvo-razinska konzola za montažu u serverske ormare s policama

Fujitsu Components America je objavio dvo-razinsku konzolnu ladicu u 2U konfiguraciji, koja služi za praćenje i upravljanje radom servera, a predviđena je za montažu u ormare s policama (rack).

Jedinica se sastoji od 17-inčnog SXGA (1280 x1024 @ 75Hz) LCD ekrana i tipkovnice i miša, sve montirano u dvije ladice veličine 1U. ladice se mogu koristiti istovremeno ili odvojeno, ovisno o potrebama posla i prostora. postoje i modeli ladica opremljeni s ugrađenim Fujitsuovim 8 ili 16 –portnim multi-interface KVM switchem.

Kada se koristi za praćenje rada, LCD ekran se može postaviti priljubljen uz serversku policu, što štedi još više prostora. Gumbi za prespajanje sa servera na server, koji su montirani na prednjoj srani ladice u mnogim slučajevima čine nepotrebnim korištenje ladice s tipkovnicom, koju treba izvlačiti tek ako se nešto mora pisati.


Tokyo, April 18, 2007

Fujitsu – počela proizvodnja 2 Mbit FRAM čipova

Fujitsu je objavio početak isporuka svojih novih 2 megabitnih FRAM1 memorijskih čipova. To su FRAM čipovi s najvećim kapacitetom na svijetu, koji su u redovnoj proizvodnji. Objavljene su dvije nove FRAM memorije, MB85R2001 i MB85R2002.

Radi se o 'non-volatile' memoriji (t.j. trajnoj, odnosno onoj koja se ne izgubi kada se isključi električno napajanje) koja se ugrađuje u sustave poput navigacijskih u automobilima, višenamjenskim pisačima, mjernim instrumentima i sličnim uređajima u kojima je potrebno stalno čuvati zadane vrijednosti raznih parametara, podatke, informacije važne za zaštitu i sigurnost. FRAM je idealan za takve primjene jer može izdržati veći broj ciklusa pisanja (10 milijardi, što odgovara 30 upisa svake sekunde, kroz deset godina), troši manje energije i omogućava veću brzinu pisanje nego E2PROM memorije.

______________________________

1   FRAM - Ferroelectric Random Access Memory
Trajna memorija koja za čuvanje podataka koristi fero-električni film. Pošto se podaci upisuju magnetski, za njihovo čuvanje nije potrebno električno napajanje. Ima sve prednosti i ROM-a i RAM-a, poput velike brzine pisanje, male potrošnje energije, te mogućnost velikog broja ciklusa pisanja. Poneki puta se naziva i FeRAM.


Belfast NI, April 19, 2007

Meridio – obrada hipotekarnih kredita u IIB banci

Meridio je objavio da IIB banka, jedna od vodećih financijskih institucija u Irskoj koristi Meridio® eDRM sustav da upravlja dokumentacijom vezanom za hipotekarne kredite.

Meridio se koristi kao dio kompletnog rješenja za obradu hipotekarnih kredita u IIB banci. Meridiov partner Kainos, je projektirao, razvio i uveo web-rješenje nazvano ‘Solas’, koje osoblju IIB-a, koje radi u mnogo ureda na raznim lokacijama, osigurava trenutačni pristup svim informacijama i dokumentaciji potrebnoj za obradu pojedinih kredita.


Belfast NI, April 16, 2007

Meridio – rješenje za upravljanje znanjem, za BioPAD centar

Meridio je objavio da je BioPAD, regionalni centar za inovacije u biotehnologiji Ministarstva znanosti i tehnologije u Južnoafričkoj republici uveo Meridio eDRM(enterprise Document and Records Management) u rješenju za upravljanje znanjem.

Meridio® se koristi da bi se ispunili BioPAD-ovi zahtjevi za upravljanje zapisima. Integriran je s Microsoft SharePoint Portal Serverom, i osigurava glatki pristup do BioPAD-ovog plana datoteka, kroz korisnicima dobro poznato Microsoft Office sučelje. Rješenje je integrirano i s Kofax Ascent Capture-om, da se osigura brz pristup kroz Meridio i za postojeće papirnate dokumente.


REDMOND, Wash., April 17, 2007

Microsoft – znanje pretvoriti u vrijednost

Microsoft Learning je razvio novi program certificiranja za sustav 2007 Microsoft Office.

Po prvi puta, novi sustav certificiranja za 2007 Microsoft Office ima dvije razine certifikata: Microsoft Certified Application Specialist i Microsoft Certified Application Professional.

Program Microsoft Certified Application Specialist provjerava znanje na nivou jedne aplikacije. Certifikati će se izdavati za Microsoft Office 2007 Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access, te za Windows Vista™.

Program Microsoft Certified Application Professional provjerava napredna znanja. Certifikati mjere sposobnost kandidata da u svrhu ispunjenja poslovnih zadataka koristi više proizvoda iz sustava 2007 Microsoft Office, uključivši i Microsoft Office SharePoint Server 2007.

U okviru novog programa certifikacija postoje certifikati za četiri skupine znanja: Upravljanje proračunima (budžetima, Upravljanje prezentacijama, Upravljanje suradnjom u timu, te davanje potpore organizacijama.

Za pripremu polaganja ispita za certifikate postoje pred-testovi pomoću kojih kandidat može ocijeniti njegov sadašnji stupanja znanja, i pomoći mu u izradi plana priprema za ispit. Za učenje će poslužiti udžbenici u obliku knjiga, e-learning tečajevi, te program tečajeva u učionicama.


REDMOND, Wash., and GENEVA — April 16, 2007

BOSTON — April 18, 2007

Microsoft - Sender ID uspješno štiti od spama

Microsoft je objavio rezultate dvogodišnjeg istraživanja o učinkovitosti sustava za autentifikaciju e-pošte, Sender ID Framework. Već sam servis Windows Live™ Hotmail® je uništio preko 3,8 milijardi obmanjujućih poruka, pa se može reći da se Sender ID pokazao kao korisno sredstvo. Danas Sender ID koriste u 8 milijuna domena širom svijeta .

Istraživanje je pokazalo:

·  u domenama koje imaju aktiviran Sender ID se svaki dan briše20 milijuna krivotvorenih poruka

·  tvrtke koje se legalno bave marketingom i koje su primijenile Sender ID su otkrile da im se je postotak isporučenih poruka povećao, a broj legalnih poruka koje je Windows Live Hotmail zabunom proglasio spamom se smanjio za 85%.

·  premda se u zadnjih 12 mjeseci količina spama povećala za 40%, količina spama u ulaznim pretincima korisnika Hotmaila se je čak apsolutno smanjila za 50%, od čega je zasluga Sender ID-a bila 8% tog smanjenja.


Microsoft – međunarodna agencija uzela licence za bar-kodove u boji, za označavanje i zaštitu digitalnih sadržaja

Microsoft i međunarodna agencija za standardizaciju audiovizualnih brojeva  (ISAN-IA - International Standard Audiovisual Number International Agency) su objavili sporazum po kojem će ISAN-IA dobiti licencu za Microsoftov novu tehnologiju 'High Capacity Color Barcode' (HCCB) za bar-kodove u boji, koju je Microsoft Research da se olakša raspoznavanje komercijalnih audio-vizualnih radova kao što su filmovi, video igre, emisije, digitalni video zapisi i ostali mediji.

Kolor bar-kodovi se skeniraju pomoću web kamere ili prikladne kamere na mobitelu. Korisnici mogu dobiti informacije za ide4ntifikaciju proizvoda, njegove ocjene, reklamne kampanje i cijene. International Standard Audiovisual Number International Agency je uzela licence za bar kodove i staviti će ih na raspolaganje ostalim organizacijama, počevši od proizvođača DVD medija. prvi novi bar-kodovi u boji se očekuju na proizvodima potkraj 2007.

prednost nove tehnologije je da bar-kodovi u boji imaju mogućnost pohrane većeg broja podataka, na manjem prostoru.


San Diego, Calif. – April 17, 2007

NetAppov Decru - SecureView™ Management Framework za centralizirano upravljanje sigurnosnim mjerama

Decru, jedna od kompanija iz NetApp grupacije, je objavila Decru® SecureView™ okvir za upravljanje koji osigurava centralizirano upravljanje enkripcijom, ključevima, i pravilima širom cijele organizacije. SecureView framework se može koristiti na svim Decruovim uređajima, i osigurava sigurno, jednostavno sučelje za upravljanje mjerama zaštite u heterogenom okolišu.


09.04.2007. – 15.04.2007.


Munich and Darmstadt, Apr 12, 2007

Fujitsu Siemens Computers i CA – proširenje sustava za sigurnosne kopije pomoću CentricStor uređaja u z/OS okolišu

Fujitsu Siemens Computers je objavio novi proizvod koji će još više pojednostaviti upravljanje magnetskim vrpcama za z/OS mainframe sustave i CentricStor okoliše. U tu svrhu su odabrana CA-ova rješenja za upravljanje pohranom. Uz CA 1 Tape Management i CA 1 Tape Management Copycat Utility, korisnici z/OS-a sada mogu optimizirati upravljanje vrpcama za njihove sigurnosne kopije na CentricStor uređajima za vrpce.

CentricStor je rješenje s virtualnim vrpcama koje nudi integrirani“disk-to-disk-to-tape” arhitekturu za sve korporacijske podatke. Fujitsu Siemens Computers je certificirao CA rješenja za rad u CentricStor okolišu.


Broomfield, Colo., April 9, 2007

Plasmon - UDO se kvalificirao za Symantec Enterprise Vault 7.0

Plasmon je objavio da se njegov uređaj za arhiviranje UDO Archive Appliance kvalificirao za rad sa Symantecovim Enterprise Vault™ 7.0 for Non-WORM. Ta dva sustava u kombinaciji daju izuzetno rješenje za upravljanje životnim ciklusom informacija (ILM - information lifecycle management) za sistemske resurse for Microsoft Exchange i arhiviranje datotečnog sustava koje minimizira rizike gubitka i oštećenja podataka, a ujedno poslovnim organizacijama olakšava poštivanje propisa o čuvanju podataka.

Symantec Enterprise Vault 7.0 je vodeće rješenje za inteligentno arhiviranje sadržaja, koje sprema e-poštu i kolaborativne sadržaje, njima upravlja ovisno o pravilima za rok čuvanja i važećim propisima. kada se integrira s UDO Archive Applianceom, sustav djeluje kao transparentni repozitorij za pohranu za Enterprise Vault. Informacije koje zahtijevaju sigurnu, dugotrajnu pohranu, na mediju koji jamči da ih nitko nije mijenjao, se spremaju na optički UDO arhivski uređaj.


LAS VEGAS — April 15, 2007

Microsoft - Interactive Media Manager za suradnju i upravljanje digitalnim medijskim sadržajima

Microsoft je objavio Microsoft® Interactive Media Manager, slijedeću generaciju rješenja za upravljanje digitalnim sadržajima. Rješenje integrira upravljanje tijekom posla i aplikacije za medije s okolišem za suradnju. Rješenje je proširenje za Microsoft Office SharePoint® Server 2007, a namijenjeno je posebno medijima i industriji zabave, u što su uključeni filmski studiji i studiji za montažu i naknadnu obradu, organizacije koje emitiraju programe, tvrtke koje razvijaju igre, izdavače, te oglasne i marketinške agencije.

Interactive Media Manager je serverski proizvod koji osigurava Web sučelje za pristup i rad s datotekama koje sadrže razne medijske sadržaje. Rješenje daje alate za brzu izgradnju kompleksnih tijekova poslova, praćenje izvršenja tih poslova, te omogućava postupke za njihovu reviziju i odobravanje. Zadaci korisnicima stižu u njihov Outlook Inbox ili RSS feed.

Interactive Media Manager sadrži komponente postojećih Microsoftovih rješenja kao što su Windows Workflow Foundation, Windows Communication Foundation, InfoPath® XML forms i novo objavljenog Microsoft Silverlight™, ranije nazvanog Windows Presentation Foundation Everywhere (WPF/E). Oslanjajući se na Office SharePoint Server 2007, Interactive Media Manager osigurava slijedeće Web komponente:

·  Media Library front-end alat za prikaz biblioteka medijskih sadržaja pomoću 'thumbnail' sličica.

·  Media Viewer za prikaz informacija kao što su bilješke i podaci o trajanju sekvenci u formatu kojeg je propisalo društvo filmskih i TV inženjera, uz sofisticirane alate za pregled sadržaja

·  Media Annotator omogućava skupinama ljudi da  surađuju na izradi medijskih sadržaja, putem video anotacija, digitalnog povezivanja i diskusija.

·  Media Import za učitavanje datoteka s medijskim sadržajima, uz automatsko pokretanje tijekova poslova.

·  Media Cart individualizirano područje za spremanje medijskih sadržaja koje ljudi žele sami urediti, ili poslati odgovarajućim urednicima.

Interactive Media Manager osigurava i 'out-of-the-box' integraciju s vodećim aplikacijama za medijsku industriju, uključivši sustave za upravljanje digitalnim sadržajima, za upravljanje digitalnim pravima, konvertiranje formata, transformaciju slika, pouzdanu distribuciju datoteka.


LAS VEGAS — April 15, 2007

Microsoft – nova generacija alata za kodiranje video sadržaja, VC-1 Encoder SDK

Microsoft je na godišnjoj konferenciji američkog udruženja organizacija koje emitiraju programe objavio novi komplet za razvoj softvera, Microsoft® VC-1 Encoder software development kit (SDK), namijenjen za razvoj rješenja za kodiranje video sadržaja za HD DVD-ove. Poboljšanja u novoj verziji softvera donose bolju kvalitetu slike, brže kodiranje, razne nove mogućnosti za lakšu distribuciju video sadržaja, te lakšu primjenu budućih ažuriranja.


REDMOND, Wash. — April 9, 2007

Microsoft – ako koristite Microsoft Forefront, borba protiv virusa, hakera i zloćudnog softvera (pa čak i vanzemaljaca) je laka; kaže nova marketinška kampanja

Microsoft je pokrenuo novu kampanju koja će korisnicima omogućiti da lakše savladaju složenost proizvoda za zaštitu. kampanja je pokrenuta pod imenom "Lako, lakše …" (Easy, Easier ; http://www.easyeasier.com). Kampanja se koncentrira na liniju poslovnih proizvoda za zaštitu, Microsoft® Forefront™. Kampanja koristi humoristične metafore koje ilustriraju kako se pomoću Forefronta možemo na lak način zaštititi i od prijetnji kao što su vanzemaljci, ninje i zombiji!

Svrha kampanje je pokazati da su Microsoftovi proizvodi za zaštitu ne samo učinkoviti, nego su i jednostavni za primjenu.

Linija proizvoda za sigurnost i zaštitu Forefront je objavljena pred 10 mjeseci, a od tada je objavljen cijeli niz proizvoda, kao n.pr. Forefront Security for Exchange Server, Forefront Security for SharePoint®, a Forefront Client Security je trenutno u beta verziji. Obitelj Forefront sadrži i Microsoftove proizvode za t.zv. zaštitu perimetra: Internet Security and Acceleration Server (ISA Server) i Intelligent Application Gateway (IAG) 2007, koji će od slijedećeg izdanja također početi nositi ime Forefront.


Sunnyvale, Calif. – April 9, 2007

NetApp - StoreVault™ certificiran za rad s VMware® Infrastructure 3

NetAppova divizija StoreVault je objavila da je njen StoreVault S500 dobio certifikat za rad s VMware Infrastructure 3. kombinacija StoreVault i VMware Infrastructure osigurava malim i srednjim poduzećima virtualizaciju infrastrukture i bolje upravljanje serverskim i resursima za pohranu podataka.


Sunnyvale, CA, April 9, 2007

Fujitsu - IP-9500 za Real-Time HDTV prijenose preko IP i DVB mreža

MPEG-4 AVC HD Enkoder daje najbolju kvalitetu slike pri emitiranju

Fujitsu Computer Products of America je predstavio IP-9500, novu liniju video kodera/dekodera koji omogućavaju prijenos visoko kvalitetnih video materijala visoke definicije preko Internet Protocol (IP) i Digital Video Broadcast (DVB) mreža. Uređaji koriste napredno H.264 video kodiranje i omogućavaju živi prijenos HDTV signala i uz brzine za polovicu niže od onih za tipične MPEG-2 enkodere.


Tokyo, April 10, 2007

Fujitsu - LSI čip za navigacijske sustave u auti i digitalne instrument-ploče

Fujitsu je objavio novi visoko integrirani (LSI - large-scaled integrated) čip za automobilske sustave, kao što su navigacija i digitalne instrument-ploče. Novi Sustav-na-čipu (SoC - System-on-Chip), MB86R01, na jednom jedinom čipu integrira različite funkcije poput ARM™ jezgre, 2D i 3D grafike, mogućnosti za mrežu u autu, te potporu za različita medijska sučelja. Čip sadrži ugrađeni kontroler za grafički ekran, za automobilske aplikacije. Čip će omogućiti jeftine, kompaktne sustave za ugradnju u automobil, sustave s grafikom visoke rezolucije, koji će znati iskoristiti postojeće softverske resurse.


Chiasso, Switzerland 10 April 2007

Allied Telesis – novo redizajnirane Web stranice

Allied Telesis je objavio početak rada novih korporacijskih Web stranica na adresi www.alliedtelesis.com . Stranice su potpuno redizajnirane i nanovo pripremljene, imajući na umu potrebe kupaca i partnera. Uvedene su nove mogućnosti za lakši izbor vertikalnih tržišta, da bi korisnici lakše shvatili rješenja razvijena za njihovu industrijsku granu, a proizvodi su svrstani u linije proizvoda, također zbog lakšeg pronalaženja, a uveden je i novi alat za pretraživanje, kao i nove stranice za pomoć korisnicima.


02.04.2007. – 08.04.2007.


Belfast NI, March 30, 2007

Meridio – sustav za Invest Northern Ireland

Meridio pomaže organizaciji Invest Northern Ireland da bolje zajednički koristi informacije i pruža bolju uslugu.

Meridio je objavio da je Invest Northern Ireland (Invest NI), neprofitna organizacija koja promovira inovacije, te domaću i međunarodnu konkurentnost u Sjevernoj Irskoj, uvela Meridio eDRM (enterprise Document & Records Management) sustav, kako bi poboljšala učinkovitost svog poslovanja i unaprijedila usluge koje pruža.

Meridio sustav je uveden da integrira razne procese za upravljanje informacijama i razne izvore informacija u okviru jednog jedinstvenog repozitorija. Meridio eDRM osigurava upravljanje dokumentima, e-poštom i zapisima, te automatizira glavne aplikacije za vezu s vanjskim korisnicima, poput aplikacije za slobodu informacija (FOI - Freedom of Information). Meridio omogućava zaposlenicima da na siguran način dijele i zajednički koriste informacije o klijentima i događajima, što omogućava puni uvid u sve odnose s klijentima, što donosi poboljšanu učinkovitost procesa i poboljšane usluge korisnicima.


Munich/London, Apr 02, 2007

Fujitsu Siemens Computers – glazba za moje uši

Kućna računala AMILO i SCALEO s pred-instaliranom probnom pretplatom za skidanje glazbe i videa.

Fujitsu Siemens Computers i tvrtka Musicbrigade su objavili suradnju kroz koju će kupcima novih kućnih računala iz programa Fujitsu Siemens Computersa omogućiti probno korištenje Musicbrigade ponude. Ponuda će se pred-instalirati na skoro sva AMILO i SCALEO računala. Korisnici će dobit 7-dnevni period besplatnog korištenja Musicbrigadeovog Premium servisa, i moći će neograničeno učitavati glazbu i video materijale iz velikog i raznorodnog kataloga koji nudi tvrtka.


04/05/2007:

NetApp - ReplicatorX™ softver rješenje za replikaciju podataka u heterogenim sustavima

ReplicatorX, ranije nazvan Topio TDPS, osigurava oporavak nakon katastrofa, u okolišu miješanih sustava za pohranu podataka

Network Appliance je objavio promjenu imena proizvoda koji se ranije zvao Topio TDPS u NetApp® ReplicatorX. Radi se o softveru korporacijske klase za kontinuiranu replikaciju podatakai njihovu rekonstrukciju preko raspona od više lokacija, platformi i sustava za pohranu podataka. ReplicatorX omogućava korisnicima stalnu replikaciju blokova podataka s bilo kojeg sustava za pohranu na bilo koji drugi sustav za pohranu. osim promijene imena, objavljena su i razna proširenja sustava.


Chiasso, Switzerland. 2 April 2007

Allied Telesis – novi sigurni VPN ruter za srednja i velika poduzeća

Allied Telesis je objavio novi sigurni VPN ruter, AT-AR770S. Uređaj daje izuzetne performanse za sigurne VPN veze između uredskih lokacija, preko višestrukih WAN-ova, uz istovremenu lokalnu vatrozidnu zaštitu preko više LAN portala. AT-AR770S nudi i dobru funkcionalnost za kvalitetu usluga (QoS - Quality of Service), tako da se promet može odvijati prema prioritetima odabranim u skladu sa zahtjevima korisnika. AT-AR770S je namijenjen za srednje i veće organizacije.


REDMOND, Wash. — April 5, 2007

Microsoft – potpora za istraživačke projekte za stapanje digitalnih i fizičkih svjetova

Microsoft Research je objavio dobitnike u $1.1 M USD vrijednom natječaju za financiranje znanstvenih istraživanja na polju tehnika za vizualizaciju geografskih informacija i Web pretraga zasnovanih na geografskim lokacijama. Financirati će se 21 projekt odabran između više od 140 prijavljenih sa svih strana svijeta.

Projekti koje će sponzorirati Microsoft uključuju mogućnost kombiniranja podataka iz malih senzora, Interneta i raznih ostalih izvora s kartografskim informacijama i geografskim slikama poput onih koji se mogu naći na Microsoft® Virtual Earth. Istraživački timovi nastoje mapirati fizički svijet u stvarnom vremenu i to uključiti u lokalne pretrage, te shvatiti potencijalni učinak takvih tehnologija na društvo. Nova rješenja zasnovana na takvim istraživanjima će pomagati turistima da nađu restorane koje si mogu priuštiti, u njihovoj najbližoj okolici, ili pomoći znanstvenicima da shvate promjene u ekologiji bioloških sustava kojima prijete klimatske promjene.


Sunnyvale, California, April 02, 2007

Fujitsu – novi 8-bitni Flash MCU-ovi za uređaje i digitalne audio i video aplikacije

Fujitsu Microelectronics America je objavio par 8-bitnih mikro-kontrolera, MB95F128 i MB95F168M, za uporabu u kućanskim uređajima i digitalnoj audio/video opremi. Dva nova MCU-a su najnoviji članovi obitelji F2MC-8FX 8-bitnih mikro-kontrolera, koji se odlikuju manjom potrošnjom energije i boljim performansama. Novi modeli imaju ugrađene LCD kontrolere i LCD ekrane.


Tokyo, April 5, 2007

Fujitsu i Yokogawa – tehnologija za optički prijenos brzine 40 Gbps

Nova tehnologija za ultra brze međugradske optičke mreže velikog kapaciteta.

Fujitsu i Yokogawa Electric Corporation su objavili da su zajednički razvili prvi na svijetu praktičnu tehnologiju za 40 Gbps optički prijenos, pomoću tehnike zvane DQPSK (differential quadrature phase shift keying).

Nova tehnologija je razvijena u okviru strateškog partnerstva sklopljenog u svrhu razvoja tehnologije i ključnih komponenti za vrlo brze prijenosne optičke sustave.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018