sm-0707

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

 


2007. – srpanj



u ovom broju:

30.07.2007. – 05.08.2007.

-  Fujitsu i Siemens – suradnja za biometričku autentifikaciju

-  Symantec - Veritas CommandCentral 5.0, nova generacija upravljanja resursima za pohranu

-  Microsoft - HD Photo tehnologija kandidat za standardizaciju od strane JPEG-a

-  Microsoft i Apple – produžen sporazum o licenciranju fontova

-  NetApp - StoreVault™ S500 proglašen najboljim proizvodom za 2007

-  Allied Telesis – novi ekonomični Layer 3 Switch s 12 priključaka

-  Oracle – analitičari pišu o dolazećem Oracle® Database 11g

23.07.2007. – 29.07.2007.

-  Fujitsu - 200 GB 2.5" disk, za kontinuirani 24-satni rad

-  Fujitsu i 123ID – razvojni alati za aplikacije koje će koristiti identifikaciju pomoću otisaka prstiju

-  Microsoft Hrvatska - racije u južnoj Kini protiv krivotvoritelja softvera, među ostalim i hrvatskih verzija

-  Microsoft – strategija za pružatelje hosting usluga

-  GFI Software – najnoviji trend - PDF spam

-  Juniper – istraživanje o tome koliko su državne institucije u SAD spremne za rad na daljinu

-  NetApp – članstvo u Green Grid konzorciju za štednju energije

16.07.2007. – 22.07.2007.

-  Fujitsu – dva nova modela iz serije Stylistic ST5100 Tablet PC

-  Microsoft – poboljšanja za zaštitu privatnosti korisnika

-  Microsoft Research - preko $6 M za istraživačke radove

-  Symantec – istraživanje pokazuje da se poštivanjem propisa može minimalizirati gubitak podataka

-  Allied Telesis – novi 48-portni Fast Ethernet WebSmart Switch s Gigabit vezama

-  Allied Telesis – novi Fast Ethernet Layer 3+ Switch

-  Juniper Networks – novi uređaji za visoko-performantno usmjeravanje, sigurnost i upravljanje mrežom, za sigurnije povezivanje područnih ureda

-  Symantec i Oracle – certifikat za Veritas rješenja za Data centar na Oracle® Enterprise Linuxu

09.07.2007. – 15.07.2007.

-  Fujitsu Siemens Computers - PRIMERGY TX120: energetski učinkovitiji od žarulje

-  Fujitsu - A LifeBook A3130 izvrsna kombinacija vrijednosti i performansi

-  Fujitsu – povećana inteligencija skenera fi-5900C

-  Microsoft – priprema partnera za idući val serverskog softvera

-  Microsoft, Cisco i EMC – savez za razvoj tehnologije za sigurno zajedničko korištenje informacija u državnim institucijama

-  Microsoft - Microsoft Dynamics za poslovanje u pokretu

-  Microsoft – ažurirana platforma za robotski softver

-  Allied Telesis – novi 48-portni Gigabit Ethernet WebSmart Switch

-  Juniper – E120, kompaktni ruter za širokopojasne usluge

-  Oracle objavio Oracle® Database 11g

02.07.2007. – 08.07.2007.

-  Fujitsu Siemens Computers - ESPRIMO Mobile, nova obitelj notebook računala

-  Fujitsu - SAN sustav ETERNUS2000

-  Fujitsu – 2,5-inčni SATA diskovi

-  Fujitsu – najveći prijenosni vanjski disk od 2.5"

-  Fujitsu Services – ugovor za digitalne oglase na BAA aerodromima

-  Microsoft - Office Project svrstan u Gartnerov kvadrant 'Vodećih'


30.07.2007. – 05.08.2007.


Munich, Germany and Tokyo, Aug 2, 2007

Fujitsu i Siemens – suradnja za biometričku autentifikaciju

Novo rješenje vrši identifikaciju pomoću uzorka vena u dlanu

Fujitsu i Siemens IT Solutions su objavili poslovnu suradnju u cilju proširenja tržišta za PalmSecure sustav za autentifikaciju pomoću vena na dlanu.

Siemens i Fujitsu su kombinirali svoje tehnologije i razvili novo rješenje za identifikaciju na osnovu skenirane slike vena u dlanu. Kombinacija Siemensovog biometričkog softvera "ID Center" i Fujitsuovog uređaja "PalmSecure" prepoznaje raspored vena u dlanu ruke, koji je jedinstven za svaku osobu, baš kao i otisci prstiju. prednost uređaja je da se dlan skenira pomoću infra-crvenog skenera, bez fizičkog kontakta ruke i uređaja. Zbog toga je lakše održavati higijenu i uređaj je zbog toga naročito prikladan za bolnice i za uređaje koje često koristi veliki broj ljudi, kao što su bankomati.

S udaljenosti od svega nekoliko centimetri, t.j. bez direktnog kontakta s površinom uređaja, dlan se skenira i osoba se identificira za nekoliko sekundi. Praktički je nemoguće krivotvoriti sliku dlana, jer se vene nalaze ispod kože, pa slika nije osjetljiva ni na prljave ruke, niti na povrede.

Fujitsuov "PalmSecure" se koristi za identifikaciju osoba u bankama, bolnicama, sveučilištima i u ustanovama gradske uprave. Siemensov biometrički softver "ID Center" osigurava izuzetno sigurnu administraciju prikupljenih podataka, a koriste ga brojni korisnici u javnom sektoru, zdravstvu i raznim industrijskim granama širom svijeta.

Od ovog partnerstva Fujitsu očekuje veću vidljivost svog uređaja na europskom tržištu, a Siemens dobiva još jedan način biometričke identifikacije, uz već ranije korištene slike lica, šarenica oka i otiske prstiju.


CUPERTINO, Calif. – Aug. 1, 2007

Symantec - Veritas CommandCentral 5.0, nova generacija upravljanja resursima za pohranu

Symantec je objavio značajno izdanje obitelji proizvoda Veritas CommandCentral 5.0, ključne komponente tvrtkine ponude za ujedinjenu pohranu. Veritas CommandCentral 5.0 pruža skalabilnost i pouzdanost i potporu za širok raspon heterogene opreme za data centre. Obitelj Veritas CommandCentral 5.0 sadrži Veritas CommandCentral Storage 5.0, Veritas CommandCentral Enterprise Reporter 5.0 i Veritas Process Automation Manager 5.0.

Objavu su komentirali iz Fujitsua, koji surađuje sa Symantecom na polju rješenja za pohranu:

"Kombinacija Symantec CommandCentral Storage i Fujitsuovih visoko pouzdanih i ultra-sigurnih ETERNUS rješenja za pohranu korisnicima osigurava punu vidljivost i kontrolu nad njihovim okolišima za pohranu, a istovremeno smanjuje rizike vezane uz gubitak i krađu podataka."


REDMOND, Wash. — July 31, 2007

Microsoft - HD Photo tehnologija kandidat za standardizaciju od strane JPEG-a

Microsoft je pozdravio odluku udružene grupe stručnjaka za fotografiju (JPEG - Joint Photographic Expert Group), da na dnevni red stave standardizaciju Microsoftovog HD Photo formata za datoteke koje sadrže slikovne sadržaje. Standardizacija za HD Photo, pod radnim naslovom "JPEG XR", će osigurati da će kamere, pisači, ekrani i softverske kuće moći razvijati proizvode u okviru pouzdane i konzistentne sheme koja osigurava dobar rad i uporabu u svim proizvodima i medijima.

HD Photo tehnologija za kodiranje slikovnih informacija je razvijena u Microsoft Researchu i Microsoftovom Core Media Processing timu, a nudi cijeli niz novih mogućnosti i koristi za digitalne fotografije. Tehnologija se isporučuje u okviru Windows Vista®, i predstavlja novi format datoteka za digitalne fotografije koji nudi veću vjernost slika, učinkovitiju kompresiju podataka i fleksibilne mogućnosti za uređivanje slika.


SEATTLE — Aug. 2, 2007

Microsoft i Apple – produžen sporazum o licenciranju fontova

Microsoft i Apple su objavili da su obnovili svoj sporazum o licenciranju fontova, po kojem će korisnice Applea i ubuduće imati priliku koristiti najnovije verzije osnovnih Microsoft® Windows® fontova., poput Times New Romana, Ariala i Verdane.


Sunnyvale, Calif. – August 1, 2007

NetApp - StoreVault™ S500 proglašen najboljim proizvodom za 2007

NetApp-ova divizija StoreVault je objavila da je njihov proizvod StoreVault S500 proglašen dobitnikom nagrade "Editors’ Best Awards" u kategoriji uređaja za pohranu podataka, po izboru urednika časopisa Windows IT Pro.

StoreVault S500 je skalabilni uređaj za mrežnu pohranu podataka, naročito prikladan za mala i srednja poduzeća. S intuitivnim Windows® grafičkim sučeljem, StoreVault S500 se lako instalira i njime se jednostavno upravlja, a i pored ekonomične cijene , osigurava performanse korporacijskog mrežnog sustava za pohranu.


Chiasso, Switzerland. 1 August 2007

Allied Telesis – novi ekonomični Layer 3 Switch s 12 priključaka

Allied Telesis je objavio AT-x900-12XT/S, novi napredni Layer 3 switch. Ovaj novi uređaj je odgovor na zahtjeve tržišta za snažnim preklopnikom s malim brojem portova. AT-x900-12XT/S se isporučuje s 12 Gigabit 10/100/1000T ili SFP kombinacijom portova i jednim pretincem za proširenja za 30Gbps. Novi uređaj je idealan za mreže koje zahtijevaju tek mali broj miješanih optičkih i žičanih veza, jer eliminira potrebu za konverterima za medije, jer na istom uređaju može koristiti oba sučelja.


REDWOOD SHORES, Calif. 01-AUG-2007

Oracle – analitičari pišu o dolazećem Oracle® Database 11g

Oracle je objavio da zainteresiranima nudi kopije Gartnerovog izvještaja o dolazećem izdanju Oracleove baze podataka, izvještaja pod nazivom "Oracleova baza podataka 11g bi mogla biti brzo prihvaćena"

Oracleova baza podataka je jedina projektirana za grid računalstvo. S izdanjem Oracle Database 11g, upravljanje korporacijskim informacijama postaje još jednostavnije, postižu se vrhunske performanse, skalabilnost, dostupnost, zaštita i lakoća upravljanja, u ekonomičnoj mreži industrijski standardnih poslužitelja i uređaja za pohranu podataka. Oracle Database 11g je projektirana za instalaciju na svemu, od malih blade servera do najvećih SMP servera i klastera svih veličina. Oracle Database 11g ima jedinstvenu sposobnost upravljanja podacima, od svih tradicionalnih poslovnih izvora, do XML-a i 3D prostornih informacija, što ga čini idealnim izborom za aplikacije za obradu transakcija, skladištenje podataka i upravljanje sadržajima.


23.07.2007. – 29.07.2007.


Tokyo, July 24, 2007

Fujitsu - 200 GB 2.5" disk, za kontinuirani 24-satni rad

Fujitsu je objavio da je razvio novu seriju diskova od 2.5", pod nazivom MHY2 BS. Diskovi su namijenjeni za neprekinuti rad a kapacitet im ide do 200 GB.

Diskovi su namijenjeni opremi koja mora stalno raditi, poput bankomata, POS sustava, te medicinske opreme, ali i za poslovne primjene u velikim organizacijama – za servere i sustave za pohranu podataka. Diskovi imaju brzinu okretanja od 5.400 okr./min. i serijsko ATA sučelje. Kod projektiranja se vodilo računa o vibracijama uzrokovanim vrtnjom više disk jedinica u istom kućištu, koje mogu smanjiti performanse uređaja. Diskovi su usklađeni s RoHS direktivom o opasnim tvarima korištenim u proizvodnji elektroničkih uređaja.


Sunnyvale, CA, July 23, 2007

Fujitsu i 123ID – razvojni alati za aplikacije koje će koristiti identifikaciju pomoću otisaka prstiju

Fujitsu Microelectronics America i tvrtka 123ID, isporučitelj biometričkog softvera su objavili nove razvojne komplete koji će piscima softvera omogućiti da u svoje na Windowsima zasnovane aplikacije brzo ugrade rješenja koja će pomoću otisaka prstiju izvršavati autentifikaciju, identifikaciju i log-in, zamjenu za lozinke, pristup do kriptiranih datoteka, kontrolu pristupa, POS transakcije, te zaštitu komercijalnih i upravnih sustava za upravljanje identitetima.

Novi DKF-UMS Software Developer Kitovi (DKF-UMS-1120, 1130, 1117 i 1137) sadrže vektorski algoritam za identifikaciju otisaka prstiju, koji se koristi uz Fujitsu MBF200 senzor za otiske.


24. srpnja 2007

Microsoft Hrvatska - racije u južnoj Kini protiv krivotvoritelja softvera, među ostalim i hrvatskih verzija

Krivotvorine su se proizvodile na najmanje osam jezika, među kojima i na hrvatski.

Microsoft je objavio da je u Kini obavljen niz racija i uhićenja protiv velike organizacije krivotvoritelja softvera. Ta je organizacija odgovorna za proizvodnju i distribuciju krivotvorenog softvera tvrtke Microsoft® u vrijednosti od 2 milijarde američkih dolara. Istragu protiv te organizacije, koja se smatra najvećom na svijetu, proveli su FBI i kineski Ured za javnu sigurnost. U istrazi su pomogli tvrtka Microsoft te stotine Microsoftovih korisnika i partnera.

Krivotvoreni softver pronađen je u 27 država, uključujući Hrvatsku, a obuhvaćao je 13 najpopularnijih Microsoftovih proizvoda, kao što su Windows Vista®, Microsoft Office 2007, Microsoft Office 2003, Windows® XP i Windows Server®. Krivotvorine su se proizvodile na najmanje osam jezika: hrvatskom, nizozemskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, korejskom, pojednostavnjenom kineskom i španjolskom.

Krivotvoreni Microsoftov softver vezano uz ovaj slučaj u Hrvatskoj je pronađen kod prodavača u Splitu i Zagrebu.

Za zaštitu korisnika od rizika krivotvorenih proizvoda Microsoft je 2006. godine pokrenuo inicijativu za korištenjem originalnog softvera (Genuine Software Initiative) i uslugu Windows Genuine Advantage koja korisnicima omogućuje daljinsku provjeru valjanosti svog softvera i utvrde koriste li autentične i originalne programe.


CHICAGO — July 23, 2007

Microsoft – strategija za pružatelje hosting usluga

Microsoft na konferenciji "HostingCon 2007" iznosi svoju strategiju za razvoj usluga udomljavanja (hosting). Strategija sadrži iduću generaciju hosting platforme. Microsoft pokazuje i najnovije razvojne alate i aplikacije, kao i detalje svojeg programa licenciranja Information Services 7.0 (IIS7) Go Live za Microsoft® IIS7 beta,


London, UK, 24 July 2007

GFI Software – najnoviji trend - PDF spam

GFI Software je objavio bijelu knjigu u kojoj objašnjava što je PDF spam kako spameri koriste taj popularni format datoteka da ljudima napune e-poštanske sandučiće.

Istraživanja pokazuju da između 65% i 88% primljenih poruka e-pošte predstavljaju spam. Administratori smišljaju nove načine da zaustave spam, no i spameri stalno pronalaze nove načine da probiju te zaštite. Jedan od dosta uspješnih načina je bio slanje spama u obliku slika, no pisci zaštitnih rješenja su i za to našli lijeka.

Na to su spameri odgovorili tako da su počeli slikovni spam slati ne kao direktni prilog e-poruci, nego su ga počeli upakirati u PDF datoteku i slali kao prilog. Takav način slanja je još opasniji jer korisnici nisu navikli očekivati spam u PDF datotekama, a javlja se problem kako spriječiti da se umjesto spama u PDF-u ne unište korisne informacije koje se također vrlo često šalju u tom obliku. Rješenje je naravno na serveru otvarati i analizirati sve PDF priloge, za što postoje rješenja.


SUNNYVALE, Calif. – July 23, 2007

Juniper – istraživanje o tome koliko su državne institucije u SAD spremne za rad na daljinu

Juniper Networks je objavio rezultate ist6raživanja: "Stanje i napredovanje pripremljenosti za izuzetne situacije i spremnosti za osiguranje kontinuiteta poslovanja" u državnim institucijama u SAD.

Istraživanje je pokazalo da 62 % ispitanika vjeruje da je tele-rad, odnosno zaštićeni udaljeni pristup do podataka i informacija, kritičan za spremnost za osiguranje poslovanja za slučaj katastrofa, a 79 % je izjavilo da njihove institucije na neki način osiguravaju takav rad na daljinu. no samo ih 28 % koristi takav način rada na redovnoj osnovi. Rad na daljinu je zanimljiv ne samo u slučaju elementarnih katastrofa, nego i u n.pr. slučaju epidemije gripe, jer omogućava da se obavlja posao i bez fizičkih kontakata među djelatnicima.


Sunnyvale, Calif. – July 24, 2007

NetApp – članstvo u Green Grid konzorciju za štednju energije

Network Appliance je objavio da se pridružio konzorciju zvanom "Green Grid", a koji je organiziran s namjerom da promiče energetsku učinkovitost opreme za data centre. Green Grid razvija norme koje imaju smisla i ne ovise o platformama, metode za mjerenja procese i nove tehnologije. Članstvo 'zelene rešetke' je otvoreno i informatičkim profesionalcima koje zanima problematika oko potrošnje energije.


16.07.2007. – 22.07.2007.


SUNNYVALE, CA, 07/17/07

Fujitsu – dva nova modela iz serije Stylistic ST5100 Tablet PC

Fujitsu Computer Systems je objavio nove modele iz serije Stylistic® ST5100 Tablet PC računala – modele ST5111 i ST5112 . Opremljeni su novim Intel® Core™ 2 Duo procesorima, težina im je oko 1,75 kg, kapacitet baterija je do 9,5 sati, debljina oko 2 cm pa se lako nose. Pošto je namijenjen za uporabu na otvorenom, ST5111 je opremljen 10,4 inčnim ekranom predviđenim za rad pod direktnim suncem. Stylistic ST5112 ima ekran od 12,1 inča, namijenjen za uporabu i u zatvorenim prostorima i na otvorenom.

Računala su opremljena i s Fujitsu Shock Sensor sustavom koji ima senzor za ubrzanje, koji, ako računalo počne padati to osjeti i zaustavi disk prije udarca i tako smanji mogućnost uništenja podataka. računala su opremljena i raznim drugim zaštitama protiv neovlaštenog pristupa podacima.

Za unos podataka se koristi pisaljka koja na vrhu ima 'gumicu' za brisanje i elektromagnetski digitalizator. Računala imaju i doking uređaje pa se lako pretvaraju iz tablice koja se nosi u ruci u pravu radnu stanicu s tipkovnicom i raznim priključcima. Računalo se može stavljati u doking stanicu i vaditi ga iz nje bez ponovnog bootanja.

Za veze služi integrirani Gigabit Ethernet LAN ili modem. Bežične veze osiguravaju Intel® PRO/Wireless 3945ABG ili Atheros Super AG® (802.11a/b/g), a postoji i opcija ugrađenog Bluetootha.


REDMOND, Wash. — July 22, 2007

Microsoft – poboljšanja za zaštitu privatnosti korisnika

Microsoft je objavio napredni skup načela o privatnosti za Live Search i prikupljanje podataka za on-line oglašavanje. Ta načela iznose nove korake u zaštiti privatnosti korisnika Microsoft® Windows Live™, u što su uključene stvari kao što je potpuna anonimizacija podataka o upitima za pretraživanje nakon 18 mjeseci, tako da se trajno uklanjaju 'identiteti kolačića' (cookie ID), cijela IP adresa i ostali identifikatori za termine pretraživanja. Microsoft će raditi i na tome da se korisnicima pruži više kontrole nad informacijama koje se koriste za personalizaciju on-line upita i pretraživanja.

Microsoftova načela o privatnosti za Live Search i usmjeravanje on-line oglasa su:

·  Obavještavane korisnika. Microsoft će stalno objavljivati ažurnu izjavu o privatnosti, tko da će korisnici uvijek znati koja se pravila primjenjuju.

·  Kontrola sa strane korisnika. Microsoft će korisnicima davati mogućnost da koriste usluge on-line oglašavanja ili da ih isključe, te da sami odlučuju žele li da se uzimaju podaci o njima da bi se personalizirala buduća pretraživanja ili ne.

·  Anonimizacija podataka o pretraživanju. Microsoft će primjenjivati pravila o anonimizaciji upita. Tako će n.pr. za sve upite za Live Search osobni podaci o korisniku biti brisani nakon 18 mjeseci, osim ako korisnik sam ne odredi da se podaci čuvaju, kako bi mu se mogla pružiti njemu prilagođena usluga. To pravilo će se primijeniti i retroaktivno i to širom svijeta.

·  Minimalizacija utjecaja na privatnost i zaštita podataka. Microsoft će i ubuduće razvijati sustave i procese koji minimiziraju utjecaj podataka koje prikupljaju na privatnost korisnika. Tako će se n.pr. podaci o upitima za servis Live Search čuvati odvojeno od podataka o korisničkom računu, te će nastaviti razvijati rješenja koja će spriječiti neovlašteno povezivanje tih dviju grupa podataka. A ako za neku uslugu bude potrebno spojiti te dvije grupe podataka, korisnik će o tome biti jasno obaviješten i od njega će se tražiti dozvola.

·  Pravni zahtjevi i najbolja praksa. Microsoft će nastaviti slijediti sve primjenjive pravne odredbe kao i najbolju praksu koja se na tom polju primjenjuje u informatičkoj industriji.


REDMOND, Wash. — July 16, 2007

Microsoft Research - preko $6 M za istraživačke radove

Microsoft Research je na godišnjoj konferenciji "Microsoft Research Faculty Summit" objavio program po kojem će podijeliti preko 6 milijuna USD za sponzoriranje raznih istraživanja na koledžima i sveučilištima.

Microsoft će financirati istraživanja na slijedećim područjima:

·  Mobilni telefoni kao platforma za brigu o zdravlju ($1 M)

·  Biomedicinsko računalstvo za istraživanje genoma ($700 K)

·  Inteligentni Web 3.0 ($500 K)

·  Mehanizmi za sigurno i skalabilno multicore računalstvo ($500 K)

·  Izdrživo (sustainable) računalstvo ($500 K)

·  Interakcija ljudi i robota ($500 K)


CUPERTINO, Calif. – July 18, 2007

Symantec – istraživanje pokazuje da se poštivanjem propisa može minimalizirati gubitak podataka

Symantec je objavio rezultate istraživanja pod nazivom "Zbog čega se isplati poštivanje propisa: Reputacije i prihodi izloženi riziku". prema tom izvještaju devedeset posto organizacija je izloženo financijskim rizicima zbog gubitaka i krađe podataka. Ti rizici mogu izazvati gubitak kupaca, smanjenje prihoda, pa čak i pad vrijednosti dionica, a mogu se značajno umanjiti ako se primjene osnovne proceduralne i tehničke kontrole i njihovo praćenje, barem jednom svakog drugog tjedna.

U velikim organizacijama u kojima se ne provode neke posebne mjere zaštite postoji značajna vjerojatnost da će se jednom u tri godine desiti gubitak podataka i da to javnost sazna. Za razliku od toga, u organizacijama gdje se u skladu s propisima, primjenjuju suvremene mjere zaštite, vjerojatnost takvih incidenata je jednom u 42 godine. Organizacije koje poštuju propise imaju i najmanje gubitke podataka i najmanje vrijeme neraspoloživosti IT sustava.


Chiasso, Switzerland. 16.07.2007

Allied Telesis – novi 48-portni Fast Ethernet WebSmart Switch s Gigabit vezama

Allied Telesis je objavio AT-FS750/48, svoj novi Fast Ethernet WebSmart switch. AT-FS750/48 sadrži mogućnosti 48 10/100TX, 2 SFP i 2 10/100/1000T. S visokom gustoćom priključaka, AT-FS750/48 je naročito prikladan za korištenje u računalnim salama gdje je prostor ograničen. Novi AT-FS750/48 kombinira jednostavnost preklopnika kojima se ne upravlja i lakoću uporabe, funkcionalnost upravljanja preko weba i ekonomičnost rješenja.


Chiasso, Switzerland. July 2007

Allied Telesis – novi Fast Ethernet Layer 3+ Switch

Allied Telesis je objavio AT-x900-48FS, novi napredni Layer 3 switch. Uređaj visoke gustoće priključaka je idealan i za optičke veze do kućanstava (FTTH - Fiber To The Home) i do radnog stola( FTTD - Fiber To The Desk). Uređaj ima 48 100FX SFP portova i 4 1000FX SFP veze prema centru mreže.


SUNNYVALE, Calif., July 16, 2007

Juniper Networks – novi uređaji za visoko-performantno usmjeravanje, sigurnost i upravljanje mrežom, za sigurnije povezivanje područnih ureda

Juniper Networks je svojoj ponudi za mrežnu infrastrukturu dodao rutere iz serija J2320 i J2350 J, Secure Services Gateway 320M (SSG 320M) i SSG 350M sigurnosnu platformu, te dva nova mrežna uređaja za upravljanje mrežom koji rade s Juniper NetScreen-Security Managerom (NSM) Central Manager i Juniper NSMXpress.


CUPERTINO and REDWOOD SHORES, Calif., July 16, 2007

Symantec i Oracle – certifikat za Veritas rješenja za Data centar na Oracle® Enterprise Linuxu

Symantec i Oracle su objavili certificiranje Veritas softvera za data centre za rad s Oracle Enterprise Linuxom.

Certifikacija pokriva slijedećih šest Veritas data centar softverskih proizvoda: Veritas Storage Foundation 5.0; Veritas Storage Foundation for Oracle 5.0; Veritas Storage Foundation Cluster File System 5.0; Veritas Cluster Server 5.0, Veritas NetBackup 6.0 Client, te Veritas i3.


09.07.2007. – 15.07.2007.


Munich/Germany, July 10, 2007

Fujitsu Siemens Computers - PRIMERGY TX120: energetski učinkovitiji od žarulje

Fujitsu Siemens Computers objavio energetski najučinkovitiji, najtiši i najmanji server na svijetu

Fujitsu Siemens Computers je objavio Tower Server PRIMERGY model TX120 – prvi na svijetu server projektiran za urede koji nemaju posebnu prostoriju za servere. kao i njegova veća braća, PRIMERGY TX120 nudi punu funkcionalnost, no ispunjava i posebne potrebe manjih tvrtki i korisnika SOHO (small offices and home offices) kategorije: malu potrošnju energije, kompaktni dizajn, niski nivo buke i manje od uobičajenog isijavanja topline. PRIMERGY TX120 je prikladan za uredsku uporabu i zbog toga što zauzima tek jednu trećinu prostora uobičajenih tower servera. Dimenzije su mu 99 mm x 340 mm x 399 mm (ŠxVxD)

PRIMERGY TX120 se isporučuje s funkcijama za upravljanje na daljinu, PRIMERGY Server View Remote Management.

Tehnički podaci:

·  Dual-Core Intel® Xeon® UP processor s do 4 MB SLC I 1066 MHz FSB ili Intel® Celeron®  

·  brži I više memorije (4 DIMM s do 8 GB) s ECC

·  4-port SAS kontroler s RAID 0, 1, 1E funkcionalnošću

·  Do 2 (4) hot-plug SAS diska

·  Integrirani Remote Management Controller (iRMC) s iRMC Advanced Pack opcijom

·  Ugrađeni Gbit/s Ethernet kontroler plus Service LAN za iRMC


July 10, 2007

Fujitsu - A LifeBook A3130 izvrsna kombinacija vrijednosti i performansi

Fujitsu je objavio najnoviji dodatak svojoj seriji LifeBook A notebook računala. Novi model, LifeBook A3130, je predviđen za korisnike iz SoHo sektora (mali ured, ured u kući), studente i korisnike kod kuće. radi se o idealnoj zamjeni za stolna računala – nudi performanse uz nisku cijenu.

Ovo računalo ima SuperFine Wide XGA ekran od 15,4 inča, prikladan za gledanje filmova i digitalnih slika. procesor je AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobile Technology ili Mobile AMD Sempron™ 3400+. Računalo je opremljeno Fujitsuovim trodimenzionalnim senzorom za udarce (zaustavlja disk ako osjeti da računalo pada sa stola) i tipkovnicom otpornom na prolijevanje, ima 5 USB 2.0 portova, priključke za SD/Memory Stick® PRO/xD, PCMCIA tip I/II, PC Card/ExpressCard™ utore, IEEE 1394 i S-video izlaz.


London, 11 July 2007

Fujitsu – povećana inteligencija skenera fi-5900C

Fujitsu je objavio proširenu verziju svojeg najjačeg skenera fi-5900C. Mogućnosti skenera su proširene kako bi se povećao volumen skeniranja i pojednostavio rad. Uključeno je više inteligentnih rješenja poput Intelligent Multi-Feed Function (inteligentno otkrivanje uvlačenje više listova papira) i Hybrid Cropping (hibridno obrezivanje).

Inteligentna funkcija višestrukog uvlačenja

Veliki problem kod skeniranja dokumenata je kada skener uvuče više listova papira odjednom. Takve greške se otkrivaju pomoću osjetljivih detektora, koji tada automatski zaustave proces skeniranja. nakon toga je potrebna ručna intervencija da bi se odvojili ti dokumenti, što zahtijeva dodatni posao i znači gubitak vremena. Nova inteligentna funkcija za višestruko uvlačenje, dozvoljava operateru da izda naredbu da se posao nastavi i nakon duplog uvlačenja, što povećava propusnu moć skenera i olakšava rad, jer je koji puta lakše srediti duplikate kasnije, nego tijekom skeniranja.

Hibridno obrezivanje

Skeneri su opremljeni senzorima koji omogućavaju brz obuhvat slika i njihov ispravak, čak i kad su papiri bili jako iskošeni. Funkcija hibridnog obrezivanja daje točne slike za skenirane A4 dokumente koji su prilikom skeniranja iskošeni čak do 45 stupnjeva. Skener fi-5900C skenira dokumente široke do 317 mm i duge do 863 mm.

Dodatne mogućnosti

Dograđeni skener fi-5900C je opremljen s Kofax VRS 4.1 profesionalnim hardverskim modulom, koji omogućava selektivnu uporabu proširenih VRS funkcija preko USB 2.0 priključka, čime se još više ubrzava rad i smanjuje potreba za intervencijom operatera.


DENVER — July 11, 2007

Microsoft – priprema partnera za idući val serverskog softvera

Microsoft je na godišnjoj partnerskoj konferenciji, pokazao nadolazeće novosti iz svoje proizvodne linije, infrastrukturu za potporu i programe koji će partnerima pomoći da iskoriste nove prilike koje će se ukazati u nadolazećoj godini. Fokus će biti na integriranim serverskim proizvodima, rješenjima za upravljanje poslovnim procesima i tehnologijama za sigurnost i zaštitu.

Serverski proizvodi uključuju Server® 2008, SQL Server™ 2008 i Visual Studio® 2008. Na području upravljanja poslovnim procesima tu je Microsoft Business Process Alliance, savez koji obuhvaća sve veći broj konzultantskih i softverskih kuća i njihovih rješenja, a najavljeno je i novo izdanje BizTalk® Server 2006 R2, koje izlazi na jesen.

Na polju rješenja za sigurnost i zaštitu, tu je linija Forefront™ proizvoda za sigurnost i zaštitu pristupa.


WASHINGTON— July 10, 2007

Microsoft, Cisco i EMC – savez za razvoj tehnologije za sigurno zajedničko korištenje informacija u državnim institucijama

Savez SISA ujedinjuje vodeće informatičke tvrtke u naporu da ostvare prodor u razmjeni osjetljivih informacija između državnih institucija i privatnog sektora.

Microsoft, Cisco® i EMC® su objavili osnivanje saveza isporučitelja tehnologije koji će ponuditi sveobuhvatnu, sigurnosno poboljšanu tehnološku arhitekturu za zajedničko korištenje osjetljivih informacija u državnim ustanovama, koja je nazvana arhitekturom za sigurno zajedničko korištenje informacija (SISA - Secure Information Sharing Architecture).

Povijesno gledajući, tehnologije za zaštitu informacija su bile uvođene sustav po sustav, stvarajući tako otoke zaštićenih podataka, što nekim organizacijama otežava uvođenje sustava dozvola za pristup zasnovanog na ulogama. problemi zajedničkog korištenja informacija između različitih agencija su još veći. SISA će donijeti rješenja za takve probleme, a osim u državnim institucijama, imati će primjenu i u poslovnom svijetu, naročito u organizacijama koje surađuju s državnim institucijama.


REDMOND, Wash., July 10, 2007

Microsoft - Microsoft Dynamics za poslovanje u pokretu

Microsoft je razvio Microsoft Dynamics AX Mobile Sales i Microsoft Dynamics Mobile Development Tools, novo rješenje i komplet alata za razvoj mobilnih aplikacija koje rade s Microsoft Dynamics AX. Microsoft Dynamics AX Mobile Sales omogućava trgovačkom putniku uspostavljanje i praćenje narudžbi, pregled ranijih prodaja i kampanja, dok je na putu i posjećuje kupce. Alati su platforma za prilagođavanje Microsoft Dynamics AX rješenja individualnim potrebama.


REDMOND, Wash., — July 9, 2007

Microsoft – ažurirana platforma za robotski softver

Microsoft je objavio poboljšanu verziju Microsoft® Robotics Studia, skupa alata za razvoj robotičkih aplikacija. Novi Microsoft Robotics Studio 1.5 sada ima i potporu za Windows® Embedded CE 6.0 i Windows Mobile® 6, što olakšava primjenu naprednih scenarija i softverskih aplikacija na ugrađenim platformama.


Chiasso, Switzerland. 09.07.2007

Allied Telesis – novi 48-portni Gigabit Ethernet WebSmart Switch

Allied Telesis je objavio AT-GS950/48, svoj novi Gigabit Ethernet WebSmart preklopnik za male uredske mreže i radne grupe. AT-GS950/48 sadrži 44 10/100/1000T porta kao i četiri kombinirana priključka koji mogu osigurati spajanje bilo 10/100/1000T ili optičkih vlakana, uz dodatak opcijskog SFP modula. Novi switch se odlikuje velikom gustoćom priključaka u kompaktnom obliku, što ga čini vrlo prikladnim za instalaciju u malim prostorijama.


SUNNYVALE, Calif., July 9, 2007

Juniper – E120, kompaktni ruter za širokopojasne usluge

Juniper Networks je objavio najnovijeg člana obitelji E-serije, E120 Broadband Services Router (BSR). E120 ima sve karakteristike većeg E320 BSR, ali u manjem kućištu. Osigurava kapacitet od 120 Gb/sek u kompaktnoj šasiji – 50 % veći kapacitet nego ostale trenutno konkurentne platforme. E120 osigurava potporu za do 64.000 pojedinačnih pretplatnika i koristi iskušani operacijski sustav JUNOSe, te kartice i module za sučelja kao i model E320, čime se osigurava konzistentnost serije i smanjuje kompleksnost u radu.


NEW YORK CITY 11-JUL-2007

Oracle objavio Oracle® Database 11g

Oracle je predstavio Oracle® Database 11g, najnovije izdanje svoje baze podataka. S više od 400 mogućnosti, 15 milijuna sati testiranja, i 36.000 čovjek/mjeseci uloženih u razvoj, Oracle Database 11g je najinovativniji i najkvalitetniji softver kojeg je Oracle ikada objavio.

Neke od karakteristika novog izdanja su:

·  Real Application Testing, za testiranje i ažuriranje aplikacijskog softvera

·  Disaster Recovery rješenja, uključuju i rezervnu bazu podataka, koja se međutim može i koristiti za poboljšanje performansi sustava tako da se neki poslovi, kao n.pr. uzimanje sigurnosnih kopija, testiranja, uvođenje proširenja za aplikaciju i sl. obavljaju prvo na 'pričuvnoj' a ne radnoj kopiji baze.

·  Prošireno upravljanje životnim ciklusom informacija i pohranom podataka

·  Total Recall of Data Changes – pamte se sve promjene u podacima, pa je moguće vraćanje na neku raniju, ispravnu verziju.

·  Maksimalna dostupnost informacija – razne mogućnosti za sigurnosne kopije, rekonstrukciju podataka i transakcija, te oporavak sustava

·  Oracle Fast Files – nove mogućnosti za pohranu velikih objekata (LOB - large objects) i naprednih tipova podataka, kao n.pr. XML, medicinske slike i trodimenzionalni objekti

·  Brži XML

·  Transparentna enkripcija za cijele tablice, indekse i ostale tipove pohranjenih podataka

·  Ugrađene OLAP kocke. Oracle Database 11g je donesao i inovacije za skladištenje podataka. OLAP kocke se sada ponašaju kao materijalizirani pogledi na bazu podataka.

·  Connection Pooling i Query Result Caches za zajedničko korištenje resursa za web pristup i zajedničko korištenje rezultata ranijih pretraživanja

·  Proširene mogućnosti za razvoj aplikacija – objavljen je i niz novih alata za razvoj aplikacija

·  Poboljšano samoupravljanje i automatizacija – za brže i lakše administriranje i konfiguriranje


02.07.2007. – 08.07.2007.


Munich, July 05, 2007

Fujitsu Siemens Computers - ESPRIMO Mobile, nova obitelj notebook računala

Integrated UMTS and high-value equipment, even in the mid-range sector

Fujitsu Siemens Computers je predstavio novu obitelj profesionalnih notebook računala, ESPRIMO Mobile Series, koja je savršena nadopuna za već postojeću LIFEBOOK seriju. Nova serija počinje s modelima namijenjenim početnoj i srednjoj razini sektora profesionalnih notebooka.

Glavne karakteristike modela ESPRIMO Mobile U9200 su ekran od 12,1 inča, te tanka i laka izvedba (1,8 kg). Ovaj ultra-prijenosni notebook je posebno prikladan za poslovne putnike koji žele biti u kontaktu cijelo vrijeme. ESPRIMO Mobile M9400 ima ekran od 14,1 inča i teži 2,1 kg, dok ESPRIMO Mobile D9500 ima ekran od 15,4 inča i teži 2,5 kg, te je idealna zamjena za stolno računalo. Svi modeli imaju ugrađen UMTS i ekrane širokog formata. Druga baterija omogućava rad bez vanjskog napajanja i do 10 sati.

Tehnički detalji:

 

 

Text Box:  

 

ESPRIMO Mobile U9200

 

ESPRIMO Mobile M9400

 

ESPRIMO Mobile D9500

Kategorija:

Opća uporaba/ultra prijenosni

Opća uporaba

Opća uporaba

Procesori

Intel Core™2 Duo

Intel Core™2 Duo

Intel Core™2 Duo

Čipset

Intel 965GM

Intel 965GM

Intel 965GM

Ekran

12,1 inča, WXGA

14,1 inča, WXGA

15,4 inča, WXGA, pripremljeno za WSXGA+

Baterija

Sve do 10 h 

Sve do 10 h 

Sve do 10 h 

Težina

1,8* kg

2,1* kg

2,5* kg

Komunikacije

Bluetooth, Modem, LAN, WLAN, ugrađeni UMTS,
ConfCamera

Bluetooth, Modem, LAN, WLAN, ugrađeni UMTS, optional ConfCamera

Bluetooth, Modem, LAN, WLAN, ugrađeni UMTS

Obiteljski koncept

Zajednički dizajn
Zajednički AC adapter
Zajednički port replikator
Zajednička druga baterija

* bez optičke edinice ili druge baterije


Manila, July 2, 2007

Fujitsu Launches ETERNUS2000 SAN System for ASEAN

Fujitsu - SAN sustav ETERNUS2000

Fujitsu je objavio disk array sustav za pohranu ETERNUS2000, s dva modela, Model200 i Model100. ETERNUS2000 je početno rješenje za mrežu za pohranu (SAN - storage area network) koje nudi performanse korporacijske klase, no cjenovno je dostupan i manjim i srednjim organizacijama.

Model200 i Model100 nude maksimalni kapacitet od 54, odn. 18 TB (terabajta). velike cache memorije, 4 odn. 2 GB osiguravaju dobre performanse čak i uz visok nivo uporabe.

Sustavi imaju i potporu za SAS (Serial Attached SCSI) diskove, uz maksimalnu brzinu od 15.000 okretaja po minuti (rpm), ali i za SATA (Serial Advanced Technology Attachment) diskove brzine od 7.200 okretaja ili sporije.

Za spajanje na glavno računalo služi optički kanal s propusnom moći od maksimalno 4 gigabita u sekundi (Gbps). ETERNUS2000 je kompatibilan s operacijskim sustavima Unix, Linux i Windows, a ima potporu za Fujitsuov PrimeQuest, Primergy i SPARC linije korporacijskih servera, te za razne serverske linije drugih proizvođača.

Model200 i Model100 su projektirani tako da im se ključne komponente kao što su kontroleri, jedinice napajanja i ventilatori mogu mijenjati 'na vruće', t.j. bez prekidanja rada. Sustav ima i razne provjere koje osiguravaju konzistentnost podataka, te potporu za nezavisne disk array sustave, da bi se povećala otpornost na kvarove.


Singapore, July 3, 2007

Fujitsu – 2,5-inčni SATA diskovi

Fujitsu je objavio seriju MHW2BK SATA (Serial Advanced Technology Attachment) diskova, namijenjenih uglavnom za blade servere, industrijske namjene, robotiku, nadzorne i telekomunikacijske uređaje, s brzinama diskova od 7.200 okretaja u minuti (rpm) i maksimalnom prijenosnom brzinom od 3 gigabita u sekundi (Gb/s). Linija proizvoda koristi posebne tehnike koje svode na minimum nepoželjne učinke rotacijskih vibracija do kojih može doći kada se više jedinica koje se vrte velikim brzinama montira na istu šasiju.

MHW2BK serija ima tri modela s kapacitetima od 60, 80 o 120 GB.

Tehničke specifikacije za seriju MHW2BK

Faktor veličine

2.5”

Kapacitet *

60 GB

80 GB

120 GB

Sučelje

Serial ATA 3.0 Gb/s

Brzina okretanja

7,200 rpm

Prosječno vrijeme traženja (tipično)

10.5ms (čitanje); 12.5 ms (pisanje)

Brzina prijenosa podataka

Maksimalno 300 MB/s

Veličina bafera

8 MB

Otpornost na udarce
- u radu
- van rada

300 G (2 ms)
900 G (1 ms)

Izvor napajanja

+ 5 V ± 5%

Potrošnja snage čit./pis. (tipično)
Besposleno (tipično)
Na čekanju (tipično)

2.1 W (1.5 Gb/s) / 2.3 W (3.0 Gb/s)
0.80 W (u režimu drijemanja)
0.13 W (u režimu drijemanja)

Buka u neopterećenom stanju (tipična)

0,25 DB ili manje

Dimenzije (V x Š x D)

9,5 x 70 x 100 mm

Težina

116 g ili manje

 


Sunnyvale, CA, July 2, 2007

Fujitsu – najveći prijenosni vanjski disk od 2.5"

Fujitsu Computer Products of America je predstavio svoj novi 2.5” vanjski disk spreman za putovanja i s najvećim kapacitetom – do 300 GB

Disk je namijenjen mobilnim profesionalcima. Tanki uređaj je opremljen integriranim USB 2.0 kabelom za brzo i lako spajanje. Napajanje ide preko USB priključka na mobilnom računalu.

Uz disk dolazi i softver za olakšano uzimanje sigurnosnih kopija i restauraciju podataka u slučaju njihovog uništenja.


3rd July 2007

Fujitsu Services – ugovor za digitalne oglase na BAA aerodromima

Heathrow Terminal 5 će biti prvi u pogonu, s 280 ekrana

Fujitsu Services je objavio deset godišnji ugovor s JCDecaux Airport za isporuku i potporu za tehnologiju i hardver koji će omogućiti digitalne oglase – poznate i pod nazivom mreža digitalnih medija (DMN - Digital Media Network) – koji će se prikazivati na svih sedam BAA-ovih aerodroma u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Prva faza rješenja uključuje instalaciju DMN infrastrukture za reklamiranje na Terminalu 5 na aerodromu Heathrow, nakon čega slijedi uvođenje na ostalim BAA aerodromima.

Ovaj način oglašavanja omogućava da se klasični plakati zamijene fleksibilnim oglasnim medijem čiji se sadržaj može po volji mijenjati svaki čas.


REDMOND, Wash. — July 3, 2007

Microsoft - Office Project svrstan u Gartnerov kvadrant 'Vodećih'

Microsoft je objavio da je konzultantska tvrtka Gartner uvrstila u kvadrant "Vodećih" Microsoftove proizvode 2007 IT Project i Portfolio Management. Gartnerov izvještaj daje ocjenu usluga i projekata koji uključuju rješenje Microsoft® Office Enterprise Project Management (EPM).


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018