Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2007. – studeni



u ovom broju:

 26.11.2007. – 02.12.2007.

-  Fujitsu –nova serija profesionalnih odjelskih skenera

-  Fujitsu – novi diskovi od 2,5 inča, kapaciteta 320 GB

-  Fujitsu – karusel sustav za samoposluživanja, U-Scan Genesis

-  Fujitsu – nova proširenja i dodaci za FLASHWAVE® 4100 Extension Shelf

-  Microsoft – najavljene novosti u programu Microsoftovih certificiranih profesionalaca

-  Microsoft – alati za razvoj unificiranih komunikacija

-  Microsoft – ESP, alat za izradu aplikacija za simulacije za obranu i zrakoplovstvo

-  GFI - objavljena nova verzija EndPointSecurity softvera

19.11.2007. – 25.11.2007.

-  Fujitsu – nova lagana i pouzdana ultra-prijenosna notebook računala

-  Fujitsu - 10G Ethernet LAN-PHY maper za WDM mreže

-  Microsoft – organizacije uvode Windows Vista zbog optimalnih performansi, sigurnosti i opće uporabljivosti

-  Microsoft – interaktivni vodič za darove – što namjeravate pokloniti za praznike?

-  CA – istraživanje pokazalo važnost usklađivanja informatike i poslovnih ciljeva

-  NetApp - SnapValidator® for Oracle® Database 10g sprečava korumpiranje i gubitak podataka

12.11.2007. – 18.11.2007.

-  Fujitsu Siemens Computers – novi quad-core čipovi za PRIMERGY servere

-  Fujitsu –fi-5530C2, novi odjelski A3 skener, brz, kvalitetan i udoban za rad na stolu

-  Fujitsu – prvi na svijetu FRAM LSI čip za digitalnu TV, omogućava istovremeni priključak 4 kanala visoke rezolucije

-  Microsoft – novi proizvodi za upravljanje informatičkom opremom

-  Microsoft – novi proizvodi za virtualizaciju, detalji o Windows Serveru 2008 Details, System Center proizvodi

-  Microsoft – objavljen Windows HPC Server 2008 (javna beta)

-  Microsoft – alati za prijelaz na Windows Vistu

-  NetApp proširio portfelj SAN svičeva

-  NetApp i Oracle – ojačana virtualizirana infrastruktura za rješenja za servere i pohranu podataka

-  Oracle – objavljen Oracle® VM

-  Oracle - Application Integration Architecture Foundation Pack

05.11.2007. – 11.11.2007.

-  Fujitsu Siemens Computers - FlexFrame infrastruktura

-  Fujitsu Siemens Computers – 500. CentricStor sustav

-  Fujitsu – tanki i lagani 14-inčno LifeBook S7211 notebook računalo

-  Fujitsu Services – istraživanje o stavovima europskih korisnika o uslugama koje im pružaju njihove banke

-  Microsoft - Search Server 2008 Express

-  Microsoft - Visual Studio 2008 i .NET Framework 3.5 izlaze krajem studenog

-  Microsoft – Windows Essential Business Server - integrirana informatička rješenja za srednje velike poslovne korisnike

-  Microsoft i Novell – godišnjica suradnje i proširenje sporazuma

-  Microsoft – poslovni program za pomoć organizacijama koje obnavljaju rabljena računala

-  SCO - Maintainance Pack 3 za OpenServer 6


26.11.2007. – 02.12.2007.


London, 27 November 2007

Fujitsu –nova serija profesionalnih odjelskih skenera

Fujitsu Europe je objavio novu kategoriju visoko učinkovitih kolor dupleks skenera za primjene u odjelima: seriju fi-6140 / fi-6240. Oba modela donose dizajn koncepte koji će revolucionirati proces obuhvata, ubrzati skeniranje i korisnicima pružiti mogućnost da obrade više slika bez ljudske intervencije. To su ujedno i jedni od najbržih i najkompaktnijih skenera u svojoj klasi performansi.

Novi Fujitsu fi-6140 / fi-6240 skeniraju pomoću automatskog uvlakača dokumenata, a mogu skenirati i sa staklene ploče, a dnevni radni ciklus im je predviđen za do 4.000 dokumenata na dan. Skeniraju brzinom 60 stranica u minuti, odnosno 120 slika u minuti kad skeniraju dvostrano (A4/200 dpi) kada rade monokromno ili u sivim tonovima, odnosno 40 stranica / 80 slika u minuti za rad u boji, pri rezoluciji od 300 dpi i punim bojama.

Izlazna rezolucija ide u rasponu od 50 do 600 dpi i 1200 dpi, s pravom optičkom rezolucijom od 600 dpi. Oba modela imaju najnovije mogućnosti i aplikacije za skeniranje, od naprednog sustava za uvlačenje dokumenata, mogućnost skeniranja dugih dokumenata, skeniranje kartica s reljefnim slovima (kreditne kartice, kartice osiguranja i sl.). Oba skenera imaju Ultra SCSI i USB 2.0 sučelja.

Skeneri imaju automatsku ultrazvučnu detekciju dvostruko uvučenih papira. Skeneri štite i papir (bitno kod skeniranja važnih unikatnih dokumenata) – čim se otkrije da može doći do gužvanja papira, proces skeniranja se zaustavlja. Oba skenera automatski prepoznaju dokumente u boji, automatski prepoznaju dimenzije dokumenta, automatski izravnavaju koso skenirane slike, a sve te mogućnosti su ugrađene u hardver.

Skeneri se isporučuju u paketu s vodećim softverom za obradu slika i optičko prepoznavanje znakova - Adobe® Acrobat® 8.0 Standard, ScandAll Pro, te Kofax VirtualReScan® (VRS) 4.1 Professional. ScandAll Pro je skenerska klijent aplikacija za prihvat slika, koja može spremati PDF datoteke pretraživog sadržaja. VRS 4.1 Professional je softver za automatsko poboljšanje kvalitete skeniranih slika, što ubrzava i olakšava inteligentno prepoznavanje znakova (ICR - intelligent character recognition) i optičko prepoznavanje znakova (OCR - optical character recognition). VRS nudi i niz snažnih mogućnosti za obradu slika u boji, kao n.pr. automatsko orijentiranje slike, uklanjanje praznih stranica, detekciju boje, te pozadine.

fi-6140 je jedini skener u svojoj klasi koji kao opciju ima post imprinter, koji može otisnuti do četrdeset slobodno definiranih alfa numeričkih šifri na pozadinu skeniranih dokumenata, te tako olakšati pronalaženje originalnog dokumenta, ako to bude kasnije potrebno. Ova se mogućnost može kombinirati i s digitalnim dotiskom na skeniranu sliku.


Tokyo, November 27, 2007

Fujitsu – novi diskovi od 2,5 inča, kapaciteta 320 GB

Fujitsu je objavio da je razvijena serije MHZ2 BH diskova od 2.5 inča koji imaju maksimalni kapacitet od 320 GB, što ih svrstava među diskove najvećeg kapaciteta u toj kategoriji. Brzina prijenosa ide do 300 MB u sekundi. Sučelje je Serial ATA 3.0 Gb/s, a potrošnja od svega 1,9 W i kod čitanja i kod pisanja. Diskovi su prvenstveno namijenjeni za kompaktna stolna računala, notebook računala i elektroničke uređaje široke potrošnje, kao što su HDD rekorderi.


FRISCO, TX, November 29, 2007

Fujitsu – karusel sustav za samoposluživanja, U-Scan Genesis

Fujitsu Transaction Solutions je objavio početak isporuka svog U-Scan Genesis™ Carousel sustava za samo-naplatu u samoposluživanjima. Model Carousel nudi veći kapacitet za velike narudžbe, jer ima rotirajuću platformu za robu koja se pakira u vrećice. Platforma ima šest pregrada za pakiranje, a postoji i opcija za dodatak sekundarne platforme za pakovanje. Rotirajuća platforma kupcima daje lakši pristup do pretinaca s robom koju trebaju zapakirati i ne moraju se daleko naginjati da bi dohvatili robu i stavili ju u vrećice.

Osim karusela koji olakšava pakiranje kupljene robe, tu je i novo sučelje koje kupce vodi kroz proces samo-naplate, sustav za prihvat novčanica i kovanica za korisnike koji žele platiti u gotovini, skeniranje više komada robe, brzo jednog za drugim i slične mogućnosti.


Richardson, TX, November 28, 2007

Fujitsu – nova proširenja i dodaci za FLASHWAVE® 4100 Extension Shelf

Fujitsu Network Communications je objavio nekoliko novih proširenja za svoj FLASHWAVE® 4100 Extension Shelf, među ostalim i jedinicu sa sučeljem za OC-12 linija, integrirano mrežno sučelje DS1 Network Interface Unit (NIU), mogućnosti za DS3 Transmux i univerzalnu 10/100/1000 Mbps Ethernet karticu. Novi hardver, kao i sve ostale FLASHWAVE 4100 Extension Shelf kartice i šasija, koriste standardne industrijske komponente.


REDMOND, Wash., Nov. 26, 2007

Microsoft – najavljene novosti u programu Microsoftovih certificiranih profesionalaca

Microsoft je objavio nove koristi koje će imati zajednica od sada već preko 2,2 milijuna Microsoft certificiranih profesionalaca (MCP - Microsoft Certified Professionals). Novosti u programu su vezane uz pripreme za lansiranje Windows Server 2008.

Glavne novosti u MCP programu su:

·  Pristup na 'Knowledge Base'– MCP-ovi sada imaju pristup na bazi znanja kakav su do sada imali samo microsoftove partnerske organizacije.

·  Pretraživanje imenika članova MCP zajednice – MCP-ovi će moći tražiti kolege u okviru grada, županije ili zemlje i s njima stupiti u vezu zbog razmjene iskustava

·  profili za MCP zajednicu – MCP-ovi će moći imati svoju vlastite Web stranice na Microsoft.com domeni

·  Transcript Manager – Sve stečene diplome se sada kombiniraju u jedan dokument, koji se može prihvatiti u obliku XPS ili PDF datoteke. Izgled dokumenta odgovara stilu novih MCP svjedodžbi.

·  Certificate Manager – MCP-ovi sada mogu preuzeti novo dizajnirane certifikate u visokoj rezoluciji, u XPS i PDF formatima, već nekoliko dana nakon što su položili ispit i zaradili svjedodžbu.

·  Logo Manager – MCP-ovi će i nadalje moći prihvatiti razne tipove MCP logoa za njihove posjetnice, Web stranice i slično.


Redmond, Wash., Nov. 30, 2007

Microsoft – alati za razvoj unificiranih komunikacija

Microsoft je nedavno objavio iduću generaciju svojih unificiranih proizvoda za komuniciranje, uključivši u to i Office Communications Server 2007 (OCS 2007) i Office Communicator 2007. Za daljnju potporu razvoju softvera za poslovne komunikacije, sada je otvoren i Unified Communications Developer Portal na Microsofovoim Web stranicama za pisce softvera (MSDN - Microsoft Developer Network). Portal sadrži niz resursa poput novih kompleta alata za razvoj (SDK - software developer kits) i sučelja za programiranje aplikacija (API - application programming interfaces), koji će piscima softvera pomoći u razvoju aplikacija na bazi Microsoftove platforme za unificirane komunikacije.


ORLANDO, Fla. – Nov. 27, 2007

Microsoft – ESP, alat za izradu aplikacija za simulacije za obranu i zrakoplovstvo

Microsoftov tim koji se brine za Microsoftov proizvod s najduljim kontinuitetom, Flight Simulator, je objavio da će početi nuditi novu platformu za razvoj vizualnih simulacija, prvenstveno za obranu, civilno zrakoplovstvo i ostale industrije koje koriste simulacije za obuku.

Nazvana Microsoft ESP, platforma se sastoji od "motora" za simulaciju koji radi na PC računalu (to je onaj isti motor na osnovu kojeg radi Flight Simulator), te razvojne alate i gotove sadržaje pomoću kojih se može modelirati cijeli planet Zemlja. Dodatnom realizmu doprinosi sustav za visoko vjerne 3D slike, meteorološki sustav koji se može konfigurirati, točni vektorski i geografski podaci koji se mogu ugraditi u rješenja po mjeri. A da to bude još učinkovitiji alat za obuku i treniranje tu je i AAR (After Action Review) koji omogućava da snimate svoje akcije te da ih kasnije analizirate korak po korak. Moguće je i kreirati po mjeri izrađene misije koje simuliraju pojedine ciljeve treninga.

Mnogi Microsoftovi partneri su već pokazali interes za ovaj alat.


London, UK, 29 November, 2007

GFI - objavljena nova verzija EndPointSecurity softvera

Verzija 4 daje administratorima dublju granularnu kontrolu nad korištenjem uređaja poput USB stikova, iPodova i PDA-ova, - uz minimalni trud oko administriranja

GFI Software je objavio izlazak najnovije verzije svog proizvoda GFI EndPointSecurity, rješenja koje pomaže pri kontroli uporabe prijenosnih uređaja za spremanje podataka – kao što su iPodovi, flash diskovi, USB stikovi i PDA računala – kada se oni priključe na mrežu i sprječava otuđenje osjetljivih podataka. Najnovija verzija GFI EndPointSecuritya dolazi s naprednim mogućnostima za kontrolu pristupa te mogućnošću stvaranje bijelih i crnih listi pomoću kojih se ograničava uporaba prijenosnih uređaja na samo one koje je tvrtka odobrila.


19.11.2007. – 25.11.2007.


SUNNYVALE, CA, 11/20/07

Fujitsu – nova lagana i pouzdana ultra-prijenosna notebook računala

Fujitsu Computer Systems je predstavio notebook računalo LifeBook(R) S6510, koje teži oko 2 kg, i ima široki ekran od 14 inča. kod dizajna su uvijek korištene tanje i lakše komponente, pa je LifeBook S6510 idealan za profesionalce koji mnogo vremena provode van ureda, i predstavlja izvrsnu mješavinu sigurnosti, pouzdanosti i mobilnosti, a može u potpunosti zamijeniti stolno računalo. LifeBook S6510 notebook je opremljen Intel® Core™ 2 Duo procesorom, a na najdebljem mjestu je debeo 1,42 inča. U pretinac za modularne jedinice se mogu staviti nekoliko tipova optičkih uređaja ili dodatna baterija ili prazna kutija ako se težina uređaja želi smanjiti na ispod 2 kg. Kućište je od magnezijeve slitine, a ekran je vrlo sjajni 14 inčni Crystal View WXGA s pozadinskom LED rasvjetom. S6510 je opremljen i tipkovnicom otpornom na prolivene tekućine i Fujitsuovim senzorom koji zaustavlja disk ako računala počne padati sa stola.

Fujitsu je predstavio i oko 2,5 kg teški LifeBook S7210, tanko i lako notebook računalo namijenjeno da posluži kao korporacijski model notebooka. Ima ekran od 14 inča, pretinac za modularne jedinice te širok raspon raznih mogućnosti za sigurnost i zaštitu. Mogu se birati konfiguracija s jednom od tri varijante Intel® Core™ 2 procesora, a s dodatnom baterijom koja se može smjestiti u pretinac za modularne jedinice može raditi do 6.5 sati bez vanjskog napajanja.

LifeBook S6510 i LifeBook S7210 su opremljeni i integriranom web kamerom, kombinacijom fizičkih i softverskih mogućnosti za zaštitu, kao n.pr. senzor za otiske prstiju ili utor za smart kartice.

I za komunikacije postoji cijeli niz opcija za oba računala – modem, integrirani Gigabit Ethernet LAN, Intel® Wireless WiFi 4965AGN mrežni spoj te opcijski Bluetooth za bežične veze, a LifeBook S7210 se može isporučiti i s opcijom Atheros Super AG® Wireless LAN.


Langen , 19 November 2007

Fujitsu - 10G Ethernet LAN-PHY maper za WDM mreže

Novi dvo-kanalni, više-standardni, više-brzinski OTN maper daje maksimalnu fleksibilnost i ekonomičnost za Carrier Ethernet u 10G i 40G WDM mrežama

Fujitsu Microelectronics Europe (FME) je objavio MB87Q2091 10G Ethernet LAN-PHY mapper, namijenjen za aplikacije za Ethernet mapingu i transport.

MB87Q2091 omogućava transport za razne tipove usluga, uključivši 10GE LAN-PHY ili WAN-PHY, SDH/SONET STM-64/OC-192 ili OTN OTU-2 signale. pošto ima potporu za razne načine mapiranja, uređaj pruža maksimalnu fleksibilnost kod upravljanja Ethernet LAN/WAN transportom preko metro i jezgrenih mreža, te nadopunjava obitelj Fujitsuovih proizvoda za 10G SDH/SONET i Ethernet aplikacije, kao i za 40G SDH/SONET/OTN aplikacije. MB87Q2091 služi i kao konverter za sučelja po različitim standardima.


REDMOND, Wash., Nov. 20, 2007

Microsoft – organizacije uvode Windows Vista zbog optimalnih performansi, sigurnosti i opće uporabljivosti

Microsoft je objavio da je u prvom kvartalu financijske godine na tisuće organizacija obnovilo ili potpisalo nove licence za Windows, te da mnoge organizacije uvode Windows Vistu. Razlozi za te odluke leže u uporabnim karakteristikama Viste i dodatnoj sigurnosti koju ona nudi.


REDMOND, Wash., Nov. 20, 2007

Microsoft – interaktivni vodič za darove – što namjeravate pokloniti za praznike?

Microsoft je otvorio interaktivni vodič za pomoć kod izbora božićnih i novogodišnjih darova. Prema nekim istraživanjima tri četvrtine američkih potrošača želi pod bor barem jedan od proizvoda koji se mogu svrstati pod "digitalni stil života", a osobna računala zasnovana na Windows Vista su na vrhu popisa, no mnogi žele i perifernu opremu za svoja računala, mobitele, MP3 plejere, digitalne kamere, novu generaciju TV prijemnika, konzole za igre i video igre. Microsoft i njegovi hardverski partneri su sastavili jednu od naj-obuhvatnijih i najprivlačnijih linija darova za široki raspon korisnika – od adolescenata do njihovih djedova i baka, a ponuda darova sadrži softverske i hardverske proizvode za rad i zabavu.


ISLANDIA, N.Y., November 20, 2007

CA – istraživanje pokazalo važnost usklađivanja informatike i poslovnih ciljeva

CA je objavio rezultate istraživanja koji su pokazali da informatički rukovoditelji širom svijeta traže nove načine da bolje usklade informatiku s poslovnim ciljevima. Istraživanje je pokrilo 300 rukovoditelja informatičkih službi u kompanijama s godišnjim prihodima većim od 250 milijuna dolara.

Istraživanje je pokazalo da 74 % ispitanika vjeruje da potrebno bolje određivanje prioriteta za investicije u informatiku, na osnovu poslovnih potreba.

Čak 53 % ispitanika širom svijeta smatraju da je glavna prepreka nedostatak stručnog i iskusnog osoblja, no u UK i Njemačkoj to je problem za svega 40 % ispitanika, dok ih 37% smatra da je glavna prepreka nedovoljna integracija tehnologije.


Sunnyvale, Calif. - November 20, 2007

NetApp - SnapValidator® for Oracle® Database 10g sprečava korumpiranje i gubitak podataka

Network Appliance je objavio početak isporuka SnapValidator for Oracle Database 10g , za sve platforme za pohranu podataka. NetApp je jedina tvrtka koja osigurava potporu za Oracleovu inicijativu za otporne podatke uz pomoć hardvera (HARD - Hardware Assisted Resilient Data), na NFS, FCP, te iSCSI protokolima. SnapValidator for Oracle aktivno provjerava i sprečava moguće kvarenje ili gubitke podataka za okoliš s Oracle bazama podataka.


12.11.2007. – 18.11.2007.


Munich, November 14, 2007

Fujitsu Siemens Computers – novi quad-core čipovi za PRIMERGY servere

Sada već i jedan jedini server može poslužiti urede u podružnicama i male poslovne organizacije, zahvaljujući većoj cache memoriji i quad-core procesorima

Fujitsu Siemens Computers je počeo ugrađivati quad-core čipove u svoje PRIMERGY servere, pa je sada već i jedan jedini server može poslužiti urede u podružnicama i male poslovne organizacije.

Novi Quad-Core Intel® Xeon® UP procesor s četiri jezgre na jednom jedinom čipu, se sada ugrađuje u šestu generaciju TX150 S6 PRIMERGY tower servera i petu verziju rack-mount RX100 S5 servera. Oba sustava su namijenjena za svakodnevne aplikacije kao što je poslužitelj za file/print, Exchange, infrastrukturu i kao front end server.

Pregled tehničkih karakteristika:

PRIMERGY TX150 S6: quad-core tower server s jednim utorom, do 8 GB DDR2-800 SDRAM, do 6x hot-plug 3.5-inča SAS diska ili 8x hot-plug 2.5-inča SAS diska ili 4x 3.5-inča hot-plus SAS/SATA diska. SAS modular RAID 0, 1, 1E LSI1068 ili RAID 5, 50, 6, 60 LSI 1078 ili SATA RAID 0, 1, 10.

PRIMERGY RX100 S5: quad-core rack-mount server s jednim utorom, do 8 GB DDR2-800 SDRAM, do 2x hot-plug 3.5-inča SAS/SATA diska ili 2x 3.5-inča SATA diska. 4-Port SAS s RAID 0, 1, 10, za hot-plug SAS diskove.


London, 13 November 2007

Fujitsu –fi-5530C2, novi odjelski A3 skener, brz, kvalitetan i udoban za rad na stolu

Fujitsu Europe je objavio najnoviji brzi skener za odjele tvrtki, fi-5530C2, koji se odlikuje jednim od najmanjih tlocrta koji se danas mogu naći na tržištu. Uz skener se isporučuje Adobe® Acrobat® 8.0 Standard, ScandAll PRO, i Kofax® VirtualReScan® (VRS) 4.1 Basic softver za prihvat slika i naprednu obradu dokumenata. fi-5530C2 čita do 50 stranica po minuti kod jednostranog i 100 slika po minuti kod dvostranog čitanja dokumenata. (položeni A4 format kod 200 dpi) u boji, monokromatski i u sivim tonovima. Projektiran je za obradu do 4.000 dokumenata na dan.

fi-5530C2 je idealan za rad bez nadzora dokumenata s mnogo stranica, na papiru formata od A3 do A8, a može čitati i nestandardno velike dokumente  do dužine od 863 mm. Ima ultrazvučni detektira za dvostruko uvlačenje papira koji osigurava pouzdano skeniranje čak i grupa raznorodnih dokumenata. Skeniranje se pokreće jednostavnim pritiskom na gumb, a skenirane slike je moguće rotirati, okrenuti, izravnati iskošenost, te sortirati. fi-5530C2 daje direktno spremanje slika u to PDF ili PDF/A formatu, kreira PDF datoteke koje se mogu pretraživati, pokreće OCR i veze na e-mail aplikacije.


Tokyo, November 12, 2007

Fujitsu – prvi na svijetu FRAM LSI čip za digitalnu TV, omogućava istovremeni priključak 4 kanala visoke rezolucije

Fujitsu je objavio razvoj prvog na svijetu ugrađenog -FRAM LSI za digitalne televizore koji omogućava istovremenu uporabu do četiri kanala za multimedijska sučelja visoke definicije (HDMI™- High-Definition Multimedia Interface), kao što su višestruki DVD snimači, kamere, te konzole za video igre.


BARCELONA, Spain — Nov. 12, 2007

Microsoft – novi proizvodi za upravljanje informatičkom opremom

Napredne mogućnosti za upravljanje klijentima kao i fizičkim i virtualiziranim serverskim okolišima

Microsoft je objavio početak isporuka za tri nova proizvoda iz grupe rješenja  za upravljanje informatičkim resursima, Microsoft System Center suite, novi i pojednostavljeni model licenciranja proizvoda za upravljanje serverima, te proširenje saveza i dodatne investicije na tom polju.

Korisnici sada imaju System Center Configuration Manager 2007, System Center Data Protection Manager 2007 i System Center Virtual Machine Manager 2007. Ova rješenja nadopunjavaju ostala Microsoftova System Center rješenja za upravljanje na korporacijskom nivou, t.j. System Center Operations Manager 2007 i System Center Capacity Planner 2007, koja su objavljena ranije ove godine. te nedavno objavljeni System Center Mobile Device Manager 2008, čije će isporuke početi prvom polovicom 2008. Microsoft je pokrenuo i program System Center Alliance, namijenjen partnerima koji se žele više povezati s Microsoftom i pripremati rješenja koja će koristiti Microsoftove alate za upravljanje. Među prvim takvim partnerima se nalazi i Fujitsu Siemens Computers.


BARCELONA, Spain — Nov. 12, 2007

Microsoft – novi proizvodi za virtualizaciju, detalji o Windows Serveru 2008 Details, System Center proizvodi

Microsoft je na konferenciji TechEd IT Forum 2007 u Barceloni najavio detalje o slijedećoj generaciji rješenja za Dynamic IT i People-Ready Business.

Novosti vezane za Windows Server 2008:

·  Hyper-V. Ovo je službeno ime za tehnologiju za virtualizaciju servera koja se koristi u okviru Windows Server 2008, a ranije se spominjala pod šifrom “Viridian.” Microsoft je najavio i Hyper-V Server, samostojeći proizvod za virtualizaciju servera, koji omogućava virtualizaciju poslova na jednom jedinom fizičkom poslužitelju.

·  Windows Server 2008 izdanja, cijene i licenciranje. Microsoft će ponuditi osam verzija Windows Servera 2008, prilagođenih za potrebe raznih profila korisnika.

·  Program za provjeru virtualizacije servera. Alat koji će proizvođačima omogućiti testiranje i potvrdu njihovih virtualizacijaskih proizvoda za Windows Server 2008 i ranije verzije.

·  Akceleratori za Microsoftova rješenja za virtualizaciju. Komplet smjernica i alata za planiranje i uvođenje tehnologija za virtualizaciju. U prvom izdanju su uključeni Infrastructure Planning & Design serija te Microsoft Assessment & Planning alat (beta izdanje)

Objavljeni su i novi proizvodi za upravljanje, iz Microsoftove obitelji rješenja za upravljanje System Center: System Center Configuration Manager 2007, System Center Data Protection Manager 2007, te System Center Virtual Machine Manager 2007

Najavljeni su i razni programi za suradnju s partnerima, service pakovi za razne proizvode, sustav licenciranja za nove proizvode i sl.


RENO, Nev. — Nov. 13, 2007

Microsoft – objavljen Windows HPC Server 2008 (javna beta)

Zajednički komplet alata za povećanje produktivnosti za visoko performantno računalstvo pokriva raspon od stolnih računala do klastera, uključivši i paralelne obrade za multicore računala.

Microsoft je objavio prvu javnu beta verziju Microsoft Windows HPC Servera 2008, serverskog operacijskog sustava i alata za računalstvo visokih performansi (HPC - high-performance computing). Microsoft je također pokrenuo i program Parallel Computing Initiative, kojemu je cilj stvoriti zajednički komplet razvojnih alata za više-jezgrena računala i klastere.

Windows HPC Server 2008, je nasljednik Windows Compute Cluster Servera 2003, je zasnovan na operacijskom sustavu Windows Server 2008 i cilj m u je povećati produktivnost, skalabilnost i mogućnost upravljanje.


BARCELONA, Spain, Nov. 13, 2007

Microsoft – alati za prijelaz na Windows Vistu

Microsoft je na IT Forumu u Barceloni izložio detalje o smjernicama, procesima i alatima za prijelaz na Windows Vistu. Tu je četvrta generacija alata Microsoft Deployment, koji osigurava potporu za klijentska računala i za poslužitelje. Radi se o sveobuhvatnom kompletu smjernica za uvođenje Windows Vista i 2007 Microsoft Office sustava. Komplet sadrži alate:

·  Application Compatibility Toolkit (ACT) 5.0

·  Windows Vista Hardware Assessment (WVHA) 2.1 solution accelerator:

·  Microsoft User State Migration Tools (USMT) 3.0:


San Francisco, Calif. - November 15, 2007

NetApp proširio portfelj SAN svičeva

Network Appliance je objavio dodatak portfelju svojih Fibre Channel SAN svičeva – dva nova Cisco sviča: MDS 9134 Multiservice Modular Switch i MDS 9222i Multilayer Fabric Switch, te novim više-protokolnim modulom 18/4 Multiservice Module.


Sunnyvale, Calif. - November 12, 2007

NetApp i Oracle – ojačana virtualizirana infrastruktura za rješenja za servere i pohranu podataka

Network Appliance je objavio potporu za Oracle® VM, rješenje za virtualizaciju servera koje korisnicima pomaže da bolje iskoriste postojeće resurse. Oracle VM je softver za virtualizaciju koji osigurava potporu i za Oracleove i ne-Oracleove aplikacije. NetApp nadopunjava snagu Oracle VM-a s rješenjima za pohranu podataka, koja su vrlo prikladna za virtualizirane okoliše.

NetApp® Data ONTAP® softver za upravljanje podacima omogućava Oracleovim korisnicima da pojednostave procese i skrate vrijeme za uzimanje sigurnosnih kopija i rekonstrukciju uništenih podataka.


ORACLE OPENWORLD, SAN FRANCISCO, 12-NOV-2007

Oracle – objavljen Oracle® VM

Brža, jeftinija i skalabilna virtualizacija servera

Oracle je objavio Oracle® VM, softver za virtualizaciju servera koji osigurava potporu za Oracleove i ne-Oracle aplikacije. Oracle VM daje skalabilnu i ekonomičnu virtualizaciju servera. S Oracle VM-om provjereno rade ključni Oracleovi proizvodi - Oracle Database, Oracle Fusion Middleware i Oracle Applications.

Oracle VM nudi: jednostavniju instalaciju, brže uvođenje, veću učinkovitost, te potporu za Linux i Windows.

Oracle VM mogu koristiti Oracle proizvodi Oracle Database 10.2.0.3 i 11.1; Oracle Application Server 10gR2 i 10gR3; Oracle Enterprise Manager 10.2.0.4; Oracle TimesTen 7.0.3.1; Oracle Berkeley DB 4.6; Oracle E-Business Suite 11.5.10 i 12; Oracle's PeopleSoft Enterprise 9.0; PeopleTools 8.49.07 i više; Oracle's Siebel CRM 8; te Oracle's Hyperion 9.3.1


ORACLE OPENWORLD, SAN FRANCISCO, CA; 12-NOV-2007

Oracle - Application Integration Architecture Foundation Pack

Oracle je objavio Oracle® Application Integration Architecture Foundation Pack, ključnu komponentu Oracleove arhitekture za integraciju aplikacija, platformu zasnovanu na otvorenim standardima za integraciju poslovnih procesa.


05.11.2007. – 11.11.2007.


Munich, November 06, 2007

Fujitsu Siemens Computers - FlexFrame infrastruktura

FlexFrame infrastruktura dramatično pojednostavljuje dinamičko upravljanje serverskim resursima data centra – bezbrižno upravljanje informatikom pomoću nekoliko klikova mišem

Fujitsu Siemens Computers je najavio prvu servisno orijentiranu infrastrukturu (SOI - Service-Oriented Infrastructure) zasnovanu na standardima. FlexFrame infrastruktura je dinamička informatička platforma za SOA aplikacije. Osigurava veliku pouzdanost, fleksibilnost i virtualizaciju, kakve su do sada bile dostupne samo kupcima velikih sustava, no uz cijene koje odgovaraju opremi otvorenih sustava. FlexFrame infrastruktura će izaći tijekom 2008, u nekoliko faza.

Ključno za FlexFrame je da se fizički i virtualni sistemski resursi mogu dodijeliti aplikacijama uz svega nekoliko klikova miša. FlexFrame je novi korak za dinamički data centar (Dynamic Data Center) i predstavlja novi princip rada: IT administrator definira resurse potrebne za neku određenu aplikaciju, a oni se zatim dodjeljuju automatski, kad zatreba. Za kompleksno upravljanje fizičkim i virtualnim resursima se brine sustav.

FlexFrame je idealna platforma za novu razinu informatičke infrastrukture, jer olakšava konsolidaciju, osigurava potporu za dinamičku preraspodjelu resursa, te virtualizacijom i zajedničkim korištenjem fizičkih resursa daje maksimalnu snagu i optimalno korištenje fizičke opreme.

FlexFrame je konstruiran na standardnim PRIMERGY BX blade Serverima od Fujitsu Siemens Computersa, i radi neovisno o operacijskim sustavima i aplikacijama. FlexFrame dodaje još jedan sloj softvera, ServerView PAN Manager koji preuzima kontrolu nad standardnim serverom, virtualiziranim serverima i ulazno/izlaznim resursima. Slično, ServerView Virtual I/O manager (VIOM) dodaje softverski sloj između spojnih točaka mreže i virtualizira veze. Rezultat je da se poslovi lako sele s jednog servera na drugi, bez navigacije po SAN/LAN adresama. I/O virtualizacijom se izbjegavaju problemi oko kompatibilnosti ulaza i izlaza.


Munich, November 05, 2007

Fujitsu Siemens Computers – 500. CentricStor sustav

Fujitsu Siemens Computers je instalirao petstoti CentricStor sustav za pohranu podataka u data centrima. Uređaj virtualnih magnetskih vrpci se koristi širom Europe i dalje, a štiti preko 260 Peta-bajta podataka kritičnih za poslovanje.

CentricStor je jedinstven među uređajima za sekundarnu pohranu sigurnosnih kopija, jer je omogućio da i magnetske vrpce postanu prikladne za upravljanje životnim ciklusom informacija, koristi visoko skalabilnu grid arhitekturu koja se sastoji od modularnih konstruktivnih elemenata, koji se mogu čak i raspodijeliti preko više geografskih lokacija, te tako osigurati bolje mogućnosti za zaštitu i oporavak u slučaju katastrofa. Petstoti korisnik CentricStora je Swisscom Mobile.


SUNNYVALE, CA 11/06/07

Fujitsu – tanki i lagani 14-inčno LifeBook S7211 notebook računalo

Fujitsu Computer Systems je objavio notebook računalo LifeBook® S7211. težina mu je oko 2,5 kg, ima pretinac za modularne jedinice, i nudi punu funkcionalnost i uz pristupačnu cijenu.

LifeBook S7211 ima 14-inčni WXGA Crystal View ekran širokog formata, brzi Intel® Core™ 2 procesor. U pretinac za modularne jedinice se mogu staviti optičke jedinice, dodatna baterija (do 6,5 sati autonomnog rada), ili prazna kutija, za smanjenje težine. Notebook ima tipkovnicu otpornu na prolivanu tekućinu, ugrađenu web kameru na sredini iznad ekrana i stereo mikrofone. Za spajanja služe Atheros Super AG® 802.11a/b/g WLAN koji daje prijenosne brzine do 108 Mbps.


9th November 2007

Fujitsu Services – istraživanje o stavovima europskih korisnika o uslugama koje im pružaju njihove banke

Fujitsu Services* je objavio rezultate istraživanja provedenog širom Europe među dvije i pol tisuće korisnika banaka i ostalih financijskih institucija. Rezultati su pokazali da sredstva i trud koje banke investiraju u izradu i uvoženje mobilnih bankarskih usluga možda i nisu puni pogodak: korisnici stvarno žele imati mogućnost rada preko weba, no isto tako su im važni i osobni kontakti u filijalama banaka.

Kad im zatreba pomoć, 65% ispitanika sada više voli da to bude on-line, no čak 53% preferiraju osobni kontakt u filijali. Telefonski kontakt s call centrom je tek treći izbor, s 43%, dok mobilni pristup uslugama (Internet ili SMS) važan za svega 5% ispitanika.

Istraživanje (koje je provedeno u Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i Švedskoj) je pokazalo i to da je korisnicima važnija lakoća korištenja nego sigurnost. Upitani što najviše inspirira njihovu lojalnost 37% svih ispitanika je reklo da im je najvažnije dobro iskustvo s automatiziranim uslugama, dok ih je manje od polovice (18%) navelo sigurnost osobnih podataka kao najvažniji faktor.

Istraživanje je pokazalo da životna dob, spol i prihodi vrlo malo utječu na stavove ispitanika glede financijskih institucija.

_________________

* BCC Services je ranije bio Fujitsu Services Hrvatska


REDMOND, Wash. — Nov. 6, 2007

Microsoft - Search Server 2008 Express

Besplatni proizvod za pretraživanje na razini poduzeća je brz, jednostavan i snažan.

Microsoft je objavio Microsoft Search Server 2008 Express, novi proizvod iz grupe proizvoda za pretraživanje na razini poduzeća. Search Server 2008 Express, koji se može besplatno preuzeti s weba, kombinira jednostavnost instalacije i lakoće korištenja sa snažnim mogućnostima za pretraživanje.

Release candidate izdanje Search Servera 2008 Express se može preuzeti na:

http://www.microsoft.com/enterprisesearch

Razvijajući Search Server Express, Microsoft je uzeo mogućnosti pretraživanja korporacijske klase koje ima Microsoft Office SharePoint Server 2007 i besplatno ih stavio na raspolaganje kao samostojeći poslužitelj, jednostavan za instalaciju i uporabu - Search Server Expressa bi trebao biti instaliran i raditi već pola sata nakon preuzimanje s mreže. Korisnici koriste dobro im poznato sučelje za pretraživanja po Internetu.


BARCELONA, Spain — Nov. 5, 2007

Microsoft - Visual Studio 2008 i .NET Framework 3.5 izlaze krajem studenog

Microsoft je najavio da će do kraja studenog ove godine izaći Visual Studio 2008 i.NET Framework 3.5. Visual Studio 2008 i .NET Framework 3.5 omogućavaju piscima softvera da brzo razvijaju aplikacije koje se mogu spajati u radni okoliš i koristiti prednosti Windows Viste, Windows Servera 2008, 2007 Microsoft Office sustava, mobilnih uređaja i Weba.


REDMOND, Wash., Nov 7, 2007

Microsoft – Windows Essential Business Server - integrirana informatička rješenja za srednje velike poslovne korisnike

Microsoft za potrebe 1,4 milijuna srednje velikih poduzeća razvija rješenja koja su do sada bila dostupna samo velikim kompanijama. To Microsoftovo rješenje je ranije bilo poznato pod nazivom "Centro". Microsoft je danas objavio službeno ime tog proizvoda, koji se sada zove "Windows Essential Business Server, te najavio ključne komponente i mogućnosti, a na forumu TechEd u Barceloni će biti i prvi puta demonstriran javnosti. Brojni hardverski partneri, među njima i Fujitsu i Fujitsu Siemens Computers su najavili svoja rješenja koja će koristiti Windows Essential Business Server. Windows Essential Business Server će pojednostaviti uvođenje sustava, njegovo praćenje i upravljanje njime.


REDMOND, Wash., and WALTHAM, Mass. — Nov. 7, 2007

Microsoft i Novell – godišnjica suradnje i proširenje sporazuma

Microsoft i Novell su, godinu dana nakon potpisivanja sporazuma o izgradnji mosta između open source i privatnog softvera, objavili nastavak suradnje oko zajedničkog rada Windows i Linux okoliša i prava korištenja intelektualne svojine.


REDMOND, Wash., Nov. 9, 2007

Microsoft – poslovni program za pomoć organizacijama koje obnavljaju rabljena računala

Microsoft je pokrenuo program koji će pomoći tvrtkama koje se bave obnavljanjem straih računala i njihovom ponovnom prodajom. Takve tvrtke preuzimaju stara računala od organizacija koje ih se žele riješiti na siguran i ekološki prihvatljiv način, brišu sadržaje njihovih diskova, repariraju hardver i prodaju ga novim korisnicima. Microsoftov program Microsoft Authorized Refurbisher (MAR) će pomoći da se pojednostavni licenciranje tako obnovljenih računala, te da tvrtkama koje se bave obnavljanjem osigura alate koji su im za taj posdao potrebni. Tržište obnovljenih računala i nije tako beznačajno – preko deset posto računala koja se godišnje prodaju širom svijeta spadaju u tu kategoriju.


LINDON, Utah, Nov 06, 2007

SCO - Maintainance Pack 3 za OpenServer 6

SCO je objavio početak isporuka za Maintenance Pack 3 za SCO OpenServer 6. Uključena su i brojna proširenja, poput ažuriranog emulatora za Xenix, kao i mnoga poboljšanja pojedinačno objavljivana koja su se mogla preuzeti preko Interneta – n.pr. OpenSSH, Perl, PHP, Apache, i drugi.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018