Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2008. – srpanj


u ovom broju:

28.07.08. – 03.08.08.

-  Autonomy – elementi Cardiff Intelligent Document paketa u interaktivnom rješenju za obradu dokumenata za financijske institucije

-  Autonomy – potpora za Blackberry® poruke omogućava poštivanje zakonske regulative

-  Microsoft Hrvatska - festival on-line genijalnih ideja

-  Microsoft Research – besplatni alati za pomoć znanstvenicima i istraživačima

-  Kofax – softver koji će se koristiti za obradu više od dva milijuna faktura godišnje, u okviru SAP okoliša

-  Fujitsu Siemens Computers – nove linije poslovnih notebook računala

-  NetApp – proizvodi za de-duplikaciju sada i za opremu drugih proizvođača

-  NetApp – sve više korisnika koristi 10 - gigabitni Ethernet za aplikacije za pohranu podataka

-  Oracle – novo izdanje Oracle® Audit Vaulta

-  VMware - Infrastructure Toolkit for Windows, za automatizaciju administrativnih poslova oko virtualnih data centara

-  VMware - ESXi Hypervisor od sada besplatan

21.07.08. – 27.07.08.

-  Autonomy – među 5 najboljih za e-discovery softver i usluge

-  Kofax® - novo izdanje i novo ime za rješenje za automatiziranu transformaciju dokumenata

-  K2 – izašao blackpoint™ beta, za upravljanje poslovima

-  Microsoft – organizacija za Windowsi se odvaja od organizacije za on-line servise

-  Fujitsu – novi skeneri za manje dnevne količine skeniranja

-  Fujitsu – prema najnovijem testu, PRIMERGY TX300 S4 server daje najbolji omjer cijena/performansi

-  NetApp – udruživanje s Microsoftom da bi se kupcima pomoglo ostvariti puni potencijal Windows Server okoliša

14.07.08. – 20.07.08.

-  Autonomy - izuzetno dobri kvartalni i polugodišnji poslovni rezultati

-  Autonomy – vertikalna pretraživanja za IT profesionalce

-  Plasmon – izabran kao rješenje za arhivsku pohranu za bolnice

-  Allied Telesis – novi SFP modul za proširenje dometa višenamjenskih mreža s optičkim vlaknima

-  Fujitsu i Sun Microsystems – nova generacija SPARC Enterprise Servera

-  Fujitsu Siemens Computers – novi Amilo notebook

-  Fujitsu – dva nova tablet računala sa širokim ekranom od 13,3 inča

-  Fujitsu Siemens Computers – notebook računala s najnovijom Intel® procesorskom tehnologijom

-  Fujitsu – HandyDrive, prijenosni disk od do 500 GB

-  Juniper Networks – nova generacija hardvera za ubrzanje aplikacija

07.07.08. – 13.07.08.

-  Autonomy – sustav sprječava izdavanje recepata za konfliktne lijekove

-  Autonomy – nagrađen proizvod za registraciju IP poziva

-  Microsofta Hrvatska - Venesa Schütz, nova direktorica

-  Microsoft - Service Pack 1 za Response Point, sustav za IP telefoniju

-  Microsoft – proglašeni pobjednici Imagine Cup 2008, hrvatska ekipa treća u fotografiji

-  Fujitsu Siemens Computers – proglašeni pobjednici natječaja "Informatičke usluge za data centar sutrašnjice"

 


28.07.08. – 03.08.08.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - July 28, 2008

Autonomy – elementi Cardiff Intelligent Document paketa u interaktivnom rješenju za obradu dokumenata za financijske institucije

Autonomy Corporation je objavio da je tvrtka Integrated Media Management® (IMM), koja se bavi rješenjima za upravljanje izlaznim dokumentima i automatizacijom, u svoje rješenje za pripremu dokumenata i obuhvat elektroničkih potpisa, TotaleAtlas, integrirala dizajnersku platformu eForm iz Autonomijevog Cardiff paketa. Time će se, umjesto dosadašnje klasične obrade na papiru, omogućiti elektronička obrada procesa vezanih za dokumentaciju, za više od 600 financijskih institucija.

Cardiffov LiquidOffice eForm Designer je 'drag & drop' aplikacija koja daje intuitivno i lako sučelje za kreiranje obrazaca.

TotaleAtlas je sastavni dio IMM-ovog paketa TotaleWorks za izlaz dokumenata i prihvat potpisa. TotaleAtlas je stroj za pripremu dokumenata koji omogućava stapanje XML podataka i PDF dokumenata.

Paket Cardiff Intelligent Document, kojeg je LiquidOffice ključna komponenta, automatizira sve aspekte obrade dokumenata zasnovanih na poslovnim procesima na papiru, on-line i mobilnim porukama. Cardiff donosi znatne uštede i ubrzava procese je omogućava da nekad statički dokumenti 'obrade sami sebe' pomoću ugrađene umjetne inteligencije.


Cambridge, UK and San Francisco, CA. - July 29, 2008

Autonomy – potpora za Blackberry® poruke omogućava poštivanje zakonske regulative

Autonomy Corporation je objavio da od sada ima potporu i za puni eDiscovery i arhiviranje te pretraživanje BlackBerry® Pin-to-Pin i SMS poruka, što će organizacijama pomoću u upravljanju rizicima vezanim za mobilne komunikacije i u poštivanju propisa kao što je FRCP (Federal Rules of Civil Procedure). Autonomijeva rješenja za eDiscovery i arhiviranje imaju potporu za više od tisuću raznih formata podataka, u što spadaju i multimedijski prilozi porukama, slike dokumenata, instant poruke, BlackBerry Pin-to-poruke, SMS poruke, audio i video zapisi, što omogućava pronalazak relevantnih informacija uz pomoć konceptualnog razumijevanja značenja poruka i podataka.

FRCP Pravilo 26(a) zahtijeva traženje i identifikaciju izvora elektronički pohranjenih informacija, uključivši e-mail, glasovni i video sadržaje. U slučaju e-maila, ovo pravilo može zahtijevati reference na e-mail koji može biti pohranjen i na vrpce sa sigurnosnim kopijama, PC-ovima djelatnika, pa čak i BlackBerry uređajima. Povrh toga, pravila Tijela za regulaciju financijske industrije (FINRA - Financial Industry Regulatory Authority), SEC-a i nacionalnog udruženje trgovaca burzovnim papirima zahtijevaju poštivanje propisa za čuvanje elektroničkih komunikacija.

Standardne BlackBerry e-mail poruke prolaze kroz korporacijske servere za poruke, gdje se mogu hvatati i pratiti u svrhu poštivanja pravilima o upravljanju informacijama. Međutim, BlackBerry SMS tekst i poruke s PIN-ovima (Personal Identification Number) obično zaobilaze korporacijski sustav za poruke, što komunikacije čini privatnim i nekontroliranima. Takve SMS i PIN poruke mogu tvrtku izložiti rizicima curenja podataka i nepoštivanja propisa o kontroli informacija.


ZAGREB, 28. srpnja 2008.

Microsoft Hrvatska - festival on-line genijalnih ideja

Microsoft je u suradnji s tvrtkom Novi Kod d.o.o. – Inside Internet pokrenuo uslugu besplatnog smještaja internetskih stranica, web aplikacija i ostalih projekata za studente. Tvrtke su uslugu, i prateću akciju pod nazivom Festival on-line genijalnih ideja (FOGI), pokrenule kako bi se studentima omogućio što jednostavniji i lakši rad na projektima bez potrebe za inicijalnim infrastrukturnim ulaganjima i troškovima. Studenti za smještanje svojih ideja mogu prijaviti bilo kakvu vrstu projekta, a jamči im se godina dana besplatnog korištenja od trenutka kada se registriraju.

Uz podatkovni prostor za smještanje sadržaja i aplikacija, te mogućnost registriranja vlastite internetske domene, paket studentima pruža korištenje Microsoftovih infrastrukturnih rješenja i tehnologija – Windows Server 2008, SQL Server 2005 i ASP.NET. Sve razvijene aplikacije ostaju u vlasništvu autora. Po završetku festivala, odnosno jednogodišnjeg besplatnog razdoblja, studenti mogu nastaviti koristiti komercijalnu uslugu smještaja po cijeni od 350 kuna godišnje.

Dodatne informacije su na adresi http:        //www.fogi.com.hr


REDMOND, Wash. — July 28, 2008

Microsoft Research – besplatni alati za pomoć znanstvenicima i istraživačima

Microsoft Research je objavio svoju viziju o suradnji Microsofta i akademskih institucija na polju istraživačkih projekata, u što spada i razvoj otvorenih načina pristupa, alata, tehnologije te mogućnosti za uzajamno korištenje informacija iz jednog rješenja u drugom.

U tu svrhu, Microsoft je najavio komplet besplatnih softverskih alata koji će istraživačima omogućiti da glatko objavljuju, i dijele podatke s kolegama, u svim fazama životnog ciklusa znanstvenih komunikacija.

U ovom trenutku na raspolaganju stoje slijedeći besplatni alati:

·   Dodaci (add-ins). Dodatak 'Article Authoring' za Word 2007 omogućava prihvat meta-podataka u fazi pisanja te čuvanja strukture dokumenta i semantičkih informacija kroz cijeli proces objavljivanja. To je jako bitno da se omogući pretraživanje, otkrivanje i analizu u daljnjim fazama životnog ciklusa. Dodatak 'Creative Commons' za Office 2007 omogućava autorima da Office dokument (Word, Excel ili PowerPoint) direktno ugrade Creative Commons licence, povezivanjem na Creative Commonsove stranice putem Web servisa.

·   Microsoft e-Journal servis. Ovo je host rješenje servisa koje omogućava jednostavnu samo-objavu članaka koji se objavljuju samo u on-line obliku, kao što su n.pr. radovi s konferencija i slično.

·   Repozitorijska platforma za rezultate istraživanja. Ova platforma pomaže kod prihvata i korištenja semantičkih relacija između akademskih objekata — kao što su referati, predavanja, prezentacije i video materijali, te pristup takvim informacijama.

·   Centar za informacije o istraživanjima. U tijesnoj suradnji s Britanskom bibliotekom, ovaj radni prostor za suradnju će se udomiti putem Microsoft Office SharePoint Servera 2007 i omogućiti će istraživačima da surađuju tijekom cijelog toka istraživačkog projekta, od traženja financija za istraživanje i prikupljanja informacija, preko upravljanja podacima, radovima i ostalim istraživačkim objektima tijekom cijelog procesa istraživanja.


Basingstoke, July 29, 2008

Kofax – softver koji će se koristiti za obradu više od dva milijuna faktura godišnje, u okviru SAP okoliša

Kofax je objavio da je WMD, Kofaxov partner za izradu rješenja iz Ahrensburga, Njemačka, sklopio ugovor s Tech Data Europe, najvećim europskim distributerom informatičkih proizvoda, u okviru kojega će se koristeći Kofaxov softver riješiti sustav za obradu preko dva milijuna faktura godišnje, koje nastaju u SAP okolišu u Tech Datinim uredima u 16 Europskih zemalja.

Rješenje će Tech Datinim uredima omogućiti digitalni obuhvat dokumenata, pretvaranje njihovog sadržaja u točne podatke, te isporuku tako nastalih informacija u stvarnom vremenu u razne aplikacije i repozitorije koji se koriste u okviru organizacije. Ovo rješenje za obuhvat podataka će se integrirati sa SAP okolišem kroz xFlow, workflow platformu koju je razvio WMD i koja je optimizirana za SAP ,aplikacije za salda konti kupaca.

Tech Data Europe će koristiti slijedeći Kofaxov softver:

·   Kofax Capture, za automatizirani obuhvat dokumenata, bilo da se radi o skeniranju papirnatih ili uvozu elektroničkih dokumenata i obrazaca

·   Kofax Transformation moduli, koji inteligentno automatiziraju klasifikaciju, sortiranje i odvajanje papirnatih i elektroničkih dokumenata i obrazaca, a zatim vade i provjeravaju informacije koji su u njima sadržane.


Munich, July 30, 2008

Fujitsu Siemens Computers – nove linije poslovnih notebook računala

Fujitsu Siemens Computers je objavio novi portfelj poslovnih notebook računala – izašlo je čak 14 novih modela zasnovanih na novoj Intel® Centrino® 2 procesorskoj tehnologiji. Nova linija modela se proteže od po cijeni konkurentskog Tablet PC namijenjenog početnicima i studentima, pa sve do ultra-prijenosnih notebooka za poslovne korisnike velikih potreba. Novi program sadrži mobilna ESPRIMO i poslovna LIFEBOOK računala.

Nove linije notebook računala od Fujitsu Siemens Computersa su:

Ekonomična linija – serija ESPRIMO Mobile V, prikladna za osnovne uredske poslove i urede u kući, ta za mala i srednja poduzeća.

Poslovna linija – serija ESPRIMO Mobile, profesionalna notebook računala i za najzahtjevnije poslovne potrebe. ESPRIMO Mobile M je prvi primjer obitelji notebooka koja nudi maksimalni komfor u svakodnevnom radnom životu, zahvaljujući priboru koji vrijede za cijelu seriju, kao što su docking stanica, AC adapter i pretinac za modularne uređaje poput DVD-a, dodatne baterije ili drugog diska, koji se mogu lako mijenjati i koristiti na svim modelima.

Poslovna linija plus – serija LIFEBOOK nudi optimiziranu kombinaciju težine, veličine i stila. Zbog male težine svi modeli su prikladni za korisnike koji često putuju, a odlikuju se elegancijom i stilom.


SUNNYVALE, Calif. - July 30, 2008

NetApp – proizvodi za de-duplikaciju sada i za opremu drugih proizvođača

NetApp je objavio mogućnost de-dupliciranja primarne pohrane na opremi ostalih proizvođača pomoću svoje obitelji rješenja za virtualizaciju pohrane, V-serije. linija proizvoda iz V-serije omogućava korisnicima opreme drugih proizvođača da koriste NetAppov operacijski sustav Data ONTAP® 7G.


Sunnyvale, Calif. - July 29, 2008

NetApp – sve više korisnika koristi 10 - gigabitni Ethernet za aplikacije za pohranu podataka

NetApp je objavio da sve veći broj korisnika koristi 10-Gigabitni Ethernet (10GbE) za spajanje uređaja za pohranu, kako bi optimizirali svoje virtualne okoliše i poboljšali učinkovitost svojih data centara. Od kada je 10GbE objavljen godine 2006, NetApp je isporučio više od 3.000 array portova, s tim da je 54% od ovog broja isporučen samo u godini 2008 .

10GbE omogućava korisnicima učinkovitije uvođenje virtualizacije servera i uređaja za pohranu podataka, te uštede u električnom napajanju, hlađenju i prostoru, uz poboljšane propusne moći mreže.


REDWOOD SHORES, Calif.   31-JUL-2008

Oracle – novo izdanje Oracle® Audit Vaulta

Oracle je objavio početak isporuka Oracle® Audit Vault Release 10.2.3. Novo izdanje softvera za reviziju baza podataka, osim za Oracle baze sada ima i potporu za Microsoft SQL Server 2000 i 2005.


PALO ALTO, Calif., July 28 2008

VMware - Infrastructure Toolkit for Windows, za automatizaciju administrativnih poslova oko virtualnih data centara

VMware je objavio početak isporuka VMware Infrastructure (VI) Toolkita (for Windows), novog dodatka svom portfelju alata za skriptiranje, koji će poboljšati automatizaciju virtualnih data centara. Alat je besplatan i predstavlja sučelje za administratore koji moraju upravljati višestrukim instalacijama VMware ESX hipervizora ili VMware VirtualCentra. Zasnovan je na Microsoft PowerShell skripting jeziku i pruža već poznato sučelje preko kojega administratori mogu automatizirati repetitivne poslove kao što su kloniranje, premještanje, pokretanje ili zaustavljanje virtualnih mašina i host poslužitelja u okviru okoliša VMware infrastrukture.


PALO ALTO, Calif., July 28, 2008

VMware - ESXi Hypervisor od sada besplatan

VMware je objavio da je sada njihov samostojeći ESXi hypervisor besplatan. ESXi je alat koji pomaže kod konfiguriranja, pokretanja i upravljanja virtualnim mašinama.


21.07.08. – 27.07.08.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - July 22, 2008

Autonomy – među 5 najboljih za e-discovery softver i usluge

Autonomy je objavio da je imenovan kao jedan od 5 najboljih isporučitelja rješenja za elektroničko otkrivanje (Electronic Discovery) za godinu 2008, prema izvještaju analitičarske kuće Socha-Gelbmann. proizvod zaslužan za ovo imenovanje je Autonomy ZANTAZ e-Discovery softver i usluge. Autonomy je svrstan među 5 najboljih isporučitelja u devet kategorija za softver i servise, među ostalim za očuvanje, sakupljanje, analizu, proizvodnju, prezentiranje, te prema rangiranju pravničkih tvrtki. Ovo je već četvrta godina zaredom da je Autonomy svrstan među 5 najboljih.

Autonomy nudi kompletna eDiscovery rješenja za najveće i najsloženije pravne i propisane zahtjeve, uz potporu od preko 6.000 servera raspoređenih u pet data centara. Ova sveobuhvatna tehnologija i usluge osiguravaju pripremu podataka, analitiku za ranu ocjenu slučajeva (ECA - Early Case Assessment), zadržavanje iz pravnih razloga (legal hold), punu EDD obradu, napredne mogućnosti za reviziju i proizvodnju, sve na snažnoj platformi. Putem automatizirane obrade svih elektronički pohranjenih informacija (ESI - electronically stored information), bilo da se radi o e-pošti, audio ili video materijalima, Autonomy se brine za poštovanje pravila za zadržavanje iz pravnih razloga, te omogućava e-otkrivanje preko cijele organizacije, zasnovano na značenju i relevantnosti informacija za sudske parnice.


Basingstoke, July 22, 2008

Kofax® - novo izdanje i novo ime za rješenje za automatiziranu transformaciju dokumenata

Kofax je objavio izdanje Kofax Transformation Modules, novog niza aplikacija za Kofax Capture, platformu za obuhvat podataka. Novo rješenje je sjedinilo tehnologije koje su se koristile u Ascent Xtrata Pro i INDICIUS proizvodima. Kofax Transformation Modules nudi kompletno i svestrano rješenje za automatiziranu klasifikaciju dokumenata i izvlačenje podataka.

Kofax Transformation Modules automatizira klasifikaciju, sortiranje i odvajanje papirnatih i elektroničkih dokumenata, a zatim vadi i provjerava podatke koje oni sadrže. Proizvod se potpuno glatko uklapa u Kofax Capture i osigurava mogućnost obuhvata transakcijskih sadržaja u okviru jednog jedinstvenog rješenja. jedna od novosti u novom rješenju je učenje na osnovu primjera – sustav n.pr. može na osnovu nekoliko primjera raznih faktura naučiti kako sam vaditi podatke i iz nekih drugačijih faktura.


23.6.2008

K2 – izašao blackpoint™ beta, za upravljanje poslovima

K2®, division u okviru kompanije SourceCode Technology Holdings je objavila beta izdanje K2 blackpoint™ softvera koji korisnicima omogućava brzu izradu rješenja za upravljanje tijekom poslova i aplikacija koje su pokretane procesima, u okviru Microsoft Office SharePoint Server 2007 i Windows SharePoint Services 3.0. okoliša

Besplatna probna verzija K2 blackpoint bete se može preuzeti na:

http://blackpoint.k2.com.

K2 blackpoint beta sadrži 'drag-and-drop' alate i program za dizajn koji radi u stilu Microsoft Office designera, tako da i osobe koje se ne bave profesionalno razvojem aplikacija mogu kreirati nove poslovne procese koji pokrivaju biblioteke, lokacije, farme servera i organizacije; upravljaju odobrenjima, te usmjeravaju dokumente i zapise. Korisnici mogu napraviti aplikacije i na osnovu informacija koje već postoje u sustavu.

Puno izdanje K2 blackpointa će uključivati i dizajner zasnovan na Silverlightu, čime će postati alat vrlo prikladan za izradu rješenja za SharePoint.


REDMOND, Wash. — July 23, 2008

Microsoft – organizacija za Windowsi se odvaja od organizacije za on-line servise

Microsoft je objavio da se sadašnja divizija za platforme i servise (PSD - Platforms & Services Division) dijeli na dvije grupe: "Windows/Windows Live" i "Online Services". Organizacija Windows je širom svijeta prodala više od 180 milijuna kopija Windows Viste, a paket Windows Live je instaliralo preko 100 milijuna korisnika. U pripremi organizacija ima novu verziju Windows Internet Explorera, slijedeću verziju Windowsa i slijedeću generaciju paketa Windows Live proizvoda.


Sunnyvale, CA, July 21, 2008

Fujitsu – novi skeneri za manje dnevne količine skeniranja

Fujitsu Computer Products of America je predstavio iduću generaciju skenera za manje dnevne količine dokumenata, Fujitsu fi-6670 i fi-6770. To su kolor, duplex skeneri s novim inteligentnim funkcijama za baratanje papirom, poboljšanom tehnologijom uvlačenja papira i većom brzinom obrade slika.

Uz skenere se u paketu isporučuje i Kofax VirtualReScan® 4.2 Professional softver, a uz modele koji su opremljeni dodatnim hardverom za ubrzanje i bolju kvalitetu skeniranih slika, modele fi-6670A i fi-6770A, isporučuje se pred-instalirana Kofax VRS 4.2 Color Graphics Adapter (CGA) kartica, te u paketu i VRS softver.

Nove mogućnosti su:

·   Povećane brzine: brzina od do 90 stranica po minuti (ppm) / 180 slika po minuti (ipm) uz 200 dpi kolor, skeniranje u landscape formatu, uz potporu za duge dokumente (do 10 stopa ≈ 1 m).

·   Funkcija za inteligentno višestruko uvlačenje: Za jednostavnije skeniranje grupa dokumenata, dozvoljeno je namjerno preklapanje dokumenata, kao što su ljepljive bilješke i fotografije, da mogu proći kroz skener bez aktiviranja lažnih alarma za višestruko uvlačenje.

·   Automatska detekcija veličine: Osigurava da se točno skeniraju i dokumenti neuobičajenih veličina i oblika. Skener će u dodatku ukloniti i tamne sjene na mjestima na kojima su u dokumentima izbušene rupe (za umetanje u registrator).

·   Ergonomski dizajn: fi-6670 skener ima na obje strane identičnu upravljačku ploču, tako da se skeniranje može vršiti pritiskom na jedan gumb. Skener s ravnom pločom za umetanje dokumenata, fi-6770, korisnicima omogućava i postavljenje automatskog uvlakača dokumenata (ADF - automatic document feeder) za udobnije skeniranje.

Uz skenere, Fujitsu isporučuje i vodeće softverske pakete za skeniranje. Uz Fujitsu fi-6670, fi-6670A, fi-6770, i fi-6770A skenere se isporučuje Adobe® Acrobat® 8.0 Standard i ScandAll PRO, aplikacija za skeniranje grupa dokumenata. ScandAll PRO omogućava i glatko povezivanje s Microsoft® Office SharePoint® Serverom, zbog zajedničkog korištenje dokumenata i suradnje. Skeneri također dolaze u paketu s Kofax VRS 4.2 Professional softverom za automatsko poboljšanje slika. VRS 4.2 Professional korisnicima daje dodatne mogućnosti za automatizaciju, koje još više smanjuju potrebu za ručnim intervencijama tijekom procesa skeniranja. Tu spada automatska orijentacija slike, uklanjanje praznih stranica, zasićenja pozadine i detekciji boja. VRS softver provjerava i pravilnost poravnanja uvučenih dokumenata (da nisu iskošeni), svjetlinu, kontrast i jasnoću slike.


SUNNYVALE, CA, 07/22/08

Fujitsu – prema najnovijem testu, PRIMERGY TX300 S4 server daje najbolji omjer cijena/performansi

Fujitsu Computer Systems Corporation je objavila da je njen server PRIMERGY® TX300 S4 dokazao najbolji omjer cijena/performansi u testu kojeg je organizirao TPC. PRIMERGY TX300 S4 server je također postigao i najbolje performanse za dvo-procesorski sustav za isti test.

pokretan pomoću dva Intel Xeon X5460 Quad-Core procesora, PRIMERGY TX300 S4 server je postigao rezultat od 317,45 transakcija u sekundi (tpsE - transactions per second) i cijenu po tpsE od 523,49 USD. Test je izvršen po test metodi TPC Benchmark™ E, koja je razvijena da simulira moderni sustav za on-line obradu transakcija (OLTP) kakav se koristi u tipičnim brokerskim tvrtkama.


SUNNYVALE, Calif.- July 23, 2008

NetApp – udruživanje s Microsoftom da bi se kupcima pomoglo ostvariti puni potencijal Windows Server okoliša

NetApp je objavio da je postao sponzor partner za Microsoftov centar za rješenja od partnera (MPSC - Microsoft Partner Solutions Center) te da osigurava NetApp® sustave za pohranu podataka i rješenja za upravljanje podacima za MPSC u Microsoftovom kampusu u Redmondu, Wash. Ti resursi i NetApp-ovi tehnički stručnjaci će biti na  raspolaganju korisnicima da ubrzaju dizajn, testiranje i uvođenje inovativnih rješenja za pohranu podataka u Windows® Server okruženju.


14.07.08. – 20.07.08.


Cambridge, England - July 21, 2008

Autonomy - izuzetno dobri kvartalni i polugodišnji poslovni rezultati

Jak organski rast, značajno bolji od predviđanja svih analitičara; prihodi za drugi kvartal porasli za 72%, profit prije poreza porastao 85% na $50.8 milijuna

Autonomy Corporation PLC, svjetski vodeća tvrtka u infrastrukturnom softveru, druga po veličini softverska kuća u Europi, u čijem se sklopu odnedavno nalazi i kuća Meridio, a s kojima BCC Services ima dugogodišnje partnerske odnose, objavio je izuzetno dobre poslovne rezultate za drugi kvartal i polugodišnji period koji je završio 30.06.2008.

Najznačajniji financijski pokazatelji:

Zadnji kvartal

Zadnje polugodište

30.06.08

30.06.07

30.06.08

30.06.07

Rezultati u tisućama USD

$'000

$'000

$'000

$'000

Prihodi

125.649

73.255

230.737

138.730

Bruto dobit

114.287

67.014

207.751

127.024

Margina bruto dobiti

91%

91%

90%

92%

Dobit od poslovanja

50.382

25.371

81.451

43.910

Dobit prije poreza

50.778

27.453

81.914

46.971

Neto dobit

35.372

18.775

57.056

32.115

 

Puna PDF verzija izvještaja se može preuzeti na:      Q2 2008 Report


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - July 15, 2008

Autonomy – vertikalna pretraživanja za IT profesionalce

Autonomy je objavio da je Foundography™, podružnica kompanije Nexus Business Media, odabrala Autonomy za pretragu na njihovim web stranicama namijenjenima IT profesionalcima: foundographytech.com. Web sjedište omogućava poslovnim korisnicima da pretražuju i dobivaju samo informacije koje žele.

Rješenje pokreće Autonomyev IDOL a korisnici mogu:

·   pristupati repozitoriju koji se stalno ažurira i koji sadrži milijune IT izvora i industrijskih domena

·   gledati rezultate pretraživanja okupljene oko odnosnih tema i pronalaziti više informacija slične prirode

·   pretraživati po rezultatima prema područjima interesa ili određenim tipovima sadržaja, koristeći navigaciju s navođenjem

·   na prvi pogled identificirati vruće teme za neku industriju, koje trenutno istražuju ostali kolege iz Foundographya

U skoroj budućnosti će korisnici imati i mogućnost dobivanja upozorenja kada se ažurira njihov omiljeni sadržaj, slanja zbirki članaka kolegama i davanje povratnih informacija sustavu, u cilju daljnjeg unapređenja uporabe.

Foundography je odabrao IDOL upravo zbog njegove sposobnosti da pronađe relevantne i smislene odgovore.


BROOMFIELD, Colo.July 14, 2008

Plasmon – izabran kao rješenje za arhivsku pohranu za bolnice

Plasmon je objavio da je Health Management Associates (HMA), američka tvrtka specijalizirana za upravljanje bolnicama, odabrala Plasmon kao isporučitelja uređaja za arhivsku pohranu podataka, te da ima planove da uvede Plasmonova rješenje u 57 bolnica kojima upravlja.

HMA je trebao rješenje za pohranu koje će osigurati sigurno i dugoročno, ali i ekonomički razumno rješenje. Zbog velikog broja podataka i slika vezanih za pacijente, HMA-ova infrastruktura za pohranu u arhive na disku se vrlo brzo napunila, a broj sigurnosnih kopija na DVD medijima je postao tolik da se njima teško upravljalo. Zbog toga je HMA izabrao Plasmonov uređaj UDO Archive Appliance, koji je posebno projektiran za dugoročnu pohranu vrijednih digitalnih sadržaja.


Chiasso, Switzerland. 15 July

Allied Telesis – novi SFP modul za proširenje dometa višenamjenskih mreža s optičkim vlaknima

Allied Telesis je objavio AT-SPEX, svoj novi Gigabit multi-mode fiber Small Form Pluggable (SFP) modul. AT-SPEX osigurava priključak na Gigabit Ethernet mreže, za daljine do dva kilometra, bez potrebe da se mijenjaju već postojeći kabeli. Idealan je za tvrtke s višenamjenskim mrežama s optičkim vlaknima koje ne mogu prenositi Gigabit Ethernet promet na daljine veće od oko 220 metara.


TOKYO and SANTA CLARA, Calif., July 14, 2008

Fujitsu i Sun Microsystems – nova generacija SPARC Enterprise Servera

Fujitsu i Sun Microsystems su objavili proširenu liniju korporacijskih SPARC® Enterprise servera – M4000, M5000, M8000 i M9000. Ova linija osigurava visoko skalabilnu platformu za virtualizaciju i konsolidaciju na korporacijskom nivou, koja daje do 80% bolje performanse za komercijalne i do 2 x bolje performanse za poslove koji zahtijevaju visoko-performantne računalstvo (HPC), uz 44% manju potrošnju energije po jezgri. Zasnovan na quad-core SPARC64™ procesoru i operacijskom sustavu Solaris™ Operating System (OS), novi SPARC Enterprise serveri su idealne platforme za visoko dostupne, za poslovanje kritične aplikacije kao što su velike baze podataka, BIDW, ERP i CRM aplikacije. Novi procesor je dostupan i za nadogradnju postojećih sustava.


Munich, July 18, 2008

Fujitsu Siemens Computers – novi Amilo notebook

Fujitsu Siemens Computers je objavio novi AMILO Notebook Pi 3540, s Intel® Centrino® 2 procesorom i glavnom memorijom od do 4 GB RAM-a. U usporedbi sa svojim prethodnicima, model nudi do 90% brže kodiranje HD videa ili do 300% poboljšane grafičke performanse, te poboljšanje općih performansi za do 50%.

Tehničke karakteristike uključuju NVIDIA® GeForce® 9300M GS grafičku karticu, sSATA port i 15-in-1 čitač kartica za prijenos fotografija, glazbe i videa. Tu je i draft-n WLAN i Intel® WiFi Link 5100 AGN. Ekran je 15,4 " širokog formata.

SUNNYVALE, CA - 07/15/08

Fujitsu – dva nova tablet računala sa širokim ekranom od 13,3 inča

Fujitsu Computer Systems Corporation je objavio početak isporuka LifeBook® T5010 i LifeBook T1010 konvertibilnih tablet računala opremljenih s širokim ekranom od 13.3 inča i idućom generacijom Intel® Centrino® 2 procesorskom tehnologijom. Nova tablet PC računala su namijenjena mobilnim korisnicima kojima je potrebna fleksibilnost koju tablet daje za pisanje bilješki ili za aplikacije zasnovane na obrascima, uz tradicionalni unos preko tipkovnice, kakav je uobičajen na notebook računalima.


Munich, July 15, 2008

Fujitsu Siemens Computers – notebook računala s najnovijom Intel® procesorskom tehnologijom

Fujitsu Siemens Computers je objavio serije poslovnih notebook računala zasnovanih na novim Centrino2® procesorima od Intela®, isti dan kada su objavljeni i ti procesori. Objavljene su tri linije notebooka –ESPRIMO Mobile V Serija, ESPRIMO Mobile Serija i LIFEBOOK Serija.

Serija početnih performansi, ESPRIMO Mobile V je namijenjena uredskim poslovima. Posebno je prikladna za ured kod kuće i u malim poduzećima, jer nudi izvrsni omjer cijene/performanse.

ESPRIMO Mobile je linija notebook proizvoda za poslovne profesionalce. odlikuje se velikom mogućnošću spajanja i cijelim nizom standardne opreme koja se koristi u cijeloj obitelji ESPRIMO Mobile proizvoda.

LIFEBOOK Serija je t.zv. 'business plus' linija i nudi simbiozu optimalne težine, veličine i stila. Modeli su izuzetno prikladni za profesionalce koji mnogo putuju i vole eleganciju.


London, 11 July 2008

Fujitsu – HandyDrive, prijenosni disk od do 500 GB

Fujitsu Europe je objavio HandyDrive, prijenosni vanjski disk od 2,5 inča i kapaciteta do 500 Gb, namijenjen prvenstveno za rad s prijenosnim uređajima. Na raspolaganju stoje modeli kapaciteta 160 GB, 250 GB, 320 GB, 400 GB i 500 GB. Novi disk je idealni medij za pohranu radnih datoteka, multimedijskih aplikacija, fotografija, videa, MP3 zapisa, te za privremene sigurnosne kopije podataka, razmjenu podataka, transport, te za rješenja za sigurnost. Maksimalna brzina prijenosa je 60 MB u sekundi, ima ugrađen read/write buffer od 8 MB, a težak je svega 220 grama, u kutiji veličine142 x82 x 22 mm.

HandyDrive ima integrirano USB 2.0 sučelje koje se napaja preko sabirnice, što omogućava lako priključivanje na računala.


SUNNYVALE, Calif., July 14, 2008

Juniper Networks – nova generacija hardvera za ubrzanje aplikacija

Juniper Networks je objavio iduću generaciju WXC platformi za ubrzanje aplikacija, uređaje WXC 1800, WXC 2600 i WXC 3400. Novi WXC uređaji distribuiranim poduzećima osiguravaju skalabilni, modularni i ekonomični pristup do brzih i konzistentnih vremena odziva za njihove aplikacije koje rade preko mreže.

WXC platforme poboljšavaju učinkovitost rada preko WAN mreža tako da prepoznaju i eliminiraju redundantna slanja, ubrzavaju TCP i protokole specifične za pojedine aplikacije, pomažu kod postavljanja prioriteta i dodjele širine prijenosnog pojasa.


07.07.08. – 13.07.08.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - July 8, 2008

Autonomy – sustav sprječava izdavanje recepata za konfliktne lijekove

Autonomy je objavio da je Servicio Extremeño de Salud (SES), pružatelj zdravstvenih usluga u španjolskoj regiji Extremadura, odabrao Autonomyevo rješenje pomoću kojeg će brzo i točno upozoravati na slučajeve kada se pacijentu izdaju recepti za razne lijekove, čije je djelovanje konfliktno. To se radi u sklopu projekta koji ima za cilj modernizaciju zdravstva u cijeloj Španjolskoj.

Novi sustav se pokreće pomoću Autonomyevog proizvoda za pretraživanje Intelligent Data Operating Layer (IDOL), i automatski će povući sve informacije o pacijentu, uključivši njegovu dob, alergije, ranije bolesti i.t.d., tako da kad liječnik kod izdavanja recepta može koristiti sustav da ocijeni da li bi moglo biti nekih komplikacija s receptom.


Cambridge, UK and Dallas, TX - July 7, 2008

Autonomy – nagrađen proizvod za registraciju IP poziva

Autonomy je objavio da je časopis Customer Interaction Solutions kojeg izdaje tvrtka Technology Marketing Corporation (TMC) proglasio Autonomyev etalk Qfiniti Enterprise dobitnikom nagrade 2008 IP Contact Center Technology Pioneer Award.

Autonomyevo etalk Qfiniti je rješenje koje osigurava pouzdano registriranje poziva za kontakt centre i poslovne aplikacije. Ovo rješenje osigurava registriranje cijele interakcije s korisnikom. Zapis zatim može poslužiti u svrhu ispunjenja propisa, upravljanja rizicima i kvalitetom. Qfiniti osigurava IP snimanje kroz SIP i protokole specifične za razne proizvođače kao što su Cisco, Avaya, Genesys, Nortel, i Alcatel-Lucent.


ZAGREB, 8. srpnja 2008.

Microsofta Hrvatska - Venesa Schütz, nova direktorica

Microsoftovim uredom u Hrvatskoj od 1. kolovoza rukovodit će Venesa Schütz, dosadašnja direktorica Microsoftovog odjela za globalne korporativne klijente.

Microsofta Hrvatska je objavio da će od 1. kolovoza ove godine nova direktorica u Hrvatskoj biti Venesa Schütz, sadašnja direktorica Microsoftovog odjela za globalne korporativne klijente. Schütz se pridružila Microsoftu prije šest godina na poziciji direktorice odjela međunarodne prodaje, a iza sebe ima 14-godišnje iskustvo rada na rukovodećim položajima u sklopu informacijskih, komunikacijskih i tehnoloških industrija. Osim iskustva u Microsoftu, Schütz je radila na nizu rukovodećih pozicija u međunarodnim IT tvrtkama, između ostalog i kao generalna direktorica njemačke podružnice grupe Protégé.

Venesa Schütz diplomirala je međunarodni marketing, komunikacije i oglašavanje te završila hanzeatsku akademiju marketinga i komunikacija.


HOUSTON — July 8, 2008

Microsoft - Service Pack 1 za Response Point, sustav za IP telefoniju

Microsoft je objavio da je raspoloživ Service Pack 1 (SP1) za Response Point, sustav za IP telefoniju. SP1 donosi značajne nove mogućnosti, a može se besplatno preuzeti na:

            http://www.microsoft.com/responsepoint.


PARIS — July 8, 2008

Microsoft – proglašeni pobjednici Imagine Cup 2008, hrvatska ekipa treća u fotografiji

Microsoft je objavio pobjednike natjecanja Imagine Cup 2008. U natjecanju je sudjelovalo više od 200,000 studenata iz preko 100 zemalja. Imagine Cup je svjetski vodeće natjecanje za studente informatičke tehnologije, natjecateljima daje priliku da oslobode svoju kreativnost i naprave rješenja koja će rješavati probleme današnjeg svijeta.

Timovi koji su ušli u finale u kategorijama softverskog dizajna, razvoja ugrađenih rješenja i razvoja igara su napravili aplikacije, uređaje i igre koje koriste Microsoftove platforme i Microsoftove alate. Ovogodišnja tema kupa je bila "Zamislite svijet gdje tehnologija omogućava održivi okoliš".

Hrvatska ekipa Team Voodoo Delirum (Duje Nebojša Pandžić, Martin Štokić) je osvojila treće mjesto u kategoriji fotografija.

Ujedno su započele i prijave za Imagine Cup 2009, na:

            http://www.imaginecup.com.


Munich, July 08, 2008

Fujitsu Siemens Computers – proglašeni pobjednici natječaja "Informatičke usluge za data centar sutrašnjice"

Natječaj za inovacije, otvoren za sve

Fujitsu Siemens Computers je objavio pobjednike u svom natječaju za inovacije održan pod nazivom "IT Services for Tomorrow’s Data Center".

Natječaj za inovacije ima za cilj pokazati koliko je važno progurati inovacije putem suradnje i korištenjem višestrukih izvora informacija. Pozvani su inženjeri, sistem administratori, rukovoditelji informatike, korisnici, partneri, studenti, profesori – bilo koja osoba koja ima znanje i zainteresirana je za informatičku tehnologiju i usluge. Ideje se prijavljuju preko web stranica.

Ovaj natječaj se koncentrirao na razvoj inovativnih informatičkih usluga za data centar sutrašnjice. prijavljeno je preko 160 radova širom svijeta.

Prvu nagradu je osvojio student sveučilišta u Innsbrucku, koji je predložio rješenja za lako dostupnu pohranu i pristup na zahtjev za mala i srednja poduzeća, a u svrhu ispunjenja pravnih propisa.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018