sm-0808

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

 

novosti

2008. – kolovoz



u ovom broju:

25.08.08. – 31.08.08.

-  Autonomy – IDOL, pan-korporacijski sustav za pretraživanje proglašen trend-seterom za godinu 2008

-  Fujitsu Services – automatski sustav za kontrolu dolazećih međunarodnih putnika na međunarodnom aerodromu u Manchesteru

-  Microsoft Hrvatska - za studente i kućne korisnike Office sustav za pola cijene

-  Microsoft – i računala spadaju u visoku modu

-  Allied Telesis – potpora za Microsoftovu tehnologiju za zaštitu pristupa na mrežu

-  Oracle - Oracle® CRM On Demand integracija sa Siebel CRM-om

-  Oracle – početak isporuka Enterprise paketa za Eclipse

-  Fujitsu – jedno-kontrolersko ETERNUS SAN rješenje za pohranu

-  Fujitsu Siemens Computers – serija LIFEBOOK nadograđena novom Intel® Centrino®2 procesorskom tehnologijom

-  Fujitsu Siemens Computers – stil, snaga i pokretljivost: AMILO Si 3655 notebook

-  Fujitsu Siemens Computers - AMILO Mini , notebook visokih performansi i snage

-  VMware - platforma za oporavak od katastrofa, koju si možete priuštiti

-  Symantec – istraživanje o virtualizaciji kao pomagalu za oporavak od katastrofa

18.08.08. – 24.08.08.

-  Autonomy –rješenja za analizu govora centre za pozive razlog za partnerstvo s Capgemini Telecom Media Defense SAS

-  Autonomy –automatizacija administrativnih procesa u specijaliziranom zdravstvenom osiguranju

-  Microsoft i Novell - opet se proširuje suradnja u cilju mogućnosti zajedničkog rada njihovih proizvoda

-  Microsoft - Photosynth, novi vizualni medij

-  GFI – istraživanje o arhiviranju e-pošte

-  VMware –VMware platforma za virtualizaciju poboljšala Windows aplikacije u bolnici u Rochesteru

11.08.08. – 17.08.08.

-  Autonomy – IDOL kao alat za urednike i novinare

-  Autonomy – IDOL za upravljanje znanjem

-  Microsoft - pušteni u proizvodnju Visual Studio 2008 SP1 i.NET Framework 3.5 SP1

-  Fujitsu Siemens Computers – novi mini PC

-  Fujitsu Siemens Computers - Nagios za open source upravljanje serverima od sada i za PRIMERGY

04.08.08. – 10.08.08.

-  Microsoft - izlazi SQL Server 2008

-  Microsoft i BearingPoint – novo rješenje za upravljanje rizicima i poštivanje propisa

-  Microsoft – pratite Olimpijadu uživo i gledajte snimke na zahtjev preko Interneta

-  Fujitsu Siemens Computers – nova serija FibreCAT CX4 uređaja za pohranu

-  Fujitsu – novi ultra-mobilni LifeBook U2010

-  Fujitsu Services – da li informatički centri duplo računaju emisiju CO2?

-  Juniper Networks – nova rješenja za kontrolu pristupa

-  Juniper Networks – za Extend EX-seriju Ethernet preklopnika proširene mogućnosti zajedničkog rada s vodećim platformama za upravljanje mrežama

-  VMware –novo izdanje Lab Managera za višestruke timove i virtualne laboratorije

-  VMware – novi program za izobrazbu i certifikaciju profesionalnih informatičara koji se bave virtualizacijom

 


25.08.08. – 31.08.08.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - August 26, 2007

Autonomy – IDOL, pan-korporacijski sustav za pretraživanje proglašen trend-seterom za godinu 2008

Autonomy je danas objavio da je njegovu platformu za pretraživanje, koja radi na pan-korporacijskom nivou, Intelligent Data Operating Layer (IDOL), časopis "KMWorld magazine" proglasio trend-seterom za godinu 2008, zbog njene sposobnosti da istovremeno ispunjava i potrebe vezane za parničke postupke i za upravljanje znanjem. To postaje kritična potreba, jer oni koji se brinu za informacije, koji se brinu za razmjenu znanja i korporacijski bibliotekari traže nove načine da upravljaju njihovim elektronički pohranjenim informacijama, uz istovremeno poštivanje (američkih) federalnih propisa za upravne postupke (FRCP - Federal Rules of Civil Procedure). Autonomy to omogućava automatizacijom dohvata, obrade i upravljanja svim informacijama u globalnim organizacijama, u što je uključen tekst, podaci, govor i video, kako bi se mogle pronaći informacije relevantne za neki parnički postupak. Pri tome je važno i da se može provjeriti kako se došlo do rezultata, te da se postupak dobivanja rezultat može ponoviti.

Autonomiev IDOL vrši analizu koncepta i konteksta i radi uparivanje informacija po vjerojatnosti, kako bi pronašao njihovo unutrašnje značenje i međuodnose između i unutar raznih komada sadržaja. Takav jedinstveni pristup omogućava globalnim organizacijama da pronađu i pristupe sadržaju koji je najprimjereniji za ostvarivanje poslovnih vrijednosti ili za upravljanje rizicima, bez obzira na jezike, operacijske sustave, ili tipove datoteka. Pošto osigurava potporu za više od 1.000 različitih formata podataka, uključivši i strukturirane, djelomično strukturirane i posve nestrukturirane podatke, smještenih preko 400 različitih repozitorija za sadržaje, Autonomy može pretražiti sve kategorije repozitorija za informacije u nekoj organizaciji, čime se postiže usklađenost s FRCP-om. Sustav nije osjetljiv na kvarove jer koristi uravnoteženje opterećenja i zrcalne instalacije, visoko je skalabilan, siguran i daje vrijeme odziva manje od sekunde, premda može tražiti kroz milijarde datoteka.

KMWorld (www.kmworld.com) je časopis specijaliziran za upravljanje znanjem, dokumentima i sadržajima.


29th August 2008

Fujitsu Services – automatski sustav za kontrolu dolazećih međunarodnih putnika na međunarodnom aerodromu u Manchesteru

Fujitsu Services (tvrtka od čije je hrvatske podružnice nastao BCC Services) i agencija za pogranične poslove u UK su objavili pokusni rad automatiziranog sustava za kontrolu graničnih prijelaza koji radi na međunarodnom aerodromu u Manchesteru. Radi se o sustavu kojeg je isporučio Fujitsu Services a omogućava putnicima koji imaju elektroničke putovnice koji stižu na terminal 1 u Manchesteru, brz prolaz kroz kontrolu putovnica, bez ikakve prethodne registracije. Sustav koristi napredne algoritme za prepoznavanje crta lica i tehnologiju inteligentnih senzora i putnike vodi kroz 'pametna vrata', smanjujući tako čekanje u redu i osigurava bolji prijem dolazećim putnicima.

Automatizirani sustav kombinira čitanje i provjeru elektroničkih putovnica s inovativnim mogućnostima za pristup biometričkim podacima, na osnovu kojih se automatski otvaraju vrata. Obje provjere su integrirane u postojeći britanski sustav za kontrolu granica, tako da je održan integritet granica.


ZAGREB, 25. kolovoza 2008.

Microsoft Hrvatska - za studente i kućne korisnike Office sustav za pola cijene

Microsoft Hrvatska je pokrenuo akciju prodaje paketa 'Microsoft Office Home and Student 2007' za studente i kućne korisnike po posebnoj cijeni od 444 kune, što je sniženje od čak 56%. Sustav će po toj cijeni biti dostupan do kraja listopada. Paket u ponudi sadržava Word 2007, Excel 2007, PowerPoint 2007 i OneNote 2007.


LAS VEGAS – Aug. 26, 2008

Microsoft – i računala spadaju u visoku modu

Microsoft je svojim sudjelovanjem na sajmu mode PROJECT Las Vegas želio poslati poruku da računala više nisu dosadne radne kutije, nego mog biti i pribor po najnovijoj modi. Na sajmu PROJECT učestvuju vodeći dizajneri, nabavljači prodajnih lanaca, stilisti i predstavnici medija koji svi nastoje uhvatiti uvid u ono što će se dešavati u svijetu mode. To je upravo i publika kojoj Microsoft nastoji poslati poruku o računalima visokog stila.

Microsoft će prikazati i koncept “Windows Lifestyle” koji se odnosi na sve različite uređaje i alate koji rade u Windows okolišu, od Windows mobitela i PC-ova, do servisa Windows Live.

Microsoft svojim PC partnerima daje poticaje da proizvode uređaje stvarno inovativnog dizajna, jer vjeruje da PC treba biti proširenje i izraz nečije osobnosti, baš kao što je to i odjeća, stan i automobil. Personalizacija računala ne završava odabirom boje kućišta, korisnici mogu koristiti alate poput Windows DreamScene, koji omogućava da se na podlogu ekrana stavi na primjer animacija valova koji zapljuskuju pješčanu plažu.


Chiasso, Switzerland. 30th August 2008

Allied Telesis – potpora za Microsoftovu tehnologiju za zaštitu pristupa na mrežu

Allied Telesis je objavio da se priključio partnerskom sustavu koji osigurava potporu za Microsoftovu tehnologiju za zaštitu pristupa na mrežu (Microsoft Network Access Protection technology).

Network Access Protection je tehnologija koja osigurava obveznu primjenu pravila ugrađenih u Windows Vista i Windows Server 2008 operacijske sustave, a korisnicima omogućava bolju zaštitu umrežene imovine od nezdravih računala, jer obvezno provodi pravila za zaštitu.


REDWOOD SHORES, Calif.  27-AUG-2008

Oracle - Oracle® CRM On Demand integracija sa Siebel CRM-om

Oracle je obavio novu Oracle CRM On Demand integraciju za Siebel CRM. Ovo rješenje kreira jedinstveni pogled na kupca za sve potrebe na zahtjev i za redovne CRM primjene.

Ovo rješenje daje cjelokupni pogled na sve faze prodajnog procesa koji trebaju rukovoditeljima, te omogućavaju analitiku pomoću sinkronizacije ključnih podataka o kupcu iz Oracle CRM On Demand i Oracle Siebel CRM.


Redwood Shores, CA  27-AUG-2008

Oracle – početak isporuka Enterprise paketa za Eclipse

Oracle je objavio Oracle® Enterprise Pack for Eclipse, novu komponentu za Oracle Fusion Middleware. Ovo izdanje predstavlja prvi Eclipse 3.4 okoliš koji osigurava potporu za Oracle WebLogic Server 10g Release 3. To je najnoviji iz serije proizvoda koji kombiniraju tehnologiju iz Oracle Fusion Middleware i BEA sustava.


SUNNYVALE, CA, 08/26/08

Fujitsu – jedno-kontrolersko ETERNUS SAN rješenje za pohranu

Ekonomično početno rješenje za sustav pohrane, koje se kasnije može širiti do punih mogućnosti

Fujitsu Computer Systems je objavio ETERNUS® 2000, SAN sustav s jednim kontrolerom, koji predstavlja ekonomični način ulaženja u rješenja za pohranu i koji se može rekonfigurirati u sustav visoke dostupnosti kada se za to ukaže potreba. ETERNUS2000 Single Controller SAN nudi istu skalabilnost, osnovne karakteristike i funkcionalnost kao i dvo-kontrolerski ETERNUS2000 SAN.


Munich, August 29, 2008

Fujitsu Siemens Computers – serija LIFEBOOK nadograđena novom Intel® Centrino®2 procesorskom tehnologijom

Fujitsu Siemens Computers je redizajnirao svoja notebook računala za poslovne namjene, iz LIFEBOOK E i S serija. LIFEBOOK E8420, LIFEBOOK S7220 i S6420 su opremljeni najnovijom Intel® Centrino®2 procesorskom tehnologijom. Serija LIFEBOOK sada radi još brže i daje još naprednije performanse.

Sva tri računala se mogu opcionalno opremiti brzim UMTS/HSUPA priključcima. Računala imaju pretinac za module u koji se mogu umetnuti dodatna baterija, ili DVD pisač ili dodatni disk (za LIFEBOOK E8420 i LIFEBOOK S7220). Računala koriste komponente kao što je port replikator ili AC adapter koji su kompatibilni s ostalim novim i starijim modelima iz LIFEBOOK E i S serija.

LIFEBOOK E8420 je računalo za zahtjevne korisnika. Ima ekran od 15.4" rezolucije 1680 x 1050 (WSXGA+) plus opcionalnu NVIDIA grafičku karticu, pa je to prijenosno računalo koje u potpunosti može zamijeniti stolno. Može se dodati drugi disk od 320 GB, kao i priključiti velik broj vanjskih uređaja, zahvaljujući ugrađenim sučeljima (uključivši i serijsko, paralelno i HDMI sučelje za spojeve uređaja visoke rezolucije).

LIFEBOOK S6420 i LIFEBOOK S7220 su namijenjeni korisnicima koji mnogo putuju. LIFEBOOK S6420 teži svega 1,7 kg i ima ekran od 13,3". LIFEBOOK S7220 teži 2,2 kg i ima ekran od 14,1". Uz uporabu druge baterije, računala mogu raditi cijeli dan bez priključivanja na struju.


Munich, August 29, 2008

Fujitsu Siemens Computers – stil, snaga i pokretljivost: AMILO Si 3655 notebook

Fujitsu Siemens Computers je objavio novi AMILO Notebook Si 3655. To je savršen izbor za one koji žele izgled visokog stila, pokretljivost i visoke performanse. Tanke, sjajno bijele jedinice težine svega 2,3 kile koriste najnovije Intel® Centrino® 2 procesore i imaju do 4 GB RAM-a. Koriste ugrađenu grafiku Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD, imaju ugrađeni draft-n WLAN, a zahvaljujući Intel® WiFi Link 5100 AGN ima i do pet puta brže veze od svojih prethodnika. Tu je i integrirani Bluetooth® utor za brze kartice, n.pr. UMTS kartice te ugrađena Web kamera.


Munich / Berlin, August 28, 2008

Fujitsu Siemens Computers - AMILO Mini , notebook visokih performansi i snage

Fujitsu Siemens Computers je objavio novo AMILO računalo: AMILO Mini Ui 3520. Veličine tek 23,2 X 17,5 cm, AMILO lako stane u džep, a njegov Intel® Atom™N270 procesor mu daje veliku snagu uz do 4 sata rada na baterije. Mini notebook se isporučuje s Microsoft® Windows® XP Home Edition operacijskim sustavom i ima disk kapaciteta 60 ili 80 GB a nešto kasnije (prosinac) i sa 120 GB.


PALO ALTO, Calif. -- August 25, 2008

VMware - platforma za oporavak od katastrofa, koju si možete priuštiti

VMware je objavio kako je tvrtka Tropics Software uvela VMwareov paket za virtualizaciju i upravljanje, VMware Infrastructure 3, kao temelj za robusni sustav za osiguranje kontinuiteta poslovanja.

Tropics Software ima sjedište u Sarasoti, Florida i bavi se izradom softvera za upravljanje fondovima i osiguranje. Kako je tvrtka rasla, rastao je i broj njihovih servera, tako da je porastao na više od 30 fizičkih strojeva, a potrebe za sigurnosnim kopijama podataka se više nisu mogle rješavati jednostavnim kopiranjem na magnetne vrpce. Tropics je zaključio da je potrebno sveobuhvatno rješenje za osiguranje kontinuiteta poslovanja, koje bi ujedno trebalo i obuzdati nagli rast broja servera. Kao mala tvrtka, s manje od 50 zaposlenika, Tropics je tražio rješenje koje će biti praktično i pouzdano, ali i koje će si moći priuštiti. Odabran je VMware Infrastructure koji je omogućio laku virtualizaciju aplikacija kritičnih za poslovanje, kao što su Microsoft Exchange, Microsoft Office, te aplikacija koje koriste Oracle baze podataka, te da migriraju aplikacije sa fizičkih servera na virtualne mašine.

Koristeći mrežnu pohranu, Tropics Software može automatski uzimati slike svojih virtualnih mašina više puta na dan i spremiti ih na udaljene lokacije, što daje visok stupanj zaštite podataka.

Osim što se povećala sposobnost preživljavanja u slučaju elementarnih katastrofa, VMware Infrastructure je značajno optimizirao i Tropicovu informatičku infrastrukturu. Izvršena je konsolidacija fizičkih servera – umjesto prijašnjih tridesetak poslužitelja sada se koriste samo dva VMwareova ESX hipervizora, što je donijelo i značajne uštede u potrošnji energije i hlađenju. U isto vrijeme, ova konsolidirana virtualna infrastruktura je tvrtki omogućila da odgodi nabavku novog hardvera, a olakšana je i administracija sustava.


CUPERTINO, Calif. – Aug. 27, 2008

Symantec – istraživanje o virtualizaciji kao pomagalu za oporavak od katastrofa

Symantec je objavio rezultate globalne ankete o oporavku nakon katastrofa. Rezultati pokazuju da sve manje rukovoditelja sudjeluje u izradi planova za slučajeve katastrofa, no i to da sve više organizacija revidira svoje planove uzimajući u obzir mogućnosti koje pruža virtualizacija. Pošto se sa sve više aplikacija i podataka upravlja u okviru virtualnog okoliša, organizacije traže najučinkovitije načine da upravljaju i svojim fizičkim i virtualnim okolišima.

Skoro trećina ispitanika je izjavila da su barem jednom morali primijeniti svoje planove za oporavak. Osim sve manjeg broja organizacijskih rukovoditelja koji učestvuju u izradi planova za slučajeve katastrofe, brine i to da čak trećina ispitanika izbjegava testiranje oporavka, jer misle da bi to izazvalo prekide i smetnje u njihovom redovnom poslu.

Symantec svojim korisnicima preporuča sveobuhvatni pristup zaštiti podataka, koji će obuhvatiti i virtualne okoliše, udaljene urede, stolna računala, prijenosna računala, servere, aplikacije i baze podataka i koji će omogućiti brzu rekonstrukciju vitalnih podataka i sustava ako budu uništeni. Osim toga, konsolidacija na jedan jedinstveni alat za upravljanje i fizičkim i virtualnim okolišima će smanjiti broj alata koji će vam biti potrebni za cijeli posao. Preporuča se i uvođenje automatiziranih rješenja, koje će smanjiti potrebu za ljudskim intervencijama. Rješenja bi trebala sadržavati i alate za testiranje procedura za oporavak bez ometanja redovnog posla.


18.08.08. – 24.08.08.


Cambridge, UK and Dallas, TX - August 19th, 2008

Autonomy –rješenja za analizu govora centre za pozive razlog za partnerstvo s Capgemini Telecom Media Defense SAS

Autonomy je objavio da je francuska tvrtka Capgemini Telecom Media Défense SAS, odabrala Autonomy za preferiranog partnera za analizu govora, optimizaciju usluga kupcima, te za tehnologije za upravljanje kontakt centrima. Capgemini Telecom Media Défense SAS će svojim kupcima nuditi kompletni paket rješenja Qfiniti Enterprise.

Autonomieva rješenja za interakciju s korisnicima je odabran zbog svoje sposobnosti da obuhvati i razumije značenje razgovora s korisnicima, te da automatski i u realnom vremenu osigura vrlo vrijedan uvid u njih. Autonomieva analiza interakcije može otkriti uvid u cijeli niz kritičnih poslovnih procesa tako da osigura automatiziranu konceptualnu pretragu riječi i fraza, čime se olakšava dosadni posao oko ručnog slušanja i razvrstavanja snimljenih poziva ili čitanja velikog broja poruka e-pošte i chat razgovora.

Nadalje, etalk Qfiniti Enterprise osigurava i jedinstvenu, visoko skalabilnu platformu koja je ključ za upravljanje poštivanjem propisa, rizicima i kvalitetom u nekoj globalnoj organizaciji. U kombinaciji s Autonomievim alatima za praćenje kvalitete, ocjenu učinkovitosti zastupnika, e-učenje, te ankete o mišljenju korisnika, ova rješenja poboljšavaju produktivnost u centrima za pozive, usluge korisnicima i profitabilnost.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - Aug. 18, 2008

Autonomy –automatizacija administrativnih procesa u specijaliziranom zdravstvenom osiguranju

Autonomy Corporation je objavio da je tvrtka General Vision Services (GVS) odabrala paket rješenja za obuhvat informacija i upravljanje poslovnim procesima Cardiff, te rješenje za upravljanje korporacijskim zapisima Meridio, da se automatizira obrada stotina i tisuća zahtjeva i isplata za proizvode i usluge vezane za brigu o zdravlju očiju.

GVS je jedan od najvećih is one od najvećih organizacija koja se bavi organiziranjem brige za zdravljem očiju i očna pomagala, te zdravstvenim osiguranjem na tom polju. Uz pomoć Autonomija, GVS će moći na vrijeme i točno obraditi zahtjeve za isplatu, te tako optimizirati svoje interne radne procese, ubrzati isporuku podataka i dokumenata do svoje informatičke infrastrukture pomoću koje se obrađuju; smanjiti administrativne troškove, te eliminirati pogreške u unosu podataka.

GVS je ranije razvio aplikacije zasnovane na Webu, preko kojih su se mogli podnositi zahtjevi za isplatu. Međutim, da bi se zahtjev mogao isplatiti, još uvijek je potrebna i popratna dokumentacija koja se može slati faksom ili poštom. Dokumentacija koju GVS primi u papirnatom obliku, a radi se o tisućama predmeta, treba upariti sa zahtjevima poslanima u elektroničkom obliku i tek tada obraditi cijeli paket. Nakon proučavanja raznih konkurentskih rješenja, GVS je odabrao Cardiffovo rješenje za obuhvat informacija i započelo migraciju. pomoću ovog rješenja, GVS može lako i brzo obuhvatiti sve papirnate dokumente i papirnate obrasce i konvertirati ih u digitalne podatke. GVS očekuje da će se ukinuti svi poslovi u kojima bi trebalo fizički baratati papirima, jer će se sve informacije na papiru pretvoriti u elektronički oblik i/ili elektroničke slike dokumenata. Smanjiti će se i potreba za unosom podataka jer će se važni dokumenti skenirati i pročitati pomoću optičkog prepoznavanja znakova (OCR - optical character recognition).

Uz Cardiffovo rješenje za upravljanje poslovnim procesima, GVS će moći projektirati, uvesti i automatski upravljati usmjeravanjem, praćenjem i procesom odobravanja obrazaca i dokumenata sa zahtjevima za isplatu. Dobiva se i mogućnost zaštićenih digitalnih odobrenja preko Interneta, pa će se proces moći obaviti kompletno on-line.

Za pohranu dokumenata i zapisa će se koristiti Autonomiev Meridio.

Cardiff, inteligentni paket za obradu dokumenata automatizira sve aspekte poslovnih procesa, bilo da su zasnovani na papiru ili Webu.


WALTHAM, Mass. — Aug. 20, 2008

Microsoft i Novell - opet se proširuje suradnja u cilju mogućnosti zajedničkog rada njihovih proizvoda

Microsoft i Novell su objavili daljnja ulaganja u njihovu suradnju na polju rješenja za poslovne modele, koje treba sagraditi most preko open source i privatno razvijenog softvera da se omogući njihov zajednički rad i da se nađu zadovoljavajuća rješenja za organizacije koje koriste softver iz miješanih okoliša.

Novell uvodi programe za osiguranje suradnje između Microsoft Windows Servera i SUSE® Linux Enterprise Servera. Microsoft se obvezao da će kupiti certifikata do vrijednosti od 100 milijuna USD, koje će korisnici moći iskoristiti za dodatnu potporu od Novella za SUSE Linux Enterprise Server.


REDMOND, Wash. — Aug. 20, 2008

Microsoft - Photosynth, novi vizualni medij

Podijelite s drugima više od fotografija, podijelite iskustvo.

Microsoftov Live Labs, istraživačka organizacija koja se bavi razvojem tehnologija za Internet, je predstavio Photosynth alat koji na osnovu digitalnih slika rekreira cijeli okoliš.

U početku su bile fotografije, zatim je došao video, a sada je tu Microsoft Photosynth, novi servis iz Microsoft Live Labs. Pomoću Photosyntha možete obične digitalne fotografije pretvoriti u 3D, 360° okoliš, koji će vam dati dojam da stojite na licu mjesta i gledate na sve strane.

Photosynth analizira svaku fotografiju i traži što je na njoj slično ostalim fotografijama, te na osnovu tih podataka procjenjuje mjesto s kojega je lika snimljena. Zatim na osnovu takvih podataka rekreira cijeli okoliš i koristi ga kao platno na kojem će prikazati snimljene slike.

Neke od mogućih primjena Photosyntha su:

·   Podijeliti iskustvo s drugima. Pokažite drugima kako je to izgledalo kada ste bili tamo.

·   Ispričajte priču. Ako je slika vrijedna tisuću riječi, tada je sintetički okoliš ('synth'), sastavljan od 20 ili 50 fotografija, može ispričati kraću novelu.

·   Formirati zajednicu. Za izradu sintetičkih okoliša možete koristi svoje najbolje fotografije i najbolje fotografije svih drugih. Zamislite da ste s grupom prijatelja posjetili Rim i da je svaki napravio više snimaka fontane Trevi. Kasnije možete označiti i učitati sve te slike i napraviti od njih 'sint'. I to možete podijeliti s ostalima, ako objavite na nekom od Web sjedišta za mreže za društvene kontakte.

·   Obrazovanje ili arhiva. Ako želite rekreirati kako je izgledao vaš stan s lanjskim božičinim dekoracijama ili vaš vrt prošlog ljeta, Photosynth će vam dati detalje koje nije moguće vidjeti na uobičajenim fotografijama.

Korištenje Photosyntha je lako:

·   Za početak snimite par desetaka digitalnih fotografija, potrebno ih je 20 do 300, ovisno o veličini mjesta ili objekta. Slike se moraju preklapati, a trebaju biti snimljene s više mjesta i pod raznim kutovima.

·   Zatim s Weba preuzmite malu, besplatni softversku aplikaciju, sa stranice http://photosynth.com. Ovaj softver radi u suradnji s Photosynth Web stranicama, što je također besplatni servis.

·   Konstruirajte vaš 'sint' u dva jednostavna koraka: Prvo, na Web stranici Photosyntha, kliknite na 'Create' i odaberite slike koje želite koristiti. Zatim, upišite ime koje želite dati svojoj kreaciji i kliknite na 'Synth', a Photosynth će automatski kreirati i učitati vaš 'sint'. Sve traje otprilike isto onoliko vremena koliko bi vam trebalo da sve te slike pošaljete na neke Web stranice za razmjenu slika, a nakon toga možete uživati u vašim slikama u dramatičnom i detaljnom 3D okolišu.

·   Gotovom 'sintu' se može pristupiti putem računala koja rade pod Windows XP ili Windows Vista, a priključena su na širokopojasnu vezu. Ako želite komentirati 'sintove' drugih ljudi ili kreirati vlastite, morate također biti registrirani korisnik servisa Windows Live, što je također besplatno.

·   Kada se jednom kreiraju, 'sintovi' se mogu ugraditi na Web sjedišta, blogove ili stranice za društvene mreže, odnosno praktički svuda gdje se može uređivati HTML.


London, UK, 19 August 2008

GFI – istraživanje o arhiviranju e-pošte

GFI Software je objavio rezultate istraživanja o stanju, napredovanju i prihvaćanju arhiviranja e-pošte u manjim i srednjim organizacijama u UK. Od 408 ispitanika, 49% je u potpunosti uvelo arhiviranje e-pošte, a većina od ispitanika 31% redovno treba manje od jednog sata vremena da na zahtjev pronađe neku važnu e-mail prepisku.


PALO ALTO, Calif. -- August 19, 2008

VMware –VMware platforma za virtualizaciju poboljšala Windows aplikacije u bolnici u Rochesteru

Virtualizacijom na VMware platformi poboljšane performanse svih Windows aplikacija

VMware je objavio da je opća bolnica u Rochesteru, širom SAD poznata po svojim zdravstvenim uslugama, uvela VMware Infrastructure 3, paket za virtualizaciju i upravljanje. Bolnica očekuje optimizaciju dostupnosti, skalabilnosti i performansi za skoro svaku od aplikacija koju koristi.

Bolnica je velika i složena organizacija s tisućama medicinskih sestri, liječnika, medicinskih tehničara, pomoćnog i administrativnog osoblja. Informatička infrastruktura obuhvaća mnoge poslovne aplikacije i sustave kritične za pacijente, a pohranjuju se i velike količine podataka, čija količina raste eksponencijalno. Da bi rukovodili svim time, bolnica je izabrala VMware platformu. Do sada je virtualizirano oko 95 % aplikacija.


11.08.08. – 17.08.08.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - August 12, 2008

Autonomy – IDOL kao alat za urednike i novinare

Autonomy Corporation je objavio da je Northcliffe Media, jedna od najvećih novinskih kuća u UK, te u centralnoj i istočnoj Europi, za pogon svog korporacijskog portala za pretraživanje, zvanog Spider, odabrala Autonomievu tehnologiju zasnovanu na značenju. Northcliffe Media je odabrala Autonomiev IDOL (Intelligent Data Operating Layer) kojim će se indeksirati početnih 40 milijuna dokumenata, a koji će i dalje rasti svakog dana. Sustav će služiti kao uređivački alat za novinske profesionalce i pomoći će im da uoče novosti koje upravo nastaju ('breaking news'), pronađu relevantni sadržaj, te da nove događaje prate u realnom vremenu.

Autonomy je izabran zbog svoje jedinstvene sposobnosti da na osnovu sadržaja ustanovi značenje te da identificira uzorke u konceptualno sličnim člancima, slikama i sadržaju stranica.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - August 13, 2008

Autonomy – IDOL za upravljanje znanjem

Autonomy Corporation je objavio da je Borealis, isporučitelj plastičnih rješenja za infrastrukturu, automobilsku industriju i materijale za pakovanje, za pogon svog korporacijskog Intraneta odabrao Autonomiev Intelligent Data Operating Layer (IDOL), koji će indeksirati preko 4 milijuna dokumenata u 10 jezika, i omogućiti da preko 5000 Borealisovih djelatnika dobije trenutni pristup do informacija kritičnih za uspješnost poslovanja.

Autonomieva tehnologija zasnovana na značenju je odabrana zbog svoje velike skalabilnosti, jedinstvenog načina konceptualnog dohvata informacija te mapiranog modela zaštite podataka koji omogućava poštivanje sigurnosnih rješenja trećih stranaka. Autonomieva tehnologija zasnovana na smislu (Meaning-based technology) može otkriti značenje iz sadržaja iz preko 1000 tipova podataka i praktički svih jezik, čime se savladavaju tradicionalne barijere koje su do sada stajale kao zapreka za pronalaženje i zajedničko korištenje podataka.


REDMOND, Wash. — Aug. 11, 2008

Microsoft - pušteni u proizvodnju Visual Studio 2008 SP1 i.NET Framework 3.5 SP1

Microsoft je objavio da su u proizvodnju (RTM - release to manufacturing, početak prženja CD-ova) pušteni.NET Framework 3.5 Service Pack 1 (SP1) i Visual Studio 2008 SP1. Ova izdanja dolaze devet mjeseci nakon izlaska .NET Frameworka 3.5 i Visual Studia 2008, i sadrže značajni broj ažuriranja nastalih na osnovu povratnih informacija od korisnika. Među novim mogućnostima je .NET Framework Client Profile koji omogućava brže uvođenje aplikacija zasnovanim na Windowsima, zatim više proširenja za ASP.NET, te potpora za razvoj aplikacija za baze podataka kroz ADO.NET Entity Framework, ADO.NET Data Services i integraciju sa SQL Serverom 2008.


Munich, August 12, 2008

Fujitsu Siemens Computers – novi mini PC

Fujitsu Siemens Computers je ponovno pokazao da veličina nije važna. Sa svojom novom serijom mini-PC računala, Fujitsu Siemens Computers opet pruža visoke performanse u minijaturnom formatu. ESPRIMO Q5030 je manji i lakši od svojih prethodnika i od ostalih mini PC računala na tržištu, težak je 1.7 kg a zapremnina mu je 1,4 litri, a na stolu zauzima tek minimalni prostor. ESPRIMO Q5030 je stolno računalo napravljeno koristeći najnoviju tehnologiju za notebook računala.

Njegova mal veličina ipak ne ide na uštrb performansi – koristi se nova Intel® Centrino® 2 procesorska tehnologija, ima šest USB priključaka te eSata, integriranu WLAN antenu.


Munich, August 21, 2008

Fujitsu Siemens Computers - Nagios za open source upravljanje serverima od sada i za PRIMERGY

Fujitsu Siemens Computers je objavio da se sada PRIMERGY serverima može upravljati i pomoću open source softverskog paketa Nagios, jer je napravljen plug-in koji se može besplatno preuzeti preko weba. Nagios radi pod Linuxom i prati veliki broj sistemskih varijabli u korporacijskoj mreži.


04.08.08. – 10.08.08.


REDMOND, Wash. — Aug. 6, 2008

Microsoft - izlazi SQL Server 2008

Microsoft je objavio da je pušten u proizvodnju (t.j. da je počelo prženje diskova) Microsoft SQL Server 2008, nova verzija platforme za upravljanje podacima i poslovno-obavještajne aplikacije. Ova verzija SQL Servera donosi značajne nove mogućnosti kao što su potpora za upravljanje na osnovu pravila, revizije, pohrana velikih količina podataka, geo-prostorni podaci, te napredni servisi za izvještavanje i analize. SQL Server 2008 osigurava pouzdane platforme za aplikacije kritične za poslovanje.

SQL Server 2008 je dostupan u slijedećim izdanjima:

·   SQL Server 2008 Enterprise

·   SQL Server 2008 Standard

·   SQL Server 2008 Workgroup

·   SQL Server 2008 Web

·   SQL Server 2008 Developer

·   SQL Server 2008 Express

·   SQL Server Compact 3.5.


REDMOND, Wash., and MCLEAN, Va., — Aug. 5, 2008

Microsoft i BearingPoint – novo rješenje za upravljanje rizicima i poštivanje propisa

Microsoft i konzultantska tvrtka BearingPoint su objavili BearingPoint rješenje za upravljanje korporacijskim informacijama i rizicima, te za poštivanje propisa (EGRC Enterprise Governance, Risk & Compliance).

Microsoft i BearingPoint su ovo rješenje razvili na osnovu Microsoftove Office SharePoint Server 2007 tehnologije. Rješenje sadrži sav potrebni softver i alate potrebne za uspješno upravljanje rizicima i poštivanje propisa, koristeći sustav uzbunjivanja i analitike. Na primjer, organizacija može postaviti granične vrijednosti za indikatore rizika, a u slučaju da dođe do njihovog proboja, automatski se pokreću upozorenja putem poruka e-pošte,  pokreću se i određeni koraci sustava za upravljanje poslovnim procesima (workflow), koji će pokrenuti djelatnike da poduzmu potrebne akcije. O svim takvim slučajevima se vodi i detaljna evidencija, tako da se po potrebi događaji mogu naknadno rekonstruirati i analizirati.

Novo rješenje će naći svoju primjenu u svim industrijskim granama, no prva primjena se planira u farmaceutskim tvrtkama, energetskoj industriji, financijskim institucijama i organima uprave.


REDMOND, Wash. — Aug. 7, 2008

Microsoft – pratite Olimpijadu uživo i gledajte snimke na zahtjev preko Interneta

Microsoft je objavio da će zainteresirani imati priliku pratiti Olimpijadu preko Interneta – na raspolaganju će biti preko 3500 sati živih prijenosa i snimki na zahtjev, sve to osigurano pomoću Microsoftove Silverlight tehnologije, na stranicama NBCOlympics.com na MSN-u.


Munich, August 05, 2008

Fujitsu Siemens Computers – nova serija FibreCAT CX4 uređaja za pohranu

Fujitsu Siemens Computers i EMC su objavili četvrtu generaciju serije uređaja za pohranu FibreCAT CX, zasnovanu na CLARiiON tehnologiji.

Koristeći Fibre Channel i iSCSI priključke, četiri nova modela FibreCAT CX4 omogućavaju učinkovitu konsolidaciju za sve okoliše za pohranu podataka. U dva najjača FibreCAT CX4 modela se po volji mogu ugraditi i Flash Drive jedinice, čime se značajno povećava brzina uređaja. Zahvaljujući fleksibilnom konceptu ulazno/izlaznog sustava (UltraFlex), korisnici su već sada spremni i za buduće tehnologije za priključivanje, ka što su 8 Gb/s Fibre Channel, 10Gb/s iSCSI, ili FcoE (Fibre Channel over Ethernet). Novi FibreCAT donosi i značajna poboljšanja po pitanju učinkovitog korištenja energije, a mogućnost Virtual Provisioning omogućava dodjelu resursa za pohranu putem virtualizacije.


Singapore, August 06, 2008

Fujitsu – novi ultra-mobilni LifeBook U2010

Fujitsu je objavio novo ultra-mobilno osobno računalo(UMPC - Ultra Mobile PC) LifeBook U2010, namijenjeno profesionalcima koji su stalno u pokretu, a kojima je stalo i do izgleda njihovog računala.

Jedna os specifičnosti novog LifeBook U2010 je da se može bežično povezati s izlaznim pojačalom na bilo kojem FM radio prijemniku i preko njega reproducirati muzičke zapise spremljene na disk.

LifeBook U2010 je opremljen ekranom visoke rezolucije SuperFine 5.6” WXGA 1280 x 800. Kućište dolazi u više boja - Ocean Black, Pink Gold, Cool Silver, Fuchsia Red i Luminous Blue, a težina mu je svega 610 g. Tu je ugrađena kamera od 1,3 Mega Pixela i digitalni mikrofon, za video konferencije, baterija za 8 sati rada, Bluetooth® v2.1 priključak, diskovi kapaciteta 60 ili 64 GB. Ekran se može zakrenuti i cijeli uređaj se može koristiti i kao tablet dlanovnik.

LifeBook U2010 koristi najnoviji Intel® Centrino® Atom™ procesorsku tehnologiju s Intel® Centrino® Atom™ procesorom Z530 (1.6GHz) i Intel® System Controller hubom. Za zaštitu tajnosti služi ugrađeni senzor za otiske prstiju.


6th August 2008 

Fujitsu Services – da li informatički centri duplo računaju emisiju CO2?

Fujitsu Services, tvrtka od koje je nastao BCC Services, je proveo istraživanje koje je pokazalo da 76% rukovoditelja informatike vjeruju da moraju obračunavati emisiju CO2 čak i za informatičke obrade koje su povjerili nekoj tvrtki koja se bavi outsourcingom.

Fujitsu Services, čiji značajni dio poslovanja je upravo pružanje outsourcing usluga, ne vjeruje da to treba tako biti, pošto i oni obračunavaju emisiju ugljičnog dioksida, tako da se informatičke obrade opterećuju dva puta, što nije realno. Fujitsu Services ističe da premda preuzimanjem CO2 emisija svojih korisnika, stalno povećava svoj udio u emitiranoj količini plinova, uštede se ipak ostvaruju, jer Fujitsu Services uvijek koristi najnoviju tehnologiju, koja donosi najmanje emisije po jedinici obrađenih podataka, što si krajnji korisnici ne mogu uvijek priuštiti.

Fujitsu smatra da bi se trebala pokrenuti opća rasprava o tome kako realno i uniformno obračunavati emisije CO2 u slučaju outsourcinga.


SUNNYVALE, Calif., August 4, 2008

Juniper Networks – nova rješenja za kontrolu pristupa

Juniper Networks je objavio iduću generaciju svog softvera Juniper Networks Unified Access Control (UAC) 2.2, te kontrolere Juniper Networks Infranet Controller 4500 (IC 4500) i Infranet Controller 6500 (IC 6500).

Juniperovo rješenje Access Control s novim UAC i Infranet kontrolerima daje izvrsnu skalabilnost i performanse i osigurava centralizirana pravila za kontrolu pristupa pomoću novo objavljenog Juniper Networks Network & Security Managera (NSM)


SUNNYVALE, Calif., August 6, 2008

Juniper Networks – za Extend EX-seriju Ethernet preklopnika proširene mogućnosti zajedničkog rada s vodećim platformama za upravljanje mrežama

Juniper Networks je objavio da proširuje mogućnost zajedničkog rada s vodećim platformama za upravljanje mrežama od AlterPointa, CA-a, EMC-a, HP-a, IBM-a, InfoViste i SolarWindsa, koji će sada uključivati i zajednički rad s Juniper Networks EX-serijom Ethernet preklopnika.


PALO ALTO, Calif., August 4, 2008

VMware –novo izdanje Lab Managera za višestruke timove i virtualne laboratorije

VMware je objavio početak isporuka VMware Lab Managera 3, koji osigurava još veću automatizaciju i kontrolu okoliša za informatičke laboratorije. S ovim novim izdanjem, VMware Lab Manager je dobio potporu za višestruke organizacijske jedinice, mogućnosti za napredno umrežavanje, te dublju integraciju s VMware infrastrukturom.


PALO ALTO, Calif., August 6, 2008

VMware – novi program za izobrazbu i certifikaciju profesionalnih informatičara koji se bave virtualizacijom

VMware je objavio programe izobrazbe i certificiranja za profesionalne informatičare koji rade s virtualnim okruženjima. Programi pokrivaju različite vrste poslova, od sistem administratora, dizajn arhitekata, do operatera i rukovoditelja. Novi program obrazovanja pokriva tečajeve za VMware Certified Design Expert (VCDX), te Live Online i Flex Online.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018