Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2008. – listopadu ovom broju:

 27.10.08 – 02.11.08

-  BCC Services – osvrt na nastup na Konferenciji HrOUG 2008

-  Autonomy -. rješenje za zadržavanje iz pravnih razloga, s automatiziranom identifikacijom, obavještavanjem, očuvanjem i sakupljanjem

-  Autonomy – nagrada za 'proizvod godine za upravljanje zapisima' od časopisa za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima

-  Microsoft – do Office aplikacija preko preglednika

-  Microsoft – novi alati za pisce softvera, za razvoj Cloud aplikacija

-  Microsoft – najavljena slijedeća verzija Windows Embedded Standard, koja će se izgraditi na Windows 7

-  Microsoft – pred-beta izdanje Windows 7

-  K2 – izašao blackpoint™ beta 2 za izradu aplikacija za upravljanje poslovnim procesima u SharePoint okolišu

-  Cisco – istraživanje o pravilima za sigurnost i njihovoj primjeni

-  Cisco – istraživanje o vizualnom umrežavanju pokazalo da je Internet promet sa političkim sadržajima porastao pet puta od predsjedničke kampanje 2004.

-  Fujitsu Siemens Computers - Efficient E-Mail inicijativa rješava probleme oko rasta količine e-pošte i oko poštivanja EuroSOX zakonskih propisa

-  Fujitsu Siemens Computers – nova CentricStor VT biblioteka virtualnih vrpci na disku

-  Fujitsu i Sun – novi server početne razine, sa SPARC64 VII procesorom i Solaris OS-om

-  NetApp – deduplikacija za sustav biblioteka virtualnih vrpci donosi velike uštede

-  Plasmon – proširenja za arhivski uređaj UDO Archive Appliance

20.10.08 – 26.10.08

-  Autonomy – objavljen ControlPoint, rješenje koje Microsoft SharePointu donosi mogućnost upravljanja informacijama u skladu s propisima

-  Microsoft Hrvatska i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj potpisali povelju o suradnji

-  Microsoft – pristupanje radnoj grupi za standardiziranje messaging softvera

-  Microsoft – svjetski protupiratski dan

-  Kofax – novo elektroničko rješenje za obradu ulaznih faktura

-  Allied Telesis - novi iMG726MOD Gateway za 100M i Gigabit Triple Play mreže

-  Fujitsu – novo HEMT pojačalo snage za satelitske komunikacije, bazne stanice mobitela i radare

-  Juniper Networks – Intelligent Services Edge, novi paket za mreže

-  Oracle – novo izdanje Oracle® Adaptive Access Managera, softvera za zaštitu

13.10.08 – 19.10.08

-  BCC Services, NetApp i VMware na HrOUG-u u Rovinju

-  Microsoft – izašao Silverlight 2

-  Microsoft – najavljen Microsoft Office Communications Server 2007 Release 2

-  Fujitsu i Sun – novi SPARC Enterprise T5440 Server

-  VMware – tvrtka Peet’s Coffee & Tea je od 100 fizičkih servera virtualizacijom došla na njih svega 20

06.10.08 – 12.10.08

-  BCC Services - s NetAppom i VMwareom na 13. konferenciju HrOUG u Rovinju

-  Autonomy - IDOL za Fiatov portal za tehničku pomoć

-  Autonomy – Web portal svjestan situacija, za centre za sigurnost i zaštitu

-  Microsoft – najavljeni novi alati za poslovno-obavještajne aplikacije

-  Kofax - Kofax Express, profesionalno skeniranje za male i srednje korisnike

-  NetApp – deduplikacijom potrebni kapaciteti za pohranu smanjeni za čak 83 %!

-  Fujitsu - UDS 1000, sustav za pohranu za manje i srednje korisnike

-  Fujitsu – nova notebook računala, LifeBook S6520 i S6420

-  Fujitsu Services – istraživanje pokazalo da brojne i česte izmjene u sastavu konzultantskih timova nisu prihvatljive

-  Juniper Networks – priručnik "JUNOS za neznalice"

-  VMware –organizacija za zdravstvo više ne treba deset novih servera tjedno


27.10.08 – 02.11.08


3. studenoga 2008

BCC Services – osvrt na nastup na Konferenciji HrOUG 2008

BCC Services je i ove godine učestvovao na 13. Konferenciji Hrvatske udruge Oracle korisnika koja je održana od 14. do 18. listopada 2008.g. u Rovinju. Registrirano je preko 500 akreditiranih sudionika iz Hrvatske iz 13 zemalja Europe i 203 poduzeća. U stručnom dijelu održano je 119 događaja - predavanja, radionica, izložbi i drugih aktivnosti. U radu konferencije je uzelo učešće 157 predavača. Anketom provedenom na kraju konferencije u kojoj je sudjelovalo 222 (anonimnih) sudionika potvrđeno je zadovoljstvo obavljenim – za stručni dio konferencije prosječna ocjena je 4,21 (od 5 mogućih). Učesnici će dobiti post-konferencijski DVD sa zapisima o svim konferencijskim aktivnostima.

BCC Services je već po tradiciji sudjelovao na konferenciji u Rovinju. Uz prethodno dobro provedenu pripremu na konferenciji je instalirana je cjelokupna oprema (virtualni serveri, 2 NetApp uređaja za pohranu podataka FAS270C) i uključena u konferencijski LAN i aktivnosti. Na izložbenom prostoru, neposredno uz glavnu konferencijsku dvoranu, tokom radnih dana konferencije okupljali su se zainteresirani kojima su članovi ekipe prezentirali mogućnosti.

Sve planirane aktivnosti su i održane. Prvog dana je kroz niz radionica "u živo" pokazan rad sa virtualnim serverima te mogućnosti korištenja NetApp spremnika sa VMware serverima u Oracle okruženju. Procedure spremanja podataka, korištenja raznih sigurnosnih funkcija (recovery, restore, snapshot...) te korištenje Oracle Legacy aplikacija na novoj platformi. Na kraju dana održan je forum "Kako postići poslovanje učinkovitijim". U izrazito uspješnoj diskusiji zainteresiranih korisnika (Kreditna banka, HRT. ...) i predstavnika BCC Servicesa, NetAppa i Oraclea dotaknuti su i analizirani problemi funkcioniranja te predložena njihova rješenja i poboljšanja. Najavljena je planirana realizacija poboljšanja na HRT i najavljeno prezentiranje odmah po ostvarenju instalacija.

Bernd Dulitinger je plenarno ukazao na načine kako korisnici svoje poslovanje mogu učiniti bržim i efikasnijim koristeći NetApp resurse. Pavel Korcan je kroz dvije prezentacije dao pregled mogućih NetApp tehnoloških rješenja sa posebnim osvrtom na Oracle okruženje. Konačno su Darko Račič i Saša Hederić prezentirali mogućnosti VMwarea.

Konačna ocjena zajedničkog nastupa BCC servicesa sa NetAppom, VMwareom i Oracleom, izrazito je povoljna jer je uz prezentiranje mogućnosti partnera, upravo realnost nastupa kroz radionice "u živo" te panel diskusija na forumu dodala konferenciji posebnu vrijednost. Ocjene sudionika, što je praksa na HrOUG konferenciji, iskazane po aktivnostima, potvrđuju prethodno iznesenu ocjenu jer su i bolje od onih iskazanih za konferenciju u cjelini.

Prezentacijski materijali svih provedenih aktivnosti se mogu pogledati / preuzeti na Web stranici BCC Servicesa.

Svi resursi pripremljeni i korišteni na konferenciji ponovo su na raspolaganju u sjedištu BCC Servicesa. Za one koji nisu imali priliku vidjeti funkcioniranje na konferenciji i provjeriti ponuđena rješenja mogu to učiniti. Iskoristite priliku da specijalisti BCC Servicesa analiziraju vaše potrebe i predlože vam rješenja. Javite se!


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - Oct. 30, 2008

Autonomy -. rješenje za zadržavanje iz pravnih razloga, s automatiziranom identifikacijom, obavještavanjem, očuvanjem i sakupljanjem

Pokriva prijenosna i stolna računala, te korporacijske repozitorije za podatke; ima potporu za više od 100 jezika i 1.000 formata datoteka, da bi se osiguralo poštivanje propisa

Autonomy je objavio rješenje za zadržavanje informacija zbog pravnih razloga koje potpuno automatizira proces čuvanja potrebnih elektronički pohranjenih informacija (ESI - Electronically Stored Information) preko cijelog raspona prijenosnih i stolnih računala te za sve izvore korporacijskih podataka. To je jedino rješenje za zadržavanje iz pravnih razloga koje kombinira i automatizira obavještavanje čuvara informacija te upravljanje uz identifikaciju ESI sadržaja, njihovo očuvanje i sakupljanje – sve na jednoj jedinoj platformi. Autonomijevo 'Legal Hold' rješenje ima potporu za više jezika i formata datoteka od bilo kojeg drugog takvog rješenja na tržištu.

Nedavna sudska praksa je pokazala da u slučaju spora nije dovoljno obavijestiti čuvare informacija da će one biti potrebne za sudski spor te da ih treba čuvati. Suci su zaključili da se organizacije moraju potruditi da identificiraju i sačuvaju informacije koje bi mogle zatrebati za sudski spor.

Autonomy je svoje rješenje zasnovao na svojoj platformi IDOL (Intelligent Data Operating Layer), i softveru koji razumije značaj informacija i pretraživanje pomoću koncepciji i kontekstu.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif - October 28, 2008

Autonomy – nagrada za 'proizvod godine za upravljanje zapisima' od časopisa za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima

Autonomy je objavio da je osvojio nagradu 'Proizvod godine za upravljanje zapisima' koju dodjeljuju čitatelji časopisa Document Manager (DM) Magazine. To je već druga takva nagrada za redom.

Za razliku od tradicionalnih rješenja za upravljanje zapisima, Autonomy nudi rješenja kojima se automatizira upravljanje informacijama, te brisanje zastarjelih, uz razumijevanje značenja informacija bez obzira na tip podataka, jezik ili repozitorij. Informacije se mogu automatski kategorizirati da bi im se odredio period čuvanja i način brisanja, kad više ne budu aktualne i potrebne. Rasporedi se rade na osnovu poslovne vrijednosti, zakonskih propisa ili relevantnosti za neki pravni postupak. Pravila za sve to se mogu definirati, pratiti i zajamčeno provoditi na globalnoj bazi, no poštujući i različite propise koji vrijede od zemlje do zemlje.


LOS ANGELES, Oct. 28, 2008

Microsoft – do Office aplikacija preko preglednika

Microsoft je, u okviru strateškog pomaka prema rješenjima zasnovanima na webu, objavio planove da isporuči Office Web aplikacije. To će biti lagane verzija Office aplikacija Word, Excel, PowerPoint i OneNote, koja će raditi kroz Web preglednike. Korisnici će pomoću Web verzija ovih aplikacija moći iz Web preglednika kreirati, uređivati i surađivati na pripremi uredskih dokumenata u Office formatima. To znači da će korisnici imati konzistentni način rada i kad rade na računalu ili preko telefona ili putem Web preglednika.


LOS ANGELES — Oct. 29, 2008

Microsoft – novi alati za pisce softvera, za razvoj Cloud aplikacija

Microsoft pojednostavljuje ključne zadatke kao što su upravljanje podacima i identitetima, ostavljajući piscima više vremena za razvoj inovativnih aplikacija i sučelja.

Microsoft je na konferenciji profesionalnih pisaca softvera najavio strateški pomak prema Software-plus-Services, te objavio novu platformu za t.zv. cloud servise, namijenjenu piscima za razvoj softvera. Novi alati se nastavljaju na nedavno objavljene Visual Studio 2010 i .NET Framework 4.0.

Alati objavljeni ovaj tjedan će omogućiti razvoj aplikacija za t.zv. oblak (cloud), t.j. softvera koji uglavnom boravi na webu, no spaja i serverske, PC i mobilne uređaje.


BOSTON — Oct. 28, 2008

Microsoft – najavljena slijedeća verzija Windows Embedded Standard, koja će se izgraditi na Windows 7

Iduće generacija Windows Embedded Standard će donijeti bogatiji komplet rješenja za izradu pametnih, spojenih, servisno-orijentiranih uređaja.

Microsoft je objavio planove za iduću generaciju operacijskog sustava Windows Embedded Standard, koji se javlja pod šifrom "Quebec" koji će biti izgrađen na Windows 7 bazi. Windows Embedded “Quebec” donosi iduću generaciju tehnologija kao što su Silverlight 2, Windows Presentation Foundation i mogućnost zajedničkog rada s Visual Studio 2010.


LOS ANGELES — Oct. 28, 2008

Microsoft – pred-beta izdanje Windows 7

Prikazana rana verzija svog slijedećeg klijentskog operacijskog sustava namijenjenog za lakše i brže povezivanje PC-ova, raznih uređaja i Weba.

Microsoft je demonstrirao prvu punu javnu verziju operacijskog sustava Windows 7. Windows 7 će biti platforma koja će omogućiti izradu nove generacije rješenja za Windowse.


28.10.2008

K2 – izašao blackpoint™ beta 2 za izradu aplikacija za upravljanje poslovnim procesima u SharePoint okolišu

K2® je objavio besplatnu beta verziju svog softvera K2 blackpoint™ beta 2. K2 blackpoint softver omogućava korisnicima da brzo izgrade rješenja za praćenje poslovnih procesa (tijeka pola) u okolišu Microsoft Office SharePoint Servera 2007 i Windows SharePoint Services 3.0.

Čak i nestručnjaci mogu koristiti K2 blackpoint da kreiraju nove SharePoint tijekove posla koji premošćavaju područja biblioteka, lokacija, InfoPath obrazaca, server farmi i organizacija; upravlja odobrenjima; te usmjerava dokumente i stavke s popisa. Uz pomoć K2 blackpointa, sve se može napraviti bez i jednog retka kodiranja, a korisnici mogu sastaviti nove aplikacije na osnovu već postojećih informacija i tijekova poslova.

Za besplatnu 'trial'verziju K2 blackpoint beta 2, posjetite:        www.k2.com.


SAN JOSE, Calif. - October 28, 2008

Cisco – istraživanje o pravilima za sigurnost i njihovoj primjeni

Istraživanje otkrilo pukotinu između pravila i svijesti djelatnika o njihovom postojanju, te da ¼ tvrtki nema pravila za sigurnost

Cisco je objavio rezultate globalnog istraživanja o curenju podataka, koje je pokazalo koliko u tvrtkama postoje pravila za zaštitu i koliko se učinkovito primjenjuju, te razloge zbog kojih ih se djelatnici pridržavaju ili ih krše.

Istraživanje je pokazalo da 77 % poslovnih tvrtki ima sigurnosna pravila, no i to da ih jedna četvrtina nema. U tom propustu prednjače tvrtke iz Japana (39 %) i Ujedinjenog Kraljevstva (29 %).

Faktori koji utječu hoće li se djelatnici pridržavati sigurnosnih pravila ili ih kršiti su:

·   Svijest da postoje: Ako djelatnici ne znaju da pravila postoje, neće ih se pridržavati. U ovom propustu prednjače tvrtke iz SAD, Brazila I Italije.

·   Komunikacija: Informatičari moraju obavještavati ostale u tvrtki o sigurnosnim pravilima I obučavati ih. U tom najviše griješe u Europi, naročito UK I Francuska

·   Ažuriranje: 77 % profesionalnih informatičara vjeruje da njihova pravila treba češće ažurirati. S tim se slaže I polovica ostalih djelatnika. O tome su najglasniji bili u Kini (91 %) i Indiji (89 %).

·   Pravednost: Većina djelatnika smatra da pravila njihovih tvrtki nisu fer. To misle ispitanici iz 8 od ukupno 10 zemalja, a s tim se ne slažu samo djelatnici iz Njemačke I SAD.

·   Neusklađenost: Jedno od najznačajnijih nalaza istraživanja je bila razlika u tome kako obični djelatnici I informatičari gledaju na nepridržavanje pravila. Prema informatičarima djelatnici krše pravila iz raznih razloga, a da pri tome nisu svjesni sigurnosnih rizika. Djelatnici obični, međutim tvrde da pravila nemaju veze sa stvarnošću I potrebama njihovog posla.


SAN JOSE, Calif., October 29, 2008

Cisco – istraživanje o vizualnom umrežavanju pokazalo da je Internet promet sa političkim sadržajima porastao pet puta od predsjedničke kampanje 2004.

Što se tiče izvora političkih informacija, od Interneta je jača samo televizija.

Cisco je objavio rezultate istraživanja pod nazivom 'Visual Networking Index study' koje je procjenjivalo utjecaj online videa i ostalih aplikacija za društvene medije na američki politički angažman. Istraživanje je pokazalo sve značajniju ulogu koju vizualno umrežavanje igra kao izvor novosti i informacija o američkoj predsjedničkoj kampanji. Promet na Web stranicama s političkim video sadržajima je porastao pet puta u odnosu na promet za kampanje godine 2004. Čak 62 % ispitanika koristi Internet za praćenje kampanji i pronalaženje informacija vezanih za izbore, jači izvor od toga je jedino televizija.


Munich, October 27, 2008

Fujitsu Siemens Computers - Efficient E-Mail inicijativa rješava probleme oko rasta količine e-pošte i oko poštivanja EuroSOX zakonskih propisa

Fujitsu Siemens Computers osigurava arhiviranje i čuvanje e-pošte u skladu s EuroSOX direktivom

Fujitsu Siemens Computers je objavio Efficient E-Mail inicijativu , kao odgovor na izazove sve većeg rasta e-pošte i probleme poštivanja zakonskih propisa, posebno EuroSOX direktive.

EuroSOX je zbirni naziv za osmu EU direktivu o zakonima koji se odnose na upravljanje kompanijama, a koju će sve europske zemlje članice morati unijeti u svoje zakonodavstvo. Među ostalim, posljedica novih propisa je ta da će način na koji tvrtke koje arhiviraju e-poštu odmah postati kritični element za usklađenost s novim zakonima.

Fujitsu Siemens Computersova inicijativa za učinkovitu e-poštu daje kompletno rješenje i za probleme oko usklađenosti sa zakonom i za veliki rast količine e-pošte. Rješenje Efficient E-Mail daje upravljanje e-poštom od jednog kraja na drugi i arhiviranje, kroz kombinaciju prvoklasnog hardvera, softvera i pratećih usluga za idealnu infrastrukturu za Microsoft Exchange.


Munich, October 27, 2008

Fujitsu Siemens Computers – nova CentricStor VT biblioteka virtualnih vrpci na disku

Ekonomično rješenje za brzo uzimanje sigurnosnih kopija na disk, s brzim vremenom restauracije

Fujitsu Siemens Computers je predstavio novi uređaj CentricStor Virtual Tape Disk Library (VT DL) – biblioteku virtualnih magnetskih vrpci, koja se fizički čuva na diskovima. Rješenje je zasnovano na CentricStor VT Version 4.0. Sada i korisnici koji ne žele koristiti fizičke jedinice vrpci mogu uživati koristi napredne tehnologije CentricStorVT virtualnih traka. Izašla su dva nova izdanja, CentricStor VTA 500 DL Edition i CentricStor VTA 1500 DL Edition, i oba su već u prodaji.


Tokyo and Santa Clara, Calif., October 28, 2008

Fujitsu i Sun – novi server početne razine, sa SPARC64 VII procesorom i Solaris OS-om

Fujitsu i Sun Microsystems su objavili proširenja za svoju obitelj korporacijskih SPARC servera novim, početnim modelom servera SPARC Enterprise M3000, koji ima jedan quad-core SPARC64™ VII procesor i radi pod operacijskim sustavom Solaris™ 10. SPARC Enterprise M3000 server ima sve karakteristike obitelji servera zasnovane na SPARC64 procesorima, t.j. pouzdanost, dostupnost i mogućnost servisiranja kako kod mainframe sustava, ali u vrlo gusto pakiranom otvorenom sustavu, po ekonomičnim cijenama. Novi sustav je idealna platforma za single-threaded korporacijske aplikacije kao što su baze podataka, skladišta poslovno obavještajnih podataka (BIDW), planiranje korporacijskih resursa (ERP) i upravljanje odnosima s kupcima (CRM).

SPARC Enterprise M3000 server se odlikuje i posebnim mogućnostima kao što su ponavljanje instrukcija na hardverskom nivou, dinamička degradacija cache-memorije, prošireni kod za ispravak greški (ECC).

Cijeli sustav je smješten u svega dvije jedinice s policama (RU - rack units) i teži 22 kg), što znači da zauzima manje prostora,a ima i poboljšani i štedljiviji sustav hlađenja – uštede energije idu čak do 50 % u odnosu na ranije modele. Novi server će se prodavati kroz Fujitsuove i Sunove prodajne lance.


Sunnyvale, CA – October 28, 2008

NetApp – deduplikacija za sustav biblioteka virtualnih vrpci donosi velike uštede

NetApp je objavio početak isporuka deduplikacije za sustave biblioteka virtualnih  vrpci NetApp® Virtual Tape Library (VTL), što će korisnicima omogućiti da smanje kapacitete na disku potrebne za uzimanje sigurnosnih kopija bilo kojeg sustav za pohranu, čak i za do 95 %. NetApp omogućava velike uštede u odnosu na tradicionalne načine uzimanja sigurnosnih kopija jer smanjuje uporabo medija na vrpcama te infrastrukturu za pogonske jedinice vrpci. Sada se tome dodaje i vrlo učinkovito iskorištenje prostora na disku koji se koristi za pohranu VTL-a. Poboljšanje se dobiva deduplikacijom


Colorado Springs, Colo., October 29, 2008

Plasmon – proširenja za arhivski uređaj UDO Archive Appliance

Plasmon je objavio proširenja za svoj UDO arhivski uređaj. Izdanjem Archive Appliance verzija 4.11, Plasmon daje nove mogućnosti za arhiviranje i upravljanje arhiviranim podacima. Nove mogućnosti su daljinski pristup i praćenje, čuvar UDO Guard i povećani kapacitet cache memorije, što poboljšava performanse sustava, povećava sigurnost podataka i pojednostavljuje upravljanje.


20.10.08 – 26.10.08


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - October 20, 2008

Autonomy – objavljen ControlPoint, rješenje koje Microsoft SharePointu donosi mogućnost upravljanja informacijama u skladu s propisima

Autonomy je objavio Autonomy ControlPoint, rješenje za upravljanje informacijama za Microsoft Office SharePoint Server (MOSS). ControlPoint je prvo rješenje za upravljanje informacijama koje osigurava na pravilima zasnovanu real-time kontrolu za sve SharePoint sadržaje, te tako korisnicima omogućava da i SharePoint sadržajima upravljaju na način koji je u skladu s novim propisima za čuvanje informacija.

Autonomy ControlPoint omogućava poslove koji su kritični za upravljanje informacijama – klasifikaciju¸čuvanje i planirano uništavanje zastarjelih informacija. Sve to se odvija zahvaljujući jedinstvenoj sposobnosti da se razumije značenje informacija na kojima se surađuje putem višestrukih SharePoint servera i njihovih repozitorija za sadržaje. ControlPoint umanjuje potrebu da na svakoj lokaciji moraju biti prisutni stručnjaci za upravljanje rizicima, pravnici i službenici zaduženi za poštivanje propisa. Sve upravljane se vrši preko centraliziranog servisa koji radi na osnovu unaprijed definiranih pravila, a brine se da se pravila o upravljanju informacijama obvezno primjenjuju na cijeloj mreži.

MOSS je projektiran prvenstveno kao alat za upravljanje sadržajima i suradnju među djelatnicima, pa se uglavnom koncentrira samo na one faze u životnom ciklusu informacija koje se odnose na produktivnost, dok za održavanje i planirano brisanje sadržaja ima tek ograničene mogućnosti. ControlPoint donosi funkcionalnost na upravo tom polju.

Autonomy ControlPoint ima mogućnost razumjeti preko 1.000 tipova datoteka, centralno upravlja svim informacijama, te se brine za primjenu pravnih propisa o čuvanju i brisanju informacija koje se čuvaju na više SharePoint servera i u ostalim repozitorijima koji se mogu naći na WAN mreži neke organizacije. Neke od značajnijih funkcija za rad s MOSS-om su:

·   Puna integracija u SharePoint okoliš – na raspolaganju stoji više od 400 IDOL konektora pomoću kojih korisnici mogu pročitati više od 1000 tipova datoteka sa sadržajima.

·   Pogled u stilu instrument-table koji omogućava automatizirano upravljanje informacijama

·   Upravljanje svim SharePoint sadržajima na licu mjesta – nije potrebno replicirati sadržaje s ostalih poslužitelja i prekrojavati SharePoint okoliše da bi se ostvarilo propisano upravljanje. Sustav se brine i za to da se informacije vezane za neki pokrenuti pravni slučaj ne mogu zabunom izbrisati, dok su 'zamrznute' zbog tog pravnog postupka.

·   Dobivaju se i mehanizmi za naprednu analitiku, zaštitu izvještavanje. Postoji i potpora za napredne mogućnosti za MOSS sadržaje, kao što su klasteri, fasetirana navigacija i vizualizacije, čime se još više poboljšava sposobnost korisnika da upravlja svojim informacijama.


ZAGREB, 22. listopada 2008.

Microsoft Hrvatska i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj potpisali povelju o suradnji

Microsoft će pružati potporu u uspostavi naprednih rješenja za upravljanje informacijskim sustavima gradova, kreiranju elektroničkih informacijskih servisa za građane te edukaciji gradskih službenika, dužnosnika i samih građana u njihovu korištenju.

Microsoft Hrvatska je objavio da je s Udrugom gradova u Republici Hrvatskoj, potpisao povelju o suradnji na informatizaciji lokalnih gradskih uprava. Cilj suradnje Microsofta i Udruge gradova je razvoj naprednih rješenja za upravljanje javnom nabavom, dokumentima i sjednicama gradskih tijela te kreiranje informacijskih servisa za građane, što uključuje i izobrazbu gradskih dužnosnika i službenika. Rješenja za lokalnu i javnu upravu temeljit će se na konceptu Microsoftove platforme za pružanje usluga građanima – Citizen Service Platform – koja definira standarde i propise rješenja za elektroničku upravu te osigurava njihovu kvalitetu, učinkovitost, produktivnost i transparentnost pri pružanju usluga građanima i obavljanju javnih poslova. Obzirom kako se većina uprava, servisa i institucija u hrvatskim gradovima danas koristi Microsoftovim proizvodima poput operacijskog sustava Windows i Office uredskih aplikacija, a koje su se do sada dobavljale različitim kanalima i prema različitim licenčnim modelima, u sklopu povelje su dogovoreni i posebno povoljni uvjeti licenciranja za sve Microsoftove proizvode. Gradovi će tako moći transparentno pratiti stanje licenci po vrsti i broju, upravljati vlastitom softverskom imovinom te kvalitetnije raspolagati, upravljati i planirati proračunska sredstva za informatizaciju.

Uz proizvode i rješenja, Microsoft i partneri također će ponuditi programe izobrazbe u korištenju sustava za zaposlenike tijela lokalne samouprave, ali i ostale kategorije korisnika, poput socijalno ugroženih građana, dugotrajno nezaposlenih osoba, osoba s posebnim potrebama, hrvatskih ratnih vojnih invalida i slično. Nadalje, u sklopu programa tehnološkog jamstva – Software Assurance – zaposlenicima gradskih uprava omogućit će se besplatno kućno korištenje inačica Microsoft Office sustava koje koriste na poslu, besplatno multimedijsko školovanje te pravo na posebne pogodnosti pri nabavci najzastupljenijih Microsoftovih proizvoda za osobne potrebe.

Kako bi uspješno riješili probleme informatizacije lokalnih uprava Microsoftovi stručnjaci su proveli istraživanje u cilju boljeg shvaćanja njihovih internih procesa i utjecaja na konkretne ICT potrebe. Rezultat istraživanja je platforma za pružanje usluga građanima (Citizen Service Platform) koja će poslužiti kao osnova razvoja rješenja u okviru potpisanog ugovora o suradnji na unaprjeđenju ICT infrastruktura i informacijskih servisa u hrvatskim gradovima.


REDMOND, Wash. — Oct. 24, 2008

Microsoft – pristupanje radnoj grupi za standardiziranje messaging softvera

Microsoft je objavio da se pridružuje radnoj grupi za protokol za napredni red čekanja poruka (AMQP - Advanced Message Queuing Protocol), organizaciji koja se bavi izradom AMQP specifikacija. Microsoft se radnoj grupi pridružuje na poziv njenih ostalih članova.

AMQP je specifikacija za o platformi neovisan, otvoreni sustav za razmjenu poruka, koji je zasnovan na standardima. Primarni cilj AMQP-a je omogućiti komunikacije potrebne za poslovne procese.


REDMOND, Wash. — Oct. 21, 2008

Microsoft – svjetski protupiratski dan

Microsoft surađuje s korisnicima, partnerima i vladama i pokreće desetke protupiratskih inicijativa širom svijeta.

Microsoft je najavio svjetski dan borbe protiv piratstva, kada će se simultano pokrenuti niz akcija za izobrazbu, ali i policijskih akcija. Biti će obuhvaćeno 49 zemalja na šest kontinenata, a borba će biti usmjerena protiv ilegalne trgovine piratiziranim ili krivotvorenim softverom. Najavljeni programi uključuju kampanje za podizanje svijesti o pravima intelektualne svojine, angažmanima s poslovnim partnerima, obrazovnim institucijama, obukom kadrova koji se brinu za primjenu zakona, te pokretanje pravnih akcija protiv osumnjičenih za krivotvorenje i piratiziranje softvera.


Basingstoke, October 22, 2008

Kofax – novo elektroničko rješenje za obradu ulaznih faktura

Kofax je objavio Kofax e-Transactions, rješenje za obradu elektroničkih faktura, tako da sada korisnici mogu obraditi sve ulazne fakture, bilo da su došle elektronički, bilo na papiru. Kofax e-Transactions se potpuno uklapa u Kofax Capture i module za transformaciju.

Kofax e-Transactions prihvaća i kriptira datoteke za tisak ili uvezene podatke standardnim formatima za tekst, slike i XML (extensible markup language). Tako nastale elektroničke informacije se zatim skupljaju i isporučuju u Kofax Transformation Module na klasifikaciju, vađenje podataka i njihovo sređivanje.

Softver eliminira potrebu da se otisne, šalje poštom, prima i obrađuje fakture na papiru i ostale dokumente, čime se znatno smanjuju napori, vrijeme i troškovi oko njihove ručne obrade, a poboljšava se i točnost i brzina obrade.

Kofax e-Transactions koristi softversku tehnologiju koja je postala dostupna nakon što je Kofax kupio skandinavsku tvrtku OptiInvoice, koja se bavi softverom za obradu faktura.


San Jose, California, USA, September 22, 2008

Allied Telesis - novi iMG726MOD Gateway za 100M i Gigabit Triple Play mreže

Allied Telesis je objavio AT-iMG726MOD, novi Gigabit intelligent Media Gateway (iMG). iMG726MOD ima širinu pojasa i propusnu moć potrebnu za Triple Play mreže. Postoji izbor modularnih WAN modula koji se mogu priključiti bilo preko 100 Mbps aktivnog optičkog vlakna, GEPON ili 1Gbps vlakna.


Kawasaki, Japan, October 21, 2008

Fujitsu – novo HEMT pojačalo snage za satelitske komunikacije, bazne stanice mobitela i radare

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvijeno novo vrlo učinkovito i vrlo snažno pojačalo zasnovano na galij-nitridskim (GaN) tranzistorima s visoko pokretnim elektronima (HEMT - high electron mobility transistors) koji daju preko 300 Watta snage u C pojasu (4 d 8 GHz), s učinkovitošću od 60 % kao omjer između ulazne istosmjerne snage pretvorene u visoko-frekventni izlazni signal. Uporaba GaN HEMT tehnologije povećava izlaznu snagu za 6 puta u odnosu na dosadašnja pojačala koja koriste galijev arsenid (GaAs) tranzistore. Očekuje se da će to povećati domet radara za 2,4 puta. Očekivano područje primjene su odašiljački sustavi za satelitske komunikacije, iduću generaciju baznih stanica za mobilne telefone, te za radare.


SUNNYVALE, Calif., October 20, 2008

Juniper Networks – Intelligent Services Edge, novi paket za mreže

Juniper Networks je objavio Intelligent Services Edge, potpuno integrirani portfelj novih hardverskih i softverskih mogućnosti za gradnju mreža visokih performansi. Novo rješenje koristi arhitekturne prednosti Juniperovog softvera JUNOS® i naprednih platformi iz serija M- i MX. Intelligent Services Edge će pružateljima mrežnih servisa omogućiti da svojim korisnicima ponude sveobuhvatni raspon usluga putem jedinstvenog operacijskog sustava s maksimalnim mogućnostima za skalabilnost.


Redwood Shores, CA – October 20, 2008

Oracle – novo izdanje Oracle® Adaptive Access Managera, softvera za zaštitu

Oracle je proširio svoja rješenja za upravljanje identitetima i pristupom i zaštitu protiv phishinga, pharminga, trojanaca, krađe ključeva, napada preko proxy servera, te prijetnji iznutra. Objavljen je Oracle® Adaptive Access Manager 10g Release 3.

To je sigurnosni softver koji je svjestan konteksta ponašanja profila zaštitnog softvera u stvarnom vremenu, te tako otkriva anomalije i pokušaje prijevare.


13.10.08 – 19.10.08


Rovinj, 14.-18.listopada 2008

BCC Services, NetApp i VMware na HrOUG-u u Rovinju

BCC Services je i ove godine sudjelovao u tradicionalnoj konferenciji Hrvatske udruge Oracle korisnika u Rovinju. Zajedno sa svojim partnerima NetAppom i VMwareom je održan niz referata, a učestvovali smo i u panel diskusijama. BCC Services je bio izložio snažnu konfiguraciju servera na kojoj su demonstrirane mogućnosti o kojima se govorilo u referatima. Zainteresirani učesnici konferencije su imali priliku i vidjeti praktičnu demonstraciju predloženih rješenja za njihove probleme.

Materijale s predavanja koja su održali stručnjaci iz našeg tima potražite na BCC Services Web stranicama (www.bccservices.com).

Naš tim je održao (kronološkim redom) slijedeća predavanja:

·   Helmut Putzenlehner, NetApp: Virtual Machines and consumer storage space

·   Helmut Putzenlehner i Timofey Gudilin; NetApp: Backup and Restore Databases in minutes

·   Željko Kovač, HEP: Oracle legacy aplikacije i virtualizacija

·   Bernd Dultinger, NetApp: Take your business further!

·   Pavel Korcan, NetApp: Uncompromised business agility with Oracle, NetApp and VMware

·   Saša Hederić, VMware: VMware virtualizacijska platforma, kvalitetan temelj za vaše poslužitelje

·   Pavel Korcan, NetApp: Data Protection for Oracle

Učesnici su kroz naš nastup imali priliku saznati kako ostvariti:

·  uzimanje sigurnosnih kopija (backup) za nekoliko minuta,

·  oporavak (recovery) i uspostavljanje (restore) kritičnih aplikacija u slučajevima katastrofalnih ispada za u vremenu koje se mjeri u minutama, umjesto satima,

·  kako se tradicionalne strategije za sigurnosne kopije mogu naprednim rješenjem za snimku stanja (snapshot) u jednostavnim koracima promijeniti u rješenja za brzu rekonstrukciju uništenih podataka,

·  kako bitno povećati korištenje postojećih resursa, te konačno:

·  kako virtualizacijom doći do nove, više razine – dodjeljivanja resursa kapacitetima za pohranu.

Bila je izložena slijedeća oprema:

·  6 esx virtualnih servera,

·  NetApp storage FAS270C

·  klijenti na okruženjima koje i danas koristite u svojim radnim sredinama

·  posjetitelji su imali priliku koristiti i njihove vlastite resurse (prijenosno računalo).

·    


Redmond, Wash. — Oct. 13, 2008

Microsoft – izašao Silverlight 2

Microsoft je objavio početak isporuka Silverlighta 2, rješenja za kreiranje i isporuku aplikacija i medijskih sadržaja putem Web preglednika. Silverlight 2 donosi cijeli niz novih mogućnosti i alata za razvoj i zajednički rad razvojnog tima, te poboljšanu sigurnost aplikacija.

Novosti koje donosi Silverlight 2 su:

·   Potpora za .NET Framework kroz bogatu biblioteku temeljne klase. Ovo je kompletni podskup punog .NET Frameworka.

·   Snažne ugrađene kontrole. Uključuju DataGrid, ListBox, Slider, ScrollViewer, kontrole za kalendar i druge.

·   Napredna potpora za skinove i šablone. Za lakšu prilagodbu izgleda i načina rada s aplikacijom.

·   Duboko zumiranje. Za interaktivnost i navigaciju po slikama ultra visoke rezolucije.

·   Sveobuhvatna potpora za mrežni rad. Potpora spremna za trenutnu uporabu za pozivanje REST, WS*/SOAP, POX, RSS i standardnih HTTP servisa, za kreiranje aplikacija koje se lako integriraju s postojećim pozadinskim sustavima.

·   Proširena potpora za .NET Framework jezike. Silverlight 2 ima potporu za cijeli niz programskih jezika, kao što su n.pr. Visual Basic, C#, JavaScript, IronPython i IronRuby, što olakšava rad piscima.

·   Napredna zaštita sadržaja. Sada je u ovo uključen Silverlight DRM, pokretan kroz PlayReady, što daje robusnu zaštitu sadržaja.

·   Poboljšana skalabilnost servera i proširena potpora za oglašavanje. To uključuje nove mogućnosti za streaming i progresivni download, superiorne tehnike za optimizaciju mašina za pretraživanje, te potporu za iduću generaciju in-stream oglasa.

·   Partnerski eko-sustav. Partneri koji razvijaju svoje aplikacije mogu koristiti prednosti Silverlight aplikacija koristeći Visual Studio.

·   Potpora za razne platforme i razne preglednike. osigurana je potpora za Mac, Windows i Linux, za Firefox, Safari i Windows Internet Explorer.

Silverlight 2 se može preuzeti na stranici:

http://www.microsoft.com/silverlight


AMSTERDAM, Netherlands – Oct. 14, 2008

Microsoft – najavljen Microsoft Office Communications Server 2007 Release 2

Microsoft je najavio Microsoft Office Communications Server 2007 Release 2 (R2). Proizvod je trenutno u fazi privatnih beta testova, a na tržište izlazi u veljači 2009. Office Communications Server 2007 R2 donosi važne nove funkcije na polju glasovnih komunikacija, te nove alate za pisce softvera. Mnogi korisnici već sada koriste Office Communications Server umjesto kućnih telefonskih centrala, a uz Microsoft Office Communicator 2007 su razvijene mnoge aplikacije za pokretne i udaljene djelatnike. mnogi korisnici preskaču cijelu jednu generaciju Internet protokol (IP) tehnologije za kućne centrale i odmah prelaze na unificirane komunikacije i softverski kontrolirani protokol za prijenos govornih komunikacija preko Interneta (VoIP voice over Internet protocol). Office Communications Server radi i sa starijim kućnim PBX i IP PBX centralama, pa tako nema potrebe mijenjati cijelu postojeću telekomunikacijsku infrastrukturu. i

Office Communications Server je do dubine integriran sa sustavima Microsoft Office, Microsoft Exchange Server i Office SharePoint Server.

Nove mogućnosti Office Communications Servera 2007 R2 uključuju mogućnosti za suradnju među djelatnicima, proširene mogućnosti za govorne komunikacije i nove razvojne alate.


Tokyo and Santa Clara, Calif., October 13, 2008

Fujitsu i Sun – novi SPARC Enterprise T5440 Server

Fujitsu i Sun Microsystems su objavili SPARC® Enterprise T5440 server, prvi server koji daje skalabilnost i pouzdanost tradicionalnih sustava srednje veličine koristeći UltraSPARC® T2 Plus arhitekturu.

SPARC Enterprise T5440 server koji radi pod operacijskim sustavom Solaris™ 10 daje rekordne performanse i srednje velikim korisnicima omogućava da konsolidiraju i virtualiziraju aplikacije, uključivši baze podataka sna kojima se obrađuju velike količine on-line transakcija (OLTP – On Line Transaction Processing), CRM i ERP. U kompaktnom paketu veličine 4U, SPARC Enterprise T5440 server povećava iskorištenje servera uz smanjenu potrošnju energije.


PALO ALTO, Calif. / EMERYVILLE, Calif. – October 14, 2008

VMware – tvrtka Peet’s Coffee & Tea je od 100 fizičkih servera virtualizacijom došla na njih svega 20

VMware je objavio kako je američka tvrtka Peet’s Coffee & Tea, koja se bavi prodajom kave i čajeva uvela VMware Infrastructure 3 i VMware Stage Manager i stvorila skalabilnu, učinkovitu i pouzdanu platformu za obradu poslovnih podataka (ERP - enterprise resource planning), upravljanje inventarom u prodavaonicama, te za razvoj i testiranje aplikacija prije nego se puste u redovan rad. VMware je odabran za potporu Peetovog jedinstvenog sustava za narudžbe, proizvodnju i isporuku, zvanog 'prži-po-narudžbi' ('roast-to-order') preko koga se snabdijeva preko 180 vlastitih dućana, drugi maloprodajni dućani, pa čak i kupci kojima se dostava vrši u kuću. Za sve to im je potrebna vrlo učinkovita i pouzdana informatička platforma.

Nakon što su odabrana i uveden VMware Infrastructure 3, značajno su poboljšane performanse aplikacija i dostupnost sustava, a virtualizacijom su postignute i znatne uštede. Peet’s je u ovom trenutku virtualizirao oko 80 % svoje informatičke infrastrukture, a jedan od rezultata je i taj da se broj fizičkih servera sa njih oko 100 smanjio na svega 20.


06.10.08 – 12.10.08


Rovinj, 14.-18.listopada 2008

BCC Services - s NetAppom i VMwareom na 13. konferenciju HrOUG u Rovinju

BCC Services i ove godine sudjeluje u tradicionalnoj konferenciji Hrvatske udruge Oracle korisnika u rovinju. Zajedno sa svojim partnerima NetAppom i VMwareom će održati niz izlaganja i učestvovati u diskusijama. Osim toga, BCC services izlaže i snažnu konfiguraciju servera na kojoj će se u okviru radionica i demonstrirati neke od mogućnosti o kojima će se govoriti. Zainteresirani učesnici konferencije koji imaju neka posebna pitanja ili probleme se pozivaju da nas kontaktiraju prije konferencije, a naši i stručnjaci naših partnera će im pripremiti rješenja i demonstrirati tijekom konferencije.

Pozivamo vas da poslušate slijedeća predavanja i diskusije:

Srijeda 15.10

12:00

Helmut Putzenlehner, NetApp:
Virtual Machines and consumer storage space

14:30

Helmut Putzenlehner i Timofey Gudilin; NetApp:
Backup and Restore Databases in minutes

15:30

Željko Kovač, HEP:
Oracle legacy aplikacije i virtualizacija

16:30

B.Dultinger, NetApp, H.Sagrak, BCC Services: Forum - Kako postići poslovanje učinkovitijim


Četvrtak 16:10

17:30

Bernd Dultinger, NetApp:
Take your business further!


Petak 17:10

10:00

Pavel Korcan, NetApp:
Uncompromised business agility with Oracle, NetApp and VMware

11:00

Saša Hederić, Vmware:
VMware virtualizacijska platforma, kvalitetan temelj za vaše poslužitelje

12:00

Pavel Korcan, NetApp:
Data Protection for Oracle


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - October 7, 2008

Autonomy - IDOL za Fiatov portal za tehničku pomoć

Autonomy je objavio da je Fiat izabrao Autonomiev IDOL za svoj portal eTech, koji osigurava tehničku pomoć Fiatovim dilerima, prodavačima i servisnim radionicama širom svijeta. Rješenje pokriva proizvodne programe Fiat, Lancia, Alfa Romeo i Fiat Professional i osigurava potporu za kupce u više od 80 zemalja. eTech je referentni portal za tehničku dokumentaciju, a mjesečno ima preko 25.000 tehničkih upita, postavljenih na 11 različitih jezika.

IDOL-ova jedinstvena sposobnost pretraživanja Conceptual Search omogućava Fiatovim serviserima da odmah pronađu i pristupe relevantnim sadržajima, čak i ako se ključne riječi koje su korištenje za postavljanje upita ne nalaze u sadržaju nađenih dokumenata. Pored toga, IDOL-ova mogućnost automatskog povezivanja (Automatic Hyperlinking) na nenametljiv način upozorava i na sadržaje koji su koncepcijski slični, tako da su na raspolaganju sve informacije potrebne da se riješe i najsloženiji slučajevi. Budući planovi za Autonomievo rješenje uključuju i dodatak mogućnosti za korištenje audio i video sadržaja.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - Oct. 6, 2008

Autonomy – Web portal svjestan situacija, za centre za sigurnost i zaštitu

Rješenje za zaštitu i nadzor koje omogućava siguran pristup obavještajnim informacijama preko standardne Internet veze

Autonomy je objavio svoj novi portal Situational Awareness Web Portal, koji globalnim kompanijama nudi priliku da kontroliraju i prate njihove aktivnosti vezane za sigurnost i nadzor preko Internet veze, uz bogato korisničko sučelje.

Portal je zasnovan na Autonomievoj tehnologiji IDOL. Novi sustav može razumjeti značaj nekog događaja i uspostaviti automatsku vezu. Na primjer, slušanjem razgovora preko radija mogu se prepoznati osobe koje govore, razumjeti o čemu razgovaraju, te pronaći postojeće informacije relevantne za tu temu. To ubrzava klasične istražne metode i omogućava istraživanje pomoću analize koncepta, koje otkrivaju trendove i uzorke skrivene u skupu podataka.


SEATTLE — Oct. 6, 2008

Microsoft – najavljeni novi alati za poslovno-obavještajne aplikacije

Nova tehnologija za poslovno-obavještajne informacije, po principu samoposluživanja i nove mogućnosti za skladišta podataka

Microsoft je najavio nove tehnologije koje će poduzećima omogućiti da poslovno obavještajne informacije (BI - Business Intelligence) stave na raspolaganje svim djelatnicima kojima su potrebne.

Predstavljene su nove mogućnosti za analizu po principu samoposluživanja, najavljene pod šifrom "Project Gemini", te pripremu izvještaja po načelu samoposluživanja koje dolazi u slijedećem izdanju Microsoftovog SQL Servera, čiji je fokus na BI, a šifra mu je "Kilimanjaro". Pored toga, Microsoft će osigurati i mogućnosti za napredno skladištenje podataka (data warehousing), koje se razvija pod šifrom "Madison".


Basingstoke, October 7, 2008

Kofax - Kofax Express, profesionalno skeniranje za male i srednje korisnike

Kofax je objavio Kofax Express, aplikaciju za skeniranje grupa dokumenata. Kofax Express je zasnovan na iskustvima korisnika Microsoft Office 2007 i osigurava osnovne funkcije za skeniranje i indeksiranje, kao što su real-time gledanje slika, automatsko indeksiranje pomoću bar kodova, mogućnosti automatskog pronalaženja ključeva iz same slike, izlaze u JPEG, TIFF i PDF formatima, te skriptove za prebacivanje skeniranih sadržaja u Microsoftov SharePoint i druge repozitorije. Aplikacija uključuje i Kofaxov VirtualReScan (VRS), koji je postao de facto standard koji značajno poboljšava kvalitetu skeniranih slika.

Kofax Express je vrlo praktično rješenje za male i srednje organizacije. Za razliku od Kofax Capturea, proizvoda koji je namijenjen za profesionalno skeniranje velikog broja grupa dokumenata, Kofax Express je napravljen za jednog korisnika i jedan skener i skeniranje dokumenata po grupama.


SUNNYVALE, Calif. - Oct 8, 2008

NetApp – deduplikacijom potrebni kapaciteti za pohranu smanjeni za čak 83 %!

NetApp je objavio da je institut Duke Institute for Genome Sciences and Policy (IGSP) koristeći NetAppovu de-duplikaciju dramatično smanjio svoj potrebni kapacitet za pohranu podataka, te time ostvario i uštede na ukupnoj cijeni hardvera, potrošnji energije, te poslu oko administriranja sustava.

Institut IGSP radi u okviru sveučilišta Duke a bavi se interdisciplinarnim istraživanjima na polju znanosti o genomima.

Kreiranje i analiziranje genomskih informacija zahtijeva značajne kapacitete za pohranu podataka. IGSP je imao infrastrukturu za pohranu koja je s početnih 4 TB u roku od dvije godine narasla na 300 TB. Većina tih podataka je spremljena u velike Oracle® baze podataka na serverima koji su radili samo to, te na lokalno priključenim uređajima za pohranu. Institut je samo kupovao nove diskove i dodjeljivao ih Oracle bazi. Ubrzo se pokazao i problem administriranja cijelog sustava.

Da bi riješio problem brzog i velikog rasta, IGSP je pokrenuo projekt za virtualizaciju servera, čime je 40 fizičkih servera svedeno na svega 3 za Oracle aplikacije. U sklopu ovog projekta, IGSP je također prešao s lokalno priključenih uređaja za pohranu na konsolidirane NetAppove FAS sustave priključene preko mreže.

Danas se IGSP-ov radni okoliš sastoji od serverske farme s 40 procesorskih čvorova, 3 VMware® ESX servera, i 50 aplikacijskih servera za mješovite potrebe, a svi podaci se stavljanju na raspolaganje pomoću klaster sustava za pohranu NetApp FAS3070.


SUNNYVALE, CA - 10/07/08

Fujitsu - UDS 1000, sustav za pohranu za manje i srednje korisnike

Novi SAN i NAS sustav za male i srednje korisnike, po pristupačnoj cijeni koristi Fujitsu ETERNUS Storage i Microsoft WUDSS

Fujitsu Computer Systems Corporation je objavio početak isporuka UDS 1000, uređaja za pohranu koji se priključuje preko mreže (NAS - network-attached storage) koji ima kapacitet čak do 24 TB, a koristi Microsoft's WUDSS (Windows Unified Data Storage Server) i konzolu za upravljanje (Management Console). UDS 1000 koristi Fujitsu ETERNUS® tehnologiju.

UDS 1000 je namijenjen malim i srednjim poduzećima koje koriste operacijski sustav Windows, trebaju sustav za unificiranu pohranu podataka, no nemaju dovoljno sredstava da uvedu mrežu za pohranu (SAN - storage-area network).


Asia Pacific, October 06, 2008

Fujitsu – nova notebook računala, LifeBook S6520 i S6420

Fujitsu PC Asia Pacific je objavio nove modele notebook računala, LifeBook S6520 i S6420. Novi modeli koriste najnoviji grafički procesor, S3 Graphics Chrome 430 ULP, te se odlikuju novim mogućnostima za uštedu energije i za grafiku.


8th October 2008

Fujitsu Services – istraživanje pokazalo da brojne i česte izmjene u sastavu konzultantskih timova nisu prihvatljive

Fujitsu Services (tvrtka od koje je nastao BCC Services), je objavila rezultate istraživanja koji su pokazali da su izmjene u konzultantskim timovima vrlo nepoželjne, jer mogu dovesti do toga da korisnik "izgubi povjerenje" u konzultantsku organizaciju. Jedna trećina ispitanika taj problem smatra toliko ozbiljnim da namjerava u ugovor staviti odredbe koje će ograničiti broj dozvoljenih promjena u konzultantskom timu. Prema istraživanju, 58% ispitanika je imalo priliku doživjeti tri i više promjena u konzultantskom timu, a 4% projekata je pretrpjelo čak i više od 10 promjena u timu!


SUNNYVALE, Calif., October 6, 2008

Juniper Networks – priručnik "JUNOS za neznalice"

Juniper Networks je objavio priručnik "JUNOS za neznalice" ("JUNOS® for Dummies"), praktični vodič za korištenje JUNOS softvera, mrežnog operacijskog sustava koji upravlja Juniperovom mrežnom infrastrukturom.


PALO ALTO, Calif., October 7, 2008

VMware –organizacija za zdravstvo više ne treba deset novih servera tjedno

Vmware je objavio kako je organizacija za zdravstvo, Interior Health Authority (IHA), u kanadskoj pokrajini Britanska Kolumbija, putem standardizacije na VMwareov paket za virtualizaciju i upravljanje, VMware Infrastructure 3, ostvarila poboljšanja na polju otpornosti sustava, mogućnosti upravljanja i performansi bitnih aplikacija, uz istovremeno smanjenje troškova.

IHA se brine za zdravstvene usluge za više od 750.000 stanovnika Britanske Kolumbije, putem mreže od 183 bolnica i ureda rasutih širom jugoistočnog dijela provincije. Unazad nekoliko godina, količina elektroničkih podataka je rasla za redove veličina, pa se IHA našla u situaciji da je svaki tjedan trebala dodavati čak 10 hardverskih servera da održi korak s potrebama poslovanja. Uskoro su nastali nepremostivi problemi i što se tiče troškova nabavi i što se tiče prostora za smještaj tolike opreme. IHA je pozvala u pomoć Vmware, da im pomogne povratiti kontrolu nad njenim informatičkim okolišem i pronađe učinkovitiji način upravljanja kritičnim aplikacijama i pohranom podataka.

VMware je uveo rješenja koja su vrlo brzo učinila nabavu novih servera suvišnom (računa se da su ušteđena sredstva za nabavku barem 200 fizičkih servera). IHA trenutno koristi oko 250 virtual mašina (VM-ova) u dva data centra, koji su potpuno redundantni, što im osigurava otpornost i brz oporavak nakon eventualnih katastrofa. Svim virtualnim mašinama se upravlja centralno, pomoću VMwareovog proizvoda VirtualCenter. Skoro 95 % virtualiziranih aplikacija radi pod Windowsima, u što spadaju i Microsoft Exchange, SharePoint i SQL Server, te Oracle baze podataka i razne posebno napisane aplikacije za izdavanje računa, raspoređivanje i za brigu za pacijente.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018