sm-0812

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2008. – prosinac


u ovom broju:

15.12.08. – 31.12.08.

-  Fujitsu – integracija Microsoft Office SharePoint Servera 2007 sa cijelim programom skenera

-  Fujitsu Siemens Computers – novi najbrži Web server na svijetu

-  Fujitsu Siemens Computers i SAP – suradnja za brze poslovne rezultate za srednje velike korisnike

-  Microsoft Hrvatska - važna sigurnosna zakrpa za Internet Explorer preglednik

-  Microsoft Hrvatska - uloga tehnologije u vrijeme ekonomske krize

-  Microsoft – objavljena dokumentacija o načinu na koji je primijenjena norma za dokumente otvorenog formata

-  NetApp - prošireni SANscreen daje veću učinkovitost data centra

-  VMware – platforma za upravljanje i virtualizaciju pomaže u rastu poslovanja

-  Cisco – izvještaj o svjetskim prijetnjama za sigurnost

08.12.08. – 14.12.08.

-  Autonomy – proglašen vodećom tvrtkom za inovacije u e-pošti i poštivanje propisa o e-porukama

-  Autonomy – pobjednik u ratu oko korporacijskog pretraživanja, kaže informatički časopis Computer Business Review

-  Microsoft – novosti u obitelji BizTalk Server proizvoda

-  Microsoft – novi alati za otkrića, prikazani na eScience konferenciji

-  Kofax – najnovije izdanje Communication Server i Fax-Over-IP (FoIP) softvera

-  Fujitsu – novi diskovi od 2,5 inča sa 6 Gb / sa SAS sučeljem, za korporacijsku uporabu

-  Fujitsu Siemens Computers – malo, gusto i vrlo snažno – novi PRIMERGY NAS Blade

01.12.08. – 07.12.08.

-  Autonomy – najveća arhiva podataka na svijetu

-  Autonomy - OEM sporazum s tvrtkom Firmware

-  Microsoft – inicijativa za razmjenu dokumenata pokazala rezultate

-  Fujitsu Services – produžen ugovor za rad sa sustavom za operatere britanskih željeznica

-  Juniper Networks – kako je laboratorij za istraživanje mozga udvostručio performanse mreže i prepolovio vrijeme potrebno za njeno upravljanje

-  Juniper – mreža za e-upravu za indijsku državu Chhattisgarh

-  VMware – početak isporuka VMware View 3, za virtualizaciju desktopa

 


15.12.08. – 31.12.08.


Sunnyvale, CA, December 17, 2008

Fujitsu – integracija Microsoft Office SharePoint Servera 2007 sa cijelim programom skenera

Fujitsu Computer Products of America je objavio integraciju Microsoft Office SharePoint Servera 2007 sa cijelom linijom Fujitsu skenera, od skenera za radne grupe do radnih. Integracija je obavljena u suradnji s tvrtkom KnowledgeLake Connect technology. Softver za upravljanje sadržajima od KnowledgeLakea omogućava da se bilo koje stolno računalo spojeno na Fujitsu skener integrira s Office SharePoint Serverom 2007,.


Munich, December 17, 2008

Fujitsu Siemens Computers – novi najbrži Web server na svijetu

Fujitsu Siemens Computers je objavio da je službeno, prema rezultatima usporedbenih testova, PRIMERGY RX600 rack server proglašen najbržim Web serverom na svijetu.

Za testiranje pomoću novih testova SPECweb2005, Fujitsu Siemens Computers je iskoristio nove multi-core procesore iz obitelji Intel Dunnington, na PRIMERGY RX600 S4 rack serveru namijenjenom za data centre.

Test SPECweb2005 mjeri rad stroja koji radi kao Web server, koji poslužuje statičke i dinamičke zahtjeve za stranicama, te simulira tri različita scenarija poslova. Novi svjetski rekord kojeg je postavio PRIMERGY RX600 S4 je dao SPECweb2005 rezultat od 47.504.


Walldorf/Munich, December 17, 2008

Fujitsu Siemens Computers i SAP – suradnja za brze poslovne rezultate za srednje velike korisnike

Fujitsu Siemens Computers i SAP su objavili da se Fujitsu Siemens Computers pridružuje programu 'SAP® Business All-in-One fast-start', koji ima za cilj srednje velikim tvrtkama omogućiti brzo uvođenje specijaliziranog polovnog softvera. Korisnici će od sada dobiti SAP® Business All-in-One rješenja unaprijed instalirana na hardveru od Fujitsu Siemens Computersa. Ta kombinacija daje srednje velikim tvrtkama ekonomično rješenje koje se brzo i lako uvodi. Rješenja su predviđena za proizvodne organizacije, veleprodaju i uslužne djelatnosti.

Sporazum je globalan, a primjenjuje se na razini pojedinih zemalja uz pomoć kvalificiranih lokalnih partnera u pojedinim zemljama.


17. prosinca 2008

Microsoft Hrvatska - važna sigurnosna zakrpa za Internet Explorer preglednik

Microsoft je objavio važnu sigurnosnu zakrpu za Internet Explorer preglednik. Otkada je doznao za problem, Microsoftov sigurnosni tim je u rekordnom roku razvio i iskušao zakrpu te je ponudio na preuzimanje. Svim korisnicima koji su uključili funkcionalnost automatskog preuzimanja sigurnosnih ispravaka i unaprjeđenja za Windows operacijski sustav zakrpa je dostavljena automatski, a svima onima koji to rade ručno preporuča se da ju čim prije preuzmu s internetskih stranica Microsoft Update servisa na adresi http://update.microsoft.com.

Uz navedenu zakrpu te već otprije ugrađene sustave zaštitnih filtara protiv phishing napada i kontrole upisa valjanih i sigurnih internetskih adresa, Internet Explorer 7 osigurava i jamči nesmetano i sigurno korištenje internetskih servisa. Za više informacija o najboljim metodama i načinima zaštite osobnih računala od računalnih virusa i svih ostalih sigurnosnih prijetnji posjetite internetske stranice na adresi http://www.microsoft.com/protect.


16. prosinca 2008.

Microsoft Hrvatska - uloga tehnologije u vrijeme ekonomske krize

Microsoft Hrvatska je na svojim Web stranicama objavio članak o tome kako uz pomoć informatike olakšati položaj u teškim ekonomskim uvjetima. Nakon analize stanja, Microsoft izlaže kako se pomoću informatike mogu postići uštede i poboljšanje poslovanja, o važnosti stručnog osoblja, a na kraju daje upozorenje da i prekomjerni i neopravdani oprez može biti štetan – ulaganja u inovacije se isplate io kada su vremena loša.


REDMOND, Wash. — Dec. 16, 2008

Microsoft – objavljena dokumentacija o načinu na koji je primijenjena norma za dokumente otvorenog formata

Objavljujući dokumentaciju o načinima na koje je primijenjena potpora za ODF i Open XML norme, Microsoft se zalaže za veću transparentnost u procesu stvaranju mogućnosti razmjene i rada s dokumentima.

Microsoft je objavio dokumentaciju o načinu na koji je primijenio potporu za OASIS Open Document Format (ODF) verziju 1.1 u Microsoft Office 2007 Service Packu 2, koji je trenutno u beta verziji, dok će puna verzija izaći tijekom iduće godine. Uskoro će biti objavljena i dokumentacija o primjeni Open XML (Ecma 376 Edition 1) u Office proizvodima.

Microsoftova dokumentacija o primjeni sadrži slijedeće:

·  Detalji o odlukama vezanim za primjenu. Kada primjenjuje neki standard, pisac može ustanoviti da je tekst norme dvosmislen ili da dozvoljava više nogo bi trebalo. U tim slučajevima pisci softvera moraju odlučiti što će odabrati.

·  Detalji o dodatnim podacima upisanim u datoteke. Standardi za formate datoteka obično dozvoljavaju da se u sadržaj datoteka upišu dodatne informacije koje su specifične za određenu primjenu (kao n.pr. razna prilagođenja koja korisnik može napraviti).

·  Detalji o varijancama pri uvođenju. U svakoj primjeni uvijek ima slučajeva gdje se primjenitelj ne može točno pridržavati norme, zbog ovog ili onog razloga. Na primjer, de facto usvojena praksa se može razlikovati od specifikacija, ili su korisnici jasno dali na znanje da žele nešto različito. U tim slučajevima je potrebno te razlike jasno dokumentirati, kako bi ostali pisci točno znali o čemu se radi.


Sunnyvale, Calif. - December 16, 2008

NetApp - prošireni SANscreen daje veću učinkovitost data centra

NetApp je objavio početak isporuka SANscreen® 5.0, novog dodatka u paketu SANscreen proizvoda za upravljanje pohranom podataka. NetApp® SANscreen softver čini pohranu podataka učinkovitijom, tako da proaktivno podešava resurse za pohranu s potrebama koje dolaze iz aplikacija.

SANscreen 5.0 donosi nekoliko novih mogućnosti za upravljanje kapacitetima, u što je uključeno novo skladište podataka i ugrađeni motor za poslovno obavještajne informacije, koji daju globalnu vidljivost infrastrukture i fleksibilne mogućnosti za izvještavanje.


PALO ALTO, Calif. —December 16, 2008

VMware – platforma za upravljanje i virtualizaciju pomaže u rastu poslovanja

Za poslovanje koje raste 100 % godišnje, potrebna je skalabilna informatička platforma i aplikacijski okoliš visokih performansi i visoke dostupnosti

VMware je objavio kako je Riverstone Residential Group (RRG), najveća privatna tvrtka za upravljanje stambenim objektima u SAD virtualizirala skoro cijeli svoj Windows aplikacijski okoliš, na VMwareovoj platformi za upravljanje i virtualizaciju, VMware Infrastructure 3.

RRG upravlja s više od 192.000 stambenih zgrada u 29 država i u Washington DC-u. poslovanje raste za više od 100 % godišnje. Tako brz rast poslovanja je predstavljao značajno opterećenje za postojeće serverske i SAN (Storage Area Network) resurse. Od kada je uveden VMware Infrastructure, umjesto ranijih kvarova na diskovima, koji su bili čest i velik problem, dobiven je pouzdan sustav koji je povećao raspoloživost aplikacija. Usput je izvršena i konsolidacija desetaka servera na četiri fizička host računala, na kojima radi 84 virtualnih mašina.

Sada je preko 95 % RRG-ovih aplikacija virtualizirano, uključivši i sustav za ljudske resurse, e-mail sustav i aplikaciju za upravljanje zgradama. Sve aplikacije su zasnovane na Windowsima.


SAN JOSE, Calif. - December 15, 2008

Cisco – izvještaj o svjetskim prijetnjama za sigurnost

Izdanje za godinu 2008 upozorava na sve sofisticiranije ciljane napade preko Interneta i na sve lukaviju on-line kriminalnu ekonomiju.

Cisco je objavio izvještaj o sigurnosti koji upozorava da napadi preko Interneta postaju sve više sofisticirani i specijalizirani, te da kriminalci željni zarade stalno usavršavaju načine za krađu podataka od poslovnih organizacija, djelatnika i potrošača. Godišnji Ciscov izvještaj za godinu 2008 identificira ovogodišnje glavne prijetnje za sigurnost, i nudi preporuke za zaštitu protiv napada koji se sve brže šire, koji se sve teže otkrivaju i koji iskorištavaju tehnološke i ljudske slabosti.

Glavne prijetnje na mreži su:

·  Spam. 200 milijardi poruka svakog dana, odnosno 90% sve pošte je spam.

·  Phishing. Za sada ciljani phishing predstavlja svega oko 1 % svih phishing napada, no očekuje se porast jer kriminalci personaliziraju spam i poruke izgledaju sve uvjerljivije.

·  Botnets. Ovo postaje osnova kriminalnih aktivnosti na Internetu. Ove godine su mnoge legitimne stranice bile zaražene zloćudnim kodom IFrames, koji je posjetitelje preusmjeravao na stranice sa download zloćudnog softvera.

·  Socijalni inženjering. Sve više raste uporaba društvenog inženjeringa da se žrtve navedu da otvore neku datoteku ili da kliknu na link.

·  Otmica reputacije. Sve više cyber kriminalaca koristi prave e-mail adrese otvorene kod velikih, respektabilnih pružatelja usluga Web pošte i s njih šalju spam. Koristeći (i uništavajući) reputaciju legalnog pružatelja usluga uspiju poslati više spama, jer se pošta koja dolazi s respektabilnih domena obično ne filtrira i teže se blokira.

Područja koja treba pažljivo pratiti u godini 2009:

·  Prijetnje iznutra. Nemarni ili nezadovoljni djelatnici mogu biti prijetnja sigurnosti cijele organizacije.

·  Gubitak podataka. Bilo zbog nepažnje, bilo zbog napada hakera, bilo zbog unutrašnje sabotaže, gubitak podataka je rastući problem

·  Mobilnost, rad na daljinu i novi alati donose i nove faktore rizika. Nove tehnologije koje omogućavaju rad na daljinu, 'računalstvo preko oblaka' (cloud computing), virtualizacija i slične tehnologije donos sa sobom nove načine rada, a s tim i nove rizike, na koje treba misliti.


08.12.08. – 14.12.08.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - December 10, 2008

Autonomy – proglašen vodećom tvrtkom za inovacije u e-pošti i poštivanje propisa o e-porukama

Osvojena nagrada za revolucionarni način za upravljanje rizicima u bankama koje imaju transakcije globalnog karaktera.

Autonomy je objavio da ga je Financial-i magazine, časopis koji se bavi informatikom u financijskom sektoru imenovao vodećom tvrtkom na području inovacije za e-poštu, razmjenu poruka i poštivanje zakonskih propisa. Autonomy je imenovan na osnovu dubinske analize i izbornog postupka kod kojeg se uzimalo u obzir funkcionalnost, sposobnost real-time obuhvata transakcija, proširenja funkcionalnosti u zadnjih 12 mjeseci, te lakoća uvođenja.

Kompleksni okoliši bogati informacijama, terabajti podataka koji dolaze u obliku poruka e-pošte, IM poruka, digitalnih zapisa razgovora i stotina ostalih formata datoteka su razlog zašto se tvrtke koje misle unaprijed odlučuju za jedinstvenu Autonomievu tehnologiju zasnovanu na značenju. Autonomiev osnovni infrastrukturni softver IDOL (Intelligent Data Operating Layer), može razumjeti značenje sadržaja, makar se radilo o raznim formatima, jezicima i zemljopisnim granicama, te tako omogućava organizacijama da iskoriste punu vrijednost svoje informacijske imovine.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - December 8, 2008

Autonomy – pobjednik u ratu oko korporacijskog pretraživanja, kaže informatički časopis Computer Business Review

Autonomy je objavio da je vodeći europski informatički časopis Computer Business Review, proglasio da je Autonomy "pobjednik u ratu za korporacijsko pretraživanja podataka".

Prema riječima Jasona Stampera, urednika CBR-a " Jasno je da Autonomy radi na ispravan način, kada mu je prodaja u zadnjem kvartalu porasla za 42% (na  127.1 m$), naročito ako se uzme u obzir trenutna gospodarska klima. Autonomy osigurava potporu za više od 1.000 različitih tipova podataka, po čemu se razlikuje od konkurencije. Osim toga, njihovo računalstvo zasnovano na smislu znači više od samog pretraživanja".

Više o Autonomijevoj korporacijskoj platformi za pretraživanje možete naći na http://www.autonomy.com/enterprise-search .


LAS VEGAS — Dec. 8, 2008

Microsoft – novosti u obitelji BizTalk Server proizvoda

Korisnici uživaju prednosti povećane učinkovitosti u povezivanju na korporacijske aplikacije pomoću BizTalk RFID Mobile i BizTalk Server 2009 beta.

Microsoft je objavio početak isporuka proizvoda BizTalk RFID Mobile i BizTalk RFID Standards Pack, kao i prvu javnu beta verziju BizTalk Servera 2009 koja se može preuzeti na Microsoftovim Web stranicama. Ovi proizvodi su daljnja potvrda Microsoftove serije proizvoda iz obitelji BizTalk Server, koji pomažu korisnicima da ostvare povezivanje s kraja na kraj svoje organizacije.

BizTalk RFID Mobile proširuje mogućnost uporabe BizTalk Server RFID i na mobilnim uređajima koji rade pod operacijskim sustavima Windows Mobile i Windows CE. BizTalk RFID Mobile daje i jednostavno rukovanje uređajem i mogućnosti of-line obrada. Na primjer, na novoj platformi se već koriste mobilna RFID (radio frequency identification) rješenja za identifikaciju, ili za usmjeravanje robe pristigle u skladište.


INDIANAPOLIS — Dec. 12, 2008

Microsoft – novi alati za otkrića, prikazani na eScience konferenciji

Nove tehnologije koje pokreću napredak u znanosti.

Microsoftov odjel External Research je svake godine domaćin konferencije koja se bavi novim poljem znanosti, nazvanim"eScience", koje se bavi uporabom tehnologije kao pomoći za znanstvena istraživanja. Radionica eScience sakupi stotine znanstvenih, istraživačkih i akademskih učesnika koji slušaju predavanja i predstavljanja projekata s područja koja su raznorodna poput astronomije, medicine, ekologije, društvenih znanosti i tehnologije za baze podataka.

Konferencija se ove godine baš poklopila sa značajnim napretkom u dvije tehnologije koje mijenjaju način na koji se dolazi do znanstvenih otkrića: paralelnih obrada i 'cloud' računalstva.

Napredak tehnologije mikročipova je doveo i do zamaha u tehnologiji paralelnih obrada, i na znanstvenim i na komercijalnom polju. Istraživači su dobili pristup do do sada neviđenih mogućnosti za statističke i analitičke alate. Istovremeno, nove tehnike cloud computinga (računalstva putem oblaka, t.j. putem Interneta) i distribuirane arhitekture omogućavaju znanstvenicima, pa čak i amaterima širom svijeta, da surađuju na rješavanju najtežih problema današnjice, koristeći najbolje dostupne podatke data, uz mogućnost uporabe visoko-performantnih sustava koji su ranije bili dostupni samo najbolje opremljenim laboratorijima.

Jedan od novijih problema je kako se snaći u do sada neviđenim količinama podataka, količinama koje su sada takve da ih ljudi bez pomoći informatike ne mogu ni pregledati – tu su podaci iz mreža sa senzorima, automatiziranih laboratorijskih instrumenata i mjernih uređaja, čak i takvih alata kao što su servisi za društvene mreže. Sve to mijenja načine na koje se prikupljaju podaci.

Usto, došle su i nove tehnologije za data mining, analizu i obradu, koje znanstvenicima daju alate za proučavanje i analizu podataka kakvi nisu postojali nikada ranije. tehnologije zasnovane na internetskom 'oblaku' su dovele do globalizacije i 'demokratizacije' cijelog procesa, pa su informacije sada dostupne znatno širem krugu stručnjaka.


Basingstoke, December 9, 2008

Kofax – najnovije izdanje Communication Server i Fax-Over-IP (FoIP) softvera

Kofax je objavio početak isporuka Kofax Communication Server 8.1  Kofax Communication Server – FoIP 3.0. To je komplet proizvoda koji mogu usmjeriti sve elektronički obuhvaćene ulazne i izlazne informacije preko cijelog distribuiranog okoliša.

Kofax Communication Server 8.1 osigurava pouzdani prijem, razmjenu i razmjenu poslovnih informacija između aplikacija, uređaja i ljudi. Proizvod može raditi s bilo kojim formatom za komuniciranje (e-mail, faks, glasovna pošta, SMS, MMS, Telex i drugo), te omogućava konverziju podataka iz jednog oblika u drugi, a svaka poruka se po volji može i arhivirati, da bi se postiglo poštivanje propisa. Softver je kompatibilan s brojnim aplikacijama od SAP-a, Microsofta, IBM-a i drugih, a može se lako konfigurirati kao sigurni, korporacijski server za veliku količinu faks poruka.

Uz Kofax Communication Server 8.1, je izašla i nova verzija FoIP softvera koja omogućava prijenos glasovnih poruka preko Interneta.


London, 10. December 2008

Fujitsu – novi diskovi od 2,5 inča sa 6 Gb / sa SAS sučeljem, za korporacijsku uporabu

Fujitsu Europe je objavio početak isporuka dva nova modela diskova od 2,5 inča, MBD2-RC i MBE2-RC s brzinom okretanja od 10.025, odn. 15.000 okr./min. Oba diska standardno imaju potporu za 6 Gb/s Serial Attached SCSI (SAS) sučelje i koriste tehnologiju okomitog magnetskog zapisa. kapacitet im ide do 300 GB za MBD2-RC i do 147 GB za MBE2-RC. Smanjene su emisije topline i potrošnja energije. Novi modeli su idealno rješenje za aplikacije za pohranu podataka, od poslužitelja do sustava za pohranu velikih količina podataka.


Munich, December 11, 2008

Fujitsu Siemens Computers – malo, gusto i vrlo snažno – novi PRIMERGY NAS Blade

'Datacentar u kutiji' daje do 1,4 TB integriranih kapaciteta za pohranu za okoliš s Blade serverima

Fujitsu Siemens Computers je objavio novi "Datacenter in a Box" PRIMERGY NAS Blade NX650 model, idealan za pohranu podataka za data centre, vrlo prikladan i za manja i srednja poduzeća, naročito tamo gdje ima malo slobodnog prostora.

Novi PRIMERGY NAS (Network-attached storage) Blade NX650je predviđen za montažu u šasiju za BX600 S3 Blade server, a daje između 438 GB i 1,4 TB kapaciteta za zajedničku pohranu za aplikacijske servere, uz povoljne cijene.


01.12.08. – 07.12.08.


Cambridge, UK and San Francisco, CA - Dec. 2, 2008

Autonomy – najveća arhiva podataka na svijetu

Više od sedam petabajta e-pošte, dokumenata i multimedijskih podataka, sigurno pohranjeno i upravljano na 6000 servera

Autonomy je objavio da njihovo rješenje za arhiviranje na zahtjev, Digital Safe sada na siguran način upravlja podataka u količini od 7.1 petabajta e-pošte, dokumenata i multimedijskih podataka na 6.000 servera. Rješenje arhivira tri milijuna datoteka na sat.

Digital Safe se pokreće pomoću Autonomievog IDOL-a (Intelligent Data Operating Layer), koji prihvaća, de-duplicira i vadi meta podatke iz datoteka. Time se podaci pripremaju za revizije za ispitivanje usklađenosti s pravnim propisima, i za eDiscovery za sudske sporove. Svaki mjesec se u prosjeku obavi 4.000 revizija u skladu s FRCP propisima i pretraga za eDiscovery, što rezultira pripremom izlaza od preko osam terabajta podataka. Ovi sadržaji u obliku spremnom za uporabu u sudskim parnicama, se bez zastoja i preuređivanja uklapa u Autonomiev okoliš za eDiscovery Servise, ili se vraća klijentima. Rješenje Digital Safe koriste mnoge globalne kompanije, vrlo često iz financijskog i bankarskog sektora.

Autonomy Digital Safe je masivno skalabilni arhivski servis na serveru iz usluge, koji omogućava korisnicima da vanjskoj organizaciji povjere brigu oko pohrane i upravljanja njihovim e-mail porukama, datoteka s bogatim medijima, instant porukama, sadržajima unificiranih komunikacija iz preko 400 repozitorija. Digital Safe organizacijama pomaže da eliminiraju teret oko sakupljanja, primjene i upravljanja lokalnim rješenjima za osiguranje poštivanja pravnih propisa o pohrani podataka, u što spada i vrijeme potrebno za uzimanje sigurnosnih kopija, administraciju, ažuriranje softvera i tehničku potporu. Autonomievo rješenje ne zahtijeva nikakvi hardver kod korisnika, a potpuno je transparentno za krajnje korisnike. Podaci korisnika se spremaju u dva geografski udaljena, ultra-sigurna, usklađena sa SAS 70 data centra, čime se osigurava dodatna zaštita i kontinuitet poslovanja, čak i u slučajevima elementarnih nepogoda ili sabotaža. Digital Safe je projektiran za složene i promjenljive potrebe industrijskih grana čije metode poslovanja propisuju zakoni. Sustav je dokazano usklađen sa svim značajnijim standardima za poštivanje propisa, kao što su SEC 17a-4, FINRA 3010/342, FSA COBS 11.8, i federalna pravila za građanske postupke (FRCP Federal Rules of Civil Procedure).


Cambridge, UK and San Francisco, CA - Dec. 3, 2008

Autonomy - OEM sporazum s tvrtkom Firmware

Autonomy je objavio da je sklopio OEM sporazum s australskom tvrtkom Firmware Technologies Inc. Firmware je uzeo licencu za Autonomievu IDOL (Intelligent Data Operating Layer) tehnologiju kako bi svojim korisnicima osigurao potporu za sve dokumente, uključivši i slike, video sadržaja i CAD/CAM3, sve preko jednostavnog korisničkog sučelja.


REDMOND, Wash. — Dec. 3, 2008

Microsoft – inicijativa za razmjenu dokumenata pokazala rezultate

Microsoft i više drugih vodećih informatičke tvrtki su kroz forume inicijative za razmjenu dokumenata (DII - Document Interoperability Initiative) učinili značajne korake na unaprjeđenju mogućnosti za razmjenu dokumenata u raznim formatima, a njihov rad je sada počelo pokazivati i konkretne rezultati.

Rješenja objavljena na zadnjem sastanku prevode dokumente u Open XML formatu u format Web stranica (HTML), čime se omogućava njihovo čitanje pomoću Web preglednika, te poboljšava prevođenje raznih formata.


2nd December 2008

Fujitsu Services – produžen ugovor za rad sa sustavom za operatere britanskih željeznica

Fujitsu dnevno obradi 1 milijun transakcija vezanih za putovanje željeznicom

Fujitsu Services (tvrtka od koje je nastao BCC Services), je obnovila ugovor s udruženjem željezničkih tvrtki (ATOC - Association of Train Operating Companies), u Ujedinjenom Kraljevstvu, prema kojem upravlja i održava sustav za informacije o putovanjima željeznicom (RJIS –Rail Journey Information Service). RJIS je sustav koji korisnicima pruža informacije o voznim redovima, cijenama karata, planiranje ruta putovanja, prodaju karata i obadu ostalih transakcija potrebnih da se kupe vozne karte za željeznicu i dobiju informacije o putovanjima željeznicom. Bez tog sustava nitko ne bi mogao kupiti voznu kartu.

Ugovor, koji je prvi puta sklopljen 1990 se produžuje za daljnjih pet godina. Sustav pomaže da se isplanira 80.000 putovanja željeznicom i odgovori na 820.000 upita dnevno. U sustavu se čuvaju informacije o više milijuna karata i obrađuje 1 milijun transakcija na dan, a osigurava potporu za oko 1.600 strojeva za prodaju karata raspoređenih širom zemlje.


SUNNYVALE, Calif., December 3, 2008

Juniper Networks – kako je laboratorij za istraživanje mozga udvostručio performanse mreže i prepolovio vrijeme potrebno za njeno upravljanje

Juniper Networks je objavio da je njihov korisnik, laboratorij Laboratory of Neuro Imaging (LONI) smanjio troškove i složenost rada pomoću Juniperovog integriranog routinga, switchinga i portfelja proizvoda za zaštitu. LONI je udvostručio performanse mreže, smanjio vrijeme potrebno za upravljanje mrežom za čak 50 % i poboljšao produktivnost korisnika uz sigurni pristup od bilo kuda, u bilo koje vrijeme, putem bilo kojeg uređaja sposobnog za pristup na Web.

Laboratorij LONI se nalazi na Kalifornijskom univerzitetu u Los Angelesu (UCLA), a bavi se razvojem računalnih algoritama i znanstvenih struktura potrebnih za kartiranje i istraživanje funkcija ljudskog mozga. LONI ima najveću bazu podataka neuro slika sakupljenu kroz više od 25.000 skeniranja, a ukupna veličina joj je skoro petabajt podataka. Na istraživanjima radi stotine istraživača.

Kako je rasla uporaba HPC (high-performance computing) klastera, mrežna infrastruktura je sve teže ispunjavala potrebe. LONI je odlučio da treba poboljšati performanse i pojednostaviti mrežu, kako bi se poboljšala produktivnost korisnika i smanjili troškovi. LONI je odabrao Juniper Networks MX-seriju Ethernet services routera, EX-seriju Ethernet switcheva i Secure Access SSL VPN uređaje


SUNNYVALE, Calif., November 27, 2008

Juniper – mreža za e-upravu za indijsku državu Chhattisgarh

Vlada države Chhattisgarh povezuje agencije i 130 on-line servisa u najvećoj WAN mreži u Indiji

Juniper Networks je objavio da vlada indijske države Chhattisgarh koristi Juniperova rješenja za usmjeravanje i zaštitu za povezivanje svojih javnih agencija i za pružanje e-government usluga svojim građanima. Vlada Chhattisgarha koristi sustav CHiPS, koji je u Indiji osnova za sustave za e-upravu. Razvijene je konvergentna, hibridna mreža za audio, video i podatke, zasnovana na fiksnim linijama, satelitima (VSAT) i radio frekventnim (RF) tehnologijama za komunikacije. Chhattisgarh koristi visoke performanse i pouzdanost Juniperovih rutera iz M i J serija, te Integrated Security Gateways (ISG) kao potporu za velik broj vladinih servisa.


PALO ALTO, Calif., December 2, 2008

VMware – početak isporuka VMware View 3, za virtualizaciju desktopa

VMware je objavio početak isporuka VMware View 3, koji služi za virtualizaciju stolnih računala. Uz VMware View 3, informatičke organizacije mogu odvojiti korisnički desktop od pojedinačnih fizičkih uređaja ili lokacija i kreirati osobni korisnikov pogled na njegov desktop, aplikacije i podatke. To je nazvano 'moj pogled ('myView'), a do njega se može doći sa skoro bilo kakvog uređaja, u bilo koje vrijeme. Kada se slike takvih virtualnih desktopova stave na server u datacentru, na vodeću platformu za virtualizaciju i upravljanje, VMware Infrastructure 3, VMware View 3 informatičarima omogućava da osiguraju tisuće slika virtualnih desktopova, na jednostavan, siguran i znatno jeftiniji način.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018