sm-0902

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2009. – veljača


u ovom broju:

 23.02.09. – 01.03.09.

-  Autonomy – izašao "Controlpoint for multimedia", rješenje za Microsoftove korisnike

-  Autonomy – pokreće Web stranice najvećih novina u Španjolskoj

-  Microsoft - SQL Server Fast Track za skladišta podataka

-  Microsoft Research – uvid u računalnu tehnologiju sutrašnjice

-  Fujitsu Siemens Computers i VMware – udruživanje zbog isporuke ekonomične virtualizirane informatičke infrastrukture za SAP aplikacije

-  Fujitsu - LifeBook A1120 vraća boju životu

-  Juniper Networks – novi 10 Gigabit Ethernet Switch

-  Juniper Networks – vizija i strategija za razvoj iduće generacije optičkih mreža za data centre

-  SAP – on-line resursi za akademske zajednice

-  VMware – inicijative koje će korisnicima olakšati prihvaćanje Cloud Computinga

-  VMware – korisnici pomoću proizvoda za virtualizaciju smanjuju investicijske i operativne troškove

16.02.09. – 22.02.09.

-  Kofax – rješenje za prihvat dokumenata za ured za popis stanovništva

-  Microsoft – novi Windows® Phones, sa servisima 'Marketplace' i 'My Phone'

-  Microsoft – istraživanje pokazalo da alati za društveno umrežavanje mogu značajno povećati produktivnost u naftnoj i plinskoj industriji

-  Fujitsu Siemens Computers – radna mjesta s tri monitora povećavaju produktivnost za 35,5 posto

-  Fujitsu - WiMAX Baseband uređaj za mobilna PC računala

-  NetApp - odvjetnička tvrtka unificirala data centar pomoću NetAppovih i Ciscovih Ethernet rješenja

-  NetApp - SnapManager za zaštitu i upravljanje podacima u okolišu SAP rješenja

-  VMware i BlueLock – infrastruktura u vidu oblaka za koledž

09.02.09. – 15.02.09.

-  Autonomy – vodeći nacionalni data centar na Manchesterskom sveučilištu odabrao Autonomy za portal za istraživanje

-  K2 – potporu za K2 blackpoint sada ima i Forms Accelerator od iTechnology

-  Kofax – novo izdanje Document Exchange Server softvera

-  Microsoft Hrvatska - povodom dana sigurnijeg interneta, najavljuje se nastavak radionica o sigurnosti na internetu

-  Microsoft – objavljeni planovi za proizvode za korporacijsko pretraživanje

-  Microsoft – virtualizacija korisnicima štedi skoro pola milijuna dolara godišnje

-  Microsoft – 10.000 "Eureka" trenutaka, a ni to nije sve …

-  Fujitsu Laboratories – više-kanalni brzi transceiverski krug za brze blade servere

02.02.09. – 08.02.09.

-  Autonomy – prvi modul za pretraživanje s kojim se na sudu može obraniti ispravnost postupka

-  Autonomy – najnaprednije rješenje za audio eDiscovery

-  Microsoft – početak isporuka Office Communications Server 2007 Release 2

-  Microsoft – program za partnere, za pripremu za Windows 7 i Windows Server 2008 R2

-  K2 – početak isporuka 'K2 connect for SAP'

-  Fujitsu Siemens Computers – poluvodički diskovi za pohranu podataka

-  Fujitsu – ugrađeni brzi mrežni priključci na više modela Notebook i Tablet PC računala

-  Fujitsu – identifikacijski uređaj PalmSecure certificiran po međunarodnoj normi

-  Juniper Networks - virtualizacija mrežne jezgre pomoću fleksibilnog više-šasijskog routing sustava

-  NetApp –solid-state tehnologija za diskove za zahtjevne aplikacije

-  VMware – prvi Open Source Virtual Desktop klijent


23.02.09. – 01.03.09.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - Feb. 24, 2009

Autonomy – izašao "Controlpoint for multimedia", rješenje za Microsoftove korisnike

Omogućava korisnicima SharePoint Servera da u potpunosti iskoriste vrijednosti koje donose bogati medijski sadržaji

Autonomy je objavio "ControlPoint for Multimedia", rješenje koje globalnim korisnicima Microsoft SharePoint Servera (MOSS) omogućava potpuno iskorištenje njihovih bogatih medijskih sadržaja. Pokretan Autonomievom jedinstvenom tehnologijom za računalstvo zasnovano na značenju (Meaning Based Computing), ControlPoint for Multimedia koristi napredni koncepcijski pristup i za analizu i za dohvat bogatih medijskih sadržaja u MOSS-a, bez da uspješnost ovisi isključivo o tome koliko je truda uloženo u ručno popunjavanje meta podataka o tim sadržajima. Korisnicima će, kroz intuitivno sučelje, biti prikazani najrelevantniji sadržaji, i tekstualni i ne-tekstualni, koji su po smislu povezani s odabranom datotekom s bogatim medijskim sadržajem.

Eksponencijalni rast bogatih medijskih sadržaja, kao što su on-line video zapisi, video konferencije i VoIP snimke, su doveli do znatnog širenja nestrukturiranih informacija po cijeloj organizaciji. Pravilan način za upravljanje tim vrijednim, no teško obradivim sadržajima zahtijeva sofisticiranu tehnologiju za rad sa multimedijskim sadržajima, koja sadržaj može analizirati i dalje od ključnih riječi i meta podataka. Zbog obogaćivanja znanja, a sve više i iz pravnih razloga (eDiscovery – mogućnost prikupljanja dokaznog materijala za sudske sporove), sposobnost da se izvrši de-duplikacija, grupiranje i dohvat bogatih medijskih sadržaja i to na automatizirani način, ne samo da značajno poboljšava učinkovitost zaposlenika i smanjuje troškove, nego također omogućava organizacijama da se usklade sa zahtjevnim propisima koji se odnose na eDiscovery.

Autonomiev ControlPoint for Multimedia je kompatibilan s formatima za bogate medije, kao onima koji se koriste za emitiranje, video konferencije, VOIP, CCTV, te za rad službi za pomoć korisnicima. Koristeći Autonomievu tehnologiju koja ne ovisi o govorniku, Autonomy ControlPoint for Multimedia omogućava da se živi ili snimljeni govor obrađuje, uređuje, pretražuje, te povezuje linkovima baš kao da se radi o tekstu. Korisnici imaju mogućnost kombiniranja konceptualnih ideja i fraza za pretraživanje s meta podacima kao što su datum, tko je govornik, da li je poziv ulazni ili izlazni, trajanje, pa čak i emocije, a sve to da bi se za daljnju obradu izdvojili najvjerojatniji sadržaji. Uz to ide široki raspon alata za vizualizaciju koji korisnicima pomažu pri kategorizaciji datoteka i da otkriju raspon tema koje su pokrivene u datotekama s bogatim medijima. Autonomiev ControlPoint for Multimedia u bogatim medijskim datotekama prepoznaje govornike, tako da korisnici mogu brzo odrediti relevantnost i važnost datoteka za neki određeni kontekst.

Autonomy ControlPoint for Multimedia se glatko integrira u MOSS i daje:

·   Enkripciju i indeksiranje za bogate medijske sadržaje, automatsko kreiranje osmišljenih meta podataka, te mogućnost upravljanja, mijenjanja svrhe i arhiviranja digitalnih informacija.

·   Obradu audio, video, e-mail i chat sadržaja koji se mogu indeksirati, pretraživati, i unakrsno povezivati s ostalim formatima podataka.

·   Funkcije za automatsko grupiranje, da se identificiraju duplicirane i skoro duplicirane datoteke s bogatim medijskim sadržajima.

·   Izuzetnu točnost kroz razumijevanje riječi u njihovom kontekstu i dohvatu informacija u skladu s njihovim značenjem.

·   Uporabom fonetskog i konceptualnog pristupa se nude jedinstvene funkcije visokog nivoa, poput automatske kategorizacije.

·   Analitički alati visoke razine za analizu scene, segmentaciju govornika i audio sadržaja, prepoznavanje i klasifikaciju govornika, te sinkronizaciju audio sadržaja s tekstom.

·   Robusno praćenje tijeka posla i upravljanja bogatim medijskim sadržajima.

·   Potpora za širok raspon jezika, uključivši i one koji zahtijevaju mogućnosti za kodiranje u više bajta, kao što su arapski, mandarinski kineski i ruski, kao i za europske jezike poput engleskog, francuskog i španjolskog, za čije kodiranje je dovoljan jedan bajt.

Više na stranici:   http://www.autonomy.com/controlpoint


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - February 23, 2008

Autonomy – pokreće Web stranice najvećih novina u Španjolskoj

Čitatelji španjolskog lista 20 Minutos će imati do sada neviđeni pristup do to 2,2 Milijuna članaka na medijima raznih formata, na više jezika

Autonomy je objavio da su 20 Minutos, novine s najvećom cirkulacijom u Španjolskoj koje dnevno čita 2,5 milijuna čitatelja odabrale Autonomievu tehnologiju zasnovanu na značenju (meaning-based technology) za pokretanje svojih javnih Web stranica, na sjedištu www.20minutos.es, te za indeksiranje do 2,2 milijuna dokumenata. Ovaj jedinstveni novinski portal nudi širok izbor članaka s novostima s raznih područja i u raznim medijskim formatima, među ostalim tu su tekst, te audio i video zapisi koje posjećuje oko pola milijuna posjetitelja dnevno. Čitatelji lista 20 Minutos će sada imati trenutni dostup do traženih sadržaja, prilagođenih preporuka za pristup po koncepciji sličnim člancima, te automatskim sažecima članaka pohranjenih u bilo kojem formatu.

Jezgra Autonomievog rješenja je infrastrukturni softver Intelligent Data Operating Layer (IDOL), koji može pronaći značenje u sadržajima u preko 1.000 tipova podataka i praktički svim jezicima, te tako ukloniti sve barijere za dohvat podataka, omogućujući i unakrsne reference preko granica jezika, zemljopisnih lokacija i tipova podataka. IDOL sadrži stvarno inovativne mogućnosti kao što su dohvat prema konceptu (Conceptual Retrieval), hiper-povezivanje (Hyperlinking), i sažimanje (Summarization).


REDMOND, Wash. — Feb. 23, 2009

Microsoft - SQL Server Fast Track za skladišta podataka

Nove referentne arhitekture za brže i lakše uvođenje lakše priuštivih korporacijskih sustava za skladištenje podataka

Microsoft je objavio SQL Server Fast Track Data Warehouse, novi komplet referentnih arhitektura za skladištenje podataka (data warehousing) koja će pomoći eliminirati mnoge barijere na koje tradicionalno nailaze tvrtke koje uvode skladišta podataka. SQL Server Fast Track Data Warehouse korisnicima daje trenutni pristup do unaprijed ispitanog, pred-konfiguriranog industrijski-standardnog hardvera od renomiranih svjetskih proizvođača. Microsoft SQL Server 2008 ima mogućnost priključka kapaciteta do 32 terabajta, a unaprijed ispitano rješenje smanjuje vrijeme i trud potreban da se uvedu projekti kritični za uspjeh poslovanja.

Nove konfiguracije koriste simetrične višeprocesorske arhitekture pomoću kojih se korporacijska skladišta podataka grade na standardnim platformama, što daje bolje kapacitete, cijene, te iste ili bolje performanse kao specijalno slagani slični sustavi, a sve odmah nakon vađenja iz kutije!


REDMOND, Wash. — Feb. 24, 2009

Microsoft Research – uvid u računalnu tehnologiju sutrašnjice

Microsoft je na sajmu TechFest 2009 predstavio neke od nadolazećih tehnologija koje su plod istraživačkih projekata. Mnoge od njih će se pojaviti već u idućoj generaciji Microsoftovih proizvoda.

Ove godine su se među ostalim posjetitelji mogli upoznati s tehnologijama za prirodno ljudska sučelja koja koriste govor, dodir i geste, a koristiti će se u automobilima, kod kuće i u uredima automobile, pa sve do tehnologija za data centre - za smanjenje potrošnje energije i slične uštede.


Cannes/Munich, February 24, 2009

Fujitsu Siemens Computers i VMware – udruživanje zbog isporuke ekonomične virtualizirane informatičke infrastrukture za SAP aplikacije

Fujitsu Siemens Computers i VMware su objavili zajedničko rješenje koje jamči visoku kvalitetu servisa za SAP aplikacije. Fujitsu Siemens Computers je razvio novu verziju FlexFrame for SAP, koja se isporučuje s već instaliranim VMware Infrastructureom, te osigurava fizičku i virtualnu infrastrukturu za data centre, komponente za virtualiziranu mrežu i pohranu podataka, te sveobuhvatne servise, sve u jednom jedinom, kompletnom i ekonomičnom rješenju.


Asia Pacific, February 24, 2009

Fujitsu - LifeBook A1120 vraća boju životu

Fujitsu je objavio Fujitsu LifeBook A1120 koji ima poklopce u boji koji se mogu mijenjati i tako prilagoditi željama korisnika. Osim što dobro izgleda, A1120 daje bolje performanse i sjajniju sliku na ekranu.

LifeBook A1120 koristi Intel® Core™2 Duo procesor T6400 i ima potporu za do 4 GB memorije. Čipset je Mobile Intel® GM45 Express, a kapacitet na diskovima ide do 250 GB na SATA disku brzine 5400 okretaja/min. Ekran je SuperFine 16:9 HD široki TFT,  veličine 15,6 inča, s rezolucijom od 1366 x 768 pixela. LifeBook A1120 također ima najnoviji Mobile Intel® Graphics Media Accelerator X4500MHD.

LifeBook A1120 ima i integriranu web kameru od 1,3 mega pixela, te ugrađeni digitalni mikrofon, Bluetooth®v2.1 i Dual Layer DVD Super Multi Writer jedinicu koja ima potporu za DVD-RAM i DL DVD±R.


SUNNYVALE, Calif., February 24, 2009

Juniper Networks – novi 10 Gigabit Ethernet Switch

Juniper Networks je objavio proširenje svog portfelja Ethernet proizvoda za prespajanje, s novom linijom EX2500 10 Gigabit Ethernet (GbE) switcheva. EX2500 line je namijenjena za uvođenje u high-density 10GbE mrežama.


SUNNYVALE, Calif., February 24, 2009

Juniper Networks – vizija i strategija za razvoj iduće generacije optičkih mreža za data centre

Juniper Networks je objavio detalje programa za slijedeću generaciju optičkih mreža (fabric) za data centre. Program koji se vodi pod šifrom "Stratus Project", je inicijativa da se kreira jedna jedina optička mreža za data centre, koja će donijeti kvantni skok u skalabilnosti, performansama i jednostavnosti, uz fleksibilnost potrebnu za potporu za potpuno konvergentne okoliša za virtualizirane data centre.

Juniper Networks ima viziju o infrastrukturi za računalne oblake (cloud computing) koja će omogućiti da se svi povezuju sa svime. To je put koji će dovesti do super data centara koji će iskoristiti mogućnost dinamičke dodijele bilo kakvih resursa, uključivši tu i routing, servise za sigurnost i zaštitu, pohranu, razne uređaje i servere. Postojeće arhitekture ne dozvoljavaju današnjim data centrima razvojni put, jer potrebe za aplikacijama, serverima, pohranu i mrežni promet rastu eksponencijalno. Ponovno osmišljavajući mrežu od temelja do vrha, Juniper je razvio dugoročnu strategiju da razvije jednu optičku mrežu za data centre, no koja će imati fleksibilnost i performanse da omogući rad i super data centara, uz istovremeno smanjenje troškova i složenosti kod upravljanja.


WALLDORF, Germany - February 23, 2009

SAP – on-line resursi za akademske zajednice

Zajednica SAP® University Alliances za potporu aktivne suradnje među profesorima, studentima, korisnicima i partnerima širom svijeta

SAP je objavio pokretanje zajednice SAP® University Alliances, naprednog, interaktivnog Web portala namijenjenog akademskoj publici širom svijeta. Portal je mnogoznačni on-line okoliš koji isporučuje najnovije akademske resurse koji pomažu da se SAP-ova znanja i vještine iz stvarne prakse donesu u sveučilišne učionice. To će biti i pomoć za akademske i istraživačke projekte za profesore i studente.


CANNES, France, February 24, 2009

VMware – inicijative koje će korisnicima olakšati prihvaćanje Cloud Computinga

Inicijative Virtual Datacenter i VMware vCloud pomažu korisnicima izgraditi privatne oblake koji će osigurati informatičku infrastrukturu i aplikacije – za postojeće i nove aplikacije, kao interne i eksterne oblake

VMware je objavio planove za strategiju i tehnologiju koji će korisnicima pomoći da ostvare prednosti računalstva 'u oblaku' (cloud computing) interno i preko mosta prema vanjskim oblacima kroz privatni oblak. Ova strategija ima za cilj uvesti novi pristup osiguranja informatike kao usluge.

Tri ključne komponente za izgradnju privatnih oblaka su: kompletna virtualizacija data centra putem operacijskog sustava Virtual Datacenter Operating System (VDC-OS), proširenja za VDC-OS i sloja za upravljanje koji pružateljima usluga omogućava da isporuče eksterne oblake koji će raditi u federaciji s internima.

Privatni oblak je sigurni računalni okoliš koji omogućava zajednički rad računalnih resursa iz internih i eksternih oblaka, a koji se ponašaju kao usluga koja se pruža korisnicima. Privatni oblak u data centre donosi visoku razinu fleksibilnosti, kontrole, učinkovitosti, otpornosti i mogućnosti upravljanja, te omogućava da se aplikacije, pa bilo one naslijeđene od ranijih sustava, zasnovane na serverima ili stolnim računalima, ili sagrađene na novim aplikacijskim okvirima, osiguraju kao servis.

Privatni oblak donosi prednosti kao što su poboljšana učinkovitost iskorištenja serverskih, mrežnih i resursa za pohranu podataka; bolja otpornost; lakši obračun jer se plaća po kako se koristi usluga; bolja kvaliteta usluga; veća fleksibilnost i platforma manje osjetljiva na nove tehnologije.


CANNES, France and FRIMLEY, UK – February 25, 2009

VMware – korisnici pomoću proizvoda za virtualizaciju smanjuju investicijske i operativne troškove

VMware pomaže da se brže prihvati cloud computing i virtualizacija desktopa

VMware je na konferenciji VMworld Europe 2009 objavio da sve više korisnika koristi VMware platformu za znatno smanjenje investicijskih i operativnih troškova. Korisnici koji uvode virtualne okoliše za stolna računala i privatne 'oblake' uživaju u prednostima jednostavnijeg upravljanja, većom okretnošću u poslovanju, te značajne uštede troškova.


16.02.09. – 22.02.09.


IRVINE, CA, February 18, 2009

Kofax – rješenje za prihvat dokumenata za ured za popis stanovništva

Najveća statistička institucija u SAD automatizira obradu više od 17 milijuna stranica godišnje

Kofax je objavio da je sa Saveznim uredom za popis stanovništva u SAD sklopio ugovor za isporuku rješenja za digitalni prihvat i obradu preko 17 milijuna stranica godišnje s podacima s molbi za zaposlenje.

Kofax je odabran da isporuči rješenje koje će digitalizirati, uparivati  i kategorizirati milijune stranica s obrascima za molbe za zaposlenje i popratnim informacijama. Elektronički prihvat tih informacija će omogućiti bržu i lakšu obradu tih dokumenata, automatizaciju aktivnosti i procesa i povećati točnost informacija.

Komponente Kofaxovog rješenja su:

·   Kofax Capture, platforma za automatizirani prihvat informacija sa skeniranih dokumenata ili uvezenih iz elektroničkih dokumenata, te

·   Kofax Transformation Modules, koji inteligentno automatiziraju klasifikaciju, razvrstavanje i odvajanje papirnatih i elektroničkih dokumenata, te vađenja i provjere informacija koje sadrže.

Rješenje omogućava prihvat i transformaciju važnih dokumenata za koje iz pravnih razloga mora biti osigurana brza ocjena i provjera. Sustav automatizira obradu milijuna stranica dokumenata i radi u okolišu velike organizacije.


BARCELONA, Spain — Feb. 16, 2009

Microsoft – novi Windows® Phones, sa servisima 'Marketplace' i 'My Phone'

Microsoft je objavio novu generaciju Windows® phones koja je zasnovana na Windows Mobile 6.5 i odlikuje novim korisničkim sučeljem i obogaćenim mogućnostima za pregled web stranica. povrh toga, uvode se i dva nova servisa: My Phone, za sinkronizaciju tekst poruka, slika, videa, kontakt podataka i ostalog preko Weba; te Windows® Marketplace for Mobile, mjesto gdje će se moći kupiti i odmah i preuzeti nove aplikacije za mobilne telefone. Ovom servisu će se, osim s telefona, moći pristupati i preko Weba.


HOUSTON — Feb. 18, 2009

Microsoft – istraživanje pokazalo da alati za društveno umrežavanje mogu značajno povećati produktivnost u naftnoj i plinskoj industriji

Istraživanje koje su proveli Microsoft i Accenture je otkrilo da industrija godišnje gubi čak skoro pola milijarde dolara zbog neučinkovitosti u traženju, uporabi i zajedničkom korištenju informacija, a istraživanje je provedeno samo među inženjerima

Microsoft i svjetska konzultantska tvrtka Accenture su proveli istraživanje koje je pokazalo da 40 % profesionalaca u naftnoj i plinskoj industriji vjeruje da bi uvođenje novih alata za društvene medije, kao što su sjedišta za društvene mreže, unaprijedilo produktivnost na poslu, no njih svega 25 % stvarno koriste te nove alate da bi za internu uporabu prihvatili i podijelili važne informacije.

Istraživanje pod nazivom "Oil and Gas Collaboration Survey 2009", je pokrilo naftne i plinske inženjere, geologe i poslovne rukovoditelje širom svijeta. Njih više od 70 % smatra da su suradnja i razmjena znanja važni za ostvarivanje prihoda, smanjenje troškova, te da doprinosi zaštiti na radu i zdravlju radnika. Međutim, većina ispitanika je izjavila da njihove organizacije za te potrebe koriste klasične metode, poput sastanaka licem u lice, e-pošte i konferencijske telefonske razgovore, premda danas za to postoje novi tehnološki alati.

61 posto ispitanika je izjavilo da svaki dan potroše barem jedan sat tražeći informacije i izvore znanja koja im trebaju za njihov posao. Ako prema procjeni danas širom svijeta u naftnoj i plinskoj industriji profesionalno radi 65.000 inženjera, to se može preračunati u potencijalni godišnji gubitak od skoro 10 milijuna sati rada takvih stručnjaka, odnosno u 485 milijuna USD, prema statistikama o plaćama koje vodi američko ministarstvo rada.

Ispitanici su također pokazali zabrinutost u pogledu načina kako prihvatiti znanja i iskustva starijih kolega prije nego se povuku u mirovinu.

Kada su bili upitani kakvi alati bi bili najprikladniji za sve te poslove, izjavili su:

·   81 % je bilo za Internet portale

·   58 % misli da su to stranice za društvene mreže

·   56 % je navelo razmjenu vido i foto sadržaja

·   44 % je navelo blogove ili mini blogove

·   43 % ih preferira wiki-članke

Kada su upitani koliko su njihove organizacije spremne za uvođenje tih novih alata, samo oko jedne trećine ispitanika misli da je kultura njihovih organizacija takva da se ti alati mogu lako uvesti i prihvatiti.


Munich, February 18, 2009

Fujitsu Siemens Computers – radna mjesta s tri monitora povećavaju produktivnost za 35,5 posto

Istraživanje koje je proveo laboratorij Fraunhofer IAO, ispitanici koji su na svom radnom mjestu koristili tri monitora su zadatke obavljali brže i točnije nego kada se radi na klasični način sa samo jednim monitorom

Fujitsu Siemens Computers je objavo rezultate istraživanja koje je pokazalo da tipični djelatnici koji rade sa znanjem rade znatno učinkovitije ako im na radnom mjestu na raspolaganju stoje tri ekrana, umjesto uobičajenog jednog. To naročito vrijedi za poslove gdje vrlo često treba obrađivati digitalne informacije, što je slučaj kod n.pr. znanstvenika, urednika, inženjera ili zaposlenika u osiguravajućim zavodima. Istraživanje je općenito pokazalo da veći ekran znači i veću učinkovitost, a za radno mjesto s 3 ekrana povezana na isto računalo je zabilježeno povećanje od 35,5 %.

Istraživanje je provedeno tako da je cijela grupa od 67 ispitanika obavljala jedan te isti posao koristeći klasično radno mjesto s ekranom od 19 inča. Tako dobiveni rezultati su uzeti kao referentna točka za produktivnost. Zatim su učesnici podijeljeni u tri grupe: grupa 1 je slijedeći zadatak izvršila na ekranu od 19 inča; grupa 2 je imala ekran od 22 inča, širokog formata, dok je grupa 3 imala radno mjesto s tri ekrana od 19 inča, spojena na jedno računalo – kako je predviđenom dizajnom radnog mjesta za radnika koji radi s informacijama na Office 21 (OFFICE 21® Information Worker’s Workplace).

Rezultati eksperimenta su bili zapanjujući. Dok je grupa 1 povećala učinkovitost za svega 1,9 % (što je bio rezultat toga što im je sada princip obavljanja zadatka već bio poznat), a grupa 2 (ekran od 22 inča) za 8,4 %, grupa 3 se pokazala izuzetno produktivnom – učesnici su za novi zadatak bili čak 35,5 % učinkovitiji. I reakcija tih ispitanika je bila jako pozitivna grupe 2 i 3 su bile značajno zadovoljnije opremom za svoje radno mjesto.


Langen, Germany and Barcelona, Spain, 16th February 2009

Fujitsu - WiMAX Baseband uređaj za mobilna PC računala

Omogućava WiMAX USB privjeske veličine svega 20 x 40mm

Fujitsu Microelectronics Europe je objavio MB86K23, mobilni WiMAX baseband uređaj namijenjen tržištu mobilnih PC računala. MB86K23 se ugrađuje direktno u mobilna PC računala ili na WiMAX PC kartice i ima certifikat od WiMAX Foruma™.

MB86K23 omogućava smanjenje prostora potrebnog za komplet čipova za 60 % i odlikuje se smanjenom potrošnjom energije.


Sunnyvale, Calif.—February 17, 2009

NetApp - odvjetnička tvrtka unificirala data centar pomoću NetAppovih i Ciscovih Ethernet rješenja

NetApp i Cisco objavili i centar za unifikaciju Ethernet mreža koji će korisnicima pomoći da nauče najbolju praksu za Ethernet tehnologiju

NetApp je objavio da je Nixon Peabody LLP, jedna od vodećih odvjetničkih tvrtki u SAD poboljšala svoju virtualizacijsku infrastrukturu, proširila mogućnosti za oporavak u slučaju katastrofa, te povećala radnu učinkovitost u svom data centru kroz unifikaciju svoje pohrane podataka i komunikacijske mreže na NetApp® i Cisco rješenjima za Ethernet mreže.

Nixon Peabody ima urede u 19 gradova širom svijeta i više od 825 odvjetnika specijaliziranih za 21 područje prava. Kao odvjetnička tvrtka, Nixon Peabody je suočena s problemima kako upravljati i kako kontrolirati troškove oko sve većih i stalno rastućih količina elektroničkih podataka. Da bi ispunila te potrebe, tvrtka je prešla sa svoje prijašnje Fibre Channel infrastrukture na 10-Gigabit Ethernet (10GbE) infrastrukturu koja koristi NetApp FAS pohranu podataka i Cisco Catalyst rješenja za prospajanja.

Uvođenjem 10GbE infrastrukture uz VMware, u Nixon Peabodyu su uspjeli 210 radnih virtualnih servera smjestiti na svega 15 fizičkih servera. Postignute su uštede energije od oko 30%, i ostvarene prednosti rada na jedinstvenom, unificiranom sustavu za pohranu.

NetApp i Cisco su objavili i otvaranje Ethernet Unification Center of Excellence u okviru NetApp-ovog kampusa u njihovom istraživačkom centru Research Triangle Park, u Sjevernoj Karolini u kojem korisnici mogu proučiti rješenja i vidjeti demonstracije.


Sunnyvale, Calif.—February 18, 2009

NetApp - SnapManager za zaštitu i upravljanje podacima u okolišu SAP rješenja

NetApp je objavio NetApp® SnapManager® 3.0 za uporabu uz SAP® rješenja, koji korisnicima SAP aplikacija osigurava poboljšane mogućnosti za rad sa sigurnosnim kopijama, bolju zaštitu podataka i kopiranje putem kloniranja.

SnapManager 3.0 ima certifikat za integraciju sa SAP NetWeaver® Application Serverom (SAP NetWeaver AS), putem alata za uzimanje i vraćanje sigurnosnih kopija iz SAP-a, pa korisnici mogu potpuno automatizirati poslove oko održavanje SAP baza podataka.


PALO ALTO, Calif. – February 18, 2009

VMware i BlueLock – infrastruktura u vidu oblaka za koledž

Interni oblak, sagrađen na VMware platformi koledžu Marian omogućava uštede troškova, bolju dostupnost sustava i veću spremnost za slučaj katastrofa

VMware se udružio sa svojim partnerom BlueLockom, da bi osigurali informatičku infrastrukturu za Marian College. Zajedno su izgradili interni oblak, koji je koledžu pomogao smanjiti informatičke troškove i poboljšati pouzdanost i performanse informatičkih servisa.

Marian College, je u Indianapolisu i ima preko 2100 studenata. BlueLock je razvio rješenje zasnovano na VMwareovom paketu za virtualizaciju i upravljanje, VMware Infrastructure 3. Rješenje je koledžu omogućilo da konsolidira 15 distribuiranih servera na dvije lokacije u jedan jedini kabinet s policama. Novo rješenje je omogućilo da se svi resursi koledža sakupe u jedan privatni oblak, koji se brine za alokaciju resursa prema trenutnim potrebama i optimizaciju performansi aplikacija.


09.02.09. – 15.02.09.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - February 10, 2008

Autonomy – vodeći nacionalni data centar na Manchesterskom sveučilištu odabrao Autonomy za portal za istraživanje

Sustav Mimas prihvatio računalstvo zasnovano na smislu (Meaning-Based Computing) da akademskoj zajednici osigura pristup do milijuna dokumenata

Autonomy je objavio da je Mimas, vodeći nacionalni data centar koji pruža usluge višim obrazovnim i istraživačkim institucijama u Ujedinjenom Kraljevstvu, odabrao Autonomievu tehnologiju zasnovanu na smislu (Meaning Based technology) kao osnovu za pretraživanja koja koriste akademske i istraživačke zajednice. Mimas je lociran u Sveučilištu u Manchesteru. Usluge Mimasa korisnicima omogućavaju trenutni pristup do velike količine sadržaja koji se mogu koristiti za potrebe predavanja, učenja i istraživanja, za najraznovrsnije znanstvene discipline. Autonomy je odabran zbog jedinstvenih mogućnosti konceptualnog pretraživanja, skalabilnosti veće od bilo kojeg konkurenta, te naprednih analitičkih alata.

Osnova rješenja je Autonomiev IDOL, a korisnici mogu:

·   unakrsno pretraživati i pristupati širokom rasponu repozitorija koji se stalno ažuriraju informacijama iz milijuna akademskih izvora

·   pregledavati rezultate pretraživanja grupirane oko srodnih konceptualnih tema i tako naći i daljnje informacije slične prirode

·   koristiti preporuke za upite, koji se prilagođavaju na osnovu ranijih pretraživanja koje je korisnik radio

·   prolaziti kroz rezultate po područjima interesa ili po određenom tipu sadržaja, koristeći pri tome upute za navigaciju

·   na prvi pogled identificirati vruće teme koje trenutno istražuju ostale kolege iz akademskih krugova, studenti i istraživači

Plan je da se sustav proširi da pokrije cijelu Veliku Britaniju.


MISSION VIEJO, California, 11.2.2009

K2 – potporu za K2 blackpoint sada ima i Forms Accelerator od iTechnology

K2 je najavio novo izdanje K2 blackpointa, namijenjeno SharePoint korisnicima koji trebaju vizualne alate za izradu aplikacija koje upravljaju tijekom poslova i poslovnim procesima. Rješenja se izrađuju na jednostavan način, bez potrebe za kodiranjem. Sada za njega postoji i potpora u Forms Acceleratoru od tvrtke iTechnology, pa korisnici mogu kreirati kompletna rješenja, bez investiranja u InfoPath i Microsoftovih Enterprises licenci. K2 blackpoint je trenutno u beta fazi izrade.


IRVINE, Calif., February 10, 2009

Kofax – novo izdanje Document Exchange Server softvera

Verzija 2.0 donosi lakšu uporabu i mogućnost uvođenja na korporacijskoj razini

Kofax je objavio novo izdanje Kofax Document Exchange Servera, korporacijskog rješenja za automatizaciju poslovanja zasnovanog na dokumentima i ubrzava automatizaciju poslovnih procesa. Mogućnosti za obuhvat dokumenata su proširene sa rada u pozadini i na rad sa strankama.

Kofax Document Exchange Server omogućava djelatnicima koji rade sa strankama da vrše prihvat dokumenta na šalterima, gdje se i prvi puta pojavljuju. To se obavlja pomoću višenamjenskih perifernih uređaja (MFP - multi-function peripherals), stolnih skenera i faks uređaja. Kao rezultat takvog pristupa, organizacije mogu unaprijediti učinkovitost poslovnih procesa vezanih za dokumente, ubrzati vrijeme obrade, smanjiti troškove i poboljšati usluge svojim klijentima.


ZAGREB, 10. veljače 2009.

Microsoft Hrvatska - povodom dana sigurnijeg interneta, najavljuje se nastavak radionica o sigurnosti na internetu

Nakon provedenog pilot-projekta informatičkih radionica tijekom zimskih školskih praznika u Varaždinu, Microsoft najavljuje nastavak programa tijekom ovogodišnjih proljetnih praznika.

Microsoft Hrvatska je obilježavajući 10. veljače kao dan sigurnijeg interneta, predstavio pilot projekt kids@mic – Zimski kamp informatike. Projekt je pokrenut u okviru suradnje Microsoftovog inovacijskog centra u Varaždinu i Grada Varaždina sa ciljem širenja zajedničkih aktivnosti i željom da se lokalnoj zajednici ponude sadržaji zanimljivi i korisni za djecu tijekom razdoblja školskih praznika. Pilot-projektom obuhvaćene su besplatne informatičke radionice koji su se za vrijeme zimskih školskih praznika, između 21. prosinca 2008. i 9. siječnja 2009. godine, održavale u inovacijskom centru u Varaždinu. Okosnica programa bila je tema sigurnosti djece na internetu s ciljem kako bi se djecu upoznalo s potencijalnim opasnostima na internetu, te im pomoglo u sigurnijem snalaženju i kretanju virtualnim svijetom. Programom je obuhvaćeno šezdesetero djece, učenika petog do osmog razreda varaždinskih osnovnih škola. Inicijativu su uz suorganizatora, grad Varaždin, podržale i udruga Hrabri telefon te Agencija za odgoj i obrazovanje.

U Hrvatskoj 91 posto djece u dobi između 7 i 18 godina starosti koristi se internetom. Njih 81 posto koristi internet primarno za komunikaciju, dok čak 41 posto navodi kako se internetom služi bez ikakvog roditeljskog nadzora što su pokazali rezultati istraživanja koje je 2008. godine provela udruga Hrabri telefon. Koristeći internet djeca u Hrvatskoj kao i svijetu izložena su raznim nepoželjnim sadržajima i stoga je zaštita djece i povećanje njihove sigurnosti u korištenju interneta od iznimne važnosti.

Materijali koji su se koristili u radionicama posebno su prilagođeni uzrastu djece-polaznika, te je radni materijal prije upotrebe pregledala i odobrila Agencija za odgoj i obrazovanje, a program radionica izvodio se pod pedagoškim nadzorom. Kako bi se ova tematika približila i roditeljima, u sklopu programa je održano i posebno predavanje na temu sigurnosti i zaštite djece na internetu namijenjeno roditeljima djece koja su sudjelovala u radionicama.

Obzirom na iznimno pozitivne reakcije prvenstveno djece, a zatim i roditelja, te svih uključenih u organizaciju, program besplatnih radionica će se nastaviti u Varaždinu tijekom ovogodišnjih proljetnih praznika, od 9. do 17. travnja 2009. godine, a otvoren je za uključivanje zaposlenika u okviru Microsoftovog programa volontiranja.


LAS VEGAS — Feb. 10, 2009

Microsoft – objavljeni planovi za proizvode za korporacijsko pretraživanje

Microsoft je objavio planove za svoje proizvode za pretraživanje na korporacijskom nivou, uključivši i predstavljanje proizvoda FAST Search for SharePoint i FAST Search for Internet Business.

FAST Search for SharePoint je novi server za brzo pretraživanje za Microsoft Office SharePoint Server, a biti će objavljen u okviru objavljivanja slijedeće verzije Microsoft Office sustava.

FAST Search for Internet Business će proširiti FAST ESP i osigurati platformu za pretraživanje Weba. Beta verzija izlazi u drugoj polovici ove godine.


REDMOND, Wash. — Feb. 9, 2009

Microsoft – virtualizacija korisnicima štedi skoro pola milijuna dolara godišnje

Poslovne organizacije imaju uštede zahvaljujući konsolidaciji servera, integriranim alatima za upravljanje i upravljanju aplikacijama.

Microsoft je objavio da je više poslovnih korisnika širom svijeta uspjelo ostvariti godišnje uštede od prosječno 470.000,00 putem informatičkih projekata koji koriste Microsoftov softver za virtualizaciju. Microsoftovi korisnici su koristili virtualizaciju da smanje troškove rada i investicije, kroz smanjenu potrošnju energije, manje troškove nabavke hardvera, automatizaciju upravljanja stolnim računalima i serverima, te centraliziranim uvođenjem aplikacija.

Microsoftov pristup uključuje virtualizaciju servera i prezentacije u okviru Windows Server 2008 i upravljanje neograničenim brojem virtualnih mašina pomoću licence za paket Microsoft System Center.


REDMOND, Wash. – Feb. 10, 2009

Microsoft – 10.000 "Eureka" trenutaka, a ni to nije sve …

Microsoftu je odobren deset-tisućiti američki patent. Radi se o jedinstvenom načinu interakcije sa računalima koja koriste površine.

Microsoft je objavio da mu je američki savezni Ured za patente upravo odobrio deset tisućiti patent. Izum koji se vodi pod brojem U.S. Patent No. 7.479.950, se odnosi na tehnologiju površinskog računalstva i pokazuje kako ljudi mogu staviti prave objekte – bilo što od mobitela do vlastitih prstiju – na kompjutersku površinu za prikazivanje sličnu stolu, a računalo će automatski identificirati predmete i pratiti njihov položaj, orijentaciju i gibanje. na osnovu toga se ti objekti mogu povezati s podacima ili medijima, kao n.pr. neka određena zbirka glazbe ili fotografija.

Na primjer, grupi fotografija s nekog određenog putovanja se može pridružiti neki određeni suvenir koji je tada kupljen. Kada suvenir stavimo na Microsoft Surface računalo, može se pokrenuti prikazivanje tih fotografija. Okretanjem suvenira u jednom ili drugom smjeru, prikazivanje slika se može ubrzati ili usporiti. Ako predmet stavimo na neki drugi dio ekrana, slike se mogu 'rasuti' po Surface ekranu, tako da korisnik može uređivati, brisati ili dodavati nove fotografije u kolekciju, sve pomoću jednostavnih gesti rukom.

Ili, papirnate šibice iz nekog muzičkog kluba se mogu pridružiti uz kolekciju glazbenih albuma. Ako stavimo šibice na Microsoft Surface, iskočiti će slike svih glazbenih albuma, pa će korisnik moći presortirati redoslijed sviranja. Pomak šibica na gumb za svirku će pokrenuti samu svirku, a okretanjem šibica se može prijeći na slijedeći/prethodni album.

Microsoft trenutno zauzima četvrto mjesto u SAD po broju patenata, a samo tijekom godine 2008 mu je odobreno preko 2.000 patenata. Microsoft godišnje troši oko 8 milijardi USD na istraživanje i razvoj, više nego bilo koja druga tvrtka u informatičkoj industriji.


Kawasaki, Japan and Sunnyvale, U.S., February 12, 2009

Fujitsu Laboratories – više-kanalni brzi transceiverski krug za brze blade servere

Četiri kanala x 10 Gbps, izvrsne performanse; učinkovito korištenje energije, kompaktno

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvijen novi kompaktni krug za više-kanalne brze transceivere, koji uz malu potrošnju energije omogućava prijenos brzinama od 10 gigabita u sekundi (10 Gbps). Namjena mu je za povezivanje u blade serverima.


02.02.09. – 08.02.09.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - February 3, 2009

Autonomy – prvi modul za pretraživanje s kojim se na sudu može obraniti ispravnost postupka

Fleksibilne opcije za pretraživanje i transparentnost logike pretraživanja jamče pretraživanje koje može proći proces pune revizije i na sudu obraniti ispravnost postupka i rezultata

Autonomy je objavio najnapredniji forenzički prikladni modul za pretraživanje, SPV (Search Process Validation – za provjeru procesa pretraživanja). Pokretan Autonomievom tehnologijom zasnovanom na značenju, SPV omogućava pretraživanje po konceptu, kao i klasične metode za pretraživanje kao što je pretraživanje po ključnim riječima, te osigurava fleksibilnost i mogućnost dokazivanja korektnosti svake faze u ciklusu pravnog otkrivanja informacija. SPV korisnicima pomaže odrediti metodologiju za pretraživanje najprikladniju za dati stupanj postupka, te ih vodi kroz proces pomoću transparentne logike i rezultata čije se nastajanje može pratiti revizijom. SPV ublažuje rizike i donosi dodatnu mogućnost obrane procesa pretraživanja tijekom cijelog ciklusa otkrivanja informacija. Pravni stručnjaci mogu koristiti prednosti naprednih metoda za analizu prema konceptu, izvještaja kojima se dokazuje valjanost postupka pretraživanja, uzimanje uzoraka u stvarnom vremenu, te dinamičkog praćenja traga pretraživanja.

I ovo rješenje je zasnovano na Autonomievom osnovnom infrastrukturnom softverskom proizvodu, IDOL-u (Intelligent Data Operating Layer). IDOL pokriva sve klasične metode pretraživanja poput traženja po ključnim riječima, logičkim (Boolovim) operacijama, meta podacima, parametrizirana pretraživanja i slično, no najpoznatiji je po mogućnosti t.zv. konceptualnog pretraživanja.

Osim što korisnicima pomaže pri izboru najprikladnije metode, SPV jasno označava put pretraživanja, uključivši i pronađene koncepte, frekvencije pojave pojedinih termina, te popis pretraženih repozitorija, za svaku od korištenih metoda. SPV osigurava detaljni trag za kasniju reviziju pretraživanja, označuje i konceptualne klastere i ključne riječi u rezultatima, kao i korisničke profile, pronađene entitete ili elemente meta podataka. Osim toga, poslovna logika i parametri koji su korišteni za izračunavanje relevantnosti su također transparentni i vidljivi za reviziju, pa se može lako braniti ispravnost postupka pretraživanja.

Na primjer, tijekom početnih istraživanja, Autonomieva koncepcijska analitika može ubrzati proces pročišćavanja pretrage i dogovaranja popisa ključnih riječi, tako da sugerira "ideje," fraze ili konceptualne termine, koji se javljaju u svim pronađenim datotekama. Razumijevajući koncepte koji postoje u podacima, Autonomy automatski nudi popis ideja i termina koje pravni tim može iskoristiti da bi pročistio svoja pretraživanja. Na primjer, nakon pretraživanja po ključnoj riječi "prevara", stroj može otkriti da u podacima postoje i termini kao što su "varanje", "muljanje" ili "neovlaštena promjena datuma opcija za dionice". Autonomy također automatski grupira rezultate u klastere tematski sličnih grupa, čime praktički eliminira dugotrajni proces ručnog uzimanja uzoraka, a osigura i punu vidljivost kompleta rezultata. U kasnijim fazama sudskog procesa, SPV će koristiti naprednu konceptualnu analitiku da bi se osigurala i dokazala usklađenost s propisima i zakonom o parničkom postupku, uz istovremene znatne uštede u troškovima prikupljanja dokaznog materijala.

Autonomiev SPV među ostalim nudi i slijedeće mogućnosti:

·   Dinamičko praćenje pretraživanja - SPV čuva tragove o procesu pretraživanja, potrebne za kasniju reviziju postupka

·   Napredna analiza popisa termina - SPV istraživačima pruža intuitivne statističke i vizualne alate za određivanje utjecaja promjena u parametrima za pretraživanje. Dobivaju se dinamički prikazi frekvencija pojava pojedinih termina, osnovnih varijanti i proširenja pretraživanja pomoći znakova za maskiranje (wildcards). Istraživači mogu vidjeti granularnu analitiku o broju pronađenih slučajeva (pogodaka), obitelji rezultata, tipovima podataka, jezicima, osobama zaduženim za čuvanje informacija, te ostalim meta podacima o dokumentima. Na osnovu takvih grafičkih prikaza, korisnici mogu istražiti kakav bi utjecaj mogle imati izvjesne promjene u parametrima za pretraživanje, dublje istraživati pomoću pod-upita, te dohvatiti komplete podataka ili uzorke za dokazivanje postupka.

·   Revizija pretraživanja – revizija (audit) daje detalje kao što su koji su repozitoriji pretraženi, koji su termini za pretraživanje korišteni, a koji su ispušteni, kako su proširivani upiti, koji su koncepti uključeni, te koja se analitika koristila da bi se došlo do konačnog kompleta rezultata.

·   Put pretraživanja - SPV jasno određuje logički put kojim ide stroj za pretraživanje da bi došao do određenog kompleta rezultata. Otkrivaju se ključni konceptualni termini koji su pronađeni, zajedno s odgovarajućim meta podacima, popisom pretraženih repozitorija i postignuti prag relevantnosti rezultata.

·   Uzimanje uzoraka za provjeru, u realnom vremenu – SPV u stvarnom vremenu uzima uzorke potrebne za provjeru ispravnosti postupka, zajedno sa svim ostalim potrebnim informacijama (termini koji su se koristili za pretraživanje, postotak datoteka koji su odabrani za uzorkovanje, i.t.d.).

·   Izvještaji potrebni za obranu ispravnosti postupka – statistike o podacima, provedene provjere, izvještaji o rafiniranju popisa korištenih termina.

Autonomievo pretraživanje pokriva više od 400 tipova repozitorija i više od 1000 formata datoteka, uključivši tu i audio i video formate. Autonomy osigurava pretraživanje potpuno u skladu s važećim propisima.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - Feb. 2, 2009

Autonomy – najnaprednije rješenje za audio eDiscovery

Za 95% smanjuje količinu snimki koje treba preslušavati, čime se ostvaruju značajne uštede i zadobiva povjerenje istražitelja

Autonomy je objavio najnaprednije na svijetu audio rješenje za eDiscovery, u potpunosti integrirano u Autonomievo sveobuhvatno rješenje za eDiscovery. Korisnici Autonomievog rješenja su uspjeli za 95 % smanjiti volumen audio snimki koje treba preslušati, čime se znatno smanjuju troškovi i povećava povjerenje istražitelja. Ovakva ušteda se postiže pomoću Autonomieve jedinstvene sposobnosti da razumije koncepte i da identificira govornike u audio snimkama u trajanju od stotina sati, te mogućnosti da audio sadržaje poveže s drugim tipovima podataka, kao što je n.pr. e-pošta.

Audio zapisi su danas jedan od najuobičajenijih oblika dokaznog materijala koji se traži u postupcima koje vodi američko povjerenstva za ispitivanje rada financijskih institucija, (SEC - Securities & Exchange Commission), bez obzira na to što klasična obrada audio materijala (preslušavanje) košta 80 % više nego obrada e-pošte. Novo doneseni propisi (SEC 17a u SAD, te FSA COBS 11.8 u UK)  zahtijevaju da se snimaju informacije u bilo kojem formatu, uključivši i audio snimke, te da se takvi zapisi moraju održavati kako bi se moglo dokazivati poštivanje (ili nepoštivanje) raznih propisa o načinu poslovanja, što je razlog da sve više organizacija širom svijeta uvode Autonomieva rješenja zasnovana na značenju (Meaning-Based Computing) za svoje sveobuhvatne procese za eDiscovery (otkrivanje elektronički pohranjenih informacija).

Za razliku od dosadašnjih eDiscovery metoda za audio sadržaje, koje se teško koriste, oduzimaju mnogo vremena i mnogo koštaju, a čiji rezultati nerijetko ne ispune očekivanja suda, Autonomy u potpunosti integrira audio zapise u sve faze istražnog postupka, čime se smanjuju troškovi i smanjuje rizik da će organizacija morati snositi penale zbog neispunjenja pravnih zahtjeva. Autonomy osigurava jedinstvenu platformu za sve digitalne informacije, njihovo razumijevane i obradu. Jedino je Autonomy u stanju vršiti pretraživanje po ključnim riječima ali i konceptu, analizi govora, naprednim vizualnim analizama, redakcijama i svim aspektima pravne revizije i proizvodnog procesa za sve elektroničke obrasce, formate i jezike, sve u jednom jedinstvenom, unificiranom okolišu.

Autonomievo rješenje Audio eDiscovery nudi jedinstvene mogućnosti, među ostalim i:

·   Podesivu razinu povjerenja u uspješnost pretraživanja – kliznom komandom se može podešavati da li se želi da pretraživanje bude šire ili uže, što je značajna pomoć kada se traže igle u plastu sijena, ili se slijedi trag poznatih podataka.

·   Napredna audio redakcija, s tipom redakcije i anotacijama – omogućava istraživačima da i pretraživane audio materijale obilježavaju na praktički isti način na koji bi označavali tekstualne.

·   Identifikacija govornika – uklanja potrebu da pravnici preslušavaju stotine sati snimljenih audio materijala da bi identificirali datoteke u kojima su snimljeni određeni govornici.

·   EDD mogućnosti za centre za pozive – mnogi sustavi za snimanje poziva koriste svoje privatne formate, koje je često potrebno prvo obraditi, kako bi se snimkama govora pridružili meta podaci. Autonomiev EDD proces automatizira ovaj korak i osigurava kompletnu dokumentaciju o procesu.

·   Praćenje poruka, klasteri, pronalaženje sličnih sadržaja – ovo istražiteljima pomaže da se audio zapisi stave u kontekst s ostalim sadržajima, da se povežu njihovi čuvari, te da se unaprijedi razumijevanje tijeka informacija.

·   Fonetsko i konceptualno pretraživanje, uočavanje riječi – automatskim izborom odgovarajuće tehnologije za pretraživanje za svaki zadatak posebno, eliminira se potreba za audio ekspertima, povećava se konzistentnost pretraživanja i optimizira sveukupni proces, čime se smanjuje količina potrebnih resursa, a time i troškovi.

Za više informacije pogledajte:      www.autonomy.com/ediscovery


REDMOND, Wash. – Feb. 3, 2009

Microsoft – početak isporuka Office Communications Server 2007 Release 2

Microsoft je objavio početak isporuka proizvoda 'Office Communications Server 2007 Release 2 (R2)', koji donosi obogaćene mogućnosti za audio i video konferencije, nove razvojne alate, te poboljšane mogućnosti za rad s govorom.


REDMOND, Wash., — Feb. 2, 2009

Microsoft – program za partnere, za pripremu za Windows 7 i Windows Server 2008 R2

Microsoftov Windows sustav je izabralo preko milijardu korisnika širom svijeta. Tako široka privlačnost je zasnovana na naporima koje Microsoft čini da bi Windows bio platforma za inovacije za tisuće pisaca softvera, proizvođača uređaja, originalnih proizvođača opreme, i ostalih Microsoftovih partnera.

Microsoft je objavio program Windows 7 i Windows Server 2008 R2 Ecosystem Readiness Program namijenjen partnerima kako bi postigli kompatibilnost i svoje inovacije uklopili u Windows 7. Program obuhvaća nezavisne isporučitelje hardvera (IHV - Independent Hardware Vendor), originalne proizvođače opreme (OEM - Original Equipment Manufacturers), razvojne organizacije, nezavisne isporučitelje softvera (ISV - Independent Software Vendor) i originalne proizvođače uređaja (ODM - Original Device Manufacturers).

Program partnerima osigurava pristup do beta verzija Windows 7 i Windows Server 2008 R2, te alata za razvoj i testiranje, tehničke dokumentacije i laboratorija za testiranje aplikacija, kroz Microsoft Connect.

Partneri koji se bave softverom se mogu priključiti preko:
            www.msdn.com/windows.

Partneri koji se bave hardverom se mogu priključiti preko:
            http://www.microsoft.com/whdc/win7/default.mspx.


3.2.2009

K2 – početak isporuka 'K2 connect for SAP'

Softver koji ne zahtijeva kodiranje olakšava povezivanje informacija iz SAP sustava i poslovnih aplikacija

K2, divizija u okviru grupacije SourceCode Technology Holdings Inc., je objavio početak isporuka širom svijeta proizvoda "K2 connect™ for SAP". radi se o rješenju koje, bez ikakvog kodiranja, omogućava povezivanja SAP sustava i aplikacija zasnovanih na poslovnim procesima, obrascima i Microsoft Office SharePoint Serveru.

K2 connect for SAP omogućava poslovnim specijalistima da, uz samo nekoliko klikova mišom, vizualno kreiraju poslovne entitete koji će izvlačiti informacije iz SAP sustava. nakon toga bilo tko u organizaciji može koristiti te entitete u okviru već postojećih K2 procesa i aplikacija zasnovanih na .NET, uključivši i SharePoint i Salesforce.com aplikacije; ili se ti poslovni entiteti vezani na SAP mogu ugraditi, kao kockice za slaganje, u druge module, da bi se dobile potpuno nove aplikacije, izvještaji i obrasci.


Munich, February 05, 2009

Fujitsu Siemens Computers – poluvodički diskovi za pohranu podataka

Poluvodički diskovi za najbolje performanse uređaja za pohranu podataka FibreCAT CX4

Fujitsu Siemens Computers je objavio kampanju 'SSD now!', kao jednostavni ulaz u tehnologiju s flash memorijama za profesionalnu pohranu podataka. Korisnici sad mogu koristiti najnoviju, vrlo pouzdanu tehnologiju poluvodičkih diskova (SSD - Solid State Drive) za sustave za pohranu FibreCAT CX4, uz povoljnu cijenu. U paketu su uključene i studije o scenarijima za razne aplikacije.

Zbog velike brzine propusta podataka, SSD-ovi su izvrstan izbor, naročito za visoko zahtjevne aplikacije kritične za uspjeh poslovanja, kao što su obrada transakcija i baze podataka. Druga prednost je da SSD jedinice koriste znatno manje energije nego klasični diskovi, što je moguće jer rade bez ikakvih mehaničkih komponenti. Uređaji također zauzimaju i manje prostora. I po pitanju troškova po ulazno/izlaznoj operaciji, SSD jedinice su također znatno jeftinije nego tvrdi diskovi.


SUNNYVALE, CA - 02/03/09

Fujitsu – ugrađeni brzi mrežni priključci na više modela Notebook i Tablet PC računala

Fujitsu Computer Systems je objavio proširenje potpore za brzo povezivanje na još nekoliko modela LifeBook® notebook i tablet PC računala. To su LifeBook T5010, T1010, P1630 i T2020 konvertibilni Tablet PC, koji sada imaju ugrađeni priključak za AT&T-ovu BroadbandConnect High-Speed Uplink Packet Access (HSUPA) mrežu.

Oba širokopojasna servisa daju 3G performanse za mobilne uređaje, brže učitavanje Web stranica, te povećanu brzinu slanja, što olakšava razmjenu velikih datoteka.


Tokyo, February 4, 2009

Fujitsu – identifikacijski uređaj PalmSecure certificiran po međunarodnoj normi

Fujitsu je objavio da je njegov sustav za identifikaciju osoba na osnovu uzorka vena u dlanu, PalmSecure, dobio certifikat po 'Zajedničkim kriterijima' za normu Information Technology Security Evaluation (ISO15408), Evaluation Assurance Level 2.

Identifikacija pomoću uzoraka vena u dlanu je prikladna jer je vrlo pouzdana, nije ju moguće krivotvoriti, a nije potreban ni fizički kontakt ruke i uređaja.


SUNNYVALE, Calif., February 2, 2009

Juniper Networks - virtualizacija mrežne jezgre pomoću fleksibilnog više-šasijskog routing sustava

Juniper Networks je predstavio TX Matrix Plus, više-jezgreni routing sustav. TX Matrix Plus povezuje više T1600 osnovnih routera, a projektiran je za rad s Juniper Control System (JCS) 1200 koji dozvoljava virtualizaciju routing sustava, mreža i servisa.


Sunnyvale, Calif.—February 3, 2009

NetApp –solid-state tehnologija za diskove za zahtjevne aplikacije

NetApp je za svoj V-Series kontroler objavio potporu za Texas Memory Systemov RamSan-500 poluvodički (SSD - solid-state disk) disk sustav.

NetApp® V-Series je otvoreni kontroler za pohranu podataka koji unificira uređaje za pohranu od NetApp-a i uređaje od drugih dobavljača, u zajedničku arhitekturu u kojoj se mogu konsolidirati podaci kritični za uspješnost poslovanja, uz značajno smanjenje troškova pohrane. Sada NetAppovi korisnici mogu za pohranu koristiti i poluvodičke diskove RamSan-500 te ubrzati svoje najzahtjevnije aplikacije.


PALO ALTO, Calif. – February 3, 2009

VMware – prvi Open Source Virtual Desktop klijent

VMware je objavio prvog open source klijenta za virtualnu infrastrukturu za stolna računala, VMware View Open Client. VMware View omogućava organizacijama da stolne aplikacije umjesto na stolnim računalima obrađuju na serveru u data centrima, dok korisnici zadržavaju svoje postavke i imaju puni dojam rada na vlastitim računalu. VMware stavlja VMware View Open Client na raspoloženje i svojim partnerima, kako bi na toj platformi razvijali svoja rješenja.


 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018