sm-0906

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2009. – lipanj


u ovom broju:

29.06.09. – 05.07.09.

-  Autonomy - Kanadska radiotelevizija se standardizira na Autonomy Interwoven za isporuku atraktivnih interaktivnih Web sadržaja

-  Allied Telesis - prve na svijetu Gigabit Ethernet ExpressCard kartice

-  Cisco - novi unificirani komunikacijski sustav malim poslovnim organizacijama smanjuje troškove mobilnih komunikacija

-  Juniper - napredne aplikacije za poboljšane multimedijske usluge putem IP mreža

22.06.09. – 28.06.09.

-  Autonomy - rješenje za tijek posla integrirano s paketom iManage

-  Autonomy - Interwoven donosi novo rješenje za razumijevanje i optimizaciju više-kanalnih interakcija s kupcima

-  Kofax - rješenje za distribuirani obuhvat podataka

-  Microsoft - demonstracija inovativnih rješenja za tvrtke koje trguju vrijednosnim papirima

-  NetApp - softver za upravljanje i de-duplikaciju pomogao pružateljima zdravstvene skrbi da uštede 80 % prostora za pohranu podataka

-  Oracle - novo izdanje Oracle Agile Product Lifecycle Management (PLM)

15.06.09. – 21.06.09.

-  Autonomy - Interwoven u e donosi smisao u e-trgovinu; daje inteligentne preporuke i rješenja za usmjerenu navigaciju

-  Autonomy - zdravstvena institucija se standardizirala na Autonomieve tehnologije zasnovane na značenju

-  Kofax - izašao softver "Kofax Desktop"

-  Fujitsu - gotovo rješenje za SAP BusinessObjects™ Explorer

-  Fujitsu - novo mini notebook računalo donosi stil i funkcionalnost

-  NetApp - konsolidirani vodič olakšava uvođenje VMware View za NetApp infrastrukturu

08.06.09. – 14.06.09.

-  Autonomy - iManage za upravljanje pravnim dokumentima na iPhone mobilnim uređajima

-  Fujitsu - proširena ponuda ETERNUS proizvoda za pohranu podataka

-  Fujitsu - prvi na svijetu prijenosni uređaji zasnovani na milimetarskom impulsnom radiju, za prijenosne brzine veće od 10 Gb/sek

-  Fujitsu - druga generacija 40 Gb/sek sučelja za FLASHWAVE® 7500 ROADM

-  Cisco - certifikati za CCNA i CCSP usklađeni sa standardima za administratore i stručnjake za rad s mrežama

-  Juniper Networks - novo 100 Gigabit Ethernet sučelje za rutere iz T serije

-  VMware - VMware View™ osigurava "Follow Me Desktop" za zdravstvene radnike u pokretu

01.06.09. – 07.06.09.

-  Autonomy - prvo na svijetu rješenje za upravljanje bogato medijskim sadržajima

-  Autonomy - nezavisna istraživačka tvrtka proglasila Interwoven vodećim rješenjem za upravljanje Web sadržajima

-  Fujitsu - skeneri koji imaju direktno sučelje na Microsoft® Office SharePoint Server 2007

-  Kofax - prvi certifikat za odobrenog isporučitelja softvera za obuhvat podataka u Belgiji

-  Microsoft - Windows 7 i Windows Server 2008 R2 dolaze po planu

-  Microsoft Hardware - nove mogućnosti za Windows 7

-  Microsoft i Intel - usporedbeni test za CRM aplikacije pokazao višestruko veću snagu na znatno jeftinijem hardveru

-  Microsoft - sporazum o kupnji vlasništva Rosetta Biosoftwarea, čime je ojačan položaj na polju znanosti o životu

-  Fujitsu Services - svrstani u magični kvadrant vodećih za kategorije Desktop Outsourcing i Help Desk Outsourcing u zapadnoj Europi


29.06.09. – 05.07.09.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - June 29, 2009

Autonomy - Kanadska radiotelevizija se standardizira na Autonomy Interwoven za isporuku atraktivnih interaktivnih Web sadržaja

Autonomy je objavio da je Canadian Broadcasting Corporation (CBC, Kanadska državna radiotelevizija), odabrao Autonomieva rješenja za upravljanje Web sadržajima kao platformu na kojoj će izgraditi svoje razne Web stranice kojima podupire svoje TV i radio programe. Kao početak, CBC je napravio Web sjedišta za potporu svojih regionalnih TV show programa. Svako od tih sjedišta nudi dinamičke sadržaje u obliku video materijala, slika, blogova, alata za društvene kontakte i on-line ankete.

CBC se odlučio za Autonomy Interwoven da bi uspostavio model za samostalno objavljivanje koje omogućava producentima svakog od devet programa da sami ažuriraju Web stranice koje pišu o njihovim programima. Takvim pristupom, CBC je mogao ukinuti mnoga odugovlačenja vezana za centraliziranu IT administraciju, jer sada vlasnici sadržaja imaju pravo i mogućnost da sami brzo dodaju nove sadržaje.

CBC kao stroj za pogon njihovih Web sadržaja koristi Autonomy Interwoven TeamSite. Koristi i dodatna Autonomy Interwoven web rješenja, kao što su MediaBin, da bi isporučivali bogate on-line sadržaje.


Chiasso, Switzerland. 30 June 2009

Allied Telesis - prve na svijetu Gigabit Ethernet ExpressCard kartice

Allied Telesis je objavio prve na svijetu Gigabit Ethernet ExpressCard kartice, AT-2872SX/SC i AT-2872SX/LC koje osiguravaju Gigabit Ethernet propusnu moć za format od 34 mm, koji postaje sve popularniji na novim tankim prijenosnim računalima.

Nove kartice dolaze u verzijama koje imaju potporu i za SC i za LC optičke konektore, i imaju ugrađenu mogućnost za centralizirano upravljanje napajanjem čime se smanjuje potrošnja energije koju troši kartica. Kartice su usklađene s širokim rasponom operacijskih sustava, među ostalim: Windows 7, Windows Vista, Windows Vista 64, i Windows XP; te Linux 2.4 i Linux 2.6.


June 30, 2009

Cisco - novi unificirani komunikacijski sustav malim poslovnim organizacijama smanjuje troškove mobilnih komunikacija

Cisco je objavio da BT namjerava integrirati tehnologiju BlackBerry® Mobile Voice System (MVS) od Research In Motiona (RIM) s BT Communications Complete (koji je zasnovan na Ciscovim Unificiranim komunikacijama Serije 500).

Nova ponuda će korisnicima BlackBerry® telefona omogućiti da iskoriste prednosti Wi-Fi® mreža u uredu za telefonske razgovore. Ovo rješenje korisnicima omogućava da se prebacuju s Wi-Fi na mobitelske mreže, čak i usred razgovora, što omogućava uštede.

Poslovni korisnici će moći koristiti sve prednosti i alate koje im nudi njihov BlackBerry mobitel, kao što su pristup do kontakt podataka, pozivanje, aplikacije i e-poštu bilo gdje se nalazili, no kada se nalaze u uredu mogu koristiti (jeftiniju) uredsku mrežu.


SUNNYVALE, Calif., June 29, 2009

Juniper - napredne aplikacije za poboljšane multimedijske usluge putem IP mreža

Juniper Networks je predstavio seriju novih aplikacija i usluga koje će korisnicima pomoći da isporuče govorne, video i ostale multimedijske usluge. Nove mogućnosti se oslanjaju na portfelj Intelligent Services Edge, i pojednostavljuju mreže i omogućavaju povezivanje poduzeća, vladinih agencija i pružatelja usluga i potpuno integrirati pružanje usluga. Povrh toga, Juniper isporučuje hardverske i softverske mogućnosti koje smanjuju troškove jer korisnicima omogućavaju da iskoriste svoje ranije investicije u mreže za prijenos govora i podataka.


22.06.09. – 28.06.09.


LOS ANGELES - June 24, 2009

Autonomy - rješenje za tijek posla integrirano s paketom iManage

Novi iManage Workflow Manager koristi jedinstvenu tehnologiju računalstva zasnovanog na smislu da tvrtkama pomogne automatizirati poslovne procese koji se oslanjaju na kolanje dokumenata

Autonomy je objavio da je njihovo rješenje za upravljanje dokumentima, iManage WorkSite, sada integrirano s Autonomievim rješenjem za upravljanje tijekom posla, čime korisnici dobivaju priliku da iskoriste jedinstveni unificirani pristup za upravljanje dokumentima i procesima. Sagrađen na Autonomievoj jedinstvenoj tehnologiji zasnovane na smislu, novi iManage Workflow Manager značajno proširuje WorkSiteovo upravljanje dokumentima, dajući korisnicima priliku da automatiziraju i optimiziraju svoje poslovne procese kojima su osnovica dokumenti, procese kao što su postupak revizije i odobravanja dokumenata, praćenje korespondencije, tijekovi poslova vezanih uz knjiženja, upravljanje ugovorima, uvođenje novih klijenata ili provjera mogućih konflikata.

Autonomy iManage Workflow Manager je inteligentni modul za automatizaciju procesa s bogatim mogućnostima za modeliranje i simulaciju poslovnih procesa pomoću vizualnih alata, usmjeravanje informacija na osnovu postavljenih pravila, real-time praćenje aktivnosti, sigurno povezivanje s ostalim poslovnim sustavima, elektroničkim obrascima i digitalnim potpisima. Povrh toga, pošto razumije smisao informacija koje se nalaze u repozitoriju, iManage Workflow Manager može inteligentno usmjeravati dokumente ili podizati uzbune. Module osigurava ugrađenu integraciju sa svim WorkSite klijentima, uključivši FileSite, DeskSite, web, kao i mobilne uređaje.


NEW YORK - June 22, 2009

Autonomy - Interwoven donosi novo rješenje za razumijevanje i optimizaciju više-kanalnih interakcija s kupcima

Jedinstvene kombinacija upravljanja Web sadržajima, Kontakt centra i naprednog analitičkog softvera

Autonomy je objavio Autonomy Interwoven Multichannel Optimization, prvo rješenje na tržištu koje u jednom paketu kombinira upravljanje Web sadržajima, rad kontakt centra i napredne analitičke mogućnosti. Ovaj najnoviji modul u Autonomievom paketu zasnovanom na razumijevanju značenja, je rješenje koje će organizacijama omogućiti da automatski slušaju, analiziraju, optimiziraju i djeluju na osnovu svih oblika interakcija s kupcima, preko višestrukih kanala, uključivši i društvene medije, Web, kontakt centar, e-poštu, kao i informacije prikupljene u dućanu.

Jedan od najizazovnijih, no istovremeno i jedan od najviše obećavajućih prilika za poslovne organizacije je povezivanje tvrtkinih sustava za upravljanje Web sadržajima s njenim kontakt centrom. Do sada su sustavi koji su to pokušavali raditi bilo hvatali interakcije na Webu ili su registrirali pozive kupaca, no nisu mogli shvatiti kako su povezani sadržaji i interakcije kupaca kroz jedan kanal s onima preko nekog drugog kanala.

Autonomy je problem riješio tako da je na jednu te istu platformu postavio i upravljanje web sadržajima, automatizaciju kontakt centra i naprednu analitiku. Rješenje Multichannel Optimization kombinira Autonomieva rješenja za praćenje razgovora u kontakt centrima sa svojim TeamSite sustavom za upravljanje Web sadržajima i napredne Optimost analitičke alate, sve na Autonomievoj platformi IDOL. IDOL omogućava da sva ta rješenja sada mogu razumjeti o čemu kupci komuniciraju, bez obzira na kanal koji za to koriste.


IRVINE, Calif., June 23, 2009

Kofax - rješenje za distribuirani obuhvat podataka

Kofax je objavio da je sklopio ugovor za uvođenje sustava za distribuirani obuhvat podataka s britanskom tvrtkom MailSource UK, vodećim pružateljem usluga outsourcinga za poslovne procese (BPO - business process outsourcing), napose rješenja za urudžbene zapisnike i upravljanje dokumentima.  

MailSource UK će uvesti Kofaxov softver koji će osigurati potporu za veći broj njihovih korisnika, za koje će obavljati obuhvat podataka, vađenje informacija i dostavu podataka koji dolaze iz ulazne pošte, koji dolaze i u strukturiranim i u nestrukturiranim oblicima. Kofaxov softver će se uvesti u većem broju europskih zemalja, koje su sve povezane na jedan od dana centara švicarskih pošta, iz kojih će se zatim distribuirati slike skeniranih dokumenata i podaci, u standardiziranom formatu, ravno u sustave za obradu poslova i repozitorije. Takvim načinom rada se smanjuje ručna obrada, smanjuju troškovi rada, povećava točnost podataka i produktivnost.


NEW YORK — June 19, 2009

Microsoft - demonstracija inovativnih rješenja za tvrtke koje trguju vrijednosnim papirima

Microsoft i partneri predstavljaju rješenja koja se koncentriraju na pomaganje korisnicima da ubrzaju inovacije, da svojim korisnicima pruže bolju uslugu i poboljšaju rad.

Microsoft i njegovi partneri na konferenciji i izložbi SIFMA Tech 2009 demonstriraju rješenja za financijske institucije koje posluju vrijednosnicama. Prikazuju se rješenja za otkrivanje elemenata rizika, rješenja koja olakšavaju postizanje kompatibilnosti, rješenja za bolju uslugu korisnicima, te rješenja koja donose uštede.

Rješenja koja se demonstriraju uključuju platforme za savjetnike za ulaganje, platforme za institucionalne klijente (fondove), rješenja za generiranje i upravljanje dokumentima, rješenja za obradu kompleksnih događaja, sustavi za upravljanje portfeljima i transakcijama oko prodaje vrijednosnih papira i.t.d.


Sunnyvale, Calif.—June 23, 2009

NetApp - softver za upravljanje i de-duplikaciju pomogao pružateljima zdravstvene skrbi da uštede 80 % prostora za pohranu podataka

poboljšani proizvodi za upravljanje i novi softverski paketi za lakše postizanje učinkovitije pohrane i značajne uštede

NetApp je objavio kako je tvrtka UZ Leuven značajno smanjila troškove i povećala produktivnost zahvaljujući kombinaciji NetApp® ovih tehnologija za efikasnu pohranu podataka i novo proširenog softvera za upravljanje.

UZ Leuven je NetApp korisnik već desetak godina i jedan od najvećih pružatelja zdravstvene skrbi u Europi i koristi širok raspon NetAppovih rješenja za pohranu kojima pokriva više informatičkih funkcija, kao što je virtualizacija servera, arhiviranje e-pošte, zajedničko korištenje datoteka, te upravljanje bazama podataka. UZ Leuven je postigao znatne uštede, n.pr. koristeći tehnologiju za de-duplikaciju u okvirima svog NetApp MetroCluster sustava za pohranu, potreban prostor za pohranu podataka u okolišu virtualnih servera je smanjen za čak 80%. U kombinaciji s NetAppovim SnapMirror®, de-duplikacijom je potrebni prostor na disku smanjen sa 4,2 terabajta na 800 gigabajta. Uz to, UZ Leuven također koristi i NetAppov softver za upravljanje. Operations Manager je omogućio automatizirano, centralizirano upravljanje infrastrukturom za pohranu, a Protection Manager je omogućio automatizaciju procesa uzimanja sigurnosnih kopija i uporabu naprednih tehnologija za zaštitu podataka kao što je SnapMirror.


Miami, FL – June 22, 2009

Oracle - novo izdanje Oracle Agile Product Lifecycle Management (PLM)

Najnovije korporacijsko PLM rješenje ublažava rizike, smanjuje troškove i povećava produktivnost korisnika

Oracle je objavio novo izdanje svog proizvoda Agile Product Lifecycle Management (PLM) 9.3. Radi se o korporacijskom rješenju za upravljanje životnim ciklusom proizvoda, koje sadrži napredne analize rizika, i predstavlja korporacijsku osnovicu za integraciju ostalih aplikacija.

Nove mogućnosti koje donosi Agile PLM 9.3 su upravljanje rizicima vezanim uz proizvod – prate se promjene u radu dobavljača, nestašice komponenti, smanjenja cijena i ostale nesigurnosti u lancu dobave koje doprinose rizicima.


15.06.09. – 21.06.09.


BOSTON - June 15, 2009

Autonomy - Interwoven u e donosi smisao u e-trgovinu; daje inteligentne preporuke i rješenja za usmjerenu navigaciju

Nova rješenja automatski razumiju značenje koje stoji iza kataloga proizvoda i stvaraju implicitne profile korisnika, u cilju povećanja on-line prodaje i prihoda

Autonomy je objavio dva nova modula koja će poslovnim organizacijama pomoći da pravim korisnicima isporuče prave sadržaje, i to svaki puta, čime se povećava zadovoljstvo kupaca i prodaja. Autonomy Interwoven modul Merchandising & Recommendation analizira kataloge proizvoda i pronalazi sadržaje koji najbolje odgovaraju posjetitelju stranica. Autonomy Interwoven modul Directed Navigation koristi implicitno profiliranje da bi se korisniku pomoglo da brže nađu ono što traže. Zasnovana na Autonomy Interwovenovom jedinstvenom pristupu marketinga zasnovanog na značenju, ova rješenja oslobađaju marketinške stručnjake potrebe da ručno označavaju svaki komad sadržaja, jer je osigurano k konceptualno i ljudsko razumijevanje podataka o proizvodima i podataka o korisnicima, te onoga što im je zajedničko.

Poslovne organizacije se trude da ponude pravi proizvod u pravo vrijeme, a kupci su često frustrirani jer ne mogu brzo i lako naći ono što traže. To je zbog toga što dosadašnja rješenje ovise o ručnom označavanju sadržaja i o sustavima koji rade u pozadini, kao što su katalozi proizvoda. Takva rješenja više nisu dovoljna za današnji dinamički Web, gdje su želje i namjere korisnika fluidne i stalno se mijenjaju.

Stari sustavi se nisu u stanju prilagoditi ni sve većoj količini proizvoda i kupaca. Stalno nastaju nove grupe proizvoda koje treba dobro marketinški obraditi za tržištu, te nove grupe kupaca koji imaju nove interese koje treba proučiti i shvatiti. Treba uzeti u obzir i različite jezike, jer se mnoge dobre prilike gube zbog toga što posjetitelji s raznih mjesta na svijetu traže iste stvari, no koriste različite termine kod pretraživanja. Rezultat toga je često da premda tvrtke troše mnogo sredstava na definiranje ključnih riječi, tehnologije za personalizaciju i ostale tehnologije za on-line marketing, kupljene količine i vrijednost prodaje ostaju niski.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - June 16, 2009

Autonomy - zdravstvena institucija se standardizirala na Autonomieve tehnologije zasnovane na značenju

Autonomievo upravljanje zapisima, obuhvat podataka i rješenja za upravljanje poslovnim procesima pomažu zdravstvenim institucijama da ostvare uštede i poboljšaju učinkovitost rada

Autonomy je objavio da je zdravstvena organizacija Greater Cincinnati Behavioral Health Services (GCB) odabrala njegova rješenja za obradu informacija kako bi na siguran način obuhvatila, usmjerila, pohranila i upravljala zapisima o njihovim pacijentima. Uz pomoć Autonomievih rješenja, više od 300 GCB-ovih kliničara će moći on-line gledati zapise o njihovim pacijentima, umjesto da ih moraju tražiti na policama arhive. Očekuje se ušteda od 1.5 milijun dolara godišnje i povećanje produktivnosti djelatnika.

S povećanjem broja propisa, zdravstvene institucije se moraju suočiti s problemom kako poslovati u skladu sa zakonom o tome kako se informacije prijenose i pohranjuju. Koristeći Autonomieva automatizirana rješenja za obradu informacija, GCB će moći točno konvertirati sve svoje papirnate zapise o pacijentima u elektroničke zapise, kao i automatski usmjeravati sve svoje medicinske zapise u Autonomievo rješenje za upravljanje zapisima.


IRVINE, Calif., June 16, 2009

Kofax - izašao softver "Kofax Desktop"

Početni softver za skeniranje čini skeniranje tako jednostavnim kao što je ispis na pisaču

Kofax je objavio Kofax Desktop, softver za skeniranje na početnoj razini, koji je integriran s Microsoft Office 2007 aplikacijama. Softver značajno olakšava skeniranje, te povećava učinkovitost i produktivnost.

Kofax Desktop se jednostavno instalira i lako koristi, bilo da se želi skenirati i spremiti slika nekog dokumenta ili da se slika želi dodati kao prilog poruci e-pošte. Desktop je potpuno uklopljen u Microsoft Office 2007 aplikacije, i omogućava lak pristup do skenera s TWAIN sučeljem, putem padajućeg izbornika. Softver omogućava i skeniranje putem desnog klika mišem iz Windows Explorera ili Desktopa, tako da korisnici mogu skenirati dokumente i automatski ih pretvoriti u datoteku u PDF formatu, te zatim tu datoteku spremiti ili poslati e-poštom, bez da otvaraju dodatne aplikacije. Skenirane slike se mogu ubacivati i u Excel tablice ili ugrađivati u Word dokumente i PowerPoint prezentacije. Kofax Desktop daje i mogućnost spremanja slika kroz SharePoint Server 2007.


Sydney, 15 June 2009

Fujitsu - gotovo rješenje za SAP BusinessObjects™ Explorer

Fujitsu je objavio planove za potporu za SAP® BusinessObjects™ Explorer softver koji će omogućiti intuitivno, lako pretraživanje i navigaciju, te poboljšati učinkovitost putem poslovno obavještajnih izvještaja.

SAP BusinessObjects Explorer nudi visoke performanse i skalabilnost i poslovnim korisnicima omogućava bitno ubrzanje dobivanja odgovora na poslovno obavještajne (BI - Business Intelligence ) upite, čak i do 100 puta brže nego kod nepodešenih BI upita.

Fujitsu će softver SAP BusinessObjects Explorer uvesti na Fujitsu PRIMERGY blade serverima, kao gotovo rješenje, čime će se dobiti brzo uvođenje sustava. Rješenje ima SAPov certifikat i zajedno su ga razvili Fujitsu i SAP, kako bi se dobile optimalne performanse uz najmanji mogući trošak.


Munich, June 10, 2009

Fujitsu - novo mini notebook računalo donosi stil i funkcionalnost

Fujitsu M2010 se odlikuje stilskim dizajnom a isporučuje se u tri različite boje

Fujitsu je objavio novo mini notebook računalo koje nudi stil i funkcionalnost u malom i priuštivom paketu. Fujitsu M2010 je prvi globalni mini notebook koji nosi oznaku Fujitsu. na ostalom tržištima je predstavljen pred nekoliko tjedana, a sada je dostupan i u Europi, Srednjem istoku i Africi (EMEA regija).

Zasnovan na procesoru Intel Atom™ N280, Fujitsu M2010 je idealan izbor za korisnike koji trebaju mali, laki uređaj za učenje, Internet, e-poštu ili video-telefoniranje. Sa stilskim dizajnom i vrlo atraktivnom sjajnim kućištem, sviđati će se i korisnicima kojima je stalo do stila, no i onima koji prvi puta kupuju prijenosno računalo i žele ga dobiti za cijenu koju si mogu priuštiti. Fujitsu M2010 je dobar izbor i za nepomično radno mjesto i kao potpuno opremljeni pokretni uređaj. Ovaj model je zamjena za dosadašnje Fujitsu AMILO Mini modele.

M2010 se isporučuje u tri razne boje: metalik crvena, iskričavo crna i sjajna biserno bijela. premda se radi o mini notebooku atraktivno ekonomične cijene, završna obrada kućišta daje izgled i osjet luksuznog proizvoda. Takav izgled je postignut tako da kućišta nisu obojena, nego je obrađen sam materijal iz kojeg su izrađena.

Najnoviji Fujitsuov mini model ima ekran od 10,1 inča, težak je svega 1,2 kg a dimenzije su mu 258 x 189 x 32-37 mm. Ima ugrađenu Web kameru i mikrofon i zvučnike s izvrsnom kvalitetom zvuka, što jamči dobru kvalitetu zabave i kada ste na putu.


Sunnyvale, Calif.—June 17, 2009

NetApp - konsolidirani vodič olakšava uvođenje VMware View za NetApp infrastrukturu

NetApp je objavio prvi konsolidirani referentni vodič za arhitekturu koja se zasniva na skupu od 2.000 desktop računala (POD - pool of desktops), koji će korisnicima pomoći da uvedu VMware View™ na NetApp® i Cisco Nexus infrastrukturama. Vodič korisnicima daje okvir u kojem će brzo i ekonomski učinkovito uvesti svoja vlastita rješenja za virtualizaciju desktop računala. Projektiranje po POD principu omogućava korisnicima lako skaliranje njihovih rješenja, kako bi pratili stalno promjenjive poslovne potrebe.

Da bi došli do detalja o kombiniranom rješenju, korisnici su ranije morali čitati nekoliko referentnih dokumenata. Novi vodič konsolidira sve što je potrebno znati o dizajnu i konfiguracijama i korisnicima nudi iskušana i dokazana rješenja.


08.06.09. – 14.06.09.


SAN FRANCISCO - June 8, 2009

Autonomy - iManage za upravljanje pravnim dokumentima na iPhone mobilnim uređajima

iManage WorkSite, de facto standard za odvjetničke tvrtke, pruža puni pristup do pravnih spisa bilo gdje, bilo kada

Autonomy je objavio da njihovo rješenje za upravljanje dokumentima, iManage WorkSite, sada ima i potporu za Apple® iPhone™. S ovom novosti, Autonomy stavlja na raspolaganje vodeće rješenje za upravljanje dokumentima za pravnu struku i korisnicima uređaja iPhone.

Integracija s popularnim Appleovim mobilnim uređajem pruža korisnicima snažan, jednostavan i siguran pristup do informacija pohranjenih u WorkSite repozitorije. Rješenje je napisano kao originalna iPhone aplikacija koja koristi prednosti koje pruža iPhone, uključivši i Multi-Touch sučelje, real-time 3D grafiku, te 3D audio putem Edge/3G/WiFi. iManage ima i potporu za ostale popularne mobilne uređaje, kao što su BlackBerry, Palm, Windows Mobile, i Symbian.


Tokyo/Munich, June 08, 2009

Fujitsu - proširena ponuda ETERNUS proizvoda za pohranu podataka

Novi ETERNUS DX60 i DX80 sustavi za on-line pohranu podataka donose konsolidirani globalni portfelj svestranih, visoko dostupnih rješenja za pohranu podataka

Fujitsu je pod markom ETERNUS predstavio novi globalni portfelj rješenja za pohranu podataka. Ta rješenja korisnicima nude sveobuhvatni raspon uređaja za pohranu i rješenja za zaštitu podataka za sve tipove poslovanja.

Novi ETERNUS DX60 i DX80 su RAID sustavi za pohranu s početnog kraja raspona. Oni donose nove mogućnosti kao što su smanjena potrošnja energije, pojednostavljeno upravljanje i nude poboljšanu redundanciju, čime ispunjavaju rastuće potrebe srednje velikih organizacija.

Fujitsu je objavio i verziju 4.1 ETERNUS CS-a, vodećeg proizvoda virtualnih magnetskih vrpci, koji se ranije zvao CentricStor VT, kao i ETERNUS LT, sustav traka za početni nivo. Oba proizvoda korisnicima nude praktična rješenja za zaštitu podataka i proširuju raspon rješenja za arhivu i uzimanje sigurnosnih kopija.

ETERNUS DX60 i DX80, su zasnovani na ranijoj generaciji FibreCAT SX60 i SX80 te ETERNUS 2000 sustava.


Tokyo and Kawasaki, Japan, June 11, 2009 

Fujitsu - prvi na svijetu prijenosni uređaji zasnovani na milimetarskom impulsnom radiju, za prijenosne brzine veće od 10 Gb/sek

Za kompaktnu bežičnu opremu velikog kapaciteta

Fujitsu i Fujitsu Laboratories su objavili da su razvili prvu na svijetu prijenosnu opremu zasnovane na impulsnom radiju koja radi na milimetarskim valnim dužinama, odnosno na frekvencijama u rasponu od 70-100 GHz, čime se postiže propusna moć veća od 10 gigabita u sekundi (10 Gbps). Ovoj tehnologiji nisu potrebni oscilatori i ostale komponente koje su bile potrebne za konvencionalne tehnologije za bežični prijenos te omogućava kompaktnu i jeftinu opremu za prijenos na milimetarskim valnim dužinama. Nova tehnologija je prikladna kao alternativa za optičke linije u onim krajevima gdje bi bilo teško položiti takve linije, kao jeftinije rješenje za povezivanje, a može se koristiti i za ultra brze bežične LAN mreže.


Richardson, TX, June 8, 2009

Fujitsu - druga generacija 40 Gb/sek sučelja za FLASHWAVE® 7500 ROADM

Fujitsu Network Communicationsje objavio početak isporuka druge generacije 40 Gb/sek sučelja za svoj FLASHWAVE® 7500 rekonfigurabilni Optical Add/Drop Multiplexer (ROADM). Koristeći inovativnu Adaptive Differential Phase Shift Keying (ADPSK) shemu za modulaciju i Fujitsuov patentiranu tehnologiju Variable Dispersion Compensation (VDC), jedinice ove generacije omogućuju rast mreže do kapaciteta od 1,6 Tb/sek.


SAN JOSE, Calif., June 11, 2009

Cisco - certifikati za CCNA i CCSP usklađeni sa standardima za administratore i stručnjake za rad s mrežama

Cisco je objavio da je dobio službenu akreditaciju američkog Odbora za sigurnost nacionalnih sustava (CNSS - Committee on National Security Systems), koja potvrđuje da Ciscovi tečajevi za sigurnost i zaštitu ispunjavaju norme 4011 i 4013A za obuku profesionalaca koji su odgovorni za točnost informacija u saveznim ustanovama u SAD.


SUNNYVALE, Calif., June 8, 2009

Juniper Networks - novo 100 Gigabit Ethernet sučelje za rutere iz T serije

Prvo sučelje za 100 GE routere donosi iduću generaciju skalabilnosti potrebne za  potporu za virtualizaciju i Cloud Computing

Juniper Networks je objavio prvu karticu za sučelje za 100 Gigabit Ethernet (100 GE) ruter, koja će se koristiti na T1600 Core Routeru. Promet na mreži sve brže raste, na što utječu napredni bežični servisi i novi trendovi kao što su cloud computing.

Nova kartica sa 100 GE sučeljem će se početi isporučivati potkraj 2009.


PALO ALTO, Calif., June 9, 2009

VMware - VMware View™ osigurava "Follow Me Desktop" za zdravstvene radnike u pokretu

Desktop okoliši vezani za identitet korisnika umjesto za identitet uređaja pomažu zdravstvenim radnicima pouzdan, siguran pristup do informacija, bez obzira gdje se u bolnici nalaze.

VMware je objavio da pružatelji zdravstvenih usluga koriste VMware View™ da medicinskom osoblju osiguraju pouzdani pristup do njihovih stolnih računala, aplikacija i informacija i onda dok se pružajući njegu pacijentima kreću iz sobe u sobe, s kata na kat širom cijele bolnice. To se ostvaruje pomoću virtualnih "follow me" desktopa.

VMware View omogućava uporabu virtualnih desktopa u dana centru, kojima se zatim pristupa putem debelih ili tankih klijent uređaja. Krajnji korisnik će uvijek vidjeti svoj poznati desktop okoliš, sa svim aplikacijama vidljivim na ekranu. To je naročito važno u zdravstvenim organizacijama, gdje sekunde mogu odlučivati o životu pacijenta, te nije poželjno da zdravstveni radnici gube vrijeme tražeći informacije na ekranima nepoznata izgleda. VMware View omogućava udomljavanje virtualnih desktopa na serverima na centralnoj lokaciji i osigurava sigurni mobilni pristup. Administratori također imaju korist od toga, jer mogu upravljati i ažurirati desktopovima s jedne centralne lokacije.


01.06.09. – 07.06.09.


NEW YORK - June 1, 2009

Autonomy - prvo na svijetu rješenje za upravljanje bogato medijskim sadržajima

Virage MediaBin7 automatski pronalazi, analizira i obrađuje audio, video i grafičke sadržaje

Autonomy je objavio prvo na svijetu rješenje za upravljanje bogato medijskim sadržajima (Rich Media Management) zasnovano na njihovom značenju, Virage MediaBin 7. Virage MediaBin7 revolucionalizira upravljanje multimedijskim sadržajima jer razumije audio, video i slikovne sadržaje i tako uklanja skupo i neefikasno ručno upisivanje opisnih informacija po kojima bi se inače jedino mogao prepoznati sadržaj. Time je organizacijama omogućena automatizacija upravljanja multimedijskim sadržajima.

Pošto može otkriti značenje multimedijskih sadržaja koji se nalaze u raznim datotekama, Autonomieva Deep Video Indexing tehnologija pregledava sadržaj samog video ili audio materijala, pa može automatski, bez ljudske intervencije, kreirati opisne meta podatke koji će se kasnije koristiti za pretraživanja. Za takvo pretraživanje i prepoznavanje sadržaja postoje mogućnosti koje uključuju izradu punih transkripata audio snimki, prepoznavanje znakova prikazanih na ekranu (OCR - On-screen Character Recognition), prepoznavanje ključnih okvira, prepoznavanje crta lica i identifikacija govornika.

Autonomy Virage MediaBin7 je zasnovan na Autonomievoj jedinstvenoj sposobnosti da automatski razumije značenje, analizira i postupi po bilo kojem obliku informacija. Predstavlja jedinstveno kompletno rješenje koje s kraja na kraj pokriva kreiranje, upravljanje, isporuku i arhiviranje svih bogato medijskih sadržaja.

Postoji i komplet snažnih alata za koncepcijsku analizu, povezivanje na srodne sadržaje, za izradu sumarnog pregleda sadržaja, izradu profila i kategorizaciju, kao i potpuno automatiziranu govor-u-tekst obradu.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - June 4, 2009

Autonomy - nezavisna istraživačka tvrtka proglasila Interwoven vodećim rješenjem za upravljanje Web sadržajima

Izvještaj je pokazao da je Autonomy Interwoven broj jedan za strategiju upravljanja Web sadržajima i za usmjerenost proizvoda

Autonomy je objavio da je istraživačka kuća Forrester proglasila Autonomy Interwoven vodećim rješenjem za upravljanje Web sadržajima. Osim što je Autonomy Interwoven proglašen vodećim proizvodom, ocijenjen je i kao proizvod s najboljom strategijom i najboljim usmjerenjem proizvoda.

Autonomy Interwoven je nedavno objavio nekoliko novih mogućnosti, zasnovanih na završenoj integraciji Autonomy IDOL platforme i Interwoven Web rješenja:

·   Automatski sluša, razumije i postupa u skladu s prevladavajućim mišljenjem korisnika društvenih medija

·   Automatski segmentira, optimizira i dostavlja ciljane sadržaje kupcima

·   Automatski pronalazi, analizira i obrađuje bogate medijske sadržaje

·   Automatski arhivira dinamičke Web sadržaje, zbog poštivanja zakonskih propisa

Autonomy Interwoven koristi tehnologiju zasnovanu na prepoznavanju značenja i nudi sveobuhvatni paket rješenja za optimizaciju marketinških informacija i interakciju s kupcima.


London, 3. June 2009

Fujitsu - skeneri koji imaju direktno sučelje na Microsoft® Office SharePoint Server 2007

Fujitsu ubrzao obradu informacija na papiru do e-brzine

Fujitsu Europe je objavio integraciju Microsoft® Office SharePoint Servera 2007 (MOSS) s cijelom proizvodnom linijom Fujitsuovih skenera za dokumente, koristeći KnowledgeLakeovu Connect tehnologiju koja omogućava skeniranje papirnatih dokumenata i upisivanje direktno u MOSS repozitorij za dokumente.

Strateško partnerstvo između Fujitsua i KnowledgeLakea će sada omogućiti korisnicima SharePoint platforme, uključivši MOSS i WSS kao i Office Live, jednostavni način da skeniraju, obuhvate, indeksiraju i pohrane slike dokumenata u repozitorij za dokumente na Microsoft® SharePoint Serveru. Korištenje poznatog MOSS sučelja osigurava brže prihvaćanje od strane korisnika i smanjuje potrebu za dodatnom obukom, pa organizacije sada mogu lako integrirati papirnate dokumente i MOSS modul za upravljanje korporacijskim sadržajima (ECM - Enterprise Content Management). Svi skeneri iz Fujitsuovog proizvodnog programa se sada isporučuju u paketu s KnowledgeLake® Connect tehnologijom.


IRVINE, Calif., June 2, 2009

Kofax - prvi certifikat za odobrenog isporučitelja softvera za obuhvat podataka u Belgiji

Belgijsko ministarstvo financija izdalo certifikat da softver paket Kofax Capture ispunjava stroge državne zahtjeve za prilagodbu poslovnih organizacija za sustav fakturiranja bez papira

Kofax je objavio da je njihov softver paket Kofax Capture dobio certifikat belgijskog Ministarstva financija i postao prvi softver sa službenim odobrenjem za softver za obuhvat podataka za sustave za obradu faktura bez papira.

Pošto je tako dobio službenu potvrdu o usklađenosti s novim belgijskim propisima koji reguliraju pretvorbu papirnatih faktura u digitalne, Kofax je jedini dobavljač koji takve sustave nudi belgijskim organizacijama koje prelaze sa sustava za obradu papirnatih faktura na one u samo elektroničkom formatu. Novi propisi omogućavaju da se ulazni dokumenti skeniraju i digitaliziraju, te zatim obrade i arhiviraju, a sve papirnate kopije se mogu eliminirati nakon skeniranja.


TAIPEI, Taiwan — June 2, 2009

Microsoft - Windows 7 i Windows Server 2008 R2 dolaze po planu

Microsoft je objavio da se planovi za izlazak Windowsa 7 i Windows Server 2008 R2 ostvaruju prema očekivanju, te da će u skladu s time Microsoft svojim partnerima isporučiti RTM (Release to Manufacturing) verziju koda u drugoj polovici srpnja, a konačni Windows 7 će biti opće raspoloživ 22. listopada 2009, kada će izaći i Windows Server 2008 R2, tako da će partneri za sezonu božićnih praznika moći svojim kupcima ponuditi proizvode s uključenim Windos 7 / Server 2008.

Microsoft će ponuditi i opciju nadogradnje, tako da će kupci moći kupiti Windows Vista računala, a zatim instalirati Windows 7 kada bude dostupan.


REDMOND, Wash. June 2, 2009

Microsoft Hardware - nove mogućnosti za Windows 7

Hardverski periferni uređaji će biti u potpunosti kompatibilni s novim operacijskim sustavom i donijeti će nove mogućnosti koje će svakodnevne poslove učiniti bržim i lakšim.

Microsoft Hardware je objavio da će njihove proizvodne linije miševa, tipkovnica, kamera, uređaja za igranje i pribora za notebook računala biti potpuno kompatibilni s Windows 7, kad će u listopadu ove godine početi isporuke za maloprodaju.

Među novim mogućnostima su stvari kao što je Taskbar Favorites koji će korisnicima tipkovnica donijeti novi način pokretanja često korištenih programa i dokumenata. Ostale novosti vezane za hardver i Windows 7 su:

·   Device Stage. Microsoft Hardware miševi i tipkovnice će imati potporu za Device Stage, novu mogućnost u Windows 7 koja korisnicima omogućava brz i lak pristup do čestih poslova kao što su informacije o proizvodima, registracija, postavke i slično, za popularne kategorije uređaja kao što su mobilni telefoni, kamere, pisači, media plejeri i razni ulazni uređaji.

·   Windows Flip. Korisnici microsoftovih miševa i tipkovnica će na jedan pritisak gumba moći vidjeti male sličice svih otvorenih prozora, a prikazati će se i slika preko cijelog ekrana, tako da će korisnik moći lako i brzo identificirati aplikaciju i prebaciti se na nju.

·   Windows Live Movie Maker i Windows Live Photo Gallery. Korisnici LifeCam kamera će imati priliku učiniti više s njihovim fotografijama i filmovima. Pomoću Movie Makera će moći jednim klikom pokrenuti filmski projekt, te zatim gotovi video prebaciti na web stranice sa društvenim sadržajima. Photo Gallery će omogućiti jednostavno uređivanje, opisivanje i prebacivanje fotografija na web stranice dostupne njihovim prijateljima i rođacima.


REDMOND, Wash. — June 3, 2009

Microsoft i Intel - usporedbeni test za CRM aplikacije pokazao višestruko veću snagu na znatno jeftinijem hardveru

Skalabilnost na korporacijskoj razini uz smanjene troškove i smanjen utjecaj na okoliš, za primjenu Microsoft Dynamics CRM-a u vlastitim prostorijama i na zahtjev.

Microsoft i Intel su objavili rezultate usporednog testa za Microsoft Dynamics CRM koji postavljaju nove korporacijske standarde za skalabilnost, troškove i održivost okoliša. Kombinacija softvera korporacijske klase i najnovijeg Intel® Xeon® procesora iz serije 5500, koja smanjuje potrošnju energije za do 30 %, Microsoft Dynamics CRM 4.0 je primijenjen za više od 50.000 istovremenih korisnika uz visoki obim posla, a da je pri tome vrijeme odziva ostalo ispod jedne sekunde.

Za usporedbu, u listopadu 2008, u testu za Oracle Siebel Release 8.0 posluženo je 14.000 korisnika i 1,6 milijuna transakcija na dan, na Sunovom hardveru koji je koštao više od 150.000,00 USD. Microsoft Dynamics CRM test je poslužio više od 50.000 korisnika i više od 2,9 milijuna transakcija na dan, sve na hardveru koji je koštao manje od 35.000 USD, odnosno 0,70 USD po korisniku. Za usporedbu, Microsoft Dynamics CRM je poslužio tri i pola puta više korisnika i skoro dva puta više transakcija, uz smanjenje troškova za hardver za više od 80%.


REDMOND, Wash. — June 1, 2009

Microsoft - sporazum o kupnji vlasništva Rosetta Biosoftwarea, čime je ojačan položaj na polju znanosti o životu

Sporazum širokog raspona proširuje Microsoft Amalga Life Sciences i ubrzava temeljna istraživanja na polju znanosti o životu i pokreću personaliziranu medicinu.

Microsoft je objavio da je potpisao ugovor s tvrtkom Merck & Co. Inc. o kupnji izvjesnih dijelova Rosetta Biosoftwarea, tvrtke u vlasništvu Merck & Co. Na osnovu ovog ugovora će Microsoft moći ugrađivati softver za upravljanje genetičkim, genomičkim, metaboličkim i sličnim podacima u svoje proizvode za platformu Microsoft Amalga Life Sciences. Tvrtke planiraju i daljnju suradnju.

Microsoft Amalga Life Sciences je nova softverska platforma projektirana da transformira podatke dobivene kroz istraživanja na polju zdravstva i znanosti o životu u znanje koje je potrebno za otkriće novih metoda liječenja. Platforma pomaže tako da ubrzava proces istraživanja kroz analizu velike količine heterogenih rezultata istraživanja.


London, 2nd June 2009

Fujitsu Services - svrstani u magični kvadrant vodećih za kategorije Desktop Outsourcing i Help Desk Outsourcing u zapadnoj Europi

Fujitsu je objavio da je Fujitsu Services (tvrtka od koje je nastao BCC Services) svrstan u Gartnerov magični kvadrant vodećih na polju outsourcinga za help deskove i desktop outsourcing, za zapadnu Europu. 'Magični kvadranti' je metodologija konzultantske tvrtke Gartner, po kojoj razvrstava isporučitelje raznih kategorija proizvoda i usluga, prema kriterijima kompletnosti vizije i sposobnosti da se te vizije ostvare. Najpoželjnija klasifikacija je svrstavanje u kvadrant 'Vodećih', koju je osvojio Fujitsu.

Fujitsu trenutno upravlja s više od 1,5 milijuna uređaja u 17 zemalja zapadne Europe i osigurava help desk potporu za više od 1 milijuna korisnika iz 600 raznih korisničkih organizacija.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018