sm-0908

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2009. – kolovoz


u ovom broju:

 24.08.09. – 30.08.09.

-  Autonomy - modul za automatsku identifikaciju govornog jezika

-  Autonomy - iManage, rješenje za arhiviranje napravljeno u cloud tehnologiji

-  K2 i Informative Graphics - partnerstvo za upravljanje tijekom posla i uređivanje

-  Microsoft - OneApp, aplikacija za mobilne telefone slabijih mogućnosti

-  Cisco - podvostručena gustoća Edge Routera s najvišim performansama

-  NetApp - početak nove ere, Cloud infrastruktura za korporacijske korisnike

17.08.09. – 23.08.09.

-  Autonomy - završena integracija IDOL-a u Scritturu

-  Autonomy - računalska tehnologija zasnovana na smislu integrirana s tehnologijom za zaštitu korporacijskih informacija od Verdasysa

-  Kofax - rješenje za obradu zdravstvenih zapisa

-  Microsoft - bolje globalna suradnja pomoću Microsoftovih rješenja

-  Fujitsu - svjetski rekord dual-socket PRIMERGY servera dokazuje da su prikladni za poslovne aplikacije

-  Fujitsu i Asianux će isporučivati napredne serverske proizvode zasnovane na Linuxu

-  Fujitsu - energetski najučinkovitiji tanki klijent svih vremena

-  Oracle - američko ministarstvo pravosuđa odobrilo Oracleovu kupnju Suna

10.08.09. – 16.08.09.

-  Autonomy - Autonomy Optimost za bolju prodaju nekretnina

-  Kofax - korporacijski obuhvat dokumenata za jednu od najvećih kuća na svijetu za vrijednosne papire

-  Microsoft i Nokia - globalni savez za dizajn, razvoj i prodaju mobilnih rješenja za produktivnost

-  Fujitsu - kompaktni integrirani DPSK prijemnik za optičke mreže od 40 Gb/sek

-  NetApp - proširena rješenja za pohranu podataka preko Etherneta

03.08.09. – 09.08.09.

-  Autonomy - Autonomy Interwoven rješenja za web stranice

-  Kofax - rješenje za obradu medicinskih zapisa

-  Microsoft - početak isporuka Microsoft Dynamics POS 2009

-  Fujitsu - proradilo novo super računalo u japanskom institutu RIKEN

-  Juniper - routeri, switchevi i rješenja za zaštitu dobila certifikat Common Criteria EAL-3


24.08.09. – 30.08.09.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - August 24, 2009

Autonomy - modul za automatsku identifikaciju govornog jezika

Proširenje serije rješenja za inteligentnu analizu audio sadržaja

Autonomy je svojoj seriji rješenja za inteligentne analize audio sadržaja dodao i tehnologiju za automatsku identifikaciju govornog jezika. Modul 'Automatic Spoken Language Identification' će omogućiti centrima za primanje poziva, medijskim organizacijama i globalnim kompanijama da automatski i trenutno prepoznaju jezik govornih sadržaja u raznim medijskim datotekama, kao i u živim telefonskim razgovorima, te im omogućiti da na osnovu tog saznanja pokrenu potrebne akcije u stvarnom vremenu.

Na primjer, novi modul će u međunarodnom centru za pozive moći automatski identificirati jezik kojim govori pozivatelj i spojiti ga s operaterom koji govori taj jezik. Profesionalcima koji se bave medijima modul će olakšati razvrstavanje datoteka s medijskim sadržajima. Međunarodne organizacije će moći brzo i bez napora dodavati nove jezike, bez potrebe da se za taj jezik kreira kompletni sustav za prebacivanje govora u tekst. Isto tako će se moći izvući govor iz audio kanala i tako neku snimku podijeliti na odvojene govorne i glazbene komponente. Kuće koje se bave emitiranjem programa i urednici vijesti će moći prolaziti kroz audio sadržaje i pristupiti onim dijelovima sadržaja koji ih zanimaju.


ILTA 2009, WASHINGTON, D.C. - Aug. 25, 2009

Autonomy - iManage, rješenje za arhiviranje napravljeno u cloud tehnologiji

Autonomy je objavio novi način upravljanja sadržajima za pravničke urede. Rješenje iManage Digital Safe omogućava arhiviranje i pronalaženje sadržaja kao što su dokumenti, e-pošta, audio snimke i slike. Autonomiev Digital Safe je najveća arhiva podataka na svijetu, zasnovana na tehnologiji 'oblaka' (cloud-based), veličine od preko 10 petabajta. Rezultat toga je da tvrtke mogu značajno smanjiti troškove i složenost održavanja velike informatičke infrastrukture potrebne za pohranu ogromne i brzo rastuće količine podataka. Osim putem mrežnog servisa, iManage Digital Safe se može koristiti i na strojevima instaliranima na vlastitoj lokaciji.


REDMOND, Wash. - 24.8.2009 16:00:00

K2 i Informative Graphics - partnerstvo za upravljanje tijekom posla i uređivanje

K2 i Informative Graphics Corporation (IGC) su objavili partnerstvo koje će znatno pojednostaviti ugradnju tehnologije za redakciju u tijekove poslova i rješenja za upravljanje poslovnim procesima.

Elektronička redakcija se odnosi na uklanjanje osjetljivih sadržaja iz elektroničkih dokumenata u svrhu brze i učinkovite redistribucije sudovima, medijima, klijentima, dobavljačima ili bilo kojoj drugoj publici koja nije ovlaštena vidjeti cijeli sadržaj takvih dokumenata.

Kroz ovo partnerstvo, K2 će izdati predloške ili 'čarobnjake' koji će pokrivati razne tipove događaja , a koji će se moći koristiti u softveru za tijek posla i upravljanje poslovnim procesima. Korisnici će za elektroničku redakciju na raspolaganju imati mogućnosti IGC-ovog softvera 'Redact-It'. Redakciju je moguće dodati bilo kojem dijelu bilo kojeg procesa, koristeći jednostavne 'drag-and-drop' alate i jednostavne elektroničke obrasce.

K2 i Redact-It aplikacije su integrirane sa SharePoint i ostalim Microsoftovim tehnologijama, te s raznim popularnim paketima se koriste za pravne poslove.


REDMOND, Wash. — Aug. 24, 2009

Microsoft - OneApp, aplikacija za mobilne telefone slabijih mogućnosti

Nova aplikacija za mobilne uređaje omogućava ljudima da izvuku više iz svog telefona

Microsoft je objavio Microsoft OneApp, novu softversku aplikaciju koja omogućava mobitelima pristup do mobilnih aplikacija kao što su Facebook, Twitter, Windows Live Messenger, i razne druge aplikacije i igre. OneApp dopunjava Microsoftovu postojeću strategiju.

OneApp je nanovo projektiran od početka imajući na umu mobitele s ograničenom memorijom i manjim sposobnostima obrade. OneApp za početak zauzima tek 150 KB. OneApp dinamički pokreće samo one dijelove mobilne aplikacije koji se žele koristiti, pa se ne troši vrijeme i prostor na instaliranje neželjenih aplikacija. OneApp uključuje 'cloud' servise koji preko Interneta od telefona preuzimaju dio obrade i pohrane podataka. OneApp pažljivo i učinkovito koristi mreže za podatke, tako da troškove prijenosa podataka svodi na minimum.


SAN JOSE, Calif., August 25, 2009

Cisco - podvostručena gustoća Edge Routera s najvišim performansama

Ciscov Aggregation Services Router 9000 za video i mobilni Internet aplikacije

Cisco je objavio da je podvostručio gustoću svog najjačeg edge routera, Cisco® Aggregation Services Router 9000 Series. To je router s najvišim performansama, a sada i ima najveću gustoću koja je postignuta u komunikacijskoj industriji.

Cisco je predstavio i novu linijsku karticu za jedan slot, za 16 x 10 Gigabit Ethernet (10GE), koja omogućava brzine od preko 100 Gb/sek., što je najbrži modul za prosljeđivanje koji se može naći na tržištu. U kombinaciji s urođenom skalabilnošću Cisco ASR 9000, Cisco 10GE linijska kartica je jedini sustav koji ima kapacitet od do 400G po slotu.


Sunnyvale, Calif.–August 25, 2009

NetApp - početak nove ere, Cloud infrastruktura za korporacijske korisnike

Data ONTAP 8 i ostale nove tehnologije i rješenja donose korisnicima snažne temelje za uvođenje informatike kao servisa

NetApp je objavio Data ONTAP® 8 i nekoliko drugih novih tehnologija i rješenja koja će poslužiti kao osnovica za izgradnju informatičke infrastrukture za 'cloud' tehnologiju.

korporacijski korisnici su i do sada koristili Data ONTAP platforme kao temelj za širok raspon njihovih internih i eksternih aplikacija 'u oblaku'. Data ONTAP 8 se oslanja na te već iskušane mogućnosti i donosi poboljšanu funkcionalnost za okoliše s virtualizacijom i zajedničkom uporabom. Time je omogućena neprekidljiva mobilnost podataka, dinamički rast i arhitektura koja nema prepreka za proširenja. Tehnologija pohrane koristi 64-bitne zapise, čime je osigurana potpora za sustave s višekratnim pentabajtnim kapacitetima. Data ONTAP 8 donosi i poboljšane mogućnosti za upravljanje podacima i tijesnu integraciju u sustave za upravljanje dana centrima.


17.08.09. – 23.08.09.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO, Calif. - August 20, 2009

Autonomy - završena integracija IDOL-a u Scritturu

Autonomy je objavio da se Autonomy Scrittura, njegov proizvod za automatizaciju procesa vezanih za trgovanje, od sada pokreće pomoću Autonomy IDOL-a (Intelligent Data Operating Layer). Integracija IDOL-a sa Scritturom omogućava poslovnim korisnicima da odmah i automatski shvate podatke vezane za obradu trgovanja. Kao rezultat toga, institucije koje se bave trgovanjem na tržištu kapitala će imati do sada neviđenu razinu učinkovitosti i transparentnosti , te će moći poštivati sve strože zahtjeve za poštivanje propisa koji reguliraju trgovanje financijskim derivatima.

Nova verzija Autonomy Scritture donosi niz novih atraktivnih mogućnosti, kao što je pretraživanje po punom sadržaju, uključivši i audio zapise; automatsko uparivanje dokumenata koji se odnose na isti predmet; automatsko usklađivanje formata datoteka; arhiviranje u Autonomiev digitalni sef  kapaciteta od preko 10 petabajta e-pošte, dokumenata i multimedijskih podataka, te poglede na 'instrument ploču' koja grafički prikazuje poslovne indikatore.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - August 10, 2009

Autonomy - računalska tehnologija zasnovana na smislu integrirana s tehnologijom za zaštitu korporacijskih informacija od Verdasysa

Autonomy i Verdasys proširuju strateško partnerstvo napolju zaštite informacija i upravljanje rizicima

Autonomy je objavio da je tvrtka Verdasys, vodeći isporučitelj rješenja za zaštitu korporacijskih informacija (EIP - enterprise information protection), obnovila svoj OEM sporazum s Autonomiem i proširila njihovo strateško partnerstvo. Verdasys koristi Autonomiev infrastrukturni softver, Intelligent Data Operating Layer (IDOL), da njime pokreće svoj Verdasys Digital Guardian, rješenje za ispitivanje sadržaja i klasifikaciju podataka koju koriste vodeće kuće na polju financijskih usluga, zdravstva, proizvodnje i tehnologije.


IRVINE, Calif., August 18, 2009

Kofax - rješenje za obradu zdravstvenih zapisa

Kofax Communication Server automatski prima distribuira i izdaje informacije iz više od 3 milijuna dokumenata godišnje

Kofax je objavio da će vodećoj agenciji za zdravstvenu i socijalnu skrb u Engleskoj opskrbiti softverom koji će automatski primati, razmjenjivati i izdavati informacije sadržane u preko 3 milijuna zdravstvenih zapisa godišnje.

Kofax Communication Server će omogućiti agenciji da prima dokumente od socijalnih radnika, predstavnika na terenu i agencijskih djelatnika putem faksa, nakon čega će se obraditi, te tako konsolidirati i optimizirati njene komunikacije u jedan centralizirani, automatizirani sustav. Time će se s manjiti ručne obrade na koje se troši mnogo vremena i koje su sklone greškama.


REDMOND, Wash. — Aug. 17, 2009

Microsoft - bolje globalna suradnja pomoću Microsoftovih rješenja

Isporučitelj automobilskih pokretačkih sklopova povećao produktivnost koristeći intranet rješenja, i ostvario povrat uloženog već prve godine

Microsoft je objavio da je tvrtka BorgWarner, vodeći isporučitelj pogonskih sklopova za automobilsku industriju , poboljšala suradnju i odnos s vanjskim partnerima otkako je pokrenula svoje nove intranet i extranet stranice koje pokreće Microsoft Office SharePoint Server 2007.

U BorgWarneru su tražili inovativne načine da povežu tvrtkinih 60 međunarodnih lokacija u jedinstvenu, bešavnu platformu za suradnju.

BorgWarner je pokrenuo svoje novi intranet rješenje, nazvano okolišem za informacijsku suradnju (ICE - Information Collaboration Environment), da bi donositeljima odluka, nabavljačima, marketinškim stručnjacima, inženjerima, istraživačima i knjigovođama stavili na raspolaganje točne i ažurne informacije, u svim njihovim uredima širom svijeta. BorgWarner je također pokrenuo i extranet (ExtraICE) stranice koje njihovim dobavljačima i partnerima osigurava jedinstveni portal kroz koji mogu doći do tvrtkinih informacija, priručnika i podataka o performansama.

Novi intranet je BorgWarneru omogućio da potakne suradnju među svojim zemljopisno raspršenim rukovodećim timovima. BorgWarner je pomoću ExtraICE pronašao i načine da poboljša svoje odnose s partnerima, da dobije bolje usluge i smanji troškove.

Na primjer, BorgWarnerova grupa za istraživanje buke, vibracija i neugodnih učinaka, koja provodi testove na tom polju, pokrenula je stranice pokretane SharePoint Serverom na kojima objavljuje rezultate testova, čim budu poznati i tako ih stavlja na raspolaganje svim zainteresiranima. Jedan drugi tim je reorganizirao tijek poslova oko odobrenja dokumenata i za kontrolu njihovih verzija, te iskoristila mogućnosti raspoređivača i kalendara da koordinira sastanke koji se odvijaju preko više vremenskih zona.

Jedna od BorgWarnernerovih tvornica je poboljšala ručni proces praćenja materijala s nedostacima, pokrenuvši ICE stranice koje rukovoditelja kvalitete upozoravaju kada god se otkrije da neki materijal ima nedostatke. U jednoj drugoj tvornici je omogućen t.zv. proces 'mršave proizvodnje' gdje se pomoću web kamera omogućava službi nabave materijala da prate zalihe koje se nalaze u pogonu i da ih sami na vrijeme obnavljaju.


Munich, August 18, 2009

Fujitsu - svjetski rekord dual-socket PRIMERGY servera dokazuje da su prikladni za poslovne aplikacije

Novi svjetski rekordi po SPEC specifikacijama potvrđuju prednosti PRIMERGY x86 rack i tower servera

Fujitsu je objavio da su njegovi PRIMERGY rack i tower serveri postavili nove svjetske rekorde za dual-socket x86 servere, potvrdivši tako njihovu sposobnost da preuzmu poslovne aplikacije od gladnijih i skupljih four-socket sustava.

Testovi su pokazali da su dual-socket x86 serveri sve više prikladni za obrade glavnih poslovnih aplikacija, za koje su se ranije obično koristili serveri s četiri utora. Novi svjetski rekord je postignut na x86 PRIMERGY RX300 rack i TX300 tower serverima, mjereno nezavisnim SPECcpu2006 i SPECjbb2005 usporedbenim testovima.

Konzultantska tvrtka SPEC (Standard Performance Evaluation Corporation) je razvila testove za uspoređivanje rada servera u realističnim uvjetima poslovnih obrada.


Tokyo, August 18, 2009

Fujitsu i Asianux će isporučivati napredne serverske proizvode zasnovane na Linuxu

Serveri PRIMERGY x86 u sprezi s operacijskim sustavom Asianux Server 3 OS smanjuju troškove za energiju u dana centrima

Fujitsu i Asianux, vodeći isporučitelj Linuxa, objavili su da će zajednički isporučivati napredne Linux serverske proizvode.

Suradnja između tvrtki će se koncentrirati na to da će se Fujitsu i Asianux zajednički pobrinuti da modeli Fujitsu PRIMERGY servera dobiju certifikate za operacijski sustav Asianux Server 3


Munich, August 20, 2009

Fujitsu - energetski najučinkovitiji tanki klijent svih vremena

Kompaktan i energetski učinkovit FUTRO S100 je savršeni početni model za serversko računalstvo i rješenja za virtualna radna mjesta

Fujitsu je objavio da je FUTRO S100 njihov energetski najučinkovitiji tanki klijent, koji daje priuštljiv ulaz u svijet računalstva zasnovanog na serverima. Komplet FUTRO S100 tankog klijenta i monitora troši najviše 29 Watta u punom radu, što je za oko 66 % manje od potrošnje čak i jako zelenog stolnog PC-a i monitora.

Sve veći broj organizacija uočava prednosti tankih klijenata; naročito centri za pozive korisnika, osiguravajući zavodi, banke, škole, knjižnice i ostale organizacije koje žele za svoja ograničena sredstva nabaviti čim veći broj PC računala. Tanki klijenti su učinkovita alternativa za stolni PC jer omogućavaju korištenje računalskih usluga na serveru i server-centrični model računalstva gdje su sav aplikacijski softver, podaci i obradna snaga smješteni na mrežnom serveru, umjesto na stolnom računalu.

Prelaskom na tanke klijente se mogu ostvariti značajne uštede i po pitanje energije i po pitanju održavanja. I uporabni vijek trajanja takvog rješenja traje otprilike dvostruko duže. Ostale prednosti su visoka dostupnost i minimalni trud oko administracije. FUTRO S100 je do sada Fujitsuov energetski najučinkovitiji tanki klijent i idealan je za organizacije u kojima korisnici obavljaju jedno-funkcijske zadatke, kao što su pristup bazama podataka, rad u centrima za pozive i poslovi na unosu podataka.

Fujitsu FUTRO S100 je kompatibilan s cijelim nizom klijentskih infrastruktura kao što su na Linuxu zasnovani eLux, te Windows CE 6.0. FUTRO S100 se pokreće pomoću VIA Eden 500 i VIA VX800 procesora za medijske sustave, može imati do 1GB DDR2 sistemske memorije, i ima dva USB 2.0 priključka, jedan VGA priključak, brzu Ethernet mrežu i potporu za internu pohranu na compact flash kartice.


Redwood Shores, CA – August 20, 2009

Oracle - američko ministarstvo pravosuđa odobrilo Oracleovu kupnju Suna

Oracle je objavio da je Ministarstvo pravosuđa SAD odobrilo njihovu kupnju tvrtke Sun Microsystems. Do punovaljanosti transakcije preostaje još i odobrenje Europske Komisije.


10.08.09. – 16.08.09.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - August 11, 2009

Autonomy - Autonomy Optimost za bolju prodaju nekretnina

Testiranje skupa varijabli i optimizacija web stranica pomaže grupi od 3000 agenata za prodaju nekretnina da značajno poboljšavaju prodaju

Autonomy je objavio da je ZipRealty, vodeća tvrtka za prodaju nekretnina u SAD ostvarila značajni porast broja prilika za prodaju i kontakata s kupcima nakon što je uvela Autonomy Optimost rješenje Multivariable Testing (MVT) za testiranje skupa varijabli.

ZipRealty kupcima i prodavačima nekretnina nudi inovativno rješenje. tvrtkine web stranice, www.ziprealty.com, usmjerava proces prodaje nekretnina, a rezultat su znatne uštede za njihove klijente. marketinški stručnjaci ZipRealtya koriste rješenje Autonomy Optimost koje automatski identificira najprivlačniju kombinaciju web sadržaja i dizajna tako da različitim posjetiteljima prikazuje različite kombinacije elemenata n-line sadržaja, a zatim mjeri reakcije posjetitelja.

Autonomy Optimost omogućava analizu i optimizaciju svih tipova sadržaja, uključivši tekst, slike, video, raspored stranica, e-poštu, bannere, Flash i AJAX komponente. Marketinški stručnjaci zatim mogu z slijedeće posjetitelje primijeniti i stalno poboljšavati najučinkovitije web sadržaje, što povećava broj kupnji koje se obave preko weba. Snažna Autonomy Optimost tehnologija se isplatila za ZipRealty. Otkada je uvedeno Autonomy Optimost rješenje, ZipRealty je ostvario povećanje od 225 % u broju posjetitelja koji zatraže on-line ponudu.


IRVINE, Calif., August 11, 2009

Kofax - korporacijski obuhvat dokumenata za jednu od najvećih kuća na svijetu za vrijednosne papire

Softver omogućava organizaciji da hvata slike dokumenata i podatke iz skoro 30 milijuna dokumenata godišnje, na više od 200 udaljenih lokacija

Kofax je objavio da isporučuje rješenje za korporacijski obuhvat dokumenata i podataka za jednu od najvećih na svijetu tvrtku za promet vrijednosnicama, koja poslužuje milijune privatnih, poslovnih i državnih klijenata .

Organizacija će uvesti Kofaxov softver za hvatanje slika i podataka i oko 30 milijuna naloga za prodaju i srodnih dokumenata, koji pristižu iz više od 200 udaljenih lokacija raspršenih po cijeloj sjevernoj Americi. Time će se smanjiti potreba za ručnom obradom, poboljšati točnost podataka, povećati učinkovitost obrade naloga i ubrzati 'vremenski period do prihoda'.


NEW YORK — Aug. 12, 2009

Microsoft i Nokia - globalni savez za dizajn, razvoj i prodaju mobilnih rješenja za produktivnost

Tvrtke će surađivati da bi postignu uporabu Microsoft Office Mobile i srodnog softvera za komunikacije i suradnju na pametnim Nokia telefonima.

Microsoft i Nokia su objavili sporazum i iznijeli zajedničku viziju o mobilnoj produktivnosti.

Prema ovom sporazumu dvije tvrtke počinju suradnju na dizajnu, razvoju i tržišnoj obradi rješenja za poboljšanje produktivnosti za pokretne profesionalce, dovodeći Microsoft Office Mobile i Microsoftov softver za poslovne komunikacije, suradnju i upravljanje uređajima na Nokia Symbian uređaje. Ta rješenja će se moći koristiti na širokom rasponu pametnih Nokia telefona, počevši sa serijom optimiziranom za poslovne potrebe, Nokia E serije.

Ova suradnja se naslanja na ono što je već Nokia učinila za optimiziranje pristupa do e-pošte i ostalih osobnih informacija pomoću Exchange ActiveSync. iduće godine Nokia će početi na svojim pametnim telefonima isporučivati Microsoft Office Communicator Mobile on, a zatim i ostale aplikacije iz Office paketa i srodni softver i servise, kao što su:

·   Mogućnost gledanja, uređivanja, kreiranja i zajedničkog korištenja Office dokumenata putem verzija aplikacija Word, PowerPoint, Excel i OneNote prilagođenih mobilnim uređajima

·   Korporacijski instant messaging i praćenje prisutnosti na mreži, te optimizirane konferencije i suradnja putem Microsoft Office Communicator Mobile

·   Mobilni pristup na intranet i extranet portale postavljene na Microsoft SharePoint Server

·   Korporacijsko upravljanje uređajima pomoću Microsoft System Center


Kawasaki, Japan, August 11, 2009

Fujitsu - kompaktni integrirani DPSK prijemnik za optičke mreže od 40 Gb/sek

Najmanja potrošnja energije na svijetu

 Fujitsu Optical Components Limited je objavio da je razvijen na svijetu energetski najučinkovitiji (maksimalna potrošnja 0.7 W), kompaktni integrirani DPSK (Differential Phase Shift Keying) prijemnik za optičke mreže, namijenjen za uporabu u transponderima brzine 40 Gb/sek. Prodaja počinje u listopadu.


Sunnyvale, Calif.—August 11, 2009

NetApp - proširena rješenja za pohranu podataka preko Etherneta

NetApp je objavio 'end-to-end' 10Gb Ethernet (10GbE) infrastrukturu zasnovanu na on 'Fibre Channel over Ethernet' (FCoE) standardu. Ova infrastruktura organizacijama olakšava efikasnu migracije na pohranu podataka na opremi spojenoj preko Etherneta.

NetApp je pionir u Ethernet pohrani i nudi niz proizvoda zasnovanih na normama, koji imaju potporu za konvergirani Ethernet (FCoE, iSCSI, NFS, CIFS) pristup podacima, čime korisnicima omogućava optimizaciju njihovih data centara.


03.08.09. – 09.08.09.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - August 4, 2009

Autonomy - Autonomy Interwoven rješenja za web stranice

Rješenje za brzo kreiranje i optimizaciju početnih stranica na koje se skače nakon pretraživanja, u zaštićenom privatnom 'oblaku'

Autonomy je objavio novo rješenje koje će marketinškim stručnjacima omogućiti da lako i brzo naprave i testiraju web stranice u zaštićenom i sigurnom okolišu. Rješenje Autonomy Optimized Landing Page kombinira mogućnosti za upravljanje sadržajima web stranica i ispitivanje multi-varijabli (MVT - multivariable testing) s jedinstvenim sučeljem koje se lako koristi, a pritom koristi i Autonomieve mogućnosti za aplikacije za privatno računalstvo 'u oblaku' (private cloud computing).

Marketinški stručnjaci danas traže rješenja koja im omogućavaju da brzo djeluju i da odmah iskoriste poslovne prilike koje im se ukažu, za što moraju stalno ispitivati i optimizirati svoje web stranice, pazeći pri tome na troškove. Potrebni su im alati koji će im omogućiti da izvuku maksimum iz e-mail kampanja, kupnje nakon pretraživanja po ključnim riječima, on-line oglašavanja i raznih drugih inicijativa. Kada se jednom kreiraju web stranice, treba stalno optimizirati kampanje kako bi privukli zainteresirane kupce i naveli ih da naruče robu.

Autonomy Optimized Landing Page je rješenje koje koristi Autonomieve jedinstvene prednosti. Početkom ove godine Autonomy Interwoven je objavio prvo rješenje koje je imalo integrirano on-line testiranje i upravljanje web sadržajima. Autonomy je poznat i na polju privatnog cloud computinga, te pogoni najveću hosted arhivu podataka, veličine više od 10 petabajta. Kombinirajući te mogućnosti u jedno rješenje, marketing stručnjaci sada imaju alat za brzu izradu rješenje za on-line kampanje, njihovo stalno praćenje i optimizaciju.

Rješenje Autonomy Optimized Landing Page koristi slijedeće mogućnosti:

·   Autonomy TeamSite & LiveSite - za grafičko 'drag-and-drop' WYSIWYG autorsko sučelje sa višekratno uporabivim predlošcima za stranice na koje se skače (landing page) nakon upita, te blokove za slaganje stranica za kampanje, stranica za registraciju i stranica za potvrdu.

·   Autonomy Optimost - omogućava lako kreiranje A/B i testova za više varijabli u cilju postizanja optimalne kombinacije sadržaja, ponuda i rasporeda stranica, da se postignu maksimalni rezultati

·   Integrirana web analitika - web analize za bilo koju početnu stranicu, bez obzira o analitičkom alatu koji se koristi

·   Autonomieva tehnologija za cloud computing na korporacijskoj razini - osigurava skalabilni i zaštićeni pristup koji se prati 24 sata x7 dana tjedno.


IRVINE, Calif., August 4, 2009

Kofax - rješenje za obradu medicinskih zapisa

Kofax Communication Server vodećem svjetskom isporučitelju proizvoda za dijalizu omogućava primanje, razmjenu i objavljivanje informacija primljenih putem dokumenata poslanih faksom

Kofax je objavio da će vodećoj svjetskoj tvrtki koja se bavi proizvodima za dijalizu isporučiti softver koji će automatski primati, razmjenjivati i objavljivati informacije iz više od 30.000 obrazaca za prijam pacijenata dnevno, koji dolaze od tisuća liječnika širom svijeta.

Korisnik će koristiti Kofax Communication Server za prijem složenih dokumenata, od kojih mnogi sadrže i više od 50 stranica i koji se šalju faksom. Ti dokumenti zatim prolaze dodatnu obradu, pa se zatim šalju regionalnim uredima za prijam pacijenata. Softver će omogućiti da sve to radi kao centralizirani automatski sustav, čime će se ostvariti poboljšanja i ubrzanja rada i uštede, te smanjiti broj grešaka.


REDMOND, Wash. — Aug. 3, 2009

Microsoft - početak isporuka Microsoft Dynamics POS 2009

Novo rješenje za maloprodaju s naglaskom na usluge kupcima i uštedama troškova.

Microsoft je objavio početak isporuka Microsoft Dynamics POS 2009, rješenja za maloprodajne organizacije koje omogućava bolju uslugu kupcima, povećava produktivnost zaposlenika i olakšava donošenje poslovnih odluka. Novo rješenje se oslanja na Microsoftove Dynamic Business aplikacije.

Microsoft Dynamics POS 2009 ima intuitivno korisničko sučelje koje se može i prilagođavati i djelatnicima u dućanima i u pratećim službama pruža informacije o razinama zaliha i povijesti kupovanja. Sučelje je optimizirano za touch screen monitore i može se prilagođavati specifičnim ulogama ili pojedincima. Mogu se kreirati i posebni gumbi kojima se iniciraju specifične akcije po volji.


Tokyo, August 7, 2009

Fujitsu - proradilo novo super računalo u japanskom institutu RIKEN

Fujitsu je objavio da je završio uvođenje novog super računala za Japanski institut za fizikalna i kemijska istraživanja, poznat i kao RIKEN. Sustav je počeo radom u kolovozu.

Novi sustav, nazvan RIKEN Integrated Cluster of Clusters (RICC), je složeni sustav koji se sastoji od tri odvojena računalna podsustava, od kojih svaki ma svoju namjenu: masivno paralelni PC klaster, memorijski server velikog kapaciteta, te višenamjenski paralelni PC klaster. Svaki računalni podsustav je vezan na zajednički sustav za sučelje te na sustave diskova i magnetskih vrpci.


SUNNYVALE, Calif., August 6, 2009

Juniper - routeri, switchevi i rješenja za zaštitu dobila certifikat Common Criteria EAL-3

Višestruki certifikati zadovoljavaju kritične zahtjeve za nabavke za obranu i civilne potrebe u državnim institucijama

Juniper Networks je objavio niz routera, switcheva i rješenja za sigurnost i zaštitu koji su dobili certifikate po Common Criteria (ISO 15408) normi za zaštitu informacija. Certifikat je izdan za razinu Evaluation Assurance Level 3 (EAL-3). Certifikati izdani prema ovim 'Zajedničkim kriterijima' se smatraju preduvjet kod mnogih nabavki za potrebe državnih institucija u SAD i ostalim zemljama, a odnose se na vrednovanje zaštitnih mogućnosti za informatičke i mrežne sustave.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018