sm-0911

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2009. – studeni


u ovom broju:

 30.11.09. – 06.12.09.

-  Kofax - rješenje za obuhvat dokumenata za saveznu knjigovodstvenu agenciju za vojsku i službe sigurnosti

-  Microsoft Hrvatska - akcija „mystery shopping“ za provjeru kakav softver prodaju hrvatske tvrtke

-  Microsoft Hrvatska - skup o naprednoj tehnologiji

-  Microsoft - istraživanje pokazalo da pripadnici 'Baby Boom' generacije određuju budućnost tehnologije

-  Fujitsu - istraživanje pokazalo skepsu u privatnom sektoru po pitanju virtualizacije desktop računala

-  Fujitsu - fi-6800, novi skener vrijedan svoje cijene

-  Fujitsu - LifeBook UH900, najmanji ručni 'Multi-Touch' PC

-  Fujitsu - novi svjetski rekord za sustave za skladištenje podataka

-  Allied Telesis - kartice za mrežno sučelje za virtualne mašine

-  NetApp - novi alati i potpora za VMware View

23.11.09. – 29.11.09.

-  Kofax - rješenje za obuhvat i razmjenu dokumenata za pružatelje telekomunikacijskih usluga

-  Microsoft i NComputing - savez za više-korisničko računalstvo

-  Fujitsu - novi modeli sustava za pohranu podataka na diskovima, ETERNUS DX

-  Fujitsu - ekološko priznanje za PRIMERGY BX900 Blade server

-  Juniper Networks - više rutera dobilo certifikate za rad po MEF 21 normi

16.11.09. – 22.11.09.

-  Autonomy - rješenje za poštivanje pravnih propisa o zaštiti zdravstvenih podataka

-  Kofax - rješenje za obuhvat dokumenata za vodećeg pružatelja usluga outsourcinga za poslovne procese

-  Microsoft - platforma Windows Azure, za 'cloud' servise

-  Microsoft - nova ponuda na području super-računalstva

-  Dell - klaster visokih performansi koji koristi Intel Xeon tehnologiju za istraživačke centre CERN i Lawrence Livermore National Laboratory

-  Dell - prvi u industriji koristi bambus kao materijal za pakiranje PC računala

-  Fujitsu - ETERNUS DX sustav za pohranu podataka na diskove

-  Fujitsu - predstavljen novi koncept, uređaj Zero Client

-  Fujitsu - DC/DC konverter brzog odziva, za elektroniku široke potrošnje

-  Juniper - nova kartica za fizičko 100 Gigabit sučelje za T1600 Core Routere

09.11.09. – 15.11.09.

-  Autonomy - nova rješenja za prikupljanje podataka u oblaku

-  Autonomy - Autonomy Optimost pomogao tvrtki Earthlink da poboljša učinkovitost njenih web sadržaja

-  Fujitsu nova verzija paketa za upravljanje poslovnim procesima, Interstage BPM verzija 11

-  NetApp - novi SnapManager za Hyper-V i SnapManager 6.0 za Microsoft Exchange Server smanjuju kompleksnost rada na fizičkim i virtualiziranim infrastrukturama

-  Allied Telesis - predstavljen iMAP 9810, rješenje za IP pristup

-  Oracle - početak isporuka Berkeley DB Java Edition 4.0

-  Symantec - nova potpora za sigurnosne kopije i arhiviranje za Microsoft Exchange Server 2010

-  VMware - brzo uvođenje virtualizacije za desktop računala, koristeći  VMware View ™ 4

02.11.09. – 08.11.09.

-  Autonomy - Jet Airways korist Autonomy Interwovenovih rješenja za marketing zasnovan na značenju da bi promijenio svoju prisutnost na Webu

-  Kofax - rješenje za distribuirani obuhvat i automatsku obradu faktura za lanac fast-food restorana

-  Microsoft Hrvatska - predstavljen niz novih proizvoda i rješenja za poslovne korisnike

-  Microsoft - 'Tri ekrana i oblak'; demonstracija scenarija za bankare

-  Microsoft najava CTP izdanja SQL Servera 2008 R2 Premium Edition

-  Symantec - jednostavnije uzimanje i vraćanje sigurnosnih kopija za manje poslovne korisnike

-  Cisco, EMC i VMware, - koalicija za ubrzanje virtualizacije i infrastrukture za privatne 'oblake'

 


30.11.09. – 06.12.09.


IRVINE, Calif., December 3, 2009

Kofax - rješenje za obuhvat dokumenata za saveznu knjigovodstvenu agenciju za vojsku i službe sigurnosti

Rješenje za obuhvat, klasifikaciju i vađenje podataka iz godišnje više od 20 milijuna stranica obrazaca s obračunima troškova

Kofax je objavio da će za potrebe američke savezne agencije za knjigovodstvo u ustanovama za sigurnost i oružanim snagama isporučiti rješenje za obuhvat dokumenata.

Agencija će Kofaxov softver koristiti da automatizira obuhvat, klasifikaciju i vađenje podataka iz oko 20 milijuna stranica obrazaca s obračunima troškova koje godišnje prima od djelatnika raznih službi. Podaci će zatim biti ubačeni u aplikaciju koju agencija koristi za obračun troškova, kako bi prošli postupak odobravanja i isplate. Automatizacijom ovih procesa, koji inače zahtijevaju mnogo ručnog rada, agencija očekuje smanjenje troškova za ručnu obradu, poboljšanje kvalitete podataka, smanjenje broja izuzetaka, a korisnicima bržu nadoknadu troškova.


Zagreb, 3. prosinca 2009.

Microsoft Hrvatska - akcija „mystery shopping“ za provjeru kakav softver prodaju hrvatske tvrtke

Tijekom akcije kojom Microsoft želi korisnike zaštititi od problema koje uzrokuje nelegalan ili neispravno licenciran softver, Microsoft Hrvatska se ovoga mjeseca pojačanim intenzitetom zaputio u hrvatske tvrtke koje prodaju softver i opremu i u njima proveo takozvani „mystery shopping“

Microsoft kroz tradicionalni Microsoftov Dan zaštite potrošača skreće pažnju svojim korisnicima na činjenice kojih bi trebali biti svjesni prilikom kupovine softvera da bi se zaštitili od prijevara i nelegalnih ponuda kod kupnje softvera. Korisnici nelegalnog i ukradenog softvera se izlažu riziku, a stvaraju se i velike štete za lokalna gospodarstva i tvrtke koje takav softver upotrebljavaju u svojem poslovanju.

Microsoft je stoga u Hrvatskoj tijekom mjeseca studenog proveo akciju t.zv. 'mystery shoppinga' s fokusom na prodavače softvera i opreme. Tijekom ove akcije su anonimno posjećene one tvrtke i prodavači opreme za koje su hrvatski korisnici putem on-line portala prijavili sumnju da prodaju piratske inačice softvera, ukradeni softver ili bilo koji drugi softver sumnjivoga porijekla i legalnosti a koji je korisnicima ponuđen kao ispravan.

Takve su se prijave zaprimale putem portala na kojemu korisnici imaju mogućnost provjeriti valjanost Microsoftovih proizvoda koje su kupili, pa je Microsoft Hrvatska temeljem takvih prijava tijekom 2009 napravio ukupno 112 ovakvih posjeta. Protiv tvrtki za koje je ustanovljeno da ne prodaju softver u skladu s licenčnim pravilima, poduzet će se odgovarajući koraci.

Ovakva vrsta nadzora prodavača softvera i hardverske opreme koja dolazi s instaliranim softverom je uobičajena, a cilj joj je zaštita kupaca. Microsoft povremeno kupuje proizvode od raznih prodavača i provjerava ispravnost prodanog softvera.


Zagreb, 1. prosinca 2009

Microsoft Hrvatska - skup o naprednoj tehnologiji

Microsoft Hrvatska je petu godinu zaredom organizirao je skup posvećen naprednim tehnologijama kao što su poput web tehnologija i tehnologija za razvoj aplikacija i servisa. Advanced Technology Day je održan u Zagrebu, a fokus mu je bio na nedavno predstavljenim operacijskim sustavima Windows 7 i Windows Server 2008 R2, skoro dolazećem Office 2010, te novim verzijama Silverlighta i posve novim alatima za razvoj aplikacija i web servisa (Expression Studio 3, Visual Studio 2010) temeljenih na .NET platformi.


WASHINGTON— Dec. 1, 2009

Microsoft - istraživanje pokazalo da pripadnici 'Baby Boom' generacije određuju budućnost tehnologije

Novi izvještaj o tome kako će napredak tehnologije do godine 2019 izmijeniti živote stanovništva starijeg od 50 godina

Microsoft je objavio rezultate istraživanja koje pokazuje ta pripadnici t.zv. 'baby boom' generacije imaju jedinstven odnos prema tehnologiji, odnos kakav nije imala ni jedna prijašnja generacija, te kako oni svojim današnjim odlukama aktivno utječu na oblikovanje sutrašnjih uređaja, softvera i usluga.

Istraživanje je pokrenuto u suradnji s američkim udruženjem osoba starijih od 50 godina, da bi se ustanovilo što baby boom generacija misli i kako koristi tehnologiju. Rezultati si pokazali da su korisnici iz te generacije dobro upoznati s mogućnostima, da očekuju da tehnologija bude sigurna, da se lako koristi i da bude dovoljno fleksibilna da se prilagodi njihovim individualnim potrebama. Pri tome treba imati i na umu da su mnogi pripadnici te generacije odrasli prije nego su uopće izmišljene softverske aplikacije i uređaji za koje danas mislimo da su neizostavni. Ipak, baby booomeri rado i rano prihvaćaju proizvode koji su dobro dizajnirani i koji im mogu pomoći u životu.

Generacija baby boomera je dovoljno brojna i ekonomski jaka da je važno što oni izaberu na tehnološkom polju. Tako će na primjer do godine 2010 jedna trećina stanovništva u SAD biti starija od 50 godina, a što je još značajnije, oni kontroliraju 50 % svih sredstava koja se troše prema vlastitom izboru. U apsolutnom iznosu, generacija iznad 50 godina će godine 2010 potrošiti čak 1000 milijardi dolara više nego mladi odrasli stanovnici, te su dobna skupina koja namjerava na elektroničke proizvode široke potrošnje potrošiti više nego bilo koja druga skupina.

Međutim, na budućnost tehnologije će više utjecati njihove vrijednosti i ideali, nego njihov novčanik. Baby boomeri tehnologiju ne uzimaju zdravo za gotovo, čemu su skloni mlađi korisnici. S druge strane, stariju generaciju je teže zabljesnuti novim spravicama koje se bučno objavljuju - prihvatiti će proizvode i usluge koje će im stvarno pomoći i poboljšati život i navike.

U slijedećih deset godina se očekuje da će mnogi prilikom vježbanja korisnici nositi trenirke i tenisice opremljene senzorima i GPS uređajima koji će pratiti njihovo zdravstveno stanje, računati prijeđeni put i potrošene kalorije i spremati te podatke za kasnije analize. Drugi pripadnici te generacije će nositi naočale koje se bežično spajaju na Internet ili druge mreže i na donjoj polovici leća prikazivati razne podatke, ili će sa sobom nositi pokretne uređaje koji će služiti kao elektroničke novčarke, osigurati sve mogućnosti za telekonferencije i projicirati velike slike na  prikladni zid.

Baby boomeri će koristiti i tehnologiju koja će im pomoći da se brinu za njihove sve starije roditelje —senzore koji će ih uzbuniti u slučaju sumnjivih promjena ponašanja i odstupanja od uobičajenih rutina, a tehnologiju će koristiti i z a vlastito zdravlje, pomoću alata za jeftino skeniranje, do implantiranih mikročipova s njihovim zdravstvenim podacima. Kompjuteri će se koristiti i za kontrolu trošenja energije i upravljanje 'zelenim' kućama, a promijeniti će i načine kada, gdje i kako će raditi.


London, 3rd December 2009

Fujitsu - istraživanje pokazalo skepsu u privatnom sektoru po pitanju virtualizacije desktop računala

Rukovoditeljima smatraju da nedostaje jasnoća, uvjerenje i usmjerenost

Fujitsu je proveo istraživanje koje je pokazalo da pretjerano pričanje u informatičkoj industriji sprečava rukovoditelje da postignu koristi od virtualizacije desktop računala i usporavaju prijelaz na potpuno virtualiziranu desktop infrastrukturu. Istraživanje je pokazalo da rukovoditeljima u privatnom sektoru nedostaje jasnoća, uvjerenje i usmjerenost po pitanju virtualizacije desktopa. Čak 49 % njih vjeruje da tehnologije za virtualizaciju desktopa obećavaju više nego što mogu ostvariti.

Takvo viđenje je najjače u tvrtkama koje imaju 1001-3000 desktop računala, u kojima 60% ispitanika vjeruje da virtualizacija desktopa obećava mnogo više nego može ostvariti. Međutim, veća poduzeća (+3000) su više optimistična - takvo uvjerenje ima samo 38% ispitanika. Po granama djelatnosti, najveći skeptici dolaze iz proizvodnih organizacija (64%), dok u maloprodajnim organizacijama i financijskom uslugama više vjeruju koristima virtualnih desktopa.

Tehnologija virtualizacije je donijela značajne koristi na području servera i rukovoditelji su svjesni značajnih ušteda u troškovima i potrošnji energije koja ona donosi. Prijelaz na hosted-virtual desktop infrastrukturu obećava slične koristi, te poboljšanu fleksibilnost za krajnjeg korisnika, jer imaju istu mogućnost podešavanja svog virtualnog desktopa kao što bi imali da koriste vlastito fizičko računalo. No stavovi po pitanju virtualizacije desktopa ostaju skeptičniji.

Oko tri četvrt ispitanika (76%) nema jasne planove ili strategiju za ostvarenje koristi od virtualizacije desktopa, ili tek navode da 'rade na tome'. Izuzetak su organizacije iz sektora financijskih usluga, gdje 44% rukovoditelja imaju usvojen jasan plan i strategiju.

Fujitsuovi stručnjaci smatraju da je istraživanje pokazalo da se u informatičkoj industriji previše priča o tome da je virtualizacija desktopa korisna (u načelu), no bez konkretnih primjera kako se mogu ostvariti opipljive koristi. Informatičari već više od 15 godina pričaju o virtualizaciji desktopa na ovaj ili onaj način – od računalstva zasnovanog na serverima, do tankih klijenata i blade PC računala. Uvjereni su da je virtualizacija sada stvarno stasala i da će slijedeće tri godine pokazati kako će izgledati okoliš desktop računala."


London, 2. December 2009

Fujitsu - fi-6800, novi skener vrijedan svoje cijene

Najnoviji Fujitsuov proizvodni skener.

Fujitsu je objavio slijedeću generaciju svojih skenera namijenjenu srednje velikim profesionalnim korisnicima, fi-6800. Novi model je A3 skener koji daje vrlo dobre performanse za svoj cjenovni razred. Uređaj donosi nove automatske funkcije koje olakšavaju i ubrzavaju rad na skeniranju te donose uštede u potrošnji energije.

Brzina skeniranja za fi-6800 ide do 130 stranica (ppm) i 260 slika (ipm) u minuti. Može skenirati dokumente od A8 do A3 formata te dokumente dužine sve do 3.048 mm. Skener ima kućište potpuno novog dizajna i novi mehanizam za uvlačenje papira. fi-6800 može dnevno obraditi do 60.000 dokumenata.


Asia Pacific, December 02, 2009

Fujitsu - LifeBook UH900, najmanji ručni 'Multi-Touch' PC

Fujitsu je objavio LifeBook UH900, ručno računalo za vrhunsku pokretljivost ultra-elegantnog dizajna. Računalo je opremljeno poluvodičkim diskom od 62 GB i teži manje od 500 g. UH900 ima punu Windows 7 kompatibilnost, uključivši i potporu za više-dodirni (multi-touch) rad, što ga čini idealnim za putovanja. Dimenzije duge lisnice, 20,4 cm x 10,65 cm i debljina ispod jednog inča (2,5 cm) znače da se uređaj može nositi u ručnoj torbi ili čak i džepu. Ekran ima 5,6 inča, što je za 60 % do 80% veće od većine komercijalnih ručnih prijenosnih uređaja.

LifeBook UH900 je opremljen kompletom alata za bežične komunikacije, web kamerom, stereo mikrofonom i brzim pristupom na Internet.


Munich, December 01, 2009

Fujitsu - novi svjetski rekord za sustave za skladištenje podataka

Fujitsu je objavio novi svjetski rekord prema testu SAP Business Intelligence-Data Mart (BI-D) Standard Application Benchmark, koji se koristi za analizu i optimizaciju performansi sustava u okolišu za skladišta poslovnih podataka (BW - business warehousing). Test pokazuje realističku indikaciju performansi pri radu s bazama podataka za poslovne svrhe.

Fujitsu je rekord oborio na četvero-čvornom Oracle Real Application Cluster sustavu, čime se nadovezuje na nešto ranije postignuti rekord na jedno-čvornom serveru. Propusna moć je povećana od 320.363 koraka u procesu upita na jedno-čvornom sustavu, na 1.165.742 koraka na četvero-čvornom Fujitsu klasteru.

rezultati su postignuti na Fujitsu PRIMERGY RX300 S5 rack serverima na kojima je radila Oracle baza podataka s Oracle Database Real Application Clusters.

Server Fujitsu PRIMERGY RX300 S5 je predviđen i za migraciju korporacijskih sustava za skladištenje podataka sa starih Unix sustava kojima se bliži kraj životnog vijeka.


San Jose, Calif., December 02, 2009

Allied Telesis - kartice za mrežno sučelje za virtualne mašine

Allied Telesis je objavio kartice za mrežno sučelje (NIC - Network Interface Card) AT-2973SX i AT-2973T namijenjene za servere na kojima rade virtualne mašine. Nove kartice poboljšavaju učinkovitost mreže i performanse sustava, jer omogućavaju veće zajedničko korištenje i bolje iskorištenje resursa.


Sunnyvale, Calif.—December 1, 2009

NetApp - novi alati i potpora za VMware View

NetApp je objavio nove alate koji će korisnicima pomoći pri uvođenju i upravljanju virtualnim desktopovima, putem VMware® View™ 4. VMware View i NetApp® storage omogućavaju korisnicima da brzo osiguraju resurse za virtualne desktopove i pohranu.

Izlaskom NetApp Rapid Cloning Utility verzije 3.0, koja osigurava potporu za VMware View 4 i VMware vSphere™, korisnici mogu pojednostaviti način na koji osiguravaju resurse za VMware virtualne mašine. Rapid Cloning Utility je plug-in za VMware vCenter™ Server koji u roku od par minuta omogućava replikaciju slike jednog virtualnog stroja stotinama puta, skoro bez ikakvog dodatnog zauzeća kapaciteta za pohranu.


23.11.09. – 29.11.09.


IRVINE, Calif., November 24, 2009

Kofax - rješenje za obuhvat i razmjenu dokumenata za pružatelje telekomunikacijskih usluga

Kofax Communication Server će automatizirati obradu za više od 2 milijuna dokumenata godišnje vezanih za korisničke račune

Kofax je objavio da je vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Ujedinjenim arapskim emiratima naručio rješenje za obuhvat i razmjenu dokumenata pomoću kojeg će se automatski obrađivati godišnje više od 2 milijuna dokumenata vezanih za račune korisnika.

Kofax Communication Server će korisniku omogućiti primanje velikog broja dokumenata koji dolaze od terenske službe, tehničara, ili direktno od korisnika preko faksa. Ovim rješenjem će se sve to usmjeriti u centralizirani automatizirani sustav. Rješenje će korisnik također omogućiti uporabu više od 190 Fax over IP (FoIP) kanala preko kojih će se vršiti faks, SMS i MMS komunikacije s krajnjim korisnicima.


REDMOND, Wash. — Nov. 25, 2009

Microsoft i NComputing - savez za više-korisničko računalstvo

Microsoft je uočio da se unazad nekoliko godina počelo koristiti t.zv. više-korisničko računalstvo (multiuser computing), naročito u obrazovnim institucijama. Takav način rada se pokazao dobrim načinom da se smanje kompjuterski troškovi i proširi pristup do svjetske tehnologije. jednostavno rečeno, više-korisničko računalstvo koristi višak resursa računala, da bi se omogućilo da jedno udomiteljsko (host) računalo istovremeno pruži potporu za više korisnika.

Microsoft i tvrtka NComputing su sklopili sporazum po kojem će NComputing uskladiti svoja rješenja s tehnologijom Microsoft Windows Server platforme. U okviru sporazuma, NComputing će razviti iduću generaciju svojih hardverskih i vSpace softverskih proizvoda koji će se oslanjati na sadašnje i buduće verzije Microsoft Windows Server operacijskog sustava za više-korisnikovo računalstvo, kao što je nadolazeći Windows MultiPoint Server 2010.

Multiuser computing je idealno rješenje za obrazovne institucije koje žele raditi slijedeće:

·   Većem broju studenata osigurati pristup do računala, po nižoj cijeni

·   Nastavnicima osigurati alate i ostaviti više vremena da koristeći poznatu im tehnologiju, pripreme individualizirane nastavne programe za svakog studenta

·   Upravljati i osigurati potporu za visoko sigurnu informatičku infrastrukturu, bez potrebe za profesionalnim informatičarima

·   Zajedničkim korištenjem računala smanjiti potrošnju energije i emisiju štetnih plinova


SUNNYVALE, CA - 11/24/09

Fujitsu - novi modeli sustava za pohranu podataka na diskovima, ETERNUS DX

Fujitsu je objavio nove modele sustava za pohranu na diskovima iz ETERNUS serije - srednje veliki model ETERNUS® DX400, te model korporacijske klase ETERNUS® DX8000. Oba modela osiguravaju maksimalnu dostupnost podataka i sustava, sigurnost i zaštitu, te učinkovitost u radu.

Kapacitet modela ETERNUS DX400 ide do 428 terabajta, a ETERNUS DX8000 do više od 2.7 petabajta. Sustavi imaju četverostruke procesore i sučelje za 8 Gb optičke kanale.


Tokyo, November 26, 2009

Fujitsu - ekološko priznanje za PRIMERGY BX900 Blade server

Fujitsu je objavio da je njegov PRIMERGY BX900 blade serverski sustav osvojio godišnju nagradu japanskog Ministarstva za okoliš za sprečavanje globalnog zatopljenja. Nagrada je dodijeljena zbog male potrošnje energije i malih zahtijeva za sustav klimatizacije.

Blade server sustav PRIMERGY BX900 je projektiran za informatičke infrastrukture koje se dinamički mijenjaju, te osigurava vrlo povoljnu potrošnju električne energije i ima velike mogućnosti za virtualizaciju. rezultat je blade server s niskom potrošnjom energije i malim troškovima rada. Sustav omogućava infrastrukture koje se lako proširuju kako rastu potrebe.


BERLIN, November 23, 2009

Juniper Networks - više rutera dobilo certifikate za rad po MEF 21 normi

Juniper Networks je objavio da su njegovi M Series Multiservice Edge ruteri, T Series Core ruteri i MX Series 3D Universal Edge ruter dobili certifikate po normi Metro Ethernet Forum (MEF) 21.

MEF je globalni industrijski savez organizacija koje se bave informatikom i komunikacijama, a svrha mu je ubrzati globalno uvođenje Carrier-class Ethernet mreža i usluga. MEF razvija tehničke specifikacije za Carrier Ethernet i procedure za uvođenje.


16.11.09. – 22.11.09.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - November 17, 2009

Autonomy - rješenje za poštivanje pravnih propisa o zaštiti zdravstvenih podataka

Nove mogućnosti u paketu Autonomy iManage WorkSite osiguravaju poštivanje propisa o privatnosti podataka

Autonomy je objavio nove mogućnosti u svom programu rješenja za upravljanje informacijama, koje osiguravaju potporu za propise o zaštiti privatnosti podataka po zakonu o tehnologiji za zaštitu ekonomskih i kliničkih zdravstvenih podataka (HITECH - Health Information Technology for Economic and Clinical Health). Autonomyjev iManage Worksite od sada ima i potporu za automatsku enkripciju podataka koje regulira HIPAA i osigurava upravljanje informacijama zasnovano na pravilima, te tako štiti zakonom zaštićene podatke od slučajnog otkrivanja.

Američki zakon obvezuje ne samo zdravstvene institucije, nego i poslovne organizacije koje pružaju usluge da poštuju i osiguraju tajnost zdravstvenih podataka. Posljedica toga je da pravne osobe koje izvršavaju pravne, aktuarske ili knjigovodstvene usluge moraju poduzeti odgovarajuće korake da bi spriječili povredu tajnosti privatnih zdravstvenih podataka koji se nalaze u njihovom posjedu. Zakon ne samo da proširuje raspon organizacija na koje se zaštita odnosi, nego donosi i stroge kazne i obvezu redovnih revizija sigurnosti sustava.

Jedinstvena tehnologija zasnovana na značenju koju posjeduje Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL) korisnicima Worksitea daje automatizirani pristup koji osigurava usklađenost s tim novim zakonskim propisima o privatnosti zdravstvenih podataka.

Neke od novih mogućnosti ugrađenih u Worksite, koje doprinose poštivanju propisa su:

·   Automatska identifikacija, označavanje i enkripcija zdravstvenih zapisa

·   Automatska enkripcija podataka tijekom pohrane i transporta po mreži

·   Sigurna e-pošta koja omogućava slanje kriptiranih zapisa

·   Kontrole zasnovane na pravilima koje automatski sprečavaju slanje ne-kriptiranih zapisa e-poštom


IRVINE, Calif., November 19, 2009

Kofax - rješenje za obuhvat dokumenata za vodećeg pružatelja usluga outsourcinga za poslovne procese

Rješenje omogućava obuhvat, klasifikaciju i vađenje podataka iz preko 2 milijuna više-straničnih obrazaca za povrat poreza godišnje i prateće dokumentacije

Kofax je objavio da će za jednog od vodećih pružatelja outsourcing usluga za poslovne procese (BPO - business process outsourcing) isporučiti rješenje za obuhvat dokumenata.

Kupac ima sjedište u Indiji i širom svijeta pruža usluge BPO-a, informatičkog konzaltinga i ostalih usluga vezanih za informatičku tehnologiju. Kofaxov softver je odabran za obuhvat, klasifikaciju i vađenje podataka iz više od 2 milijuna više-straničnih obrazaca za povrat poreza godišnje, te prateće dokumentacije. Posao uključuje klasifikaciju i vađenje podataka iz osam različitih tipova poreskih obrazaca, od kojih se mnogi primaju kao kombinacija tiskanog i rukom pisanog teksta. Tako dobiveni podaci i slike se zatim izvoze na SQL Server i u IBM FileNet repozitorije. Rješenje će smanjiti troškove rada, povećati produktivnost i poboljšati točnost podataka, te tako ubrzati obradu i osigurati bolje poštivanje propisa i razina usluga dogovorenih s korisnicima.


LOS ANGELES — Nov. 17, 2009

Microsoft - platforma Windows Azure, za 'cloud' servise

Strategija i planovi koji će piscima softvera pomoći da prenesu, prošire i osposobe njihove aplikacije za rad u oblaku.

Microsoft je objavio početak isporuka platforme Windows Azure. Windows Azure i SQL Azure su ključni elementi u Microsoftovoj strategiji za 'cloud' servise. Objavljeno je i više novih mogućnosti za Windows Azure i Windows Server.


PORTLAND, Ore. — Nov. 16, 2009

Microsoft - nova ponuda na području super-računalstva

Izašle su beta verzije za Windows HPC Server 2008 R2 i distribuirani Microsoft Office Excel 2010 za rad u klasterima, koje donose poboljšane performanse i rade učinkovitije.

Microsoft je objavio beta verzije Windows HPC Servera 2008 R2 i distribuiranog Microsoft Office Excel 2010 za rad u klasterima. Zajedno s nedavno objavljenim Microsoft Visual Studio 2010 Beta, koji pojednostavljuje programiranje aplikacija koje koriste tehnologiju paralelnih obrada, ove novosti znače da još veći broj korisnika može imati pristup do snage superračunala, koristeći za to poznate im tehnologije i alate kao što su Microsoft Office Excel, Windows Server i Visual Studio.

Premda sustavi s više jezgri više nisu rijetkost, malo je pisaca softvera koji mogu razviti paralelne aplikacije koje stvarno znaju iskoristiti raspoložive resurse. Visual Studio 2010 Beta 2 će pomoći da paralelno programiranje postane jednostavnije i učinkovitije, te dostupno širokoj bazi autora softvera. Povrh toga, pošto će se sada i Microsoft Office Excel 2010 koristiti u klasterima, korisnici će opaziti linearnu skalabilnost za složene proračunske tablice - tablice za čiju su obradu do sada bili potrebni tjedni rada, sada će se moći izračunati u nekoliko sati.

Windows HPC Server 2008 R2 donosi poboljšanja na području produktivnosti, performansi i lakoće uporabe na više područja, među ostalim, tu su:

·   Bolja skalabilnost, već osnovna verzija Windows HPC Servera 2008 R2 donosi potporu za rad u sustavima s klasterima od do 1.000 čvorova

·   Nove opcije za konfiguriranje i uvođenje, kao što su bootanje bez diska, klasteri s miješanim verzijama i potpora za bazu podataka na udaljenom glavnom čvoru

·   Poboljšano upravljanje sustavom, dijagnostika i izvještavanje

·   Poboljšana potpora za servisno - orijentiranu arhitekturu (SOA)

·   Sučelje za razmjenu poruka (MPI - Message Passing Interface) i proširenja za mrežni rad, optimizacija za nove procesore, bolja potpora za RDMA preko Etherneta, itd.

·   Novi načini za ubrzavanje Microsoft Office Excel tablica, kao što je potpora za korisničke funkcije koje znaju koristiti klastere i mogućnost da se koristi distribuirani Excel 2010 za klaster


Portland, Oregon, November 16, 2009

Dell - klaster visokih performansi koji koristi Intel Xeon tehnologiju za istraživačke centre CERN i Lawrence Livermore National Laboratory

Dell je objavio da se sve više istraživača oslanja na standardizirana rješenja u tehnologiji za klastere visokih performansi (HPC - High Performance Cluster), koja im osiguravaju brze i ekonomične računalske resurse i poboljšavaju produktivnost kada rješavaju najsloženije znanstvene probleme.

CERN koristi Dellovu tehnologiju za obradu i upravljanje podacima za njihova dva najveća eksperimenta (Compact Muon Solenoid - CMS, i Large Hadron Collider beauty - LHCb), kao i za svoj glavni informatički centar.

Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) koristi Dell HPC klastere za infrastrukturu za svoje baze podataka, za analizu podataka dobivenih pomoću laserskog sustava visoke energije.


Round Rock, Texas - 11/17/2009

Dell - prvi u industriji koristi bambus kao materijal za pakiranje PC računala

Dell je objavio da od sada svoja netbook računala Dell Inspiron Mini 10 i 10v isporučuje u pakovanju koje koristi bambus, materijal koji se lako obnavlja i koji je dobra alternativa za materijale kao što su prešana papirnata pulpa, razne pjene i valovita ljepenka, koji se često koriste za pakiranje. Dell koristi bambus kao ispunu koja štiti računalo od tumbanja po kutiji.

Prednosti bambusa su da vrlo brzo raste, da nasadi bambusa štite zemlju od erozije, da je to materijal velike čvrstoće (vlačna snaga mu je slična otpornosti čelika!), te da se dobro reciklira, t.j. biološki razgrađuje


Tokyo/Munich, November 18, 2009

Fujitsu - ETERNUS DX sustav za pohranu podataka na diskove

Puni raspon sustava za pohranu podataka, u okviru jedne globalne obitelji proizvoda

Fujitsu je objavio seriju srednje velikih sustava za pohranu podataka, ETERNUS DX400, te seriju za korporacijsku klasu, ETERNUS DX8000. Obje serije se odlikuju maksimalnom dostupnošću podataka i sustava, te učinkovitom zaštitom, sigurnošću i radom.

ETERNUS DX400/DX8000 serije su ključni elementi za izgradnju dinamičkih informatičkih infrastruktura u kojima se sistemski resursi dodjeljuju prema trenutnim potrebama.

ETERNUS DX400 serija ima kapacitet do 428 terabajta, a ETERNUS DX8000 serija do više od 2,7 petabajta. Dobre performanse osiguravaju optičko sučelje brzine 8 gigabita po sekundi i brzi procesori s četiri jezgre.


Munich/Tokyo, November 18, 2009

Fujitsu - predstavljen novi koncept, uređaj Zero Client

Inovativno rješenje donosi značajne uštede troškova, osigurava lako upravljanje i brzo uvođenje bez problema

Fujitsu je objavio prvi pravi koncept uređaja nazvanog nulti klijent (Zero Client), inteligentnog uređaja za prikazivanje, kojim se lako upravlja i koji može omogućiti znatne uštede za organizacije koje imaju mnogo radnih mjesta. Fujitsu Zero Client ne zahtijeva ni operacijski sustav, ni procesor, ni aplikacije ni sigurnosne kopije lokalnih podataka. To je primjer novog standarda za ekonomično spajane na stolne virtualne mašine (DVM - Desktop Virtual Machine).

Fujitsuovo inovativno rješenje ide korak dalje od dosadašnjih rješenja, prema potpuno virtualiziranim klijentima, te predstavlja krajnji domet troškovne učinkovitosti i jednostavnosti.

Kako se sve više kompanije okreće 'cloud computingu', Fujitsuov Zero Client je idealni terminal za pristup do oblaka ili do vlastitih informatičkih infrastruktura kojima se pristupa preko mreže. Očekuje se da će od ovog koncepta imati najviše korisnici kao što su financijske institucije, osiguravajuće kuće, državne agencije i centri za pozive.

Takve organizacije mogu pomoću Zero Clienta ostvariti značajne uštede i smanjiti zastoje, jer je sve što im treba za priključak na desktop virtualne mašine (DVM) je jedan kombinirani kabel, koji služi i za spoj na mrežu i za napajanje.

Prvi Fujitsu Zero Client uređaji će se početi prodavati početkom 2010. godine.


Tokyo, November 16, 2009

Fujitsu - DC/DC konverter brzog odziva, za elektroniku široke potrošnje

Fujitsu Microelectronics je objavio dva nova integrirana kruga s DC/DC konverterima s brzim vremenom odziva, namijenjenih za uporabu u digitalnim uređajima za široku potrošnju, kao što su LCD TV prijemnici i digitalni video snimači. Novi istosmjerno/istosmjerni konverter sadrži nove poboljšane krugove koji daju promjene napona i struje, te istosmjerne izlazne napone s manje prelaznih pojava.

Novi čipovi se odlikuju brzim vremenom odziva, naročito važnim za TV prijemnike s velikim ekranima, energetsku učinkovitost i smanjenje broja dodatnih vanjskih komponenti.


Portland, Ore., November 16, 2009

Juniper - nova kartica za fizičko 100 Gigabit sučelje za T1600 Core Routere

Juniper Networks je objavio novu karticu s 10 priključaka za fizičko sučelje (PIC - Physical Interface Card) za 10 Gigabit Ethernet (GbE) mreže za ugradnju u Juniperov usmjerivač iz serije T1600. Nova 10x10GbE PIC kartica daje najveću gustoću za 10GbE sučelja za osnovni router.


09.11.09. – 15.11.09.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - November 10, 2009

Autonomy - nova rješenja za prikupljanje podataka u oblaku

Omogućava globalnim organizacijama da analiziraju i sakupe sadržaje direktno u oblak, čime se znatno smanjuje rizik odavanja, te štedi vrijeme i troškovi

Autonomy je objavio iduću generaciju rješenja za prikupljanje podataka važnih za eDiscovery i poštivanje pravnih propisa. Rješenje koristi skalabilni, distribuirani model za automatizaciju pretraživanja, identifikaciju, očuvanje i sakupljanje relevantnih elektronički pohranjenih informacija s prijenosnih i stolnih računala, ravno u oblak. Novo rješenje zna raditi s više od 400 korporacijskih repozitorija, uključivši i servere za datoteke i e-poštu, arhive, te Microsoft SharePoint. Tako sakupljene informacije se zatim pohranjuju u Autonomievu sigurnu arhivu zasnovanu na 'cloud' tehnologiji. Ovo novo rješenje globalnim organizacijama olakšava poštivanje zakonskih propisa o privatnosti i zaštiti podataka.

Očuvanje i sakupljanje relevantnih podataka je kritični korak u procesu pravnog zamrzavanja, t.j. situacija kada neka organizacija očekuje sudsku parnicu ili istragu. Novo rješenje za sakupljanje informacija omogućava globalnim organizacijama da znatno smanje rizike i troškove vezane za identifikaciju, sakupljanje i očuvanje elektronički pohranjenih informacija, dok u isto vrijeme osigurava i poštivanje pravnih propisa kao što su američki savezni propisi o civilnim postupcima (FRCP - Federal Rules of Civil Procedure) ili COBS 11.8 u Velikoj Britaniji.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - November 12, 2009

Autonomy - Autonomy Optimost pomogao tvrtki Earthlink da poboljša učinkovitost njenih web sadržaja

Rješenje za ispitivanje po više varijabli značajno poboljšalo stopu pristupanja stranicama

Autonomy je objavio da tvrtka EarthLink, vodeći isporučitelj Internet usluga s milijunima korisnika, koristi Autonomy Optimost kako bi značajno poboljšala stopu pristupa (CTR - click-through rates) do svojih Web stranica strana. Na primjer, stranice s rezultatima pretraživanja su postigle 4, odnosno 5 postotno povećanje CTR-a.

Rješenje Autonomy Optimost omogućava vlasnicima web stranica kao što je EarthLink, da automatski ustanove najprivlačniju kombinaciju web sadržaja i dizajna stranica, tako da različite kombinacije on-line elemenata sadržaja prikažu raznim posjetiteljima, pa da zatim prate reakcije posjetitelja i nakon toga optimiziraju kombinacije zasnovane na tim reakcijama. Rješenje Autonomy Optimost ne sakuplja podatke koji bi se mogli povezati s pojedinačnim osobama koje posjećuju web stranice. Koriste ga tisuće poslovnih organizacija širom svijeta čije iskustvo dokazuje da je pomoću njega moguće postići značajna poboljšanja u posjećivanju stranica i broju kupnji putem Interneta.


Tokyo, November 9, 2009

Fujitsu nova verzija paketa za upravljanje poslovnim procesima, Interstage BPM verzija 11

Donosi superiorne mogućnosti za upravljanje procesima i potporu za rad u oblaku.

Fujitsu je objavio početak isporuka svog rješenja za upravljanje poslovnim procesima, Interstage® Business Process Manager (BPM) Version 11. Najnovije izdanje je optimizirano za rad u računalskom oblaku, i donosi prognoziranje na osnovu historijskih podataka iz procesa, te mogućnost skretanja s uobičajenih putova ako se ukaže prilika da se posao obavi na učinkovitiji način. To je idealno za procese vezane uz upravljanje projektima, upravljanje slučajevima, te u procesima za uvođenje novih proizvoda. Interstage BPM Version 11 daje potpuni uvid u poslovne procese, i one strukturirane i one nestrukturirane.


Sunnyvale, Calif.—Nov. 9, 2009

NetApp - novi SnapManager za Hyper-V i SnapManager 6.0 za Microsoft Exchange Server smanjuju kompleksnost rada na fizičkim i virtualiziranim infrastrukturama

NetApp je objavio novi NetApp® SnapManager® za Hyper-V™ i SnapManager 6.0 za Microsoft® Exchange Server koji unaprjeđuju uzimanje sigurnosnih kopija podataka u Microsoft Windows Server® 2008 R2 i Microsoft Exchange Server 2010 okolišima. Pored toga, NetApp SnapManager za Microsoft SQL Server® i SnapManager za Microsoft SharePoint® Server sada mogu raditi i na Windows Server 2008 R2, što korisnicima omogućava da u potpunosti iskoriste NetAppove mogućnosti za upravljanje podacima u fizičkim i virtualiziranim okolišima.


ORLANDO, November 10, 2009

Allied Telesis - predstavljen iMAP 9810, rješenje za IP pristup

Allied Telesis je predstavio iMAP 9810 (Intelligent Multiservice Access Platform), svoj najnoviji dodatak obitelji rješenja za stapanje IP/Etherneta i IP pristup. Nova, poboljšana platforma sadrži dokazane mogućnosti za prespajanje i kartice za sučelja za optičke mreže u kući, potrebne za napredne 'Triple-Play' (govor, video, podaci) aplikacije.


Redwood Shores, Calif. – November 9, 2009

Oracle - početak isporuka Berkeley DB Java Edition 4.0

Značajno novo izdanje osigurava visoku dostupnost, povećanu skalabilnost i visoke performanse

Oracle je objavi novo izdanje svoje baze podataka, Oracle® Berkeley DB Java Edition 4.0 koje uključuje značajne nove mogućnosti za visoku dostupnost, skalabilnost i performanse, te je još jedna potvrda Oracleove predanosti 'open source' sustavima, Javi i zajednici pisaca softvera.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – November 9, 2009

Symantec - nova potpora za sigurnosne kopije i arhiviranje za Microsoft Exchange Server 2010

Nove mogućnosti nude brzo pretraživanje i granularni oporavak u cijelom Microsoftovom okolišu za suradnju

Symantec je objavio ažuriranja za svoja rješenja za sigurnosne kopije i arhiviranje, koja sada imaju potporu i za Microsoft Exchange Server 2010 i ostale Microsoftove aplikacije. Symantecova rješenja za upravljanje informacijama proširuju mogućosti sustava Exchange 2010 i dodatno štite korisnikove informacije, te smanjuju troškove pohrane podataka i rada servera.

Symantecovo rješenje za arhiviranje, Enterprise Vault osigurava direktni 'drag-and-drop' prihod arhivama direktno iz Outlooka, tako da korisnici više ne moraju ovisiti o 'shortcut' vezama iz svojih poštanskih sandučića.

Symantecov Enterprise Vault ujedinjuje mogućnosti za de-duplikaciju, pohranu po nivoima, poštivanje pravila i otkrivanje pravno važnih informacija spremljenih na više lokacija, u sustavima kao što je Exchange, SharePoint, serveri za datoteke i instant poruke.


PALO ALTO, Calif., November 9, 2009

VMware - brzo uvođenje virtualizacije za desktop računala, koristeći  VMware View ™ 4

VMware koristi platformu VMware vSphere™, novi PCoIP protokol i Rich Partner Ecosystem da bi osigurao kompletno desktop računalo kao rješenje upravljanje usluge

VMware je objavio VMware View™ 4, koji omogućava brzu primjenu virtualiziranih desktop računala i u koji stolno računalo uspostavlja kao model upravljane usluge. VMware View™ 4 je jedino rješenje za virtualizaciju desktopova koje je razvijeno baš za tu svrhu. Izgrađen na osnovi VMware vSphere™, vodeće platforme za virtualizaciju, VMware View 4 je kompletno rješenje za virtualizaciju desktop računala koje donosi brojne i bogate mogućnosti za rad, a istovremeno i značajne uštede i poboljšanja.


02.11.09. – 08.11.09.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - November 3, 2009

Autonomy - Jet Airways korist Autonomy Interwovenovih rješenja za marketing zasnovan na značenju da bi promijenio svoju prisutnost na Webu

Vodeća međunarodna zrakoplovna kompanija iz Indije restrukturirala svoje Web stranice koje sada pokrivaju stranice u dvadesetak zemalja, na više jezika

Autonomy je objavio da je Jet Airways, vodeća zrakoplovna kompanija u Indiji, uvela Autonomy Interwoven rješenje za upravljanje web sadržajima, kako bi poboljšala performanse svojih Web odredišta. Pomoću Autonomy Interwovenovog TeamSitea, kompanija može svojim gostima ponuditi bogatije on-line sadržaje s povećanim dinamičkim sadržajima, uključivši video, slike, blogove, alate za društvene medije i on-line ankete.


IRVINE, Calif., November 3, 2009

Kofax - rješenje za distribuirani obuhvat i automatsku obradu faktura za lanac fast-food restorana

Rješenje omogućava obuhvat, vađenje i klasifikaciju podataka iz više od 600.000 faktura godišnje

Kofax je objavio da je vodeći svjetski lanac franšiznih fast food restorana  odabrao Kofaxovo rješenje za obuhvat i automatizaciju obrade ulaznih faktura.

Organizacija će koristiti Kofaxov softver za obuhvat i vađenje podataka iz više od godišnje 600.000 ulaznih (papirnatih) faktura koje dolaze na šest jezika u jednu od 11 lokacija širom svijeta. Obuhvaćeni podaci će se pretvoriti u strukturirane elektroničke informacije, a zatim izvesti u centralizirani SAP sustav za upravljanje fakturama.

Obuhvat dokumenata na daljinu će tvrtki omogućiti da poveća učinkovitost rada i poboljša točnost podataka, te smanjiti poslove ručne obrade. Ubrzati će se i ukupno vrijeme obrade i vrijeme obrtanja dokumenata, čime će se poboljšati upravljanje gotovinom, poboljšati odnose s dobavljačima i ostvariti pravo na popuste zbog brzog plaćanja.


Zagreb, 5. studenoga 2009.

Microsoft Hrvatska - predstavljen niz novih proizvoda i rješenja za poslovne korisnike

Uz novi operacijski sustav, Windows 7, Microsoft je predstavio i niz softverskih proizvoda namijenjenih poslovnim korisnicima: Windows Server 2008 R2, Exchange 2010, System Center, Desktop Optimization Pack te potpuno novu obitelj proizvoda Forefront.

Microsoft Hrvatska je svojim poslovnim korisnicima predstavio niz novih softverskih rješenja za poslovni sektor. Osim nedavno predstavljenog novog operacijskog sustava, Windows 7, danas su predstavljena i softverska rješenja za servere (Windows Server 2008 R2, Exchange 2010) te aplikacije za učinkovitiji nadzor i upravljanje računalnom infrastrukturom i brojnim osobnim računalima i serverima koji se nalaze u svakoj tvrtki (System Center, Desktop Optimization Pack).

Microsoft Forefront, potpuno nova linija proizvoda je namijenjena jačanju korporacijske računalne sigurnosti i nudi zaštitu računalnih resursa tvrtke na svim razinama, te obranu od mogućih povreda sigurnosti.

Mnoga od tih Microsoftovih rješenja već su u praktičnoj primjeni kod korisnika koji su ih primijenili u svojoj organizaciji u sklopu pilot-projekata i prije nego što su proizvodi službeno objavljeni.


BOSTON — Nov. 2, 2009

Microsoft - 'Tri ekrana i oblak'; demonstracija scenarija za bankare

Microsoft je pripremio demonstraciju novog scenarija za bankarske institucije, "Tri ekrana i oblak". Svrha demonstracije je pokazati kako se pomoću nove tehnologije može povezati razni učesnici u bankarskim procesima:

·   On-line veze — kako se korisnici bankarskih usluga mogu povezati on-line pomoću tehnologija ugrađenih u Microsoft Silverlight i Windows Presentation Foundation.

·   Uporaba u filijali —Interaktivni prikaz kako banke u svojim filijalama mogu koristiti Microsoft Surface za interakciju s klijentima.

·   Mobilni telefoni — banke mogu doći do svojih klijenata čak i kada su u pokretu, putem ciljanih upozorenja i obavijesti koje se šalju na klijentove Tellme i Windows® mobitele.

·   U oblaku — banke mogu koristiti Microsoftov operacijski sustav zasnovan na oblaku, Windows Azure, za spajanje raznih platformi i uređaja u jednu glatku cjelinu, te sustav skalirati ovisno o potrebama korisnika.


Redmond, Wash. — Nov. 3, 2009

Microsoft najava CTP izdanja SQL Servera 2008 R2 Premium Edition

Microsoft je najavio skori izlazak pred-izdanja (CTP - community technology preview) Microsoft SQL Servera 2008 R2. Microsoft je najavio i dva nova izdanja skalabilnih rješenja na visokom nivou: Microsoft SQL Server 2008 R2 Datacenter i Microsoft SQL Server 2008 R2 Parallel Data Warehouse (ranije poznati pod šifrom "Madison").


MOUNTAIN VIEW, Calif. – November 3, 2009

Symantec - jednostavnije uzimanje i vraćanje sigurnosnih kopija za manje poslovne korisnike

Backup Exec System Recovery 2010 automatizira zaštitu podataka i sustava, ubrzava oporavak cijelih sustava

Symantec je objavio početak isporuka Backup Exec System Recovery 2010, kompletnog rješenja za uzimanje sigurnosnih kopija i oporavak sustava i podataka, namijenjen prvenstveno manjim poslovnim organizacijama. Backup Exec System Recovery 2010 automatizira postupak uzimanja sigurnosnih kopija cijelog sustava ili pojedinih datoteka i mapa, bez prekidanja korisničkog rada, te omogućava brzu rekonstrukciju na istom ili sličnom hardveru, virtualnim strojevima ili udaljenim lokacijama. Backup Exec System Recovery 2010 ima potporu i za najnovije Microsoftove operacijske sustave, Windows 7, Microsoft Exchange 2010 i Microsoft Windows Server 2008 R2, a potpora za Linux dolazi kasnije ove godine.


SAN JOSE, California – Nov. 3, 2009

Cisco, EMC i VMware, - koalicija za ubrzanje virtualizacije i infrastrukture za privatne 'oblake'

Cisco, EMC i VMware su predstavili koaliciju 'Virtual Computing Environment' koja je osnovana da korisnicima pomogne da čim prije ostvare blagodati koje donosi virtualizacija i infrastruktura za privatne oblake.

Privatni oblak je virtualna informatička infrastruktura kojom se sigurno upravlja i koja radi isključivo za potrebe jedne organizacije. Njome može upravljati bilo organizacija koja ju i koristi, bilo neka druga stranka, a oprema može biti instalirana u prostorijama korisnika, ili stranke koja upravlja sustavom, ili u kombinaciji jednog i drugog. Računalstvo u privatnom oblaku (private cloud computing) nudi mogućnost upravljanja i zaštite kakvu imaju današnji data centri, no uz agilnost koja je potrebna za poslovne inovacije, uz značajno manje troškove.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018