sm-0912

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2009. – prosinac


u ovom broju:

28.12.09. – 10.01.10.

-  BCC Services - obljetnice 'BCC Services novosti' i 'ICL novosti'

-  Kofax - rješenje za obradu faktura za ministarstvo zdravstva

-  Microsoft - ujedinjene softverske i cloud usluge za bolji doživljaj TV sadržaja

-  Fujitsu - predstavljeni novi PRIMERGY Mono-Socket serveri

-  Fujitsu - snažni nova notebook, osobna računala i radne stanice

-  Fujitsu - LifeBook računala s novim 2010 Intel® Core™ procesorima

-  Fujitsu proširuje portfelj CELSIUS radnih stanica

-  Fujitsu - stilski, vrlo pokretni mini notebook sa najnovijom procesorskom tehnologijom od Intela

-  Fujitsu - servisi zasnovani na oblaku, za krajnje korisnike

-  Fujitsu - USB 3.0-SATA Bridge sada ima certifikat za usklađenost sa zahtjevima za sučelje za super brzi USB

-  Oracle - najnovije izdanje Oracle® SQL Developera povećava produktivnost programera

-  VMware - manji troškovi rada uz najnaprednija rješenja za virtualizaciju i upravljanje

14.12.09. – 20.12.09.

-  BCC Services i prethodnici - četrdeset godina rada

-  Kofax - rješenje za obuhvat dokumenata za financijsku instituciju

-  Microsoftom Hrvatska - web stranica posvećena Windowsima 7

-  Fujitsu - nagrade za skenersku liniju godine

-  Allied Telesis - novi Layer 3 Switch s napajanjem preko Etherneta

-  NetApp - virtualizacija i sustav za pohranu bitno pomogli pružatelju informacija o novim i rabljenim automobilima

-  VMware - istraživanje pokazalo da je najveća korist od virtualizacije za male i srednje korisnike bolja dostupnost aplikacija i bolja zaštita podataka

07.12.09. – 13.12.09.

-  BCC Services - eUPD, rješenje za elektroničko upravljanje poslovnom dokumentacijom

-  BCC Services - učestvovanje na skupu "Oracle on NetApp Summit"

-  BCC Services - proslava rođendana Japanskog cara

-  Microsoft i NetApp - trogodišnji savez za virtualizaciju, cloud computing i upravljanje pohranom podataka

-  Fujitsu - učestvuje u najvećoj instalaciji tankih klijenata na svijetu

-  Fujitsu - počeo nuditi kompletne usluge rada u oblaku za korisnike iz sjeverne Amerike

-  Symantec - nova izdanja Veritas softvera, kako bi korisnici mogli iskoristiti prednosti novih tehnologija za pohranu i optimalno upravljanje pohranjenim podacima

 


28.12.09. – 10.01.10.


Zagreb, 01.01.2010.

BCC Services - obljetnice 'BCC Services novosti' i 'ICL novosti'

Dvadeset godina od prvog papirnatog izdanja ICL novosti, pet godina BCC Services novosti u sadašnjem elektroničkom obliku

BCC Services obilježava četrdeset godina rada u Hrvatskoj i regiji, gdje je počeo raditi još 1969, prvo kroz zastupstva ICL-a, a zatim od devedesetih godina, kao direktna lokalna organizacija matične kuće. ICL je zatim promijenio ime u Fujitsu Services, a nakon management buy-outa, lokalna tvrtka u Hrvatskoj je postala BCC Services.

Ovaj sadašnji tjedni elektronički newsletter 'BCC Services novosti' izlazi od jeseni godine 2004, dakle više od punih pet godina, a donosi sažeti pregled novosti od interesa za korisnike opreme i usluga koje svojim korisnicima isporučuje BCC Services, odnosno novosti iz programa ponude partnera s kojima radi BCC Services.

Prethodnici BCC Services Novosti su bili elektronički mjesečni newsletter'Fujitsu Services novosti', odn. 'ICL novosti', koji je izlazio od kraja devedesetih do prvog broja sadašnjih Novosti. Oblik je bio sličan današnjem, no sadržaj je bio ograničen uglavnom samo na novosti iz sfere Fujitsu/ICL-a.

Prije elektroničkih novosti (od 1991 do 1997 je izlazio mjesečnik 'ICL novosti' na papiru, koji je osim vijesti o novitetima iz ICL-ove ponude povremeno donosio i stručne članke te razne zanimljivosti, a imao je i rubriku 'Štikleci', s crticama uglavnom humorističnog sadržaja.

Kontinuitet ovih BCC/Fujitsu/ICL publikacija se proteže od početka devedesetih godina, no i prije toga je bilo povremenih sličnih pokušaja.

Stvarni početak ICL/Fujitsu/BCC izdavaštva seže čak do ranih sedamdesetih godina, kada su za vrijeme prvog ICL-ovog zastupstva (Interexport-ICL) izlazile kvartalne novine pod imenom "Datoteka". Datoteka je pokrivala novosti iz ICL-ove ponude, stručne teme, događaje iz života ljudi ICL-a ICL-ovih korisnika. To su bile 'prave' novine od dvadesetak stranica, koje su se tiskale u štampariji. Zbog zahtjevne i skupe pripreme, izašlo je svega nekoliko brojeva, koja se potpuno ugasila s prestankom prvog zastupstva ICL-a.

Tijekom zastupstva u Mladosti, nije izlazila nikakva redovna ICL-ova publikacija, no povremeno su u kompanijskim novinama Mladosti objavljivane tee vezane uz ICL. Pojavom prvih word procesora i stolnog izdavaštva, kada je postalo moguće nešto pripremiti i bez angažmana profesionalne tiskare, korisnici su povremeno dobivali newslettere od nekoliko stranica, tematski uglavnom vezanih za razne događaje, povodom kojih su i izlazile.

Stare brojeve elektroničkih i rekonstruirane sadržaje većine papirnatih 'Novosti' iz zadnjih dvadesetak godina možete naći na Web stranicama s našom arhivom:

 http://arhiva.bccservices.com


IRVINE, Calif., January 5, 2010

Kofax - rješenje za obradu faktura za ministarstvo zdravstva

Softver omogućava obuhvat, vađenje i provjeru podataka sa skoro 2 milijuna faktura godišnje

Kofax je objavio da će ministarstvu zdravstva najveće države u Australiji isporučiti rješenje za obradu otprilike 2 milijuna ulaznih faktura godišnje.

Korisnik će koristiti Kofaxov softver za obuhvat i vađenje podataka iz faktura koje dolaze iz 220 javnih bolnica i više od 500 domova zdravlja. Nakon obuhvata će se vršiti provjera u jednom od dva obradna centra, te zatim izvesti na daljnju obradu u knjigovodstvenom sustavu Oracle Financials. Rješenje će smanjiti potrebu za mučnim i na greške osjetljivim ručnim unosom podataka. Pošto će se obuhvat vršiti na stotinama izvornih lokacija, znatno će se smanjiti i troškovi prijevoza i praćenja kretanja dokumenata, te ubrzati vrijeme obrade.


LAS VEGAS — Jan. 6, 2010

Microsoft - ujedinjene softverske i cloud usluge za bolji doživljaj TV sadržaja

Verzija 2.0 platforme Mediaroom TV omogućava pružateljima usluga TV pretplate isporuku više zabavnih sadržaja na više tipova ekrana, koristeći jednu jedinu infrastrukturu zasnovanu na računalstvu u oblaku.

Microsoft je na izložbi elektronike za široku potrošnju najavio Microsoft Mediaroom 2.0, novu verziju platforme za Internet Protokol Televiziju (IPTV). Mediaroom 2.0 će pružateljima TV usluga omogućiti da svoje TV usluge pruže dosad najvećem broju pretplatnika, i u njihovom domu i van njega. Pružatelji usluga će moći početi testirati Mediaroom 2.0 početkom idućeg mjeseca.

Pružatelji takvih usluga mogu uvesti Mediaroom 2.0 kao oblak za potrebe zabavnih programa, koji će pružiti sve TV usluge, uključivši snimanje digitalnog videa (DVR - digital video recording) u oblaku, zatim razne mogućnosti na zahtjev, te pristup do sadržaja koje udomljuje pružatelj usluga, te sadržaja koji se udomljavaju eksterno, poput Internet TV-a. Operateri mogu svoje usluge pretplatnicima pružati na višestrukim ekranima, od TV prijemnika (s Mediaroom adapterom), Windows Media Centra, Web preglednika (za osobna računala), Xbox 360, te kompatibilne pametne telefone.


Munich/Tokyo, January 07, 2010

Fujitsu - predstavljeni novi PRIMERGY Mono-Socket serveri

Nova generacija servera koja koristi najnovije Intel® Xeon® procesore daje performanse i vrijednost

Fujitsuova nova generacija mono-socket PRIMERGY rack i tower servera predstavlja skok u tehničkim inovacijama, korisnicima donosi vrijednost i svestranost te oslobađa napredne mogućnosti i performanse.

Nova obitelj Fujitsu mono-socket servera donosi potpuno revidiranu arhitekturu zasnovanu na najnovijim Intel® procesorima, te nadopunjuje dual-socket (s dva utora) servere koji su objavljeni potkraj 2009. Ova nova generacija servera početnog nivoa je projektirana da iskoristi prednosti najnovijih Intel® Xeon® procesora iz serije 3400, kao i danas objavljene dvo-jezgrene 32 nm procesore, koji su ranije bili poznati pod šifrom 'Clarkdale'. Tu spadaju Intel® Pentium® procesor G6950, i modeli Intel® Core (TM) i3-530 i 540.

I model PRIMERGY TX150 S7 i model PRIMERGY RX100 S6 su zasnovani na standardnim arhitekturama i predstavljaju lako-proširivo, višenamjensko serversko rješenje za kupce koji traže ekonomična rješenja.

Novi modeli se odlikuju novim procesorima, drugom generacijom PCIe utora i SAS 2.0 sučeljima. Zahvaljujući svojoj novoj arhitekturi, ovi serveri se mogu proširivati do 32GB RAM-a.

PRIMERGY TX150 S7 je projektiran kao dual-core i quad-core jedno-procesorski sustav za decentraliziranu infrastrukturu i može se koristiti kao server za baze podataka.

PRIMERGY RX100 S6 rack server je mono-socket server optimiziran za montažu u rackove. Projektiran je kao višenamjenski server, posebno pogodan za manje kritične okoliše, kao što su farme web servera, terminal serveri i serveri za infrastrukturu. Koncepcija modularnih diskova, koja ima potporu bilo za dva diska od 3.5” ili četiri od 2.5”, daje širok izbor raznih opcija. Modularne RAID konfiguracije imaju potporu za SATA, SAS i SSD disk jedinice.


Munich/Tokyo, January 07, 2010

Fujitsu - snažni nova notebook, osobna računala i radne stanice

Zasnovani na najnovijoj Intel® tehnologiji, Fujitsuovi novi modeli daju visoke performanse i učinkovitost

Fujitsu je objavio nove portfelje notebook, PC i workstation računala, koja koriste najnoviju Intelovu tehnologiju: 2010 Intel® Core™ i3/i5/i7 procesore. Objavljeno je ukupno petnaest novih klijentskih modela. Fujitsuove najnovija LIFEBOOK notebook računala, ESPRIMO osobna računala i radne stanice CELSIUS nude bolje performanse, veću učinkovitost i poboljšane mogućnosti za sigurnost i zaštitu.

Sedam novih LIFEBOOK modela notebook računala donose visoke performanse i idealni su za širok raspon uredskih aplikacija.

Pet novih ESPRIMO PC modela donose smanjenje troškova i povećanje učinkovitosti.

Tri nove CELSIUS radne stanice nude visoke performanse i povećanu produktivnost.


January 07, 2010

Fujitsu - LifeBook računala s novim 2010 Intel® Core™ procesorima

Fujitsu novu godinu počinje s potpuno osvježenom linijom LifeBook prijenosnih računala s idućom generacijom Intel® Core™ procesora. Korisnici imaju velik izbor modela, koji su svi svestrani,imaju visoke performanse, ugodni za uporabu i imaju stila.

Fujitsu je objavio osvježeni program svojih LifeBook modela. Ova kolekcija notebook računala koristi najnoviju Intel® Core™ procesorsku tehnologiju.

Novi modeli su:

·   Lifebook T900, za profesionalnu uporabu na radnom mjestu

·   Lifebook AH550, za korisnike koji trebaju prijenosnik s karakteristikama stolnog računala

·   Lifebook SH760 & SH560, za pokretne korisnike kojima je pored performansi važan i stil

·   Lifebook S710, ultra prijenosna zamjena za stolna multimedijska računala

·   Lifebook LH700, prijenosno računalo velikog stila i izuzetnih grafičkih i video performansi

·   Lifebook LH530, za korisnike koji računalo koriste povremeno

·   Lifebook E780, za korisnike koji na svom računalu vole gledati filmove

·   Lifebook P770, za profesionalce koji često putuju


Munich/Tokyo, January 07, 2010

Fujitsu proširuje portfelj CELSIUS radnih stanica

Nove CELSIUS radne stanice koriste najnovije Intel® procesore i donose značajno povećanje performansi

Fujitsu je objavio proširenje portfelja radnih stanica iz CELSIUS programa, koje koriste najnovije Intel® Core™ i Intel Xeon® procesore. Novi CELSIUS W280, CELSIUS W380 i CELSIUS W480, predstavljaju sveobuhvatni izbor profesionalnih radnih stanica, optimiziranih za aplikacije kojima trebaju izuzetne performanse i optimizirana grafika.

Novi CELSIUS W280 koristi najnovije Intel Core i3, i5 i i7 procesore s vPro™ tehnologijom, dok CELSIUS W380 i CELSIUS W480 imaju najnoviju Intel Core i3, i5 i Intel Xeon procesore. sve tri radne stanice koriste Intel Turbo Boost tehnologiju, koja ovisno o opterećenju dinamički podešava takt procesora i broj jezgri, te tako osigurava optimalne performanse i u okolišu koji se dinamički mijenja.


SUNNYVALE, CA - 12/21/09

Fujitsu - stilski, vrlo pokretni mini notebook sa najnovijom procesorskom tehnologijom od Intela

LifeBook MH380 mini-notebook ima novi Intel® Atom™ procesor N450 i ekran od 10.1 inča, teži oko 1,5 kg

Fujitsu je objavio prvo mini notebook računalo koji koristi novi Intelov Atom™ procesor N450 (poznat pod šifrom Pine Trail), koji donosi poboljšane procesorske i grafičke performanse i bolju energetsku učinkovitost. Kućište novog LifeBook MH380 mini notebooka je sjajno rubinski crveno, a cijelo računalo teži oko 1,5 kg. Ekran mu je 10,1 inča, a ima i web kameru, Bluetooth i bežični 802.11 b/g/n priključak, disk velikog kapaciteta (250 GB), 10/100 LAN karticu i bateriju koja omogućava i do 7 sati rada. Računalo kao operacijski sustav ima Microsoft Windows 7 Starte.


Tokyo, December 28, 2009

Fujitsu - servisi zasnovani na oblaku, za krajnje korisnike

Usluga koja osigurava kompletnu virtualizaciju desktop računalne opreme

Fujitsu je objavio da je u Japanu pokrenuo Workplace LCM servis, koji koristi platformu zasnovanu na oblaku da osigura potpunu outsourcing potporu tijekom čitavog životnog ciklusa korisnikove informatičke opreme, uključivši i osobna računala, pisače, višenamjenske kopirne aparate i odjelske servere instalirane kod korisnika.

Servis Workplace LCM je projektiran tako da može održavati korak s raznorodnim stilovima rada i opreme od različitih proizvođača, instalirane u uredima korisnika. Usluga outsourcinga se plaća u mjesečnim obrocima i pokriva sve aspekte životnog ciklusa informatičke opreme, od planiranja i nabavke do uvođenja, svakodnevnog rada, te na kraju vijeka, isključivanja i odlaganja opreme.

Usluga je ranije bila raspoloživa samo za osobna računala, a sada je proširena i na ostalu spomenutu opremu.


Sunnyvale, Calif. , January 6, 2010

Fujitsu - USB 3.0-SATA Bridge sada ima certifikat za usklađenost sa zahtjevima za sučelje za super brzi USB

Fujitsu Microelectronics America je objavio da je njegov čip za USB 3.0-SATA bridge od udruženja USB Implementers Forum dobio certifikat o usklađenosti sa standardom za USB 3.0.

MB86C30 u odnosu na ranije USB 2.0 uređaje za red veličine poboljšava brzinu prijenosa podataka s vanjskih uređaja za pohranu podataka (kao što su vanjski diskovi) na PC. Cijeli sklop je na jednom čipu koji sadrži krugove za upravljanje USB komunikacijama, SATA komunikacijama, kontrolu protokola-te krugove za upravljanje naredbama, kao i motor za kriptiranje/dekriptiranje.


Redwood Shores, CA - December 22, 2009

Oracle - najnovije izdanje Oracle® SQL Developera povećava produktivnost programera

Oracle SQL Developer Release 2.1 donosi alate za testiranje PL/SQL modula, preglednik za model podataka i proširenu potporu za migraciju baza podataka

Oracle je objavio novo izdanje Oracle SQL Developera, izdanje 2.1, alata za razvoj i migraciju baza podataka.

Radi se o besplatnom alatu koji donosi dvije nove mogućnosti – PL/SQL Unit Testing i Data Modeler Viewer, te niz proširenja već postojećih mogućnosti.  

Oracle SQL Developer Release 2.1 se može preuzeti na Oracle Technology Network (OTN) stranicama.


PALO ALTO, Calif., December 21, 2009

VMware - manji troškovi rada uz najnaprednija rješenja za virtualizaciju i upravljanje

Nezavisno istraživanje potvrdilo da korisnici VMwarea smanjuju godišnje troškove upravljanja za do 1.000 $ po serveru i brže uvode nove aplikacije

VMware je objavio da je nezavisno istraživanje uvjerljivo dokazalo da korisnici VMwareovih rješenja značajno smanjuju troškove rada. Obitelj proizvoda VMware vSphere™ i VMware vCenter™ smanjuju svakodnevne troškove informatike, što omogućava ta se informatički resursi i proračuni s taktičkog održavanja preusmjere na strateške projekte koji mogu donijeti nove vrijednosti za poslovanje.

Izvještaj je objavila kuća ENTERPRISE MANAGEMENT ASSOCIATES® (EMA™), a objavljen je pod imenom "Smanjenje troškova rada pomoću virtualizacije i upravljanja virtualnim sustavima". Izvještaj je pokazao kako su korisnici uporabom VMwareovih rješenja uspjeli smanjiti raspade sustava, poboljšati učinkovitost osoblja, ubrzati uvođenje servisa i smanjiti troškove rada.

Izvještaj je pokazao kako VMwareova virtualizacija omogućava:

·   Smanjenje vremena nedostupnosti sustava – problemi se rješavaju do 24 puta brže, broj nedostupnih sati sustava se smanjuje za do 43 sata godišnje, dostupnost sustava se poboljšava do čak 99,999 posto, smanjuje se utjecaj, učestalost, trajanje i troškovi problema vezanih uz servise, rješavanje problema, pomoć izvan kuće, te gubitak produktivnosti

·   Poboljšana učinkovitost osoblja učinkovitost administratora se povećava u prosjeku za od 10 % do 270 %, jer jedan administrator može upravljati s čak do 1.800 servera

·   Brže uvođenje servisa novi sustavi se mogu uvoditi za do 240 puta brže, a nove aplikacije za do 96 puta brže

·   Smanjenje troškova rada otprilike pola od svih ispitanih organizacija je uspjelo smanjiti potrebni prostor, a time i troškove najma za njega, te potrošnju energije u prosjeku za 16 %


14.12.09. – 20.12.09.


Zagreb, prosinac 2009

BCC Services i prethodnici - četrdeset godina rada

2009-LogoFriz 

BCC Services i njegovi prethodnici rade u Hrvatskoj i u regiji još od godine 1969, prvo pod imenom ICL, zatim Fujitsu Services, a sada BCC Services. Tvrtka je u početku poslovala kroz zastupnike (početkom sedamdesetih Interexport iz Beograda, zatim Mladost iz Zagreba), no čim je to godine 1990 postalo zakonski moguće i direktno, otvorivši svoju vlastitu lokalnu kompaniju, ICL d.o.o., koja je bila prva lokalna podružnica neke međunarodne informatičke korporacije. U travnju 2002, ICL je globalno prestrukturiran i promijenjeno mu je ime u Fujitsu Services, a lokalna tvrtka u Hrvatskoj je promijenila ime u Fujitsu Services d.o.o. Godine 2003 je postavljeno potpuno lokalno rukovodstvo tvrtke, a godine 2004 kompanija je promijenila vlasništvo, putem management buy-outa. Sadašnja tvrtka radi poštujući sve standarde i procedure originalne matične tvrtke.

Kroz imaginativnu primjenu novih tehnologija, pružanje pomoći korisnicima, aktivno učešće u raznim informatičkim strukovnim organizacijama, javnim nastupima na mnogim događajima i izložbama, a naročito kroz školovanje osoblja naših korisnika i vlastitog osoblja, BCC Services / Fujitsu Services / ICL je pomogao formirati informatičku industriju, informatičku zajednicu i informatički okoliš u Hrvatskoj i regiji.

Naša tvrtka je, tada još pod imenom ICL, postala prva informatička tvrtka u Hrvatskoj koja je 1995.godine dobila certifikat za sustav kvalitete po ISO 9000 normi.

Kontinuirano kroz svih četrdeset godina - popularizacije i objašnjavanje informatike, školovanje i odgajanje informatičkih profesionalaca, konstantno i uporno promicanje i propovijedanja normi i dobre prakse informatičkih sustava, promicanje zakonodavstva na području prava intelektualne svojine, promoviranja novih tehnologija

Tijekom godina ICL / Fujitsu Services / BCC Services je pomagao razne društveno korisne aktivnosti - od zdravstvenih ustanova do kulturnih manifestacija i humanitarnih akcija. Među ostalim BCC services je sponzor Mediteranskog instituta u Splitu, MedILS,  Zagrebačke filharmonije, te više manifestacija koje organizira Japanska ambasada.


IRVINE, Calif., December 16, 2009

Kofax - rješenje za obuhvat dokumenata za financijsku instituciju

Rješenje sakuplja podatke i slike dokumenata iz više od 2 milijuna hipotekarnih dokumenata godišnje

Kofax je objavio da će vodećoj financijskoj instituciji u Novom Zelandu isporučiti rješenje za obuhvat dokumenata. Tvrtka će uvesti Kofaxov softver za obuhvat, vađenje i provjeru podataka iz više od 2 milijuna dokumenata vezanih za hipotekarne kredite, te ih zatim izvoziti u Microsoft SharePoint repozitorij. Automatizacija obrade dokumenata o kreditima će organizaciji omogućiti da smanji troškove rada, poveća produktivnost i poveća kvalitetu podataka, što će ubrzati vrijeme obrade i osigurati bolje poštivanje propisa.


Zagreb, 14. prosinca 2009.

Microsoftom Hrvatska - web stranica posvećena Windowsima 7

Na posebnoj stranici Jutarnjeg, na adresi windows7.jutarnji.hr, posjetitelji se mogu informirati o osnovnim svojstvima novog operacijskog sustava iz Microsofta, pronaći lokalizirane gadgete i dobiti odgovore na svoja pitanja od stručnjaka Jutarnjeg i Microsofta.

Microsoftom Hrvatska javlja da je u suradnji s Jutarnjim listom na portalu Jutarnji.hr pokrenuo posebne stranice posvećene operacijskom sustavu Windows 7. One su namijenjene svima koji bi željeli saznati više informacija o novim Windowsima. Adresa stranice je http://windows7.jutarnji.hr.

Stranica sadrži informativne članke, trikove i savjete vezane uz Windows 7 te odgovore na mnoga često postavljana pitanja s kojima će se susresti novi korisnici, a moći će se i postavljati pitanja stručnjacima iz Microsofta i Jutarnjeg.hr. Posebni savjeti su posvećeni novom web pregledniku Internet Exploreru 8.

Posjetitelji će na stranicama pronaći i odabir pozadina (wallpapera) kao i brojne lokalizirane gadgete koje mogu koristiti u kombinaciji s Windows 7.


Sunnyvale, CA, December 15, 2009

Fujitsu - nagrade za skenersku liniju godine

Vodeći laboratorij za testiranje je također Fujitsuu i ABBYYu dodijelio nagradu za izuzetna dostignuća na polju rješenja za skeniranje

Fujitsu Computer Products of America je objavio da je osvojio godišnju nagradu za najbolju liniju skenera (Scanner Line of the Year) koju dodjeljuje Buyers Laboratory Inc. (BLI), vodeći laboratorij za ispitivanje uredske opreme.

BLI je pregledao nekoliko godina rezultata svojih raznih ispitivanja i nakon toga je zaključio da su Fujitsuovi skeneri primili više ocjena "Visoko preporučeno" i "Visoko pouzdano" nego skeneri od bilo kojeg drugog proizvođača. U rezultatima testova su ti skeneri bili redovno označavani da imaju bolju pouzdanost, produktivnost i bolji način baratanje medijima.

Pored toga što je nagradio liniju skenera, BLI je odabrao softverski proizvod ABBYY TouchTo, koji se isporučuje uz Fujitsu fi-6010N mrežni skener, kao "izuzetno dostignuće za integrirana rješenja za skeniranje".


SAN JOSE, Calif., December 17, 2009

Allied Telesis - novi Layer 3 Switch s napajanjem preko Etherneta

Allied Telesis je lansirao AT-x600-24Ts-POE, najnovijeg člana x600-serije Gigabit switcheva. To je prvi proizvod u toj obitelji koji nudi mogućnosti napajanja preko Ethernet mreže (PoE - Power over Ethernet). Ta mogućnost je naročiti prikladna za prijenos podataka i energije na udaljene uređaje kao što su IP telefoni, zaštitne kamere i točke za bežični pristup.


Sunnyvale, Calif.—December 15, 2009

NetApp - virtualizacija i sustav za pohranu bitno pomogli pružatelju informacija o novim i rabljenim automobilima

NetApp je objavio da je tvrtka Kelley Blue Book izabrala NetAppove proizvode za virtualnu pohranu podataka za čuvanje sve veće količine svojih poslovnih informacija. Učinkovitost NetAppovih uređaja za pohranu i softverskih rješenja od VMwarea pomaže Kelley Blue Booku da održi svoj položaj prvog pružatelja informacija o novim i rabljenim automobilima, te da ostvari velike uštede u troškovima rada.

Kelley Blue Book svojim korisnicima nudi on-line vodič s informacijama o novim i rabljenim automobilima. Kako je broj podataka rastao, rasla je i oprema - dok se nije došlo do broja od više nego 300 fizičkih servera, koji su posluživali Web stranice i uredske i poslovne aplikacije. 

Nakon što je uvedena NetAppova oprema za pohranu podataka i VMwareov softver za virtualizaciju servera, nova konfiguracija poslužuje 300 virtualnih mašina, a trend rasta je toliki da se svaki mjesec dodaje dvadesetak novih virtualnih mašina.

Fizički prostor za pohranu se je međutim smanjio za 70%, ušteđeno je preko $ 100.000 jer se kupovina dodatnih diskova odgodila barem za godinu dana, a performanse sustava su poboljšane za 400%.


Palo Alto, Calif., December 17, 2009

VMware - istraživanje pokazalo da je najveća korist od virtualizacije za male i srednje korisnike bolja dostupnost aplikacija i bolja zaštita podataka

Trećina malih i srednjih korisnika je u zadnje dvije godine pretrpjelo značajne prekide u poslovanju zbog kvarova u data centrima; za njih pedeset dva posto je uzimanje sigurnosnih kopija podataka i njihova zaštita glavna inicijativa za godinu 2010

VMware je objavio rezultate istraživanja provedenog među malim i srednjim (SMB - small and medium sized business) korisnicima o učinkovitosti u radu, pripremljenosti za slučajeve katastrofa, te uporabe virtualizacije. Istraživanje je pokazalo da je 33% ispitanika imalo ispad informatičkog sustava u roku od zadnje dvije godine, a 21% ih je izgubilo kritične poslovne podatke kao rezultat nesreće ili katastrofe. Od njih je 62% zbog toga izgubilo poslove ili kupce.

Istovremeno, njih svega47% ima planove za nastavak poslovanja u slučaju katastrofa, koji je bio ažuriran u zadnje dvije godine, ili imaju detaljna pravila za uzimanje sigurnosnih kopija i pravila za čuvanje podataka.

Istraživanje je pokazalo da i SMB korisnici ostvaruju širok raspon koristi od virtualizacije. Značajna poboljšanja su ostvarena na polju smanjenja vremena potrošenog na rutinske informatičke administrativne poslove (73%), povećanje dostupnosti aplikacija (71%), mogućnosti da se odgovori na promjenjive poslovne potrebe (68%), sigurnosne kopije i zaštita podataka (67%), spremnost za nastavak posla i u slučaju katastrofa (67%), to profitabilnost tvrtke i njena stopa rasta (67%).


07.12.09. – 13.12.09.


Zagreb, 14.12.2009.

BCC Services - eUPD, rješenje za elektroničko upravljanje poslovnom dokumentacijom

Elektroničko upravljanje poslovnom dokumentacijom (eUPD) je aplikativno rješenje za informatičku podršku poslovima evidencije, distribucije i arhiviranja klasične i elektroničke pošte u organizaciji

BCC Services je objavio početak isporuka eUPD-a, svog novog rješenja za elektroničko upravljanje poslovnom dokumentacijom. Radi se o aplikaciji za informatičku potporu poslovima evidencije, distribucije i arhiviranja klasične i elektroničke pošte u organizaciji. Termin pošta se koristi jer je uobičajen za funkcionalnost urudžbenog zapisnika, ali u ovom programskom rješenju je naglasak na digitalizaciji, obradi i arhiviranju dokumenata. Aplikacija se može instalirati i koristiti na jednoj ili više lokacija – lokacija na kojoj je aplikacija uvedena je ujedno i parametar koji se koristi i za određivanje dozvola pristupa dokumentima i podacima.

Aplikacija, osim standardnih funkcija urudžbenog zapisnika omogućuje jednoznačnu identifikaciju dokumenata bar kod šifrom, digitalizaciju i OCR obradu papirnatih dokumenata, distribuciju i praćenje rada na dokumentima, te trajno arhiviranje dokumenata uz mogućnost pretraživanja za sve ovlaštene korisnike. Sustav omogućuje arhiviranje i pretraživanje po punom tekstu, t.j. po sadržaju dokumenta najrazličitijih formata, te evidenciju dokumenata koji postoje samo u fizičkom obliku.

Osnovne karakteristike eUPD sustava:

·   Arhiviranje dokumenata na mjestu nastanka, odnosno ulaza u organizaciju

·   Digitalizacija svih bitnih papirnatih dokumenata

·   Centralni repozitorij dokumenata

·   Jedinstvena identifikacija svih dokumenata

·   Registracija ulazne, izlazne i interne pošte, te ulaznih računa

·   Klasifikacija dokumenata po organizacijskim jedinicama i vrsti dokumenta

·   Elektronička distribucija dokumenata i zaduženja, uz definiranje rokova za obradu

·   Mogućnost pretraživanja po atributima i sadržaju dokumenata

·   Definiranje prava pristupa koje prati organizacijsku strukturu

·   Mogućnost integracije s poslovnim aplikacijama (preuzimanje šifarnika, ulazni računi i SAP sustav)

Rješenje eUPD se temelji na eDRM sustavu Meridio, što omogućuje jednostavno i brzo uspostavljanje centralnog repozitorija elektroničkih dokumenata i zapisa. Meridio sustav je skalabilan i nema ograničenja za veličinu repozitorija. Meridio omogućava upravljanje svim vrstama dokumenata i zapisa, uključujući i fizičku arhivu, t.j. dokumente koji se iz bilo kojeg razloga neće digitalizirati. Funkcionalnost Meridio sustava je dostupna i kroz Microsoft Office aplikacije, u potpunosti je integrirana u standardno Microsoft okruženje, čime se olakšava i ubrzava uvođenje i bitno skraćuje vrijeme potrebno za obuku korisnika.

Najefikasniji način digitalizacije, unosa i indeksiranja dokumenata je obuhvat na mjestu nastanka, odnosno na samom ulazu u organizaciju. Na taj se način izbjegavaju problemi vezani uz kolanje papirnate dokumentacije, pojednostavljuje i centralizira arhiviranje, ubrzava unos dokumenata u sustav i smanjuje broj grešaka

Aplikacijsko rješenje eUPD nudi i mogućnost integracije u postojeće poslovne aplikacije. Na taj se način korisnicima na jednom mjestu daju na uvid svi podaci i svi dokumenti potrebni u svakodnevnom radu, on-line i bez kolanja papirnate dokumentacije. Ponuđena aplikacijska rješenja će omogućiti da korisnici imaju jednostavan uvid u sve digitalizirane dokumente (n.pr. skenirane ulazne račune i podatke o urudžbiranom računu).


London, December 9th - 10th 2009

BCC Services - učestvovanje na skupu "Oracle on NetApp Summit"

BCC Services je, kao Oracleov Gold Partner i NetAppov ovlašteni partner za pružanje potpore (ASP - Authorised Support Partner) i ovlašteni pružatelj profesionalnih usluga (APSP - Authorised Professional Services Provider) sudjelovao na kupu nazvanom "Oracle on NetApp Summit", kojeg je u Londonu organizirao NetApp.

Skup je bio namijenjen visokim rukovoditeljima korisnika koji su zainteresirani za primjenu Oracle-ovih rješenja na NetApp platformama, te visokim predstavnicima partnerskih organizacija koje svoja rješenja i ponudu zasnivanu na kombinaciji Oracle i NetApp proizvoda. Na skupu su govorili najviši rukovoditelji i stručnjaci Oraclea i NetAppa.


Zagreb, 10.12.2009.

BCC Services - proslava rođendana Japanskog cara

U povodu proslave rođendana Njegovog Veličanstva Cara Akihita, cara japana, te obilježavanja dvadesete godišnjice njegovog ustoličenja, Njegova Ekselencija veleposlanik Japana g. Yoshio Tamura sa suprugom Chikako organizirao je 10.12.2009. svečano primanje u Kristalnoj dvorani hotela Westin. Prijemu su pored predsjednika Mesića i premijerke Kosor prisustvovali i brojni drugi ugledni uzvanici.

U organizaciji događaja je pomogao i BCC Services, koji je kao i ranijih godina pomogao osiguranjem i instalacijom opreme za audio/video prezentacije, naravno od japanskih proizvođača Fujitsu i Canon.


SUNNYVALE, Calif. and REDMOND, Wash. — Dec. 8, 2009

Microsoft i NetApp - trogodišnji savez za virtualizaciju, cloud computing i upravljanje pohranom podataka

Strateški savez za učinkovita i optimizirana informatička rješenja za korporacijske korisnike

Microsoft i NetApp su objavili sklapanje trogodišnjeg saveza koji produbljuje suradnju na razvoju proizvoda i tehničkoj integraciji, te proširuje prodajne i marketinške aktivnosti. Prema ovom sporazumu, tvrtke će razvijati rješenja koja pokrivaju virtualizaciju, cloud computing i upravljanje pohranom podataka, te omogućiti korisnicima da poboljšaju mogućnosti upravljanja data centrima i unaprijede poslovanje.

NetApp i Microsoft će posebno surađivati na slijedećim područjima:

·   Virtualizirana infrastrukturna rješenja zasnovana na Windows Server 2008 R2, Microsoft Hyper-V Server 2008 R2, Microsoft System Center i NetApp® sustavima za pohranu.

·   Rješenja za pohranu i upravljanje podacima za Microsoft Exchange Server, Microsoft Office SharePoint Server i Microsoft SQL Server

·   Učinkovito i fleksibilno računalstvo u oblaku (cloud computing) i rješenja za host servise koja osiguravaju integriranu zaštitu podataka, pristup podacima u svako vrijeme te fleksibilnu i ekonomičnu infrastrukturu.


Munich, December 07, 2009

Fujitsu - učestvuje u najvećoj instalaciji tankih klijenata na svijetu

Njemačka bankarska grupa Sparkassen uvodi preko 100.000 tankih klijenata, što je najveća instalacija tankih klijenata svih vremena

Fujitsu je objavio da učestvuje u najvećem projektu uvođenja tankih klijenata na svijetu: ka pružatelj informatičkih usluga za Sparkassen, bankarsku grupu iz Njemačke, koja uvodi preko 100.000 tankih klijenata. Fujitsuov udio je isporuka više od 40.000 tih jedinica.

Među ostalim modelima, Sparkassen uvodi tanke klijente Fujitsu FUTRO, modele FUTRO A250, FUTRO S400, FUTRO S500/ S550. Osnovica za tu veliku instalaciju tankih klijenata je Fujitsuov softver za tanke klijente, razvijen u sprezi s eLux/Scout (UniCon) platformom. To je otvorena platforma koja ima potporu za sve vodeće operacijske sustave.

Uvođenje ove najveće do sada instalacije tankih klijenata je počela 2006, a planira se da do godine 2011 bude oko 180.000 klijenata.

Tanki klijenti pružaju niz prednosti pred tradicionalnim PC okolišima. Sustav datoteka samo za čitanje jamči visoku zaštitu protiv virusa i ilegalnog softvera, osigurava visoku dostupnost, jer korisnici ne mogu utjecati na stabilnost operacijskog sustava. Pošto u uređajima nema nikakvih pokretnih dijelova, oprema radi bešumno i mnogo dulje traje. I ukupni troškovi vlasništva su znatno manji, jer ima manje troškova oko održavanja i potpore.


SUNNYVALE, CA - 12/08/09

Fujitsu - počeo nuditi kompletne usluge rada u oblaku za korisnike iz sjeverne Amerike

Fujitsu je objavio da je na području sjeverne Amerike počeo nuditi kompletne usluge za korporacijski cloud computing. Ova usluga će korisnicima omogućiti migraciju njihovih aplikacija kritičnih za uspješnost poslovanja s postojećih više-platformskih sustava od više raznih proizvođača na korporacijske 'oblake'. Korisnici koji prelaze na cloud computing mogu smanjiti kapitalne investicije u tehnologiju i opremu i umjesto toga kupiti uslugu koja se može prilagoditi njihovim specifičnim poslovnim potrebama. Pripremajući se za nuđenje ove usluge, Fujitsu je proširio svoj data centar u Sunnyvaleu u Kaliforniji, pa sada tamo ima opremu za treću razinu rada, koja poštuje sučelje za aplikacije 'u oblaku'.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – December 7, 2009

Symantec - nova izdanja Veritas softvera, kako bi korisnici mogli iskoristiti prednosti novih tehnologija za pohranu i optimalno upravljanje pohranjenim podacima

Putem integracije poluvodičkih diskova, korisnici dobivaju bolje performanse, iskorištenje i mogućnost oporavka

Symantec je objavio proširenja za svoje proizvode Veritas Storage Foundation, Veritas Cluster File System i Veritas Cluster Server, vodeća rješenja za upravljanje heterogenim sustavima za pohranu i rješenja za visoku dostupnost za UNIX, Linux i Windows okoliše. Ovo novo izdanje će korisnicima omogućiti da iskoriste prednosti nove tehnologije za pohranu, kao što su poluvodički diskovi (SSD - solid state drives) i tanka dodjela resursa (thin provisioning), dok se u isto vrijeme zbog poboljšanih performansi i skalabilnosti smanjuju troškovi i složenost rada. Uz pomoć Veritas Cluster File System je sada moguć skoro trenutni oporavak aplikacija, zbog duboke integracije s Oracleom, Sybaseom i IBM DB2 bazama podataka.


 


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018