nv-1001

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2010. – siječanj


u ovom broju:

25.01.10. – 31.01.10.

-  Autonomy - jedinstvena eDiscovery platforma

-  Autonomy - nova generacija rješenja za sprječavanje sukoba interesa u pravnim tvrtkama

-  Autonomy - DSmail, samo-poslužno rješenje za upravljanje e-poštom i poštivanje pravnih propisa

-  Autonomy - eDiscovery sustav za oblasnu upravu za vodu

-  Autonomy i Vidient - strateško partnerstvo za inteligentna video rješenja zasnovana na smislu

-  Kofax - nova verzija Kofax Capture

-  Kofax - sustav za obuhvat dokumenata i upravljanje procesima za špeditersku tvrtku

-  Cisco, NetApp i VMware - zajednička arhitektura za sigurniji rad u dinamičkom data centru s više različitih korisnika

-  Symantec - NetBackup 7 za jednostavnije upravljanje informacijama u poduzećima

-  Symantec - Backup Exec 2010 za de-duplikaciju bilo gdje

-  Fujitsu - ETERNUS CS uređaji za zaštitu podataka s ugrađenom de-duplikacijom

-  Fujitsu - proširenja za liniju ETERNUS proizvoda za pohranu na diskovima

-  Fujitsu - bežični moduli

-  Oracle - završeno preuzimanje Sun Microsystems

-  Oracle - paket za upravljanje održavanjem za NE Krško

18.01.10. – 24.01.10.

-  Autonomy i Precise - suradnja na izradi iduće generacije alata za prikupljanje informacija o medijima

-  Kofax - izašao Kofax Express, Release 2.0

-  Kofax - rješenje za distribuirani obuhvat podataka za financijsko i bankarsko udruženje

-  Allied Telesis - infrastrukturna oprema za organe lokalne uprave

-  VMware - proširen okoliš alata za razvoj VMware vCloud sustava

-  Fujitsu - novi modeli notebook računala

-  Microsoft - zakonodavci i informatička industrija se trebaju zajednički brinuti da se stekne pouzdanje u oblak

11.01.10. – 17.01.10.

-  Autonomy - Autonomy Interwoven za relevantnije rezultate pretraživanja

-  Autonomy - Autonomy Optimost u talijanskoj banci

-  Kofax - rješenje za tijek posla za salda konti dobavljača za osiguravajuću kuću

-  NetApp i Stanfordski centar za tehnologiju genoma počeli istraživanja za lijek za rak probavnog sustava

-  VMware - VMware Go™ - virtualizacija za manja i srednja poduzeća, u tri laka koraka

-  Symantec - studija pokazala da su srednje velike organizacije često one koje prve koriste najnaprednija rješenje za data centre

-  Fujitsu - i u digitalnom svijetu se može uživati u luksuzu papira

-  Fujitsu i Sun Microsystems - proširen SPARC Enterprise M3000 Server

-  Allied Telesis - nova šasije za konvertere za medije, AT-CV5001

-  Microsoft i Intel - zajednički razvoj uređaja za digitalne oznake i prikaze

-  Microsoft - novi proizvod iz obitelji Dynamics ERP, za maloprodajne organizacije

 


25.01.10. – 31.01.10.


Cambridge, UK and San Francisco, Calif. - January 27, 2010

Autonomy - jedinstvena eDiscovery platforma

Samo Autonomy nudi kompletno rješenje koje povezuje korporacijske pravne službe i advokatske urede pomoću tehnologije "Otkri-na-licu-mjesta"

Autonomy je objavio da je njegova eDiscovery platforma potvrdila svoju vodeću poziciju osvajanjem značajnih korisnika širom svijeta. Autonomy je jedini ponuđač čije rješenje sadrži sve komponente EDRM (Electronic Discovery Reference Model - referentni model za otkrivanje informacija koje se čuvaju u elektroničkom obliku) modela na jednoj jedinstvenoj platformi, pokretanoj pomoću Autonomyeve tehnologije zasnovane na smislu. Platforma ima inovativne mogućnosti za "otkrivanje-na-licu-mjesta" koje pravnicima omogućavaju da se direktno povežu na relevantne korporacijske informacije i prikupe podatke relevantne za slučaj na kojem rade, čime se znatno skraćuje vrijeme za proces otkr8ivanja elektroničkih informacija (eDiscovery).

Pravne službe u kompanijama i advokatski uredi sreću značajne prepreke da brzo i učinkovito postignu rezultate u eDiscovery procesu. Većina tvrtki obično ovisi o nekoliko nepovezanih rješenja od različitih dobavljača. Svaki korak u procesu se odvija odvojeno i često zahtijeva ručno vađenje informacija. Pošto ti alati obično nisu u stanju postići konceptualno razumijevanje podataka, ne mogu automatizirati proces brze identifikacije i zadržavanja informacija relevantnih za slučaj koji se obrađuje (da ih netko u međuvremenu ne izboriše).

Autonomy kombinira Autonomy iManage za upravljanje sadržajima i Autonomy Digital Safe, najveći oblak na svijetu, u kojem se čuva preko 13 petabajta podataka, i pruža jedinstvenu mogućnost povezivanja. Autonomyeva tehnologija zasnovana na smislu automatski shvaća korporacijske podatke i povezuje ih po relevantnosti za istraživanje koje se upravo provodi. Ova mogućnost, nazvana 'otkrivanje-na-licu-mjesta' uklanja potrebu da se podaci kopiraju u višestruke repozitorije i korisnicima omogućava direktan i zaštićeni pristup do informacija. Rezultat je da pravnici znatno brže i jeftinije dođu do informacija potrebnih za eDiscovery proces.

Autonomyev paket rješenja za pravne službe se sastoji od slijedećeg:

·   Autonomy iManage WorkSite - de facto standard sustava za inteligentno upravljanje sadržajima za pravne tvrtke.

·   Autonomy iManage Universal Search - intuitivno rješenje za pretraživanje, prilagođeno potrebama pravnih tvrtki.

·   Autonomy Records Manager - upravlja svim oblicima zapisa: fizičkim i elektroničkim, uključivši e-poštu, iz jedinstvenog centra za upravljanje pravilima za uporabu i administraciju.

·   Autonomy iManage ConflictsManager - rješenje koje pravnim tvrtkama omogućava optimizirano upravljanje procesa za izbjegavanje sukoba interesa, otkriva uzorke i smanjuje rizike i vrijeme potrebno da se provjeri novi klijent.

·   Autonomy Digital Safe - masivno skalabilni, host arhivski servis koji korisnicima omogućava da pohranu i upravljanje njihovim e-mail porukama, bogato medijskim datotekama, audio datotekama, instant porukama i web sadržajima prepuste vanjskim za to specijaliziranim organizacijama. Digital Safe se brine za 13 petabajta podataka i najveći je privatni oblak na svijetu.

·   Autonomy eDiscovery Appliance - jedini uređaj za eDiscovery koji kombinira mogućnosti za prve provjere pravnih slučajeva i za zadržavanje dokumenata (da ih netko ne izbriše) relevantnih za pravne postupke koji su u tijeku.

·   Autonomy Legal Hold - automatizira proces zadržavanja dokumenata zbog pravnih razloga, identifikaciju podataka i njihovih čuvara, upravljanje obavijestima, sakupljanjem i očuvanjem od brisanja.

·   Autonomy Investigator Early Case Assessment - omogućava prve ocjene slučajeva i ima mogućnost analiziranja i kategorizacije korporacijskih elektronički pohranjenih podataka (ESI - Electronically Stored Informacije), koristeći Autonomy IDOL platformu.

·   Autonomy Introspect - skalabilno rješenje za ocjenu, analizu i obradu, pregledava oznake, tagove, radi anotacije, prati revizije i numerira sve elektronički pohranjene informacije.

·   Autonomy DSMail - samo-poslužno rješenje za arhiviranje za upravljanje e-poštom, zakonski propisanu brigu o informacijama i za eDiscovery.


Cambridge, UK i SAN FRANCISCO - January 27, 2010

Autonomy - nova generacija rješenja za sprječavanje sukoba interesa u pravnim tvrtkama

Autonomyev iManage ConflictsManager otkriva uzorke i smanjuje rizik i vrijeme potrebno za provjeru novih klijenata

Autonomy je objavio početak isporuka iManage ConflictsManager, inovativnog rješenja koje pravnim tvrtkama omogućava da optimiziraju proces za izbjegavanje sukoba interesa. iManage ConflictsManager se pokreće pomoću Autonomyevog IDOL-a (Intelligent Data Operating Layer), koji otkriva uzorke u podacima i automatski djeluje na osnovu tog znanja, kako bi umanjio rizik i ubrzao proces provjeravanja u svrhu izbjegavanja sukoba interesa. Za razliku od starih rješenja, koji su ograničeni na klasično pretraživanje po ključnim riječima, na ograničeni broj izvora podataka i često opterećeni i ručnim procesima, Autonomyev iManage ConflictsManager je prvo rješenje koje automatizira postupak provjera.

Provjere mogućih sukoba interesa koje treba provesti u trenutku kada se uzima novi klijent su kritični proces za pravne tvrtke, koje moraju provjeriti da interesi novih klijenata neće biti u sukobu s interesima već postojećih klijenata, a treba poštivati i profesionalna i etička pravila. Zbog trenda spajanja pravnih tvrtki, koje postaju sve veće i veće, i imaju ogromni broj klijenata, ovaj postupak je sve složeniji i složeniji.

iManage ConflictsManager se oslanja na Autonomy IDOL-ovu jedinstvenu sposobnost da otkrije smisao podataka, da ih analizira i postupi shodno značenju informacija, koje mogu biti u bilo kojem obliku i na bilo kojem jeziku.

Rješenje nudi i slijedeće napredne mogućnosti:

·   brzo i sveobuhvatno pretraživanje - za stroj za obradu upita se koristi IDOL

·   razumije koncept - u procesu otkrivanja sukoba interesa primjenjuje Autonomyev pristup računalstva zasnovanog na smislu (Meaning Based Computing)

·   fleksibilna baza sukoba interesa čuva historijske informacije o strankama i klijentima

·   sučelje za izvještaje putem Weba poboljšava brzu eliminaciju lažnih pogodaka  i omogućava označavanje potencijalnih sukoba

·   modul Lateral Hire daje bržu obradu meta podataka o vanjskim pravnicima koji se uključuju u postupak

·   integracija s iManage WorkSite omogućava pregled pisama o angažmanu i pisama odricanja

·   potpuno glatka integracija s iManage WorkSite, iManage RecordsManager i iManage Workflow Manager daje sveobuhvatno, kompletno rješenje za upravljanje pravnim rizicima


Cambridge, UK i SAN FRANCISCO - January 27, 2010

Autonomy - DSmail, samo-poslužno rješenje za upravljanje e-poštom i poštivanje pravnih propisa

Autonomy je jedini isporučitelj koji nudi sva tri načina arhiviranja - na vlastitoj lokaciji, u oblaku i kao uređaj

Autonomy je objavio sveobuhvatno konsolidirano i ekonomično rješenje za arhiviranje, koje pokreće tehnologija zasnovana na smislu. Autonomy ta rješenja nudi za primjenu na vlastitim lokacijama, u oblaku ili kao uređaj. Rješenje je prikladno za organizacije bilo koje veličine, za bilo koje tipove podataka i bilo koje aplikacije koje se mogu naći na današnjem tržištu i može zadovoljiti sve današnje potrebe pravnih tvrtki.

Da bi održavale svoj sustav za arhiviranje e-pošte, organizacije tradicionalno trebaju veliki broj hardverskih sustava i veliki broj informatičara. Autonomy sada nudi platformu za sustave arhiviranja e-pošte koja ne zahtijeva značajne hardverske, softverske ili ljudske resurse. Autonomyeva konsolidirana rješenja za arhiviranje e-pošte i korisnicima omogućava da odaberu razinu koja odgovara njihovim poslovnim potrebama.

Autonomyevo rješenje se sastoji od:

·   Arcpliance - uređaj za digitalno arhiviranje na lokaciji koje koristi Autonomy Digital Safe. idealno za poslovne organizacije srednje veličine ili organizacije kojima je potrebno pojednostavljeno rješenje za određene zadatke

·   Digital Safe - rješenje za arhiviranje zasnovano na oblaku

·   DSmail - gotovo rješenje za arhiviranje e-pošte, uz pristup preko Weba.

·   DSplus - za tvrtke koje posluju u granama djelatnosti koje su regulirane propisima. Nudi funkcije za praćenje, aktivno upravljanje pravilima, prihvaćanje novih tipova sadržaja i napredne alate za osiguranje poštivanja pravnih propisa

·   DSprofessional - konsolidirana platforma za arhiviranje i osiguranje poštivanja propisa koja primjenjuje alate zasnovane na značenju, za pretraživanje, eDiscovery, pravno zadržavanje (legal hold), klasifikaciju i mogućnost uporabe više od 400 repozitorija i više od 1000 tipova datoteka

·   Enterprise Archiving Solution (EAS) - visoko skalabilno rješenje za primjenu na vlastitoj lokaciji koje obuhvaća i čuva elektronički pohranjene informacije

·   WorkSite's Email Management - zasnovano na Autonomyevom IDOLu, ovo rješenje po prvi puta donosi mogućnost "arhiviranja prema sugestijama", jer računalo pretpostavlja kamo će korisnik htjeti pospremiti e-poštu i preporuča mu najprikladniju lokaciju. To korisnicima olakšava postupak arhiviranja, štedi im vrijeme i povećava produktivnost. iManage Email Management dozvoljava uporabu velikog broja tipova datoteka, uključivši Microsoft Outlook, IBM Lotus Notes, Web, kao i mobilne uređaje kao što je Apple iPhone.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - January 26, 2010

Autonomy - eDiscovery sustav za oblasnu upravu za vodu

Autonomy je objavio da je Metropolitan Water District of Southern California (oblast za gradsku vodu Južne Kalifornije) odabrala Autonomyevu platformu za svoj sustav za upravljanje i zaštitu elektroničkih dokumenata. Autonomyeva platforma sadrži Legal Hold (za zabranu brisanja dokumenata koji su važni za pokrenuti sudski postupak), Investigator (za istraživanje) i Early Case Assessment (za prvu ocjenu pravnog slučaja), Introspect i korporacijski sustav za arhiviranje (EAS - Enterprise Archiving Solution), a projektiran je imajući na umu američke savezne propise o privatno parničnom postupku (FRCP - Federal Rules of Civil Procedure) i Zakon o javnim zapisima. Metropolitan Water District je konzorcij koji pokriva 26 gradova i vodnih oblasti koji osiguravaju vodu za skoro 19 milijuna stanovnika u više županija u Južnoj Kaliforniji.

Autonomy nudi sveobuhvatnu modularnu eDiscovery (za pronalaženje informacija potrebnih za sudske postupke) platformu koja sadrži module za restauriranje medija, konsolidirano arhiviranje, zabranu brisanja dokumenata potrebnih za pravni postupak (legal hold), očuvanje i sakupljanje, ranu procjenu pravnih slučajeva, napredne mogućnosti za otkrivanje elektroničkih podataka, njihov pregled, proizvodnju, upravljanje pravilima u stvarnom vremenu, te funkcije za analitiku. Sve to je izgrađeno na jedinstvenoj pristupnoj platformi zasnovanoj na znanju - Autonomyevom IDOL-u (Intelligent Data Operating Layer). IDOL automatizira razumijevanje i obradu informacija iz svih izvora - e-pošte, instant poruka, datoteka, aplikacija, tonskih i video zapisa. Ovo rješenje pokriva cijeli proces s kraja na kraj , te smanjuje rizike i troškove rada, jer korisnikovi podaci prođu kroz cijeli eDiscovery proces, bez potrebe prebacivanja iz jednog u drugi proizvod od raznih proizvođača.


Cambridge, UK and Sunnyvale, CA - January 26, 2010

Autonomy i Vidient - strateško partnerstvo za inteligentna video rješenja zasnovana na smislu

Integracija koja će omogućiti automatsku detekciju i fizičku zaštitu pomoću inteligentnog nadzornog video sustava

Autonomy i Vidient Systems, vodeća tvrtka za inteligentna rješenja za video nadzor su objavili strateško partnerstvo za razvoj iduće generacije rješenja za inteligentni vido nadzor, koji će osiguravati i real-time detekciju povreda sigurnosti i brzu forenzičku analizu video snimki da se pronađu kritične informacije važne za javnu sigurnost. U okviru tog sporazuma, Autonomy će u okviru svog paketa rješenja za fizičku zaštitu distribuirati Vidientov softverski paket SmartCatch.

Kombinirana ponuda, pokretana Autonomyevim IDOL-om (Intelligent Data Operating Layer) i Vidientovim SmartCatch softverom će isporučiti rješenje koje će automatski razumjeti, bez potrebe za ljudskim nadzorom, širok spektar sumnjivih i prijetećih aktivnosti koje se pojavljuju u video sadržaju. Sustav će tada, u stvarnom vremenu, automatski uzbuniti odgovarajuće osobe, koje će zatim poduzeti odgovarajuće mjere. Time se sustav za video nadzor pretvara iz sustava za pasivno praćenje u sustav za aktivnu intervenciju.

Novo kombinirano rješenje će također omogućiti brzo pretraživanje sati i sati snimljenih video snimki s nadzornih kamera i automatski otkrivati povrede sigurnosti, čime će se uštedjeti sati i sati ljudskog rada.


IRVINE, Calif., January 26, 2010

Kofax - nova verzija Kofax Capture

Novo izdanje donosi novu funkcionalnost za uvođenje i administriranje

Kofax je objavio novo izdanje svog proizvoda Kofax Capture. Verzija 9.0 sadrži nove mogućnosti koje donose učinkovito uvođenje i mogućnosti za administriranje.

Verzija 9.korisnicima omogućava da automatiziraju uvođenje i ažuriranje softvera, njihovih aplikacija i bilo kakvih prilagodbi, sve s jednog centralnog servera. Udaljene lokacije će automatski dobiti ažurirane verzije, čim budu raspoložive. Novo izdanje također osigurava visoku raspoloživost na udaljenim lokacijama. To se postiže redundantnim licenciranjem, koje povećava pouzdanost sustava i osigurava kontinuitet poslovanja.

Kofax Capture 9.0 može ažurirati, mijenjati i revidirati određene aspekte klasa grupa dokumenata čak i kada je obrada već u tijeku. Time se smanjuje broj izuzetaka koji bi kasnije zahtijevali mučne i skupe ručne ispravke. Nadalje, određeni tipovi dokumenata u okviru grupe dokumenata se sada mogu usmjeravati na određene operatere koji znaju kako ih treba posebno obraditi, čime se još više ubrzava posao i smanjuju troškovi obuke operatera.

Nova verzija ima potporu za Microsoft Windows 7.0 i Microsoft Windows Installer (MSI).


IRVINE, Calif., January 27, 2010

Kofax - sustav za obuhvat dokumenata i upravljanje procesima za špeditersku tvrtku

Sustav osigurava platformu za obuhvat dokumenata na šalterima i optimizira daljnju obradu više od 100 milijuna špedicijskih dokumenata godišnje, za više od 500 lokacija širom svijeta

Kofax je objavio da isporučuje rješenje za vodeću svjetsku tvrtku koja pruža špediterske i transportne usluge. Rješenje pokriva prihvat ulaznih dokumenata i automatizaciju poslovnih procesa.

Korisnik će koristiti Kofaxov softver za skeniranje, klasifikaciju, odvajanje i vađenje podataka iz više od 100 milijuna špedicijskih dokumenata godišnje, koji na papiru, e-poštom ili putem faksa dolaze u više od 500 lokacija širom svijeta. Slike skeniranih podataka će se zatim izvesti u repozitorije za upravljanje sadržajima i knjigovodstvene aplikacije, zbog daljnje obrade i konačnog arhiviranja.


SILICON VALLEY, Calif.—January 26, 2010

Cisco, NetApp i VMware - zajednička arhitektura za sigurniji rad u dinamičkom data centru s više različitih korisnika

Nova arhitektura za sigurni rad data centra kojeg koristi više raznih korisnika (Secure Multi-tenancy Design Architecture) povećava zaštitu pri zajedničkom korištenju resursa u data centru, u virtualiziranim i korporacijskom Cloud okolišima

Cisco, NetApp i VMware su objavili da proširuju svoju dugoročnu suradnju novom arhitekturom za dizajn koja će korisnicima pomoći da razviju virtualizirane data centre, koji će biti učinkovitiji, dinamičniji i sigurniji. Tri tvrtke su predstavile sveobuhvatnu Secure Multi-tenancy Design arhitekturu koja donosi bolju sigurnost u okolišu računalnog oblaka, jer izolira informatičke resurse i aplikacije raznih klijenata, poslovnih jedinica ili odjela koji zajednički koriste neku informatičku infrastrukturu. U okviru ove suradnje, Cisco, NetApp i VMware nude i model za potporu korisnicima koji žele uvoditi ove unaprijed ispitane i provjerene arhitekture.

Secure Multi-tenancy Design arhitektura je zasnovana na Ciscovim switchevima iz Nexus® serije i Ciscovom Unified Computing sustavu, NetAppovim FAS uređajima za pohranu koji koriste MultiStore®, te VMwareovim vSphere i vShield™ zonama. tri tvrtke su složile i ispitale više kombinacija tih proizvoda i odredile pakete za koje je dokazano da sigurno rade.

Virtualna manifestacija

Cisco, NetApp i VMware organiziraju virtualni skup na kojem će biti govora o tome kako tvrtke surađuju da bi korisnici mogli uživati prednosti sigurne arhitekture i u data centrima koji poslužuju više raznih korisnika. Zainteresirani će imati priliku poslušati razgovor stručnjaka iz Cisca, NetAppa i VMwarea, a moći će postavljati i pitanja.

Zainteresirani se mogu registrirati na:

http://www.imaginevirtuallyanything.com


MOUNTAIN VIEW, Calif. – January 25, 2010

Symantec - NetBackup 7 za jednostavnije upravljanje informacijama u poduzećima

NetBackup služi za de-duplikaciju gdje god bilo, zaštitu virtualnih mašina i integriranja replikacije, zbog bržeg oporavka u slučaju katastrofa, sve na jednoj jedinoj, unificiranoj platformi

Symantec je objavio NetBackup 7 koji korporativnim korisnicima olakšava zaštitu, spremanje i povrat informacija, uz veću učinkovitost i pouzdanost, na jedinstvenoj, unificiranoj platformi.

Najnovije izdanje NetBackupa olakšava upravljanje informacijama, uz istovremeno smanjivanje veličine kapaciteta potrebnih za pohranu podataka i prometa po mreži. To se postiže tako da se integrira de-duplikacija na svim mjestima – na klijent računalu, serveru za medije i hardverskim uređajima trećih proizvođača, čime se smanjuju ukupni troškovi. NetBackup također osigurava i kompletnu zaštitu virtualnih mašina, da se poveća brzina uzimanja i vraćanja sigurnosnih kopija u virtualnom okolišu.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – January 25, 2010

Symantec - Backup Exec 2010 za de-duplikaciju bilo gdje

Backup Exec 2010 pomaže rastućim organizacijama da smanje troškove pohrane i lakše upravljaju uzimanjem sigurnosnih kopija i po potrebi vraćanja sadržaja, preko fizičkih i virtualnih okoliša

 Symantec je objavio Backup Exec 2010 koji će srednje velikim poslovnim organizacijama pomoći da uštede vrijeme i novac štiteći veću količinu podataka i koristeći manje kapaciteta za pohranu. Backup Exec 2010 donosi i potpuno integriranu de-duplikaciju podataka i tehnologije za arhiviranje.

To je ujedno i prvo rješenje za uzimanje i vraćanje sigurnosnih kopija koje omogućava granularni oporavak iz kopije uzete u jednom prolazu (single pass backup) za Microsoft Exchange, SQL i Active Directory in VMware kao i za Hyper-V okoliše. Backup Exec također donosi novu potporu za Microsoft Windows 2008 R2, Hyper-V R2, Exchange 2010, Windows 7 i VMware vSphere 4.0.


London, 28th January 2010

Fujitsu - ETERNUS CS uređaji za zaštitu podataka s ugrađenom de-duplikacijom

Fujitsu je objavio tehnologiju za de-duplikaciju za cijeli program uređaja za zaštitu podataka ETERNUS CS. Napredna de-duplikacija daje jednostavno i ekonomično rješenje za organizacije koje sigurnosne kopije podataka čuvaju na diskovima. Izašao je i ETERNUS CS800, novi početni model, za srednje velike korisnike.

De-duplikacija podataka čine tehnologiju bržeg uzimanja sigurnosnih kopija na diskove ekonomski dostupnijom. Organizacije sada mogu osnovne sigurnosne kopije spremati na diskove, što je brže. De-duplikacija donosi i dvostruku korist od smanjenja prometa za replikaciju podataka preko mreže, te smanjenje potrebnih kapaciteta diskova, jer se čuva samo jedna kopija istog podatka.

Fujitsuova ETERNUS CS tehnologija za de-duplikaciju smanjuje troškove uzimanja sigurnosnih kopija, jer omogućava smanjenje potrebnih kapaciteta na diskovima i do 90% i više.


Munich/Tokyo, January 27, 2010

Fujitsu - proširenja za liniju ETERNUS proizvoda za pohranu na diskovima

Novi ETERNUS DX90, softver za upravljanje, te dodatni modeli koji imaju potporu za diskove od 2,5 inča donose novu fleksibilnost za pohranu podataka

Fujitsu je objavio proširenja za svoju početnu liniju ETERNUS proizvoda za pohranu podataka na diskovima, uključivši softver za upravljanje, novi model ETERNUS DX90 koji ima mogućnosti za replikaciju, te kućišta za diskove veličine 2,5 inča.


Hoofddorp, October, 2009

Fujitsu - bežični moduli

Jednostavno kao što bežično može biti

Fujitsu Components Europe je proširio svoj proizvodni program bežičnim modulima, koji su preuzeti od Fujitsu Media Devices.

Fujitsu će nuditi WLAN, Bluetooth, GPS i kombinirane WLAN/Bluetooth module za rješenja koja se ugrađuju u razne uređaje. Isporučuje se dvije varijante modula- za montažu na pločice s krugovima i one koji se spajaju preko konektora, a mogu biti opremljeni širokopojasnom antenom. Uz same proizvode, Fujitsu nudi i svoje iskustvo s širokopojasnim sklopovima, potporu; WLAN driver, prilagođavanje za razne uređaje, integraciju antene i pomoć kod certificiranja gotovih uređaja.

WLAN modul radi za ugrađene aplikacije koje koriste Windows CE, ugrađeni Linux, operacijski sustav ITRON koji može uključivati jezgru ARM ili MIPS, te Fujitsuove i procesore drugih proizvođača.

Bluetooth moduli se nude u varijantama za direktnu montažu na pločice ili za spajanje putem konektora, sa ili bez integrirane antene.

GPS moduli uključuju čip SiRF star III koji omogućava dekodiranje GPS signala male jačine.


Redwood Shores, CA – January 27, 2010

Oracle - završeno preuzimanje Sun Microsystems

Oracle je objavio da je završen postupak preuzimanja tvrtke Sun Microsystems. Stapanje lokalnih organizacija širom svijeta će se obaviti u skladu s lokalnim zakonima.


Redwood Shores, Calif. – January 26, 2010

Oracle - paket za upravljanje održavanjem za NE Krško

Oracle je objavio vijest da je "Nuklearna Elektrarna Krsko (NEK), jedina atomska centrala u Sloveniji i Hrvatskoj" (doslovce preneseno pisanje tekst) nastavila 23-godišnju suradnju s Oracleom, te da će Krško postati član Oracleovog savjetodavnog odbora za upravljanje korporacijskim sredstvima, kao i biti vodeći član posebne interesne grupe za atomsku energiju, u okviru udruženja Oracleovih korisnika.

Osim toga, Oracle će u Krškom uvesti sustav za upravljanje korporacijskim osnovnim sredstvima (eAM - Oracle Enterprise Asset Management), i paket Oracle E-Business Suite Release 12.1. Sustav Oracle eAM će biti zamjena za stari sustav za upravljanje održavanjem.


18.01.10. – 24.01.10.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - January 20, 2010

Autonomy i Precise - suradnja na izradi iduće generacije alata za prikupljanje informacija o medijima

Pojačano praćenje medija i mogućnosti za inteligentnu analizu pomoću računalstva zasnovanog na smislu

Autonomy i Precise, vodeća tvrtka za informacije o medijima su objavili stratešku suradnju po kojem će Precise razviti i prodavati iduću generaciju usluga za prikupljanje podataka o medijima (media intelligence services) za sektore odnosa s javnošću i komunikacija. Precise će koristiti Autonomievu jedinstvenu tehnologiju za računalstvo zasnovano na smislu (Meaning Based Computing), kako bi proširio mogućnosti za praćenje i analizu preko cijelog spektra medija, uključivši emitiranje, tisak, web, društvene medije i forume za diskusije. Za taj posao je odabran Autonomiev osnovni infrastrukturni softver IDOL (Intelligent Data Operating Layer) zbog njegovih sposobnosti da ide dalje od jednostavnog pretraživanja po ključnim riječima te da osigura jedinstvene mogućnosti razumijevanja koncepta te rada bez obzira na format i jezik.

IDOL daje računalnu platformu koja kompjuterima omogućava da u informacijama prepoznaju uzorke kao što to rade ljudi. Automatska identifikacija uzoraka i formiranje modela da se oni vizualiziraju i shvate, Autonomy korisnicima omogućava da brzo uoče trendove i da poduzmu odgovarajuće akcije kako bi se oni iskoristili za ostvarenje maksimalne koristi.


IRVINE, Calif., January 20, 2010

Kofax - izašao Kofax Express, Release 2.0

Nove mogućnosti olakšavaju uporabu i proširuju funkcionalnost aplikacija za proces od skeniranja do arhiviranja

Kofax je objavio novo izdanje Kofax Expressa, softver paketa koji pokriva cijeli posao od skeniranja do arhiviranja. Izdanje 2.0 donosi nove mogućnosti koje olakšavaju uporabu i proširuju funkcionalnost paketa.

Release 2.0 optimizira funkciju skeniranja i spremanja u mape, koja omogućava automatski uvoz datoteka sa slikama dokumenata (TIFF, PDF, JPG, i BMP) iz mape direktno u Kofax Express, što olakšava obuhvat dokumenata koji dolaze preko faksa ili univerzalnih uređaja.


IRVINE, Calif., January 19, 2010

Kofax - rješenje za distribuirani obuhvat podataka za financijsko i bankarsko udruženje

Sustav će obuhvaćati i vaditi podatke iz više od 20 milijuna čekova i ostalih dokumenata godišnje

Kofax je objavio daće za udruženje Associacao Brasileira de Bancos (ABBC), udruženje brazilskih financijskih i bankarskih ustanova, isporučiti rješenje za distribuirani obuhvat podataka.

ABBC će primijeniti Kofaxov softver za obuhvat i vađenje podataka iz više od 20 milijuna čekova i srodnih više-straničnih financijskih dokumenata koji godišnje dolaze u preko 300 filijala. Tako prikupljene slike dokumenata i podaci će se izvoziti u centralne računalne repozitorije. Sustav nudi rješenje za obradu čekova koje će značajno skratiti vrijeme i skupu ručnu obradu papirnatih dokumenata.


SAN JOSE, Calif., January 19, 2010

Allied Telesis - infrastrukturna oprema za organe lokalne uprave

Allied Telesis je objavio da je lokalna uprava Butler Countya (županije) iz američke države Ohio, odlučila da se standardizira na mrežnu opremu od Allied Telesisa. Allied Telesis je već instalirao cijeli niz mrežnih proizvoda, uključivši preklopnu opremu iz serija AT-9700, AT-8000, AT-X908 SwitchBladeTM, i medijske konvertere.

Danas mrežna oprema od Allied Telesisa pokriva 40 zgrada u županijskom kampusu. U tim zgradama su smještena skloništa za životinje, centri za pozive u slučaju nužde, biblioteke, škole i univerziteti, kao i razni organi uprave. 


PALO ALTO, Calif. – January 20, 2010

VMware - proširen okoliš alata za razvoj VMware vCloud sustava

VMware je objavio početak isporuka alata za razvoj open-source softvera za Java i za Python okoliše za VMware vCloud API, što će piscima softvera ubrzati i olakšati rad na razvoju projekata za privatne i javne sustave za računalstvo u oblaku (cloud computing services).


Asia Pacific, January 22, 2010

Fujitsu - novi modeli notebook računala

Fujitsu je objavio niz novih modela svojih osobnih računala:

LifeBook LH700 i LifeBook LH530 notebook računala koja će se svidjeti mlađim korisnicima zbog njihovog stila, mogućnosti povezivanja s prijateljima i dobrim mogućnostima za igru.

LifeBook SH760, SH560 i S710 su notebook računala projektirana za urbane individualce. Elegantni su pouzdani i donose izuzetnu mobilnost, mogućnost povezivanja, svestranost i do sad neviđenu sigurnost i zaštitu.

LifeBook E780 je snažno notebook računalo velikih mogućnosti. Opremljeno je najnovijim funkcijama za komuniciranje, najnovijim Intel® procesorima i ima veliku mogućnost proširenja, potrebno poslovnom profesionalcu.


WASHINGTON — Jan. 20, 2010

Microsoft - zakonodavci i informatička industrija se trebaju zajednički brinuti da se stekne pouzdanje u oblak

Microsoft predlaže "Zakon o računalstvu u oblaku" koji bi pojačao zaštitu privatnosti i sigurnosti, obeshrabrio cyber-kriminal, poboljšao transparentnost  te objasnio međunarodna pravila i propise

Microsoft je pokrenu kampanju da podstakne američki Kongres i informatičku industriju da odmah počnu djelovati da bi se osiguralo da razvoj ere računalstva u oblaku bude vođeno međunarodnom odlučnošću da se sačuva privatnost, održi sigurnost i transparentnost za potrošače, poslovne korisnike i organe uprave.

Microsoft je proveo istraživanje koje je pokazalo da je 58 % opće populacije i 86 % viših poslovnih rukovoditelja uzbuđeno zbog potencijala računalstva u oblaku, no više od 90 % tih istih ispitanika je izrazilo zabrinutost po pitanju sigurnosti, prava na pristup i privatnosti njihovih vlastitih podataka u oblaku. Nadalje, većina ispitanika smatra da bi vlada trebala uvesti zakone, pravila i smjernice za računalstvo u oblaku.

Microsoft je predložio zakonske odredbe koje će pokriti slijedeće:

·   Poboljšana zaštita privatnosti i pravila za pristup podacima, da se osigura privatnost korisnika

·   Modernizacija zakona o prevarama i zloupotrebama pomoću računala, tako da bi organi koji provode zakone imali alate koji im trebaju za uspješni progon zlonamjernih hakera, te koji bi odvraćali pokušaje cyber-kriminala

·   Principi istinitosti u računalstvu u oblaku, kako bi potrošači i poslovni korisnici znali hoće li se i kako pristupati njihovim informacijama i kako će ih koristiti pružatelji cloud usluga, te kako će biti zaštićeni dok su on-line

·   Stvaranje novih multilateralnih okvira koji će globalno pokriti problematiku pristupa podacima.


11.01.10. – 17.01.10.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - January 6, 2010

Autonomy - Autonomy Interwoven za relevantnije rezultate pretraživanja

Marketinški modul za napredno pretraživanje značajno unapređuje rezultate pretraživanja i pomaže da poslovanje postane uspješnijim

Autonomy smatra da svaki on-line potrošač ima svoj vlastiti skup kriterija na osnovu kojeg se od osobe koja tek razgledava stranice s ponudom pretvara u kupca koji će potrošiti novac. Uspjeh on-line poslovanja ovisi o sposobnosti da se 'otključaju' ti kriteriji, te da se potencijalnom kupcu prikaže pravi sadržaj u pravo vrijeme. Autonomy Interwovenova Marketinška platforma zasnovana na znanju se oslanja na velika iskustva u pretraživanjima, prepoznavanju uzoraka ponašanja, i tehnologijama za upravljanje web sadržajima (WCM - web content management) koja omogućavaju da se potrošaču prikaže do sada neviđeno kombinacija preciznog i relevantnog sadržaja. rezultat toga je da Autonomy Interwovenov Advanced Search Marketing module pretvara posjetitelja koji tek razgledava 'izlog' u kupca, i to zadovoljnog kupca.

Autonomy Interwovenov WCM za pokretanje koristi Autonomyev IDOL (Intelligent Data Operating Layer), platformu za pretraživanja na korporacijskoj razini. Autonomy IDOL može automatski organizirati, shvatiti i skalirati stalno rastuću količinu informacija koja se nalazi u strukturiranim i nestrukturiranim sustavima, uključivši društvene medije, chat sobe, tiskane materijale, e-poštu, centre za pozive korisnika, baze podataka o kupcima, te mobilne uređaje.

Autonomy Interwoven Advanced Search Marketing donosi slijedeće mogućnosti:

·   Napredno pretraživanje Web odredišta

·   Optimizacija stroja za pretraživanje

·   Inteligentne preporuke

·   Prepoznavanje uzoraka ponašanja

Kada kupac posjeti web stranice, Autonomy Interwoven može iskoristiti neograničeni skup eksplicitnih i implicitnih informacija o posjetitelju kao i informacije o širim marketinškim trendovima da ostvari vrlo uvjerljive rezultate pretraživanja. U ovo su uključeni i podaci o povijesti ranijih pretraživanja i prethodnom ponašanju, o robi koja se trenutno gleda, kontekstu pretraživanja (s kojih web stranica i putem kojeg stroja za pretraživanje je posjetitelj izvorno došao), povijest ranijih kupnji, te demografske i geografske informacije. Advanced Search Marketing koristi te informacije da automatski formira precizno i konceptualno razumijevanje posjetitelja, te da mu prikaže za njega najrelevantnije rezultate.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - January 4, 2010

Autonomy - Autonomy Optimost u talijanskoj banci

Vodeća talijanska financijska institucija značajno unaprijedila rezultate on-line poslovanja pomoću testiranja multi-variabli

Autonomy je objavio da je divizija za bankarsko poslovanje sa stanovništvom talijanske financijske grupacije Unicredit, koja ima 40 milijuna klijenata i posluje u 50 zemalja (uključujući i Zagrebačku banku), razvila Autonomy Optimost rješenje za testiranje višestrukih varijabli (MVT - Multivariable Testing) pomoću kojeg preko web stranica rješava razne poslove vezane za korisničke račune. Koristeći Autonomy Optimost tehnologiju, koja marketinškim stručnjacima omogućava testiranje bilo kojeg dijela web stranice, kako bi ustanovili koja verzija sadržaja, dizajna ili rasporeda optimalno djeluje na broj posjetitelja koji se odluče prihvatiti proizvod koji se nudi na stranici (t.zv. conversion rate, stopa konverzije), Unicredit je za četiri razne bankarske aplikacije uspio povećati stopu konverzije za do 12.8%.

Autonomy Optimost MVT tehnologija radi tako da se ispituje praktički neograničen broj permutacija web stranica da se ne otkrije i nauči kombinacija sadržaja koja je najučinkovitija za svakog pojedinačnog posjetitelja. Rješenje se može primijeniti za sve elemente on-line marketinga, uključivši stranice na koje se skače putem linkova, stranice za registraciju, 'košarice za kupljene proizvode', stranice za kreditne kartice, banner oglase, generirane e-mail poruke i web aplikacije, kao i tipove sadržaja za svake od njih, uključivši naslove, tekstove, obrasce, slike i bogate medijske sadržaje.


IRVINE, Calif., January 15, 2010

Kofax - rješenje za tijek posla za salda konti dobavljača za osiguravajuću kuću

Softversko rješenje će omogućiti automatsku obradu više od 150.000 ulaznih faktura godišnje

Kofax je objavio da će osiguravajuća tvrtka Progressive Casualty Insurance Corporation, jedna od vodećih institucija u osiguranju automobila u SAD, uvesti softver za obradu ulaznih faktura, MarkView for Accounts Payable, kojim će automatizirati obradu više od 150.000 ulaznih faktura godišnje. Obrada će se vršiti u zajedničkom uslužnom centru.

MarkView for Accounts Payable automatizira financijske procese i osigurava konzistentnu, učinkovitu, ekonomičnu i na vrijeme obradu faktura, od trenutka njihovog dolaska u organizaciju, do isplate. Fakture se skeniraju čim stignu, a zatim se sve obrađuje u elektroničkom obliku.


Sunnyvale, Calif.—January 11, 2010

NetApp i Stanfordski centar za tehnologiju genoma počeli istraživanja za lijek za rak probavnog sustava

NetApp i Stanfordski centar za tehnologiju genoma (Stanford Genome Technology Center) su počeli razvijati registar za rak probavnog sustava, koji će raditi na NetAppovoj infrastrukturi za pohranu podataka. Rak probavnog sustava je drugi najveći uzrok smrtnosti na svijetu, no to je ujedno i jedno od polja istraživanja u koje se najmanje ulaže, tako da će oprema i usluge koju NetApp poklanja biti značajni doprinos.


PALO ALTO, Calif.,– January 13, 2009

VMware - VMware Go™ - virtualizacija za manja i srednja poduzeća, u tri laka koraka

VMware Go™ osigurava brzi i laki način da mala poduzeća s ograničenim informatičkim resursima počnu s primjenom virtualizacije

VMware je objavio početak isporuka VMware Go™, web usluge koja malim i srednjim poduzećima omogućava virtualizaciju servera i kreiranje radnih virtualnih mašina, pomoću samo jednog klika mišom. VMware Go™ instalira i konfigurira vodeći hipervizorski softver, VMware ESXi.

VMware Go™ značajno pojednostavljuje i ubrzava uvođenje virtualizaciju. Sve se odvija u tri jednostavna koraka:

1. Početno postavljanje ESXi servera:

·   Jedinstveno sučelje za web preglednik I intuitivni čarobnjak vode kroz instalaciju I ubrzavaju posao instaliranja I definiranja postavki

·   Ugrađena automatska provjera kompatibilnosti hardvera automatizira proces izbora fizičkih serverskih okoliša

2. Kreiranje virtualnih mašina

·   Koristi se postojeća serverska konfiguracija, instaliraju se unaprijed pripremljeni virtualni uređaji, ili se počne s novom, čistom virtualnom mašinom.

3. Upravljanje ESXi serverima i virtualnim mašinama

·   Sučelje za centralizirano upravljanje pojednostavljuje promjene u virtualnom okolišu

·   Praćenje virtualnih mašina po pitanju performansi i uporabe resursa.

·   Virtualne mašine se pregledavaju I ažuriraju s centralne konzole.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – January 11, 2010

Symantec - studija pokazala da su srednje velike organizacije često one koje prve koriste najnaprednija rješenje za data centre

Najveća zabrinutost vlada zbog složenosti data centara, velikog broja aplikacija, te planova za oporavak u slučaju katastrofa

Symantec je objavio rezultate svog istraživanja o stanju data centara za godinu 2010. Istraživanje se provodi već treću godinu i pokazalo je da su srednje velika poduzeća (2.000 do 9.999 djelatnika) sklonija uvođenju najnovijih tehnologija kao što su cloud computing, de-duplikacija, replikacija, virtualizacija pohrane, te kontinuirana zaštita podataka nego mala ili velika. Nadalje, u data centrima srednje velikih poduzeća ima više aktivnosti i veći broj rukovoditelja informatičkih službi u takvim organizacijama predviđa da će u nadolazećoj godini 2010 doći do značajnih promjena u njihovim data centrima i aplikacijama. Srednje velike organizacije također posvećuju više pažnje pronalaženju i školovanju osoblja.


London, 13. January 2010 

Fujitsu - i u digitalnom svijetu se može uživati u luksuzu papira

Fujitsu objavio ScanSnap S1500 Deluxe

Fujitsu PFU Imaging Solutions Europe Limited je objavio početak isporuka novog paketa: skenera ScanSnap S1500 Deluxe i sustava za organizaciju datoteka Rack2-Filer. Dva proizvoda se glatko povezuju i nadopunjuju jedan drugoga. Ovo kombinirano rješenje ispunjava sve zahtjeve sustava za organizaciju osobnih ili dokumenata neke organizacije, i u poslovnom okolišu i kod kuće.

ScanSnap S1500 je kompaktni stolni uredski skener namijenjen za brzo i lako skeniranje u uredskom okolišu, malim uredima i za privatnu uporabu. Uređaj se odlikuje brzinom, lakoćom uporabe, učinkovitim upravljanjem digitaliziranim podacima, inteligentnim softverskim funkcijama i velikom mogućnosti povezivanja.

ScanSnap S1500 s lakoćom skenira poslovnu korespondenciju, posjetnice ili brošure u boji, do veličine A3 formata, brzinom od do 20 stranica u minuti u simplex načinu rada, odnosno 40 slika u minuti u duplex (obostrano skeniranje) načinu (A4 portret/300 dpi/jednobojno, kolor ili sivi tonovi). Skeniranje se odvija pod kontrolom Fujitsuovog softvera, koji omogućava skeniranje uz samo jedan pritisak na gumb. Dimenzije uređaja su svega širina: 292 mm; dubina 159 mm; visina158 mm, a težina mu je 3 k, pa lako stane na svaki radni stol.

Rack2-Filer 5.0 je rješenje za skeniranje i upravljanje datotekama, posebno projektiran za uporabu kod kuće ili u malim uredima. Korisnicima omogućava brzo sortiranje, organizaciju i spremanje papirnatih dokumenata u digitalnom obliku, u intuitivno organiziranu virtualnu biblioteku. Skenirani dokumenti se pretvaraju u digitalne u PDF formatu i spremaju se u grafičke elektroničke mape i virtualne ormare za arhiviranje.


TOKYO and SANTA CLARA, Calif., January 12, 2010

Fujitsu i Sun Microsystems - proširen SPARC Enterprise M3000 Server

Brži SPARC64 VII procesor poboljšava performanse servera početnog nivoa, dajući mu performanse korporacijskog servera

Fujitsu i Sun Microsystems su objavili prošireni SPARC Enterprise™ M3000 server s novim 2.75 GHz SPARC64™ VII procesorom. To je server za kritične poslove s jednim utorom, visoko pouzdan, s quad-core SPARC64 VII procesorom. Server ima mnoga od svojstava koja inače imaju samo korporacijski serveri, svojstva kao što su pouzdanost kao na mainframe sustavima, te lakoća servisiranja. Novi SPARC64 VII procesor radi na 2.75 GHz i koristi brže memorijske module. Server koristi operacijski sustav Solaris.

Server je namijenjen za konsolidaciju većeg broja servera početnog nivoa u kompaktno 2U kućište, te omogućava značajne uštede u prostoru, i energiji te povećanu propusnu moć za aplikacije.


SAN JOSE, Calif., January 12, 2010

Allied Telesis - nova šasije za konvertere za medije, AT-CV5001

Allied Telesis je objavio AT-CV5001, šasiju za upravljive konvertere medija, s 18 utora. AT-CV5001, je zamjena za stariju šasiju AT-CV5000, a nudi vrlo učinkovito napajanje električnom energijom, ekonomičnošću, otpornošću i kompatibilnošću s više platformi, te skalabilnošću.

AT-CV5001 je vrlo prikladan za optičko spajanje lokacija i automatizaciju tvorničkih pogona.


NEW YORK — Jan. 11, 2010

Microsoft i Intel - zajednički razvoj uređaja za digitalne oznake i prikaze

Demonstracija koncepta interaktivnih uređaja za digitalne oznake izrađenih na Windows Embedded platformi.

Microsoft je objavio strateški savez s Intelom, u cilju isporuke platformi za digitalne oznake i ekrane. Platforma će se zasnivati na operacijskom sustavu Windows 7- Windows Embedded Standard 2011 koji će raditi na 2010 Intel® CoreTM hardveru. Digitalni oznake se najviše koriste u maloprodajnim organizacijama, n.pr. u supermarketima.

Platforma će osigurati mogućnosti kao što su:

·   upravljanje šetanja i zumiranja slike i upravljanje uređajima putem dodira i gesti

·   analiziranje ponašanja kupaca pomoću vido kamera, da se mjeri uspješnost kampanja i da se sadržaj prilagodi opaženom ponašanju kupca

·   mogućnosti za uvođenje i upravljanje na daljinu

·   upravljanje potrošnjom energije putem korisničkih sučelja koja reagiraju na okoliš

Prve platforme optimizirane za digitalne pokazivače zasnovane na operacijskom sustavu Windows 7 - Windows Embedded Standard 2011 i procesorima Intel Core i7 se planiraju za drugi kvartal 2010.


NEW YORK — Jan. 11, 2010

Microsoft - novi proizvod iz obitelji Dynamics ERP, za maloprodajne organizacije

Microsoft je predstavio Microsoft Dynamics AX for Retail, novo rješenje namijenjeno srednje velikim specijaliziranim prodavaonicama. Rješenje se oslanja na poslovnu viziju Microsoftovog dinamičkog poslovanja (Dynamic Business) i maloprodajnim organizacijama nudi dubinsku integraciju aktivnosti od prodajnog mjesta, upravljanja prodavaonicama, upravljanje lancem dobave i upravljanja robom do financijskih obrada.

Microsoft Dynamics AX for Retail radi u sprezi s korisnicima dobro poznatim proizvodima kao što su Windows 7, Microsoft Office, Microsoft SharePoint Server i Microsoft SQL Server.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018