nv-1004

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2010. – travanj


u ovom broju:

 26.04.10. – 02.05.10.

-  Autonomy – rješenje za Web stranice British Airwaysa

-  Kofax – obrada dokumenata za Havajsku državnu agenciju

-  Fujitsu - ETERNUS DX440 oborio svjetski rekord za cijene/performanse za pohranu

-  Fujitsu – novi model PRIMEQUEST servera za kritične obrade

-  Fujitsu – duže vrijeme rada baterija za notebook računala

-  Microsoft - Windows 7 tehnologije za proizvođače uređaja

19.04.10. – 25.04.10.

-  Autonomy i Kainos – iduća generacija rješenja za upravljanje elektroničkim dokumentima za bolnice

-  Kofax – prihvat dokumenata za vodeće zdravstveno osiguranje

-  K2 – K2 Studio osvojio certifikat za Windows 7

-  Fujitsu - PRIMERGY serveri, odgovori na svaku potrebu vezanu za virtualizaciju

-  Fujitsu – globalna strategija za cloud computing i prva globalna platforma za cloud usluge

-  Fujitsu - novi program zaštite okoliša

-  Microsoft Hrvatska - u Rovinju otvoren deseti Microsoftov WinDays

-  Microsoft Hrvatska - na konferenciji WinDays predstavljene konačne verzije paketa Microsoft Office 2010 i ostalih proizvoda iz Office sustava

-  Microsoft Hrvatska - Visual Studio 2010 i SQL Server 2008 R2, novosti na WinDays

-  Microsoft Hrvatska – na WinDays predstavljena rješenja za financijski sektor, telekomunikacijsku industriju i javnu upravu

-  Microsoft – uskoro SQL Server 2008 R2

-  Microsoft - predstavljen Dynamics GP 2010

-  Microsoft - istraživanje pokazalo da su organizacije opet počele ulagati u informatičku tehnologiju

12.04.10. – 18.04.10.

-  Autonomy - upravljanje digitalnom svojinom pomoću platforme za upravljanje bogatim medijskim sadržajima, zasnovane na smislu

-  K2 - izašla ažuriranja za verziju 4.5

-  K2 - blackpearl sada ima potporu za Visual Studio 2010

-  Kofax – rješenje za prihvat dokumenata za svjetskog proizvođača automobila

-  Fujitsu – novi softverski proizvodi za privatne Cloud servise

-  NetApp – preko 5.000 korisnika koristi V-Seriju

-  Symantec – proširenja za Veritas Storage Foundation

-  Oracle - MySQL Cluster 7.1

05.04.10. – 11.04.10.

-  Kofax - rješenje za prihvat dokumenata za osiguravajuću kuću

-  Fujitsu - Novi četvero-procesorski PRIMERGY x86 serveri za najodgovornije zadatke

-  Fujitsu - PRIMERGY CX1000 postavio novi SPECpower rekord u klasi 2-socket Xeon 5500 servera

-  NetApp - u magičnom kvadrantu svrstan u kvadrant vodećih za NAS rješenja

-  Microsoft - izašli Visual Studio 2010 i .NET Framework 4

-  Microsoft - izašla verzija Microsoft Dynamics CRM-a za neprofitne i nevladine organizacije

-  Microsoft - istraživanje pokazalo da tvrtke ne ulažu dovoljno u zaštitu poslovnih tajni

-  Oracle - nove verzije alata za povećavanje učinkovitosti djelatnika, Oracle User Productivity Kit, User Productivity Kit Professional i Oracle Tutor


26.04.10. – 02.05.10.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - April 27, 2010

Autonomy – rješenje za Web stranice British Airwaysa

Postignuto povećanje od 54 % u promotivnim akcijama

Autonomy je objavio da British Airways koristi Autonomy Optimost Marketing Optimization platformu da bi pojačao angažiranje kupaca i znatno povećao stopu zaključivanja poslova preko svojih Web stranica, www.britishairways.com. Autonomy Optimost je odabran nakon provedenog natječaja, zbog svoje tehnološke superiornosti, jedinstvenog upravljanja servisom, sveobuhvatne optimizacije marketinške ponude i dokazane uspješnosti kod dosadašnjih klijenata.

British Airways je svjetska avio kompanija s više od 40.000 djelatnika. Skoro 2 milijuna ljudi mjesečno koristi servis ba.com za rezervaciju avio karata, a preko 1,5 milijuna putnika obavlja i on-line check-in. British Airways je tražio jednostavno i lako uporabljivo rješenje za upravljivi servis, koji će trebati minimalnu potporu od profesionalnih informatičara, a koje može automatizirati složeno ispitivanje milijuna varijabli i obaviti napredne inteligentne analize i osigurati maksimum rezultata.


IRVINE, CA, APRIL 27, 2010

Kofax – obrada dokumenata za Havajsku državnu agenciju

Agencija za brigu o djeci koristi Kofaxov softver da smanji ručnu obradu, ostvari uštede na troškovima i poveća točnost podataka

Kofax je objavio da uvodi rješenje za prihvat dokumenata za Havajsku državnu agenciju za brigu o djeci.

Agencija uvodi Kofax Capture i Kofax Transformation Modules pomoću kojih će skenirati i vaditi podatke iz otprilike šest milijuna dokumenata koji joj stižu godišnje. Slike dokumenata i podaci će zatim biti poslani u repozitorij za upravljanje sadržajima. Kofaxov softver će agenciji omogućiti da smanji broj ručnih poslova, smanji troškove, poveća točnost podataka i ubrza obradu dokumenata.


Munich, April 26, 2010

Fujitsu - ETERNUS DX440 oborio svjetski rekord za cijene/performanse za pohranu

Fujitsu je objavio rezultate nezavisnog testa koji je pokazao da je Fujitsuov ETERNUS DX440 ne samo najbrži sustav za pohranu podataka (s dvostrukim kontrolerom, za sustave srednje veličine) na svijetu, nego ima i najbolji omjer cijena/performansu na svijetu. ETERNUS DX440 se odlikuje karakteristikama velikih korporacijskih sustava, te potporom za više platformi, te vrlo dobrim mogućnostima za administratore.

Današnji data centri moraju ispunjavati zahtjeve virtualiziranih servera, Cloud computinga, sve većeg broja korisnika i sve veće i veće količine podataka koje treba pohraniti, za koje treba osigurati sigurnosne kopije i arhivirati ih. Ako sustavi za pohranu nisu dovoljno brzi, doći će do uskih grla, što naglašava važnost rekorda koji je postigao Fujitsu ETERNUS DX440.


Hong Kong, April 29, 2010

Fujitsu – novi model PRIMEQUEST servera za kritične obrade

Fujitsu je objavio novi PRIMEQUEST model, PRIMEQUEST 1800E, najnoviji član obitelji mission-critical x86 servera.

PRIMEQUEST 1800E serveri su opremljeni najnovijim 8-core Intel® Xeon® procesorom iz serije 7500 te donosi znatna poboljšanja omjera cijene/performanse i smanjenje dimenzija.

Novi PRIMEQUEST server radi pod operacijskim sustavima Linux® i Microsoft® Windows Server® i namijenjen je za obrade koje su kritične za uspješnost poslovanja, kao što su velike baze podataka ili kao platforma za ERP rješenja. Zbog kompatibilnosti s vodećim softverom za virtualizaciju, PRIMEQUEST je prikladan i za korporacijske cloud computing platforme i za konsolidaciju i integraciju servera.

PRIMEQUEST 1800E se odlikuje pouzdanošću i visokom dostupnosti, dobrim performansama i skalabilnosti, fleksibilnošću Otvorenih sustava, a osim toga je prijateljski za okoliš.


Munich, April 26, 2010

Fujitsu – duže vrijeme rada baterija za notebook računala

Uz maksimalne postavke za štednju energije, Fujitsuov LIFEBOOK E780 može raditi na baterijama do 18 sati

Fujitsu – novi modeli LIFEBOOK računala mogu raditi na baterije čak 75 % dulje nego prethodna generacija. Baterije sada mogu potrajati i tijekom najduljeg radnog dana ili najduljeg dugog leta.

Najnovija generacija Li-Ion baterija, uz dodatnu bateriju koja se može staviti u pretinac za module produžuju vrijeme rada. Koristeći napredne tehnologije kao što su niske tolerancije, dobro upareni krugovi i energetski učinkoviti LED ekrani, Fujitsuova LIFEBOOK računala su učinkovitija više nego ikad. Model Fujitsu LIFEBOOK E780 može raditi na baterije čak do 18 sati.


SAN JOSE, Calif. — April 27, 2010

Microsoft - Windows 7 tehnologije za proizvođače uređaja

Novo objavljene mogućnosti u Windows Media Centru pomažu OEM proizvođačima da ponude razne medijske uređaje, s bogatim korisničkim sučeljima i integriranim mogućnostima za multimedije.

Microsoft je najavio skori početak isporuka Windows Embedded Standard 7, operacijskog sustava koji se ugrađuje u razne multimedijske proizvode. OEM proizvođači mogu koristiti prednosti koje donosi Windows Embedded Standard 7 da bi njihovi uređaji imali bolje i poznatije sučelje i bole se povezivali s Windows računalima, serverima i on-line servisima.


19.04.10. – 25.04.10.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - April 22, 2010

Autonomy i Kainos – iduća generacija rješenja za upravljanje elektroničkim dokumentima za bolnice

Autonomy i Kainos, vodeća informatičko konzultantska tvrtka su objavili Evolve™, iduću generaciju rješenja za upravljanje elektroničkim dokumentima koje omogućava trenutni i sigurni pristup do medicinskih podataka o pacijentima, koristeći Autonomyeva jedinstvena rješenja koja koriste računalstvo zasnovano na smislu (Meaning Based Computing). Novi sustav se već koristi u bolnici u Ipswichu, UK. Rješenje je nastalo kao rezultat duge suradnje između Kainosa i Autonomya.

Autonomyevo rješenje za upravljanje zapisima je najnaprednije rješenje na svijetu za čuvanje potrebnih i uklanjanje zastarjelih informacija. Rješenje je masivno skalabilno i dokazano može osiguravati potporu za desetke tisuća korisnika i upravljati stotinama milijuna dokumenata. Autonomy Records Management je rješenje sagrađeno na Autonomyevom IDOL-u (Intelligent Data Operating Layer), infrastrukturnom sloju koji indeksira korporacijske podatke i služi kao platforma za konceptualno i kontekstualno razumijevanje informacija kojima raspolaže organizacija. Autonomy Records Management ima više od milijun korisnika širom svijeta i iz svih grana djelatnosti.

Rješenje Evolve™ eliminira potrebu za fizičkim zapisima o pacijentu, a medicinskim korisnicima donosi napredne mogućnosti kao što su:

·   Jedinstveni, centralizirani pogled na sve zapise

·   Dohvat i obrada informacija zasnovana na njihovom značenju

·   Velika sigurnost informacija

·   Potpuna integracija s već postojećim informatičkim sustavima u bolnici

·   Automatizirana usklađenost s propisima o čuvanju informacija


IRVINE, CA, APRIL 21, 2010

Kofax – prihvat dokumenata za vodeće zdravstveno osiguranje

Sustav koji će ubrzati obradu zahtjeva i smanjiti troškove

Kofax je objavio da će isporučiti rješenje za prihvat dokumenata za vodećeg osiguravatelja.

Korisnik će uvesti Kofax Capture i Kofax Transformation Modules pomoću kojih će vršiti prihvat podataka iz godišnje više od 600.000 obrazaca sa zahtjevima za nadoknadu zdravstvenih troškova. Tako prikupljeni podaci i slike dokumenata će se izvesti na daljnju obradu, u već uvedeni sustav za upravljanje dokumentima Global 360. Kofaxov softver će smanjiti ručne obrade, ubrzati obradu zahtjeva i poboljšati ukupnu učinkovitost.


22.4.2010

K2 – K2 Studio osvojio certifikat za Windows 7

K2 je objavio da su njegovi nedavno izašli proizvodi K2 Studio for K2 blackpearl 4.5 i K2 blackpoint 4.5 prošli postupak certifikacije za Windows 7 Logo.

To znači da su softverske komponente prošle testove kompatibilnosti i pouzdanosti, prema smjernicama od Microsofta.


Munich, April 21, 2010

Fujitsu - PRIMERGY serveri, odgovori na svaku potrebu vezanu za virtualizaciju

Fujitsu PRIMERGY rješenja za virtualizaciju – veća okretnost i manji troškovi

Fujitsu je objavio početak isporuka nove generacije tower, rack i blade servera, namijenjenih da poslovnim korisnicima osigura snagu za virtualizaciju, koji mogu osigurati i najsloženije okoliše za virtualizirane servere. Novi Fujitsu PRIMERGY dual-socket sustavi se odlikuju najbržim procesorima, najvećom propusnom moći na ulazu/izlazu, najučinkovitijim električnim napajanjem, te najvećim kapacitetima diskova u novim Fujitsu ETERNUS JX40 podsustavima za pohranu podataka.

Osvježena PRIMERGY linija koristi najnovije Intel Xeon 5600 procesore, a novi modeli su tower server TX300 S6, rack serveri RX200 S6 i RX300 S6, te blade serveri za "Dinamičnu kocku" ("Dynamic Cube"), BX920 S2 i BX922 S2. Svaka od tih platformi se može proširiti nedavno objavljenim podsustavima za pohranu podataka Fujitsu ETERNUS JX40.


Helsinki, Finland, April 22, 2010 — Tokyo, April 22, 2010

Fujitsu – globalna strategija za cloud computing i prva globalna platforma za cloud usluge

Fujitsu je objavio globalnu strategiju za cloud computing – strategiju koja je razvijena na osnovu stvarnih iskustava i praktičnog rada s cloud computing servisima i rješenjima isporučenih širom svijeta.

Strategija se oslanja na Fujitsuov stav da postoje četiri načina korištenja cloud computinga - infrastruktura, aplikacija, aktivnost i sadržaj. Korisnici će moći koristiti bilo koju od tih komponenti i njihove kombinacije. Fujitsu nudi cloud computing usluge kao uslugu kupcima. Pored lokalnih i regionalnih centara, uskoro se otvara i globalni servis.


Tokyo, 21. travnja 2010.

Fujitsu - novi program zaštite okoliša

Fujitsu je predstavio program za zaštitu okoliša za fiskalno razdoblje 2010./2012. Kao prvi korak u realizaciji Green Policy 2020, srednjoročne ekološke vizije Fujitsu Grupe koja se proteže do 2020-te godine, novi program postavlja ciljeve za 18 područja. Ciljevi uključuju poticanje istraživanja i razvoja radi poboljšanja učinkovitosti ICT proizvoda i smanjenja utjecaja na okoliš primjenom ICT usluga i rješenja. To podrazumijeva smanjenje ukupne emisije stakleničkih plinova do kraja 2012. za 6% u usporedbi s 1990. godinom.


ROVINJ, 19. travnja 2010.

Microsoft Hrvatska - u Rovinju otvoren deseti Microsoftov WinDays

·   Najveća hrvatska tehnološka konferencija od ove godine dopunjena poslovnom konferencijom – prilika za razmjenu mišljenja poslovne i tehnološke zajednice

·   Brojne hrvatske premijere novih Microsoftovih proizvoda za krajnje korisnike, razvojne inženjere i izgradnju informacijske infrastrukture

·   Fokus na konkretna rješenja namijenjena optimizaciji troškova i poslovanju tijekom recesije, te na rješenja za pojedine industrije i javnu upravu

Microsoft Hrvatska je u Rovinju otvorio jubilarnu desetu tehnološku konferenciju, WinDays Technology. Ova vodeća hrvatska tehnološka konferencija će tijekom četiri dana okupiti više od 1500 stručnjaka s područja informatičkih i telekomunikacijskih tehnologija, kao i poslovnih posjetitelja.

Posjetitelji konferencije WinDays Technology ovih će dana moći prisustvovati na više od 130 predavanja koja će tijekom 8 paralelnih smjerova održati brojni ugledni predavači iz Hrvatske i inozemstva. Microsoft će tijekom narednih dana također objaviti javnu dostupnost mnogih svojih proizvoda i omogućiti posjetiteljima da se s njima upoznaju iz prve ruke, premijerno u Hrvatskoj.

Konferencija Microsoft WinDays ove je godine podijeljena u dva dijela pa će se u četvrtak i petak, 22. i 23. travnja, također u Rovinju, održati i poslovna konferencija WinDays Business. Bit će to prilika za druženje i razmjenu mišljenja hrvatske tehnološke i poslovne zajednice na središnjem druženju u danu kada se obje konferencije preklapaju.

Glavni naglasci konferencije WinDays Technology:

·   Konačne verzije proizvoda iz linija: Office 2010, Project 2010, Visio 2010 i SharePoint Server 2010.

·   Razvojni alat Visual Studio 2010

·   Microsoftovi proizvodi spremni za cloud computing

·   Tehnologije za virtualizaciju

·   Microsoftova rješenja i vizije u telekomunikacijskoj industriji, financijskoj industriji koja, te javnim uslugama

·   Podrška temeljnim poslovnim procesima

·   Primjeri iz prakse

·   Niz IT praktikuma


ROVINJ, 21. travnja 2010.

Microsoft Hrvatska - na konferenciji WinDays predstavljene konačne verzije paketa Microsoft Office 2010 i ostalih proizvoda iz Office sustava

Najznačajnije novost je da se Office 2010 može koristiti na "tri ekrana" – računalu, u web pregledniku i na mobilnom telefonu – nudeći jednaku filozofiju, način rada i pregled dokumenata

Microsoft Hrvatska je na konferenciji WinDays najavilo skoru dostupnost nove generacije paketa Microsoft Office 2010, te niza drugih proizvoda koji su dio Office sustava, kao što su Microsoft Visio, Microsoft Project i Microsoft SharePoint Server. Svi ovi proizvodi međusobno rade zajedno i usklađeno kako bi u okruženja u kojima se koriste donijeli nove mogućnosti i bolje se prilagodili današnjem načinu rada i suradnje.

Microsoft Office 2010 donosi niz novih značajki koje pomažu korisnicima da budu produktivniji neovisno o uređaju na kojemu rade sa svojim dokumentima – može se raditi o osobnom računalu, nekom drugom računalu na kojem im je dostupan samo web preglednik ili pak mobilnom telefonu. Dokumenti se mogu pregledati i uređivati na svakom podržanom uređaju, zadržavajući pritom jednak način i logiku rada na koje su korisnici naviknuti.

Svi proizvodi iz novog vala Office proizvoda, uključujući Microsoft Office 2010, ali i ranije spomenute proizvode, bit će dostupni u maloprodaji tijekom lipnja ove godine, dok će se poslovni korisnici kroz programe količinskog licenciranja moći odlučiti za novu generaciju Office proizvoda već u svibnju. Hrvatska verzija Microsoft Officea 2010 bit će na raspolaganju najesen.

Primjeri novih značajki u paketu Microsoft Office 2010:

·   Uz Office Web Apps korisnici ne moraju biti za svojim računalom da bi radili na dokumentima. Mogu im pristupiti pomoću web-preglednika.

·   Office Mobile 2010 korisnicima omogućuje da u svakom trenutku brzo pregledaju ili urede dokumente dok su u pokretu.

·   Dokumenti izgledaju jednako i jednako su oblikovani na svim računalima, telefonima i web preglednicima, što omogućuje postizanje očekivanih rezultata jer izgled ne ovisi o uređaju na kojem korisnik trenutačno radi.

·   Autorstvo većeg broja korisnika u programima Word, PowerPoint i OneNote, te uređivanje jednim klikom u sustavu SharePoint Server, tvrtkama i pojedincima omogućuje bolju suradnju na idejama i informacijama.

·   Zanemarivanje niti razgovora nov je prikaz razgovora u programu Outlook 2010 koji vam omogućuje da jednim klikom izvršite akciju na cijelom razgovoru, npr. spremite ili označite razgovor radi daljnjeg praćenja ili „zanemarite" cijele niti, čime se uz odabrane poruke u mapu Izbrisane stavke premještaju i svi budući odgovori.

·   Brzi koraci u Outlooku 2010 objedinjuju više akcija u jedan klik, npr. sastanak s timom ili brzo stvaranje poruke e-pošte za cijeli tim.

·    SharePoint Workspace 2010 (nekada poznat kao Groove) omogućuje mrežni i izvanmrežni rad u sustavu SharePoint bez prekida.

·   Inovacije korisničkog sučelja Office Fluent uključuju vrpcu sustava Office koja se nalazi u svim aplikacijama sustava Office, kao i u sustavu SharePoint Server 2010.

·   Uvođenje prikaza Microsoft Office Backstage najnovije inovacije korisničkog sučelja Office Fluent, omogućuje pronalaženje značajki koje se često koriste, npr. ispisa, spremanja i zajedničkog korištenja te otkrivanje novih mogućnosti za rad s dokumentima jer pomoću njega korisnici intuitivno pronalaze dodatne naredbe te tako ubrzavaju rad i stvaraju ljepše dokumente.

·   Novi alati za obradu slika u Office programima omogućuju vam da na slikama popravljate boju, uklanjate pozadinu i primjenjujete umjetničke efekte, npr. vodene boje, kišu, spužvu i.t.d.

·   Novi alati za uređivanje videozapisa i slika u programu PowerPoint omogućuju obradu videozapisa, dodavanje knjižnih oznaka i druge funkcije bez potrebe za softverom za uređivanje videozapisa.

·   Emitiranje dia-projekcije u programu PowerPoint omogućuje pravodobno, brzo i jednostavno prikazivanje prezentacije preko Interneta bez troškova dodatne infrastrukture i potrebe za organiziranjem i koordinacijom sastanka.

·    Pretpregled lijepljenja uživo otklanja potrebu za poništavanjem i ponavljanjem akcije izrezivanja i lijepljenja.

·   Pomoću novih funkcija prikaza podataka u programu Excel, npr. mini grafikona (grafikonima veličine ćelije) i uvjetnog oblikovanja koje je uvedeno u izvješća programa Access, korisnici mogu vizualizirati trendove podataka, donositi odluke i prikazivati rezultate neovisno o tome radi li se, primjerice, o upravljanju osobnim proračunom ili analizi prodajnih podataka na poslu.


ROVINJ, 20. travnja 2010.

Microsoft Hrvatska - Visual Studio 2010 i SQL Server 2008 R2, novosti na WinDays

Microsoft je hrvatskim IT stručnjacima premijerno prikazao ključne proizvode koji olakšavaju razvoj aplikacija i njihovu primjenu u industrijama koje ovise o velikoj količini podataka

Microsoft Hrvatska je na konferenciji Microsoft WinDays Technology premijerno prikazao proizvod za razvoj, testiranje i primjenu aplikacija na različitim platformama, Microsoft Visual Studio 2010, te novo izdanje baze podataka Microsoft SQL Server 2008 R2. Polaznici su imali priliku upoznati i novi Silverlight 4, te alat Expression. Na brojnim predavanjima također su detaljnije obrađene teme poput pripreme servisa za upotrebu u cloudu, te kako da on-line rješenja i aplikacije smještene u cloud budu sigurne.


ROVINJ, 22. travnja 2010.

Microsoft Hrvatska – na WinDays predstavljena rješenja za financijski sektor, telekomunikacijsku industriju i javnu upravu

Microsoft Hrvatska je u okviru konferencije WinDays organizirao prezentacije rješenja za primjenu informacijskih tehnologija u financijskom sektoru, telekomunikacijskoj industriji i javnoj upravi.

Osim specifičnih rješenja namijenjenih njihovom poslovanju, tvrtke i druge organizacije mogu koristiti postojeće tehnologije poput virtualizacije kako bi smanjile troškove informacijskog sustava, bolje iskoristile resurse i uštedjele na povezanim troškovima poput električne energije. Istovremeno mogu primijeniti nove trendove poput cloud computinga kako bi smanjile troškove svojeg poslovanja, omogućile zaposlenicima da pristup vitalnim poslovnim informacijama imaju sa svakog mjesta ili pak stvorile nove atraktivne usluge "u cloudu" za krajnje korisnike. Fokus današnjih poslovno-tehnoloških smjerova bio je upravo i na primjeni ovih novih tehnologija u spomenutim ključnim infrastrukturnim sektorima svake države.

Rješenja za financijski sektor

U bankama, osiguravajućim društvima, tvrtkama koje upravljaju fondovima i ostalim organizacijama u financijskoj industriji ključni su aspekti pouzdanosti i brzine. Ova mission critical infrastrukturna rješenja nužna su za uspješno poslovanje i rast ovih tvrtki u čijoj se srži nalaze sustavi za bankarske usluge, sustavi plaćanja, sustavi za upravljanje odnosima s korisnicima i brojna rješenja koja poboljšavaju svakodnevnu operativnu efikasnost.

Microsoft bankarskoj industriji nudi vlastita rješenja: serverski operacijski sustav i ostale servere, rješenja za kolaboraciju, business intelligence, CRM, baze podataka i data mining, kao i klijentske aplikacije s poznatim sučeljem (poput alata iz paketa Office) putem kojih zaposleni u toj industriji lako dolaze do informacija koje su im potrebne tijekom svakodnevnog obavljanja posla, planiranja novih usluga i dobivanja klijenata.

Rješenja za telekomunikacijsku industriju

Telekom operatori u svakoj su zemlji među najvećim tvrtkama i gotovo u pravilu vrlo značajno doprinose BDP-u. Više od 70 posto svjetske populacije telekomunikacijski je povezano sa svijetom – što ujedno znači da se koriste uslugama nekog telekomunikacijskog operatera, fiksnog, mobilnog ili pak onog koji pruža uslugu pristupa Internetu. Može se učiniti pomalo fascinantnim i nevjerojatnim da se industrija s takvim dosegom također našla u poteškoćama.

Microsoft telekomunikacijskoj industriji nudi specifična rješenja koja su fokusirana upravo na razvoj tog sektora, istovremeno stvaranje novih prilika za telekomunikacijske operatore i izradu rješenja koja će se svidjeti njihovim krajnjim korisnicima, direktno utječući na njihovo zadovoljstvo uslugom i odluku da ostanu korisnici operatora.

Neka od takvih rješenja su mobilna platforma Windows Phone 7, infrastrukturna rješenja za usluge poput IP televizije (IPTV) i MediaRoom 2.0,

Rješenja za javnu upravu

Primjena informacijskih tehnologija u državi, dakle javnoj upravi na svim razinama, kao svoj krajnji učinak donosi jednostavniji pristup svim državnim uslugama od strane samih građana, ali ujedno pojednostavljuje mnoge interne procese s kojima se javna uprava svakodnevno susreće. Fokus ovog smjera predavanja na WinDays konferenciji jest na svjetskim iskustvima u modernizaciji i informatizaciji državnih uprava, kao i na iskustvima koje je Središnji državni ured za e-Hrvatsku prikupio tijekom proteklog desetljeća na vlastitim projektima primjenjujući ove tehnologije u praksi.

Baš kao što postoji "web 2.0", i "Government 2.0" novi je Microsoftov koncept i vizija koji suradnju između tijela javne vlasti i njihov iskorak prema građanima podižu na novu razinu. U središtu ove vizije nalaze se sustavi za javnu upravu koji efikasno razmjenjuju podatke među raznim tijelima vlasti na svim razinama i drugim javnim službama, ali istovremeno olakšavaju pristup pojedinim uslugama samim građanima.


REDMOND, Wash. — April 21, 2010

Microsoft – uskoro SQL Server 2008 R2

Najnovije izdanje donosi skalabilnost na korporacijskoj razini, nove mogućnosti za poslovno obavještajne poslove, te veću produktivnost informatike, jer pokriva desktop, datacentar i oblake.

Microsoft je objavio 'release to manufacturing' verziju Microsoft SQL Servera 2008 R2, platforme za upravljanje,m pristup i isporuku informacija. Opća isporuka SQL Server 2008 R2 počinje početkom svibnja, kroz uobičajene kanale.

Ključna proširenja koja donosi ovo izdanje su:

·   Nove mogućnosti za poslovno obavještajne poslove (BI - business intelligence), za izvještavanje i analize

·   Skalabilnost za korporacijsku razinu i veća učinkovitost informatike

·   Integrirana platforma koja pokriva desktopove, dana centre i cloud computing


REDMOND, Wash. — April 20, 2010

Microsoft - predstavljen Dynamics GP 2010

Microsoft je predstavio Microsoft Dynamics GP 2010, rješenje za planiranje korporacijskih (ERP - enterprise resource planning) za poslovne organizacije srednje veličine. Nova verzija ovog rješenja sadrži nove centre za uloge (Role Centers), gotove Web servise i povezivanje s ostalim softverskim proizvodima koji se svakodnevno koriste. Microsoft Dynamics GP 2010 uključuje i gotove procese za tijek posla za postupak odobravanja. na primjer, korisnici mogu kreirati obrasce za fakture u Wordu, pa ih poslati elektroničkom poštom.


REDMOND, Wash. — April 20, 2010

Microsoft - istraživanje pokazalo da su organizacije opet počele ulagati u informatičku tehnologiju

Microsoft je objavio rezultate svog drugog godišnjeg istraživanja o malim i srednje velikim poduzećima (SMB - small and midsize businesses), te njihovim prioritetima po pitanju tehnologije, imajući na umu trenutno stanje gospodarstva. Ispitanici su pokazali da su još uvijek zabrinuti za poslovnu klimu, no većina ih ipak planira veća ulaganja u informatiku tijekom godine 2010. Većina ih smatra da će investiranjem u informatiku poboljšati svoje poslovne rezultate i zadržati kupce.

Ostali trendovi koje je pokazalo istraživanje:

·   40% ispitanika vjeruje da je virtualizacija servera ili konsolidacija informatičke infrastrukture najbolji način za uštedu troškova.

·   Softver kao servis je svrstan u tri najvažnija tehnološka rješenja, i po pitanju uštede na troškovima i po pitanju rasta poslovanja. Mnogi se spremaju koristiti bar neka od cloud rješenja.

·   74% ispitanika vjeruje da će njihovi kupci imati više djelatnika koji će raditi na daljinu (54% ih je to vjerovalo prošle godine)

·   Većina smatra da će odnosi s kupcima u ovoj godini biti dinamični


12.04.10. – 18.04.10.


NAB SHOW, LAS VEGAS - April 12, 2010

Autonomy - upravljanje digitalnom svojinom pomoću platforme za upravljanje bogatim medijskim sadržajima, zasnovane na smislu

Jedinstvena kombinacija upravljanja digitalnom svojinom, upravljanja Web sadržajima i računalstva zasnovanog na smislu omogućava marketinškim stručnjacima da bogate medije pretvore u dinamička poslovna osnovna sredstva.

Autonomy je objavio značajna proširenja za svoju Virage MediaBin platformu. Koristeći svoju tehnologiju za računalstvo zasnovano na smislu (MBC - Meaning Based Computing), Virage MediaBin 7.1 automatski formira konceptualno razumijevanje bogatih medijskih sadržaja koji se čuvaju u bilo kojem internom ili eksternom repozitoriju, uključivši i društvene medije, blogove i video sadržaje. To je danas jedina platforma na kojoj se koristi kombinacija upravljanje digitalnom svojinom zasnovano na smislu tih sadržaja i upravljanja Web sadržajima. Marketinški stručnjaci to mogu iskoristiti za uporabu na web stranicama, u video materijalima, u tiskanim materijalima, u društvenim medijima, za on-line oglašavanje i kampanje preko mobilnih uređaja.

Autonomy Virage je rješenje koje poslovnim organizacijama omogućava da automatski shvate vrijednost sve digitalne svojine nastale bilo unutar, bilo van organizacije, te da svaki puta dinamički isporuče prave sadržaje pravim kupcima. U srcu Autonomy Virage MediaBin platforme je IDOL (Intelligent Data Operating Layer) koji omogućava automatizaciju obrade svih bogatih medijskih sadržaja.


REDMOND, Washington, 12.4.2010

K2 - izašla ažuriranja za verziju 4.5

Fokus je na poboljšanom korisničkom sučelju i poboljšanim performansama

K2 je objavio izlazak K2 4.5, nove verzije svoje platforme za upravljanje tijekovima posla i upravljanje poslovnim procesima (workflow i BPM).

Sva tri K2-ova softverska proizvoda - K2 blackpearl, K2 blackpoint i K2 connect su u ovom izdanju proširena značajnim novim mogućnostima s fokusom na jednostavnosti, performansama i stabilnosti.

I K2 blackpearl 4.5 i K2 blackpoint 4.5 sada sadrže novi na webu zasnovani alat K2 Designer for SharePoint i Office aplikacijama slični K2 Studio designer. Drugi alat za dizajn aplikacija za K2 blackpearl, K2 Designer for Visual Studio, sada ima potporu za Visual Studio 2008 SP1.


REDMOND, Washington, 13.4.2010

K2 - blackpearl sada ima potporu za Visual Studio 2010

K2, partner za Visual Studio je najavio početak isporuka svog alata za dizajn procesa, koji sada sadrži potporu za Visual Studio 2010. Isporuke će početi do kraja svibnja.

K2 Designer for Visual Studio 2010 je komponenta K2 blackpearl 4.5, kompletne platforme za upravljanje tijekom posla i poslovnim procesima, potpuno integrirane u Microsoft tehnologije.


IRVINE, CA., April 14, 2010

Kofax – rješenje za prihvat dokumenata za svjetskog proizvođača automobila

Aplikacija će ubrzati obradu milijuna faktura, ugovora za vozila i registracijskih obrazaca

Kofax je objavio da će za vodećeg proizvođača automobila iz zapadne Europe uvesti sustav za obuhvat dokumenata.

Proizvođač će koristiti Kofaxov softver za prihvat i vađenje podataka iz godišnje više od 14 milijuna više-straničnih faktura, ugovora za vozila, obrazaca za registraciju i ostalih srodnih dokumenata koji dolaze od njihovih kupaca, dobavljača i poslovnih partnera. Tako prikupljeni podaci i slike će se zatim usmjeriti u korporacijski knjigovodstveni SAP sustav na daljnju obradu te u repozitorij za čuvanje i upravljanje dokumentima.


Tokyo, April 14, 2010 

Fujitsu – novi softverski proizvodi za privatne Cloud servise

Fujitsu je objavio početak isporuka četiri nova i jednog nadograđenog softverskog proizvoda za privatne cloud okoliše. Proizvodi su razvijeni na osnovu naprednih tehnologija koje Fujitsu koristi za svoje vlastite cloud servise. Novi proizvodi će se nuditi kao paketi za izgradnju privatnih oblaka, koji će uključivati i ostale proizvode od Fujitsua i partnera.

Nova linija softver proizvoda će virtualizirati korisnikove informatičke resurse i automatizirati uvođenje i rad standardiziranih razvojnih i radnih okoliša. Pošto se mogu povezati i s javnim oblacima, softver će osigurati i optimizaciju cloud aplikacija.

Novi proizvodi za privatne oblake su:

·   alat za upravljanje katalogom servisa - Systemwalker Service Catalog Manager V14g (novo)

·   automatizirana dodjela resursa - Systemwalker Software Configuration Manager V14g (novo)

·   automatizirani rad - Systemwalker Runbook Automation V14g (novo)

·   dinamičko upravljanje resursima koristeći tehnologiju za virtualizaciju - ServerView Resource Orchestrator (novo)

·   povezivane podataka u oblaku koristeći SOA - Interstage Information Integrator (nadograđeno)


SUNNYVALE, Calif.—April 13, 2010

NetApp – preko 5.000 korisnika koristi V-Seriju

V-Serija pomaže korisnicima da unificiraju i prošire vrijednost postojećih investicija u pohranu, donosi poboljšanu učinkovitost i skalabilnost

NetApp je objavio da se velik broj korisnika okreće V-Seriji u želji da postignu veću učinkovitost, da smanje troškove i poboljšaju zaštitu podataka. V-Serija je jedan od najbrže rastućih proizvoda, s godišnjom stopom rasta od 70 % i do sada isporučenih više od 5.000 jedinica.

NetApp V-Serija je heterogeno rješenje za pohranu koje korisnicima pomaže da bolje iskoriste njihovu već postojeću opremu i iskoriste prednosti NetAppove ujedinjenih mogućnosti za upravljanje podacima i njihovu pohranu


LAS VEGAS – April 14, 2010

Symantec – proširenja za Veritas Storage Foundation

Symantec je objavio proširenja za Veritas Storage Foundation koja korisnicima omogućavaju da pojednostave upravljanje pohranom i učinkovitije iskorištavaju postojeće resurse, te smanje troškove i složenost u njihovim dana centrima. Storage Foundation donosi funkcije za 'tanku optimizaciju' (thin optimization) za Windows, Unix i Linux okoliše. To je trenutno jedina tehnologija na tržištu koja u potpunosti automatizira i optimizira pohranu.

Symantec je objavio i da je cijeli niz vodećih proizvođača array opreme za pohranu u svojim proizvodima osiguralo potporu za Symantecov de facto standardni Thin Reclamation API, koji se sada može koristiti na opremi Symantecovih partnera Compellenta, EMCa, Fujitsua, HPa i NetAppa, kao i već ranije na opremi od 3PAR-a, Hitachi Data Systemsa i IBM-a.


Redwood Shores, Calif. – April 13, 2010

Oracle - MySQL Cluster 7.1

Donosi poboljšanu visoku dostupnost, jednostavnije upravljanje i ubrzani razvoj Java aplikacija

Oracle je objavio najnovije izdanje MySQL Clustera. MySQL Cluster 7.1 donosi MySQL Cluster Manager, novo rješenje koje pojednostavljuje i automatizira upravljanje MySQL Cluster bazama podataka. MySQL Cluster Connector for Java ubrzava razvoj Java aplikacija i ubrzava njihov rad.

MySQL Cluster je vodeća 'real-time' relacijska baza podataka.

MySQL Cluster 7.1 se može preuzeti na Oracleovim dev.mysql.com stranicama.


05.04.10. – 11.04.10.


IRVINE, CA, April 7, 2010

Kofax - rješenje za prihvat dokumenata za osiguravajuću kuću

Aplikacije skenira, odvaja, klasificira i vadi podatke iz milijuna stranica dokumenata godišnje

Kofax je objavio da će za jednog od najvećih pružatelja osiguranja u Australiji uvesti rješenje za prihvat i obradu ulaznih dokumenata s odštetnim zahtjevima.

Korisnik će koristiti Kofaxov softver da skenira, odvaja, klasificira i vadi podatke iz godišnje više od 12 milijuna stranica dokumenata sa zahtjevima za nadoknadu zdravstvenih troškova. Tako prikupljeni podaci is like dokumenata će se izvesti u aplikaciju za praćenje tijeka posla na usklađivanje, a na kraju u repozitorij na arhiviranje.


München, 07. travnja 2010.

Fujitsu - Novi četvero-procesorski PRIMERGY x86 serveri za najodgovornije zadatke

Fujitsu je predstavio nove četvero-procesorske PRIMERGY servere, koji se odlikuju izuzetnim spojem najboljih performansi ikada, velikom gustoćom sustava i ekonomičnošću standardnih x86 industrijskih servera.

Najnovija generacija vrhunskih PRIMERGY x86 četvero-procesorskih servera sada pruža performanse, skalabilnost i pouzdanost koje dosežu RISC arhitekturu - poput otpornosti na kvarove - ali po znatno nižoj cijeni. Dostupni na tržištu početkom svibnja, novi PRIMERGY RX600 S5 i PRIMERGY BX960 S1 x86 serveri dizajnirani su za poslovno kritične aplikacije te za konsolidaciju velikih sustava.

Novi PRIMERGY serveri donose optimalnu kombinaciju procesorske snage, memorije i ulazno-izlaznih priključaka. Uz jednu izlaznu jedinicu koja daje snagu jednaku ili čak veću od kompletnog racka ranijih generacija mono i dvo-procesorskih servera, novi četvero-procesorski serveri su sposobni za izvršavanje bilo kojeg zadatka – od upravljanja velikim bazama podataka do udomljavanja kompletnih farmi virtualiziranih servera.

PRIMERGY RX600 S5 server postavio je novi svjetski rekord na „SAP ® Business Intelligence-Data Mart (BI-D) Standard Application Benchmark“. Pobjednička kombinacija s „Oracle® Database 11g Release 2“ bazom podataka na Linux operativnom sustavu postavila je svjetski rekord na dvoslojnom SAP BI-D testu rezultatom od 854,649 navigacijskih koraka zadatih upitima, po satu.


Munich, April 07, 2010

Fujitsu - PRIMERGY CX1000 postavio novi SPECpower rekord u klasi 2-socket Xeon 5500 servera

Fujitsu je objavio rezultate usporedbenog testa za svoj PRIMERGY CX1000 Cloud server. PRIMERGY CX1000 je osvojio novi rekord u svojoj klasi za test SPECpower ssj2008, koji mjeri učinkovitost korištenja energije, što je jedna od ključnih stvari za kontrolu troškova rada u data centrima.

PRIMERGY CX1000 je predviđen za velike data centre i Cloud okoliše, s ciljem smanjenja troškova, no bez žrtvovanja performansi.


Sunnyvale, Calif.—April 7, 2010

NetApp - u magičnom kvadrantu svrstan u kvadrant vodećih za NAS rješenja

NetApp je objavio da ga je konzultantska kuća Gartner svrstala u kvadrant vodećih za NAS rješenja za srednje velike i velike korisnike. Kuća Gatrner ima metodu za usporedbu dobavljača koja se zove Magični kvadrant (Magic Quadrant) po kojoj proizvođače svrstava u jedan od četiri kvadranta koji opisuju njihovu poziciju na tržištu. Dobavljači koji su za neku kategoriju proizvoda svrstani u kvadrant 'vodećih' su oni koji su dobili najviše ocjene za njihovu sposobnost izvršenja i kompletnost njihove vizije. Dobavljač u tom kvadrantu ima značajni udio na tržištu, vjerodostojan je i posjeduje marketinške i prodajne sposobnosti potrebne za usvajanje i primjenu novih tehnologija.

NetAppova NAS rješenja se izgrađena na unificiranoj platformi za pohranu podataka, među kojima će korisnici svih veličina naći rješenje koje odgovara njihovim potrebama.


REDMOND, Wash. — April 11, 2010

Microsoft - izašli Visual Studio 2010 i .NET Framework 4

Silverlight 4 će biti objavljen na Webu ovaj tjedan; novi val razvojnih alata i tehnologija donose nove prilike za pisce softvera.

Microsoft je objavio početak isporuka Visual Studio 2010 i .NET Framework 4, te najavio skori izlazak Silverlight 4, koji će za nekoliko dana biti objavljen putem Weba (RTW - Release to Web). Zajedno, te tehnologije pojednostavljuju cijeli proces razvoja softvera i omogućavaju razvoj aplikacija visoke kvalitete.

Među novostima u novom izdanju su novi editor, koji sada koristi Windows Presentation Foundation, i omogućava rad s više monitora. Programeri će sada na jednom monitoru moći raditi na programskom kodu, a na drugom raditi dizajn korisničkog sučelja, a na trećem ažurirati strukturu baze podataka. Tu je i potpora za nova multitouch i "ribbon" sučelja koja donosi Windows 7 i.t.d.

Nove verzije se mogu naći na:

            http://www.microsoft.com/visualstudio

            http://www.microsoft.com/net (za .NET Framework), te

            http://www.microsoft.com/silverlight


REDMOND, Wash. — April 7, 2010

Microsoft - izašla verzija Microsoft Dynamics CRM-a za neprofitne i nevladine organizacije

Microsoft je objavio početak isporuka verzije svog Dynamics CRM proizvoda namijenjene za neprofitne i ne-vladine organizacije (NGO - non-governmental organizations). Radi se o gotovom i odmah primjenjivom rješenju za upravljanje odnosima s biračima, s posebnim prilagodbama za upravljanje donacijama i sponzorstvima, upravljanju članstvom, osnovnom praćenju rada volontera, upravljanju kampanjama, sumarnim izvještajima te potporom za rješenja za on-line uplate.


BEDFORD, MA and REDMOND, WA– April 5, 2010

Microsoft - istraživanje pokazalo da tvrtke ne ulažu dovoljno u zaštitu poslovnih tajni

Fokus na zaštitu podataka koji podliježu propisima treba proširiti i na vrijedno intelektualno vlasništvo

Microsoft je objavio rezultate naručenog istraživanja pod naslovom "Vrijednost korporacijskih tajni: Kako poštivanje propisa i suradnja utječu na to kako korporacija vidi rizike". U anketi je sudjelovalo tristotinjak informatičkih rukovoditelja iz raznih zemalja širom svijeta, zaduženih za pitanja sigurnosti i zaštite. Istraživanje je pokazalo da poduzeća ulažu znatna sredstva u poštivanje propisa i u mjere za zaštitu od slučajnog otkrivanja informacija kao što su podaci o kupcima, no da mnogo manje ulažu u mjere zaštite protiv krađe poslovnih tajni, koje mogu biti daleko vrjednije. Na primjer, ako djelatnici ukradu osjetljive podatke, šteta može biti i do deset puta veća od one nastale slučajnim gubitkom podataka.

Preporuke na osnovu istraživanja su:

·   Identificirajte najvrednije informacije koje posjeduje tvrtka

·   Pripremite 'registar rizika' u kojem ćete popisati rizike kojima su izloženi podaci i scenarije za tipične prijetnje

·   Procijenite i ponovno odredite prioritete za program informatičke sigurnosti i zaštite, pronađite razumnu ravnotežu između poštivanja propisa i čuvanja vrijednih tajni

·   Povećajte budnost u praćenju odnosa s vanjskim poslovnim partnerima i trećim strankama

·   Mjerite učinkovitost programa za sigurnost i zaštitu


Redwood Shores, Calif. - April 5, 2010

Oracle - nove verzije alata za povećavanje učinkovitosti djelatnika, Oracle User Productivity Kit, User Productivity Kit Professional i Oracle Tutor

Oracle je objavio najnovije verzije alata za povećanje produktivnosti, Oracle User Productivity Kit (UPK) 3.6.1, Oracle User Productivity Kit Professional 6.3, i Oracle Tutor 12.2, koje osiguravaju potporu za korporacijske aplikacije od Oraclea, trećih stranaka i po mjeri izrađene aplikacije.

Oracle UPK i Oracle UPK Professional su platforme za razvoj sadržaja koje se koriste za kreiranje i pripremu dokumentacije, simulacije i potpore za poboljšanje performansi. U kombinaciji s alatom za dokumentiranje poslovnih procesa iz Oracle Tutora, ovi proizvodi ubrzavaju prihvaćanje aplikacija kod korisnika i doprinose uspješnosti korporacijskih aplikacija.

Neke od novosti koje donosi novo izdanje su Editor za zvučne sadržaje na Web stranicama, izvoz u PowerPoint prezentacije, pokretanje i uređivanje paketa, te osjetljivost na kontekst za Oracle i SAP aplikacije.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018