nv-1005

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2010. – svibanj


u ovom broju:

31.05.10. – 06.06.10.

-  Autonomy - Optimost pomaže organizaciji za nuđenje turističkih paket aranžmana

-  Kofax – brže obavljanje poslovnih procesa za tvrtku koja nudi financijske usluge

-  Fujitsu - PRIMERGY High Performance Computing i u Europi

-  Fujitsu - LifeBook LH520 s najsuvremenijim procesorom

-  NetApp - StorageGRID pomaže korisnicima da prijeđu granice njihovih fizičkih data centara

-  Microsoft i Novell – suradnja na hibridnim opcijama za High-Performance Computing na mješovitim Linux/Windows server sustavima

-  Oracle – svjetski rekord za Database 11g na Fujitsu PRIMERGY RX600 S5 serveru

24.05.10. – 30.05.10.

-  Autonomy –osiguranje poštivanja propisa prošireno i na društvene medije

-  Kofax – izašao Kofax Transformation Modules 5.0

-  Fujitsu i SOFTBANK – prijenos video materijala visoke definicije za Svjetsko prvenstvo u nogometu u Južnoj Africi

-  VMware - Workstation 7.1 donosi obogaćenu grafiku, veću snagu i bliskiju integraciju s Windows 7

-  Microsoft Hrvatska – izabrani najbolji studentski projekti

-  Microsoft – dokumentacija i alati olakšavaju razvoj nezavisnih aplikacija koje rade s Office Outlook (.pst) datotekama

17.05.10. – 23.05.10.

-  Autonomy – Autonomy iManage u njemačkoj pravničkoj firmi za veću učinkovitost i poboljšane usluge klijentima

-  Fujitsu – LIFEBOOK, novi, jedinstveni brand za sva notebook računala od Fujitsua

-  Fujitsu - LifeBook A530, pune mogućnosti stolnog računala, uz pokretnost – za korporacijske korisnike

-  Fujitsu – radne stanice CELSIUS, optimizirane za Adobe

-  VMware – korisnici ostvarili znatne uštede i povećali učinkovitost virtualizacijom SAP® rješenja na VMware platformi

-  VMware i Google – suradnja za Cloud Computing

-  Microsoft Hrvatska - održano finale Imagine Cupa u Varaždinu

-  Microsoft - Microsoft Dynamics ERP konektor za SAP poslovne scenarije

-  Microsoft – 'pranje klikova', novi oblik Internet prijevara

10.05.10. – 16.05.10.

-  K2 – potpora za Microsoft SharePoint Server 2010 i ostala nova Microsoftova izdanja

-  Kofax –proizvođač softvera izabrao Kofax da ubrza financijske procese

-  Kofax – demonstracija financijskog paketa MarkView za SAP korisnike

-  Fujitsu –Fujitsu PRIMERGY postavio svjetski rekord za 8-core, dual-socket sustava za virtualizirane okoliše

-  Fujitsu - test računala LifeBook AH550

-  NetApp – pomoću snažnih i učinkovitih tehnologija za pohranu probijena eksabajtna[*] barijera

-  NetApp – rješenja za pohranu i upravljanje podacima za Microsoft Sharepoint 2010 okoliš

-  Microsoft – izašli Office 2010 i SharePoint 2010

03.05.10. – 09.05.10.

-  Kofax – objavljen Front Office Server 3.0

-  Fujitsu – u zadnjem kvartalu godine 2009 udvostručena prodaja sustava za pohranu na vanjskim diskovima

-  Fujitsu – povećana izdržljivost baterija za prijenosna računala

-  Fujitsu - 10 savjeta za povećanje izdržljivosti baterije prijenosnih računala

-  Fujitsu – značajno poboljšana funkcionalnost elektroničkog papira

-  Symantec – zdravstvena organizacija ostvarila znatne uštede nakon što je kroz program od četiri faze uvela Symantecova rješenja za disaster recovery i upravljanje zapisima

-  Microsoft Hrvatska - Otvoren inovacijski centar u Splitu

-  Microsoft – izašao Communicator Mobile za Nokia uređaje

-  SAP –anketa otkriva "tajne uspjeha" najboljih poduzeća male i srednje veličine

 


31.05.10. – 06.06.10.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO – June 1, 2010

Autonomy - Optimost pomaže organizaciji za nuđenje turističkih paket aranžmana

Vodeća francuska turistička organizacija uvela marketing zasnovan na smislu koji pomaže da se posjetitelji stranica pretvore u kupce.

Autonomy je objavio da Look Voyages koristi Autonomy Optimostovo rješenje za ispitivanje višestrukih varijabli (MVT - Multivariable Testing) da bi poboljšala učinkovitost svojih Web stranica, www.look-voyages.fr, koje svakog mjeseca posjeti i do dva milijuna posjetitelja. Autonomy Optimost nudi rješenja za optimizaciju marketinga koja koriste najnaprednije analize zasnovane na smislu i ispitivanje višestrukih varijabli da bi se donijele smislene poslovne odluke, optimiziralo poslovanje i povećali prihodi. Autonomy Optimost omogućava Look Voyagesu da ispita praktički neograničeni broj web sadržaja i rasporeda stranica, uključivši tekst, slike, video, izgled stranica i bannere, kako bi pronašli pobjedničku kombinaciju i najučinkovitiji način da se optimiziraju web stranice. Look Voyages je treći po veličini organizator prazničkih paket aranžmana u Francuskoj a pripada globalnom tur-operateru Transat.

Za razliku od starih marketinških pristupa koji su se oslanjali na slabo definirana mjerila i uglavnom pogađanju što bi se posjetiteljima stranica moglo svidjeti, Autonomy Optimost vrši testove u stvarnom vremenu i sa stvarnim on-line posjetiteljima, da pronađe kombinacije stranica, banera i ostalih elemenata koje će posjetitelje nagovoriti da odaberu nešto od ponuđenog.


IRVINE, CA, JUNE 2, 2010

Kofax – brže obavljanje poslovnih procesa za tvrtku koja nudi financijske usluge

Kofax je objavio da će isporučiti rješenje za prihvat podataka za japansku podružnicu jedne od najvećih financijskih kompanija na svijetu.  

Tvrtka će uvesti Kofax Capture i Kofax Transformation Modules za skeniranje i vađenje podataka iz više od sedam milijuna bankarskih dokumenata godišnje, raznih obrazaca, molbi za kredite i srodnih dokumenata. Dokumenti stižu u tridesetak područnih ureda raspoređenih širom zemlje. Dokumentima koji se zaprime u nekom područnom uredu će se upravljati iz tvrtkinog centralnog informatičkog centra u Kini, a tako prikupljeni podaci i slike će se zatim čuvati i obrađivati putem tvrtkinog sustava za upravljanje dokumentima i repozitorija u dana centru u Tokiju. Kofaxov softver će ubrzati obradu dokumenata, smanjiti troškove rada i povećati zadovoljstvo kupaca.


Munich/Hamburg, May 31, 2010

Fujitsu - PRIMERGY High Performance Computing i u Europi

Kompletna HPC rješenja u Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, a uskoro i u Francuskoj i Italiji

Fujitsu je objavio planove za proširenje svojih rješenja za računalstvo visokih performansi (HPC - High Performance Computing) u Europi. Rješenja su zasnovana na x86 PRIMERGY serverima, a omogućavaju inženjerima i znanstvenicima da obave obrade koje zahtijevaju računala vrlo velikih kapaciteta i vrlo visokih performansi. Takva rješenja se već nude u Japanu, a sad će se nuditi i u Europi, za početak u Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, a nešto kasnije i u Francuskoj i Italiji.

Instalacija će sadržavati kompletni HPC sustav, koji će uključivati rack i blade serverske sustave, middleware i InfiniBand mreže. Uz to će se nuditi i konzultantske i usluge za integraciju.

Fujitsu predviđa da će se usluga koristiti najviše za bio-informatiku, modeliranje financijskih rizika i kreiranje digitalnih sadržaja, naročito kompjuterske 3D grafike.


Asia Pacific, 01 June, 2010

Fujitsu - LifeBook LH520 s najsuvremenijim procesorom

Opremljen najnovijim AMD Athlon™ II Dual-Core procesorom i ATI Mobility Radeon™ HD 5430 grafikom koja među prvima ima potporu za DirectX® 11, Fujitsu LifeBook LH520 nudi kombinaciju uživanja u slobodnom vremenu i optimalnih performansi. Budite spremni za svijet u kojem su web i video sadržaji živahniji, fotografije oštrije, a glazba kristalno čista.

Fujitsu je objavio izlazak notebook računala Fujitsu LifeBook LH520, koje u stil modernog života donosi nove dimenzije. Pokretan AMD Athlon™ II Dual-Core procesorom, LifeBook LH520 donosi najsuvremeniju mogućnost obrade i robusnu snagu za video, kao i mogućnost istovremenog rada sa svim vašim omiljenim aplikacijama. Tu je i ATI Mobility Radeon™ HD 5430 grafika koja osigurava DirectX® 11, koja će vam omogućiti uživanje u filmovima visoke rezolucije i u igrama.


Sunnyvale, Calif.—June 01, 2010

NetApp - StorageGRID pomaže korisnicima da prijeđu granice njihovih fizičkih data centara

NetApp je objavio početak isporuka NetApp® StorageGRID®, rješenja za korporacije i pružatelje usluga, predviđenog za upravljanje globalno distribuiranim repozitorijima reda veličine peta-bajta, koji sadrže slike, video i zapise.

StorageGRID upotpunjuje NetAppovu vodeću poziciju na polju unificirane pohrane podataka, dodajući joj mogućnost pohrane objekata. Pohrana objekata je novi način za pohranu i pristup nestrukturiranim podacima koji pojednostavljuje pohranu velikog broja objekata uz mogućnost brzog pretraživanja i pronalaženja globalno raspoređenih objekata.

NetApp StorageGRID pomaže pri ostvarenju neograničene skalabilnosti, inteligentnog upravljanja podacima, te zaštićenog čuvanja sadržaja, kao i stalne globalne dostupnosti podataka za velike organizacije i pružatelje usluga, čiji repozitoriji mogu sadržavati i na petabajte podataka.


REDMOND, Wash., i WALTHAM, Mass. — June 1, 2010

Microsoft i Novell – suradnja na hibridnim opcijama za High-Performance Computing na mješovitim Linux/Windows server sustavima

Microsoft i Novell surađuju da bi korisnicima omogućili da iskoriste prednosti koje donosi super-računalstvo (supercomputing). Nude zajedničko rješenje za upravljanje i zajednički rad visoko performantnih sustava u koje su uključeni SUSE® Linux Enterprise Server i Windows HPC Server sustavi.


Redwood Shores, Calif. – June 1, 2010

Oracle – svjetski rekord za Database 11g na Fujitsu PRIMERGY RX600 S5 serveru

Testiranje obavljeno pomoću standardnog testa za aplikacije SAP BI-D, s Oracle Database 11g na serveru Fujitsu PRIMERGY RX600 S5

Oracle je objavio da je postignut novi svjetski rekord, prema standardnom testu za aplikacije, SAP® Business Intelligence-Data Mart (BI-D). Novi rekord je dao osam puta bolji rezultat od dosadašnjeg.

Sustav se sastojao od dvo-čvornog Fujitsu PRIMERGY RX600 S5 servera, opremljenog Intel® Xeon® X7560 2.26 GHz procesorima, na kojem je Oracle® Database 11g pod operacijskim sustavom Linux ostvario svjetski rekordni rezultat od više nego 1,6 milijuna koraka upita na sat, po standardnom testu za aplikacije SAP BI-D.

Povrh toga, i rezultati za jedan čvor i za dva čvora su pokazali propusnu moć po procesoru za više od četiri puta bolju od dosadašnjeg IBM DB2 rekorda.


24.05.10. – 30.05.10.


BALTIMORE - May 26, 2010

Autonomy –osiguranje poštivanja propisa prošireno i na društvene medije

Autonomy Social Media Governance omogućava organizacijama da poštuju nove propise koji važe za korištenje društvenih medija

Autonomy je objavio izlazak proizvoda Autonomy Social Media Governance, prvog rješenja na tržištu namijenjenog da upravlja i štiti organizacije i na polju kanala za društvene medije. Autonomy Social Media Governance proširuje Autonomyevu platformu za nadzor, primjenu pravila i poštivanje propisa, koju danas koriste na svijetu vodeće korporacije, da bi poslovnim organizacijama osiguralo i poštivanje novih propisa koji reguliraju ponašanje djelatnika koji koriste web sjedišta za društvene medije.

Društvene medije sve više koriste djelatnici, kupci, oglašivači, blogeri i novinarske organizacije, što predstavlja izazov za mnoge organizacije. Donositelji propisa su uočili mogućnost utjecaja i rizike koje donose ti kanali, e su počeli tražiti od organizacija da aktivno prate i nadziru društvene interakcije svojih djelatnika. na primjer, američka FINRA (Financial Industry Regulatory Authority – agencija za regulaciju financijske industrije) je nedavno izdala propis po kojem se tvrtke članice obvezuju da nadziru i arhiviraju sadržaje objavljene na društvenim medijima, ali u poslovne svrhe. Slične propise pripremaju i razne druge agencije.

Novi propisi donose još više opterećenja za organizacije koje već i sada imaju obvezu arhiviranja, uspostave pravila za uporabu, te omoguće dostupnost do mnogih informacija u elektroničkom obliku. U to su već uključeni e-mail te audio, i video zapisi.

Dru8štveni mediji su za poslovne organizacije postali izuzetno važan novi kanal za razvoj čvrstih i profitabilnih odnosa s kupcima. Međutim, takav način pristupa donosi i specifične rizike, pa je važno da tvrtke, da bi društvene medije koristile na legalni i profitabilni način, razviju strategiju koja će definirati sve interakcije putem društvenih medija.

Na primjer, poslovna organizacija može snositi pravne posljedice ako je neki bankovni službenik preko društvenih mreža nudio ili čak samo krivo interpretirao vrijednost neke potencijalne investicije. Slično, ako je neki djelatnik na nekom društvenom mediju oklevetao nekog svog kolegu ili klijenta, i to može biti osnovica za tužbe. Slično tome, i farmaceutske kompanije mogu upasti u sudske sporove ako neki njihov djelatnik na društvenim medijima iznese loše informacije o proizvodu koji se inače aktivno reklamira putem tradicionalnih kanala.

Autonomy je u jedinstvenoj prilici da ponudi platformu koja će organizacijama pomoći da iskoriste sve prednosti koje donose društvene mreže, no u isto vrijeme i poštivati propise. Autonomyeva platforma za računalstvo zasnovano na smislu prepoznaje koncepte, uzorke i međusobne odnose u nestrukturiranim informacijama. Autonomy Social Media Governance automatski identificira sadržaj i konverzacije na društvenim mrežama koje uobičajeno pretraživanje po ključnim riječima ne bi otkrilo.

Te informacije se zatim mogu pohraniti u Autonomy Digital Safe, arhivski servis za outsourcing pohranu i upravljanje e-mail porukama, datotekama s bogatim medijskim sadržajima, audio i video datotekama, instant porukama i web sadržajima.


IRVINE, CA., MAY 25, 2010

Kofax – izašao Kofax Transformation Modules 5.0

Najnovija verzija poboljšava mogućnosti za obradu dokumenata i smanjuje potrebu za ručnim unosom i obradom, te tako nastale greške.

Kofax je objavio izlazak novog izdanja proizvoda Kofax Transformation Modules, koji automatizira klasifikaciju, sortiranje, i odvajanje papirnatih i elektroničkih obrazaca i dokumenata, te vađenje informacija i povećava njihovu točnost. Verzija 5.0 donosi nove mogućnosti obrade na korporacijskoj razini te proširenu provjeru i prepoznavanje podataka, sve na jednoj jedinoj, unificiranoj platformi koja bitno povećava brzinu, točnost i propusnu moć pri obradi velike količine dokumenata.

Novo izdanje omogućava i vađenje kurzivnog rukopisa iz nestrukturiranih dokumenata kao što su pisma, čime se raspon mogućih aplikacija proširuje i na uporabu u digitalnim urudžbenim zapisnicima gdje se klasificira i prihvaća ulazna pošta od klijenata. Novo izdanje prepoznaje i dokumente pisane na arapskom jeziku i pismu.


Tokyo, May 24, 2010

Fujitsu i SOFTBANK – prijenos video materijala visoke definicije za Svjetsko prvenstvo u nogometu u Južnoj Africi

Prvi puta će se koristiti H.264 za kodiranje video materijala za prijenos slika na daljinu od 14.000 km, od Južne Afrike do Japana

Fujitsu i SOFTBANK TELECOM su objavili da će za jednu od japanskih TV kuća koja bavi odašiljanjem satelitskih programa osigurati žive prijenose svih 64 utakmica na svjetskom nogometnom prvenstvu koje će se ljetos održati u Južnoj Africi. 

Kako se širom svijeta širi zemaljsko digitalno odašiljanje, postaje sve veća potreba da se na jeftin način prenose video zapisi visoke kvalitete i visoke definicije. To se naročito odnosi na međunarodne prijenose, za koje trebaju prijenosi na velike daljine, preko uglavnom skupih linija.

Objavljena usluga video prijenosa se zasniva na Fujitsuovom IP-9500 uređaju za video prijenose, koji koristi H.264 tehnologiju za kodiranje video zapisa, koja daje učinkovitu kompresiju, uz zadržanu visoku kvalitetu slike. Na taj način će biti omogućeni brzi prijenosi na daljine od 14.000 km od Južne Afrike do Japana koristeći ograničeni propusni pojas, čime će se i značajno smanjiti troškovi.


PALO ALTO, Calif., May 26, 2010

VMware - Workstation 7.1 donosi obogaćenu grafiku, veću snagu i bliskiju integraciju s Windows 7

Nova verzija uključuje više od 10 novih mogućnosti i brojna dodatna poboljšanja koja će tehničkim profesionalcima da s lakoćom usvoje Windows 7

VMware je objavio početak isporuka VMware Workstation 7.1, prvog alata za virtualizaciju desktopa osobnog računala. Novo izdanje donosi više od 10 novih mogućnosti, uključivši dvostruko poboljšanje performansi za 3D grafiku, potporu za skalabilnije virtualne mašine, te bliskiju integraciju s Windows .


Zagreb, 25. svibnja 2010.

Microsoft Hrvatska – izabrani najbolji studentski projekti

Web Start Contest dobio je pobjednike kojima su uručene vrijedne nagrade a osigurana im je dodatna izobrazba, sudjelovanje u Microsoft Innovation Acceleratoru i suradnja s CRANE-om, hrvatskom mrežom poslovnih anđela.

Microsoft Hrvatska sa studentskom udrugom eSTUDENT već treću godinu zaredom organizira Web start Contest, natječaj za studente, a najboljim timovima su uručene vrijedne nagrade, a osim nagrada za timove je predviđena i dodatna izobrazba. Studenti su stekli i dobre kontakte kako bi svoju razvijenu ideju imali priliku komercijalizirati, uključujući priliku sudjelovanja na Microsoft Innovation Acceleratoru, te suradnju sa CRANE-om, hrvatskom mrežom poslovnih anđela.

Na samo natjecanje prijavilo se 25 timova, no samo je 10 radova zadovoljilo uvjete natjecanja između čega je odabrano pet najboljih koji su svojim rješenjima privukli pozornost Microsofta te im je omogućeno da u sklopu dodjele nagrada prezentiraju svoje projekte uglednim gostima i predstavnicima tvrtke Microsoft Hrvatska. Stručni žiri koji je birao najbolje projekte sastavljen je od predavača sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu kao i stručnjaka iz CRANE-a, hrvatske mreže poslovnih anđela te Microsofta Hrvatska.

Najviše pozornosti privukao je tim „bTalk“ s društvenom mrežom koja omogućava komunikaciju između korisnika u realnom vremenu kombinirajući karakteristike instant messengera i foruma, pružajući pritom visok stupanj dinamike te integraciju sa vanjskim sustavima. Tim „bTalk“ ujedno je i osvojio prvo mjesto.

Drugoplasirani tim „eFarma“ predstavio je svoje rješenje sustava upravljanja podacima na svinjogojskoj farmi, dok su trećeplasirani „ eDesktop“ prikazali svoju Internet verziju desktopa koja pruža mogućnost rada sa multimedijalnim podacima, uključivši razvrstavanje u foldere i laku dohvatljivost. Pritom se iskorištavaju neke dodatne pogodnosti mreže poput uključenih pretraživača, pregledavanja novih e-mailova i brojnih drugih.


REDMOND, Wash. — May 24, 2010

Microsoft – dokumentacija i alati olakšavaju razvoj nezavisnih aplikacija koje rade s Office Outlook (.pst) datotekama

Nove open source tehnologije omogućavaju zajednički rad s popularnim Outlook datotekama za podatke.

Microsoft je objavio da su raspoloživa još dva rezultata open source projekata koja nadopunjuju tehničku dokumentaciju koja je nedavno objavljena za Microsoft Outlook Personal Folders (.pst) datoteke. U kombinaciji, objavljena dokumentacija i alati poboljšavaju mogućnost zajedničkog rada na podacima spremljenima u .pst datoteke files.

Pisci softvera mogu koristiti ove resurse da bi lakše sagradili rješenja koja koriste .pst format datoteka.


17.05.10. – 23.05.10.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - May 19, 2010

Autonomy – Autonomy iManage u njemačkoj pravničkoj firmi za veću učinkovitost i poboljšane usluge klijentima

Noerr Grupa koristi Autonomy iManage WorkSite da bi povećala broj naplativih sati

Autonomy je objavio da Noerr Group, vodeća pravnička tvrtka koja ima 13 ureda u Njemačkoj, centralnoj i istočnoj Europi i SAD, u kojima radi 1.000 zaposlenika, koristi paket Autonomy iManage WorkSite da poboljša suradnju među djelatnicima i maksimizira broj sati koji se mogu naplatiti od klijenata. Autonomy iManage WorkSite je broj jedan rješenje u pravnoj industriji za upravljanje dokumentima i e-poštom, koje nudi robusno pretraživanje, naslijeđene meta-podatke i neponovljivu skalabilnost, povezljivost i sigurnost.

Paket Autonomy iManage WorkSite je platforma puna inteligentnih mogućnosti obrade, koja pravnicima iz Noerra omogućava da iskoriste:

·   Centralizirani pristup do svih sadržaja vezanih na projekt, predmet ili angažman, i to po kontekstu; sigurni, provjereni okoliš za sve elektronički pohranjene informacije, uključivši e-poštu i dokumente

·   Prostor za suradnju, te mogućnosti za sigurnu e-poštu i upravljanje dokumentima

·   Trenutni pristup do sadržaja i alata za suradnju, za lokalne i udaljene timove.

·   Sigurni pristup da bi se zaštitile povjerljive informacije i spriječio nepotreban pristup

U srcu Autonomy iManage rješenja za upravljanje sadržajima se nalazi Autonomyev softver za jezgru infrastrukture, IDOL (Intelligent Data Operating Layer). Zahvaljujući njegovoj revolucionarnoj tehnologiji zasnovanoj na značenju, IDOL razumije sve dokumente i e-poštu. Pošto prosječni advokat prima više od 400 e-mail poruka na dan, snaga koju IDOL donosi u upravljanje e-poštom je ključna da bi pravnička tvrtka poboljšala svoju učinkovitost.


Munich, May 18, 2010

Fujitsu – LIFEBOOK, novi, jedinstveni brand za sva notebook računala od Fujitsua

Pouzdani LIFEBOOK brand predstavlja više od 20 godina inovacija koje je Fujitsu ugrađivao u svoja notebook računala; istovremeno je portfelj nadopunjen s dva nova modela

Fujitsu je objavio da će se od danas svi modeli notebook računala prodavati pod jedinstvenim brandom, LIFEBOOK. LIFEBOOK je poznati i pouzdani brand kojeg Fujitsu razvija već 20 godina i odraz je Fujitsuove predanosti inovacijama, pouzdanosti, zelenom dizajnu okrenutom ljudima, a čini i važnu komponentu u Fujitsuovom portfelju za dinamičku infrastrukturu.

Korisnici mogu birati među LIFEBOOK modelima, koji se protežu od sve-namjenske LIFEBOOK A serije, robusnih, pouzdanih radnih računala za svakodnevne potrebe, sve do ultra-prenosive LIFEBOOK P serije namijenjene čestim putnicima, ili superiorne i lake LIFEBOOK S serije, koja nudi savršenu kombinaciju veličine i performansi.

Kombinirajući Njemačku preciznosti i Japansku kvalitetu, unazad 20 godina Fujitsu je stalno koristio LIFEBOOK da pokaže pionirske mogućnosti,. često prvi puta na tržištu, kao na primjer prvo notebook računalo s ugrađenom 3G/UMTS tehnologijom, prvi modularni notebook, i prvi sustav prijateljski za okoliš, izrađen od materijala biljnog porijekla. Kroz cijeli LIFEBOOK raspon, korisnici mogu očekivati vodeću pouzdanost, najsuvremenije povezivanje i najvišu sigurnost .

Fujitsu je u isto vrijeme objavio i dva nova modela: LIFEBOOK A530 i AH530, namijenjena i poslovnim i kućnim korisnicima.


Asia Pacific, 17 May, 2010

Fujitsu - LifeBook A530, pune mogućnosti stolnog računala, uz pokretnost – za korporacijske korisnike

Fujitsu LifeBook A530 je prijenosno računalo za zamjenu stolnog. Donosi punu funkcionalnost stolnog osobnog računala, no uz prednost da je pokretno.

Fujitsu je objavio LifeBook A530, pokretno računalo namijenjeno korporacijskim korisnicima, kao zamjena za stolna računala.

LifeBook A530 ima kompletnu tipkovnicu, uključivši i blok numeričkih tipki, ekran od 15,6 inča, osvijetljen sa SuperFine LED stražnjom rasvjetom, formata 16:9 HD, a ima i HDMI izlaz, tako da se može priključiti na HD LCD TV prijemnik. Kućište je elegantno mat-crno, a unutrašnjost srebrna. Isporučuje se s operacijskim sustavom Windows® 7 Home Premium, procesor je bilo Intel® Core™ i3-330M 2.13GHz ili Intel® Core™ i5-520M 2.4GHz s Turbo Boost funkcijom koja ga ubrzava do 2,933 GHz. Diskovi su 320 GB ili 500 GB, a tu je i 1,3 Mega Pixel web kamera i Bluetooth® v2.1.


Munich, May 14, 2010

Fujitsu – radne stanice CELSIUS, optimizirane za Adobe

Nove radne stanice iz serije CELSIUS su optimizirane za rad s Adobe Creative Suite 5

Fujitsu je objavio nekoliko radnih stanica iz serije CELSIUS posebno optimiziranu za Adobe Creative Suite 5. Fujitsuovi modeli iz serije CELSIUS su idealno prilagođeni potrebama profesionalnih dizajnera koji se bave 3D kompjuterski potpomognutim dizajnom, kreiranjem digitalnih sadržaja, dizajnom elektroničkih krugova i sličnim aktivnostima.


ORLANDO, Fla., May 17, 2010

VMware – korisnici ostvarili znatne uštede i povećali učinkovitost virtualizacijom SAP® rješenja na VMware platformi

VMwareje objavio da su korisnici ostvarili znatno smanjenje troškova i povećali učinkovitost rada nakon što su virtualizirali SAP® rješenja na VMware platformi.

Koristi su postale još očitije nakon što je u nekoliko zadnjih mjeseci obavljena integracijom VMware vSphere™ i SAP NetWeaver Adaptive Computing Controllera 7.2. koja omogućava administratorima da sustavom upravljaju preko jednog jedinog sučelja.


SAN FRANCISCO, May 19, 2010

VMware i Google – suradnja za Cloud Computing

Tvrtke rješavaju potrebu prenosivosti za Cloud computing, koristeći VMware vCloud tehnologije, SpringSource, Google Web Toolkit, i Google App Engine da bi pojednostavili razvoj i uvođenje aplikacija

Vmware je objavio suradnju s Googleom na polju rješenja za razvoj i uvođenje korporacijskog softvera i upravljanje aplikacijama u Cloud Computing okolišima, bez obzira da li su oni javni, privatni ili mješoviti.

VMware i Google surađuju na više polja kako bi aplikacije za oblake postale produktivnije, više prenosive i fleksibilnije. Ti projekti će piscima Java aplikacija omogućiti izgradnju bogatih web aplikacija, koristeći Googleove and VMwareove alate za razvoj cloud aplikacija, te da primjene Spring Java aplikacije na Google App Engineu.


Varaždin, 19. svibnja 2010.

Microsoft Hrvatska - održano finale Imagine Cupa u Varaždinu

Najkreativnije rješenje hrvatskog pobjedničkog tima „Think Green“ s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Ekonomskog fakulteta u Splitu odlazi na svjetsko natjecanje u Poljsku gdje će prezentirati svoje rješenje u sprječavanju gladi u svijetu.

Microsoft Hrvatska je objavio da je u Varaždinu održan finalni susret natjecatelja Microsoft Imagine Cupa gdje je prvu nagradu odnio je tim „Think Green“ svojim naprednim rješenjem iz područja uzgoja hrane u kontroliranim uvjetima pomoću programa koji optimizira troškove uzgoja i potrebe usjeva. Pobjednički tim dolazi sa Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Ekonomskog fakulteta u Splitu s mentorom Markom Matijevićem iz Udruge mladih programera.

Drugoplasirani je tim „I SeeYou!!“ također sa Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Ekonomskog fakulteta u Splitu. Oni su predstavili projekt temeljen na navigaciji za slijepe osobe prilikom kretanja autobusom ili pješice,

Treće mjesto je zauzeo tim „Refactorers“ s Fakulteta organizacije i informatike sa rješenjem „sTree“ koji je predstavio rješenje o dostupnosti računala u javnom području sa svrhom poboljšanja kvalitete života siromašnijim dijelovima zajednice.

Pobjednički tim predstavljat će Hrvatsku na finalu svjetskog natjecanja koje će se održati od 3. do 8. srpnja ove godine u glavnom gradu Poljske, Varšavi. Imagine Cup je dio Microsoftove globalne Unlimited Potential inicijative čiji je cilj otvoriti društvene i ekonomske prilike kroz programe i proizvode koji doprinose transformaciji obrazovanja, podržati unapređenje inovativnosti na lokalnoj razini te potaknuti zapošljavanje, kako u Hrvatskoj, tako i u cijelom svijetu.

Natjecanje Imagine Cup svakom godinom sve više dobiva na interesu tako se ove godine za natjecanje prijavilo čak 300.000 studenata iz više od 140 zemalja. Timovi iz Hrvatske već su 7 godina prisutni na tom natjecanju i nerijetko među najboljima. Prošle godine hrvatski tim osvojio je čak dva prva mjesta i to u kategorijama „Photography“ i „Windows Mobile Award“.


REDMOND, Wash., May 17, 2010

Microsoft - Microsoft Dynamics ERP konektor za SAP poslovne scenarije

Microsoft je objavio novi konektor koji ubrzava uvođenje dvo-razinskih (two-tier) korporacijskih rješenja za planiranje resursa (ERP - enterprise resource planning): Konektor povezuje Microsoft Dynamics AX i poslovni paket SAP Business Suite. Konektor informatičkim organizacijama omogućava da koriste Microsoft Dynamics AX u podružnicama te da ih lako povežu na centralni SAP sustav u glavnom uredu.

Microsoft Dynamics ERP dvo-razinski konektor omogućava integraciju poslovnih procesa na razini poslovnica i centralnog ureda. Olakšava financijsku konsolidaciju, integraciju lanca dobave i automatizaciju proizvodnih pogona.

Integracija se lako podešava uporabom Microsoft BizTalk Servera koji pruža mapiranje za elektroničku razmjenu podataka i detaljnu tehničku dokumentaciju.


REDMOND, Wash. — May 19, 2010

Microsoft – 'pranje klikova', novi oblik Internet prijevara

Dva nova sudska procesa pokazala kako su t.zv. 'perači klikova' pokušali varati oglašivače.

Microsoft je pokrenuo dva sudska procesa na sudu u Washingtonu DC u kojima se radi o novim oblicima Internet prevare, koja je nazvana 'pranje klikova', a čije žrtve su bile tvrtke koje se bave on-line oglašavanjem.

Pranje klikova (Click laundering), je novi oblik prijevare zasnovane na oglašavanju kod kojeg se naplaćuje po kliku (PPC - pay-per-click) posjetitelja Web stranice. Novi prijevaru su otkrili Microsoftovi istražitelji koji su istraživali uzrok velikog i neobičnog porasta broja klikova na dva Web sjedišta koja su članovi Microsoftove adCenter mreže za oglašavanje. Istražitelji vjeruju da bi ova prijevara, da nije otkrivena, oštetila oglašivače za stotine tisuća dolara.

PPC prijevara, nazvana i klik-prijevara, je tip Internet kriminala na polju on-line oglašavanja, koja se dešava kad neka osoba, automatizirana skripta ili kompjuterski program imitira legitimnog posjetitelja web stranica i umjesto njega proizvodi klikove koji se naplaćuju, a sve bez ikakvog interesa za sadržaje na koje klikovi vode. Microsoft adCenter pažljivo prati promet klikova, da bi spriječio da se oglašivačima naplate nevažeći klikovi, a ako naiđe na pokušaje prijevara, Microsoftovo načelo je pokrenuti pravnu akciju protiv počinitelja.  

Pranje klikova je nova varijanta prijevare s klikovima kod koje se koriste tehničke mjere pomoću kojih neispravni klik na oglas izgleda kao da je nastao na osnovu legitimnog izvora. To je postupak analogan pranju novca, kod kojeg se prihodi iz nelegalnih izvora pokušavaju prikazati legalnim. Pranje klikova pokušava izbjeći sustav za otkrivanje prijevara koji se primjenjuje na platformi za oglašavanje, u ovom slučaju to je Microsoft adCenter, kojim se žele zaštititi oglašivači. Varalice koriste različite načine, među ostalim i zloćudne programe, kojima nevine korisnike Interneta navode na posjet web sjedištima na kojima će ni neznajući da to rade, kliknuti na oglase. Perači klikova mogu još više maskirati izvor takvih nevažećih klikova koristeći skripta i razne druge metode pomoću kojih mijenjaju informacije koje se šalju na platformu s oglasima.


10.05.10. – 16.05.10.


REDMOND, Wash., 12.5.2010

K2 – potpora za Microsoft SharePoint Server 2010 i ostala nova Microsoftova izdanja

K2 je objavio da će u roku od slijedećih 90 dana njegov softver imati potporu za nova Microsoft 2010 izdanja, uključivši Microsoft® SharePoint® Server 2010, Visual Studio 2010® i .NET 4 Framework.

K2 blackpearl i K2 blackpoint softver su ido sada imali dubinsku potporu za Microsoft Office i SharePoint Server platforme.

K2-ovi proizvodi se oslanjaju na Microsoft SharePoint Server i omogućavaju laki razvoj aplikacija za tijek rada i poslovne procese. K2 nudi:

·   Više grafičkih alata za dizajn procesa

·   Jednostavno upravljanje životnim ciklusima procesa

·   Bogate mogućnosti za izvještavanje

·   In-line funkcije, koje daju jednostavno 'drag-and-drop' sučelje za uključivanje složene poslovne logike i kalkulacija u procese, bez programiranja

·   Stroj za obradu tokova posla korporacijske klase koji omogućava višestruku uporabu scenarija koji rade u petlji, delegiranje i preusmjeravanja poslova, te funkcija za vrijeme kada djelatnici nisu u uredu

·   Potpora za nove mogućnosti koje donosi novi SharePoint Server, kao što su vanjske liste i servisi za poslovno povezivanje.

K2 također planira značajna proširenja za potporu Microsoft Office 2010 klijentskih aplikacija.


IRVINE, CA, MAY 11, 2010

Kofax –proizvođač softvera izabrao Kofax da ubrza financijske procese

Rješenje koje će automatizirati obradu više od 120 tisuća faktura godišnje

Kofax je objavio da će isporučiti rješenje za obradu ulaznih faktura za vodećeg proizvođača softvera za dizajn, inženjering i zabavu.

Korisnik će uvesti Kofax Capture, Kofax Transformation Modules i Kofax Communication Server da prihvati podatke s otprilike 120 tisuća ulaznih faktura godišnje. Podaci i slike dokumenata će se izvoziti u knjigovodstveni sustav SAP ERP Financials na daljnju obradu, te u sustav za upravljanje sadržajima IXOS, za arhiviranje. Rješenje će korisniku omogućiti da ubrza proces isplate, smanji ručne poslove i poveća točnost podataka.


IRVINE, CA, MAY 12, 2010

Kofax – demonstracija financijskog paketa MarkView za SAP korisnike

Softver za automatizaciju financijskih procesa donosi kompletno rješenje za obradu faktura i real-time integraciju sa SAP aplikacijama

Kofax je objavio da će demonstrirati svoj financijski paket MarkView na manifestaciji SAPPHIRE NOW koju organizira SAP, vodeći isporučitelj knjigovodstvenih aplikacija.

Kofaxov MarkView Financial Suite je kompletna softverska platforma za automatizaciju prihvata i obrade salda kontija dobavljača i ostalih funkcija. Automatizira prijem i prihvat papirnatih i elektroničkih faktura, vrši vađenje i ispravke podataka, te upravlja tijekovima posla za usmjeravanje transakcija kroz procese za baratanje s izuzecima i za odobravanje. Paket je kombinacija prihvata ulaznih faktura s tijekovima posla za automatsko odobrenje isplata i real-time integracija s SAP ERP aplikacija. MarkView je certificiran za SAP ArchiveLink integriran sa SAP NetWeaver 7.00.


Munich, May 07, 2010

Fujitsu –Fujitsu PRIMERGY postavio svjetski rekord za 8-core, dual-socket sustava za virtualizirane okoliše

Fujitsu PRIMERGY RX300 S6 i novi BX922 S2 su zauzeli poziciju broj 1 i broj 2 kao idealne platforme za virtualizaciju; pružaju izuzetnu pouzdanost i sigurnost

Fujitsu je objavio da je njegov PRIMERGY RX300 S6 x86 rack server osvojio novi svjetski rekord prema testu VMmark benchmark1.

Rezultati ovog nezavisnog testa potvrđuju vodeće mjesto koje zauzima Fujitsu PRIMERGY među 8-core, dual-socket sustavima. test VMware VMmark mjeri performanse virtualiziranih servera koji rade pod određenim opterećenje na fizičkom hardveru. U kombinaciji s Fujitsu ETERNUS DX80 sustavom za pohranu, PRIMERGY RX300 S6 je osvojio svjetski rekord u kategoriji 8-core sustava, a drugo mjesto je s malim zaostatkom zauzeo Fujitsu PRIMERGY BX922 S2.


Postavljen: 04.05.2010 u 12:59

Fujitsu - test računala LifeBook AH550

Preuzeto s Beogradskog Weba "Benchmark hardware website"

Rezime

Postoji mnogo unapređenja u odnosu na LifeBook A1130, čiji je LifeBook AH550 direktan nasljednik. Dobili smo računar veće hardverske snage, više portova, raznovrsnije portova (dodatak HDMI, FireWire i eSATA), laptop se sada bez ikakve dileme isporučuje sa Windows 7, umjesto sa Windows Vista operativnim sistemom, nešto je manje mase (nikad ne treba zapostaviti ovu stavku), baterija traje nešto duže, grafika daje skoro duplo bolje rezultate (to nije puno imajući u vidu da je osnova za usporedbu najslabija moguća dostupna grafika, ali je opet unapređenje). Fujitsu je uspeo da unapredi ionako veoma konkurentan računar po privlačnoj cijeni, koji će biti dobar izbor za konzervativnije nastrojene korisnike u mainstream kategoriji. Postoji popriličan broj korisnika koji ne jure za aktualnim trendovima istanjivanja po svaku cijenu, niti žele da se odreknu performansi zarad nešto tanjeg laptopa, te stoga “jure” modele sa “punokrvnim” procesorima. Praktično, možemo zaključiti isto što i u prikazu A1130 modela - LifeBook AH550 je računar upravo za mainstream kategoriju korisnika, univerzalno upotrebljiv i solidan model koji može služiti i kao multimedijalan laptop, i poslovna mašina, i desktop replacement, u zavisnosti od vaših potreba ili želja. Nije bez mana, ali ima i nekoliko prednosti koje ih mogu baciti u drugi plan. Ne zaboravimo da je osnova svega dobar proizvod, a Fujitsu definitivno ima što ponuditi korisnicima. LifeBook AH550 to vrlo jasno pokazuje.

Prednosti:

·   Solidna all-round platforma

·   Vrlo dobar odnos cijene i mogućnosti

·   Korektan ekran, dobra tastatura

·   Interesantan dizajn, naročito za računar koji stiže pod Fujitsu brendom i za konzervativnije orijentirane korisnike

·   Utisak mainstream modela visoke elegancije, što nikako ne treba zanemarivati kada gledamo iz ugla korisnika

Nedostaci:

·   Loš raspored USB portova

·   Dizajn nije za one koji prate moderne trendove istanjivanja

·   Zvučnici bi mogli biti bolji

Za puni tekst posjetite originalne Web stranice.


Sunnyvale, Calif.—May 11, 2010

NetApp – pomoću snažnih i učinkovitih tehnologija za pohranu probijena eksabajtna[*] barijera

NetApp vodi na tržištu de-duplicirane pohrane podataka s više od 12.000 korisnika i 87.000 uvedenih sustava za de-dupliciranje pohrane

NetApp je objavio da je prvi proizvođač koji je uspio prijeći granicu od jednog eksabajta pohranjenih podataka s uvedenim sustavima za de-dupliciranje podataka. Uvedeno je više od 87.000 sustava s de-duplikacijom i 12.000 korisnika uživa prednosti tehnologija za učinkovitu pohranu, pa NetApp trenutno vodi na tržištu de-duplikacije primarne pohrane podataka.

NetApp nudi čak devet tehnologija za učinkovitu pohranu podataka: Snapshot™, SnapMirror®, SnapVault®, FlexClone®, 'tanka opskrba' (thin provisioning), RAID-DP™, de-duplikacija, kompresija, SATA i Flash Cache (ranije nazivan Performance Accelerator Module). Koristeći sve te tehnologije iz NetApp-ove palete proizvoda, korisnici mogu ostvariti uštede koje mogu donijeti povrat investicija i do 200% u roku od šest mjeseci.

Više od polovice trenutno uvedenih NetAppovih sustava u prosjeku koristi barem pet od tih tehnologija. Tehnologija s kojom se najčešće počinje je de-duplikacija, jer je vrlo korisna u sprezi s virtualizacijom, zatim dolaze servisi za datoteke, konsolidacija servera, te okoliši za sustave za poruke. Korisnici obično ostvare uštede od 27% do čak 85—100%.

______________________________________

[*]         Samo za čitatelje Novosti -SI prefiksi

Prefiks

Simbol

1000m

10n

Decimale

Kratka skala
(Američka)

Duga skala
(Europska)

Vrijedi od[1]

jota

Y

10008

1024

1000000000000000000000000

Septilijun

Kvadrilijun

1991

zeta

Z

10007

1021

1000000000000000000000

Sekstilijun

Trilijarda

1991

eksa

E

10006

1018

1000000000000000000

Kvintilijun

Trilijun

1975

peta

P

10005

1015

1000000000000000

Kvadrilijun

Bilijarda

1975

tera

T

10004

1012

1000000000000

Trilijun

Bilijun

1960

giga

G

10003

109

1000000000

Bilijun

Milijarda

1960

mega

M

10002

106

1000000

Milijun

1960

kilo

k

10001

103

1000

Tisuća

1795

hekto

h

10002⁄3

102

100

Stotina

1795

deka

da

10001⁄3

101

10

Deset

1795

 

 

10000

100

1

Jedan

 

deci

d

1000−1⁄3

10−1

0.1

Desetina

1795

centi

c

1000−2⁄3

10−2

0.01

Stotina

1795

milli

m

1000−1

10−3

0.001

Tisućina

1795

mikro

μ

1000−2

10−6

0.000001

Milijuntina

1960[2]

nano

n

1000−3

10−9

0.000000001

Bilijuntina

Milijarditina

1960

pico

p

1000−4

10−12

0.000000000001

Trilijuntina

Bilijuntina

1960

femto

f

1000−5

10−15

0.000000000000001

Kvadrilijuntina

Bilijarditina

1964

ato

a

1000−6

10−18

0.000000000000000001

Kvintilijuntina

Trilijuntina

1964

zepto

z

1000−7

10−21

0.000000000000000000001

Sikstilijuntina

Trilijarditina

1991

jokto

y

1000−8

10−24

0.000000000000000000000001

Septilijuntina

Kvadrilijuntina

1991

Metrički sustav je prvi puta uveden godine 1795 i imao je šest prefiksa. Ostali datumi se odnose na datume kada je sustav proširen.

Naziv mikron, koji je usvojen 1948, ukinut je 1967.

 


Sunnyvale, Calif.—May 12, 2010

NetApp – rješenja za pohranu i upravljanje podacima za Microsoft Sharepoint 2010 okoliš

NetApp je objavio rješenja za pohranu podataka koja će korisnicima pomoći da glatko pređu na SharePoint 2010, NetApp SnapManager 6.0 za Microsoft SharePoint 2010.

NetApp SnapManager 6.0 korisnicima SharePoint Servera 2010 donosi upravljanje njihovim podacima na osnovu unaprijed definiranih pravila, tako da datoteke s podacima mogu automatski premještati na osnovu lokacija, veličine ili tipa na jeftinije SATA sustave za pohranu. To omogućava korisnicima da optimiziraju njihove resurse za pohranu i smanje troškove.


NEW YORK — May 12, 2010

Microsoft – izašli Office 2010 i SharePoint 2010

Početak isporuka novih proizvoda i cloud servisa poslovnim korisnicima.

Microsoft je objavio da su širom svijeta počele isporuke za Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint 2010, Microsoft Visio 2010 i Microsoft Project 2010. Proizvodi su za početak raspoloživi za poslovne korisnike.

Nova izdanja donose poboljšane mogućnosti za povezivanje i suradnju, za radna bilo kojem mjestu u bilo koje vrijeme, za rad s video, tekst i slikovnim sadržajima i brzi pristup do informacija. Tu su i fleksibilna Cloud rješenja.

U prvom valu, ovi proizvodi su dostupni na 14 jezika, a u roku od nekoliko mjeseci Office 2010 i ostali proizvodi će biti raspoloživi na 94 jezika.


03.05.10. – 09.05.10.


IRVINE, CA, MAY 6, 2010

Kofax – objavljen Front Office Server 3.0

Novo izdanje omogućava distribuiranim korisnicima da pokrenu tokove poslova za obradu dokumenata i ubrzaju vrijeme obrade

Kofax je objavio početak isporuka proizvoda Kofax Front Office Server 3.0, najnovije verzije korporacijske aplikacije koja omogućava korisnicima da prihvate obrasce i dokumente na mjestu gdje oni nastaju, pomoću višenamjenskih perifernih uređaja (MFPs - multi-function peripherals), stolnih skenera i ostalih uređaja, te da ostvare ubrzanu obradu pomoću Kofax Capture i Kofax Transformation Modules softvera.

Kofax Front Office Server 3.0 proširuje funkcionalnost, performanse i vrijednost Kofaxovih rješenja, jer omogućava korisnicima na šalterima da direktno pokrenu procese i tokove rada za obradu dokumenata. Tijesnija integracija s platformom proširuje mogućnosti za korisnika jer omogućava administriranje tijeka posla kroz Kofax Capture, te time konsolidira i te mogućnosti na jednoj te istoj platformi i poboljšava automatizaciju uredskog rada pomoću jedinstvenog sustava koji se lako koristi i kojeg se lako uvodi. rezultat toga je povećana učinkovitost rada s dokumentima, ubrzana vremena obrade, manji troškovi i bolja usluga klijentima.


Munich, May 04, 2010

Fujitsu – u zadnjem kvartalu godine 2009 udvostručena prodaja sustava za pohranu na vanjskim diskovima

Prodaja povećana unatoč padajućem tržištu

Fujitsu je objavio da je ostvario značajan porast prometa unatoč tržištu koje se smanjilo. Oprema koja je najviše doprinijela porastu prodaje su sustavi za pohranu podataka na vanjskim diskovima, Fujitsu ETERNUS DX60 i DX80, koji su objavljeni tijekom 2009. godine. Ti sustavi su namijenjeni prvenstveno malim i srednjim poduzećima, a odlikuju se karakteristikama kao što su povećana redundantnost, jednostavnije upravljanje i smanjena potrošnja energije. Modeli ETERNUS DX imaju i karakteristike koje inače imaju samo najveći sustavi, kao što je on-line migracija podataka.


München, 06. svibnja 2010.

Fujitsu – povećana izdržljivost baterija za prijenosna računala

Fujitsu je objavio da nova prijenosna računala iz serije LIFEBOOK sada imaju produženo vrijeme rada na baterije za čak 75 posto u odnosu na prethodnu generaciju. Nove baterije omogućuju rad i za vrijeme najdužih avionskih letova i tijekom cijelog radnog dana.

Fujitsuovi prijenosnici LIFEBOOK uvijek su imali dugotrajne baterije koje sad rade čak i duže jer se koristi najnovija generacija Li-Ion baterija, a u modularni pretinac se može staviti i dodatna baterija. Uz napredne tehnologije poput nisko tolerantnih, dobro prilagođenih strujnih krugova i energetski učinkovitih LED zaslona u cijelom portfelju, Fujitsuovi LIFEBOOK prijenosnici učinkovitiji su nego ikad. Fujitsuov LIFEBOOK E780 doseže vrijeme rada na baterije od čak 18 sati.

Računala su opremljena i specijalnim Fujitsuovim EcoButton gumbom, koji dodatno povećava vrijeme rada na baterije. Pritiskom na tipku, korisnik može isključiti funkcije koje zahtijevaju veliku potrošnju energije kao što je to Firewire (IEEE 1394), kartični slotovi, optički disk, kao i smanjenje osvjetljenja zaslona. Većina Fujitsuovih LIFEBOOK prijenosnika imaju ENERGY STAR 5.0 i EPEAT Gold certifikate.

 


 

Fujitsu - 10 savjeta za povećanje izdržljivosti baterije prijenosnih računala

Fujitsu daje 10 savjeta kako produžiti vrijeme rada na baterije, makar i ne imali prijenosno računalo s baterijama tehnologije zadnje generacije:

Prigušite svjetlo i ugasite screen-saver: Smanjenjem svjetline zaslona sa 100 na 60 posto možete značajno povećati izdržljivost baterije.

Smanjite "gas" i ostanite cool: na Windows® Control Panelu, koji je na Fujitsuovim LIFEBOOK prijenosnicima dostupan preko tipke MobilityCenter, prebacite se na umjerenu razinu performansi.

Ugasite nepotrebne funkcije: kad ste u pokretu mogu biti isključene LAN veze i druga nepotrebna sučelja.

Postavite postavke upravljanja energijom tako da se za jednu minutu nakon prestanka korištenja zacrni ekran, a nakon dvije minute cijeli rad prebaci samo na pogon tvrdog diska.

Hibernacija, umjesto standby: Postavite postavke za upravljanje energijom tako da se nakon određenog vremena nekorištenja prijenosnika računalo ode u hibernaciju.

Isključite automatskog pilota: Ugasite postavljene zadatke kako hard disk ne bi bio non-stop u pogonu.

Osnovno održavanje: Često defragmentirajte svoj disk, da bi radio čim efikasnije.

U BIOS-u isključite ulaze koje ne koristite – ako ne trebate serijske ili paralelne ulaze, ili infra-crveni modem – jednostavno ih isključite u BIOS-u.

Razmislite o korištenju SSD diskova – to vam može uštedjeti do 10 posto energije.

Budite oprezni pri povremenom korištenju prijenosnika: ako svoj prijenosnik nećete koristiti duže vrijeme, Fujitsu preporučuje da bateriju napunite do 50-70 % kapaciteta i ostavite ju zajedno s prijenosnikom na hladnom i suhom mjestu (na otprilike 10-15° C).


Kawasaki and Tokyo, Japan, May 7, 2010

Fujitsu – značajno poboljšana funkcionalnost elektroničkog papira

Kontrast poboljšan tri puta, a brzina ponovnog ispisa dva puta u odnosu na prethodnu verziju

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvijena nova poboljšana verzija kolor elektroničkog papira (e-papir). U odnosu na prethodnu verziju, kompletno je promijenjen dizajn strukture panela i metoda za obnovu slike. E-papir sada daje sjajne boje, a omjer kontrasta je sada 7:1 (tri puta veći od ranijeg), a brzina obnavljanja slike je podvostručena (sada iznosi 0,7 sekundi).

E-papir je zamišljen kao medij za elektronički prikaz koji ne škodi okolišu. Ekran je lagan i tanak kao papir, troši malo energije, te omogućava slobodnu obnovu slika. Većina sadašnjih uređaja s e-papirom, kao što su čitači knjiga, su bili u monokromatskoj izvedbi (crno-bijeli). Fujitsu Laboratories je prvi počeo razvijati kolor verziju, pa je prvi prijenosni informacijski terminal zasnovan na kolor e-papiru pod nazivom FLEPia izašao na tržište još godine 2007.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – May 3, 2010

Symantec – zdravstvena organizacija ostvarila znatne uštede nakon što je kroz program od četiri faze uvela Symantecova rješenja za disaster recovery i upravljanje zapisima

Uvođenjem Symantecovih servisa za pohranu, zaštitu podataka i arhiviranje zapisi o pacijentima su zaštićeni i dostupni u svako vrijeme

Symantec je objavio da organizacija Mississippi Baptist Health Systems (MBHS) koristi Symantecov softver za pohranu, sigurnosne kopije i arhiviranje da bi zaštitila podatke o pacijentima i učinila ih trenutno dostupnima liječnicima i zdravstvenim radnicima. Rezultat je da MBHS poštuje propise o pohrani i dostupnosti elektroničkih podataka o pacijentima i ušteda od više nego 4 milijuna dolara.

MBHS vodi jednu od najvećih privatnih općih bolnica u američkoj državi Misisispi koja ima skoro 600 kreveta. Za informacije se brine centralizirani odjel s 55 djelatnika u okviru kojeg je i dana centar koji poslužuje glavnu bolnicu i šest vanjskih klinika. Glavni problem ove mreže distribuiranih lokacija na kojima se radi s pacijentima je bila trenutna dostupnost do arhiviranih zdravstvenih podataka.

MBHS je u suradnji sa Symantecom razradio program u četiri faze za rekonstrukciju i nadogradnju infrastrukture za pohranu podataka:

·   Faza 1 — konsolidacija bolničkih podataka na korporacijski sustav za pohranu na diskovima i decentralizirano čuvanje sigurnosnih kopija i standardiziranje postupaka oko sigurnosnih kopija pomoću Symantec NetBackupa.

·   Faza 2 — konsolidacija sigurnosnih kopija i arhivskih podataka, koji su se ranije čuvali u pet biblioteka, pomoću tri softverska alata, na korporacijsku biblioteku na magnetskim vrpcama, koristeći NetBackup i Symantecov Enterprise Vault softver za arhiviranje.

·   Faza 3 — poboljšanje performansi i smanjenje redundantnosti brzih servera, pomoću Symantecovog Veritas Storage Foundation High Availability. Uvođenje Veritas Cluster Servera donosi mogućnosti za failover, za vrijeme održavanja servera za sigurnosne kopije.

·   Faza 4 — otvoren disaster recovery data centar čime je u MBHS-u kompletirano upravljanje pohranom.


SPLIT, 5. svibnja 2010.

Microsoft Hrvatska - Otvoren inovacijski centar u Splitu

Microsoft Hrvatska je objavio da je u Splitu otvoren novi Microsoftov inovacijski centar (MIC), drugi po redu u Hrvatskoj. Centar je otvoren uz podršku Grada Splita i smješten u zgradi Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Ovaj projekt dio je Microsoftove "Unlimited Potential" inicijative čiji je cilj otvaranje društvenih i ekonomskih prilika kroz programe i proizvode koji doprinose transformaciji obrazovanja, unapređenju inovativnosti te poticanju zapošljavanja.

Microsoftov inovacijski centar u Splitu priključuje se svjetskoj mreži od preko 130 centara, čime mu se omogućuje pristup cijelom nizu programa, projekata, znanja i mogućnosti. Već u samom početku centar u Splitu otvara se s ambicioznim planovima širenja niza novih znanja, stjecanja novih iskustava ali i osposobljavanja certificiranih stručnjaka i novih tvrtki, te poticanja inovativnih projekata.

Ciljevi centra su održati preko 50 obrazovnih tečajeva i radionica, raditi s više od 20 proizvođača programske podrške, certificirati 60 informatičkih stručnjaka, te zajedno raditi na više od 12 novih proizvoda u narednoj godini. Ukupan broj ljudi koji će proći razne oblike suradnje s inovacijskim centrom biti će veći od 1200, što u konačnici mora rezultirati i boljim mogućnostima pokretanja novih poslovnih vrijednosti, ali i omogućavanju dodatnog zapošljavanja u informatičkim djelatnostima.

Microsoftov inovacijski centar prije svega namijenjen je malim i srednjim poduzećima kojima osigurava infrastrukturu i resurse potrebne za razvoj inovativnih softverskih rješenja i usluga, njihovo testiranje i razradu poslovnih modela za njihovo plasiranje na lokalno i međunarodno tržište. Centar predstavlja inkubator za nove tvrtke s područja informacijske i telekomunikacijske tehnologije (ICT) i središnje mjesto za uključivanje već aktivnih IT tvrtki u suradnju na novim zajedničkim projektima. Centar pruža podršku za osmišljavanje, izradu i ispitivanje softverskih aplikacija uz pomoć stručnjaka za određenu tematiku i proizvode, te osigurava infrastrukturu i resurse potrebne kako bi tvrtke lakše prilagodile postojeće aplikacije i stvarale nove i inovativne proizvode koristeći Microsoftove alate, metodologiju i resurse. Tečajeve i radionice u Microsoftovom centru vodit će relevantni i priznati lokalni i regionalni stručnjaci i konzultanti, kao i predavači s fakulteta i drugih obrazovnih ustanova.


REDMOND, Wash., and ESPOO, Finland — May 4, 2010

Microsoft – izašao Communicator Mobile za Nokia uređaje

Microsoft i Nokia su objavili prvu aplikaciju nastalu na osnovu njihovog saveza za unapređenje produktivnosti mobilnih uređaja, Microsoft Communicator Mobile za Nokia uređaje. Ovaj novi unificirani komunikacijski klijent se povezuje direktno na kompanijske komunikacijske sustave i tako optimizira mobilnu suradnju. Vlasnici većeg broja Nokia Smart telefona s operacijskim sustavom Symbian mogu već danas preuzeti englesku verziju sa stranica Nokia Ovi Store.

Communicator Mobile korisnicima omogućava da vide da li su njihovi kolege slobodni, te jednim klikom automatski odabrati najbolji način da s njima komuniciraju – od instant poruka i e-pošte, do SMS poruka i telefonskog razgovora. Imena i statusi kolega su ugrađeni u aplikaciju za kontakte na samom uređaju, pa ljudi mogu sami ažurirati svoju prisutnost, pokretati i pristupiti instant messaging seansama, te pokretati pozive direktno iz kontakt kartice.

Nova aplikacije će u početku biti raspoloživa za modele Nokia E72 i Nokia E52, a u planu je i potpora za dodatne uređaje.


SAP NEWSBYTE - May 05, 2010

SAP –anketa otkriva "tajne uspjeha" najboljih poduzeća male i srednje veličine

SAP je objavio rezultate ankete koje je za njih provela tvrtka Ernst & Young, koja je dobitnike godišnjih nagrada za najboljeg poduzetnika pitala što je tajna njihovog uspjeha, koji su njihovi prioriteti, izazovi i tehnološki dosezi, na što će se koncentrirati u budućnosti i kakva im je poslovna praksa.

Anketa je pokazala da:

·   Mala i srednja poduzeća smatraju da je za uspjeh poslovanja najvažnije sagledati rast, inovacije i poboljšanje stope rentabilnosti.

·   88 % učesnika za nadolazeće razdoblje planira tehnološke investicije, jer smatraju da su takve investicije integralna komponenta njihovog planiranog rasta

·   Svi učesnici su izjavili da tehnologija igra značajnu ulogu u uspjehu njihove tvrtke.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018