nv-1006

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2010. – lipanj



u ovom broju:

28.06.10. – 04.07.10.

-  Autonomy – Brazilska banka odabrala Autonomyevu računalnu platformu zasnovanu na smislu

-  Autonomy – integracija IDOL-a i CA Message Managera

-  Autonomy – prvo mjesto na tržištu proizvoda za pretraživanje i otkrivanje, prema IDC-u

-  Kofax – tvrtka IKON Office Solutions odabrala Kofax Front Office Server za svoje više-funkcijske uređaje

-  Symantec – rješenja za upravljanje informacijama pomažu korisnicima da smanje pohranu podataka

-  Oracle – proširena linija proizvoda za unificiranu pohranu

-  VMware - VMware Go, za lakši put do virtualizacije

-  Fujitsu - 1935-2010, 75 godina inovacija

21.06.10. – 27.06.10.

-  Autonomy – škole izabrale automatizaciju procesa da bi poboljšale učinkovitost rada

-  K2 – pružatelj usluga bežičnih komunikacija optimizirao isporuku svojih usluga

-  Kofax - National Security Technologies odabrao Kofax da ubrza obradu faktura

-  Fujitsu – novi modeli prijenosnih računala

-  Symantec – istraživanje pokazalo da zaštita informacija ima najviši prioritet kod malih i srednjih tvrtki

-  Microsoft Hrvatska - Hrvatski znanstvenik u Microsoftovom istraživačkom centru u Cambridgeu osvojio uglednu nagradu

-  Microsoft Hrvatska - Održan treći Innovation Accelerator program

14.06.10. – 20.06.10.

-  Autonomy - hosted eDiscovery platforma širi poziciju na tržištu

-  Kofax – savezna država Illinois odabrala Kofax Capture

-  NetApp – korisnici kupili više od petabajta Flash Cache memorije za poboljšane performanse i učinkovitiju pohranu

-  NetApp - SANscreen 6.0 poboljšava učinkovitost virtualiziranih data centara

-  Microsoft Hrvatska - Office 2010, Microsoft Visio 2010 i Microsoft Project 2010 od danas su dostupni i na hrvatskom tržištu

07.06.10. – 13.06.10.

-  Kofax – prihvat dokumenata za vodeću brazilsku tvrtku za outsourcing poslovnih procesa

-  Fujitsu- integracija sa Symantec OST, za jednostavnije sigurnosne kopije na disku

-  NetApp i Microsoft – nova tehnologija za optimizaciju upravljanja dana centrom i ubrzani cloud computing

-  Fujitsu – novi ESPRIMO modeli s najnovijim AMD procesorima

-  Fujitsu – ultra-brzi 3D CAD motor

-  Fujitsu – prvi PC na svijetu s punim 3D prikazom

-  Microsoft Hrvatska - prvi "Dani lokalne i regionalne samouprave"

-  Microsoft i njegovi partneri pomažu korisnicima da stignu do 'oblaka' tempom kojim im najviše odgovara

-  Microsoft – izašao Expression Studio 4

-  SAP - SAP® Tax & Revenue za Sloveniju

 


28.06.10. – 04.07.10.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - June 28, 2010

Autonomy – Brazilska banka odabrala Autonomyevu računalnu platformu zasnovanu na smislu

Autonomy IDOL povećava učinkovitost i osigurava vrhunsku uslugu klijentima

Autonomy je objavio da Brazilska banka (Banco do Brasil S.A.) koristi Autonomyevu računalnu platformu zasnovanu na smislu, IDOL, da djelatnicima osigura brži pristup do obilja podataka kojima tvrtka raspolaže. Autonomyev IDOL (Intelligent Data Operating Layer), koji indeksira višestruke izvore podataka koji su raspršeni po bančinim lokacijama širom svijeta, povećava produktivnost i poboljšava usluge koje se pružaju klijentima, jer se ubrzavaju interni procesi.

Banco do Brasil je najveća financijska institucija u Brazilu i jedna od najstarijih banaka na svijetu i ima milijune klijenata u više od 3.000 gradova u više zemalja.

Prije nego je uveden Autonomyev softver, djelatnik banke je mogao imati dosta problema da brzo pronađe dokument koji je trebao za pružanje usluge klijentu. Autonomyeva platforma za pretraživanje, IDOL – koji inteligentno prepoznaje koncepte u okviru nekog konteksta – može smanjiti vrijeme utrošeno na traženje informacija.

Autonomy IDOL vrši konceptualnu i kontekstualnu analizu informacija te uparivanje na osnovu vjerojatnosti da bi pronašao značenje u okviru i između odnosa različitih djelića sadržaja. Ovakav jedinstveni pristup omogućava pristup do najrelevantnijih sadržaja, bez obzira na jezike, operacijske sustave, te tipove datoteka. Pošto ima potporu za više od 1.000 različitih formata podataka, uključivši strukturirane, polu-strukturirane i ne strukturirane podatke, preko 400 različitih repozitorija za sadržaje, Autonomy može pretraživati sve kategorije informacija koje se nalaze u nekoj organizaciji. IDOL je otporan na kvarove, koristi uravnoteženje poslova i mirroring, vrlo je skalabilan, siguran i daje odziv manji od sekunde i kod pretraživanja milijardi datoteka.


CAMBRIDGE, UK and SAN FRANCISCO - July 2, 2010

Autonomy – integracija IDOL-a i CA Message Managera

Korisnici će imati korist od novih naprednih funkcija, osjetiti će porast performansi za red veličine i prednosti konceptualnog razumije+vanja informacija.

Autonomy je objavio da je njegova korporacijska platforma za pretraživanje, IDOL (Intelligent Data Operating Layer), sada pokreće Message Manager, koji je nedavno kupljen od CA Technologies. Proizvod je sada preimenovan u Autonomy Message Manager.

Integracija Autonomy IDOL-a u Message Manager donosi naprednu automatizaciju u poslove oko čuvanja podataka u skladu sa zakonskim propisima.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - July 1, 2010

Autonomy – prvo mjesto na tržištu proizvoda za pretraživanje i otkrivanje, prema IDC-u

Novi izvještaj pokazuje da je Autonomyev udjel na tržištu 50 % veći od slijedećeg najbližeg konkurenta, a skoro duplo veći od treće pozicioniranog na tržištu.

Autonomy je objavio da ga je istraživačka kuća IDC svrstala na prvo mjesto po prihodima na tržištu proizvoda za pretraživanje i otkrivanje u godini 2009. Prema IDC-ovom izvještaju, Autonomy vodi na tržištu sa 15,3 % udjela u 2009. To je za 50% 50 % više od slijedećeg najbližeg konkurenta (Microsoft), a skoro duplo veći od treće pozicioniranog na tržištu (Google).

Autonomyeva platforma za pretraživanje, IDOL (Intelligent Data Operating Layer), vrši koncepcijsku i kontekstualnu analizu informacija te uparivanje po vjerojatnosti, te tako prepoznaje smisao i međusobne odnose između različitih komada sadržaja. To radi bez obzira na jezike, operacijske sustave i tipove datoteka.


IRVINE, CA, JUNE 29, 2010

Kofax – tvrtka IKON Office Solutions odabrala Kofax Front Office Server za svoje više-funkcijske uređaje

Kofax je objavio da je proširio stratešku suradnju sa svojim partnerom IKON Office Solutions po kojem će IKON nuditi Kofax Front Office Server na svojim više-funkcijskim uređajima (MFP - multi-function peripheral).

nedavno objavljena verzija 3.0 Kofax Front Office Servera omogućava korisnicima da prihvate obrasce i dokumente na mjestu njihova nastajanja, koristeći MFP-ove, desktop skenere i ostale uređaje, čime se ubrzava obrada kroz Kofax Capture i Kofax Transformation Modules softver i osigurava mogućnost skeniranja u e-mail i skeniranja na faks. Kofax Front Office Server je distribuirano rješenje koje ima potporu na brojnim MFP uređajima.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – June 29, 2010

Symantec – rješenja za upravljanje informacijama pomažu korisnicima da smanje pohranu podataka

Symantec NetBackup, Backup Exec i Enterprise Vault dobivaju pohvale od korisnika i stručnjaka, zbog njihove inovativnosti i sposobnosti da riješe prave probleme oko upravljanja informacijama

Symantec je objavio da korisnici i partneri širom svijeta brzo prihvaćaju Backup Exec 2010 i NetBackup 7, jer ti proizvodi daju rješenja kojima se sprječava nepotrebni porast kapaciteta za pohranu. To se postiže mogućnostima za de-duplikaciju i arhiviranje.

Pomoću integrirane de-duplikacije kod klijenta i na serveru za medije, Backup Exec 2010 i NetBackup 7 pomažu korisnicima da preuzmu kontrolu nad rastućom količinom informacija, jer ova tehnologija eliminira redundantne podatke i ponovno koristi oslobođene resurse za pohranu. Symantecova tehnologija za de-duplikaciju pomaže korisnicima da povećaju iskorištenje njihovih mrežnih resursa za čak do 99 posto.


Redwood Shores, CA – June 29, 2010

Oracle – proširena linija proizvoda za unificiranu pohranu

Linija proizvoda Sun Storage 7000 proširena ugrađenom de-duplikacijom podataka, potporom za optičke mreže i većim jedinicama SAS diskova

Oracle je objavio značajna proširenja za proizvodnu liniju Sun Storage 7000 Unified Storage System.

Proširenja uključuju ugrađenu in-line de-duplikaciju podataka koja se može kombinirati s in-line kompresijom podataka, potporom za optičke mreže od 4 i 8 Gbit/sekundi i novim 1 i 2 TB jedinicama SAS diskova


PALO ALTO, Calif.,– June 30, 2010

VMware - VMware Go, za lakši put do virtualizacije

VMware je objavio nove mogućnosti za svoj VMware Go, na webu zasnovani servis koji korisnicima osigurava lak prijelaz na virtualizaciju njihovih aplikacija. VMware Go automatizira instaliranje i konfiguriranje vodećeg hipervizora, VMware ESXi.

Još jedna od novih mogućnosti je Collective Intelligence, koja sadrži upute i primjere najbolje prakse kod uvođenja virtualizacije.


London, 30th June 2010

Fujitsu - 1935-2010, 75 godina inovacija

Fujitsu ovaj mjesec slavi 75 godišnjicu, čime se može pohvaliti malo globalnih informatičkih tvrtki. Fujitsu je ostvario mnoge značajne novosti – od pionirskih inovacija u automatskim telefonskim centralama u tridesetim godinama prošlog stoljeća, mainframe računala i paralelnog računalstva u sedamdesetima, do najnovijih dostignuća kao što je autentifikacija na osnovu uzoraka krvnih žila u dlanovima ruke i prvog na svijetu 3D PC računala.

Fujitsu je počeo 1935, s obnovom telefonske infrastrukture nakon velikog potresa u Japanu, kao Fuji Tsushinki Manufacturing Corporation, tvrtka koju je osnovao Fuji Electric Co, a koja je kasnije postala današnji Fujitsu Limited. Godine 1990 Fujitsu je preuzeo 80 % vlasništva Britanske tvrtke International Computers Limited (ICL), a od 1998 ICL prelazi u puno vlasništvo Fujitsua, pod imenom Fujitsu ICL. Godine 2002 je ispušteno ime ICL i tvrtka se danas zove samo Fujitsu. BCC Services je ranije bio hrvatska podružnica ICL-a, odnosno Fujitsu ICL-a, odnosno Fujitsua.


21.06.10. – 27.06.10.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - June 22, 2010

Autonomy – škole izabrale automatizaciju procesa da bi poboljšale učinkovitost rada

Modul koristi 25.000 djelatnika da bi automatizirali obradu više od 2.000 administrativnih obrazaca, uz prepoznavanje sadržaja dokumenta

Autonomy je objavio da je uprava za škole u Palm Beachu značajno povećala učinkovitost rada nakon uvođenja modula Autonomy Process Automation. Uprava koristi Autonomy softver za transformiranje svojih tradicionalnih procesa za obradu više od 2.000 papirnatih administrativnih obrazaca u automatizirani elektronički proces zasnovan na razumijevanju sadržaja dokumenata.

Softver Autonomy Process Automation sadrži elektroničke obrasce, elektroničke potpise i tokove posla, a koristi ga više od 25.000 djelatnika školske uprave, te 170.000 đaka i roditelja. Vrste obrazaca se kreću od akademskih do obrazaca koji se koriste u kadrovskom odjelu, faktura i raznih financijskih dokumenata. Svi ti dokumenti i obrasci se skeniraju i brzo pretvaraju u digitalne podatke. Sustav tada automatski pokreće tijek posla, koji vodi računa da se sačuvaju tragovi da bi bile moguće kasnije revizije svakog koraka u postupku. Povrh toga, Autonomy omogućava automatizaciju obrade obrazaca jer se odmah i automatski provjerava točnost podataka na samom ulazu.


22.6.2010 22:30:00

K2 – pružatelj usluga bežičnih komunikacija optimizirao isporuku svojih usluga

K2 automatizira ključne procese za tvrtku GlobalCom Data Services, čime se poboljšavaju pružene usluge i smanjuje vrijeme potrebno kupcima da se prijave za usluge ili da izvrše promjene u uslugama koje primaju.

GlobalCom Data Services (GDS), je vodeća tvrtka za bežične komunikacije u Libanonu, a koristi K2 da automatizira kreiranje i pružanje usluga svojim kupcima.

Koristeći K2, GDS je automatizirao korake potrebne da se  dogovori usluga, optimizirao test izvedivosti, provjeru inventara, popravak komunikacijskih linija, konsolidirao informacije koje posjeduje o svojim kupcima i uspostavio sučelje preko kojeg se može dobiti uvid u stanje narudžbi te raditi izmjene u narudžbama.

Koristi koje je pružio novi sustav su:

·   Poboljšano zadovoljstvo kupaca

·   Skraćeni ciklusi prodaje

·   Veća točnost u podacima o kupcima

·   Bolji alati za planiranje

·   Bolja vidljivost stanja narudžbi

·   Pojačana mogućnost donošenja rukovoditeljskih odluka

·  


IRVINE, CA, JUNE 22, 2010

Kofax - National Security Technologies odabrao Kofax da ubrza obradu faktura

Kofax je objavio da će isporučiti rješenje za prihvat i obradu faktura za tvrtku National Securities Technologies (NSTec), joint venture organizaciju nekoliko isporučitelja za američku obranu i saveznu vladu.

NSTec će uvesti Kofax Capture i MarkView for Accounts Payable, pomoću kojih će skenirati i vaditi podatke iz otprilike 60.000 ulaznih faktura godišnje. Podaci će se izvesti u paket Oracle E-Business Suite na daljnju obradu, a svaka faktura će se usmjeriti na kontiranje, odobravanje i obradu izuzetaka.

Kofaxov softver paket MarkView Financial Suite je sveobuhvatna platforma za prihvat, obradu i automatizaciju financijskih procesa, za salda-konti dobavljača i ostale funkcije. Automatizira prijem i prihvat faktura na papiru i u elektroničkom obliku, iz njih vadi podatke i provjerava ih, te upravlja tokovima posla i usmjerava transakcije kroz procese odobravanja i obrade izuzetaka, čime se značajno smanjuje vrijeme i troškove obrade.


Asia Pacific, 21 June, 2010

Fujitsu – novi modeli prijenosnih računala

Fujitsu je objavio nove modele prijenosnih računala koja koriste najnovije procesore. To su Fujitsu LifeBook MH330, MH380, TH700 i T730.

LifeBook MH330 je mini-Notebook koji koristi najnoviji Intel® Atom™ procesor N455, DDR3 memoriju i cijeli niz alata za povezivanje - Bluetooth®, 5-in-1 Card Slot i Wireless LAN 802.11b/g/n. Ekran je 10,1-inčni SuperFine WSVGA, ima ugrađene zvučnike, a na baterije radi do 7 sati. težina mu je malo veća od jednog kilogram.

LifeBook MH380 koristi Intel® Atom™ procesor N475 s DDR3 memorijom, ima ekran od 10,1 inča.

LifeBook TH700 i T730 su tablet PC modeli s ekranima od 12,1 inča. Procesori su  Intel® Core™ i3-330M za LifeBook TH700 i Intel® Core™ i5-520M ili Intel® Core™ i7-620M za LifeBook T730. Diskovi su 320 GB i 500 GB, imaju ugrađeni Bluetooth® s mogućnosti povezivanja na 3,5 G.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – June 21, 2010

Symantec – istraživanje pokazalo da zaštita informacija ima najviši prioritet kod malih i srednjih tvrtki

Prosječna manja ili srednja tvrtka sada na zaštitu informacija troši otprilike 51.000 USD godišnje

Symantec je objavio rezultate godišnjeg istraživanja o zaštiti informacija, za godinu 2010. Istraživanje je pokazalo da mala i srednje velika poduzeća (SMB - small and mid-sized business, poduzeća s 10 do 499 zaposlenika) kao najveći informatički prioritet iskazuju zaštitu informacija. Zanimljivo je da ih, u istraživanju provedenom svega 15 mjeseci ranije, većina nije primjenjivala čak ni najosnovnije mjere zaštite. Do promjene je došlo zbog stalno rastućeg broja cyber napada, gubitka uređaja poput prijenosnih računala i pametnih telefona i gubitka povjerljivih podataka i gubitka intelektualne svojine. U istraživanju je sudjelovalo 2.152 rukovoditelja iz 28 zemalja.

Symantecove preporuke za zaštitu su:

·   Podučiti djelatnike o pravilima za zaštitu i izbjegavanju rizika. Strogo primjenjivati redovnu promjenu lozinki i zaštitu prijenosnih uređaja.

·   Zaštititi važne poslovne podatke – primijeniti kompletna rješenja za zaštitu.

·   Redovno uzimati sigurnosne kopije i imati planove za rekonstrukciju podataka.

·   Zaštititi sustave za e-mail i Web stranice.


Zagreb, 21. lipnja 2010.

Microsoft Hrvatska - Hrvatski znanstvenik u Microsoftovom istraživačkom centru u Cambridgeu osvojio uglednu nagradu

Microsoft Hrvatska javlja da je nagradu za najboljeg znanstvenika u usponu ugledne svjetske organizacije ACM SIGMETRICS osvojio je Milan Vojnović, Microsoftov znanstvenik i istraživač računalnih sustava i usluga u Microsoftovom istraživačkom centru u Cambridge u Velikoj Britaniji. Nagradu je osvojio svojim doprinosom na području analize i izvrsnosti računalnih sistema i usluga.

Vojnović u Hrvatskoj predaje na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje gdje ima titulu docenta na predmetu Odabrana poglavlja iz računalnih mreža. Doktorirao je 2003. godine na jednom od najprestižnijih europskih sveučilišta, Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) u Švicarskoj, u području komunikacijskih sustava, dok je diplomski studij i magisterij završio na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, 1998.


Varaždin, 18. lipnja 2010.

Microsoft Hrvatska - Održan treći Innovation Accelerator program

Microsoft Hrvatska i T-Hrvatski Telekom, organizirali su dvotjedni napredni program za studente u kojem su savladali tehničke i poslovne vještine potrebne za razvoj svojih projekata

Microsoft Hrvatska je u Microsoftovom inovacijskom centru u Varaždinu u suradnji s T-Hrvatskim Telekomom organizirao Innovation Accelerator program u kojem su najuspješniji hrvatski studenti savladali napredni program upoznavanja i primjene praktičnih znanja i alata u poslovanju. Ove godine u programu je imalo priliku sudjelovati 6 timova koji su to pravo osvojili na Imagine Cup natjecanju te Web Start Contestu, natjecanju u organizaciji udruge eSTUDENT.

Oba ovogodišnja natjecanja, Imagine Cup i Web Start Contest, iznjedrila su brojna rješenja no samo su najkreativniji timovi dobili priliku naučiti kako svoju ideju sprovesti u praksu. Tako su timovi „Think Green“, „I See You“, „sTree“, „bTalk“, “eFarma“ i „eDesktop“ koje čine studenti Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Ekonomskog fakulteta iz Splita, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina te Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, naučili sve o upravljanju projektima i primjeni metodologije u poslovanju, financiranju projekata putem dostupnih fondova, razvoju modernih aplikacija, vještinama prezentiranja i govorništva.


14.06.10. – 20.06.10.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO – June 15, 2010

Autonomy - hosted eDiscovery platforma širi poziciju na tržištu

Jedinstvena tehnologija zasnovana na znanju, te skalabilnost i performanse bez premca omogućavaju timovima pravnika da obrade više od četiri milijuna dokumenata na mjesec

Autonomy je objavio da njihova hosted eDiscovery platforma širi svoju poziciju na tržištu i povećava broj korisnika. Servis koji nudi Autonomy radi na 7.000 servera raspoređenih u sedam sigurnih dana centara u SAD i UK, a korisnicima nudi identifikaciju, čuvanje, prikupljanje, obradu, analizu i reviziju podataka, kao i proizvodne kapacitete. Platformu pogoni Autonomyev IDOL (Intelligent Data Operating Layer), koji osigurava mogućnosti potrebne za napredna pretraživanja i analizu.

Autonomyev hosted eDiscovery servis osigurava održavanje korisnikovih podataka kod jednog pružatelja usluga, na jednoj platformi, što znači da je u potpunosti očuvan lanac skrbništva nad podacima, od početka do kraja. Osim što olakšava dokazivanje integriteta tako pohranjenih podataka, ovakav način čuvanja i značajno smanjuje vrijeme, troškove i rizike, te mogućnost gubitka podataka. Autonomyeva jedinstvena platforma omogućava pripremu sveobuhvatnih i detaljnih izvještaja koji prate podatke kroz svaki korak procesa, tako da organizacije mogu dokazati da poštuju propise o čuvanju podataka.


IRVINE, CA, JUNE 15, 2010

Kofax – savezna država Illinois odabrala Kofax Capture

Sustav kreira elektroničke mape za slučajeve, za projekt informacijskog sustava o korištenju socijalne pomoći

Kofax je objavio da će za američku saveznu državu Illinois uvesti rješenje za prihvat dokumenata. Država će u okviru svog projekta za praćenje socijalne pomoći koristiti Kofax Capture, pomoću kojeg će se kreirati elektroničke mape za slučajeve koje će se puniti informacijama iz oko pet milijuna skeniranih obrazaca i dokumenata godišnje. Slike dokumenata i podaci će se spremati u repozitorij za upravljanje sadržajima. Sustav će smanjiti troškove rada i ručne oslove.


Sunnyvale, Calif.—June 16, 2010

NetApp – korisnici kupili više od petabajta Flash Cache memorije za poboljšane performanse i učinkovitiju pohranu

NetApp je objavio da njegovi korisnici traže načine da poboljšaju performanse i učinkovitost pohrane, te da su zbog tih razloga kupili više od petabajta kapaciteta u NetApp® Flash Cache, koji je uveden u rujnu 2009. Uključivši flash memorije za inteligentnu cache memoriju u svoj sustav za pohranu, NetApp svojim korisnicima pomaže da optimiziraju performanse bez uvođenja dodatne složenosti, uz istovremene uštede.

NetApp koristi Flash Cache module kao alternativu za uvođenje reda poluvodičkih diskova za pohranu. Umjesto toga, NetApp koristi tehnologiju poluvodičkih diskova kao inteligentnu cache memoriju, da optimizira performanse za poslove kao što su datotečni servisi, sustavi za poruke, virtualna infrastruktura, i baze podataka za on-line obrade podataka. Flash Cache moduli se lako instaliraju, ne trebaju nikakvu stanu administraciju, a automatski keširaju podatke za kojima je velika potražnja i osiguravaju brzine čitanja barem 10 puta brže nego brzine čitanja s disk jedinica.


Sunnyvale, Calif.—June 15, 2010

NetApp - SANscreen 6.0 poboljšava učinkovitost virtualiziranih data centara

NetApp je objavio SANscreen® 6.0, najnovije izdanje svojeg rješenja za upravljanje pohranom, koji pružateljima usluga i velikim korisnicima omogućava  optimiziranje efikasnosti pohrane i performansi njihovih virtualiziranih infrastruktura.

SANscreen 6.0 ima jedinstvene mogućnosti za mjerenje, analiziranje i uklanjanje rizika vezanih uz učinkovitost tehnologija sustava za pohranu, kao što su tanko snabdijevanje (thin provisioning) i de-duplikacija u virtualizitranim i cloud infrastrukturama.


Zagreb, 15. lipnja 2010.

Microsoft Hrvatska - Office 2010, Microsoft Visio 2010 i Microsoft Project 2010 od danas su dostupni i na hrvatskom tržištu

Milijuni korisnika koji su isprobali beta verziju novog Officea 2010 zadovoljni su njegovom praktičnošću jer sada mogu posao obavljati koristeći "tri ekrana" – na računalu, web pregledniku i mobilnom telefonu

Microsoft je objavio početak isporuka Microsoft Office 2010 paketa u preko 35 tisuća prodavaonica diljem svijeta. Uz novi Office 2010 dolaze i Microsoft Visio 2010 i Microsoft Project jednako bitni za svakodnevni rad. Korisnici su pokazali veliki interes te je broj skinutih beta verzija premašio brojku od 9,5 milijuna što je dosadašnji najbolji rezultat jedne beta verzije, a predviđaju se i dobri prodajni rezultati.

Microsoft je napravio značajna poboljšanja te pomogao korisnicima pri sljedećim radnjama:

·   Zanimljivi dokumenti i prezentacije. PowerPoint 2010 prezentacije možete upotpuniti video isječcima, fotografijama i novim efektima.

·   Kombiniranje druženja i rada. Outlook 2010 s novim Outlook Social Connectorom omogućava da vaša produktivnost ostane na razini, ali i da poboljšate svoje društvene i poslovne veze. Autorstvo većeg broja korisnika u programima Word, PowerPoint i OneNote omogućuje bolju suradnju na idejama i informacijama.

·   Obavljanje posla s bilo koje lokacije. Uz OfficeWeb Apps korisnici ne moraju biti za svojim računalom da bi radili na dokumentima – mogu ih spremati direktno iz Office 2010 programa na Windows Live SkyDrive, zatim ih pregledavati i uređivati direktno iz web-preglednika te dijeliti s drugima. Office Mobile 2010 korisnicima omogućuje da u svakom trenutku brzo pregledaju ili urede dokumente dok su u pokretu. Dokumenti izgledaju jednako i na isti način su oblikovani na svim računalima, telefonima i web preglednicima, što omogućuje postizanje očekivanih rezultata jer izgled ne ovisi o uređaju na kojem korisnik trenutačno radi.

Više informacija o novom Officeu 2010 i njegovim mogućnostima možete saznati na adresi http://www.microsoft.com/office2010. Ovdje također možete preuzeti i posljednju probnu (beta) verziju koja se može koristiti do rujna.


07.06.10. – 13.06.10.


IRVINE, CA, JUNE 8, 2010

Kofax – prihvat dokumenata za vodeću brazilsku tvrtku za outsourcing poslovnih procesa

Softver automatizira klasifikaciju milijuna nestrukturiranih dokumenata za klijenta iz državne uprave

Kofax je objavio da će vodeću tvrtku za outsourcing poslovnih procesa (BPO - business process outsourcing) u Brazilu snabdjeti rješenjem za prihvat dokumenata za aplikaciju koju će koristiti veliki klijent iz državne uprave.

Tvrtka će primijeniti Kofax Capture, Kofax Transformation Modules i Kofax Monitor za prihvat i klasifikaciju od otprilike 230 milijuna skeniranih slika raznih poreznih obrazaca, sudskih slučajeva, te ostalih pravnih dokumenata koje godišnje prime od svog klijenata iz državne uprave. Softver će omogućiti automatsku identifikaciju i klasifikaciju za više od 100 vrsti nestrukturiranih dokumenata. Sustav će olakšati pristup do dokumenata, smanjiti ručne poslove oko njih i omogućiti bržu uslugu građanima.


Munich, June 10, 2010

Fujitsu- integracija sa Symantec OST, za jednostavnije sigurnosne kopije na disku

Integracija ETERNUS CS800 sa Symantec NetBackupom korisnicima daje fleksibilnije opcije za sigurnosne kopije na disku

Fujitsu je objavio da je obavljena provjera integriranja uređaja za de-duplikaciju i zaštitu podataka Fujitsu ETERNUS CS800 sa Symantec NetBackupom, putem sučelja Symantec OpenStorage (OST) Application Programming Interface (API).

Bliska integracija ETERNUS CS800 sa Symantec NetBackupom će korisnicima iz srednje velikih organizacija pružiti snažno rješenje za uzimanje sigurnosnih kopija na disk, rješenje koje je ujedno i fleksibilno i kojim se lako upravlja. NetBackup je posebno prikladan za organizacije koje moraju u čim kraćem roku uzimati sigurnosne kopije velike količine podataka.


Sunnyvale, Calif.—June 8, 2010

NetApp i Microsoft – nova tehnologija za optimizaciju upravljanja dana centrom i ubrzani cloud computing

NetApp je u okviru višegodišnjeg saveza s Microsoftom objavio da je ostvarena tijesna integracija s Microsoftovom tehnologijom koja će omogućiti bolju optimizaciju i razvoj infrastrukture, uz smanjenje troškova i olakšano upravljanje. Korisnici sada mogu koristiti dobro im poznate Microsoftove alate za upravljanje da bi lako pratili i upravljali svojim virtualnim okolišima koji uključuju NetAppovu pohranu, te graditi interne i javne oblake.

NetApp je objavio novi paket za upravljanje koji omogućava Microsoftovim korisnicima da upravljaju NetAppovim tehnologijama za efikasnu pohranu, te osnovnim mogućnostima za samo-oporavak kroz Microsoft System Center Virtual Machine Manager. NetApp ApplianceWatch™ PRO 2.1 uključuje novi PRO Tips koji osigurava granularnu kontrolu i uključuje automatske popravke za uobičajene probleme oko iskorištenja pohrane, replikacije i konfiguriranja koji mogu utjecati na Hyper-V™ virtualne mašine. Povrh toga, Microsoftovi korisnici će sada dobivati i automatizirane izvještaje, moći će rješavati probleme oko pohrane te imati uvid u preslikavanje uporabe pohrane za pojedine virtualne mašine, sve putem Microsoft System Center Operations Managera.


Munich, June 11, 2010

Fujitsu – novi ESPRIMO modeli s najnovijim AMD procesorima

Novi ESPRIMO modeli kombiniraju šest-jezgrene AMD procesore i pouzdana svojstva Fujitsuovih sustava

Fujitsu je objavio dva nova ESPRIMO modela zasnovana na najnovijoj AMD PC platformi. Kombinacija novih šest-jezgrenih AMD procesora i Fujitsuove tehnologije poslovnim korisnicima osigurava maksimalne performanse i pouzdanost, čak i za najsloženije aplikacije. ESPRIMO modeli su integralni dio Fujitsuovog portfelja dinamičke infrastrukture.

Novi modeli su: ESPRIMO E5645, PC malih dimenzija i ESPRIMO P5645, microtower računalo.

Za korisnike koji trebaju više ekrana oba ESPRIMO modela  imaju po dva PCI express utora za proširenje sustava s dvije brze grafičke kartice, tako da se na sustav mogu istovremeno priključiti i četiri monitora.


Tokyo, June 7, 2010

Fujitsu – ultra-brzi 3D CAD motor

Pouzdani sistemski okoliš za razvoj strojeva obrađuje milijun dijelova za svega 0,2 sekunde

Fujitsu i iCAD su objavili razvoj prvog na svijetu 'motora' za kompjuterski potpomognuti dizajn (CAD - computer aided design), namijenjen za 3D CAD sustav za projektiranje strojeva koji će moći u vremenu od 0,2 sekunde obraditi milijun dijelova.

Novi motor se odlikuje brzinom obrade koja je 200 puta brža od postojećih 3D CAD sustava, što mu daje snagu da obradi i velike strojeve koji imaju milijun dijelova za svega 0,2 sekunde. Obradna snaga dosadašnjih motora je primoravala projektante da odvojeno projektiraju mehaničke, električne i upravljačke sklopove kao odvojene sustave, novi stroj omogućava da se svi ti elementi obrade kao jedan sustav, što će unaprijediti projektiranje velikih strojeva.

'Motor' će biti uključen u iCAD V7, koji će Fujitsu objaviti do kraja 2010.


Tokyo, June 9, 2010

Fujitsu – prvi PC na svijetu s punim 3D prikazom

Fujitsu je objavio prvo na svijetu PC računalo s tri tipa 3D funkcija – gledanje 3D sadržaja, konverzija 2D u 3D, te kreiranje 3D sadržaja.

FH550/3AM: stolno PC računalo za kompletnu zabavu s punim 3D funkcijama ima ekran od 20 inča, širokog formata i omogućava pregled Blu-ray 3D™ sadržaja, konvertiranje 2D video snimki i gledanje u 3D tehnici, uključivši i igre, te snimanje 3D videa pomoću 3D web kamera.


Zagreb, 9. lipnja 2010.

Microsoft Hrvatska - prvi "Dani lokalne i regionalne samouprave"

Microsoft Hrvatska je zajedno sa svojim partnerima predstavio raznovrsna rješenja bazirana na Microsoftovim tehnologijama kojima bitno potpomažu rad lokalne i regionalne samouprave

Microsoft Hrvatska je zajedno sa svojim partnerima pokrenuo novu inicijativu "Dani lokalne i regionalne samouprave" kojom želi približiti Microsoftovu tehnologiju i partnerska rješenja predstavnicima javne uprave. Cilj ovog projekata je predstaviti najbolje prakse koje pokazuju kako učinkovito iskoristiti tehnologiju i pojednostaviti život građana i organizacija.

Sudionicima je predstavljen i pregled mogućnosti novih tehnologija te tehnologija koje su partneri koristili u izgradnji rješenja za lokalnu i regionalnu samoupravu (Office, SQL Server, Visual Studio SharePoint). Prikazane su i mogućnosti koje pružaju platforme poput Microsoft SharePointa i Microsoft Dynamics CRMa pomoću kojih je moguće poboljšati procese koji se odvijaju unutar javne uprave, a ujedno imati i pregled nad svim bitnim podacima.


NEW ORLEANS — June 7, 2010

Microsoft i njegovi partneri pomažu korisnicima da stignu do 'oblaka' tempom kojim im najviše odgovara

Microsoft je na konferenciji Tech•Ed 2010 iznio prednosti i mogućnosti koje donosi cloud computing te kako će Microsoft pomoći korisnicima da iskoriste slijedeću generaciju informatičkih tehnologija. Pri tom je navedeno da je jasno da različiti korisnici imaju različite potrebe, neki žele proširiti učinkovitost i produktivnost postojećih investicija u datacentre i aplikacije, dok drugi vide cloud computing kao novi model za poboljšanje informatike i načina na koji se obavlja poslovanje.

Microsoft je stekao duboka iskustva jer vodi nekoliko najvećih cloud servisa na svijetu – s više od 600 milijuna pojedinačnih korisnika na MSN, 4 milijardi Bing pretraga mjesečno, više od 500 milijuna aktivnih Windows Live ID-ova, 20 milijuna korisnika Xbox Live igračkog servisa, i 40 milijuna korisnika koji plaćaju Microsoft Online Services, zaposlenih kod više od 9.000 poslovnih korisnika, te više od 500 tijela državne uprave. Tisuće korisnika u više od 40 zemalja su prešli na radne okoliše s Windows Azure, platformu Internet skale za cloud computing koja se nudi putem Microsoftovih dana-centara.


NEW YORK — June 7, 2010

Microsoft – izašao Expression Studio 4

Najnovija verzija paketa za profesionalni dizajn ubrzava Web aplikacije, te njihov dizajn i razvoj.

Microsoft je objavio početak isporuka Microsoft Expression Studio 4. Najnovija verzija paketa alata za profesionalni dizajn omogućava grafičkim dizajnerima i piscima softvera da međusobno surađuju i da stvaraju dinamičke aplikacije.

Novi Expression Studio 4 donosi:

·   Glatka suradnja grafičkih dizajnera i pisaca softvera.

·   Optimizirano kreirane Web sjedišta

·   Pojednostavljeno objavljivanje video sadržaja.


SAP NEWSBYTE - May 25, 2010

SAP - SAP® Tax & Revenue za Sloveniju

SAP je objavio da je Ministarstvo financija Republike Slovenije odabralo SAP softver pomoću kojeg namjerava modernizirati rad državne uprave i građanima ponuditi on-line poreske usluge, te uvesti najsuvremenije mogućnosti za borbu protiv poreskih prijevara.

Ministarstvo će svoj stari sustav zamijeniti paketom 'SAP® Tax and Revenue Management for Public Sector'.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018