nv-1007

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2010. – srpanj



u ovom broju:

26.07.10. – 01.08.10.

-  Kofax – nova verzija softvera za poslovne komunikacije

-  Fujitsu – jednostavniji, brži i ekonomičniji prelazak na Windows 7

-  Fujitsu – prvi ekrani s pozadinskom LED rasvjetom na tržištu

-  NetApp – evolucija za unificirane 10-Gigabit Ethernet mreže

-  NetApp i Cisco – kompletno rješenje za povezivanje dana centara s VMware virtualiziranim okolišima

-  VMware – novi program količinskog licenciranja

-  Microsoft i Adobe – suradnja za zaštitu od on-line prijetnji

19.07.10. – 25.07.10.

-  Autonomy – automatizacija procesa pomaže fondu za upravljanje imovinom da postigne veću produktivnost i ostvari znatne uštede

-  K2 - SAP-ov certifikat za K2 connect

-  Fujitsu - System Center Essentials 2010 za upravljanje informatičkim resursima

-  Fujitsu – nova nula-Watta tehnologija za PRIMERGY servere

-  Symantec – objavljen izvještaj o sigurnosnim prijetnjama na mreži

12.07.10. – 18.07.10.

-  Autonomy – modul Meaning Based Coding za automatizaciju eDiscovery procesa

-  Kofax – potpora za Microsoft SharePoint Server 2010

-  Fujitsu i Microsoft proširuju partnerstvo na području globalnog cloud computinga

-  Fujitsu – server s 8 utora donosi x86 ekonomičnost u svijet računalstva za poslovno kritične potrebe

-  Fujitsu – posebno izdanje ScanSnap skenera

-  K2 - K2 blackpearl sada ima potporu za Visual Studio 2010

-  NetApp – učinkovitije upravljanje pohranom za VMware okoliše

-  NetApp – integracija s Microsoftovim alatima za Cloud computing

-  Oracle – izašlo novo izdanje Sun Ray softvera

-  VMware - VMware vSphere 4.1 i prošireni portfelj proizvoda za upravljanje virtualizacijom za Cloud Computing

-  Microsoft Hrvatska - hrvatski tim „Think Green“ među najboljih 12 na finalu natjecanja Imagine Cupa u Varšavi,

05.07.10. – 11.07.10.

-  K2 – rješenje K2 for CRM na Microsoftovoj konferenciji za partnere, WPC 2010

-  Kofax - RWE npower odabrao Kofax da bi pružio bolje usluge kupcima

-  Fujitsu - ServerView Resource Orchestrator za osiguranje resursa za Cloud servise

-  Fujitsu – snaga, pokretnost, sofisticiranost: Fujitsu LifeBook PH520.

-  Fujitsu – proširen PRIMERGY portfelj dinamičke kocke, zbog 'sve u jednom' fleksibilnosti servera

-  Autonomy – početak isporuka  CA poruka zasnovanih na IDOL-u

 


26.07.10. – 01.08.10.


IRVINE, CA, JULY 27, 2010

Kofax – nova verzija softvera za poslovne komunikacije

Kofax Communication Server 9.0 povećava mogućnosti za razmjenu informacija i automatizaciju i ubrzavanje poslovnih procesa

Kofax je objavio novo izdanje Kofax Communication Servera (KCS) koje automatizira prijem, razmjenu poslovno kritičnih informacija između aplikacija, uređaja i ljudi. KCS 9.0 donosi nove mogućnosti koje poboljšavaju integraciju ulaznih i izlaznih komunikacija te smanjuje ručne procese koji su sporiji i skloniji greškama.

KCS koordinira i obavlja automatsku razmjenu poslovnih informacija tako da integrira ulazne i izlazne komunikacijske kanale. Povezuje uređaje kao što su više-funkcijski periferni uređaji i telefonske sustave, koristeći tipove medija kao što su e-pošta, faks, SMS, MMS, govorna pošta i teleks aplikacijama koje je napisao SAP, IBM, Kofax i ostali dobavljači softvera. Uz KCS organizacije mogu razmjenjivati informacije u formatima koji najviše odgovaraju njihovim korisnicima i partnerima, omogućava se inteligentno preusmjeravanje, i pratiti tijek informacija potrebnih za poštivanje propisa i za ostale svrhe.

Nove mogućnosti koje se javljaju u KCS 9.0 su poboljšani Web servisi, prirodna integracija s Kofax Capture, pina potpora za Microsoft sustave, poboljšane mogućnosti za uzimanje i restauraciju sigurnosnih kopija, potpora za iduću generaciju Internet protokola, te certifikati za SAP i Cisco.


München, 30. srpnja 2010.

Fujitsu – jednostavniji, brži i ekonomičniji prelazak na Windows 7

DeskView Advanced Migration i DeskView Load za manju složenost infrastrukture

Fujitsu je predstavio DeskView Advanced Migration, novo rješenje koje omogućava jednostavniji i ekonomičniji prelazak na novi hardver i najnovije operacijske sustave kao što je Microsoft Windows 7.

DeskView Advanced Migration nadopunjuje Fujitsuovo rješenje Managed Workplace, koje velikim poduzećima pomaže pratiti i ažurirati informatičku infrastrukturu da bi postigli optimalnu izvedbu i učinkovitost.

Procjene pokazuju da na tržištu postoji više od 70 milijuna zastarjelih stolnih i prijenosnih računala. Mnoga računala rade na operativnom sustavu Microsoft Windows XP koji se bliži kraju svog tehničkog vijeka. Ovaj faktor, uz mogućnost većih troškova održavanja sustava za stolna i prijenosna računala bez jamstva, ističe potrebu poduzeća za početkom planiranja prelaska na ažurirana stolna i prijenosna računala koja rade na novijim operativnim sustavima kao što je Windows 7.

Međutim, migracija može biti skupa, dugotrajna i naporna, pa je važno da tvrtke razviju strategiju za održavanje njihove IT infrastrukture ažurnom. Već optimiziran za Windows 7, DeskView Advanced Migration je dizajniran za prijenos osobnih podataka i postavki što je moguće brže, jednostavnije i glatkije. Po završetku procesa DeskView Advanced Migration sigurno briše sve podatke na starim diskovima, tako da se višak hardvera može prodati ili odložiti bez rizika od narušavanja sigurnosti.

DeskView Advanced Migration nudi izbor nadogradnje za sve trenutno podržane Windows operacijske sustava i kompatibilan je s hardverom svih prodavača Windows stolnih i prijenosnih računala. Također je idealan za tvrtke koje se planiraju prebaciti na stolno računarstvo bazirano na oblaku, jer omogućuje stvaranje virtualne slike iz starih sustava, a može nadograditi virtualne kao i fizičke strojeve.

Za krajnje korisnike, postupak nadogradnje je gladak i bezbolan - svi dokumenti, aplikacije i personalizirane postavke ostaju netaknuti i spremni za uporabu odmah, uključujući prilagođene aplikacije i standardne softvere kao što su Microsoft Office, Outlook, veze, osobne mape i predlošci. Osim toga, Fujitsu nudi posebne uslužne elemente za preseljenje korporativnih i korisničkih podataka, te postavki za vlastite programe. To sve skupa pomaže tvrtkama da izbjegnu gubitak produktivnosti nakon prelaska na nove strojeve.

DeskView Load, dio Managed Workplace, razvijen je po uzoru na najbolju praksu primjenjivanu unutar Fujitsua kojom  se pojednostavljuje proces personalizacije pojedinih stolnih i prijenosnih računala. Instalacijom softvera i hardvera za razvijanje rješenja i upravljanje imovinom, Fujitsu DeskView Load štedi troškove kao i tijekom reinstalacija te za cijelog životnog vijeka proizvoda.


Munich, July 27, 2010 

Fujitsu – prvi ekrani s pozadinskom LED rasvjetom na tržištu

Cijeli raspon modela monitora obnovljen elegantnim LED ekranima koji štede energiju

Fujitsu je prva tvrtka koja je na tržištu ponudila cijeli raspon tankih, energetski štedljivih monitora koji koriste najnoviju LED tehnologiju za pozadinsku rasvjetu ekrana, koja daje izvrsni dinamički kontrast i bogatije, realističnija boje. Fujitsu je predstavio modele monitora s LED ekranima koji se kreću od ekonomičnih 19 inča do širokog ekrana od 27 inča

Modeli koji za pozadinsku rasvjetu koriste LED (light-emitting diode) umjesto CCFL (cold cathode fluorescent lamps) tehnologije troše i do 46 % manje energije.


SUNNYVALE, Calif.—July 29, 2010

NetApp – evolucija za unificirane 10-Gigabit Ethernet mreže

NetApp osigurava potporu za Intel Adapter, čime se korisnicima daju nove opcije da smanje troškove i poboljšaju performanse

NetApp je objavio da će osigurati potporu za Intel® Ethernet X520 obitelj SFP+10-Gigabit Ethernet (10GbE) server adaptera. Time se proširuje NetAppov sustav iskušanih Ethernet rješenja a korisnicima se nudi više načina da uvedu kompletnu infrastrukturu za optičke Ethernet veze (FCoE - Fibre Channel over Ethernet). Korisnici sada imaju na raspolaganju iskušana rješenja za prijelaz s Fibre Channel infrastrukture na visoko-performantnu FCoE infrastrukturu.

10GbE mreže daju jednostavni, fleksibilni i dobro poznati način za umrežavanja u dana centrima i predstavljaju temelj za cloud computing.


SILICON VALLEY, Calif.—July 28, 2010

NetApp i Cisco – kompletno rješenje za povezivanje dana centara s VMware virtualiziranim okolišima

Kompletno povezivanje putem optičkih kanala s VMware virtualiziranim okolišima

NetApp, Cisco i VMware su objavili rješenje za povezivanje preko optičkih vlakana (FCoE - Fibre Channel over Ethernet) za virtualne VMware okoliše. Ovo kombinirano rješenje osigurava potporu za FCoE s kraja na kraj te smanjuje broj uređaja i kabela potrebnih za konsolidaciju, virtualizaciju i automatizaciju data centara. Sada Ciscovi preklopnici za data centre i NetAppova FCoE rješenja za pohranu imaju potvrdu od VMwarea da rade s VMwareovim virtualiziranim okolišima.

Cisco, NetApp®, i VMware® su trenutno jedini isporučitelji opreme za umrežavanje, pohranu i virtualizaciju koji mogu kombinirati konsolidaciju, virtualizaciju i automatizaciju data centara u jednom jedinom provjerenom FCoE rješenju koje pokriva sve potrebe od jednog kraja do drugog.


PALO ALTO, Calif., July 27, 2010

VMware – novi program količinskog licenciranja

Sustav bodova po rangovima daje jednostavnu strukturu popusta za kupnju većih količina VMware softverskih licenci

Vmware je objavio novi program prodaje licenci (VPP - Volume Purchasing Program) za VMware. VMware VPP je osmišljen da kupcima širom svijeta pruži konzistentni, kumulativni sustav popusta za softverske licence, putem jednostavnog sustava bodova. Program pomaže da se do maksimuma iskoriste prednosti kupovanja licenci za VMware softver, te ostvare značajne uštede. VPP se kupcima nudi putem ovlaštenih VMware partnera.

Kroz VMware VPP, kupci se mogu učlaniti za VPP i zaraditi bodove kod kupnje bilo kojih VMware proizvoda ili usluga. Bodovi se skupljaju na korisnikovom računu i zbrajaju prema programu koji ima četiri razine, kod kojih svaka razina donosi dodatne inkrementalne popuste, koji se automatski primjenjuju na nove nabavke, ovisno o razini koju je kupac dostigao. Kupci mogu skupljati bodove tijekom razdoblja od osam kvartala, a stanje bodova mogu pratiti preko on-line portala. Popusti se kreću od 4% do 12% u odnosu na katalošku cijenu.


LAS VEGAS — July 28, 2010

Microsoft i Adobe – suradnja za zaštitu od on-line prijetnji

Microsoft je objavio da će proširiti svoj program aktivne zaštite (MAPP - Microsoft Active Protections Program) u okviru kojeg će od sada s Adobe Systemsom razmjenjivati informacije potrebne za zaštitu i sigurnost.

MAPP is je program suradnje koji omogućava razmjenu naprednih informacija o proizvodima i njihovim ranjivim mjestima s isporučiteljima softvera za zaštitu. Od jeseni 2010, Adobe će se pridružiti Microsoftu i dijeliti svoje informacije sa 65 članova MAPP programa širom svijeta.


19.07.10. – 25.07.10.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - July 20, 2010

Autonomy – automatizacija procesa pomaže fondu za upravljanje imovinom da postigne veću produktivnost i ostvari znatne uštede

Vodeća tvrtka za upravljanje imovinom i investicijama smanjila vrijeme obrade papirnatih dokumenata za 75 %, a vrijeme za preuzimanje novih klijenata za 70 %

Autonomy je objavio da je fond za upravljanje imovinom, Robert W. Baird & Co. (Baird) uveo Autonomy Process Automation. Potpomognut Autonomyevom jedinstvenom sposobnošću da razumije sadržaj dokumenata, Baird pretvorio svoje tradicionalni papirom opterećeni proces u automatizirani, elektronički proces. Rezultat toga je bilo smanjenje obrade papira od 75 %, u roku od prvih šest tjedana nakon uvođenja novog sustava, a trajanje procesa preuzimanja novih klijenata je skraćeno za 70 %.

Baird je međunarodna tvrtka koja se bavi upravljanjem imovinom i ulaganjima na tržištu kapitala, a urede ima u SAD, Europi i Aziji. Tvrtka je osnovana 1919 i ima više od 2.400 djelatnika.

Tradicionalno, kada Baird uspostavlja odnose s novim klijentom, prvo je bilo potrebno preuzeti svu papirnatu dokumentaciju od klijenta, te ručno upisati podatke u sustav za upravljanje sadržajima. Proces preuzimanja ima dodir s kritičnim poslovnim sustavima, mora se brinuti za poštivanje propisa te utječe na tvrtkin intelektualni kapital. To je bio vrlo radno-intenzivan i dugotrajan proces.

Sada, s paketom Autonomy Proces Automation, Baird je u stanju brzo pretvoriti sve papirnate informacije o novom klijentu u digitalne podatke, uz punu kontrolu, zaštitu i vidljivost za svaki korak u procesu preuzimanja klijenta. Rezultat je da je Baird sada u stanju obraditi duplo veću količinu informacija bez povećanja broja osoblja.


REDMOND, Washington, 21.7.2010

K2 - SAP-ov certifikat za K2 connect

K2 softver dobio certifikat za integraciju sa SAP aplikacijama

K2 je objavio da je njegov softver K2 connect, verzija 4.5 dobio certifikat za integraciju sa SAP aplikacijama.

SAP-ov centar za integraciju i certificiranje je potvrdio da se K2 connect 4.5 integrira sa aplikacijom SAP ERP 6.0, u cilju razmjene kritičnih podataka između paketa SAP Business Suite i tijekova poslova zasnovanih na K2 — bez ikakvog pisanja programskog koda. Poslovni procesi opisani pomoću K2 connect se mogu koristiti i ponovno koristiti u K2 procesima, aplikacijama zasnovanima na .NET tehnologiji, u SharePointu, te ostalim aplikacijama koje znaju koristiti Web servise.


Munich, July 22, 2010

Fujitsu - System Center Essentials 2010 za upravljanje informatičkim resursima

Virtualizacija servera nije bila nikad tako jednostavna kao s Microsoft SCE 2010 koji uključuje PRIMERGY ServerView

Fujitsu je objavio početak isporuka sveobuhvatnog rješenja za upravljanje informatikom, Microsoft Corp’s System Center Essentials 2010 (SCE 2010), unaprijed instaliranog i integriranog s Fujitsuovim PRIMERGY ServerView softverom za upravljanje sustavom.

Fujitsu nudi OEM verziju SCE 2010 koja, pošto uključuje ServerView, daje sjedinjeno rješenje pomoću kojeg se s jedne jedine konzole upravlja  širokim rasponom zadataka koji pokrivaju i fizičke i virtualne servere, klijente, hardver, softver i IT servise. SCE2010 je prema svojim tehničkim i cjenovnim karakteristikama prilagođen manjim i srednjim poduzećima kojima omogućava laku i jednostavnu virtualizaciju servera. Ovaj proizvod je komplementaran Fujitsuovom vlastitom softveru za upravljanje sustavom, ServerView Suite, koji sadrži mnoge komponente projektirane za veće i velike organizacije.


Munich, July 21, 2010

Fujitsu – nova nula-Watta tehnologija za PRIMERGY servere

Novi početni model PRIMERGY TX100 S2 Tower Server proširuje portfelj proizvoda koji se brinu za okoliš

Fujitsu je objavio PRIMERGY TX100 S2, novi, vrlo energetski učinkoviti početni model servera, po cijeni osobnog računala. Sustav je idealan za mala i srednja poduzeća koja žele konsolidirati poslove kao što su ispis preko mreže, arhiviranje podataka i mrežni diskovi. Osim ekonomične cijene, Fujitsuova Zero-Watt tehnologija svodi potrošnju energije na minimum.

Novi Fujitsu PRIMERGY TX100 S2 server se isporučuje sa Zero-Watt mogućnošću sličnoj Fujitsuovom Zero-Watt PC-u. Za razliku od konvencionalnih servera koji vuku male struje čak i kada su potpuno isključeni, PRIMERGY TX100 S2, kada je isključen, troši 0,0 Watta. Time se smanjuje i potrošnja energije u klima uređajima, te preko noći i vikendom štiti sustav od hakerskih napada.

Premda se PRIMERGY TX100 S2 potpuno isključuje, njime se ipak može upravljati na daljinu – server se može automatski probuditi u neko zadano vrijeme, pa se tada mogu izvršiti ažuriranja i održavanje.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – July 22, 2010

Symantec – objavljen izvještaj o sigurnosnim prijetnjama na mreži

Symantec je objavio izvještaj koji pokazuje da je u proteklih godinu dana znatno porastao postotak spama koji sadrži t.zv. skraćene linkove. Takav spam je na dan 30.04.2010 dosegao dnevnu špicu od 18 %, što znači 23,4 milijarde e-mail poruka sa spam sadržajem. I dnevni prosjeci pokazuju povećan broj takvih poruka. Izvještaj je pokazao da je u prosjeku za jedan posjet web stranici potrebno poslati 74.000 poruka e-pošte sa spamom. Najčešće posjećivane stranice sa skraćenim linkovima su imale više od 63.000 posjeta.

Analiza domena koje su bile blokirane zbog zloćudnih sadržaja tijekom godine 2010 je pokazala da su skoro 90 % od njih bile legitimne stranice koje su bile zaražene zloćudnim softverom bez znanja vlasnika stranica.


12.07.10. – 18.07.10.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - July 14, 2010

Autonomy – modul Meaning Based Coding za automatizaciju eDiscovery procesa

Priprema dokumente za eDiscovery reviziju promatrajući i učeći kako timovi pravnika kodiraju dokumente

Autonomy je objavio Autonomy Meaning Based Coding, novi modul koji će bitno smanjiti vrijeme i troškove vezane uz eDiscovery i reviziju dokumenata. Autonomy Meaning Based Coding koristi Autonomyevu patentiranu tehnologiju za prepoznavanje uzoraka na osnovu koncepta, da gleda i uči kako pravnički timovi kodiraju dokumente tijekom procesa revizije, te tako shvati odluke na osnovu kojih se vrši kodiranje. To razumijevanje omogućava da kodiranje zasnovano na smislu (Meaning Based Coding) koriste koncepte za kojima tragaju revizori pravnih dokumenata, te da ih ekstrapoliraju za automatsku analizu i kodiranje preostalih dokumenata, te za određivanje prioriteta koje će koristiti pravnički timovi.

Proces revizije dokumenata je često najkritičnija, vremenski najzahtjevnija i najskuplja faza u eDiscovery procesu. Da bi se mogao braniti neki slučaj, bitno je da se dokumenti pažljivo pregledaju da li odgovaraju i da li sadrže privilegirane informacije, te da li su kodirani da bi ih mogla koristiti i suprotne stranka. Uz dosadašnje tehnologije, to je uvijek bio proces pun rizika, koji je zahtijevao mnogo ljudskog rada i velike troškove.

Autonomy Meaning Based Coding, koji je komponenta Autonomyeve eDiscovery platforme, zamjenjuje skupi i greškama sklon ručni proces revizije, te omogućava pravničkim timovima da ubrzaju reviziju, postignu veću točnost i dobiju parnicu. Autonomy Meaning Based Coding gleda, uči i shvaća kako i zašto pravnici kodiraju dokumente na osnovu njihovog sadržaja. Već od prve odluke vezane za kodiranje, softver shvati koje su informacije relevantne, pa može bilo automatski kodirati preostale dokumente i pripremiti ih i odrediti im prioritete za drugostepenu reviziju, ili pravniku koji vrši reviziju točno predložiti kodiranje. Može se koristiti i za mjerenje točnosti tako da se izvrši naknadna revizija uzoraka dokumenata koji su revidirani ručno. Ova mogućnost je važna, jer ručne revizije mogu postati nekonzistentne, pa je važno minimalizirati rizike vezane uz to. Autonomyev Meaning Based Coding optimizira proces revizije dokumenata upotrebom jasno definiranog tijeka posla, koji se može obraniti na sudu, i koji omogućava da kompjuter iskoristi rad pravničkog tima da točno revidira skup podataka.

Autonomy Meaning Based Coding:

·  Pokreće ga Autonomyev IDOL (Intelligent Data Operating Layer), koji automatski shvaća smisao informacija koje se nalaze u svim oblicima strukturiranih i nestrukturiranih podataka, identificira relevantne koncepte i otkriva uzorke koji se pojavljuju u podacima.

·  Dio je Autonomyeve sveobuhvatne eDiscovery platforme, koja sadrži mogućnosti za identifikaciju, očuvanje, sakupljanje, obradu, analizu, reviziju i proizvodnju.

·  Može obraditi petabajte elektronički pohranjenih informacija (ESI – electronically stored information), na više od 120 jezika i u više od 1.000 tipova datoteka, uključivši i audio i video zapise.

·  Intuitivna 'instrument-ploča' omogućava, na osnovu ranijih odluka, revizijskom timu da brzo ustanovi kako treba kodirati dokumente

·  Autonomy Meaning Based Coding se može koristiti kao usluga na host serveru ili kao softver instaliran na vlastitom stroju, ili kao uređaj.


IRVINE, CA, JULY 12, 2010

Kofax – potpora za Microsoft SharePoint Server 2010

Integracija sa SharePoint platformom optimizira prihvat, obradu i arhiviranje transakcijskih poslovnih informacija

Kofax je objavio integraciju svog softvera Kofax Capture s nedavno objavljenim Microsoft® SharePoint® Serverom 2010. Kombinirano rješenje služi kao robusna platforma za prihvat, obradu i arhiviranje transakcijskih poslovnih informacija.

Microsoft SharePoint Server 2010 predstavlja najsuvremeniju platformu za poslovnu suradnju na korporacijskoj razini, jer omogućava korisnicima da se međusobno povežu, da brzo odgovore na promijenjene poslovne potrebe i smanje troškove unificirane infrastrukture. U kombinaciji s mogućnostima za prihvat koje donosi Kofax Capture, korisnici SharePoint Servera 2010 mogu upravljati i imati kontrolu nad dokumentima tijekom cijelog životnog ciklusa informacija, te da lako dijele, distribuiraju, spremaju i pristupaju informacijama.

Kofax Capture ubrzava poslovne procese tako da skenira dokumente i obrasce, te ih pretvara u točne, elektroničke informacije do kojih se lako dolazi, te ih isporučuje u aplikacije koje pokrivaju poslovne procese, baze podataka i sustave za upravljanje sadržajima. Pri tome Kofaxov softver brzo i točno prihvaća informacije bez obzira nalazile se one na papiru ili u elektroničkim datotekama, bez obzira da lis se nalaze u centralnom uredu ili na stolnim računalima u uredima širom svijeta.


TOKYO i REDMOND, Wash., July 12, 2010

Fujitsu i Microsoft proširuju partnerstvo na području globalnog cloud computinga

Windows Azure platforma će se koristiti u Fujitsuovim podatkovnim centrima; Fujitsu nudi nove usluge cloud computinga zasnovane na Windows Azure

Fujistu i Microsoft su najavili globalno partnerstvo na području cloud computinga koje Fujitsuu omogućuje da u svojim podatkovnim centrima razvija usluge zasnovane na Windows Azure. Fujitsu će klijentima i neovisnim proizvođačima softvera (ISV) ponuditi širok spektar novih cloud usluga, uključujući sistemske integracije, cloud migracije i upravljane usluge. Fujitsu će na platformi Windows Azure pokrenuti i vlastite aplikacije.

Nove Fujitsuove cloud usluge i rješenja temeljena na platformi Windows Azure bit će dostupna prvo u Fujitsuovim podatkovnim centrima u Japanu, a poslije i na drugim lokacijama širom svijeta. Fujitsu će kupcima pružati usluge na Windows Azure platformi također na globalnoj razini.

Microsoft intenzivno ulaže kako bi omogućio transformaciju u cloud computingu, a usluge zasnovane na Windows Azure će biti dodane Fujitsuovom cloud portfelju, podržavajući tri načina cloud "potrošnje" - infrastruktura kao usluga, aplikacija kao usluga i aktivnost kao usluga. Aktivnost kao usluga omogućuje korisnicima pretplatu na poslovne usluge (usluge više u poslovnom smislu, nego tehnološkom), što predstavlja značajan pomak u načinu na koji IT industrija stvara vrijednosti s pojavom poslovnih modela za stvaranje novih usluga. Kao rezultat proširenog partnerstva između Fujitsua i Microsofta, korisnici će jednostavno zadovoljiti nove poslovne scenarije koji zahtijevaju brzo skaliranje aplikacija i dobivanje usluga koje su predvidljive i odmah spremne za uporabu.

Microsoft je na svojoj svjetskoj partnerskoj konferenciji u Washingtonu najavio puštanje u proizvodnju ograničene količine rješenja zasnovanih na Windows Azure, ključnoj cloud platformi za pokretanje podatkovnih centara velikih pružatelja usluga i poduzeća. Kupci i inicijalni partneri poput Fujitsua koji koriste rješenja u svojim podatkovnim centrima, moći će birati između Microsoftovih Windows Azure i SQL Azure platformi.

Pored primjene Windows Azure rješenja u Fujitsuovim dana centrima, partnerstvo također uključuje razvoj Windows Azure baziranih rješenja za Fujitsuovu hardversku tehnologiju.

Fujitsu će školovati više od 5.000 konzultanata i programera koji će savjetovati kupce i velike pružatelje usluga u razvijanju i integriranju novih i postojećih aplikacija na platformi Windows Azure. Osim toga, Fujitsu i Microsoft će razviti prodajne i marketinške aktivnosti u svrhu daljnjeg promoviranja novih cloud usluga.

S iskustvom od više desetljeća i dokazanim rezultatima koje su ostvarili zajedno, Fujitsu i Microsoft mogu pružiti najveću potporu velikim i srednjim poduzećima u tranziciji i migraciji najvećih i najsloženijih okruženja u cloud servise – uz dodatnu korist od Fujitsuove stručnosti na polju telekomunikacija i mreža.


Munich, July 13, 2010

Fujitsu – server s 8 utora donosi x86 ekonomičnost u svijet računalstva za poslovno kritične potrebe

Dizajn 'bez ljepila' osigurava izuzetnu pouzdanost, dostupnost, i skalabilnost – plus fleksibilnost i brži povrat uloženih sredstava

Fujitsu je objavio početak globalnih isporuka za novu klasu industrijski standardnih servera, koji će ekonomske prednosti x86 sustava donijeti i na polje računalstva za poslovno kritične potrebe. To je novi PRIMERGY RX900 S1 x86 rack server s osam utora.

PRIMERGY RX900 S1 je predviđen za financijski sektor, javni sektor, te sve širi raspon djelatnosti gdje je potrebna visoka razina pouzdanosti za aplikacije koje su se do sada obrađivale isključivo na skupim i privatnim RISC/Unix sustavima. Novi, inovativni dizajn 'bez ljepila', u kombinaciji s uslugama i rješenjima koja donose Fujitsuove dinamičke infrastrukture, plus procesor iz Intel Xeon 7500 serije i nova Intel QuickPath Interconnect tehnologija, osiguravaju pouzdani okoliš za mission-critical obrade, uz troškove koji se mogu priuštiti.


Sunnyvale, CA, July 12, 2010

Fujitsu – posebno izdanje ScanSnap skenera

Fujitsu je objavio specijalno izdanje modela ScanSnap S1500 i ScanSnap S1300 skenera, razvijeno u suradnji s PFU Ltd., jednom od Fujitsuovih kompanija koja je razvila i proizvela ScanSnap. Radi se o posebnom ograničenom izdanju kojim se obilježava pedeseta godišnjica PFU-u. Modeli su ukrašeni premazima japanskog Urushi laka i zlatnim ukrasima. Lak premaz se nanosi stoljećima starom metodom nastalom u prefekturi Ishikawa, regiji poznatoj po izradi tradicionalnih japanskih lakiranih proizvoda, a u toj regiji je nastao i PFU.


REDMOND, Washington, 14.7.2010 17:00:00

K2 - K2 blackpearl sada ima potporu za Visual Studio 2010

K2 je objavio početak isporuka svog softvera za dizajn procesa s potporom za Visual Studio 2010.

K2 Designer for Visual Studio 2010 je jedna od komponenti paketa K2 blackpearl 4.5, kompletne platforme za workflow i BPM aplikacije i dobrom integracijom s Microsoftovim tehnologijama. Omogućava projektantima procesa i profesionalnim piscima softvera da kreiraju ili proširuju sofisticirane workflow i BPM procese a da pritom ne napuštaju dobro im poznati razvojni okoliš Microsoft


SUNNYVALE, Calif.—July 13, 2010

NetApp – učinkovitije upravljanje pohranom za VMware okoliše

NetApp je, kao potporu za novo izdanje VMware® vSphere™ 4.1, objavio novu integraciju upravljanja pohranom podataka koja će donijeti bolje performanse i skalabilnost za VMware vSphere okoliše. NetApp Virtual Storage Console korisnicima omogućava da centralno upravljaju sa svim NetApp kapacitetima za pohranu u VMware okolišima, direktno iz konzole za VMware vCenter™ Server i tako u potpunosti iskoriste prednosti virtualiziranih infrastruktura.

Virtualizirane infrastrukture proširuju ulogu administratora i traže od njih da posvete više vremena praćenju i upravljanju kapacitetima za pohranu. VMware® vCenter™ Server osigurava snažni alat za upravljanje i praćenje VMware vSphere™ okoliša, no administratori imaju i potrebu da lako i učinkovito upravljaju i kapacitetima za pohranu koji se koriste.

NetApp Virtual Storage Console kombinira najbolje tehnologije za pohranu da bi osigurala kompletno upravljanje u VMware infrastrukturama zasnovanima i na SAN i na NAS tehnologiji. Tijesno integrirana u VMware vCenter Server, konzola za pohranu omogućava VMware administratorima da s centralnog mjesta prate, dodjeljuju, kloniraju, uzimaju sigurnosne kopije i restauriraju podatke, te da repliciraju operacije za pohranu za okoliše virtualnih servera i stolnih računala, bez pomoći administratora za pohranu. Virtual Storage Console također pomaže da se postigne optimalno iskorištenje i poboljša odziv.


SUNNYVALE, Calif.—July 12, 2010

NetApp – integracija s Microsoftovim alatima za Cloud computing

NetApp je objavio poboljšanu integraciju s Microsoftom, s ciljem stvaranja rješenja za zaštitu podataka za pružatelje cloud servisa. To se postiže uporabom Microsoft Dynamic Data Center Toolkit for Hosters.

NetApp i Microsoft sada pružateljima usluga omogućavaju da i svojim malim i srednjim korisnicima ponude zaštitu podataka korporacijske klase, uz prihvatljive cijene.

Paket alata Dynamic Data Center Toolkit sadrži i primjere programskih instrukcija i smjernice za kreiranje cloud servisa koje pokreće Windows Server® 2008 R2 s Hyper-V™ i paketom Microsoft® System Center. NetApp je trenutno jedini proizvođač opreme za pohranu koji se potpuno glatko integrira s Dynamic Data Center Toolkitom.


Redwood Shores, Calif. – July 15, 2010

Oracle – izašlo novo izdanje Sun Ray softvera

Najnovije mogućnosti povećavaju učinkovitost, ubrzavaju pristup te korisnicima pružaju ugodniji rad. Pomažu da se ubrza prihvaćanja virtualizacije desktop računala.

Oracle je objavio najnovije izdanje svog Sun Ray softvera, verziju 5.

Sun Ray Software 5 je sigurno i ekonomično rješenje koje daje bogato virtualno desktop sučelje, koristeći Oracleove Sun Ray klijente ili tradicionalna PC računala.

Nove mogućnosti uključuju potporu za Oracle Enterprise Linux, proširenog klijenta za virtualni desktop, te Sun Ray konektor za VMware View 4.


PALO ALTO, Calif., July 13, 2010

VMware - VMware vSphere 4.1 i prošireni portfelj proizvoda za upravljanje virtualizacijom za Cloud Computing

Proširena platforma donosi performanse i učinkovitost za javne i privatne cloud infrastrukture

VMware je objavio VMware vSphere™ 4.1, najnoviju verziju VMware virtualizacijske platforme, kao i proširenje portfelja rješenja za upravljanje virtualizacijom.

Cloud computing predstavlja novi model za način na koji se informatičke usluge razvijaju, pružaju i koriste. VMware virtualizacija omogućava korisnicima da postave temelje za cloud computing tako da sakupe elastični skup računalnih resursa kojima će se moći prilaziti po potrebi, uz automatizaciju i upravljanje zasnovano na pravilima. Obitelj proizvoda VMware vSphere 4.1 i VMware vCenter™ su temeljna rješenja za korisnike i pružatelje usluga koji žele izgraditi privatne i javne cloud okoliše.


Zagreb, 15. srpnja 2010.

Microsoft Hrvatska - hrvatski tim „Think Green“ među najboljih 12 na finalu natjecanja Imagine Cupa u Varšavi,

Najviše pažnje na ovogodišnjem Imagine Cupu privukli su projekti koji pomažu osobama s poteškoćama sa sluhom, smanjuju potrošnju električne energije i koriste društvene medije kako bi potaknuli dobrovoljni rad na dobrobit zajednice. U finalnim natjecanjima Imagine Cupa u Varšavi sudjelovao je sa svojim rješenjem i „Think Green“, hrvatski tim s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Ekonomskog fakulteta u Splitu, probivši se među 12 najboljih projekata.

Microsoft Hrvatska je objavio da su prošloga su tjedna u Varšavi održana finalna natjecanja Microsoftovog Imagine Cupa, globalnog natjecanja koje je dio Microsoftove inicijative Unlimited Potential, a u kojemu se timovi iz cijeloga svijeta natječu u razvoju informatičkih rješenja i kreativnoj primjeni informatičkih tehnologija s ciljem poboljšanja kvalitete života, kao i razmjene znanja i ideja. U početnim fazama ovogodišnjeg Imagine Cupa sudjelovalo je više od 325.000 studenata iz čak 113 zemalja – svakom godinom ovo natjecanje sve više dobiva na važnosti i broj prijava raste – a hrvatski timovi posljednjih sedam godina odlaze na finalna natjecanja gdje nerijetko postižu vrlo dobre rezultate.

Hrvatsku je na ovogodišnjim završnim natjecanjima Imagine Cupa predstavljao tim „Think Green“ kojega su činili studenti dvaju splitskih fakulteta - Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje te Ekonomskog fakulteta. Njihovo rješenje je pokazalo kako se hrana može uzgajati u kontroliranim uvjetima uz pomoć programskog rješenja kojim se nadziru troškovi njezina uzgoja i istovremeno kontroliraju optimalni uvjeti potrebni biljkama.

Iako se „Think Green“ zbog nevjerojatno velike i oštre konkurencije nije probio do samoga finala, hrvatski je tim ove godine ipak ušao među najboljih 12 projekata na svijetu. Njihova je prezentacija u drugom krugu natjecanja bila zaista izvrsna te je i osmeročlani sudački tim pokazao velik interes za sam projekt.

U kategoriji u kojoj se natjecao i hrvatski tim „Think Green“ – razvoj softvera – ukupni je pobjednik Imagine Cupa Team Skeek s Tajlanda koji je razvio aplikaciju za prevođenje znakovnog jezika. U kategoriji razvoja embedded rješenja koja se mogu primijeniti u specijaliziranim uređajima pobjednik je tim s Tajvana s rješenjem za pronalaženje najvećih energetskih potrošača u domaćinstvu kako bi se vidjelo što troši najviše električne energije i koji je ukućanin odgovoran za koji dio računa, dok je filipinski tim By Implication dobio nagradu u kategoriji razvoja računalne igre, napravivši igru koja korištenjem društvenih medija pomaže mladim ljudima da se zainteresiraju i aktivno uključe u volontiranje.

Ove je godine glavni zadatak natjecanja bio je zamisliti svijet gdje tehnologija pomaže riješiti najteže probleme s kojima se ljudi danas susreću. Pomoć za osobe s poteškoćama sluha ili vida, aktivizam i ušteda energije odnosno učinkovito raspolaganje njome bili su tako najčešće teme studentskih radova. Smjernice natjecanja svake su godine usklađene s milenijskim ciljevima Ujedinjenih naroda, a pokretanjem projekta Imagine Cup Microsoft je od samoga početka orijentiran na razvoj novih znanja, kreativnosti i mašte, te korištenje novih tehnologija u edukaciji. E-vještine, inovacija i tehnologija značajni su elementi današnjeg obrazovnog procesa, a upravo Imagine Cup na globalnoj razini želi potaknuti razvoj kreativnosti kod mladih te u njih usaditi naviku cijelo životnog učenja i napredovanja.


05.07.10. – 11.07.10.


REDMOND, Washington, 8.7.2010

K2 – rješenje K2 for CRM na Microsoftovoj konferenciji za partnere, WPC 2010

K2 će na skoro dolazećoj Microsoftovoj svjetskoj konferenciji za partnere prikazati svoje dolazeće CRM rješenje

K2 će uskoro izdati K2 for CRM rješenje koje koristi K2-ov Web designer ugrađen u Microsoft Dynamics CRM, tako da korisnici mogu izgraditi tijekove posla i aplikacije zasnovane na procesima kao dodatak njihovim aplikacijama za obradu prodaje kupcima, servisiranje i marketing.

Ti tijekovi poslova su potpuno integrirani u CRM sustav, a pokretati se mogu ručno, ili na osnovu nekog događaja. Rješenja zasnovana na K2-ovim alatima mogu pokrivati i poslovne sustave, tako da aplikacije mogu izaći iz domene knjigovodstvenih aplikacija – na primjer, moguće je uređivati stavke u popisima u SharePointu.


IRVINE, CA, JULY 7, 2010

Kofax - RWE npower odabrao Kofax da bi pružio bolje usluge kupcima

Vodeća britanska tvrtka za distribuciju energije koristi Kofax za obuhvat više od šest milijuna dokumenata godišnje.

Kofax je objavio da će isporučiti rješenje za automatizaciju poslovnih procesa zasnovanih na dokumentima tvrtki RWE npower, vodećem kombiniranom isporučitelju energije u Velikoj Britaniji i članu Grupe RWE, jedne od vodećih europskih tvrtki za isporuku električne struje i plina.

RWE npower će primijeniti kompletno Kofaxovo rješenje, uključivši Kofax Capture, Kofax Capture Network Server, Kofax Transformation Modules, Kofax Communication Server i VirtualReScan (VRS) softver. Rješenje će tvrtki omogućiti da skenira, klasificira i vadi podatke iz otprilike šest milijuna dokumenata koje godišnje prima od svojih kupaca, a dolaze na papiru, putem faksa, kao e-pošta i kao prilozi porukama e-pošte. Slike dokumenata i podaci će se zatim spremati u repozitorij za pohranu i upravljanje elektroničkim sadržajima, te u knjigovodstveni sustav, koji se nalaze u RWE npowerovom data centru u Njemačkoj.


Tokyo, July 07, 2010

Fujitsu - ServerView Resource Orchestrator za osiguranje resursa za Cloud servise

Novi softver za upravljanje sustavom osigurava bržu i lakšu automatsku dodjelu sistemskih resursa

Fujitsu je predstavio softver za upravljanje sustavom, ServerView Resource Orchestrator. Ova tehnologija je sastavni dio Fujitsuove standardizirane globalne cloud platforme, objavljene u travnju ove godine.

ServerView Resource Orchestrator omogućava organizacijama da brže i fleksibilnije reagiraju na promjene u potrebama za internu informatiku, tako da uvode princip 'samoposluživanja' u tehnologiju za dodjelu informatičkih resursa za poslovne aplikacije.

ServerView Resource Orchestrator je snažni softver za upravljanje koji može automatski osiguravati resurse za fleksibilne, cloud-ready IT arhitekture, a pripremu novog sustava ubrzati i do 90 % u odnosu na vrijeme potrebno kada se to radi ručno.

Postavljanje sustava se zasniva na korisnikovim odgovorima na niz jednostavnih pitanja o informatičkim potrebama, a resursi se uzimaju iz bazena 'sirovih' računalnih resursa i tako potpuno automatski osiguravaju fizički ili virtualni serverski resursi, uključivši i pohranu i mrežne veze. Sve se odvija na osnovu predložaka koje korisnici mogu i prilagođavati svojim potrebama, biblioteci unaprijed konfiguriranih slika sustava.

ServerView Resource Orchestrator je namijenjen organizacijama koje namjeravaju uvoditi cloud okoliše, a idealan je i za pružatelje javnih cloud servisa.


Asia Pacific, 05 July, 2010

Fujitsu – snaga, pokretnost, sofisticiranost: Fujitsu LifeBook PH520.

Fujitsu je objavio Fujitsu LifeBook PH520, tanki i lagani notebook sa punom funkcionalnošću osobnog računala koji za procesor ima energetski učinkoviti AMD Athlon™ II Neo Dual-Core procesor K325.

Težina računala je otprilike 1,4 kg a dimenzije su mu 285 mm (Š) x 209 mm (D) x 25,4 mm (V). Kupci mogu birati boju kućišta – dijamantsko crna ili jarko crvena. Vanjski dio kućišta je sjajan i gladak, dok je unutrašnjost mat-crna i pod prstima ostavlja osjećaj metalne površine.

LifeBook PH520 je opremljen integriranom ATI Mobility Radeon™ HD 4225 grafikom. LifeBook PH520 ima aplikaciju za zajedničko korištenje DVD uređaja s drugim računalima u bežičnoj mreži. Rad na baterije je do 4,8 sata, a tipkovnica je otporna na prolivene tekućine.


Munich, July 06, 2010

Fujitsu – proširen PRIMERGY portfelj dinamičke kocke, zbog 'sve u jednom' fleksibilnosti servera

Prošireni raspon nudi prvi Quad-Socket x86 Blade za skalabilnost i visoke performanse

Fujitsu je objavio početak isporuka širom svijeta tri nova server blejda za svoje PRIMERGY BX900 'Dynamic Cube -  x86 blade sustav'. Novi dodaci, uključivši i a quad-socket blade, svi doprinose učinkovitom hardveru, ponudi usluga i rješenja od Fujitsu Dinamičkih infrastruktura s najnovijom Intel Xeon procesorskom tehnologijom.

Što je novo:

·  Novi četvero-utorski PRIMERGY BX960 S1

·  Druga -generacija PRIMERGY BX920 S2, za aplikacije ovisne o prometu na diskovima

·  PRIMERGY BX924 S2, savršena platforma za virtualizaciju


CAMBRIDGE, UK and SAN FRANCISCO - July 2, 2010

Autonomy – početak isporuka  CA poruka zasnovanih na IDOL-u

Korisnici uživaju koristi naprednih mogućnosti i reda veličine povećanja performansi, konceptualnog razumijevanja informacija

Autonomy je objavio da njegova jedinstvena korporacijska IDOL (Intelligent Data Operating Layer) platforma zasnovana na smislu, sada zna koristiti i nedavno kupljeni Message Manager. Proizvod je preimenovan u Autonomy Message Manager.

Integracija Autonomy IDOL-a u Message Manager donosi naprednu automatizaciju zadacima za upravljanje informacijama zasnovanima na IDOL-ovim mogućnostima da shvati smisao informacija. To značajno smanjuje razinu ručnog truda oko klasificiranja, praćenja i upravljanja velikim i rastućim količinama podataka.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018