nv-1008

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2010. – kolovoz


u ovom broju:

 30.08.10. – 05.09.10.

-  Najava - Mobility Day 2010: Zagreb, 23.09.10

-  Autonomy – najveća pravnička tvrtka na svijetu odabrala Introspect

-  Autonomy –u Gartnerovom kvadrantu vodećih u kategoriji upravljanja Web sadržajima

-  K2 – vodeća tvrtka za on-line igre koristi K2 da skrati vrijeme procesa kroz četiri odjela

-  Kofax – rješenje za prihvat dokumenata za Češku Republiku

-  Fujitsu – novi, manji LIFEBOOK T580 - ulaz u liniju Fujitsuovih tablet računala

-  Fujitsu – zlatna Tech Awards Circle nagrada za skener ScanSnap

-  NetApp – integracija s VMware® vCloud™ Directorom donosi bolju fleksibilnost i učinkovitost

-  NetApp – maksimalna desktop učinkovitost za korisnike VMware® View™ 4.5

-  Symantec – rješenja za pouzdanu virtualizaciju poslovno-kritičnih aplikacija

-  VMware – proširena strategija za cloud infrastrukturu, predstavljeni novi proizvodi za informatiku kao servis

-  VMware – platforma za cloud aplikacije, za informatiku kao servis

-  VMware i Novell - SUSE Linux Enterprise Server za VMware®

-  VMware – vizija za iduće desetljeće u informatičkoj tehnologiji

-  Microsoft i Temenos – test dokazao da su na njihovoj platformi mogući i najmasovniji bankarski poslovi za rad sa stanovništvom

-  Microsoft – miš na sklapanje, za prijenosna računala

23.08.10. – 29.08.10.

-  Autonomy – platforma za upravljanje rizicima u pravnim tvrtkama, zasnovana na smislu

-  Autonomy – platforma zasnovana na smislu informacija, za pravničku tvrtku

-  K2 – pokrenut službeni program izobrazbe

-  Kofax – raste udio na tržištu u dva najznačajnija segmenta

-  Fujitsu – novi LIFEBOOK AH530 GFX model s visokim grafičkim performansama

-  NetApp – značajna dostignuća i dobri poslovni rezultati

-  Microsoft Hrvatska – konferencija KulenDayz 2010

-  Microsoft – kako će jedan korisnik prelaskom na Microsoftov softver za virtualizaciju uštedjeti milijune

16.08.10. – 22.08.10.

-  Autonomy – proglašen vodećom tvrtkom na polju on-line ispitivanja

-  Kofax – softver za vodećeg australskog pružatelja outsourcing usluga za poslovne procese

-  Symantec – virtualizacija poslovno kritičnih aplikacija uz puno pouzdanje

-  Fujitsu - infrastrukturni paketi Zero Client: novi način za 'plug & play' virtualizaciju desktopa

-  Fujitsu - LIFEBOOK SH530; performanse, stil i ekonomična cijena

09.08.10. – 15.08.10.

-  Kofax – softver za bolju obradu podataka o ljudskim resursima za američke oružane snage

-  Fujitsu – početni modeli biblioteka na vrpcama nadograđeni novom generacijom jedinica magnetskih vrpci

-  Symantec – ažuriran Backup Exec 2010, koji sada štiti više podataka i daje bolje sučelje

-  VMware –Zimbra Appliance od sada na raspolaganju korisnicima VMwarea

-  VMware - SpringSource tc Server pomaže zdravstvenoj organizaciji pri uvođenju aplikacija

02.08.10. – 08.08.10.

-  Fujitsu – super kompjuter za simulacije kod istraživanja lijekova protiv raka

-  NetApp – pojačana integracija sa Symantecom povećava učinkovitost korisničke informatike

-  Symantec – istraživanje pokazalo da neograničeni period čuvanja podataka uzrokuje skupe greške pri upravljanju informacijama

-  VMware - Hyperic 4.4 za poboljšano praćenje aplikacija na virtualnoj infrastrukturi


30.08.10. – 05.09.10.


Najava - Mobility Day 2010: Zagreb, 23.09.10

Tvrtke Mobendo d.o.o. i Citus d.o.o. organiziraju skup Mobility Day 2010 koji je namijenjen IT profesionalcima koji se bave Microsoft mobilnom tehnologijom, poslovnim aspektima sustava, razvoju aplikacija, infrastrukturi ili održavanju. Na zamolbu organizatora i smatrajući da će teme skupa biti zanimljive i čitateljima Novosti, prenosimo ovu obavijest.

Skup se održava 23. rujna 2010. godine u hotelu Antunović, Zagrebačka Avenija 100a, 10000 Zagreb.

Predavanja će držati vodeći strani i domaći stručnjaci na području mobilnog razvoja i mobilnog poslovanja. Naglasak ovogodišnje konferencije je na novoj inačici Microsoft mobilne platforme – Windows Phone 7.

Predavanja će biti podijeljena na tri segmenta:

·  Poslovni smjer namijenjen je IT rukovoditeljima, savjetnicima i donosiocima poslovnih odluka. U ovom smjeru će biti govora o vrijednosti uvođenja mobilnih uređaja u svakodnevno poslovanje, uz prikaz konkretnih primjera iz prakse.

·  Razvojni smjer namijenjen je projektantima i razvojnim inženjerima, sa predznanjem o u radu sa alatom Visual Studio. Predavanja su fokusirana na primjenu postojećih znanja u razvoju mobilnih rješenja, sa naglaskom na Windows Phone 7

·  ITPro smjer namijenjen je projektantima i sistem inženjerima koji žele čuti više o integraciji sa poslužiteljima, kao što je Exchange Server, SQL Server, Office Communication Server, ali i o održavanju i masovnoj implementaciji uređaja u poslovnoj okolini.

Sudionici će se upoznati s najnovijim mobilnim tehnologijama i rješenjima baziranim na Microsoftovim proizvodima. Također će imati priliku doznati više i o posljednjim Microsoftovim proizvodima, kao što su SQL Server CE, Windows Phone 7, Visual Studio 2010 for Windows Phone - podrška za razvoj mobilnih rješenja koja dolazi uz Visual Studio.

Svaki sudionik konferencije dobit će konferencijske materijale, poklone, posebne ponude i promotivne materijale sponzora. Organizatori i sponzori osigurali su bogate i atraktivne nagrade za sudionike.

Organizatori su nas upozorili da je potvrđeno da će na konferenciji biti pokazan i fizički primjerak Windows Phone 7 uređaja, te da se organiziraju i pred-konferencijske radionice za izradu aplikacija za Windows Phone 7, iPhone i Android platforme.

Prijavite se što prije jer je broj polaznika ograničen, a Early Bird sa 30% popusta traje do 13.9.2010. Detaljne informacije o sadržaju, rasporedu predavanja, te procesu prijava potražite na službenim web stranicama http://www.mobilityday.com.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - September 2, 2010

Autonomy – najveća pravnička tvrtka na svijetu odabrala Introspect

Najveća pravnička tvrtka na svijetu usvojila obrade zasnovane na smislu, preglede i pripremu za kompleksne parnice

Autonomy je objavio da je pravnička tvrtka Clifford Chance odabrala Autonomy Introspect, rješenje za obradu, pregled i pripremu materijala za kompleksne parnice i istraživanja u skladu sa zakonskim propisima. Clifford Chance je jedna od vodećih pravničkih tvrtki na svijetu, koja ima 29 ureda u 20 zemalja i oko 3.200 pravnih savjetnika. Autonomy Introspect je odabran zahvaljujući njegovim jedinstvenim mogućnostima prepoznavanja smisla informacija, koje uključuju pretraživanja i po ključnim riječima i po konceptu, analizi skoro dupliciranih informacija i upitima zasnovanim na smislu, te njegove masivne skalabilnosti koja ide do kapaciteta od petabajta, te sposobnosti da obradi i shvati sve tipove podataka i sve jezike. Autonomy Introspect se može koristiti na host računalima, na računalima na lokaciji ili u hibridnim rješenjima, a može obrađivati audio, video i bogato-medijske zapise uz sve ostale tipove elektronički pohranjenih informacija (ESI - Electronically Stored Information).

Autonomy Introspect koristi Autonomyevu tehnologiju zasnovanu na smislu, IDOL (Intelligent Data Operating Layer), i daje odgovor za svaku fazu kompleksnog parničkog procesa. IDOL može identificirati slične dokumente čak i kada su ih pripremali različiti autori, i kad su spremljeni u datotekama različitih formata, čime se osigurava kompletnost rezultata i postiže znatno ubrzanje i povećanje učinkovitosti procesa revizije dokumenata.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - September 1, 2010

Autonomy –u Gartnerovom kvadrantu vodećih u kategoriji upravljanja Web sadržajima

Autonomy je objavio da ga je analitičarska kuća Gartner u svom Magičnom kvadrantu svrstala u kvadrant vodećih u kategoriji upravljanja Web sadržajima.

Magični kvadrant (Magic Quadrant) je zaštićena Gartnerova metoda za svrstavanje raznih ponuđača proizvoda i usluga, za razne kategorije. Magični kvadrant je grafički prikaz položaja nekog ponuđača na tržištu, u nekom određenom vremenskom periodu. To je prikaz Gartnerove analize o tome kako se pojedini ponuđači vrednuju na osnovu kriterija koje je Gartner definirao za taj segment tržišta.

Ponuđači se prema kriterijima kompletnosti ponude i sposobnosti da isporuče ono što nude svrstavaju u četiri kvadranta: Vodeći, Izazivači, Vizionari, Igrači u nišama. Treba imati na umu i to da Gartner ne daje preporuku za nekog dobavljača, proizvod ili uslugu prikazanu u Magičnom kvadrantu, niti savjetuje čitatelje da moraju odabrati nekog od prikazanih dobavljača – kvadrant treba tretirati isključivo kao alat pri istraživanju.


POSTED DATE: 2.9.2010 18:30:00 (GMT+2)

K2 – vodeća tvrtka za on-line igre koristi K2 da skrati vrijeme procesa kroz četiri odjela

Korisnik je pomoću K2 i SharePointa izradio automatizirano rješenje za elektroničke obrasce koje je optimiziralo 24 procesa, smanjio papirnati posao i dobio mogućnost upravljanja procesima.

Kompanija VNG iz Ho Chi Minha u Vijetnamu zapošljava 1.200 djelatnika i bavi se on-line igrama i Internet sadržajima i na tom polju je vodeća je tvrtka u jugoistočnoj Aziji.

VNG je koristio aplikaciju PaperKiller za procese za upravljanje financijama, zgradama, ljudskim resursima i informatičkom tehnologijom. Aplikacija je uspjela zamijeniti posao na papiru, no svi koraci za odobrenja su se ipak morali voditi ručno.

Sustavi, koji su razvijeni u vlastitoj kući na .NET Framework platformi, nisu bili standardizirani, pa su korisnici često bili zbunjeni jer nisu znali kamo poslati zahtjeve i tko je ovlašten za razne tipove odobrenja. Nadalje procesi nisu bili vidljivi niti su sadržavali mogućnosti za upravljanje.

VNG je upotrijebio K2 i automatizirao ukupno 24 eForm procesa, koji pokrivaju četiri odjela. Nove, optimizirane aplikacije koriste skoro svi djelatnici u VGN-u, vremena trajanja procesa su skraćena, povećana je produktivnost, rad tvrtke je postao konzistentniji i poboljšano je komuniciranje.

Rješenja zasnovana na K2 su rukovoditeljima omogućila i itekako potreban uvid u procese i informacije o sustavu. Rukovoditelji sada mogu uklanjati neučinkovite korake i donositi odluke na osnovu dobrih informacija.

Cijeli sustav radi na Microsoftovom SharePointu, dok K2 upravlja tokovima posla, pravilima i načelima, obavještavanjem i eskalacijom, te za pripremu izvještaja. VNG je obrasce razvio koristeći Microsoftov InfoPath, što je ubrzalo uvođenje za tri puta.

Automatizirani procesi:

·   Odjel Informatike: otvaranje novog korisnika, liste za slanje poruka, otvaranje portova, instaliranje softvera, resetiranje lozinki, pristup resursima, seljenje resursa

·   Odjel za administraciju i upravljanje zgradama: nabava, papirnica, taxi, posuđena oprema, telefonski kodovi i interni brojevi

·   Odjel za ljudske resurse: tečajevi za jezike, naknada troškova za mobitele, nove posjetnice, molbe za raskid radnog odnosa

·   Odjel za financije i knjigovodstvo: obračun putnih naloga, isplata, akontacije, rezervacija hotela za posjetitelje, odobravanje planova, roba, odobrenje punih naloga, inventura osnovnih sredstava


IRVINE, CA, SEPTEMBER 2, 2010

Kofax – rješenje za prihvat dokumenata za Češku Republiku

Ugovorena isporuka softvera i hardvera za Agenciju za obrazovanje, za aplikaciju koja će poboljšati obradu podataka o ispitima

Kofax je objavio da je u suradnji sa svojim lokalnim partnerom u Češkoj, AutoContom, sklopio ugovor s državnom agencijom za obrazovanje za rješenje za prihvat dokumenata.

Obrazovna agencija, koja upravlja programima ispita u cijeloj zemlji, uvesti će module Kofax Capture, Kofax Transformation Modules i digitalne skenere pomoću kojih će vršiti prihvat informacija iz više od osam milijuna stranica dokumenata s ispita iz više od 1.500 srednjih škola. Tako prikupljene slike dokumenata i podaci će se usmjeriti na centralnu lokaciju na obradu i pohranu u sustavu za upravljanje sadržajima, da kasnije budu lako dostupni. Kofaxovo rješenje će agenciji omogućiti da obradi podatke o ispitima na brz i točan način, te da kreira standardizirani, učinkoviti sustav za arhiviranje ispitnih dokumenata i rezultata.


Munich, September 02, 2010

Fujitsu – novi, manji LIFEBOOK T580 - ulaz u liniju Fujitsuovih tablet računala

LIFEBOOK tablet PC računalo je kombinacija pokretnosti ekrana osjetljivog na dodir i udobnosti rada s tipkovnicom

Fujitsu je predstavio novi, manji, no sa svim mogućnostima opremljeni tablet PC, LIFEBOOK T580, s ekranom od 10,1 inča. Oslanjajući se na Fujitsuovih 20 godina iskustva s konvertibilnim PC računalima, LIFEBOOK T580 je uspio ugurati sve mogućnosti i svu tehnologiju notebook računala pune veličine u manji, lakši i jeftiniji paket.

Fujitsuov LIFEBOOK T580 je fleksibilna alternativa za rad u pokretu. Nema više frustracija zbog tromog odziva jer se koristi znatno snažniji procesor, a tu su i praktična i rješenja koja olakšavaju svakodnevne poslove, kao n.pr. tipkovnica, dva USB priključka, čitači za SD kartice i SmartCard, Web kamera, te izlazi za VGA monitore i HDMI ekrane visoke rezolucije.

LIFEBOOK T580 je težak tek 1,4 kg, a pretvara se iz notebooka u touch screen tablet PC jednostavnim zakretanjem ekrana, koji za tu svrhu ima jedinstveni sustav za zakretanje u dva smjera. Time se omogućava puni način rada s ekranom osjetljivim na dodir, uključivši više-dodirni način rada za četiri prsta, te do 14 različitih gesta za upravljanje i raznih mogućnosti za dvostruko kucanje, skrolanje, zoomiranje i rotiranje. Za rad s pisaljkom se koristi dvostruki digitalizator (Dual Digitizer), a operacijski sustav Microsoft Windows® 7 prepoznaje rukom pisane tekstove u 26 jezika, te govorne komande.


Sunnyvale, CA, August 30, 2010

Fujitsu – zlatna Tech Awards Circle nagrada za skener ScanSnap

Fujitsu ScanSnap S1300 izabran među vrhunskim tehnološkim proizvodima, uslugama, dobavljačima i pojedincima u kategoriji hardvera za male urede i kućnu uporabu

Fujitsu je objavio da je njegov skener proglašen pobjednikom u Tech Awards Circle natječaja, u kategoriji hardvera za male urede i kućnu uporabu. Pobjednike je odabrao nezavisni krug kritičara i novinara, na osnovu širokog raspona dostignuća – od inovacija za proizvode i tehnologiju, preko talentiranog vođenja do inovativnog inženjeringa.

Tech Awards Circle nagrađuje proizvode, usluge, dobavljače i pojedince koji su svojim doprinosima utjecali na informatičku industriju. Nagrade se dodjeljuju za razne kategorije, za svaku kategoriju zlatna, srebrna i brončana nagrada.

Skener Fujitsu ScanSnap S1300 je projektiran da bude alat koji se lako koristi, koji će potrošačima i poslovnim ljudima pomoći da povećaju produktivnost, i to jednostavnim pritiskom na dugme. ScanSnap S1300 nudi inteligentnu obradu dokumenata koji se protežu preko više listova papira, radi u duplex režimu rada i kompaktan je. Uređaj je malih dimenzija i ima mogućnost napajanja putem USB priključka ili mrežnog adaptera. Automatski uvlakač dokumenata ima kapacitet od 10 listova papira, a mogu se skenirati obje strane, brzinom od do 8 stranica u minuti. S1300 automatski prepoznaje veličinu i boju svakog dokumenta, detektira i ispravlja eventualno zakošeni papir, te slike prikazuje u pravilnoj orijentaciji i uklanja prazne stranice. Pritiskom na gumb se može odabrati izlaz u obliku pretraživog PDF dokumenta ili spremiti kao Word i Excel datoteke. ScanSnap S1300 može skenirati i podatke s posjetnica.


SAN FRANCISCO, Calif.—August 31, 2010

NetApp – integracija s VMware® vCloud™ Directorom donosi bolju fleksibilnost i učinkovitost

NetApp je na konferenciji VMworld 2010, objavio integraciju s VMware vCloud™ Directorom, što će ojačati NetAppov položaj na tržištu zajednički korištene pohrane za virtualizirane okoliše. VMware vCloud Director omogućava pružanje na cloud tehnologiji zasnovanih informatičkih usluga za privatne i javne oblake. Pokriveni su svi načini rada – od rada na zahtjev, preko plaćanja kako se koristi (pay-as-you go), sve do korporacijskih servisa. Korisnici sada mogu odmah osjetiti prednosti učinkovite pohrane, zaštite podataka i brze dodjele resursa u virtualiziranim VMware infrastrukturama.

NetAppova integracija s VMware vCloud Directorom će administratorima omogućiti automatizaciju i uvođenje virtualnih resursa potrebnih korisnicima aplikacija. NetAppov sustav za pohranu svodi na minimum kapacitete potrebne za svaki novi virtualni resurs koji se pokrene u zajednički korištenom okolišu, jer koristi tehnologije za 'tanku dodjelu' (thin provisioning) i de-duplikaciju. Integrirana tehnologija za zaštitu podataka stvara kopije podataka koje zauzimaju malo prostora i koje se mogu spremiti bilo lokalno, bilo na udaljenim sustavima, te tako u cloud okolišu osigurati i sigurnosne kopije i oporavak nakon katastrofa.


SAN FRANCISCO, Calif.—August 31, 2010

NetApp – maksimalna desktop učinkovitost za korisnike VMware® View™ 4.5

NetApp i VMware demonstrirali skalabilnost i performanse

NetApp je na konferenciji VMworld 2010, kao potporu za novo objavljeni VMware View™ 4.5, objavio da integracija njegovih tehnologija za unificiranu pohranu podataka korisnicima VMware View 4.5 omogućava da postignu veću učinkovitost pohrane i skalabilnost virtualnih desktopova, uz bolje desktop performanse za krajnje korisnike. NetApp i VMware su u suradnji izgradili referentnu arhitekturu za virtualne desktope za 50.000 korisnika, koja osigurava potrebnu veličinu bez žrtvovanja performansi.

U virtualnom desktop okolišu, svaka virtualna mašina može sadržavati isti operacijski i aplikacijski softver, i može biti povezana sa stotinama ili tisućama korisničkih dokumenata i prezentacija koji se protežu preko više desktopova. Kao rezultat toga, može se desiti da potrebni kapacitet za pohranu naraste na desetke, pa čak i stotine terabajta, što ima veliki utjecaj na performanse, a svakako i troškove, te probleme oko upravljanja resursima za pohranu i infrastrukturom za virtualne desktopove. NetApp pomaže korisnicima da ostvare kontrolu i smanje troškove pohrane za VMware® View™ desktopove.


SAN FRANCISCO, Calif. – August 31, 2010

Symantec – rješenja za pouzdanu virtualizaciju poslovno-kritičnih aplikacija

Symantec je objavio razvoj ključnih tehnologija koje će korisnicima pomoći da učinkovitije uvedu i zašite svoje bitne aplikacije i baze podataka koje rade u virtualnom okolišu, te da njima upravljaju. Sigurnost i zaštita, dostupnost i zaštita podataka su ograničavali mnoge organizacije pri pokušajima da iskoriste pune prednosti virtualizacije aplikacija kritičnih za njihovo poslovanje, kao što su CRM, ERP i e-pošta. Symantecova integrirana rješenja za sigurnost i zaštitu, visoku dostupnost, upravljanje krajnjim točkama, upravljanje pohranom te za sigurnosne kopije i oporavak omogućavaju korisnicima svih veličina da iskoriste prednosti virtualizacije, znajući da su njihove poslovno-kritične aplikacije sigurne, dostupne i da se mog oporaviti ako dođe do katastrofe.

Symantec je također objavio i Symantec VirtualStore, novo rješenje projektirano da smanji troškove pohrane u VMware okolišima. VirtualStore je na softveru zasnovano NAS rješenje koje odvojeno i nezavisno skalira servere i pohranu, učinkovito dodjeljuje resurse virtualnim mašinama, te osigurava naprednu optimizaciju pohrane u VMware okolišima. VirtualStore je razvijen u suradnji s VMwareom i uklapa se u VMwareove alate za upravljanje kao što su VMware vCenter Server i VMware vMotion™.

Symantec NetBackup 7 osigurava zaštitu i u fizičkim i u virtualnim okolišima i integrira se s VMware vStorage APIs for Data Protection, i ima potporu za VMware vSphere™ 4.1, te osigurava ugrađenu virtualnu mašinu za de-duplikaciju.

Symantec Backup Exec 2010 pomaže malim i srednjim organizacijama pri uzimanju sigurnosnih kopija i restauraciji. Može restaurirati cijele virtualne mašine, ili granularne podatkovne objekte. Backup Exec 2010 sadrži potporu za VMware vSphere 4.1.

Symantec Critical System Protection prati pokušaje upada i štiti VMware vSphere host i guest pojave pomoću višeslojnog sustava kontrole.


SAN FRANCISCO, Calif., August 31, 2010

VMware – proširena strategija za cloud infrastrukturu, predstavljeni novi proizvodi za informatiku kao servis

VMware vCloud™ Director donosi novi model za isporuku i korištenje IT servisa kroz hibridne oblake. Obitelj proizvoda VMware vShield™ daje odgovore na izazove sigurnosti i zaštite u oblacima. VMware vCloud™ Datacenter Services osiguravaju sigurne okoliše za pružatelje usluga

VMware je na konferenciji VMworld 2010 objavio svoju viziju za moderne informatičke infrastrukture i objavio nove proizvode i usluge za cloud computing.

IT as a Service je transformacija informatike na pristup koji se više koncentrira na poslovne potrebe i čiji je fokus na učinkovitosti rada, konkurentnosti i brzom odzivu na nove potrebe.

VMware vCloud Director mijenja način na koji se isporučuju informatičke usluge i načine na koji im korisnici pristupaju i kako ih koriste. Oslanjajući se na VMware vSphere, VMware vCloud Director omogućava kreiranje "virtualnih data centara" (VDC) kojima se upravlja putem unaprijed definiranih pravila.

Obitelj proizvoda VMware vShield™ daje poboljšanu sigurnost i zaštitu za virtualizirane i cloud Vmware okoliše.

VMware vCloud™ Datacenter Services hibridni oblaci korporacijske klase koje pružatelji usluga nude kao cloud servise.


SAN FRANCISCO, Aug. 31, 2010

VMware – platforma za cloud aplikacije, za informatiku kao servis

New VMware vFabric™ uključuje moderni okvir za aplikacije i integrirane platformske servise koji osiguravaju brzu, prenosivu i optimalnu uporabu cloud infrastrukture

Vmware je na konferenciji VMworld 2010 predstavio svoju strategiju i rješenja za platformu za cloud aplikacije, koja će piscima softvera omogućiti razvoj i korištenje modernih aplikacija koje na inteligentni način koriste informacije zajednički s infrastrukturom, da se osiguraju maksimalne performanse aplikacija, kvaliteta usluge i iskorištenje infrastrukture.

Platforma za cloud aplikacije VMware vFabric™ je kombinacija okvira za razvoj Spring Java i platformskih servisa koji uključuju laki server za aplikacije, globalno upravljanje podacima, sustav za slanje poruka, spreman za cloud okoliš, dinamičko raspoređivanje poslova i upravljanje performansama aplikacija. Aplikacije izrađene pomoću VMware vFabrica daju dobre performanse i prenosive su preko heterogenih cloud okoliša.


SAN FRANCISCO – Sept. 1, 2010

VMware i Novell - SUSE Linux Enterprise Server za VMware®

Korisnici prihvaćaju informatiku kao servis

VMware i Novell su na konferenciji VMworld 2010 objavili početak isporuka SUSE Linux Enterprise Servera za VMware®. To je prvi korak u proširenoj suradnji koja je najavljena u lipnju 2010. Rješenje je predviđeno da smanji složenost informatičkih sustava i ubrza evoluciju korisnika do kompletno virtualiziranih dana centara. Uz SUSE Linux Enterprise Server for VMware®, korisnici koji kupe licencu za VMware vSphere™ i pretplatu će također dobiti i pretplatu za zakrpe i ažuriranja za SUSE Linux Enterprise Server for VMware®, bez dodatnih troškova. Nadalje, VMware će ponuditi i mogućnost kupnje usluga stručne pomoći za SUSE Linux Enterprise Server for VMware®.


SAN FRANCISCO, Aug. 30, 2010

VMware – vizija za iduće desetljeće u informatičkoj tehnologiji

Informatika u obliku servisa će koristiti visoko virtualiziranu infrastrukturu, moderni pristup razvoju i pristup bilo gdje, bilo kada.

VMware na konferenciji VMworld 2010 objavljuje strategiju i proizvode koji će omogućiti da korisnici informatiku shvate ne kao mjesto troška, nego kao uslugu.

IT kao servis znači da se informatika orijentira više na poslovnu stranu, na učinkovitost poslovanja i brzi odziv na nove potrebe.

Srž VMwareove strategije za informatiku kao servis je infrastruktura koja će omogućiti model u kojem će korisnici koristiti informatiku kao samoposluživanje. Takav pristup će biti moguć zbog toga što će postojati konzistentna pravila te usklađivanje resursa s poslovnim potrebama. Po ovom modelu će fizičke granice, koje su do sada određivale korporacijsku informatiku, postepeno nestajati, jer će se uspostavljati skup logičkih resursa koji će se sastojati od resursa koji postoje u vlastitom dana centru i resursa koje osiguravaju vanjski pružatelji usluga ili javni cloud servisi, no bez smanjenja sigurnosti, zaštite i kvalitete usluge. Za krajnjeg potrošača IT usluga, rezultat će biti praktički neograničeni resursi, koji se mogu dobiti na zahtjev, uz troškove i razine performansi koji su usklađeni s poslovnim prioritetima.

Za razlogu od dosadašnjih velikih promjena u informatici, koje su u većini slučajeva zahtijevale kompletnu zamjenu hardverske i softverske infrastrukture, VMwareova vizija za infrastrukturu je zasnovana na proširenju postojećeg hardvera i softvera te postignuću ciljeva na evolucionarni, a ne revolucionarni način.


REDMOND, Wash., i GENEVA — Sept. 1, 2010

Microsoft i Temenos – test dokazao da su na njihovoj platformi mogući i najmasovniji bankarski poslovi za rad sa stanovništvom

Testiranje performansi dokazalo revolucionarne tehnološke opcije za velike banke, koje dramatično smanjuju troškove ključnih bankarskih transakcija.

Microsoft i Temenos Group, globalni isporučitelj bankarskog softvera su objavili uspješni završetak usporedbenog testa koji je izmjerio visoke performanse i vrhunsku skalabilnost sustava TEMENOS T24 (T24) na Microsoft SQL Server 2008 R2 i Windows Server 2008 R2 data centru.

Okoliš za testiranje je stvoren da odgovara stvarnim količinama bankarskih transakcija za rad sa stanovništvom. Kreirano je 25 milijuna klijentskih računa i 15 milijuna klijenata raspoređenih preko 2.000 bankarskih filijala. Kod vršnog opterećenja je sustav obrađivao više od 3.400 transakcija u sekundi u on-line testovima, te uz prosjek od preko 5.200 obračuna kamata i glavnice u sekundi tijekom završnih obrada na kraju poslovnog dana. Test je pokazao skoro potpuno linearnu skalabilnost (95 %) u izgradnji konačne hardverske konfiguracije.

Ovaj test je proveden u sklopu strateškog saveza između Temenosa i Microsofta, koji je najavljen prošle godine, a kojemu je cilj razvoja optimiziranog bankarskog rješenja zasnovanog na Microsoftovoj tehnologiji, pomoću kojeg će se moći značajno povećati učinkovitost rada u velikim bankama. Gore navedeni rezultati i velika skalabilnost SQL Servera 2008 R2 čine kombinaciju T24 i Microsoft tehnologija sve privlačnijom ponudom.


REDMOND, Wash. — Sept. 1, 2010

Microsoft – miš na sklapanje, za prijenosna računala

Najnoviji Microsoftov miš se sklapa i tako postaje stvarno prenosivi uređaj.

Arc Touch Mouse

Arc Touch Mouse

Microsoft je objavio novi model miša koji pokazuje da će miš i dalje biti važni uređaj za upravljanje računalima. Model Arc Touch Mouse, je prvi iš koji se spljošti da ga bude lakše prenositi, a zatim se prije uporabe savine, da bi bio udobniji za rad. Novi miš ima novu Microsoftovu traku za navigaciju povlačenjem prsta – polagano povlačenje prsta daje polagani skroling, a udarac ultra-brzi. Ovaj miš će se vrlo svidjeti korisnicima prijenosnih Windows PC računala – njihove torbe za prijenos računala više neće imati izbočinu tamo gdje je spremljen klasični miš. Arc Touch Mouse postane plosnat na samo jedan dodir prstom.

Arc Touch Mouse je na najširem mjestu tanji od 15 milimetara, pa lako stane u torbu ili džep. Oblik mu se iz zavinutog u ravni i obratno mijenja jednim jednostavnim pokretom, čime se miš ujedno i isključuje/uključuje. Miš je i vrlo izdržljiv i projektiran je za godine i godine rada.

Arc Touch Mouse ima kapacitivnu trakicu osjetljivu na dodir, koja zamjenjuje kotačić za skrolanje, te tri dodirna 'gumba' dva za skakanje za stranicu gore/dolje a srednji se može programirati za funkciju po volji. Miš čak koristi i tehnologiju koja simulira vibracije koje bi korisnik osjetio kad okreće kotačić na klasičnom mišu.

Arc Touch Mouse radi na skoro bilo kakvoj podlozi, za vezu služi mali Nano primopredajnik koji se kada nije u uporabi sprema u dno miša. Napajanje je pomoću dvije AAA baterije koje su dovoljne za šest mjeseci rada. Miš ima dvobojni indikator koji pokazuje stanje baterije, tako da će korisnici znati da su baterije pri kraju.


23.08.10. – 29.08.10.


Las Vegas, NV - August 23, 2010

Autonomy – platforma za upravljanje rizicima u pravnim tvrtkama, zasnovana na smislu

Platforma pokriva cijeli raspon i značajno umanjuje rizike. Najkompletniji portfelj alata za upravljanje rizicima u pravnim tvrtkama

Autonomy je objavio prvo na tržištu kompletno rješenje za upravljanje rizicima u pravnim tvrtkama, zasnovano na smislu informacija. Autonomy Risk Management platforma koristi Autonomyev IDOL (Intelligent Data Operating Layer), koji se koristi u više od 2000 pravničkih tvrtki. Autonomy Risk Management kombinira module Autonomy Client Intake, Conflicts Manager, Legal Hold, Records Manager, i Supervisor, te na jednoj te istoj platformi osigurava alate za upravljanje svim vrstama rizika.

IDOL-ova jedinstvena sposobnost da razumije, analizira i djeluje na osnovu značenja informacija spremljenih u bilo kojem obliku i na bilo kojem jeziku, omogućava da Autonomy Risk Management platforma automatski shvati međusobne odnose između podataka, te da prati i primjenjuje pravila putem svih komunikacijskih kanala. Rezultat toga je da pravničke tvrtke mogu pretvoriti svoje klasične i ručne procese za upravljanje rizicima u automatizirane, te tako ubrza obradu, poveća točnost i ostvari uštede. Pri tome se olakšava i poštivanje pravnih propisa os zaštiti podataka.

Na ovoj platformi se mogu koristiti slijedeći moduli:

Client Intake – za preuzimanje klijenata, uz potrebne provjere i početnu procjenu rizika.

Conflicts Manager – za upravljanje konfliktima. Omogućava da se prije preuzimanja novih poslova provjeri da li bi moglo doći do sukoba interesa.

Legal Hold – za zamrzavanje stanja iz pravnih razloga. Autonomyeva platforma za upravljanje rizicima dozvoljava tvrtkama da podatke sačuvaju na njihovom originalnom mjestu, te da na njih primjene sveobuhvatna pravila potreban za očuvanje, bez obzira na oblik i lokaciju gdje se podaci čuvaju.

Records Manager – za upravljanje zapisima. Korisnicima omogućava brz pristup do pravih informacija, u pravo vrijeme, čime se osigurava točnost komuniciranja s klijentima. Etički zidovi osiguravaju privatnost, dok moduli za upravljanje klasifikacijom, periodima čuvanja i brisanja informacija osiguravaju učinkovito upravljanje svim informacijama o klijentima i slučajevima.

Supervisor – za propisno upravljanje elektroničkim komunikacijama, da se izbjegnu štete, disciplinski postupci, sankcije i globe zbog odavanja informacija. Autonomyeva platforma za upravljanje rizicima omogućava pravnicima da primjene inteligentna pravila za sve vrste komunikacija, uključivši e-poštu, razgovore na društvenim medijima, te snimkama telefonskih konverzacija i razgovora, bilo da su se komunikacije odvijale između pravnika i klijenata, bilo među pravnicima u istoj tvrtci. Ta pravila se primjenjuju u stvarnom vremenu, bilu u točki slanja, bilo kada se arhiviraju u okviru sveobuhvatne strategije za čuvanje potrebnih i brisanje zastarjelih informacija.


Las Vegas, NV - August 23, 2010

Autonomy – platforma zasnovana na smislu informacija, za pravničku tvrtku

Pravnička tvrtka koristi Autonomyeve proizvode da poveća produktivnost pravnika i pruži bolje usluge klijentima

Autonomy je objavio da se je Bingham McCutchen LLP, jedna od svjetski vodećih pravničkih tvrtki, s više od 1100 pravnika u 13 ureda u SAD, Europi i Aziji, odlučio za sve upravljanje sadržajima i znanjem standardizirati na Autonomyevu platformu za upravljanje podacima, zasnovanu na smislu.

Bingham je korisnik Autonomya od godine 2003, a koristi proizvod iManage WorkSite da bi svojim pravnicima osigurao okoliš za suradnju u okviru kojeg pohranjuju sve dokumente vezane za razne slučajeve, te sustav koji prati ažuriranja, ključne događaje, te komuniciranja s klijentima. Sustav se pokreće pomoću Autonomyevog infrastrukturnog softvera IDOL (Intelligent Data Operating Layer). Ohrabreni uspješnom primjenom sustava WorkSite, Bingham je nedavno odabrao i druge dodatne Autonomyeve proizvode, kako bi zadovoljio svoje potrebe vezane za poštivanje pravnih propisa o zaštiti podataka - iManage Universal Search (IUS), iManage Records Management i iManage ConflictsManager.

IUS će korisnicima omogućiti brzo pronalaženje dokumente vezane za neki slučaj, bez obzira na lokaciju i repozitorij u kojem su pohranjeni. iManage Records Management će osigurati rješenje za upravljanje životnim ciklusom svih zapisa, uključivši u to i fizičke i elektroničke dokumente. iManage ConflictsManager će pomoći da se izbjegnu situacije u kojima bi moglo doći do sukoba interesa.


25.8.2010 17:00:00 (GMT+2)

K2 – pokrenut službeni program izobrazbe

K2 je javio da je širom svijeta pokrenut program tečajeva pod nazivom "K2 Solutions Professional”. Prvi tečaj iz programa je o znanjima i vještinama potrebnim za razvoj korporacijskih rješenja na K2 platformi.

Na svim materijalima novog programa je otisnut žig "K2 Official Learning Resource™", kako bi se ovaj službeni program razlikovao od raznih lokalno razvijenih tečajeva.

Kandidati koji uspješno završe program "K2 Solutions Professional" će steći dokazano iskustvo u dizajnu i uvođenju rješenja za srednje i velike organizacije.

Sadržaj tečaja

·   Uvod i pregled

·   Dizajn i uvođenje procesa

·   Upravljanje podacima

·   Arhitektura platforme

·   Događaji i obavijesti o njima

·   Utjecaj na sigurnost i zaštitu

·   Izvještavanje, poslovno-obavještajne informacije i praćenje aktivnosti

·   Dnevnik događaja i dijagnostika

·   Prilagođavanje i proširenje


IRVINE, CA, AUGUST 24, 2010

Kofax – raste udio na tržištu u dva najznačajnija segmenta

Analitičarska kuća Harvey Spencer Associates je navela Kofax kao vodeću tvrtku u segmentima prihvata dokumenata i transakcija.

Kofax je objavio da izvještaj kojeg je izdala nezavisna analitičarska kuća Harvey Spencer Associates, potvrđuje da je Kofax povećao svoj udio na tržištu softvera za prihvat podataka i pratećih usluga. Udio na ukupnom tržištu za godinu 2009 je bio 11%, u usporedbi s udjelom od 10% godinu dana ranije. Izvještaj "The 2010-11 Worldwide Market for Document Capture Software" procjenjuje da će ukupno tržište rasti od 2 milijarde USD u 2009 na preko 3 milijarde USD u godini 2013. Izvještaj je potvrdio da je Kofax zadržao svoj dominantni vodeći položaj u segmentu prihvata dokumenata, te da je, po prvi puta imenovan i kao vodeća tvrtka u segmentu prihvata transakcija.

Segment prihvata dokumenata pokriva skeniranje, indeksiranje i izvoz slika dokumenata i indeks podataka. Izvještaj kazuje da Kofax drži 25 % tržišta u tom segmentu, što je za osam posto više od najbližeg konkurenta. Segment prihvata transakcija, koji se definira kao skeniranje, klasificiranje i vađenje poslovno kritičnih podataka, te nakon toga izvoz slika dokumenata i podataka u poslovne procese. Izvještaj kazuje da Kofax vodi i u tom segmentu, s 13 % udjela na tržištu. Ta dva segmenta pokrivaju "korporacijske" segmente i predstavljaju više od 64 % vrijednosti ukupnog tržišta.


Munich, August 27, 2010

Fujitsu – novi LIFEBOOK AH530 GFX model s visokim grafičkim performansama

Novi notebook s vanjskom grafikom i brzim procesorom daje visoke performanse uz konkurentnu cijenu

Fujitsu je predstavio novi model notebook računala LIFEBOOK AH530 koji ima vanjsku grafičku karticu s 1 GB video memorije. LIFEBOOK AH530 GFX je namijenjen korisnicima kojima treba zahtjevna grafika, aplikacije za rad sa slikama i video zapisima. Model kombinira visoke performanse s tankim i stilskim računalom, uz konkurentnu cijenu.

Grafička kartica je ATI Mobility Radeon HD550v sa posebnom vido memorijom od 1 GB. korisnici mogu birati između jedinica Blu-ray diska ili DVD pogonske jedinice, a LIFEBOOK AH530 GFX modeli su opremljeni novim Intel® Core™ procesorima. Ekran je 15,6 inča, širokog formata i s HDMI izlazom za pregled sadržaja na vanjskom ekranu.

Kućište je tanko i nudi se u dvije boje: sjajno crna i tinta-plava. Tipkovnica je otporna na prolivenu tekućinu, a ima i punu numeričku tipkovnicu.


Sunnyvale, Calif. — August 18, 2010

NetApp – značajna dostignuća i dobri poslovni rezultati

NetApp je objavio poslovne rezultate za prvi kvartal financijske godine 2011, koji je završio 30.07.2010. Prihodi za taj kvartal su iznosili 1,14 milijardu USD, u usporedbi s prihodima od 838 milijuna za isti kvartal prošle godine.

"Uz porast ukupnog prihoda od 36% i prihoda od proizvoda za 51% u odnosu na prethodnu godinu, NetApp je novu financijsku godinu započeo s izvrsnim zamahom", izjavio je Tom Georgens, predsjednik i izvršni direktor.

NetApp procjenjuje da će prihodi za drugi kvartal financijske godine 2011 biti u rasponu od 1,16 do 1,21 milijarde USD; da će se broj dionica u drugom kvartalu povećati za oko 6 milijuna dionica, te da će zarada po dionici biti oko 0,35 do 0,38 USD po dionici.

Pored dobrih prihoda, NetApp je u tom kvartalu i proširio strateške odnose s Microsoftom i ostalim partnerima, kako bi korisnicima pomogao i olakšao prijelaz na cloud computing okoliš. NetApp, VMware, i Cisco su ojačali svoju suradnju i objavili nova rješenja koja povećavaju učinkovitost data centara njihovih korisnika. Pored toga, NetApp je učinio nekoliko značajnih koraka i osvojio više nagrada vezanih za način na koji korisnici prihvaćaju ključne tehnologije i jedinstvenu NetAppovu korporacijsku kulturu.

Rezultati suradnje:

·   NetApp i Microsoft su optimizirali upravljanje data centrom i ubrzali cloud computing. NetApp je ostvario tijesniju integraciju s Microsoftovom tehnologijom kako bi korisnicima olakšao upravljanje njihovim virtualiziranim okolišima i kako bi izgradili privatne i javne računalne oblake.

·   NetApp se integrirao i s Microsoftovim kompletom alata, što će olakšati posao pružateljima cloud servisa malim i srednjim korisnicima, koji će sada imati . zaštitu podataka koju su si do sada mogle priuštiti samo velike korporacije.

·   NetApp je objavio i rješenja za Microsoft SharePoint® Server 2010 okoliše. NetApp® SnapManager® 6.0 for Microsoft SharePoint 2010 i ostala nova rješenja za pohranu će korisnicima omogućiti gladak prijelaz na SharePoint 2010.

·   NetApp, Cisco, i VMware su objavili rješenje za veze putem optičkih vlakana (FCoE - Fibre Channel over Ethernet) za dinamički data centar i VMware virtualne okoliše.

Dostignuća i nagrade:

·   NetApp je svojom tehnologijom za pohranu podataka prešao exabajt barijeru. NetApp je postao prvi isporučitelj opreme za pohranu koji je postigao kapacitet pohrane za više od exabajt pohranjenih podataka, uz primijenjenu de-duplikaciju. NetApp je uveo više od 87.000 de-dupliciranih sustava za pohranu a više od 12.000 korisnika je ostvarilo koristi od njegovog portfelja proizvoda za učinkovitu pohranu.

·   NetAppovi kupci su kupili više od petabajta Flash Cache memorija.

·   NetApp je osvojio i dobra mjesta na popisima 'najboljih organizacija – poslodavaca' – treće mjesto u Washington DCu, prvo u Švicarskoj

·   NetApp RTP data centar je prvi data centar koji je osvojio ENERGY STAR® oznaku američke agencije za zaštitu okoliša.


Zagreb, 27. kolovoza 2010

Microsoft Hrvatska – konferencija KulenDayz 2010

Microsoft Hrvatska organizira treću regionalnu konferenciju KulenDayz 2010, koja će se održati u Parku prirode Kopački rit i besplatna je za sve sudionike. Konferencija je namijenjena svim informatičkim profesionalcima koji će osim druženja imati priliku diskutirati o naprednim temama iz područja programiranja, upravljanja projektima i sistemske infrastrukture.

im službenog dijela predavanja i neformalnih druženja, sudionici imaju organiziran poludnevni izlet u Parku prirode Kopački rit gdje će se moći sudjelovati u organiziranim


REDMOND, Wash. — Aug. 25, 2010

Microsoft – kako će jedan korisnik prelaskom na Microsoftov softver za virtualizaciju uštedjeti milijune

Globalna građevinarska tvrtka očekuje da će prelaskom s VMwarea na Microsoft smanjiti troškove za upravljanje serverima za 30 %.

Microsoft je objavio da je CH2M HILL, jedna od vodećih tvrtki na globalnoj razini koja se bavi građevinarstvom, dobavom, konstrukcijom, upravljanjem i građevinskim radovima, prešla sa VMwareovog softvera na Microsoftov softver za virtualizaciju i upravljanje. Kupac kroz slijedećih tri do pet godina očekuje uštede veće od 3, 2 milijuna USD. Također očekuju da će se smanjiti i posao oko administracije servera za 30 %, te da će se tako moći koncentrirati na strateške poslove kao što su virtualizacija područnih ureda, nadogradnja infrastrukture i planiranje informatičke arhitekture.

Tvrtka CH2M HILL je u periodu od 2005 do 2007 godine uvela VMware ESX da bi virtualizirala 350 servera u svom data centru i 100 servera u regionalnim uredima. Kada su se potkraj 2007 pojavili znakovi ekonomskih poteškoća, CH2M HILL je odlučio da mora potražiti ekonomičnije rješenje za virtualizaciju.

Prelaskom s VMwarea na Microsoft će se na licencama za softver uštedjeti 280.000 USD, a sada će biti moguće nešto poduzet u vezi sa 600 servera instaliranih na lokacijama na terenu – namjera je svake godine virtualizirati po njih 20%. Uz uštedu od 5.000 USD po serveru, to znači uštedu od 3 milijune u razdoblju od slijedećih tri do pet godina.


16.08.10. – 22.08.10.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - August 17, 2010

Autonomy – proglašen vodećom tvrtkom na polju on-line ispitivanja

Izvještaj nezavisne istraživačke kuće je Autonomy svrstao na prvo mjesto za trenutnu ponudu na tržištu, strategiju za proizvod, korporativnu strategiju i prisutnost na tržištu.

Autonomy je objavio da je u izvještaju za kolovoz 2010, pod naslovom "The Forrester Wavetm: Online Testing, Q3 2010." imenovan globalno vodećom tvrtkom za infrastrukturni softver za korporacijske korisnike.

Istraživačka kuća Forrester Wave je napisala o Autonomyu:

"Autonomy Optimost je komponenta Autonomyeve Promote linije proizvoda, koja sadrži upravljanje Web sadržajima IDOL platformu za pretraživanje i analize. Autonomyeva vizija za integraciju online testinga u korporacijsku optimizaciju je neodoljiva po svojoj širini primjene i dubini mogućnosti."

"Autonomy se ističe opcijama za administraciju i uvođenje, te širinom tehnika za ispitivanje."

"Autonomy se koncentrirao na inovativnu i snažnu tehnologiju  koja marketinškim stručnjacima pomaže izgraditi uvjerljive, privlačne i neodoljive on-line doživljaje."

"Autonomieva marketinška platforma zasnovana na smislu se oslanja na tvrtkinu jedinstvenu sposobnost da automatski shvati smisao, analizira i djeluje u skladu sa svim oblicima informacija, te pokreće sveobuhvatni portfelj marketinških aplikacija koje će poslovnim korisnicima pomoći da osvoje udio na tržištu i pokrenu rast."


IRVINE, CA, AUGUST 17, 2010

Kofax – softver za vodećeg australskog pružatelja outsourcing usluga za poslovne procese

Kofax je objavio da je značajno proširio ugovor s vodećim australskim pružateljem outsourcing usluga za poslovne procese (BPO - business process outsource) u Australiji.

Da bi mogla ispuniti rastuće zahtjeve svojih korisnika, tvrtka će proširiti uporabu Kofax Capture i Kofax VirtualReScan softvera. Tako će se osigurati prihvat i obrada dodatnih šest milijuna dokumenata godišnje, za korisnike širom Australije. Novi dokumenti dolaze od novog korisnika, koji se bavi zdravstvenim osiguranjem. Kofaxova rješenja će se koristiti za prihvat, klasifikaciju i vađenje podataka iz više od deset milijuna faktura, obrazaca s odštetnim zahtjevima, pošte i pratećih dokumenata iz sfere osiguranja koje osiguravatelj prima godišnje.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – August 17, 2010

Symantec – virtualizacija poslovno kritičnih aplikacija uz puno pouzdanje

ApplicationHA i VirtualStore štite sustave od zastoja i optimiziraju pohranu u VMware okolišima

Symantec je objavio dva rješenja za virtualizaciju poslovno kritičnih aplikacija, Symantec ApplicationHA i Symantec VirtualStore. Ta rješenja će korisnicima omogućiti da uz puno pouzdanje virtualiziraju svoje aplikacije na VMware platformama, te da troškove svedu na minimum. ApplicationHA i VirtualStore su rezultat opširne suradnje između Symanteca i VMwarea.

Symantec ApplicationHA je zasnovan na Veritas Cluster Server tehnologiji i osigurati će visoku dostupnost za poslovno kritične aplikacije u VMware okolišima. Symantec VirtualStore je zasnovan na Veritas Storage Foundation tehnologiji i predstavlja rješenje za upravljanje pohranom na VMware virtualnim mašinama, koje osigurava brzu dodjelu resursa (provisioning) za servere i virtualne desktopove, efikasno kloniranje i ubrzano 'bootanje' virtualnih mašina. I ApplicationHA i VirtualStore su u potpunosti integrirani s VMware alatima za upravljanje, kao što su VMware vCenter Server.


Munich, August 20, 2010

Fujitsu - infrastrukturni paketi Zero Client: novi način za 'plug & play' virtualizaciju desktopa

Pred-konfigurirani paketi za brzo i lako uvođenje virtualiziranih desktopova

Fujitsu je predstavio infrastrukturne pakete Zero Client, koji u jednoj kutiji daju kompletnu infrastrukturu za virtualna stolna računala (VDI - virtual desktop infrastructure). Fujitsuovi revolucionarni paketi spremni za uvođenje sadrže svu opremu potrebnu za infrastrukturu virtualnog desktopa, uključivši PRIMERGY server, Fujitsu Zero Cliente, perifernu opremu, i svu mrežnu opremu, sve u jednom paketu, iz jednog izvora. Kupci trebaju samo procijeniti koliko njihovi krajnji korisnici trebaju radnih mjesta, a pred-konfigurirani su spremni za pokret. Kako se sve više i više poslovnih korisnika odlučuje za prednosti koje pruža Zero Client, kao alternativu rješenjima sa stolnim računalima, Fujitsu nudi kompletno rješenje koje se lako uvodi čak i u najmanjim organizacijama.

U srcu svake konfiguracije je Fujitsu PRIMERGY server i Fujitsuovi Zero Client klijentski uređaji. Fujitsuov Zero Client je 'najmršaviji' klijentski uređaj koji se danas može naći na tržištu. PRIMERGY server sadrži VMwareov sloj za virtualizaciju – nudi se sa i bez pred-konfiguriranog, unaprijed instaliranog Windows Server softvera.

Postoje četiri infrastrukturna paketa, od kojih svaki sadrži dodatni ekran, miša i tipkovnicu, za administriranje servera. Paketi Basic15 i Basic50 su idealna rješenja za tvrtke koje već imaju softver i samo trebaju hardver da bi uvele Zero Client infrastrukturu, dok paketi Complete20 i Complete50 dodaju i pred-instalirani serverski operacijski sustav, plus mrežne mogućnosti kao što je Active Directory za upravljanje domenom. paketi su namijenjeni organizacijama za do 50 radnih mjesta, dok za poduzeća koja trebaju više radnih mjesta, Fujitsu nudi rješenja izrađena po mjeri.

Fujitsuove Zero Client infrastrukturni paketi se potpuno uklapaju u postojeća serverska i desktop rješenja, a uvođenje se može proširiti kad uredskim PC računalima dođe kraj životnog ciklusa. Time se dobiva laka skalabilnost i fleksibilnost za postepeni rast, što je posebno važno u mnogim malim i srednjim poslovnim organizacijama.


Asia Pacific, 18 August, 2010

Fujitsu - LIFEBOOK SH530; performanse, stil i ekonomična cijena

Fujitsu LIFEBOOK SH530, s ekranom od 13,3 inča donosi inovacije i vrijednost koja je veća od očekivane. Pored funkcionalnosti i mogućnosti naprednog notebook računala, tu je i avangardni dizajn i veliki stil.

Fujitsu je objavio Fujitsu LIFEBOOK SH530 – notebook visokih performansi i široke funkcionalnosti i velikih mogućnosti, koji donosi brzinu i novi dizajn.

LIFEBOOK SH530 je težak oko 1,99 kg i dolazi u srebrnastom kućištu i zrači elegancijom. procesor je Intel® Core™ i5-460M, a chipset je Intel® HM55 Express Chipset. Operacijski sustav je Windows® Home Premium (64-bitni), a za pohranu je to opcija za disk od 500GB, a memorija je 4GB DDR3 1066 MHz.

Ekran od 13,3 inča je odostraga osvijetljen LED rasvjetom i ima rezoluciju od 1366 x 768 pixela. Grafička kartica je 2D/3D ATI Mobility Radeon™ koja ima potporu za Microsoft DirectX®11. Tu je i HDMI izlaz za High Definition LCD TV, pa LIFEBOOK SH530 može poslužiti i kao stroj za zabavu.


09.08.10. – 15.08.10.


IRVINE, CA, AUGUST 10, 2010

Kofax – softver za bolju obradu podataka o ljudskim resursima za američke oružane snage

Softver će prihvatiti više od 200 milijuna dokumenata na godinu

Kofax je objavio da će isporučiti rješenje za prihvat podataka vezanih za ljudske resurse za jednu od grana američkih vojnih snaga.

Za obradu će se koristiti Kofaxov softver Kofax Capture, Kofax Transformation Modules, Kofax Front Office Server, Kofax Communication Server i ostali, pomoću kojeg će se skenirati, klasificirati, indeksirati i obraditi više od 200 milijuna dokumenata vezanih uz zapošljavanje godišnje.

Standardizacijom na Kofaxov softver, agencija će značajno poboljšati nivo usluga aktivnim vojnim osobama, veteranima i njihovim obiteljima širom svijeta.


Tokyo, August 10, 2010

Fujitsu – početni modeli biblioteka na vrpcama nadograđeni novom generacijom jedinica magnetskih vrpci

ETERNUS LT20, LT40 i LT60 s LTO-5 jedinicama magnetskih vrpci štede prostor, vrijeme i troškove

Fujitsu je objavio da će njegove biblioteke vrpci ETERNUS LT20, LT40 i LT60 biti opremljene idućom generacijom LTO pogonskih jedinica magnetskih vrpci, LTO-5. Ugradnjom nove tehnologije za vrpce, Fujitsuovi početni modeli ETERNUS LT serije će brže čitati ili pisati na vrpcu i trebati će manji broj utora za medije, čime će zbog jedinica većeg kapaciteta ostvariti uštede kod pohrane podataka.

Kapacitet novih modela ide do 3 TB, što je otprilike duplo u odnosu na ranije LTO-4 i odnosno četiri puta više od modela s LTO-3 vrpcama. To znači da na isti tlocrt poda stane više podataka, čime se štedi energija za napajanje i energija za hlađenje prostora, te se odgađa potreba proširenja biblioteka. Osim toga, vrpce LTO-5 su troše manje energije nego raniji modeli i imaju veću brzinu prijenosa podataka.

Nove vrpce mogu čitati i pisati vrpce na LTO-4 medijima, dok LTO-3 samo čitaju.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – August 11, 2010

Symantec – ažuriran Backup Exec 2010, koji sada štiti više podataka i daje bolje sučelje

Najnovija verzija Backup Exec 2010 skraćuje vrijeme za uzimanje sigurnosnih kopija, brže se instalira i donosi potporu za nove platforme

Symantec je objavio da je ažuriran Backup Exec 2010. najnovija verzija omogućava korisnicima da smanje vrijeme potrebno za instaliranje (uporabom Wizarda), daje nove (ugrađene) smjernice za optimalni opravak podataka pod operacijskim sustavom Windows, te donosi potporu za dodatne platforme, uključivši i Microsoft SharePoint 2010 i poboljšano sučelje.


PALO ALTO, CA., August 10, 2010

VMware –Zimbra Appliance od sada na raspolaganju korisnicima VMwarea

Zimbrin paket za elektroničku poštu i suradnju sada u potpunosti integriran s VMware vSphere

VMware je objavio paket Zimbra® Collaboration Suite Appliance, korporacijsko rješenje za e-poštu i suradnju, koje radi kao virtualni uređaj. projektiran za rad na VMware vSphere™ platformi, Zimbra Appliance smanjuje troškove i složenost upravljanja infrastrukturom. Zimbra je sada također u potpunosti integrirana u VMware.

Zimbra Collaboration Suite Appliance je nova generacija rješenja za e-poštu i suradnju, projektirana da radi na VMware vSphere, VMwareovoj platformi za virtualizaciju. Korisnici mogu koristiti Zimbra Appliance bilo u svom vlastitom datacentru, bilo kao uslugu u nekom od 2,000 VMware vCloud™ oblaka, koji aplikacije nude kao usluge.

Zimbra Appliance koristi prednosti virtualizacijkih mogućnosti koje donosi VMware vSphere platforma koje omogućavaju dinamičku dodjelu resursa (provisioning) i skalabilnost, visoku dostupnost, sigurnosne kopije, te oporavak u slučaju katastrofa-. Zimbra Appliance također ima ugrađene i tehnologije za sigurnost i zaštitu – rješenja za firewall, anti-virus i anti-spam.


PALO ALTO, Calif. – August 11, 2010

VMware - SpringSource tc Server pomaže zdravstvenoj organizaciji pri uvođenju aplikacija

SpringSource tc Server pomaže pri automatizaciji uvođenja servera i upravljanjem širokog raspona aplikacija

VMware je objavio da je John Muir Health, neprofitna organizacija za zdravstvenu skrb s velikim medicinskim centrima u Kaliforniji uvela SpringSource tc Server da bi poboljšala funkcionalnost i produktivnost širom cijele organizacije. VMwareov SpringSource tc Server je korporacijska verzija Apache Tomcata, popularnog servera za aplikacije, vrlo prikladnog za uporabu u modernim virtualnim i cloud okolišima.

Grupa za razvoj i integraciju informatike u John Muir Healthu odgovara za održavanje širokog raspona aplikacija koje povezuju poslovanje raznih odjela i osiguravaju osnovicu za rad organizacije. Prior proširenja s Apache Tomcata na tc Server, uvođenje svih novih aplikacija se radilo ručno, za što je trebalo mnogo vremena i resursa. Uvođenjem JVM alata za praćenje iz tc Servera plus, grupa za razvoj sada te poslove obavlja mnogo brže i lakše.


02.08.10. – 08.08.10.


Tokyo, August 5, 2010

Fujitsu – super kompjuter za simulacije kod istraživanja lijekova protiv raka

Istraživači po prvi puta mogu pomoću molekularne dinamike dizajnirati osnovnu strukturu za lijekove zasnovane na antitijelima

Fujitsu i Istraživački centar za naprednu znanost i tehnologiju (RCAST - Research Center for Advanced Science and Technology) pri Tokijskom sveučilištu su objavili da su zajednički izgradili super-računalni sustav koji će se koristiti u razvoju lijekova protiv raka.

Novo super računalo je klaster koji koristi Fujitsuove PRIMERGY BX922 S2 blade servere. Sastoji se od 300 čvorova i ima teoretsku maksimalnu brzinu od 38,3 teraflopa (floating point operacija u sekundi), a koristiti će se za simulacije pomoću kojih će se dizajnirati lijekovi zasnovani na genomima antitijela.

Što se tiče kapaciteta za pohranu podataka, računalo je opremljeno s pet ETERNUS DX80 disk array jedinica, s efektivnim RAID6 kapacitetom od 1 petabajta.


SUNNYVALE, Calif.—August 4, 2010

NetApp – pojačana integracija sa Symantecom povećava učinkovitost korisničke informatike

NetApp je objavio da je integrirao svoje unificirane sustave za pohranu podataka sa Symantecovim Thin Reclamation API-em, kako bi SAN korisnicima pomogao da automatski vrate oslobođeni prostor za pohranu i poboljšaju sveukupnu učinkovitost pohrane. Ovo rješenje daje korisnicima mogućnost da upravljaju, smanje i vrate oslobođeni prostor za pohranu tijekom cijelog životnog ciklusa podataka, čime poboljšavaju planiranje i smanjuju potrebe za informatičkim kapacitetima te troškove upravljanja.

NetAppova unificirana pohrana pomaže kupcima da pohrane maksimalnu količinu podataka uz najmanje moguće troškove, koristeći više tehnologija za učinkovitu pohranu koje koristi NetAppov operacijski sustav Data ONTAP. Te tehnologije pomažu korisnicima da bolje iskoriste diskove i poboljšaju upravljanje i performanse. Ta učinkovitost, u sprezi s jednostavnošću i fleksibilnošću koje donosi Symantecov Veritas™ Storage Foundation, daje korisnicima sposobnost da lako upravljaju svojim SAN okolišima te smanje potrošnju energije, te troškove za hlađenja i prostor za smještaj opreme.


MOUNTAIN VIEW, Calif. - August 4, 2010

Symantec – istraživanje pokazalo da neograničeni period čuvanja podataka uzrokuje skupe greške pri upravljanju informacijama

Visoki troškovi pohrane, dugačka vremena za uzimanje sigurnosnih kopija, izbjegavanje rizika i neučinkoviti eDiscovery su problemi koji muče brojne kompanije

Symantec je objavio rezultate godišnjeg istraživanja o stanju upravljanja informacijama. Rezultati ukazuju na to da se većina poduzeća, kada se radi o upravljanju informacija, ne drži svojih vlastitih savjeta. Osamdeset sedam posto ispitanika vjeruje da je korisno napraviti službeni plan čuvanja informacija, no svega njih 46 posto stvarno i ima takav plan. Istraživanje je također pokazalo da mnoga poduzeća čuvaju informacije na neodređeni period, taj. za stalno, umjesto da primjene pravila koja im dozvoljavaju da s pouzdanjem izbrišu nevažne podatke i zapise. Zbog toga pate zbog stalne potrebe za proširenjem kapaciteta, predugih vremena uzimanja sigurnosnih kopija, povećanog rizika od parnica i skupog i neučinkovitog procesa za otkrivanje podataka u pravne svrhe.

Glavni nalazi istraživanja:

·   Postoji jaz između korporacijskih ciljeva za upravljanje informacijama i prakse. Većina poduzeća (87 %) vjeruje da bi trebali imati strategiju za čuvanje podataka, koja bi im omogućila brisanje nepotrebnih informacija. međutim njih manje od polovice (46 %) su stvarno napisali i uveli plan čuvanja podataka.

·   Poduzeća čuvaju previše informacija. Sedamdeset pet posto podataka u sigurnosnim kopijama se sastoji od podataka koji se čuvaju na neograničeno vrijeme ili podataka koji se čuvaju iz pravnih razloga. Ispitanici su također izjavili da 25 % od podataka u sigurnosnim kopijama nije potrebno za poslovne svrhe ili se uopće ne bi trebale uzimati njihove sigurnosne kopije.

·   Poduzeća krivo koriste postupke za uzimanje sigurnosnih kopija, restauraciju podataka i za arhiviranje. Sedamdeset posto poduzeća koriste softver za uzimanje sigurnosnih kopija da bi primijenili propise o čuvanju podataka u pravne svrhe, a 25 % trajno čuva sve sigurnosne kopije. Kada bi koristili kombinaciju arhiviranja i sigurnosnih kopija, imali bi brži pristup do relevantnih informacija, a čuvala bi se manja količina podataka.

·   Skoro polovica ispitanika koriste softver za uzimanje sigurnosnih kopija i restauraciju podataka za arhiviranje, što nije dobro. Povrh toga, premda njih 51 % brani njihovim djelatnicima da sami kreiraju svoje vlastite arhive na njihovim lokalnim računalima i zajedničkim diskovima, 65 % ispitanika je priznalo da njihovi zaposlenici to ipak rade.

·   Postoje i razlike u tome što informatičari i pravnici vide kao glavne prepreke za izradu plana čuvanja podataka. Četrdeset jedan posto informatičara misli da nema potrebe pripremati takav plan, 30 % ih je izjavilo da nitko nije zadužen za to, a 29 % ih je spominjalo troškove izrade plana. Pravnici su kao najveći problem oko izrade plana vidjeli troškove (58 %), nedostatak stručnog znanja potrebnog za izradu takvog plana (48 %), te da nitko nije ovlašten/zadužen za izradu takvog plana (40 %).

Posljedice takvog lošeg upravljanja informacijama su ozbiljne i dalekosežne.

·   Troškovi pohrane podataka rastu do neba, jer je prekomjerno čuvanje dovelo do situacije da su troškovi pregleda podataka (da se nađu informacije relevantne za neki slučaj) čak 1.500 puta veći od troškova njihovog čuvanja, što ukazuje na to da su dobra pravila za brisanje i mogućnosti za učinkovito pretraživanje kritični za poslovanje organizacija.

·   Vremena potrebna za uzimanje sigurnosnih kopija također prekomjerno rastu, a vremena potreba za rekonstrukciju podataka nakon slučaja raspada sustava su također neprihvatljivo duga.

·   Konačno, zbog ogromne količine informacija pohranjenih na magnetskim vrpcama, koje se teško obrađuju, postupak za otkrivanje elektroničkih informacija u pravne svrhe (eDiscovery) postaje dugotrajan, neučinkovit i skup posao.

Preporuke

Poduzeća trebaju povratiti kontrolu nad svojim informacijama. Troškovi čekanja da se pripremi savršeni plan su veći nego koristi od proaktivnog pristupa.

·   Sigurnosne kopije nisu arhiva, pa se ne preporuča koristiti sigurnosne kopije u svrhu arhiviranja i čuvanja u pravne svrhe. Poduzeća trebaju čuvati nekoliko tjedana sigurnosnih kopija (30 - 60 dana) a zatim izbrisati ili arhivirati podatke i dalje se brinuti za njih na neki automatizirani način.

·   Koristeći sigurnosne kopije samo za svrhu kratkoročnih potreba i oporavka u slučaju katastrofa, poduzeća mogu brže uzimati sigurnosne kopije, a i oporavak će trajati kraće. Stare sigurnosne kopije je bolje brisati nakon nekoliko mjeseci nego nakon nekoliko godina. Ako se arhivira ono što je važno, a sve ostalo se briše, može se uštedjeti velika količina prostora za pohranu.

·   U okviru svih aplikacija i u okolišu za sigurnosne kopije treba provoditi de-duplikaciju. Poduzeća koja de-duplikaciju provode čim je bliže moguće izvoru podataka, oslobađaju resurse za mrežu, servere i pohranu.

·   Poduzeća trebaju pripremiti pravila za čuvanje informacija(što se ne smije brisati, a što se smije, te kada), te ih ugraditi u automatizirani sustav. Automatizirano brisanje na osnovu pravila je manje rizično od ad-hoc, ručnog brisanja.

·   Treba koristiti kompletni sustav za arhive, s bogatim mogućnostima, koji će pronalaženje podataka učiniti što je moguće više učinkovitim.

·   Treba primijeniti tehnologije koje će spriječiti gubitak podataka i mjerljivo smanjiti rizik od neovlaštenih upada, koje će moći dokazati da se poštuju propisi o zaštiti informacija te štititi njihove kupce, robnu marku i intelektualno vlasništvo.

Istraživanje je provedeno u lipnju 2010, a anketirano je 1.680 viših informatičkih i pravnih rukovoditelja iz 26 zemalja.


PALO ALTO, Calif. -- August 4, 2010

VMware - Hyperic 4.4 za poboljšano praćenje aplikacija na virtualnoj infrastrukturi

Hyperic donosi dublju integraciju s VMware vCenter™ i bitno pojednostavljuje praćenje po mjeri izrađenih aplikacija i pokriva fizičke i virtualne okoliše

VMware je objavio SpringSource® Hyperic™ 4.4, rješenje za upravljanje i praćenje po mjeri izrađenih aplikacija. Uz proširenu integraciju s VMware vCenter™ Server, Hyperic™ 4.4 sada kontinuirano prati VMware vSphere™ ESX i ESXi hostove, pa informatički administratori mogu brže pronaći, ispraviti i spriječiti probleme u radu aplikacija, na fizičkim, virtualnim i privatnim cloud infrastrukturama.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018