nv-1102

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2011. – veljača


u ovom broju:

21.02.11. – 27.02.11.

Tema broja - rješenja za zdravstvo

- NetApp – rješenje za program zdravstvene skrbi ostvarilo značajne uštede i donijelo značajna poboljšanja

- Autonomy - Auminence World za zdravstvenu zajednicu

- VMware – cloud okoliš za medicinske zapise

- Microsoft i Philips – suradnja na optimizaciji toka posla i procesa u radiologiji

Infrastrukturna rješenja

- Fujitsu – sigurni 'slate' PC za poslovne potrebe

- Microsoft – sve više organizacija usvaja usluge cloud računalstva

Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Fujitsu – novi ScanSnap mrežni skener s poboljšanim alatima za učinkovitost rada

- Kofax – rješenje za obradu faktura za TNK-BP

Razno

- Autonomy – prema istraživanju, isporučitelj softvera koji pruža najbolju potporu korisnicima

- Microsoft Hrvatska – nagradna igra povodom prve primjene Microsoft Tag tehnologije u Hrvatskoj: glavna nagrada je kotizacija za konferenciju WinDays11 Business

- Microsoft Hrvatska – Microsoft i međunarodni dan materinjeg jezika

14.02.11. – 20.02.11.

Infrastrukturna rješenja

- NetApp – dobri poslovni rezultati

- NetApp – održan skup "SAP on NetApp"

- Fujitsu – najveća stopa rasta među 5 najvećih globalnih dobavljača servera

- Microsoft - izašao Dynamics CRM 2011, za uporabu na vlastitim računalima ili udomljen kod pružatelja usluga

Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Autonomy – učvršćena vodeća pozicija na tržištu za vrhunske pravničke tvrtke u kontinentalnoj Europi

- Fujitsu – novi skeneri koji će biti izloženi na CeBIT 2011 - rješenja za skeniranje direktno u oblake i na mrežu

Razno

- Oracle - arhitektura za integraciju aplikacija, izdanje 3.1

07.02.11. – 13.02.11.

Infrastrukturna rješenja

- Microsoft Hrvatska - WinDays11 u Rovinju od 4. do 8. travnja, zajednički nastupaju NetApp i BCC Services

- Fujitsu i Oracle pojačali desetljećima dugu suradnju

- NetApp – svjetski pružatelji usluga odabiru NetApp kao temelj za Cloud servise

- VMware – objavljen Zimbra 7

- SAP – novo izdanje SAP® Business ByDesign™ rješenja za Cloud Computing

Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Kofax – rješenje za obradu faktura za globalnu tehnološku tvrtku

Razno

- Fujitsu – Tri-shaping, nova konsolidirana i sistematizirana metodologija za tehnike definiranja poslovnih zahtjeva

- Microsoft Hrvatska - predstavljen Internet Explorer 9 u RC inačici

- Microsoft Hrvatska - obilježen dan sigurnijeg Interneta

31.01.11. – 06.02.11.

Infrastrukturna rješenja

- Fujitsu – novi usporedbeni test za virtualizaciju potvrdio da Fujitsu PRIMERGY rack serveri stalno osiguravaju poboljšanje performansi

- NetApp – u Gartnerovom magičnom kvadrantu svrstan u kvadrant vizionara

Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Autonomy – potvrđena vodeća pozicija na pravnom tržištu

- Autonomy – cloud platforma za upravljanje informacijama za pravnike

- Autonomy – mogućnosti za društvene medije proširene i na eDiscovery

- Autonomy – nova konzola za povezivanje spaja interne i vanjske pravne stručnjake i osigurava jedinstven pogled na eDiscovery proces

- Kofax – marketinški program s rješenjima za financijski sektor, za strateški rast

Razno

- Microsoft – kriptirana e-pošta omogućava da aplikacije šalju pacijentima zaštićene poruke

 


21.02.11. – 27.02.11.


Tema broja - rješenja za zdravstvo


SUNNYVALE, Calif.—February 23, 2011

NetApp – rješenje za program zdravstvene skrbi ostvarilo značajne uštede i donijelo značajna poboljšanja

NetApp je objavio kako isporučuje rješenja za Gateway, program zdravstvene zaštite u američkoj državi Pennsylvaniji. Gateway ostvaruje godišnji promet od 1,2 milijarde USD i ima 275.000 članova.

Gateway ima cjelokupni i proaktivni pristup zdravstvenoj skrbi a sustav koji se za to brine i koji se zove PCM (Prospective Care Management), identificira uzorke ponašanja, utjecaj okoliša, ekonomske, medicinske, društvene i duševne aspekte s kojima se suočavaju članovi, te izrađuje zdravstvene planove prilagođene potrebama pojedinaca. Naravno, takav pristup generira ogromne količine podataka.

Gateway je zamijenio svoje stare EMC sustave, virtualizirao 95% svojih servera, a podaci sada mogu biti dostupni čak i u slučaju značajnih katastrofa. Gateway je uspio smanjiti vrijeme oporavka s prijašnjih 72 sata na manje od 4 sata.

Gateway je ocijenio da je uz pomoć NetAppovih učinkovitih tehnologija za informatičku infrastrukturu, servere i virtualizaciju uštedio milijune dolara na hardveru, prostoru za smještaj opreme, utrošenoj energiji i osoblju, uz istovremeno povećanje učinkovitosti.

Za rješenje je korištena NetAppova arhitektura za unificiranu pohranu podataka (Unified Storage Architecture) koja je omogućila da se uvedu jeftinije iSCSI veze preko Fibre Channel optičkih vlakana, čime su također ostvarene značajne uštede.


Orlando, FL – February 22, 2011

Autonomy - Auminence World za zdravstvenu zajednicu

Nove mogućnosti omogućavaju zdravstvenim profesionalcima da se povežu i surađuju, u stvarnom vremenu te tako poboljšaju kvalitetu zdravstvene skrbi i smanje troškove

Autonomy je objavio novi ekspertni lokacijski modul i konektore za poslovno obavještajne poslove za Autonomy Auminence, analitičku instrument-ploču za mjesto pružanja zdravstvene njege. Auminence World omogućava zdravstvenim profesionalcima da se brzo povežu s ostalim stručnjacima u svojim organizacijama za pružanje zdravstvene njege i pristupe relevantnim vanjskim istraživanjima. Pokretan jedinstvenom Autonomyevoj računalnoj platformi zasnovanoj na smislu, Auminence World koristi široku količinu znanja i stručnosti medicinske zajednice da bi se poboljšala kvaliteta pružene skrbi, uz manje troškove.

Jedan od većih problema u naglo rastućim organizacijama za pružanje zdravstvene skrbi je saznati 'tko zna što'ili 'tko pozna koga'. Auminence World zdravstvenim profesionalcima omogućava da prijeđu takve organizacijske i geografske barijere te automatski identificiraju specijaliste, te da 'povežu točke' među srodnim medicinskim informacijama.

Za razliku od tradicionalnih pristupa, koji ovise o ručno kreiranim bazama biografskih podataka pomoću kojih se mogu otkriti traženi stručnjaci, Auminence World koristi IDOLovu sposobnost da automatski izgradi konceptualne profile zasnovane na razumijevanju informacija. Kako zdravstveni profesionalci rade s Auminenceom, Auminence World automatski izgrađuje i proširuje njihove korisničke profile, u stvarnom vremenu. Rezultat toga je da je Auminence World u stanju identificirati specijaliste i stručnjake u nekoj organizaciji za pružanje skrbi i spojiti ih s koncepcijski srodnim profesionalcima i slučajevima specifičnih pacijenata.

Na primjer, pretpostavimo da kardiolog u velikoj zdravstvenoj ustanovi ima trudnu pacijenticu koja ima mitralnu stenozu, što je jedan oblik bolesti srca. Doktor se dvoumi treba li ju liječiti medicinski ili kirurški, te se mora konzultirati i porodničarima i neonatalnim profesionalcima koji su radili na sličnim slučajevima. Koristeći Auminence World, moći će brzo pronaći kolege koji imaju najrelevantnija iskustva, kao i rezultate istraživanja relevantnih za slučaj. Tako će vrlo brzo sakupiti najbolji tim specijalista koji će moći liječiti pacijenticu.

Auminence World već i u svom osnovnom, neprilagođenom obliku osigurava povezivanje na aktualna medicinska istraživanja. Zdravstveni profesionalci mogu pristupati informacijama konceptualno srodnim njihovom vlastitom radu i slučajevima njihovih pacijenata, sve iz jednog jedinog, intuitivnog prozora.

Auminence World je modul paketa Autonomy Auminence, snažne analitičke instrument-ploče za mjesto pružanja zdravstvene njege, koja omogućava donošenje boljih dijagnostičkih odluka, zasnovanih na podacima i dokazima. Auminence omogućava da zdravstveni profesionalci kombiniraju svoje osobno znanje s bogatstvom znanja koje postoji o pacijentu i njegovim simptomima, kliničkim mogućnostima, te srodnim bolestima - pruža popis za provjeru sugeriranih dijagnoza zasnovanih na širokom rasponu varijabli, u što su uključene kliničke mogućnosti, spolu i lokaciji. Sustav se sigurno uklapa u sustav za kliničke zdravstvene zapise i postojeće medicinske infrastrukture, a čuva i trag o svakoj seansi. Auminence je zasnovan na cloud tehnologiji i dostupan je s mobilnih uređaja, tablet računala, te stolnih računala.


PALO ALTO, Calif. – Feb. 22, 2011

VMwarecloud okoliš za medicinske zapise

Spectrum Health, pružatelj zdravstvene skrbi je odabrao VMware ThinApp™ koji će osigurati pružanje skrbi pacijentima

VMware je objavio da je pružatelj zdravstvene skrbi, Spectrum Health odabrao VMware ThinApp™ kako bi osigurao brze i učinkovite usluge i aplikacije za mjesta pružanja skrbi (point-of-care), elektroničke medicinske zapise (EMR - electronic medical records) i podatke o pacijentima, sve u cloud computing okolišu.

Spectrum Health ima 16.700 zaposlenika, od čega je 1.500 medicinsko osoblje, devet bolnica, 170 mjesta pružanja usluga te preko 2.000 certificiranih kreveta.

Godine 2010 je Spectrum Health počeo izgrađivati privatni oblak kroz koji bi osigurao kritične aplikacije kao servis koji se pruža iz njihovog data centra. Postojeća infrastruktura, koja se sastojala od uobičajene mješavine tradicionalnih klijent/server modula i aplikacija, nije bila dovoljna za stalno rastuće potrebe. Bilo je potrebno rješenje koje će moći rasti i zadovoljiti njihove potrebe za širenjem.

Uveden je VMware ThinApp™, kao ključni korak prema virtualizaciji. Virtualizirane su ključne medicinske aplikacije, pa Spectrum Health sada može na standardizirani način osiguravati korištenje aplikacija koje se 'vrte' u njihovom data centru. VMware ThinApp™ osigurava neprekidni i laki pristup do informacija potrebnih na mjestu pružanja zdravstvene skrbi.


ANDOVER, Mass., and REDMOND, Wash. — Feb. 21, 2011

Microsoft i Philips – suradnja na optimizaciji toka posla i procesa u radiologiji

Mogućnost povezivanja rješenja omogućava radiolozima pun uvid u podatke o pacijentima, sakupljene po cijeloj zdravstvenoj organizaciji

Microsoft i Royal Philips Electronics su objavili suradnju na polju optimizacije tokova posla u radiološkim odjelima zdravstvenih ustanova, te osiguranja uvida u sve podatke o pacijentima. Suradnja je nastavak već započete suradnje na povezivanju tehnologija.

Cilj suradnje je povezati Microsoft Amalgu, platformu za sakupljanje podataka, s Philipsovim sustavom za arhiviranje i razmjenu slika, iSite PACS, kako bi se radiolozima omogućio uvid u podatke o pacijentu spremljene na raznim mjestima u zdravstvenoj organizaciji — na primjer podatke o prijemu, otpuštanju i seljenju pacijenata, laboratorijske podatke, izvještaje patologa, te podatke o lijekovima koje uzima, a uz sve to i radiološke slike spremljene u sustavu iSite PACS. Mogućnost istovremenog uvida u medicinske i ne-medicinske podatke će skratiti vrijeme potrebno da radiolozi pretraže odvojene informacijske sustave, kada žele uvid u sve podatke o pacijentu.

Prema sporazumu kojeg su sklopili, Philips i Microsoft će surađivati da bi konfigurirali, marketinški obradili i prodavali povezano rješenje čije su komponente Philipsov preglednik za radiološke snimke iSite i Microsoftova platforma Amalga, koja povezuje zdravstvene podatke iz različitih sustava koji se primjenjuju u zdravstvenoj organizaciji.


Infrastrukturna rješenja


Tokyo, February 24, 2011

Fujitsu – sigurni 'slate' PC za poslovne potrebe

STYLISTIC Q550 donosi kombinaciju najviše razine sigurnosti i prednosti rada s ekranom osjetljivim na više dodira istovremeno

Fujitsu je najavio STYLISTIC Q550, poslovno 'slate PC' (PC koji izgleda kao starinska školska pločica s pisaljkom) računalo projektirano za visoko sigurni okoliš i potrebe korporacijskog mobilnog računalstva. Isporuke počinju početkom travnja.

Fujitsu STYLISTIC Q550 slate PC se oslanja na tradiciju Fujitsuovih tablet PC računala za profesionalne i poslovne korisnike, a na sigurnost i zaštitu podataka se mislilo već od prvih koraka u procesu dizajna. Rezultat je računalo koje zadovoljava i najstrože zahtjeve državnih i poslovnih organizacija.

Korporacije se brinu kako izbjeći povredu sigurnosti pri uporabi komercijalnih pametnih telefona i tablet računala. Fujitsu je krenuo alternativnim putom – predstavlja uređaj koji svuda prati korisnika, koji se potpuno uklapa u poslovnu informatičku infrastrukturu. Potpuni glatku integraciju osigurava operacijski sustav Microsoft Windows® 7, čime se izbjegavaju dodatni troškovi oko aplikacija, jer se koriste aplikacije koje su već u uporabi.

STYLISTIC Q550 može raditi puni radni dan na baterije, a blistavi ekran od 10,1 inča omogućava rad u zatvorenim prostorijama i na otvorenom. Glatko povezivanje je moguće preko WLANa, Bluetooth veza, te opcionalno preko mobilne širokopojasne veze 3G/UMTS, što omogućava zajedničko korištenje dokumenata čak i kada je korisnik u pokretu.

Uređajem se može upravljati dodirom prstiju ili pisaljkom, uređaj sam prepozna kada se radi s pisaljkom, te tada ignorira slučajne dodire druge ruke, kojom se drži uređaj. Kada se pisaljka prestane koristiti, računalo se automatski vraća u režim kada se prepoznaju dodiri prstiju.

STYLISTIC Q550 je opremljen Intel® ATOM™ procesorom.


REDMOND, Wash. — Feb. 23, 2011

Microsoft – sve više organizacija usvaja usluge cloud računalstva

Državne agencije, sveučilišta i sustav javnog školstva sve više odabiru Microsoftove on-line usluge da bi povećali produktivnost i smanjili troškove.

Microsoft je objavio da je sklopio ugovore za cloud computing sa 16 novih američkih kupaca iz sektora državnih agencija i obrazovanja. Ove organizacije iz javnog sektora su s pridružili velikom broju organizacija koje su se već odlučile za Microsoftova rešenja za cloud computing.


Upravljanje životnim ciklusom informacija


Sunnyvale, CA, February 22, 2011

Fujitsu – novi ScanSnap mrežni skener s poboljšanim alatima za učinkovitost rada

Lakoća uporabe, učinkovita primjena uređaja i dodatne mogućnosti za zaštitu dokumenata odluke su novog ScanSnap N1800 mrežnog skenera

Fujitsu je objavio mrežni skener Fujitsu ScanSnap N1800, projektira da se pojednostavi suradnja u radu s dokumentima u organizacijama svih tipova, od malih i srednjih poslovnih organizacija, do radnih grupa u velikim korporacijama. Pokriveni su i poslovi na šalterima i pozadinski poslovi u uredima. Novi mrežni skener iz linije ScanSnap donosi nove alate za digitalizaciju dokumenata, koji posao čine toliko jednostavnim da nije potrebno školovati osobe koje će s njim raditi, a poboljšane su i sigurnosne mogućnosti, te mogućnosti za prilagođavanje ekranskog sučelja.

Fujitsu ScanSnap N1800 mrežni skenere se glatko uklapa u Fujitsuovu mrežnu infrastrukturu. Ključne karakteristike novog skenera su:

·   Brzo skeniranje: 20 stranica u minuti, s obje strane papira, uz rezoluciju od 200 ili 300 dpi.

·   Lakoća uporabe: Interaktivna pomoć za brzu instalaciju i lako korištenje

·   Mogućnost prilagođavanja: mogu se kreirati posebne funkcije za pojedine poslove i korisnike

·   Veliki ekran osjetljiv na dodir: ekran je veličine 8,4 inča, XGA rezolucije od 1024 x 768 pixela, omogućava pregled skeniranog dokumenta prije spremanja

·   Funkcije za uredski rad: skeniranje direktno u e-poštu, u mapu, na mrežu, faks, mrežni pisač, na FTP ili u Microsoft SharePoint.

·   Kreiranje i uređivanje kontaktnih podataka za pojedince i grupe, za lakšu organizaciju slanja skeniranih informacija

·   Poboljšana sigurnost i usklađenost s propisima: potpora za Secure Protocols (SSL) i enkripciju, Secure Initialize and Install certifikati

Uz to idu i mogućnosti za centraliziranu administraciju i upravljanje putem administratorske konzole.


IRVINE, CA, FEBRUARY 22, 2011

Kofax – rješenje za obradu faktura za TNK-BP

Softver će automatizirati obradu osam milijuna dokumenata godišnje

Kofax je objavio da će za globalnu naftnu tvrtku sa sjedištem u Rusiji, TNK-BP, uvesti rješenje za obradu faktura.

TNK-BP, jedna od deset najvećih privatnih naftnih kompanija po proizvodnji sirove nafte, će uvesti Kofax Capture, Kofax Transformation Modules i Kofax Front Office Server, da bi skenirao i obrađivao otprilike osam milijuna faktura, ugovora i ostalih financijskih dokumenata koji godišnje dođu u jedan od 20 korporacijskih ureda. TNK-BP će moći automatski klasificirati te dokumente i obrađivati fakture, čime će se smanjiti troškovi obrade, ubrzati odobravanje faktura za isplatu, te omogućiti bolju kontrolu uvjeta plaćanja. Svi dokumenti će se slati u repozitorijski sustav, kako bi im djelatnici mogli lakše pristupati.

Kofax Capture skenira dokumente i obrasce i pretvara ih u točne digitalne informacije, kojima se može lako pristupiti, a slike dokumenata i informacije iz njih se povezuju s poslovnim aplikacijama, bazama podataka i sustavima za upravljanje sadržajima. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, a korisnicima omogućava da sami odrede gdje i kako će se vršiti prihvat dokumenata, bilo to u centralnom uredu, bilo u +udaljenom uredu, bilo u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) automatizira klasifikaciju dokumenata, vađenje informacija i njihovu provjeru.

Kofax Front Office Server proširuje poslovne procese iz Kofax Capturea do šalterskih djelatnika koji su u kontaktu s kupcima i kojima omogućava pokretanje transakcija, tijekova poslova i procesa prihvata, na najranijem mogućem mjestu, čime se izbjegavaju zastoji i troškovi slanja papirnatih dokumenata na mjesto centralizirane obrade.


Razno


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - February 24, 2011

Autonomy – prema istraživanju, isporučitelj softvera koji pruža najbolju potporu korisnicima

Autonomy je objavio da je osvojio prvo mjesto prema godišnjem istraživanju kojeg provodi udruženje International Legal Technology Association (ILTA) i časopis InsideLegal, kao isporučitelj softvera koji je pružio najbolju potporu korisnicima. Autonomy je dobio više samoinicijativnih pohvala za pružanje izuzetne potpore korisnicima od bilo kojeg drugog isporučitelja.

Autonomy i njegovi partneri nude prvoklasnu potporu svim svojim korisnicima, te osigurava puni spektar potpore i profesionalnih usluga koje odg0ovaraju individualnim poslovnim potrebama svakog korisnika. Povrh toga, Autonomy je uspostavio hvaljeni program za potporu i odnose s korisnicima (CLSP - Customer Liaison and Support Program). Povratne informacije koje se prikupe kroz taj program se prosljeđuju odjelima za istraživanje i razvoj i za profesionalne usluge, te najvišem rukovodstvu tvrtke.


ZAGREB, 18. veljače 2011.

Microsoft Hrvatska – nagradna igra povodom prve primjene Microsoft Tag tehnologije u Hrvatskoj: glavna nagrada je kotizacija za konferenciju WinDays11 Business

Microsoft Tag nudi brojne prednosti u odnosu na ostale slične tehnologije kodiranja informacija, a za sve vrste mobilnih uređaja su na raspolaganju odgovarajući čitači, neovisno o operacijskom sustavu. Nagradna igra „Koji ti je tag?“ traje do 13. ožujka 2011. godine

Microsoft Hrvatska je objavio da po prvi put u Hrvatskoj prikazuje prednosti svoje Tag tehnologije, kroz nagradnu igru povodom konferencije Microsoft WinDays11 (Rovinj, 4.-8.4.2011.). Nagradna igra pod nazivom "Koji ti je tag?" traje na području Zagreba do 13. ožujka ove godine.

U poslovnim centrima širom grada nalaze se plakati s oznakama Microsoft Tag, koje je potrebno skenirati mobilnim telefonom. Najsretniji i najspretniji nalaznici tagova bit će nagrađeni vrijednim nagradama, među kojima su kotizacija za poslovnu konferenciju WinDays11 Business, kamera, petnaest licenci za Microsoft Office Professional 2010, ruksaci, torbe, majice i brojne druge nagrade. Popis mjesta na kojima se mogu pronaći plakati s tagovima nalazi se na webu konferencije, na adresi www.mswindays.com.

Tehnologija Microsoft Tag omogućava kreiranje tagova s mnogo više informacija nego što je to slučaj s ostalim tag tehnologijama, uključujući i klasične bar-kodove te QR kodove. Veličina Microsoft Tag koda uvijek je ista, neovisno o količini informacija koja je u njoj pohranjena, za razliku od QR koda čije dimenzije značajno rastu s povećanjem broja informacija. Microsoft Tag kodovi prilagođeni su čitanju mobilnim uređajima i slabijoj kvaliteti kamera koje se u njima često nalaze. Njihov se krajnji izgled može prilagoditi željama onoga koji ga stvara.

Aplikacije za čitanje Microsoft Tag kodova na raspolaganju su za sve značajne mobilne platforme – Windows Phone 7, iPhone, Android, BlackBerry, Symbian i Windows Mobile, dok vlasnici svih ostalih vrsta mobilnih telefona mogu koristiti Java aplikaciju. Više informacija o tehnologiji Microsoft Tag, uključujući i primjere njezine primjene te prednosti u odnosu na ostale slične tehnologije, dostupno je na web adresi http://tag.microsoft.com.


Zagreb, 21. veljače 2011.

Microsoft Hrvatska – Microsoft i međunarodni dan materinjeg jezika

UNESCOvoj inicijativi za očuvanje materinjeg jezika, kao dijela nematerijalne baštine, pridružuje se i Microsoft, pomažući konkurentnosti i informatizaciji brojnih tržišta kroz lokalizaciju najtraženijih programa i rješenja

Microsoft Hrvatska je objavio da se i Microsoft priključio akcijama oko UNESCOvog Međunarodnog dana očuvanja materinjeg jezika. Time se ističe važnost očuvanja više od 6000 jezika diljem svijeta, budući da se golemom većinom tih jezika i narječja koristi tek malen dio svjetske populacije. Radu UNESCO-a pridružila se i tvrtka Microsoft, koja lokalizacijom najtraženijih softverskih alata na gotovo stotinu jezika pomaže u očuvanju nematerijalne baštine. U sklopu djelatnosti Local Language Programa Microsoft podržava brojne jezike, među kojima i Dari, Mongolski, Turkmenski i Valencijanski za Windows 7, te Češki, Poljski, Turski, Valencijanski i Malteški za Office 2010. Visual Studio 2010 uključuje također lokalizirane inačice na Češkom, Grčkom, Mađarskom, Malajskom i Tajlandskom jeziku. Među lokaliziranim inačicama valja svakako istaći i hrvatsku inačicu sustava Office 2010, šestu lokalizaciju tog softverskog paketa, kao i hrvatsku inačicu operativnog sustava Windows 7, preglednika Internet Explorer 9, Microsoft Security Essentials antivirusnog sustava, Windows Live Obiteljske sigurnosti i druge.

Microsoft ulaže sve dostupne resurse i iskustvo u rad Local Language Programa, kojim podržava i izuzetno ugrožene jezike. U sklopu programa obuhvaćena je dakako i lokalizacija proizvoda na hrvatski jezik. Microsoft Hrvatska na lokaliziranim inačicama ključnih rješenja neprekidno radi od 1997. godine, omogućujući tako razvoj ekonomije znanja, u kojoj je uloga ICT-a od izuzetne važnosti. Tako zemlje koje ulažu u ICT postižu 20-postotni rast bruto društvenog proizvoda, pa je uloga lokaliziranog softvera tim veća.

Local Language Program globalna je inicijativa Microsofta, posvećena osiguranju informacijskih alata (operativnih sustava i softvera za poboljšanje produktivnosti) što većem krugu ljudi, na njihovom materinjem jeziku. Osim jezične komponente, Microsoft tim programom nastoji osigurati dostupnu tehnologiju bez obzira na lingvističke i kulturne razlike. Sam program funkcionira kroz tri osnovice – jezičnu, zastupljenu rječnikom, tehnološku, podržanu kroz Language Interface Pack (LIP) i Captions Language Interface Pack (CLIP), te društvenu, koja je zastupljena razvojem lokalnih rječnika, čuvara zaslona, online usluga, pravopisa i gramatike te drugih funkcionalnosti.


14.02.11. – 20.02.11.


Infrastrukturna rješenja


Sunnyvale, Calif.—February 16, 2011

NetApp – dobri poslovni rezultati

U trećem kvartalu financijske godine 2011, prihodi 1,268 mlrd. USD, porast od 25 % u odnosu na prošlu godinu

NetAppje objavio poslovne rezultate za treći kvartal financijske godine koja je završila28.01.11. Prihodi za kvartal su iznosili 1,268 mlrd USD, za usporedbu s 1,012 mlrd. prošle godine, što znači da je porast bio 25 %. Prihodi za prvih devet mjeseci financijske godine su bili 3,613 mlrd. USD, što je porast od 31 % u odnosu na prošlu godinu. Očekivanja za četvrti kvartal su također dobra, pa se uz mogućnost greške od ± 2 % očekuje rast za cijelu godinu od 15 – 20 % u odnosu na prethodnu. Značajno je da je obujam NetAppovog poslovanja rastao brže nego što je raslo tržište.

Ovi izuzetno dobri rezultati se među ostalim pripisuju i činjenici da je tržište izuzetno brzo prihvatilo novu seriju FAS3200 sustava, gdje je potražnja premašila ponudu.

U trećem kvartalu su objavljena i proširenja za NetAppov operacijski sustav Data ONTAP®. NetApp je predstavio NetApp FAS/V6200 seriju velikih sustava za pohranu i FAS/V3200 seriju srednje velikih sustava, oba razvijena na unificiranoj arhitekturi. Objavljene su i komponente koje su uključene u paket softvera za upravljanje OnCommand™, police za SAS diskove, te poluvodičke diskove.

Objavljeno je i nekoliko rješenja razvijenog u suradnji s partnerima - NetApp, Cisco i VMware su objavili FlexPod™ for VMware, unaprijed provjerenu i potvrđenu infrastrukturu za cloud okoliše.

Osim toga, NetApp je imenovan među najboljim poslodavcima (broj 5 na FORTUNEovm popisu "100 tvrtki za koje je najbolje raditi" za godinu 2011), svrstan je u Gartnerov kvadrant vodećih u kategoriji srednjih i velikih modularnih disk arrayeva.


February 16, 2011 - February 17, 2011

NetApp – održan skup "SAP on NetApp"

NetApp i SAP su u Heidelbergu u Njemačkoj organizarili skup pod nazovom "SAP on NetApp". Stručnjaci iz obje tvrtke su učesnicima pokazali kako se može koristiti NeAppova tehnologija da bi se izgradili SAP sustavi za upravljanje poslovanjem. Među ostalim, naglasak je bio na virtualizaciji, te na automatizaciji i upravljanju poslovima kao što uvođenje i odrćžavanje sustava za sigurnosne kopije, upravljanje pohranjenim podacima i slično.

Učesnici su se imali priliku upoznati i s nekoliko konkretnih rješenja kod korisnika, te porazgovarati s rukovoditeljima SAPa i NetAppa.


Munich, February 16, 2011

Fujitsu – najveća stopa rasta među 5 najvećih globalnih dobavljača servera

Fokus na potrebama korisnika, isporuke iznad prosjeka porasta tržišta, uspješna globalizacija

Fujitsu je objavio da je, prema analitičarskoj kući Gartner, ostvario najveću stopu rasta među pet najvećih dobavljača na serverskom tržištu širom svijeta, za četvrti kvartal 2010 godine. Globalna godišnja stopa rasta isporuke serverskih jedinica je bila 12,6 %, čime je Fujitsu povećao i obujam prodaje i udio na tržištu.

U rastućem segmentu tržišta x86 servera, Fujitsu je također postigao najveći rast među pet najvećih dobavljača servera, povećavši godišnju prodaju svojih PRIMERGY linija za 12,5 % u usporedbi s prosjekom tržišta, koje je raslo sa svega 6,3 %. U EMEA regiji (Europa, Srednji istok i Afrika), godišnja prodaja PRIMERGY x86 servera je porasla za čak 20,8 % u broju isporučenih jedinica, što je četiri puta veći porast nego tržište, koje raslo sa svega 4,8 %


REDMOND, Wash. — Feb. 16, 2011

Microsoft - izašao Dynamics CRM 2011, za uporabu na vlastitim računalima ili udomljen kod pružatelja usluga

Povećane performanse i skalabilnost dokazane usporedbenim testom sa 150.000 istovremenih korisnika.

Microsoft je objavio da se nova verzija Dynamics CRM 2011 za uporabu na vlastitim računalima sada može preuzeti na Microsoftovim Web stranicama. Ovo izdanje je dopuna najnovijoj verziji Microsoft Dynamics CRM Online, koja se može koristiti kao usluga na zahtjev, a radi u Microsoftovim data centrima, koja je objavljena nešto ranije. Microsoft Dynamics CRM 2011 je sada dostupan širom svijeta.

Microsoft je objavio da je s novom verzijom obavljen test sa 150.000 istovremenih korisnika, koji su imali vrijeme odziva manje od sekunde.

Microsoft Dynamics CRM 2011 korisnicima donosi niz prednosti, uključivši mogućnost konfiguriranja putem miša, skalabilnost na korporacijskoj razini, te lakog uklapanja u postojeće aplikacije i baze podataka.

Microsoft Dynamics je linija ERP (upravljanje korporacijskim resursima) i CRM (upravljanje odnosima s kupcima) rješenja koje rade u sklopu postojeće tehnologije i mogu rast kako rastu vaše potrebe.


Upravljanje životnim ciklusom informacija


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO – February 17, 2011

Autonomy – učvršćena vodeća pozicija na tržištu za vrhunske pravničke tvrtke u kontinentalnoj Europi

Vodeće Europske pravničke tvrtke se standardiziraju na Autonomy

Autonomy je objavio da i nadalje širi svoj udio na tržištu rješenja za pravničke tvrtke u kontinentalnoj Europi. Među najnovijim korisnicima su poznate tvrtke iz Austrije, Danske, Italije, Nizozemske, Njemačke i Švicarske,

Autonomy iManage je rješenje priznato kao vodeće na tržištu pravnika i nuditelja profesionalnih usluga - koristi ga 75 % od 20 najvećih pravničkih tvrtki u kontinentalnoj Europi. Sve veći broj takvih tvrtki se standardizira na Autonomy iManage WorkSite, zbog njegovih jedinstvenih mogućnosti konceptualnog rada, lakoće korištenja, te sposobnosti da osigura sveobuhvatni komplet alata za upravljanje dokumentima, na jedinstvenoj zajedničkoj platformi. Zasnovan na Autonomyevoj tehnologiji za računalstvo zasnovano na smislu, IDOLu (Intelligent Data Operating Layer), iManage WorkSite pravnicima osigurava zajednički okoliš za pohranu poslovnih sadržaja, omogućava im laku suradnju bez obzira na zemljopisne granice, donosi stvarne uštede i omogućava im da svojim klijentima pruže još bolje usluge.


London, 18. February 2011

Fujitsu – novi skeneri koji će biti izloženi na CeBIT 2011 - rješenja za skeniranje direktno u oblake i na mrežu

Fujitsuova tvrtka PFU Imaging Solutions Europe će se ove godine na sajmu CeBIT koncentrirati na rješenja za skeniranje u poslovni proces i skeniranje u oblak. PFU, koji proizvodi Fujitsuove skenere će pokazati inovativna rješenja, posebno prikladna za integraciju u postojeće poslovne procese, mreže i cloud servise.

Među ostalim, biti će prikazan prvi mrežni skener iz ScanSnap serije. Pomoću administracijske konzole je moguće centralno upravljati poslovima i procesima, te postavljati i uvoditi uloge za razne korisnike sustava, tako da će bilo koji korisnik u bilo kojoj radnoj grupi moći informacije na papiru integrirati u postojeće digitalne poslovne. T

Na sajmu će biti prikazano i kako se kritične informacije iz dokumenata mogu ubaciti u rešenja na osobnim, mrežnim ili cloud aplikacijama.

Na sajmu u Hanoveru će biti izložen širok izbor Fujitsu skenera za potrebe raznih korisnika – od aplikacija u kućnim uredima do velikih odjela i centraliziranog prihvata dokumenata na razini velikih korporacija.


Razno


Redwood Shores, CA – February 15, 2011

Oracle - arhitektura za integraciju aplikacija, izdanje 3.1

Donosi prvi komplet unaprijed pripremljenih integracija s certifikatom za Oracle Fusion Middleware 11g

Oracle je objavio arhitekturu za integraciju aplikacija (Oracle AIA - Application Integration Architecture) izdanje 3.1. Radi se o sveobuhvatnom ažuriranju prvih izdanja unaprijed pripremljenih AIA integracija zasnovanih na i certificiranih za Oracle Fusion Middleware 11g.

Oracle AIA izdanje 3.1 sadrži devet paketa za integraciju procesa (PIP - Process Integration Packs) za razne grane djelatnosti, osam vertikalnih PIP-ova, te dvije direktne integracije, sve certificirano za Oracle Fusion Middleware 11g.

Među novim PIP-ovima su nekoliko paketa za proizvodnju, te nekoliko za zdravstvo.

Oracle AIA ubrzava uvođenje aplikacija. Arhitektura pomaže smanjiti složenost, ubrzava uvođenje korporacijskih rješenja, te donosi unaprijed pripremljene integracije.


07.02.11. – 13.02.11.


Infrastrukturna rješenja


ZAGREB, 10. veljače 2011.

Microsoft Hrvatska - WinDays11 u Rovinju od 4. do 8. travnja, zajednički nastupaju NetApp i BCC Services

Microsoft Hrvatska i ove godine organizira poslovno-tehnološku konferenciju, Microsoft WinDays11, koja će se održati u Rovinju od 4. do 8. travnja 2011. (prijave su u toku). Glavna tema tehnološke konferencije bit će cloud tehnologija dok će se poslovna konferencija usmjeriti na izazove poput širenja poslovanja globalno i u regiji, konkurentnost na nacionalnoj i lokalnoj razini, obrazovanje i nedostatak stručnjaka, zaštitu autorskih prava te investicije i njihovo financiranje.

BCC Services kao i mnogo puta do sada nastupa i na ovogodišnjim Windaysima – ovaj puta zajednički sa svojim partnerom NetAppom, sa svojim infrastrukturnim rješenjima za pohranu, virtualizaciju i cloud computing. Čitatelje Novosti ćemo na vrijeme obavijestiti o detaljima nastupa.

Microsoft WinDays konferencija ulazi u svoje drugo desetljeće te se ove godine održava po jedanaesti put, s jasnom namjerom da i dalje ostane središnje mjesto okupljanja tehnološke zajednice u Hrvatskoj te da – u skladu s novim konceptom uvedenim prošle godine – dodatno naglasi važnost informatičke industrije u suvremenom poslovanju. Microsoft WinDays11 ponovno će objediniti dvije konferencije: ona tehnološka – Microsoft WinDays11 Technology – održava se od 4. do 7. travnja, dok je kraj konferencijskog tjedna, 7. i 8. travnja, rezerviran za poslovnu konferenciju – WinDays11 Business.

Glavna tema tehnološke konferencije Microsoft WinDays11 Technology ove će godine biti cloud computing. Njegova je važnost sve veća jer tvrtkama koje se odluče za primjenu aplikacija i servisa smještenih u cloud ovaj koncept omogućava ostvarivanje značajnih poslovnih prednosti, uključujući i smanjenje troškova za vlastitu računalnu infrastrukturu (hardver, softver i aplikacije), kao i lakši rast i proširenje sustava u skladu s rastom poslovanja i zahtjeva tvrtke. Microsoft je tvrtka s najvećim iskustvom u razvoju usluga u oblaku za privatne korisnike tijekom više od petnaest godina – Windows Live je najbolji primjer za to. Konferencija Microsoft WinDays11 bit će mjesto hrvatske premijere potpune Microsoftove platforme koja omogućava razvoj i primjenu i poslovnih cloud rješenja.

Novost na ovogodišnjoj tehnološkoj konferenciji bit će i specijalizirane dvosatne radionice koje će prijavljenima omogućiti da steknu konkretna znanja i savladaju određene zadaće – bez obzira radi li se o uvođenju i primjeni cloud platforme, razvoju njihove prve aplikacije smještene u oblaku ili pak aplikacije za pametni telefon. Sadržaj predavanja na tehnološkoj konferenciji i imena predavača bit će uskoro objavljeni na konferencijskim web stranicama.

Poslovna konferencija WinDays11 Business će u Rovinj dovesti ugledne teoretičare poslovanja, kao i stručnjake i predvodnike razvoja s konkretnim poslovnim iskustvima. Oni će posjetiteljima konferencije pružiti uspješne primjere i rješenja usmjerena na rast i razvoj putem veće konkurentnosti poslovanja na nacionalnoj i lokalnoj razini. Konferencija će se tijekom dva dana usmjeriti na globalno i regionalno širenje poslovanja te izazove koje donosi taj proces. Fokus će biti i na investicijama i njihovom financiranju, kao i na pitanjima unaprjeđenja obrazovnih sustava i veće zaštite autorskih prava.


Tokyo and Redwood Shores, Calif., February 9, 2011

Fujitsu i Oracle pojačali desetljećima dugu suradnju

Tvrtke proširuju suradnju na SPARC računalima; globalni ugovor o distribuciji proizvoda iz Oracle portfelja

Fujitsu i Oracle su objavili da su ojačali partnerstvo koje traje već desetljećima, proširenjem svoje suradnje na razvoju SPARC sustava, sporazumom o distribuciji proizvoda, te nastavljajući zajedničke napore na polju razvoja, marketinga i prodajnih promocija.

Fujitsu i Oracle nastavljaju rad na zajedničkom razvoju, kako bi osigurali da su Fujitsu i Oracle proizvodi optimizirani i testirani da rade zajedno i kako bi Oracleov softver optimalno radio u okolišima za aplikacije kritične za poslovanje.

Tvrtke su prošlog prosinca objavile zajednički dizajn kabineta za Fujitsu i Oracle SPARC Enterprise servere iz M serije, na kojima se nalaze logotipi obje tvrtke. Fujitsu i Oracle su također objavili razvojne planove za servere M serije koji će u roku od tri iduće godine davati 15 puta bolje performanse.

Prodajni timovi Fujitsa i Oraclea su sada spremni za zajedničku prodaju SPARC korporacijskih servera, a osim toga je Fujitsu potpisao novi distributerski sporazum za Oracle partnersku mrežu po kojem će Fujitsu moći prodavati i distribuirati proizvode iz kompletnog Oracleovog portfelja.


SUNNYVALE, Calif.—February 9, 2011

NetApp – svjetski pružatelji usluga odabiru NetApp kao temelj za Cloud servise

NetApp smatra da ekonomski i konkurencijski pritisci prisiljavaju organizacije da potraže alternative za usklađivanje njihovih informatičkih infrastruktura s njihovim poslovnim potrebama. Zbog toga se tvrtke okreću rješenjima koja koriste cloud servise, jer tako mogu učinkovitije i brže odgovoriti na poslovne potrebe koje se brzo mijenjaju. Pružatelji usluga su značajni korak na putu do takvih korisnika, jer igraju ključnu ulogu u ponudi cloud usluga na tržištu, a korisnicima olakšavaju donošenje kritičnih odluka o infrastrukturi.

U okviru strategije da osigura više putova za pristup do korisnika, NetApp je objavio da više vodećih svjetskih pružatelja usluga surađuje s NetAppom da bi isporučili širok raspon inovativnih cloud usluga. NetApp ima partnerski program za takve pružatelje usluga, koji ima cilj da im pomogne u izgradnji ponude za korporacijske cloud servise, koji pomažu korisnicima da lakše prijeđu na fleksibilniju zajednički korištenu infrastrukturu. Pružatelji usluga koji se priključe programu uživaju prednosti pristupa do širokog raspona jedinstvenih alata i programa koje je razvio NetApp, te da iskoriste razne komercijalne prednosti koje im se nude.


PALO ALTO, Calif., Feb. 7, 2011

VMware – objavljen Zimbra 7

Fleksibilna platforma za suradnju donosi nove korporacijske mogućnosti koje povećavaju produktivnost, otvorenost i upravljivost

VMware je objavio VMware Zimbra® 7 – najnoviju verziju svoje platforme za e-mail i suradnju.

VMware Zimbra 7 donosi nove mogućnosti za zajedničko korištenje podataka, proširene funkcije za kalendar i pretraživanje, te nadograđene mogućnosti za upravljanje, i to i za informatičare i za krajnje korisnike. S ovim izdanjem, Zimbra je još bolje optimizirana i za povremene i za zahtjevne korisnike .

Nove mogućnosti u VMware Zimbra 7 su:

·   Zajedničko korištenje datoteka – uključena je funkcija Zimbras Briefcase, koja korisnicima omogućava pohranu podataka u oblaku.

·   Pronalaženje ljudi i komuniciranje s njima –People Search osigurava korisnicima pristup na popise kontakata, organizacijske sheme, planove sjedenja i.t.d.

·   Koristi i za administratore – poboljšana administracija i delegiranje zasnovano na ulogama, za više razina administriranja, omogućava stvari kao što je upravljanje distribucijskim listama –administratori postave parametre, tako da se zna tko može slati poštu putem kojih distribucijskih listi, što bitno smanjuje spam

·   Poboljšane mogućnosti za mobilni rad – VMware Zimbra mobile osigurava sinkronizaciju aplikacija i e-pošte, te zaštitu podataka na mobilnim uređajima

·   Ažuriranje desktopa –VMware Zimbra Gallery je u potpunosti integrirana s VMware Zimbra Desktopom

·   Pojednostavljena autentifikacija krajnjih korisnika – VMware Zimbra 7 ima potporu za standardne protokole za jednokratnu prijavu (SSO - Single-Sign-On) putem OpenID-a, Security Assertion Markup Languagea (SAML) i Kerberosa.

Od danas korisnici mogu skinuti Zimbra Collaboration Server 7 (ranije poznat pod imenom Zimbra Collaboration Suite) te beta verzije VMware Zimbra Desktop 7 i VMware Zimbra Appliance 7 na Web stranici http://www.zimbra.com/downloads.


WALLDORF, Germany - February 07, 2011

SAP – novo izdanje SAP® Business ByDesign™ rješenja za Cloud Computing

Potpora za on-demand rješenja putem iPada i BlackBerrya; integracija procesa u područnim uredima; alati za razvoj softvera

SAP je objavio značajna ažuriranja za svoj portfelj rješenja na zahtjev: Feature pack 2.6 za rješenje SAP® Business ByDesign™. Novo izdanje služi kao otvorena platforma na kojoj se može izgrađivati i prilagođavati softver za razna on-demand rješenja za razne tipove poslovanja. Uključene su i nove mogućnosti koje poboljšavaju uporabljivost, donose potporu za dodatne mobilne uređaje i omogućavaju on-demand integraciju rada u područnim uredima s obradama na serverima u centrali.

Ovim novim izdanjem, SAP čini još jedan značajni korak u provedbi svoje strategije za cloud computing.


Upravljanje životnim ciklusom informacija


IRVINE, CA, FEBRUARY 8, 2011

Kofax – rješenje za obradu faktura za globalnu tehnološku tvrtku

Softver automatizira obradu četiri milijuna dokumenata godišnje

Kofax je objavio da će za jednu globalnu tehnološku tvrtku isporučiti rješenje za automatizaciju poslovnih procesa zasnovanih na dokumentima.

Korisnik, koji proizvodi proizvode za sigurnost i zaštitu, te proizvode za energetiku i pruža prateće usluge, će uvesti Kofax Capture i Kofax Transformation module, pomoću kojih će godišnje skenirati i prihvatiti četiri milijuna faktura od dobavljača i pratećih dokumenata. Korisnik će pored toga uvesti i Kofax Communication Server da osigura sustav za slanje faksova preko Interneta (FoIP - Fax-over-IP). Kofax softver će korisniku omogućiti da ubrza proces plaćanja faktura, poveća produktivnost i smanji troškove vezane za ručne postupke.

Kofax Capture ubrzava poslovne procese tako da skenira dokumente i obrasce, pretvara ih u točne digitalne informacije kojima se može pristupati, te prosljeđivanju slika i pridruženih podataka u poslovne aplikacije, baze podataka i sustave za upravljanje dokumentima. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, a korisnicima omogućava da sami odrede gdje i kada će se prihvaćati dokumenti, da li će to biti u centralnom uredu, udaljenom ogranku ili u centru za obradu podataka.

Kofax Transformation Modules (KTM) automatizira klasifikaciju dokumenata, vađenje i provjeru informacija. Koristeći inteligentnu tehnologiju za prepoznavanje teksta, KTM ubrzava rad, smanjuje troškove i povećava točnost informacija.

Kofax Communication Server (KCS) omogućava automatiziranu razmjenu poslovno kritičnih informacija, povezuje uređaje kao što su više-funkcijski pisači, faks i telefonski sustavi, te razne tipove medija, kao što su e-mail, FoIP, SMS, MMS, govorna pošta i teleks, kao i aplikacije kao što su ERP i CRM sustavi i Kofax Capture.


Razno


Tokyo, February 9, 2011

Fujitsu – Tri-shaping, nova konsolidirana i sistematizirana metodologija za tehnike definiranja poslovnih zahtjeva

Cilj je izgraditi informatičke sustave koji će doprinijeti uspjehu korisnikovog poslovanja i ubrzati prijelaz na nova rješenja

Fujitsu je objavio novu metodologiju za definiranje zahtjeva za postupak analiziranja i predlaganja poboljšanja za poslovne procese, te izgradnju informatičkih sustava koji će doprinijeti poslovnim rezultatima kod korisnika. Tehnologija je nazvana Tri-shaping (trostruko oblikovanje), a sastoji se od slijedeće tri pojedinačne metode:

1. shapingBR (shaping Business Requirement – oblikovanje poslovnih zahtjeva)
Metoda za formuliranje poslovnih zahtjeva koja objašnjava što je potrebno rukovoditeljima i poslovnim odjelima, omogućava generiranje rješenja i donošenje odluka.

2. shapingBP (shaping Business Process – oblikovanje poslovnih procesa)
Metoda za formuliranje poslovnih procesa, analizira postojeće poslovne procese i omogućava projektiranje jednostavnijih i fleksibilnijih poslovnih procesa.

3. shapingBS (shaping Business Specification – oblikovanje poslovnih specifikacija)
Metoda za formuliranje poslovnih specifikacija, smanjuje propuste kod dokumentiranja i dvosmislenosti u pravilima za poslovne procese, ubrzava razvoj informatičkih sustava.

Fujitsu namjerava korisnicima uz naplatu ponuditi obuku za ovu metodologiju koja je razvijena na osnovu desetljeća i desetljeća iskustava.


ZAGREB, 10. veljače 2011.

Microsoft Hrvatska - predstavljen Internet Explorer 9 u RC inačici

Microsoft je objavio dostupnost svog internetskog preglednika verziji 'kandidata za objavu', što je zadnja verzija prije službene objave punog proizvoda. Beta inačicu najpopularnijeg preglednika preuzelo je više od 25 milijuna korisnika.

Microsoft je danas, pet mjeseci nakon objave dostupnosti Beta inačice, predstavio posljednju 'radnu' verziju svog internetskog preglednika, Internet Explorer 9. Novu verziju preglednika do sada je preuzelo više od 25 milijuna korisnika, a odlikuje se minimalističkim korisničkim sučeljem, hardverskim ubrzavanjem prikaza stranica te podrškom za standarde HTML5 i CSS3, kao i povezivanjem funkcionalnosti sa onima operativnog sustava Windows 7 – mogućnošću smještaja određene stranice za traku sa zadacima. Ovo je ujedno i najsigurniji internetski preglednik, koji omogućava nadzor dodataka koji usporavaju preglednik, upozorava korisnika ukoliko preuzima potencijalno zloćudan sadržaj, te podatke i računalo korisnika štiti sustavom pametnog filtriranja koji otkriva i blokira internetske stranice koje distribuiraju zlonamjerni softver kroz socijalni inženjering.

Preglednik je razvijen na način da u potpunosti iskorištava hardverske mogućnosti računala, što razvojnim inženjerima omogućava izradu grafički bogatih internetskih stranica i aplikacija sa brzim odzivom kao kod aplikacija instaliranih na računalima. Internet Explorer 9 oslanja se na procesorsku snagu čitavog računala, na način da tekst i grafiku prikazuje kroz hardversko ubrzavanje video kartice, a korištenjem mogućnosti višejezgrenih procesora još brže izvršava JavaScript operacije.

Microsoft Internet Explorer 9 RC dostupan je od danas u 40 jezičnih inačica uključujući i hrvatsku, a moguće ga je besplatno preuzeti na stranicama http://windows.microsoft.com/ie9 Korisne informacije o zaštiti osobnih podataka i računala dostupne su na stranicama http://www.microsoft.com/croatia/security/default.mspx


Zagreb, 8. veljače 2011.

Microsoft Hrvatska - obilježen dan sigurnijeg Interneta

Microsoft Hrvatska se pridružio europskoj inicijativi o promidžbi svijesti o važnosti sigurnijeg korištenja Interneta, naročito kod djece i učenika osnovnih i srednjih škola

Microsoft Hrvatska se uključio u događanja povodom Dana sigurnijeg Interneta nizom aktivnosti s ciljem informiranja javnosti o sigurnijem korištenju Interneta. I ove je godine naglasak stavljen na to kako djeca mogu i moraju biti sigurnija on-line.

Obilježavanju Dana sigurnijeg Interneta pridružili su se brojni hrvatski učenici, nastavnici, profesori, ravnatelji, stručni suradnici u školama, roditelji i ostali članovi akademske i obrazovne zajednice, u svim većim gradovima - u Dubrovniku, Đakovu, Koprivnici, Novoj Gradiški, Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku,Varaždinu, Zadru i Zagrebu.

Dan sigurnijeg Interneta održava se svake godine početkom veljače, s ciljem promoviranja odgovornog korištenja on-line tehnologija i mobilnih telefona, s posebnim naglaskom na korištenje tih tehnologija među djecom i mladima. On-line sigurnost oduvijek je bila od velike važnosti globalnim tvrtkama pa tako i Microsoftu. Imajući to u vidu, Microsoft razvija proizvode i rješenja koja pomažu korisnicima zaštititi privatnost – primjerice, preglednik Internet Explorer 9, koji je u nedavnom istraživanju NSS Labsa proglašen najsigurnijim preglednikom po svim kategorijama, kao i sustav Microsoft Security Essentials, koji će roditeljima pomoći u nadzoru i određivanju mogućnosti korištenja pojedinih funkcija za djecu.


31.01.11. – 06.02.11.


Infrastrukturna rješenja


Munich, February 01, 2011

Fujitsu – novi usporedbeni test za virtualizaciju potvrdio da Fujitsu PRIMERGY rack serveri stalno osiguravaju poboljšanje performansi

PRIMERGY serveri pomažu poslovnim organizacijama da ostvare prednosti pred konkurencijom

Fujitsu je objavio da njegov PRIMERGY RX200 S6 rack server zauzima prvo mjesto prema novom VMwareovom usporedbenom testu VMmark V2.0, koji je sada proširen da mjeri i performanse i skalabilnost servera za aplikacije koje rade u virtualiziranim okolišima i u okolišu s više udomiteljskih servera za virtualne mašine. U posebnom testu, PRIMERGY RX rack serveri već više od dva mjeseca zauzimaju sva tri prva mjesta u TPC-E testovima za cijene/performanse, što znači da je Fujitsu prvi proizvođač u zadnje dvije i pola godine koji je uspio osvojiti i zadržati sva tri prva mjesta.

Serija rezultata nezavisnih usporedbenih testova pokazuje da Fujitsuova PRIMERGY RX serija zauzima posebno mjesto na tržištu:

·   PRIMERGY RX200 S6 je projektiran da osigura dobre performanse, mogućnost proširenja i visoku produktivnost, a u odnosu na prethodne generacije se odlikuje i poboljšanim omjerom performanse/snaga. Ovaj sustav sada vodi u virtualizacijskom testu VMmark V2.0, u kategoriji za servere s 24 jezgre.

·   Kao vodeći 2 socket rack server, PRIMERGY RX300 S6 je nositelj svjetskog rekorda po TPC-E testu za najbolji omjer cijena/performansi za on-line obrade transakcija s bazom podataka (OLTP - online transactional database processing). Fujitsu također zauzima i drugo i treće mjesto među deset najboljih po cijenama/performansama za TPC-E test s 4-socket PRIMERGY RX600 S5 i 8–socket PRIMERGY RX900 S1 serverima. Nadalje, PRIMERGY RX900 S1 zauzima prvo mjesto među deset najboljih za TPC-E test za performanse.

·   PRIMERGY RX900 S1 je postigao izvrsne rezultate za dvo-razinski (two-tier) SAP® test za standardnu aplikaciju za prodaju i distribuciju (SD - Sales & Distribution), koristeći četvrti SAP paket za proširenja za SAP ERP 6.0 aplikaciju i Microsoft SQL Server 2008 kao platformu za sustav za upravljanje bazom podataka.


SUNNYVALE, Calif.—February 2, 2011

NetApp – u Gartnerovom magičnom kvadrantu svrstan u kvadrant vizionara

NetApp je objavio da ga je analitičarska kuća Gartner u svom Magičnom kvadrantu svrstala u kvadrant vizionara u kategoriji korporacijskih rješenja za sustav sigurnosnih kopija na diskovima. Magični kvadrant je Gartnerova metoda za svrstavanje informatičkih ponuđača ovisno o potpunosti njihove vizije i mogućnosti da je izvrše.

Tehnologija za uzimanje sigurnosnih kopija i rekonstrukciju uništenih podataka je ključni element za integriranu zaštitu podataka. Kupci sve češće odabiru rješenja od NetAppa, da pomoću njih sačuvaju kritične podatke, povećaju učinkovitost rada, te smanje ukupne troškove. Ta rješenja su dobro poznata među informatičara zbog jedinstvenih inovacija kao što su učinkovite tehnike za uzimanje snimaka stanja, kojima se ubrzava uzimanje sigurnosnih kopija, poboljšavaju performanse, smanjuju troškovi i na minimum se svode potrebni ukupni kapaciteti za pohranu podataka. Korisnici uspijevaju smanjiti potrebni prostor na diskovima za čak 90%. Kada se koristi kopiranje s diska na disk, pri čemu se prenose samo novi ili izmijenjeni blokovi, skraćuje se vrijeme potrebno za uzimanje kopija te promet na mreži. Integrirane tehnologije za zaštitu podataka i alati koje nude NetAppovi partneri omogućavaju korisnicima da uživaju u prednostima unificirane NetAppove pohrane i mogućnostima za upravljanje podacima, pa čak i za ne-NetApp okoliše.


Upravljanje životnim ciklusom informacija


New York, NY - January 31, 2011

Autonomy – potvrđena vodeća pozicija na pravnom tržištu

Vodeće globalne pravničke kuće odabiru pakete Autonomy iManage WorkSite i Universal Search, zbog njihove neusporedive skalabilnosti i njihovih performansi

Autonomy je objavio da njegova rješenja paketi iManage WorkSite i Universal Search namijenjena pravničkim tvrtkama i dalje vode na tržištu, te da je dobiveno nekoliko značajnih poslova širom svijeta. Autonomy je postao de facto standard za globalne pravničke tvrtke. Čak 75 od 100 najvećih globalnih pravničkih tvrtki koristi Autonomy, baš kao i 10 od 10 najvećih pravničkih tvrtki u SAD.

Autonomyevo rješenje iManage WorkSite je modul u okviru Autonomyeve Legal Information Management platforme. WorkSite osigurava zajednički okoliš za pohranu poslovnih sadržaja i sustav za praćenje ažuriranja, ključnih događaja i komunikacija. Dokumenti – i papirnati i elektronički –te zapisi, e-mail poruke i ostali mediji se konsolidiraju u centralnu biblioteku, pa se tako lakše pronalaze, razmjenjuju i ponovno koriste. Sustav radi i na vlastitoj opremi i kao servis iz oblaka.

Autonomy pravničkim tvrtkama i pravnim odjelima u organizacijama osigurava sveobuhvatne alate za upravljanje informacijama i rješenja za eDiscovery, te im omogućava da surađuju i da razumiju informacije koje se čuvaju u njihovim organizacijama. Pomoću Autonomya, pravničke tvrtke mogu brzo i lako pomoći svojim klijentima da identificiraju potencijalno relevantne informacije, da osiguraju njihovo 'zamrzavanje' za potrebe parničkih postupaka te da sačuvaju njihov sadržaj za kasnije uporabe. Osim toga, uz pomoć Autonomy IDOL-a kao zajedničke platforme, pravničke tvrtke i njihovi korporacijski klijenti mogu ostvariti vidljivu prednost koristeći snažne i poznate im alate. Ova vrlo sigurna platforma omogućava da se pravnička tvrtka poveže sa svojim klijentima, da glatko razmjenjuju podatke te da se uklope u agresivne rokove za sudske postupke.


New York, NY - January 31, 2011

Autonomy – cloud platforma za upravljanje informacijama za pravnike

Sveobuhvatna i sigurna platforma za upravljanje informacijama sada dostupna kao 'softver kao servis' ponuda

Autonomy je objavio platformu za upravljanje informacijama, zasnovanu na cloud servisu, namijenjenu pravničkom tržištu. Autonomyev IDOL (Intelligent Data Operating Layer), kojeg već koristi više od 2.000 pravničkih tvrtki i pravnih odjela, koji predstavljaju više od 75 % najvećih pravničkih kuća u SAD, sadrži module za upravljanje informacijama. Autonomyeva platforma za upravljanje informacijama sadrži module WorkSite, Records Manager, Universal Search, Process Automation i ConflictsManager.

Autonomyev cloud platforma za upravljanje informacijama koristi Autonomyev privatni oblak, najveći privatni oblak na svijetu, o kojem je pohranjeno više od 17 petabajta podataka. Uz više od deset godina iskustva s udomljavanjem aplikacija za neke od najvećih korporacija i njihove data centre, Autonomy je u jedinstvenoj poziciji da pravničkim tvrtkama omogući korištenje platforme za upravljanje informacijama kroz 'softver kao servis' ponudu.

Moduli sadržani u okviru ove platforme za upravljanje informacijama su:

·   WorkSite – omogućava direktno povezivanje pravničkih tvrtki s njihovim klijentima, što ubrzava pristup do podataka i smanjuje troškove za eDiscovery. Siguran pristup je moguć i preko mobilnih uređaja kao što su iPhone i iPad.

·   Records Manager – osigurava planove datoteka s dvostrukom hijerarhijom potrebnom da se upravlja zapisima i u pravničkoj tvrtki i kod klijenta

·   Universal Search – rješenje za intuitivno pretraživanje, prilagođeno potrebama pravnika, oslanja se na IDOL da bi se osigurali rezultati koji su relevantni po kontekstu. Universal Search ide dalje od jednostavnog pretraživanja i osigurava automatsku kategorizaciju, automatsko linkanje, navigaciju, te pretraživanje i audio i video materijala.

·   Process Automation – rješava potrebe za složenim e-obrascima i obradom informacija u kojima se javljaju obrasci i dokumenti.

·   ConflictsManager – omogućava pravničkim tvrtkama da brzo i učinkovito identificiraju potencijalne slučajeve sukoba interesa, prije nego prihvate zastupanje novih klijenata.

Autonomyeva jedinstvena tehnologija zasnovana na smislu i duboko poznavanje pravničkog tržišta je omogućila pripremu najučinkovitije i pouzdane platforme za upravljanje informacijama putem servisa u oblacima.


New York, NY - January 31, 2011

Autonomy – mogućnosti za društvene medije proširene i na eDiscovery

Jedino Autonomy nudi sveobuhvatni paket za društvene medije koji pokriva analizu osjećaja, poštivanje propisa i eDiscovery

Autonomy je objavio nove mogućnosti koje povezuju društvene medije i eDiscovery postupak. Radi se o komponentama Autonomyevog rješenja za eDiscovery, a oslanja se na bogatu Autonomyevu ponudu rješenja za rad s društvenim medijima, koji pokrivaju marketing, usklađenost s propisima, i tješenja za eDiscovery. Pri tome se koristi i Autonomyeva jedinstvena sposobnost da razumije što publika osjeća, da prepoznaje uzorke ponašanja i koncepte, to u podacima u bilo kojem obliku.

Poslovne organizacije sve više investiraju u društvene medije, formiraju timove i pokreću programe u okviru kojih će se komunicirati s kupcima i promovirati organizacija putem društvenih stranica na Webu. Pri tome treba voditi računa i o tome da je u više zemalja sada potrebno osigurati dostupnost informacija koje su bile objavljivane i preko društvenih medija, baš kao da se radi o poslovnoj korespondenciji.

Autonomy poslovnim organizacijama nudi kompletna rješenja za ad s društvenim medijima, rješenjima koja će organizacijama omogućiti da vode marketinške kampanje putem društvenih medija, uz istovremeno poštivanje propisa i pripremu podataka s društvenih medija za eDiscovery proces:

·   Autonomy Explore - identificira, analizira i djeluje na osnovu uzoraka ponašanja koji se otkriju na svim točkama dodira s kupcima – na web stranicama, preko mobilnih telefona, putem kontakt centara, te društvenih medija. Ako se uspije automatski razumjeti osjećaje kupaca koje oni izražavaju putem svih tih medija, poslovne organizacije mogu nadjačati barijere koje nastaju zbog neusklađenih sustava, rješenja koja pokrivaju samo neke točke te organizacijskih struktura.

·   Autonomy Social Media Governance – omogućava poslovnim organizacijama da se aktivno pripreme za poštivanje propisa i eventualne parnice i kada se komunikacije vrše preko društvenih medija.

·   Social Media EDD – omogućava poslovnim organizacijama da brzo reagiraju na bilo kakve parničke postupke vezane uz društvene medije. To se postiže inteligentnim pretraživanjem, identifikacijom, čuvanjem i sakupljanjem internih i eksternih interakcija preko društvenih medija.

·   Social Media Connectors - Autonomy osigurava konektore za tisuće relevantnih servisa za slanje vijesti, blogove i za društvene medije kao što su Facebook, Twitter, i YouTube.


New York, NY - January 31, 2011

Autonomy – nova konzola za povezivanje spaja interne i vanjske pravne stručnjake i osigurava jedinstven pogled na eDiscovery proces

Autonomy je objavio Autonomy Chaining Console, snažni alat za prikazivanje informacija, koji će korporacijskim pravnicima omogućiti veću vidljivost i veću sposobnost obrane. Eliminirajući potrebu za rizičnom i neučinkovitom primopredajom podataka na svakom koraku eDiscovery procesa, Chaining Console omogućava pravnicima u tvrtki i njihovim vanjskim kolegama da formiraju "virtualni lanac", te da tako mogu ostati u stalnoj vezi tijekom svih faza ciklusa upravljanja dokumentima i zapisima.

Upravljanje parničkim postupcima je složen i skup proces. Tipično, pravne službe u velikim korporacijama moraju istovremeno upravljati stotinama slučajeva i korespondencijom s desecima pravničkih kuća. Timovi pravnika žele osigurati da njihove aktivnosti vezane za razne slučajeve budu vidljive, kao i rizici i potencijalni troškovi. Dodatno, i sami klasični su često izvor dodatnih rizika u raznim koracima procesa, jer zahtijevaju bespotrebni uvoz, izvoz i prijenos podataka, čime se povećava rizik da se oni izgube ili kompromitiraju.

Autonomyeva Chaining Consola eliminira tu složenost i rizike, jer pravničkim timovima osigurava uvid u sve profile svih parnica u korporaciji, sve s jedne jedine 'instrument table' (dashboarda). Tako pravnici tvrtke odmah dobiju uvid u sveukupne rizike i izloženost, pravnici koji se bave parnicama imaju uvid u procese upravljanja, a vanjski konzultanti imaju trenutni pristup do informacija potrebnih da formuliraju i izvrše pravnu strategiju koja će im omogućiti da pobijede u slučaju.

Autonomy Chaining Console daje slijedeće mogućnosti:

·   Vidljivost u svim fazama upravljanje elektroničkim dokumentima i zapisima

·   Zaštićeni pristup oblaku, povezivanje pravnika u kući i vanjskih konzultanata

·   Analiza podataka o kritičnim točkama, kao što su: status slučaja, troškovi, količina podataka te trendovi parnice

·   Automatski izvještaji iz kojih se dokazuje obranjivost i lanac čuvanja informacija


IRVINE, CA, FEBRUARY 1, 2011

Kofax – marketinški program s rješenjima za financijski sektor, za strateški rast

Kofax je objavio pokretanje novog marketinškog programa za rješenja u grani djelatnosti, koji će omogućiti ciljani pristup u nekim ključnim vertikalnim tržištima na globalnoj bazi.

Program će se koncentrirati na proširenje prilika za uporabu Kofax softvera na vertikalnom tržištu u bankama, osiguranjima i organima uprave širom svijeta.


Razno


REDMOND, Wash. — Feb. 2, 2011

Microsoft – kriptirana e-pošta omogućava da aplikacije šalju pacijentima zaštićene poruke

Microsoft je objavio nove funkcije za kriptiranu e-poštu za Microsoft HealthVault, koje omogućavaju da aplikacije pacijentima šalju poruke zaštićene prema novim normama za zaštitu podataka.

Ove funkcije omogućavaju da se na pacijentovu e-mail adresu, kreiranu u okviru Microsoft HealthVaulta, šalju kriptirane poruke. Poruka se automatski sprema i postaje dio zdravstvenih podataka o pacijentu. Funkcije omogućavaju i zaštićeno čitanje i kopiranje tih informacija.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018