nv-1103

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2011. – ožujak


u ovom broju:

21.03.11. – 27.03.11.

Infrastrukturna rješenja

- NetApp – osvojio titulu "2011 Channel Champion" časopisa CRN magazine

- Fujitsu – standardizacija na Symantec Backup Exec za PRIMERGY i ETERNUS sustave

- Fujitsu – platforma za male i srednje poslovne korisnike, optimizirana kombinacija servera i operativnog softvera

- Microsoft - System Center 2012 za privatni cloud computing

Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Kofax – integracija Kofax VRS i OPEX CertainScan softvera

- Kofax – korisnici Microsoft SharePointa 2010 uživaju koristi od Kofax Capture Enabled Content Management

Razno

- Microsoft – istraživanje pokazalo da 39 % malih i srednjih poslovnih korisnika planira koristiti Cloud servise u roku od tri iduće godine

14.03.11. – 20.03.11.

Fujitsu i potres u Japanu

- Fujitsu – mjere za osiguranje poslovanja

Infrastrukturna rješenja

- Symantec - NetBackup sada ima tehnologiju za inteligentna pravila za automatsko otkrivanje i zaštitu virtualnih mašina

- Microsoft – izašao Internet Explorer 9

Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Autonomy – proglašen vodećim isporučiteljom rješenja za arhiviranje poruka

- Kofax – sustav za obradu faktura za vodeću automobilsku tvrtku

Razno

- Microsoft Hrvatska - predstavljen program konferencije Microsoft WinDays11

07.03.11. – 13.03.11.

Infrastrukturna rješenja

- NetApp - kupuje organizaciju koji se bavi vanjskim uređajima za pohranu

- VMware – VMware vCenter Operations, novi model rada za cloud okoliše

- Microsoft - istraživanje pokazalo da komunalna poduzeća planiraju uvoditi 'pametne mreže'

Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Autonomy – korporacijsko pretraživanje za Deloitte Luxembourg

Razno

- Fujitsu – otvoren centar za Cloud tehnologiju

- Fujitsu – virtualni simulator proizvoda, za provjeru procesa montaže

- Kofax – uvršten na KMWorldov spisak '100 tvrtki koje nešto znače na polju upravljanja znanjem'

28.02.11. – 06.03.11.

Infrastrukturna rješenja

- Fujitsu – noviteti prikazani na sajmu CeBIT 2011

- SAP – nova 'rješenja na zahtjev'

- Symantec – kako je tvrtka Integrated Control Corporation obnovila pohranu podataka i preuredila informatiku

- VMware – početak isporuka VMware View 4.6

Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Autonomy – rješenja za digitalne arhive i očuvanje za javne službe


21.03.11. – 27.03.11.


Infrastrukturna rješenja


SUNNYVALE, Calif.—March 21, 2011

NetApp – osvojio titulu "2011 Channel Champion" časopisa CRN magazine

Proglašen najboljim isporučiteljom u kategoriji mrežne pohrane podataka na korporacijskom nivou

NetApp je objavio da je proglašen šampionom za godinu 2011 časopisa CRN magazine u kategoriji mrežne pohrane podataka na korporacijskom nivou C. Također je zauzeo visoka mjesta u tri od četiri pojedinačne kategorije. Titula "CRN Channel Champion" se dodjeljuje za 25 tehnoloških područja, a izbor se vrši na osnovu ankete koja se provodi među najvećim isporučiteljima rješenja.

Pri ocjenjivanju se ocjenjuje slika koju kako pružatelji rješenja imaju o pojedinim proizvodima i uslugama od raznih dobavljača. Pri tome se vrednuju važnost tehnologije, potpora koja se pruža uz proizvode te financijski kriteriji koji vrijede za prodajni kanal. Nagrade za 25 tehnoloških područja i četiri kategorije: zadovoljstvo tehničkim aspektima, zadovoljstvo osiguranom potporom, financijski faktori, te sveukupni šampion.

NetApp je osvojio prvo mjesto u kategoriji mrežne pohrane podataka na korporacijskom nivou, te proglašen najboljim proizvođačem u kategorijama za tehničko zadovoljstvo, zadovoljstvo potporom i financijskim faktorima.


Munich, March 24, 2011

Fujitsu – standardizacija na Symantec Backup Exec za PRIMERGY i ETERNUS sustave

Standardizacija na Symantec Backup Exec pomaže da korisnici Fujitsu PRIMERGY servera i ETERNUS sustava za pohranu bolje štite i spremaju svoje podatke

Fujitsu je objavio da korisnici PRIMERGY servera i ETERNUS sustava za pohranu sada imaju bolji pristup do vodećeg paketa za zaštitu podataka Backup Exec od Symanteca, te da lakše uzimaju sigurnosne kopije i bolje štite svoje važne poslovne podatke.

Fujitsu sada nudi Backup Exec kao OEM (Original Equipment Manufacturer) proizvod, i isporučuje softver zajedno sa ETERNUS sustavima za pohranu podataka i PRIMERGY x86 serverima. Fujitsu nudi QuickStart verziju Backup Execa, kao ekonomičnu polaznu točku. Korisnici koji trebaju naprednije verzije koje imaju više mogućnosti za VMware/HyperV, Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint i SQL server, imaju opciju nadogradnje u bilo koje vrijeme. Korisnici sada imaju priliku da optimiziraju upravljanje podacima, te da bolje iskoriste svoju informatičku opremu.


Munich, March 23, 2011

Fujitsu – platforma za male i srednje poslovne korisnike, optimizirana kombinacija servera i operativnog softvera

Ekonomična, sveobuhvatna platforma kojom se lako upravlja

Fujitsu je objavio da za male i srednje velike poslovne korisnike (SMB - small and medium-sized business) nudi ekonomičnu, sveobuhvatnu platformu kojom se lako upravlja. Fujitsu kombinira inovativne PRIMERGY servere – od kojih je nekoliko optimizirano upravo za male i srednje korisnike – s nedavno objavljenim operacijskim sustavom Microsoft Small Business Server 2011 Standard.

Microsoft je proveo istraživanje koje je pokazalo da 75 % poslovnih korisnika koji imaju do 25 osobnih računala nemaju i server. Ova ponuda je prvenstveno namijenjena baš takvim korisnicima.


LAS VEGAS — March 22, 2011

Microsoft - System Center 2012 za privatni cloud computing

Dubinsko upravljanje aplikacijama osigurava put od virtualizacije do rada u oblacima.

Microsoft je na skupu posvećenom rukovoditeljima pokazao kako privatni oblaci zasnovani na Microsoftovim tehnologijama mogu pomoći pri uvođenju agilnijih servisa za potporu poslovanja. Najavljen je novi System Center 2012, koji će olakšati uvođenje cloud servisa i omogućiti bolji uvid u performanse aplikacija.

System Center 2012, koji izlazi kasnije ove godine, omogućava izgradnju privatnih oblaka na postojećoj infrastrukturi. System Center 2012 rješenja proširuju tekuće Microsoft Hyper-V Cloud programe i proizvode za privatne oblake, te pomaže pri upravljanju mješavinama virtualiziranih poslova.


Upravljanje životnim ciklusom informacija


WALTER E. WASHINGTON CONVENTION CENTER, WASHINGTON, MARCH 22, 2011

Kofax – integracija Kofax VRS i OPEX CertainScan softvera

Integracija poboljšava učinkovitost i smanjuje troškove rada

Kofax i OPEX, globalno vodeća tvrtka koja se bavi tehnologijom za skeniranje dokumenata i automatizaciju pisarnica su objavili sporazum po kojem će se Kofax VirtualReScan (VRS) softver uključivati u OPEXov novi DS2200 sustav za skeniranje. Puna integracija DS2200-a i Kofax VRS-a će korisnicima osigurati vrhunsku kvalitetu slika skeniranih dokumenata, napredno prepoznavanje teksta i produktivnost pri skeniranju, sve u paketu.

Kofax VRS je patentirani softver za poboljšanje i usavršavanje slika skeniranih dokumenata. VRS smanjuje vrijeme potrebno za ručnu pripremu dokumenata i poboljšava kvalitetu slika skeniranih dokumenata, čime se bitno poboljšavaju i produktivnost pri ručnom skeniranju i učinkovitost proces prihvata dokumenata. Slike visoke kvalitete su bitne, jer mogu značajni utjecati na kasnije vađenje informacija i u konačnici na pretraživanje informacija. OPEX-ov jedinstveni softver za prihvat dokumenata CertainScan omogućava identifikaciju i prepoznavanje dokumenata u samom tijeku rada.


WASHINGTON, MARCH 21, 2011

Kofax – korisnici Microsoft SharePointa 2010 uživaju koristi od Kofax Capture Enabled Content Management

Na konferenciji AIIM info360 će učesnicima biti predstavljena najbolja praksa i promjeri uspješne primjene

Kofax je objavio da će na konferenciji AIIM info360 održati dvije prezentacije koje ilustriraju rješenja za prihvat dokumenata na korporacijskom nivou u sprezi s Microsoft SharePoint 2010 softverom. Prezentacije će pokazati kako korisnici mogu ostvariti koristi od upravljanja sadržajima povezanim s prihvatom dokumenata.

Kofaxova rješenja za prihvat dokumenata na korporacijskom nivou omogućavaju uvođenje procesa koji će prikupljene informacije učiniti automatski dostupnima kroz SharePoint 2010.


Razno


REDMOND, Wash. — March 24, 2011

Microsoft – istraživanje pokazalo da 39 % malih i srednjih poslovnih korisnika planira koristiti Cloud servise u roku od tri iduće godine

Istraživanje pokazuje da se otvaraju poslovne prilike za pružatelje hosting usluga koji u svoju ponudu uključe i Cloud servise

Microsoft je objavio rezultate globalnog istraživanja "SMB Cloud Adoption Study 2011" koje je ispitivalo kako će cloud computing utjecati na male i srednje poslovne korisnika (SMB - small and midsize businesses) u razdoblju od iduće tri godine. Istraživanje je pokazalo da 39 % SMB korisnika očekuje da će u roku od tri iduće godine plaćati za barem jedan ili više cloud servisa (sada ih to čini 29 %).

Neki od ključnih nalaza istraživanje su:

·   SMB-ovi koji će koristiti cloud servise će u prosjeku koristiti 3,3 takva servisa (sada ih koriste manje od dva).

·   Glavni razlog za odabir određenog pružatelja usluga će biti ranije iskustvo u vezi s potporom dobivenom od tog dobavljača – 82 % korisnika koji planiraju kupiti cloud servise to namjeravaju učiniti od pružatelja usluge koji je prisutan na lokalnom tržištu i ima dobru reputaciju pri pružanju potpore

·   Čim je poslovna organizacija veća, spremna je više platiti za cloud usluge. Na primjer, 56 % tvrtki s 51–250 djelatnika očekuju da u roku od slijedeće tri godine će platiti u prosjeku uporabu 3,7 servisa.

·   U roku od tri godine, 43 % posla će se obaviti kroz plaćene cloud servise, no 28 % ih namjerava koristiti i sustave na svojoj vlastitoj lokaciji.

Istraživanje je provedeno u prosincu 2010, a ispitano je 3.258 SMB tvrtki koje zapošljavaju do 250 djelatnika u Australiji, Francuskoj, Indiji, Japanu, Južnoj Africi, Južnoj Koreji, Kanadi, Kini, Nizozemskoj, Norveškoj, Rusiji, Njemačkoj, Singapuru, Sjedinjenim Državama, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.


14.03.11. – 20.03.11.


Fujitsu i potres u Japanu


Munich, March 18, 2011

Fujitsu – mjere za osiguranje poslovanja

Nakon potresa u Japanu, Fujitsu otvara dodatne proizvodne kapacitete u Njemačkoj, te ispituje alternative u lancu nabave

Fujitsu Technology Solutions u regiji CEMEA&I (Continental Europe, Middle East, Africa & India) je poduzeo mjere da osigura poslovanje i kontinuitet za lokalne korisnike nakon katastrofe koja je pogodila sjeveroistok Japana. Te mjere uključuju otvaranje novih proizvodnih kapaciteta u Fujitsouovoj tvornici u Augsburgu u Njemačkoj i istraživanje alternativa u lancu dobave komponenti potrebnih za proizvodnju.

Fujitsu je pretrpio oštećenja u šest svojih pogona u Japanu i u skladu s važećim načelima tvrtke, odmah osnovao stožer za borbu protiv posljedica katastrofe.  

Kao odgovor na te štete, Fujitsu privremeno seli proizvodnju stolnih PC računala u tvorničke pogone Shimane, koji nisu oštećeni. Fujitsuova tvornica u Augsburgu, Njemačka, surađuje s Japanom da bi se osigurale neprekidne isporuke servera.

Fujitsuove organizacije u CEMEA&I regiji do sada nisu bile direktno pogođene događajima u Japanu. Fujitsuova tvornica u Augsburgu će proširiti proizvodne kapacitete da bi se pomoglo Japanu i osigurao kontinuitet poslovanja. Sva stolna PC računala i x86 serveri, kao i odabrane linije notebook računala namijenjenih tom tržištu se već ionako tamo proizvode.

Fujitsu ispituje alternative za dobavu dijelova. Pošto za sada svega jedan zračni prijevoznik ispituje na radioaktivnost sve proizvode izrađene u Japanu, Fujitsu uvodi svoje vlastite nasumične provjere gotovih proizvoda prevezenih zrakom iz Japana u Europu. Fujitsu poduzima te mjere predostrožnosti da bi njegovi europski kupci i partneri mogli biti bez brige u pogledu sigurnosti Fujitsuovih proizvoda. Da se osigura puna transparentnost, Fujitsu pregovara s nezavisnim laboratorijem za ispitivanja, da njemu povjeri vršenje tih provjera.

Fujitsu je ublažio ekonomske posljedice katastrofe zbog svoje globalne i decentralizirane organizacijske strukture.

Rolf Schwirz, generalni direktor Fujitsu Technology Solutionsa je izjavio: "Naš prvi prioritet je dati potporu našim kolegama u Japanu. Kao što su am sami rekli, najbolje ćemo im pomoći da nastavimo doprinositi sveukupnom uspjehu. Fujitsu je uvijek radi po načelu 'Misli globalno, djeluj lokalno'. To znači da se Fujitsu u CEMEA&I, kao i u ostalim regijama, predano brine da ispuni svoje obveze prema kupcima, na osnovu svog postojećeg poslovanja i poslovnih procesa u regiji."


Infrastrukturna rješenja


Mountain View, Calif. – March 15, 2011

Symantec - NetBackup sada ima tehnologiju za inteligentna pravila za automatsko otkrivanje i zaštitu virtualnih mašina

Proširenja za NetBackup 7 olakšavaju uvođenje sustava za de-duplikaciju i osiguravaju brži oporavak virtualnih mašina

Symantec je objavio proširenja za NetBackup 7 koja pojednostavljuju zaštitu podataka u virtualnim okolišima. Najnovije izdanje donosi tehnologiju inteligentnih pravila za virtualne mašine (Virtual Machine Intelligent Policy) za VMware okoliše, pomoću kojih će se automatizirati otkrivanje i zaštitu virtualnih mašina, te primjenu postojećih pravila za zaštitu podataka. Za razliku od ostalih rješenja za zaštitu podataka, ova tehnologija će ubrzati prijelaz na virtualni okoliš za korporacije koje uvode veliki broj virtualnih mašina ili grade privatnu cloud infrastrukturu.

NetBackup 7 donosi i pojednostavljeno izvještavanje, brži oporavak kada se koristi NetBackup de-duplikacija, te dodatnu potporu za aplikacije s Oracle i MySQL bazama podataka.

Nove mogućnosti i koristi:

·   Brži put do virtualnog datacentra: tehnologija za inteligentna pravila za virtualne mašine omogućava automatizaciju rada s virtualnim mašinama

·   50 % brže uzimanje sigurnosnih kopija virtualnih mašina: patentirana tehnologija za granularni oporavak (GRT - Granular Recovery Technology), osigurava trenutni oporavak datoteka ili mapa, na osnovu sigurnosnih kopija virtualnih mašina

·   Oporavak na zahtjev, bilo od kuda: nova automatska tehnologija za replikaciju slika stanja omogućava replikaciju između više fizičkih lokacija ili NetBackup domena.

·   Ubrzani oporavak: NetBackup RealTime, osigurava kontinuiranu zaštitu podataka, sada ima i potporu za VMware okoliše

·   Ispunjava zahtjeve za usklađenost s propisima: NetBackup 7 sada ima veće mogućnosti za sakupljanje tragova za reviziju.

·   Centralizirana kontrola: NetBackup OpsCenter, omogućava jedinstveni pogled za upravljanje za bilo koji Symantecov okoliš za zaštitu podataka

·   De-duplikacija za Oracle: prošireni agent za Oracle baze podataka poboljšava performanse u radu sa sigurnosnim kopijama i de-duplikacijom.

·   Potpora za MySQL: NetBackup sada ima novog agenta za rad s MySQL bazama podataka.

·   Pojednostavljen postupak nadogradnje klijenata: poboljšanja za LiveUpdate omogućava nadogradnju klijenata za UNIX, Linux i Windows okoliše


AUSTIN, Tex. — March 14, 2011

Od danas dostupan Internet Explorer 9

Microsoft – izašao Internet Explorer 9

Microsoft je objavio najnoviju verziju svog Web preglednika, Windows Internet Explorer 9. Ovaj Explorer je izašao na 39 jezika. Beta verziju ovog softvera je preuzelo rekordnih 40 milijuna korisnika, a već sada ovu verziju koristi više od 2 % korisnika Windows 7. Također, već više od 250 vodećih Web sajtova širom svijeta koristi prednosti novih mogućnosti koje donosi Internet Explorer 9.

Internet Explorer 9 donosi nove mogućnosti kao što su 'priheftane stranice' (odnosno, po Microsoftu, 'prikvačena web mjesta', Pinned Sites) i 'skoči-liste' ('skočni popisi', Jump List) omogućavaju korisnicima da linkove na Web stranice postave direktno na Windows 7 Taskbar, kao da se radi o aplikacijama, te da zatim brzo i lako obave zadatke vezane za te stranice, kao što je provjera ulaznih pretinaca pošte, promjena stanice s glazbom, prihvatiti poziv od prijatelja, ili pogledati najnovije vijesti.

Nova verzija Internet Explorera zna iskoristiti snagu modernog Windows PC hardvera da bi poboljšala performanse prilikom pregleda web stranica. Explorer je jedini preglednik s hardverski ubrzanim HTML5, čime je pokrivena grafika, tekstovi, te audio i video sadržaji. Internet Explorer 9 koristi snagu jedinice za grafičke obrade (GPU - Graphics Processing Unit), i oslobađa 90 % snage računala, snage koju do sada preglednici Web stranica nisu znali iskoristiti. 

Internet Explorer 9 je projektiran i da bude preglednik u kojeg se može imati povjerenja, jer ima ugrađene robusne tehnologije za zaštitu, privatnost i pouzdanost, pa će korisnici biti sigurniji kada su na mreži.

U Internet Explorer 9 je ugrađena i zaštita praćenja, koja omogućava korisnicima da označe Web sajtove s kojima ne žele razmjenjivati informacije. To se radi pomoći t.zv. popisa za zaštitu traganja (Tracking Protection Lists).

Internet Explorer 9 sadrži i Download Managera koji ima integriranu SmartScreen zaštitu od zloćudnog softvera.


Upravljanje životnim ciklusom informacija


Cambridge, England and SAN FRANCISCO - March 14, 2011

Autonomy – proglašen vodećim isporučiteljom rješenja za arhiviranje poruka

Prema istraživačkoj kući Forrester Research Autonomy je osvojio najviše ocjene u kategorijama važeće ponude, viziji i strategiji proizvoda, te uslugama

Autonomy je da je proglašen vodećim isporučiteljom u izvještaju za ožujak 2011 istraživačke kuće Forrester Research. Izvještaj pod naslovom "The Forrester Wave™: Message Archiving Software, Q1 2011." je Autonomyu dao najviše ocjene u kategorijama važeće ponude u što je uključen prihvat poruka, pokriveni raspon tipova sadržaja, upravljanje porukama, nadzor, skalabilnost, sigurnost i zaštita, te fleksibilnost pri uvođenju, kao i u kategoriji vizije i strategije proizvoda, te kategoriji usluga.

Forrester Wave™ profil o Autonomyu kaže:

"Autonomyeva konsolidirana arhiva nudi najkompletniji od svih vrednovanih proizvoda i zaslužuje najviše ocjene za prihvat poruka, pokriveni raspon tipova sadržaja, upravljanje porukama, te funkcijama za nadzor. Isporučiteljev bogati komplet modela za uvođenje i dubina integracije funkcija za eDiscovery doprinose vodećoj poziciji Autonomya, kao što tome doprinosi i Autonomyev komplet fleksibilnih rješenja za arhiviranje i prvoklasna potpora za umanjivanje pravnih rizika."


IRVINE, CA, MARCH 14, 2011

Kofax – sustav za obradu faktura za vodeću automobilsku tvrtku

Softver će automatizirati obradu 400.000 dokumenata godišnje

Kofax je objavio da će za jednog od vodećih isporučitelja iz automobilske industrije isporučiti rješenje za obradu faktura.

Korisnik, koji se specijalizirao za proizvodnju i prodaju sustava i komponenti za automobilsku industriju, će uvesti Kofax Capture, Kofax Transformation Modules, Kofax MarkView for Accounts Payable i Kofax SupplierExpress, pomoću kojih će prihvatiti i obraditi oko 400.000 faktura, obrazaca od dobavljača i ostalih financijskih dokumenata koje prima godišnje.

Kofaxovo rješenje će korisniku omogućiti da automatizira proces obrade procese iz salda kontija dobavljača, te osigura standardizirani, učinkoviti i rad u suradnji. Softver će omogućiti automatsko vađenje informacija iz ulaznih faktura, njihovo šifriranje i odobrenje isplata, aktivno rješavati blokirane fakture, povećati broj ostvarenih popusta na rano plaćanje, te usmjeravanje dokumenata u sigurni repozitorij u kojemu će im se lako pristupati. Rezultat će biti da će korisnik imati bolji uvid u performanse, u raspoloživa financijska sredstva te bitno smanjiti ručne postupke i time ostvariti veću točnost podataka, skratiti vrijeme obrade i smanjiti troškove.

Kofax Capture vodi po svojim mogućnostima za skeniranje dokumenata i obrazaca i kreiranje njihovih digitalnih slika, vađenju i indeksiranju podataka koji će poslužiti da se ti dokumenti kasnije pronađu, te spremanje slika i pridruženih podataka u razne repozitorije i povezivanje s raznim aplikacijama.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, te razne mogućnosti za vađenje i provjeru informacija.

MarkView for Accounts Payable je aplikacija za automatizaciju procesa sustava za salda konti dobavljača.

Kofax SupplierExpress je portal koji automatizira rutinske interakcije s dobavljačima, uključivši slanje faktura i postavljanje upita. 


Razno


ZAGREB, 14. ožujka 2011.

Microsoft Hrvatska - predstavljen program konferencije Microsoft WinDays11

Konferencija Microsoft WinDays11 se održava za tri tjedna u Rovinju. Objedinjava dvije konferencije – tehnološku i poslovnu. Na tehnološkoj konferenciji će biti predstavljeno niz novih proizvoda i primjena tehnologije, a poslovna konferencija će se usmjeriti na širenje poslovanja u regiju, povećanje konkurentnosti, izazove intelektualnog vlasništva te financiranja rasta i razvoja poslovanja

Microsoft Hrvatska je predstavio sadržaj tehnološke konferencije Microsoft WinDays11 Technology i poslovne konferencije WinDays11 Business. Konferencija se održava od 4. do 8. travnja u Rovinju. Konferencija će biti održana pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, dr. Ive Josipovića.

Tijekom posljednjih 10 godina konferencije WinDays, posjetitelji su imali priliku čuti više od 1480 predavanja koja su održali vrhunski stručnjaci iz svijeta tehnologije i poslovanja. Prošle je godine konferenciju posjetilo više od 1500 sudionika, a broj onih koji su se već prijavili za ovogodišnju konferenciju pokazuje da će se ponovno raditi o jednom od ključnih okupljanja poslovnog i tehnološkog sektora u zemlji.

Tehnološka konferencija – Microsoft WinDays11 Technology

Na tehnološkoj konferenciji Microsoft WinDays11 Technology, koja se održava od 4. do 7. travnja, više od 100 predavača iz Hrvatske i inozemstva održat će ukupno više od više od 134 predavanja u 11 tematskih cjelina. Među njima su i baze podataka, poslovna inteligencija, operacijski sustavi, poslovna produktivnost, poslovna rješenja, sistemska infrastruktura, web tehnologije i mobilne tehnologije, a poseban će naglasak biti stavljen na teme vezane uz cloud computing.

Novost na ovogodišnjoj tehnološkoj konferenciji Microsoft WinDays11 bit će i besplatne radionice na kojima će sudionici imati prilike upoznati se s pojedinim temama i steći nova, konkretna znanja tijekom dvosatnog rada s vrhunskim stručnjacima. Bit će ih održano ukupno devet: razvoj Azure aplikacija, razvoj Sharepoint web parta, razvoj Office dodataka, Silverlight – aplikacije na desktopu, mobitelu i webu, napredno programiranje za Windows 7, PowerShell, izgradnja privatnog clouda, xRM – platforma za razvoj poslovnih aplikacija, te izgradnja business intelligence rješenja uz SQL Server. Svaki zainteresirani sudionik može se prijaviti za najviše dvije radionice koje ga zanimaju – broj mjesta ograničen je budući da je na raspolaganju ukupno 20 računala i radnih mjesta na svakoj od njih – a prijave će biti otvorene od 18. ožujka na WinDays webu.

Poslovna konferencija – WinDays11 Business

WinDays11 Business konferencija, u Rovinju će 7. i 8. travnja na jednom mjestu okupiti ključne dionike poslovnog i tehnološkog sektora Hrvatske i regije. Glavne teme ove poslovne konferencije koja se već u svojem prvom izdanju etablirala kao jedan od najvažnijih susreta poslovne zajednice u Hrvatskoj ove su godine vezane uz spoj tehnologije i poslovne konkurentnosti, s naglaskom na konkretna rješenja i uspješne primjere.

Glavni sponzori konferencije su (zajednički) BCC & Netapp, te HTC.

Microsoft


07.03.11. – 13.03.11.


Infrastrukturna rješenja


SUNNYVALE, Calif.—March 9, 2011

NetApp - kupuje organizaciju koji se bavi vanjskim uređajima za pohranu

NetApp je objavio da je sklopio sporazum o kupnji poslovnog dijela 'Engenio® external storage systems' od LSI korporacije.

Dva trenda koji značajno utječu na brz rast industrije pohrane podataka su virtualizacija i aplikacije visokih performansi i velike propusne moći. NetApp vodi u inovacijama za zajednički korištene, virtualizirane informatičke infrastrukture, a Engenio će pomoći NetAppu s rješenjima za također brzo rastući segmente tržišta kao što su video, prihvat video signala s punim pokretom, te video nadzor, kao i za zahtjevne aplikacije kao što su obrade genoma i znanstvena istraživanja.


PALO ALTO, Calif., March 8, 2011

VMware – VMware vCenter Operations, novi model rada za cloud okoliše

VMware integrira performanse, analiziranje kapaciteta i konfiguracija, za optimalno upravljanje inteligentnom virtualnom infrastrukturom

VMware je objavio strategiju i novo rješenje koje će pojednostaviti i automatizirati način na koji će informatičke organizacije upravljati servisima u dinamičkim virtualnim i cloud okolišima. VMware vCenter™ Operations će pomoći korisnicima da transformiraju rad informatike i ostvare agilnost i ekonomičnost rada u oblaku.

Cloud computing predstavlja fundamentalno različit pristup informatici, kod kojeg se resursi grupiraju i zajednički koriste, njihova dodjela i kapacitiranje su vrlo dinamični, a konfiguracije su fluidne. Tradicionalni alati za upravljanje i tradicionalni procesi su uglavnom prilagođeni statičnim kapacitetima i ne mogu držati korak s brzinom ovih novih, inteligentnih virtualnih okoliša.

VMware vSphere® je pomoglo tisućama tvrtki da transformiraju svoje datacentre, pojednostavljuju brojne funkcije upravljanja, kao što su dodjela resursa i ujednačavanje posla.

vCenter Operations je tijesno integriran s VMware vSphere, razumije napredne funkcije za upravljanje infrastrukturom i može sakupljati podatke iz uključenih fizičkih komponenti (servera, uređaja za pohranu podataka, mreže), a sadrži i ostale korporacijske alate za upravljanje. Softver analizira milijune podataka koje proizvode ti sustavi i prikazuje ih na jednostavan i pregledni način, u obliku instrument-ploče.

Sustav može:

·   Proaktivno osigurati nivo usluga u dinamičnom cloud okolišu

·   Brzo identificirati uzroke problema oko performansi

·   Optimizirati, u stvarnom vremenu (real-time), dodjelu resursa po principu samoposluživanja

·   Održavati kontinuitet konfiguracija i performansi usprkos stalnim promjenama

vCenter Operations je projektiran kao skup proizvoda i rješenja koja povezuje alate koje je VMware razvio za upravljanje performansama, kapacitetima i konfiguracijama - VMware vCenter CapacityIQ™, VMware vCenter Configuration Manager i Integrien Alive™.


HOUSTON — March 10, 2011

Microsoft - istraživanje pokazalo da komunalna poduzeća planiraju uvoditi 'pametne mreže'

Godišnje istraživanje je pokazalo da više od 70 % ispitanika vjeruje da će postojeće smart grid tehnologije pomoći pri rješavanju sutrašnjih izazova; istraživanje ukazalo i na potrebu jasnih smjernica za uvođenje.

Microsoft je objavio rezultate godišnje ankete među komunalnim poduzećima širom svijeta. Istraživanje je pokazalo da je broj poduzeća koja su završila fazu planiranja i prešla u fazu uvođenja porastao za 8 %.

U istraživanju je učestvovalo više od 210 profesionalaca iz tvrtki koje se bave distribucijom električne energije i plina te iz srodnih tvrtki širom svijeta. Istraživanje je ukazalo i na izazove koji stoje pred komunalnim poduzećima - od financijskih teškoća i sve strožih propisa do tehnologije i potrebe da se osigura povrat investicija, kada iz faze planiranja prelaze u fazu uvođenja 'pametne mreže' (smart grid). Istraživanje je pokazalo da je jedna od ključnih stvari koje su potrebne komunalnim poduzećima potreba za jasnim smjernicama o arhitekturi i primjeni smart grid tehnologije. Istraživanje je pokazalo da premda većina ispitanika vjeruje u smart grid tehnologiju, čak ih je 64 % izjavilo da nemaju jasan pogled na informacije i infrastrukturu na razini cijele organizacije.

Većina ispitanika (72 %) vidi da je upravljanje distribucijom najvažnije rješenje koje je potrebno za uspješnu primjenu pametnih mreža.

Više od 50 % ispitanika je ustanovila da se njihovi sustavi za informacije o klijentima dramatično mijenjaju pod utjecajem pametnih mreža, tako da mnogi od njih traže zamjenska rješenja koja će omogućiti obračun po intervalima, obuhvatiti električna vozila, te osle programe za upravljanje događanjima na strani potražnje. Računi će postajati sve složeniji, a mnogi ispitanici smatraju da će biti potrebno značajno restrukturiranje poslovanja da bi se ostvarila vizija potpuno integrirane pametne mreže.


Upravljanje životnim ciklusom informacija


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - March 8, 2011

Autonomy – korporacijsko pretraživanje za Deloitte Luxembourg

Vodeća tvrtka za pružanje profesionalnih usluga povećava produktivnost pomoću IDOLa

Autonomy je objavio da je luksemburška podružnica međunarodne tvrtka koja se bavi pružanjem profesionalnih usluga, Deloitte Luxembourg odabrala Autonomyev IDOL (Intelligent Data Operating Layer) za alat za pretraživanje na korporacijskom nivou. IDOL povećava učinkovitost, pomaže da se izbjegne dupliciranje truda, uklanja rupe u znanju, te oslobađa informacijske vrijednosti koje se teško koriste uporabom tradicionalnih metoda. Dodatne prednosti su i Autonomyeve jedinstvene mogućnosti za prepoznavanje koncepta, neovisnost o jezicima, skalabilnost, i mogućnost povezivanja na praktički svaki repozitorij, uključivši i interne baze podataka, Web stranice, e-poštu i SharePoint.

IDOL korisnicima omogućava konceptualni pristup do svih strukturiranih, polu-strukturiranih i nestrukturiranih sadržaja koje posjeduje organizacija, te im omogućava da ostvare osmišljen i cjeloviti pogled na materiju. Za razliku od klasičnih rješenja, IDOL može pronaći smisao u informacijama u različitim formatima, na raznim jezicima i lokacijama, a u stanju je prepoznati i veze između raznorodnih dokumenata i stručnjaka. Tako će na primjer korisnik koji sastavlja izvještaj  za multinacionalnu korporaciju, pronalaziti relevantne sadržaje napisane na engleskom, francuskom, njemačkom ili talijanskom jeziku, a moći će pronaći i s kojim kolegama iz tvrtke bi trebao surađivati. Automatsko generiranje profila za svakog korisnika u okviru organizacije, zasnovanih na njihovom eksplicitnom i implicitnom historijatu rada sa sustavom, IDOL ima jedinstvenu sposobnost da spoji stručne osobe koje rade na srodnim poslovima, te učinkovitije dodjeljivanje resursa. Na taj način se mogu formirati virtualne radne grupe, te se potiče komuniciranje, razmjena i suradnja. Korisnici u Deloittu će imati i mogućnost automatske dostave novosti iz područja koje ih interesiraju.


Razno


Tokyo, March 8, 2011

Fujitsu – otvoren centar za Cloud tehnologiju

Centar za testiranje i potporu služi i za demonstriranje proizvoda i usluga vezanih za cloud computing

Fujitsu je objavio da je počeo rad u novom centru Fujitsu Trusted Cloud Square KANSAI, smještenom u poslovni park u gradu Osaki u Japanu. Novi centar će služiti za demonstracije i predavanja, a u njemu će posjetitelji imati priliku steći praktična iskustva s Fujitsuovim tehnologijama, proizvodima i uslugama vezanim za cloud computing, a centar služi i za testiranje informatičkih sustava. Sličan centar već radi u Tokiju.

Centar je podijeljen u dvije zone – jedna je za demonstracije cloud rješenja i seminare, druga je za demonstraciju i testiranje platformi.

Centar je opremljen s pedesetak najnovijih Fujitsuovih servera i uređaja za pohranu podataka, među ostalim, tu su i proizvodi iz linija PRIMERGY, PRIMEQUEST i ETERNUS. Centar će omogućiti  korisnicima da ispitaju informatičku tehnologiju i rješenja, uz pomoć Fujitsuovih stručnjaka.


Tokyo, March 9, 2011

Fujitsu – virtualni simulator proizvoda, za provjeru procesa montaže

Proširuje domet provjere, koja sada uključuje električna ožičenja, povećava učinkovitost procesa proizvodnje

Fujitsu je objavio početak isporuka novog virtualnog simulatora proizvoda (VPS - virtual product simulator), 3D alata za virtualnu provjeru simulacijom, namijenjenog korisnicima iz proizvodnih organizacija.

Novi softver paket, nazvan V15L11, omogućava proizvodnim organizacijama da provjere pouzdanost tijekom procesa njihove proizvodnje elektroničkih uređaja kao što su fotokopirni strojevi i računalni serveri, koji sadrže na desetke tisuća gusto pakovanih komponenti. Za provjeru se koriste 3D modeli za kompjutersku simulaciju. Pošto se ova provjera obavlja tijekom faze projektiranja i pripreme proizvodnje, nije potrebno izrađivati prototipe proizvoda, a smanjuje se i potreba za revizijama tijekom idućih procesa, ubrzava se ukupno vrijeme razvoja proizvoda, te smanjuju troškovi. To će obično dovesti i do poboljšane kvalitete proizvoda.

V15L11 je prvi virtualni simulator koji u provjeri postupka montaže može uključiti i električno ožičenje, što dodatno povećava učinkovitost faze montaže u procesu proizvodnje. Paket sadrži i mogućnost provjere kombinacija raznih boja i oblika u jednom te istom 3D modelu.


IRVINE, CA, MARCH 8, 2011

Kofax – uvršten na KMWorldov spisak '100 tvrtki koje nešto znače na polju upravljanja znanjem'

Ovo je već osma godina uvrštavanja na taj popis

Kofax je objavio da je uvršten na spisak '100 tvrtki koje nešto znače na polju upravljanja znanjem časopisa KMWorld koji prati upravljanje sadržajima, znanjem i dokumentima. Ovo je već osma godina za redom da je Kofax uvršten na taj popis.


28.02.11. – 06.03.11.


Infrastrukturna rješenja


Munich/Hanover, February 28, 2011

Fujitsu – noviteti prikazani na sajmu CeBIT 2011

Prisutnost na sajmu CeBIT pokazuje spremnost Fujitsua da djeluje u skladu s motom 'zajedno s vama formirati budućnost'

Fujitsu je objavio da na sajmu CeBIT 2011 izlaže prvi na svijetu stvarno bežični monitor za osobna računala, te svoj novi sigurni poslovni slate PC. Također demonstrira uspjeh svog Cloud Programa za nezavisne isporučitelje softvera (ISV - Independent Software Vendor) te omogućava uvid u Dynamic Infrastructures Blocks tehnologiju. Predstavljen je i novi mrežni skener. Eksponati na sajmu potvrđuju Fujitsuovo obećanje da će 'zajedno s vama formirati budućnost'.

Bežični ekran

Bežični PC ekran omogućava "park and play" računalstvo, gdje se ekran napaja tako da se postavi na 'vruću točku' ('hot-spot') na stolu. Bežični ekran od 22 inča koristi SUPA tehnologiju (Smart Universal Power Antenna) koja energiju iz odašiljača preuzima pomoću magnetske indukcije. Odašiljač se može ugraditi u ploču stola. Ekran je stvarno bežičan jer osim bežičnog napajanja, i signal primaju bežično – putem bežične USB veze sa stolnim ili notebook osobnim računalom, uz domet od do 10 metara. Fujitsu očekuje da će komercijalni modeli ovakvih ekrana ući u proizvodnju iduće godine.

Sigurni poslovni slate PC

U okviru svojih rješenja za mobilne korporacijske korisnike, Fujitsu je predstavio svoj sigurni poslovni slate PC model, STYLISTIC Q550. Računalo izgleda kao starinska školska pločica (ona s pisaljkom i spužvicom), ima ekran od 10 inča osjetljiv na dodir, pa ne treba tipkovnicu. Ovaj model se od ostalih tablet PC računala razlikuje po velikoj brizi koja je pri projektiranju uložena u sigurnost podataka – mjere zaštite su ugrađene u osnove dizajna, pas računalo zadovoljava i najstrože zahtjeve za sigurnost i zaštitu, a osigurana je i potpuno glatka integracija u postojeće informatičke infrastrukture.

Novi Cloud program za ISV-ove

Fujitsu je na CeBIT-u objavio i prve uspješne projekte iz svog novog Cloud Programa za nezavisne isporučitelje softvera (ISVs - Independent Software Vendors). Program ISV-ovima omogućava da brzo, sigurno i efikasno ponude svoj softver svojim klijentima 'kao servis', preko Interneta. Fujitsuov ISV Cloud Program sadrži pred-konfigurirane poslovne cloud servise za prodaju on-line usluga, te kompletnu Fujitsuovu platformu 'Infrastructure as a Service' (IaaS).

Blokovi za izgradnju informatičkih sustava za poslovne potrebe

Posjetitelji CeBITa su imali priliku i d vidjeti kako Fujitsu pomaže poslovnim organizacijama da se uključe u najnovije trendove kao što su servisno orijentirana informatika, konvergencija data centara, privatni oblaci, te prijelaz na virtualne desktopove. Fujitsuovi blokovi za dinamičku infrastrukturu (DI Blocks - Dynamic Infrastructures Blocks) će pomoći korisnicima da ostvare agilnije poslovanje, bolju učinkovitost i bolju ekonomičnost.

Skener ScanSnap N1800

Fujitsu je predstavio i kompaktni skener ScanSnap N1800 koji omogućava individualno konfiguriranje procesa za prihvat dokumenata, koji se mogu konfigurirati kao t.zv. 'gumbi za posao'. Korisnici na intuitivnom sučelju vide samo funkcije koje su im potrebne za obavljanje konkretnog posla, čime se štedi vrijeme i smanjuje broj grešaka. Pritiskom na programirani gumb za posao se prihvaćene informacije šalju direktno u željeni poslovni proces ili željenom odjelu.

N1800 može raditi potpuno samostalno, jer ima ugrađenu korisničku administraciju i vezu na e-mail, na Web ili na cloud pohranu. Potencijalni korisnici ovog scenarija mogu biti radne grupe ili male poslovne organizacije. Administratori prilagođene rutine za razne poslove mogu postavljati bilo na samom uređaju, bilo putem centralne administratorske konzole.


HANOVER, Germany - March 01, 2011

SAP – nova 'rješenja na zahtjev'

Nova klasa 'on-demand' aplikacija pomaže korisnicima da obnove i prošire  svoje postojeće SAP pakete softverskih sustava za poslove potrebe – stapanje mobilnog pristupa, društvenog umrežavanja, poslovne analitike i procesa u oblacima

SAP je predstavio novu klasu softverskih rješenja 'na zahtjev' (on-demand software solutions) koja uključuje i integraciju sa SAPovim paketom poslovnog softvera (SAP® Business Suite). Ova rješenja primjenjuju tehnologije za mobilno računalstvo i društvene mreže kako bi ljudima dala potporu za rad u bilo koje vrijeme, bilo gdje. Centralni dio SAPove cloud strategije je rješenje SAP® Business ByDesign™, platforma na kojoj se izgrađuje nova linija aplikacija. Rješenje SAP® Sales OnDemand ('prodaja na zahtjev') je prva od tih novih aplikacija, a prikazana je na sajmu CeBIT 2011, u Hanoveru, Njemačka.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – Feb. 28, 2011

Symantec – kako je tvrtka Integrated Control Corporation obnovila pohranu podataka i preuredila informatiku

ICC se udružio sa Symantecom kako bi svojim klijentima iz prehrambene industrije pomogao da se usklade sa strogim propisima vezanim za sigurnost i kvalitetu hrane

Symantec je objavio da je tvrtka Integrated Control Corporation (ICC) značajno smanjila vrijeme i novac koji troši na sigurnost informacija i upravljanje informacijama, nakon što je uvela Symantec Backup Exec 2010 i Symantec Endpoint Protection 11. Rezultat su skoro 100 % uspješnost kod uzimanja sigurnosnih kopija i restauriranja podataka, oporavak datoteka za nekoliko minuta umjesto nekoliko sati, te nikakvih značajnih smetnji zbog zloćudnog softvera.

U ICC-u se 55 djelatnika brine za dizajn, proizvodnju i instaliranje kontrolnih uređaja pomoću kojih se u restoranima, školama i bolnicama prati proces pripreme i kuhanja hrane, temperature, čistoća, te upravljanje namirnicama. ICC-ovi uređaji pomažu korisnicima da osiguraju konzistentnu kvalitetu, povećaju sigurnost i očuvanje hrane, da poštuju propise, povećaju produktivnost i smanje gubitke hrane.

Broj ICC-ovog osoblja se u zadnje tri godine utrostručio, a informatičari su shvatili da im je infrastruktura zastarjela, te da treba kompletno obnoviti sve informatičke postupke i pravila. Odlučili su se za Symantec Backup Exec 2010 pomoću kojega uzimaju snimke podataka pohranjenih u uređaju za pohranu. Koristi se i integrirana mogućnost de-duplikacije podataka iz Symantec Backup Exec 2010.

ICC je također primijenio i Symantec Endpoint Protection 11 i uspostavio centraliziranu kontrolu i odgovarajuće procese za osiguranje informacija od zloćudnog softvera i ostalih sigurnosnih prijetnji. Nakon toga je vrijeme koje su administratori trošili na rješavanje sigurnosnih problema s osam sati tjedno smanjeno na svega 15-30 minuta.


PALO ALTO, Calif. – Feb. 28, 2011

VMware – početak isporuka VMware View 4.6

VMware je objavio početak isporuka VMware View™ 4.6 s proširenim daljinskim pristupom kroz VMware View Security Server potporu za PCoIP.

VMware View Security Server potpora za PCoIP omogućava jednostavno, sigurno daljinsko povezivanje i autentifikaciju na korisnikov desktop, uklonivši potrebu za korporacijskim SSL VPN pristupom — korisnicima daje veći izbor kada pokreću PCoIP protokol seanse. Rezultat je tijesno integrirana i ekonomična virtualizacija desktopa i laka identifikacija udaljenih korisnika.

VMware View™ je kompletno rješenje za virtualni desktop koje korporacijama omogućava da poboljšaju sigurnost, smanje troškove i pojednostave administraciju desktopova, uz lakše administriranje i upravljanje modernom arhitekturom za krajnje korisnike.


Upravljanje životnim ciklusom informacija


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO – March 1, 2011

Autonomy – rješenja za digitalne arhive i očuvanje za javne službe

Sustavi za očuvanje digitaliziranih informacija za javne službe u Ujedinjenom Kraljevstvu

Autonomy je objavio da u je povjereno da osigura rješenja za digitalno arhiviranje za javne službe u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije. Ovim sporazumom je Autonomy postao ključni partner za osiguranje e-uprave.

Autonomy se javio na natječaj raspisan za rješenja za digitalno arhiviranje. Izabran je zbog Autonomyeve jedinstvene tehnologije zasnovane na smislu, koja automatski prepoznaje koncepte i uzorke u svim tipovima podataka, u svim jezicima i repozitorijima. Nadalje, Autonomyeva konsolidirana arhiva, ACA (Autonomy Consolidated Archive), osigurava jedinstvenu platformu za prihvat digitaliziranih informacija na korporacijskoj razini, upravljanje zapisima i digitaliziranu arhivu i očuvanje informacija, te sigurnost, pouzdanost i usklađenost s propisima.

Zasnovano na Autonomyevoj tehnologiji IDOL (Intelligent Data Operating Layer), rješenje Autonomy Consolidated Archive ne samo da osigurava usklađenost s nacionalnim i europskim propisima, nego organima uprave omogućava kontrolirani pristup strukturiranim, polu-strukturiranim i ne-strukturiranim sadržajima, kroz jedinstveni, centralno upravljani sustav. Rješenje osigurava odgovarajuće upravljano čuvanje i brisanje informacija, transparentnu suradnju, kontrolu verzija, upravljanje čuvanjem i procesima za automatizirani tok posla, uz mogućnost lakog i intuitivnog pronalaženja i pristupa do arhiviranih sadržaja.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018