nv-1106

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2011. – lipanj

u ovom broju:

20.06.11 – 29.06.11

»  Infrastrukturna rješenja

- NetApp - E5400 u okolišu visokih performansi ispunjava i ekstremne zahtjeve korisnika

- Fujitsu - ponuda za podršku rješenju SAP HANA™ uključuje i novi globalni demo centar

- Fujitsu - super-računalo "K computer" zauzelo prvo mjesto na svijetu

- Fujitsu - "Inženjerski oblak" za novu eru u proizvodnji

- VMware - predstavljen VMware Ready program za desktop rješenja

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Autonomy – Website za vodeću švicarsku farmaceutsku tvrtku

13.06.11 – 19.06.11

»  Infrastrukturna rješenja

- NetApp - poboljšane mogućnosti upravljanja, zajednički temelji za privatne, javne i hibridne oblake

- Symantec - istraživanje otkrilo nove izazove za virtualizaciju i privatne oblake

- VMware - vFabric 5, integrirana aplikacijska platforma za virtualne i cloud okoliše

- Fujitsu - poslovno slate osobno računalo STYLISTIC Q550, kao lijek protiv curenja podataka

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Kofax - vodeći svjetski isporučitelj za OEM proizvođače odabrao Kofax za obradu faktura

- K2 - izašlo ažuriranje 1350 za K2 blackpearl i K2 blackpoint

- K2 blackpearl osvojio "Best of Tech·Ed 2011" nagradu u kategoriji za SharePoint

»  Razno

- Fujitsu - uskoro SPATIOWL, novi servis zasnovan na prostornim podacima

- SAP - novo izdanje SAP NetWeaver®; inovacije bez ometanja korisnika

06.06.11 – 12.06.11

»  Infrastrukturna rješenja

- Fujitsu - fleksibilno upravljane podacima s novim sustavom za pohranu na disk, ETERNUS DX

- Fujitsu i Microsoft - Fujitsu pokreće globalni Cloud platformski servis, pokretan pomoću Microsoft Windows Azure™

- Fujitsu - globalna Cloud platforma proradila u šest zemalja

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Autonomy - Autonomy Records Manager je od američkog ministarstva obrane dobio certifikat 5015.02 za upravljanje zapisima

- Autonomy - kanadsko ministarstvo obrane odabralo Autonomyevu računalnu platformu zasnovanu na smislu

- Autonomy - američka pravnička tvrtka Crowley Fleck PLLP odabrala je Autonomy iManage worksite, da poveća produktivnost pravnika i poboljša uslugu klijentima

- Kofax i Pegasystems - tehnološko - marketinški savez

»  Razno

- Fujitsu - novi modeli LIFEBOOK računala

30.05.11 – 05.06.11

»  Infrastrukturna rješenja

- NetApp - novi softver za upravljanje, NetApp® SnapProtect® ubrzava i pojednostavljuje zaštitu podataka u zajedničkim informatičkim infrastrukturama

- Fujitsu - objavljen Primesoft Server v1.1

- Fujitsu - STYLISTIC Q550 poslovno 'slate' osobno računalo

- Fujitsu - energetski štedljivi i ekonomični switchevi

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Kofax - prodaja hardverskog poslovanja, kupnja Atalasofta

»  Razno

- Fujitsu - prva na svijetu integrirana tehnologija za identifikaciju - kombinirani uređaj čita uzorke vena na dlanu i otiske prstiju

- Microsoft - kako će izgledati 'Windows 8'

 


20.06.11 – 29.06.11


»      Infrastrukturna rješenja


SUNNYVALE, Calif.—June 20, 2011

NetApp - E5400 u okolišu visokih performansi ispunjava i ekstremne zahtjeve korisnika

E5400 provjeren za potporu za Lustre File System, dodana nova proširenja

NetApp je svjestan da aplikacije za računalstvo visokih performansi (HPC - High-Performance Computing) predstavljaju nevjerojatni napor za informatičku infrastrukturu, jer zahtijeva da se ekstremne količine podataka i informacija pohrane, da se njima upravlja, te da ih se obradi. Naći odgovore na te izazove nije lak zadatak, potrebno je rješenje za pohranu koje može osigurati potrebne performanse, pružiti neprobojnu pouzdanost i učinkovitost.

NetApp je u svibnju objavio NetApp® E5400 sustav za pohranu, koji je dio platformi iz E-Serije, a koji je namijenjen za pohranu velike količine podataka za aplikacije kojima treba velika propusna moć i visoke performanse. Sada je NetApp objavio da je E5400 prošao usporedbeni test u sprezi sa datotečnim sustavom Lustre, open-source visoko-performantnim sustavom datoteka kojeg koristi većina organizacija s popisa Supercomputer 500. Test je obavljen zajedno s Whamcloudom, na Lawrence Livermore Hyperion platformi za testiranje. U 4U sustavu za pohranu, Whamcloud je postigao 5 GB/s za čitanja i 3,5 GB/s za pisanja na E5400. Ova kombinacija omogućava korisnicima koji imaju 40U rack da postignu brzine sve do 50 GB/s za čitanje, po jednom racku. Ovaj test, uz sposobnost NetAppa i Whamclouda da osiguraju potporu za Lustre, je dokaz korisnicima da za svoje poslove mogu koristiti konfiguracije koje uključuju E5400.


Tokyo, 27. lipnja 2011

Fujitsu - ponuda za podršku rješenju SAP HANA™ uključuje i novi globalni demo centar

Fujitsu je objavio globalnu dostupnost Fujitsu infrastrukture certificirane od strane SAPa i optimizirane za rad softvera SAP HANA™, te potporu u vidu novog globalnog demo centra za SAP HANA-u.

Fujitsu je na svjetskoj razini jedan od tehnoloških partnera SAPa te nudi platformsku konfiguraciju za SAP HANA rješenja koju je certificirao sam SAP, što klijentima pruža pouzdanu, optimiziranu i proširivu infrastrukturu temeljenu na poslužiteljima visokih performansi Fujitsu PRIMERGY, sustavima za pohranu ETERNUS i mrežnim rješenjima.

Usvajanje 'in-memory rješenja' SAP HANA tvrtkama osigurava drastično povećanje brzine obrade podataka i analizu podataka u realnom vremenu. Fujitsu pruža SAP HANA rješenja zajedno sa sveobuhvatnim uslugama temeljenima na najboljim praksama, uključujući pred-instaliranu infrastrukturu, integraciju i brzo puštanje u rad te potporu korisnicima u instalaciji i u radu kroz usluge razmještanja, verifikacije i aplikacije.

Fujitsu također osniva Globalni demo centar za podršku SAP HANA rješenjima kako bi omogućio poslovnim klijentima bolji uvid u načine na koje primjena ove tehnologije može povećati njihovu brzinu u poslovanju te pojačati njihovu konkurentnost. Fujitsuov Globalni demo centar će prikazati stvarne scenarije koji pokazuju kako korištenje rješenja SAP HANA unaprjeđuje sposobnost organizacije da donosi odluke u realnom vremenu kroz analizu golemih količina podataka u memoriji poslužitelja umjesto da ovisi o diskovnim sustavima.

Fujitsuovom Globalnom demo centru, smještenom u njemačkom Neckarsulmu, moguće je pristupiti s bilo kojeg mjesta na svijetu. Demo centar klijentima omogućava da se upoznaju sa softverom SAP HANA te da, uz podršku Fujitsuovih iskusnih savjetnika za podatkovne centre i aplikacije, usporede ovu tehnologiju s vlastitim poslovnim potrebama. Kroz prikazivanje i ocjenjivanje načina na koje SAP HANA može ubrzati i poboljšati donošenje poslovnih odluka, Globalni demo centar omogućava Fujitsuu i njegovim klijentima da zajedno razviju svoje prvotne ideje o tome na koji način napredna tehnologija i Fujitsuovi savjeti mogu pomoći organizacijama da poboljšaju svoje poslovanje.

Fujitsu, kao SAPov globalni tehnološki partner, pruža kompletna infrastrukturna rješenja za podršku softvera SAP HANA, pomažući klijentima da što je moguće brže ostvare maksimalnu korist te osiguravajući da tehnologija bude jasna za korištenje i jednostavna za primjenu.


Tokyo, June 20, 2011

Fujitsu - super-računalo "K computer" zauzelo prvo mjesto na svijetu

Postignute najbolje performanse na svijetu, od 8,162 petaflopa, najbrži na popisu TOP500

Fujitsu i istraživačka institucija RIKEN su osvojili prvo mjesto na trideset i sedmom popisu TOP500 koji je objavljen na međunarodnoj konferenciji o super-računalstvu (ISC’11 - International Supercomputing Conference) održanoj u Hamburgu. Ovo mjesto je dodijeljeno na osnovu mjerenja performansi koje je ostvarilo računalo “K computer” koje je plod njihove suradnje i zajedničkog razvoja.

Sustav K-computer, koji je trenutno u fazi konfiguriranja, sadrži 672 kompjuterskih polica (rackova) trenuto opremljenih s ukupno 68.544 centralnih procesorskih jedinica (CPU). Taj za sada do polovice izgrađeni sustav je postigao najbolji rezultat na svijetu prema usporedbenom testu LINPACK, postigao je brzinu od 8,162 petaflopsa (kvadrilijuna operacija aritmetike pomične decimalne +točke/zareza u sekundi, t.j. floating-point operacija u sekundi), što ga je dovelo na prvo mjesto na popisu TOP500. Osim toga, sustav je zabilježio i izuzetno dobru računalnu učinkovitost od 93,0 %.


Tokyo, June 21, 2011

Fujitsu - "Inženjerski oblak" za novu eru u proizvodnji

Softver za potporu inženjerima u proizvodnji, za uporabu putem cloud servise

Fujitsu je objavio koncept svog "Inženjerskog oblaka". Radi se o slijedećoj generaciji proizvodnog okoliša koja se nudi u obliku cloud servisa iz Fujitsuovih datacentara. Inženjerski oblak (Engineering Cloud) će osigurati potporu za sektor industrijske proizvodnje, u kombinaciji s Fujitsuovim vlastitim softverom za potporu inženjerima, CAD i analitički softver, kao i bazom podataka o dijelovima - sve u paketu s novim uslugama za transformaciju proizvodnih procesa. Sve to će postepeno početi radom od listopada ove godine.

Fujitsuov Engineering Cloud koristi nekoliko vodećih svjetskih tehnologija za brzu kompresiju slika, poznatu pod imenom RVEC, koju je razvio Fujitsu Laboratories. RVEC omogućava učinkovitu konsolidaciju aplikacija i podataka u formatu prikladnom za velike količine slika, kao što su podaci za projektiranje, na cloud platformi.

Inženjerski oblak će korisnicima osigurati pristup do tih servisa na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme, bez da se moraju brinuti o okolišu osobnih računala, i bez potrebe da se nešto unaprijed instalira i postavi. Time će se znatno smanjiti troškovi proizvodnje i skratiti vrijeme razvoja.

Za korisnike koji imaju razvojne i proizvodne kapacitete raspršene širom svijeta, mogućnost zajedničkog korištenja podataka bez vremenskih i lokacijskih ograničenja, znači bolju i tijesniju suradnju tih razvojnih i proizvodnih resursa.


PALO ALTO, Calif., June 22, 2011

VMware - predstavljen VMware Ready program za desktop rješenja

Provjerena rješenja ubrzavaju uvođenje VMware Viewa; okoliši za virtualizaciju desktopa

VMware je objavio proširenje svog VMware Ready™programa za partnere koji osiguravaju virtualizaciju desktopova, zasnovanu na VMware View™. Novi VMware Ready Desktop Solutions program korisnicima donosi provjerene arhitekture za virtualizaciju desktopova, koje ispunjavaju VMwareove zahtjeve za funkcionalnost i skalabilnost.

U okviru programa VMware i partneri provjeravaju sve aspekte rješenja, uključivši hardverska rješenja za resurse za računalne obrade, pohranu i mreže.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


Cambridge, England and SAN FRANCISCO - June 22, 2011

Autonomy – Website za vodeću švicarsku farmaceutsku tvrtku

Autonomyeva WCM platformu koristi Actelion, dvostruki pobjednik za Web stranice švicarskih farmaceutskih firmi

Autonomy je objavio da su Web stranice vodeće švicarske farmaceutske tvrtke Actelion, koje pokreće Autonomyeva platforma za upravljanje Web sadržajima (WCM - Web Content Management), po drugi puta za redom osvojile pobjednikom među stranicama švicarskih farmaceutskih tvrtki, prema izvještaju pod nazivom "Swiss Pharma Site Monitor". Ocjenjivači su pri izboru uzimali u obzir kriterije kao što su izvještavanje o web dijagnostici, iskoristivosti za primjenu on-line strategija i upravljanje, a Actelionove stranice, na adresi www.actelion.com, su nazvane "jasnim primjerom na kojeg se mogu ugledati i ostale tvrtke".

Actelion je bio-farmaceutska tvrtka koja je usmjerena na otkrivanje, razvoj i komercijalizaciju tretmana za razne medicinske potrebe. Actelion ima podružnice u 29 zemalja i pokriva sva značajna farmaceutska tržišta širom svijeta. Tvrtka koristi Autonomyevo WCM rješenje zasnovano na smislu, pomoću kojeg upravlja i optimizira segmentaciju web sadržaja i njihovu prezentaciju prema potrebama ciljanih grupa korisnika.

Pokretan IDOL-om (Intelligent Data Operating Layer), Autonomy WCM je jedino rješenje koje zna iskoristiti tehnologiju zasnovanu na prepoznavanju uzoraka informacija, u stvarnom vremenu, te konceptualno i kontekstualno razumijevanje svih korisničkih interakcija preko višestrukih kanala, čime postiže optimiziranu isporuku on-line sadržaja. Autonomyev TeamSite omogućava djelatnicima Acteliona da kreiraju i preko njihovih Web stranica isporuče sadržaje putem intuitivnog, unificiranog sučelja, dok Autonomy LiveSite omogućava kreiranje dinamičkih, interaktivnih i ciljanih stranica za bilo koju svrhu, kao što su na primjer specijalne objave tvrtke.


13.06.11 – 19.06.11


»      Infrastrukturna rješenja


SUNNYVALE, Calif.—June 14, 2011

NetApp - poboljšane mogućnosti upravljanja, zajednički temelji za privatne, javne i hibridne oblake

Više od jedne milijarde krajnjih korisnika koristi cloud servise sazdane na NetAppovoj opremi

NetApp je objavio nove tehnologije u okviru softvera za upravljanje NetApp® OnCommand™, koje kontroliraju, automatiziraju i analiziraju zajedničku infrastrukturu za pohranu, ostvarujući tako veću optimizaciju i učinkovitost servisa. Da bi te mogućnosti proširio preko cijele cloud infrastrukture, NetApp proširuje i svoj program za tehnološke partnere, te uključuje vodeće tvrtke koje se bave upravljanjem oblacima, omogućivši tako spregu vodećih rješenja za upravljanje oblacima i NetApp OnCommanda.

Sa svojom unificiranom arhitekturom za pohranu (Unified Storage Architecture), NetApp osigurava temelje za pohranu za oblake i mogućnosti za upravljanje podacima izgrađene na Data ONTAP®. NetAppova fleksibilna i učinkovita zajednička informatička infrastruktura osigurava sigurna rješenja za višestruke korisnike u oblaku  koja se mogu dinamički skalirati, ovisno o trenutnim potrebama. Korporacijski korisnici mogu prijeći na privatni cloud okoliš tempom koji im odgovara, bez ometanja njihove informatičke IT infrastrukture.

Novi NetAppov softver za upravljanje, OnCommand, osigurava četiri temeljna elementa od kojih je sastavljen oblak: katalog servisa, analitiku servisa, automatizaciju i samoposluživanje. Novi NetAppov unificirani softver za upravljanje OnCommand omogućava kreiranje kataloga servisa za pohranu podataka i osigurava automatizaciju zasnovanu na pravilima, u što je uključena dodjela resursa, zaštita podataka i praćenje servisa. Povrh toga, novi NetApp OnCommand Insight osigurava analizu servisa za pohranu i ostatka infrastrukture, tako da korisnici imaju uvid i znanje potrebno za optimizaciju cloud servisa. U to je uključeno mjerenje korištenja resursa, praćenje nivoa usluga, te planiranje i modeliranje performansi i kapaciteta.

U okviru svog Alliance Technology Partner Programa, NetApp je uključio i integrirao skoro 20 partnera koji se bave upravljanjem korporacijskim oblacima, među ostalima, tu su Fujitsu, Microsoft i VMware. Rješenja za upravljanje oblacima od tih partnera omogućuju automatizaciju i upravljanje cloud infrastrukturom i integrirana su s NetApp OnCommand.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – June 13, 2011

Symantec - istraživanje otkrilo nove izazove za virtualizaciju i privatne oblake

Symantecovo istraživanje otkrilo neusklađenosti između ciljeva projekata i stvarnosti; ukazuje na potrebu bolje suradnje unutar organizacija

Symantec je objavio rezultate godišnjeg istraživanja za 2011, o virtualizaciji i evoluciji cloud sustava. Istraživanje je ispitivalo kako organizacije planiraju prijelaz poslovno-kritičnih aplikacija na virtualne i hibridne cloud computing okoliše. Istraživanje je pokrivalo teme kao što su virtualizacija servera, klijenata i pohrane podataka, pohrana-kao-servis, te hibridne/privatne cloud tehnologije. Rezultati su ukazali na neusklađenosti između očekivanja i stvarnosti kada poduzeća uvedu takva rješenja. Glavni izvor nelagodnosti za rukovoditelje koji razmatraju prijenos njihovih poslovno-kritičnih aplikacija u virtualne ili cloud okoliše su pouzdanost, sigurnost, dostupnost i performanse. U istraživanju je sudjelovalo više od 3.700 ispitanika iz 35 zemalja širom svijeta.

Usvajanje virtualizacije servera je široko primijenjeno, a više od 75 % organizacija diskutira uvođenje privatnih i hibridnih oblaka. Od vrednovanih tehnologija, virtualizacija servera i pohrane podataka je najzrelija, a već ih primjenjuje 45 odnosno 43 posto poduzeća. Privatni sustavi za pohanu-kao-servis (Storage-as-a-Service) je nešto manje zrelo, uvelo ih je svega 36 % ispitanika.

Ono koji su prvi uveli takva rješenja, otkrili su da postoje razlike između očekivanja i onoga što se stvarno desilo, što pokazuje da organizacije još uvijek uče o tome što ove tehnologije mogu stvarno pružiti te kako da savladaju nove izazove koje te tehnologije donose. Učesnici istraživanja su trebali navesti početna očekivanja za virtualizaciju servera, pohrane, krajnjih točaka; privatnih sustava za pohranu-kao-servis, te za hibridne/privatne oblake. Ispitanike koji su već uveli takva rješenja se pitalo koji od tih početnih ciljeva su stvarno postignuti. Razlike između tih očekivanja i stvarno ostvarenog su pokazale da postoji raspor očekivanja.

·   Projekti virtualizacije servera su bili najuspješniji, a razlika između očekivanog i ostvarenog je u prosjeku bio svega 4 %. Najveće razlike su bile na području skalabilnosti, smanjenju investicija i smanjenju operativnih troškova.

·   Prosječno neispunjenje za virtualizaciju pohrane je bilo 33 %, a najveća razočaranja su bila na području agilnosti, skalabilnosti i smanjenju troškova rada.

·   Za virtualizaciju krajnjih točaka/desktop sustava je prosječna razlika bila 26 %. Razočaranja su bila na polju uvođenja krajnjih obradnih točaka, isporuke aplikacija i kompatibilnosti aplikacija.

·   Za privatni Storage-as-a-Service, 77 % organizacija je izjavilo da to razmatra, no ti projekti su izazovni za uvođenje, a neispunjenost očekivanja je bila 37 %. Na primjer, 84 % ispitanika je kao jedan od ciljeva novog rješenja navelo smanjenje kompleksnosti, no to je postiglo svega njih 44 %.

Ove razlike su znak tržišta u ranoj fazi razvoja, na kojem očekivanja ne drže korak sa stvarnošću. Kako će sazrijevati tržišta virtualizacije i cloud sustava, za očekivati je da će se te razlike smanjiti.

Preporuke:

·   Osigurajte da se pri inicijativama za virtualizaciju i cloud sustave usklade razumijevanja informatičara i poslovnog rukovodstva. Važno je pokazati da se primjenom postojeće dobre prakse mogu naći dobra rješenja za ono što najviše muči rukovodstvo, a to je sigurnost i dostupnost.

·   Kad se radi o računalstvu u oblaku, ne zatvarajte se u silose: inicijative za virtualizaciju i cloud sustave su najuspješnije kada se uvode kao glavne, sveobuhvatne informatičke inicijative. Pošto se tiču svih aspekata informatike (servera, pohrane¸ mreža, aplikacija, i.t.d.), mogu lako doživjeti neuspjeh ako se njima upravlja kao da su "specijalni projekti" u silosu. Oblake treba tretirati kao projekt koji pokriva sve informatičke aspekte, pa prilikom planiranja i uvođenja treba uključiti sve odjele.

·   Iskoristite i modernizirajte svoju postojeću infrastrukturu: prije nego budete spremni uvesti svoj hibridni/privatni oblak, budite sigurni da koristite vašu postojeću infrastrukturu da postignete istu učinkovitost, a zatim ju modernizirajte po potrebi. Pretvorite statične servere, pohranu i mreže u bazene virtualiziranih resursa. Zamijenite statičku dodjelu s dodjelom na principu samoposluživanja, te svakako uvedite sustav za praćenje i mjerenje, kako bi dokazali vrijednost onoga što se radi za sveukupno poslovanje.

·   Postavite realistična očekivanja i pratite rezultate: usprkos svemu što se priča, cloud tehnologija je nova i tržište tek sazrijeva. Napišite domaću zadaću i postavite si realističke ciljeve, a zatim pratite i analizirajte rezultate, kako bi pronašli načine da s vremenom povećate učinkovitost projekta.


PALO ALTO, Calif., June 14, 2011

VMware - vFabric 5, integrirana aplikacijska platforma za virtualne i cloud okoliše

Novo fleksibilno licenciranje, uvođenje i skaliranje će uskladiti aplikacijsku infrastrukturu s modelima za cloud computing

Vmware je objavio VMware vFabric™ 5, integriranu aplikacijsku platformu za virtualne i cloud okoliše. Kombinirajući Spring, vodeći okvir za Javu i najnoviju generaciju vFabric aplikacija, vFabric 5 osigurava jezgru aplikacijske platforme za izgradnju, uvođenje i rad modernih aplikacija. vFabric 5 donosi i fleksibilne pakete i licenciranje, koji će korisnicima omogućiti da kupe softver za aplikacijsku infrastrukturu na osnovu broja virtualnih mašina, umjesto broja fizičkih procesora, te da plate samo za licence koje stvarno koriste. Time se izbjegava situacija kada su organizacije morale kupovati suvišni softver, kako bi se osigurale i za slučajeve vršnih potreba, a koje su bile neiskorištene van špica. Model za vFabric 5 bolje prati modele za cloud computing, koji direktno povezuju troškove za softver s a stvarnim korištenjem.

vFabric 5 je projektiran s namjerom da se iskoristi serverska arhitektura VMware vSphere®, najčešće korištene virtualizacijake platforme. Nova mogućnost EM4J (Elastic Memory for Java) koja će biti dostupna u vFabric tc Serveru će omogućiti optimalno upravljanje memorijom u Java aplikacijama, koristeći tehniku memorijskih balona iz JVM-a.

Preko 3 milijuna pisaca softvera koristi okvir Spring za pisanje korporacijskih Java aplikacija. S vFabric 5 korisnici imaju do sada neviđen uvid u performanse njihovih Spring aplikacija, pomoću alata Spring Insight Operations. Spring Insight Operations proširuje tu mogućnost i na obradne okoliše.


Munich, June 16, 2011

Fujitsu - poslovno slate osobno računalo STYLISTIC Q550, kao lijek protiv curenja podataka

Slate PC se oslanja na dugo Fujitsuovo nasljeđe u kreiranju tablet računala za poduzeća; kombinira intuitivne mogućnosti za korisnika s maksimalnom sigurnošću

Fujitsu je objavio svoje poslovno 'slate' (školska pločica) računalo , STYLISTIC® Q550. Računalo je projektirano imajući na umu gorući problem curenja korporacijskih podataka, koje se dešava kada djelatnici na radnom mjestu koriste nezaštićena slate računala, pa ispunjava najviše sigurnosne standarde.

STYLISTIC Q550, je lagano slate računalo od 10,1 inča koje se potpuno uklapa u postojeću informatičku infrastrukturu, zahvaljujući operacijskom sustavu Microsoft Windows® 7.

Fujitsuov STYLISTIC Q550 se koristi intuitivno, a na baterije može raditi cijeli radni dan. Zahvaljujući sigurnosnim mogućnostima koje pokrivaju sve aspekte računala, kao što su napredna zaštita protiv krađe (ATP - Advanced Theft Protection), sistemska platforma otporna na dubinsko hakiranje i opcionalne ugrađeni modul za platformu kojoj se može vjerovati (TPM - Trusted Platform Module), znači da čak i u slučaju da se STYLISTIC Q550 izgubi ili da bude ukraden, podaci na njemu ostaju zaštićeni – a čak se i može do njih doći iz daljine i tako ih spasiti.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


IRVINE, CA, JUNE 14, 2011

Kofax - vodeći svjetski isporučitelj za OEM proizvođače odabrao Kofax za obradu faktura

Softver automatizira obradu preko 900.000 faktura godišnje

Kofax je objavio da će za vodećeg snabdjevača za proizvođače originalne opreme (OEM - Original Equipment Manufacturer) isporučiti rješenje za obradu faktura.

Korisnik, koji isporučuje proizvode i usluge proizvođačima u automobilskoj, brodograditeljskoj i ostalim industrijama, će uvesti Kofax Capture, Kofax Transformation Modules i Kofax Front Office Server, pomoću kojih će prihvaćati, provjeravati i vaditi informacije iz preko 900.000 faktura koje prima godišnje. Djelatnici na šalterima će automatski skenirati fakture, a Kofaxovo rješenje će tvrtki pomoći da smanji troškove i ubrza postupak odobrenja i isplate faktura, uz očuvanje dobrih odnosa s velikim brojem svojih dobavljača.

Kofax Capture je vodeći softver za proces od skeniranje do arhiviranja, koji počinje skeniranjem dokumenata i obrazaca, kreiranjem njihovih digitalnih slika, vađenjem podataka za indeksiranje, te zatim isporukom slika i pratećih podataka u raznovrsne repozitorije i aplikacije. Ovakav postupak može znatno smanjiti troškove dohvata podataka i osigurava bolje poštivanje propisa o sigurnosti i zaštiti podataka. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, te korisnicima omogućava da odrede gdje i kada treba indeksirati prihvaćene dokumente, bilo da se to radi u centralnom uredu, bilo u područnim uredima , bilo u korporacijskom dana centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) tome dodaje klasificiranje dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, dodatne mogućnosti za vađenje podataka i provjeru za Kofax Capture, te tako omogućava povezivanje dokumenata u procese. Automatizacijom ranije radno intenzivnog ručnog posla, koji je bio izložen brojnim mogućnostima za greške, i oduzimao mnogo vremena, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax Front Office Server proširuje postojeće Kofax Capture poslovne procese do šalterskih službenika koji su u direktnom dodiru s klijentima, te koji pokreću razne transakcije, tijekove posla i procese za prihvat podataka u najranijem mogućem trenutku, kako bi se iskoristili i resursi u udaljenim ili područnim uredima. Ovakvo rješenje za automatizaciju uredskog poslovanja smanjuje tromost procesa i eliminira vrijeme i troškove potrebno da se dokumenti šalju na centralnu lokaciju za obradu.


POSTED DATE: 6/14/2011 10:45:05 PM (GMT+2)

K2 - izašlo ažuriranje 1350 za K2 blackpearl i K2 blackpoint

Najnovije ažuriranje za K2 4.5, KB001350, se sada može preuzeti na K2 portalu za korisnike - Update K2 4.5 (4.10060.1.1350).

Ovo izdanje se može preuzeti kao paket s potpunim izdanjem ili kao paket za ažuriranje za odgovarajući proizvod (K2 blackpearl 4.5 i K2 blackpoint 4.5). Paket s punim izdanjem sadrži i zadnja proširenja za instalaciju i najnovija ažuriranja.


ATLANTA, Georgia, 5/19/2011

K2 blackpearl osvojio "Best of Tech·Ed 2011" nagradu u kategoriji za SharePoint

K2 blackpearl je osvojio nagradu "Best of Tech·Ed 2011" u kategoriji za SharePoint na konferenciji Tech·Ed North America.

K2 blackpearl je softver za tijek posla (workflow) i upravljanje i automatizaciju poslovnih procesa (BPM), pomoću kojeg se razvijaju SharePoint aplikacije i Microsoftova rješenja integriraju u SAP sustave.


»      Razno


Tokyo, June 14, 2011

Fujitsu - uskoro SPATIOWL, novi servis zasnovan na prostornim podacima

Sustav donosi nove vrijednosti pružajući informacije ljudima koji se kreću , olakšava urbanističko planiranje, a lokalnom stanovništvu nudi nove usluge

Fujitsu je najavio da će u srpnju pokrenuti svoj novi cloud servis SPATIOWL, koji koristi lokacijske podatke prikupljene od vozila i cijelog niza senzora.

SPATIOWL se sastoji od dva tipa servisa: platformsko/resursnih servisa i servisa koji su orijentirani na specifične zadatke. Platformsko/resursni servis koristi podatke prikupljene senzorima koji su nastali prolaskom vozila i velikog broja lokacijskih podataka prikupljenih od raznih senzora. Ovaj raznoliki skup podataka se analizira u stvarnom vremenu i putem računalnog oblaka dostavlja u obliku funkcionalne grupe koja je povezana na vanjske podatke. To na primjer omogućava da korporacijski korisnici i korisnici iz ostalih grupa razviju jedinstvene servise koji koriste podatke zasnovane na lokacijama i koji će donositi nove vrijednosti, kao što je real-time izvještavanje o stanju u prometu, priprema urbanističkih planova, te osiguranje novih usluga za lokalno stanovništvo.

Na zadatke orijentirani servisi će se nuditi preko izbornika trenutno dostupnih servisa, uključivši informacije o prometu, te servise za usmjeravanje komercijalnih vozila. Fujitsu u budućnosti namjerava proširiti taj izbor servisa, a i postojeći servisi će postati precizniji zbog veće količine prikupljanih podataka.


SAP NEWSBYTE - June 14, 2011

SAP - novo izdanje SAP NetWeaver®; inovacije bez ometanja korisnika

SAP je objavio izdanje 7.3 svoje tehnološke platforme SAP NetWeaver®. Ovo najnovije izdanje pomaže korisnicima da brže i lakše prilagode poslovne procese, bez povećanja troškova. U sprezi s najboljom praksom koju SAP isporučuje sa svojim aplikacijama, korisnici će moći početi koristiti SAP NetWeaver 7.3 kada im to bude odgovaralo.

SAP NetWeaver 7.3 pomaže tvrtkama da uvedu inovacije u svom poslovanju bez prekidanja rada zbog nadogradnje sustava. Na primjer, zahtjev za kupnju koji pokriva višestruke sustave se može modelirati koristeći alate za upravljanje poslovnim alatima koji će uskladiti proces među sustavima.

Ovo je prvo puno tehnološko izdanje platforme u pet godina, a donosi nove mogućnosti i proširenu potporu za otvorene u svim svojim glavnim komponentama. Neke od novosti su:

·   Unificirana platforma za sve na Javi zasnovane uporabe SAP NetWeavera

·   Pojednostavljeni aplikacijski servisi i tokovi posla, koji omogućavaju nove inicijative, kao što s mobiliziranje poslovnih procesa

·   Proširena potpora za otvorene standarde, za pojednostavljenu integraciju s bilo kakvim softverskim sustavom

·   Kompleti poslovnih pravila koji se mogu višestruko koristiti, s integracijom s Microsoft Excelom, smanjuju se troškovi razvoja poslovnih pravila

·   Proširena integracija između SAP NetWeaver® Portala i SAP NetWeaver® Business Warehouse komponenti, SAP® BusinessObjects™ portfelja, osigurava da će SAP korisnici moći uživati koristi najboljih poslovno-obavještajnih rješenja.


06.06.11 – 12.06.11


»      Infrastrukturna rješenja


Tokyo, May 25, 2011

Fujitsu - fleksibilno upravljane podacima s novim sustavom za pohranu na disk, ETERNUS DX

Sustavi nove generacije omogućavaju fleksibilni rad i veliku sigurnost podataka

Fujitsu je objavio drugu generaciju svojeg sustava za pohranu podataka na diskove, ETERNUS DX S2, koji predstavlja proširenje Fujitsuovog koncepta fleksibilnog sefa za podatke (Flexible Data Safe) za neograničeni rast i veliku sigurnost podataka.

Prema konceptu ‘Flexible Data Safe’, Fujitsu ETERNUS sustavi za pohranu su sada prošireni da bi mogli upravljati brz, a poneki puta i neočekivani rast potreba koje se javljaju u potpuno digitaliziranom društvu.

Sustavi za pohranu podataka na diskove jamče najviši stupanj zaštite kontinuiteta poslovanja i najviši integritet podataka, uz to što istovremeno eliminiraju uska grla po pitanju performansi i propusnosti. ETERNUS sustavi su učinkoviti i po pitanju potrošnje energije, zauzimaju minimalni prostor i pojednostavljuju upravljanje, a donose fleksibilnost i mogućnost rasta kapaciteta.

Fleksibilno upravljanje podacima osigurava novi ETERNUS SF softver koji kontrolira cijelu obitelj ETERNUS DX pohrane na disk.

Sigurnost podataka se jamči zbog ugrađenih mogućnosti za čuvanje integriteta podataka, kao što je preventivna detekcija i eliminacija hardverskih kvarova, kao i unakrsno provjeravanje komponenti sustava. Za zaštitu osjetljivih podataka od neovlaštenog pristupa, čak i na kraju životnog vijeka sustava, na primjer tijekom recikliranja opreme, služe tehnologije za enkripciju koje su integralni dio arhitekture sustava.

ETERNUS DX S2 se uklapa u Fujitsuove portfelje informatičke infrastrukture i cloud infrastrukture, koji osiguravaju kompletna i certificirana rješenja zasnovana na serverima, uređajima za pohranu, umrežavanju, softveru i uslugama. ETERNUS DX S2 pomaže korisnicima da već danas odgovore na pitanja koja donosi budućnost dajući kontinuitet poslovanja, snažne aplikacije, lakoću upravljanja, te rasta za ma koji poslovni scenarij.

Prethodna generacija ETERNUS DX sustava je bila najbrži na svijetu srednje veliki sustav za pohranu na diskove s dvostrukim kontrolerom, uz najbolji na svijetu omjer cijena/performanse (po testu SPC-1 Benchmark, travanj 2010, kojeg je proveo Storage Performance Council). Da bi osigurala buduće zahtjeve za performanse sustava za pohranu, naročito za dinamičke i virtualizirane infrastrukture, ova nova generacija ETERNUS DX S2 sustava prelazi izvrsne ocjene prethodne generacije i nudi inovativna unapređenja za daljnja poboljšanja performansi.


Tokyo, June 7, 2011

Fujitsu i Microsoft - Fujitsu pokreće globalni Cloud platformski servis, pokretan pomoću Microsoft Windows Azure™

Globalna cloud platforma koja se uvodi u Fujitsuovom data centru

Fujitsu i Microsoft su objavili prvo izdanje globalnog Cloud Platform servisa pokretanog pomoću Windows Azure, koji će raditi na Fujitsuovom data centru u Japanu od kolovoza 2011. Servis je nazvan FGCP/A5, a rezultat je globalnog partnerstva između Fujitsua i Microsofta, objavljenog pred godinu dana. Prema tom partnerstvu Fujitsu može raditi usporedno s Microsoftom pružajući usluge koje omogućavaju, isporučuju i upravljaju rješenjima sazdanim na Windows Azure. Od travnja 2011, Fujitsu je ovaj servis nudio na probnoj bazi, za dvadesetak tvrtki u Japanu. Ova objava označava prvo službeno proizvodno izdanje Windows Azure platformskog uređaja od Fujitsua. Koristeći FGCP/A5, korisnici će moći brzo sagraditi elastične i skalabilne aplikacije, koristeći poznate im tehnologije za Windows Azure platformu, optimizirati upravljanje informatičkom i komunikacijskom tehnologijom i ubrzati širenje poslovanja.

FGCP/A5 nudi komplet okvira za razvoj aplikacija, kao što su Microsoft .NET, Java i PHP, te mogućnost pohrane podataka na način konzistentan Windows Azure platformi od Microsofta. Osnovni servis se sastoji od resursa za računanje/obradu, pohranu, te Microsoft SQL Azure i Windows Azure AppFabric tehnologija kao što su Service Bus i Access Control servisi, s opcijama za usluge oko uvođenja i migracija aplikacija, izgradnju sustava, rad sustava, te potporu.

Osiguravajući cloud computing, Fujitsuov Global Cloud Platform servis će svojim korisnicima širom svijeta pružiti brojne koristi u odnosu na tradicionalno računalstvo, među ostalim: smanjenje troškova rada potrebnih da se osigura, uvede i upravlja aplikacijskim serverom; pisci softvera će moći brže razvijati aplikacije i podatkovne servise; sustav nudi elastičnu skalabilnost koja jamči brže prilagođavanje poslovnim potrebama i izazovima. FGCP/A5 će uživati potporu iskušanih tehnologija za rad i praćenje, pojačanih middleware softverom kojeg je razvio Fujitsu, a koji se može primijeniti s FGCP/A5.

Fujitsuov global Cloud platformski servis, pokretan pomoću Windows Azure, će biti dostupan širom svijeta.

FGCP/A5 je namijenjen širokom krugu korisnika - od velikih poduzeća do srednjih i malih tvrtki koje su fokusirane na vrijednost.


Tokyo, June 8, 2011

Fujitsu - globalna Cloud platforma proradila u šest zemalja

Pouzdani javni cloud servisi u Japanu, Australiji, Singapuru, USA, UK i Njemačkoj

Fujitsu je obavio da je osim u Japanu, počeo nuditi javni cloud servis i u Australiji, Singapuru, Sjedinjenim Državama Amerike, Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj.

Globalna Cloud Platforma osigurava infrastrukturu kao servis (IaaS - Infrastructure-as-a-Service) - virtualnu informatičku i komunikacijsku infrastrukturu, kao što su funkcionalnost servera i pohrane - preko mreže, iz Fujitsuovih dana centara. Time se osiguravaju resursi koji se mogu iskoristiti kada zatrebaju i koji se mogu prilagoditi korisnikovim potrebama, bez potrebe da se informatički sustavi unaprijed iskonfiguriraju. Pristupanjem na Fujitsuov portal za samoposluživanje, korisnici mogu brzo dobiti pristup do potrebne informatičko/komunikacijske infrastrukture, kroz sučelje kojim se upravlja pomoću miša.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


Cambridge, England and SAN FRANCISCO - June 1, 2011

Autonomy - Autonomy Records Manager je od američkog ministarstva obrane dobio certifikat 5015.02 za upravljanje zapisima

Autonomy je objavio da je Autonomy Records Manager od američkog ministarstva obrane dobio certifikat DoD5015.02 za upravljanje zapisima. Taj certifikat je potvrda da Autonomyevo rješenje može kontrolirati kreiranje, deklariranje, klasifikaciju, čuvanje, blokadu iz pravnih razloga, prijenose, te brisanje elektroničkih i ne-elektroničkih zapisa. Povrh toga, ovaj certifikat znači i da Autonomy Records Manager u potpunosti ispunjava najstrože zahtjeve za upravljanje zapisima u (sigurnosno) klasificiranom okolišu, gdje su sigurnost i kontrola pristupa od kritične važnosti.

Autonomy Records Manager ima i certifikat DoD5015.02, Chapter 2, koji potvrđuje glatku integraciju s Microsoft Office SharePoint Server 2010 i da je SharePoint korisnicima osiguran pun raspon kontrola za upravljanje zapisima.

Autonomy Records Manager predstavlja transparentno rješenje za upravljanje zapisima koje ispunjava široke i raznovrsne potrebe poduzeća. Autonomy svojim korisnicima nudi jedino rješenje za upravljanje zapisima koje pokriva i fizičke i elektroničke zapise, koristeći IDOL kao zajedničku platformu. Autonomyovo rješenje dosljedno primjenjuje pravila simultano za sve izvore informacija u poduzeću, a sadržajima upravlja na mjestu gdje se nalaze, izbjegavajući tako njihovo dupliciranje po repozitorijima koje poduzeće posjeduje.


Cambridge, England and SAN FRANCISCO - June 1, 2011

Autonomy - kanadsko ministarstvo obrane odabralo Autonomyevu računalnu platformu zasnovanu na smislu

Autonomy IDOL će pomoći pri pronalaženju informacija u kanadskom Ministarstvu obrane

Autonomy je objavio da je kanadsko Ministarstvo obrane odabralo Autonomyevu računalnu platformu zasnovanu na smislu, IDOL, kao ključni dio svoje inicijative za upravljanje informacijama i suradnju. Autonomy IDOL će pomoći pri pronalaženju informacija u kanadskom Ministarstvu obrane.

Autonomy IDOL obavlja konceptualnu i kontekstualnu analizu i uparivanje na osnovu vjerojatnosti, za informacije, kako bi pronašao smisao u njima i međusobne odnose između različitih komada sadržaja. Ovaj jedinstveni pristup omogućava djelatnicima globalnih organizacija da pronađu i pristupe do najprimjerenijih sadržaja, bez obzira na jezike, operacijske sustave i tipove datoteka. Pošto ima potporu za više od 1.000 različitih formata podataka, uključivši strukturirane, polu-strukturirane i ne strukturirane podatke, preko 400 različitih repozitorija za sadržaje, Autonomy može pretraživati sve kategorije informacija koje postoje u nekoj organizaciji. IDOL je sustav otporan na kvarove jer koristi uravnoteženje opterećenja i mirroring, vrlo je skalabilan i siguran, te osigurava pristup za manje od sekunde do milijardi datoteka.


Cambridge, England and SAN FRANCISCO - June 8, 2011

Autonomy - američka pravnička tvrtka Crowley Fleck PLLP odabrala je Autonomy iManage worksite, da poveća produktivnost pravnika i poboljša uslugu klijentima

Autonomy je objavio da je pravnička tvrtka Crowley Fleck PLLP odabrala Autonomy iManage WorkSite da bi svojim pravnicima osigurala okoliš za suradnju i pohranu svih dokumenata vezanih za slučajeve na kojima rade, te sustav za praćenje kako se ti dokumenti ažuriraju, za praćenje rokova i za komuniciranje s klijentima. Pokretan Autonomyevim osnovnim infrastrukturnim softverom  IDOL (Intelligent Data Operating Layer), WorkSite će omogućiti tvrtki da poboljša razinu usluge klijentima, a pravnicima osigurati način da učinkovito pristupaju i obrade sve vrste sadržaja.

Crowley Fleck PLLP zapošljava više od 100 pravnika koji se bave svim vrstama komercijalnih parnica, parnicama vezanim za osiguranje, pravnim aspektima iskorištenja prirodnih resursa rudarstva i energetike, zdravstvene skrbi, komercijalnih transakcija, bankarstva i financija i.t.d. Tvrtka ima urede u američkim državama Montana i Sjeverna Dakota, te brojne pravnike s kojima tijesno surađuju u Wyomingu, Južnoj Dakoti, Idahu, Minnesoti, Nebraski i Iowi.


IRVINE, CA, JUNE 6, 2011

Kofax i Pegasystems - tehnološko - marketinški savez

Integrirano rješenje koje će zajedničkim korisnicima donijeti veću učinkovitost i smanjiti troškove

Kofax je objavio da je sklopio tehnološko - marketinški savez s tvrtkom Pegasystems, koja se bavi rješenjima za upravljanje procesima i CRM rješenjima, kako bi zajedničkim korisnicima osigurali potporu za aplikacije za upravljanje poslovnim procesima, a koje ujedno zahtijevaju i rješenja prihvat dokumenata i informacija.

Kofaxovo rješenje za prihvat dokumenata na korporacijskoj razini proširuje infrastrukturu za upravljanje poslovnim procesima (BPM - business process management) tako da sakuplja i transformira informacije čim se pojave na perimetru poduzeća, te te informacije zatim proslijedi direktno u automatizirane poslovne procese. Kofaxova rješenja prihvaćaju i transformiraju informacije u sadržaje na osnovu kojih se mogu pokrenuti akcije, a kroz tijesnu integraciju s Pega BPM, mogu ih dostaviti na sva mjesta u poduzeću, pomažući tako korisnicima da ubrzaju vrijeme obrade, poboljšaju vidljivost i transparentnost, smanje troškove obrade, te poboljšaju razinu usluge svojim klijentima.


»      Razno


Munich, June 09, 2011

Fujitsu - novi modeli LIFEBOOK računala

Fujitsu je objavio nove modele LIFEBOOK poslovnih računala koja donose bogate mogućnosti za korisnike koje čine rad s računalom ljepšim i povećavaju produktivnost.

Jedna od njih je punjenje uređaja poput mobitela, preko USB priključaka na računalu. Novi Fujitsuov 0-Watt strujni adapter štedi energiju i štiti baterije računala od prekomjernog punjenja. Fujitsu je uveo ovu inovativnu mogućnost svjestan činjenice da su mnoga notebook računala stalno priključena na električnu mrežu - kada se ne koriste, 0-Watt AC Adapter se potpuno isključuje, za razliku od uobičajenih adaptera, koji tako dugo dok su uključeni na strujnu mrežu, uvijek povlače barem malo energije, čak i kada na njih nije priključen uređaj koji obično napajaju.

Druga zgodna mogućnost je Fujitsuov ScrollWheel, koji je smješten odmah do touch pada, i koji znatno olakšava navigaciju po ekranu.

Tu je i ugrađeni Intel®Wireless Display (WiDi) koji omogućava prikaz prezentacija na velikim ekranima, bez ikakvih žica. Korisnici koji imaju i TV adapter trebaju na svojem LIFEBOOK računalu samo otvoriti WiDi aplikaciju i kliknuti na ikonu za bežični ekran ili projektor na kojem žele gledati TV i video sadržaje - slike se prenose bežično.

Na kraju, tu je i utor za modularne uređaje (Modular Bay) koji se već koristi u mnogim Fujitsuovim LIFEBOOK notebook računalima. Korisnik u taj utor može staviti dodatnu bateriju, dodatni disk, DVD/Blu-ray jedinicu, praznu kutiju (da se smanji težina računala) ili novi Fujitsuov projektor koji ulazi u taj utor.


30.05.11 – 05.06.11


»      Infrastrukturna rješenja


SUNNYVALE, Calif.—May 31, 2011

NetApp - novi softver za upravljanje, NetApp® SnapProtect® ubrzava i pojednostavljuje zaštitu podataka u zajedničkim informatičkim infrastrukturama

Softver za upravljanje SnapProtect proširuje NetAppov portfelj integriranih proizvoda za zaštitu podataka kako bi se unaprijedilo uzimanje sigurnosnih kopija i rekonstrukcija podataka u virtualiziranim i fizičkim okolišima

NetApp je pojačao svoj portfelj integriranih proizvoda za zaštitu podataka svojim novim softverom za upravljanje NetApp® SnapProtect®. SnapProtect softver kombinira učinkovito uzimanje kopija pomoću učinkovitog, brzog NetApp SnapshotTM i replikaciju na vrpce u jedno jedinstveno rješenje za sigurnosne kopije.

Objavljenim proizvodima NetApp je proširio suradnju s tvrtkom CommVault, po kojoj sada CommVault® Simpana® softver postaje središnja komponenta novog NetApp SnapProtecta.

Kod prelaska na virtualizirane, zajednički korištene informatičke okoliše, korporacije se okreću 'snapshot' kopiranju, da postignu veću učinkovitost, uzmu sigurnosne kopije velikih količina podataka u vrlo kratkom roku, te tako ispune zahtjeve za razinom usluga, a u slučaju nesreća, da brzo ponovno osposobe svoje poslovanje.

Da se maksimalno iskoristi učinkovitost snapshot kopija, mnoge strategije za backup koje se danas koriste, zahtijevaju odvojeni proces za upravljanje ili detaljno skriptiranje, što povećava kompleksnost i donosi rizik od mogućeg gubitka podataka. Koristeći jedinstveni okvir za upravljanje, NetApp SnapProtect softver eliminira potrebu da se snapshot operacijama i uzimanjem kopija upravlja u paraleli, pa korisnici mogu uživati prednosti i učinkovitost snapshot kopija uz fleksibilnost koju nudi vodeća backup aplikacija.

NetApp proširuje integraciju s CommVault Simpana softverom tako da će se upravljati i NetApp Snapshot kopijama i replikacijom u postojećim Simpana okolišima.


Tokyo, June 3, 2011

Fujitsu - objavljen Primesoft Server v1.1

Softver za upravljanje podacima u memoriji, prvoklasna pouzdanost i brzina obrade podataka

Fujitsu je objavio Primesoft Server v1.1, najnovije verzije svog softvera za upravljanje podacima u memoriji, koji osigurava vrhunsku skalabilnost i visoku dostupnost i vrijeme obrade na razini mikro sekunde. Softver je za sada raspoloživ samo na japanskom tržištu.

Novi softver može u roku reda veličine mikro sekunde pristupiti podacima pohranjenima u memoriji, što osigurava brži odziv i veću propusnu moć. Automatska redundancija podataka osigurava visoku pouzdanost, a skalabilnost softvera omogućava nastavak rada čak i kada se ugrađuju proširenja sustava. Ovaj softver je savršen za sustave kao što su obrada financijskih transakcija i obrada transakcija preko mreža, koje zahtijevaju brzu obradu velike količine podataka. Na primjer, Primesoft Server se koristi na svim serverima koji obrađuju transakcije za Tokijsku burzu.

Softver sada rasi i na Fujitsuovim PRIMEQUEST IA serverima , ta na PRIMERGY BX blade serverima.


SUNNYVALE, CA - 06/03/11

Fujitsu - STYLISTIC Q550 poslovno 'slate' osobno računalo

Novo na Windowsima zasnovano 'slate' osobno računalo STYLISTIC Q550 je nastalo na osnovu 20 godina Fujitsuovog iskustva u proizvodnji tablet računala

Fujitsu je objavio STYLISTIC Q550 'slate' osobno računalo, za sjeverno američko tržište. Radi se o na Windowsima zasnovanom tablet PC-u, projektiranom za korisnike koji kreiraju i koriste sadržaje. STYLISTIC Q550 je poslovno računalo izgleda školske pločice (slate), opremljeno najstrožim mogućnostima za zaštitu, glatku integraciju s aplikacijama za poslovne, zdravstvene, upravne i obrazovne korisnike. STYLISTIC Q550 koristi Intel Atom Z670 procesor, koji je projektiran baš za tablet računala i koji omogućava dug rad na baterije, uz dobre performanse i brojne nove mogućnosti. Ekran je širokog formata, veličine 10,1 inča a za sučelje se koristi precizna digitalna pisaljka osjetljiva na pritisak, te multi-touch ekran.


Tokyo, June 2, 2011

Fujitsu - energetski štedljivi i ekonomični switchevi

Fujitsu je objavio nove modele energetski štedljivih i ekonomičnih 10/100 Mbps kompatibilnih Layer 2 switcheva. Preklopnici su prvenstveno namijenjeni spajanju uređaja na mrežu u uredima i ostalim poslovnim centrima. Objavljena su tri modela, SH1516C, SH1508C, i SH1508MC. Uštede energije su čak i veće od onih koje nalažu zakoni o štednji energije. Osim što su energetski štedljivi, novi uređaji su i ekološki povoljni, jer su im kućišta izrađena od materijala koji se dobro recikliraju.

Karakteristike novih modela su: SH1516C - 10/100BASE-TX 16 priključaka; SH1508C - 10/100BASE-TX 8 priključaka; SH1508MC - 10/100BASE-TX 8 priključaka s magnetima za učvršćenje kućišta na metalne površine


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


IRVINE, CA, JUNE 1, 2011

Kofax - prodaja hardverskog poslovanja, kupnja Atalasofta

Transakcije će pomoći tvrtki da brže razvija svoje softversko poslovanje

Kofax je objavio da je zaključio prodaju svog hardverskog poslovanja, te zaključio kupnju Atalasofta, oboje u skladu s najavama objavljenima ranije ove godine.

Kofax je izjavio da će ove transakcije pomoći tvrtki da brže razvija svoje softversko poslovanje i poveća prihode od njega.


»      Razno


Kawasaki, Japan, June 1, 2011

Fujitsu - prva na svijetu integrirana tehnologija za identifikaciju - kombinirani uređaj čita uzorke vena na dlanu i otiske prstiju

U manje od dvije sekunde može identificirati jednu osobu između njih milijun

Fujitsu Laboratories je objavio prvu na svijetu biometričku tehnologiju za identifikaciju koja kombinira podatke o uzorku vena u dlanu i otiske tri prsta. Korištenjem i uzoraka vena u dlanu i otisaka prstiju, tehnologija omogućava brzu identifikaciju određene osobe uspoređujući njene podatke s podacima milijuna osoba, za manje od dvije sekunde.

Tehnologija omogućava konstrukciju biometričkih sustava za autentifikaciju koji ne zahtijevaju iskaznice i koji se mogu prilagoditi grupama različitih veličina, od kontrole pristupa u neku prostoriju u koju pristup ima tek mala grupa osoba, do velikih sustava za društvene platforme. Tehnologija se može lako primijeniti tako da se već postojećem sustavu za autentifikaciju pomoću otisaka prstiju dodaju i podaci o uzorku vena u dlanu.

Biometrička autentifikacija se sve više koristi da bi se spriječio neovlašteni pristup i prijevare u vezi s identitetom u financijskim institucijama. Identifikacija pomoću uzoraka vena u dlanu je originalna tehnologija koju je razvio Fujitsu Laboratories, a identifikacija pomoću otisaka prstiju se vrlo mnogo koristi na osobnim računalima, a sve više i na mobitelima.

Biometrička autentifikacija znači da korisnik ne treba sa sobom nositi identifikacijsku karticu. Fokus je na uređajima koji će čim brže prepoznati osobu na osnovu skeniranih podataka.

Usporedba biomnetričkih podataka neke osobe s podacima registriranima na identifikacijskoj kartici je relativno jednostavna i zadovoljava potrebe korisnika. Međutim, kada se pokušava razlučiti jednu osobu iz grupe mnogi osoba, ako je grupa veličine milijun ili više milijuna osoba, preciznost postaje problem. To može rezultirati slučajevima u kojima je teško jednoznačno odrediti osobu samo na osnovu jedne grupe biometričkih podataka. Ako se tome doda i potreba da se osoba pronađe među nekoliko milijuna zapisa, potrebna je još veća preciznost.

Jedno rješenje tog problema je bilo projektirati sustav za autentifikaciju koji će koristiti više metoda za prepoznavanje. Međutim, ako je potrebno podatke prikupljati odvojenim uređajima, prednost preciznije tehnologije se gubi pred nespretnim načinom uporabe. Na primjer, ako se želi kombinirati prepoznavanje pomoću uzoraka vena u dlanovima s prepoznavanjem šarenice oka, dlan i oko će trebati skenirati odvojenim uređajima, što je udarac potrebi za jednostavnošću.

Fujitsu Laboratories je razvio sustav koji kombinira autentifikaciju pomoću otisaka prstiju sa sustavom za autentifikaciju pomoću uzorka vena u dlanovima, za što je dovoljan jedan uređaj koji će istovremeno skenirati oba uzorka.


TAIPEI, Taiwan — June 2, 2011

Microsoft - kako će izgledati 'Windows 8'

Sučelje usmjereno na dodir i rad s aplikacijama na način koji prirodno odražava svojstva uređaja

Microsoft je na konferenciji '2011 Computex' svojim hardverskim partnerima izložio kako će izgledati slijedeća verzija Windowsa, koja se razvija pod internim imenom "Windows 8", da bi oni mogli razvijati uređaje koji će moći iskoristiti prednosti nove verzije operacijskog sustava. "Windows 8" je optimiziran za novi hardver usmjeren na dodir, kao što su tableti, no uz istu fleksibilnost, mogućnost povezivanja i snagu koju korisnici očekuju od današnjih Windowsa.

Tehnička demonstracija je pokazala i sposobnost novog operacijskog sustava da radi s arhitekturama koje su zasnovane i na x86 i na ARM tehnologiji. Pokazan je i niz prvih prototipova koji rade s novim operacijskim sustavom. Microsoft i proizvođači čipova AMD, Intel, NVIDIA, Qualcomm i Texas Instruments su već ranije objavili planove da zajednički rade na novoj verziji Windowsa.

Pisci softvera će moći i dalje koristiti zajedničke tehnologije za Web, kao što su HTML5 i JavaScript, da bi napisali nove aplikacije za osobna računala, što će još više olakšati integraciju i prihvaćanje.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018