nv-1108

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2011. – kolovoz

u ovom broju:

 22.08.11 – 28.8.11

»  Infrastrukturna rješenja

- VMware - izašao VMware vSphere® 5

- VMware - izašao Micro Cloud FoundryTM, kompletni razvojni sustav koji radi na PC ili Mac računalu pisca softvera

- Symantec - istraživanje pokazalo da iznenađujuće velik broj malih poslovnih korisnika ne štiti svoje podatke na virtualiziranim serverima

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Autonomy - TOTVS postao partner Aurasme kako bi oživio svoju kampanju, "Podijelite Novi svijet" ("Share the New World")

- Kofax - proširen softver za globalnu bankarsku grupaciju

»  Razno

- Fujitsu - tehnologija 'Ethernet preko bilo čega'

- Symantec - Symantecov izvještaj o sigurnosti i prijetnjama za kolovoz 2011

15.08.11 – 21.08.11

»  Infrastrukturna rješenja

- Fujitsu - manji informatički troškovi za škole i poslovne organizacije

- VMware - program "vCloud® Powered" okuplja pružatelje cloud usluga

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Fujitsu - nova konektorska aplikacija Bolt Direct premošćuje komunikacijske linije između Fujitsuovih mrežnih skenera i aplikacije Laserfiche koju koriste vladine, zdravstvene i financijske institucije

- Kofax - nove mogućnosti za platformu za prihvat dokumenata

- Microsoft - web stranice za osobe koje pate od celijakije, na platformi Azure

08.08.11 – 14.08.11

»  Infrastrukturna rješenja

- Fujitsu - cloud servis za analitičke simulacije

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Autonomy – upravljanje Web sadržajima za vodećeg pružatelja tele-konferencijskih usluga

- Kofax – korporacijska platforma za prihvat podataka za tvrtku koja pruža outsourcing usluge za poslovne procese

- Fujitsu - softver za lako kreiranje Web aplikacija

01.08.11 – 07.08.11

»  Infrastrukturna rješenja

- NetApp - cloud infrastruktura za pravnička pretraživanja

- Fujitsu – nova linija 'middleware' proizvoda kompatibilna s Windows Azure

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Autonomy - Standard Life koristi Autonomy za transformaciju svoje prisutnosti na Webu

- Kofax – izašlo novo izdanje alata za razvoj softvera, Atalasoft DotImage 10

 


22.08.11 – 28.8.11


»      Infrastrukturna rješenja


PALO ALTO, Calif. Aug. 25, 2011

VMware - izašao VMware vSphere® 5

Najnovija verzija vodeće platforme za virtualizaciju pomaže korisnicima da ubrzano prijeđu na učinkovitiju i automatiziranu Cloud infrastrukturu

VMware je objavio početak isporuka VMware vSphere® 5. Nova verzija ove platforme za virtualizaciju donosi skoro 200 novih i poboljšanih mogućnosti koje će korisnicima pomoći da transformiraju sviju informatiku i učine ju učinkovitijom i boljom u radu.

Osnovni proizvod za VMwareov paket za cloud infrastrukturu, VMware vSphere 5, sadrži nove mogućnosti i proširenja koja povećavaju učinkovitost i dostupnost poslovno-kritičnih aplikacija. Novo izdanje donosi i napredne mogućnosti za automatizaciju, koje će osloboditi informatiku od ručnih obrada.

VMware vSphere 5 ima potporu za virtualne mašine (VM) koje su do četiri puta snažnije nego dosadašnje verzije - VM-ovi se sada mogu konfigurirati sve do 1 terabajta memorije i 32 virtualna procesora.

VMware vSphere 5 također predstavlja nekoliko novih mogućnosti – Auto-Deploy, Profile-Driven Storage i Storage DRS, koje proširuju mogućnosti platforme potrebne za bolje upravljanje dana centrima. Sada je osigurana potpora za automatizirani sustav po načelu "postavi i zaboravi". Korisnici odrede pravila i početne radne parametre, a VMware vSphere 5 radi sve ostalo.


PALO ALTO, Calif., August 24, 2011

VMware - izašao Micro Cloud FoundryTM, kompletni razvojni sustav koji radi na PC ili Mac računalu pisca softvera

Besplatni alat koji se može preuzeti na Webu omogućava piscima da lokalno razviju cloud aplikacije i da koriste najnovije tehnologije za razvoj

Vmware je objavi da je izašlo beta izdanje proizvoda Micro Cloud Foundry™a, koje se može besplatno preuzeti na Web stranici: http://micro.cloudfoundry.com. To je prvo rješenje za otvorenu platformu kao servis (PaaS - Platform as a Service). Cloud Foundry omogućava pristup do okvira i okoliša za aplikacijske servise od VMware, od trećih stranaka i open source aplikacija. Kompletna verzija Cloud Foundrya koja radi na Mac ili PC računalu pisca softvera, omogućava lokalni razvoj kompletnih cloud aplikacija, s tim da se zatim instalira i uvede aplikacija na platformi veličine koja je potrebna, bez ikakvih izmjena u izvorom kodu.

Micro Cloud Foundry je kompletna verzija Cloud Foundrya koja radi na stroju autora softvera i piscima nudi izbor okvira, izbor aplikacijskih infrastrukturnih servisa i izbor oblaka u kojima će se aplikacije uvesti.

Pošto Micro Cloud Foundry radi na lokalnoj virtualnoj mašini, pisci softvera mogu na svom vlastitom računalu lako kreirati i eksperimentirati s najmodernijim aplikacijama, na isti način kao što se radio klasični razvoj, uz mogućnost da se na istom stroju instalira i konfigurira kompleksni radni okoliš, a gotove aplikacije se mogu odmah pokrenuti na www.cloudfoundry.com ili drugim instancama Cloud Foundrya, što znači stvarnu prenosivost aplikacija na cijelom nizu cloud okoliša.

Prva verzija Micro Cloud Foundry ima potporu za slijedeće programske okvire (programming frameworks) i aplikacijske servise:

·   Spring for Java

·   Ruby on Rails and Sinatra

·   Node.js

·   Grails i ostali okviri zasnovani na JVM-u, uključivši i Scala Lift

·   MongoDB, MySQL, i Redis aplikacijski servisi

·   VMware planira da u iduće verzije Micro Cloud Foundrya uključi i potporu za daljnje VMware vFabric servise

Micro Cloud Foundry ima potporu za Cloud Foundryevo sučelje za skript komande linije i integraciju s paketom alata zasnovanom na Eclipse, SpringSource Tool Suite (STS), koji omogućava postavljanje razvijenih aplikacija bilo na vlastitim strojevima, bilo na javnim okolišima, bez ikakvih izmjena u kodu.

Ako želite početi raditi s Micro Cloud Foundryem, posjetite www.cloudfoundry.com/micro.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – August 24, 2011

Symantec - istraživanje pokazalo da iznenađujuće velik broj malih poslovnih korisnika ne štiti svoje podatke na virtualiziranim serverima

Symantec je objavio rezultate svog istraživanja "2011 Small Business Virtualization Poll" koje je ispitivalo prihvaćanje virtualizacije u manjim poslovnim organizacijama, te njen utjecaj na te organizacije. Prema tom istraživanju, mali poslovni korisnici su jako zainteresirani za virtualizaciju, no još uvijek uče kako da je usvoje u svojim organizacijama. Kako uvode virtualizaciju servera, mali korisnici izlažu svoje podatke rizicima. Istraživanje je pokazalo da mnogi mali korisnici ne poduzimaju ni najosnovnije mjere predostrožnosti kako bi osigurali i zaštitili svoje virtualne okoliše. U istraživanju je sudjelovalo 658 ispitanika iz 28 zemalja širom svijeta.

Najzanimljiviji nalazi istraživanja

·   Odluka da se ide na virtualizaciju se donosi na osnovu financijskih koristi - smanjenje potrebnih investicija, manji troškovi rada, manji broj servera za isti broj aplikacija, te3 poboljšana skalabilnost servera.

·   Razvoj informatike kod malih korisnika je ograničen raspoloživim informatičarima i njihovim iskustvom.

·   Podaci na virtualiziranim serverima nemaju ni osnovnu zaštitu. Svega 15 % malih korisnika redovno uzima sigurnosne kopije njihovih virtualiziranih servera, a 23 % to radi rijetko ili nikada. Svega 40 % podataka je kompletno zaštićeno.

Preporuke

·   Treba definirati strategiju virtualizacije: zatražite pomoć informatičkog konzultanta i razradite tu strategiju. Kada jednom definirate strategiju, napravite planove pa se zatim čvrsto držite tih planova.

·   Osigurajte svoje virtualne okoliše: razmotrite koja sigurnosna rješenja su vam potrebna, uključivši firewall, antivirus, i zaštitu krajnjih točaka

·   Zaštitite podatke: usvojite jednostavni način uzimanja sigurnosnih kopija. Uvedite rješenje koje će zaštititi i vaše fizičke i vaše virtualne okoliše. Razmotrite i rješenja za de-duplikacju podataka, kojim bi uštedjeli prostor i vrijeme.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


CAMBRIDGE, England and SAN FRANCISCO (USA) - August 23, 2011

Autonomy - TOTVS postao partner Aurasme kako bi oživio svoju kampanju, "Podijelite Novi svijet" ("Share the New World")

Atonomy javlja da TOTVS, najveća softverska tvrtka u Latinskoj Americi, integrira njegovu Aurasmu, svjetski vodeću platformu za proširenu stvarnost ,u svoju kampanju "Podijelite Novi Svijet" ("Share the New World") kako bi stvorila jedinstveni doživljaj za korisnike.

"Share the New World" je kampanja koja stimulira suradnju i stvara odnose na cijelom svijetu. Učitavanjem Aurasma Lite na smart telefhon ili tablet računalo, te pritiskom prsta na TOTVS logo 'bilo gdje na svijetu', statička slika se trenutno osvijetli i prikaže se video snimljen za kampanju. Korisnici mogu doprinijeti toj kampanji stvarajući svoje vlastite "aure" - korisnički-kreirane sadržaje, koje zatim mogu podijeliti s ostalima. Spajajući pojedince kroz zajednički korištene "aure" još više potstiće globalne odnose, suradnju i poslovne ideje, što je srž ove kampanje.

Pošto Aurasmina interaktivna platforma ne ovisi o QR kodu ili tagovima, TOTVS ima fleksibilnost da može mijenjati virtualne sadržaje u bilo koje vrijeme, bez potrebe da mijenja svoj logo. Ako TOTVS odluči da svoj video zamijeni 3D animacijom, interaktivnom igrom ili novom video kampanjom, promjena se može izvršiti trenutačno.

Za više informacija, posjetite: www.aurasma.com

Aurasma je revolucionarna platforma za proširenu stvarnost koja koristi naprednu tehnologiju za prepoznavanje slika pomoću koje stapa stvarne i virtualne svjetove. Koristeći pametni telefon ili tablet računalo, Aurasma može prepoznati objekte u stvarnom svijetu i preko njih prikazati interaktivni sloj s virtualnim svijetom

Aurasma je karirana pomoću vodeće tehnologije od Autonomna, a trenutno ju koristi više od 150 partnera, među kojima su filmski studiji, TV lanci, on-Gline maloprodajne organizacije, agencije za medije, novinske kuće, magazini, muzeji i oglašivači na oglasnim panoima, a koristi se na više od milijun početnih uređaja širom svijeta.


IRVINE, CA, AUGUST 25, 2011

Kofax - proširen softver za globalnu bankarsku grupaciju

Brazilska podružnica automatizira i ubrzava obradu 240 milijuna čekova godišnje

Kofax je objavio da će globalna bankarska grupacija, jedna od 10 najvećih na svijetu, proširiti Kofaxov softver koji se koristi u njenoj brazilskoj podružnici.

Brazilska podružnica će uvesti Kofax Capture, Kofax Transformation Modules i Kofax Monitor, kako bi automatizirala i ubrzala obradu od otprilike 240 milijuna čekova koje prima godišnje. Kofaxov softver će korisniku omogućiti skeniranje i digitalizaciju dokumenata na nivou područnih ureda, tako da više neće biti potrebno slati papirnate čekove iz područnih ureda u centralu na obradu. Slijedeći skraćeni postupak, slike čekova i podaci će se usmjeravati u odgovarajuću od vlastitih bankarskih aplikacija. Time će se povećati učinkovitost i smanjiti troškovi ručne provjere i obrade čekova, kao i troškovi za njihov fizički transport, koji više neće biti potreban.

Kofax Capture osigurava mogućnosti za skeniranje, obradu i arhiviranje dokumenata. Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje tome mogućnosti za klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica i dodatne provjere. Kofax Monitor osigurava praćenje u stvarnom vremenu da bi osigurao dobar rad ostalog softvera.


»      Razno


Richardson, TX, August 22, 2011

Fujitsu - tehnologija 'Ethernet preko bilo čega'

Pružatelji usluga i poduzeća sada mogu uvesti brze i pouzdane Ethernet servise s jednog kraja do drugog, bez obzira koju transportnu tehnologiju koriste

Fujitsu je objavio proširenja za portfelj proizvoda koja omogućavaju da se Ethernet servisi koji su u skladu sa s Metro Ethernet Forum (MEF) normama mogu sada ponuditi preko raznih transportnih mreža. Objavljena rješenja su plod Fujitsuove vizije za Ethernet preko bilo čega (EoX - Ethernet over Anything), a pružateljima usluga i poduzećima nude jedinstvenu platformu koja osigurava potporu za Ethernet servise, neovisno o transportnoj tehnologiji koja se koristi.

Fujitsuova EoX tehnologija stvara jedinstvenu, koherentnu i sigurnu mrežu preko koje se mogu pružati Ethernet servisi bilo gdje i bilo kada su potrebni. Rješenje je u početku bilo primijenjeno na EoX Gateway konfiguraciji platforme Fujitsu FLASHWAVE® 9500 Packet Optical Networking Platform (Packet ONP), a sada je Fujitsu proširio EoX i na svoje proizvode za pristup. EoX osigurava kvalitetni i konzistentni Ethernet servis bez obzira na to koja se tehnologija koristi za transport.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – August 23, 2011

Symantec - Symantecov izvještaj o sigurnosti i prijetnjama za kolovoz 2011

Turbulentna financijska tržišta ponovno pokrenula spam sheme poznate pod nazivom 'Stock Pump-and-Dump', a primijećena je i ponovna pojava zloćudnog softvera Master Boot Record (MBR)

Symantec je objavio rezultate mjesečnog istraživanja za kolovoz, 'August 2011 Symantec Intelligence Report', lkoje sada kombinira izvještaje o stanju, sigurnosti i prijetnjama. Istraživanje je pokazalo da kreatori spama nastoje iskoristiti fluktuacije na turbulentnim financijskim tržištima, najuočljivije tako da šalju velike količine spama u vezi s određenim dubioznim dionicama, u nastojanju da 'napumpaju' njihovu vrijednost prije nego ih bace na tržište i tako zarade.

U 'muljaži' topa 'pump-and-dump' dionica, spameri promoviraju određene dionice kako bi izazvali inflaciju njihove cijene do najviših mogućih granicama, te da ih tada prodaju, neposredno prije nego cijene strmoglavo padnu na njihovu realnu vrijednost. Spam u vezi s takvim dionicama nastoji primatelja uvjeriti da te (inače jeftine) dionice vrijede više nego njihova objavljena cijena, ili da će im cijena uskoro značajno porasti. Većina tih tvrdnji je neosnovana i namjerno neistinita. Takva kampanja može izazvati umjetni rast cijena dionica sve do neke granice kod koji ih spameri odluče prodati i tako zaraditi. U tom trenutku spameri prestaju kampanju napuhivanja vrijednosti, pa se cijena takvih dionica brzo vrati na realnu tržišnu vrijednost.

Analiza je pokazala da se povećao i broj prijetnji od t.zv. boot time malware (MBR) zloćudnog softvera. MBR je područje čvrstog diska (obično njegov prvi sektor) koji se učitava kako bi računalo pokrenulo radnje za dizanje sustava. To područje se učitava i izvršava i prije nego se pokrene operacijski sustav računala, pa infekcija zloćudnim softverom tog tipa može značajno ugroziti sigurnost računala, pa je zanimljiva za kriminalce koji posjeduju detaljna računalna znanja potrebna da se to iskoristi u nezakonite svrhe.

Analiza je pokazala da je količina spama na globalnoj razini bila nešto manja nego prošli mjesec, no povećao se broj phishing napada, vrlo često vezanih za poznata imena kao što su Appleov iDisk servis, te razne kompanije i servise iz Brazila,m društvene mreže i financijske institucije.

Najviše spam napada je bilo u Saudijskoj Arabiji, Kini i Rusiji, najviše phishing napada u Švedskoj i UK. Prema granama industrije, najviše napadana je bila automobilska industrija, zatim obrazovne institucije, pa javne ustanove.


15.08.11 – 21.08.11


»      Infrastrukturna rješenja


Munich, August 16, 2011

Fujitsu - manji informatički troškovi za škole i poslovne organizacije

Sustavi s višestrukim radnim mjestima optimizirano za Windows MultiPoint Server 2011 donosi bolje performanse i veću fleksibilnost

Fujitsu je objavio računalni sustav s višestrukim radnim mjestima zasnovan na Windows MultiPoint Server 2011, sustav idealan za obrazovne institucije koje paze na troškove i poslovne organizacije kojima je potrebna pomoć da osiguraju maksimalni broj radnih mjesta za krajnje korisnike uz minimalne troškove. Osiguranje radnih mjesta uz tek dio cijene samostalnog stolnog osobnog računala, Fujitsuov računalni sustav s višestrukim radnim mjestima omogućava da se do 20 korisnika spoji na jedan server ili jedno PC računalo. Fujitsu PRIMERGY MX130 server i ESPRIMO P700 PC su sada oba optimizirana za Windows MultiPoint Server 2011, te nude rješenje visokih performansi, odmah spremno za uporabu.

Tehnologija za Windows MultiPoint Server smanjuje tehnološke troškove za do 66 % zbog smanjenih troškova za hardver, energiju i održavanje. Zbog toga je ovo Fujitsuovo rješenje idealno za informatičke okoliše za obrazovne institucije. Sustav za višestruka radna mjesta omogućava nadzornicima da prate rad svih aktivnih desktopova, s opcijom da pogledaju detalje svakog od ekrana. Voditelj nastave može podijeliti sadržaj svog ekrana s učenicima i tako im lakše pokazati kako se što radi.

Fujitsu je osigurao da oba modela udomitelja mogu raditi s do 20 istovremenih desktopova. Organizacije za host server mogu odabrati bilo PRIMERGY MX130 ili ESPRIMO P700, ovisno o svojim potrebama; oba modela se isporučuju s već instaliranim softverom, optimiziranim za Windows MultiPoint Server 2011. Tvrtkama kojima je potrebna mogućnost proširenja performansi, PRIMERGY MX130 osigurava mogućnost proširenja memorije i diskova, te mogućnost visoke dostupnosti u režimu rada 24/7.


PALO ALTO, Calif., Aug. 17, 2011

VMware - program "vCloud® Powered" okuplja pružatelje cloud usluga

Više od 30 VMwareovih partnera koji pružaju usluge nude servise pokretane VMware vCloud®, VMware vSphere®, vCloud DirectorTM i vCloud API proizvodima

VMware je objavio da više od 30 njegovih partnera koji se bave pružanjem usluga nude servise koji ispunjavaju kriterije za “VMware vCloud® Powered” servise. Program "VMware vCloud Powered" traži da partneri nude servise zasnovane na VMware vSphere® i vCloud DirectorTM softveru te da koriste vCloud API i imaju potporu za Open Virtualization Format (OVF). Servisi pokretani VMware vCloudom nude na zahtjev pristup do virtualnih infrastruktura putem javnog oblaka. Ti servisi su izgrađeni na sigurnoj i robusnoj platformi, te omogućavaju seljenje aplikacija i sučelja iz vlastitih dana centara na servis u oblaku.

Program VMware vCloud Powered koji je pokrenut početkom ove godine je do sada okupio više od 30 partnera iz raznih zemalja.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


Sunnyvale, CA, August 11, 2011

Fujitsu - nova konektorska aplikacija Bolt Direct premošćuje komunikacijske linije između Fujitsuovih mrežnih skenera i aplikacije Laserfiche koju koriste vladine, zdravstvene i financijske institucije

Fujitsu i Bolt Document Management su predstavili novu konektorsku aplikaciju razvijenu za sustav za upravljanje sadržajima Laserfiche, nazvan Bolt Direct. Više od 30 tisuća organizacija širom svijeta koristi sustav za upravljanje sadržajima Laserfiche® za aplikacije za upravljanje poslovnim procesima, uz poštivanje propisa o zaštiti informacija. Takvi korisnici sve više koriste skenere koji se povezuju preko mreže.

Bolt Direct premošćuje komunikacijske linije između Fujitsuovih mrežnih skenera i Laserfichea, eliminirajući potrebu za skupim i kompliciranim serverom za povezivanje. Radi na Fujitsu ScanSnap N1800 mrežnim skenerima i Fujitsu ScanSnap Network fi-6010N iScanner modelima i korisnicima omogućava jednostavni način za skeniranje, imenovanje, indeksiranje i usmjeravanje dokumenata ts direktno u Laserfiche, u realnom vremenu. Kombinacija Bolt Directa i Fujitsu mrežnih skenera štedi korisnicima Laserfiche sustava značajna sredstva, vrijeme i olakšava rad.


IRVINE, CA, AUGUST 16, 2011

Kofax - nove mogućnosti za platformu za prihvat dokumenata

Kofax je objavio proširenja za svoju vodeću platformu koja korisnicima omogućavaju učinkovitije upravljanje kritičnim informacijama u njihovim organizacijama, uz lakšu uporabu i veću funkcionalnost.

Kofax korisnicima pruža konzistentni proces za sigurni prihvat svih tipova ulaznih informacija, na perimetru njihove organizacije, te vađenje i provjeru točnosti informacija. Kofaxov proces za prihvat je automatizirano rješenje koje povećava produktivnost, smanjuje troškove i broj grešaka, te poboljšava kvalitetu informacija.

Nove i proširene mogućnosti su:

·   Korištenje putem web preglednika: sada se moduli Kofax Capturea mogu koristiti direktno iz browsera - moguće je skeniranje, indeksiranje, provjera i cijela obrada.

·   Korisničko sučelje: Kako se prihvat dokumenata prebacuje na šaltere, udaljene urede i u nove odjele u organizacijama, standardizirano, intuitivno korisničko sučelje je bitno da se smanji potreba za školovanjem i troškovi održavanja.

·   Prošireni alati za prilagođavanje: poboljšane mogućnosti za filtriranje i pretraživanje, poboljšane mogućnosti za praćenje tijeka posla i proširena aplikacijska programska sučelja (API) omogućavaju administratorima da prilagode aplikacije i odrede im prioritete.

·   Prošireni paketi za jezike: Klijentske aplikacije mogu raditi na jeziku po volji korisnika. Također je moguć radi i aplikacija s više jezika na istom serveru, tako da se mogu kreirati aplikacije na jeziku koji odgovara pojedinim korisnicima, čime se smanjuju troškovi i pojednostavljuje uvođenje nekog rješenja u više zemalja.


REDMOND, Wash. — Aug. 15, 2011

Microsoft - web stranice za osobe koje pate od celijakije, na platformi Azure

Microsoft je objavio da je tvrtka General Mills otvorila direktni on-line kanal za kupce, nazvan Gluten Freely, zasnovan na Windows Azure platformi. Kanal je namijenjen bolesnicima koji pate od celijakije, osjetljivost na gluten, bjelančevinu koja se nalazi u pšenici i nekim drugim žitaricama. Web stranice pomažu takvim pacijentima da pronađu trgovine u kojima se prodaju dijetni proizvodi bez glušena, te pružaju različite zdravstvene informacije.

Koristeći platformu Windows Azure, General Mills je postavio svoje Web stranice u okruženje u oblaku. Stranice su postale vrlo posjećene i imaju više od 90.000 prijatelja na Facebooku.

General Mills je jedan od vodećih svjetskih isporučitelja prehrambenih proizvoda, a posluje u više od 100 zemalja. Kod nas je poznat njihov proizvod Cheerios.


08.08.11 – 14.08.11


»      Infrastrukturna rješenja


Tokyo, August 8, 2011

Fujitsu - cloud servis za analitičke simulacije

Pristup preko oblaka olakšava analize, od malih do onih na super-računalima

Fujitsu je objavio početak novog TC Cloud servisa za analitičke simulacije na području tehničkih proračuna. Novi servis će se uvoditi po fazama, a sastoji se od tri servisa: (1) Servis analitičke platforme (Analytical Platform Service), koji osigurava platformu za analitičke simulacije; (2) Servis za analitičke aplikacije (Analytical Applications Service), koji osigurava analitičke aplikacije; te (3) Analitički Help Desk, koji osigurava potporu za postavljanje i rad s analitičkim simulacijama.

Servis je prvenstveno namijenjen proizvodnom sektoru, a korisnicima omogućava optimalnu uporabu računalnih resursa, jer omogućava povećanje/smanjenje korištenih resursa, ovisno o trenutnim potrebama.

Tvrtka Nikon je bila korisnik pilot verzije servisa i pomoću njega je nastojala riješiti akutni problem nestašice električne energije  u Japanu. Iskustvo sa servisom je bilo pozitivno – analize su se obavljale brže nego da su koristili vlastite računalne servise.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


Cambridge, England and SAN FRANCISCO - August 10, 2011

Autonomy – upravljanje Web sadržajima za vodećeg pružatelja tele-konferencijskih usluga

Autonomy TeamSite će tvrtki Powwownow to olakšati i ubrzati stavljanje sadržaja na Web stranice

Autonomy je objavio da je vodeći pružatelj tele-konferencijskih usluga Powwownow odabrao Autonomyev TeamSite za upravljanje svojim Web stranicama, www.powwownow.co.uk. TeamSite, kojeg pokreće Autonomyev IDOL (Intelligent Data Operating Layer), je platforma za upravljanje Web sadržajima (WCM - Web Content Management) koja omogućava marketinškim stručnjacima da sami kreiraju, optimiziraju i analiziraju web sadržaje putem jedinstvenog sučelja, bez pomoći profesionalnih informatičara.

Powwownow je u Europi najbrže rastući pružatelj tele-konferencijskih usluga, koji usluge pruža 7 dana tjedno, 24 sata na dan. Posluje u 15 zemalja širom svijeta, među ostalima u SAD, Kanadi, Južnoj Africi i kroz cijelu centralnu Europu.

Pokretan pomoću IDOLa, Autonomy TeamSite koristi tehnologiju zasnovanu na prepoznavanju uzoraka i marketinškim stručnjacima osigurava intuitivno i lako uporabljivo sučelje pomoću kojeg mogu sami, bez pomoći profesionalnih informatičara kreirati, ažurirati, višestruko koristiti i surađivati na Web sadržajima.


IRVINE, CA, AUGUST 9, 2011

Kofax – korporacijska platforma za prihvat podataka za tvrtku koja pruža outsourcing usluge za poslovne procese

Softver automatizira obradu 58 milijuna dokumenata godišnje

Kofax je objavio da je jedna od vodećih tvrtki koja pruža outsourcing usluge za poslovne procese (BPO - business process outsourcing) odabrala Kofax za platformu za prihvat podataka na korporacijskom nivou.

Korisnik pruža BPO usluge za sektor nekretnina, hipotekarnih kredita, upravljanje imovinom i financijskih usluga, a uvesti će Kofax Capture, Kofax VirtualReScan (VRS), Kofax Transformation Modules i Kofax Monitor. Godišnje će se skenirati otprilike 58 milijuna molbi za hipotekarne kredite i ostalih dokumenata. Kofax softver će korisniku omogućiti skeniranje, klasificiranje, odvajanje i vađenje informacija, koji će se zatim obrađivati i preusmjeravati u odgovarajuće repozitorije.

Kofax Capture osigurava funkcije za poslove od skeniranja do arhiviranja. Dokumenti se skeniraju, a njihove digitalne slike se spremaju, uz automatsko vađenje podataka za indeksiranje. Moguća je pohrana u većem broju formata i u raznim vrstama repozitorija, kao i povezivanje s aplikacijama.

Kofax VirtualReScan (VRS) Elite je Kofaxov patentirani softver za poboljšanje i usavršavanje slika dokumenata. Kofax VRS Elite smanjuje vrijeme potrebno za ručnu pripremu i obradu dokumenata i poboljšava kvalitetu skeniranih slika.

Kofax Transformation Modules (KTM) u Kofax Capture dodaje funkcije za klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, vađenje podataka i njihovu provjeru. Automatizacijom poslova koji su u ručnoj obradi zahtijevali mnogo truda i vremena, a bili su i izvor grešaka, Kofax Transformation Modules mogu značajno smanjiti troškove obrade, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax Monitor osigurava praćenje rada i performansi i osigurava da Kofax Capture radi ispravno.


Tokyo, August 10, 2011

Fujitsu - softver za lako kreiranje Web aplikacija

Fujitsu i Fujitsu Applications su objavili softver koji korisnicima omogućava kreiranje vlastitih Web aplikacija. RapidWebSS je razvijen pretežno za uredske poslove kojima se upravlja pomoću Microsoft® Office Excela, uključivši i jednostavno upravljanje tijekom poslova, upravljanje odnosima s kupcima, upravljanje ponudama, upravljanje uklanjanjem problema, kao i za osiguranje dodatnih funkcija za sustave kritične za uspješnost poslovanja. Nakon što se proizvod instalira na PC server, korisnici mogu za otprilike pola radnog dana kreirati nove web aplikacije koristeći poznate im Excel funkcije. Povrh toga, softver se može pobrinuti i za promjene u poslovnim procesima, čak i nakon su aplikacije već puštene u rad. Korisnici takvih web aplikacija im pristupaju preko Interneta, s njihovih vlastitih računala.

RapidWebSS omogućava jednostavno kreiranje web aplikacija, jer koristi dobro poznati Excel format, pomoću kojih kreira administracijske tabele, obrasce za razne zahtjeve, te obrasce za aplikacije. Na osnovu toga se lako generiraju web aplikacije.

Za dizajn web stranica se mogu koristiti predlošci (templates). Softver sadrži gotove predloške za obračun punih troškova, nadoknadu troškova, za posuđivanje opreme, za razne ankete, za zdravstvene potrebe, dnevne i tjedne izvještaje, za upravljanje odnosima s kupcima i slične potrebe.

Sustav je jednostavan za uporabu, jer ga može koristiti svatko tko zna raditi s Excelom, pa prema tome nije ni skup.

Sustav može raditi na vlastitoj infrastrukturi, ali i u oblaku.


01.08.11 – 07.08.11


»      Infrastrukturna rješenja


SUNNYVALE, Calif.—August 2, 2011

NetApp - cloud infrastruktura za pravnička pretraživanja

NetAppov sustav za pohranu je temelj za sustav za pretraživanje pravničkih informacija

NetApp je objavio da je Thomson Reuters uveo NetAppovu infrastrukturu za pohranu za svoj Westlaw servis za pravnička istraživanja. Westlaw je sustav koji pohranjuje više od 5 milijardi dokumenata, a koristi ga otprilike 98 % najvećih pravničkih tvrtki u SAD. Thomson Reuters je nedavno proširio svoj servis i 2010 pokrenuo WestlawNext. Cilj je bio kreirati inovativni, intuitivni alat za istraživanje i workflow, koji bi pravnička istraživanja učinio laganim kao što je traženje na Internetu. U tu svrhu je Thomson Reuters morao proširiti postojeću privatnu i javnu cloud infrastrukturu da osigura potporu za WestlawNext, dok se za infrastrukturu koristi NetApp platforma. Posljedica je bila da je više od 20.000 pravničkih tvrtki i pravnih odjela u korporacijama koristi WestlawNext, kojeg je Američko udruženje pravničkih biblioteka proglasilo 'Proizvodom godine 2011'.

WestlawNext koristi NetAppov mrežni datotečni sustav (NFS - network file system) koji omogućava da se pretraži i do 50 puta više podataka, a rezultate vraća 64 % brže nego bilo koja druga platforma za pretraživanje. Pošto pravnici rade 24 sata na dan, i servis WestlawNext mora raditi neprekidno. NetAppova infrastruktura jamči dostupnost veću od 99.9 %. Osim poboljšanih performansi, novi sustav je ostvario i znatne uštede zbog veće učinkovitosti, ali i zbog manje potrošnje energije.


Tokyo, July 29, 2011

Fujitsu – nova linija 'middleware' proizvoda kompatibilna s Windows Azure

Fujitsu je objavio novu liniju 'middleware' proizvoda kompatibilnih s javnim cloud servisima na Microsoft Windows Azure Platformi, te Fujitsu Global Cloud Platformu (FGCP/A5), koja radi na Windows Azure.

Nova linija proizvoda osigurava runtime okoliše za Javu i COBOL, dva jezika za programiranje aplikacija koja se često koriste za izgradnju poslovno-kritičnih sustava. Novi proizvodi donose i funkcije koje omogućavaju centralizirano praćenje na sustavima instaliranima na lokaciji i na Windows Azure platformi. Time korporacijski korisnici imaju mogućnost širenja uporabe scenarija za razne slučajeve za aplikacije, te da tako razvijene aplikacije  koriste i na svojim vlastitim vrlo pouzdanim sustavima, ali i na servisima koji rade na platformi Windows Azure.

Pokrenut godine 2010, Windows Azure je javni cloud servis kojeg trenutno koriste korisnici u 41 zemlji širom svijeta.

Za razvoj većine aplikacija za Windows Azure platformu tipično se koriste programski jezici Visual C# ili Visual Basic .NET, dok su Java i COBOL jezici u kojima su napisane brojne aplikacije koje u mnogim poduzećima rade obrade kritične za uspjeh poslovanja. Nudeći runtime okoliš za aplikacije pisane u Javi i COBOLu na platformi Windows Azure, Fujitsu omogućava korisnicima da lako migriraju svoje aplikacije pisane u jezicima Java i COBOL, koje se obrađuju na računalima instaliranim kod korisnika, na platformu Windows Azure, te tako ostvare i prednosti cloud servisa i truda uložen u dosadašnje aplikacije. Nadalje, koristeći dobro im poznate razvojne alate za jezike Java i COBOL, uključivši i Eclipse i Visual Studio, pisci softvera ne moraju mijenjati niti način na koji su naučeni razvijati aplikacije.

Pored runtime okoliša za aplikacije, Fujitsu nudi i iskušane middleware proizvode, koji donose napredne funkcije za praćenje sustava, automatizaciju rada, te razne druge integrirane mogućnosti za upravljanje.

Novi middleware proizvodi kompatibilni s Windows Azure su:

·   Interstage Application Server V1 za Windows Azure osigurava Java runtime okoliš na Windows Azure platformi

·   NetCOBOL za .NET V4.2: osigurava COBOL runtime okoliš na Windows Azure platformi

·   Systemwalker Operation Manager V1 za Windows Azure koordinira raspoređivanje poslova između sustava instaliranih na vlastitim lokacijama i sustava na Windows Azure platformi

·   Systemwalker Centric Manager V13.5 je centralizirani više-platformski sustav za praćenje, koji uključuje i platformu Windows Azure. Pomoću njega se s istog mjesta, s ugrađene konzole za praćenje, može pratiti i rad servera na vlastitim lokacijama i platformu Windows Azure.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


Cambridge, England and SAN FRANCISCO - August 3, 2011

Autonomy - Standard Life koristi Autonomy za transformaciju svoje prisutnosti na Webu

Standard Life uveo Autonomyevu platformu za upravljanje Web sadržajima

Autonomy je objavio da vodeća financijska tvrtka Standard Life, koja se bavi dugoročnom štednjom i investicijama, koristi Autonomyevu platformu za upravljanje Web sadržajima (WCM - Web Content Management) da bi upravljala svojim Internet stranicama za klijente, www.standardlife.co.uk, ekstranet stranicama za financijske savjetnike, www.adviserzone.com, te za svoju korporacijsku intranet mrežu.

Standard Life je odabrao Autonomyevo rješenje, kojeg pokreće IDOL (Intelligent Data Operating Layer), zbog njegove jedinstvene sposobnosti da osigura jednostavni, intuitivni način da se kreiraju, optimiziraju i isporuče sadržaji putem višestrukih Web sjedišta, a sve putem jednog jedinog, za korisnika ugodnog sučelja. Autonomyeva WCM tehnologija je Standard Lifeu omogućila da na ekonomični način kreira, isporuči i optimizira velike količine sadržaja na svojim Web stranicama.

Standard Life ima oko šest milijuna klijenata širom svijeta. Grupacija Standard Life se bavi štednjom i investicijama u Kanadi i Europi.

WCM platforma u Standard Lifeu kombinira snažne mogućnosti dva Autonomyeva nagrađivana proizvoda: Autonomy TeamSite, rješenja za autore koji pripremaju sadržaje, dizajn web stranica i ciljane sadržaje, tokove posla i postupke odobravanja, te Autonomy LiveSite, koji omogućava kreiranje dinamičkih, interaktivnih i ciljanih stranica bilo koje namjene.

Autonomyevo WCM rješenje donosi Standard Lifeu slijedeće koristi:

·   Optimiziranje posjeta, da bi se povećao broj narudžbi i prihod od prodaje pomoću visoko-ciljanih web sadržaja

·   Konzistentni i na vrijeme obavljen re-branding nudeći Standard Lifeu jedinstveni, skalabilni repozitorij za upravljanje svim web sadržajima

·   Unapređenje učinkovitosti rada putem intuitivnog i prilagodivog korisničkog sučelja, tako da Standard Lifeovi marketinški stručnjaci mogu sami kreirati i upravljati sadržajima, bez pomoći profesionalnih informatičara.  


IRVINE, CA, AUGUST 4, 2011

Kofax – izašlo novo izdanje alata za razvoj softvera, Atalasoft DotImage 10

Nova verzija olakšava razvoj aplikacija za rad u oblacima

Kofax je objavio novo izdanje svog Atalasoft DotImage 10 , paketa alata za razvoj softvera (SDK - software development toolkit) za Microsoft .NET okoliš. DotImage 10 donosi nekoliko novih mogućnosti koje olakšavaju obradu slika u aplikacijama razvijenima za cloud okoliše.

Atalasoft DotImage je komplet alata za obradu slika dokumenata za aplikacije razvijene uz pomoć .NET Frameworka za Microsoft Windows Forms, WPF, ASP.NET i Silverlight. DotImage 10 sadrži kontrole potrebne za rad s TIFF i PDF dokumentima direktno iz Web preglednika, bez potrebe da se učitaju dodaci ili plug-inovi.

DotImage 10 donosi slijedeće novosti:

·   Novi preglednik za HTML dokumente koji se može koristiti na računalima i mobilnim uređajima, a može se ugraditi u bilo koji ASP.NET ili ASP.NET MVC Web sajt, ili koristiti kroz Microsoft SharePoint®.

·   Silverlight imaging SDK za Silverlight klijente i ostale okoliše za upravljanje, kao što su Windows Phone 7, Office 365 i Partial Trust.

·   Poboljšano skeniranje preko Weba, t.j. putem browsera. Dodane su mogućnosti za ActiveX TWAIN koje su uključene u DotTwain i DotImage Document Imaging.

·   SDK za čitač bar koda sada ima potporu za još nekoliko standardnih aplikacija

OCR SDK: DotImage 10 sada uključuje potporu za IRIS IDRS motor, koji može obraditi 137 jezika uključivši latinski, grčki i ćirilično pismo, te dodacima za nekoliko azijskih jezika.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018