nv-1112

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2011. – prosinac


u ovom broju:

12.12.11 – 18.12.11

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- BCC Services - partner za SAP Solutions by OpenText

- Autonomy - novo rješenje za upravljanje korporacijskim zapisima, zasnovano na IDOL-u

- Autonomy - svrstan u Gartnerov kvadrant vodećih u kategoriji korporacijskog arhiviranja informacija

- K2 - ažuriranje 1420 za K2 blackpoint i K2 blackpearl

- Kofax - američka vladina istraživačka institucija odabrala Kofax za rješenje za obradu faktura

»  Infrastrukturna rješenja

- NetApp - Gartner, vodeća analitičarska kuća je svrstala NetApp na vodeće mjesto u kategoriji srednjih i velikih disk array sustava

- Fujitsu - tehnologija za distribuiranu i paralelnu obradu složenih događaja, koja se brzo prilagođava fluktuacijama velike količine podataka

- Fujitsu - tehnologija za smanjenje vršnog opterećenja električnog napajanja

»  Razno

- Autonomy - sve veći interes za Aurasmu - tisućiti partner

05.12.11 – 11.12.11

»  Infrastrukturna rješenja

- Fujitsu - alati za definiranje potreba za informatičke sustave idu u oblak

- Symantec - Backup Exec 2012 Beta ujedinjuje uzimanje virtualnih i fizičkih sigurnosnih kopija

- Oracle - objavljen Solaris Cluster 4.0

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Kofax - agencija za socijalne službe proširuje svoje Kofax Capture rješenje

- Kofax kupio Singularity

»  Razno

- Symantec - istraživanje pokazalo psihološki profil kradljivaca intelektualne svojine unutar vlastite organizacije

28.11.11 – 04.12.11

»  Infrastrukturna rješenja

- NetApp i Iron Mountain - pružatelji zdravstvenih usluga mogu kontrolirati eksplozivni rast količine podataka, rezati troškove i pružiti klijentima bolje usluge

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Autonomy - informacijska platforma iduće generacije, za eru "humanih informacija"

- Autonomy - tehnologija za Formula 1 tim

- Autonomy - priznanje 'dobavljač godine 2011' od časopisa "Legal Week"

- Kofax - obrada hipotekarnih kredita za vodeću američku tvrtku za financijske usluge

»  Razno

- Microsoft - nove mogućnosti za Cloud servise

- Microsoft Hrvatska - Microsoft Office 365 u probnoj verziji dostupan i u Hrvatskoj


12.12.11 – 18.12.11


Dragi čitatelji, zbog praznika će u idućih dva tjedna biti vrlo malo objava, pa će slijedeći broj 'Novosti' izaći poslije Nove godine.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


Zagreb, 20.12.11

BCC Services - partner za SAP Solutions by OpenText

BCC Services d.o.o. je sklopio partnerstvo sa njemačkom kompanijom SAP i potpisao SAP PartnerEdge Channel VAR Ugovor za SAP Solutions by OpenText u cilju pružanja vrhunskih korporacijskih rješenja svojim klijentima. Ovim ugovorom BCC Services proširuje svoju paletu usluga i proizvoda u području Enterprise Content Managementa (ECM).

OpenText rješenja integrirana u SAP Business Suite aplikacije nude mogućnost za upravljanje svim vrstama nestrukturiranih sadržaja te poslovnim procesima i transakcijama koje su podržane u poslovnoj aplikaciji.

OpenText rješenja za SAP, zajedno s našim iskustvom i uslugama prilikom uvođenja će vam pomoći da ostvarite strategiju i postignete dugoročnu održivost. Povezivanje sadržaja u poslovnom kontekstu SAP rješenja vam omogućuje da steknete kontrolu i zaustavite nekontrolirani rast sadržaja - dajući vam mogućnost da upravljate i sačuvate ono što je potrebno i da uklonite ono što vas nepotrebno opterećuje.

OpenText ECM Suite rješenja za SAP su komplementarni portfelj koji povećava vrijednost SAP rješenja i unapređuje vaše poslovanja u smislu ostvarivanja end-to-end rješenja, određujući strategiju za izvršenje i omogućavanje vaše poslovne transformacije u uspješnu kompaniju.

SAP i OpenText su globalni lideri na području upravljanja, obrade, automatizacije i dobivanja dodane vrijednosti iz kako strukturiranih tako i nestrukturiranih podataka, određujući način na koji se informacije pronalaze, analiziraju i koriste tj., način na koji se njima upravlja.

OpenText je tržišni lider u rješenjima za korištenje ECM rješenja sa SAP-ovim aplikacijama. Rješenje je uvedeno kod više od 4.500 klijenata širom svijeta - priznato i u samom vrhu svih istraživanja analitičara kao što su Gartner, IDC i Forrester.

BCC Services namjerava ponuditi svojim klijentima slijedeće proizvode - SAP Archiving by OpenText, SAP Document Access by OpenText, SAP Document Access by OpenText (POS Device), SAP Invoice Management by OpenText, OCR option for SAP Invoice Management by OpenText, SAP Extended Enterprise Content Management by OpenText, SAP Employee File Management by OpenText i SAP Digital Asset Management by OpenText.

U partnerstvu sa SAP-om, BCC Services će na najbolji mogući način iskoristiti svoje dugogodišnje iskustvo i akumulirano znanje u uvođenju sustava za upravljanje dokumentima i zapisima na korporacijskom nivou.


Cambridge, UK and San Francisco, Dec. 14, 2011

Autonomy - novo rješenje za upravljanje korporacijskim zapisima, zasnovano na IDOL-u

Novo izdanje donosi auto-kategorizaciju, mogućnosti za upravljanje zapisima na lokaciji gdje su originalno spremljeni, te kontrole za SharePoint

Autonomy je objavio novo izdanje rješenja za upravljanje korporacijskim zapisima, HP TRIM 7.2. Rješenje pokreće Autonomy IDOL (Intelligent Data Operating Layer).

Autonomy IDOL novom izdanju HP TRIM 7.2 omogućava da automatski indeksira sve relevantne informacije, te da shvati koji su sadržaji i teme povezani na konceptualnoj razini. Kod toga se informacije mogu analizirati bilo da su pohranjene u strukturiranom, bilo nestrukturiranom obliku. Moguća je auto-kategorizacija zapisa, gdje IDOL automatski prepoznaje i za svaki komad informacija primjenjuje odgovarajuća pravila, ovisno o ustaljenim pravilima, o pravnim stvarima na kojima se radi , te o važećim propisima. Povrh toga, IDOL-ova mogućnost upravljanja podacima tamo gdje su pohranjeni, omogućava kreiranje indeksa za sve podatke koji se čuvaju u okviru cijele organizacije, bez obzira na lokacije gdje se nalaze.

Proširenja za HP TRIM 7.2 omogućavaju:

·   Auto-kategorizaciju svih informacija u organizaciji te primjenu odgovarajućih pravila

·   Kontrolu poslovnih zapisa na mjestu gdje se nalaze

·   Strogu primjenu pravila za upravljanje zapisima u SharePointu koji je u oblaku

·   Jednostavniju HP TRIM for SharePoint administraciju uz sinkroniziranu klasifikaciju i komplete termina

·   Automatsko razmještanje zapisa i preko državnih granica i pravnih režima, uz poštivanje pravila iz raznih jurisdikcija

·   Povećana skalabilnost i performanse, kako bi se ispunile potrebe i najvećih poduzeća


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - December 13, 2011

Autonomy - svrstan u Gartnerov kvadrant vodećih u kategoriji korporacijskog arhiviranja informacija

Autonomy je objavio da je prema Gartneru svrstan u kvadrant vodećih u kategoriji korporacijskog arhiviranja informacija. Opravdanje za takvo svrstavanje je to što Autonomy ima mogućnost da automatski identificira koncepte i uzorke u milijunima audio, video sadržaja, u društvenim medijima i porukama elektroničke pošte, da ih automatski arhivira na pravilni način te da upravlja njihovim sadržajima na propisani način. Kombiniranjem tih mogućnosti u visoko sigurni i skalabilan oblak, Autonomy poslovnim korisnicima osigurava izuzetnu platformu za pohranu i čuvanje informacija, eDiscovery i upravljanje informacijama i podacima.

Magični kvadrant je metodologija analitičarske kuće Gartner pomoću koje prikazuje položaj pojedinih isporučitelja na tržištu, ovisno o raznim kriterijima, razvrstano u razne kategorije. Isporučitelji svrstani u kvadrant vodećih pokazuju inovativnost i sposobnost da isporuče svoja rješenja.


POSTED DATE: 12/15/2011 4:17:02 PM (GMT+1) (UTC+0100)

K2 - ažuriranje 1420 za K2 blackpoint i K2 blackpearl

K2 je objavio da se paket ažuriranja K2 4.5, KB001420, može preuzeti na njihovom korisničkom portalu, bilo kao puni paket, bilo kao samo ažurirani dijelovi. Ovime se ažuriraju proizvodi K2 blackpearl 4.5 i K2 blackpoint 4.5.

Osim ispravaka greški i poboljšanih performansi, ovo izdanje uključuje i novu K2 SmartActions tehnologiju i mogućnost SmartObject koja pojednostavljuje uvoz i izvoz podataka iz SQL i/ili Microsoft Dynamics CRM-a.

SmartActions omogućava korisnicima da na neki zadatak odgovore iz bilo kojeg e-mail klijenta, kao što su Outlook ili mobilni telefon, i da poduzmu akciju potrebnu da bi se obavio taj zadatak. To uključuje i mogućnost da se zadatak delegira nekom drugom, da se preusmjeri, a može se odrediti da zadatak počeka određeno vrijeme.

SmartActions se direktno integrira u Exchange 2007/2010.

Nova SQL/CRM SmartObjects mogućnost korisnicima omogućava izvoz SmartObject definicija u visoko prenosivom i kompaktnom XML formatu. Nakon toga se SmartObject definicija može prenijeti u bilo koji SharePoint okoliš s identičnim ovisnostima.


IRVINE, CA, DECEMBER 14, 2011

Kofax - američka vladina istraživačka institucija odabrala Kofax za rješenje za obradu faktura

Softver "MarkView for Accounts Payable" će obraditi 70,000 faktura godišnje

Kofax je objavio da će američkoj vladinoj istraživačkoj instituciji isporučiti rješenje za obradu faktura.

Korisnik je multidisciplinarna istraživačka institucija koja vrši strateška istraživanja na polju nacionalne sigurnosti, a uvesti će Kofax Capture, Kofax MarkView for Accounts Payable i Kofax VRS Elite pomoću kojih će obraditi 70.000 ulaznih faktura godišnje. Kofaxovo rješenje će korisniku pomoći da podatke iz svake fakture usmjeri u odgovarajuću Oracle EBS aplikaciju, zbog kasnijeg lakšeg pristupa. Time će se povećati učinkovitost procesa obrade ulaznih faktura, odobrenja isplate, te samih isplata.

Kofax Capture osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax MarkView for Accounts Payable je aplikacija za financijske procese u okviru sustava za praćenje isplata. Automatizira prijem i prihvat papirnatih i elektroničkih faktura, vadi podatke i usavršava ih, te upravlja tijekovima poslova za obradu transakcija za obradu izuzetaka i kroz proces odobravanja isplata. Znatno skraćuje vremena takvih obrada i optimizira kontrolu procesa i upravljanje tijekom gotovine.

Kofax VirtualReScan (VRS) Elite je softver za poboljšanje i usavršavanje slika. Kofax VRS Elite smanjuje vrijeme potrebno za ručnu pripremu dokumenata i povećava kvalitetu skeniranih slika, a kvaliteta skeniranih slika bitno utječe na sve daljnje obrade.


»      Infrastrukturna rješenja


SUNNYVALE, Calif.—December 14, 2011

NetApp - Gartner, vodeća analitičarska kuća je svrstala NetApp na vodeće mjesto u kategoriji srednjih i velikih disk array sustava

(također i posebno izdanje BCC Services novosti)

Gartner kaže da NetApp ima značajni udio na tržištu srednjih i velikih sustava za pohranu podataka, a ovo mjesto je zauzeo zbog svoje vizije i sposobnosti.

Usporedimo li 2011. godinu sa prošlom 2010. godinom NetApp je povećao svoj godišnji prihod za 50,9 %, a ako usporedimo prvu polovicu 2011. godine sa prošlogodišnjom, NetAppa je povećao tržišni udio za 12,7%.

NetApp je zauzeo vodeću poziciju jer:

·   NetApp ima unificiranu arhitekturu za pohranu podataka koja skalira od entry-level FAS2000 serije preko midrange FAS3000 serije do high-end FAS6000 serije koji su u  stanju zadovoljiti sve zahtjeve za sigurnu pohranu podataka i njegovo upravljanje i to sve u svrhu smanjenja TCO-a.

·   Novi ONTAP 8.1 cluster mode uvelike proširuje funkcionalnost NetApp sustava.

·   NetApp njeguje tzv. FlexPod strateški status sa vodećim kompanijama u svijetu, poput VMware, Cisco, Microsoft Hyper-V, Citrix, i SAP kako bi bio vodeći na tržištu srednjih i velikih sustava za pohranu podataka.

·   Osim povećavanja broja stručnih ljudi za on-site podršku od 23% kako bi dodatno ojačao svoj nivo kvalitete servisnih i support usluga, NetApp je poboljšao i automatsko proaktivno održavanje svojih uređaja sa integriranom analitičkom metodologijom u svrhu predviđanja i rješavanja problema u sustavu prije nego se uopće dogode.

NetApp razumije potrebe tržišta, inovator je i mislioc koji ima dobro formulirane planove koji krajnji korisnici mogu iskoristiti u izgradnji svoje infrastrukture i strategije.

Puni Gartnerov izvještaj možete naći OVDJE .


Tokyo and Kawasaki, Japan, December 16, 2011

Fujitsu - tehnologija za distribuiranu i paralelnu obradu složenih događaja, koja se brzo prilagođava fluktuacijama velike količine podataka

Može raditi real-time, non-stop analizu ogromne količine podataka

Fujitsu i Fujitsu Laboratories su objavili da su kao prvi u informatičkoj industriji razvili tehnologiju za obradu kompleksnih događaja, projektiranu za uporabu u okviru cloud tehnologije koja koristi distribuirane i paralelne obrade. Na taj način se može vrlo brzo prilagoditi naglim promjenama u količini podataka koje treba obraditi, što se često dešava kada treba obraditi masivne količine heterogenih vremenskih serija podataka, koje se popularno nazivaju  "velikim podacima" ("big data").

Danas često treba obrađivati velike količine heterogenih podataka u vremenskim nizovima, kao što su podaci s raznih senzora, te podaci o tome gdje se nalaze pojedine osobe. Da bi se mogli pravodobno iskoristiti za analizu ovakvih "velikih podataka" trebaju velike brzine obrade i posebno razvijena tehnologija obrade kompleksnih događaja.

Čest problem kod ovakvih obrada je da količina podataka koje treba obraditi često i jako fluktuira. To se rješava primjenom tehnologije za distribuiranu i paralelnu obradu. Uz brzu dinamičku distribuciju tijekom obrade postignuto je trenutno podešavanje ovisno o fluktuaciji opterećenja, bez potrebe da se zaustavi obrada. Prilikom testiranja je postignuta obrada pet milijuna događaja u sekundi.


Kawasaki, Japan, December 14, 2011

Fujitsu - tehnologija za smanjenje vršnog opterećenja električnog napajanja

Test na unutrašnjim baterijama uredskog notebook računala pokazao smanjenje zahtjeva za vršnim opterećenjem za otprilike 10 %

Fujitsu Laboratories je objavio tehnologiju za smanjenje zahtjeva za vršna opterećenje napajanja. Tehnologija je prvenstveno namijenjena za primjenu u tzv. 'smart cities'.

U prošlosti su rješenja za smanjenje zahtjeva za napajanjem u režimu vršnih opterećenja radila tako da su se u zgrade ili kućanstva instalirali uređaji za pohranu energije koji su se aktivirali u trenutku vršnih opterećenja. Uređaji su se punili kada je opterećenje bilo nisko. Ovakav pristup međutim sadrži rizik da se periodi kada uređaji moraju davati dodatnu snagu i kada se moraju puniti znaju prekrivati, tako da su u trenutku vršnih opterećenja znali sustav napajanja opteretiti i dodatnim opterećenjem - punjenjem samog uređaja.

S novom tehnologijom, podaci o opterećenju i potrošnji energije u uredima i kućanstvima se prikupljaju i čuvaju u oblaku, kao i podaci o uključivanju i punjenju uređaja za dodatno napajanje pri vršnim opterećenjima. Pošto su u oblaku dostupni svi ti podaci, lako se može prognozirati potrošnja te uključivanje i punjenje takvih uređaja, te planirati optimalni način njihovog korištenja.

Tijekom testa u kojem se istraživalo kako se ta tehnologija može koristiti za kontrolu potrošnje električne energije i punjenja baterija u velikom broju notebook računala raspoređenih u jednom uredu, tehnologije je uspjela smanjiti potrebu za snagom pri vršnim opterećenjima za cijeli ured za otprilike 10%. Fujitsu namjerava ovu tehnologiju primijeniti na nivou 'pametnih gradova' (smart cities), gdje bi efekt i uštede bili još veći. Poticaj za traženje ovog rješenja su bila ograničenja za isporuku električne energije nakon potresa u Japanu.


»      Razno


SAN FRANCISCO, USA and CAMBRIDGE, England, December 13, 2011

Autonomy - sve veći interes za Aurasmu - tisućiti partner

Autonomy javlja da je Aurasma, na svijetu vodeća platforma za poboljšanu realnost, svega šest mjeseci od svog objavljivanja stekla tisućitog komercijalnog partnera - američkog proizvođača satova za surfere (morske, ne Internetske) Shark Watches. Oglasi koje Shark Watch objavljuje u magazinima postaju interaktivni kada korisnik svoj mobitel, na kojem je instalirana besplatna Aurasmina aplikacija, usmjeri na sliku. Aurasmin efekt, zvan 'Aura,' omogućava da se statički tiskani oglasi pretvore u video o Shark satovima.

Aurasma koristi Autonoyevu osnovnu tehnologiju i napredne mogućnosti za prepoznavanje slika i uzoraka kako bi prepoznala i shvatila slike iz stvarnog svijeta, te ih zatim stopila s bogatim interaktivnim sadržajima kao što su video spotovi i 3D animacije, zvanima "Aure". Aure se mogu kreirati za tiskane slike, za materijale za pakiranje proizvoda, za odjeću i za fizičke lokacije. Postoje i alati pomoću kojih korisnici mogu sami kreirati svoje aure. Aurasma se može kao besplatna aplikacija instalirati na uređaje kao što su iPhone4, 4S, iPad2 i slične koje rade s Android operacijskim sustavom.


05.12.11 – 11.12.11


»      Infrastrukturna rješenja


Tokyo, December 8, 2011

Fujitsu - alati za definiranje potreba za informatičke sustave idu u oblak

Pomaže pri izgradnji informatičkih sustava koji precizno odražavaju potrebe korisnika

Fujitsu je počeo primjenjivati Tri-shaping, metodologiju za definiciju zahtjeva za izgradnju ITC sustava. Cilj metodologije Tri-shaping je osigurati da definicija zahtjeva precizno i točno odražava potrebe korisnika i unaprijedi kvalitetu bez pretjeranih revizija tijekom razvoja ICT sustava.

Fujitsu Grupacija je odlučila alate za Tri-shaping metodologiju staviti u oblak, kao servis. Novi cloud servis će sistemskim inženjerima olakšati uporabu Tri-shaping metodologije pri izgradnji novih informatičkih sustava.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – Dec. 5, 2011

Symantec - Backup Exec 2012 Beta ujedinjuje uzimanje virtualnih i fizičkih sigurnosnih kopija

Symantec je objavio početak isporuka (samo za partnere) beta verzija rješenja za uzimanje sigurnosnih kopija, Backup Exec 2012 i Backup Exec 2012 Small Business Edition. Beta verzije su dostupne samo Symantecovim partnerima, kako bi mogli ispitati proizvod i utjecati na njegovu konačnu verziju.

Široko rasprostranjena virtualizacija, eksplozivni rast količine podataka i poslovni model po kojem se radi u režimu 24/7, stvorili su značajni izazov za informatičke službe. Backup Exec 2012 beta će pojednostavniti složenost procesa uzimanja sigurnosnih kopija, jer predstavlja jedno rješenje koje unificira virtualnu i fizičku pohranu, de-duplikaciju i replikaciju, uz izbor softvera i uređaja koji rade na sustavima na vlastitim lokacijama, ili sustava koji rade u oblacima. Ni jedan drugi proizvođač svojim korisnicima i partnerima ne nudi takav nivo izbora.

Koristi koje donosi Backup Exec 2012 Beta izdanje su:

·   Ujedinjenje virtualnog i fizičkog: pokretan Symantecovom V-Ray tehnologijom, Backup Exec 2012 omogućava vidljivost i u virtualnim i u fizičkim okolišima i u oba radi brze i učinkovite sigurnosne kopije. Također osigurava i pravi oporavak na razini pojedinačnih datoteka, de-duplikaciju i upravljanje procesima oko sigurnosnih kopija za VMware, Hyper-V ili fizičke servere.

·   Eliminacija složenosti u postupcima oko sigurnosnih kopija, putem nove administratorske konzole.

·   Integrirani oporavak u slučaju katastrofa.

·   Licenciranje po korištenom kapacitetu: mogućnost koja će olakšati kupovanje i održavanje stvarno potrebnih resursa.

·   Izdanje "Small Business Edition": rješenje koje u nekoliko jednostavnih koraka instalira i konfigurira sustav za uzimanje sigurnosnih kopija.


Redwood Shores, Calif. – December 6, 2011

Oracle - objavljen Solaris Cluster 4.0

Napredne mogućnosti za visoku dostupnost i oporavak nakon katastrofa za Oracle Solaris 11, prvi operacijski sustav za rad u oblaku

Oracle je objavio početak isporuka Oracle Solaris Clustera 4.0, prvog izdanja koje donosi proširene mogućnosti za visoku dostupnost (HA - high availability) i oporavak nakon katastrofa (DR - disaster recovery) za Oracle Solaris 11, prvi operacijski sustav za rad u oblacima.

Oracle Solaris Cluster proširuje Oracle Solaris da se osigura HA i DR infrastruktura potrebna za uvođenje za poslovanje kritičnih aplikacija u privatnim, javnim i hibridnim oblacima, kao i u korporacijskim data centrima.

Oracle Solaris Cluster 4.0 uključuje potporu za Oracle softver kao što su Oracle Database 11g (za pojedinačne instance i za prave aplikacijske klastere (RAC - Oracle Real Application Clusters)), te za Oracle WebLogic Server kao i za Oracle Solaris 11 servise kao što su Apache, Apache Tomcat, DHCP, DNS i NFS.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


IRVINE, CA, DECEMBER 8, 2011

Kofax - agencija za socijalne službe proširuje svoje Kofax Capture rješenje

Prošireni sustav će automatizirati obradu 20 milijuna dokumenata godišnje

Kofax je objavio da je američka agencija za socijalne službe na županijskom nivou odlučila proširiti svoj Kofax Capture sustav.

Korisnik je odgovoran za planiranje, razvoj i provođenje programa socijalne pomoći. Odlučili su proširiti svoje postojeće Kofax Capture rješenje, tako da će ono sada uključiti i Kofax Transformation Modules, pomoću kojeg će se godišnje prihvaćati oko 20 milijuna dokumenata vezanih za molbe za socijalnu pomoć, rodne listove, obrasce za dokaz zaposlenja i ostalih dokumenata koje prima. Korisnik će Kofaxovo rješenje koristiti da prihvati, klasificira i izvadi informacije potrebne za rješavanje molbi i predmeta, te zatim usmjeriti rezultirajuće slike i sadržaj u FileNet repozitorij. Time će smanjiti troškove za ručne obrade, povećati učinkovitost i ubrzati pružanje usluge svojim klijentima.

Kofax Capture osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.


IRVINE, CA, December 6, 2011

Kofax kupio Singularity

Kofax je objavio da je kupio tvrtku Singularity Limited, vodećeg isporučitelja softvera za upravljanje poslovnim procesima (BPM - business process management) i rješenjima za upravljanje (sudskim) slučajevima.

Kofax je postao vodeća tvrtka na tržištu prihvata podataka tako da nudi rješenja za upravljanje informacijama u korisnikovim korporacijskim aplikacijama i repozitorijima. Kupnjom Singularitya će korisnicima omogućiti da upravljaju tim informacijama dok one kolaju po njihovoj organizaciji, tako da će Kofaksova rješenja sada pokrivati ne samo prihvat nego i poslovne procese.

Singularity je prema Gartneru bio svrstan u 'magični kvadrant' vizionara i prikazan kao 'vođa' prema ForresterovomWave” za dinamičko upravljanje slučajevima.


»      Razno


MOUNTAIN VIEW, Calif. – Dec. 7, 2011

Symantec - istraživanje pokazalo psihološki profil kradljivaca intelektualne svojine unutar vlastite organizacije

Symantec je objavio rezultate istraživanja pod nazivom "Indikatori rizičnog ponašanja zlonamjernika u vlastitoj organizaciji. Krađa intelektualne svojine: Krivo pročitana poruka na zidu". Izvještaj pokriva zabrinutost koju organizacije pokazuju u vezi s mogućnosti krađe osjetljive, patentirane, intelektualne svojine ili sličnih kritičnih podataka od strane vlastitih djelatnika. Opisuje ono što se zna o ljudima i organizacijskim uvjetima koji doprinose ovoj vrsti rizika.

Krađa intelektualne svojine godišnje košta američke poslovne organizacije više od 250 milijardi dolara. Izvještaji od FBI-a potvrđuju da su vlastiti djelatnici vodeći izvori informacija koje su procurile. Znakovi moguće krađe su među ostalim:

·   Unutrašnji kradljivci informatike su često na tehničkim položajima - većinu IP krađa izvršavaju muški djelatnici u prosjeku stari oko 37 godina koji rade na položajima kao što su inženjeri ili znanstvenici, rukovoditelji i programeri. Veliki postotak takvih kradljivaca je potpisao izjave o poštovanju intelektualne svojine.

·   Tipično, unutrašnji kradljivci već imaju novi posao - oko 65 % djelatnika koji počine krađu intelektualne svojine je već prihvatilo posao kod konkurencije ili su u trenutku krađe već bili osnovali vlastitu tvrtku. Oko 20 % ih je dobilo novi posao jer je novi poslodavac želio doći do tih podataka, a 25 % ih je ukradenu intelektualnu svojinu dalo stranoj firmi ili zemlji. Osim toga, većina ukrade podatke u roku od mjesec dana prije odlaska.

·   Zlonamjerni insajderi općenito kradu informacije za pristup kojima su imali ovlaštenje.

·   Poslovne tajne su najčešći tip ukradene intelektualne svojine - u 52 % slučajeva. Poslovne informacije kao što su informacije o fakturiranju, cjenici i ostali administrativni podaci su bili ukradeni u 30 %, izvorni kod u 20 %, vlastiti softver u 14 %, informacije o korisnicima u 12 %, a poslovni planovi u 6 % slučaja krađe.

·   Insajderi pri krađi intelektualne svojine koriste tehnička sredstva, no većinu krađa otkrije ne-tehničko osoblje. Većina kradljivaca je koristila mreže - email, kanale za daljinski pristup preko mreže ili mrežni prijenos datoteka.

·   Prije krađe i odlaska, mogu se uočiti neki ključni uzorci ponašanja. Problemi u kući nastaju prije krađe, a vjerojatno mogu i motivirati kradljivce da počine krađu.

·   Nazadovanja u karijeri često ubrzaju odluku djelatnika da počine krađu.

Preporuke za zaštitu koje nudi izvještaj su:

·   Izgraditi tim: Za borbu protiv krađe intelektualne svojine su potrebni timovi koji će se njima baviti - u njima trebaju biti predstavnici HR službi, sigurnosne službe i pravni profesionalci koji će kreirati pravila, voditi školovanje, te pratiti problematične djelatnike.

·   Organizacijski problemi: organizacije trebaju ocijeniti da li su izložene povećanom riziku zbog faktora kao što su zadovoljstvo i moral djelatnika, rizik od konkurencije, aktivnosti protivnika, lokalnih i inostranih, korištenje lokalnih podugovarača itd.

·   Provjera prije zapošljavanja: može pomoći da se umanji mogućnost zapošljavanja kandidata koji bi mogli postati 'problemi'.

·   Pravila i praksa: lista za provjeru specifičnih pravila i područja prakse koje treba pokriti.

·   Obuka i odgoj: bitni su za učinkovitost primjene pravila i propisa.

·   Kontinuirano vrednovanje: bez učinkovitog praćenja i obveznog izvršenja pravila i propisa stupanj njihovog poštivanja će biti sve manji i manji.

Povrh toga, Symantec preporuča i:

·   Spriječite krađu intelektualne svojine tako da identificirate visoko rizična ponašanja insajdera.

·   Uvedite pravila o zaštiti podataka u okviru kojih će se pratiti svaka nepravilna uporaba intelektualne svojine i upozoravati djelatnike na učinjene propuste, tme se povećava svijest o sigurnosti i obeshrabruje interna krađa.

·   Alarmirati rukovoditelje, kadrovsku službu i zaštitare kada odlazeći ili djelatnici koji su dobili otkaz pristupaju i skidaju intelektualnu svojinu na neuobičajeni način.


28.11.11 – 04.12.11


»      Infrastrukturna rješenja


SUNNYVALE, Calif. and BOSTON, Mass.—November 28, 2011

NetApp i Iron Mountain - pružatelji zdravstvenih usluga mogu kontrolirati eksplozivni rast količine podataka, rezati troškove i pružiti klijentima bolje usluge

Partnerstvo koje će osigurati sigurno, skalabilno arhiviranje medicinskih podataka u oblaku i poboljšani oporavak za slučaj katastrofa

NetApp i tvrtka Iron Mountain su objavili da su sklopili partnerstvo koje će organizacijama koje se bave zdravstvenom skrbi pružiti sigurno, na oblaku zasnovano rješenje za arhiviranje medicinskih podataka i oporavak u slučaju katastrofa. Iron Mountain je orijentiran na zdravstvo i član je NetApp Service Provider Partner Programa.

U okviru ovog programa, dvije tvrtke će integrirati softver za pohranu objekata NetApp® StorageGRID® i dva Iron Mountainova rješenja za arhiviranje medicinskih podataka – Digital Record Center® for Medical Images i pripadajući sustav za arhiviranje, neovisan o proizvođaču ostatka sustava. Kombinirana rješenja će organizacijama koje se bave zdravstvenim skrbi pružiti konsolidirana rješenja za arhiviranje i oporavak u slučaju katastrofa.

Na oblaku zasnovano arhiviranje i oporavak nakon katastrofa, uz svoju veću razinu fleksibilnosti, skalabilnosti, pristupa i zaštite kompleksnih i raznorodnih podataka, mogu eliminirati i probleme oko zajedničkog rada raznorodnih sustava i oporavka nakon katastrofa tako da se podaci spreme na neku drugu lokaciju i da ih se održava nezavisno o postojećim sustavima.

Zajednička rješenja od NetAppa i Iron Mountaina će korisnicima omogućiti:

·   Kontroliraju porast količine podataka koju treba pohraniti i smanje troškove. Pohrana u oblacima nudi sigurni i lako dostupni model "plati-kako-koristiš".

·   Poboljšaju oporavak u slučaju katastrofa i poštivanje propisa o zaštiti podataka. Prijenos podataka u oblak znači brži oporavak u slučaju katastrofe uz manje troškove i manji rizik gubitka podataka.

·   Smanje složenost upravljanja sustavom. Informatičke službe više neće trebati upravljati s više sustava za pohranu i brinuti oko njihovog usklađivanja.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


VIENNA, Austria, Nov. 29, 2011

Autonomy - informacijska platforma iduće generacije, za eru "humanih informacija"

Autonomy IDOL 10 donosi real-time razumijevanje konteksta strukturiranih i nestrukturiranih podataka

Autonomy je objavio informacijsku platformu, Autonomy IDOL 10, koja će korisnicima pomoći da shvate i obrade 100 % korporacijskih informacija u stvarnom vremenu.

IDOL 10 osigurava jedinstveni obradni sloj koji korisnicima omogućava da izvade smisao informacija, te da djeluju na osnovu tih informacija bez obzira u kojem su obliku, uključivši audio, video, društvene medije, e-mail i web sadržaje, kao i za informacije iz strukturiranih podataka kao što su dnevnici poslovnih transakcija i podaci iz raznih senzora.

Platforma kombinira Autonomyev softver za automatsku obradu i razumijevanje nestrukturiranih podataka s analitičkim motorom koji uz visoke performanse vrši real-time analize visoko strukturiranih podataka od Vertice, jedne od kompanija u HP grupaciji.

Od samih početaka informatike, pa sve do danas, ljudi su morali informacije prilagođavati strojevima, a podaci su bili organizirani u retke i stupce, a obrade su ovisile o tome da ljudi razumiju i ručno klasificiraju podatke. Kompjuteri nisu mogli shvatiti kompleksnost ljudskih interakcija.

Međutim, ljudi ne govore u nulama i jedinicama, koriste kompleksni jezik i idiome, šalju fotografije i video snimke, te komuniciraju preko društvenih medija – a ništa od toga ne mogu obraditi klasične baze podataka. Izazov modernog poduzeća je razumjeti i izvući vrijednost iz tog mora bogatog ljudskim informacijama, a koje predstavlja čak 85 % svih podataka neke korporacije. U to spada i e-mail, audio, video, društvene mreže, blogovi, razgovori koje vodi call-centar, snimke iz TV sustava zatvorenog kruga, i ostaloga.

Danas je kombinacija Verticine brze analitičke platforme i Autonomy IDOL tehnologije označila temeljni pomak u našoj sposobnosti da obradimo takve podatke u takvim količinama. Autonomy pruža rješenja koja razumiju cijeli spektar korporacijskih informacija, i ljudskih i strukturiranih informacija, te prepoznaje odnose koji vladaju među njima.

Omogućivši računalima da razumiju i razne nijanse sivila u svijetu, umjesto jednostavnog crnog i bijelog sadržaja baza podataka, Autonomyevo upravljanje informacijama omogućava korisnicima da automatiziraju ključne procese i poboljšaju učinkovitost organizacije.

IDOL 10, platforma izgrađena za eru humanih informacija donosi:

·   Jedan obradni sloj za formiranje konceptualnog, kontekstualnog i real-time razumijevanja svih oblika podataka, dolazili li oni iz organizacije ili izvan nje.

·   A kombinaciju Autonomyevog infrastrukturnog softvera za automatsku obradu i razumijevanje nestrukturiranih podataka pomoću Verticinog motora za real-time analize.

·   Jedinstvene tehnologije za uspoređivanje uzoraka, na osnovu statističkih algoritama.

·   Pet novih kompleta rješenja – HP Big Data Solutions, HP Social Media Solutions, HP Risk Management Solutions, HP Cloud Solutions i HP Mobility Solutions.

·   Tehnologiju za "upravljanje na licu mjesta" koja formira indeks za sve oblike podataka, te dozvoljava da informacije ostanu na njihovim originalnim lokacijama. Time se eliminira potreba za izradom kopija podataka.

·   NoSQL sučelje koje osigurava jedan jedini obradni sloj i vrši više-kanalne analize i koji razumije i strukturirane i nestrukturirane podatke.

·   Verticina platforma za analizu, uključuje i nove analize za geo-prostorno uparivanje uzoraka i razne druge napredne analize.

·   Verticina real-time analiza za aplikacije iz stvarnog svijeta i ubrzava rad s njima

·   Proširene mogućnosti za elastični rad, omogućavaju dinamičku ekspanziju i kontrakciju klastera u oblacima, virtualnih i fizičkih


Cambridge, England i SAN FRANCISCO - 24 November, 2011

Autonomy - tehnologija za Formula 1 tim

Autonomy softver daje timu MERCEDES GP PETRONAS prednost pred konkurentima

Autonomy je objavio da će njegovu revolucionarnu tehnologiju, koja može obrađivati nestrukturirane podatke, koristiti Formula 1 tim MERCEDES GP PETRONAS, čiji će vozači, Michael Schumacher i Nico Rosberg tako steći prednost pred konkurentima.

MERCEDES GP PETRONAS će koristiti Autonomyevu tehnologiju za upravljanje bogatim medijima i inteligentnu analizu video sadržaja, Autonomy Virage, pomoću kojega će analizirati snimke utrka. Virage se pokreće pomoću Autonomyevog IDOLa (Intelligent Data Operating Layer), i u informacijama iz bogatih medija je u stanju je otkriti uzorke koji se ponavljaju. Virage se koristi za razne aplikacije, kao što je priprema i pretraživanje sadržaja za televiziju i upravljanje kompleksnim sustavima za sigurnost i zaštitu.


Cambridge, England and SAN FRANCISCO - December 2, 2011

Autonomy - priznanje 'dobavljač godine 2011' od časopisa "Legal Week"

Priznanje za isporučitelja softvera za pravnu struku

Autonomy je objavio da je osvojio naslov 'Dobavljača godine' na manifestaciji "Legal Week British Legal Awards 2011", za svoja rješenja na polju poštivanja propisa o zaštiti informacija.

Nagradu British Legal Awards dodjeljuje časopis Legal Week, kao priznanje za dostignuća, izvrsnost i inovacije u pravnoj struci, postignuta tijekom protekle godine. Pobjednike odabire stručni žiri pravnih stručnjaka.

Autonomy je prepoznat zbog svojih jedinstvenih rješenja za pravničku struku, koja koristi čak 77 od 100 najvećih svjetskih pravničkih tvrtki. Autonomy nudi jedina rješenja koja mogu postići konceptualno razumijevanje svih podataka u nekoj organizaciji - uključivši ljudske informacije kao što su poruke e-pošte, audio i video snimke - bez obzira na jezik ili format.


IRVINE, CA, NOVEMBER 29, 2011

Kofax - obrada hipotekarnih kredita za vodeću američku tvrtku za financijske usluge

Softver će automatizirati obradu 30 milijuna dokumenata godišnje

Kofax je objavio da se je jedna od vodećih američkih tvrtki koja se bavi financijskim uslugama odlučila za njegovo rješenje za obradu hipotekarnih kredita.

Korisnik, jedan od najvećih pružatelja bankarskih, hipotekarnih i osiguravajućih proizvoda i usluga, će uvesti rješenje specijalizirano za financijsku granu industrije koje se sastoji od Kofax Capturea, Kofax Transformation Modula, Kofax e-Transactionsa, Kofax Front Office Servera i Kofax VirtualReScana (VRS) Elite, pomoću kojeg će automatizirati obradu od godišnje oko 30 milijuna dokumenata vezanih za hipoteke.

Rješenje će omogućiti obuhvat oko 95 različitih tipova dokumenata koji dolaze iz vanjskih izvora i 350 tipova koji nastaju u vlastitom sustavu za obradu kredita, u distribuiranim područnim uredima. Kada se informacije jednom obuhvate, konsolidiraju se i direktno se prosljeđuju u bakarske aplikacije i repozitorije. Uvođenje Kofaxovog rješenja će smanjiti troškove, poboljšati uslugu klijentima, te poboljšati poštivanje propisa o zaštiti informacija.

Kofax Capture osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax e-Transactions eliminira potrebu za tiskanje, slanje, skeniranje i ručni unos informacija iz dokumenata i obrazaca, jer omogućava elektroničku isporuku i prihvat dokumenata od pošiljatelje do primatelja, putem zaštićene e-pošte. Napravljen je za poduzeća koja žele prijeći s procesa zasnovanih na papiru na elektroničke procese. Znatno smanjuje troškove za radnu snagu, poboljšava kvalitetu informacija i ubrzava poslovne procese, bez troškova i složenosti sustava za elektroničku razmjenu podataka (EDI - electronic data interchange).

Kofax Front Office Server širi postojeće Kofax Capture poslovne procese do djelatnika koji direktno rade s klijentima i koji pokreću transakcije i tijekove posla u najranijem mogućem trenutku, da se bolje iskoriste postojeći resursi u udaljenim ili područnim uredima. Ovo rješenje za automatizaciju uredskog poslovanja skraćuje latentnost procesa i eliminira vrijeme i troškove koji bi bili potrebni za dostavu papira do centraliziranih centara za obradu.

Kofax VirtualReScan (VRS) Elite je softver za poboljšanje i usavršavanje slika. Kofax VRS Elite smanjuje vrijeme potrebno za ručnu pripremu dokumenata i povećava kvalitetu skeniranih slika, a kvaliteta skeniranih slika bitno utječe na sve daljnje obrade.


»      Razno


REDMOND, Wash. — Nov. 29, 2011

Microsoft - nove mogućnosti za Cloud servise

Nove mogućnosti u Microsoft Office 365 i ažuriranja za razmjenu pomoću Microsoft SkyDrive olakšava ljudima da rade zajedno.

Microsoft je objavio prvo veće ažuriranje za Microsoft Office 365, cloud servis za polovne korisnike svih veličina, te dostupnost servisa u još 22 dodatne zemlje. Sve više velikih globalnih tvrtki odabire Office 365 kako bi svojim djelatnicima i kupcima omogućilo da zajednički rade u oblaku.

Microsoft je objavio više od 30 novih ažuriranja za Office 365 koja među korisnicima poboljšavaju suradnju i komuniciranje, a za SkyDrive je dodano aplikacijski-centrično zajedničko korištenje za Office, snažno upravljanje datotekama i lakši upload pomoću HTML5. Novosti su uvedene na osnovu povratnih informacija od korisnika.

Ključne novosti i proširenja su:

·   Potpora za Lync for Mac.

·   Novi SharePoint servisi za poslovno povezivanje, koji ljudima omogućavaju da se povežu s informacijama u poslovnim aplikacijama njihove tvrtke, kao što su aplikacije za upravljanje odnosima s kupcima ili SAP softver.

·   Potpora za Windows Phone 7.5. - korisnici će moći pristupati i razmjenjivati dokumente u SharePoint Onlineu od bilo kuda, koristeći njihov Windows telefon.

·   SkyDrive dobiva jednostavnije, aplikacijski orijentirano zajedničko korištenje za Office, snažno upravljanje datotekama i lakši upload pomoću HTML5.

O servisima Office 365 i SkyDrive

Office 365 u istom servisu sakuplja Microsoft Office, SharePoint Online, Exchange Online i Lync Online. Servis je uvijek ažuran, uz predvidive mjesečne troškove za korištenje.

SkyDrive je Microsoftov osobni servis za pohranu u oblaku. Kada su vaši osobni sadržaji u oblaku, možete im uvijek pristupiti, s bilo kojeg uređaja kojeg koristite. SkyDrive se potpuno uklapa u Microsoft Office i Office Web aplikacije, tako da dokumentima možete pristupati ili ih razmjenjivati na bilo kojem mjestu.


Zagreb, 29. studenog 2011.

Microsoft Hrvatska - Microsoft Office 365 u probnoj verziji dostupan i u Hrvatskoj

Microsoftov najnoviji servis „u oblaku“, Office 365, omogućava novu razinu produktivnosti, a trenutno ga u svijetu koristi 80 milijuna korisnika

Microsoft Hrvatska javlja da je Microsoft Office 365, posljednja generacija sustava za poslovnu produktivnost u oblaku, koji objedinjuje Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online i Microsoft Lync Online od danas u probnoj verziji dostupan svim korisnicima u Hrvatskoj. Servis radi neprestano, 24/7.

Korištenjem sustava Office 365, tvrtke će nesmetano nastaviti s radom u novom okružju računalnog oblaka, s obzirom da je sustav temeljen na alatima za produktivnost kao što su Microsoft Office ili SharePoint, koji su korisnicima već dobro poznati. Office 365 omogućava novu razinu suradnje, korištenjem gotovo svakog uređaja ili mobilnog telefona s mogućnošću pristupa na Internet. Pritom sustav jamči pouzdanost, sigurnosne funkcije i IT nadzor koji je tvrtkama potreban u računalnom oblaku.

Office 365 koristi više od 80 milijuna ljudi iz 40 zemalja svijeta. Čak 90 posto korisnika su tvrtke s manje od 50 zaposlenika, a među prvima koji su ga primijenili je i više od 40% tvrtki sa globalne top 100 ljestvice brand-kompanija. Hrvatska se tako, zajedno s još 21 zemljom u regiji i svijetu, pridružuje zemljama koje koriste najmodernije tehnologije u oblaku. Domaći će ga korisnici moći testirati bez naknade sve do predstavljanja komercijalne verzije.

Office 365 mijenja način na koji tvrtke posluju. Studija koju je izradio Forrester Consulting pokazala je da srednje velike tvrtke ostvaruju povrat investicije (ROI) od preko 300 posto, u razdoblju od svega dva mjeseca. Sustav će profesionalcima i malim tvrtkama biti dostupan za svega šest dolara mjesečno po korisniku, te omogućiti korištenje Office Web Apps, Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Lync Online te jednostavnu i brzu izradu internetskih stranica.

U ponudi za srednje velike i velike tvrtke te javne institucije, Microsoft nudi Office 365 u različitim paketima, od jednostavnog sustava elektroničke pošte do složenih rješenja. Za osnovni pristup elektroničkoj pošti, dostupan je paket po cijeni od svega dva dolara mjesečno po korisničkom računu. Office 365 za tvrtke također uključuje mogućnost kupnje Microsoft Office Professional Plus softvera za računala, po modelu "plati koliko trošiš". Uz pretplatu od 24 dolara mjesečno po korisniku, tvrtkama je dostupan Office Professional Plus, elektronička pošta, glasovna pošta, društvene mreže za tvrtke, izravne poruke, internetski portal, video-konferencijski sustav, web-konferencijski sustav, on-premise licence te telefonska tehnička podrška 24/7.

Tijekom proteklih mjeseci, Microsoft je napravio 30 ažuriranja i dopuna funkcionalnosti, kako bi dodatno poboljšao komunikacijske i kolaboracijske mogućnosti. Među njima su i podrška za Lync na Mac računalima, SharePoint Business Connectivity servisi s pomoću kojih je omogućeno povezivanje sa rješenjima kritičnim za poslovanje kao primjerice SAP sustav, kao i nativna podrška za pametne telefone s operativnim sustavom Windows Phone

7.5. Prijave za probnu inačicu Office 365 dostupne su na stranicama http://www.microsoft.com/hr-hr/office365 odnosno http://office365.com.hr. O iskustvima korisnika može se pročitati na adresi http://www.microsoft.com/casestudies, a korisnici se dodatno mogu informirati kroz društvenu mrežu Twitter (@Office365) i Facebook (http://www.facebook.com/office365) kao i Office 365 blog na adresi http://community.office365.com.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018