nv-1201

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2012. – siječanj

u ovom broju:

 23.01.12 – 29.01.12

»  Infrastrukturna rješenja

- Fujitsu - platforma za masivna proširenja za tvrtke koje pružaju usluge web hosta i telekomunikacijske tvrtke

- VMware - izašao paket za upravljanje, VMware vCenter Operations Management™

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Kofax - tvrtka Spectrum Health odabrala za rješenje prihvat na korporacijskom nivou

»  Razno

- Uspostava europskog Cloud partnerstva

- Microsoft Hrvatska - Bill Gates uručio stipendije hrvatskim studentima

16.01.12 – 22.01.12

»  Infrastrukturna rješenja

- NetApp – brže uvođenje rješenja i povećanje učinkovitosti pomoću cloud servisa izgrađenih na NetAppovim proizvodima (primjeri)

- Microsoft - System Center 2012 spušta oblake na zemlju, na korist poduzeća

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Autonomy - rješenja koja će državnim agencijama omogućiti da se usklade s novim memorandumom predsjednika Obame

- Fujitsu - skeneri koji rade više: Fujitsuova Z-Generacija poslovnih skenera

- Kofax - rješenje Mobile Capture omogućava prihvat informacija na mjestu gdje nastaju, pomoću mobilnih uređaja

»  Razno

- Fujitsu - Lifebook 2013 koncept koji uključuje tablet za tipkovnicu, telefon i digitalnu kameru

- Kodak - dobrovoljni stečaj s preustrojem, ne stečaj sa zatvaranjem

09.01.12 – 15.01.12

»  Infrastrukturna rješenja

- Fujitsu - tanki klijent FUTRO A300 za lak i ekonomičan pristup serverima i aplikacijama

- Fujitsu - PRIMERGY BX900 S2 Blade serveri s InfiniBand komponentama, za veću propusnu moć

- Fujitsu - cloud servisi kao platforma za 'velike podatke'

- Fujitsu - predstavljen ARROWS Tab Wi-Fi Tablet

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Kofax - izašlo Enterprise izdanje DotImagea

- Kofax - sve više korisnika i primjera uporabe rješenja za automatizaciju procesa nabavke, MarkView for Accounts Payable

19.12.11 – 08.01.12

»  Infrastrukturna rješenja

- "Storage newsletter" - analiza trendova pohrane za godinu 2012

- Fujitsu - PalmSecure™ LOGONDIRECTOR s PalmSecure mišem

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Fujitsu - skeneri ScanSnap S1500 & S1500M se isporučuju s novim verzijama Adobe® Acrobat® softvera

»  Razno

- Fujitsu - nova tehnologija za prodaju željezničkih karata-


23.01.12 – 29.01.12


»      Infrastrukturna rješenja


Munich, January 24, 2012

Fujitsu - platforma za masivna proširenja za tvrtke koje pružaju usluge web hosta i telekomunikacijske tvrtke

Test postigao 1,5 milijuna istovremenih korisnika na jednom jedinom Fujitsu PRIMERGY CX1000 poslužiteljskom ormaru sa 38 poslužiteljskih čvorova

Fujitsu je objavio rezultate testova koji su pokazali kako Fujitsuov poslužiteljski ormar PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension omogućava masivna proširenja računalne snage i do sada neviđen omjer cijena i performansi. Testove koje je obavila nezavisna kuća Open-Xchange pokazuju da se na jednom jedinom industrijski standardnom 19-inčnom PRIMERGY CX1000 poslužiteljskom ormaru može osigurati potpora za do 1,5 milijuna istovremenih korisnika, što odgovara broju odraslih stanovnika grada kao što je n.pr. Hamburg, a sve u data centru, na podnoj površini od jednog kvadratnog metra!

Rezultati testa potvrđuju Fujitsuovo jedinstveno rješenje za tvrtke koje pružaju usluge web hosta  i pružatelje telekomunikacijskih usluga pred kojima stoje značajni problemi kako milijunima korisnika jamčiti određenu razinu usluge, a da u isto vrijeme ostanu rentabilni po pitanju troškova prostora, napajanja i hlađenja njihovog data centra.

Fujitsuov PRIMERGY CX1000 poslužiteljski ormar  projektiran je da ostvari čim je više moguće računalne snage po kvadratnom metru tlocrta, uz što nižu cijenu. U standardni rack ormar stane 38 poslužiteljskih čvorova, čime se dobiva ušteda za napajanje i hlađenje od 20 % u odnosu na standardne rack servere. Zahvaljujući inovativnoj Cool-Central™ arhitekturi koja štedi prostor na podu nepotrebni su „vrući hodnici“, PRIMERGY CX1000 poslužiteljski ormari mogu se montirati naslonjeni leđa-uz-leđa, čime se uštedi do 40% podne površine.


PALO ALTO, Calif., Jan. 25, 2012

VMware - izašao paket za upravljanje, VMware vCenter Operations Management™

Sveobuhvatni softver paket za upravljanje informatičkom infrastrukturom u eri oblaka

VMware je objavio početak isporuke VMware vCenter Operations Management™ paketa. Paket je dio VMwareovog portfelja za upravljanje, a korisnicima će pojednostavniti i automatizirati rad u virtualnim i cloud okolišima.

Novi VMwareov portfelj za upravljanje ugrađuje i integrira upravljanje na jednoj platformi, omogućava optimizaciju procesa i primjenu analitike koja će korisnicima omogućiti da postignu agilnost i ekonomičnost cloud computinga.

Paket VMware vCenter Operations se potpuno uklapa u VMware vSphere®, a sadrži slijedeće mogućnosti:

·   Bolja integracija upravljanja performansama, kapacitetima i konfiguracijama

·   Novu „instrument ploču“ (dashboard) i pametno uzbunjivanje, što olakšava analizu zdravlja sustava

·   „Svjesnost o aplikacijama“ optimizira infrastrukturu za poslovno-kritične aplikacije


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


IRVINE, CA, JANUARY 24, 2012

Kofax - tvrtka Spectrum Health odabrala za rješenje prihvat na korporacijskom nivou

Softver automatizira obradu više od 600.000 dokumenata godišnje

Kofax je objavio da je tvrtka Spectrum Health, pružatelj usluga vezanih za zdravstvenu skrb iz države Michigan, SAD odabrala Kofax za svoje rješenje za prihvat podataka na korporacijskoj razini.

Spectrum Health pruža zdravstvene usluge kroz sustav od devet bolnica, dvije grupe liječnika i plan zdravstvene zaštite (osiguranje) za individualne članove. Tvrtka uvodi Kofax Capture, Kofax Transformation Modules i Kofax Monitor da bi automatizirala godišnju obradu preko 600.000 zahtjeva za nadoknadu zdravstvenih troškova, obrazaca i faktura i ostalih dokumenata od dobavljača. Kombinirano rješenje će prihvaćati i obraditi više od 200 vrsti dokumenata te podatke o pacijentima koji mogu biti veličine i 2000 stranica za pojedinog pacijenta. Dokumente će se usmjeravati u centralni repozitorij, kako bi im djelatnici lakše pristupali. Rezultat će biti manji troškovi obrade, manje ručnog posla i povećana učinkovitost.

Kofax Capture osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax Monitor osigurava praćenje rada i podešavanje performansi u stvarnom vremenu, da bi se osigurao pravilan rad sustava Kofax Capture, te sustava za inteligentno prepoznavanje i komuniciranje. Prati rad svih komponenti sustava, uključivo i skenere.


»      Razno


Davos, Switzerland, 26th January 2012

Uspostava europskog Cloud partnerstva

Neelie Kroes, potpredsjednik Europske Komisije zadužen za uspostavu europskog cloud partnerstva, je na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, Švicarska, 26. siječnja 2012 održao govor računalstvu u oblacima i europskim planovima na tom polju.

Računalstvo u oblacima će izmijeniti ekonomiju. Može svima donijeti značajno povećanje produktivnosti. Obećava skalabilne, sigurne servise, veću učinkovitost, veću fleksibilnost i manje troškove.

Pred jedno godinu dana je pripremljen plan da se pokrene strategija za računalstvo u oblacima, koja neće Europu učiniti samo prijateljski naklonjenu radu u oblacima, nego i aktivnu na tom polju. Nakon mnogih razgovora s dobavljačima i korisnicima, pokazalo se da mnogi još uvijek oklijevaju da pređu na oblake. Boje se da neće moći procijeniti kakvu uslugu kupuju, da li će njihovi podaci biti zaštićeni. Razmišljaju kojim pružateljima usluga mogu vjerovati, te da li će biti moguće promijeniti dobavljača ako im dosadašnji ne bude odgovarao.

Svi ti problemi – standardi, certifikacija, zaštita podataka, zajednički rad različitih sustava, nemogućnost izlaska, pravna sigurnost i slični, su naročito velika briga za manje korisnike. Takvi korisnici mogu imati najviše koristi od rada u oblacima, no oni nemaju dovoljno veliku kupovnu moć niti resurse za snažno individualno pregovaranje s isporučiteljima Cloud usluga.

Zbog toga Komisija predlaže nove propise za zaštitu podataka, uključivši i podatke koji se čuvaju u oblaku.

No može se učiniti i više. Nabava informatičke opreme za javni sektor predstavlja oko 20 % ukupnog tržišta, no u javnom sektoru kupuje svatko za sebe, pa je tržište fragmentirano i ima ograničeni utjecaj. Ako tu kupovnu moć ujedinimo kroz veću harmonizaciju i integraciju, a u konačnici, zašto ne i kroz zajedničku javnu nabavku bez obzira na granične crte, ta moć će znatno porasti i isporučitelji će posvetiti veću pažnju i prilagoditi će se, čime će se proširiti koristi od usvajanja Cloud tehnologije. Na primjer, nuditi će se više standardizirane usluge, ponuda će biti nova i bolja, cijene niže. To je prava win-win situacija: Cloud tržište će rasti, donoseći nove prilike i za sadašnje i za nove ponuđače na tom tržištu. A Cloud kupci, uključivši t i javni sektor, će kupovati više toga za manja sredstva i postati će još učinkovitiji.

Kako doći do toga? Pozivaju se predstavnici javnog sektora i industrije, kupci i pružatelji Cloud usluga da se udruže u europsko partnerstvo za računalstvo u oblaku (European Cloud Partnership).

U prvoj fazi, Partnerstvo će definirati zajedničke zahtjeve za nabavku Cloud sustava. Razmotriti će standarde; sigurnost i zaštitu; razmotriti će kako na tržištu osigurati konkurenciju, a ne njegovo zatvaranje.

U drugoj fazi će Partnerstvo donijeti koncepcije dokazanih rješenja za najčešće zajedničke potrebe.

U trećoj fazi će biti izgrađena i uvedena rješenja.

Komisija pokreće Partnerstvo uz početnu investiciju od 10 milijuna Eura. Očekuje se da će biti uspostavljeno tijekom godine 2012, a prvi rezultati u 2013.

U početku će Partnerstvo stvoriti jaku zajedničku osnovicu za nabavku Cloud sustava za organe javnog sektora. U početku će se nabavka Cloud sustava vjerojatno i dalje vršiti pojedinačno, no i u tom slučaju će biti koristi od unificiranog načina pristupa i postupka. Tim više što ne postoje nikakve prepreke da takvu praksu usvoje i privatni i poslovni kupci. Kasnije, sva tijela javne uprave, bilo lokalna, bilo regionalna ili tijela zemalja članica, mogu zaključiti da bi bilo korisno još više razviti to Partnerstvo, tako da ono odigra daljnju ulogu u udruživanju resursa, a u konačnici i zajedničkoj nabavi.

Nešto slično je urađeno na razini savezne uprave u SAD, a sličnu inicijativu je pokrenula grupa europskih znanstvenih institucija pod vodstvom Europske svemirske agencije i CERN-a.

Treba reći i to da Cloud Partnership i strategija za Cloud Computing nisu pokušaj stvaranja europskog super-oblaka, za stvaranje poslovnih modela za rad u oblacima te za uspostavu infrastrukture se treba pobrinuti samo tržište.


Davos/Zagreb, 27. siječnja 2011.

Microsoft Hrvatska - Bill Gates uručio stipendije hrvatskim studentima

Microsoftov Imagine Cup vinuo hrvatski tim među najbolje u svijetu.

Microsoft Hrvatska javlja da je tim hrvatskih studenata, na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, osvojio Microsoftovu stipendiju u iznosu od 75.000 dolara. Stipendiju im je uručio osobno Bill Gates, a osvojili su ju u konkurenciji od 50 najboljih studentskih projekata iz cijelog svijeta. Osim financijske podrške za daljnji razvoj projekta, Microsoft će im omogućiti pristup svim potrebnim softverskim alatima, lokalnim resursima kao što su Microsoftovi inovacijski centri, te ih povezati sa mrežom potencijalnih investitora, poslovnih partnera i nevladinih udruga.

Microsoft je Imagine Cup stipendije osnovao zbog promicanja inovativnosti i kreativnosti te poslovnog duha i strasti mladih kako bi svojim znanjem rješavali najteže globalne probleme. Mladi ljudi, današnji studenti, sutra će postati poduzetnici i inovatori, stoga ih se želi potaknuti da izgrade bolju budućnost za sebe i sve nas. Na primjeru se vidi da je ta budućnost svijetla.

Hrvatski studentski tim, Apptenders je osvojio prvo mjesto na domaćem natjecanju Imagine Cup, u konkurenciji više od 400 hrvatskih studenata. Njihovo rješenje, projekt KiDnect, uz pomoć specijaliziranog softvera i uređaja Kinect, pomaže djeci oboljeloj od cerebralne paralize, na način da fizioterapeuti snimaju individualne vježbe za svako dijete. Djeca vježbaju kod kuće, a sustav vrednuje odrađene vježbe na način da bilježi pokrete tijela te rezultate, statistike i snimke, šalje natrag fizioterapeutu, koji prati napredak i sukladno tome prilagođava vježbe. Ovaj se sustav već sada koristi u bolnicama u Münchenu i Varaždinu, a tim Apptenders ga planira nadograditi dodatnim senzorima koji će nadzirati rotaciju zglobova, višejezičnim sučeljem i naprednim sustavom za analizu podataka. Članovi tima su Ivan Antonić, Ivan Borko, Karmela Brešan i Dominik Tomičević.

Imagine Cup stipendija se ove godine dodjeljuje prvi put, a osim hrvatskog tima Apptenders, osvojili su je i timovi iz Ekvadora, Sjedinjenih Američkih Država i Jordana. Ekvadorski Falcon Dev izradio je sustav koji pomaže gluhoj djeci u učenju pretvaranjem zvuka u znakovni jezik, a američki tim Lifelens je osmislio rješenje koje pomaže otkrivanju malarije uz pomoć mikroskopa i aplikacije za Windows Phone 7. Jordanski tim Oasys izradio je sustav kojim je osobama koje boluju od kvadriplegije omogućeno da pokretima glave upravljaju računalom i mobilnim telefonom.

Studentsko natjecanje Imagine Cup će se u srpnju održati desetu godinu za redom, sa finalnim natjecanjima u Sydneyu. Natjecati se mogu svi učenici i studenti stariji od 16 godina, u kategorijama razvoja softvera i igara, aplikacija za Windows Phone, Windows Azure, Windows Metro aplikacije te zabavnih sadržaja za Kinect. Prošle godine se za finale natjecalo više od 350.000 studenata iz 183 zemlje. Više informacija dostupno je na stranicama www.imaginecup.com.


16.01.12 – 22.01.12


»      Infrastrukturna rješenja


SUNNYVALE, Calif. — January 18, 2012

NetApp brže uvođenje rješenja i povećanje učinkovitosti pomoću cloud servisa izgrađenih na NetAppovim proizvodima (primjeri)

Organizacije širom svijeta uvode cloud servise kako bi povećale učinkovitost i brže reagirale na nove poslovne potrebe. Pružatelji usluga imaju kritičnu ulogu kod širenja cloud servisa na tržištu i korisnicima olakšavaju donošenje strateških odluka o infrastrukturi.

NetApp je objavio da korisnici koji uvode cloud servise izgrađene na NetApp tehnologijama uspješno smanjuju troškove, upravljaju rastom poslovanja, i poboljšavaju usluge svojim klijentima. U proteklih šest mjeseci u ovaj program se priključilo 20 novih partnera; tako da je danas u program uključeno više od 50 pružatelja usluga. U suradnji s NetAppom, ti pružatelji usluga pružaju više od 90 inovativnih usluga koje njihovim korisnicima ubrzavaju i olakšavaju prelazak na privatne i javne oblake.

Evo nekoliko primjera iz prakse:

-    BayGroup, globalna tvrtka za pregovore i školovanje smanjila je troškove za informatiku za 60 % tako da je sve svoje podatke i aplikacije stavila u virtualizirani cloud okoliš. Koristeći zaštitu podataka kao servis koji su preuzeli od tvrtke Quest, prebacili su 80 % svojih ukupnih troškova u operativne troškove na taj način im je potrebno i manje ljudi za upravljanje lokalnim servisima kao što su pohrana podataka, sigurnosne kopije i oporavak, te za svakodnevno održavanje.

·   BlackLine Systems nudi SaaS (software as a service) rješenje koje automatizira i upravlja financijske procese za tvrtke s Top 1000 popisa. Najveći problem im je bio kako zadovoljiti potražnju za kapacitetima, koja je rasla brzinom od više nego 100 %, pa su se odlučili da svoju informatičku infrastrukturu predaju tvrtkama specijaliziranim za outsourcing. Sada koriste hibridni cloud servis i znatno su proširili svoje poslovanje bez potrebe da investiraju u vlastitu informatičku infrastrukturu. Hibridno cloud rješenje im je osiguralo povećane mogućnosti za zaštitu - najosjetljiviji podaci se i dalje čuvaju na opremi koja je smještena u vlastitim prostorijama, zaštićena iza vatrozida.

·   Sveučilište Loughborough u UK je nadogradilo svoj data centar da bi poboljšalo informatičku učinkovitost i osiguralo potporu za zajednicu akademskih istraživača. Sveučilište je konsolidiralo svoj postojeći data centar i kreiralo lokalni privatni oblak koji je integriran s javnim oblakom jednog pružatelja usluga, zbog zaštite podataka. To je bio jedan od prvih hibridnih oblaka u Ujedinjenom Kraljevstvu, koji je sveučilištu omogućilo da oslobodi svoje resurse i da se koncentrira na svoje osnovne zadatke, tj. obrazovanje i istraživanje.

·   Reinier de Graaf Groep iz Delfta je najstarija bolnica u Nizozemskoj. Kako bi poboljšala usluge svojim pacijentima i osoblju, bolnica je krenula u sveobuhvatnu digitalizaciju podataka o pacijentima, laboratorijskih nalaza i rendgenskih snimaka. Da bi osigurali maksimalnu dostupnost podataka, čim manje opteretili resurse, imali predvidive troškove te fleksibilne kapacitete za pohranu i servere koji se plaćaju, Reinier de Graaf Groep je odabrala infrastrukturu kao servis (IaaS) od javnog pružatelja usluga, zasnovanu na NetAppovom FlexPod™ rješenju za data centar.

·   Village Roadshow Limited, iz Melburna u Australiji je vodeća međunarodna kompanija u sektoru zabave, kojoj osnovno poslovanje predstavljaju tematski parkovi, kina, izložbe, te proizvodnja i distribucija filmova i glazbe. Village Roadshow je prerastao svoj data centar, zbog velikih zahtjeva za kapacitetima za pohranu, potrebnim za poslove oko prodaje karata, web stranice, te poslove oko iznajmljivanja filmova i DVDa, odabrano rješenje je bio prijelaz na infrastrukturu kao servis kod ponuđača javnih usluga. Sada se Village Roadshow uspješno nosi s brzo rastućim količinama podataka, uz troškove koji su manji nego što bi bili za opremu instaliranu u vlastitim prostorijama.


REDMOND, Wash. — Jan. 17, 2012

Microsoft - System Center 2012 spušta oblake na zemlju, na korist poduzeća

System Center 2012 je pravi alat za izgradnju privatnih oblaka.”

Microsoft je objavio kako će njegovo rješenje za privatne oblake pomoći poslovnim korisnicima da se brže kreću, uštede novac i da budu konkurentniji u 2012 .godini. Korisnici kao što su Lufthansa Systems, T. Rowe Price i Unilever, mogu koristiti Microsoft System Center 2012 da izgrade i rade s privatnim oblacima na kojima će izgraditi poslovne aplikacije i za privatne i za javne cloud platforme. System Center 2012 je objavljen kao Release Candidate, za jedinstveno, integrirano rješenje za upravljanje privatnim oblacima.

Nove mogućnosti koje donosi System Center 2012 demonstriraju kako će Microsoft pomoći pri nabavci, uvođenju i ekonomičnom radu privatnih cloud rješenja.

System Center 2012 integrira osam odvojenih komponentnih proizvoda u jedinstveno rješenje, ubrzava instalaciju i skraćuje vrijeme za uvođenje s dana na sate. Korisnici će moći birati između varijanti izdanja Standard i Datacentar, ovisno o potrebama za virtualizaciju. Licenca za izdanje System Center 2012 Datacentar pokriva neograničeni broj virtualnih mašina, pa se korisnici ne moraju plašiti većih troškova kada njihovi privatni oblaci porastu.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


Cambridge, England and SAN FRANCISCO - January 19, 2012

Autonomy - rješenja koja će državnim agencijama omogućiti da se usklade s novim memorandumom predsjednika Obame

Autonomyev paket rješenja za upravljanje informacijama, zasnovan na njihovom smislu, automatski upravlja svim informacijama u cijeloj organizaciji

Autonomy je objavio da njegov paket rješenja za upravljanje informacijama, zasnovan na njihovom smislu, omogućava državnim agencijama da se učinkovito pridržavaju odredbi iz novog memoranduma predsjednika Obame o upravljanju državnim zapisima. Da bi bile usklađene s Memorandumom, državne agencije moraju biti u stanju primijeniti konzistentna pravila na sve sadržaje koje posjeduju, te da američkoj Nacionalnoj administraciji za arhive i zapise (NARA - National Archives and Records Administration) prosljeđuju samo relevantne zapise. Rješenja izgrađena na Autonomyevom IDOLu i njegovoj jedinstvenoj sposobnosti da shvati, analizira i djeluje prema smislu informacija, pohranjenih u bilo kojem formatu i na bilo kojem jeziku omogućavaju državnim agencijama da primjene holističko upravljanje za sve oblike sadržaja, uključivši fizičke zapise, video i audio datoteke, društvene medije i Web stranice.


London, January 16, 2012

Fujitsu - skeneri koji rade više: Fujitsuova Z-Generacija poslovnih skenera

Fujitsu predstavio 4 nova desktop skenera s ScanSnap Productivity načinom rada

Fujitsuova kompanija PFU Imaging Solutions sada širi svoju strategiju Scan-to-Process predstavljanjem nove generacije skenera, Z-Generacije. Objavljena je nova serija poslovnih desktop skenera sa ScanSnap Productivity mogućnosti rada, koja jednim pritiskom na gumb omogućava direktno skeniranje sa skenera na PC, umreženi disk ili u poslovni proces.

Ova obitelj skenera je namijenjena za rješenja koja omogućavaju direktno skeniranje iz dokumenta u poslovni proces. Odlikuje se visokim performansama i kvalitetom slike te skupom alata za povećanje osobne produktivnosti. Brzina skeniranja je za 50 % brža nego kod prethodnih modela, uređaj radi vrlo tiho pa je prikladan za uredske uvjete, a tu je i mogućnost centralizirane administracije.


IRVINE, CA, JANUARY 17, 2012

Kofax - rješenje Mobile Capture omogućava prihvat informacija na mjestu gdje nastaju, pomoću mobilnih uređaja

Patentirano rješenje omogućava korisnicima da poslovne procese pokrenu preko pametnih telefona i tablet računala

Kofax je objavio Kofax Mobile Capture, rješenje u postupku patentiranja, koje mogućnost pokretanja poslovnih procesa proširuje i na pametne telefone i tablet računala. Novo rješenje omogućava korisnicima da koriste kamere ugrađene u te uređaje da snime slike dokumenata, fotografije, audio i video zapise i podatke, te da te sadržaje zatim uključe u Kofaxove aplikacije za upravljanje tokovima poslova, koje će ih proslijediti do korporacijskih aplikacija i repozitorij za podatke.

Kofax Mobile Capture ima potporu za Apple iPhone i iPad uređaje, te za telefone i tablete koji rade pod Android operacijskim sustavom. Rješenje se sastoji od dvije komponente: Kofax Mobile Applications i Kofax Mobile Services. Kofax Mobile Applications radi direktno na mobilnim uređajima pomoću kojih vrši prihvat slika dokumenata, fotografija, audio i video sadržaja te podataka. Jednom prihvaćeni sadržaji se šalju u drugu komponentu, Kofax Mobile Services, koja radi u oblaku, pod Microsoft Azureom. Kofax Mobile Services dotjeruje slike i sadržaj usmjerava u odgovarajuće daljnje Kofax procese. To omogućava razvoj aplikacije za mobilni prihvat, koristeći postojeće Kofax mogućnosti.

Kofax Mobile Services koristi VRS softver za kojeg Kofax uskoro očekuje odobrenje patenta, i koji je postao de facto standard za dotjerivanje i poboljšanje slika skeniranih dokumenata.

Moguće područja primjene za Kofax Mobile Capture su: obrada molbi za hipotekarne kredite ili polica osiguranja, gdje akviziter može obaviti prihvat kompletne dokumentacije u dnevnoj sobi klijenta, čime se znatno ubrzava cijeli proces i povećava kvaliteta ulaznih podataka. Slična primjena je i za likvidaciju osiguranih šteta, jer se tako mogu lako prikupiti fotografije o šteti i sve ostale informacije. Rješenje može poslužiti i vozačima kamiona, koji na taj način mogu prikupiti sliku potpisane otpremnice i odmah ih proslijediti u poslovne aplikacije na daljnju obradu. U svim tim slučajevima će se ubrzati proces i olakšati posao.


»      Razno


Fujitsu - Lifebook 2013 koncept koji uključuje tablet za tipkovnicu, telefon i digitalnu kameru

Fujitsu je predstavio koncept za laptop, koji također sadrži tablet, telefon i kameru. Model spada u seriju Lifebook i prikazan je kao koncept za 2013.

Njegovu kameru možete odvojiti i koristiti ju kao digitalnu kameru, odvojiti tablet i koristiti ga kao takvog ili ga priključiti i koristiti ga kao tipkovnicu za laptop ili kao površinu za crtanje dodirom. Tu je također i telefon kojega možete umetnuti u posebni pretinac, a može se pretpostaviti i da uređaj negdje ima procesor i prostor za pohranu podataka koje koristi laptop. Fujitsu laptop je možda velik, no radi se o zanimljivom i originalnom dizajnu za kojeg ćete poželjeti pratiti zbivanja oko njega.

Posebno je zgodna ideja da su i tablet i laptop spojeni u jedan jedinstveni uređaj i spojeni pomoću docking konektora sa 16 kontakata. Podaci su odmah dostupni, a uređaj se odmah osjeti, a također dodaje laptopu neke nove mogućnosti. Za vjerovati je da će se tu naći i neke virtualne kontrole za igre, koje će još više poboljšati zadovoljstvo pri uporabi. Da li bi kupili takvo modularno računalo od Fujitsu-a?

Laptop nema vlastitu tipkovnicu, umjesto toga ima utor za konektor sa 16 kontaktnih iglica, što mu je sučelje za tablet.

Čim se tablet ubaci u utor jedan senzor to osjeti i sam tablet postaje QWERTY tipkovnica pune veličine, osjetljiva na dodir. Također, čim se priključi tablet, on počinje dijeliti svoj hardver i podatke, kao doprinos poboljšanju performansi laptopa, ili, u nekim slučajevima, da potpuno samostalno obavlja neke od funkcija laptopa.

Na sličan način, telefon + glazbeni player su također potpuno integrirani u laptop i čim se telefon utakne počinju preko konektora zajednički koristiti hardver i podatke.

Dodatne prednosti takvog koncepta uključuju jedinstvenu točku za promjene za sve uređaje, mala vjerojatnost ozljeda jer tipkovnica nije mehanička, nisu potrebne nikakve žice da bi se sinkronizirali jedan s drugim, postoji jedinstvena točka za ažuriranje softvera za sve uređaje, ako je potreban, tu je i dvostruki ekran ako se tipkovnica prebaci u tablet način rada kada je priključena na laptop. Tablet se uz uporabu pisaljke može koristiti i kao uređaj za skiciranje.


JAN-19-2012

Kodak - dobrovoljni stečaj s preustrojem, ne stečaj sa zatvaranjem

Kodak je svojim kupcima i partnerima poslao pismo u kojem objašnjava što točno znači dobrovoljni stečaj po poglavlju 11 američkog zakona. Prvo, stečaj se odnosi samo na Kodak u SAD, Kodakove kompanije u ostatku svijeta nisu u stečaju. Drugo, stečaj prema Poglavlju 11 (Chapter 11) američkog zakona ne znači zatvaranje tvrtke, nego omogućava da se nastavi s radom dok se ne srede dugovanja, reorganizacija i ostalo - dakle, to bi kod nas bio stečaj s preustrojem.

Kodak je također obavijestio svoje kupce i partnere da će u potpunosti ispuniti sve ugovorene isporuke kao i sve obveze po jamstvima za proizvode.


09.01.12 – 15.01.12


»      Infrastrukturna rješenja


Munich, January 12, 2012

Fujitsu - tanki klijent FUTRO A300 za lak i ekonomičan pristup serverima i aplikacijama

Novi model tankog klijenta smanjuje ukupne troškove do 80 % u odnosu na desktop PC-ove.

Fujitsu je predstavio tankog klijenta Fujitsu FUTRO A300, koje poslovnim korisnicima omogućava lak i ekonomičan pristup do servera i aplikacija. Uštede u odnosu na desktop računala mogu ići i do 80 %.

Prelaskom s desktop računala na Fujitsu FUTRO A300 tanke klijente, organizacije svih veličina mogu srezati ne samo početne troškove za hardver, nego ostvariti i uštede za održavanje i potrošnju električne energije kroz cijeli životni vijek opreme. Fujitsu FUTRO A300 je prikladan i za tvrtke koje namjeravaju preći na desktop virtualnu infrastrukturu.

Fujitsu nudi i Scout Enterprise softver za upravljanje, koji će pomoći da se brže i automatski uvedu Fujitsu FUTRO A300 tanki klijenti, te da se zatim njima znatno olakša upravljanje.

Fujitsu FUTRO A300 je izrađen od visoko kvalitetnih komponenti bez pokretnih dijelova, što osigurava dug životni ciklus bez problema, uz visoke performanse i produktivnost. Tanki klijent ima priključke za dva monitora, te osigurava potporu za vodeće operacijske sustave za tanke klijente, kao što su eLux® RL i Windows® Embedded Compact 7.

Zbog male veličine, Fujitsu FUTRO A300 se može montirati iza ekrana čime se štedi prostor na stolu. Osim toga radi tiho, što rad u uredu čini ugodnijim.


Munich, January 12, 2012

Fujitsu - PRIMERGY BX900 S2 Blade serveri s InfiniBand komponentama, za veću propusnu moć

Neto povećanje propusne moći za više od 70 %

Fujitsu je objavio povećanje propusne moći za više od 70 % za svoju liniju data centar servera, PRIMERGY BX900 S2. Navedeni poslužitelji za sustav „Dinamičke kocke“ (Dynamic Cube) sada uključuje Mellanox Fourteen Data Rate (FDR) InfiniBand komponente.

Dodatkom sposobnosti za rad s Mellanox InfiniBand, najbržom mrežnom tehnologijom koja je danas u uporabi, PRIMERGY BX900 S2 blade serveri daju vrhunske odzive za aplikacije i mogućnost da se ispune i najveći zahtjevi za nivoom usluga, bez obzira koliko je velika propusna moć potrebna za rad data centra, pošto za InfiniBand spremni PRIMERGY BX920 poslužitelji mogu ostvariti propusnu moć do 3 Tbps po šasiji.

Kombinacijom InfiniBanda i fleksibilnog kapaciteta PRIMERGY BX900 serije, Fujitsu omogućava data centrima da ostvare uštede kroz konsolidacije sustava na većim, no slabijim poslužiteljskim ormarima, te na taj način uštede prostor u kompjuterskim salama.

Fujitsuovi PRIMERGY BX900 S2 blade serveri s Mellanox FDR InfiniBand komponentama će se moći naručivati od ožujka, a isporuke počinju u travnju 2012.


Tokyo, January 16, 2012

Fujitsu - cloud servisi kao platforma za 'velike podatke'

Fujitsu je objavio platformske servise za iskorištavanje podataka (Data Utilization Platform Services), koji koriste cloud servise kao platformi za iskorištavanje „velikih podataka“.

Radi se o cloud servisu za sakupljanje, kompilaciju i integraciju masivnih količina podataka; kombinirajući to sa znanjem; njihovom obradom u stvarnom vremenu ili naknadnu obradu po grupama, a sve u svrhu pripreme prognoza za budućnost i slične namjene. Nude se četiri vrste servisa: upravljanje podacima i integracija (Data Management & Integration), kontrola komunikacija (Communications Control), prikupljanje i detekcija podataka (Data Collection and Detection), te servis za analizu podataka (Data Analysis Services).

Fujitsu promovira usluge pod zajedničkim nazivom Konvergentni servisi (Convergence Services) koje pomažu u rješavanju poslovnih i globalnih problema te tako stvaraju nove izvore vrijednosti, a sada predstavljeni Data Utilization platformski servisi čine njihovu jezgru.


Tokyo, January 12, 2012

Fujitsu - predstavljen ARROWS Tab Wi-Fi Tablet

Fujitsu je objavio ARROWS Tab Wi-Fi, novo tablet računalo iz ARROWS serije tablet računala i pametnih telefona. Novo računalo je opremljeno senzorom za otisak prsta, otporno je na vodu, pa se može koristiti u prostorijama kao što su kuhinje i kupaonice, ili na otvorenom. Tablet je opremljen sa Wi-Fi načinom prijenosa podataka, sadrži dual-core procesor, te ekran osjetljiv na dodir tzv. „Saku-Saku Touchpanel“. Tablet je lagani i tanki, ima ekran od 10,1 inča i Dolby®Mobile v3 zvučnika.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


IRVINE, CA, JANUARY 3, 2012

Kofax - izašlo Enterprise izdanje DotImagea

Kofax je objavio Kofax DotImage Enterprise Edition, softver koji omogućava portalne aplikacije zasnovane na Internet preglednicima koje pokrivaju skeniranje dokumenata, njihov pregled, dodavanje bilježaka i njihovu obradu, a sve se potpuno uklapa u Kofaxovu korporacijsku platformu za prihvat podataka.

DotImage Enterprise Edition omogućava korisnicima da prošire korporacijska rješenja za prihvat podataka van granica tvrtke te da u njih uključe poslovne aplikacije do kojih se može doći preko Weba, sve do točke gdje nastaju informacije. Zbog toga DotImage smanjuje vrijeme koje se gubi u procesu i poboljšava odziv organizacije na potrebe njenih sastavnih dijelova. Osiguranje zajedničke arhitekture za cijelu organizaciju, Kofax omogućuje svojim korisnicima da još više smanje troškove rada, ubrzaju vrijeme obrade, povećaju kvalitetu informacija, poboljšaju uslugu svojim klijentima, steknu prednost pred konkurencijom i poboljšaju poštivanje propisa o zaštiti informacija.

Uzmimo za primjer obradu molbe za hipotekarni kredit, većina davatelja zajma sada potencijalnim korisnicima zajma omogućava da molbu podnesu on-line, no taj proces obično nije osposobljen i za prihvat podataka. Podnositelji zahtjeva obično moraju dostaviti papirnate kopije raznih dokumenata kojima dokazuju svoj identitet, ukupni prihod i ostale informacije potrebne za obradu molbe i odobrenje kredita. Ako se portalske aplikacije davatelja zajma osposobe za prihvat dokumenata, podnositelji zahtjeva mogu sami skenirati te papirnate dokumente i sve informacije predati u elektroničkom obliku, čime se iz procesa eliminiraju papiri. To će ubrzati proces obrade molbe i pružiti bolja usluga podnositelju.


IRVINE, CA, JANUARY 10, 2012

Kofax - sve više korisnika i primjera uporabe rješenja za automatizaciju procesa nabavke, MarkView for Accounts Payable

Kofax je objavio da broj korisnika paketa rješenja za automatizaciju knjigovodstvenog procesa nabavke, MarkView for Accounts Payable i dalje brzo raste.

Nekoliko nedavnih primjera koji pokazuju za što se sve koristi MarkView for Accounts payable:

·   Jedan od odjela američke vlade uvodi MarkView for Accounts Payable, Kofax Capture, Kofax Transformation Modules i Kofax e-Transactions kako bi automatizirao obradu oko 500.000 faktura i ostalih ulaznih financijskih dokumenata godišnje. Kofaxovo rješenje će korisniku omogućiti konsolidaciju obrade faktura koja se odvijala u 20 udaljenih ureda u jednom zajedničkom uslužnom centru.

·   Vodeći korisnik iz bio-farmaceutskog sektora uvodi MarkView for Accounts Payable kako bi automatizirao obradu 100.000 i ostalih ulaznih dokumenata godišnje. Kofaxovo rješenje će zamijeniti dosadašnje Saperion rješenje i omogućiti da se podaci iz fraktura preusmjere u Oracle EBS aplikaciju, kako bi djelatnici imali lakši pristup do tih informacija.

·   Vodeći isporučitelj proizvoda iz sektora zdravstvenog osiguranja u SAD uvodi MarkView for Accounts Payable, Kofax Capture, Kofax Transformation Modules i Kofax e-Transactions da bi automatizirao obradu oko 250.000 faktura i ostalih dokumenata godišnje. Korisnik će pomoću novog rješenja osigurati prihvat podataka, njihovu klasifikaciju te vađenje njihovih sadržaja, te tako ubrzati obradu podataka koji će se na kraju preusmjeriti u Oracle ERP aplikaciju.

MarkView for Accounts Payable je kompletno rješenje za prihvat podataka i automatizaciju obrade informacija potrebnih za salda konti dobavljača. Rješenje automatizira prijem i prihvat papirnatih i elektroničkih faktura, vrši vađenje i usavršavanje podataka i upravlja tijekom posla za usmjeravanje transakcija kroz postupke za baratanje izuzecima i odobrenje isplata, čime se značajno skraćuje ciklus obrade i smanjuju troškovi.


19.12.11 – 08.01.12


»      Infrastrukturna rješenja


Thu, January 5th, 2012

"Storage newsletter" - analiza trendova pohrane za godinu 2012

Elektronička publikacija Storage newsletter je objavila članak s analizom trendova u sektoru pohrane podataka za godinu 2012. Ovdje donosimo sažetak članka.

Utjecaj rasta cijena čvrstih diskova - prvi kvartal godine 2012 će biti dramatičan

Količina podataka nastavlja rasti - sve prognoze vezane za pohranu podataka već više godina počinju tom konstatacijom. Međutim, ono što je novo je to da su troškovi da se podaci pohrane, t.j. cijene diskova, već pred nekoliko mjeseci počeli rasti, a taj trend će se nastaviti i početkom ove godine. Pošto svi podsustavi za pohranu podataka sadrže jedinice čvrstih diskova, proizvođači nemaju drugog izbora nego da podignu cijene svojih konfiguracija. Potanje je koliko će to trajati. Čini se da se nakon poplava situacija u Tajlandu popravila, no ne zna se kada će proizvođači diskova opet smanjiti svoje cijene. Vjerojatno ne prije lipnja 2012. 2012. Ovo je po prvi puta da vlada takav trend u sektoru pohrane, cijena po gigabajtu raste, što će utjecati na sve, od kućnih do korporacijskih korisnika. Potrebe za većim kapacitetima neće nestati, no većina će ih vjerojatno počekati da cijene počnu padati prije nego se upuste u investicije.

Uspjeh tehnologija koje smanjuju količinu pohranjenih podataka

Da bi kompenzirali situaciju, korisnici će prerazmotriti one podatke koje koriste rijetko ili nikada, kao i sve tehnologije koje će im omogućiti da pohrane manje količine i da tako kupe manje diskova:

·   Smanjenje količine podatak data (kompresija i de-duplikacija)

·   Mršavo snabdijevanje (thin provisioning)

·   Automatsko razvrstavanje po razinama važnosti (tiering)

·   Novi načini zaštite podataka (RAIN - Redundant Array of Independent Nodes - redundantni niz nezavisnih čvorova)

·   Softveri za bolje upravljanje cijelom konfiguracijom, kao što je SRM

SSD će imati korist od nestašice HDD-ova

Za SSD (Solid State Drive - poluvodički diskovi) će i dalje vrijediti da je cijena po gigabajtu kapaciteta veće nego cijena/Gb za HDD (Hard Disc Drive - jedinica čvrstih diskova). No taj jaz se sužuje, pa će neki korisnici pristati da plate više (ne toliko više kao što bi to trebali platiti pred neko vrijeme), jer poluvodički diskovi imaju tri glavne prednosti - vrijeme pristupa, brzinu prijenosa i manju potrošnju električne energije.

SSD jedinice će se sve više i više koristiti za keširanje, u više-razinskim konfiguracijama s HDD-ovima, a nakon toga i za kompletnu pohranu, dok će HDD-ovi služiti samo za sigurnosne kopije.

Pohrana u oblaku

Oblaci, 'veliki podaci' (big data) i virtualizacija su pojmovi koji dominiraju u izlaganjima svih proizvođača. Taj trend se neće mijenjati tijekom godine. Razviti će se pohrana u privatnim, javnim ili hibridnim oblacima, koja bi trebala riješiti dva najveća problema: propusnu moć i zaštitu. Razmislite o tome da neki ponuđači nude fizički transport vaših diskova da se napravi prva kompletna sigurnosna kopija. To je dokaz da su hibridni oblaci, s lokalnom pohranom radne kopije podataka i sigurnosnim kopijama u oblaku pametno rješenje.

Big Data (veliki podaci)

Dolaze novi alati za analizu koji bi trebali unijeti reda u kaos petabajta strukturiranih i nestrukturiranih podataka.

Virtualizacija

Virtualizacija servera i pohrane je nezaustavljiv proces, pa će to i dalje predstavljati veliko tržište za sve proizvođače.

NAS (pohrana preko mreže)

Količina NAS (Network Attached Storage - pohrana preko mreže) uređaja nastavlja s brzim rastom na svim razinama, od kućanstava do velikih korporacija. Danas i srednje veliki uređaji imaju funkcije koje su do nedavno imali tek najskuplji korporacijski sustavi, skalabilni su i mogu se skupljati u klastere. Na ovom polju im se očekuje sjajna budućnost na tržištu opreme za nadzor. Još jedan trend kojeg treba pratiti je mogućnost da se do NAS sustava može doći i preko pametnih telefona i tablet računala, putem aplikacija koje rade pod iOS-om i Androidom.

Spajanje

U godini 2012 će početi bitka između 10Gb E (Etherneta) i 16Gb FC (Fibre Chanel - optički kanali), no cijena 10GbE priključaka brzo pada jer je potražnja puno veća. Proizvođači diskova napuštaju FC, jer se sada za korporacijske diskove koncentriraju na SAS (Serial Attached SCSI) sustave. 12Gb SAS je standardiziran i očekuje se da će se tijekom godine 2012 pojaviti prvi SSD uređaji s tim sučeljem.

USB 3.0

Intel će se vjerojatno pozabaviti USB 3.0 sučeljem ove godine. Novo sučelje se je već pokazalo uspješnim, no pravi procvat se očekuje kada bude integrirano u sva osobna računala.

Thunderbolt

Novo Intel/Apple sučelje je san za aplikacije kojima su potrebne veće brzine prijenosa, kao što je video. Apple je jedini proizvođač koji ga je primijenio na svojim računalima, pa je ponuda uređaja za vanjsku pohranu s Thunderbolt sučeljem ograničena i skupa. Ako se Intel odluči ugraditi ga na svoje procesore, može doći do eksplozije, no njegova visoka cijena neće ugroziti USB 3.0. nema nikakvih šansi da će se FireWire moći takmičiti s Thunderboltom i USB 3.0.

HPC (High Performance Computing)

Javlja se mnogo inovacija u HPC (High Performance Computing - računalstvo visokih performansi, tj. super-računala) arhitekturi - sve više proizvođača se počelo zanimati za ovo rastuće tržište ogromnih konfiguracija, u kojima nisu potrebni samo brzi procesori, nego i kapaciteti za pohranu petabajta podataka.

Zaštita korporacijskih podataka na prijenosnim računalima

Većina zaposlenika danas koristi notebook računala kada su na putu ili kod kuće, a na njima se često nađu kritični podaci za kompaniju. Pojavljuje se sve više rješenja koja će ih automatski zaštititi i osigurati kroz oblak. Isto vrijedi i za sve veći broj pametnih telefona i tableta.


Fujitsu - PalmSecure LOGONDIRECTOR s PalmSecure mišem

Sigurni logički pristup i jedinstveno rješenje za sve prijave pomoću Fujitsuove tehnologije za biometrijsku identifikaciju na osnovu uzorka vena u dlanu.

Fujitsuov PalmSecure biometrijski miš za autentifikaciju i softver PalmSecure Logon Director daju najbolje rješenje za sigurnost i zaštitu kod prijavljivanja na sustav, upravljanje pravima za pristup i zaštitu podataka.

PalmSecure LOGONDIRECTOR Client Edition - glavne mogućnosti:

·   Logiranje pomoću biometrije žila u dlanu

·   Administracijska konzola

·   Kompatibilno s Microsoft Active Directory i SQL bazom podataka

·   Brzo i lako uključivanje

·   Ne-nametljiva autentifikacija

·   Kriptirani repozitorij za pohranu predložaka

·   Izvještavanje i praćenje po HIPPA normi

·   Kompatibilno s operacijskim sustavom Windows

·   Mogućnost registriranja događaja na korporacijskom nivou

·   Windows 2000 i 2003 Server

·   Spajanje na sve s jednom jedinom prijavom

PalmSecure LOGONDIRECTOR se potpuno uklapa u Single Sign-on softver, te dodaje još jedan nivo zaštite pristupa datotekama.

PalmSecure LOGONDIRECTOR Client Edition nudi dva načina rada, samostalni i korporacijski. Samostalni je idealan za manje i srednje tvrtke kojima je potrebna sigurna i brza zaštita informacija i točna identifikacija svih djelatnika. Korporacijsko (enterprise) izdanje je predviđeno za uvođenje u velikim kompanijama, kojima je potrebna centralizirana administracija i kontrola.

Podaci o korisnicima se pohranjuju uz pomoć Microsoft Active Directory ili SQL baze podataka. PalmSecure LOGONDIRECTOR omogućava i integriranu registraciju događaja na korporacijskoj razini, što je potrebno za usklađenost s propisima kao što su HIPAA, Sarbanes-Oxley i Gramm-Leech Bliley.

PalmSecure™ miš - glavne mogućnosti:

·   Autentifikacija pomoću biometrije žila u dlanu

·   Zaštita od krivotvorenja pomoću provjere "životnosti"

·   Očite higijenske prednosti

·   Standardni USB spoj

·   Potpora za postojeće Windows infrastrukture

·   Stopa lažnih odbacivanje od svega 0,01%

·   Stopa lažnih prihvaćanja manja od 0,00008%

Uređaj za biometrijsku autentifikaciju Fujitsu PalmSecure Mouse je vrlo pouzdan, ne-invazivan i lako se koristi. Lako se uklapa u postojeće okoliše za zaštitu log-ona i upravljanja dozvolama za pristup. Skener u PalmSecure mišu detektira uzorak vena u dlanu i na osnovu toga generira jedinstvenu šablonu koja se koristi za kasnije provjere identiteta. U kombinaciji s PalmSecure Logon Directorom, korisnici dobivaju sigurni sustav za pristup svim resursima na osnovu jedne jedine prijave.

Kako to radi

Jednostavno postavite svoj dlan oko 5 cm iznad skenera na PalmSecure mišu, a u roku jedne sekunde uređaj će snimiti skoro-infracrvenu sliku jedinstvenog uzorka vena u vašem dlanu. Fujitsuov napredni algoritam tu sliku pretvara u digitaliziranu biometrijsku šablonu, koju uspoređuje s bazom podataka u koju su spremljene ranije snimljene šablone svih ovlaštenih korisnika. Algoritam će odlučiti da li usporedba snimljene i spremljenih šablona potvrđuje identitet ovlaštene osobe.

PalmSecure - specifikacije

Vanjske dimenzije

620 (Š) x 118 (D) x 385 (V) mm

Težina

0,70 kg

Sučelje

USB 2.0

Električno napajanje

5 V, 500 mA istosmjerno (napajanje preko USB priključka)

Udaljenost fotografiranja

5 cm od površine senzora

Radna temperatura

5 - 35 oC

Ambijentalno svjetlo

Prirodno svjetlo / fluorescentno svjetlo ispod 2000 Luxa.
Žareće / halogeno svjetlo ispod 500 Luxa.

Potpora za operacijski sustav

Windows

Potpora za hardver

procesor Pentium4 2GHz ili jači, memorija 256 MB ili veća

»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


Sunnyvale, CA, December 21, 2011

Fujitsu - skeneri ScanSnap S1500 & S1500M se isporučuju s novim verzijama Adobe® Acrobat® softvera

Acrobat X Standard for Windows i Acrobat 9 Pro for Mac korisnicima donose novi softver za pretvaranje informacija sadržanih na papiru u digitalne PDF datoteke

Fujitsu je objavio da se skeneri ScanSnap S1500 i S1500M isporučuju s novim verzijama Adobe® Acrobat® softvera. ScanSnap S1500 for Windows uključuje Acrobat X Standard a ScanSnap S1500M se isporučuje u paketu s Adobe Acrobat 9 Pro for Mac®.

Acrobat softver koji se isporučuje sa ScanSnap skenerima korisnicima donosi učinkovit način preuzimanja dokumenata na papiru te mogućnosti za njihovo zajedničko korištenje u elektroničkom obliku.


»      Razno


London, 5th January 2012

Fujitsu - nova tehnologija za prodaju željezničkih karata

Terminali za prodaju željezničkih karata ispunili očekivanja kupaca

Fujitsu je objavio da je sklopio partnerski ugovor s tvrtkom Höft & Wessel, vodećim isporučiteljom rješenja za prodaju voznih karata, parkiranje i aplikacija za mobilne uređaje. Ugovor je sklopljen u okviru Fujitsuove strategije proširenja ponude za željeznički sektor, kao pripremu iduće generacije uređaja za prodaju karata (TVM - Ticketing Vending Machines) kroz razne prodajne kanale, namijenjene tvrtkama koje se brinu za promet vlakova. (TOC - Train Operator Companies). Fujitsu ima veliko iskustvo sa željezničkim sektorom i Ujedinjenom Kraljevstvu, a Höft & Wessel imaju reputaciju kao europski proizvođači TVM uređaja.

Fujitsu i Höft & Wessel će proizvesti kioske za prodaju karata i za izdavanje unaprijed uplaćenih karata prije ulaska na peron željezničke stanice. Putnici sve češće kupuju vozne karte preko Interneta i na slične načine, a ovaj kiosk će im izdati te karte prije ulaska u vlak.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018