nv-1205

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2012. – svibanj


u ovom broj:u

 21.05.12 – 27.05.12

»    Infrastrukturna rješenja

-     NetApp - dobri rezultati za četvrti kvartal financijske godine 2012

-     Check Point R75.40 i unificirani operacijski sustav GaiA postigli industrijski certifikat od IPv6 Foruma

-     Check Point - istraživanje pokazalo da je više od polovine prijavljenih ciljanih napada bilo motivirano financijskim prijevarama

»    Upravljanje životnim ciklusom informacija

-     Kofax - grana oružanih snaga SAD odabrala Kofax za rješenje za prihvat podataka

14.05.12 – 20.05.12

»    Infrastrukturna rješenja

-     NetApp - proširena potpora za SAP Co-Innovation Labs Network, uključivši i novi SAP HANA Center of Excellence Switzerland

-     Fujitsu - ETERNUS DX za automatiziranu pohranu na više razina

-     Fujitsu - proširenja za CELSIUS liniju korporacijskih PC radnih stanica

-     Fujitsu - tehnologija za brze tanke klijente za 10 puta brži odziv

-     Symantec - male i srednje organizacije uvode virtualizaciju, oblake i mobilnost i sve su spremnije za bolju zaštitu od katastrofa

-     VMware - VMware vFabric™ Suite 5.1, platforma za cloud aplikacije

-     VMware - cloud infrastruktura provjerena za rad sa SAP-ovim bazama podataka

»    Upravljanje životnim ciklusom informacija

-     Autonomy - Tampa Bay Times koristi Autonomy za pokretanje on-line prisutnost

-     Kofax - vodeća brodarska kompanija za kruzere odabrala Kofax za automatizaciju rješenja za salda konti dobavljača

»    Razno

-     Fujitsu - nova generacija PRIMERGY servera oborila svjetski rekord u učinkovitom korištenju energije

-     Microsoft - računalstvo u oblaku donosi bolju sigurnost i zaštitu za male i srednje poslovne korisnike

07.05.12 – 13.05.12

»    Infrastrukturna rješenja

-     Fujitsu - proširenja za PRIMEQUEST Server čine x86 industrijski standard dostupan za poslovno-kritične obrade u data centrima

-     Citrix - inovacije za virtualizaciju desktopova smanjuju troškove i ubrzavaju prijelaz na virtualne desktopove

-     Symantec - integrirani uređaji za sigurnosne kopije i de-duplikaciju podataka moderniziraju zaštitu podataka

-     VMware - VMware View™, vodeći proizvod za virtualizaciju desktopova za manje i srednje poslovne korisnike

»    Upravljanje životnim ciklusom informacija

-     Kofax - upravljanje informacijama za pružatelje financijskih usluga

-     SAP - alat za modeliranje procesa za široki krug korisnika

»    Razno

-     Fujitsu - ljetna kolekcija osobnih računala iz FMV serije

-     Fujitsu - novi "My Cloud" koncept za osobna računala

-     Microsoft Hrvatska - više od 600 studenata i profesora povezano u oblaku

-     Microsoft Hrvatska - finale domaćeg natjecanja Imagine Cup

30.04.12 – 06.05.12

»    Infrastrukturna rješenja

-     VMware - VMware View™ i rješenja za krajnje korisnike, za post-PC eru

-     Check Point - ZoneAlarm® antivirus + Firewall 2013

»    Razno

-     NetApp - svrstan u Gartnerov čarobni kvadrant vodećih

-     Fujitsu - najmanji i najtanji senzor za identifikaciju pomoću vena u dlanu, za Tablet uređaje


21.05.12 – 27.05.12


»      Infrastrukturna rješenja


Sunnyvale, Calif.— May 23, 2012

NetApp - dobri rezultati za četvrti kvartal financijske godine 2012

Godišnji prihodi 6,23 milijardi $, 22 % više nego prošle godine

NetApp je objavio poslovne rezultate za četvrti kvartal i za cijelu financijsku godinu 2012, koja je završila 27.04.2012.

Prihodi u četvrtom kvartalu su bili 1,70 milijardi USD (porast od 19 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine). Prihodi za cijelu financijsku godinu 2012 su bili 6,23 milijardi USD (porast od 22 % u odnosu na godinu 2011). Izgledi za prvi kvartal financijske godine 2013 su prihod od 1,40 do 1,50 milijardi USD (porast otprilike 3 %)

Poslovna i ostala postignuća

Tijekom četvrtog kvartala završene godine, NetApp i Cisco su iskoristili uspjeh FlexPod® arhitekture i objavili nove arhitekture koje će korisnicima omogućiti brži prijelaz na rad u oblacima. Korisnici širom svijeta su nastavili koristiti NetAppove tehnologije za učinkovitiju pohranu. Grupacija SOFTBANK je iskoristila NetAppovu tehnologiju da pomogne proces oporavka Japana nakon zemljotresa i tsunamija godine 2011. Grupacija je postradalim organizacijama nudila svoje cloud usluge bilo besplatno, bilo pod vrlo povoljnim uvjetima, a za svojih 14.000 zaposlenika koji su ostali bez svojih uobičajenih uredskih prostorija je pomoću virtualnih desktopova osigurala zamjenske lokacije u roku od svega nekoliko tjedana, umjesto godine dana, što se predviđalo u prvim planovima za oporavak. Proširena je i NetApp platforma E serije, pomoću koje korisnici mogu pokrenuti 'big data' okoliše.

U proteklom razdoblju je NetApp osvojio više nagrada i ostvareni su planirani ključni koraci u mnogim planovima i projektima. 


Redwood City, CA — Thu, 24 May 2012

Check Point R75.40 i unificirani operacijski sustav GaiA postigli industrijski certifikat od IPv6 Foruma

Check Point® Software Technologies je objavio da je najnovije izdanje softvera R75.40 i unificirani operacijski sustav, Check Point GAiA™, koji je ispitan u laboratoriju UNH Interoperability Laboratory, od organizacije IPv6 Forum primilo logo "IPv6 Ready". IPv6 Forum je konzorcij svjetskih razmjera kojem je cilj organizacijama pružati tehničke smjernice za sigurno uvođenje IPv6. Check Point R75.40 dodaje ekstenzivni portfelj certificiranih Check Point proizvoda za korisnike kojima treba najviši stupanje sigurnosne certifikacije.

Organizacije danas za mrežne adrese i povezivanje koriste Internet protokol verzije 4 (IPv4). Međutim, pošto je broj neraspodijeljenih IPv4 adresa skoro iscrpljen, mnoge korporacije i globalni pružatelji usluga smatraju da trebaju priječi na IPv6 i usvojiti i rješenja za sigurnost na mreži koja mogu zaštititi i IPv6 i IPv4 sadržaje.

Postignuvši (zlatni) logo za Fazu Dva, IPv6 Forum pokazuje da Check Point R75.40 i GAiA sadrži sve obvezne IPv6 osnovne protokole te da može raditi u sprezi i s IPv6 i s IPv4 sustavima. Osim toga, IPv6 Ready certifikacija demonstrira da Check Point R75.40 i GAiA zadovoljavaju sve tehničke zahtjeve koje je objavilo povjerenstvo za IPv6 Logo.

Check Point R75.40, GAiA i novi sigurnosni uređaji su projektirani za lagani rad u sprezi s ovom novom verzijom Internet protokola, tako da korisnici mogu glatko prijeći na IPv6.


Redwood City, CA — Tue, 22 May 2012

Check Point - istraživanje pokazalo da je više od polovine prijavljenih ciljanih napada bilo motivirano financijskim prijevarama

Napadi uskraćivanja usluge (Denial of Service) i botneti su sve veći rizik za organizacije, a uspješni napadi koštaju poslovne organizacije više od 100.000 $ po incidentu

Check Point® Software Technologies je objavio rezultate novog istraživanja koje je pokazalo da je 65 % organizacija koje su pretrpjele ciljane napade ustanovilo da je motivacija napadača bila financijska prevara. Napadi su izazivali prekide u poslovanju i gubitak osjetljivih informacija, među ostalim intelektualnog vlasništva i poslovnih tajni. Izvještaj pod nazivom "Utjecaj cyber kriminala na poslovne organizacije" je također pokazao da tvrtke u prosjeku prijavljuju 66 novih pokušaja sigurnosnih napada tjedno, a uspješni napadi koštaju žrtve od 100.000 do 300.000 $. Najopasnija prijetnja su napadi uskraćivanja usluge (DoS - Denial of Service).

Cyber-kriminalci danas sve više koriste zloćudni softver, 'botove' i ostale oblike sofisticiranih napada na organizacije, a to čine iz raznih razloga - od pokušaja stjecanja financijske koristi i ometanja poslovnih operacija, do krađe podataka ili napada iz političkih razloga. Bez obzira na motive, svakodnevno se kreiraju novi primjerci zloćudnog softvera, a ciljevi su im često višestruke lokacije i organizacije, čime se povećava vjerojatnost da će napad postići neko početni uspjeh i mogućnost da se prijetnja proširi kroz cijelu organizaciju.

Cyber-kriminalci nisu više izolirani amateri. Danas pripadaju dobro strukturiranim organizacijama, koje često upošljavaju vrlo vješte hakere. Mnogi uspijevaju doći do velikih iznosa novca. Cyber-kriminal je postao posao. Alati za hakere se danas mogu dobiti po cijeni od svega 500 $, što daje uvid u to koliko je problem postao velik i koliko je važno primijeniti mjere zaštite.

Ključni zaključci iz izvještaja:

·   Primarni motiv ciljanih napada su financijske prijevare (65 %) pokušaji ometanja poslovnih aktivnosti žrtve (45 %) i krađa podataka o kupcima (45 %). Otprilike 5 % napada je politički motivirano.

·   Cyber-kriminal se javlja u raznim oblicima - najčešći način napada je bilo ubacivanje zloćudnog SQL koda

·   Ciljani napadi u prosjeku koštaju žrtve 214.000 USD.

·   Najčešći vektor za napade su mobilni uređaji kao što su pametni telefoni i tablet PC računala, zatim društvene mreže, te USB stickovi.

·   Većina ispitanika je za zaštitu uvela razna rješenja za Firewalle i sprječavanje upada (Intrusion Prevention), međutim manje od polovice ih primjenjuje napredne mogućnosti kao što su zaštita protiv botnetova i APT-ova.

·   Svega 64 % tvrtki ima uvedene programe stalne izobrazbe osoblja s ciljem povećanja svijesti o potrebi i načinima zaštite.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


IRVINE, CA, MAY 22, 2012

Kofax - grana oružanih snaga SAD odabrala Kofax za rješenje za prihvat podataka

Softver automatizira obradu 1 milijuna dokumenata godišnje

Kofax je objavio da jedna od grana oružanih snaga SAD odabrala Kofax za rješenje za prihvat podataka.

Korisnik će primijeniti Kofax Capture, Kofax Transformation Modules, Kofax VRS Elite i Kofax Monitor pomoću kojih će automatizirati prihvat i obradu 1 milijuna obrazaca sa zdravstveni, podacima o osoblju, medicinskih i laboratorijskih izvještaja, EKG nalaza te ostalih medicinskih dokumenata koje godišnje prima. Kofaxovo rješenje će korisniku omogućiti usmjeravanje tako prikupljenih slika  dokumenata i podataka u Microsoft SharePoint aplikaciju, kako bi djelatnici imali lak pristup do njih.

Kofax Capture osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax VirtualReScan (VRS) Elite je softver za poboljšanje i usavršavanje slika. Kofax VRS Elite smanjuje vrijeme potrebno za ručnu pripremu dokumenata i povećava kvalitetu skeniranih slika, a kvaliteta skeniranih slika bitno utječe na sve daljnje obrade.

Kofax Monitor osigurava praćenje rada i podešavanje performansi u stvarnom vremenu, da bi se osigurao pravilan rad sustava Kofax Capture, te sustava za inteligentno prepoznavanje i komuniciranje. Prati rad svih komponenti sustava, uključivo i skenere.


14.05.12 – 20.05.12


»      Infrastrukturna rješenja


SUNNYVALE, Calif.—May 15, 2012

NetApp - proširena potpora za SAP Co-Innovation Labs Network, uključivši i novi SAP HANA Center of Excellence Switzerland

NetApp i SAP surađuju kako bi korisnici imali korist od integriranih rješenja iz globalne mreže SAP® Co-Innovation Laboratorija. Kao jedan od suosnivača prvog SAP Co-Innovation laboratorija u Palo Altu, Kalifornija, NetApp pruža i ekspertizu za rješenja i globalnu platformu za sve SAP Co-Innovation laboratorije na više lokacija kao na primjer u Bangaloreu, Indija i Tokiju, Japan. NetApp je objavio da je povećao investicije za potporu SAP Co-Innovation Labs mreže, uključivši i novi SAP HANA® Center of Excellence Switzerland u Cirihu.

Suradnja NetAppa i SAP-a u SAP Co-Innovation laboratorijima je rezultirala u više inovacija, kao što su FlexPod, računanje u memoriji (uključivši SAP HANA), te sustavi za oporavak nakon katastrofa kao što je onaj u Tokiju i Osaki u Japanu.


Munich, May 16, 2012

Fujitsu - ETERNUS DX za automatiziranu pohranu na više razina

Fujitsu je objavio najnoviji ETERNUS SF softver a upravljanje za Fujitsu ETERNUS DX sustave za pohranu na disku. Time se dobiva automatizirana pohrana na više razina (AST - Automated Storage Tiering) korporacijske klase. S ETERNUS SF V15, ova tehnologija za pohranu je konzistentna i dostupna za cijelu ETERNUS DX obitelj, koja sada sadrži i početne i srednje velike sustave.

AST omogućava poslovnim korisnicima da bolje upravljaju stalno rastućim količinama podataka i efikasnije iskoriste resurse za pohranu. To radi tako da podatke pohranjuje na različitim razinama za pohranu (na raznim tipovima diskova), ovisno o specifikacijama koje je zadao administrator, kao što su performanse pri pohrani, zahtjevi za kapacitetima i troškovi pohrane. AST također smanjuje i vrijeme rada administratora te poboljšava performanse aplikacija poput onih koje rade s bazama podataka, Exchangeom ili VMwareom.


Tokyo, May 16, 2012

Fujitsu - proširenja za CELSIUS liniju korporacijskih PC radnih stanica

Novi CELSIUS M720 model srednje veličine nudi široku potporu za velike i srednje CAD/CAE sustave i analitičke aplikacije

Fujitsu je objavio proširenja za svoju seriju korporacijskih desktop PC radnih stanica CELSIUS. Osnovne karakteristike, kao što su procesor i memorija su proširene u svih 29 modela razvrstanih u četiri serije, a uskoro izlaze i novi modeli.

Novi model CELSIUS M720 je namijenjen za aplikacije koje rade s vrlo velikim količinama podataka, kao što su analize i simulacije.

CELSIUS R920 je 2WAY PC radna stanica visokih performansi. Jedinica se može opremiti s do dva NVIDIA® Tesla™ C2075 grafička procesora za velike CAD/CAE aplikacije, a prikladna je i za HPC (High Performance Computing) aplikacije, kao što su toplinske i strukturalne analize.

CELSIUS M720 je PC radna stanice srednje snage. Može koristiti procesor s 8 jezgara i 16 obradnih niti koji se obično koristi na najjačim CELSIUS R920 modelima. CELSIUS M720 je prikladan za širok raspon aplikacija, od pred/naknadnih obrada za PC klaster do CAD servisa.

CELSIUS W520 je višenamjenska PC radna stanica za široki raspon aplikacija, od CAD/CAE-a do općenitih uredskih poslova.

CELSIUS J520 se odlikuje kućištem za NVIDIA's Quadro® 2000, s grafičkom karticom izvrsnih 3D performansi, što ga čini računalom prikladnim za zahtjevne uredske poslove.


Kawasaki, Japan, May 15, 2012

Fujitsu - tehnologija za brze tanke klijente za 10 puta brži odziv

Moguće glatko gledanje videa i grafike; efikasni rad u oblacima

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvio tehnologiju za brze tanke klijente koja će osigurati i do deset puta brže vrijeme odziva, čak i u okolišima mreža slabe kvalitete.

U okolišima oblaka i virtualnih desktopova, kada klijentski terminali pristupaju virtualnim desktop okolišima za video ili grafički zahtjevne aplikacije, odziv sustava je često slab, pa je teško koristiti takve aplikacija. Naročito kada se terminal koji koristi virtualni desktop nalazi u nekoj drugoj zemlji ili koristi mobilne postavke, tromost u prijenosu podataka i gubici podataka (gubitak paketa) još više otežavaju te probleme i otežavaju globalnim tvrtkama uporabu aplikacija zasnovanih na oblacima.

Fujitsu Laboratories je razvio tehnologiju za brze tanke klijente koja vrijeme odziva reže i za do 90 %, čak i u uvjetima mreža niske kvalitete. Za tvrtke s globalnim operacijama, ova tehnologija znači da će njihovi korisnici moći učinkovito koristiti aplikacije na virtualnom desktopu, u istoj zemlji ili inozemstvu.

"Desktop as a service" (DaaS) je na oblaku zasnovani servis koji virtualizira desktop okoliše za osobna računala, te ih čini dostupnim s udaljenih 'tankih' klijentskih uređaja. Pošto se sve više koriste i pametni telefoni i tablet računala, sve je veća potreba da se koriste virtualni desktop servisi preko raznolikih mobilnih okoliša.

Neke od karakteristika ove nove tehnologije su.

1. Smanjena količina vizualnih podataka - u okolišu virtualnog desktopa, kvaliteta slika i brzina obnavljanja okvira se podešavaju kada rade s nekom aplikacijom, i prilagode se raspoloživom propusnošću prijenosnog pojasa, prije nego se pošalju na klijentski uređaj. Tom tehnologijom za smanjenje rezolucije slika se postiže da količina podataka koji se  prenosi bude u skladu s propusnosti sustava. U usporedbi s ranijim tehnologijama, odziv sustava može biti i do deset puta brži.

2. Kompenzacija za tromost (latentnost) mreže - da bi se održala razina odziva čak i u mrežama velike tromosti i čestog gubljenja paketa, što je čest slučaj u međunarodnim mrežama i mobilnim mrežama, Fujitsu Laboratories je razvio novi protokol, koji omogućava da se vizualni podaci šalju brzinom i do šest puta većom nego kod uobičajenih protokola.

3. GPU virtualizacija - kada se u okolišu virtualnih desktopova radi s grafički zahtjevnim aplikacijama, GPU (jedinica grafičkog procesora) koja ubrzava iscrtavanje grafičkih elemenata kao što su 3D-CAD, se simultano koristi zajedno s aplikacijama koje rade na višestrukim virtualnim mašinama (Windows itd.), čime se poboljšava odziv. Na testu provedenom u Fujitsu Laboratories, jedan GPU mogu zajednički koristiti četiri virtualne mašine.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – May 14, 2012

Symantec - male i srednje organizacije uvode virtualizaciju, oblake i mobilnost i sve su spremnije za bolju zaštitu od katastrofa

Symantec je objavio rezultate svog istraživanja o tome koliko su organizacije spremne za katastrofe, "2012 SMB Disaster Preparedness Survey". Rezultati su pokazali da je za male i srednje organizacije pripremljenost za katastrofe tijesno vezana za uvođenje tehnologija kao što su virtualizacija, cloud computing, i mobilnost. Pokazalo se i to da organizacije trebaju barem jednom kvartalno razmotriti koliko su spremne za katastrofe i iskušati procedure za zaštitu.

Preporuke:

·   Počnite odmah planirati. Učinite to već danas. Ocijenite kako vam u tome mogu pomoći strateške tehnologije kao što su mobilne aplikacije, virtualizacija i cloud computing.

·   Uvedite strateške tehnologije. Usvojite integralno uzimanje sigurnosnih kopija putem oblaka i automatizirano kopiranje s fizičkih na virtualne medije, tako da fizički sustav možete i u slučaju kvara servera rekonstruirati na osnovu podataka kopiranih na virtualni.

·   Zaštitite vaše informacije. Koristite sveobuhvatna rješenja za zaštitu i sigurnosne kopije i zaštitite svoje fizičke, virtualne i mobilne sustave. Možete se odlučiti i da kopije spremate na oblak.

·   Periodički razmatrajte i testirajte planove za slučajeve katastrofa. To treba raditi barem jednom svakog kvartala.

Telefonsko istraživanje je pokrilo 2.053 organizacija širom svijeta. Ispitanici su imali između 5 i 250 zaposlenika.


PALO ALTO, Calif., May 15, 2012

VMware - VMware vFabric™ Suite 5.1, platforma za cloud aplikacije

VMware je objavio VMware vFabric™ Suite 5.1. koji donosi nove mogućnosti koje automatiziraju uvođenje i upravljanje kompleksnih aplikacija na VMware cloud infrastrukturi, te in-memory distribuiranu SQL bazu podataka. VMware vFabric Suite 5.1 osigurava osnove aplikacijske servise koji su potrebni za izgradnju, rad i upravljanje Java Spring aplikacijama na fizičkim strojevima ili u oblaku.


PALO ALTO, Calif. -- May 14, 2012

VMware - cloud infrastruktura provjerena za rad sa SAP-ovim bazama podataka

Testiranje SAP® Sybase® ASE na virtualnim mašinama pokazalo visoke rezultate koji se mogu usporediti s onima na fizičkoj infrastrukturi

VMware je objavio da je SAP® Sybase® Adaptive Server® Enterprise (SAP Sybase ASE) koji je radio na VMware vSphere® postigao rezultate visokih performansi, koji se mogu usporediti s rezultatima koji se postižu na fizičkoj infrastrukturi.

VMware je, u suradnji sa SAP-om, obavio testiranje na širokom rasponu konfiguracija, kako bi se usporedile performanse SAP Sybase ASE koji radi na virtualnim mašinama s onima koji se postižu na fizičkom hardveru. Rezultati su pokazali da performanse postignute a virtualnim mašinama odgovaraju onima na identičnom fizičkom sustavu.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


CAMBRIDGE, England, i SAN FRANCISCO - May 15, 2012

Autonomy - Tampa Bay Times koristi Autonomy za pokretanje on-line prisutnost

Autonomyevo rješenje za optimizaciju prihoda pomaže novinama broj jedan u Floridi da ostvari dinamičko i privlačno iskustvo na mreži

Autonomy je objavio da su vodeće novine u Floridi, Tampa Bay Times, odabrale Autonomyevo rješenje za upravljanje Web sadržajima (WCM - Web Content Management) za svoje web stranice, tampabay.com. Tampa Bay Times koristi Autonomyeve proizvode IDOL (Intelligent Data Operating Layer), TeamSite, LiveSite i Virage MediaBin za postavljanje privlačnih personaliziranih sadržaja na web stranice, uključivši video, slike, društvene medije, sadržaje za mobilne uređaje, istraživanja, i personalizirane kampanje.

Tampa Bay Times su najpopularnije novine u Floridi. Da bi zainteresirale i efikasno informirale svoje čitatelje, novine su pokrenule inicijativu da čitateljima pruže dinamičnije interaktivne sadržaje na svojim Web stranicama. Nakon proučavanja više konkurentskih proizvoda, Tampa Bay Times je odabrao Autonomy zbog jedinstvene tehnologije koja automatski isporučuje relevantne, ciljane sadržaje, a osim toga se lako koristi. Autonomyievi proizvodi IDOL, TeamSite, LiveSite, i Virage MediaBin omogućavaju urednicima da na web stranicama brzo objave sadržaje u najrazličitijim medijskim formatima.


IRVINE, CA, MAY 14, 2012

Kofax - vodeća brodarska kompanija za kruzere odabrala Kofax za automatizaciju rješenja za salda konti dobavljača

Softver obrađuje 1 milijun ulaznih faktura godišnje

Kofax je objavio da je vodeća svjetska brodarska kompanija koja vodi flotu kruzera odabrala Kofax za svoje rješenje za automatizaciju salda kontija dobavljača.

Korisnik uvodi Kofax Capture, Kofax Transformation Modules, Kofax MarkView, MarkView AP Advisor i Kofax SupplierExpress za obradu otprilike 1 milijun ulaznih faktura koje prima godišnje od svojih dobavljača širom svijeta. Kofaxovo rješenje će se pobrinuti za prihvat, klasifikaciju i vađenje informacija iz faktura i rješavanje izuzetaka na fakturama, kupovnim narudžbama i ostalim ulaznim dokumentima na točniji, brži i ekonomičniji način da bi se optimiziralo upravljanje odnosima s dobavljačima i upravljanje gotovinom. Tako prikupljene digitalne informacije se usmjeravaju u Oracle EBS aplikaciju na daljnju obradu i da bi djelatnici imali za lakši pristup do njih.

Kofax Capture osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax MarkView AP Advisor je opcionalni proizvod koji ide uz Kofax MarkView. On rukovoditeljima u stvarnom vremenu pruža uvid u poslovne procese i poslovno obavještajne informacije, a povrh toga ima sposobnost da odmah intervenira da bi se optimiziralo upravljanje gotovinom i razriješilo probleme koji bi mogli utjecati na performanse poslovanja i razinu usluga.

Kofax MarkView AP Advisor je opcionalni proizvod koji ide uz Kofax MarkView. On rukovoditeljima u stvarnom vremenu pruža uvid u poslovne procese i poslovno obavještajne informacije, a povrh toga ima sposobnost da odmah intervenira da bi se optimiziralo upravljanje gotovinom i razriješilo probleme koji bi mogli utjecati na performanse poslovanja i razinu usluga.

Kofax SupplierExpress je portal koji automatizira rutinske interakcija s dobavljačima, uključivši podnošenje ulaznih faktura i upite. Dobavljači imaju mogućnost samoposluživanja, pa su troškovi rada niski, modul se lako prihvaća, a rješenje smanjuje troškove i greške. Kofax SupplierExpress je opcija za Kofax MarkView.


»      Razno


Munich, May 14, 2012

Fujitsu - nova generacija PRIMERGY servera oborila svjetski rekord u učinkovitom korištenju energije

Fujitsu PRIMERGY TX120 S3p mono-socket Tower Server oborio svjetski rekord za energetsku efikasnost ; Fujitsu PRIMERGY RX100 S7p Rack Server i BX920 S3 dual-socket Blade Server proglašeni "najboljima u klasi" prema energetskoj učinkovitosti

Fujitsu je objavio da je najnovija generacija Fujitsu PRIMERGY mono i dual-socket servera vodeća po pitanju učinkovitog korištenja energije. Novi rezultati testova koje je obavila nezavisna organizacija Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC) su potvrdili da je Fujitsu PRIMERGY TX120 S3p mono-socket server nositelj svjetskog rekorda u energetskoj učinkovitosti za servere, s rezultatom od 6.109 ssj_ops/watt prema SPECpower_ssj2008 usporedbenom testu1. Fujitsu PRIMERGY BX920 S3 dual-socket server blade i Fujitsu PRIMERGY RX100 S7p rack server su također proglašeni za "najbolje u svojoj klasi" po pitanju energetske učinkovitosti.


REDMOND, Wash. — May 14, 2012

Microsoft - računalstvo u oblaku donosi bolju sigurnost i zaštitu za male i srednje poslovne korisnike

Istraživanje je pokazalo da cloud servisi štede vrijeme i novac za upravljanje sustavom sigurnosti i zaštite, te poboljšavaju zaštitu protiv cyber prijetnji.

Microsoft je objavio istraživanje koje je pokazalo da male i srednje poslovne organizacije radom u oblacima ostvaruju značajne koristi za sigurnost informatike.

Istraživanje je pokazalo da je 35 % američkih tvrtki poboljšalo sigurnost nakon prelaska u oblak. Njih 32 % kaže da se sada manje brinu zbog prijetnji cyber napada. Mali i srednji američki korisnici također svaki tjedan troše 32 % manje vremena na upravljanje sustavom za zaštitu nego tvrtke koje nisu prešle na oblake. Takve tvrtke će vjerojatno potrošiti i do pet puta manje na upravljanje sigurnošću i zaštitom.


07.05.12 – 13.05.12


»      Infrastrukturna rješenja


Munich, May 10, 2012

Fujitsu - proširenja za PRIMEQUEST Server čine x86 industrijski standard dostupan za poslovno-kritične obrade u data centrima

PRIMEQUEST 1800E2 je pouzdana korporacijska platforma. Skalabilni server s do osam Intel® Xeon® E7 procesora, sadrži jedinstvene Active Reserve sistemske kartice, za brzi i automatski oporavak.

Fujitsu je objavio PRIMEQUEST 1800E2 Server. Veliki poslovni server za Windows/Linux sustave kombinira otvorenost x86 industrijskih standarda s inovativnim mogućnostima za sprječavanje grešaka i samo-oporavak, kao što su Active Reserve sistemske ploče i hardversko particioniranje. Zasnovan na dugogodišnjem Fujitsuovom iskustvu s mainframe i Unix sustavima, novi PRIMEQUEST model omogućava rad i transakcije kao na mainframe sustavu, no uz bitno manje troškove. PRIMEQUEST 1800E2 ima do osam Intel® Xeon® E7-8870 procesora i 80 jezgara. Ima punu potporu za x86 Windows/Linux softverske stackove, VMware i ostale tehnologije za virtualizaciju.

PRIMEQUEST je razvijen imajući na umu korporacijske obrade kritične za uspjeh poslovanja, koji rade s korporacijskim bazama podataka, obrađuju transakcije ili poslovne pakete zasnovane na Javi. Puna kompatibilnost s ostalim industrijski standardnim hardverom i softverom oslobađa korisnika od brige da li će postati vezan za jednog jedinog proizvođača. PRIMEQUEST 1800 E2 omogućava i prijelaz sa starog softvera čija budućnost nije jasna.

PRIMEQUEST 1800E2 server osigurava maksimum dostupnosti, kontinuitet poslovanja i integritet podataka. Koristi hot-plug redundantne komponente i ima mogućnost on-line održavanja, te ima funkcije za samo-oporavak kao što su hardversko particioniranje i Active Reserve sistemske kartice.

Sustav može nastaviti s radom za manje od osam minuta, što je 30 puta brže od standardna četiri sata, koja su definirana u većini ugovora o nivou usluge.


San Francisco, CA 5/9/2012

Citrix - inovacije za virtualizaciju desktopova smanjuju troškove i ubrzavaju prijelaz na virtualne desktopove

Novi mogućnosti XenDesktop, VDI-in-a-Box i AppDNA pokreću prihvaćanje

Citrix je objavio niz inovacija koje će organizacijama pomoći da lakše i brže prijeđu s Windows desktopova i aplikacija na cloud servise kojima se može centralno upravljati, a mogu se primijeniti na bilo kojem uređaju, na bilo kojoj lokaciji. Nova izdanja Citrixovih proizvoda za virtualizaciju desktopova i novi Citrix HDX Ready SoC-based endpoint uređaji od ključnih partnera pomažu da se olakša tranzicija na virtualne desktopove.

·   Remote PC Option in XenDesktop FlexCast – ova opcija je dio FlexCast® tehnologije za Citrix XenDesktop® liniju proizvoda. Pomoću RemotePC, korisnici XenDesktopa mogu svoja postojeća uredska PCs računala pretvoriti u distribuirane VDI čvorove bez da se u data centru instaliraju dodatni serveri i uređaji za pohranu.

·   AppDNA Software Release – Olakšava prelazak na Windows 7 i virtualnu desktop infrastrukturu.


LAS VEGAS – Symantec Vision 2012 – May 8, 2012

Symantec - integrirani uređaji za sigurnosne kopije i de-duplikaciju podataka moderniziraju zaštitu podataka

Uređaji NetBackup 5200 i Backup Exec 3600 štite kompleksne informacije i na virtualnim i na fizičkim sustavima

Symantec je objavio proširenja za svoje uređaje za uzimanje sigurnosnih kopija, NetBackup 5220 i Backup Exec 3600, koji sada sadrži najnoviji NetBackup 7.5 i Backup Exec 2012 softver kojeg je Symantec objavio ranije ove godine.

Ključne mogućnosti NetBackupa 5220:

·   NetBackup Accelerator: razbija period za uzimanje kopija na više kraćih razdoblja, čime se pune kopije ostvaruju brzinom kojom se obično uzimaju inkrementalne kopije, proces se ubrzava čak i do 100 puta.

·   Replication Director: ubrzava uzimanje 'snapshotova' i rekonstrukciju i štiti velike količine podataka i virtualne mašine.

·   Symantec V-Ray tehnologija: štiti do 3.000 VMware virtualnih mašina pomoću jednog jedinog uređaja i omogućava brzu rekonstrukciju uz pomoć manje hardvera (tj. Direktne VMware vSphere kopije bez proxy servera).

·   Auto Image Replication: omogućava oporavak preko mreže nakon katastrofa kombinirajući de-duplikaciju i replikaciju, pa nije potreban fizički prijevoz magnetskih vrpci s kopijama na druge lokacije.

·   Symantec Critical System Protection: kombinira zaštitu i pohranu da se zaštite uređaji i sigurnosne kopije od raznih zlonamjernih napada iznutra i izvana.

·   WAN Optimization: osigurava pouzdane sigurnosne kopije čak i u vrlo latentnim okolišima.

Ključne mogućnosti Execa 3600:

·   Next Gen Backup, stil rada: promijenjen je način na koji se upravlja kopijama tako da ih organizira po sustavima i informacijama. Optimizirano (po performansama i cijeni) za manje i srednje korisnike.

·   Symantec V-Ray: ujedinjuje virtualno i fizičko sigurnosno kopiranje i omogućava rekonstrukciju virtualnih mašina, aplikacija, baza podataka, datoteka, mapa, pa čak i granularnih objekata.

·   Free Disaster Recovery, ugrađeni: Integrirani oporavak sadrži tehnologije za konverziju Backup-to-Virtual (B2V) i Physical-to-Virtual (P2V), za VMware ili Hyper-V goste.

·   Tape-Out Support: Uređaj Backup Exec 3600 sada ima i potporu za magnetske vrpce

·   Cloud Recovery kao servis: Uz opciju Cloud disaster recovery, korisnici mogu iskoristiti oporavak iz oblaka kao uslugu.

·   Data Deduplication: Uklanjanjem dupliciranih podataka se smanjuje količina podataka koje treba pohraniti, čak i do 90 %, a manja količina podataka znači i brži rad oko sigurnosnih kopija i ubrzano arhiviranje.

Symantecovi uređaji se obično instaliraju za manje od 30 minuta i osiguravaju integrirani hardver, softver i pohranu bez dupliciranih podataka.


PALO ALTO, Calif., May 8, 2012

VMware - VMware View™, vodeći proizvod za virtualizaciju desktopova za manje i srednje poslovne korisnike

VMware je objavio rezultate nedavnog istraživanja o trendovima na tržištu virtualiziranih desktopova za manje i srednje poslovne korisnike. Više od 60 % ispitanika planira uvesti ili barem razmatra mogućnosti za virtualizaciju desktopova, te da je VMware View™ vodeći proizvod za taj segment tržišta.


»      Upravljanje životnim ciklusom informacija


IRVINE, CA, MAY 8, 2012

Kofax - upravljanje informacijama za pružatelje financijskih usluga

Kofax je objavio da sve više pružatelja financijskih usluga odabire njegova rješenja za upravljanje informacijama i poslovnim procesima.

Prema nedavnom istraživanju mnoge financijske institucije se spremaju investirati u alate za upravljanje dokumentima, kao i to da su one koje su ih već uvele ostvarile poboljšanje učinkovitosti, da brže dolaze do informacija, te da su im podaci vidljiviji i da ih je lakše pronaći.

Nekoliko nedavnih primjera iz prakse:

·   Vodeća građevinska tvrtka koja se specijalizirala za montažne modularne kuće i financiranje takve izgradnje, je proširila svoje Kofax Capture rješenje, koje sada sadrži i Kofax Transformation Modules i Kofax Communication Server, pomoću kojih je automatizirana obrada godišnje oko 20 milijuna dokumenata vezanih za hipotekarne kredite.

·   Banka koja pruža usluge za nekoliko rodova oružanih snaga u SAD proširuje svoj Kofax Capture sustav, koji će sada uključiti i Kofax Transformation Modules i Kofax Monitor. Sustav obrađuje godišnje 40 milijuna faktura, izvoda o stanju kredita, dopisivanje s komitentima, obrazaca za upis u članstvo i dokumenata vezanih za isplate dobavljačima.

·   Vodeća financijska konzultantska kuća koja se bavi i upravljanjem osnovnim sredstvima i uslugama financijskog planiranja će proširiti svoj sustav i uvodi Kofax Capture, Kofax Monitor i Kofax VRS pomoću kojih će automatizirati obradu godišnje oko 20 milijuna brokerskih dokumenata i korespondencije s klijentima.

SAP NEWSBYTE - May 07, 2012

SAP - alat za modeliranje procesa za široki krug korisnika

SAP je objavio početak isporuka alata za modeliranje kolaborativnih procesa za aplikaciju SAP® StreamWork®. Novi alat grupama ljudi omogućava da koriste modele procesa za njihove Web preglednike.

SAP StreamWork je aplikacija na zahtjev za kolaborativno donošenje odluka, koja korisnicima omogućava praćenje diskusija, odluka, pratećih dokumenata i akcija, te im osigurava zapis o konverzacijama i radu, za kasniju reviziju.

Svi učesnici diskusije vide promjene u procesu, čime se u stvarnom vremenu stimulira suradnja i timski rad. Tu je i alat za vizualizaciju toka procesa. Model procesa koji se kreiran ovim alatom se može koristiti u dokumentaciji i za simulacije, pomoću alata kao što je SAP NetWeaver® Process Orchestration softver.

SAP StreamWork, se može besplatno preuzeti na Web stranici:            www.sapstreamwork.com 


»      Razno


Tokyo, May 9, 2012

Fujitsu - ljetna kolekcija osobnih računala iz FMV serije

Fujitsu je objavio nove modele za svoju FMV seriju potrošački orijentiranih osobnih računala. Ljetna kolekcija LIFEBOOK notebook i ESPRIMO desktop računala sadrži ukupno 17 modela svrstanih u šest obitelji proizvoda koji donose poboljšanje performansi i novi inovativni dizajn.

Obitelj LIFEBOOK notebook računala sadrži laka Ultrabook računala debljine svega 15,6 mm na najdebljem mjestu, pokretana procesorima iz snažne treće Intel® Core™generacije.

Obitelj ESPRIMO donosi 'all-in-one' LCD modele s novom 'Quick TV' mogućnošću koja TV preglednik ugrađen u PC pokreće za otprilike pet sekundi.


Tokyo, May 9, 2012

Fujitsu - novi "My Cloud" koncept za osobna računala

Fujitsu je objavio "My Cloud," revolucionarni novi koncept za osobna računala, zasnovan na na ljude orijentiranom Fujitsuovom pristupu, kod kojeg je naglasak na korisniku. My Cloud koristi prednosti Fujitsuovog portfelja tehnologija i donosi nove mogućnosti za korištenje cloud computinga.

U usporedbi s ostalim tipovima osobnih uređaja, PC računala se mogu pohvaliti značajnim prednostima, kao što su napredne mogućnosti za obradu, snažni procesori, mediji za pohranu velikog kapaciteta, te skalabilnost koja se postiže uporabom različitih perifernih uređaja. Međutim, mnogi korisnici ne iskoriste sve te prednosti, nego PC koriste tek za čitanje Web stranica i e-maila.

My Cloud je rješenje koje spaja hardver, softver i usluge koje život korisnika čine prikladnijim, jednostavnijim i sigurnijim. Uz pomoć My Clouda, svi podaci rasuti po korisnikovom kućanstvu se mogu automatski sakupiti i organizirati na lak način. Povezivanjem raznih cloud servisa, korisnici mogu koristiti svoje digitalne podatke na mnogo različitih načina.

My Cloud se sastoji od dva modula: "My Cloud P," koji služi za sakupljanje i korištenje velikih količina podataka rasutih širom kućanstva, te "My Cloud S," koji stapa više sigurnih i zaštićenih cloud servisa. Dva modula su povezana i kod kuće i u oblaku, a korisnici ne osjećaju nikakvu razliku između podataka koje čuvaju kod sebe i onih koji se čuvaju u oblaku.

Na promjer, My Cloud P može lako prenijeti sve fotografije spremljene na raznim korisnikovim diskovima, digitalnim kamerama i pametnim telefonima na PC, i usput automatski organizirati podatke na način koji će ih učiniti spretnijima za korisnika. Povrh toga, My Cloud S je povezan s raznim cloud servisima, pa je lako osigurati uzimanje sigurnosnih kopija tih fotografija na nekoj mrežnoj platformi za pohranu, ili napraviti CD album.


Zagreb, 8. svibnja 2012

Microsoft Hrvatska - više od 600 studenata i profesora povezano u oblaku

Microsoft Hrvatska javlja da je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici (VŠMTI) iz Virovitice uvela Microsoftov sustav Live@edu, kojim će se koristiti oko 600 studenata i 24 zaposlenika. Na taj će način studenti i profesori moći brže pristupiti obrazovnim materijalima, razmjenjivati ideje, zajedno raditi na zadacima te ostati povezani s kolegama i profesorima kada završe studij. Slijedeći pozitivna iskustva implementacije ovog sustava, koji koristi više od 10.000 korisnika u Hrvatskoj, VŠMTI će budućim stručnjacima u turizmu i informatici osigurati pristup najnovijim tehnologijama koje će koristiti i na budućim radnim mjestima, istovremeno štedeći sredstva za nabavku i administraciju IT infrastrukture.

Live@edu se u Hrvatskoj koristi na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Tehničkom veleučilištu te Visokoj školi za primijenjeno računarstvo u Zagrebu, a profesorima i studentima na VŠMTI omogućava pristup vodećem servisu za upravljanje elektroničkom poštom s "poštanskim pretincima" kapaciteta 10 gigabajta, besplatne suradničke i komunikacijske servise koji rade na Microsoftovoj mreži, kao i 25 gigabajta dodatnog prostora za dokumente smještenih na servisu Microsoft SkyDrive.

Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici (http://www.vsmti.hr) osnovana je u Virovitici 2007. Godine.


Zagreb, 24. travnja 2012.

Microsoft Hrvatska - finale domaćeg natjecanja Imagine Cup

Microsoft Hrvatska je objavio da je finale ovogodišnjeg Imagine Cup natjecanja osvojilo rješenje Indoor Vision, od Tima Spectrum.

Ovogodišnji pobjednici, tim Spectrum kojega čini četveročlani tim studenata s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računalstva te Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, su naslov osvojili s rješenjem koje koristi napredne mogućnosti Windows Phone 7 telefona i posebnog softvera kako bi pomoglo slijepim i slabovidnim osobama u snalaženju u zatvorenim prostorima.

Drugo mjesto osvojio je tim studenata s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, rješenjem koje koristi Windows Phone 7 i Microsoft Tag, s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za humanitarne udruge. Korištenjem geo-lokacijskih servisa i pametnog telefona, igrači sakupljaju bodove, a oglašivači zauzvrat doniraju sredstva kojima se osigurava hrana, mogućnost pohađanja škole i druge potrepštine za ljude diljem svijeta kojima je pomoć najpotrebnija.

Domaćin ovogodišnjeg domaćeg finala Imagine Cup natjecanja je bio Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Natjecanje Imagine Cup svake godine privlači sve više studenata. Hrvatski timovi sudjeluju devetu godinu za redom te se niz godina plasiraju među vodeće u svijetu. Prije tri godine hrvatski tim osvojio je čak dva prva mjesta (u kategorijama Photography i Windows Mobile Award), a tim Think Green preklani se plasirao u TOP12, rješenjem za uzgoj hrane u kontroliranim uvjetima, s pomoću softvera koji optimizira troškove uzgoja i potrebe usjeva. Prošlogodišnji finalisti, tim Apptenders, svojim su se rješenjem koje pomaže djeci s cerebralnom paralizom plasirali među 18 najboljih iz 183 zemlje svijeta, na međunarodnom finalu u New Yorku. Tim Apptenders je, ujedno, na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu nagrađen Imagine Cup stipendijom, kao jedan od četiri najbolja projekta u svijetu.


30.04.12 – 06.05.12


»      Infrastrukturna rješenja


PALO ALTO, Calif., May 2, 2012

VMware - VMware View™ i rješenja za krajnje korisnike, za post-PC eru

Objava Horizon Application Manager™ 1.5 i VMware Project Octopus Beta donosi lagan i siguran način na koji će djelatnici pristupati aplikacijama, razmjenjivati podatke i surađivati putem bilo kojeg uređaja

VMware je objavio VMware View™ 5.1 i ažurirani portfelj rješenja za krajnje korisnike.

VMwareov portfelj rješenja za krajnje korisnike oslobađa djelatnike i informatičku službu složenog računalstva, orijentiranog na specifične uređaje i okreće se rješenjima usmjerenima na korisnike. Prema ovom novom modelu, organizacije koriste resurse u hibridnom oblaku, uz zadržavanje upravljivog i sigurnog okoliša. Korisnici sada imaju nove načine da surađuju preko granica aplikacija i koriste podatke s bilo kojeg uređaja, gdje i kada ih trebaju.

Na temeljima VMware vSphere® je razradio sveobuhvatni portfelj tehnologija. Ta rješenja donose bolje desktopove, smanjuju troškove vlasništva, pojednostavljuju upravljanje sustavom i olakšavaju rad u okolišu virtualnih desktopova,


Redwood City, CA — Tue, 01 May 2012

Check Point - ZoneAlarm® antivirus + Firewall 2013

Integrirani antivirus i firewall proizvod za kompletnu zaštitu rada na Internetu

Check Point® Software Technologies je objavio početak isporuka proizvoda ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 2013, najkompletnijeg rješenja za zaštitu na Internetu. Radi se o integriranom rješenju koje je kombinacija firewalla i antivirus softvera u jedinstvenom proizvodu koji korisnike štiti od hakera, virusa, špijunskog i ostalog zloćudnog softvera.

Rješenje radi ovako: ZoneAlarmov dvosmjerni firewall radi u pozadini i prati ulazni i izlazni promet između PC-a i Interneta. Sprječava da hakeri dođu do PC-a te ih zaustavlja u pokušajima napada, krađe informacija i slanja ukradenih podataka na njihove vlastite servere. Te funkcije podupire ZoneAlarm DefenseNet™, dokazani cloud servis. ZoneAlarm DefenseNet automatski provjerava sigurnost programa tako da analizira podatke od više od 60 milijuna korisnika. To se obavlja kroz oblak, tako da nema potrebe stalno slati upozorenja i prekidati posao.

U međuvremenu, ZoneAlarmov anti-virus softver pregledava, detektira i uklanja zloćudne programe s korisnikovog računala. Da bi još bolje izolirao korisnikov sustav, ZoneAlarm’s OSFirewall™ donosu još jedan dodatni sloj zaštite, jer prepoznaje i zaustavlja sumnjive akcije i nove napade.

Rješenje je kompatibilno s Windows 7, Windows Vista, i Windows XP operacijskim sustavima.


»      Razno


SUNNYVALE, Calif.—May 1, 2012

NetApp - svrstan u Gartnerov čarobni kvadrant vodećih

NetApp je objavio da ga je analitičarska kuća Gartner svrstala u tzv. Čarobni kvadrant vodećih u kategoriji upravljanja resursima za pohranu i SAN softver za upravljanje. Magični kvadrant je poznata Gartnerova metodologija za ocjenu tržišne pozicije isporučitelja proizvoda i usluga u raznim kategorijama. Isporučitelji se razvrstavaju prema kriterijima kompletnosti njihove tržišne vizije i sposobnosti da ju ispune.

Gartner smatra da NetApp ima sveobuhvatne i skalabilne proizvode, a što se tiče vizije, razmišljanja NetAppa su sasvim na vrhu.

NetAppov OnCommand portfelj proizvoda za upravljanje povećava učinkovitost pohrane i poboljšava uslugu koja se pruža krajnjim korisnicima pomoću funkcija koje korisnicima omogućavaju da kontroliraju, automatiziraju i analiziraju svoju zajednički korištenu infrastrukturu za pohranu.

Kompletni Gartnerov izvještaj možete pogledati na:
www.netapp.com/templates/mediaView?m=ar-gartner-magic-quadrant%20-for-storage-resource.pdf&cc=us&wid=145885525&mid=145885525 .

Kawasaki, Japan, May 1, 2012

Fujitsu - najmanji i najtanji senzor za identifikaciju pomoću vena u dlanu, za Tablet uređaje

Optički senzor od 5 mm se može se ugraditi i u tanke prijenosne uređaje

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvio najmanji i najtanji na svijetu senzor za identifikaciju pomoću uzorka vena u dlanu. Senzor je toliko malen i tanak svega 5 mm, pa se može ugrađivati u razne mobilne uređaje. Novi senzor ima iste performanse i točnost identifikacije kao i raniji senzori, samo je znatno manji.

Fujitsu je pionir u tehnologiji identifikacije pomoću uzorka vena u dlanu. Pošto se temperaturno osjetljivim senzorima prepoznaju uzorci vena u dubini, koje se ne vide na površini dlana uzorak je praktično nemoguće krivotvoriti (za razliku od npr. otiska prsta, za koje je na nekim uređajima dovoljno senzoru pokazati fotokopiju), a zbog toga što ne zahtijeva fizički kontakt ruke i senzora, uređaj je higijenskiji i prikladniji za npr. primjenu u zdravstvu.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018