nv-1206

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2012. – lipanj

u ovom broju:

 18.06.12 – 24.06.12

- NetApp - agilna infrastruktura za pohranu podataka korisnicima znači brži odziv na poslovne potrebe, neprekidani rad i neograničeni rast

- NetApp - patent za obračun za sustav za pohranu na temelju setova podataka

- NetApp - tehnologija pomaže invalidnim studentima

- Check Point - DDoS Protector protiv DOS napada

- Check Point - istraživanje pokazalo generacijske razlike u pristupu kompjuterske sigurnosti

- Symantec - istraživanje pokazalo da on-line razmjena datoteka predstavlja veliki sigurnosni rizik za male i srednje korisnike

- Check Point - integrirana mrežna zaštita tvrtku koja se bavi međunarodnim financijskim transakcijama

- Veeam - srebrna nagrada "2012 Rising Star" na GTDC konferenciji za Europu

- Fujitsu - novi osobni i prijenosni ScanSnap skener

11.06.12 – 17.06.12

- NetApp - organizacije koriste NetAppova Big Data rješenja kao pokretač poslovanja

- NetApp - FlexPod za osiguravajuću kuću

- Fujitsu - novo rješenje za migraciju data centara na IPv6 mreže

- VMware - Open Source projekt koji će omogućiti da Apache Hadoop radi u privatnim i javnim oblacima

- Autonomy - rješenje za kontakt centre osvojilo godišnju nagradu CRM magazina

- Kofax - vodeća sigurnosna kompanija proširuje Kofaxovo rješenje

- Microsoft - predstavljena "Era operacijskog sustava za oblake"

- Microsoft - poslovna vrijednost Windows 8

04.06.12 – 10.06.12

- NetApp - Live Webcast: Pametne odluke; srežite troškove pohrane i spremite se za budućnost

- Fujitsu - modeli iz ESPRIMO obitelji osobnih računala, idealni za primjenu u globalnim poduzećima

- Fujitsu - LIFEBOOK Ultrabook računala unaprijeđena u poslovnu klasu

- Veeam - besplatni backup za VMware i Hyper-V s novim "FastSCP-om"

- Autonomy - Big Data rješenja za rad u oblaku

- Kofax i Alfresco - sklopljen tehnološki savez

- Fujitsu - uređaj za SAP® Business One, analitika pokretana pomoću SAP HANA® pokazala snažne performanse u stvarnoj uporabi

28.05.12 – 06.06.12

»  Infrastrukturna rješenja

- Check Point - novi modul za ubrzanje zaštite s Advanced SecurityCore™ tehnologijom

- Fujitsu - Unified Workspace za korporacijski rad, s bilo kojeg mjesta, s bilo kojeg uređaja

- VMware - Common Criteria EAL4+ certifikat za vSphere 5.0

»  Upravljanje životnim ciklusom informacija

- Kofax - Helena Chemical Company odabrala Kofax za automatizaciju sustava salda konti dobavljača

»  Razno

- Autonomy - svrstan u magični kvadrant vodećih u kategoriji e-Discovery softvera

- Veeam - Backup & Replication proglašen izborom čitatelja VirtualizationAdmin.com

- Microsoft - nova verzija Binga

- Istraživanje - računalstvo u oblaku ključno za bolju zaštitu podataka


18.06.12 – 24.06.12


SUNNYVALE, Calif.—June 20, 2012

NetApp - agilna infrastruktura za pohranu podataka korisnicima znači brži odziv na poslovne potrebe, neprekidani rad i neograničeni rast

NetApp je predstavio nove, drugačije načine za kreiranje i upravljanje infrastrukturom za pohranu podataka. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva s učinkovitom pohranom podataka inovativnim klasterima, novim platformama, proizvodima i tehnologijama, najnovije izdanja softvera Data ONTAP omogućuje informatičarima da brže reagiraju na promjene u poslovnim zahtjevima, da održe neprekidni rad, te da poslovanje može rasti bez informatičkih ograničenja.

Agilna infrastruktura za podatke čini informatiku inteligentnom, besmrtnom i beskrajnom koristeći kombinaciju upravljanja bogatim podacima i arhitektonskih prednosti klastera. Vodi se računa o tome da podaci imaju dulji životni vijek nego komponente sustava za njihovu pohranu, a tu je i potreba da se osigura neprekidani rad za poslovno kritične aplikacije kao što su Microsoft® Exchange, SharePoint®, i SQL Server®, baš kao što je važno da i rješenja od Oraclea, SAPa i Red Hata, koja rade pod VMware® vSphere™ ili Citrix XenServerom ne prekidaju rad zbog rutinskih nadogradnji i održavanja i zahvata na hardveru. Važna je i ugrađena zaštita podataka. Višerazinska zaštita mora spriječiti neovlašteni pristup i osigurati poštivanje propisa o zaštiti podataka.

Pohrana podataka može biti inteligentna i svjesna same sebe. Te tako osigurati trenutni odzivna brze promjene poslovnih potreba. Automatizacija usluga i analitike znači da sustav za pohranu, koji upravlja samim sobom, skalira kapacitete i osigurava potpuni uvid u infrastrukturu za pohranu, te sadrži funkcije za kontrolu, automatizaciju i analiziranje podataka. Učinkovitost pohrane i držanje troškova pod kontrolom nije samo važna, nego i obavezna u današnjim ekonomskim uvjetima. Višerazinska pohrana osigurava optimizaciju pohrane po pitanju agilnosti, ekonomičnosti i maksimalne učinkovitosti. Samo-upravljani servisni sloj omogućava stvaranje više-medijskog 'bazena' za pohranu u kojem se 'vrući' podaci spremaju na flash jedinice a manje aktivni podaci na SATA jedinice. Postupak je automatiziran i inteligencija ugrađena u Data ONTAP omogućava efikasni rad s višestrukim i raznorodnim grupama poslova, bez stroge i složene klasifikacije podataka.

Beskonačna skalabilnost znači da korisnici mogu proširivati svoje poslovanje bez bojazni da će biti ograničeni performansama i kapacitetom svog sustava za pohranu. Omogućeno je glatko skaliranje sve do 20 peta-bajta u jednoj jedinoj skalabilnoj cjelini. Unificirana arhitektura koja pokriva najrazličitije kombinacije poslova korisnicima osigurava fleksibilnost i prilagodbu kod promjena zahtjeva za pohranu. NetApp je prvi predstavio unificiranu arhitekturu za pohranu, a Data ONTAP je trenutno jedina unificirana platforma koja pruža upravljanje i zaštitu za bogate podatke s klaster tehnologijom. To znači da korisnici mogu rasti od malog početnog pa sve do najvećeg sustava, sve u jednom klasteru. Povrh toga, za udaljene urede, Data ONTAP Edge predstavlja ekonomični sustav za pohranu koji radi na virtualnoj mašini na VMware vSphere platformi, a predviđen je kao komplementarno rješenje za sustave za pohranu NetApp® FAS i V-serije. Važna je i sigurnost rada u režimu više korisnika. Potrebna je zaštita i odvajanje podataka raznih vlasnika koji ih čuvaju u istom cloud okolišu. Tijesna suradnja između NetAppa, Cisca i VMwarea je dovela do sigurnog multi-tenancy rješenja koje se brine da za podjelu zajedničke informatičke infrastrukture za servere i pohranu.


Wed, June 20th, 2012

NetApp - patent za obračun za sustav za pohranu na temelju setova podataka

NetAppu je odobren patent (Br. 8.190.583) za "obračun u sustavu za pohranu podataka koristeći setove podataka".

O opisu patenta se kaže da se radi o jednoj metodi i jednom uređaju koji sakupljaju podatke potrebne za obračun za određene setove podataka. Metoda omogućava da administrator sustava za pohranu podataka definira set podataka koji može sadržavati više objekata za pohranu, te da se takav set podataka pridruži uz pravila za upravljanje podacima i uz nekog vlasnika. Metoda sadrži i pripremu izvještaja o uporabi resursa, koji će poslužiti za pripremu računa za uslugu pohrane.


SUNNYVALE, Calif. – June 19, 2012

NetApp - tehnologija pomaže invalidnim studentima

Sveučilište prelazi na virtualizirani okoliš zahvaljujući NetAppovom programu donacija

NetApp je objavio kako je Metropolitan State College iz Denvera, SAD, stajao pred dva informatička izazova - kako zamijeniti zastarjeli hardver koji se koristio za pohranu podataka i kako preživjeti smanjenje budžeta za 5 %, a u isto vrijeme osigurati usluge za invalidne studente. Srećom, tu je bio NetAppov program za donacije za obrazovanje. NetApp je poklonio sustav za pohranu podataka iz FAS3170 serije optimizirane za rad u virtualiziranom okolišu, što studentima s invaliditetom omogućava da svoje zadatke obave na daljinu. Sustav FAS3170 daje fleksibilnost, performanse, dostupnost i sposobnost praćenja rasta. Osim hardvera, NetApp je pomogao i kod instalacije i konfiguriranja.

Uz prethodni sustav za pohranu, invalidni studenti koji su se htjeli baviti istraživanjima i on-line obrađivati zadatke su morali doći u Metro State kampus i nadati se da će naći radnu stanicu koja će im biti dostupna i slobodna i preko nje pristupati on-line resursima. Često su trebali i pomoć kod konfiguriranja aplikacija koje su im čitale digitalizirane knjige i tekstove.

Novi sustav kojeg je uveo Metro State je zasnovan na NetAppovim rješenjima za pohranu, koji studentima daje mogućnost da ga koriste na bilo kojoj lokaciji se nalazili. Uz mogućnosti virtualizitranih desktopova, studenti više ne moraju putovati do kampusa da bi pristupili mreži. Sustav koji je za početak uveden samo za studente s invaliditetom će se proširiti i za sve ostale studente.


Redwood City, CA — Wed, 20 Jun 2012

Check Point - DDoS Protector protiv DOS napada

Namjenski uređaji s višeslojnom zaštitom i brzinom do 12 Gb/sek štite tvrtke od DOS napada (Distributed Denial of Service Attacks)

Check Point Software Technologies je predstavio novu liniju zaštitnih uređaja projektiranih za zaštitu protiv distribuiranih napada uskraćivanja usluge (DDoS - Distributed Denial of Service). Novi DDoS Protector uređaji nude višeslojnu zaštitu i propusnu moć do 12 Gb/sek.

DDoS napadi su napadi u kojima se pokušava ometati ili onemogućiti rad nekog mrežnog servisa tako da se mreža preoptereti nerazmjerno velikom količinom prometa. Cyber kriminalci mogu ciljanu mrežu utopiti u moru prometa ili poslati nekoliko dobro osmišljenih zahtjeva pomoću kojih se potpuno prekine legitimni promet. Time se mogu izazivati ozbiljni prekidi rada mreže i nanijeti štete poslovanju koje ovisi o nesmetanom radu na mreži. Jedno nedavno provedeno istraživanje je pokazalo da DDoS napadi spadaju u najveće rizike i izazivaju najveću zabrinutost kod korisnika.

Check Point DDoS Protector linija uređaja čuva organizacije tako da blokira sve glavne tipove napada, kao što su poplave na mreži, poplave na serverima, napadi na razini aplikacijskog sloja, kao i 'niske i spore' (low-and-slow) napade. Nova linija proizvoda korisnicima pruža višeslojnu zaštitu koristeći cijeli niz naprednih tehnika za detekciju i obranu.

Zaštita od preplavljivanja mreže i prometa

·   Behavioral DoS - štiti protiv TCP, UDP, ICMP, IGMP i Fragment DDoS napada koristeći detekciju zasnovanu na prilagodljivoj analizi ponašanja.

·   DoS Shield - štiti protiv poznatih alata za DDoS napade, koristeći unaprijed definirane i prilagođene filtre koji blokiraju prekomjerni promet.

·   SYN Protection - blokira tzv. 'SYN-spoofed DoS' pomoću dozvoljenih graničnih SYN vrijednosti za zaštićene servere.

·   Black List - 'crna lista', blokira generičke napade za L3 i L4 source-destination klasifikacije i pravila za prestanak roka valjanosti.

·   Connection Rate Limit - blokira generičke protokole za koje nema potpore (ne-DNS, HTTP) i napade poplavljivanjem na aplikacijskoj razini, prema dozvoljenih graničnih vrijednosti.

Zaštita od DDoS napada na aplikacijskom nivou

·   SYN Protection with Web Challenge - štiti od DoS napada zasnovanih na HTTP vezama

·   Behavioral DNS Protections - blokira DoS napade putem DNS upita, pomoću DNS prilagodljive, na ponašanju zasnovane, detekcije

·   Behavioral HTTP Protections ("HTTP Mitigator") - blokira DoS napade zasnovane na HTTP vezama i uzvodne napade na HTTP pojasnu širinu

Zaštita aplikacija protiv DoS/DDoS napada

·   Ovaj alat odbija DoS i DDoS napade koji zahtijevaju posebne kriterije za filtriranje. Fleksibilne definicije za filtriranje u svakom paketa traže specifične uzorke sadržaja, analiziraju ih i blokiraju napade.

Uređaj DDoS Protector se smješta s vanjske strane perimetarskog gatewaya neke organizacije i čisti promet od DDoS napada prije nego stignu do glavnog zaštitnog gatewaya. Uređaji su integrirani u Check Pointov paket za upravljanje i tako osiguravaju jedinstvenu točku iz koje se upravlja cijelom zaštitom i osigurava puna vidljivost svih događaja koji se tiču sigurnosti. S Check Point SmartEvent, SmartLog i SmartViewTracker, korisnici mogu iskoristiti sadašnja i historijska iskustva vezana za sigurnost na mreži i status DDoS napada.


Redwood City, CA — Wed, 20 Jun 2012

Check Point - istraživanje pokazalo generacijske razlike u pristupu kompjuterske sigurnosti

Generacija Y je prijavila više sigurnosnih problema nego 'Baby Boom' generacija, no manje se brine zbog toga

Check Point® Software Technologies je objavio rezultate novog ZoneAlarm izvještaja koji je pokazao razlike u načinu korištenja kompjutera između 'Generacije Y' i 'Baby Boom' generacije. Izvještaj je pokazao da generacija Y ima više pouzdanja u svoje poznavanje kompjuterske zaštite nego Baby Boom generacija. Međutim, 50 % ispitanika iz generacije Y je u zadnje dvije godine imalo neke sigurnosne probleme, za razliku od manje od polovice Baby Boomera.

Široka uporaba digitalnih medija i društvenih mreža, u kombinaciji sa sve većom količinom osjetljivih podataka koji se čuvaju on-line, znače da je računalna sigurnost važnija nego ikad do sada. Međutim, ZoneAlarm istraživanje je pokazalo da 78 % ispitanika iz generacije Y ne slijedi najbolju praksu na polju zaštite, premda cyber-kriminalci svakodnevno pokreću nove i sve sofisticiranije napade. Za usporedbu s njima, Baby Boomeri se više brinu oko sigurnosti i privatnosti i dvaput je veća vjerojatnost da će zaštititi svoja računala s dodatnim zaštitnim softverom.

Ključni nalazi iz istraživanja su:

·   Prioritet kompjuterske zaštite raste s godinama korisnika - svega 31 % iz Generacije Y smatra da je sigurnost najvažnija stvar kada donose odluke o svojim računalima, za razliku od 58 % Baby Boomera. Generacija Y smatra da je zabava i zajedništvo važnije od sigurnosti.

·   Generacija Y ima previše pouzdanja u svoje znanje o sigurnosti i zaštiti - 63 % ispitanika iz Generacije Y tvrdi da zna sve o sigurnosti, za razliku od 59 % Baby Boomera. Međutim polovica ispitanika iz Generacije Y je u protekle dvije godine imala neke probleme vezane za sigurnost, u usporedbi s manje od polovice (42 %) Baby Boomera.

·   Generacija Y zbog cijene i tehničkih prepreka koristi manje sofisticiranu zaštitu - ispitanici iz Generacije Y će rjeđe koristiti antivirus proizvode koji se naplaćuju, firewalle od trećih stranaka ili integrirane sigurnosne pakete nego što to rade Baby Boomeri. Generacija Y (45 %) smatra da je sigurnosni softver preskup, dok isto to smatra svega 37 % Baby Boomera.

·   Osjetljivi podaci se pohranjuju na računala, međutim većina korisnika se ne pridržava dobre prakse za zaštitu – 84 % ljudi na svojim računalima čuva osjetljive podatke kao što su porezne prijave, financijske informacije i lozinke. Međutim, većina korisnika (71 %), a naročito onih iz Generacije Y (78 %), se ne pridržava najbolje prakse u zaštiti.

Check Point štiti milijune korisnika od virusa, hakera i krađe identiteta pomoću svojih ZoneAlarm rješenja. Check Point je nedavno objavio ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, kompletno rješenje za zaštitu potrošača na Internetu. ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall je kombinacija firewalla Br.1 s nagrađivanim antivirus softverom u jednom jedinstvenom proizvodu koji korisnike štiti od svih on-line napada.

Istraživanje je pokrilo 1.245 korisnika PC računala u SAD, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj i Australiji. Svi ispitanici koji su učestvovali u istraživanju su bili odgovorni za kupnju i održavanje svojeg osobnog stolnog ili prijenosnog računala. Generacija Y je definirana kao osobe u dobi od 18 do 25 godina, a pod Baby Boomerima se smatraju osobe od 56 do 65 godina starosti.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – June 19, 2012

Symantec - istraživanje pokazalo da on-line razmjena datoteka predstavlja veliki sigurnosni rizik za male i srednje korisnike

Kako rješenja za on-line zajedničko korištenje i razmjenu datoteka postaju sve popularnija u poslovnim organizacijama, donose i rizike povrede sigurnosti i gubitka podataka

Symantec je objavio rezultate istraživanja koje je pokazalo da kako razmjena i zajedničko korištenje datoteka postaju sve češći u praksi, mali i srednji korisnici su izloženi rizicima više nego ikad ranije. Istraživanje je pokazalo da djelatnici sve više koriste rješenja za zajedničko korištenje datoteka u kojima nema pravog upravljanja sustavom, rješenja koja su namijenjena za osobnu a ne poslovnu uporabu, često i bez znanja informatičke službe. Uporaba ovakvih neprofesionalnih rješenja izlaže tvrtke velikim rizicima povrede sigurnosti i gubitka podataka.

Symantec preporuča da mali i srednji poslovni korisnici uvedu neka jednostavna rješenja iz dobre prakse i omoguće svojim djelatnicima da datoteke razmjenjuju na siguran način:

·   Treba centralizirati pohranu datoteka i upravljanje na sigurnom, na webu zasnovanom sustavu koji je dostupan bez obzira na uređaj i lokaciju s koje mu se pristupa. Podatke treba zaštititi i van zidova ureda.

·   Treba uvesti kontrolu pristupa i dozvole koje će omogućiti da se privatne datoteke odvoje od poslovnih i da se obje vrste zaštite.

·   Treba imati stalni nadzor nad tim kako i kada se razmjenjuju i zajednički koriste poslovne datoteke.

·   Treba uvesti skalabilni sustav koji će moći rasti kada poraste poslovanje.

Istraživanje je provedeno u studenom 2011, a ispitanici su bili donositelji odluka iz 1.325 tvrtki širom svijeta, veličine od 5 do 500 zaposlenika.


Redwood City, CA — Tue, 19 Jun 2012

Check Point - integrirana mrežna zaštita tvrtku koja se bavi međunarodnim financijskim transakcijama

Uređaji Check Point 12000 i 4000 osiguravaju višeslojnu zaštitu i kontrolu

Check Point® Software Technologies je objavio da je tvrtka FXCM, globalni pružatelj on-line usluga za međunarodne financijske transakcije za korisnike širom svijeta, uvela uređaje Check Point 12000 i 4000 serija pomoću kojih je zaštitila veze između data centara, glavnih i područnih ureda, te korisnika. Uređaji Check Point 12000 i 4000 serija su zasnovani na Check Point Software Blade arhitekturi i korisnicima osiguravaju fleksibilnost, visoke performanse i propusnu moć te višeslojnu zaštitu, sve u učinkovitom i ekonomičnom paketu.

Check Point Software Blade arhitektura pruža integrirane alate za zaštitu od stalno rastućeg broja prijetnji. Softverom se upravlja putem jedne, centralizirane konzole, a dodatna zaštita se osigurava bez dodavanja novog hardvera.


Baar, Switzerland, June 20th, 2012

Veeam - srebrna nagrada "2012 Rising Star" na GTDC konferenciji za Europu

Konzorcij distributera informatičke opreme je prepoznao Veeam kao dobavljača s izuzetnim rastom prodaje

Veeam Software je osvojio srebrnu nagradu "2012 Rising Star" dodijeljenu na konferenciji European GTDC Summit u Barceloni. GTDC (Global Technology Distribution Council) je konzorcij svjetskih distributera informatičke opreme.

Nagrada 'Rising Star' se dodjeljuje organizacijama koje su pokazale najveći rast prodaje u EMEA (Europa, Srednji Istok i Afrika) regiji putem dvo-razinskog kanala, tj. kanala koji koristi distributere i preprodavača. Dodjeljuju se tri nagrade: Zlatna, Srebrna i Brončana, ovisno o prihodima.


Sunnyvale, CA, June 22, 2012

Fujitsu - novi osobni i prijenosni ScanSnap skener

ScanSnap S1300i za PC i Mac računala s potporom za Cloud servise za Dropbox i "ScanSnap Folder" korisnicima omogućava da lako pohrane, razmijene i pristupe dokumentima bilo gdje, bilo kada

Fujitsu je objavio najnoviji model iz svoje ScanSnap linije prenosivih skenera za PC i Mac računala. Fujitsu ScanSnap S1300i ima veću brzinu skeniranja, a skenirane dokumente može poslati i pohraniti na Android i iOS kompatibilne uređaje, a nove funkcije korisnicima omogućavaju da skenirane slike upišu i pohrane na cloud servisima kao što su Dropbox, Evernote, Google Docs, SugarSync i Salesforce Chatter.

Kompaktni Fujitsu ScanSnap S1300i, teži oko 1,5 kg, omogućava skeniranje pritiskom na jedan gumb, pouzdan je kao i njegovi prethodnici, a korisnicima omogućava produktivno skeniranje bilo da se nalaze kod kuće, bilo da su u pokretu. Nove i proširene mogućnosti koje donosi ScanSnap S1300i su:

·   Scan to Mobile - potpora za Android Tablet/Smartphone uređaje. Korisnik sada može skenirane slike dokumenata poslati na uređaje koji rade pod operacijskim sustavom Android OS 2.2. Aplikacija koja to radi je dostupna i za iPad i iPhone iOS 4.2.1 ili kasniji.

·   Potpora za Cloud servise: Korisnici mogu skenirati dokumente i poslati ih direktno na Dropbox, Google Docs, SugarSync i Salesforce Chatter.

·   "ScanSnap Folder": ova nova mogućnost replicira ScanSnap kao Windows mapu koju korisnici mogu otvoriti iz njihovog uobičajenih softvera i Web aplikacija.

·   Brže skeniranje: brzina skeniranja ide do 12 dvostranih listova papira tiskanih u boji u minuti (12 ppm), što ScanSnap S1300i čini do 1,5 puta bržim od njegovog prethodnika.

ScanSnap S1300i se isporučuje sa softverom za PC i softverom za Mac, tako da korisnici koji koriste oba sustava mogu optimizirati ScanSnap za bilo koju od tih platformi. Softver koji se isporučuje je:

·   ScanSnap Organizer (PC): Pruža prikladan način za pohranu, upravljanje i pregledavanje PDF i JPEG datoteka, da obave naknadno uređivanje slika, upis ključnih riječi i konverziju u PDF datoteke koje se mogu pretraživati.

·   ScanSnap Manager (PC & Mac): za skeniranje i kreiranje pretraživih PDF datoteka, profili za skeniranje i prilagođavanje parametara za skeniranje

·   Skeniranje posjetnica (PC & Mac): skenira posjetnicu, automatski izvadi podatke i izveze ih u Outlook, Excel, Salesforce i ostale aplikacije za rad s kontaktima.

Ključne inovacije koje donosi ScanSnap S1300i su:

·   Automatska kvaliteta: kada se odabere ova mogućnost, ScanSnap povećava rezoluciju za manje dokumente (A6 ili manje), tako da sitno ispisani tekstovi ostaju čitljivi.

·   Funkcija za označavanje teksta: Korisnici mogu koristiti standardni flomaster za obilježavanje i označiti mjesta na crno-bijelom dokumentu, te tako automatski kreirati ključne riječi za pretraživanje, na primjer, tako se mogu označiti brojevi fakture ili prezime, koji će nakon skeniranja automatski postati ključne riječi za pretraživanje.

·   ABBYY FineReader for ScanSnap: softver koji će jednim pritiskom na gumb skeniranu sliku dokumenta pretvoriti u Word i Excel datoteke koje se mogu uređivati.

·   Potpora za sive tonove: Osim što automatski detektira kolor i monokromne dokumente, korisnici sada mogu skenirati i u paleti sivih tonova. To je važno za male slike, tekstove s posjetnica ili primki koje često sadrže vrlo sitna slova.

·   Inteligentna i spretna obrada dokumenata: skener se isporučuje unaprijed napunjen cijelim paketom mogućnosti za inteligentno skeniranje, kao što je automatska detekcija veličine stranice, automatsko ispravljanje iskošenih slika, orijentacija teksta, detekcija i brisanje praznih stranica, te mogućnost skeniranja dokumenata dužine do 34 inča. Skener je opremljen i automatskim uvlakačom dokumenata (ADF - automatic document feeder) kapaciteta 10 stranica (Letter formata).


11.06.12 – 17.06.12


SUNNYVALE, Calif.—June 13, 2012

NetApp - organizacije koriste NetAppova Big Data rješenja kao pokretač poslovanja

Povećana zaštita podataka i pojednostavljeno upravljanje ubrzavaju Big Data inovacije na platformi iz E-Serije

NetApp je počeo isporuke Dynamic Disk Pools, snažne nove tehnologije za zaštitu podataka koja poboljšava sveukupne performanse sustava i stoji na raspolaganju za big data rješenja izgrađena na NetAppovoj platformi iz E-Serije. Pored toga, NetApp je također objavio da Whamcloudov Chroma Enterprise softver za upravljanje sada radi i na NetApp® High-Performance Computing Solution for Lustre.

Dinamičke grupe diskova (Dynamic Disk Pools) predstavljaju inovativnu novu tehnologiju koja administrira dinamičku rekonstrukciju diskova na kojima je došlo dio kvara, tako da korisnici mogu računati sa stalnom dostupnošću podataka jer se sustav rekonstruira do maksimalnih performansi i do osam puta brže nego kod tradicionalnih RAID arhitektura. Dinamičke grupe diskova također umanjuju utjecaj jedne pokvarene jedinice na ukupne performanse i za do 60 %. To korisnicima omogućava da održe traženu razinu performansi čak i u slučaju kvarova.

Da bi se korisnicima pojednostavilo upravljanje njihovim Lustre okolišima, NetApp je sklopio partnerstvo s tvrtkom Whamcloud i ugradio njen Lustre Software Manager pokretan Chroma softverom kao sastavni dio svog proizvoda NetApp High-Performance Computing Solution for Lustre.


SUNNYVALE, Calif.— June 14, 2012

NetApp - FlexPod za osiguravajuću kuću

NetApp je objavio da se je Seven Corners, vodeća međunarodna osiguravajuća kuća specijalizirana za osiguranje putnika odlučila za FlexPod® platformu za data centre, unaprijed testiranu platformu koju su zajedno razvili NetApp i Cisco.

Seven Corners ima 170 stalnih djelatnika, 10.000 agenata i 900 brokera širom svijeta. Donedavno je za njih radio informatički odjel na zastarjeloj opremi koja se u prosjeku kvarila i do dvanaest puta na dan, a na ispade i oporavak nakon njih se dnevno trošilo 3.000 $.

Novo rješenje zasnovano na FlexPodu donosi:

·   Ispadi sustava su svedeni na nulu.

·   Učinkovitiju obradu odštetnih zahtjeva - sada je moguć i rad na daljinu, a vrijeme potrebno za bradu zahtjeva je skraćeno s 15–20 minuta na otprilike 15–20 sekundi.

·   Uštede u kapacitetu - sada je na kapacitetu za pohranu ostvarena ušteda od 60 %. Oslobođeni kapaciteti su iskorišteni za ubrzano uvođenje dva nova projekta, a virtualni desktopovi su uvedeni dvije godine ranije nego što je bilo planirano.

·   Uštede na osoblju i informatičkim resursima - ranije su troškovi vezani za ispade i oporavak iznosili oko 80 % svih troškova za informatiku, sada je to svega 16 %.


Tokyo, June 12, 2012

Fujitsu - novo rješenje za migraciju data centara na IPv6 mreže

Fujitsu je objavio da je razvio SA46T/SA46T-AS Datacenter Solutions, tehnologiju koja će data centrima omogućiti glatku migraciju s IPv4 na IPv6. Ova tehnologija je zasnovana na SA46T, što omogućava da se IPv4 prijenosi vrše preko IPv6 mreže, baš kao i za SA46T-AS, gdje je moguće zajedničko korištenje jedne IPv4 adrese preko više servera.

Ova tehnologija povećava broj IPv4 mreža koje se mogu smjestiti u jednoj IPv6 mreži na otprilike 4,3 milijarde, što praktično znači da ne postoji neka gornja granica za broj korisničkih sustava u nekom data centru. Dodatna prednost je ta da se jedna IPv4 adresa može zajednički koristiti na oko 65.000 mašina. Zajedničko korištenje se može ostvariti bilo putem fizičkih, bilo virtualnih servera, što znači da postojeći, na IPv4 zasnovani serveri mogu nastaviti s radom, dok se novi serveri mogu dodavati kasnije. Serveri se mogu postepeno prilagođavati na IPv6 čak i nakon što se potroši IPv4 adresni prostor.

Institucije koje vrše međunarodnu kontrolu IP adresa su skoro 'potrošile' IPv4 adresni prostor i potiču prijelaz na IPv6. Datacentri koji pružaju cloud i outsourcing servise tipično koriste VLAN tehnologiju, koja logički dijeli IPv4 adrese koje koriste sustavi njihovih korisnika, da bi im omogućila rad bez da smetaju jedni drugima. To znači da se u najboljem slučaju može poslužiti oko 1.000 tvrtki (podrazumijevajući 4 VLAN veze po korisniku). Nadalje, uz potrošen IPv4 adresni prostor, neće biti moguće proširivati servise koji rade na IPv4, pa je potpora za IPv6 vrlo hitna i bitna stvar.

Da bi riješio te probleme, Fujitsu je razvio tehnologije SA46T/SA46T-AS Datacenter Solutions koje će data centrima omogućiti glatki prijelaz na IPv6.

Karakteristike SA46T/SA46T-AS rješenja:

1. Koristeći SA46T na jednu IPv6 mrežu može smjestiti otprilike 4,3 milijarde IPv4 adresa.
Postojeća VLAN tehnologija, poslužuje korisnike tako da logički podijeli IPv4 adrese kako bi se izbjeglo smetanje, no na taj način može osigurati tek do 4.000 IPv4 mreža, odnosno oko 1.000 tvrtki (podrazumijevajući 4 VLANa po korisniku). Novo rješenje može poslužiti do 4,3 milijarde IPv4 mreža, pa praktički ne postoji nikakvo ograničenje za broj korisnika po data centru.

2. Pomoću SA46T-AS se jedna IPv4 adresa može koristiti na više servera.
Koristeći brojeve TCP i UDP portova za identifikatore za alokaciju prometa, jedna IPv4 adresa se može koristiti na nekih 65.000 uređaja, koji mogu biti bilo fizički, bilo virtualni serveri. Na taj način će biti moguće nastaviti s radom servisa zasnovanih na IPv4 čak i kada se potroši cijeli IPv4 adresni prostor, a biti će moguće i dodavati nove servere.

Terminologija i napomene

SA46T tehnologija:
SA46T dolazi od "stateless automatic IPv4 over IPv6 tunneling". IPv4 adrese se mapiraju na IPv6 adrese, a jedna IPv6 adresa ima pridružene informacije za identifikaciju IPv4 mreže (identitet za ravninu IPv4 mreže), koje joj se automatski pridružuju i generiraju kao SA46T adrese. Uz tek nekoliko parametara, u jednu IPv6 mreži je moguće smjestiti, razlikovati i multiplicirati oko 4,3 milijarde IPv4 mreža.

IETF:
"Internet Engineering Task Force". To je organizacija odgovorna za standardizaciju tehnologija koje se koriste na Internetu, kao što su TCP i IP.


PALO ALTO, Calif., June 13, 2012

VMware - Open Source projekt koji će omogućiti da Apache Hadoop radi u privatnim i javnim oblacima

VMware je objavio novi open source projekt, nazvan Serengeti, koji će organizacijama omogućiti da brzo uvedu, upravljaju i skalabilno koriste Apache Hadoop u virtualnim i cloud okolišima. Povrh toga, VMware surađuje s Apache Hadoop zajednicom i prilaže proširenja koja će omogućiti daljnja poboljšanja za Hadoop performanse u virtualnim okolišima.

Apache Hadoop postaje de facto standard za obradu 'velikih podataka' (big data), međutim njegovo uvođenje i rad s njim znaju biti vrlo složeni, potreban je posebni hardver koji služi samo za tu svrhu, a tu je i zabrinutost zbog sigurnosti i zajamčene razine usluga. Time što Apache Hadoop čvorove odvaja od fizičke infrastrukture, VMware donosi u Hadoop sve prednosti cloud infrastrukture – brzo uvođenje, visoku dostupnost, optimalno korištenje resursa, elastičnost i sigurni rad u režimu više raznih korisnika.

Serengeti je dostupan za besplatno skidanje u okviru Apache 2.0 licence.


Cambridge, England and SAN FRANCISCO - June 13, 2012

Autonomy - rješenje za kontakt centre osvojilo godišnju nagradu CRM magazina

Autonomyevo rješenje dobilo priznanje za visoko zadovoljstvo korisnika, dubinu funkcionalnosti i robusne mogućnosti za pretraživanje

Autonomy je objavio da je osvojio nagradu "2012 Service Leaders Award for Contact Center Search" od CRM magazina.

Autonomy je odabran za pobjednika na osnovu više kriterija, od ocjene analitičara o zadovoljstvu korisnika, dubini funkcionalnosti i usluga, usmjerenja kompanije, te za ostvarene ukupne prihode.

Prema CRM magazinu, pojava društvenih medija je naglasila važnost da se s korisnicima spoji preko kanala za interakciju koje oni najviše vole. Također je važna i integracija kanala za pružanje usluga i davanje potpore korisnicima, kako bi korisnici imali bolji uvid u njih i dobili personaliziranu potporu. To su bile dominantne teme pri dodjeli nagrada za vodeće pružatelje usluga u godini 2012.

Pokretano Autonomyevim IDOL-om (Intelligent Data Operating Layer), Autonomyevo rješenje za upravljanje kontaktnim centrima, Contact Center Management, sadrži Autonomy Qfiniti, Autonomy Explore, i Autonomy Social Media Analytics. Ti proizvodi koriste napredne mogućnosti za statističke analize i uspoređivanje uzoraka u podacima kako bi izvadili smisao i razumjeli svaku interakciju s korisnicima, uključivši u to i snimke telefonskih razgovora, e-mailove, chat seanse, SMS poruke, društvene mreže i video snimke.

CRM magazin je vodeća publikacija koja je specijalizirana za upravljanje odnosima s kupcima.


IRVINE, CA, JUNE 12, 2012

Kofax - vodeća sigurnosna kompanija proširuje Kofaxovo rješenje

Softver obrađuje 900.000 faktura i ostalih dokumenata godišnje

Kofax je objavio da jedan od vodećih pružatelja sigurnosnih rješenja i usluga praćenja za kućanstva i poslovne organizacije u Sjevernoj Americi  proširuje svoje rješenje koje će sad uključivati i automatizaciju salda kontija dobavljača.

Korisnik će proširiti svoje već postojeće Kofax Capture rješenje koje će sada uključiti i Kofax Transformation Modules, Kofax MarkView i Kofax VRS Elite. Rješenje će automatizirati obradu od oko 900.000 ulaznih faktura, pravničkih ugovora, poreznih prijava i ostalih dokumenata godišnje. Prošireno rješenje će korisniku omogućiti da prihvati, klasificira i izvadi podatke iz dokumenata, te tako dobivene digitalne informacije proslijedi u svoju Oracle ERP aplikaciju. Time će smanjiti tromost sustava i djelatnicima olakšati pristup do podataka.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax MarkView je aplikacija za automatizaciju financijskih procese u okviru sustava za praćenje isplata. Automatizira prijem i prihvat papirnatih i elektroničkih faktura, vadi podatke i usavršava ih, te upravlja tijekovima poslova za obradu transakcija za obradu izuzetaka i kroz proces odobravanja isplata. Znatno skraćuje vremena takvih obrada i optimizira kontrolu procesa i upravljanje tijekom gotovine.

Kofax VirtualReScan (VRS) Elite je softver za poboljšanje i usavršavanje slika. Kofax VRS Elite smanjuje vrijeme potrebno za ručnu pripremu dokumenata i povećava kvalitetu skeniranih slika, a kvaliteta skeniranih slika bitno utječe na sve daljnje obrade.


ORLANDO, Fla. — June 11, 2012

Microsoft - predstavljena "Era operacijskog sustava za oblake"

Ažurirana cloud platforma i alati za pisanje softvera.

Microsoft je na godišnjoj konferenciji TechEd North America govorio o dolasku ere operacijskog sustava za infrastrukturu za oblake, tzv. "cloud OS". Cloud OS pokreće moderne data centre i omogućava razvoj novih aplikacija i upravljanje njima, za dobrobit korisnika. Objavljeni su i detalji o novim alatima za pisce softvera i novo izdanje Windows Intunea, na oblaku zasnovanog rješenja za upravljanje i sigurnost na PC računalima i mobilnim uređajima.

Windows Server 2012 je serverski operacijski sustav optimiziran za rad u oblaku za korisnike svih veličina, a Windows Azure, ažuriran novim servisima i mogućnostima, osigurava i infrastrukturu-kao-servis i platformu-kao-servis. Proizvodi su projektirani da nadopunjavaju jedan drugoga i osiguravaju konzistentni razvoj, upravljanje i identitet, te olakšavaju kreiranje, migraciju, uvođenje i upravljanje aplikacijama u javnim, privatnim i hibridnim oblacima.


ORLANDO, Fla. — June 12, 2012

Microsoft - poslovna vrijednost Windows 8

Na konferenciji TechEd, Microsoft je objavio i ažuriranja za nekoliko Microsoft Desktop Optimization Pack proizvoda.

Microsoft je na konferenciji TechEd North America iznesao detalje o tome kako Windows 8 donosi nove vrijednosti poslovnim korisnicima. To se postiže proširenjem osnovnih mogućnosti, novim mogućnostima za organizacije i kroz jaku kompatibilnost aplikacija. Objavljena su i ažuriranja za nekoliko proizvoda iz paketa za optimizaciju desktopa (MDOP - Microsoft Desktop Optimization Pack).

Ažuriranja za više MDOP proizvoda se već mogu skinuti s Web stranica, a organizacijama će pomoći da virtualiziraju, upravljaju i restauriraju podatke i aplikacije, te poboljšaju rad korisnika na sustavu Windows


04.06.12 – 10.06.12


Datum: Utorak, 12.06.2012 ; Vrijeme: 11:00 - 12:00. CET

NetApp - Live Webcast: Pametne odluke; srežite troškove pohrane i spremite se za budućnost

Donesite pametnu odluku i poslušajte ovaj live webcast

Počnite na pravi način i iskoristite prednosti korporacijskih rješenja za konsolidaciju i virtualizaciju pohrane podataka, tim više što ta rješenje počinju od vrlo ekonomične cijene - od najnovijih srednje velikih korporacijskih sustava za pohranu od NetAppa.

Ta pametna, priuštiva rješenja za pohranu olakšavaju uvođenje, upravljanje i razvoj vašeg okoliša za pohranu, na ekonomičan i gladak način.

Nemojte raditi kompromise - donesite pametnu odluku o pohrani za vaše poslovanje. Priključite nam se on-line u ovoj diskusiji i saznajte kako možete smanjiti troškove pohrane za čak do 50 %. S vama ćemo podijeliti i tehnička i poslovna iskustva stručnjaka iz industrijske grane, tako da si nećete moći priuštiti da propustite ovaj događaj.

Vrijeme je da se pohrani pristupi na pametniji način!

Pokrenite vašu pohranu na pravi način.

Datum: Utorak, 12.06.2012   ;   Vrijeme: 11:00 - 12:00. CET

Moderator:

·   Herbert Bild, NetApp

Govore:

·   Paul Sudlow, NetApp

·   Alan Gerrish, Cisco


SUNNYVALE, CA - 06/05/12

Fujitsu - modeli iz ESPRIMO obitelji osobnih računala, idealni za primjenu u globalnim poduzećima

Nova globalna linija ESPRIMO desktop osobnih računala donose ekonomičnost velikih količina; najnovija treća generacija Intel Core procesora; novi globalni ESPRIMO mini PC donosi manju potrošnju energije, manje buke i manje isijavanje topline

Fujitsu je objavio novu globalnu liniju ESPRIMO desktop osobnih računala s poboljšanim performansama. Novi modeli se odlikuju standardiziranom arhitekturom i komponentama, što ih čini atraktivnim za organizacije koje žele postići veću ekonomičnost i primjenu globalnih standarda.

Nova računala sadrže treću generaciju Intel® Core™ obitelji procesora. Energetski učinkoviti modeli su identični širom svijeta, a Fujitsu je proširio tu filozofiju dizajna na dva ESPRIMO desktop PC modela različitih veličina uz uporabu identičnih komponenti.

Novi Fujitsu ESPRIMO E710 desktop i P710 microtower PC modeli su izrađeni od istih dijelova, uključivši i glavnu ploču, izvor napajanja, disk jedinice, optičke diskove i module glavne memorije. Fujitsu nudi razne konfiguracije koje odgovaraju različitim okolišima. Jedna od pametnih opcije je mogućnost 'FastOn', kod koje sustav starta od isključenog stanja do prvog ekrana u svega 13 sekundi, što znači da nije potrebno ESPRIMO PC ostavljati u stanju mirovanja preko noći, samo zato da bi se u jutro izbjeglo dugo čekanje da se sustav pokrene. Potpora preko mreže je jednostavna, jer se ESPRIMO E710 i P710 isporučuju s ugrađenom Intel Standard Manageability mogućnošću.

Fujitsu mini PC ESPRIMO Q910 koristi standardnu desktop tehnologiju umjesto komponenti za mobilne sustave. Osim što zauzima manje prostora na stolu nego standardno PC računalo i što dodatno štedi prostor na stolu jer ima ugrađeni izvor napajanja, ESPRIMO Q910 je energetski vrlo učinkovit.

Osim što je male veličine, ESPRIMO Q910 se odlikuje atraktivnim dizajnom koji je osvojio Red Dot nagradu, te skoro potpuno nečujnim radom, zahvaljujući opciji Zero Noise.


Munich, June 4, 2012

Fujitsu - LIFEBOOK Ultrabook računala unaprijeđena u poslovnu klasu

Prvo Ultrabook računalo od samog početka projektirano za profesionalne poslovne korisnike; sa stilom, privlačna izgleda, tanko, crveno ili srebrno kućište po izboru; s elementima važnim za poslovne korisnike kao što su Intel® vPro™, 4G/LTE, senzor za otiske prstiju, baterija koja radi cijeli dan i port replikator

Fujitsu je Ultrabook računala unaprijedio u poslovnu klasu, s novim LIFEBOOK U772 modelom projektiranim ispočetka, imajući na umu potrebe poslovnih profesionalaca. Nova Fujitsu Ultrabook računala predstavljaju kombinaciju velike vrijednosti i bez-kompromisnog pristupa do najnovije tehnologije za mobilna računala, uz privlačni dizajn sa stilom, te snagom i mogućnosti spajanja potrebnim za cjelodnevni rad.

Fujitsu je prvi isporučitelj koji nudi novu generaciju Ultrabook računala s poslovnim korporacijskim mogućnostima kao što su Intel® vPro™ tehnologija, senzor za otiske prstiju i diskove s enkripcijom.

Kombinirajući prenosivost i skoro trenutno uključivanje uobičajeno za tablet računala, sa snagom i uporabljivosti tradicionalnog notebook računala, LIFEBOOK U772 korisnicima nudi najbolje iz oba svijeta. Opcionalni port replikator omogućava brz i lak pristup do korporacijske mreže i perifernih jedinica.

LIFEBOOK U772 ima ekran bez ruba, veličine 14 inča, a tanji je od 16 mm i teži 1,4 kg. Korisnik može birati srebrno ili crveno kućište. Zaštićen je pomoću Advanced Theft Protection tehnologije s Intel® Anti-Theft i Absolute Computrace® mogućnostima za daljinsku lokaciju izgubljenog ili ukradenog uređaja, uz mogućnost daljinskog kopiranja i brisanja podataka.

LIFEBOOK U772 je idealno računalo za poslovne korisnike koji često putuju.


Baar, Switzerland, June 4, 2012

Veeam - besplatni backup za VMware i Hyper-V s novim "FastSCP-om"

Osim toga, Veeam Backup & Replication 6.1 su sada na raspolaganju uz vPower i Instant VM Recovery for Hyper-V

Veeam Software je predstavio nasljednika za alat FastSCP™: Veeam BackupFree Edition. Novi besplatni proizvod je izdan u sprezi s Veeam Backup & Replication™ 6.1, a nudi ad-hoc uzimanje sigurnosnih kopija VMware i Hyper-V virtualnih mašina (VM).

Mogućnosti Veeam Backup Free Edition pokrivaju svakodnevne zadatke administratora virtualnih mašina:

·   VeeamZIP™: Ad-hoc backup radne VM za radne, arhivske ili prijenosne potrebe. Na primjer, administratori sada mogu napraviti kopiju VM-a prije primjene zakrpa, kreirati arhivsku kopiju VM-a, ili prekopirati VM na računalo u udaljenom laboratoriju za testiranje, sve bez isključivanja radne verzije VM-a.

·   Trenutna rekonstrukcija na razini datoteka: Restauracija pojedinih gostujućih datoteka direktno iz image-level kopije.

·   File Manager: za lako upravljanje datotekama na VM i host računalu.

·   Quick Migration for VMware: migracija VM koja je u radu na bilo koje host računalo ili sustav za pohranu podataka - čak i kada ne koristite klastere ili zajedničku pohranu.

Izašao je i Veeam Backup & Replication 6.1, koji također sadrži nove mogućnosti:

·   vPower® & Instant VM Recovery for Hyper-V: omogućava pokretanje i rad VM-a direktno iz komprimirane, de-duplicirane sigurnosne kopije datoteke, u svega nekoliko minuta .

·   SCVMM 2012 Support: proširuje potporu za System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 i na System Center 2012 Virtual Machine Manager. Potpora za SCVMM optimizira otkrivanje i osigurava zaštitu VM-ova kojima se upravlja putem SCVMM-a.

·   Ažurirano korisničko sučelje i dodatna poboljšanja: Dizajn na osnovu zahtjeva korisnika i inovacije iz Veeamovog odjela za istraživanje i razvoj. Ažurirano sučelje je nastalo evolucijom, a ne redizajnom od samog početka. Dosadašnji korisnici će moći i dalje koristiti svoje postojeće poslove, postavke i tijekove posla.


LAS VEGAS, June 4, 2012

Autonomy - Big Data rješenja za rad u oblaku

Inovacije unificiraju 100 % svih podataka u organizaciji, donose poboljšanu potporu za Hadoop, marketinškim stručnjacima omogućavaju analitiku za masovne količine podataka

Autonomy je objavio seriju na oblaku zasnovanih rješenja koja će organizacijama pomoći da bolje iskoriste svoje inicijative na polju 'velikih podataka' (big data).

Zasnovana na HP-ovoj Converged Cloud i Autonomy IDOL 10 (Intelligent Data Operating Layer) tehnologijama, ova rješenja sadrže nove mogućnosti za obradu Hadoop podataka kao i novo 'clickstream analytics' rješenje. Ova rješenja pomažu poslovnim korisnicima da otkriju nove trendove, prilike i rizike, te da ubrzaju rast prihoda razumijevajući i djelujući na osnovu toga što posjetitelji rade na web stranicama, što misle na društvenim medijima i na osnovu podataka iz raznih transakcija.


IRVINE, CA, JUNE 5, 2012

Kofax i Alfresco - sklopljen tehnološki savez

Integrirano rješenje koje će korisnicima pružiti mjerljiv povrat investicija

Kofax je objavio da je sklopio tehnološki savez s tvrtkom Alfresco, vodećim isporučiteljom open source sustava za upravljanje korporacijskim sadržajima (ECM - enterprise content management).

Kofaxova rješenja za upravljanje poslovnim procesima, s ugrađenim prihvatom dokumenata osiguravaju optimalni protok poslovnih informacija kroz neku organizaciju, uz veću točnost, na vrijeme i na ekonomični način. Alfresco osigurava ekonomičnu, open source alternativu za tradicionalne privatne ECM sustave. Ovaj tehnološki savez će zajedničkim korisnicima ponuditi priliku da iskoriste prednosti kompletne platforme za upravljane informacijama, koja će osigurati bolju kvalitetu informacija, veću učinkovitost, smanjiti troškove i pomoći pri stjecanju veće konkurentnosti i smanjenju troškova vlasništva.


Munich, Jun 6, 2012

Fujitsu - uređaj za SAP® Business One, analitika pokretana pomoću SAP HANA® pokazala snažne performanse u stvarnoj uporabi

Fujitsu je izvijestio o prvoj stvarnoj primjeni analitičkog rješenja SAP® Business One, pokretanog pomoću SAP HANA®, u malim i srednjim poduzećima; Fujitsuov uređaj s certifikatom od SAP-a; mali i srednji poslovni korisnici su dobili njihovim potrebama prilagođeni real-time pristup do informacija

Fujitsu je objavio da je prvi informatički dobavljač koji može izvijestiti o stvarnoj primjeni SAP® Business One, analitičkog rješenja pokretanog pomoću SAP HANA®. To je ujedno i prvi na svijetu uređaj sa SAP-ovim certifikatom, koji se isporučuje pred-instaliran na infrastrukturi PRIMERGY servera.

SAP Business One omogućava malim i srednjim poduzećima da dođu do real-time pristupa do poslovnih informacija, ubrzanog procesa izvještavanja i bržeg donošenja odluka.

Među prvim korisnicima SAP Business One rješenja je bila nizozemska kompanija koja se bavi poljoprivrednim proizvodima i stokom, A.vd.Broek, koja je uvela SAP-certificiranu infrastrukturu u svoj postojeći informatički okoliš. Visoka kvaliteta sustava pred-instaliranog u Fujitsuovom centru u Augsburgu, Njemačka, proces uvođenja se pokazao lakim i nije bilo ometanja redovnog rada. Izvrsno funkcioniranje aplikacije zasnovane na SAP HANA i učinkovitost standardnih industrijskih komponenti su značajno poboljšali performanse analitičkog sustava.


28.05.12 – 06.06.12


»     Infrastrukturna rješenja


Sunnyvale, Calif. - Tue, 05 June 2012

Smart Storage Solutions Enable Midsize Organizations to Accelerate Growth, Increase Simplicity, and Leverage the Cloud

NetApp  uvodi novi model FAS2220

U utorak, 05.06.2012, NetApp širi ponudu rješenja za mala i srednja poduzeća (SMB) novim FAS2220 modelom koji ima dodatne mogučnosti poput SSD poolinga“.  NetApp novim modelom želi obuhvatiti širi krug korisnika iz manjih i srednjih poduzeća (SMB) kojima nudi enterprise rješenja uz prihvatljivu cijenu.

FAS2220 je cluster-ready što znači da se u ovakav sustav ovisno o potrebama poslovanja naknadno može pridodati novi diskovni sustav. Dolazi sa kontrolerom koji ima do sedam puta bolje performanse od FAS2020 modela koji je bio prethodnik modela FAS2220. NetApp FAS2220 koristi već poznati Data ONTAP operacijski sustav koji je jednak za cijeli NetApp portfelj. NetApp FAS2220 također koristi NetApp Flash Pool tehnologiju sa mogućnošću automatiziranog realociranja frekventnijih zapisa na diskove veće brzine (automated storage tiering) u svrhu povećanja performansi.

FAS2220  odgovara potrebama manjih i srednjih poduzeća, služi  kao uređaj za pohranu podataka na lokaciji korisnika ili se može iskoristiti kao sustav za pohranu u udaljenim uredima („remote office”).

FAS2220 je veličine 2U i dolazi sa 12 diskova u kontroleru, ukupno podržava do 60 SATA diskova sa maksimalnim kapacitetom do 180 TB.

 Detaljniju tehničku specifikaciju možete pogledati ovdje.


 Berlin, Germany — Wed, 30 May 2012

Check Point - novi modul za ubrzanje zaštite s Advanced SecurityCore™ tehnologijom

Optimiziran za aplikacije za financijsko trgovanje, Security Acceleration Module sadrži 108 sigurnosnih jezgri, što korisnicima donosi neviđenu kombinaciju sigurnosti i zaštite, te performansi

Check Point® Software Technologies je objavio novi Security Acceleration Module namijenjen korisnicima kojima su potrebne visoke performanse i niska latentnost sustava. S Check Pointovom naprednom SecurityCore™ tehnologijom, Security Acceleration Module korisnicima omogućava da na vatrozidu (firewallu) postignu propusnu moć od 110 Gb/sek i latentnost (tromost sustava) manju od pet mikro sekundi (5 µs).

Za aplikacije i data centre koji zahtijevaju visoke performanse, niska latentnost mreže je bitan faktor uspjeha. Na primjer, kompanije koje se bave financijskim transakcijama i investicijama ovise o brzom provođenju transakcija, jer se prilike mogu javiti i nestati već za nekoliko mikro sekundi. Za takve okoliše, jako osjetljive na performanse, Security Acceleration Module nudi do sada neviđenu kombinaciju sigurnosti i performansi.

Security Acceleration Module sadrži inovativnu, posebno izrađenu SecurityCore hardversku tehnologiju koja iskorištava snagu paralelnih obrada da bi ubrzala ključne poslove vezane za sigurnost i zaštitu. Sa 108 jezgri, sigurnosni promet u mreži se može prebaciti s opće-namjenskog procesora na Security Acceleration Module, pa korisnici mogu paralelno obavljati mnogo funkcija za sigurnost mreže.

Security Acceleration Module je idealan za kompanije koje se bave financijskim transakcijama, pružatelje usluga i data centre u kojima tromost (latentnost) mreže može imati kritični utjecaj na rezultate poslovanja. Novi Security Acceleration Module omogućava korisnicima da postignu i do 300.000 spajanja u sekundi i brzinu prosljeđivanja od 60 milijuna paketa u sekundi, uz latentnost mreže od svega nekoliko mikro sekundi.


London, May 31, 2012

Fujitsu - Unified Workspace za korporacijski rad, s bilo kojeg mjesta, s bilo kojeg uređaja

Jedinstveni virtualizirani okoliš je kombinacija najboljih tehnologija od Fujitsua, Microsofta, Cisca i Citrixa

Fujitsu je objavio Fujitsu Unified Workspace, koji korisnicima pruža jednu, personaliziranu pristupnu točku za aplikacije, podatke i komunikacijske alate koji su im potrebni da rade na fleksibilan i učinkovit način, bilo gdje i putem bilo kojeg uređaja, putem zaštićenog virtualiziranog okoliša.

Fujitsu Unified Workspace je sazdan na potpuno integriranoj vodećoj tehnologiji koja sadrži Fujitsu Productivity Suite koji koristi platformu Microsoft Office 365, Ciscove Unified Communications alate i Citrix Desktop Virtualisation tehnologiju. Fujitsu Unified Workspace pruža alternativu za osiguranje tradicionalnih desktop i komunikacijskih servisa, uz pojačanu i upravljanu sigurnost i zaštitu. Unified Workspace je prikladan za organizacije s 5.000 ili više djelatnika, za koje ostvaruje značajne koristi.

Uporabom Fujitsu Unified Workspacea s poboljšava stil rada i učinkovitost korisnika. Novi korisnici se mog snabdjeti svime što im je potrebno za nekoliko minuta, umjesto dana. Dobivaju virtualni okoliš prilagođen i optimiziran za individualne potrebe. Servisi mogu skalirati na više ili niže, ovisno o špicama i mirnim periodima poslovnih potreba, a inteligentne kontrole za sigurnost i zaštitu automatski variraju prava pristupa prema korisnikovom profilu i lokaciji na kojoj trenutno radi.

Najvažnije komponente Fujitsu Unified Workspacea su:

·   Fujitsuovi virtualni servisi za klijente (Virtual Client Services)
osiguravaju korisnicima siguran pristup do zajedničkih desktop aplikacija, u bilo koje vrijeme, s bilo kojeg mjesta i s bilo kojeg uređaja. Aplikacije se poslužuju automatski, ovisno o profilu korisnika; lokaciji na kojoj se korisnik trenutno nalazi i o tipu uređaja kojeg trenutno koristi.

·   Fujitsuove unificirane komunikacije (Unified Communications)
integrirani alati za govor, govornu poštu, video, instant messaging i suradnju, za virtualne klijentske okoliše, uz sigurno povezivanje.

·   Fujitsuov paket za produktivnost (Productivity Suite)
organizacijama omogućava da svom osoblju, bez obzira gdje se trenutno nalazi, osiguraju sigurni pristup do Microsoft Office 365 paketu servisa, koji sadrži e-mail, zajedničke kalendare, IM, video konferencije i suradnju na pripremi dokumenata. Ovo rješenje pojačava koristi koje donosi Microsoft Office 365 dodajući još jedan nivo korporacijske zaštite, koji se ostvaruje putem Fujitsuovog privatnog oblaka.


PALO ALTO, Calif., May 30, 2012

VMware - Common Criteria EAL4+ certifikat za vSphere 5.0

Najviši nivo certifikata za sigurnost za najpouzdaniju i najšire uvođenu platformu

VMware je objavio da je njegov VMware vSphere™ 5.0 osvojio Common Criteria certifikat, na razini Evaluation Assurance Level 4 (EAL4+) prema Common CriteriaEvaluation i Certification Scheme (CCS). Common Criteria je međunarodni skup smjernica (ISO 15408) koji osigurava zajednički okvir za vrednovanje sigurnosnih karakteristika i mogućnosti za sigurnosne proizvode za informatičku tehnologiju. EAL4+ je najviši međunarodno priznati nivo koji se dodjeljuje prema sporazumu o prepoznavanju zajedničkih kriterija (CCRA - Common Criteria Recognition Agreement).

Sada kada je VMware vSphere 5.0 postigao EAL4+ certifikaciju, potvrđeno je da je VMware vSphere jedna od najviše dokazanih platformi za modernu informatičku infrastrukturu.


»     Upravljanje životnim ciklusom informacija


IRVINE, CA, MAY 30, 2012

Kofax - Helena Chemical Company odabrala Kofax za automatizaciju sustava salda konti dobavljača

Softver će obraditi 300.000 ulaznih faktura godišnje

Kofax je objavio da je tvrtka Helena Chemical Company, vodeći distributer proizvoda za zaštitu usjeva, odabrala Kofax za automatizaciju procesa obrade ulaznih faktura za svoj sustav salda kontija dobavljača.

Helena Chemical uvodi  Kofax Capture, Kofax Transformation Modules, Kofax MarkView, Kofax MarkView AP Advisor, Kofax SupplierExpress, i Kofax e-Transactions, pomoću kojih će automatizirati obradu oko 300.000 ulaznih faktura godišnje. Kofaxovo rješenje će korisniku pomoći da prihvati, klasificira, odvoji i izvadi podatke iz faktura, da razriješi izuzetke i tako nastale informacije proslijedi u svoju Oracle EBS aplikaciju, zbog lakšeg pristupa i daljnje obrade.

Kofax Capture osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax MarkView je aplikacija za automatizaciju financijskih procese u okviru sustava za praćenje isplata. Automatizira prijem i prihvat papirnatih i elektroničkih faktura, vadi podatke i usavršava ih, te upravlja tijekovima poslova za obradu transakcija za obradu izuzetaka i kroz proces odobravanja isplata. Znatno skraćuje vremena takvih obrada i optimizira kontrolu procesa i upravljanje tijekom gotovine.

Kofax MarkView AP Advisor je opcionalni proizvod koji ide uz Kofax MarkView. On rukovoditeljima u stvarnom vremenu pruža uvid u poslovne procese i poslovno obavještajne informacije, a povrh toga ima sposobnost da odmah intervenira da bi se optimiziralo upravljanje gotovinom i razriješilo probleme koji bi mogli utjecati na performanse poslovanja i razinu usluga.

Kofax SupplierExpress je portal koji automatizira rutinske interakcija s dobavljačima, uključivši podnošenje ulaznih faktura i upite. Dobavljači imaju mogućnost samoposluživanja, pa su troškovi rada niski, modul se lako prihvaća, a rješenje smanjuje troškove i greške. Kofax SupplierExpress je opcija za Kofax MarkView.

Kofax e-Transactions eliminira potrebu za tiskanje, slanje, skeniranje i ručni unos informacija iz dokumenata i obrazaca, jer omogućava elektroničku isporuku i prihvat dokumenata od pošiljatelje do primatelja, putem zaštićene e-pošte. Napravljen je za poduzeća koja žele prijeći s procesa zasnovanih na papiru na elektroničke procese. Znatno smanjuje troškove za radnu snagu, poboljšava kvalitetu informacija i ubrzava poslovne procese, bez troškova i složenosti sustava za elektroničku razmjenu podataka (EDI - electronic data interchange).


»     Razno


Zagreb - Tue, Jun 05, 2012

BCC Services predavanja na SAP Forumu 2012

SAP FORUM  nova je generacija poslovno-tehnološkog događaja koji se razvio iz SAP World Toura. Odvija se u svim gradovima svijeta i objedinjuje znanja, tehnologije i inovacije na globalnom tržištu, kojima SAP predvodi. Ovogodišnji SAP Forum je održan 05.06.2012 na lokaciji IMAX i Cinestar, Arena Centar Zagreb.

BCC Services kao novi SAP partner je sponzor događanja  - SILVER PARTNER, te je učestvovao sa dva zanimljiva predavanja .

U predavanju „The NetApp Advantage for SAP” kojeg  je trebao održati dr.Hans Lamprecht iz NetApp-a , gospodin Lamprecht je nažalost bio spriječen te ga je zamijenio Davor Jovičić iz BCC  Services-a, bilo je riječi o NetApp rješenjima za pohranu i upravljanje podacima koja vam mogu pomoći da brže uvedete SAP aplikacije, da brže ostvarite prihode, te da steknete prednost pred konkurencijom.

„Go further faster“ - bila je izjava koja je prije nekoliko godina pokrenula partnerstvo između NetApp-a i BCC Services-a. Danas BCC Services raspolaže slijedećim kompetencijama NetApp Gold Reseller Partner, NetApp Support Services Certified, NetApp Professional Services Certified za Storage System Design and    Implementation, NetApp Professional Services Certified za  Microsoft Messaging and Collaboration, NetApp Professional Services Certified za Virtualisation Vmware Infrastructure.

U drugom predavanju „SAP xECM by OpenText“ kojeg je održao Davor Puhalo iz BCC Services-a prezentirana su rješenja koja vam omogućavaju da nadopunite vaše klasično SAP ERP  rješenje i dodate funkcionalnosti za pohranu i upravljanje nestrukturiranim sadržajem koristeći ECM rješenja iz OpenText-a. Na taj način ostvarujete dodatne poslovne koristi tj. povećava se efikasnost procesa okrenutih sadržaju, povećava se produktivnost poslovnih korisnika , nestrukturirani sadržaj se povezuje sa poslovnim procesima, potiče se kolaboracija, minimiziraju se rizici povezani s nestrukturiranim sadržajem kontrolirajući njegov cijeli životni vijek i smanjuje se trošak digitalizacijom papirnih dokumenata, smanjivanjem zahtjeva nad kapacitetom uređaja za pohranu podataka (storage), olakšavanjem uzimanja sigurnosnih kopija i optimizacijom  performansi sustava.

 BCC Services je SAP Channel Partner (SAP PartnerEdge program) za navedena rješenja – SAP Solutions by OpenText.


Cambridge, UK and SAN FRANCISCO - May 29, 2012

Autonomy - svrstan u magični kvadrant vodećih u kategoriji e-Discovery softvera

Autonomy je objavio da ga je analitičarska kuća Gartner svrstala u tzv. magični kvadrant vodećih u kategoriji za e-Discovery softver.

Razlog za takvu odluku je Autonomyeva jedinstvena sposobnost da automatski identificira koncepte u svim vrstama informacija, uključivši i audio, video, društvene medije i datoteke s e-poštom.

Gartnerov Magični kvadrant je metodologija za uspoređivanje isporučitelja opreme i usluga u nekoj kategoriji. Dobavljači se ocjenjuju na osnovu njihove vizije i sposobnosti da ispune tu viziju.


Baar, Switzerland, May 31, 2012

Veeam - Backup & Replication proglašen izborom čitatelja VirtualizationAdmin.com

Veeam Software je objavio da je Veeam Backup & Replication proglašen pobjednikom u Backup i Recovery kategoriji u anketi među čitateljima publikacije VirtualizationAdmin.com.

VirtualizationAdmin.com provodi dvomjesečne ankete o tome koje proizvode u nekoj određenoj kategoriji preferiraju administratori informatičkih sustava.


REDMOND, Wash. — June 1, 2012

Microsoft - nova verzija Binga

Microsoft je objavio da je izašla nova verzija Binga, Microsoftovog servisa za pretraživanje web stranica. Karakteristika Binga je da kod prikaza rezultata uzima u obzir koliko su za objekt upita bili zainteresirani korisnikovi prijatelji na društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera. Na primjer, Bing će vam radije predložiti onaj od restorana o kojem su više lajkali vaši prijatelji na Facebooku.


StorageNewsletter.com on Tue, May 29th, 2012

Istraživanje - računalstvo u oblaku ključno za bolju zaštitu podataka

CA Technologies je objavio rezultate istraživanja koje je ukazalo da je računalstvo u oblaku dobar protuotrov za kronične gubitke podataka do kojih dolazi u konvencionalnim informatičkim okolišima.

Prema istraživanju, više od polovice (55 %) američkih organizacija očekuje da će im se, kao rezultat njihove strategije, uporaba računalstva u oblacima povećati iduće godine. U Kanadi se također počelo prelaziti na oblake, no nešto sporijim tempom (23 %).

Ispitanici su se složili da je gubitak podataka velik problem, is svi ispitanici su tijekom protekle godine izgubili barem nešto podataka i aplikacija.

Oko jedne trećine (36 %) američkih ispitanika svoje podatke sprema u javnom oblaku, a njih više od tri četvrtine (76 %) podatke čuva u privatnim oblacima. U Kanadi su postoci čuvanja u oblacima nešto niži - 28 % u javnim i 45 % u privatnim oblacima.

Korisnici koji podatke čuvaju u oblacima vjeruju da je to siguran način čuvanja. Čak 84 % ispitanika vjeruje da su podaci koji se čuvaju u privatnim oblacima adekvatno zaštićeni. Korisnici vjeruju i javnim oblacima - 73 % ispitanika koji svoje podatke čuvaju u javnim oblacima također vjeruje da su im podaci sigurni.

Razlozi za gubitak podataka su bili: u 76 % slučajeva to su bili kvarovi u informatičkom sustavu (uključivo mrežu, pohranu, te kvarove u hardveru i softveru); zatim slijede ljudska greška (41 %) i vanjski napadi (35 %).


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018