nv-1207

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2012. – srpanj

u ovom broju:

 23.07.12 – 29.07.12

-  BCC Services i Olimpijada u Londonu

-  Fujitsu - radna stanica za izradu panoramske slike na kojoj se mogu prepoznati svi učesnici ceremonije otvorenja na Olimpijskim igrama u Londonu

-  Fujitsu - objavljena aplikacijska platforma Interstage Interaction Manager V10

-  Kofax - besplatna aplikacija za mobilni prihvat podataka

-  Veem - novo i besplatno: Veeam Explorer za Microsoft Exchange

-  NetApp - rješenja za Big Data pokrivaju analitiku, propusnu moć i sadržaj

-  Fujitsu - DynamicFabric virtualizira spojeve na mrežu i IT kapacitete

-  Check Point - snaga virtualizacije za jednostavniju sigurnost u privatnim oblacima

-  Kofax - četiri nova globalna korisnika za Mobile Capture

-  Microsoft - otkriven novi Office

16.07.12 – 22.07.12

NetApp - rješenja za Big Data pokrivaju analitiku, propusnu moć i sadržaj

Fujitsu - DynamicFabric virtualizira spojeve na mrežu i IT kapacitete

Check Point - snaga virtualizacije za jednostavniju sigurnost u privatnim oblacima

Kofax - četiri nova globalna korisnika za Mobile Capture

- Microsoft - otkriven novi Office

09.07.12 – 15.07.12

VMware - VMware vFabric Data Director 2.0, potpora za platformu za Oracle korporacijske baze-podataka-kao-servis

Citrix - XenServer za globalnu cloud platformu od 1&1 Interneta

VMware - Zimbra 8.0 za lakši put u oblake

Kofax - softver-kao-servis u oblaku, za upravljanje poslovnim procesima

Kofax - dodatne softver licence za jednu od deset najvećih bankarskih grupa

Fujitsu - novi Fujitsu STYLISTIC, tablet i notebook računalo u jednom uređaju

- Fujitsu - skeneri s novim softverom za poboljšanje kvalitete slika i poboljšanom obradom slika

02.07.12 – 08.07.12

Fujitsu - PRIMERGY RX500 S7, kombinacija performansi, skalabilnosti i efikasnosti

Veeam - sigurnosno kopiranje i replikacija za stambenu zadrugu koja prelazi na 100% virtualni okoliš

Kofax - softver za nacionalni projekt prihvata dokumenata agencije američke vlade

- StorageNewsletter - 3/4 korisnika pohrane u oblaku mogu rekonstruirati podatke u roku od 24 sata

03.07.12 - Posebno izdanje

- NetApp - Data ONTAP 8 Cluster za proširive korporacijske sustave za pohranu

25.06.12 – 01.07.12.12

NetApp - Microsoftova nagrada "Partner godine 2012" za privatne oblake

Veeam - Microsoftova nagrada "Partner godine 2012" za upravljanje i virtualizaciju

Fujitsu - vShape kompletni paket za virtualizaciju

Kofax - rješenje za automatizaciju obrada faktura za proizvođača automobilskih dijelova

Symantec - istraživanje pokazalo da na digitalne informacije poslovne organizacije troše 1,1 x 1012 USD

- Citrix - istraživanje o mjestu rada pokazalo iznenađujuće rezultate o tradicionalnom životu u uredu i radu od kuće


23.07.12 – 29.07.12


BCC Services i Olimpijada u Londonu

Naš partner, Fujitsu nam svakodnevno šalje obavijesti s informacijama o putovanju po Londonu, za vrijeme Olimpijskih igara. Ako vas put ovih dana nanese u London, te obavijesti možete naći na našim Web stranicama, na:

http://www.bccservices.com/index.php/bcc-related/442-olympic-games-travel-information-31-july

(odnosno, link na to ćete naći i na našoj uvodnoj stranici: www.bccservices.com )

U nastavku pročitajte i članak o tome kako je pomoću Fujitsuove radne stanice složena panoramska snimka svečanog otvaranja na kojoj se mogu prepoznati svi učesnici u ceremoniji.

Dozvolite nam i malo sjećanja

Pozdravni govor na otvorenju Igara je održao Sebastian Coe predsjednik organizacionog odbora igara u Londonu. Lord Sebastian Coe je svojevremeno bio poslanik u Britanskom Parlamentu, no u osamdesetim godinama prošlog stoljeća je bio poznatiji kao Seb Coe, trkač, koji je osvojio mnoge medalje, a zbog svojih sportskih uspjeha i rada oko sporta kasnije i titulu. Slike su iz tog vremena:

  

Uz Seba, na slici su ICL-ovci iz Zagreba (S.Petrović i B.Sviben), te jedan od ICL-ovih hardverskih stručnjaka koji je došao na ispomoć oko montaže ICL ME 29 računala na kojem je vršena informatička obrada Atletskog kupa Europe, AKE81, koju je vodio zajednički tim ICL-a i tadašnjeg ICL-ovog zastupnika, Mladosti iz Zagreba). Više informacija o tom tada najvećem sportskom događaju u državi možete pogledati u našoj arhivi - arhiva.bccservices.com/History/AKE81/ake_81.htm

Inače, prema britanskom tisku, Sir Sebastian je bio osoba koja je prenijela Kraljici prijedlog o snimanju filma o njenom dolasku na Igre helikopterom i padobranom, u pratnji Bonda, Jamesa Bonda. Kraljica je pristala, premda dobro obaviješteni izvori govore da je za sam skok padobranom koristila dvojnika.


Munich, July 25, 2012

Fujitsu - radna stanica za izradu panoramske slike na kojoj se mogu prepoznati svi učesnici ceremonije otvorenja na Olimpijskim igrama u Londonu

Fotografska agencija Getty Images je pomoću Fujitsu CELSIUS radne stanice spojila tisuće pojedinačnih slika u veliku panoramsku sliku stadiona ; radna stanica CELSIUS R920 je dovoljno brza da se ta slika mogla sastaviti preko noći i biti spremna za medije već u jutro nakon otvorenja ;

Fujitsuova radna stanica CELSIUS R920 je po prvi puta dovoljno brzo računalo da preko noći završi projekt povezivanja tisuća slika u jednu glatko spojenu Giga-pixel panoramsku sliku ceremonije otvorenja Olimpijade u Londonu. Slika sadržava sve likove učesnika na otvorenju, njih 80.000 i svatko će moći povećati sliku i prepoznati svoje lice u gomili.

Slike snimljene na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu su obrađene preko noći i spojene u jednu ogromnu sliku totalne rezolucije 20 Giga-pixela. Već u jutro nakon otvorenja igara, učesnici u ceremoniji otvorenja su imali priliku on-line pogledati sastavljenu Giga-pixel sliku na stranicama Getty Images – službene fotografske agencije Međunarodnog Olimpijskog odbora. Postupak je 12 puta brži nego što je do sada bilo moguće.

Ta slika je najnoviji Gigapixel projekt u kojem se koriste najjača računala za spajanje tisuće fotografija u jednu panoramsku sliku koja pokriva 360 stupnjeva. Fujitsu je osigurao radnu stanicu, koja je zbog svoje izuzetne snage dobila nadimak "Čudovište II" ("Monster II"), model Fujitsu CELSIUS R920. Ta radna stanica je za oko 20 puta brže od standardnog PC računala, no ipak stane na stol.

Fujitsu CELSIUS R920 je najjači model u rasponu radnih stanica. Opremljen je s 256 GB RAM-a i 32 Intel Xeon procesorskih jezgri (prosječno stolno PC računalo ima 4 GB i 2 ili 4 jezgre). Monster II je potpuno optimiziran za posao obrade slika, da bi se osigurale najbrže performanse. Monster II kojeg je koristila agencija košta oko 20.000 €.


Tokyo, July 26, 2012

Fujitsu - objavljena aplikacijska platforma Interstage Interaction Manager V10

Kreira korporacijske portale s potporom za pametne uređaje

Fujitsu je objavio platformu "Interstage Interaction Manager V10" za front-end web aplikacije. Novo izdanje je prošireno da osigura pristup korporacijskim portalima preko pametnih uređaja.

Fujitsuova platforma omogućava korisnicima da brzo i lako kreiraju korporacijske portale koji prikazuju informacije iz raznih poslovnih sustava na jednom ekranu. Portal sada ima i potporu za pristup preko raznih pametnih uređaja. Tu je i mogućnost jedinstvenog jednokratnog logiranja koje zatim vrijedi za sve aplikacije.


Irvine, CA July 26, 2012

Kofax - besplatna aplikacija za mobilni prihvat podataka

Softver dostupan na iTunes App Store i Google Play

Kofax je objavio da se Kofax Mobile Capture™ s osnovnim funkcijama može besplatno preuzeti na stranicama iTunes App Store i Google Play.

Kofax Mobile Capture proširuje mogućnosti prihvata podataka na pametne telefone i tablet računala - korisnici mogu koristiti kamere u tim uređajima da snime slike dokumenata, fotografije i podatke, te da zatim te sadržaje pošalju u Kofaxove tokove posla koji će ih proslijediti u odgovarajuće korporacijske aplikacije i repozitorije. Prihvat informacija u točki njihovog nastajanja, na bilo kojoj lokaciji ubrzava procese, smanjuje čekanja, smanjuje troškove obrade i osigurava bolju uslugu kupcima.

Kofaxovi korisnici mogu preuzeti ovo izdanje Kofax Mobile Capture na stranicama iTunes App Store ili Google Play. Uz ovu verziju, Kofax isporučuje i tri procesa koji služe za primjer koji mogu poslužiti za demonstraciju, ali i za stvarnu uporabu: prihvat posjetnica, primki i ostalih dokumenata. Ti su procesi dodatak onima koji se isporučuju kupcima koji kupe cijeli proizvod.


Baar, Switzerland – July 18, 2012

Veem - novo i besplatno: Veeam Explorer za Microsoft Exchange

Ekskluzivno Beta izdanje, dio svih Veeam Backup & Replication izdanja za VMware i Hyper-V

Veeam Software, je predstavio Veeam Explorer™ for Microsoft Exchange. Trenutno se radi o ekskluzivnom beta izdanju, koje je sastavni dio svih Veeam Backup & Replication izdanja (uključivši Free Edition), a uvodi vidljivost u Exchange VM sigurnosne kopije.

VM administratori će moći pogledati u sigurnosne kopije Exchange sadržaja i pronaći i vratiti pojedine Exchange stavke, bez agenta. Mogućnosti su:

·   Pregledavanje Exchange baza podataka direktno iz komprimirane sigurnosne kopije, baza poštanskih sandučića se može pretraživati za manje od dvije minute.

·   Pomoću naprednih mogućnosti za pretraživanje, traženje određenih stavki u više baza Exchange poštanskih sandučića.

·   Eksport stavki u PST datoteku, u MSG datoteke ili njihovo slanje u obliku attachmenta.

Nove mogućnosti će administratorima omogućiti da obave:

·   E-discovery: lako osiguranje informacija potrebna za interne ili eksterne istrage.

·   Oporavak Exchange stavki: eksport slučajno obrisanih poruka e-pošte, bilješki ili kalendarskih stavki iz ranijih sigurnosnih kopija, te jednostavno slanje pronađenih stavki krajnjem korisniku.

·   Arhiviranje poštanskih sandučića prije brisanja aktivne kopije: Cijeli poštanski sandučići se mogu prije brisanja iz aktivnog sustava kopirati u .PST datoteke.

Veeam Explorer for Microsoft Exchange e trenutno ekskluzivno beta izdanje, a biti će besplatno dostupan za sva izdanja Veeam Backup & Replication, uključivši i Veeam Backup Free Edition.


16.07.12 – 22.07.12


NetApp - rješenja za Big Data pokrivaju analitiku, propusnu moć i sadržaj

Praćenje eksplozije podataka

Prema istraživanju IDC-a, statistike rasta su zapanjujuće:

·   2010, podaci su rasli za 62 % i dosegli su 800.000 PB (Petabajta)

·   2011, dosegli su 1,8 milijuna PB, ili 1,8 ZB (Zetabajta; 1 ZB = 1 milijun PB = 1021 bajta)

·   Do kraja 2012, podaci će narasti 44 do 50 puta i procjenjuje se da će doseći preko 35 ZB

Svijet ulazi u novu eru potreba za podatke 'na velikoj skali'. Količina podataka koje pohranjuju i obrađuju organizacije u javnom i privatnom sektoru je takva da se ruše sve arhitektonske konstrukcije koje se danas koriste u industriji pohrane podataka. Rezultat je da organizacije pokušavaju konvertirati postojeće sustave da učinkovito isporuče prave informacije pravim ljudima, u pravo vrijeme i da ubrzaju sofisticirane analize da bi se donosile smislenije odluke, na osnovu kojih se može djelovati.

Vladine agencije se bore s izazovom obaveze da smanje troškove rada dok uvode sustave koji mogu osigurati potporu za masivni rast količine podataka koje generiraju strojevi i korisnici. Digitalne tehnologije se okreću medijima s gušćim zapisom, fotografije su sada digitalne, video snimke koriste veću rezoluciju, a napredne analize zahtijevaju mnogo više prostora za pohranu podataka. Sve to skupa vrši ogromni pritisak na postojeću infrastrukturu. NetApp to naziva "Izazov velikih podataka" ("Big Data Challenge").

'Veliki podaci', 'Big data' stvaraju potrebe koje se mogu razvrstati u tri kategorije koje postojeću infrastrukturu opterećuju do krajnjih granica izdržljivosti. Te kategorije potreba vezanih uz velike podatke, zovemo "big data ABCs": analytics (analitika), bandwidth (propusna moć), i content (sadržaj).

Analitika

Ovo područje se koncentrira na osiguranje učinkovite analize za izuzetno velike skupove podataka. Analitika treba omogućiti bolje shvaćanje podataka koristeći prednosti današnjeg digitalnog doba , pretvoriti podatke u informacije visoke kvalitete, te osigurati dublji uvid koji će omogućiti donošenje boljih odluka. Naša ponuda na polju analitike uključuje datotečni sustav Hadoop, optimalno koristi NetApp® FAS, Data ONTAP® i E-Seriju kako bi se ostvarilo korporacijsko rješenje.

Propusna moć

Ovo područje se koncentrira na osiguranje boljih performansi za obradu velike količine podataka koji brzo nadolaze s raznih senzora i opterećuju sustav. Aplikacije s visokom propusnom moći uključuju računalstvo visokih performansi (high-performance computing) - sposobnost da se obave složene analize izuzetno velikom brzinom - te video streaming visokih performansi za nadzor i planiranje misija.

Sadržaj

Ovo područje se koncentrira na potrebu da se osigura bezgranična, sigurna i skalabilna pohrana podataka. Rješenja za sadržaje moraju omogućiti pohranu praktički neograničenih količina podataka, tako da organizacije mogu pohraniti onoliko podataka koliko žele, da ih pronađu kada im zatrebaju, te da ih nikad ne izgube.

NetApp Big Data rješenja

NetApp nudi rješenja za pohranu koja omogućavaju organizacijama da iskoriste big data prednosti i da ih iskoriste za potrebe svojeg poslovanja. NetAppova rješenja za big data pružaju temelj koji će potaknuti inovacije i donošenje boljih odluka, te pokretati uspješne ishode brzinom koja je potrebna za današnje poslovanje.

·   NetApp Open Solution for Hadoop donosi korporacijsko rješenje koje korisnicima omogućava da skaliraju Hadoop sustave dalje od eksperimentalne faze.

·   Full-Motion Video je platforma velikog kapaciteta koja omogućava bolje donošenje odluka jer osigurava potrebnu skalu, gustoću i performanse da se 'probave' i simultano analiziraju UAV i satelitski video podaci.

·   NetApp High-Performance Computing Solution for Lustre donosi masivno paralelni distribuirani datotečni sustav za računalstvo u klasterima velikih razmjera. Izuzetne performanse na polju propusnosti su kritične za kreiranje većih i bržih rješenja.

Iskustva uspješnih korisnika

Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL)

·   Izazov: Tražio se sustav za pohranu velike gustoće i propusnosti, za rješavanje teških znanstvenih problema koje prije nije bilo moguće rješavati.

·   Rješenje: Uvedeno je visoko propusno Lustre rješenje za pohranu koje može obaviti 20.000 trilijuna (američkih trilijuna, odn. europskih bilijuna, odn. 1012) operacija aritmetičkog računanja u sekundi i brzine pristupa podacima do 1 TB/sekundi.

·   Rezultat: Super-kompjuter Sequoia za kojeg se očekuje da će biti najbrži super-kompjuter na planeti, s 5 puta bržim performansama za pohranu nego što je ranije bilo moguće.

Iron Mountain

·   Izazov: Tražio se sustav koji će osigurati fleksibilno i ekonomično rješenje za pohranu medicinskih zapisa i slika koje je potrebno čuvati zauvijek.

·   Rješenje: NetApp StorageGRID® omogućava pružateljima usluga medicinske arhive da organizacijama koje se brinu za zdravstvenu skrb ponude infrastrukturu-kao-uslugu koja se razlikuje od ostalih takvih rješenja.

·   Rezultat: Dokazana 100 % raspoloživost uz automatizirani prijenos podataka iz pohrane na lokaciji na javne oblake van lokacije, koji će omogućiti primjenu pravila za čuvanje 'čuvati zauvijek' i rast bez ograničenja.

NetAppova podrška

·   Izazov: Nositi se sa stalno rastućim volumenom podataka koje pohranjuju korisnici, volumenom koji je kreirao vrlo složen IT sustav i donosi brojne izazove za obradu.

·   Rješenje: Uvedeno NetApp Open Solution for Hadoop, koji pokreće superiorne AutoSupport™ operacije.

·   Rezultat: Rješenje je smanjilo vrijeme za upit u bazu podataka s 24 milijarde slogova od 4 tjedna na manje od 10,5 sati, čime je ubrzana sposobnost da tim za potporu odgovori na potrebe korisnika. To je također omogućilo timu da provede upite za bazu podataka koji ranije nisu bili zamislivi - 240 milijarde slogova je pretraženo za manje od 18 sati.

O NetAppu

NetApp kreira inovativna rješenja za pohranu i upravljanje podacima koje donose izuzetnu troškovnu učinkovitost i ubrzavaju napredak poslovanje. Otkrite našu strast da pomognemo tvrtkama širm svijeta da idu dalje i brže - posjetite www.netapp.com.

Go further, go faster


Munich, July 19, 2012

Fujitsu - DynamicFabric virtualizira spojeve na mrežu i IT kapacitete

Fujitsu je objavio Fujitsu DynamicFabric, koji donosi tri inovativne tehnologije koje se mogu kombinirati po volji da bi se virtualizirali spojevi i kapaciteti, od ruba servera do jezgre. Korisnici mogu očekivati značajne uštede.

Fujitsu DynamicFabric pomaže korisnicima da optimiziraju mrežnu infrastrukturu i osiguraju učinkovitu dodjelu mrežnih resursa kako bi se pratile poslovne potrebe. Zbog pojednostavljenog dizajna i modularne arhitekture, Fujitsu DynamicFabric je lakši za upravljanje i omogućava rast korak-po-korak.

DynamicFabric osigurava kontrolu nad potpuno virtualiziranim lokalnim i mrežama za pohranu (LANs & SANs - Local & Storage Area Networks). Prilagođavanje virtualnog servera različitim mješavinama posla se obavlja putem dual-port 10-Gigabit Ethernet adaptera, podijeljenog u do deset kanala. To ujedno pojednostavljuje upravljanje jer je moguće dodavati, mijenjati ili rekonstruirati server blejdove i ostvariti o tipu mreže neovisnu virtualizaciju potrebnu za dinamičke data centar scenarije.

Fujitsu ServerView Virtual I/O Manager (SV VIOM) pojednostavljuje upravljanje rack, tower i blejd servera u LAN i SAN okolišima, a novi Connection Blades za Fujitsu PRIMERGY Blade Servere koriste najnovije industrijske standarde u nastajanju, uključivši Data Center Bridging (DCB) koji je preduvjet za Fibre Channel over Ethernet (FCoE).


Redwood City, CA — Mon, 16 Jul 2012

Check Point - snaga virtualizacije za jednostavniju sigurnost u privatnim oblacima

Check Point Software Technologies je objavio Check Point Virtual Systems, proizvod koji će poslovnim organizacijama omogućiti da konsolidiraju sigurnosne gatewaye na jednom jedinom uređaju ili otvorenom serveru, što pojednostavljuje sigurnost i zaštitu, smanjuje troškove i poboljšava performanse u privatnim oblacima. Pomoću Check Point Virtual Systemsa, korisnici mogu osigurati više segmenata mreže, odabravši bilo koju kombinaciju Check Point softver blejd zaštite - kao što su Firewall, VPN, IPS (Intrusion Prevention), kontrolu aplikacija, filtriranje URL-ova, Anti-Bot, Anti-virus i svijest o identitetu (Identity Awareness).

Pomoću Check Point Virtual Systemsa, korisnici mogu izgraditi sigurne privatne oblake na bilo kojem gatewayu ili otvorenom serveru i smanjiti složenost konsolidiranjem sve do 250 virtualnih sustava na jednom jedinom gatewayu, svaki od njih s zaštitom pomoću prilagođenih softverskih blejdova i pravila prilagođenih specifičnim poslovnim potrebama. Za poduzeća koja imaju više grupa poslovnih jedinica ili pružatelje usluga koji na jednom sustavu poslužuju veći broj korisnika, Check Point kroz virtualizaciju osigurava potrebnu konsolidiranu sigurnost, dok u isto vrijeme osigurava odvajanje informatičkih poslova pomoću posebnih virtualnih sustava za sigurnost na Webu, sprječavanje prijetnji, vatrozid i pristup na daljinu. Korisnici mogu napraviti i klastere od do osam gatewaya koristeći Check Pointovu patentiranu Virtual System Load Sharing (VSLS) tehnologiju, što omogućava skalabilnost bez premca.


Irvine, CA July 17, 2012

Kofax - četiri nova globalna korisnika za Mobile Capture

Nove narudžbe su pristigle kratko vrijeme nakon što je proizvod objavljen

Kofax je objavio da su se četiri nova globalna korisnika odlučila za Kofax Mobile Capture softver, koji nakon što je objavljen u lipnju ove godine stječe sve veću popularnost.

Poslovni korisnici koriste Kofax Mobile Capture da automatski prihvate informacije na mjestu njihovog nastanka, koristeći kamere u pametnim telefonima ili tablet računala i tako ubrzaju poslovne procese i pruže bolju uslugu svojim mušterijama.

Nove narudžbe za Kofax Mobile Capture su:

·   Vodeći nezavisni proizvođač softvera (ISV - independent software vendor) koji piše rješenja za transport i logistiku će koristiti razvojni paket (SDK - software development kit) za Kofax Mobile Capture da bi razvila aplikacije koje će vozačima transportnih vozila omogućiti da koriste kamere u svojim pametnim mobitelima da učitaju slike dokumenata s potvrdom da su isporučili robu, te da se tako ubrza početak procesa fakturiranja i naplate potraživanja.

·   Regionalna agencija američke vlade, odgovorna za upravljanje programima zdravstvenog osiguranja će uvesti Kofax Mobile Capture, Kofax Capture i Kofax Transformation Modules da obradi otprilike 12 milijuna zahtjeva za nadoknadu medicinskih troškova koji godišnje pristižu iz udaljenih ureda i građana. Posao će se obavljati koristeći mobilne uređaje i tako povećati učinkovitost i ubrzati njihova obrada.

·   Vodeći pružatelj usluga mobilnih komunikacija na Srednjem Istoku uvodi Kofax Mobile Capture da bi svoje prodajno osoblje opremio mogućnošću da od korisnika na licu mjesta prikupe svu raspoloživu dokumentaciju.

·   Velika tvrtka koja proizvodi proizvode iz nafte i ostale kemijske proizvode sa sjedištem na Srednjem Istoku će koristiti Kofax Mobile Capture za djelatnike na udaljenim servisnim terminalima, da se pokrenu i ubrzaju interni poslovni procesi.

Kofax Mobile Capture proširuje poslovne procese koji počinju prihvatom informacija i na pametne telefone i tablet računala tako da korisnicima omogućava uporabu kamera na tim uređajima da prihvate slike dokumenata, fotografija i podataka, te da zatim proslijede te sadržaje u Kofaxove aplikacije za tokove posla i u korporacijske aplikacije u repozitorije. Prihvat tih informacija u "Točki nastanka" ubrzava procese, na minimum svodi odugovlačenje, smanjuje troškove i poboljšava uslugu.


SAN FRANCISCO — July 16, 2012

Microsoft - otkriven novi Office

Office se isporučuje kao cloud servis i koristi inovacije koje omogućava Windows 8

Microsoft je objavio 'customer preview' verziju Microsoft Office. Iduće izdanje uredskog paketa se odlikuje intuitivnim dizajnom koji jako i podjednako dobro radi s ekranima osjetljivima na dodir, pisaljkama, mišem i tipkovnicom, na svim Windows uređajima, uključivši i tablet računala. Novi Office je društven i omogućava rad prema modernim scenarijima za čitanje, pisanje bilješki, sastanke i komuniciranje. Isporučivati će se pretplatnicima putem cloud servisa koji je uvijek ažuran.

Novi Office koristi mogućnosti iz Windows 8:

·   Dodir svuda. Office reagira na dodir podjednako prirodno kao što reagira na tipkovnicu li miša. Kliznite prstom preko ekrana ili uštipnite i zoomirajte kako bi pročitali dokumente i prezentacije.

·   'Pisanje tintom' (inking). Koristite pisaljku da kreirate sadržaje, vodite bilješke i pristupate raznim mogućnostima. Rukom napišite odgovor na e-mail poruke i automatski ih pretvorite u tekst. U prezentacijama koristite pisaljku kao laserski pokazivač. Ako obojite vaše sadržaje ili izbrišite greške.

·   Nove Windows 8 aplikacije. OneNote i Lync su predstavnici prvih novih Office aplikacija u Windows 8 stilu. Te aplikacije su predviđene za rad na tabletu a reagiraju na dodir. Novi, radijalni izbornik u OneNote omogućava lak pristup do raznih mogućnosti, sve na dodir prsta.

·   Uključeno u Windows RT. Office Home i Student 2013 RT, s novim verzijama Worda, Excela, PowerPointa i OneNote aplikacija će biti uključen u na ARM-u zasnovanim Windows 8 uređajima, uključivši i Microsoft Surface.

Ured je u oblaku:

·   SkyDrive. Office automatski podrazumijeva da dokumente treba spremiti na SkyDrive, tako da vam je sadržaj uvijek dostupan putem vašeg tableta, PC-a i telefona. Dokumenti su raspoloživi i off-line i sinkroniziraju se kada se ponovno uspostavi veza.

·   Roaming. Kada ste jednom prijavljeni na Office, vaše personalizirane postavke, uključivši i popis datoteka koje ste zadnje koristili, predloške, pa čak i vaš osobno prilagođeni rječnik, putuju s vama po praktički svim vašim uređajima. Office će čak zapamtiti gdje ste zadnji puta stali i dovesti će vas ravno na to mjesto nakon svega jednog klika.

·   Office na zahtjev. Uz pretplatu, možete pristupiti svom Officeu čak i kada niste blizu vašeg računala, jer možete pokrenuti stream aplikacija na bilo kojem Windows računalu spojenom na Internet.

·   Novi pretplatnički servisi. Novi Office stoji na raspolaganju i kao pretplatnički servis zasnovan na oblaku. Korisnici kao pretplatnici dobivaju sva proširenja, cloud servise kao što su Skype world minute i dodatni prostor za pohranu na SkyDriveu. Pretplatnici dobiju pravo višestrukih instaliranja za sve članove obitelji i za sve njihove uređaje.

Office i društvene mreže:

·   Yammer. Yammer je sigurna, privatna društvena mreža za poslovne organizacije. Priključite se besplatno i odmah možete početi koristiti društveno umrežavanje. Yammer donosi integraciju sa SharePointom i Microsoft Dynamicsom.

·   Ostanite u vezi. Slijedite ljude, timove, dokumente i sjedišta u SharePointu. Pregledavajte i uključujte slike, video snimke i Office sadržaje u opise svojih aktivnosti.

·   People Card (Kartica za ljude). Imajte integralni pogled na vaše kontakte na bilo kojem mjestu u okviru Officea. People Card uključuje i informacije o prisutnima na mreži, sadrži slike, ažurirane statuse, informacije za kontakte i izvještaje o aktivnostima iz Facebooka i LinkedIna.

·   Skype. Novi Office dolazi sa Skypeom. Kada se pretplatite, dobijete 60 Skype world minuta svakog mjeseca. Integrirajte Skype kontakte u Lync i nazovite ili pošaljite instant poruku bilo kome koji je na Skypeu.

Novi scenariji za uporabu Officea:

·   Digitalno pisanje bilješki. Bilješke u oblaku će vam biti uvijek na raspolaganju, putem raznih uređaja koji koriste OneNote. Radite na način koji vam je najprirodniji - vodite bilješke dodirom, pisaljkom ili tipkovnicom, ili koristite sve to zajedno i lako se prebacujte s jednog načina rada na drugi.

·   Čitanje i označavanje. Read Mode u Wordu daje lak način čitanja koji se automatski podešava za velike i male ekrane. Možete zoomirati sadržaj, gledati tok video snimke ugrađene u dokumente, gledati oznake za reviziju, a stranice okrećete dodirom.

·   Sastanci. PowerPoint ima novu mogućnost, tzv. Presenter View koji privatno, u jednom pogledu, pokazuje vaš tekući i nadolazeće slajdove, vrijeme trajanja prezentacije, te bilješke za predavača. Dok držite prezentaciju možete zoomirati, označavati i putovati po vašim slajdovima putem dodira i pisaljke. Lync sadrži multiparty HD video s prezentacijama, zajednički korištenim OneNote bilježnicama i virtualnu bijelu ploču za pisanje za kolaborativne brainstorming seanse.

·   Ekrani osjetljivi na dodir veličine 82 inča. Za sastanke, prezentacije i predavanja, bilo osobne, bilo virtualne. Takve ekrane proizvodi tvrtka Perceptive Pixel, osjetljivi su na istovremeni dodir na više mjesta (multitouch) i mogu raditi s pisaljkom.

Puni raspon paketa i načina licenciranja će biti objavljen jesenas, no svaki od pretplatničkih paketa će sadržavati nova (2013) izdanja Office aplikacija - Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher i Access. Pored toga, pretplatnici će imati pravo na nadogradnju verzija i pravo korištenja na kombinaciji od do pet PC ili Mac računala ili mobilnih uređaja.

Predviđena su tri nova tipa izdanja:

·   Office 365 Home Premium - za obiteljsku uporabu i široku potrošnju. Uključuje i dodatnih 20 GB prostora na SkyDrive servisu i 60 Skype world minuta mjesečno.

·   Office 365 Small Business Premium - za male poslovne organizacije. Uključuje poslovnu kategoriju e-maila, zajedničkih kalendara, alate za Webb sjedišta i HD Web konferencije.

·   Office 365 ProPlus - za korporacijske korisnike kojima su potrebne napredne poslovne mogućnosti i fleksibilnost pri uvođenju i održavanju oblaka.

Customer preview verzija novog Officea se može naći na office.com/preview stranicama.


16.07.12 – 22.07.12


NetApp - rješenja za Big Data pokrivaju analitiku, propusnu moć i sadržaj

Praćenje eksplozije podataka

Prema istraživanju IDC-a, statistike rasta su zapanjujuće:

·   2010, podaci su rasli za 62 % i dosegli su 800.000 PB (Petabajta)

·   2011, dosegli su 1,8 milijuna PB, ili 1,8 ZB (Zetabajta; 1 ZB = 1 milijun PB = 1021 bajta)

·   Do kraja 2012, podaci će narasti 44 do 50 puta i procjenjuje se da će doseći preko 35 ZB

Svijet ulazi u novu eru potreba za podatke 'na velikoj skali'. Količina podataka koje pohranjuju i obrađuju organizacije u javnom i privatnom sektoru je takva da se ruše sve arhitektonske konstrukcije koje se danas koriste u industriji pohrane podataka. Rezultat je da organizacije pokušavaju konvertirati postojeće sustave da učinkovito isporuče prave informacije pravim ljudima, u pravo vrijeme i da ubrzaju sofisticirane analize da bi se donosile smislenije odluke, na osnovu kojih se može djelovati.

Vladine agencije se bore s izazovom obaveze da smanje troškove rada dok uvode sustave koji mogu osigurati potporu za masivni rast količine podataka koje generiraju strojevi i korisnici. Digitalne tehnologije se okreću medijima s gušćim zapisom, fotografije su sada digitalne, video snimke koriste veću rezoluciju, a napredne analize zahtijevaju mnogo više prostora za pohranu podataka. Sve to skupa vrši ogromni pritisak na postojeću infrastrukturu. NetApp to naziva "Izazov velikih podataka" ("Big Data Challenge").

'Veliki podaci', 'Big data' stvaraju potrebe koje se mogu razvrstati u tri kategorije koje postojeću infrastrukturu opterećuju do krajnjih granica izdržljivosti. Te kategorije potreba vezanih uz velike podatke, zovemo "big data ABCs": analytics (analitika), bandwidth (propusna moć), i content (sadržaj).

Analitika

Ovo područje se koncentrira na osiguranje učinkovite analize za izuzetno velike skupove podataka. Analitika treba omogućiti bolje shvaćanje podataka koristeći prednosti današnjeg digitalnog doba , pretvoriti podatke u informacije visoke kvalitete, te osigurati dublji uvid koji će omogućiti donošenje boljih odluka. Naša ponuda na polju analitike uključuje datotečni sustav Hadoop, optimalno koristi NetApp® FAS, Data ONTAP® i E-Seriju kako bi se ostvarilo korporacijsko rješenje.

Propusna moć

Ovo područje se koncentrira na osiguranje boljih performansi za obradu velike količine podataka koji brzo nadolaze s raznih senzora i opterećuju sustav. Aplikacije s visokom propusnom moći uključuju računalstvo visokih performansi (high-performance computing) - sposobnost da se obave složene analize izuzetno velikom brzinom - te video streaming visokih performansi za nadzor i planiranje misija.

Sadržaj

Ovo područje se koncentrira na potrebu da se osigura bezgranična, sigurna i skalabilna pohrana podataka. Rješenja za sadržaje moraju omogućiti pohranu praktički neograničenih količina podataka, tako da organizacije mogu pohraniti onoliko podataka koliko žele, da ih pronađu kada im zatrebaju, te da ih nikad ne izgube.

NetApp Big Data rješenja

NetApp nudi rješenja za pohranu koja omogućavaju organizacijama da iskoriste big data prednosti i da ih iskoriste za potrebe svojeg poslovanja. NetAppova rješenja za big data pružaju temelj koji će potaknuti inovacije i donošenje boljih odluka, te pokretati uspješne ishode brzinom koja je potrebna za današnje poslovanje.

·   NetApp Open Solution for Hadoop donosi korporacijsko rješenje koje korisnicima omogućava da skaliraju Hadoop sustave dalje od eksperimentalne faze.

·   Full-Motion Video je platforma velikog kapaciteta koja omogućava bolje donošenje odluka jer osigurava potrebnu skalu, gustoću i performanse da se 'probave' i simultano analiziraju UAV i satelitski video podaci.

·   NetApp High-Performance Computing Solution for Lustre donosi masivno paralelni distribuirani datotečni sustav za računalstvo u klasterima velikih razmjera. Izuzetne performanse na polju propusnosti su kritične za kreiranje većih i bržih rješenja.

Iskustva uspješnih korisnika

Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL)

·   Izazov: Tražio se sustav za pohranu velike gustoće i propusnosti, za rješavanje teških znanstvenih problema koje prije nije bilo moguće rješavati.

·   Rješenje: Uvedeno je visoko propusno Lustre rješenje za pohranu koje može obaviti 20.000 trilijuna (američkih trilijuna, odn. europskih bilijuna, odn. 1012) operacija aritmetičkog računanja u sekundi i brzine pristupa podacima do 1 TB/sekundi.

·   Rezultat: Super-kompjuter Sequoia za kojeg se očekuje da će biti najbrži super-kompjuter na planeti, s 5 puta bržim performansama za pohranu nego što je ranije bilo moguće.

Iron Mountain

·   Izazov: Tražio se sustav koji će osigurati fleksibilno i ekonomično rješenje za pohranu medicinskih zapisa i slika koje je potrebno čuvati zauvijek.

·   Rješenje: NetApp StorageGRID® omogućava pružateljima usluga medicinske arhive da organizacijama koje se brinu za zdravstvenu skrb ponude infrastrukturu-kao-uslugu koja se razlikuje od ostalih takvih rješenja.

·   Rezultat: Dokazana 100 % raspoloživost uz automatizirani prijenos podataka iz pohrane na lokaciji na javne oblake van lokacije, koji će omogućiti primjenu pravila za čuvanje 'čuvati zauvijek' i rast bez ograničenja.

NetAppova podrška

·   Izazov: Nositi se sa stalno rastućim volumenom podataka koje pohranjuju korisnici, volumenom koji je kreirao vrlo složen IT sustav i donosi brojne izazove za obradu.

·   Rješenje: Uvedeno NetApp Open Solution for Hadoop, koji pokreće superiorne AutoSupport™ operacije.

·   Rezultat: Rješenje je smanjilo vrijeme za upit u bazu podataka s 24 milijarde slogova od 4 tjedna na manje od 10,5 sati, čime je ubrzana sposobnost da tim za potporu odgovori na potrebe korisnika. To je također omogućilo timu da provede upite za bazu podataka koji ranije nisu bili zamislivi - 240 milijarde slogova je pretraženo za manje od 18 sati.

O NetAppu

NetApp kreira inovativna rješenja za pohranu i upravljanje podacima koje donose izuzetnu troškovnu učinkovitost i ubrzavaju napredak poslovanje. Otkrite našu strast da pomognemo tvrtkama širm svijeta da idu dalje i brže - posjetite www.netapp.com.

Go further, go faster


Munich, July 19, 2012

Fujitsu - DynamicFabric virtualizira spojeve na mrežu i IT kapacitete

Fujitsu je objavio Fujitsu DynamicFabric, koji donosi tri inovativne tehnologije koje se mogu kombinirati po volji da bi se virtualizirali spojevi i kapaciteti, od ruba servera do jezgre. Korisnici mogu očekivati značajne uštede.

Fujitsu DynamicFabric pomaže korisnicima da optimiziraju mrežnu infrastrukturu i osiguraju učinkovitu dodjelu mrežnih resursa kako bi se pratile poslovne potrebe. Zbog pojednostavljenog dizajna i modularne arhitekture, Fujitsu DynamicFabric je lakši za upravljanje i omogućava rast korak-po-korak.

DynamicFabric osigurava kontrolu nad potpuno virtualiziranim lokalnim i mrežama za pohranu (LANs & SANs - Local & Storage Area Networks). Prilagođavanje virtualnog servera različitim mješavinama posla se obavlja putem dual-port 10-Gigabit Ethernet adaptera, podijeljenog u do deset kanala. To ujedno pojednostavljuje upravljanje jer je moguće dodavati, mijenjati ili rekonstruirati server blejdove i ostvariti o tipu mreže neovisnu virtualizaciju potrebnu za dinamičke data centar scenarije.

Fujitsu ServerView Virtual I/O Manager (SV VIOM) pojednostavljuje upravljanje rack, tower i blejd servera u LAN i SAN okolišima, a novi Connection Blades za Fujitsu PRIMERGY Blade Servere koriste najnovije industrijske standarde u nastajanju, uključivši Data Center Bridging (DCB) koji je preduvjet za Fibre Channel over Ethernet (FCoE).


Redwood City, CA — Mon, 16 Jul 2012

Check Point - snaga virtualizacije za jednostavniju sigurnost u privatnim oblacima

Check Point Software Technologies je objavio Check Point Virtual Systems, proizvod koji će poslovnim organizacijama omogućiti da konsolidiraju sigurnosne gatewaye na jednom jedinom uređaju ili otvorenom serveru, što pojednostavljuje sigurnost i zaštitu, smanjuje troškove i poboljšava performanse u privatnim oblacima. Pomoću Check Point Virtual Systemsa, korisnici mogu osigurati više segmenata mreže, odabravši bilo koju kombinaciju Check Point softver blejd zaštite - kao što su Firewall, VPN, IPS (Intrusion Prevention), kontrolu aplikacija, filtriranje URL-ova, Anti-Bot, Anti-virus i svijest o identitetu (Identity Awareness).

Pomoću Check Point Virtual Systemsa, korisnici mogu izgraditi sigurne privatne oblake na bilo kojem gatewayu ili otvorenom serveru i smanjiti složenost konsolidiranjem sve do 250 virtualnih sustava na jednom jedinom gatewayu, svaki od njih s zaštitom pomoću prilagođenih softverskih blejdova i pravila prilagođenih specifičnim poslovnim potrebama. Za poduzeća koja imaju više grupa poslovnih jedinica ili pružatelje usluga koji na jednom sustavu poslužuju veći broj korisnika, Check Point kroz virtualizaciju osigurava potrebnu konsolidiranu sigurnost, dok u isto vrijeme osigurava odvajanje informatičkih poslova pomoću posebnih virtualnih sustava za sigurnost na Webu, sprječavanje prijetnji, vatrozid i pristup na daljinu. Korisnici mogu napraviti i klastere od do osam gatewaya koristeći Check Pointovu patentiranu Virtual System Load Sharing (VSLS) tehnologiju, što omogućava skalabilnost bez premca.


Irvine, CA July 17, 2012

Kofax - četiri nova globalna korisnika za Mobile Capture

Nove narudžbe su pristigle kratko vrijeme nakon što je proizvod objavljen

Kofax je objavio da su se četiri nova globalna korisnika odlučila za Kofax Mobile Capture softver, koji nakon što je objavljen u lipnju ove godine stječe sve veću popularnost.

Poslovni korisnici koriste Kofax Mobile Capture da automatski prihvate informacije na mjestu njihovog nastanka, koristeći kamere u pametnim telefonima ili tablet računala i tako ubrzaju poslovne procese i pruže bolju uslugu svojim mušterijama.

Nove narudžbe za Kofax Mobile Capture su:

·   Vodeći nezavisni proizvođač softvera (ISV - independent software vendor) koji piše rješenja za transport i logistiku će koristiti razvojni paket (SDK - software development kit) za Kofax Mobile Capture da bi razvila aplikacije koje će vozačima transportnih vozila omogućiti da koriste kamere u svojim pametnim mobitelima da učitaju slike dokumenata s potvrdom da su isporučili robu, te da se tako ubrza početak procesa fakturiranja i naplate potraživanja.

·   Regionalna agencija američke vlade, odgovorna za upravljanje programima zdravstvenog osiguranja će uvesti Kofax Mobile Capture, Kofax Capture i Kofax Transformation Modules da obradi otprilike 12 milijuna zahtjeva za nadoknadu medicinskih troškova koji godišnje pristižu iz udaljenih ureda i građana. Posao će se obavljati koristeći mobilne uređaje i tako povećati učinkovitost i ubrzati njihova obrada.

·   Vodeći pružatelj usluga mobilnih komunikacija na Srednjem Istoku uvodi Kofax Mobile Capture da bi svoje prodajno osoblje opremio mogućnošću da od korisnika na licu mjesta prikupe svu raspoloživu dokumentaciju.

·   Velika tvrtka koja proizvodi proizvode iz nafte i ostale kemijske proizvode sa sjedištem na Srednjem Istoku će koristiti Kofax Mobile Capture za djelatnike na udaljenim servisnim terminalima, da se pokrenu i ubrzaju interni poslovni procesi.

Kofax Mobile Capture proširuje poslovne procese koji počinju prihvatom informacija i na pametne telefone i tablet računala tako da korisnicima omogućava uporabu kamera na tim uređajima da prihvate slike dokumenata, fotografija i podataka, te da zatim proslijede te sadržaje u Kofaxove aplikacije za tokove posla i u korporacijske aplikacije u repozitorije. Prihvat tih informacija u "Točki nastanka" ubrzava procese, na minimum svodi odugovlačenje, smanjuje troškove i poboljšava uslugu.


SAN FRANCISCO — July 16, 2012

Microsoft - otkriven novi Office

Office se isporučuje kao cloud servis i koristi inovacije koje omogućava Windows 8

Microsoft je objavio 'customer preview' verziju Microsoft Office. Iduće izdanje uredskog paketa se odlikuje intuitivnim dizajnom koji jako i podjednako dobro radi s ekranima osjetljivima na dodir, pisaljkama, mišem i tipkovnicom, na svim Windows uređajima, uključivši i tablet računala. Novi Office je društven i omogućava rad prema modernim scenarijima za čitanje, pisanje bilješki, sastanke i komuniciranje. Isporučivati će se pretplatnicima putem cloud servisa koji je uvijek ažuran.

Novi Office koristi mogućnosti iz Windows 8:

·   Dodir svuda. Office reagira na dodir podjednako prirodno kao što reagira na tipkovnicu li miša. Kliznite prstom preko ekrana ili uštipnite i zoomirajte kako bi pročitali dokumente i prezentacije.

·   'Pisanje tintom' (inking). Koristite pisaljku da kreirate sadržaje, vodite bilješke i pristupate raznim mogućnostima. Rukom napišite odgovor na e-mail poruke i automatski ih pretvorite u tekst. U prezentacijama koristite pisaljku kao laserski pokazivač. Ako obojite vaše sadržaje ili izbrišite greške.

·   Nove Windows 8 aplikacije. OneNote i Lync su predstavnici prvih novih Office aplikacija u Windows 8 stilu. Te aplikacije su predviđene za rad na tabletu a reagiraju na dodir. Novi, radijalni izbornik u OneNote omogućava lak pristup do raznih mogućnosti, sve na dodir prsta.

·   Uključeno u Windows RT. Office Home i Student 2013 RT, s novim verzijama Worda, Excela, PowerPointa i OneNote aplikacija će biti uključen u na ARM-u zasnovanim Windows 8 uređajima, uključivši i Microsoft Surface.

Ured je u oblaku:

·   SkyDrive. Office automatski podrazumijeva da dokumente treba spremiti na SkyDrive, tako da vam je sadržaj uvijek dostupan putem vašeg tableta, PC-a i telefona. Dokumenti su raspoloživi i off-line i sinkroniziraju se kada se ponovno uspostavi veza.

·   Roaming. Kada ste jednom prijavljeni na Office, vaše personalizirane postavke, uključivši i popis datoteka koje ste zadnje koristili, predloške, pa čak i vaš osobno prilagođeni rječnik, putuju s vama po praktički svim vašim uređajima. Office će čak zapamtiti gdje ste zadnji puta stali i dovesti će vas ravno na to mjesto nakon svega jednog klika.

·   Office na zahtjev. Uz pretplatu, možete pristupiti svom Officeu čak i kada niste blizu vašeg računala, jer možete pokrenuti stream aplikacija na bilo kojem Windows računalu spojenom na Internet.

·   Novi pretplatnički servisi. Novi Office stoji na raspolaganju i kao pretplatnički servis zasnovan na oblaku. Korisnici kao pretplatnici dobivaju sva proširenja, cloud servise kao što su Skype world minute i dodatni prostor za pohranu na SkyDriveu. Pretplatnici dobiju pravo višestrukih instaliranja za sve članove obitelji i za sve njihove uređaje.

Office i društvene mreže:

·   Yammer. Yammer je sigurna, privatna društvena mreža za poslovne organizacije. Priključite se besplatno i odmah možete početi koristiti društveno umrežavanje. Yammer donosi integraciju sa SharePointom i Microsoft Dynamicsom.

·   Ostanite u vezi. Slijedite ljude, timove, dokumente i sjedišta u SharePointu. Pregledavajte i uključujte slike, video snimke i Office sadržaje u opise svojih aktivnosti.

·   People Card (Kartica za ljude). Imajte integralni pogled na vaše kontakte na bilo kojem mjestu u okviru Officea. People Card uključuje i informacije o prisutnima na mreži, sadrži slike, ažurirane statuse, informacije za kontakte i izvještaje o aktivnostima iz Facebooka i LinkedIna.

·   Skype. Novi Office dolazi sa Skypeom. Kada se pretplatite, dobijete 60 Skype world minuta svakog mjeseca. Integrirajte Skype kontakte u Lync i nazovite ili pošaljite instant poruku bilo kome koji je na Skypeu.

Novi scenariji za uporabu Officea:

·   Digitalno pisanje bilješki. Bilješke u oblaku će vam biti uvijek na raspolaganju, putem raznih uređaja koji koriste OneNote. Radite na način koji vam je najprirodniji - vodite bilješke dodirom, pisaljkom ili tipkovnicom, ili koristite sve to zajedno i lako se prebacujte s jednog načina rada na drugi.

·   Čitanje i označavanje. Read Mode u Wordu daje lak način čitanja koji se automatski podešava za velike i male ekrane. Možete zoomirati sadržaj, gledati tok video snimke ugrađene u dokumente, gledati oznake za reviziju, a stranice okrećete dodirom.

·   Sastanci. PowerPoint ima novu mogućnost, tzv. Presenter View koji privatno, u jednom pogledu, pokazuje vaš tekući i nadolazeće slajdove, vrijeme trajanja prezentacije, te bilješke za predavača. Dok držite prezentaciju možete zoomirati, označavati i putovati po vašim slajdovima putem dodira i pisaljke. Lync sadrži multiparty HD video s prezentacijama, zajednički korištenim OneNote bilježnicama i virtualnu bijelu ploču za pisanje za kolaborativne brainstorming seanse.

·   Ekrani osjetljivi na dodir veličine 82 inča. Za sastanke, prezentacije i predavanja, bilo osobne, bilo virtualne. Takve ekrane proizvodi tvrtka Perceptive Pixel, osjetljivi su na istovremeni dodir na više mjesta (multitouch) i mogu raditi s pisaljkom.

Puni raspon paketa i načina licenciranja će biti objavljen jesenas, no svaki od pretplatničkih paketa će sadržavati nova (2013) izdanja Office aplikacija - Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher i Access. Pored toga, pretplatnici će imati pravo na nadogradnju verzija i pravo korištenja na kombinaciji od do pet PC ili Mac računala ili mobilnih uređaja.

Predviđena su tri nova tipa izdanja:

·   Office 365 Home Premium - za obiteljsku uporabu i široku potrošnju. Uključuje i dodatnih 20 GB prostora na SkyDrive servisu i 60 Skype world minuta mjesečno.

·   Office 365 Small Business Premium - za male poslovne organizacije. Uključuje poslovnu kategoriju e-maila, zajedničkih kalendara, alate za Webb sjedišta i HD Web konferencije.

·   Office 365 ProPlus - za korporacijske korisnike kojima su potrebne napredne poslovne mogućnosti i fleksibilnost pri uvođenju i održavanju oblaka.

Customer preview verzija novog Officea se može naći na office.com/preview stranicama.


09.07.12 – 15.07.12


PALO ALTO, Calif., July 10, 2012

VMware - VMware vFabric Data Director 2.0, potpora za platformu za Oracle korporacijske baze-podataka-kao-servis

Virtualizacija svjesna baza podataka na VMware vSphere, i upravljanje životnim ciklusom smanjuju troškove za bazu podataka i ubrzavaju razvoj aplikacija

VMware je objavio VMware® vFabric Data Director 2.0 koji donosi potporu za virtualizaciju Oracle baza podataka na VMware vSphere. vFabric Data Director 2.0 pojednostavljuje i automatizira upravljanje životnim ciklusom baze podataka i omogućava uvođenje baze-podataka-kao-servisa.

vFabric Data Director 2.0 automatizira uvođenje, upravljanje i kontrolu nad heterogenim bazama podataka i omogućuje automatizaciju rutinskih poslova oko upravljanja bazom, uključivši dodjelu resursa, rad sa sigurnosnim kopijama, kloniranje i instaliranje zakrpa. To znači da aplikacijski timovi mogu osvježiti bazu podataka i dodijeliti joj resurse u svega nekoliko minuta, a ne nekoliko dana.

Novosti u vFabric Data Director 2.0 su:

·   Proširena potpora za baze podataka – vFabric Data Director 2.0 sada ima potporu za Oracle 10gR2, Oracle 11gR2 kao i za vFabric Postgres 9.1 (relacijska baza optimizirana za VMware, zasnovana na PostgreSQL).

·   Automatizirana migracija s fizičkog na virtualno – vFabric Data Director 2.0 sada automatizira proces migracije fizičke baze podataka u virtualni okoliš. To korisnicima omogućava da konsolidiraju postojeće baze podataka na VMware vSphere, te postignu daljnje uštede i veću agilnost.

·   Integracija s cloud infrastrukturom i big data rješenjima – API-ji za integraciju s ostalim proizvodima kao što su vCloud Director, vFabric Application Director, Cloud Foundry open source projekt, EMC Data Domain, te Greenplum Chorus. Korisnici tih proizvoda sada mogu iskoristiti Data Director za dodjelu resursa bazama podataka i upravljanje.

vFabric Data Director je dio obitelji VMware vFabric proizvoda, koja sadrži GemFire®, SQLFire i run-time proizvode optimizirane za Spring, okvir za razvoj u Java alatima, plus komplet servisa za izgradnju, rad i upravljanje modernim aplikacijama u okolišu distribuiranih oblaka.


Santa Clara 7/10/2012

Citrix - XenServer za globalnu cloud platformu od 1&1 Interneta

Najveći pružatelji hosting usluga na svijetu se standardiziraju na Citrix XenServeru za cloud servise

Citrix je objavio da je vodeći pružatelj Web hosting usluga, 1&1 Internet projektirao svoju javni cloud servis, Dynamic Cloud Server, na osnovi Citrix XenServer® tehnologije. Zbog brzog prihvaćanja open source Xen tehnologija, 1&1 Internet je strateški odabrao Citrix tehnologiju za svoje rješenje za javne oblake. Citrix XenServer sada pokreće cloud servise za četiri od pet najvećih pružatelja hosting usluga.

S 11 milijuna korisnika koji koriste pet data centara u Europi i SAD, 1&1 Internet je odabrao XenServer da osigura fleksibilnu infrastrukturu za javne cloud servise.

1&1 Internet je kreirao svoj Dynamic Cloud Server na XenServer tehnologiji zbog zrelosti proizvoda, open-source koda, fleksibilnog modela cijena, te Citrixove potpore i pratećih usluga koje su dostupne širom svijeta.

XenServer je kompletna serverska virtualizacijska platforma izgrađena na Xen hypervisoru. Xen tehnologija je široko priznata kao najbrži i najsigurniji softver za virtualizaciju, a projektirana je za efikasno upravljanje Windows i Linux virtualnim serverima.


Palo Alto, Calif — July 11, 2012

VMware - Zimbra 8.0 za lakši put u oblake

Novi Zimbra Collaboration Server 8.0 nudi e-poštu, adresar, kalendar i integrirane jedinstvene komunikacije za post-PC eru

VMware je objavio Zimbra Collaboration Server 8.0. Organizacijama zainteresiranima za e-poštu koja radi u oblaku, Zimbra 8.0 nudi jasni put za preseljenje rješenja za e-poštu i suradnju u oblak. Zimbra se lako primjenjuje i za privatne i za javne oblake i dovoljno je fleksibilna da pruži rješenje koje najbolje odgovara korisniku. VMware je objavio da je beta verzija Zimbre 8.0 raspoloživa za preuzimanje preko Interneta.

Zimbra 8.0 spaja korisnike s njihovim osobnim oblacima putem redizajniranog sučelja i pametnog poštanskog sandučića koji pomaže upravljati tokom informacija kroz kanale za e-poštu, kalendar, govorne poruke i društvene mreže. VMware se udružio s Ciscom i Mitelom kako bi ponudio unificirane mogućnosti za komunikacije koje su ugrađene u Zimbru. Ta duboka integracija omogućava korisnicima da se spoje na svoje sustave za govornu poštu i SMS poruke putem unificiranog ulaznog poštanskog sandučića.

Korisnici sada mogu:

·   Koristiti Click-to-Call i pozvati bilo koji telefonski broj

·   Koristiti vizualnu govornu poštu

·   Pokazati da su prisutni na mreži i pokrenuti Click-to-Chat

·   Odrediti vrijeme kada će pokrenuti Cisco WebEx seanse direktno iz Zimbre

·   Pratiti pozive - nazvane, primljene i propuštene, sve iz Zimbre

·   Imati mogućnost povezivanja s rješenjima od trećih lica

·   U Web pregledniku koristiti sučelje za društvene konverzacije

·   Automatski filtrirati distribucijske liste

·   Koristiti proširene mogućnosti za pretraživanje i slične mogućnosti

·   Koristiti korporacijski kalendar

·   Koristiti novi virtualni softverski uređaj s punim mogućnostima, spreman za uvođenje u organizacija bilo koje veličine

·   Jednostavnije provoditi nadogradnje i migracije

·   Koristiti razne nove mogućnosti za administraciju, ažuriranje, sigurnosne kopije i zaštitu

Softver i više informacija možete naći na:              http://www.zimbra.com/products/whats_new.html


IRVINE, CA, JULY 10, 2012

Kofax - softver-kao-servis u oblaku, za upravljanje poslovnim procesima

Kofax TotalAgility koji radi na Windows Azure se može dodijeliti u nekoliko minuta

Kofax je objavio Kofax TotalAgility 6.0, svoj softver za upravljanje poslovnim procesima (BPM - Business Process Management) i dinamičko upravljanje slučajevima. Kofax TotalAgility 6.0 je raspoloživ kao na oblaku zasnovani Softver-kao-servis (SaaS - Software-as-a-Service), kroz pretplatu na Windows Azure i kroz model stalne licence za korisnike koji ga žele uvesti na vlastitim strojevima.

Kofax TotalAgility je softver za upravljanje poslovnim procesima i dinamičko upravljanje slučajevima. Kofax TotalAgility kao SaaS pretplata zasnovana na oblaku omogućuje korisnicima značajne uštede za kapitalne izdatke i za ostale troškove koji se obično javljaju prilikom rada i uvođenja na vlastitoj lokaciji, a u isto vrijeme osigurava trenutni pristup do softvera.

Total Agility 6.0 je proširen intuitivnim dizajnom procesa da se ubrza uvođenje i izvođenje. TotalAgility Workspace and TotalAgility Builder sada kompletno rade kroz Web preglednike, pa korisnici lakše kreiraju, uvode i rade s tim rješenjima. Uvedena je potpora za obrasce s više veličina, što olakšava rad korisnicima na mobilnim uređajima.


IRVINE, CA JULY 12, 2012

Kofax - dodatne softver licence za jednu od deset najvećih bankarskih grupa

Godišnje će se obraditi preko 140 milijuna dodatnih stranica

Kofax je objavio da je jedna od deset najvećih bankarskih grupacija sa sjedištem u Zapadnoj Europi proširila svoj Kofax softver.

Korisnik je jedna od najvećih financijskih institucija na svijetu, a proširio je broj licenci za Kofax Capture, Kofax Transformation Modules i Kofax Monitor, da bi omogućio automatski prihvat, vađenje i provjeru informacija iz više od 140 milijuna dodatnih ulaznih dokumenata godišnje. Kofaxovo rješenje će omogućiti korisniku da proslijedi tako prihvaćene informacije u ostale korporacijske softverske aplikacije i repozitorije.

Kofax Capture osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax Monitor osigurava praćenje rada i podešavanje performansi u stvarnom vremenu, da bi se osigurao pravilan rad sustava Kofax Capture, te sustava za inteligentno prepoznavanje i komuniciranje. Prati rad svih komponenti sustava, uključivo i skenere.


Munich, July 09, 2012

Fujitsu - novi Fujitsu STYLISTIC, tablet i notebook računalo u jednom uređaju

STYLISTIC Q702 tablet i notebook; treća generacija Intel® Core™ i3 ili i5 procesora

Fujitsu je predstavio STYLISTIC Q702, hibridno tablet računalo. Uređaj nudi kombinaciju uživanja u sadržajima na tablet računalu bez tipkovnice i spretnošću rada na punoj tipkovnici koja se može prikvačiti.

Novo Fujitsuovo hibridno tablet računalo zamjenjuje i tablet i notebook računala. Računalo STYLISTIC Q702 radi kao samostojeći tablet koji se pretvara u notebook tako da se na njega prikvači opcionalna tipkovnica, u kojoj se nalazi i dodatna baterija, što produžuje vrijeme autonomnog rada. Ekran se lako koristi i na direktnom suncu, ima senzor za otiske prstiju, lozinke za zaštitu diska i BIOSa, te treću generaciju Intel® Core™ i3 ili i5 procesora s opcionalnom Intel® vPro™ tehnologijom.


Sunnyvale, CA, July 11, 2012

Fujitsu - skeneri s novim softverom za poboljšanje kvalitete slika i poboljšanom obradom slika

Funkcionalnost proizvoda Kofax® VRS® 5.0 Professional, ScandALL PRO V2.0 Premium, i Scanner Central Admin korisnicima donosi bogatije mogućnosti za rad sa skeniranim dokumentima

Fujitsu je objavio da nudi nove pakete koji sadrže softverske proizvode Kofax® VRS® 5.0 Professional, ScandALL PRO V2.0 Premium software, i Scanner Central Admin i profesionalne skenere Fujitsu fi-6670, fi-6770, fi-6670A, fi-6770A, fi-5530C2, fi-5950 i fi-6800.

Kombinacijom vodeće tehnologije za skeniranje i softvera u jednom paketu, Fujitsuovi korisnici će imati još više koristi od rješenja koja kupe. Nova proširenja softvera i poboljšane mogućnosti za obradu slika pružaju korisnicima najnovija dostignuća u obradi dokumenata, te poboljšanu automatizaciju, produktivnost i efikasnost.

Detalji o novom softveru i novim mogućnostima u aplikacijama su:

·   Kofax® VRS® 5.0 Professional: nova verzija Kofax VRS Professionala smanjuje vrijeme za ručnu pripremu dokumenata i povećava kvalitetu skeniranih slika, čime poboljšava produktivnost pri ručnom skeniranju i učinkovitost procesa za prihvat dokumenata. Kofax VRS Professional bitno poboljšava točnost prepoznavanja znakova (OCR - Optical Character Recognition) i vađenja podataka iz skeniranih dokumenata, korisnicima nudi sučelje koje se lako koristi i donosi poboljšanu funkcionalnost skeniranja, uključivši automatsku detekciju boja, prepoznavanje orijentacije slike, popravak iskošene slike, detekciju veličine stranice, čišćenje rubova, popunu rupa, poboljšanu jasnoću, te detekciju i uklanjanje praznih stranica.

·   ScandALL PRO V2.0 Premium: poboljšanja u odnosu na ranije verzije, ScandALL PRO V2.0 Premium ubrzava tok posla pomoću uređivanja grupa dokumenata i funkcija za nastavak rada s grupom. Sada je moguće izvoziti i uvoziti profile, čime se ubrzava postupak konfiguriranja i povećava konzistentnost. Funkcija automatskog odvajanja poslova koristi listove za razdvajanje na kojima su otisnuti bar-kodovi pomoću kojih skener prepozna koje postavke treba primijeniti za dotičnu vrstu dokumenata. Ova funkcija sada prepoznaje i 2D bar-kodove (matrične kodove) i kontrole za napredno vođenje dnevnika poslova koje se mogu eksportirati kao XML, CSV, i Unicode. Izlazne datoteke sa slikama sada mogu imati nove formate kao to su JPEG7 i JBIG za dokumente manje veličine.

·   Scanner Central Admin: nove centralizirane funkcije za administraciju olakšavaju i ubrzavaju upravljanje većim brojem skenera u organizaciji. Sada se može upravljati s čak do 1.000 skenera, pratiti status skenera u radu, ažurirati drajvere na skenerima, identificirati serijske brojeve, provjeravati stanje potrošnih materijala i još mnogo toga, a sve s jedne lokacije.


02.07.12 – 08.07.12


Munich, July 02, 2012

Fujitsu - PRIMERGY RX500 S7, kombinacija performansi, skalabilnosti i efikasnosti

PRIMERGY RX500 S7 udvostručuje mogućnost proširenja i snagu dual-socket servera, pa korisnici mogu obaviti više posla na manjem broju servera i tako štedjeti na troškovima upravljanja i informatičke infrastrukture. Korisnici mogu početi od konfiguracije s dva, pa zatim proširiti sustav na četiri procesora. Koristi se nova generacija Intel® Xeon® procesora E5-4600

Fujitsu je objavio novi PRIMERGY RX500 S7 four-socket server, optimiziran za velike konsolidacije i virtualizaciju. PRIMERGY RX500 S7 jamči zaštitu investicija jer kombinira ekonomičnu skalabilnost i performanse four-socket sustava s priuštivim cijenama i učinkovitošću dual-socket servera – može se nadograđivati od dual-socket servera do quad-socket rješenja, kad god to postane potrebno. PRIMERGY RX500 S7 je energetski učinkovit jer koristi iste komponente kao PRIMERGY dual-socket S7 generacija, ima jednostavno upravljanje potrošnjom energije, i jedinice za napajanje s učinkovitošću od 94 %.

Obitelj PRIMERGY RX servera je svestrana platforma za dinamičke poslovne infrastrukture. S modularnim dizajnom, novi PRIMERGY RX500 S7 server savršeno ispunjava zahtjeve za konsolidacijom i širenjem rastućeg informatičkog okoliša. Kada se krene s konfiguracijom s dva procesora, rack server PRIMERGY RX500 S7 se može lako i ekonomično nadograditi do četiri procesora kada god to zatreba i podvostručiti svoju memoriju sve do 1536 GB te proširiti raspoložive PCIe Gen3 utore do 11 u jednom te istom kućištu - bez promjene serverske i rack infrastrukture.

Nadogradnja sustava je jednostavna - ubaci se dodatna LAN kartica. Dual-socket konfiguracija sadrži dva Intel® Xeon® procesora iz obitelji E5, 24 DIMM-ova i 768 GB memorije. Kada se proširi do four-socket servera dobije se konfiguracija od četiri Intel® Xeon® procesora, 48 DIMM-ova i 1536 GB memorije. Korisnici tako mogu koristiti više većih virtualnih mašina na jednom serveru nego što mogu na više dual-socket servera.

Kada se veći posao obavlja na manje servera,štedi se energija, štedi se na upravljanju serverima i na informatičkoj infrastrukturi. Na primjer, mogu se ostvariti uštede na prostoru u rackovima, hlađenju, kabliranju i broju osoblja. Lakše je upravljati s nekoliko velikih servera, a oni su i ekonomičniji nego kada se posao obavlja na mnogo malih. Korisnici mogu ostvariti i uštede jer trebaju platiti manje licenci za host softver.


Reading, UK, 28 June 2012

Veeam - sigurnosno kopiranje i replikacija za stambenu zadrugu koja prelazi na 100% virtualni okoliš

Softver pomaže korisniku da poštuje propise o zaštiti informacija i uštedi više od 70.000 GBP godišnje

Veeam Software je objavio da je britansko stambeno poduzeće Together Housing koristilo softver za sigurnosno kopiranje i replikaciju, Veeam Backup, u okviru svog projekta za prelazak infrastrukture na 100% virtualni okoliš. Koristeći Veeam Backup, korisnik je uspješno završio projekt i izbjegao uobičajene probleme u vezi troškova i performansi koji se često javljaju kod uporabe starih alata za zaštitu podataka. Vrijeme za uzimanje sigurnosnih kopija je prepolovljeno, vrijeme potrebno za oporavak je smanjeno za više od 80 %, a Together Housing godišnje uštedi preko 70.000 funti na troškovima za tehnologiju i konzultantske usluge.

Grupacija Together Housing ima više od 1.500 informatičkih korisnika raspoređenih na 20 lokacija na sjeveru Engleske. Njihovih 300 servera je trenutno podijeljeno na 80 % virtualnih i 20 % fizičkih, no broj virtualnih mašina stalno raste kako organizacija provodi svoje planove za virualizaciju. Together Housing nešto sigurnosnog kopiranja obavlja u vlastitoj kući, no unajmila je i vanjsku organizaciju koja joj pomaže u radu sa sigurnosnim kopijama, pružajući usluge kao što je replikacija, oko čega je Together Housing imao problema zbog alata koji su bili koristili.

Together Housing je originalno koristio stare alate za uzimanje sigurnosnih kopija i oporavak, no ti alati nisu osiguravali mogućnosti, fleksibilnost i jednostavnost koja je bila potrebna Together Housingu. Alati su bili presloženi za uporabu, zahtijevali su brojne posjete inženjerskih timova od isporučitelja, a popravak nakon incidenata je znao potrajati nekoliko dana. Osim toga, alati nisu radili na nivou koji je bio potreban korisniku, imali su ograničene mogućnosti za replikaciju a uzimanje kopija je trajalo toliko dugo da je dolazilo do prekrivanja s redovnim radnim vremenom. Zbog svega toga Together Housing je odlučio zamijeniti svoje stare alate proizvodom izričito napravljenim za rad u virtualnom okolišu. Odabran je Veeam Backup, zbog njegovih mogućnosti za replikaciju, brzine uzimanja sigurnosnih kopija i oporavka, te lakoće pri uporabi i početnom postavljanju.


IRVINE, CA, JULY 3, 2012

Kofax - softver za nacionalni projekt prihvata dokumenata agencije američke vlade

Softver će obraditi preko milijardu dokumenata godišnje

Kofax je objavio da je jedna od agencija američke savezne vlade odabrala Kofaxove proizvode za veliki projekt prihvata dokumenata koji će pokrivati cijeli SAD.

Korisnik uvodi Kofax Capture, Kofax Transformation Modules, Kofax Front Office Server, Kofax Monitor, Kofax Communications Server™ i Kofax TotalAgility™ da automatizira prihvat i obradu više od milijarde dokumenata godišnje. Kofaxovo rješenje će korisniku omogućiti da obradi i zatim arhivira rezultirajuće slike dokumenata i podatke. Da bi ih djelatnici i građani mogli lako koristiti.

Kofax Capture osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax Front Office Server širi postojeće Kofax Capture poslovne procese do djelatnika koji direktno rade s klijentima i koji pokreću transakcije i tijekove posla u najranijem mogućem trenutku, da se bolje iskoriste postojeći resursi u udaljenim ili područnim uredima. Ovo rješenje za automatizaciju uredskog poslovanja skraćuje latentnost procesa i eliminira vrijeme i troškove koji bi bili potrebni za dostavu papira do centraliziranih centara za obradu.

Kofax Communication Server (KCS) omogućava automatsku razmjenu poslovno kritičnih informacija, povezujući ulazne i izlazne servise koji se osiguravaju putem uređaja kao što su faks i telefonski sustavi, razne tipove medija uključivši e-mail, FoIP, SMS, MMS, glasovnu poštu i teleks, te aplikacije kao što su ERP, CRM i Kofaxove korporacijske aplikacije.

Kofax Monitor osigurava praćenje rada i podešavanje performansi u stvarnom vremenu, da bi se osigurao pravilan rad sustava Kofax Capture, te sustava za inteligentno prepoznavanje i komuniciranje. Prati rad svih komponenti sustava, uključivo i skenere.

Kofax TotalAgility osigurava platformu za upravljanje poslovnim procesima i dinamičko upravljanje slučajevima koja omogućava veću organizacijsku agilnost i unaprjeđenje organizacije kroz bolje upravljanje procesima. Učinkovitiji, fleksibilniji i bolje odrađeni poslovni procesi znače manje troškove i veći i raniji povrat investicija. TotalAgility osigurava mogućnosti za dizajn procesa, za njihovu automatizaciju, za kontrolu tijeka posla i ljudskih zadataka. To je alat za integraciju i povezivanje poslovnih aplikacija (upravljanje kompanijskim sadržajima, upravljanje odnosima s kupcima, e-pošta) s procesima i poslovnim pravilima.


StorageNewsletter.com on Thu, July 5th, 2012

StorageNewsletter - 3/4 korisnika pohrane u oblaku mogu rekonstruirati podatke u roku od 24 sata

Elektronički časopis StorageNewsletter je objavio rezultate jednog istraživanja o stavovima korisnika i njihovim planovima za uvođenje pohrane u oblaku. Istraživanje je pokazalo da:

·   Skoro tri četvrtine korisnika pohrane u oblacima smatra da u slučaju gubitka mogu povratiti svoje podatke u roku od 24 sata

·   Svaka osma organizacija od onih koje ne koriste pohranu u oblaku je izjavila da bi im za rekonstrukciju nakon gubitka podataka trebalo "više od tjedan dana"

Ispitanici su bili učesnici manifestacije Cloud Computing Expo u New Yorku. Čak 73 % ispitanika je već uvelo neki oblik rada u oblacima, a njih više od četvrtine (28 %) radi s oblacima već tri ili više godina.

Među ispitanicima je više ljudi uvelo pohranu u oblacima, ili to planira učiniti, nego neki drugi način korištenja oblaka, uključivši i softver-kao-servis.

Među ostalim željenim koristima, više od jedne trećine ispitanika je izjavilo da cijeni:

·   zaštitu podataka na drugoj lokaciji, za slučaj oporavka nakon katastrofa (40 %),

·   lakši pristup do sigurnosnih kopija/arhive (37%), te

·   komparativnu ekonomičnost pohrane u oblaku u usporedbi s nabavkom hardvera (35 %).

Skoro tri četvrtine korisnika pohrane u oblaku je ocijenilo da u slučaju uništenja mogu obnoviti svoje podatke u roku od 24 sata (72 %), što je razlika od desetak posto u odnosu na one koji ne koriste oblake (62 %).

Od organizacija koje ne koriste pohranu u oblaku svaka osma je izjavila da bi im za rekonstrukciju uništenih podataka trebalo "više od tjedan dana", dok je isto izjavilo tek 3 % organizacija koje koriste pohranu u oblaku.

Skoro 57 % ispitanika se slaže s tvrdnjom: "… čini se da nam stalno ponestaje prostora za pohranu".

Rad u oblacima najčešće uvode manje organizacije (veličine od 51 do 250 zaposlenika) i velike korporacije (više od 5.000 zaposlenika). Polovica ispitanika iz organizacija veličine 51-250 zaposlenika kaže da s nekim oblikom računalstva u oblacima rade već tri i više godina, kao i 35 % organizacija s 5000 i više zaposlenika. Manje organizacije se za oblak odlučuju zbog lakšeg upravljanja, zbog troškova koji su niži od troškova za tradicionalna kompjuterska rješenja, dok globalne korporacije često trebaju dostupnost računalstva u oblacima jer imaju geografski raspršene zaposlenike.


03.07.12 - Posebno izdanje


20-Jun-2012

NetApp - Data ONTAP 8 Cluster za proširive korporacijske sustave za pohranu

Članak koji je pripremio Mike McNamara Senior Manager, Product Marketing, NetApp

Ideja pohrane koja se može proširivati je jednostavna. Umjesto da izgrađujete monolitni sustav za pohranu do njegovih krajnjih granica, te da zatim dodate još jedan odvojeni sustav za pohranu, proširiva pohrana osigurava klaster čvorova za pohranu, koji radi kao jedna jedinstvena jedinka. Dodavanjem čvora u klaster dodaje predvidljivu količinu kapaciteta za pohranu i performanse, što vam omogućava da inkrementalno povećavate resurse za pohranu, kako rastu potrebe.

Premda razni proizvođači već izvjesno vrijeme nude proizvode za proširivu pohranu, oni nisu bili u stanju ispuniti sve potrebe velikih sustava za pohranu. Njihov je fokus bio pretežno na tehničkim i inženjerskim aplikacijama, koriste samo NAS uređaje, ograničeni su na određeni tip modela specijaliziranog kontrolera za pohranu, te nude tek ograničenu ili nikakvu potporu za mogućnosti za učinkovitost pohrane i zaštitu podataka koje trebaju korisnicima i koje korisnici očekuju.

NetApp® Data ONTAP® 8 je prvo kompletno, unificirano proširivo (scale-out) rješenje koje osigurava prilagodivu, uvijek dostupnu infrastrukturu za pohranu za visoko virtualizirane okoliše. NetAppov pristup za proširivu pohranu pruža:

·   Unificiranu pohranu s mogućnošću potpore za FC, FCoE, iSCSI, NFS, pNFS, i CIFS

·   Neprekidani rad koji eliminira potrebu za planiranim zastojima, čak i za vrijeme servisiranja i nadogradnje

·   Integrirana zaštita podataka pomoću NetApp Snapshot™ tehnologije i SnapMirror® replikacija

·   Heterogene klaster konfiguracije koje mogu sadržavati različite tipove kontrolera i diskova i koje imaju sposobnost osiguranja pohrana na više razina (tiering) u okviru jednog klastera

·   Inovativnu i učinkovitu pohranu, uključivši de-duplikaciju, štedljivu dodjelu resursa (thin provisioning), i kompresiju

·   Pojednostavljeno upravljanje za velike sustave

·   Sigurno sustanarstvo (multi-tenancy) koristeći Vservers kako bi se osigurala sigurna izolacija

·   Masivna skalabilnost i performanse, s mogućnošću proširenja do 50 PB za pohranu i više od 1,5 milijuna SPECsfs2008_nfs.v3 operacija/sekundi

Povrh toga, najnovije izdanje, Data ONTAP 8.1.1, nudi nekoliko novih mogućnosti koje povećavaju performanse, mogućnost upravljanja, te potporu, bez obzira da li koristite Klaster-Mode ili 7-Mode.

Fokus ovog članka je na proširivim mogućnostima Data ONTAP 8 koji radi u klaster načinu rada (Cluster Mode).

Razumijevanje rada u klasteru

Data ONTAP 8 koji radi u klasteru je temelj za NetApp konfiguracije za proširivu pohranu. Osnovne kockice za izgradnju sustava za rad u klasteru su uobičajeni NetApp HA parovi kod kojih su dva kontrolera za pohranu spojena na isti skup diskova. Ako na jednom kontroleru dođe do kvara, drugi preuzima pohranu i nastavlja posluživati podatke.

Kod rada u klasteru, svaki od kontrolera za pohranu se spominje kao klaster čvor (node), s tim da čvorovi mogu biti različitih modela i veličina. Na primjer, FAS2240, FAS3270, FAS6280, FAS3040, i otvoreni kontroler za pohranu iz V-Serije (koji igra ulogu front-enda za niz diskova za pohranu od trećeg proizvođača, kao što je EMC, HDS, HP, ili IBM) mogu svi biti u jednom te istom klasteru. Diskovi se grupiraju u skupine (aggregates), koje su grupe diskova određenog tipa i koje su sastavljene od jedne ili više RAID grupa i koje se štite koristeći NetApp RAID-DP®.

Za komunikaciju između čvorova u klasteru i za seljenje podataka s jednog logičkog ili fizičkog uređaja za pohranu na drugi se koristi posvećena, redundantna 10 Gigabit Ethernet mreža. Za funkcije upravljanja se koristi odvojena mreža.

Slika 1 prikazuje heterogeni klaster s mješavinom raznih tipova kontrolera, uključivši V-Seriju, protokole za pohranu i razne tipove diskova. Kako bi se uravnotežili performanse i troškovi pohrane sa zahtjevima za podatke i obim posla. Sustavi na lijevoj strani slike predstavljaju sustave visokih performansi, koji koriste najjače kontrolere (na primjer, FAS6280) i brze SAS i/ili SSD pogonske jedinice. Sustavi na desnoj strani klastera predstavljaju srednje jake kontrolere (na primjer, FAS3240) i SATA pogonske jedinice visokog kapaciteta koje su odabrane da bi se postigao najniži trošak po gigabajtu pohranjenih podataka. Ako se potrebe promijene, podaci se mogu bez ometanja posla preseliti unutar klastera, da budu optimizirani za performanse ili za kapacitet. Na primjer, kada neki projekt koji zahtijeva visoke performanse, kao što je dizajn poluvodičkih čipova dođe do završetka, podaci se mogu premjestiti na jeftinije jedinice za pohranu. Kada dođe vrijeme da se izradi nova verzija tog čipa, podaci za projekt se mogu vratiti natrag na jedinice za pohranu koje imaju najviše performanse.

Mogu se izgraditi i homogeni klasteri koji će dati maksimalne performanse ili kapacitet za razne aplikacije. Kasniji odlomak o skalabilnosti i performansama sadrži primjere homogenih klastera.

A single heterogeneous storage cluster can include both high-performance and high-capacity storage options to meet the requirements of different workloads.

Slika 1) Jedan jedini heterogeni klaster za pohranu može sadržavati jedinice za pohranu visokih performansi i jedinice velikog kapaciteta, kako bi se ispunili zahtjevi različitih obrada. Jedan te isti logički prostor može osigurati mnogo klasa usluga.

Neprekidani rad

Kako poslovne organizacije postaju sve više ovisne o informatičkim uslugama, zastoji - i oni planirani i oni neplanirani - su sve manje prihvatljivi. Zastoj može dovesti do gubitka poslova, umanjenog zadovoljstva korisnika, i slabljenju pred konkurencijom. Infrastruktura za pohranu mora biti uvijek raspoloživa i kao što i pristup podacima mora biti moguć u svako vrijeme. Neprekidani rad je sastavni dio Data ONTAP 8 rada u klasteru, što omogućava da vaša infrastruktura za pohranu bude uvijek spremna za posluživanje podataka, čak i za vrijeme održavanja hardvera i softvera i operacija osvježavanja sustava.

Kada dođe vrijeme da osvježite vaš hardver, možete preseliti podatke s jednog visoko dostupnog para na drugi u istom klasteru za pohranu, bez prekidanja posla, tako da iz klastera možete ukloniti stari hardver bez da podatke ikad stavljate u off-line.

Mogućnost seljenje pojedinih volumena podataka, koja se zove "DataMotion™ for Volumes", omogućava redistribuciju podataka preko cijelog klastera, u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. DataMotion je transparentan i ne prekida rad NAS i SAN hostova. Ovakav pristup postepenog osvježavanja znači da možete bez ometanja rada upravljati, nadograđivati i servisirati svoju infrastrukturu za pohranu, u bilo koje vrijeme životnog ciklusa vaših podataka - čak i u redovno radno vrijeme.

Specifični poslovi oko održavanja hardvera i softvera koji se mogu obavljati bez ometanja okoliša za rad u klasteru uključuju proširenje iz jedne verzije Data ONTAPa na drugu; nadogradnju firmvera (sustava, diskova, i svičeva); zamjenu pokvarenog kontrolera ili komponente u nekom kontroleru (na primjer, HBA, NIC); i zamjenu pokvarenih kabela, pogonske jedinice, i ulazno/izlaznih modula.

Povrh toga, kada se radi s Data ONTAP 8, bez ometanja posla se može obaviti i dodavanje kontrolera za pohranu ili polica u klaster, dodavanje HBA-ova i Flash Cacheova, te nadogradnja komponenti. Također možete i preraspodijeliti podatke po različitim kontrolerima, da poboljšate performanse, seliti podatke s kontrolera na kontroler da bi se uravnotežili kapaciteti, te preraspodijeliti podatke preko različitih razina za pohranu (tiers) unutar jednog klastera, da se optimiziraju performanse diskova.

Sustanarstvo

U javnim oblacima je važno odvojiti različite korisnike jedne od drugih, kao i različite poslovne jedinice u privatnim oblacima, kako bi bili sigurno izolirani na razini računalne obrade, mreže i pohrane. Data ONTAP 8 klastering osigurava sustanarstvo na razini pohrane tako da izolira jedinke za pohranu kao što su logička sučelja, LUN-ovi, i volumeni u okviru Vservera.

Data ONTAP 8 operating in Cluster-Mode uses Vservers to provide multi-tenancy

Slika 2) Data ONTAP 8 za rad u klasteru koristi Vservere da osigura sustanarstvo.

Vserver je sigurni, virtualizirani spremnik za pohranu koji sadrži vlastitu sigurnosnu administraciju, IP adrese, te prostor za imena (namespace). Vserver može sadržavati volumene koji su smješteni na bilo koji čvor u klasteru. Data ONTAP klastering osigurava potporu od jednog do više stotina Vservera u jednom te istom klasteru.

Svaki Vserver omogućava jedan ili više SAN (FC, FCoE, iSCSI) i NAS (NFS, pNFS, CIFS) protokola za pristup i sadrži barem jedan volumen i najmanje jedno logičko sučelje, iliti LIF (Logical InterFace). LIF-ovi s predstavljaju ili jednu IP adresu (koju će koristiti NAS klijenti i iSCSI hostovi) ili jedan WWN (za FC i FCoE pristupe). Svaki LIF se mapira na jedan home port na NIC-u ili HBA-u. LIF-ovi virtualiziraju NIC i HBA portove. Svaki Vserver zahtijeva svoj vlastiti komplet LIF-ova, a za jedan klaster čvor se može definirati do 128 LIF-ova. Pošto svaki Vserver radi u svom vlastitom prostoru za imena (namespace), svaki korisnik koji je mapiran na neki Vserver je potpuno izoliran. Administracija svakog Vservera se po želji može i delegirati, tako da za različite volumene za dodjelu mogu biti odgovorni različiti administratori, a to vrijedi i za ostale operacije specifične za Vserver. Ta sposobnost je naročito korisna kada se radi u okolišu s više različitih stanara.

Skalabilnost i performanse

Trenutno, NAS konfiguracije se mogu skalirati na do 24 čvora, dok se SAN konfiguracije mogu proširivati do 6 čvorova. NetApp je objavio podatke o performansama (za datoteke i blokove) NAS i SAN uređaja, prema industrijski standardnim usporedbenim testovima.

NAS performanse

NetApp je vrednovao performanse datotečnih servisa za rad u klasteru koristeći usporedbeni test (benchmark) SPECsfs. Klaster od FAS6240 čvorova je pokazao linearno skaliranje kada se dodaju čvorovi, uz maksimalne performanse od preko 1,5 milijuna SPECsfs2008_nfs.v3 operacija u sekundi , koristeći 24 čvora. Te performanse pokazuju da Data ONTAP 8 za rad u klasteru ima skalabilnost i performanse koje mogu zadovoljiti bilo kakvu vrstu i količinu posla.

SAN performanse

NetApp je jedan FAS6240 unificirani klaster za pohranu sa 6 čvorova koji je radio pod Data ONTAP 8.1.1 poslao na testiranje pomoću SPC-1 testa Savjeta za performanse sustava za pohranu (SPC - Storage Performance Council). Rezultati ovog SPC-1 testa za rad u klasteru su bili ~250.000 SPC-1 ulazno/izlaznih operacija u sekundi (IOPS - I/O operations per second), te 6,69 $ po ulazno/izlaznoj operaciji u sekundi ($/IOPS), a najmanje vrijeme odziva (LRT - Least Response Time) je bilo 0,9 milisekundi. Ovi rezultati pokazuju da ovakav modularni proširivi model osigurava temelj za kontinuirani rast i za performansi kontrolera i za broj čvorova.

Po pitanju relativnih performansi, 6-čvorni FAS6240 je u gornjih 10 % konfiguracija poslanih na testiranje, kada se kao mjera uzima LRT. IOPS rezultat predstavlja povećanje od 267 % što se tiče performansi i 12 % što se tiče smanjenja troškova u odnosu na naše ranije objavljene rezultate za FAS3270 SPC-1. Nadalje, NetApp kod prijava za SPC-1 testove koristi svoje standardne cijene, dok ostali isporučitelji koriste cijene s popustima, što rezultira $/IOPS-om koji je i više konzervativan i bolje provjerljiv nego kod konkurencije.

Tehnologija Infinite Volume za repozitorije za korporacijske sadržaje

Danas organizacije generiraju količine podataka koje se mjere u petabajtima, pa je sve veći izazov pohraniti, upravljati i pristupiti tim sadržajima na fleksibilni i učinkovit način. Povrh toga, mnoge organizacije moraju podatke čuvati kroz dugi vremenski period, često dug i nekoliko dekada, dok u isto vrijeme moraju imati i mogućnost da te podatke stvarno pronađu, bez obzira gdje su pohranjeni. NetApp je napravio Infinite Volume da bi ispunio potrebe skalabilnosti za repozitorije za korporacijske sadržaje; time se eliminira potreba za složenošću pohrane strukturiranih podataka u mnogo manjih spremnika.

NetApp Infinite Volume je posvećeni klaster koji radi pod Data ONTAP 8.1.1. Osigurava jedinstvenu NFSv3 točku za pohranu koja može narasti do 20 PB ili 2 milijarde datoteka, koje se sve nalaze na jednom jedinom Vserveru. Infinite Volume trenutno osigurava potporu za do pet HA para (10 čvorova) u Data ONTAP 8.1.1.

Infinite Volume je složeni volumen u kojem se podaci raspoređuju preko više sastavnih volumena (constituent volumes) raspoređenih preko svih čvorova u klasteru. Hijerarhija prostora za imena se sprema na jedan jedini sastavni volumen za cijeli repozitorij za sadržaje. NFS klijenti vide sadržaj tog volumena. Sve pretraživanje meta podataka (skeniranje direktorija, za otvaranje datoteka, atributa za dohvat, itd.) se obavljaju u prostoru za imena sastavnog volumena. Naknadna čitanja i pisanja idu direktno kroz čvor koji je "vlasnik" sastavnih podataka koji sadrži datoteku kojoj se pristupa. Podaci se automatski pune uravnoteženo preko Infinite Volume kod učitavanja.

Infinite Volume osigurava pojednostavljeno upravljanje koristeći OnCommand® System Manager 2.1. Snapshot kopije u svrhu zaštite podataka i replikacije, koje se kreiraju na nivou Infinite Volumea i koje se koordiniraju preko svih sastavnih volumena i repozitoriju, kako bi se osigurala konzistentnost podataka.

Infinite Volume osigurava sve mogućnosti za otpornost pri pohrani i visoku dostupnost u Data ONTAP klasteru, uključivši neprekidani rad i napredne mogućnosti za efikasnost pohrane.

NetApp Infinite Volume is an enabling feature for an enterprise content repository

Slika 3) NetApp Infinite Volume je mogućnost za repozitorije za čuvanje korporacijskih sadržaja.

Flash Pool tehnologija

S izdanjem Data ONTAP 8.1.1, NetApp je dodao novu Flash Pool tehnologiju za Data ONTAP, čime se još više pojačavaju skalabilnost i performanse za konfiguracije i za 7-Mode i za rad u klasteru. Potpora za Flash Pool postoji na svim NetApp sustavima za pohranu, uključivši i sustave na početnom nivou. Niti jedan drugi dobavljač ne nudi ovaj tip funkcionalnosti za tržište početnih modela za pohranu.

Flash Pool je izdržljivi read/write cache na agregatnom nivou. Omogućava vam dodavanje RAID grupa koje se sastoje od SSD-ova u skup koji sadrži HDD-ove s ciljem osiguranja performansi koje se mogu usporediti sa skupovima čistih SSD-ova, uz održanje troškova na razini koja je bliža onoj za čisti skup HDD-ova. Relativno mali broj SSD-ova u skupu se koristi kao cache koji ubrzava operacije nasumičnog čitanja i pisanja.

Flash Pool je dio NetAppovog sloja za virtualnu pohranu (VST - Virtual Storage Tier) i radi na način koji je u mnogočemu sličan NetApp Flash Cacheu. Flash Pool koristi istu granularnost od 4 KB, radi u stvarnom vremenu, potpuno je automatski, te radi u sprezi s NetAppovim tehnologijama za efikasnost pohrane i zaštitu podataka. Povrh toga, Flash Pool donosi i mogućnost keširanja nasumce pisanih podataka i osigurava konzistentne performanse tijekom operacija prebacivanja na pričuvni sustav u slučaju kvara i operacija preuzimanja jer podatkovni cache na skupnom nivou ostaje dostupan i može mu se pristupiti i tijekom tih događaja. Flash Pool i Flash Cache koegzistirati u istom sustavu, a postojeće skupine se mogu bez ometanja konvertirati kako bi se mogao koristiti Flash Pool.

NetApp Flash Pool technology

Slika 4) NetApp Flash Pool tehnologija.

Zaključak

Povrh visokih performansi i niske tromosti, Data ONTAP 8 za rad u klasteru donosi punu učinkovitost NetAppovog portfelja za učinkovitost pohrane i zaštitu podataka, neprekidani rad, te kompletnu potporu za sigurne sustanarske i cloud okoliše.

Bilo da izaberete FAS sustave ili V-Seriju, Data ONTAP 8 za rad u klasteru vam donosi stalnu pouzdanost za neprekidani rad, izuzetnu fleksibilnost da reagirati brže nego što se mijenjaju zahtjevi tržišta, te učinkovitost rada koja vam je potrebna da bi povećali poslovanje. Široki sustav partnera koji će vam pomoći pri integraciji će vam pomoći da budete uspješni u vašim nastojanjima.

Got Opinions?

Članak napisao Mike McNamara, Senior Manager, Product Marketing

Mike ima više od 23 godine iskustva u kompjuterskom marketingu, od čega je 17 godina bilo posvećeno isključivo rješenjima za pohranu. Prije nego što se pred šest godina pridružio NetAppu, radio je za Adaptec, EMC, i Hewlett Packard. Mike je bio predsjednik za marketing udruženja za optičke veze (FCIA - Fibre Channel Industry Association), koje je član Saveza za Ethernet (Ethernet Alliance), i često nastupa na informatičkim skupovima.


25.06.12 – 01.07.12.12


SUNNYVALE, Calif. — June 25, 2012

NetApp - Microsoftova nagrada "Partner godine 2012" za privatne oblake

NetApp javlja da je osvojio Microsoftovu nagradu za partnera godine 2012 za privatne oblake.

NetApp je nagradu osvojio kao priznanje za izuzetna rješenja i usluge koje je pružio korisnicima. NetApp je ušao i u finale u kategoriji za virtualizaciju i upravljanje.

NetApp i Microsoft: izuzetna suradnja donosi izuzetna rješenja

·   Pohrana je temelj: s pohranom podataka kao temeljem za privatni oblak, NetApp je surađivao s Microsoftom na izradi rješenja koje korisnicima omogućava prijelaz iz virtualizacije u privatni oblak, uz uštede u troškovima za informatičke usluge od 50 % ili više.

·   Korisnici mogu ići dalje, brže: informatičke usluge i aplikacije se brže uvode kada se koristi kombinacija NetApp pohrane i Microsoftovog privatnog oblaka, koristeći Windows Server 2008 R2 Hyper-V i Microsoft System Center 2012.

·   Povećana agilnost: s NetAppovim rješenjima za Microsoftove privatne oblake, korisnici će brže reagirati na promjene u poslovnim potrebama i osigurati visoku dostupnost aplikacija i agilnu informatičku infrastrukturu.

·   FlexPod za Microsoftov privatni oblak: ova referentna arhitektura s konsolidiranim uputama omogućava brži i manje rizični prijelaz u oblake


Baar, Switzerland, June 25, 2012

Veeam - Microsoftova nagrada "Partner godine 2012" za upravljanje i virtualizaciju

Veeam Software je objavio da je osvojio Microsoftova nagrada "Partner godine 2012" u kategoriji za upravljanje i virtualizaciju

Veeamova rješenja za koja mu je dodijeljena nagrada su:

·   Veeam Management Pack (MP) za integralno praćenje i upravljanje VMwareom kroz Microsoft System Center Operations Manager.

·   Veeam Backup & Replication za napredno uzimanje sigurnosnih kopija i oporavak Hyper-V virtualnih mašina.


Munich, June 25, 2012

Fujitsu - vShape kompletni paket za virtualizaciju

Nove Fujitsu vShape infrastrukture osiguravaju unaprijed testirana rješenja za virtualizaciju

Korisnici mogu birati između SAN ili NAS referentnih arhitektura, obje s VMware softverom. Paketi rješenja za infrastrukturu su savršeno sinkronizirani s najboljom praksom i iskustvima Fujitsua.

Fujitsu je objavio početno rješenje za virtualizaciju, vShape. Fleksibilno i skalabilno rješenje vShape je kombinacija svih aspekata virtualnog okoliša, zasnovanog na robusnim tehnologijama i najboljim rješenjima iz prakse. Male i srednje velike poslovne organizacije (SMB - Small & Medium-sized Businesses) će se moći pouzdati u unaprijed provjerene arhitekture koje se jednostavnije uvode i koriste, te koje su dobro usklađene jer sve dolazi od jednog isporučitelja. S vShape, Fujitsu pruža izvrsna rješenja koja će SMB korisnicima pomoći da odgovore na kompleksne izazove koje donosi virtualizacija, kao što su performanse, dostupnost, sigurnost i zaštita, fleksibilnost i učinkovitost.

Kako virtualizacija servera i desktopa postaje sve uobičajenija, poslovni korisnici trebaju efikasne načine da ih uvedu i da im osiguraju potporu. Nudeći kompletnu infrastrukturu za virtualizaciju, Fujitsu uklanja brige oko konfiguriranja sustava i jamči isprobanu i idealno sinkroniziranu kombinaciju od pouzdanih komponenti. Korisnici mogu imati povjerenje u jednostavne i brze procese i baratanje bez rizika, tako da će moći potrošiti manje vremena na informatiku, a više na poslovne potrebe.

Korisnici mogu birati koji im infrastrukturni paket najviše odgovara. Fujitsu vShape sadrži više provjerenih dizajna koji se mogu još detaljnije prilagoditi specifičnim okolišima i koji se mogu lako skalirati kako se budu mijenjale potrebe. vShape dolazi u dva različita osnovna rješenja: verzija s ETERNUS DX SAN pohranom s Brocade Fibre Channel svičevima, ili verzija s NetApp FAS NAS pohranom s Brocade IP svičevima. Oboje nude vrlo pouzdano rješenje zasnovano na industrijskim standardima i najboljim tehnološkim partnerstvima. Kombinirajući te komponente s vodećom VMware tehnologijom za virtualizaciju, koja radi na Fujitsu PRIMERGY serverima koji se odlikuju odličnim omjerom cijena i performansi, korisnicima je potrebno manje hardvera,  a hardver koji imaju mogu koristiti učinkovitije.


IRVINE, CA, JUNE 26, 2012

Automotive Parts Manufacturer Selects Kofax for Invoice and AP Automacija

Kofax - rješenje za automatizaciju obrada faktura za proizvođača automobilskih dijelova

Softver će obrađivati 300.000 faktura godišnje

Kofax je objavio da je globalni proizvođač automobilskih dijelova odabrao Kofax za svoje rješenje za obradu faktura i salda kontija dobavljača.

Korisnik, vodeći proizvođač i isporučitelj komponenti za proizvodnju automobilskih motora će uvesti Kofax Capture, Kofax Transformacija Modules, Kofax MarkView, MarkView Advisor, Kofax SupplierExpress i Kofax e-Tranactions da bi automatizirao obradu otprilike 300.000 ulaznih faktura godišnje, koje prima e-poštom u XML formatu. Kofaxov softver će korisniku omogućiti da prihvati, klasificira, odvoji, izvadi i provjeri podatke iz ulaznih faktura, te da tako nastale digitalne informacije preusmjeri u svoju SAP aplikaciju na daljnju obradu, čime se cijeli proces ubrzava i smanjuje se vrijeme čekanja.

Kofax Capture osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax MarkView je aplikacija za automatizaciju financijskih procese u okviru sustava za praćenje isplata. Automatizira prijem i prihvat papirnatih i elektroničkih faktura, vadi podatke i usavršava ih, te upravlja tijekovima poslova za obradu transakcija za obradu izuzetaka i kroz proces odobravanja isplata. Znatno skraćuje vremena takvih obrada i optimizira kontrolu procesa i upravljanje tijekom gotovine.

Kofax MarkView AP Advisor je opcionalni proizvod koji ide uz Kofax MarkView. On rukovoditeljima u stvarnom vremenu pruža uvid u poslovne procese i poslovno obavještajne informacije, a povrh toga ima sposobnost da odmah intervenira da bi se optimiziralo upravljanje gotovinom i razriješilo probleme koji bi mogli utjecati na performanse poslovanja i razinu usluga.

Kofax SupplierExpress je portal koji automatizira rutinske interakcija s dobavljačima, uključivši podnošenje ulaznih faktura i upite. Dobavljači imaju mogućnost samoposluživanja, pa su troškovi rada niski, modul se lako prihvaća, a rješenje smanjuje troškove i greške. Kofax SupplierExpress je opcija za Kofax MarkView.

Kofax e-Transactions (KeT) eliminira potrebu za tiskanje, slanje, skeniranje i ručni unos informacija iz dokumenata i obrazaca, jer omogućava elektroničku isporuku i prihvat dokumenata od pošiljatelje do primatelja, putem zaštićene e-pošte. Napravljen je za poduzeća koja žele prijeći s procesa zasnovanih na papiru na elektroničke procese. Znatno smanjuje troškove za radnu snagu, poboljšava kvalitetu informacija i ubrzava poslovne procese, bez troškova i složenosti sustava za elektroničku razmjenu podataka (EDI - electronic data interchange).


MOUNTAIN VIEW, Calif. – June 26, 2012

Symantec - istraživanje pokazalo da na digitalne informacije poslovne organizacije troše 1,1 x 1012 USD

Međutim, poslovni korisnici se i dalje bore da učinkovito zaštite informacije

Symantec je objavio da prema istraživanju o stanju informacija, zvanom "State of Information Survey", poslovni korisnici širom svijeta godišnje troše 1,1 bilijuna (odnosno po američkom nazivu, trilijuna, odnosno 1012) USD. Počevši od povjerljivih informacija o kupcima, do intelektualnog vlasništva i financijskih transakcija, organizacije posjeduju ogromne količine informacija koje im ne samo omogućavaju da budu konkurentne i učinkovite, nego i da nastave poslovati. U stvari, istraživanje je pokazalo da digitalne informacije predstavljaju i do 49 % od ukupne vrijednosti organizacija.

Poslovne organizacije svih veličina rade s ogromnim količinama podataka. Ukupna količina informacija koje se danas pohranjuju u poslovnim organizacijama danas iznosi 2,2 zetabajta (1021). Male i srednje poslovne organizacije (SMB- Small & Medium Businesses) u prosjeku imaju 563 terabajta podataka, za usporedbu s prosječnom korporacijom koja ima 100.000 terabajta (1012) podataka. Istraživanje pokazuje i to da se u idućoj godini očekuje porast informacija od 67 % za korporacije, odnosno čak 178 % za SMB korisnike.

U prosjeku korporacije godišnje troše 38 milijuna dolara na informacije, dok SMB korisnici potroše 332.000 $. Međutim, godišnji trošak po zaposlenom za SMB korisnike je znatno veći i iznosi 3.670 $, u odnosu na 3.297 $ za korporacije. Na primjer, tipična mala tvrtka s 50 zaposlenika troši 183.500 $ na upravljanje informacijama, dok će tipična velika korporacija s 2.500 zaposlenika potrošiti 8,2 milijuna dolara.

Posljedice gubitka poslovnih informacija bi uglavnom bile katastrofalne. Neki korisnici su izračunali da bi im u slučaju totalnog gubitka svih informacija moglo trebati i do dvije godine da se stanje dovede u normalu. Ispitanici su naveli kakvog bi utjecaja gubitak podataka imao na njihovo poslovanje, u to je uključen gubitak kupaca (49 %), štete za reputaciju i marku (47 %), smanjenje prihoda (41 %), povećanje troškova (39 %) i pad cijena dionica (20 %).

S toliko toga izloženog mogućoj propasti, zaštita informacija bi trebala imati najveći prioritet, no poslovni korisnici se još uvijek bore s time. Tijekom protekle godine, 69 % poslovnih organizacija je pretrpjelo neki oblik gubitka informacija, zbog raznovrsnih razloga kao što su ljudske greške, kvar hardvera, povreda sigurnosti ili izgubljeni ili ukradeni uređaji. Povrh toga, kod njih 69 % su povjerljive informacije bile izložene van tvrtke, a 31 % je došlo u stanje da nije poštivalo propise o zaštiti informacija. Još jedan od izazova je i količina dupliciranih informacija koje pohranjuju poslovni korisnici – u prosjeku 42 % podataka je duplicirano na više mjesta. Iskorištenje kapaciteta za pohranu je također nisko, svega 31 % unutar granica firewalla i 18 % van njega.

Ključni problem identificiran u 30 % poslovnih organizacija je nekontrolirano širenje informacija – ogromni rast broja informacija koje nisu organizirane, kojima se teško pristupa i koje su često duplicirane na nekom drugom mjestu.

Symantec daje nekoliko preporuka za bolju zaštitu i iskorištenje informacija:

·   Fokus treba biti na informacijama, ne na uređajima ili na data centru. Kada se koristi BYOD (Bring Your Own Device - donesite vlastiti uređaj) način rada i oblaci, informacije se više ne nalaze samo unutar četiri zida neke tvrtke. Z

·   Nisu sve informacije iste: Poslovni korisnici moraju biti u stanju odvojiti beskorisne od vrijednih poslovnih informacija i zaštititi ih na odgovarajući način.

·   Treba biti učinkovit: De-duplikacija i arhiviranje pomažu da tvrtke zaštite više, no pohranjuju manje podataka i tako održe korak s eksponencijalnim rastom količine podataka.

·   Ključna je konzistencija: Važno je donijeti konzistentni skup pravila za informacije i zatim ga doslovno primjenjivati gdjegod se podaci nalazili - u fizičkom, virtualnom ili u okolišu u oblaku.

·   Treba ostati agilnim: Treba planirati imajući na umu buduće potrebe za informacijama i uvesti fleksibilnu infrastrukturu koja će osigurati potporu za stalni rast.


Santa Clara, Calif. 6/25/2012

Citrix - istraživanje o mjestu rada pokazalo iznenađujuće rezultate o tradicionalnom životu u uredu i radu od kuće

Neke od kreativnijih isprika za izostanak s posla: bio je Elvisov rođendan; benzin je preskup; tvor mi je zasmrdio psa; morao sam špijunirati što radi moj vrtlar; našao sam ljubav mog života

Citrix je naručio istraživanje koje je pokazalo detalje o nekim frustracijama u modernom radnom životu uključivši: kako je raditi sa "sveznalicom", kako je kada se mora prisustvovati kompanijskim događanjima koje bi radije izbjegli i kako je kad šef pobere sve zasluge za posao koji smo obavili mi. Istraživanje je pokazalo i kreativne mjere koje ljudi poduzimaju da bi izbjegli odlazak u ured, te što su spremni žrtvovati za fleksibilnost rada od kuće barem jedan dan u tjednu.

Istraživanje je pokrilo više od 1.000 američkih uredskih djelatnika i provedeno je u lipnju 2012. Istraživanje otkriva trendove i razloge zbog kojih se djelatnici žele odmoriti od ureda i kako bi organizirali posao kod kuće ili na odmoru.

Bombe koje razaraju odnose na radnom mjestu: Skor tri četvrtine uredskih djelatnika ima barem jedan kompanijski događaj koji potajno ne vole; 34 % uredskih djelatnika ne voli učestvovati u kostimiranim natjecanjima, iza čega slijedi njih 31 % koji kažu da ne vole team-building aktivnosti. Najomraženiji uredski događaj za muške djelatnike je sakupljanje darova za bebe ("baby showers") (42 %) dok ženske djelatnice mrze zajedničke slike osoblja (31 %).

Izvori stresa u ured: Dok su neki našli svoje najbolje prijatelje u uredu, neki moraju raditi i s teškim kolegama. Skoro polovica (49 %) ispitanika radi sa "sveznalicama" i 44 % ih radi s kolegom koji se stalno žali na nešto. U stvari, 51 % vjeruje da bi "stalni prigovaratelj" bio najgora osoba pored koje bi trebali prosjediti radni dan.

Loši šefovi: Najgori mogući šef je šef koji krade naše ideje (37 %), a iza njega je šef koji zna sve (33 %). Dvadeset sedam posto uredskih djelatnika ne vole šefove koji ih ignoriraju. Mnogi ljudi su vrlo kreativni kada nastoje izbjeći svoje šefove. Trideset posto uredskih djelatnika kaže da vrijeme godišnjeg odmora usklađuju sa šefovim, kako bi do maksimuma iskoristili vrijeme kada neće biti zajedno. To nije samo trik kojem pribjegavaju djelatnici na nižim razinama, 39 % djelatnika na rukovodećim položajima je priznalo da je pribjeglo takvim trikovima, dok je to radilo svega 27 % srednjih i mlađih djelatnika.

Šef o kakvom se može samo sanjati: Mnogi sanjaju o tome da imaju šefa kakvog vide na televiziji. Najpopularniji šef iz TV serija za kojeg bi ispitanici radili je Gibbs iz "NCIS-a" (20 %), Miranda Bailey iz "Uvoda u anatomiju" (15 %) i Buddy iz američke reality serije o slastičarima, "Cake Boss" (14 %).

Izgovori za izostanak s posla: "Bolestan sam" je i dalje najčešća isprika, no uredski djelatnici postaju posebno kreativni kada treba pronaći način da se izbjegne odlazak u ured. Slijedi nekoliko maštovitijih isprika koje su naveli ispitanici:

·   "Moj bicikl je ostao bez benzina"

·   "Benzin je preskup"

·   "Na dijeti sam"

·   "Popio sam previše Sunkist limunade i bio sam preumoran da dođem na posao"

·   "Imam problema s noktima na nogama"

·   "Moj numerolog mi je savjetovao da izostanem"

·   "Danas je Elvisov rođendan"

·   "Tvor mi je zasmrdio psa"

·   "Sva odjeća mi je u pranju, nemam što obući"

·   "Morao sam vidjeti da li je moj vrtlar stvarno zasado sve ono što sam mu platio da zasadi"

·   "Naišao sam na ljubav mog života"

Koliko vam to vrijedi? Većina djelatnika koji nisu nikada radili na daljinu (64 %) je identificirala barem jednu popularnu povlasticu ili zadovoljstvo kojeg bi se bili voljni odreći da bi mogli raditi od kuće barem jedan dan u tjednu: pauze za ručak (32 %), alkohola (25 %) i kave (20 %).

Moda za rad od kuće: Ako radite od kuće, možda ćete se hvaliti da radite u pidžami. Za većinu ljudi koji rade kod kuće to znači ležernije odijevanje, no do nekih granica. Skoro polovica (49 %) će kad rade kod kuće nositi traperice i pamučnu majicu i raditi na kauču. U pidžami će ih raditi 25 %, a 7 % se odijevaju vrlo, vrlo jednostavno - rade u donjem rublju ili bez ičega.

Odgovoriti ili ignorirati: recimo da ste konačno na odmoru i sve ide savršeno - dok ne dođe hitni e-mail s posla. Iznenađujuće je da je velika većina uredskih djelatnika (72 %) rekla da bi odmah odgovorila na takvu hitnu poruku, nego da bi se pretvarala da ju nisu vidjeli.

Istraživanje je pokazalo da će tvrtke imati korist ako budu fleksibilnije i dozvole djelatnicima da rade s bilo kojeg mjesta. Omogućiti ljudima da sami izmiješaju svoj profesionalni i osobni život može povoljno djelovati na moral i na produktivnost. Osim toga, danas postoje mnogi alati i tehnologije koji ljudima omogućavaju da obave svoj posao s bilo koje lokacije. To je "win-win" situacija i za kompanije i njihove djelatnike.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018