nv-1208

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2012. – kolovoz

u ovom broju:

20.08.12 – 26.08.12

- NetApp - nova rješenja za keširanje servera ubrzavaju aplikacije i do 90 %

- Fujitsu - integrirana razvojna platforma za Big Data

- Fujitsu - Interstage Application Server V11

- Citrix - novo izdanje VDI-in-a-Box za jednostavne, ekonomične i još bolje prilagođene virtualne desktopove

- VMware - kako su korisnici unaprijedili svoju informatiku uz pomoć VMware vClouda

- VMware - ukida se vRAM licenciranje za vSphere 5.1 i vraća se na stari sustav

- Veeam - Veeam Explorer for SAN Snapshots štiti VMware podatke koristeći snagu SAN Snapshot softvera

13.08.12 – 19.08.12

- Symantec - 'Big data' rješenja za Apache Hadoop

- Fujitsu - novi super-kompjuter za institut za fiziku krutog stanja sveučilišta u Tokiju

- Fujitsu je objavio da je primio narudžbu za novi super-kompjuter od institut za fiziku krutog stanja sveučilišta u Tokiju. Novi sustav bi trebao početi s radom idućeg proljeća.

- VMware - "probna vožnja" za vCloud, za vrednovanje rješenja

- Autonomy - rješenje za zaštitu podataka prešlo broj od 10.000 korisnika

- Kofax  - vodeći pružatelj transportnih usluga proširuje Kofaxovo rješenje za obradu faktura i salda konti dobavljača

- Kofax - prema izvještaju nezavisne istraživačke kuće zauzima vodeće mjesto u sektoru više-kanalnog prihvata podataka

- Microsoft - izašli Visual Studio 2012 i .NET 4.5 za Windows 8

06.08.12 – 12.08.12

- NetApp - otkrite potencijalne uštede u pohrani podataka

- NetApp - za globalno upravljanje informacijama su potrebni podatkovni repozitoriji spremni za rad u oblacima

- Fujitsu - FUTRO S900 Dual Core udvostručuje VDI performanse

- Fujitsu - proširena linija uređaja za identifikaciju pomoću uzorka vena u dlanu

30.07.12 – 05.08.12

- Fujitsu Laboratories - tehnologija koja automatski rješava probleme vezane uz performanse u distribuiranim sustavima za pohranu

- Citrix - MDX tehnologija za CloudGateway za mobilnost u poslovnim sustavima

- Veeam - veliki rast, nagrade i novi proizvodi u drugom kvartalu 2012


20.08.12 – 26.08.12


SUNNYVALE, Calif., Aug. 21, 2012

NetApp - nova rješenja za keširanje servera ubrzavaju aplikacije i do 90 %

NetApp je objavio Flash Accel, proširio program tehnoloških saveza i potpisao sporazum o integraciji Server Cache rješenja s Data ONTAP koji će osigurati kompletno upravljanje podacima

NetApp je proširio svoju strategiju za višerazinsku virtualnu pohranu (VST - Virtual Storage Tiering) objavom NetApp® Flash Accel™, proširio program tehnoloških saveza na hardver za keširanje servera. Ovako proširena strategija korisnicima omogućava kompletno upravljanje fizičkom i virtualiziranom pohranom, od Flash memorije na serveru do čvrstih diskova za ekonomičnu pohranu.

NetApp Flash Accel može poboljšati performanse aplikacija za čak 90 %, tako da se flash memorija na serveru koristi za pohranu najčešće korištenih podataka.

Keširanjem servera se dobiva:

·   Ubrzanje aplikacija i servera čak i do 90 %, kada se server kešira na virtualnim mašinama.

·   Najviši stupanj pouzdanosti i integriteta podataka - uz pohranu pozadinskih podataka na Data ONTAP platformu

·   Koherentnost i integracija s Data ONTAP

·   Maksimalna fleksibilnost pomoću provjerenih rješenja za rad u NetApp okolišu.


Kawasaki, Japan, August 20, 2012

Fujitsu - integrirana razvojna platforma za Big Data

Vrijeme potrebno za razvoj obrada podataka smanjuje za 80 %; omogućava integrirani razvoj obrada za analizu ogromnih količina pohranjenih podataka

Fujitsu Laboratories je objavio integriranu platformu za razvoj obrada velikih količina podataka.

U zadnjih nekoliko godina je zabilježen eksplozivni rast količine podataka koji se prikupljaju preko raznih senzora, podataka o tome gdje se nalaze pojedini ljudi i ogromne količine raznih drugih raznorodnih podataka koji prikazuju kako su se razne varijable mijenjale tijekom vremena. To je dovelo do razvoja tehnologija za paralelnu obradu grupa podataka, tehnologija kao što je Hadoop, kao i tehnologija za obrade kompleksnih događaja u stvarnom vremenu. Međutim, pošto je svaka tehnologija za takve obrade koristila svoj vlastiti okoliš, bilo je teško povezati rezultate analize takvih podataka s aplikacijama za real-time obrade.

Fujitsuova integrirana razvojna platforma omogućava uporabu jezika za opise koji omogućavaju analizu pohranjenih podataka i obradu složenih događaja. Novom platformom je vrijeme razvoja obrade podataka prikupljenih na POS blagajnama i iz kupona smanjeno za čak 80 % (od 8 tjedana na 1,5 tjedan). Platforma je opremljena i funkcijom za traženje prilika za uključivanje paralelnih obrada.


Tokyo, August 20, 2012

Fujitsu - Interstage Application Server V11

Osigurava potporu za razvoj aplikacija za pametne uređaje

Fujitsu je objavio početak isporuka Interstage Application Servera V11, ažurirane verzije aplikacijskog servera koja uključuje i mogućnost razvoja za najnovije pametne uređaje.

Interstage Application Server V11 sadrži najnoviji razvojni okvir za pametne uređaje, jQuery Mobile 1.1.1, što olakšava razvoj aplikacija za pametne telefone i tablet računala. Tu je i potpora za najnoviju verziju Jave, Java SE 7.

Interstage Application Server V11 je jedini aplikacijski server na svijetu koji omogućava istovremenu obradu poslovnih aplikacija razvijenih u raznim generacijama Jave, COBOLa, and C-a.

Radni okoliš:

Operacijski sustav

Server

Microsoft Windows Server 2008 R2
Microsoft Windows Server 2008
Microsoft Windows Server 2003 R2
Microsoft Windows Server 2003
Windows Azure Guest OS 1.18~
Windows Azure Guest OS 2.6~
Red Hat Enterprise Linux 6
Red Hat Enterprise Linux 5
Solaris 11
Solaris 10

Klijent

Windows 7
Windows Vista
Windows XP

Pametni uređaj

Android 2 or Android 3
iOS 4 or iOS 5
Windows Phone 7.5


SANTA CLARA, Calif. 8/21/2012

Citrix - novo izdanje VDI-in-a-Box za jednostavne, ekonomične i još bolje prilagođene virtualne desktopove

Citrix je objavio Citrix VDI-in-a-Box™ 5.1, rješenje koje omogućava jednostavno, priuštivo, ali i kompletno VDI rješenje koje se može prilagoditi potrebama i navikama korisnika. Najnovije izdanje VDI-in-a-Box uključuje i poboljšanja za rad i uporabu aplikacija kao što su npr. Google Earth, potporu za rad s Active Directoryem, te potporu za uskoro dolazeći operacijski sustav Windows 8.

Informatički sektor sve brže prelazi s osobnih računala na rad u oblacima. Poslovni korisnici žele uvesti virtualizaciju desktopa i iskoristiti prednosti rada u pokretu. VDI-in-a-Box eliminira brojne elemente koji povećavaju složenost uvođenja i troškove, a radi na standardnim serverima koje ne treba posebno prilagođavati. Proširenje kapaciteta znači jednostavno dodavanje još jednog servera, bez ikakvih izmjena u arhitekturi i bez potrebe ponovnog konfiguriranja.

Prednosti VDI-in-a-Boxa uključuju personalizirane virtualne desktopove, upravljanje jednom instancom, ekonomični Windows-as-a-Service, bolje performanse, potporu za Google Earth, jednostavniji rad, potporu za Windows Server 2008 R2 i Windows 8, pro-aktivno praćenje i uzbunjivanje


PALO ALTO, Calif., Aug. 22, 2012

VMware - kako su korisnici unaprijedili svoju informatiku uz pomoć VMware vClouda

VMware je objavio kako njegovi korisnici uvode javne i hibridne oblake zasnovane na cloud rješenjima od VMware-a. VMware vCloud® tehnologija i cloud servisi korisnicima omogućavaju uštede na troškovima rada, bolju sigurnost i veću fleksibilnost.

Slijede opisi kako su razni korisnici uveli svoje cloud sustave uz pomoć vClouda i koje su koristi imali od toga:

·   Columbia Sportswear Company iz Portlanda, Oregon, je vodeći prodavač sportske odjeće s više od 4.000 zaposlenika na 50 lokacija. Columbia Sportswear je već bio skoro 100 % virtualiziran, pa se počeo zanimati za rješenja s javnim oblakom, kako bi podaci bili na drugoj lokaciji, za slučaj katastrofa. Na to ih je potaklo iskustvo njihove japanske podružnice koja je imala velikih poteškoća nakon katastrofalnih potresa, tsunamija i nestašice električne energije godine 2011. Zaključili su da bi, da su tada imali rješenje s oblakom, podatke lako privremeno preselili na neku lokaciju u krajevima svijeta gdje nije bilo katastrofe. Isto tako su zaključili da bi rad u oblaku pomogao i da se izbjegnu neugodnosti i smetnje koje su pretrpjeli kada su neke svoje data centre selili s jedne lokacije na drugu. Sada kada se koristi privatni cloud sustav i cloud sustav kod javnog pružatelja usluga, podaci se po potrebi mogu seliti s jedne lokacije na drugu bez ometanja redovnog posla.

·   eMix je pružatelj usluga koji nudi uslugu visoko dostupne, sigurne platforme za bolničke ustanove koje žele razmjenjivati medicinske podatke o svojim zajedničkim pacijentima. eMix je uveo sustav koji čini nepotrebnim uporabu CD-ova, DVD-ova i VPN veza, jer se podaci mogu razmjenjivati preko oblaka koji za rad koristi VMware vCloud. Jedan od korisnika eMix sustava je nakon prelaska u oblak objavio prosječnu uštedu od 14 do 18 tisuća dolara po prijemnom uredu hitne službe.


August 27, 2012

VMware - ukida se vRAM licenciranje za vSphere 5.1 i vraća se na stari sustav

VMware je objavio da se ukida vRAM sustav licenciranja za vSphere 5.1, te da će se od sada opet licencirati samo po fizičkom procesoru. To znači da će se moći koristiti neograničeni broj virtualnih mašina, odnosno onoliko koliko dozvoli količina memorije na serveru.

To su dobre vijesti za korisnike VMware vSphere. Ukidanja vRAM licenciranja čini vSphere znatno atraktivnijim za korištenje na host računalima s mnogo fizičke memorije. VMware e uveo vRAM licenciranje pred godinu dana, s objašnjenjem da se korisnici moraju naučiti na to da plaćaju onoliko koliko troše, a to je model uobičajen za cloud computing.

Smatra se da je nezadovoljstvo korisnika, ali i konkurentni proizvodi (Microsoft Hyper-V i System Center) ponukalo VMware da se vrati na stari sustav licencirana, koji je povoljniji za mnoge korisnike.


Baar, Switzerland – Aug. 22, 2012

Veeam - Veeam Explorer for SAN Snapshots štiti VMware podatke koristeći snagu SAN Snapshot softvera

Nova mogućnost osigurava brz i fleksibilni oporavak za VMware VM-ove

Veeam Software je objavio nove mogućnosti restauriranja podataka koje donosi novo izdanje Veeam Backup & Replicationa. Razvijen u suradnji s HP-om, Veeam Explorer for SAN Snapshots omogućava informatičkim administratorima da rekonstruiraju svoje virtualne mašine (VM - virtual machines) i podatke direktno iz HP LeftHand i HP StoreVirtual VSA snapshotova.

Odlike nove verzije sustava su:

·   Brzina - kompletna virtualna mašina ili njeni određeni djelovi se mogu rekonstruirati za 2 minute ili manje. Proces je potpuno automatiziran.

·   Fleksibilnost – administratori mogu restaurirati baš ono što žele - kompletnu virtualni mašinu, pojedinačne gostujuće datoteke ili pojedine Microsoft Exchange zapise

·   Besplatno – koristi postojeće mogućnosti za rad sa SAN snapshotovima. Proces je automatiziran, ne treba uvesti agente na host računalima ili VM-ovima, ne treba plaćati dodatne licence uključen je u sva izdanja Veeam Backup & Replication 6.5, uključivši i Veeam Backup Free izdanje.


13.08.12 – 19.08.12


MOUNTAIN VIEW, Calif. – August 13, 2012

Symantec - 'Big data' rješenja za Apache Hadoop

Symantec je objavio add-on rješenje Symantec Cluster File System koje korisnicima omogućava obradu 'Big data' analitiku na njihovoj postojećoj infrastrukturi. Apache Hadoop korisnicima omogućava analizu podataka u poslovne svrhe. U suradnji s tvrtkom Hortonworks, novo Symantecovo korporacijsko rješenje za Hadoop osigurava skalabilno, otporno rješenje za upravljanje podacima za obradu velikih količina podataka i Apache Hadoop čini spremnim za uvođenje u velikim poslovnim organizacijama.

Symantecov klaster datotečni sustav (Cluster File System) je dokazano korporacijsko rješenje za Big Data okoliše. Sa Symantecovim korporacijskim rješenjem za Hadoop, organizacije mogu:

·   Iskoristiti svoju postojeću infrastrukturu i širiti ju do kapaciteta 16 PB podataka, uključivši i strukturirane i nestrukturiranje podatke

·   Izbjeći dodjeljivanje resursa više nego je potrebno za pohranu i obradu

·   Raditi analitiku na mjestu gdje se nalaze podaci, te tako izbjeći seljenje velikih količina podataka

·   Staviti Hadoop na raspolaganje bez potencijalne jedne točke kvara ili uskog grla za performansi

Informatički administratori troše vrijeme i resurse na konsolidiranje data centara kroz virtualizaciju i cloud computing. Iskoristivši prednosti Big Data analitike te prednosti se mogu koristiti i za konsolidaciju resursa za pohranu i obradu. Symantec Enterprise Solution for Hadoop korisnicima omogućava da koriste Hadoop bez investiranja u paralelnu infrastrukturu.

Ako se omogući integracija postojećih sustava za pohranu u Hadoop mrežu za obradu, može se izbjeći skupo seljenje velikih količina podataka. Symantec Enterprise Solution for Hadoop omogućava administratorima da podatke ostave tamo gdje jesu i da ih analiziraju bez potrebe da ih se vadi, pretvara i pune u posebni klaster, čime se izbjegava skupa selidba podataka.

U okolišu za Apache Hadoop, podaci mogu biti distribuirani preko više čvorova sa samo jednim serverom za meta-podatke koji zna lokacije na kojima se podaci nalaze. To je moguće usko grlo i jedna točka čiji kvar može zaustaviti cijeli sustav. Symantec Enterprise Solution for Hadoop osigurava visoku dostupnost datotečnog sustava na meta-data serveru i osigurava da će se analitika moći obrađivati tako dugo dok radi barem jedan čvor u klasteru. Pošto se Hadoop datotečni sustav zamjenjuje sa Symantecovim Cluster File Systemom, svaki čvor u klasteru može istovremeno pristupati podacima, čime se eliminiraju i uska grla i mogućnost da se zbog kvara u jednoj točki zaustavi cijeli sustav.


Tokyo, August 16, 2012

Fujitsu - novi super-kompjuter za institut za fiziku krutog stanja sveučilišta u Tokiju

Poslužiti će za razvoj uređaja visokih performansi, visoko učinkovitih gorivnih ćelija i novih lijekova

Fujitsu je objavio da je primio narudžbu za novi super-kompjuter od institut za fiziku krutog stanja sveučilišta u Tokiju. Novi sustav bi trebao početi s radom idućeg proljeća.

Novo super računalo Fujitsu PRIMEHPC FX10 će se sastojati od četiri racka s ukupno 384 čvora teoretske brzine računanja od 90,8 teraflopova (tera floating point operacija, odn. operacija pomičnog decimalnog zareza u sekundi). Sustav će se prvenstveno koristiti za istraživanja na polju fizike krutih stanja te za istraživanja i razvoj aplikacija za program nazvan "Kreiranje novih materijala i energije", čiji je cilj razvoj uređaja visokih performansi, visoko učinkovitih gorivnih ćelija i novih lijekova.

Novi sustav će koristiti super računalo PRIMEHPC FX10 koji se sastoji od 4 racka i 384 čvora, te 12 servera iz PRIMERGY serije kao čvorova za prijavu na sustav i serveri za upravljanje. Za pohranu podataka će poslužiti sustavi za pohranu ETERNUS ukupnog kapaciteta od 126,9 terabajta. Datotečni sustav će biti zasnovan na distribuiranom datotečnom sustavu FEFS.

Konfiguracija novog superračunala:

Obradni čvorovi

PRIMEHPC FX10

Broj rackova

4

Čvorova (CPU-a)

384 (384)

Teoretske vršne performanse

90,8 teraflopa

Kapacitet memorije

12 TB

Spajanje

Tofu Interconnect (6D Mesh/Torus)

Log-in čvorovi i serveri za upravljanje

6 PRIMERGY RX200 S7
6 PRIMERGY RX300 S7

Zajednički diskovi za servere za upravljanje

2 jedinice za pohranu ETERNUS DX80 S2

Zajednički korištene datoteke

4 jedinice za pohranu ETERNUS DX80 S2
129.6TB

Datotečni sustav

FEFS


PALO ALTO, Calif., Aug. 15, 2012

VMware - "probna vožnja" za vCloud, za vrednovanje rješenja

VMware vCloud® Service Evaluation za demonstriranje korporacijskih oblaka, za lakši prijelaz na vCloud Services

VMware je objavio on-line servis vCloud Service Evaluation, uslugu pomoću koje će potencijalni korisnici imati priliku da obave 'probnu vožnju' oblaka zasnovanog na VMware vCloud platformi. Servis vCloud Service Evaluation će korisnicima pružiti brz i lak način da upoznaju prednosti vClouda kroz praktični rad i testiranje. Servis vCloud Service Evaluation će biti dostupan na vcloud.vmware.com.


Cambridge, England and SAN FRANCISCO – August 14, 2012

Autonomy - rješenje za zaštitu podataka prešlo broj od 10.000 korisnika

Autonomyeva jedinstvena LiveVault tehnologija zasnovana na smislu omogućava korisnicima da pohrane i pronađu podatke na osnovu razumijevanja konteksta

Autonomy je objavio da više od 10.000 poslovnih korisnika koristi LiveVault, njegov na oblaku zasnovan, potpuno upravljan proizvod za zaštitu podataka na serverima, pohranu i upravljanje njima. Korisnici koriste LiveVault jer osigurava zaštitu podataka putem spremanja kopija na udaljene lokacije, njihovo dugoročno čuvanje, te oporavak podataka nakon katastrofe jer se čuvaju u oblaku.

LiveVault se brine za sigurnosne kopije više od 37.000 servera i milijuna datoteka, a dnevno upravlja s više od devet petabajta podataka spremljenih širom svijeta. Proizvod štiti podatke koji se čuvaju u okviru Windows i Linux operacijskih sustava, Microsoft Exchangea, SQLa i Oraclea, a nedavno je dodana i potpora za NAS (Network Attached Storage) platforme. LiveVault ujedno eliminira potrebu za plug-inovima i alatima od trećih stranki.

LiveVault za zaštitu podataka koriste neke od najvećih financijskih institucija na svijetu, razne državne organizacije, te više tisuća malih i srednjih poslovnih korisnika.


Irvine, CA August 14, 2012

Kofax  - vodeći pružatelj transportnih usluga proširuje Kofaxovo rješenje za obradu faktura i salda konti dobavljača

Softver će obrađivati 15 milijuna dokumenata godišnje

Kofax je objavio da je jedan od vodećih pružatelja transportnih i logističkih usluga odlučio proširiti postojeće Kofaxovo rješenje i uvesti i obradu faktura i salda konti dobavljača.

Korisnik, koji pruža špediterske usluge u međunarodnom transportu, cestovni promet, skladištenje, distribuciju i upravljanje lancem dobave, proširuje svoje Kofax CaptureTM rješenje, te uvodi: Kofax Transformation Modules™, Kofax e-Transactions™, Kofax SupplierExpress™, Kofax MarkView for Accounts Payable® i MarkView AP Advisor®. Kofaxova platforma će korisniku omogućiti automatizaciju obradu 15 milijuna faktura, tovarnih listova, dostavnica i drugih dokumenata vezanih uz transport s kojima radi svake godine. Vršiti će se prihvat i digitalizacija ulaznih dokumenata, njihovo usavršavanje (točnosti) i automatsko vađenje relevantnih informacija potrebnih za poslovne procese. Time će korisnik smanjiti troškove rada i postići prednost pred konkurencijom, u industrijskoj grani gdje je brzina od najveće važnosti. Kofaxova rješenja će se integrirati u postojeće poslovne aplikacije.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax e-Transactions (KeT) eliminira potrebu za tiskanje, slanje, skeniranje i ručni unos informacija iz dokumenata i obrazaca, jer omogućava elektroničku isporuku i prihvat dokumenata od pošiljatelje do primatelja, putem zaštićene e-pošte. Napravljen je za poduzeća koja žele prijeći s procesa zasnovanih na papiru na elektroničke procese. Znatno smanjuje troškove za radnu snagu, poboljšava kvalitetu informacija i ubrzava poslovne procese, bez troškova i složenosti sustava za elektroničku razmjenu podataka (EDI - electronic data interchange).

Kofax MarkView je aplikacija za automatizaciju financijskih procese u okviru sustava za praćenje isplata. Automatizira prijem i prihvat papirnatih i elektroničkih faktura, vadi podatke i usavršava ih, te upravlja tijekovima poslova za obradu transakcija za obradu izuzetaka i kroz proces odobravanja isplata. Znatno skraćuje vremena takvih obrada i optimizira kontrolu procesa i upravljanje tijekom gotovine.

Kofax SupplierExpress je portal koji automatizira rutinske interakcija s dobavljačima, uključivši podnošenje ulaznih faktura i upite. Dobavljači imaju mogućnost samoposluživanja, pa su troškovi rada niski, modul se lako prihvaća, a rješenje smanjuje troškove i greške. Kofax SupplierExpress je opcija za Kofax MarkView.

Kofax MarkView AP Advisor je opcionalni proizvod koji ide uz Kofax MarkView. On rukovoditeljima u stvarnom vremenu pruža uvid u poslovne procese i poslovno obavještajne informacije, a povrh toga ima sposobnost da odmah intervenira da bi se optimiziralo upravljanje gotovinom i razriješilo probleme koji bi mogli utjecati na performanse poslovanja i razinu usluga.


Irvine, CA, August 16, 2012

Kofax - prema izvještaju nezavisne istraživačke kuće zauzima vodeće mjesto u sektoru više-kanalnog prihvata podataka

Kofax dobio najviše ocjene u svim vršnim kategorijama: trenutna ponuda, strategija i prisutnost na tržištu

Kofax je objavio da ga je istraživačka kuća Forrester Research proglasila vodećim ponuđačem za više-kanalni prihvat podataka.

Više-kanalni prihvat je koncept koji se koristi da bi se opisalo raznovrsne formate i metode po kojima informacije dolaze u organizaciju. Forrester definira više-kanalni prihvat kao softver za skeniranje, prihvat, indeksiranje, dohvat, obradu i arhiviranje digitalnih slika, elektroničnih dokumenata i elektroničkih obrazaca unesenih preko kanala kao što su skeneri, e-pošta, faks i digitalne kamere. Forrester je dobavljače ocjenjivao prema 18 kriterija grupiranih u tri vršne grupe: trenutna ponuda, strategija i prisutnost na tržištu. Kofax je dobio najvišu ocjenu u sve te tri vršne kategorije.


REDMOND, Wash. — Aug. 15, 2012

Microsoft - izašli Visual Studio 2012 i .NET 4.5 za Windows 8

Visual Studio 2012 i.NET 4.5 se mogu preuzeti na Webu - pojednostavljeni skup alata omogućava razvoj modernih aplikacija za Microsoftove platforme i za oblake.

Microsoft je objavio Visual Studio 2012 i .NET 4.5 - alate za razvoj softvera za najnovije Microsoftove platforme, uključivši Windows 8. Premda je službena objava Visual Studia 2012 zakazana za 12 rujna, nova izdanja se mogu već sada preuzeti s Weba.

Nova izdanja donose stotine novih mogućnosti i omogućavaju razvoj aplikacija za višestruke platforme, uređaje, servise i za rad u oblaku. Visual Studio 2012 donosi integrirani komplet alata koje omogućavaju razvoj aplikacija koje će raditi na svemu od tableta do stolnih računala i telefonima, a moći će se povezivati i na oblake.

Ako ste zainteresirani, kliknite ovdje i preuzmite skup alata i počnite razvijati nove aplikacije.


06.08.12 – 12.08.12


NetApp - otkrite potencijalne uštede u pohrani podataka

Eksplozija podataka utječe na mnoge poslovne organizacije. Danas ima vrlo mnogo podataka i potražnja za njima raste brže nego ikad prije. Propusna moć i kapacitet za pohranu su sve veći problem za mala i srednja poduzeća koja žele ostati konkurentna. Teško je osigurati potrebne performanse i sigurnost za vaše rješenje za pohranu podataka bez povećanja troškova.

Pronađite da li previše trošite na informatiku i pohranu podataka. Napisali smo aplikaciju IT Efficiency Calculator koja će izračunati koliko točno prostora možete uštedjeti i koliko novca će vam ostati za re-investiranje u vaše poslovanje.

·   Odgovorite na nekoliko jednostavnih pitanja o potrebama koje imate po pitanju podataka, a mi ćemo vam pokazati za vas prilagođena rješenja da obavite više posla s manje resursa.

·   Potencijalne uštede su razvrstane kao uštede energije, uštede na prostoru, na hlađenju i koliko će sve to koštati.

·   Usporedite efikasna rješenja za pohranu kao što su komprimiranje podataka, de-duplikacija i druga, da vidite što vam najviše odgovara.

Vidite kako NetAppovo rješenje može biti nešto više nego hrpa opreme na koju ćete staviti vaše podatke. To je temelj na kojem se može graditi uspješno poslovanje.

Isprobajte naš kalkulator informatičke učinkovitosti (IT Efficiency Calculator) i za nekoliko minuta ćete vidjeti što možete uštedjeti. Također bacite pogled na rješenja koja NetApp može isporučiti da bi sproveli te uštede.


SUNNYVALE, Calif., August 9, 2012

NetApp - za globalno upravljanje informacijama su potrebni podatkovni repozitoriji spremni za rad u oblacima

New NetApp StorageGRID 9.0 s E-Serijom omogućava izgradnju rješenja za Big Data pohranu uz sigurni i predvidljiv pristup do informacija

NetApp je objavio StorageGRID® 9.0 softver koji korisnicima omogućava da se prilagode rastućoj količini podataka, upravljaju velikim sadržajima, smanje troškove i bolje razmjenjuju informacije. NetApp® StorageGRID softver u kombinaciji s NetAppovom platformom za pohranu iz E-Serije je predviđen za upravljanje distribuiranim repozitorijima slika, videa i podataka, reda veličine petabajta. S izdanjem StorageGRID 9.0, NetApp je prvi veliki ponuđač sustava za pohranu koja nudi potporu za open standard sučelje za upravljanje podacima u oblaku (CDMI - Cloud Data Management Interface) koje uključuje protokol za samo-dodjelu resursa, administriranje i pristup do podataka pohranjenih u oblaku. NetApp osigurava multi-protokolarnu funkcionalnost i potporu za velik broj protokola, uključivši Network File System (NFS), Common Internet File System (CIFS), RESTful HTTP, a sada i CDMI.

NetAppov StorageGRID u sprezi s E-Serijom je temelj za NetAppovo rješenje Distributed Content Repository koje pokriva kapacitete veličine stotina petabajta i milijardi slogova na stotinama lokacija, sve u jednoj jedinoj logičkoj cjelini. NetApp E-Serija nudi fleksibilnu pohranu, visoke performanse i vrlo gusto pakiranje podataka, idealno za 'big data' aplikacije. NetAppovo rješenje Distributed Content Repository zasnovano na StorageGRIDu i E-Seriji predstavlja jedinstveni, unificirani repozitorij za podatke i primjenu pravila o čuvanju aktivnih i namjernom brisanju zastarjelih podataka koji se čuvaju na više fizičkih lokacija.

Novo izdanje StorageGRID 9.0 omogućava da NetAppovo rješenje Distributed Content Repository osigura:

·   Skalabilne strategije za repozitorije koji sadrža opremu od raznih proizvođača

·   Pojednostavljeni dohvat korporacijskih podataka pohranjenih u repozitorijima veličine nekoliko stotina petabajta i sadrže milijarde slogova, no predstavljaju jedinstveni logični spremnik

·   Manji potrebni prostor u data centrima

·   Niže troškove kroz sigurne velike distribuirane repozitorije za ne-strukturirane podatke

·   Poboljšanu poslovnu agilnost kroz skalabilne repozitorije na više lokacija


Munich, August 09, 2012

Fujitsu - FUTRO S900 Dual Core udvostručuje VDI performanse

Fujitsu je predstavio novi model s vrha portfelja svojih thin client proizvoda. To je tanki klijent projektiran baš za memorijski zahtjevne medijske aplikacije u okolišu virtualne desktop infrastrukture (VDI - Virtual Desktop Infrastructure). Fujitsu FUTRO S900 Dual Core je prvi Fujitsuov tanki klijent s dual core procesorom. Novi model praktički udvostručuje VDI performanse u usporedbi s modelima s jednom procesorskom jezgrom.

FUTRO S900 Dual Core osigurava snagu potrebnu za video konferencije i ostale multimedijske aplikacije, uz sve prednosti tankih klijenata. Pošto se većina obrade obavlja na serveru, tanki klijenti su jeftiniji, njima se lakše upravlja nego tradicionalnim stolnim PC računalima, no krajnji korisnik ne vidi nikakve razlike kada radi s tankim klijentom. Fujitsuov inovativni alat za upravljanje Scout Management kombinira širok raspon administrativnih funkcija koje bitno pojednostavljuju upravljanje informatičkim uređajima.


Tokyo, August 8, 2012

Fujitsu - proširena linija uređaja za identifikaciju pomoću uzorka vena u dlanu

Na svijetu najmanji i najtanji senzor za uzorak vena u dlanu

Fujitsu je objavio da je razvijen PalmSecure-SL, na svijetu najmanji i najtanji bez-kontaktni senzor za autentifikaciju na osnovu uzorka vena u dlanu. Počela je isporuka standardne prijenosne verzije senzora i verzije koja je integrirana u miša.

Novi uređaj za autentifikaciju postiže isti visoki stupanj prepoznavanja kao i raniji Fujitsuovi uređaji, no veličina mu je otprilike jedna četvrtina dosadašnje. Novi uređaj ima i funkcije za stabilizaciju kamere i autentifikaciju bez vođenja, te štednju energije. Osim što zauzima manje prostora na stolu, te mogućnosti omogućavaju i korištenje uređaja za mobilne aplikacije.

Fujitsuovi uređaji za identifikaciju na osnovu uzorka vena u dlanovima se već više godina koriste za razne aplikacije, među ostalim za bankomate i sustave za kontrolu pristupa u prostorije.

Novi uređaj radi tako da brzo snimi više uzastopnih slika te da zatim odabere najbolju, koju provjeri. Dovoljno je da korisnik postavi dlan iznad uređaja i nisu potrebne vodilice koje bi ruku zadržale u točnom položaju i mirovanju. Identifikacija bez fizičkog kontakta ruke i senzora ima značajne higijenske prednosti, a uzorak vena u dlanu, koje se nalaze u unutrašnjosti tijela, nije moguće falsificirati (uređaje koji prepoznaju otisak prsta se može prevariti fotokopiranim otiskom).


30.07.12 – 05.08.12


Kawasaki, Japan, July 30, 2012

Fujitsu Laboratories - tehnologija koja automatski rješava probleme vezane uz performanse u distribuiranim sustavima za pohranu

Za popularne podatke olakšava koncentraciju pristupa za 70 % i stabilizira rad informatičkih servisa

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvijena tehnologija koja automatski rješava probleme vezane za koncentrirano pristupanje popularnim podacima u distribuiranom sustavu za pohranu. Time se izbjegava usporenje vremena pristupa.

Distribuirana pohrana kombinira više servera u jedan sustav pohrane. Povećanje broja servera poboljšava kapacitet i performanse sustava za pohranu, što je naročito prikladno kada se spremaju podaci čija količina raste iz dana u dan. Nadalje, pohrana replika istih podataka simultano na više servera povećava pouzdanost podataka i ubrzava pristup do njih. Međutim, ako dođe do naglog porasta broja pristupa nekom pohranjenom podatku, povećati će se opterećenje servera na kojem je podatak pohranjen, što opet može dovesti do produženja vremena pristupa.

Fujitsu Laboratories je razvio tehnologiju koja može trenutno uočiti špice u popularnosti nekog podatka i automatski povećati broj replika tog podataka i tako ujednačiti opterećenje na serveru. Time se automatizira ono što se nekada moralo rješavati ručno, i tako izbjegava usporenja u vremenu pristupa. Nova tehnologija se primjenjuje na distribuiranu pohranu objekata, a u testiranim slučajevima i koncentracije pristupanja na Internetu. Dokazano je da se ostvaruju poboljšanja od otprilike 70 %, što daje deset i više puta bolja vremena odziva.

Ova tehnologija omogućava stabilizaciju rada informatičkih sustava čak i tamo gdje je teško prognozirati uzorke pristupanja.

Ova tehnologija je ispitana na 64 servera na kojima je rekreirana prometna špica izazvana novo-objavljenom vijesti na Internetu o vrlo poznatoj pop zvijezdi, što je naglo povećalo broj upita. Koristeći novu tehnologiju, vremena pristupa su ustvari smanjena na 70 % ranije razine, čime je dokazano da ova tehnologija učinkovito uravnotežuje opterećenja sustava.


SANTA CLARA 7/31/2012

Citrix - MDX tehnologija za CloudGateway za mobilnost u poslovnim sustavima

Novi Citrix CloudGateway 2 donosi potporu za iOS, Android i HTML5 aplikacije, te integraciju s Citrix ShareFile

Citrix je objavio početak isporuka Citrix CloudGateway™ 2, koji sadrži novu MDX™ mobilnu tehnologiju. Dodatak MDXa donosi u CloudGateway bogat skup tehnologija koje omogućavaju centralizirano upravljanje, sigurnost i kontrolu nad aplikacijama razvijenim za iOS, Android i HTML 5 koje se mogu koristiti na više od dvije milijarde mobilnih uređaja. Novo izdanje CloudGatewaya donosi i integraciju s Citrix ShareFile®, cloud servisom za razmjenu i sinkronizaciju datoteka. Citrix je objavio i planove da se potpora za MDX uključi u popularni Citrix Ready® program, čime će pisci softvera i osoblje u informatičkim odjelima dobiti mogućnost da provjere kako će njihove mobilne aplikacije raditi u sprezi s CloudGatewayom.

Nova MDX tehnologija za CloudGateway sadrži četiri primarne komponente:

·   MDX App Vault – sigurni kontejner za mobilne aplikacije koji na bilo kojem uređaju odvaja mobilne korporacijske aplikacije i podatke od osobnih aplikacija i podataka. Na taj način profesionalni informatičari mogu daljinski upravljati, kontrolirati, zaključati, a u slučaju gubitka uređaja i obrisati kritične poslovne aplikacije i podatke do kojih im je stalo.

·   MDX Web Connect – sigurna mobilna tehnologija za preglednike, koja informatičarima olakšava distribuciju internih korporacijskih Web aplikacija, HTML5 mobilnih web aplikacija i vanjskih SaaS aplikacija na mobilne uređaje.

·   MDX Micro VPN – prva tehnologija specifična za aplikacije koja osigurava pristup i omogućava informatičarima otvaranje sigurnog VPN tunela za mobilne i web aplikacije koje s osobnih mobilnih uređaja pristupaju internim mrežama kompanije.

·   MDX Policy Orchestration – osigurava granularnu, na pravilima zasnovanu kontrolu nad mobilnim aplikacijama, na osnovu faktora kao što su tip uređaja, tip mreže, korisnikova lozinka, učestalosti prijavljivanja, te da li je uređaju bila probijena interna zaštita ili ne.


BAAR, Switzerland, Aug. 1, 2012

Veeam - veliki rast, nagrade i novi proizvodi u drugom kvartalu 2012

Jak porast obnova održavanja je dokaz zadovoljstva korisnika

Veeam Software Grupa je objavila poslovne rezultate za prvu polovicu godine 2012. Ukupni prihod je porastao za 78 %, a prihodi od prodaje novih licenci za 70 %, a prihod od obnovljenih ugovora o potpori je porastao čak više, za 132 % u usporedbi s prvom polovicom 2011.

Najznačajniji podaci o drugom kvartalu su:

·   KupciVeeam je svom popisu dodao više od 6.000 novih kupaca, trako da ih sada ima više od 43.000.

·   Nagrade – je osvojio više vrijednih priznanja, kao što su "Microsoft Management & Virtualization Partner of the Year for 2012", “EditorsChoice 2012” časopisa Storage Magazine, srebrna “Rising Star” medalja na European Global Technology Distribution Council Summitu, "ReadersChoice" pobjednik u kategoriji "Backup & Recovery" portala VirtualizationAdmin.com.

·   Proizvodi – tijekom drugog kvartala, Veeam je predstavio više novih proizvoda:

-   Backup Free Edition za VMware i Hyper-V, donosi nove VeeamZIP mogućnosti za ad-hoc sigurnosne kopije, Instant File-Level Recovery i druge stvari – sve besplatno. Backup Free Edition je nasljednik proizvoda Veeam FastSCP, vrlo popularnog utility programa s više od 150.000 korisnika širom svijeta.

-   Backup & Replication v6.1, donosi VeeamZIP funkcionalnost i proširenja za vPower® tehnologiju, kao i Instant VM Recovery za Hyper-V. vPower pokreće virtualnu mašinu direktno iz komprimirane i de-duplicirane sigurnosne kopije spremljene u redovnom sustavu za pohranu.

-   Veeam ONE v6, alat za praćenje rada u VMware i Hyper-V okolišima. Veeam ONE osigurava potpunu vidljivost virtualne infrastrukture i alate za administratore koji upravljaju virtualizacijom.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018