nv-1210

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2012. – listopad


u ovom broju:

22.10.12 – 28.10.12

- Veeam Software - dostignut broj od 50.000 korisnika, osvojene nagrade

- Oracle izašli Oracle Solaris 11.1 i Oracle Solaris Cluster 4.1

- Autonomy - rješenje koje osigurava poštivanje novog zakona

- Kofax - aplikacija za mobilni prihvat, za davatelje hipotekarnih kredita

- Microsoft - izašao Windows 8

15.10.12 – 21.10.12

- NetApp - drajveri za Data ONTAP 8 klastere za OpenStack

- NetApp i Citrix - suradnja za jednostavniju pohranu u oblacima

- Citrix - "Follow-me Data" strategija i inovacije za ShareFile

- Check Point - proširena uspješna linija 21000 uređaja

- Fujitsu - novi Windows 8 uređaji za poslovne korisnike

- Fujitsu - nova Windows 8 uređaji za tržište široke potrošnje

- Autonomy - Scrittura za belgijsku banku Belfius

- Autonomy - globalno upravljanje zapisima za međunarodnu pravničku tvrtku Dechert LLP

- Kofax - rješenje za globalnog pružatelja telekomunikacijskih usluga

08.10.12 – 14.10.12

- NetApp - nove VST razine za daljnju optimizaciju uporabe flash memorija

- NetApp i Cisco - proširenje rješenja za data centar infrastrukture

- NetApp i Desktone - sigurni višekorisnički desktopovi kao servis, za pružatelje usluga

- Fujitsu - tanki klijent FUTRO Z220, velike performanse i uštede u malom kućištu

- Check Point - dostigao prvo mjesto na svijetu na tržištu kombiniranih firewall i UTM uređaja

- Veeam - novi Backup & Replication 6.5

- VMware - ažuriranja za vCloud Suite proširuju mogućnosti upravljanja u oblaku

- Kofax - rješenje za upravljanje odnosima s kupcima za talijanski Telecom

- Oracle - Oracle Solaris 11.1

01.10.12 – 07.10.12

- BCC Services - ispunjeni svi kriteriji za Ciscovu specijalizaciju za tehnologije naprednog unificiranog računalstva (Advanced Unified Computing Technology Specialization).

- Citrix - nova verzija XenServera

- Citrix - AppEnsure, novi član Citrix Startup Accelerator programa

- Veeam - potpora za Windows Server 2012 Hyper-V

- Kofax - optimizacija obrada za Ministarstvo inozemnih poslova Nizozemske


22.10.12 – 28.10.12


BAAR, Switzerland, Oct. 23, 2012

Veeam Software - dostignut broj od 50.000 korisnika, osvojene nagrade

Veeam Software Group, je objavio da je u trećem kvartalu ove godine stekao 7.000 novih korisnika, čime je ukupni broj korisnika širom svijeta dostigao broj od 50.000 korisnika. Prodano je 30 % više licenci nego u istom razdoblju prošle godine.

Osim što je povećao bazu korisnika, Veeam je osvojio i više nagrada:

·   “Best Free Tool” časopisa Virtualization Review za Veeam Backup Free Edition

·   “Best virtualization and server consolidation project” i ukupno “Best of Show” na konferenciji/izložbi VMworld Europe, za Veeam customer Tiger Wheel & Tyre

·   “Best virtualization for disaster recovery project” na VMworld Europe za rješenja Veeam korisnika Catalent Pharma za način na koji su korišteni VMware vSphere 4.1 i Veeam Backup & Replication

Početak isporuka Veeam Backup & Replication 6.5 je u četvrtom kvartalu ove godine. Nova verzija će sadržavati nove mogućnosti za restauriranje za Microsoft Exchange, HP StoreVirtual VSA i LeftHand snapshots. Značajni dodatak je i potpora za VMware vSphere® 5.1 i Windows Server 2012 Hyper-V.


Redwood Shores, Calif – October 26, 2012

Oracle izašli Oracle Solaris 11.1 i Oracle Solaris Cluster 4.1

Proširenja za Oracle baze podataka i Javu, proširene mogućnosti za upravljanje u oblaku i napredne platformske mogućnosti

Oracle je objavio početak isporuka Oracle Solarisa 11.1 i Oracle Solaris Clustera 4.1.

Oracle Solaris 11 je prvi operacijski sustav za oblake koji korisnicima omogućava izgradnju korporacijske infrastrukture kao servisa (IaaS - Infrastructure as a Service), platforme kao servisa (PaaS - Platform as a Service) te softvera kao servisa (SaaS - Software as a Service) u oblacima na širokom rasponu SPARC i x86 servera i sustava koje je razvio Oracle.

Oracle Solaris Cluster 4.1 proširuje mogućnosti za visoku dostupnost i oporavak nakon katastrofa koje ima Oracle Solaris i uključuje jedinstvene mogućnosti za virtualni klaster.

Oracle Solaris 11 koriste tisuće korisnika za poslovno kritične aplikacije u raznim granama djelatnosti.


Orlando, FL., Oct. 22, 2012

Autonomy - rješenje koje osigurava poštivanje novog zakona

Novo rješenje zasnovano na oblaku financijskim institucijama osigurava sustav za osiguranje poštivanja novog američkog saveznog zakona

Autonomy je objavio početak isporuka novog rješenja koje će institucijama pomoći da ispune zahtjeve novog američkog zakona koji regulira reformu burzovnog poslovanja i zaštitu potrošača, "Dodd-Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act".

Usvojen u srpnju 2010, zakon Dodd-Frank je donesao najviše sveobuhvatne mjere za reguliranje financijskog poslovanja od velike depresije u tridesetim godinama dvadesetog stoljeća. Zakon donosi značajne nove zahtjeve o čuvanju zapisa, čuvanju podataka i izvještavanju o financijskim transakcijama, uključivši i derivative i trampu vrijednosnica. Ti zahtjevi vrijede za sve komunikacije i informacije vezane za izvršenje trgovine vrijednosnicama, uključivši informacije o transakcijama, e-poruke i snimljene govorne sadržaje. Institucije moraju sačuvati sve relevantne informacije kroz najmanje pet godina, a kada to regulatori zatraže, moraju ih predočiti u vrlo kratkom roku.

Autonomyevo rješenje, pokretano pomoću IDOL-a (Intelligent Data Operating Layer), tehnologija koja automatski shvaća koncepte ideje i uzorke u svim podacima vezanim za trgovanje. Rezultat je da organizacije koje ga koriste mogu brzo indeksirati, kategorizirati i pronaći informacije potrebne da bi se poštivao Dodd-Frank zakon.

Rješenje sadrži slijedeće proizvode:

·   Application Information Optimizer - sigurno vadi i indeksira strukturirane podatke iz postojećih sustava za obradu i obrađuje zapise da se osigura njihovo čuvanje i arhiviranje

·   Autonomy Consolidated Archive - arhivira podatke na vlastitim lokacijama, u oblaku i pomoću uređaja.


Chicago, October 22, 2012

Kofax - aplikacija za mobilni prihvat, za davatelje hipotekarnih kredita

Značajno brža obrada zajmova, bolja usluga klijentima

Kofax je objavio aplikaciju "Kofax Mobile Capture for Mortgage". Aplikacija se oslanja na Kofaxov softver za prihvat, a davateljima i primateljima kredita omogućava da pomoću kamera ugrađenih u pametne telefone i tablet računala da uhvate, usavrše i izvade relevantne informacije iz raznih pratećih dokumenata, te da takve informacije proslijede direktno u odgovarajuće procese za obradu zajmova. Hvatajući informacije kritične za poslovanje na mjestu njihovog nastajanja, one se brže i točnije uključuju u obrade.

Kofax Mobile Capture for Mortgage davatelju kredita omogućava da proces obrade molbe za zajam dovede direktno do primatelja kredita, tj. na mjesto nastanka, tako da se dokumenti snime pomoću kamera na mobilnim uređajima snime i usavrše (pročiste) slike dokumenata, fotografija i podataka. Tražitelj kredita može Kofax Mobile Capture for Mortgage koristiti da uhvati sliku svoje osobne iskaznice, dokumenta o isplati osobnog dohotka i druge prateće dokumente i na lak način ih preda davatelju kredita. Nakon toga se iz tih slika vade potrebne informacije i upućuju se u relevantne procese, tako da ih davatelj kredita može brže obraditi i odobriti kredit bez odugovlačenja.

Kofax Mobile Capture for Mortgage je sastavni dio sveobuhvatne Kofax Mobile Platforme, koja omogućava da kamere u mobilnim uređajima postanu praktični alati za prihvat informacija.


NEW YORK — Oct. 25, 2012

Microsoft - izašao Windows 8

Windows 8 raspoloživ širom svijeta. Nadogradnje koje se mogu lako preuzeti s web stranica i do sada najveći raspon PC računala s potporom za novu verziju operacijskog sustava

Microsoft je objavio početak isporuka širom svijeta najnovije verzije svog operacijskog sustava Windows, Windows 8. Windows 8 donosi novo korisničko sučelje i širok raspon aplikacija. Zahvaljujući suradnji s hardverskim partnerima u trenutku lansiranja nove verzije operacijskog sustava, biti će predstavljeno i više od 1.000 PC i tablet računala certificiranih za Windows 8, što je najveći broj hardverskih modela ikad objavljen istovremeno s novom verzijom operacijskog sustava.

Nadogradnja na verziju Windows će se moći preuzeti u više od 140 država, na 37 jezika na web stranicama http://www.windows.com/buy od 12:01 po lokalnom vremenu, ili na maloprodajnim lokacijama širom svijeta. U maloprodaji će se Windows 8 nuditi u dvije primarne verzije - Windows 8 i Windows 8 Pro, kao i Windows 8 Enterprise za velike organizacije. U isto vrijeme se lansira i novi član Windows obitelji - Windows RT, osmišljen za tablet računala zasnovana na ARM tehnologiji, koji će se isporučivati pred-instaliran na novim uređajima. Uz Microsoft Office 2013, Windows RT je projektiran isključivo za aplikacije koje se mogu nabaviti kroz novi nabavni kanal, Windows Store. Windows 8 ima novi, brzi i fluidni Start ekran koji na jedan klik osigurava pristup do aplikacija i sadržaja do kojih je korisnicima najviše stalo. Tu je i potpuno novi Internet Explorer 10 koji je naročito prikladan za rad na dodir, te ugrađene cloud mogućnosti za uporabu sa SkyDriveom.


15.10.12 – 21.10.12


SUNNYVALE, Calif., Oct. 15, 2012

NetApp - drajveri za Data ONTAP 8 klastere za OpenStack

NetApp je objavio Data ONTAP® 8 drajvere za klastere za OpenStack® blok pohranu, što piscima softvera, pružateljima usluga i korisnicima osigurava poboljšane resurse za izgradnju privatnih i javnih oblaka na OpenStack opremi.

OpenStack Folsom, najnovija verzija open source operacijskog sustava za rad u oblacima, automatizira stvaranje poolova resursa za obrade, pohranu i umrežavanje. Uz dodatak drajvera za Data ONTAP 8 Clustering korisnici mogu automatizirati upravljanje poolovima NetApp uređaja za pohranu, ili klasterima, te mogu skalirati infrastrukturu za oblake uz održavanje dobrih performansi i neprekidani rad. Korisnici mogu koristiti i stvari kao što su de-duplikacija, Snapshot kopije i mogućnosti za zaštitu podataka.

NetApp doprinosi radu OpenStack zajednice godine 2011. Tvrtka je odlučna u održavanju standarda za oblake i partnerima koji razvijaju sustave i korisnicima osigurava pristup do iskušanih tehnologija za pohranu i upravljanje podacima.


BARCELONA, Spain — Oct. 17, 2012

NetApp i Citrix - suradnja za jednostavniju pohranu u oblacima

Zajednička integracija pokreće optimizaciju pohrane za Citrix CloudPlatformu i Apache CloudStack

NetApp i Citrix su objavili proširenje svoje dosadašnje suradnje na polju brže primjene korporacijskih sustava u oblacima. Citrix i NetApp će zajednički osigurati rješenje za pohranu koje će se pobrinuti za automatizaciju pohrane, dodjelu resursa, te uzimanje sigurnosnih kopija i restauriranje virtualnih mašina.

Integracija proizvoda s NetApp pohranom omogućava da Citrix CloudPlatforma otkrije i glatko uklopi NetApp pohranu kao primarnu i sekundarnu pohranu. Suradnja dviju tvrtki će se koncentrirati na kombiniranje NetAppove unificirane pohrane i Data ONTAP®, vodećeg operacijskog sustava za pohranu s Citrix CloudPlatformom i Apache CloudStackom.


BARCELONA, Spain

Citrix - "Follow-me Data" strategija i inovacije za ShareFile

Predstavljeni StorageZones, StorageZone Connectors i On-demand Sync koji ubrzavaju uvođenje širom cijele organizacije

Citrix je objavio početak isporuka proizvoda "Citrix ShareFile™ with StorageZones". Ovo novo rješenje osigurava sve prednosti razmjene podataka putem oblaka, s tim da informatičari mogu sami odlučiti gdje će biti pohranjeni podaci. Takav pristup koristi prave servise za podatke koji prate korisnika (“follow-me data”) na svim korporacijskim i osobnim mobilnim uređajima, uz strogo poštivanje zaštite i vlasništva nad podacima. ShareFile with StorageZones osigurava i lako upravljanje servisom zasnovanim na oblaku, jedinstvenu točku za pristup podacima bez obzira gdje se nalaze i sinkronizaciju optimiziranu za virtualne desktopove.


San Carlos, CA — Thu, 18 Oct 2012

Check Point - proširena uspješna linija 21000 uređaja

Novi Check Point 21600 uređaj donosi propusnu moć firewalla od 110 Gbps

Check Point® Software Technologies je objavio svoj novi uređaj, 21600 koji ima propusnu moć sve do 110 Gbps, i 30 % bolji rezultat u SPU (SecurityPower) jedinicama.

Moderni sigurnosni gatewayi idu dalje od firewalla, i moraju integrirati veći broj tehnologija da bi ispunili stalno rastuće sigurnosne zahtjeve.

Uređaj 21600 koristi Check Pointovu Software Blade arhitekturu koja omogućava skaliranje sigurnosne platforme. Korisnici mogu konsolidirati bio koju kombinaciju zaštita, uključivši: firewall, VPN, IPS, kontrolu aplikacija, mobilni pristup, sprječavanje gubitka podataka, Anti-Bot, svjesnost o identitetu (Identity Awareness), filtriranje URL-ova, Anti-spam, Anti-virus, Napredno umrežavanje te Acceleration & Clustering, sve na jednom jedinom, više-funkcijskom gatewayu.


Munich, October 19, 2012

Fujitsu - novi Windows 8 uređaji za poslovne korisnike

Proširena linija touch-screen uređaja s Windows 8, uključuje svestrani PC ESPRIMO X913-T, konvertibilni notebook LIFEBOOK T902, tablet PC STYLISTIC Q572 i hibridni tablet PC STYLISTIC Q702. Korporacijski korisnici mogu birati između licenci za Windows 8 ili Windows 7.

Fujitsu je predstavio široki izbor uređaja koji rade pod Windows 8, uključivši prvi Windows 8 hibridni tablet, Fujitsu STYLISTIC Q702.

Od tablet računala, preko konvertibilnog notebooka do novog desktop PC računala, novi Fujitsuov portfelj je projektiran da bi ubrzao promjenu načina na koji ljudi koriste računala - rad na dodir, stalno uključeno povezivanje i podjednaki, udobni načina rada na PC, notebook i tablet računalima. Fujitsu je pri tome vodio računa o trendu prema "donesite svoj vlastiti uređaj" načinu rada i imao na umu ljude koji tijekom radnog dana koriste nekoliko raznih uređaja.

Uređaji se mogu već sada naručivati, a isporuke počinju 26.10.12, na dan kada Microsoft objavljuje Windows 8. Novi Fujitsuovi modeli su tanji, lakši i brži nego dosadašnji modeli koji su imali pred-instalirani Windows 7, a znaju dobro iskoristiti sve prednosti novog operacijskog sustava, naročito multi-touch rad i unos pomoću pisaljke.

Jedna od zanimljivih novih mogućnosti je ultrazvučni senzor prisutnosti ugrađen u novi ESPRIMO X913-T PC. Senzor je dovoljno pametan da ekran drži dobro osvijetljenim cijelo vrijeme dok korisnik sjedi za računalom, čak ako ne dira ni jedan od ulaznih uređaja kao što su tipkovnica miš ili ekran osjetljiv na dodir. Kada se korisnik makne od računala, senzor će ga automatski prebaciti u režim rada s manjom potrošnjom energije, a po volji se može konfigurirati i da ugasi sustav. Kada se korisnik vrati, dovoljno je da samo pogleda ekran te tako aktivira senzor za prepoznavanje lica i otključa računalo. ESPRIMO X913-T ima i više-položajni na dodir osjetljivi ekran koji se može preklopiti u potpuno horizontalni radni položaj, idealan za okoliš u kojem zajedno radi više korisnika.

Novi Fujitsu STYLISTIC Q572 je 10,1 inčni tablet PC sustav sa svim mogućnostima koji kombinira poboljšane performanse sa širokim mogućnostima za zaštitu, uključivši ugrađeni senzor za otiske prstiju, SmartCard čitač i punu enkripciju diska (FDE - Full Disk Encryption). Fujitsu nudi i hibridni tablet STYLISTIC Q702 s Windows 8. Uređaj se na putu koristi kao tablet, a priključkom vanjske tipkovnice postaje tradicionalno stolno notebook računalo.

Novi raspon Fujitsuovih uređaja s Windows 8 uključuje i najlakši i najtanji 13,3 inčni konvertibilni notebook, LIFEBOOK T902, koji sadrži poslovne mogućnosti kao što su Intel® vPro tehnologija, SmartCard čitač i modul za bolju sigurnost u pokretu (TPM - Trusted Platform Module). Korisnici mogu naručiti dodatni port replikator pomoću kojeg se po dolasku u ured računalo brzo i lako uključuje u korporativni okoliš, o utor za module može poslužiti za dodatnu bateriju ili drugi disk.

Korisnici Fujitsuovih notebook, tablet ili PC računala projektiranih za rad s Windows 8, uživaju prednosti kao što su potpora za Adobe Flash i HTML5 uz Internet Explorer 10, kao i pune potpore za račune za više korisnika čak i na tabletima, plus pristup do USB portova i pune kompatibilnosti s miševima, tipkovnicama i ostalim USB perifernim jedinicama. Svi ovi modeli tablet i notebook računala imaju mogućnost povezivanja putem Wi-Fi, UMTS/4G i Bluetootha.

Za korporacijske korisnike koji se još nisu odlučili za prijelaz na Windows 8, no žele iskoristiti prednosti touch-screen tehnologije, Fujitsu za sve nove modele nudi izbor između licenci za Windows 7 ili Windows 8. Korisnici s licencom za Windows 7 Professional imaju i pravo downgradea na Windows XP.


Tokyo, October 19, 2012

Fujitsu - nova Windows 8 uređaji za tržište široke potrošnje

Najtanji vodootporni Windows 8 tablet, i drugi proizvodi, ponuđeni sa servisom My Cloud

Fujitsu je objavio paletu PC i tablet proizvoda za široko tržište, projektiranih za rad pod Microsoft Windows 8. Objavljeno je ukupno 19 modela razvrstanih u devet serija a pokriva proširenja za sadašnju seriju FMV PC-ova, ARROWS Tab Wi-Fi seriju vodootpornih tableta, kao i modele za novu Floral Kiss marku, namijenjenu ženskim korisnicama.

Novi uređaji koriste originalne Fujitsuove tehnologije i tako još bolje koriste sučelje koje nudi Windows 8. Neke od tih mogućnosti su:

·   Praćenje pomaka očiju
Korisnici mogu jednostavnim pomakom očiju u željenom smjeru skrolati tekst na ekranu, u sva četiri smjera.

·   Ekrani osjetljivi na dodir
Tablet uređajima se može upravljati pomoću dodira

·   Prepoznavanje gesti ruke
Nekim modelima se može upravljati i bez tipkovnice i miša, samo jednostavnim gestama ruke napravljenom pred ugrađenom web kamerom

·   Veliki touchpadovi
na mnogim modelima je ugrađen veliki touchpad, pa se može raditi isto tako lako kao i na ekranu osjetljivom na dodir.

·   Bežični touchpadovi
Neki modeli imaju touchpad koji se može koristiti i kada je odvojen od kućišta uređaja, te tako omogućiti rad kao na ekranu osjetljivom na dodir.

Uz nove modele, Fujitsu je pokrenuo (za sada u Japanu) i svoj personalni cloud servis My Cloud, kojeg će moći koristiti svi novi modeli. Servis osigurava pristup do My Cloud Library, usluge pohrane u oblaku, besplatne do 5 GB i My Cloud Mobile Access, kako bi korisnici mogli i kada su na putu doći do podataka pohranjenih na njihov PC kod kuće.


PALO ALTO, Calif., Oct. 17, 2012

Autonomy - Scrittura za belgijsku banku Belfius

Belgijska banka odabrala Autonomy Scritturu za upravljanje informacijama

Autonomy je objavio da je vodeća belgijska banka Belfius odabrala Autonomy Scrittura kao platformu za kompletnu automatizaciju obrada.

Belfius nudi široki raspon financijskih usluga pojedincima i poslovnim organizacijama, uključivši derivative, inozemne transakcije, tržište novca i sigurnosnica.

Autonomy Scrittura osigurava jedinstvenu platformu za upravljanje pozadinskim transakcijama za potvrde trgovinskih transakcija. Belfius je ranije koristio više različitih sustava za obradu tih potvrda. Novo rješenje konsolidira sve te obrade u jedan jedinstveni sustav koji korisnicima omogućava da postanu vlasnici ključnih poslovnih procesa kao što su upravljanje predlošcima, generiranje dokumenata, izvještavanje i upravljanje dokumentima.

Autonomy Scrittura je projektirana da financijskim institucijama osigura punu automatizaciju i kontrolu nad procesima za potvrdu trgovinskim transakcija. Scritturu pokreće Autonomyeva platforma IDOL (Intelligent Data Operating Layer) koja omogućava konceptualno razumijevanje smisla informacija u bilo kojem obliku i jeziku. IDOL osigurava i optičko i inteligentno prepoznavanje znakova, što znači da može automatski uparivati ulazne dokumente, tako da korisnici dobivaju povezane sve podatke koji se tiču nekog predmeta.


PALO ALTO, Calif., Oct. 16, 2012

Autonomy - globalno upravljanje zapisima za međunarodnu pravničku tvrtku Dechert LLP

Autonomy je objavio da se je međunarodna pravnička tvrtka Dechert LLP odlučila za Autonomy WorkSite pomoću kojeg će upravljati i pristupati do više od 50 milijuna elektroničkih i papirnatih dokumenata koje čuva u svojih 26 ureda lociranih u 12 zemalja.

Autonomy WorkSite će koristiti skoro 900 Dechertovih pravnika za bolju suradnju te brži i učinkovitiji rad.

Kada neki od Dechertovih partner otvori neku datoteku s pravnim sadržajima, dokumenti se, bilo da se radi o elektroničkim ili skeniranim papirnatim verzijama, WorkSite sustav ih automatski profilira i kategorizira kako bis ih se lakše pronašlo i koristilo. Sustav omogućava centralnu pohranu svih dokumenata koji se tiču pojedinih klijenata na jednom mjestu, pa će na primjer pravnik iz ureda u San Franciscu, lako doći do informacija koje je za tog klijenta pripremio njegov kolega iz ureda u New Yorku.

Dechert planira proširiti sustav da se omogući mobilni pristup i rad s pohranjenim zapisima.

WorkSite je sastavni dio paketa Autonomy Protect, paketa s rješenjima za arhiviranje, poštivanje propisa, eDiscovery, upravljanje korporacijskim sadržajima i upravljanje informacijama.


Irvine, CA October 16, 2012

Kofax - rješenje za globalnog pružatelja telekomunikacijskih usluga

Softver treba obraditi 450.000 faktura godišnje

Kofax je objavio da je jedan od vodećih globalnih pružatelja telekomunikacijskih usluga u Zapadnoj Europi odlučio uvesti Kofaxovo rješenje za salda konti dobavljača, koji će unificirati nekoliko globalnih centara za pružanje usluga.

Korisnik će koristiti Kofax CaptureTM, Kofax Transformation ModulesTM, Kofax MarkView for Accounts Payable i Kofax MarkView AP Advisor i godišnje obraditi 450.000 faktura, ili 2,3 milijuna stranica. Rješenje će korisniku omogućiti prihvat informacija kritičnih za uspjeh poslovanja u papirnatom i elektroničkom obliku, zatim iz njih automatski vaditi sadržaje relevantne za salda konti dobavljača i obradu ulaznih faktura. Digitalne informacije će biti pohranjene u tvrtkinoj Oracle eBusiness aplikaciji, zbog daljnjih obrada i lakog pristupa.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax MarkView for Accounts Payable je aplikacija za automatizaciju financijskih procese u okviru sustava za praćenje isplata. Automatizira prijem i prihvat papirnatih i elektroničkih faktura, vadi podatke i usavršava ih, te upravlja tijekovima poslova za obradu transakcija za obradu izuzetaka i kroz proces odobravanja isplata. Znatno skraćuje vremena takvih obrada i optimizira kontrolu procesa i upravljanje tijekom gotovine.

Kofax MarkView AP Advisor je opcionalni proizvod koji ide uz Kofax MarkView. On rukovoditeljima u stvarnom vremenu pruža uvid u poslovne procese i poslovno obavještajne informacije, a povrh toga ima sposobnost da odmah intervenira da bi se optimiziralo upravljanje gotovinom i razriješilo probleme koji bi mogli utjecati na performanse poslovanja i razinu usluga.


08.10.12 – 14.10.12


26-Sep-2012

NetApp - nove VST razine za daljnju optimizaciju uporabe flash memorija

Razine za klaster način rada i virtualnu pohranu

Ovo je pregled duljeg članka na NetAppovim Tech OnTap Web stranicama.

Sve ovdje opisane VST tehnologije rade s Data ONTAP 8 u klaster načinu rada i cilj im je osigurati vrhunsku skalabilnost, fleksibilnost i performanse.

Virtualna pohrana po razinama (VST - Virtual Storage Tiering) je NetAppov pristup automatiziranoj pohrani po razinama (AST - automated storage tiering). AST tehnologija omogućava da se uporabom flash medija poboljšaju performanse sustava za pohranu. Flash uređaji, kao što su poluvodički diskovi (SSD - solid-state disk) i flash memorija s kontrolerom mogu operaciej nasumičnog čitanja podataka obaviti i 25 do 100 puta brže nego što se to može postići i najbržim čvrstim diskovima (HDD - hard disk drive), no te performanse se plaćaju cijenom po gigabajtu koja je 15 do 20 skuplja nego za klasične diskove.

Umjesto da se svi podaci stalno smjeste na skupe flash medije, VST automatski identificira i pohranjuje najtraženije blokove podataka na flash uređaje, a manje tražene podatke sprema na sporije, ali i jeftinije medije.

Uz dva nedavna proizvoda koja su nadopunila VST liniju, NetApp nudi kompletne flash opcije u rasponu od klijentske aplikacije do podsustava diskova.

·   Na razini kontrolera NetApp® Flash Cache čuva najtraženije nasumično čitane podatke.

·   Na razini podsustava diskova. NetApp Flash Pool tehnologija koristi hibridni model s kombinacijom SSD-ova i HDD-ova. Najtraženiji podaci se spremaju u cache a podaci koji se stalno upisuju se automatski spremaju na SSD-ove.

·   Na razini servera. NetApp Flash Accel™ tehnologija širi VST i na server. Koristi bilo koji flash uređaj na strani servera (PCI Flash kartica ili SSD) za lokalni cache koji preuzima dio ulazno/izlaznog prometa s mreže i pozadinske pohrane, da bi se dobila optimalna ulazno/izlazna učinkovitost a procesor i memorija servera oslobodili za poslove obrade.

·   Sve  tri razine i dalje daju sve prednosti VST-a, kao što su dinamičko seljenje često traženih podataka na brži medij, sustav se lako uvodi i njime se lako upravlja, te je u potpunosti integriran s NetAppovom unificiranom arhitekturom za pohranu (Unified Storage Architecture), što znači da ga se može bez ikakvih izmjena koristiti uz bilo koji NAS ili SAN protokol za pohranu.


SAN JOSE AND SUNNYVALE, Calif., Oct. 10, 2012

NetApp i Cisco - proširenje rješenja za data centar infrastrukture

Predstavljen ExpressPod za male i srednje tvrtke; FlexPod za klastere za pohranu i potpora za Oracle RAC

NetApp i Cisco su predstavili ExpressPod, unaprijed testirani paket s rješenjima za manje i srednje organizacije; nove mogućnosti za klastere za pohranu za FlexPod® data centar platforme, te izdanje provjerenog VMware® rješenja za Oracle® Real Application Cluster (RAC) na FlexPodu.

ExpressPod
za male i srednje organizacije koje počinju virtualizirati svoje okoliše za mreže, pohranu i obrade. ExpressPod donosi pakirana i unaprijed testirana rješenja koja integriraju servere iz Cisco UCS® C-Serije, NetApp FAS2220 ili FAS2240 pohranu, te Cisco Nexus® 3048 switcheve s upravljanjem infrastrukturom.

FlexPod
sada donosi provjerenu potporu za VMware vSphere® na NetApp Data ONTAP® 8 koji radi u klaster modu.

Oracle RAC on FlexPod
za tvrtke koje virtualiziraju Oracle RAC baze podataka uz pomoć VMware vSphere i vCenter™


SUNNYVALE, Calif., Oct. 9, 2012

NetApp i Desktone - sigurni višekorisnički desktopovi kao servis, za pružatelje usluga

Zajedničko rješenje ubrzava uvođenje oblaka i skalabilne i učinkovite pohrane

NetApp je objavio rješenje koje pojednostavljuje isporuku virtualnih desktopova kao servisa (DaaS). Rješenje pomaže pružateljima usluga da izbjegnu probleme koji se javljaju kod uvođenja virtualnih desktopova, smanjuje početne troškove, pojednostavljuje projektiranje i upravljanje, te poboljšava performanse. Uz ovo rješenje pružatelji usluga mogu brzo uvesti servise sa svim mogućnostima za virtualne desktopove, među ostalim i potporu za mobilne korisnike.

Novi servis, izgrađen specijalno za okoliše u oblacima, sadrži tehnologiju koja omogućava uporabu jedinstvene infrastrukture koja je elastično skalabilna i ekonomična. Sigurnosne mjere se provode na razini aplikacija, mreže i pohrane i pomažu pri očuvanju privatnosti korisnikovih podataka.

Novo rješenje ima potporu za uvođenje na FlexPodu, unaprijed testiranoj i provjerenoj platformi za mreže, obradu i pohranu u data centrima. Komponente za FlexPod uključuju NetAppove unificirane sustave za pohranu, Ciscove servere za unificirani računalni sustav, te Ciscove Nexus switcheve. Unaprijed provjerena i ispitana FlexPod arhitektura se može optimizirati za različite smjese poslova uz visoku skalabilnost, te pomaže organizacijama pri prijelazu na virtualizirane privatne i javne cloud okoliše.

Kombinirano NetAppovo i Desktoneovo rješenje donosi:

·   Sustav za više različitih korisnika (Multi-tenancy). Pružatelji usluga mogu sigurno isporučiti desktopove za više raznih korisnika, sve s jedne jedine platforme.

·   Brza dodjela resursa uz male režijske troškove. FlexClone tehnologija omogućava skoro trenutnu dodjelu resursa za nove desktopove, uz vrlo mali angažman dodatnih računalnih resursa

·   Administracija samposlužnog portala. Portal pomaže pružateljima usluga ili korisnicima upravljati slikama desktopova, virtualnim mašinama, resursima za korisnike i desktopovima.

·   Integrirani sustav za izvještavanje i ispostavu računa.

·   Arhitektura koja se širi. Računalna arhitektura koja dokazano može osigurati potporu za do 1.000.000 desktopova, s jedne platforme i jedne infrastrukture.

·   Komplementarni dodatni servisi. Lako se dodaju mape, prostor za zajedničko korištenje u grupi, te automatizirano uzimanje sigurnosnih kopija korisnikovih podataka koristeći NetAppove mogućnosti za pohranu.


Munich, October 10, 2012

Fujitsu - tanki klijent FUTRO Z220, velike performanse i uštede u malom kućištu

FUTRO Z220 je prvi Fujitsuov tanki klijent sa sustavom-na-čipu, zasnovan na ARM arhitekturi; korisnici imaju izbor dva načina rada, potpuno upravljani, zasnovan na Scout Enterprise rješenju za upravljanje, samo-adaptivni način koji se automatski povezuje na pozadinsku infrastrukturu, jeftiniji no može se nadograditi kupnjom licence za Scout Enterprise

Fujitsu je objavio FUTRO Z220, iduću generaciju tankih klijenata koji koristi sistem-na-čipu (SoC - system-on-a-chip) dizajn zasnovan na ARM arhitekturi, s integriranim hardverski ubrzanim protokolom. Novi klijent popunjava prazninu između tzv. Zero klijenta i sustava tankih klijenata, te  omogućava svestrani ali i ekonomični ulaz u računalstvo na serverima i okoliše virtualnih desktopova.

Fujitsu FUTRO Z220 po prvi puta nudi izbor za načine rada: bilo potpuno samo-prilagodljivi, bilo potpuno upravljivi. Za male i srednje poslovne (SMB - medium-sized businesses) kojima nije potrebno puno upravljanje, samo-adaptivna opcija štedi troškove jer uklanja bilo kakav posao oko upravljanja. Trenutno se spaja na servere i okoliše za virtualnu desktop infrastrukturu. Za one koji žele puno upravljanje, postoji verzija sa Scout Enterpriseom koja omogućava kompletnu administraciju. Licenca za  Scout Enterprise se može kupiti i naknadno i tako nadograditi sustav.

Fujitsu FUTRO Z220 je manji od većine uredskih stolnih telefonskih aparata, i ne koristi ventilatore, pa je tih u radu. Operacijski sustav eLux® RT korisnicima omogućava lak rad na poznati način.


San Carlos, CA — Mon, 08 Oct 2012

Check Point - dostigao prvo mjesto na svijetu na tržištu kombiniranih firewall i UTM uređaja

Nakon svega šest godina nastupa na tržištu hardvera, Check Point je prestigao Cisca i postao broj jedan isporučitelj na tržištu kombiniranih firewall i UTM uređaja

Check Point® Software Technologies je objavio da je prema najnovijem izvještaju analitičke kuće IDC, postavljen na prvo mjesto na svijetu na tržištu kombiniranih firewall i UTM uređaja (prema prihodima za drugi kvartal godine 2012). Check Point je tako prestigao najveće tvrtke na svijetu na tržištu mrežnog hardvera.

Check Point je punih 18 godina zauzimao vodeće mjesto na tržištu firewalla i tek 2006 se počeo baviti sigurnosnim uređajima.

Najnoviji IDC-ov izvještaj "IDC Worldwide Q2 2012 Security Appliance Tracker" je pokazao:

·   Check Point vodi na svjetskom tržištu s 20,9 % prihoda od firewall i UTM uređaja

·   Check Point vodi prema prihodima za firewall i UTM uređaje za drugi kvartal godine 2012

·   Check Point vodi prema tvorničkim prihodima za firewall i UTM uređaje u SAD (s udjelom od 22,1 % tržišta) i u Zapadnoj Europi (29,8 %).

·   Check Point vodi po tvorničkim prihodima za firewall i UTM uređaje za cjenovne razrede $25K - $50K i $50K-$100K

IDC definira firewall uređaje kao uređaje čija je primarna zadaća opće-namjensko filtriranje mrežnog prometa putem filtriranja paketa, inspekcije stanja ili kao proxy. UTM uređaji u najmanju ruku kombiniraju mrežni firewall, detekciju i sprječavanje pokušaja prodora preko mreže, te anti-virus (AV) zaštitu na gatewayu, sve u jednom jedinom uređaju. Tome se mogu dodati i razne druge funkcije.


BARCELONA – VMworld® 2012 Europe – Oct. 9, 2012

Veeam - novi Backup & Replication 6.5

Snažno i ekonomično rješenje za sigurnosne kopije za VMware i Microsoft Hyper-V

Veeam Software,  je najavio Veeam Backup & Replication 6.5 čije će isporuke početi u četvrtom kvartalu godine 2012. Novo izdanje sadrži nove mogućnosti za restauraciju za Microsoft Exchange, te HP StoreVirtual VSA & LeftHand snapshot kopiranje. Tu je i potpora za VMware vSphere® 5.1 i Windows Server 2012 Hyper-V.

Nove mogućnosti naročito prikladne za virtualizaciju su:

·   Veeam Explorer for Exchange: VM administratori će moći gledati u sigurnosne kopije Exchange sustava i pronaći i vaditi individualne Exchange objekte, bez agenta. Moći će se pregledavati Exchange baze spremljene u komprimirane sigurnosne kopije, tražiti određene stavke u više baza podataka s Exchange poštanskom sandučićima, te pronađene stavke izvoziti u .PST datoteke, u .MSG datoteke ili ih poslati kao prilog

·   Veeam Explorer for SAN Snapshots: Administratori mogu direktno iz SAN snapshotova restaurirati pojedine ili sve virtualne mašine.

·   Napredno praćenje i izvještavanje: Ove nove funkcije spajaju praćenje, izvještavanje i planiranje kapaciteta za Veeam Backup & Replication na jednoj te istoj konzoli, koristeći novi Veeam ONE 6.5 koji je sastavni dio paketa Veeam Management Suite 6.5.


PALO ALTO, Calif., Oct. 9, 2012

VMware - ažuriranja za vCloud Suite proširuju mogućnosti upravljanja u oblaku

Novi pristup pojednostavljuje i automatizira upravljanje softverski definiranim data centrom; proširuje upravljanje s više platformi i više oblaka

VMware je objavio ažurirani portfelj za upravljanje oblacima koji uključuje značajna proširenja za proizvode za upravljanje u nedavno objavljenom paketu VMware vCloud. Predstavljen je i novi proizvod u paketu, VMware vCloud Automation Center 5.1, a ažuriran je paket VMware IT Business Management.

·   vCloud Automation Center™ 5.1 za infrastrukturu s više oblaka i dodjelu resursa za desktopove

·   vFabric™ Application Director™ 5.0 – za opskrbu aplikacija na bilo kojem oblaku

·   vCenter Operations Management Suite™ 5.6 – ugrađeno, integrirano upravljanje radom u oblacima

·   vCloud Connector™ 2.0 – za prenosivost virtualnih mašina i aplikacija u hibridnim oblacima


Irvine, CA October 9, 2012

Kofax - rješenje za upravljanje odnosima s kupcima za talijanski Telecom

Softver će optimizirati platformu za upravljanje odnosima s kupcima

Kofax je objavio da je Telecom Italia, jedan od vodećih globalnih pružatelja telekomunikacijskih usluga investirao u Kofaxovo rješenje koje će mu pomoći da optimizira svoju platformu za sustav za upravljanje odnosima s kupcima  (CRM - customer relationship management).

Telecom Italia će koristiti Kofax CaptureTM, Kofax Transformation ModulesTM i Kofax Communication Server da automatski prihvati i poboljša poslovno kritične sadržaje prikupljene iz komuniciranja s kupcima, u papirnatim i elektroničkim formatima, da iz njih izvadi relevantne informacije i automatski odluči u koje ih poslovne procese treba proslijediti. S Kofaxovim rješenjem korisnik će moći učinkovitije komunicirati  sa svojim kupcima i partnerima, te tako ostvariti prednosti pred konkurentima i uštede na troškovima.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax Communication Server (KCS) omogućava automatsku razmjenu poslovno kritičnih informacija, povezujući ulazne i izlazne servise koji se osiguravaju putem uređaja kao što su faks i telefonski sustavi, razne tipove medija uključivši e-mail, FoIP, SMS, MMS, glasovnu poštu i teleks, te aplikacije kao što su ERP, CRM i Kofaxove korporacijske aplikacije.


ORACLE OPENWORLD, SAN FRANCISCO – October 3, 2012

Oracle - Oracle Solaris 11.1

Donosi jedinstvenu potporu za Oracle baze podataka, proširuje mogućnosti za rad u oblacima i nove mogućnosti za zaštitu podataka i poštivanje propisa o sigurnosti informacija

Oracle je objavio Oracle Solaris 11.1, koji donosi više od 300 novih poboljšanja performansi i novih mogućnosti.

Korisnici će lako svoj sustav pregraditi na Oracle Solaris 11.1 uz pomoć alata za nadogradnju ugrađenih u Oracle Solaris 11.

Oracle Solaris 11 je operacijski sustav na bazi UNIX-a, za Oracleovu liniju servera SPARC T-Series i pokreće Oracle SPARC SuperCluster T4-4, Oracle Exadata Database Machine i Oracle Exalogic Elastic Cloud sustave.


01.10.12 – 07.10.12


BCC Services - ispunjeni svi kriteriji za Ciscovu specijalizaciju za tehnologije naprednog unificiranog računalstva (Advanced Unified Computing Technology Specialization).

BCC Services je od Cisca dobio potvrdu da je uspješno ispunio sve zahtjeve i sva školovanja potrebna za prodaju, projektiranje i uvođenje Ciscovih unificiranih računalnih rješenja u Istočnoj Europi.

Kao priznanje za ova dostignuća, BCC Services će biti kao takav naveden u Ciscovoj bazi partnera, i dobiti će komplet alata i resursa potrebnih za uspješno uvođenje Ciscovih rješenja. .

Predstavnici Ciscovog tima za specijalizirane partnere su, uz čestitke, izjavili "Cijenimo predanost i stručnost loju je BCC Services pokazao i sa zadovoljstvom očekujemo uspješno partnerstvo".


SANTA CLARA, Calif.

Citrix - nova verzija XenServera

Integracija u oblaku i migracija pohrane, nove mogućnosti platforme za virtualizaciju

Citrix je objavio najnoviju platformu za tvrtke koje žele uvesti i upravljati virtualnim infrastrukturama za servere, desk-topove i oblake. XenServer 6.1 je mogućnost za virtualizaciju servera koja omogućava konsolidaciju datacentara i pojednostavljuje put do računarstva u oblacima uz naprednu migraciju virtualnih mašina, poboljšano umreženje i sigurnost, te povećanu kompatibilnost s raznim proizvođačima i raznim alatima za konverziju virtualnih mašina.

XenServer je kompletna serverska platforma za virtualizaciju, koja olakšava particionalizaciju firewalla, uravnoteženje poslova i koja sprječava napade na sustave. U privatnim i javnim cloud okolišima.

·   XenServer sada sadrži novu Storage XenMotion® tehnologiju koja omogućava slobodni prijenos virtualnih mašina bez potrebe za zajenoičkom pohranom.

·   Grupna konverzija iz VMwarea na XenServer: XenServer Conversion Manager je jednostavan alat koji automatizira grupne konverzije VMware virtualnih mašina.

XenServer je platforma za virtualizaciju za veliki broj najvećih na svijetu proizvodnih i virtualnih desktopova


SANTA CLARA, Calif. 10/1/2012

Citrix - AppEnsure, novi član Citrix Startup Accelerator programa

Investicije u okviru Citrix Startup Accelerator programa potiču poduzetništvo i osiguravaju potporu novim tvrtkama koje obećavaju

Citrix je u okviru Citrix Startup Acceleratora, korporacijske inicijative za rano investiranje u tvrtke koje počinju s poslovanjem, objavio ulaganje u tvrtku AppEnsure, i njenu inovativnu novu platformu za upravljanje performansama aplikacija koja osigurava visoke performanse za korporacijske aplikacije koje se virtualiziraju i sele u oblake.

Program Citrix Startup Accelerator osigurava početne investicije, uredski prostor, i mentore za odabrane nove kompanije širom svijeta, te im omogućava da iskoriste globalnu prisutnost Citrixa, njegov okoliš dobar za poduzetnike, veliku bazu kupaca i uhodane strategije za nastup na tržištu.

AppEnsure je odabran da postane član Citrix Startup Accelerator programa zbog svoje jedinstvene sposobnosti da isporuči aplikacije visokih performansi u dinamičnim virtualiziranim i cloud computing okolišima.


BAAR, Switzerland, Oct. 2, 2012

Veeam - potpora za Windows Server 2012 Hyper-V

Beta verzije novog izdanja Veeam Backup & Replication i Veeam ONE 6.5 prikazane prilikom svjetske premjere Microsoft Cloud-OSa

Veeam Software je objavio potporu za Windows Server 2012 Hyper-V. Beta verzije novih izdanja Veeam Backup & Replication 6.5 i Veeam ONE 6.5 su demonstrirane prilikom svjetske premjere Windows Servera 2012 i Microsoft Cloud-OSa. Početak isporuka se planira za četvrti kvartal ove godine.

Veeam Backup & Replication 6.5 osigurava brz, fleksibilni i pouzdani oporavak virtualiziranih aplikacija i podataka na Windows Server Hyper-V i sadrži slijedeće:

·   Puna potpora za Windows Server 2012 Hyper-V

·   Unificirane sigurnosne kopije i replikacija u okviru jednog jedinog rješenja

·   Praćenje izmijenjenih blokova (CBT - Changed Block Tracking) za vrlo brzo uzimanje inkrementalnih sigurnosnih kopija

·   Trenutni oporavak virtualnih mašina i vrlo brza restauracija

·   vPower®, Veeamova jedinstvena tehnologija s četiri patenta u procesu odobravanja

Veeam Backup Free Edition uključuje VeeamZIP, te nudi potpuno besplatno rješenje za sigurnosno kopiranje pod Windows Server Hyper-V. Korisnici Windows Server Hyper-Va mogu kreirati ad hoc kopije živih VM-ova u svrhu obrada, prenošenja ili arhiviranja. Free Edition sadrži širok raspon opcija za restauriranje, uključivši trenutni oporavak na nivou datoteka (IFLR - Instant File-Level Recovery) i trenutni oporavak na nivou stavki/slogova, putem Veeam Explorer™ for Microsoft Exchange. Besplatni proizvod se može preuzeti na:

http://www.veeam.com/free-microsoft-hyper-v-server-backup.html


Irvine, CA October 2, 2012

Kofax - optimizacija obrada za Ministarstvo inozemnih poslova Nizozemske

Rješenje za automatizaciju i obradu faktura i sustava za salda konti dobavljača povećava produktivnost

Kofax je objavio da se je Ministarstvo inozemnih poslova Nizozemske odlučilo za Kofaxovo rješenje koje će automatizirati i optimizirati kritične funkcije u sustavu za salda konti dobavljača (AP - Accounts Payable) i obradu faktura.

Ministarstvo će koristiti Kofax Capture i Kofax Transformation Modules za automatizaciju prihvata, vađenje i obradu informacija koje dolaze iz više od 200 nizozemskih ambasada širom svijeta. Funkcije za salda konti dobavljača, na koje se obično troši mnogo ljudskoga rada, će biti optimizirane da bi se povećala produktivnost i smanjili troškovi na taj način da će se vršiti skeniranje dokumenata, usavršavanje njihovih digitalnih slika, automatski vaditi relevantne informacije i donositi odluka u koji ih poslovni proces treba proslijediti. Na taj će način osoblje bolje shvatiti informacije i djelovati na osnovu njih, a također će se osloboditi i resursi koji će se moći usmjeriti na aktivnosti koje donose veću vrijednost, kao što su osiguranje usluge svojem stanovništvu.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018