nv-1211

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2012. – studeni


u ovom broju:

19.11.12 – 25.11.12

- BCC Services i NetApp - BCC Services & NetApp Day u Zagrebu

- NetApp - odobrena tri patenta

- NetApp i Cisco - proširenje rješenja za data centar infrastrukture

- Citrix - CloudPlatforma proglašena šampionom za upravljanje oblacima

- Fujitsu - novi skalabilni i fleksibilni CELVIN NAS serveri

- Fujitsu - ETERNUS CS High End

- Fujitsu - Helsana odabrala ETERNUS CS da konsolidira svoju infrastrukturu za sigurnosne kopije i arhiviranje

- Kofax - priznanja od DM Magazina

- Oracle - istraživanje pokazalo da organizacije nemaju uvid u talente svojih djelatnika

12.11.12 – 18.11.12

- BCC Services i NetApp - podsjetnik - BCC Services & NetApp Day u Zagrebu

- NetApp - dobri rezultati za drugi kvartal financijske godine 2013, uspjesi i priznanja

- Dell - rezultati za treći kvartal financijske godine 2013

- Check Point - ThreatCloud za zaštitu od prijetnji

- Fujitsu - tehnologija za rekonstrukciju slika, može napraviti A3 .PDF koristeći A4 skener

- Kofax - rješenje za arhiviranje za tvrtku Cornerstone

- Microsoft - detalji o novom SharePointu

05.11.12 – 11.11.12

- BCC Services i NetApp - BCC Services & NetApp Day u Zagrebu

- NetApp - HPS rack rješenje za obrade velikih količina podataka i računalstvo visokih performansi

- NetApp - proširena NetApp E-Series platforma za pohranu za Big Data, analize i tokove posla

- NetApp - na novim platformama za pohranu poslovne operacije rade brže i imaju više mogućnosti za rast

- NetApp i Citrix - korporacijsko rješenje za sigurno zajedničko korištenje datoteka i pohranu na vlastitoj lokaciji

- Citrix - novi NetScaler MPX uređaji za lakša proširenja za mala poduzeća

- Fujitsu - nova generacija Fujitsu FlexFrame proširuje infrastrukturu za SAP HANA

- Fujitsu - testiranje novog koncepta osobnog oblaka, za gladak pristup do poslovnih aplikacija i podataka, bilo kada, bilo gdje, putem bilo kojeg uređaja

- Fujitsu - novi Fujitsu X Line pokreće evoluciju desktopa za radno mjesto budućnosti

- Veeam - paket Backup Management Suite 6.5 za zaštitu i upravljanje virtualizacijom za VMware i Hyper-V

- Autonomy - vađenje dokumenata za tvrtku Textkernel

- Kofax - četiri globalne korporacije odabrale rješenje Kofax for Accounts Payable

29.10.12 – 04.11.12

- NetApp i AvePoint - suradnja na softveru kojim se štiti, upravlja i skaliraju korporacijski sustavi koji koriste Microsoft SharePoint 2010

- NetApp - NetApp Storage Foundation rješenja za kalifornijsko sveučilište Chico State

- Fujitsu - unificirani uređaj za zaštitu podataka, za manje troškove rasta

- Fujitsu - proširen portfelj i strategija za pohranu na Flash uređaje

- VMware - izašao VMware vFabric™ GemFire® 7.0

- VMware - istraživanje pokazalo poslovne prednosti Cloud Infrastructure-as-a-Service okoliša

- Kofax - obrada hipotekarnih kredita za američku financijsku instituciju

- Microsoft - objavljen i Windows Phone 8


19.11.12 – 25.11.12


Zagreb, 22. studenog 2012.

BCC Services i NetApp - BCC Services & NetApp Day u Zagrebu

BCC Services i NetApp, strateški partneri na području pohrane podataka organizirali su "BCC Services & NetApp Day" u Zagrebu.

Učesnici događaja su imali priliku saznati više o BCC Services i NetApp-u, o partnerskim odnosima s najvećim proizvođačima aplikativnih i sistemskih rješenja (poput SAP-a, ORACLE-a, Microsoft-a, VMware-a i drugih), dobiti uvid u MetroCluster, NetApp rješenje za High Availability i Disaster Recovery, saznati više o FlexPod rješenju - NetApp i Cisco rješenju koje kombinira umrežavanje, računalstvo i pohranu podataka u okviru zajedničke infrastrukture, te saznati više o VDI rješenjima baziranih na naprednoj NetApp i CITRIX tehnologiji.

Osim što se je govorilo o prednostima NetApp rješenja za pohranu, prezentiran je i primjer iz prakse - kako je Agrokor pomoću NetAppovih proizvoda riješio ranije nesavladive probleme oko pohrane.

Učesnici skupa će kopije prezentacija moći naći na BCC-ovom serveru. Linkovi će im biti dojavljeni.


November 26th, 2012

NetApp - odobrena tri patenta

Virtualizacija za kontroler za pohranu, memorija kojoj se pristupa preko mreže, te metodologiju za disk array

NetAppu su odobrena tri patenta:

·   Prvi je za elektroničke krugove, sustave i metode za integraciju virtualizacije pohrane u kontroler za pohranu. U kontroler za pohranu se ugrađuje elektronički sklop za virtualizaciju. Sklop odlučuje da li će se zahtjev pristigao s host sustava obraditi lokalno na kontroleru koji je primio zahtjev ili na nekom drugom kontroleru u okviru sustava za pohranu. Sklop za virtualizaciju prosljeđuje zahtjev na taj drugi kontroler, a po obavljenom poslu se brine da tražene informacije stignu na sustav s kojeg je došao zahtjev. Prebacivanje odluke gdje će se vršiti traženje na sustav niže logičke razine ubrzava obrade zahtjeva.

·   Drugi je za memorije kojima se pristupa preko mreže. NAM (network-accessible memory) element se sastoji od podloge, memorije montirane na tu podlogu, elektroničkih krugova za sučelje i logičkih krugova. Krugovi za mrežno sučelje se brinu za fizički sloj mreže i montirani su na podlogu. I logički krugovi su montirani na podlogu i povezani su s krugovima za mrežno sučelje i s memorijom, te su konfigurirani da posluže kao kontroler za memoriju koji kontrolira pristup host procesora memoriji. NAM element se može spajati s drugim NAM elementima i tako formirati veći uređaj za NAM pohranu.

·   Treći patent se odnosi na verifikaciju konfiguracije, metodu za preporuku i animaciju za disk array u SAN sustavu.


NetApp i Cisco - proširenje rješenja za data centar infrastrukture

Predstavljen ExpressPod za male i srednje tvrtke; FlexPod za klastere za pohranu i potpora za Oracle RAC

NetApp i Cisco su predstavili ExpressPod, unaprijed testirani paket s rješenjima za manje i srednje organizacije; nove mogućnosti za klastere za pohranu za FlexPod® data centar platforme, te izdanje provjerenog VMware® rješenja za Oracle® Real Application Cluster (RAC) na FlexPodu.

ExpressPod
za male i srednje organizacije koje počinju virtualizirati svoje okoliše za mreže, pohranu i obrade. ExpressPod donosi pakirana i unaprijed testirana rješenja koja integriraju servere iz Cisco UCS® C-Serije, NetApp FAS2220 ili FAS2240 pohranu, te Cisco Nexus® 3048 switcheve s upravljanjem infrastrukturom.

FlexPod
sada donosi provjerenu potporu za VMware vSphere® na NetApp Data ONTAP® 8 koji radi u klaster modu.

Oracle RAC on FlexPod
za tvrtke koje virtualiziraju Oracle RAC baze podataka uz pomoć VMware vSphere i vCenter™


Citrix - CloudPlatforma proglašena šampionom za upravljanje oblacima

Citrixova CloudPlatforma je u izvještaju Info-Tech Research grupacije proglašena šampionom na polju upravljanja oblacima

Citrix je objavio da je njegova platforma Citrix CloudPlatform™ u izvještaju Info-Tech Research grupacije imenovana šampionom na polju upravljanja oblacima. Isporučitelji su vrednovani prema snazi njihove ponude i njihovoj strategiji za korporacije. Šampioni su definirani kao "da nude izvrsnu vrijednost", "da imaju jaku prisutnost na tržištu" te "da djeluju kao trend-setteri u informatičkoj industriji".

Citrixova CloudPlatform, pokretana Apache CloudStackom, je open source platforma za izgradnju, upravljanje i rad vrlo skalabilnih privatnih i javnih oblaka.


Munich, November 21, 2012

Fujitsu - novi skalabilni i fleksibilni CELVIN NAS serveri

Novi NAS (Network Attached Storage) uređaji visokog kapaciteta malim i srednjim korisnicima donose profesionalne mogućnosti i zaštitu potrebnu za poslovne podatke ; ekonomična skalabilna opcija za virtualnu desktop infrastrukturu (VDI) i arhiviranje ; nova verzija za montažu na police ; veća pouzdanost za obradu kritičnih poslovnih podataka

Fujitsu je objavio novu liniju CELVIN NAS servera, koja donosi ekonomičnu zaštitu podataka za male i srednje poslovne korisnike kojima je potreban kompletni sustav za pohranu.

Novi CELVIN NAS serveri su dovoljno svestrani da osiguraju centraliziranu pohranu i mreže za pohranu, a dovoljno su ekonomični pri nabavi i u radu da ih si mogu priuštiti i manji i srednji korisnici i zamijeniti na brzinu sklepana rješenja kao što su vanjski diskovi spojeni preko USB priključaka. Novi serveri postižu izvrsne brzine prijenosa preko Ethernet, eSATA, i USB 3.0 sučelja i standardno su opremljeni mogućnostima koje daju otpornost sustava, zaštitu od gubitka podataka i raznih rizika na mreži, uključivši niz RAID (Redundant Array of Independent Disks) opcija i dvostruke Gigabit Ethernet portove.

Najveći model Fujitsu CELVIN NAS Q902 daje do 18 TB za pohranu na šest disk jedinica. Server je certificiran za rad u virtualiziranim okolišima, uključivši VMware® i Citrix®, te je idealan za udomljavanje virtualnih mašina. Ima 9 RAID nivoa i hot-spare funkcionalnost.

Drugi NAS stroj, Fujitsu CELVIN NAS QR802, se može montirati na police uz postojeću mrežnu i serversku opremu. Kapacitet pohrane je do 12 TB, sustav ima dvostruke izvore napajanja i dvostruki sustav za hlađenje, te sposobnost balansiranja smjese poslova u špicama prometa podataka. Sustav ima izbor od sedam RAID nivoa i kriptiranu daljinsku replikaciju, pa može poslužiti za smještaj i najkritičnijih podataka.

Treći NAS server je nova verzija CELVIN NAS Q802, idealna za potrebe općenitog baratanja podacima, sigurnosne kopije i pohranu. Kapacitet pohrane ide do 12 TB na četiri disk jedinice uz izbor od sedam različitih RAID nivoa.

Fujitsu CELVIN NAS Q902 i CELVIN NAS Q802 se isporučuju odmah, a CELVIN NAS QR802 od raja prosinca.


Fujitsu - ETERNUS CS High End

Fujitsu ETERNUS CS High End je uređaj za zaštitu podataka koji bitno pojednostavljuje uzimanje sigurnosnih kopija i arhiviranje za otvorene sustave i mainframe računala. Zahvaljujući jednorodnom načina upravljanja diskovima, de-dupliciranim diskovima i vrpcama mogu se jamčiti fleksibilne razine usluga po pitanju kapaciteta brzine i troškova. Modularna grid arhitekture osigurava izuzetnu skalabilnost po pitanju kapaciteta i performansi. Integrirani sustav zrcalnih podataka i mogućnosti za replikaciju osiguravaju oporavak u slučaju katastrofa. Fleksibilno priključivanje SANa i Etherneta kao i potpora za VTL, NAS i WORM omogućavaju da se jedan te isti sustav koristi i za sigurnosne kopije i za arhiviranje. Ta jedinstvena funkcionalnost čini ETERNUS CS High End idealnim rješenjem za unificiranu i optimiziranu infrastrukturu za zaštitu podataka.


Fujitsu - Helsana odabrala ETERNUS CS da konsolidira svoju infrastrukturu za sigurnosne kopije i arhiviranje

Helsana Grupa je najveća kuća koja se bavi zdravstvenim osiguranjem u Švicarskoj. Zadatak Helsane je osigurati stalnu dostupnost i visoku kvalitetu zdravstvenih usluga. Helsana Grupa osigurava oko 1,9 milijuna ljudi i ima godišnje prihode od premija od 5,6 milijardi CHF. Kompanija ima više od 3.000 zaposlenika. Jezgra poslovanja je osiguranje koje će nadoknaditi troškove vezane za bolesti i nesreće, kao i potpora za brigu za trudnice i starije osobe.

Helsana se odlučila za projekt modernizacije i konsolidacije infrastrukture za uzimanje sigurnosnih kopija i arhiviranje, kako bi poboljšala performanse, proširila kapacitete, a istovremeno smanjila i troškove zbog lakše administracije, manjeg zauzeća prostora i manje potrošnje energije.

Rješenje je bilo uvođenje dva ETERNUS CS High End uređaja za zaštitu podataka i dvije Scalar i6000 biblioteke na magnetskim vrpcama. Sustavi su instalirani u dva data centra, tako da ETERNUS CS High End sistemi mogu replicirati podatke na dvije različite lokacije i tako osigurati zaštitu od katastrofa. Projekt je uključivao migraciju oko 900 sustava, 400 milijuna objekata i oko 900 terabajta podataka.


Irvine, CA November 20, 2012

Kofax - priznanja od DM Magazina

Kofax je objavio da je osvojio dvije prestižne godišnje nagrade za upravljanje dokumentima, dodijeljene u organizaciji DM Magazina.

Kofaxov Web Capture, alat za razvoj softvera koji web aplikacijama i portalima za kupce omogućava prihvat slika iza korporacijskog vatrozida, osvojio je nagradu 'Urednikov izbor'. Kofaxov projekt uvođenja u nacionalnom parku Exmoor je imenovan 'Vladinim projektom godine', zbog uporabe Kofax Expressa, sveobuhvatnog paketa koji pokriva sve procese od skeniranja do arhiviranja. Paket skenira, indeksira i prosljeđuje dokumente iz ulazne pošte u SharePoint repozitorij koji djelatnicima parka osigurava lak pristup do njih. Projekt je ostvario povrat investicija za manje od šest mjeseci.

Nagrade DM magazina se daju već šest godina i među najprestižnijim su nagradama koje se daju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Kofax’s te nagrade osvaja već tri godine za redom.


Reading, UK – November 21, 2012

Oracle - istraživanje pokazalo da organizacije nemaju uvid u talente svojih djelatnika

Organizacije prepoznaju koristi od talenata, no u tome ih ometa trenutna informatička spremnost

Oracle je objavio rezultate istraživanja koje je pokazalo da postoji velika prilika među organizacijama u Zapadnoj Europi da iskoriste rješenja za upravljanje talentima i tako poboljšaju angažman svojih djelatnika, profitabilnost i rad.

Istraživanje je pokazalo da je 95 % ispitanih organizacija svjesno da informacije o talentima njihovih djelatnika mogu poboljšati  njih rad i financijski uspjeh. Međutim, svega četvrtina (24 %) njih je “vrlo zadovoljna” uvidom koji imaju u talente koje posjeduje njihova radna snaga.

Istraživanje je pokazalo da su 'podatkovno učinkovite' organizacije (DPO - data-proficient organisations) bolje kada treba prepoznati vrijednost sustava za prikupljanje informacija o talentima (talent intelligence systems) u odnosu na 'podatkovno manjkave' organizacije (DDO - data-deficient organisations). 91 % DPO organizacija se slaže s tim da njihove kadrovske službe trebaju koristiti mjerila za radnu snagu da bi demonstrirala njihov doprinos sveukupnim poslovnim ciljevima, za usporedbu od 70 % DDO organizacija.

Polovica DPO-a smatraju da je njihova kadrovska služba aktivno doprinosi korporacijskim strategijama, a to misli svega 19 % DDO-a, što pokazuje da učinkovito korištenje podataka može imati direktni i pozitivni utjecaj na ciljeve poslovne strategije.

U istraživanju je ispitano više od 300 donositelja ključnih odluka u srednjim i velikim organizacijama u Ujedinjenom Kraljevstvu,  Francuskoj i Njemačkoj.


12.11.12 – 18.11.12


Zagreb, 22. studenog 2012.

BCC Services i NetApp - podsjetnik - BCC Services & NetApp Day u Zagrebu

BCC Services i NetApp, strateški partneri na području pohrane podataka organiziraju "BCC Services & NetApp Day" u Zagrebu.

Učesnici događaja će imati priliku:

·   saznati više o NetApp-u (najbrže rastućim dobavljačem Data Management rješenja u svijetu)

·   saznati više o partnerskim odnosima s najvećim proizvođačima aplikativnih i sistemskih rješenja (poput SAP-a, ORACLE-a, Microsoft-a, VMware-a i drugih)

·   dobiti uvid u MetroCluster, NetApp rješenje za High Availability i Disaster Recovery

·   saznati više o FlexPod rješenju - NetApp i Cisco rješenje koje kombinira umrežavanje, računalstvo i pohranu podataka u okviru zajedničke infrastrukture

·   saznati više o VDI rješenjima baziranih na naprednoj NetApp i CITRIX tehnologiji

Osim općih predavanja na kojima će se govoriti o prednosti NetApp storage rješenja, prikazivati će se i primjer iz prakse.


Sunnyvale, Calif. — November 14, 2012

NetApp - dobri rezultati za drugi kvartal financijske godine 2013, uspjesi i priznanja

Prihodi 1,541 milijarde USD; zarada po dionici 0,51 USD

NetApp je objavio rezultate poslovanja za drugi kvartal financijske godine 2013koji je završio 26.10.2012. Prihodi za drugi kvartal su bili 1,541 milijardi USD. Lani su u istom kvartalu bili 1,507 milijardi.

Neto prihod je bio 110 milijuna USD, odnosno 0,30 po dionici (lani 166 milijuna, odnosno 0,44 po dionici).

Prihodi za prvih šest mjeseci su bili 2,986 milijardi (lani 2,965 milijardi)

Prognoza za prihod za treći kvartal je u rasponu od 1,575 do 1,675 milijardi.

U drugom kvartalu financijske godine 2013, NetApp je ojačao svoje partnerske odnose objavom novih zajedničkih rješenja i integracija proizvoda s vodećim informatičkim tvrtkama kao što su Cisco, Microsoft, VMware, Oracle, i Citrix. Temeljna komponenta mnogih od tih zajedničkih rješenja je NetAppov Data ONTAP, broj 1 operacijski sustav za pohranu.

NetApp je primio i više priznanja, među ostalim uvrštenje u popis "Naj-inovativnijih tvrtki na svijetu" magazina Forbes, ili 3 mjesto na popisu tvrtki za koje je najbolje raditi od instituta Great Place to Work.


Fri, November 16th, 2012

Dell - rezultati za treći kvartal financijske godine 2013

Prihodi od opreme za pohranu nastavljaju padati.

Dell je objavio rezultate za treći kvartal financijske godine 2013, koji je završio 02.11.2012. Prihodi od opreme za pohranu podataka su pali na 16 % u odnosu na prošlu godinu, odnosno 11 % u odnosu na isti kvartal prošle godine. Prihodi su se smanjivali kroz tri zadnja kvartala.

(u milijunima USD)

3. kvartal 2012

3. kvartal 2013

9 mjeseci 2012

9 mjeseci 2013

Prihodi od opreme za pohranu podataka

460

386

1.443

1.265

Rast

 

-16%

 

-12%

Dell nije uspio svojim proizvodima nadoknaditi prazninu koja je nastala kada je okončan njegov sporazum s EMC-om.


San Carlos, CA — Wed, 14 Nov 2012

Check Point - ThreatCloud za zaštitu od prijetnji

Sigurnosna usluga zaustavlja napade koristeći tehnologiju i analize koje rade stručnjaci .

Check Point Software Technologies je objavio Check Point ThreatCloud Security Services, komplet usluga koje će korisnicima pomoći da zaštite svoje mreže od prijetnji i osigurati stručnu pomoć 24 sata na dan / 7 dana u tjednu. Nove usluge prate događaje direktno na korisnikovom zaštitnom gatewayu, a koriste Check Pointovu ThreatCloud infrastrukturu za zaštitu.

ThreatCloud Security Services uključuje više novih usluga; ThreatCloud Managed Security Service i ThreatCloud Incident Response. ThreatCloud Managed Security Service kontinuirano prati rad korisnikovih mreža i gatewaya, detektira događaje koji bi mogli utjecati i šalje upozorenja ako do njih dođe. Usluga uključuje i analizu i podešavanje pravila za zaštitu protiv prijetnji. ThreatCloud Incident Response u slučaju sigurnosnih incidenata osigurava korisnicima trenutnu pomoć stručnjaka.


Kawasaki, Japan, November 13, 2012

Fujitsu - tehnologija za rekonstrukciju slika, može napraviti A3 .PDF koristeći A4 skener

Kreira PDF datoteke dvostranih A3 dokumenata uz minimalnu distorziju i manje od 20 % ručnih intervencija

Fujitsu Laboratories je objavio tehnologiju za rekonstrukciju slika koja može napravite više stranične dvostrane A3 .PDF dokumente skenirane na A4 skeneru.

Kada želimo pomoću A4 skenera skenirati obje stranice dvostranog A3 dokumenta moramo list savinuti na polovicu, i dva puta ga provlačiti kroz skener, zatim ga savinuti na drugu stranu i opet dva puta provlačiti. Pomoću nove tehnologije koju je pronašao Fujitsu Laboratories, A3 listovi se režu na pola i skeniraju se koristeći automatski uvlakač, a originalni izgled A3 dokumenta se detektira automatski i generira se složena A3 slika. Istovremeno se provede i korekcija, tako da se granice između lijeve i desne strane učine neprimjetnim. Rezultat je da koristeći A4 skener dobijemo A3 .PDF dokumente uz manje od 20 % ručnih zahvata.


Irvine, CA November 13, 2012

Kofax - rješenje za arhiviranje za tvrtku Cornerstone

Vodeća tvrtka za upravljanje zapisima nudi bolje usluge svojim klijentima

Kofax je objavio da je tvrtka Cornerstone Records Management, koja pruža usluge upravljanja zapisima i informacijama, koristila Kofaxov softver za prihvat dokumenata  i Microsoft SharePoint za rješenje koje pokriva proces od skeniranja do arhiviranja i upravljanje sadržajima.

Cornerstone Records Management svojim klijentima nudi usluge pohrane dokumenata, sigurnog uništavanja zastarjelih dokumenata, snimanja dokumenata i zaštite podataka. Tvrtka koristi Kofaxovo rješenje da bi automatski prihvaćala i poboljšala dokumente koji dolaze i u papirnatom i u elektroničkom obliku. Nakon prihvata se vade meta podaci za indeksiranje, kako bi korisnici iz raznih lokacija lako u SharePoint repozitoriju pronašli informacije koje su im potrebne.


LAS VEGAS — Nov. 12, 2012

Microsoft - detalji o novom SharePointu

Uzbudljive novosti za društvene mreže, rad u oblaku i rad s mobilnim uređajima

Microsoft je na konferenciji SharePoint 2012, demonstrirao niz novih mogućnosti koje dolaze u SharePoint 2013 i uzbudljive novosti za društvene mreže, rad u oblaku i rad s mobilnim uređajima.

Neke od značajnijih novosti su:

·   Novo pojednostavljeno korisničko sučelje. Razmjena dokumenata pomoću jednog klika, 'drag & drop' sadržaja u biblioteke s dokumentima itd.

·   Pohrana i sinkronizacija dokumenata. SkyDrive Pro za pohranu i sinkronizaciju dokumenata na svim uređajima koje koristite.

·   Upravljanje zadacima. Organizirajte posao pomoću popisa zadataka s rokovima. Konsolidirano upravljanje zadacima pokriva SharePoint, Microsoft Outlook i Microsoft Project.

·   Pametnije pretraživanje, pomoću novog i poboljšanog FAST Searcha.

·   Osnovni servisi. Upravljajte rizicima pomoću eDiscoverya preko SharePointa, Microsoft Exchangea, Microsoft Lynca i zajednički korištenih datoteka. Kreiranje dinamičkih web stranica. Bolja skalabilnost i performanse pomoću nove cloud arhitekture.


05.11.12 – 11.11.12


Zagreb, 22. studenog 2012.

BCC Services i NetApp - BCC Services & NetApp Day u Zagrebu

BCC Services i NetApp, strateški partneri na području pohrane podataka organiziraju "BCC Services & NetApp Day" u Zagrebu.

Učesnici događaja će imati priliku:

·   saznati više o NetApp-u (najbrže rastućim dobavljačem Data Management rješenja u svijetu)

·   saznati više o partnerskim odnosima s najvećim proizvođačima aplikativnih i sistemskih rješenja (poput SAP-a, ORACLE-a, Microsoft-a, VMware-a i drugih)

·   dobiti uvid u MetroCluster, NetApp rješenje za High Availability i Disaster Recovery

·   saznati više o FlexPod rješenju - NetApp i Cisco rješenje koje kombinira umrežavanje, računalstvo i pohranu podataka u okviru zajedničke infrastrukture

·   saznati više o VDI rješenjima baziranih na naprednoj NetApp i CITRIX tehnologiji

Osim općih predavanja na kojima će se govoriti o prednosti NetApp storage rješenja, prikazivati će se i primjer iz prakse.


SUNNYVALE, Calif., Nov. 9, 2012

NetApp - HPS rack rješenje za obrade velikih količina podataka i računalstvo visokih performansi

Novo rack rješenje visokih performansi donosi jednostavnost, ekonomičnost i lakoću uvođenja.

NetApp je objavio rack sustav za pohranu u okolišu računalstva visokih performansi - NetApp® High-Performance Storage (HPS) rack. Radi se o unaprijed konfiguriranom paketu za pohranu koji osigurava visoke performanse i koji može rasti u skladu s potrebama. HPS Rack sadrži unaprijed konfigurirane servere, softver za upravljanje i praćenje, te open-source paralelni datotečni sustav Lustre. Ovo rješenje omogućava uvođenje u roku od nekoliko dana a ne mjeseci, uz manji rizik, manje ukupne troškove vlasništva i brzo vrijeme za postizanje željenih rezultata.

NetApp HPS Rack je sagrađen na platformi iz NetApp E-Serije. Povrh toga, NetApp HPS Rack može uključiti i Terascala LustreStack softver za upravljanje i analitiku.


SUNNYVALE, Calif., Nov. 8, 2012

NetApp - proširena NetApp E-Series platforma za pohranu za Big Data, analize i tokove posla

Optimizirana platforma proširena novim SSD cacheom, umrežavanjem i mogućnostima za zaštitu podataka, za obrade velikih količina podataka

NetApp je objavio proširenja za svoju E-Series platformu, predviđenu za aplikacije i tokove posla kojima su potrebne visoke performanse i koje rade s velikim količinama podataka. Ažurirana platforma je temelj za visoko dostupne aplikacije velikih kapaciteta, optimizirane za performanse, za područja primjene kao što su zdravstvena skrb, sigurnost i zaštita, mediji i industrija zabave, te za područja gdje su potrebne računalno intenzivne obrade, kao što su istraživanja nafte i plina, proizvodnja i organi uprave.

Novosti za ažuriranu platformu uključuju ažurirani NetApp SANtricity softver za upravljanje pohranom, dodatak SSD cachea za poboljšanje performansi, proširenje mrežnog sučelja koje sad ima i potporu za E5400 sustav za pohranu koji povećava moć povezivanja i fleksibilnost kod umrežavanja, te novi servisi za zrcalne slike i replikaciju.


SUNNYVALE, Calif., Nov. 5, 2012

NetApp - na novim platformama za pohranu poslovne operacije rade brže i imaju više mogućnosti za rast

Novi FAS3220 i FAS3250, osposobljeni za klastere i flash donose performanse, učinkovitost i skalabilnost za dinamičku, uvijek dostupnu in agilnu podatkovnu infrastrukturu

NetApp je objavio nove srednje velike modele sustava za pohranu, FAS3220 i FAS3250. Novi sustavi donose poboljšanu mješavinu performansi, skaliranja kapaciteta i vrijednosti za infrastrukturu koja će ubrzati rast poslovanja.

Novi FAS sustavi za pohranu su predviđeni za zahtjevne SAN i NAS okoliše i pomoći će srednje velikim korisnicima da konsolidiraju rad na zajedničkoj platformi i poboljšaju performanse za do 80 % i povećaju kapacitet pohrane za 100 % u odnosu na dosadašnje proizvode.

FAS3200 serija je fleksibilna platforma koja se može prilagoditi za virtualizirani, privatni oblak ili za tradicionalne okoliše, gdje je potreban kapacitet pohrane od nekoliko terabajta do više od 2 petabajta na jedno+m jedinom sustavu. Kada radi u klasteru, FAS infrastruktura može skalirati performanse i kapacitet na 24 čvora za pohranu. Ova arhitektura osigurava značajne performanse i skalu kapaciteta i osigurava neprekidani rad, transparentne nadogradnje, zamjene sustava i uravnoteženje performansi.

Data ONTAP klasteri poboljšavaju rad NetApp Data ONTAP operacijskog sustava za pohranu, a platformama za pohranu visoke dostupnosti, kao što su FAS3220 i FAS3250, omogućava da rade kao zajednički korišteni resursi u bazenu resursa. Ta mogućnost osigurava veliku skalabilnost i visoke performanse, jednostavnije upravljanje, te mogućnost transparentne migracije aplikacija i podataka.

Da bi se olakšala proširenja i prilagodba sustava, novi sustavi sadrže do tri puta više PCIe utora za proširenje, koji se mogu koristiti za mrežne kartice, Flash Cache kartice i za spajanje dodatne pohrane.

Ključni podaci:

 

FAS3220

FAS3250

Memorije po arrayu

24GB

40GB

Maksimalni broj pogona

480

720

Maksimalna količina Flash memorije

1TB

2TB

PCIe utora za proširenje

12

12


SANTA CLARA, Calif. – November 7, 2012

NetApp i Citrix - korporacijsko rješenje za sigurno zajedničko korištenje datoteka i pohranu na vlastitoj lokaciji

Zajedničko rješenje pojednostavljuje razmjenu i pohranu podataka u fizičkim i virtualnim okolišima na vlastitim lokacijama i u oblacima

Citrix je objavio da se je udružio s NetAppom kako bi korisnicima o+pojednostavio i ubrzao uvođenje sustava za pohranu i razmjenu velikih količina podataka na vlastitim lokacijama.

Organizacije traže sigurnu alternativu za zajedničko korištenje datoteka koje će im osigurati punu kontrolu nad njihovim podacima. Mnoge se susreću i s problemima suvereniteta nad podacima i poštivanje raznih propisa koji se razlikuju u raznim zemljama. Istovremeno, njihovim djelatnicima je potreban pristup do podataka preko bilo kojeg uređaja, s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme.

Citrix ShareFile je korporacijsko rješenje za podatke koji prate korisnika (follow-me data) koje korisnicima omogućava sinkronizaciju i razmjenu podataka preko bilo kakvog uređaja. ShareFile sa StorageZones omogućava upravljanje korporacijskim podacima pohranjenim na vlastitim lokacijama, ili u sigurnim oblacima kojima se upravlja pomoću Citrixovih rješenja, ili u mješavini obje alternative. Korisnici Citrix ShareFilea sada imaju pristup do FAS i V-Series sustava za pohranu koji rade u Data ONTAP klasterima. To omogućava i korisnicima koji pohranjuju podatke na svojim lokacijama da koriste NetApp® Data ONTAP softver za pristup podacima, da dobiju skalabilne performanse i kapacitete, te da smanje prostor potreban za smještaj opreme i lakše kontroliraju troškove.

Optimizirani za rad u paru, StorageZones s Data ONTAP nude sigurno, efikasno i skalabilno rješenje za pristup podacima bilo od kuda, bilo kada.


SANTA CLARA, Calif. – November 7, 2012

Citrix - novi NetScaler MPX uređaji za lakša proširenja za mala poduzeća

Citrixova TriScale tehnologija pruža poslovnim korisnicima elastičnost, jednostavnost i mogućnost proširenja u oblaku

Citrix je objavio dva nova NetScaler® MPX™ hardverska uređaja koja će manjim organizacijama omogućiti skalabilno rješenje za aplikacije, desktop računala i podatke, uz najbolje performanse i visoku dostupnost. Koristeći Citrix TriScale tehnologiju, NetScaler MPX platforme omogućavaju skaliranje mreže pomoću istr tehnologije koja pokreće najveće javne oblake na svijetu.

Ovi novi MPX modeli osiguravaju brzine od jednog gigabita u sekundi (Gbps) za aplikacijski sloj, no dovoljno su jeftini da se mogu koristiti i tamo gdje je potrebna najveća ekonomičnost.


Munich, November 07, 2012

Fujitsu - nova generacija Fujitsu FlexFrame proširuje infrastrukturu za SAP HANA

FlexFrame Orchestrator omogućava stvarne uštede za rad sa SAP rješenjima, uključivši SAP HANA; FlexFrame uređaji za bilo koju certificiranu hardversku platformu

Fujitsu je objavio FlexFrame Orchestrator, novu platformu za upravljanje data centrima kojom za upravljanje unificiranim okolišima za SAP rješenja. FlexFrame Orchestrator donosi potporu za instalacije SAP HANA platforme, uključivši upravljanje resursima i servisima, visoku dostupnost i oporavak nakon katastrofa.


Munich, November 07, 2012

Fujitsu - testiranje novog koncepta osobnog oblaka, za gladak pristup do poslovnih aplikacija i podataka, bilo kada, bilo gdje, putem bilo kojeg uređaja

Interni testovi koriste Fujitsu Personal Cloud kao put od postojećih aplikacija do dinamičkih aplikacija zasnovanih na oblaku

Fujitsu je objavi koncept svog "osobnog oblaka" ("Fujitsu Personal Cloud”),koji obećava značajne uštede u odnosu na načine na koje se danas upravlja radnim mjestima.

Fujitsu za međunarodni test koristi svoju globalnu Cloud platformu, koji će svakom korisniku osigurati pristup do njihovog vlastitog Fujitsuovog osobnog oblaka. Svi servisi rade na zaštićenom Fujitsuovom data centru, a korisnički radni prostor i poslovne aplikacije su dostupne putem skoro svakog za umrežavanje sposobnog uređaja.


Munich, November 07, 2012

Fujitsu - novi Fujitsu X Line pokreće evoluciju desktopa za radno mjesto budućnosti

Nova homogena obitelj proizvoda se uklapa u različite okoliše za radna mjesta. Atraktivnog je izgleda i puna novih tehnologija, uključen rad na dodir

Fujitsu je objavio novu obitelj desktop proizvoda, Fujitsu X Line. Obitelj pokriva osobna računala, tanke klijente i ekrane i donosi ujednačeni stilski izgled.

Standardne mogućnosti za Fujitsu X Line ESPRIMO PC računala i FUTRO tanke klijente uključuju HD ekrane od 23 inča, osjetljive na dodir. Ekran je debeo svega 12 mm, može se podizati i spuštati, te zakretati u svim smjerovima, čak i položiti horizontalno na stol, za sastanke, prezentacije i demonstracije.

Ultrazvučni senzor ugrađenu ESPRIMO X desktop PC i FUTRO X tanke klijente otkriva da je korisnik napustio radni stol i uređaje prebaci u režim rada koji štedi energiju, ili 'na spavanje', a po želji može i zaključati sustav, da se spriječi neovlašteni pristup. Otključavanje ESPRIMO X-a je vrlo lagano - integrirani sustav za prepoznavanje lica će ga automatski uključiti čim se pred njega sjedne ovlašteni korisnik.

FUTRO X Line tanki klijenti se napajaju preko Ethernet kabela koji služi i za povezivanje na mrežu. FUTRO X Line je klijent koji pruža sve što može ponuditi PC računalo, uključivši ekran osjetljiv na dodir.

Treći proizvod u obitelji je novi ekran Fujitsu Display X, koji se odlikuje kristalno jasnom slikom, omogućuje povećani prikaz ekrana pametnih telefona, koji se odmah i pune.


Baar, Switzerland – Nov. 7, 2012

Veeam - paket Backup Management Suite 6.5 za zaštitu i upravljanje virtualizacijom za VMware i Hyper-V

Donosi napredno praćenje, izvještavanje i planiranje kapaciteta za Veeam Backup & Replication

Veeam Software je objavio paket Veeam Backup Management Suite 6.5 (ranije zvan Veeam Management Suite).

Paket Veeam Backup Management Suite kombinira Veeam Backup & Replication 6.5 i novi Veeam ONE 6.5 u jedno integrirano rješenja za zaštitu podataka i upravljanje virtualizacijom.

Među ostalim, paket donosi:

·   Napredno praćenje, izvještavanje i planiranje kapaciteta
Administratori lako identificiraju nezaštićene virtualne mašine, automatski se dokumentira status sigurnosnih kopija i stalno se prati infrastruktura za sigurnosne kopije

·   Napredno planiranje kapaciteta za VMware i Hyper-V
Novi proizvod Veeam ONE 6.5 za planiranje kapaciteta prati i analizira trendove, identificira preopterećene resurse i omogućava 'što-ako' modeliranje.

·   Nova Hypervisor potpora za vSphere 5.1 i Windows Server 2012 Hyper-V


PALO ALTO, Calif., Nov. 5, 2012

Autonomy - vađenje dokumenata za tvrtku Textkernel

Autonomy je objavio da je tvrtka Textkernel, inovativni pružatelj višejezične semantičke tehnologije za regrutiranje zaposlenika, odlučila ugraditi Autonomy IDOL (Intelligent Data Operating Layer) tehnologiju u novoj verziji svog rješenja za obradu životopisa, Extract!.

Aplikacija Extract! optimizira proces traženja novih djelatnika jer automatski čita i vadi informacije sadržane u životopisima ili u profilima na društvenim medijima, te na osnovu toga izrađuje kompletne profile kandidata. Pošto se rasporedi sadržaja i formati životopisa jako razlikuju jedan od drugoga, automatizacija ovog procesa je zahtijevala tehnologiju koja može obraditi informacije u bilo kojem formatu.

Textkernel je odabrao Autonomyev IDOL za proces vađenja informacija iz dokumenata, tako da aplikacija Extract! Može povaditi tražene informacije bez obzira na format ili tip datoteke životopisa. Time se izbjegava mukotrpni proces ručne obrade i osigurava konzistentnost iz raznorodnih ulaznih dokumenata.


Irvine, CA November 5, 2012

Kofax - četiri globalne korporacije odabrale rješenje Kofax for Accounts Payable

Automatizacija obrade faktura smanjuje troškove, poboljšava kontrolu i usluge

Kofax je objavio da su četiri globalne korporacije odlučile optimizirati svoje poslovanje i steći konkurentnu prednost koristeći  Kofaxova rješenja za obrade za salda konti dobavljača i automatiziranu obradu ulaznih faktura.

Četiri kupca su:

·   Vodeći isporučitelj softvera, koji koristi Kofax Capture, Kofax Transformation Modules, Kofax MarkView® for Accounts Payable i Kofax MarkView® AP Advisor.

·   Vodeći proizvođač robe široke potrošnje koji će koristiti Kofax CaptureTM i Kofax Transformation ModulesTM

·   Divizija za outsourcing poslovnih procesa globalne kompanije za upravljanje dokumentima za obradu više od 100 milijuna stranica faktura i vezanih dokumenata koji dolaze od klijenata iz Istočne Europe, koristiti će Kofax Capture, Kofax Transformation Modules i Kofax VirtualReScan® (VRS) Elite.

·   Vodeća kompanija za pružanje usluga u naftnoj industriji će koristiti Kofax MarkView for Accounts Payable.


29.10.12 – 04.11.12


Jersey City, New Jersey — October 31, 2012

NetApp i AvePoint - suradnja na softveru kojim se štiti, upravlja i skaliraju korporacijski sustavi koji koriste Microsoft SharePoint 2010

NetApp integrira AvePointove tehnologije za zaštitu podataka i upravljanje pohranom kao i korisničko sučelje u NetApp SnapManager for Microsoft SharePoint

NetApp i AvePoint, tvrtka koja se bavi rješenjima za upravljanje informacijama i infrastrukturom za Microsoft SharePoint, su objavili integraciju AvePointove tehnologije i korisničkog sučelja u najnoviju verziju NetAppovog SnapManagera for SharePoint 7.0. SnapManager for SharePoint 7.0 pomaže da se smanje troškovi pohrane, da se poboljša skalabilnost i optimizira upravljanje podacima u SharePoint 2010 okolišima. Pomoću ove unificirane platforme i duboke integracije s AvePointovim proizvodom DocAve, korisnici dobivaju kompletno upravljanje podacima i optimizaciju pohrane za SharePoint.

Najvažnije mogućnosti koje sada ima SnapManager for SharePoint 7.0 su:

·   Glatka skalabilnost za rješenja zasnovana na SharePointu, jer se velike datoteke pohranjuju na preko mreže priključenu pohranu.

·   Manje troškove pohrane - velike datoteke i veliki binarni objekti se automatski pohranjuju pomoću postojećih sustava za hijerarhijsku pohranu.

·   Sveobuhvatna zaštita podataka - štiti se cijeli SharePoint okoliš, uključivši web aplikacije, baze podataka, web elemente za rad s korisnicima te sadržaje, uz puni sustav sigurnosnog kopiranja.


SUNNYVALE, Calif. – October 29, 2012

Chico State Gains Data Center Efficiencies, Trains Students on Today’s Business Tools by Building on a NetApp Storage Foundation

NetApp - NetApp Storage Foundation rješenja za kalifornijsko sveučilište Chico State

NetApp je objavio kako je sveučilište države Kalifornije, Chico State, ustanovilo da mu nisu dovoljni instalirani host kapaciteti za njihov SAP softver za SAP University Alliance program, konzorcij sveučilišta širom svijeta koje koriste SAP aplikacije za nastavu, te da je potrebno razmisliti o novoj arhitekturi. Uz pomoć donacije od NetAppa, Chico State je izgradio host centar zasnovan na pohrani u oblaku.

Chico State je uveo FlexPod arhitekturu koja omogućava uporabu više SAP proizvoda koji se brinu za ispunjenje raznih akademskih potreba. Novi sustav je razvijen kao cloud infrastruktura s NetAppom kao temeljem pohrane. Chico State pruža usluge za više od 140 škola u sjevernoj i južnoj Americi koje koriste SAP proizvode kao nastavno pomagalo za više od 100.000 đaka godišnje.

Otkako je instaliran novi sustav, prostor za smještaj hardvera je smanjen za 80 %, a potrebna električna snaga je smanjena za 60 % uz 70 % manju disipaciju topline. S novom opremom sveučilište brzo i lako dodaje nove klijente, a ostvarene su i značajne uštede zbog de-duplikacije.


Munich, October 30, 2012

Fujitsu - unificirani uređaj za zaštitu podataka, za manje troškove rasta

Uređaj za zaštitu podataka Fujitsu ETERNUS CS800 S4 donosi fleksibilnost u rastu i smanjuje troškove. Atraktivni početni model nudi punu funkcionalnost, uključivši de-duplikaciju, replikaciju podataka i spremanje na vrpcu, sve bez dodatnih troškova. Izuzetno dobra kombinacija sa Symantecovim i CommVault softverom za sigurnosne kopije.

Fujitsu je objavio rješenje koje će i malim i srednjim organizacijama pomoći da iskoriste prednosti vrhunskih rješenja za zaštitu podataka, po prihvatljivoj cijeni. Nova generacija uređaja za zaštitu podataka, Fujitsu ETERNUS CS800 omogućava fleksibilno praćenje porasta količine podataka, bez visokih početnih investicija, čime i manjim organizacijama nudi sveobuhvatnu funkcionalnost uz priuštivu cijenu.

ETERNUS CS800 je uređaj za zaštitu podataka kopiranjem na disk, uz de-duplikaciju. Uz de-duplikaciju u sve verzije je uključena i replikacija i put za kopiranje na vrpce, bez dodatne naplate. Najnovija de-duplikacija može smanjiti potrebni kapacitet za pohranu i za do 95 %, te smanjiti propusnu moć mreže za kopiranja sa sustava na sustav za 20 ili više puta.


Munich, October 30, 2012

Fujitsu - proširen portfelj i strategija za pohranu na Flash uređaje

Brzi kompletno flash array Violin 6000 sustavi za poboljšanje performansi od Violin Memorya

Fujitsu je objavio novu strategiju za pohranu i proširenje portfelja proizvoda za pohranu. Fujitsu je sklopio sporazum s tvrtkom Violin Memory po kojemu će moći uz svoje sustave prodavati i kompletno-flash-array sustave Violin 6000.

Ova objava je dio Fujitsuove trostrane strategije za ponudu tehnologija za flash pohranu, koja znatno poboljšava sveukupne performanse sustava. Kao prvo, Fujitsu je omogućio uporabu kombinacije vrlo skalabilnih kapaciteta i visokih performansi tako da je predstavio poluvodičke uređaje (SSD) i cache memorije velikih kapaciteta, ponudivši svoje ETERNUS DX sustave za pohranu na diskovima.

Drugi korak je bilo ubrzanje performansi, za sve vrste poslova, kao što su VMware i baze podataka, što je postignuto integracijom PCI (Peripheral Component Interconnect Express) tehnologije za flash kartice od Fusion IO s Fujitsu PRIMERGY serverima. Uvođenjem ioTurbine i DirectCache, Fusion IO kartica se može koristiti kao cache za ETERNUS DX RAID arraye.

Ovo treće proširenje omogućava vrlo brze performanse kod čitanja/pisanja na sustave za pohranu – za primjene kao što su velike baze podataka, virtualizacija velikih servera i desktopova, zahtjevnu poslovnu analitiku i velike podatke.


PALO ALTO, Calif., Oct. 30, 2012

VMware - izašao VMware vFabric™ GemFire® 7.0

VMware je objavio VMware vFabric™ GemFire® 7.0, platformu za in-memory podatke koja osigurava brzinu i dinamičnu skalabilnost, skupa s mogućnostima za pouzdani rad i upravljanje podacima kakve imaju tradicionalne baze podataka. Ovo najnovije izdanje radi brže i fleksibilnije je nego ikad do sada i omogućava korisnicima da obrade ogromne količine podataka. U ovi verziju je uključena i potpora za JavaScript Object Notation (JSON) dokumente. vFabric GemFire donosi visoke performanse, skalabilno širenje, potporu za rad s transakcijama i ostale mogućnosti potrebne za sustave na korporacijskoj razini.

Ovo izdanje vFabric GemFirea omogućava brzinu i skalabilnost pri radu u oblacima, ima potporu za čuvanje terabajta podataka u memoriji i visoke performanse za rad korporacijskih sustava.


PALO ALTO, Calif., Oct. 31, 2012

VMware - istraživanje pokazalo poslovne prednosti Cloud Infrastructure-as-a-Service okoliša

Šezdeset sedam posto ispitanika koristi javne cloud servise za poslovno-kritične aplikacije

VMware je objavio rezultate istraživanja koji pokazuju da je prihvaćanje javnih oblaka u mnogim tvrtkama prešlo fazu testiranja i razvoja. Istraživanje koje je naručio VMware a provela ga je analitičarska tvrtka Enterprise Strategy Group (ESG), je pokazalo da 67 % srednje velikih poduzeća obrađuje svoje za uspjeh poslovanja kritične obrade na Infrastructure-as-a-Service (IaaS) okolišu.

Ključni nalazi istraživanja:

·   IaaS se koristi za redovne obrade – više od 80 % ispitanika obavlja svoje redovne obrade u IaaS okolišu.

·   Pohrana, obrade na zahtjev i usluge za oporavak u slučaju katastrofa su na vrhu popisa servisa koji se koriste – 70 % ispitanika koristi pohranu u oblaku, 58 % koristi cloud servere, a 53 % koristi servise za oporavak nakon katastrofa.

·   Korisnici trebaju potporu i brinu se za ukupne troškove vlasništva - servisi i potpora koji se nude su na vrhu popisa kriterija na osnovu kojih se korisnici odlučuju za pružatelja usluga.

·   Kompatibilnost je važna - 70 % ispitanika je izjavilo da je važno da tehnologija za infrastrukturu koju koriste njihovi pružatelji usluga bude kompatibilna s onim što se koristi u njihovom internom privatnom oblaku i virtualiziranom data centru.

·   Važna je i tehnologija koja se nalazi u pozadini rješenja - 83 %ispitanika je izjavila da im je od izvjesne važnosti i tehnologija koja se koristi da bi se isporučio IaaS, a skoro polovica njih smatra da je to i jako važno, pa čak i kritično.


Irvine, CA October 30, 2012

Kofax - obrada hipotekarnih kredita za američku financijsku instituciju

Softver godišnje obrađuje 20 milijuna dokumenata vezanih za kredite

Kofax je objavio da je jedna od regionalnih banaka u SAD investirala više od 500.000 USD u Kofaxovo rješenje za obradu hipotekarnih kredita.

Korisnik će optimizirati i automatizirati procese vezane za izdavanje hipotekarnih kredita koristeći Kofaxovo rješenje za prihvat i usavršavanje slika više od 20 milijuna dokumenata godišnje, koji dolaze i u papirnatom i u elektroničkom obliku. Kofaxovo rješenje nakon prihvata vadi kritične informacije i pokreće odgovarajuće poslovne procese, čime se smanjuju čekanja. Korisnik će također poboljšati poštivanje propisa i osigurati čiste i jasne tragove za reviziju, od mjesta nastanka do arhiviranja informacija.


SAN FRANCISCO — Oct. 29, 2012

Microsoft Unveils Windows Phone 8

Microsoft - objavljen i Windows Phone 8

Uskoro počinje i prodaja najnovijih pametnih telefona od Nokije, Samsunga i HTC-a

Microsoft je objavio Windows Phone 8, najnoviju verziju svog operacijskog sustava za pametne telefone. Uz novi operacijski sustav su najavljeni i novi modeli pametnih telefona koji će ga koristiti od Nokie, Samsunga i HTC-a, kao i brojne nove aplikacije.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018