nv-1212

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2012. – prosinac


u ovom broju:

 17.12.12 – 30.12.13

- Najljepše želje!

03.12.12 – 09.12.12

- Fujitsu – nova generacija softvera za upravljanje mrežom olakšava upravljanje Ethernet servisima

- Fujitsu – tablet docomo ARROWS Tab F-05E

- VMware – početak isporuka paketa VMware vCenter Operations Management Suite 5.6 i VMware vFabric Application Director 5.0

- Autonomy – paket za pravnike i poštivanje propisa o zaštiti informacija

26.11.12 – 02.12.12

- NetApp - američka federalna vlada kupuje od NetAppa više nego od bilo kojeg drugog isporučitelja opreme za pohranu

- NetApp - pohrana za grad Evansville, Indiana

- NetApp i Citrix - novi proizvodi s potporom za Amazon Web Services (AWS)

- Fujitsu - novi skalabilni i fleksibilni CELVIN NAS serveri


17.12.12 – 30.12.13


Najljepše želje!

binary-wrapping-paper

Dragi čitatelji, dolaze praznički dani i malo tko objavljuje vijesti koje bi vam prenijeli. Zbog toga smo odlučili da će slijedeći broj "Novosti" izaći nakon praznika. Tada ćemo objaviti i sve one vijesti koje izađu u međuvremenu.

Želimo vam da lijepo i sretno provedete praznike i da vam nova godina bude dobra i uspješna.

Redakcija


03.12.12 – 09.12.12


Richardson, TX, December 4, 2012 

Fujitsu – nova generacija softvera za upravljanje mrežom olakšava upravljanje Ethernet servisima

Novi softver NETSMART® 1500 osigurava bržu, intuitivniju opskrbu resursima i rješavanje problema s MEF Ethernet servisima

Fujitsu je objavio iduću generaciju svog softvera NETSMART 1500, koja pojednostavljuje i ubrzava opskrbu resursima za Ethernet servise, promet i dostupnost servisa. Zahvaljujući novim alatima koji rade s novim GUI (Graphical User Interface)-sučeljem i tome što koristi standardiziranu MEF (Metro Ethernet Forum) terminologiju, odabir naprednih ruta po putovima orijentiranim na spojeve (COE - Connection Oriented Ethernet) postaje pitanje klikanja mišem, a Ethernet servisi se uspostavljaju brže no ikad.

NETSMART 1500 softver se integrira s postojećim i novim aplikacijama. Softver na unificirani način upravlja svim slojevima paketne optičke mreže i integrira SONET, SDH, ROADM i COE (Connection Oriented Ethernet) u jedinstvenu aplikaciju za upravljanje mrežom.

Uz NETSMART 1500 softver, korisnici više ne moraju do u tančine poznavati parametre za Ethernet mreže. NETSMART 1500 koristi MEF terminologiju i automatski podrazumijevane vrijednosti za najčešće korištene atribute MEF Ethernet servisa.


Tokyo, December 5, 2012 

Fujitsu – tablet docomo ARROWS Tab F-05E

Full-HD rezolucija, baterija velikog kapaciteta i druge poželjne mogućnosti u tankom, na vodu otpornom tablet računalu

Fujitsu je objavio novo tablet računalo docomo ARROWS Tab F-05E Tablet, koje će se za početak prodavati u Japanu. Računalo ima ekran visoke rezolucije veličine 10,1 inča, četvero-jezgreni procesor od 1,7 GHz te bateriju kapaciteta od 10.080 mAh.


PALO ALTO, Calif., Dec. 3, 2012

VMware – početak isporuka paketa VMware vCenter Operations Management Suite 5.6 i VMware vFabric Application Director 5.0

Najnovija izdanja proširuju mogućnosti za upravljanje radom i osiguranje resursa paketa VMware vCloud Suite

VMware je objavio početak isporuka paketa VMware vCenterOperations Management Suite™ 5.6 i VMware vFabric Application Director™ 5.0, koji donose nove i proširene mogućnosti za pojednostavljenje i automatiziranje upravljanja oblacima i aplikacijama. Oba nova izdanja su uključena u paketu VMware vCloud® Suite 5.1, sveobuhvatnom rješenju koje integrira VMwareovu infrastrukturu za virtualizaciju, oblake i upravljanje u jedinstveni SKU

Nove VMwareove mogućnosti za upravljanje radom i aplikacijama su:

·   VMware vCenter Operations Management Suite 5.6 za integrirani sustav za opravljanje performansama, kapacitetima i konfiguracijama za cloud infrastrukture. Proširenja za VMware vCenter Operations Management Suite 5.6 uključuju nove instrument-table za poštivanje propisa o zaštiti informacija, prilagodljive grupne poglede i praćenje na razini aplikacija kroz integraciju s VMware vFabric Hypericom. Povrh toga, VMware sada sadrži i mogućnosti za upravljanje performansama za paket VMware vCenter Operations Management Suite za sva izdanja VMware vSphere®.

·   VMware vFabric Application Director 5.0 ubrzava uvođenje više-razinskih aplikacija u bilo kojem oblaku jer koristi šablone za aplikacije i standardizirane, unaprijed iskušane komponente za OS i middleware. Ovo izdanje donosi uvođenje aplikacija preko više virtualnih i hibridnih cloud infrastruktura,uključivši Amazon EC2. VMware vFabric Application Director 5.0 također sadrži proširenu potporu za popularne aplikacijske pakete, te proširenja koja pojednostavljuju održavanje i automatsko skaliranje postojećih aplikacija.


FRANKFURT, Germany, Dec. 4, 2012

Autonomy – paket za pravnike i poštivanje propisa o zaštiti informacija

Autonomy je objavio početak isporuka paketa Autonomy Legal & Compliance Performance Suite, rješenja koje će pomoći pravnicima i pravnim službama da osiguraju poštivanje propisa o zaštiti informacija i olakšaju rad pravnika.

Novosti u Autonomy Legal & Compliance Performance Suite su slijedeće:

·   Executive Scorecards – tzv. kartice za vrednovanje koje omogućavaju praćenje ključnih indikatora performansi kao što je praćenje naplate za pružene pravničke usluge, status poštivanja propisa, količine podataka u blokadi iz pravnih razloga (legal hold) i količine podataka koje su zrele za brisanje.

·   Mobile Content Management – za upravljanje mobilnim sadržajima i dokumentima na kojima se zajednički radi preko mobilnih uređaja.

·   eDiscovery Module for Autonomy Consolidated Archive (ACA) – novi modul koji sadrži stopljene komponente za blokadu iz pravnih razloga, eDiscovery i arhiviranje, sve na jednoj te istoj platformi.

·   Autonomy Connected Backup i Autonomy Legal Hold – poslovne organizacije koje su svoje mobilne podatke zaštitile pomoću Autonomy Connected Backup sada mogu automatizirati prijenos relevantnih podataka u Autonomy Legal Hold kada se pokrene neki pravni postupak. Na taj način se sakupe i sačuvaju u početnom stanju podaci koji bi mogli zatrebati u pravnom postupku.


26.11.12 – 02.12.12


MCLEAN, Va. (November 29, 2012)

NetApp - američka federalna vlada kupuje od NetAppa više nego od bilo kojeg drugog isporučitelja opreme za pohranu

Istraživanje GovWin Consultinga NetApp smješta na prvo mjesto među isporučiteljima rješenja za pohranu - udio na tržištu veći od 40 %

NatApp je objavio rezultate istraživanja kojeg je provela konzultantska kuća GovWin Consulting, a koje pokriva razdoblje od 2009 do 2011. Istraživanje je NetApp identificiralo kao dobavljača broj jedan za rješenja za pohranu za potrebe informatičkih službi američke federalne uprave. NetApp je u financijskoj godini 2011 držao 41.2 % tržišta. Ukupno gledano, pet najvećih dobavljača isporučuje 86 % potreba za federalno tržište, a među njima vodi NetApp za više od 12 %.

GovWin Consulting je otkrio da je ministarstvo obrane, pod koje su ubrojene i oružane snage i razne agencije, najveći kupac opreme za pohranu. Među pet najvećih kupaca iz federalne uprave jedina civilna organizacija je zdravstvena - Health and Human Services.


SUNNYVALE, Calif. – November 27, 2012

NetApp - pohrana za grad Evansville, Indiana

NetApp je objavio kako uprava grada Evansville u državi Indiana, SAD koristi informatiku i inovativna rješenja za dobrobit stanovništva i u radu svojih 62 ureda u rasponu od policijske uprave do zoološkog vrta.

Informatičari koji se brinu za sustav su nedavno došli do točke kada postojeća infrastruktura za pohranu podataka došla do granica kapaciteta i više nije bila u stanju pratiti potrebe. Među ostalim potrebama, informatičkom odjelu su bila potrebne robusnije mogućnosti za replikaciju, kako bi mogla provesti svoj plan za oporavak u slučaju katastrofa, a i krajnjim korisnicima je trebalo više učinkovitijeg i otpornijeg prostora za pohranu. Novo rješenje za pohranu je trebalo omogućiti i centralizirano upravljanje cijelim sustavom za pohranu.

Gradska uprava Evansvillea je odabrala NetApp V3240 open storage kontrolere za svoj glavni data centar, koji je repliciran na FAS3210 sustavu za pohranu na lokaciji za oporavak za slučaj katastrofe. V3240 rješenje je idealno zbog ekonomičnosti i učinkovitosti, a radi pod NetAppovim robusnim operacijskim sustavom koji glatko upravlja svom pohranom.

Informatičari koriste ključne komponente NetAppovog integriranog portfelja za zaštitu podataka, uključivši Snapshot softver koji kreira trenutne kopije čak i vrlo velikih datotečnih sustava, te NetAppovu SnapMirror tehnologiju za replikaciju podataka. U prošlosti je povrat podataka sa sigurnosnih kopija na magnetskim vrpcama mogao potrajati i tjednima, no uz ovo rješenje lokalne sigurnosne kopije se mogu vratiti za nekoliko minuta, bez rizika za gubitak podataka, pošto se Snapshot kopije uzimaju nekoliko puta dnevno.

SnapMirror omogućava brzi oporavak nakon ispada dijelova sustava. Koristeći kombinirane tehnologije od VMwarea i NetAppa je povećano iskorištenje prostora na diskovima i potrebni prostor smanjen za 60 %, i na primarnoj i na sekundarnoj lokaciji za slučaj katastrofa. Sve za poslovanje kritične aplikacije, kao što su Microsoft Exchange Server i Microsoft SharePoint Server, su virtualizirane na NetApp pohrani. Pet godina nakon početka projekta virtualizacije, organizacija je broj svojih fizičkih servera smanjila sa 150 na svega 10 servera.


LAS VEGAS, NV – Nov. 28, 2012

NetApp i Citrix - novi proizvodi s potporom za Amazon Web Services (AWS)

Net Appovo rješenje osigurava performanse, agilnost i kontrolu nad NetAppovoj privatnoj pohrani uz sve prednosti AWS oblaka

Citrixovo napredno umrežavanje u oblaku na AWS-u pomaže korisnicima da postignu koristi od oblaka

NetApp je predstavio proizvod NetApp Private Storage for AWS – rješenje za pohranu na korporacijskom nivou koje koristi AWS Direct Connect kako bi se korisnicima pružila mogućnost da uspostave direktnu mrežnu vezu s njihove postojeće infrastrukture na Amazon Web Services (AWS).

Pomoću ovog proizvoda organizacije sada mogu replicirati podatke iz NetAppovih okoliša za pohranu smještenih na vlastitim lokacijama na NetApp privatnu pohranu na AWS Direct Connect lokaciji, kako bi se iskoristili cloud servisi na zahtjev. NetApp Private Storage for AWS omogućava korporacijama da sagrade agilnu cloud infrastrukturu koja usklađuje interne resurse u data centru s resursima u AWS oblaku.

Najvažnije mogućnosti:

·   Pristup do 'big data' analitike: Koristi NetAppovu privatnu pohranu zajedno s Amazonovim Elastic Map Reduce (EMR), što osigurava analizu velikih količina podataka uz tek dio troškova koji bi se desili da se sve radi na vlastitoj lokaciji

·   Postiže se ekonomična zaštita podataka: Oporavak nakon katastrofa koristi Amazon Elastic Cloud Compute (EC2) i slojevito sigurnosno kopiranje na diskove pomoću Amazon S3, što je pouzdanija alternativa nego kopiranje na vrpce

·   Potpora za NFS i CIFS visokih performansi na AWS cloud infrastrukturi: Lak način da se tradicionalne korporacijske aplikacije presele u oblak

·   Potpora za sigurnu sinkronu ili asinkronu replikaciju podataka: Glatko seljenje podataka između AWS regija, što povećava redundantnost aplikacija

Citrix je objavio početak isporuka proizvoda Citrix NetScaler, napredne platforme za umrežavanje u oblaku, te Citrix CloudBridge, rješenja pomoću kojeg se korporacije mogu spajati na siguran, transparentan i brz način na Amazonove mrežne servise (AWS - Amazon Web Services), na način "sam si nabavi licencu" i na način "plati kako koristiš" na AWS Marketplaceu. Oba rješenja se mogu primijeniti direktno na AWS-u. Oba rješenja zajedno olakšavaju i pojeftinjuju proširenje korporacijskih mreža na AWS i tako AWS učine prirodnim proširenjem vlastite informatičke infrastrukture.


Munich, November 21, 2012

Fujitsu - novi skalabilni i fleksibilni CELVIN NAS serveri

Novi NAS (Network Attached Storage) uređaji visokog kapaciteta malim i srednjim korisnicima donose profesionalne mogućnosti i zaštitu potrebnu za poslovne podatke ; ekonomična skalabilna opcija za virtualnu desktop infrastrukturu (VDI) i arhiviranje ; nova verzija za montažu na police ; veća pouzdanost za obradu kritičnih poslovnih podataka

Fujitsu je objavio novu liniju CELVIN NAS servera, koja donosi ekonomičnu zaštitu podataka za male i srednje poslovne korisnike kojima je potreban kompletni sustav za pohranu.

Novi CELVIN NAS serveri su dovoljno svestrani da osiguraju centraliziranu pohranu i mreže za pohranu, a dovoljno su ekonomični pri nabavi i u radu da ih si mogu priuštiti i manji i srednji korisnici i zamijeniti na brzinu sklepana rješenja kao što su vanjski diskovi spojeni preko USB priključaka. Novi serveri postižu izvrsne brzine prijenosa preko Ethernet, eSATA, i USB 3.0 sučelja i standardno su opremljeni mogućnostima koje daju otpornost sustava, zaštitu od gubitka podataka i raznih rizika na mreži, uključivši niz RAID (Redundant Array of Independent Disks) opcija i dvostruke Gigabit Ethernet portove.

Najveći model Fujitsu CELVIN NAS Q902 daje do 18 TB za pohranu na šest disk jedinica. Server je certificiran za rad u virtualiziranim okolišima, uključivši VMware® i Citrix®, te je idealan za udomljavanje virtualnih mašina. Ima 9 RAID nivoa i hot-spare funkcionalnost.

Drugi NAS stroj, Fujitsu CELVIN NAS QR802, se može montirati na police uz postojeću mrežnu i serversku opremu. Kapacitet pohrane je do 12 TB, sustav ima dvostruke izvore napajanja i dvostruki sustav za hlađenje, te sposobnost balansiranja smjese poslova u špicama prometa podataka. Sustav ima izbor od sedam RAID nivoa i kriptiranu daljinsku replikaciju, pa može poslužiti za smještaj i najkritičnijih podataka.

Treći NAS server je nova verzija CELVIN NAS Q802, idealna za potrebe općenitog baratanja podacima, sigurnosne kopije i pohranu. Kapacitet pohrane ide do 12 TB na četiri disk jedinice uz izbor od sedam različitih RAID nivoa.

Fujitsu CELVIN NAS Q902 i CELVIN NAS Q802 se isporučuju odmah, a CELVIN NAS QR802 od raja prosinca.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018