nv-1305

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2013. – svibanj

u ovom broju:

13.05.13 – 26.05.13

- NetApp - integracija klaster Data ONTAPa s Citrixovim tehnologijama za virtualizaciju, mobilnost i cloud servise

- NetApp – novi NetApp Connect za sigurni, trenutni i lak mobilni pristup do korporacijskih podataka

- NetApp – poslovni rezultati za četvrti kvartal i financijsku godinu 2013.

- Fujitsu – super-kompjuter za Nagoya University

- Veeam - Veeam Backup & Replication v7 s ugrađenom WAN akceleracijom

- VMware - mali i srednji poslovni korisnici vole modernizirati svoje Windows desktopove pomoću Horizon Viewa

- VMware - hibridni servis vCloud

- VMware i SAP – suradnja na razvoju SAP rješenja kao servisa na VMware cloud infrastrukturi

- VMware – pružatelj cloud usluga Logicworks brže do prihoda pomoću VMwareove virtualizacije mreže

- Kofax - CashCall odabrao Kofaxove aplikacije za pametne mobilne uređaje za bolju obradu hipotekarnih kredita

- Kofax - global pružatelj usluga financijskog kreditiranja odabrao Kofax za automatizaciju procesa za privatne kartice

- OpenText - EIM proizvodi osiguravaju potporu za SAP HANA, rad u oblacima i s mobilnim uređajima

- Fujitsu - pokretanje složenih zadataka pomoću 3D gesti

29.04.13 – 12.05.13

- NetApp – odobreno šest patenata

- NetApp – obuka za pohranu i upravljanje podacima za pripadnike oružanih snaga

- Cisco – zbog čega je potrebno i kako integrirati osobne oblake s korporacijskim

- Fujitsu - nova, vertikalno integrirana platforma za virtualizaciju i oblake

- Fujitsu – novo LIFEBOOK računalo s ekranom osjetljivim na višestruke dodire

- Autonomy – nizozemska banka Rabobank International odabrala Autonomy zbog poštivanja propisa o zaštiti informacija

- Kofax – demonstracije na konferenciji za financijske institucije

- Microsoft – inteligentni auto budućnosti
 


13.05.13 – 26.05.13


SUNNYVALE, Calif., — May 23, 2013

NetApp - integracija klaster Data ONTAPa s Citrixovim tehnologijama za virtualizaciju, mobilnost i cloud servise

Tehnološka suradnja donosi nova integrirana rješenja koja pokrivaju stilove mobilnog rada i osiguravaju gladak prijelaz u oblake

NetApp je objavio nova integrirana rješenja zasnovana na njegovom klaster Data ONTAP softveru i Citrixovim tehnologijama za virtualizaciju desktopova i aplikacija, mobilnost i cloud servise.

·   Virtualizacija desktopova i aplikacija
NetApp je predstavio nova, provjerena rješenja i plug-in za upravljanje koji korisnicima omogućavaju da brzo uvedu i prošire rješenje za virtualizaciju desktopova. Rješenje omogućava trenutno uvođenje aplikacija uz manje troškove.
Citrix XenDesktop 7 na NetApp FAS sustavima za pohranu je provjereno rješenje uz koje idu smjernice za konfiguriranje i dimenzioniranje pohrane i osigurava jednostavnije i optimizirano rješenje za pohranu.
Citrix XenDesktop 7 na FlexPodu od Cisca i NetApp s klaster Data ONTAP omogućavaju brže uvođenje infrastrukture i osiguravaju softver za upravljanje pohranom za najnovije izdanje XenDesktopa.
NetApp Virtual Storage Console 2.0 za Citrix XenServer je novi plug-in za XenCenter koji omogućava samposlužno upravljanje podacima. Administratori Citrix sustava sada mogu pratiti, optimizirati i dodjeljivati resurse za pohranu direktno s jedne konzole za upravljanje.

·   Mobilna suradnja
Real-time komunikacije su vitalne za suradnju a klaster Data ONTAP pomaže zaposlenicima da ostanu povezani uz manje ometanje posla. Citrix ShareFile osigurava robusni servis za razmjenu i sinkronizaciju podataka uz dobru sigurnost. NetApp i Citrix su surađivali i razvili NetApp Recovery Manager za Citrix ShareFile. Taj novi softver potpuno automatizira rekonstrukciju korisnikovih datoteka i mapa na osnovu NetApp Snapshot kopija direktno iz ShareFile sučelja.

·   Cloud tehnologije
Citrix CloudBridge s NetApp SnapMirror tehnologijom za replikaciju osigurava brzu replikaciju za NetApp rješenja za pohranu. Radeći zajedno, NetApp i Citrix CloudBridge nude okoliš za pohranu u oblaku koje donosi efikasnost, optimizira održavanje i ubrzava rad i agilnost informatičkog sustava.


Sunnyvale, Calif. — May 14, 2013

NetApp – novi NetApp Connect za sigurni, trenutni i lak mobilni pristup do korporacijskih podataka

NetApp Connect preko mobilnih uređaja osigurava neometani pristup do korporacijskih podataka, bez kompromisa po pitanju sigurnosti

NetApp je objavio novi proizvod, NetApp® Connect, za sigurni, trenutni i lak mobilni pristup do korporacijskih podataka pohranjenih na NetAppovim sustavima za pohranu. Proizvod je zasnovan na tehnologiji koju je NetApp dobio od ionGrida, a koja se glatko uklapa u NetApp okoliš bez potrebe za kompleksnim VPN postavkama ili posebnim alatima za autentifikaciju. Povrh toga, svi podaci ostaju na vlastitoj lokaciji, premda se i za korporacijske sustave pruža jednostavnost rada i lakoća korištenja inače karakteristična za sustave namijenjene širokoj potrošnji.

NetApp Connect aplikacija radi kao bilo koja druga aplikacija za iPhone ili iPad, no radi se o rješenju kojim se može temeljito upravljati i koje na mobilnom uređaju kreira sigurni kontejner, što omogućava da informatička služba zadržava punu kontrolu nad informacijama sadržanim u svim sustavima.


Sunnyvale, Calif.—May 21, 2013

NetApp – poslovni rezultati za četvrti kvartal i financijsku godinu 2013.

Prihodi za četvrti kvartal 1,717 milijardi USD, prihodi za financijsku godinu 6,332 milijardi USD

NetApp je objavio poslovne rezultate za četvrti kvartal i financijsku godinu koja je završila 26.04.2013.

Prihodi za četvrti kvartal su bili 1,717 milijardi USD.

Ukupni prihodi za financijsku godinu 2013 su bili 6,332 milijardi (6,233 milijardi za 2012).

Za prvi kvartal financijske godine 2014 se očekuju prihodi u rasponu od 1,475 do 1,575 milijardi USD.


Tokyo, May 15, 2013

Fujitsu – super-kompjuter za Nagoya University

Kombinacija PRIMEHPC FX10 i PRIMERGY CX400 daje teoretske vršne performanse od 561,4 teraflopa

Fujitsu je objavio da je primio narudžbu od Sveučilišta Nagoya za superračunalo koje će se koristiti za akademska istraživanja.

Sustav će imati hibridnu konfiguraciju, sastavljenu od FUJITSU superračunala PRIMEHPC FX10 i visoko-performantnog klastera od FUJITSU servera PRIMERGY CX400. Početne vršne performanse novog sustava će biti 561,4 teraflopa, a kasnije će biti proširen do 3.662,5 teraflopa, što će ga učiniti jednim od najvećih sustava u Japan.

Novi sustav će početi s radom u listopadu 2013, a koristiti će se za napredna istraživanja i akademske aplikacije u Centru za informatičku tehnologiju Sveučilišta u Nagoyi.


BAAR, Switzerland, May 20, 2013

Veeam - Veeam Backup & Replication v7 s ugrađenom WAN akceleracijom

Veeam Software je objavio Veeam Backup & Replication v7, s ugrađenom WAN akceleracijom i backupom na osnovu snimki trenutnog stanja pohranjenih informacija.

Ugrađena WAN akceleracija, tehnika koju je razvio Veeam i koju je optimizirao za Veeam backupove, kopira podatke na udaljenu lokaciju i do 50 puta brže nego se to može obaviti običnim kopiranjem datoteka.

Time nestaje potreba da se kupi i uvede opće-namjenski uređaj za WAN akceleraciju ili proširi propusna moć mreže.  

Druga mogućnost je za uzimanje sigurnosnih kopija na osnovu snimki trenutnog stanja pohranjenih informacija (Backup from Storage Snapshots), a razvijena je u suradnji s HP-om i radi u sprezi s HP StoreVirtual VSA, HP StoreVirtual (LeftHand, P4000) i HP StoreServ (3PAR), te dramatično poboljšava ciljeve za točke oporavka (RPO - recovery point objectives) i smanjuje opterećenje virtualne infrastrukture.

Veeam Backup & Replication v7 sadrži i 7 novih značajnijih mogućnosti te više od 50 ostalih novosti, kao nedavno najavljeni Veeam Explorer for Microsoft SharePoint, VMware vCloud Director Integration, Self-Service Recovery of VMs and Guest Files, te Native Tape Support.


PALO ALTO, Calif., May 23, 2013

VMware - mali i srednji poslovni korisnici vole modernizirati svoje Windows desktopove pomoću Horizon Viewa

VMware je objavio rezultate nedavnog istraživanja po kojem je VMware Horizon View već drugu godinu za redom vodeće rješenje koje uvode mali i srednji poslovni korisnici (SMB - small and midsized businesses). Istraživanje je pokazalo i da SMB-ovi i dalje prihvaćaju infrastrukturu za virtualne desktopove (VDI - virtual desktop infrastructure), koji im osiguravaju i zaštitu krajnjih korisnika i poštivanje propisa o informacijama, koji su inače najveći izazov za informatiku.

Prebacivanje desktopova u oblake
Kao dio paketa VMware Horizon Suite, VMware Horizon View pretvara tradicionalne fizičke PC-ove u centralno upravljane informatičke servise. IT služba dobiva bolju kontrolu u sprezi s fleksibilnošću pri usvajanju novih tehnologija i jednostavnije upravljanje okolišem za krajnje korisnike, a korisnici imaju pristup desktp servisima s bilo kojeg uređaja dok su u uredu, ili na udaljenoj lokaciji, ili na putu.

Izgrađen na VMware vSphere, najpopularnijoj platformi za virtualizaciju, VMware Horizon View korisnicima nudi najbolji način rada, a informatičarima pojednostavljuje upravljanje sustavima za mnogobrojne korisnike.


PALO ALTO, Calif., May 21, 2013

VMware - hibridni servis vCloud

Proširenje mogućnosti za data centre i javne oblake; lakši i brži put do oblaka za VMwareove korisnike

VMware je objavio VMware vCloud Hybrid Service, oblak koji nudi infrastrukturu kao servis (IaaS - Infrastructure as a Service) koji je VMware izgradio na pouzdanim temeljima VMware vSphere. Novi servis korisnicima daje jedinstvenu platformu na kojoj svoje data centre mogu proširiti u oblake.

vCloud Hybrid Service će VMware softver kojeg koriste stotine tisuća korisnika glatko proširiti u javni oblak. To znači da će korisnici moći proširiti ista ona znanja, alate, mreže i modele za sigurnost i na okoliše koji rade na vlastitim lokacijama i na one koji rade van njih.

VMware vCloud Hybrid Service će korisnicima omogućiti da prošire svoje data centre na rad u oblacima, uz osiguranu neutralnost aplikacija, glatko umrežavanje, dobru zaštitu i sigurnost, pouzdanost za poslovno-kritične poslove, te jednostavnije rukovođenje


PALO ALTO, Calif. and WALLDORF, Germany, May 22, 2013

VMware i SAP – suradnja na razvoju SAP rješenja kao servisa na VMware cloud infrastrukturi

SAP HANA za rad na VMware vCloud Hybrid Service i VMware vCloud Suite, novi model zasnovan na pretplati

VMware i SAP su objavili novi model isporuke SAP Core Solutionsa i SAP HANA na nedavno objavljenom VMware vCloud Hybrid Serviceu. Zajednička ponuda će omogućiti korisnicima korištenje SAP rješenja na hibridnom servisu VMware vCloud, uz naplatu po modelu pretplate. Ponuđeno rješenje će se moći koristiti kao potpuno upravljani pretplatnički servis kojeg VMware nudi na lokaciji korisnika, u oblaku ili u hibridnim okolišima.

Najavljen je i SAP HANA® One Premium, nova, na pretplati zasnovana SAP HANA platforma koja će raditi u okviru paketa VMware vCloud i novog hibridnog servisa VMware vCloud Hybrid Service. Ova suradnja će korisnicima SAPovih rješenja ubrzati prelazak na oblak izgrađen na VMware cloud infrastrukturi.


PALO ALTO, Calif., May 13, 2013

VMware – pružatelj cloud usluga Logicworks brže do prihoda pomoću VMwareove virtualizacije mreže

Virtualizacija mreže pomaže pružatelju cloud usluga za zdravstveni sektor da ubrza uvođenje sustava kod svojih klijenata

VMware je objavio da tvrtka Logicworks, koja se bavi uslugama za cloud computing i managed hosting, sa sjedištem u New Yorku, koristi VMwareovu virtualizaciju mreža da bi ubrzala uvođenje poslovnih obrada. VMwareova virtualizacija mreža olakšava preuzimanje novih klijenata.

Logicworks se specijalizirao za privatna, javna i hibridna cloud rješenja uglavnom za sektor pružanja zdravstvene skrbi.


Irvine, CA May 15, 2013

Kofax - CashCall odabrao Kofaxove aplikacije za pametne mobilne uređaje za bolju obradu hipotekarnih kredita

Aplikacija omogućava korisnicima samposlužni rad i skraćuje vrijeme za odobrenje zajmova

Kofax je objavio da je tvrtka CashCall, jedna od vodećih financijskih institucija koja se bavi potrošačkim kreditima, odabrala Kofaxovu aplikaciju za pametne mobilne uređaje kako bi optimizirala i automatizirana obradu hipotekarnih kredita i poboljšala uslugu svojim klijentima.

CashCall će koristiti aplikaciju Kofax Mobile Capture for Mortgage koja koristi mobilne uređaje za prihvat originalnih i pratećih hipotekarnih dokumenata potrebnih da bi se odobrio kredit ili neka transakcija. Tvrtka će koristiti i Kofax Transformation Modules za automatsku klasifikaciju, odvajanje, vađenje i provjeru poslovno kritičnih sadržaja koji se nalaze u tim dokumentima. Koristeći mobilne uređaje, CashCallovi klijenti će lako predati dokumente kao što su odresci čekova s plaćom, slike vozačkih dozvola koje u SAD služe kao osobne iskaznice, izvodi računa investicijskih fondova i poreske prijave. Te informacije će se odmah proslijediti do procesa za odobrenje kredita, što će ubrzati postupak obrade.

Kofax Mobile Capture proširuje poslovne procese koji počinju prihvatom informacija i na pametne telefone i tablet računala tako da korisnicima omogućava uporabu kamera na tim uređajima da prihvate slike dokumenata, fotografija i podataka, te da zatim proslijede te sadržaje u Kofaxove aplikacije za tokove posla i u korporacijske aplikacije u repozitorije. Prihvat tih informacija u "Točki nastanka" ubrzava procese, na minimum svodi odugovlačenje, smanjuje troškove i poboljšava uslugu.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.


Irvine, CA May 14, 2013

Kofax - global pružatelj usluga financijskog kreditiranja odabrao Kofax za automatizaciju procesa za privatne kartice

Kofax TotalAgility skraćuje vrijeme uvođenja i poboljšava upravljanje trgovačkom markom

Kofax je objavio da je globalni pružatelj usluga financijskih kredita investirao skoro 1 milijun USD u Kofaxov softver i usluge, kako bi automatizirao procese oko kartica i poboljšao uslugu klijentima širom svijeta.

Korisnik će uvesti Kofax TotalAgility, softver za poslovne procese i upravljanje slučajevima, pomoću kojeg će automatizirati izdavanje privatnih kredit i debit kartica. Usluge će koristiti oko 10.000 klijenata.

Rješenje Kofax TotalAgility je odabrano zbog lakoće uporabe i brzog uvođenja, te integracije s Microsoft SharePointom.


Waterloo, ON - 2013-05-13

OpenText - EIM proizvodi osiguravaju potporu za SAP HANA, rad u oblacima i s mobilnim uređajima

OpenText, globalno vodeći isporučitelj rješenja za upravljanje korporacijskim informacijama (EIM - Enterprise Information Management), je objavio da je značajno proširio paket rješenja OpenText ECM Suite for SAP, kako bi pratio najnovije SAP-ove tehnologije, uključivši SAP HANA platformu, te rješenja za rad s oblacima i mobilnim uređajima.

OpenText je prvi SAP-ov partner za softver i tehnologiju koji nudi rješenja koja su u potpunosti testirana i koja imaju potvrdu od SAP-a da se mogu integrirati u SAP-ov poslovni paket pokretan pomoću SAP HANA.


Kawasaki, Japan, and Beijing, China, May 20, 2013

Fujitsu - pokretanje složenih zadataka pomoću 3D gesti

Bolja funkcionalnost putem detekcije pokreta ruke koji simuliraju guranje i vučenje, te vertikalnih i horizontalnih pokreta

Fujitsu Laboratories iz Japana i Fujitsu Research & Development Center iz Kine su objavili da su razvili tehnologiju za upravljanje računalom pomoću 3D gesti rukama koja prepoznaje ne samo vertikalne i horizontalne pokrete rukom, nego i pokrete prema naprijed i natrag, kao i povećanje ili smanjenje udaljenosti ruke od ekrana/kamere.

Postojeća tehnologija prepoznavanja gesti je detektirala pomake ruke u smjeru vertikalne i horizontalne osi, koje predstavljaju pokretne slične onima koji se rade mišem. Međutim, prepoznavanje pokrete ruke unaprijed ili unatrag - t.j. promjena udaljenosti, koja bi odgovarala klikanju mišem, je teže pratiti. Fujitsu Laboratories i Fujitsu R&D Center su razvili tehnologiju koja točno i brzo prepoznaje površinu ruke zasnovane na modelima dlanova, kao i tehnologiju koja detektira pomak ruke prema naprijed ili natrag. To je omogućilo da korisnici imitiraju klikanje mišem pomoću intuitivne 'gurni' geste.

Nova tehnologija omogućava novi stil upravljanja računalom. Na primjer, mahanjem ruke gore-dole možemo odabrati stavku na izborniku, a zatim je potvrditi gestom 'guranja'. Gestama 'gurni' i 'povuci' se također može povećavati ili smanjivati mjerilo karte ili povećavati ili smanjivati slike.

Detekcija pomaka ruku prema naprijed ili  natrag se vrši pomoću samo jedne kamere, prateći površinu dlana. Međutim, kada je boja pozadine slična boji dlana, kameri je teško razlikovati dlan od pozadine. Do sada se taj problem rješavao uporabom više kamera ili uređajima koji su mjerili udaljenost do dlana, no takva rješenja su obično bila preskupa za širu uporabu.

Fujitsu Laboratories i Fujitsu R&D Center su razvili tehnologiju koja može točno izračunati površinu korisnikovog dlana na osnovu video snimke snimljene jednom kamerom i konstantno pratiti promjene u veličini slike dlana te tako znati približava li se ruka kameri ili se udaljava od nje.


29.04.13 – 12.05.13


Storage Newsletter, Wed, May 8th, 2013

NetApp – odobreno šest patenata

NetApp je objavio da mu je odobreno 6 patenata: za RAID greške, paritet za oporavak, debugging, HA mrežni sustav za pohranu, migracija, brisanje datoteke

·   Ispravak RAID grešaka
Patent je izdan za "mehanizam za ispravak grešaka dalje od na greške otpornog nivoa RAID arraya u sustavu za pohranu.
Izum osigurava novu, pouzdanu i efikasnu tehniku za praćenje, toleriranje i ispravak grešaka koje se nisu mogle popraviti pomoću dosadašnjih RAID shema za zaštitu. Time se smanjuje potreba obavljanja drastičnih akcija za rekonstrukciju podataka, kao što je provjera konzistentnosti datoteka, akcija koje u pravili ometaju korisniku pristup do sustava za pohranu.

·   Paritetna tehnika koja omogućava oporavak nakon N-tero-srukog kvara na uređajima za pohranu
Patent je izdan za "N-tero-struku paritetnu tehniku koja omogućava oporavak od do N kvarova na uređajima za pohranu".
Takav način zaštite pomoću pariteta omogućava oporavak i nakon N kvarova na uređajima za pohranu (npr. diskovima) u paritetnoj grupi.

·   Demon za živi debugging sustava za pohranu
Patent je izdan za NetApp za "servisnog demona za živi debugging sustava za pohranu".
Servisni demon osigurava servisiranje kompjuterskog sustava (n.pr. servera za datoteke) koji je u radu. Servisni demon živi i radi u operacijskom sustavu servera i preko mreže komunicira s programom za otkrivanje grešaka (debugger) koji živi i radi na udaljenom administratorskom kompjuteru.

·   HA (visoko-dostupni) mrežni sustav za pohranu
Patent je izdan za "HA mrežni sustav za pohranu koji uključuje pohranu koja se ne koristi zajednički, prikladnu za servere za pohranu".
Koristi se tehnika koja osigurava visoku dostupnost (HA - high availability) za više servera za pohranu, od kojih neki mogu biti i virtualni serveri, u okolišu za pohranu koji nema zajedničko korištenje. Tehnika koristi mehanizam proxya putem kojeg preusmjerava zahtjeve koji dolaze s jednog servera za pohranu, na partnerski HA server za pohranu.

·   Migracija objekata za pohranu na osnovu porijekla objekta
Patent je izdan za "metodu i sustav za efikasnu migraciju objekata za pohranu s jednog umreženog servera za pohranu na drugi, na osnovu porijekla objekata za pohranu".
Izum omogućava, u umreženom sustavu za pohranu, efikasnu migraciju objekata za pohranu (npr. v-diska) s prvog servera za pohranu (izvor) na drugi server za pohranu (odredište) koristeći podatke na povezanom v-disku na odredištu. Povezani v-disk sadrži ranije kreirani v-disk (roditelj) s kojega treba migrirati, te klonirani v-disk (dijete). Zbog klonirane veze, roditelj i dijete imaju dosta zajedničkih blokova podataka. Kada je na odredištu dostupan roditelj, potrebno je migrirati samo one blokove koji su različiti na roditelju i djetetu.

·   Brisanje datoteke iz sigurne pohrane
Patent je izdan za "sistem i metodu za efikasno brisanje neke datoteke iz sigurne pohrane koju poslužuje sustav za pohranu".
Na ovaj način se efikasno briše datoteka iz sigurne, t.j. kriptirane pohrane koju poslužuje sustav za pohranu. Kriptirani kontejner je predviđen za pohranu više datoteka, za svaku od kojih se u posebnoj metadata sekciji datoteke čuva ključ. Sigurnosni sustav kreira i treće meta podatke, u kojima se sprema lokacija podataka i lokacija ključa, a to se opet štiti ključem. Da bi izbrisali datoteku iz kriptiranog kontejnera, treba izbrisati ključ za datoteku i novim ključem prekriti sadržaje metapodataka s ključevima. Tako se brišu 'stari' kriptirani podaci.


VIENNA, Va. — April 29, 2013

NetApp – obuka za pohranu i upravljanje podacima za pripadnike oružanih snaga

Program NetApp Certified Storage Associate (NCSA) nudi vojnom osoblju na webu zasnovano školovanje i certifikaciju za pohranu

NetApp je objavio da je Predsjednikov tim za certificiranje i licenciranje vojnih lica (The President's Military Credentialing and Licensing Task Force), pod vodstvom američkog Ministarstva obrane, zadužen za identifikaciju vojnih stručnjaka koji bi se mogli lako prebaciti na civilne poslove. Radeći s udruženjima za stjecanje civilnih znanja i licenciranje, uprava je počela rješavati problem jaza između programa vojne obuke i potreba u civilnom svijetu. Kroz inicijativu združenih snaga, osiguravaju vojnim licima bolji pristup do potrebnih ispita za certifikaciju i licenciranje za vještine koje će im biti korisne u civilnom životu.

Kao vodeći dobavljač federalne uprave na polju pohrane, NetAppu je drago da mu se pružila prilika sudjelovati u toj inicijativi i ponuditi pripadnicima oružanih snaga školovanje i certificiranje za pohranu, zasnovanu na Webu. Program za certificiranje NetApp Certified Storage Associate daje priliku certifikacije na početnom stupnju i omogućava učesnicima da se upoznaju s tehnologijom i terminologijom za pohranu, NetAppovim proizvodima i rješenjima, te da steknu znanja potrebna da se obave osnovni zadaci na NetApp Data ONTAP arhitekturi. NetApp Data ONTAP je na svijetu najpopularniji operacijski sustav za pohranu.

U okviru svog programa za akademska udruženja (Academic Alliances Program), NetApp će veteranima i pripadnicima oružanih snaga osigurati račune za učenje (NetApp Learning Accounts), pristup do web-obuke, mogućnost praktičnih vježbi u uvjetima virtualnog laboratorija, te do 500 kupona za polaganje ispita za NCSA certifikate u lokalnim test centrima.


May 07 , 2013

Cisco – zbog čega je potrebno i kako integrirati osobne oblake s korporacijskim

Osvrt na to kako uporaba osobnih cloud servisa utječe na informatiku u tvrtkama i zbog čega stručnjaci predviđaju da će taj trend samo rasti. Kako se u vašoj kompaniji reagira na uporabu personalnih cloud servisa?

Cisco je objavio članak o utjecaju uporabe osobnih cloud servisa na informatiku u kompanijama. Brojni potrošači danas koriste osobne cloud servise kao što su Dropbox, SkyDrive, Google Drive, Evernote i iCloud. Privlačnost takvih servisa je jasna – oni omogućavaju korisnicima da pohrane datoteke koje sadrže dokumente, bilješke i fotografije na nekom centralnom serveru, te da automatski sinkroniziraju te datoteke na svim uređajima koje koriste, kao i da pomoću jednog klika miša razmjene sadržaje s drugim osobama.  

Nedavno istraživanje je pokazalo da 75 % američkih potrošača koristi, ili to namjerava učiniti u najskorijoj budućnosti, osobne cloud servise, a 72 % je izjavilo da ih kani koristiti za pohranu dokumenata koje koriste na radnom mjestu, te privatnih.

Činjenica da mnogi potrošači koriste osobne cloud servise brine mnoge informatičare zadužene za kompanijske sustave, naročito nakon što je nekoliko takvih cloud servisa pretrpjelo povrede sigurnosti. Rukovoditelji informatike su svjesni da njihovi korisnici često spremaju poslovne dokumente u osobne oblake, te da im pristupaju s računala na radnom mjestu, što predstavlja potencijalni rizik za sigurnost korporacijske mreže.

Da bi zaštitili korporacijske mreže, neki informatički odjeli su jednostavno blokirali pristup do osobnih oblaka i uveli odvajanje poslovnih i privatnih sadržaja na nivou uređaja. Te iste kompanije često same na korporacijskom nivou uvode cloud servise kao što su Box, Accellion, Citrixov ShareFile, ili Egnyte, s namjerom da ponude standardizirano i korporacijski odobreno rješenje za pohranu u oblaku. Sofisticiranije kompanije ponekad koriste zaštitni softver da prate koji cloud servisima pristupaju zaposlenici, u pokušaju da se filtrira pohranjivanje osjetljivih sadržaja. Te strategije očito ne mogu biti efikasne, jer će zaposlenici nastaviti koristiti svoje vlastite uređaje za pristup osobnim oblacima, te naći način da na njih pohrane i kompanijske dokumente.

Kompanije koje su svjesne da će se privatni oblaci nekako 'prošvercati' u kompanijsku informatiku, koriste koncept zvan osobno-korporacijska integracija koja zaposlenicima omogućava da 'donesu svoj vlastiti oblak' (‘bring your own cloud’), na isti način na koji se primjenjuje stil 'donesi svoj vlastiti uređaj' (BYOD - ‘bring your own devices’). Umjesto da nastoje izgraditi zid između tvrtke i privatnih oblaka, informatičari koji misle na dulje pruge pronalaze načine da na siguran način integriraju privatne oblake svojih zaposlenika.

Da bi radila integracija osobnih i korporacijskih poslova, potrebne su nove tehnologije, a dobavljači korporacijskih sustava su počeli nuditi proizvode koji omogućavaju sigurno miješanje poslovnih i osobnih oblaka. I isporučitelji osobnih cloud servisa kao što su Dropbox i Evernote su počeli u svoje proizvode ugrađivati mogućnosti za sigurni rad u korporativnom okruženju.

Jedno od rješenja koje se primjenjuje je mogućnost dvostrukog 'logiranja'. Neki cloud servisi omogućavaju korisnicima da imaju 'radne' i 'privatne' prijave za svoj osobni cloud račun, te dokumente dijele u dvije kategorije. Taj pristup je odabran za Microsoftov SkyDrive.

Drugi tip rješenja je kombinirani osobno-korporacijski oblak. Taj pristup je odabran za Evernote i Dropbox, koji eksperimentiraju s korporacijskim verzijama svojih servisa, tako da kompanije mogu sponzorirati privatne račune svojih zaposlenika, a za uzvrat imati kontrolu nad sigurnosti tih računa. Ovakav tip računa omogućava informatičkim službama u tvrtkama da kreiraju korporacijske mape, koje se brišu ako djelatnik napusti tvrtku.

Treći pristup je onaj koji je iskoristio VMWare, koji nudi 'sigurni osobni cloud servis', koji informatičkim službama u kompanijama omogućava da svojim zaposlenicima ponude cloud servis sličan Dropboxu, no postavljen na sigurnu korporacijsku mrežu.


Tokyo, May 10, 2013 

Fujitsu - nova, vertikalno integrirana platforma za virtualizaciju i oblake

Integrirani sistemski blokovi spremni za oblake smanjuju troškove rada za do 60 % tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda

Fujitsu je objavio integrirane sistemske blokove spremne za oblake (FUJITSU Integrated System Cloud Ready Blocks), vertikalno integriranu platformu za virtualizaciju i oblake koja omogućava brzo i lako uvođenje i rad virtualnih i cloud okoliša. Radi se o drugom proizvodu zasnovanom na dinamičkim integriranim sustavima (Dynamic Integrated Systems), Fujitsuovom portfelju vertikalno integriranih platformi.

Novi proizvod koristi znanja koja je Fujitsu prikupio gradeći virtualne, privatne i javne oblake i ostale sustave i aplikacije za korisnike i svoje vlastite potrebe. Proizvod nudi poboljšanu funkcionalnost infrastrukturne platforme na kojoj je moguć automatizirani rad kada se dodaju resursi. Nova platforma će se nuditi pod nazivom FUJITSU Integrated System.


Munich/Hanover, May 07, 2013

Fujitsu – novo LIFEBOOK računalo s ekranom osjetljivim na višestruke dodire

Fujitsu je predstavio novi multimedijski notebook s ekranom osjetljivim na višestruki dodir, koji kombinira intuitivni Windows 8 način upravljanja dodirom sa sveukupnim performansama potrebnim za uporabu kod kuće i na poslu. Atraktivni LIFEBOOK AH562 notebook osigurava izvrsnu uporabljivost i multimedijske performanse bez ustupaka na polju ergonomije. Njegov ekran od 39,6 cm (15,6 inča) osjetljiv na višestruki dodir je prirodno prilagođen radu na dodir koji se predviđa za Windows 8 aplikacije. Tijekom igranja i pregledavanja novosti, korisnici mogu skrolati, zoomirati i rotirati sadržaje na ekranu, koristeći geste koje koriste višestruke dodire. DTS Boost osigurava kristalno čisti zvuk. Notebook je opremljen i tipkovnicom pune veličine, otpornom na prolivenu tekućinu i ugrađenim blokom numeričkih tipki.

Fujitsu LIFEBOOK AH562 notebook računala se mogu kupiti od Fujitsuovih partnera u kontinentalnoj Europi, na Srednjem Istoku, Africi i Indiji.


PALO ALTO, Calif., April 22, 2013

Autonomy – nizozemska banka Rabobank International odabrala Autonomy zbog poštivanja propisa o zaštiti informacija

Globalna bankarska institucija se pouzdaje u Autonomy za upravljanje životnim ciklusom dokumenata

Autonomy je objavio da je banka nizozemska Rabobank International odabrala Autonomyevo rješenje za upravljanje sadržajima na korporacijskom nivou (ECM - Autonomy Enterprise Content Management) kako bi ispunila zahtjeve propisa o zaštiti informacija i povećala učinkovitost poslovanja.

Autonomyeva tehnologija će osigurati jedinstvenu, sveobuhvatnu platformu za upravljanje informacijama i poštivanje propisa za obavezno upravljanje zapisima te povećati učinkovitost šalterskih i uredskih poslovnih procesa.

Grupacija Rabobank je jedna od vodećih financijskih institucija sa sjedištem u Nizozemskoj i ima preko 530 poslovnih lokacija u 30 zemalja. Rabobank International nudi širok spektar financijskih usluga pojedincima i poslovnim organizacijama.

Autonomy osigurava jedinstvenu i sveobuhvatnu platformu pomoću koje će banka upravljati poslovnim zapisima na način koji jamči poštivanje propisa. Time će se uštedjeti vrijeme i smanjiti rizik od parnica.

Banka će koristiti slijedeće proizvode od Autonomya: ECM platformu, Teleform, Autonomy Process Automation, Intelligent Enterprise Search, Scrittura and WorkSite, koji su svi sastavni dio Autonomyevog rješenja za upravljanje informacijama.


Irvine, CA May 2, 2013

Kofax – demonstracije na konferenciji za financijske institucije

Demonstriraju se koristi od pametnih mobilnih aplikacija za obradu hipotekarnih kredita i otvaranje računa klijenata

Kofax će demonstrirati svoja rješenja za financijske institucije na konferenciji Finovate Spring 2013 u San Franciscu, Kalifornija.

Kofax će pokazati prednosti uporabe rješenja Kofax Mobile Capture, koje mobilne uređaje pretvara u platforme za prihvat slika dokumenata. Demonstrirati će se kako se pomoću Kofax Customer Onboarding rješenja mogu brže obraditi molbe za nove hipotekarne kredite, ostvariti skoro savršena točnost, te izgraditi povjerenje klijenata jer se automatizira daljnja obrada i izvještavanje o njoj. Klijenti banaka će sada moći podnijeti molbe šaljući slike papirnatih dokumenata.


REDMOND, Wash. — May 7, 2013

Microsoft – inteligentni auto budućnosti

Microsoft surađuje s automobilskom industrijom na dizajnu automobila koji se može ažurirati i koji će biti jednostavniji za uporabu(*) i bolje odgovoriti na potrebe vozača.

U dvadesetim godinama proizvođači automobila su počeli ugrađivati nešto što je revolucionariziralo iskustvo vožnje automobilom – radio aparat. Auto radio je putnicima omogućio da za vrijeme vožnje čuju vijesti, slušaju glazbu, prate prijenose sportskih događaja.

Pojam povezanog automobila se nešto izmijenio odonda. Današnji uređaji standardno nude mogućnosti sviranja glazbe putem priključenog pametnog telefona, glasovne komande za upravljanje stereo uređajima i klimom. Microsoft ima viziju tehnologije koja se ugrađuje u automobile koja ide dalje od kabine vozila i omogućava ono što se zove inteligentni auto – radu se o scenariju po kojem će telematički podaci poboljšati iskustvo vožnje, te utjecati i na dizajn samog vozila.

Na ovom radi tim stručnjaka nazvan Windows Embedded Automotive Team, posvećen ispunjenju ove vizije i razvoju vozila koje će se moći ažurirati, što će produžiti korisni život vozila.

Ideal proizvođača automobila je kupcima ponuditi auto koji će im omogućiti pristup do informacija, servisa i aplikacija koje koriste na svojim pametnim telefonima i računalima kod kuće i na poslu.

______________________________________________________

(*) Op. urednika - sjećate li se onog: "Do you really want to use the brakes? Please answer Yes/No"

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018