nv-1307

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2013. – srpanj


u ovom broju:

08.07.13 – 21.07.13

- NetApp - partnerski eko-sustav ubrzava uvođenje oblaka

- Fujitsu - ETERNUS DX, 50 % bolje performanse bez dodatnog troška, probijen plafon od 1.000.000 operacija/sekundi

- Fujitsu - sveobuhvatna globalna strategija za oblake u koje se može imati povjerenje

- Fujitsu - sigurnosne kopije i oporavak podataka u hibridnom oblaku

- Fujitsu - novi modeli korporacijskih radnih stanica iz serije CELSIUS

- Fujitsu - tehnologija koja ispravlja zakrivljenost slika skeniranih iz otvorenih knjiga

- Fujitsu - novi svjetski rekord za rad s Oracle bazom podataka

- Autonomy - rješenje za čišćenje starih podataka usklađeno s propisima

- Kofax - sustav za salda konti dobavljača za globalnu logističku tvrtku

- Kofax - obrada zahtjeva za nadoknadu troškova za državnu medicinsku agenciju

- Microsoft - prošle godine riješeno 3.265 slučajeva softverskog piratstva širom svijeta

- Microsoft - objavljeni pobjednici Imagine Cupa, Hrvati osvojili jednu sponzorsku nagradu

24.06.13 – 07.07.13

- BCC Services –posao za sistem inženjere

- Fujitsu – prva na svijetu tehnologija za IaaS platforme za fizičke servere na zahtjev

- Citrix - XenServer proširuje Open Source strategiju

- Kofax - rješenje za obradu faktura za tehnološku tvrtku sa spiska Fortune 500

- Microsoft i Oracle - objavljeno korporacijsko partnerstvo

- Fujitsu - projekt za tehnologije koje prate stanje zdravlja i koje pomažu starijim osobama koje žive same u pametnim kućama u Irskoj


08.07.13 – 21.07.13


SUNNYVALE, Calif., — July 08, 2013

NetApp - partnerski eko-sustav ubrzava uvođenje oblaka

Novi poticaji, školovanje i resursi pomažu partnerima da iskoriste prijelaz na oblake; Microsoft uručio NetAppu nagradu za partnera godine 2013 za serverske platforme

NetApp je na Microsoftovoj svjetskoj konferenciji partnera objavio da pokreće novu prodajnu i nastavlja tehničku suradnju s Microsoftom na polju uvođenja korporacijskih oblaka.

NetAppov partnerski program je komplementaran postojećoj ponudi u okviru Microsoft Cloud OS Accelerate programa, koji osigurava sredstva da se korisnicima nadoknade troškovi uvođenje Microsoftovih rješenja za privatne i hibridne oblake, ubrzavaju sklapanje poslova i pomažu u ostvarenju prednosti pred konkurencijom. NetAppov Partner Program sadrži školovanje i poticaje za partnere koji svojim kupcima pomažu u prijelazu na oblake. Kroz kombinaciju NetAppove pohrane, upravljanja podacima i konvergentnih infrastrukturnih rješenja, s Windows Server 2012 Hyper-V i System Center 2012, korisnici mogu smanjiti troškove, povećati agilnost i poboljšati učinkovitost.

Partneri mogu nuditi NetAppova i Microsoftova rješenja spremna za integriranje i s provjerenim mogućnostima koje su kombinacija NetAppove učinkovite pohrane podataka i mogućnostima upravljanja koje donosi System Center.

NetApp je objavio i da je osvojio Microsoftovu godišnju nagradu za partnera za serverske platforme za godinu 2013.


Munich, July 16, 2013

Fujitsu - ETERNUS DX, 50 % bolje performanse bez dodatnog troška, probijen plafon od 1.000.000 operacija/sekundi

Fujitsu je objavio više proširenja za obitelj ETERNUS DX sustava za pohranu na diskovima koja značajno proširuju i produbljuju pristup za zahtjevne aplikacije kao što su poslovna analitika, baze podataka i on-line obrada transakcija (OLTP - online transaction processing).

Fujitsu nudi besplatno proširenje koje se može učitati preko Interneta za ETERNUS DX8700 S2 sustav koji može početi s malom konfiguracijom i proširivati do velikih. Proširenje može povećati performanse za do 50 % i do ukupno 1 milijun ulazno/izlaznih operacija u sekundi (IOPS - Input/Output Operations per second).

Linija proizvoda ETERNUS DX sada ima potporu za višerazinske poluvodičke diskove (SSD - Solid-state Drives), plus nove funkcije za upravljanje sustavom u ETERNUS SF 15.3.


Munich, July 11, 2013

Fujitsu - sveobuhvatna globalna strategija za oblake u koje se može imati povjerenje

Fujitsu poboljšava sve aspekte svojeg cloud portfelja; Inicijativa FUJITSU Cloud Initiative iznosi globalnu strategiju koja će nuditi sveobuhvatni izbor i najjači cloud portfelj, uključivši u to i usluge integracije koje ispunjavaju jedinstvene potrebe svakog klijenta

Fujitsu nudi izbor servisa za integraciju u okviru cloud okoliša:

·   FUJITSU Cloud IaaS Trusted Public S5 (ranije Fujitsu Global Cloud Platform) dostupno širom svijeta, u zadnjih 12 mjeseci prošireni kapaciteti.

·   FUJITSU Cloud IaaS Private Hosted (ranije Local Cloud Platform), u zadnjih 12 mjeseci uvedeno u više novih regija

·   FUJITSU Cloud PaaS RunMyProcess objavljeno u travnju April 2013

·   FUJITSU Cloud ITMaas, sada raspoloživo širom svijeta, unificirano upravljanje informatikom, u vidu servisa

·   FUJITSU Cloud BaaS, objavljeno u prosinci 2012, sada se uvodi širom svijeta, osigurava servis sigurnosnih kopija u oblaku.

·   FUJITSU Cloud End User Protect, izlazi kasnije ovog mjeseca, osigurava sigurnosne servise na bazi oblaka

·   FUJITSU Managed Infrastructure Service Managed Mobile, objavljeno 2009 a uskoro izlazi novo izdanje sa značajnim novim mogućnostima.

·   FUJITSU Cloud Multi-cloud Environment Integrated Operations Service proširuje postojeće upravljane cloud servise, izlazi kasnije ove financijske godine.


Munich, July 11, 2013

Fujitsu - sigurnosne kopije i oporavak podataka u hibridnom oblaku

Novi servis Fujitsu BaaS pomaže korisnicima da savladaju složene zahtjeve za uzimanje sigurnosnih kopija i rekonstrukciju podatka; servis omogućava korisnicima da upravljaju i prate uzimanje sigurnosnih kopija, pohranjuju i optimiziraju podatke, te osiguraju brzu i učinkovitu rekonstrukciju; Fujitsu sastavlja kompletni cloud portfelj, koji će korisnicima pomoći da moderniziraju informatičku infrastrukturu

Fujitsu poslovnim korisnicima nudi na oblaku zasnovan globalni servis za sigurnosne kopije i oporavak, zvan Fujitsu Backup as a Service (BaaS). Servis sadrži tehnologiju od EVaulta i agilan je, skalabilan, lako se koristi, te siguran od početka do kraja. Osigurava sigurnu pohranu osjetljivih poslovnih podataka.

Korisnici mogu sad pohranjivati i uzimati podatke sa servera, baza podataka i cijelih sistema, te ih pohraniti u dogovorenom Fujitsuovom Cloud IaaS Trusted Public S5 data centru. U bližoj budućnosti će korisnici moći po volji spremati podatke na dodatnim lokacijama.

Servis je raspoloživ na zahtjev, preko samposlužnoga portala ili kao upravljani servis. Fujitsu BaaS daje korisnicima kontrolu i praćenje njihovih sigurnosnih kopija, optimizira kopirane podatke i omogućava brz i učinkovit oporavak, ako to zatreba.


Tokyo, July 10, 2013

Fujitsu - novi modeli korporacijskih radnih stanica iz serije CELSIUS

Fujitsu je objavio i nove modele korporacijskih PC radnih stanica iz serije CELSIUS, opremljene najnovijim Intel Xeon procesorima E3-1200 v3, te grafičkim karticama NVIDIA Quadro serije s Kepler arhitekturom. Objavljena su dva modela, minitower i kompaktna stolna radna stanica, koja mogu obaviti cijeli niz poslova, od tipičnog uredskog rada do CAD (Computer Aided Design) i CAE (Computer Aided Engineering)aplikacija.

1. FUJITSU Workstation CELSIUS W530 minitower

·   Procesori iz najnovije Intel Xeon E3-1200 v3 familije

·   Može biti opremljen najnovijim NVIDIA Quadro grafičkim karticama s Kepler arhitekturom - karticama K4000, K2000, ili K600 za 3D grafiku koja omogućava CAD, CAE i analitičke simulacije.

2. FUJITSU Workstation CELSIUS J530 compact desktop

·   Visoke performanse i kompaktna veličina. Izbor između NVIDIA Quadro K2000 ili K600 3D grafičkim karticama, te Intel Xeon E3-1225 v3 ili E3-1275 v3 procesorima.

·   Sustav za štednju energije automatski isključuje monitore kada se isključuje računalo (monitor se uključuje u utičnicu na stražnjoj strani kućišta računala.


Beijing, China, and Kawasaki, Japan, July 10, 2013

Fujitsu - tehnologija koja ispravlja zakrivljenost slika skeniranih iz otvorenih knjiga

Skener iznad glave snima otvorene stranice knjiga ili časopisa i kreira slike bez iskrivljenja, kao da su slike skeniranih potpuno plosnatih dokumenata

Fujitsuov centar za istraživanje i razvoj u Kini i Fujitsu Laboratories iz Japana su objavili da su razvili tehnologiju koja kompenzira zakrivljenost otvorenih knjiga ili časopisa, te daje potpuno izravnane slike dokumenata.

Do sada se koristilo nekoliko tehnologija za kompenzaciju iskrivljenja koja nastaju u pregibu stranica kada se skeniraju uvezane knjige. Jedna od tih tehnologija je bila projektiranje posebnih uzoraka na stranice, analize iskrivljenja na njima i korekcije i uzoraka i ostalog teksta. Druga metoda je bila fotografiranje stranica s dvije kamere, analiziranje tih slika da se ustanovi priroda distorzije i zatim korekcija slike. Postoje i metode korekcije sa samo jednom kamerom, no kod njih dolazi do vertikalnog rastezanja znakova, ovisno o njihovom položaju na stranici, što umanjuje njihovu čitljivost. Fujitsu je razvio novu tehnologiju za izravnanje iskrivljenosti i usavršavanje skenirane slike, koja radi tako da otkriva obrise ruba stranica i tako proračuna zakrivljenost dokumenta.

Ova tehnologija omogućava dobivanje neporemećenih, vrlo čitljivih slika koristeći samo jednu kameru za skeniranje otvorene knjige. Tehnologija zna ukloniti i sliku prstiju kojim je korisnik pritiskao stranicu prilikom skeniranja.


Tokyo, July 12, 2013

Fujitsu M10 Achieves World-Record Result on Two-Tier SAP SD Standard Application Benchmark

Fujitsu - novi svjetski rekord za rad s Oracle bazom podataka

Rezultati dokazuju da je Fujitsu M10 s Oracle Database 11g optimalna platforma za poslovno kritične aplikacije

Fujitsu je objavio da je njegovo računalo Fujitsu M10-4S koje je radilo s Oracle Database 11g softverom postavilo navi svjetski rekord prema standardnom dvo-razinskom usporedbenom testu SAP® Sales and Distribution (SD) Benchmark, te postigao rezultat od 153.000 SAP SD Benchmark korisnika.

Fujitsu M10 (koji se u Japanu prodaje pod nazivom SPARC M10) je već osvajao više svjetskih rekorda, prema testovima za performanse za aritmetičke operacije s cijelim brojevima (SPECint_rate2006), performanse za aritmetiku pomičnog decimalnog zareza, odn. decimalne točke (SPECfp_rate2006) te pristupe memoriji (STREAM Triad). Ovaj novi rezultat dokazuje i da kombinacija Fujitsu M10 sustava i Oracleove baze podataka daje izvrsne performanse za poslovno-kritične aplikacije, uključivši i aplikaciju SAP ERP.


LAS VEGAS, June 11, 2013

Autonomy - rješenje za čišćenje starih podataka usklađeno s propisima

Autonomy ControlPoint 4.0 rješava problem poplave podataka tako da baci svjetlo na 'tamne podatke'

Autonomy je objavio novo rješenje koje će riješiti probleme oko troškova, usklađenosti s propisima i kontrole stalno rastuće količine starih podataka. Rješenje Autonomy Legacy Data Cleanup, pokretano pomoću Autonomy ControlPoint 4.0, korisnicima omogućava i olakšava pristup do podataka, da shvate te podatke, da ih klasificiraju i na propisani način uklone zastarjele i nepotrebne informacije.

Mnoge organizacije se bore s poplavom informacija sakupljenih u više starih sustava, informacija do kojih su došli nakon integracija i stapanja kupljenih tvrtki. Stari podaci u starim SharePoint sjedištima, sustavi za pohranu e-maila i ostali repozitoriji mogu brzo postati nevidljivi za najveći dio organizacije. Takvi 'tamni podaci' troše kapacitete i novce predviđene za pohranu i otežavaju napore da se modernizira infrastruktura i informacije migriraju u oblak. Takvi 'tamni podaci' mogu sadržavati i nepoznata bogatstva za organizaciju, ali i nepoznate rizike za njenu sigurnost.

Rješenje Autonomy Legacy Data Cleanup rješava te programe i korisnicima omogućava da:

·   istraže i analiziraju sadržaje iz višestrukih izvora podataka (kao što su repozitoriji za e-mail, zajedničke datoteke i SharePoint sjedišta), da ih identificiraju, filtriraju, klasificiraju i odvoje vrijedne od zastarjelih informacija.

·   se riješe podataka koji su zastarjeli prema korisnikovim pravilima za periode čuvanja podataka, te da o tome ostane trag za kasnije revizije, ako budu potrebne.

·   primjene pravila i poduzmu akcije u vezi s identificiranim sadržajima i presele podatke i informacije u arhive ili sustave za upravljanje zapisima, koji će omogućiti efikasniji pristup do njih i osigurati pravnu blokadu podataka, tamo gdje je potrebna.

Sve te mogućnosti zajedno rješavaju važni izazov velike količine podataka, smanjuju troškove pohrane, smanjuju rizike u poslovanju, te osiguravaju bolju kontrolu i iskoristivost vrijednosti koje se kriju u distribuiranim podacima koje posjeduje organizacija.

Rješenje Autonomy Legacy Data Cleanup se može uvoditi kao samostalno i modularno ili koristiti u sklopu ostalih rješenje iz Autonomyeva portfelja za upravljanje informacijama, koji sadrži rješenja za arhiviranje, eDiscovery, upravljanje korporacijskim sadržajima, zaštitu podataka, pravnu blokadu podatka i upravljanje zapisima.

Rješenje može poslužiti organizacijama u raznim fazama uvođenja upravljanja informacijama. Rješenje pokriva potrebe organizacija koje samo žele snimku trenutnog stanja njihovih starih podataka, sve do organizacija koje ga žele uključiti u širi program za upravljanje informacijama, koje žele sprovesti ista pravila i rigoroznost i na 'žive' aktivne podatke i na 'tamne' stare podatke.


Irvine, CA, July 18, 2013

Kofax - sustav za salda konti dobavljača za globalnu logističku tvrtku

Kofaxov MarkView® ubrzava obradu više od 3,5 milijuna ulaznih faktura i obračuna troškova godišnje

Kofax je objavio da je jedna globalna logistička tvrtka investirala 1,2 milijuna USD u Kofaxov sustav za automatizaciju salda kontija dobavljača, čime će optimizirati i ubrzati obradu više od 3,5 milijuna ulaznih faktura i obračuna troškova godišnje.

Prije nego je odabrala Kofaxovo rješenje, tvrtka je u raznim regijama širom svijeta koristila razna rješenja za prihvat i obradu ulaznih faktura. U nastojanju da konsolidira svoje globalne procese vezane za salda konti dobavljača, tvrtka je razmatrala rješenja od Oraclea i IBMa, no na kraju je za svoju standardnu platformu odabrala Kofax. Kofaxovi paketi MarkView for Accounts Payable, Kofax Capture i Kofax Transformation Modules optimiziraju proces obrade ulaznih faktura i osiguravaju tijesnu integraciju s paketom Oracle E-Business Suite 12. Korisnik očekuje značajna poboljšanja rada i učinkovitosti u više od 200 zemalja širom svijeta u kojima posluje.


Irvine, CA July 9, 2013

Kofax - obrada zahtjeva za nadoknadu troškova za državnu medicinsku agenciju

Zakon o priuštivoj zdravstvenoj skrbi je izazvao povećanje količine dokumenata koje treba skenirati i obraditi

Kofax je objavio da jedna od državnih medicinskih agencija u SAD investirala više od 350.000,00 USD u Kofaxovo rješenje koje će povećati učinkovitost njihovog sustava za obradu zahtjeva za nadoknadu troškova. Proširenje sustava je potrebno jer je na snagu stupio novi zakon, "Zakon o priuštivoj zdravstvenoj skrbi", zbog kojeg je došlo do povećanja količine dokumenata koje treba obraditi.

Prije nego je odabrala Kofaxovo rješenje, agencija je koristila rješenje za koje se pokazalo da više ne može obraditi stalno rastuću količinu dokumenata. Nakon uvođenja Kofaxovog sveobuhvatnog rješenja za prihvat i obradu zahtjeva za nadoknadu medicinskih troškova, agencija sada može učinkovito obraditi 10 milijuna dokumenata godišnje.


REDMOND, Wash. — July 9, 2013

Microsoft - prošle godine riješeno 3.265 slučajeva softverskog piratstva širom svijeta

Microsoft je objavio da je tijekom prošle godine riješio 3.265 slučajeva povrede intelektualnog vlasništva širom svijeta. Na dan završetka Microsoftove financijske godine (30. lipnja), izbrojano je 35 slučajeva iz 19 država u SAD i 3.230 međunarodnih slučajeva u 42 razne zemlje.

Većina slučajeva je pokrenuta nakon dojava od strane potrošača. Od godine 2005, tvrtka je primila dojave od više od 450.000 korisnika koji su prijavili krivotvoreni softver, koji je često bio i pun zloćudnog softvera i virusa, ili nije radio kako bi se moglo očekivati.

Među slučajevima je i Microsoftova nagodba s grupacijom Ningbo Beyond Group iz Kine koja je navodno povrijedila prava intelektualnog vlasništva za Microsoftove Windowse, Office, Server i Visual Studio proizvode.


ST. PETERSBURG, Russia — July 11, 2013

Microsoft - objavljeni pobjednici Imagine Cupa, Hrvati osvojili jednu sponzorsku nagradu

Rezultati su objavljeni u St. Petersburgu, Rusija, nagrade za inovativne aplikacije i igre.

Microsoft je objavio pobjednike 11. godišnjeg natjecanja Microsoft Imagine Cup, vodećeg svjetskog takmičenja za studente tehnologe, pisce softvera i buduće poduzetnike koji stvaraju inovativne projekte i u konačnici žele te ideje dovesti na tržište. Pobjednici su proglašeni u tri glavne kategorije - "Inovacije", "Igre" i "Građani svijeta", tri kategorije vezane za određene proizvode, te osam specijalnih nagrada koje dodjeljuju sponzori Imagine Cupa.

Ceremonija objave rezultata je održana u St. Petersburgu u Rusiji, pred oko 800 učesnika.

U svjetskom finalu takmičenju je učestvovalo 87 studentskih timova iz 71 zemlje, koji su se prije toga morali kvalificirati na lokalnim i on-line takmičenjima. Microsoft je dodijelio novčane i druge nagrade u vrijednosti od više nego milijun USD.

Nagrađenih je bilo mnogo, no evo nekoliko nagrada koje bi mogle zanimati čitatelje Novosti:

·   Prvo mjesto u kategoriji "Inovacije" nagrada 50.000 $: Tim Colinked, Ujedinjeno Kraljevstvo, Projekt: SoundSYNK

·   Drugo mjesto u kategoriji "Inovacije", nagrada 10.000 $: Tim DORA, Slovenija, Projekt: DORA

·   Prvo mjesto u kategoriji "Igre", nagrada 50.000 $: Tim Zeppelin Studio, Austrija, Projekt: Schein

·   Prvo mjesto u kategoriji "Građani svijeta", nagrada 50.000 $: Tim Team for a Better World, Portugal, Projekt: For a Better World

·   Sponzorska nagrada "DreamSpark Learning Award", 5.000 $: Tim AuThink, Hrvatska, za projekt za pomoć autističnoj djeci i njihovim roditeljima, koji je pokazao kako softver omogućava nove načine učenja i podučavanje.


24.06.13 – 07.07.13


BCC Services –posao za sistem inženjere

BCC Services –posao za sistem inženjere

BCC Services, tvrtka među vodećim je IT integratorima u Hrvatskoj zahvaljujući svom profesionalnom i poslovno orijentiranom tržišnom pristupu te znanju i ekspertizi svojih stručnjaka, traži stručne i motivirane osobe za radno mjesto Senior Sistem Inženjer – više izvršitelja

Uvjeti:

·   Odlično poznavanje Oracle baze podataka i implementacije DB rješenja u srednje velikim i velikim poslovnim sustavima

·   Tehnička znanja o tehnologijama vezanim uz pohranu i zaštitu podataka (SAN, NAS, FC, iSCSI) potkrijepljena relevantnim certifikatima

·   Dobra tehnička znanja o virtualizacijskim tehnologijama (VMware, Hyper-V, Citrix) potkrepljena relevantnim certifikatima (poželjno VCP, CCA, MCITP)

·   Tehnička znanja o Microsoft tehnologijama

·   Visoka razina odgovornosti, samostalnosti i proaktivnosti u radu

·   Razvijene komunikacijske vještine

·   Najmanje 5 godina radnog iskustva na poslovima sistem inženjera

·   VSS – informacijskog, matematičkog ili srodnog tehničkog usmjerenja

·   Tečno korištenje engleskog jezika u govoru i pismu

Nudi se:

·   Rad u poticajnom radnom okruženju

·   Pozitivna radna atmosferu s otvorenom komunikacijom

·   Mogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja kroz izobrazbu i rad na zanimljivim zadacima i projektima

·   Primanja u skladu s ostvarenim rezultatima

Zainteresirani mogu poslati svoje životopise na email adresu: jobs@bccservices.com


Kawasaki, Japan, July 4, 2013

Fujitsu – prva na svijetu tehnologija za IaaS platforme za fizičke servere na zahtjev

Fizički server, konfiguriran prema potrebama korisnika, može biti raspoloživ za deset minuta

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvio tehnologiju za platforme za infrastrukturu kao servis (IaaS - Infrastructure as a Service) za fizičke servere na zahtjev, konfigurirane prema potrebama korisnika, a koje se mogu staviti na raspolaganje za deset minuta. Ova tehnologija je prva svoje vrste na svijetu.

Trenutno, fizički IaaS, ili fizički servisi za hosting servera, koji osigurava fizičke servere instalirane u data centru, zahtijeva da pružatelj usluge na korisnikov zahtjev ručno instalira i konfigurira servere, što znači da će korisnik tražene servere dobiti na raspolaganje tek za nekoliko dana. Nova tehnologija koristi jedu drugu inovaciju od Fujitsua, zvanu "Arhitektura bazena resursa" (Resource Pool Architecture), koja omogućava da se fizički serveri konfiguriraju na zahtjev i odmah budu raspoloživi korisniku.

To znači da će i fizički IaaS imati iste prednosti lakog i brzog konfiguriranja na zahtjev kao što trenutno nudi virtualni IaaS. Putem automatizacije, pružatelj usluga može poboljšati iskorištenje hardverskih resursa, što će dovesti do manjih troškova rada.


SANTA CLARA, Calif. - Jun 25 2013

Citrix - XenServer proširuje Open Source strategiju

XenServer 6.2 i novi portal za zajednicu osiguravaju strateški put do oblaka

Citrix je učinio slijedeći korak u razvoju open source platformi objavivši XenServer® 6.2. Citrix je predstavio i novi portal za zajednicu, XenServer.org koji će promicati inovacije, suradnju i integraciju proizvoda od trećih stranaka. Današnja objava slijedi nakon nedavne objave Xen hypervisora za Linux Foundation i CloudStack za Apache Software Foundation.

Sa XenServerom 6.2, Citrix je isporučio najbolju open source virtualizacijsku platformu. XenServer 6.2 osigurava performanse, skalabilnost i poboljšanu gustoću za privatne i javne oblake, kao i napredne mogućnosti koje osiguravaju potporu za virtualizaciju postojećih i novih desktopova i servera.

XenServer 6.2 donosi slijedeća proširenja: 

·   Masivno horizontalno skaliranje i bolje performanse – XenServer 6.2 može pogoniti 500 virtualnih mašina i 4.000 vCPU-ova po hostu, te znatno bolje performanse za vrijeme masovnog bootanja desktopova ("boot storm").

·   Potpora za Windows 8 i Windows 2012 Support – XenServer 6.2 koristi platformska proširenja u Windows 8 i Windows 2012 i tako ostvaruje još bolju konsolidaciju servera prilikom virtualizacije poslova.

·   Integrirana desktop virtualizacija – XenServer je optimiziran za XenDesktop, i nudi inteligentno keširanje, dinamičku kontrolu memorije, najmanje troškove i najbolje performanse.


Irvine, CA June 25, 2013

Kofax - rješenje za obradu faktura za tehnološku tvrtku sa spiska Fortune 500

Softver smanjuje troškove rada za 30 %

Kofax je objavio da je jedna tehnološka tvrtka sa spiska najvećih kompanija Fortune 500 odlučila proširiti svoje Kofax rješenje za obradu faktura i u njega investirati još 260.000,00 USD. S ovim proširenjem će broj dokumenata koji će se godišnje automatski prihvatiti obraditi porasti na više od pet milijuna.

Korisnik koristi Kofaxovo rješenje koje automatizira prihvat faktura preko višenamjenskih uređaja, mobilnih uređaja, e-maila i faksova. Kada je dokument jednom prihvaćen, njegov sadržaj se automatski vadi, usavršava i prosljeđuje u knjigovodstveni sustav. Nakon uspjeha početnog sustava, korisnik je odlučio proširiti sustav i tako ostvariti uštede od 30 % u troškovima rada, povećati učinkovitost, ubrzati obradu i maksimalno iskoristiti popuste koji se odobravaju za promptno plaćanje.


REDMOND, Wash., and REDWOOD CITY, Calif. — June 24, 2013

Microsoft i Oracle - objavljeno korporacijsko partnerstvo

Partnerstvo će pomoći korisnicima da prihvate računalstvo u oblacima dajući im veći izbor i fleksibilnost.

Microsoft i Oracle su objavili partnerstvo koje će korisnicima omogućiti da koriste Oracle softver na Windows Server Hyper-V i pod Windows Azure. Korisnici će moći koristiti Oracleov softver, uključivši Javu, Oracle baze podataka i Oracle WebLogic Server na Windows Server Hyper-V ili pod Windows Azure uz punu potporu od Oraclea.

U okviru tog partnerstva, Oracle će certificirati i podupirati spomenuti Oracle software na Windows platformama, a Microsoft će Oracle proizvode nuditi Windows Azure korisnicima. Oracle će korisnicima Windows Azurea omogućiti korištenje Oracle Linuxa.


Kawasaki, Japan and Dublin, Ireland, June 28, 2013

Fujitsu - projekt za tehnologije koje prate stanje zdravlja i koje pomažu starijim osobama koje žive same u pametnim kućama u Irskoj

Suradnja s tri istraživačke institucije u Irskoj (TRIL, CASALA, CLARITY) da bi se istražili načini na koji informatika može pomoći starijim osobama koje žive samostalno

Fujitsu Laboratories i Fujitsu Irska su objavili pokretanje istraživačkog projekta pod imenom KIDUKU, čiji je cilj osigurati servise za praćenje i potpomognuti samostalni život starijih građana i pacijenata koji žive u tzv. 'pametnim kućama'. Projekt će se odvijati u Irskoj i trajati će tri godine. Projekt se izvodi u suradnji s tri irske istraživačke institucije - TRIL, CASALA i CLARITY- koje istražuju praćenje, dijagnostičku potporu i ostale napredne mogućnosti koje sadrže uporabu informatike u okviru raznih životnih i medicinskih scenarija.

Tijekom projekta, istraživači će koristiti razne senzore koji će pratiti svakodnevni život pacijenata, te kombiniranje iskustva stručnjaka za potporu starijim osobama koje žive samostalno s tehnologijama za analizu i vizualizaciju podataka. Fujitsu Laboratories ima cilj razviti sistem koji kroz upravljanje zdravljem i informatiku osigurava potporu osobama koje žive samostalno, kao i rješenjima za starije osobe i pacijente koji učestvuju u tom sustavu.

Istraživanje pokriva razmjenu informacija između starijih osoba i pacijenata s članovima njihovih obitelji, njihovim obiteljskim liječnicima i specijalistima.

Sustav podrazumijeva senzore koji će biti učvršćeni na odjeću starije osobe/pacijenta te senzora ugrađenih u 'pametnu kuću'.

Ime projekta, KIDUKU, dolazi od dvije japanske riječi, koje se obadvije izgovaraju "kiduku". Prva znači "biti svjestan" a druga, "konstruirati".

U projektu sudjeluju i tri istraživačke institucije iz Irske:

·   CASALA (Centre for Effective Solutions for Ambient Living Awareness)
istražuje 'pametne kuće'. U suradnji sa stanarima ispituju se razni tipovi opreme i servisa za praćenje aktivnosti.

·   TRIL (Technology Research for Independent Living)
medicinska istraživačka institucija vezana za bolnicu. Koristi razne tehnologije za senzore i prikaz informacija i bavi se istraživanjima o tome kako pomoći starijim i bolesnim osobama koje žive samostalno.

·   CLARITY (Centre for Sensor Web Technologies)
razvija tehnologije za vizualizaciju i analizu govora, video i ostalih senzorskih podataka. CLARITY ima mnogo iskustva u analizi ljudskog ponašanja na područjima kao što su sportovi, medicina i svakodnevni život.


 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018