nv-1310

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2013. – listopad


u ovom broju:

14.10.13 – 27.10.13

- NetApp i Verizon – udruživanje u svrhu izrade rješenja za softverski definiranu pohranu za novi Verizonov oblak

- NetApp – potpora za poslovnu strategiju telekomunikacijske kuće Orange koja nastoji postati vodeći globalni pružatelj cloud usluga

- Fujitsu - nova generacija servera za SME korisnike

- Fujitsu - 'Snapshot Management' za jednostavniji kontinuitet poslovanja

- Fujitsu blog - što nedostaje mnogim SAP HANA projektima

- Fujitsu blog - sigurnost na najvišem nivou

- Citrix - GoToAssist korisnicima povećava produktivnost za do 50 %

- VMware – nova i proširena rješenja za rad u oblacima za jednostavnije i automatizirano upravljanje podacima u softverski definiranim data centrima koji informatiku nude kao servis

- VMware – nove mogućnosti za mobilne djelatnike

- Autonomy - integrirana i napredna analitika za marketing

- Autonomy - HP Qfiniti 10 za kontakt centre

- Kofax – smart proces aplikacija za automatizaciju salda kontija dobavljača

- Microsoft i Microsoft Hrvatska - izašao Windows 8.1

30.09.13 – 13.10.13

- NetApp i Red Hat – suradnja za pNFS

- Fujitsu - nova "Touch" računala

- Fujitsu - novi korporacijski tableti, PC računala i radne stanice

- Fujitsu nova PC i tablet računala za široku potrošnju

- Veeam Software - Veeam MP uklanja jednu jedinu točku greške u kojoj može doći do pada sustava za upravljanje virtualizacijom

- Veeam – nagrada za specijalističkog dobavljača godine

- Fujitsu - novi ScanSnap skener za skeniranje uvezanih dokumenata i dokumenata neuobičajeno velikih dimenzija kao što su knjige, magazini i novine

- Kofax - TotalAgility 7.0, platforma za aplikacije za pametne procese

- Kofax – rješenje za obradu prijava šteta za američku tvrtku koja se bavi osiguranjem imovine

- Microsoft - novi val korporacijskih cloud rješenja


14.10.13 – 27.10.13


SUNNYVALE, Calif. and NEW YORK — October 17, 2013

NetApp i Verizon – udruživanje u svrhu izrade rješenja za softverski definiranu pohranu za novi Verizonov oblak

NetApp donosi efikasnost, zaštitu podataka i upravljivost koju ima Data ONTAP, u Verizon Cloud kao uređaj za virtualnu pohranu

NetApp i Verizon Enterprise Solutions su objavili suradnju u okviru koje će preraditi tradicionalne modele za pohranu zasnovane na oblacima, kako bi isporučili NetApp® Data ONTAP® kao uređaj za virtualnu pohranu (VSA - virtual storage appliance) za Verizon Cloud klijente. Softver će omogućiti softverski definiranu pohranu i dodatnu fleksibilnost pri upravljanju , za klijente primjenjujući Verizon Cloud Compute i Verizon Cloud Storage.

Data ONTAP postaje dio softverski definiranog sloja za upravljanje infrastrukturom, koji dodaje NetAppovu efikasnost, zaštitu podataka i mogućnost upravljanja na korporacijskom nivou povrh Verizonove visoko-performantne cloud infrastrukture. Dobro provedena integracija će omogućiti glatko upravljanje podacima u višestrukim oblacima zasnovanima na Data ONTAP, što će apstrahirati fizičku pohranu na skup virtualnih mašina za pohranu i osigurati IT servise za vlasnike aplikacija, uz poboljšano iskorištenje informatičkih resursa. Radeći zajedno, NetApp i Verizon pojednostavljuju i omogućavaju učinkovitije upravljanje podacima i obavljanje poslova u hibridnim korporacijskim oblacima.


SUNNYVALE, Calif. — October 15, 2013

NetApp – potpora za poslovnu strategiju telekomunikacijske kuće Orange koja nastoji postati vodeći globalni pružatelj cloud usluga

NetApp pomaže odjelu Orange Business Services isporučiti rješenje u oblaku i pružiti dobru uslugu korisnicima ; visoki nivo dostupnosti podataka za korporacijske korisnike

NetApp je objavio da podružnica poznate telekomunikacijske kuće, Orange Business Services svoju strategiju servisa za rad u oblacima i nuđenje infrastrukture kao servisa, temelji na proizvodima od NetAppa.

Orange Business Services, je dio globalne telekomunikacijske kuće Orange, i razvio je svoje rješenje zvano Flexible Computing na osnovu NetApp® Data ONTAP®. S Flexible Computingom, Orange Business Services je postao vodeći ponuđač informatičke infrastrukture.

Korisnici Orange Business Servicesa na opremi od NetAppa čuvaju više od 35 petabajta podataka. Prednosti koje uživaju korisnici su:

·   Neprekidani rad. NetAppova tehnologija osigurava visoku dostupnost i jamči nivo usluge.

·   Glatka skalabilnost. Korisnici sami mogu glatko i kontinuirano povećavati ili smanjivati kapacitete za pohranu koje trenutno koriste. Akcija koja je nekada trajala nekoliko sati se sada obavi za nekoliko sekundi.

·   Dokazana efikasnost. Uz inteligentno keširanje pomoću NetApp Flash Cache™, Orange Business Services je ostvario velike uštede u potrošnji energije, hlađenju prostora, te prostoru za opremu. Koristi jeftine SATA jedinice velikog kapaciteta, a latentnost je smanjena za faktor 10.

·   Sigurnost. Orange Business Services koristi NetApp MultiStore® tehnologiju pomoću koje kreira više-stanarski okoliš koji čuva privatnost korisničkih podataka i nudi sigurnost korporacijske razine.

·   Jednostavnije upravljanje podacima. Orange Business Services ne treba veliki tim administratora za pohranu da pokrene Flexible Computing jer najveći dio posla oko dodjele resursa automatiziran pomoću softvera za upravljanje NetApp OnCommand® Unified Manager. Kada Orange Business Services dodaje nove kapacitete, koristi pravila koja se pokreću pomoću par jednostavnih klikova mišem.


Munich, October 16, 2013

Fujitsu - nova generacija servera za SME korisnike

Fujitsu je objavio dva nova FUJITSU Server PRIMERGY sistema optimizirana za potrebe malih i srednjih poduzeća (SME - small and medium-sized enterprizes) i područnih ureda. Novi serveri su zasnovani na najnovijoj Intel Xeon E3 v3 seriji mono-procesorskoj platformi.

Druga generacija PRIMERGY TX140 tower servera se odlikuje robusnim i ekonomičnim sustavom za sve potrebe, sa solidnim kapacitetom za pohranu i dobrim mogućnostima proširenja. Uz novu certifikaciju za VMwareova rješenja za virtualizaciju, korisnici sada mogu izbjeći 'umnažanje servera' i bolje iskoristiti fizičke i virtualizirane resurse data centra. PRIMERGY TX140 S2 koristi kompaktnu 4 U šasiju koja je dovoljno malena i tiha da se može smjestiti ispod stola.

PRIMERGY RX100 S8 rack-mount server s prostorom za do deset disk jedinica od 2,5 inča i idealan je kao datotečna infrastruktura za SME korisnike. Sistem ima i potporu za Fujitsuov napredni dizajn Cool-safe Advanced Thermal Design koji omogućava da stroj radi i pri ambijentalnim temperaturama čak do 40 °C, što znači da se može dozvoliti da temperatura poraste nekoliko stupnjeva i uštediti na troškovima za hlađenje.


Munich, October 14, 2013

Fujitsu - 'Snapshot Management' za jednostavniji kontinuitet poslovanja

Fujitsu je objavio brzo i konzistentno rješenje za oporavak podataka koje će svesti na minimum zastoje u poslovanju i povećati produktivnost. FUJITSU Storage ETERNUS Snapshot Manager (ESM), je optimizirano i potpuno integrirano softversko rješenje za obitelj disk pohrane ETERNUS DX. ESM tom najbržem sistemu za pohranu na disku na svijetu donosi lako 'snapshot' upravljanje.

ESM radi granularno, tj. korisnici mogu u indeksiranim 'snapshotovima' (slikama stanja) brzo naći i rekonstruirati pojedinačne datoteke, što povećava dostupnost podataka i produktivnost.


11.10.2013

Fujitsu blog - što nedostaje mnogim SAP HANA projektima

Radeći s prvim korisnicima SAP HANA rješenja, Fujitsu, kao pionirski SAPov partner je otkrio iznenađujuću činjenicu - SAP HANA se često u data centrima koristi kao nezavisni sustav; bez integriranja sa sveukupnim procesima i alatima za upravljanje koji se koriste u data centrima. To opažanje je potaknulo Fujitsuove stručnjake za SAP da razmisle kako na pametni način integrirati SAP HANA u alat za upravljanje SAP infrastrukturom. Rješenje smo pronašli u našem vlastitom i dobro dokazanom rješenju FlexFrame for SAP. Koristeći naša iskustva s FlexFrame for SAP i naše partnerstvo s NetAppom, otišli smo korak dalje i razvili FlexFrame Orchestrator. Ta inovacija donosi konzistentno i uniformno upravljanje svim okolišima za SAP softver, uključivši i SAP HANA.

Više o tome možete pročitati na:
http://globalsp.ts.fujitsu.com/dmsp/Publications/public/article_10-2013_BI_Fujitsu.pdf


06.09.2013

Fujitsu blog - sigurnost na najvišem nivou

Sigurnost tvrtki i pojedinaca je konstantno ugrožena. Moguće je manipulirati bankomatima, krasti lozinke, mogu se kopirati identifikacijske iskaznice, kompromitirati medicinske podatke, hakirati ključne informacije … popis prijetnji je beskonačan. Na tržištu postoje mnoga sigurnosna rješenja, no pravi ključ je imati rješenje zasnovano na jedinstvenim podacima koje nije moguće kompromitirati.

Bio-metrička rješenja ne samo da to osiguravaju, nego nude i:

·   Pravu autentifikaciju

·   Privatnost

·   Smanjenje troškova i rada

Tipični primjeri za to su prepoznavanje lica ili otisaka prstiju, te skeneri za šarenicu oka i uzorak vena.

Kod izbora pravog bio-metričkog rješenja treba voditi računa da:

·   rješenje daje najnižu moguću stopu lažnog prihvata (FAR - False Acceptance Rate) i najnižu moguću stopu lažnog odbijanja (FRR - False Rejection Rate).

·   je primjenjivost skoro 100 %

·   na rješenju ne utječu faktori okoliša, na primjer hladnoća ili vrućina

·   je higijensko, te da

·   ne ovisi o starosnoj dobi

Fujitsuovi laboratoriji su razvili skener za vene u dlanu PalmSecure, koji ispunjava sve te kriterije. PalmSecure je najtočnija tehnologija na tržištu sa stopom lažnog prihvaćanja ispod 0,00008% i stopom lažnog odbijanja od 0,01 %. PalmSecure je i najpraktičnije rješenje koje je dostupno.

Radi ovako:

·   Prvo, korisnik stavi ruku iznad senzora

·   Nakon toga se senzor fokusira i utvrđuje da se radi o dlanu žive osobe

·   emitira se infra-crveno svijetlo i uzorak vena se zapisuje, kriptira i prenese na PC računalo

·   Uzorak vena se zatim pretvara u bio-metričku šablonu, ponovno kriptira i konačno se sprema kao zaštićena bio-metrička šablona.

Fujitsuov PalmSecure ima 5 ključnih prednosti:

·   Vene su jedinstvene čak i kod identičnih blizanaca i nikad se ne mijenjaju tijekom života osobe

·   Vene u dlanu nisu samo kompleksna struktura s preko 5 milijuna referentnih točaka, nego su i neosjetljive na faktore okoliša, kao što su promjene temperature ili ogrebotine na koži

·   pošto nema fizičkog dodira sa senzorom, PalmSecure je vrlo higijenski

·   PalmSecure je također vrlo intuitivan i lako se koristi

·   Jamči privatnost jer je bio-metrički uzorak sakriven u unutrašnjosti tijela osobe

Fujitsu PalmSecure se može koristiti u mnogim scenarijima. Na primjer za visoko zaštićeni prostor u data centru ili za zaštitu ulaza u odjel istraživanja i razvoja. Danas PalmSecure koristi više od 30 milijuna korisnika širom svijeta, za širok raspon primjena:

·   Za financijske usluge, za kontrolu pristupa za on-line bankarstvo, bankomate, depozitne sefove

·   Na polju upravljanja pristupima do informacija, za logiranje na kompanijske mreže, odobrenje pristupa na zaštićene prostore na aerodromima, gradilištima ili ostalom područjima gdje se čuvaju povjerljive informacije,

·   za upravljanje osobnim podacima - zaštita kartica osiguranja, osobnih iskaznica, zdravstvenih podataka, za zaštitu plaćanja u maloprodaji

Za više informacija o rješenju PalmSecure posjetite: http://www.fujitsu.com/fts/solutions/high-tech/palmsecure/ .


SANTA CLARA, CALIF. — October 14, 2013

Citrix - GoToAssist korisnicima povećava produktivnost za do 50 %

Integrirani skup alata za rad u oblacima GoToAssist povećava efikasnost i dobiva priznanja

Citrix je objavio da njihov komplet alata za rad u oblacima donosi poboljšanje produktivnosti za do 50 %. Skup alata GoToAssist je kombinacija daljinske potpore (Remote Support), Service Deska i praćenja rada informatičkog sustava, sve s jednim sučeljem koje se lako koristi. GoToAssist Service Desk, koji je skupu alata dodan u listopadu 2012, je dobio tri nagrade informatičke industrije. Da bi proslavila godišnjicu svog proizvoda tvrtka Citrix je korisnicima odlučila ponuditi besplatni 60-dnevni trial period za GoToAssist Service Desk.

Nedavno istraživanje je pokazalo da su korisnici GoToAssista ostvarili povećanje produktivnosti u rasponu od 30 do 50 %.


BARCELONA, Spain, Oct. 15, 2013

VMware Unveils New and Enhanced Cloud Solutions to Further Simplify and Automate Management of the Software-Defined Data Center and Enable IT as a Service

VMware – nova i proširena rješenja za rad u oblacima za jednostavnije i automatizirano upravljanje podacima u softverski definiranim data centrima koji informatiku nude kao servis

Proširena rješenja osiguravaju pristup na zahtjev do bilo kojeg servisa uz transparentne troškove i automatizirani rad u višestrukim oblacima i platformama ; novo izdanje VMware vSphere® Data Protection™ Advanced povećava mogućnosti uzimanja sigurnosnih kopija

VMware je objavio nove mogućnosti i proširenja za svoj portfelj rješenja za upravljanje u oblacima, koja pojednostavljuju i automatiziraju upravljanje informatičkim servisima u višestrukim oblacima i platformama. Nova izdanja proizvoda uključuju VMware vCloud® Automation Center TM6.0, VMware vCenter TMOperations Management Suite TM5.8, VMware IT Business Management Suite TM, i VMware vCenter TMLog Insight TM1.5. Povrh toga, VMware će ažurirati mogućnosti za automatizaciju i upravljanje u paketu VMware vCloud® Suite 5.5, objavljenom u kolovozu ove godine.

VMwareova rješenja za upravljanje u oblacima uključuju:

·   Na zahtjev pristup do bilo kojeg servisa: osigurava se infrastruktura, aplikacije, desktop i po mjeri skrojeni servisi na različitim platformama i u različitim oblacima, koristeći zajednički okvir za upravljanje.

·   Transparentnost troškova: Osiguran je transparentni uvid u troškove virtualnih mašina, infrastrukturnih servisa i uporabe zajedničkih resursa.

·   Automatizirani rad: Rješenja za upravljanje IT servisima su tijesno integrirana, koriste alate za 'big data' analize i napravljena su po mjeri za dinamičke potrebe softverski definiranog data centra.

·   Višestruki oblaci i platforme: VMwareova rješenja za upravljanje u oblacima osiguravaju potporu za okoliše heterogenih hipervizora, fizičkih okoliša i višestrukih oblaka.


BARCELONA, Oct. 15, 2013

VMware – nove mogućnosti za mobilne djelatnike

VMware je objavio nove proizvode i mogućnosti za svoj portfelj rješenja za krajnje korisnike koje proširuju potporu za mobilne djelatnike. Fokus je na smanjenju troškova, jednostavnijem upravljanju i poboljšanju performansi za mobilno osoblje.

Paket VMware Horizon™ Suite je integrirana platforma za mobilne djelatnike koja spaja korisnike s njihovim podacima, aplikacijama i desktopovima, koristeći bilo koji uređaj, i to bez žrtvovanja sigurnosti i ispuštanja kontrole. Paket je zbir proizvoda Horizon View™, Horizon Mirage™ i Horizon Workspace™ u jedinstveno, unificirano rješenje.

Novosti u paketu VMware Horizon Suite i ostalim proizvodima su:

·   VMware Horizon View 5.3 – za glađe upravljanje i manje troškove rada, za virtualne desktopove.

·   VMware Horizon Mirage 4.3 – integriran s Horizon View da bi se postiglo uslojavanje slika u svrhu upravljanja fizičkim i virtualnim desktopovima, napredna Windows 7 migracija i upravljanje webovima.

·   VMware Horizon Workspace – skupu VMware Ready™ uređaja su se pridružili i pametni telefoni od Sonya, te je uvedena potpora za primjenu pravila za 'donesite svoj uređaj' (BYOD - bring your own device) uređaje.

·   VMware ThinApp® 5.0 – najnovija verzija donosi potporu za 64-bitne aplikacije i poboljšanu arhitekturu. Također omogućava laku integraciju s personalnim rješenjima od trećih dobavljača.

·   VMware Socialcast® – omogućava bolje prikupljanje i upravljanje idejama u velikim organizacijama, pomaže pri rješavanju problema i poboljšava organizacijske performanse.


PALO ALTO, Calif., Oct. 16, 2013

Autonomy - integrirana i napredna analitika za marketing

Autonomy je objavio HP Digital Marketing Hub, novo rješenje za marketing profesionalce koje im omogućava real-time analize raznolikih i velikih količina informacija, putem višestrukih pristupnih točaka.

HP Digital Marketing Hub kombinira tehnologije koje su razvili HP Autonomy, HP Vertica i HP Labs, te koristi HP Converged Cloud.

HP Digital Marketing Hub koristi:

·   HP Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL): obradni stroj koji automatski identificira kontekst, osjećaje I uzorke u nestrukturiranim, ljudskim informacijama.

·   HP Autonomy Marketing Optimization: portfelj koji pokriva upravljanje kontakt centrom, marketinške analize, upravljanje bogatim medijima, upravljanje web sadržajima, web optimizaciju i marketing zasnovan na pretraživanju.

·   HP Converged Cloud: kompletni portfelj hibridnih cloud rješenja i servisa koji pokrivaju potrebe korporacija, te privatne i javne oblake

·   HP Labs: tim znanstvenika za podatke iz HP Labsa je radio u suradnji s inženjerskim timom iz HP Autonomya na razvoju algoritama koji pomažu pri identifikaciji segmenata kupaca i uparuju marketinške sadržaje i kampanje s tim segmentima.

·   HP Vertica: analitička platforma koja omogućava monetizaciju podataka


PALO ALTO, Calif., Oct. 21, 2013

Autonomy - HP Qfiniti 10 za kontakt centre

Dublja integracija s HP IDOLom i dva nova modula povećavaju produktivnost kontakt centra i smanjuju troškove

Autonomy je objavio HP Qfiniti 10, najnoviju verziju svog rješenja za upravljanje kontakt centrima, koje donosi proširenu integraciju s HP IDOLom (Intelligent Data Operating Layer), i dva nova modula.

Proširenja i novi moduli u HP Qfiniti 10 pojednostavljuju složene poslovne procese, povećavaju učinkovitost i smanjuju troškove kontakt centra.

HP Qfiniti 10 koristi HP IDOL kako bi shvatio što kupci žele reći. HP IDOL vadi značenje iz svih oblika ljudskih informacija, kao što su audio, tekst i video zapisi. To znači da HP Qfiniti 10 može automatski identificirati uzorke u kupčevim komunikacijama kao i klasificirati pozive i analizirati promet na društvenim medijima. To može raditi u stvarnom vremenu, ili s historijskim podacima.

Dva nova modula uključena u HP Qfiniti 10 pomažu automatizirati i pojednostaviti ključne procese u kontakt centrima:

·   HP Qfiniti WorkForce pruža inteligentno raspoređivanje agenata i prognoziranje koristeći alate za prognoziranje i optimizaciju rasporeda.

·   HP Qfiniti Optimize pruža desktop analitiku i smjernice za agenta. Rukovoditelji kontakt centara mogu pratiti produktivnost agenata i ostale ključne indikatore performansi, te pratiti i automatizirati ključne tokove posla.

HP Qfiniti 10 može podatke o radu kontakt centra prosljeđivati u novo objavljeni softver HP Digital Marketing Hub koji će stručnjacima za marketing pomoći iskoristiti podatke o kupcima.


Irvine, CA, October 21, 2013

Kofax – smart proces aplikacija za automatizaciju salda kontija dobavljača

Rješenje za salda konti dobavljača je zasnovano na Kofax TotalAgility 7.0 i sadrži tijesnu integraciju s Microsoft Dynamics AX

Kofax je objavio Kofax TotalAgility™ za automatizaciju poslova za salda konti dobavljača (AP Automation). Rješenje sadrži na tržištu vodeće komponente za prihvat dokumenata, upravljanje procesima, mogućnosti za mobilni rad i analitiku, koji donose uštede u troškovima, bolje upravljanje dobavljačima i bolje upravljanje gotovinom u procesima za prihvat faktura i obradu isplata dobavljačima.

Automatizacija procesa za dobavljače je prva 'smart proces' aplikacija zasnovana na platformi TotalAgility 7.0. Rješenje se može koristiti uz bilo koji knjigovodstveni ili ERP sistem, i pruža tijesnu integraciju s Microsoft Dynamics AX. Korištenjem usluge Kofax Professional Services je moguće postići istu razinu integracije i s ostalim knjigovodstvenim ili ERP sistemima.

Mogućnosti koje pruža AP Automation rješenje su:

·   Prima fakture u raznim formatima, uključivši papir, faksove, e-mail, web portale, XML i EDI data streamove, te mobilne uređaje

·   Prihvat i isporuka digitalnih slika visoke kvalitete dobivenih skeniranjem papirnatih faktura

·   Vađenje i provjera poslovno kritičnih podataka koji se nalaze na fakturama

·   Rješavanje razlika i odstupanja koji se neizbježno otkrivaju usporedbom faktura, narudžbenica i primki

·   Pristup do informacija iz poslovnih procesa i analitički alati koji omogućavaju skoro real-time mjerenje rada oko prihvata faktura i automatizacije procesa plaćanja

·   Unaprijed pripremljeni okvir koji će integrirati knjigovodstvene ili ERP sisteme, bilo da oni rade na vlastitim računalima, bilo u oblaku, te integracija s Microsoft Dynamics AX

·   Za sučelje se koriste Web preglednici, što olakšava primjenu


REDMOND, Wash. — Oct. 17, 2013

Microsoft i Microsoft Hrvatska - izašao Windows 8.1

Unificirani način rada na širokom rasponu uređaja

Microsoft je objavio početak isporuka Windows 8.1, bogato ažuriranog izdaja svog operacijskog sustava Windows 8. Počevši od 17. listopada, korisnici koji imaju Windows 8 uređaja će moći on-line preuzeti ažuriranu verziju s Windows Store. Windows će niti raspoloživ i na novim uređajima, te kao fizička kopija putem maloprodajnih kanala širom svijeta.

Neke od karakteristika koje donosi Windows 8.1 su:

·   Mogućnost prilagođenja. Podesivi Start ekran s pločicama raznih veličina, raznim pozadinama. Korisnik može odrediti da li će Windowsi startati sa Start ekranom ili poznatim (starim) Windows desktopom.

·   Poznatija i lakša navigacija. Vraćen gumb Start, kao početna točka za navigaciju.

·   Prošireno pretraživanje. Novi Bing Smart Search traži dokumente na nekom PC računalu, albume fotografija na SkyDrive, ili aplikacije ili pjesme na Web stranicama.

·   Veliki broj aplikacija i servisa sa Start izbornika. Sa ekrana Start se može pokrenuti aplikacije kao što su Skype, Mail app, gledati filmove na Xbox Video, pronalaziti nove recepte ili slušati Xbox Music glazbu. Windows 8.1 donosi i novi Internet Explorer 11, koji radi brzo, glatko i ugodno, a povijest pretraživanja sinkronizira na svim uređajima koje korisnik koristi.

·   Najbolji multitasking i produktivnost. Windows 8.1 dozvoljava uporabu i prikaz do četiri aplikacije istovremeno, fleksibilnu veličinu prozora za svaku od njih, mogućnost da jedna aplikacija pokrene drugu, poboljšani rad na više monitora.

·   Duboka integracija sa SkyDrive oblakom. Sa SkyDrive, korisnici mogu kreirati, uređivati, spremati i razmjenjivati datoteke bilo gdje, bilo kada, na bilo kojem uređaju kojeg koriste.

·   Novi dizajn za Windows Store. Novi rasporedi i kategorije, poboljšano pretraživanje itd.

Više informacija o Windows 8.1 nađite na: http://blogs.windows.com i http://www.microsoft.com/en-us/news


30.09.13 – 13.10.13


Tech OnTap Editor on 26-Sep-2013 12:12

NetApp i Red Hat – suradnja za pNFS

Pristup do zajedničkih podataka je kritičan za performanse raznih znanstvenih, inženjerskih, poslovnih i financijskih aplikacija. NFS, najčešće korišteni standard za pristup do zajedničkih podataka, može postati usko grlo za velike računalne klastere, koji mogu preopteretiti datotečne servere koji su jedina točka pristupa za sve datoteke u sustavu zajedničkih datoteka.

Većina rješenja koja trebaju osigurati visoke performanse i pristup do zajedničkih podataka su koristila vlastite privatne tehnologije i nisu uspjela osigurati potporu za heterogene sustave i širinu prihvaćanja koje su dosegli standardni protokoli kao što je NFS.

Paralelni NFS (pNFS) standard, podskup mogućnosti iz specifikacija za NFS protokol verzija 4.1 (RFC 5661), rješava problem uskog grla koje se javlja kada se koristi jedan jedini server i ima dobre izglede da postane standardizirano rješenje za paralelno pristupanje podacima. U ovom članku ćemo objasniti kako radi pNFS, govoriti o naporima koje NetApp i Red Hat ulažu u razvoj pNFSa i opisati kako se pNFS primjenjuje na klaster NetApp® Data ONTAP®.

pNFS protokol daje korisnicima direktni pristup do datoteka raspoređenih na dva ili više podatkovna servera. Pristupajući višestrukim serverima paralelno, korisnici postižu znatno ubrzanje ulazno/izlaznih operacija. Protokol pNFS daje dobro skaliranje performansi i po klijentu i po datoteci, bez žrtvovanja kompatibilnosti unatrag sa standardnim NFS protokolom – podacima mogu pristupati i klijenti bez pNFS ekstenzije.

pNFS arhitektura i protokoli

pNFS arhitektura se sastoji od tri glavne komponente:

·   Metadata server, koji barata sa svim ne-podatkovnim prometom. Taj server je odgovoran za održavanje meta podataka koji opisuju gdje i kako se sprema svaka od datoteka.

·   Data serveri za pohranu podataka u datotekama, direktno poslužuju klijentove zahtjeve za čitanje i pisanje. Podaci u datotekama se mogu spremati na više data servera.

·   Jedan ili više klijenata mogu direktno pristupati data serverima na osnovu informacija iz meta-podataka dobivenih s metadata servera.

Između klijenata, metadata servera i data servera se koriste tri tipa protokola:

·   Kontrolni protokol koji se koristi za sinkronizaciju metadata servera i data servera. To nije definirano u pNFS specifikaciji i varira od proizvođača do proizvođača.

·   pNFS protokol se koristi između klijenata i metadata servera. To je u biti NFSv4 s nekoliko ekstenzija specifičnih za pNFS. Koristi za dohvat i rukovanje rasporedima, koji sadrže meta podatke koji opisuju lokaciju i protokol za pristup pohrani koji će se koristiti za pristup datotekama koje su pohranjene na višestrukim serverima.

·   Komplet protokola za pohranu koje klijenti koriste da direktno pristupe data serverima. pNFS standard trenutno definira tri kategorije protokola za pohranu: zasnovanih na datotekama (RFC5661), zasnovanih na blokovima (RFC5663), i zasnovanih na objektima (RFC5664). Klaster Data ONTAP trenutno ima potporu za na datotekama zasnovane protokole za pohranu i koristi NFSv4.1 za pristup na data servere.

Da bi pristupio nekoj datoteci, klijent kontaktira metadata server da bi otvorio datoteku i zatraži raspored (izgled, engl. layout) datoteke. Kada klijent dobije opis gdje je i kako datoteka spremljena, koristiti će te informacije da direktno obavi ulazno/izlazne operacije na data serverima i to paralelno, koristeći odgovarajući protokol za pristup pohrani, bez daljnjeg konzultiranja metadata servera. pNFS klijenti keširaju rasporede datoteka sve dok ne završe operacije paralelnog ulaza/izlaza. pNFS serveri imaju pravo da opozovu raspored datoteke, ako server ne može obećati paralelni pristup do servera. Nadalje, pNFS ne mijenja postojeće mehanizme raspoložive na NFS serveru za pristup do meta podataka.

NetApp i Red Hat udruženi za pNFS

pNFS rješenje zahtijeva da funkcioniraju i klijentske i serverske komponente. NetApp i Red Hat surađuju međusobno i s korisnicima kako bi isporučili prva kompletna pNFS rješenja zasnovana na standardima.

NetApp odgovara na izazove skaliranja kombinacijom klastera za pohranu i pNFSa. NetAppova FAS i V-Serija pohrana koja radi na klaster Data ONTAP 8.1 ili kasnijem, može rasti od svega nekoliko terabajta do više od 69 petabajta, s tim da se sa svima može upravljati kao jednom cjelinom za pohranu, čime se pojednostavljuje upravljanje pNFS okolišem i pomaže ukloniti i planirane i neplanirane zastoje.

Prvi na tržištu Red Hat Enterprise Linux® pNFS klijent s punom potporom omogućava planiranje i dizajn rješenja iduće generacije za skalabilne datotečne sisteme zasnovane na pNFSu. Aplikacije mogu iskoristiti sve prednosti pNFSa bez ikakvih izmjena, pa se bez problema mogu nastaviti koristiti postojeće aplikacije.

pNFS i klaster Data ONTAP

NetApp je primijenio pNFS počevši s klaster Data ONTAP 8.1. pNFS u sprezi s klaster Data ONTAP nudi niz prednosti:

·   Jednostavnija infrastruktura. Cjelokupna infrastruktura za pNFS je jednostavnija u usporedbi s ostalim paralelnim datotečnim sistemima kao što su Lustre i GPFS, koji uz servere za pohranu trebaju i mnogo servera posvećenih radu sustava.

·   Upravljivost. Tipično, pNFS sadrži više datotečnih servera s kojima treba upravljati odvojeno. Klaster Data ONTAP vam omogućava da svim pNFS komponentama na serverskoj strani upravljate kao jednim sistemom.

·   Neprekidani rad. pNFS instalacija na NetApp klasteru uživa prednosti neprekidanog rada prilikom održavanja sustava ili balansiranja opterećenja, u slučajevima kao što su prebacivanje pohrane s jedinice u kvaru na ispravnu jedinicu, LIF migracije i seljenje volumena bez prekidanja rada.

·   Svi čvorovi mogu raditi kao metadata serveri. Na klaster Data ONTAP, svaki čvor u klasteru za pohranu može raditi i kao metadata server i kao data server. Time se eliminira potencijalno usko grlo u obliku jednog jedinog metadata servera i pomaže u distribuciji metadata operacija preko klastera.

Da bi shvatili kako pNFS radi s klaster Data ONTAPom, pretpostavimo da klijent ima pNFS datotečni sustav instaliran na jednom čvoru u klasteru. Da bi pristupio datoteci, poslati će metadata zahtjev na taj čvor. pNFS sustav pokupi i vrati informacije koje sadrže lokaciju, raspored datoteke i mrežne informacije potrebne da se dođe do te lokacije. Klijent će zatim koristiti te informacije da direktno pristupi podacima na čvoru ili čvorovima na kojima se oni nalaze. Pošto je poznat direktni put do volumena, pNFS pomaže aplikacijama da ostvare veću propusnost i smanje latentnost.

pNFS se glatko uklapa u neprekidane operacije na klaster Data ONTAPu, kao što su LIF migracija, prebacivanje pohrane jedinicu koja nije u kvaru, te seljenje volumena. Kada se desi neka od tih operacija, pNFS klijent i server automatski iz pregovaraju novi direktni ulazno/izlazni put do servera, što pomaže da se propusna moć održi konstantnom, sve bez ikakvog prekidanja aplikacija. To je velika prednost za administratore pohrane, jer prilikom radova na održavanju klastera ne moraju eksplicitno navoditi mrežne putove do datotečnih sustava. Prema tome pNFS i klaster Data ONTAP ne samo da daju bolje performanse, nego također i pojednostavljuj administrativne poslove za vrijeme održavanja.

Najbolja praksa

Poštivanje nekoliko postupaka iz dobre prakse osigurati će najbolje performanse pNFS sustava:

·   Konzultirajte NetAppovu tablicu međusobnog rada (Interoperability Matrix) za najnovije informacije o kompatibilnosti NFSv4.1 i pNFS klijenata (zahtijeva pristup do NetAppovih stranica za potporu).

·   Svaki čvor u klasteru koji ima potporu za pNFS treba biti konfiguriran s najmanje jednim logičkim sučeljem (LIF - logical interface) tako da pNFS klijenti mogu direktno pristupati do volumena spremljenih na taj čvor.

·   Z poslove koje zahtijevaju intenzivno pristupanje meta podacima, treba konfigurirati pNFS klijente tako da podaci budu raspoređeni po svim čvorovima u klasteru i da svi mogu služiti kao metadata serveri. To se može ostvariti tako da se koristi vanjski DNS (domain name server) ili uravnoteženjem DNS poslova u klaster Data ONTAPu.

Red Hatov pNFS klijent

Red Hatov pNFS klijent je prvi puta objavljen u okviru Red Hat Enterprise Linux (RHEL) verziji 6.2 kernela godine 2011. RHEL 6.2 i RHEL 6.3 su označavani kao "Tech Preview" verzije pNFS-a.

RHEL 6.4, koji je objavljen u veljači 2013, je sadržavao prvu opće dostupnu verziju pNFSa.

Primjeri uporabe pNFSa

Osim za očitu primjenu za visoko paralelne znanstvene i inženjerske aplikacije, jedinstvene sposobnosti pNFSa ga čine prikladnim za uporabu u mnogim korporacijskim slučajevima:

·   Poslovno-kritične aplikacije
Po definiciji, poslovno-kritične aplikacije zahtijevaju najviši nivo usluge. Propusnost i kapacitet sustava za pohranu podataka mora glatko rasti must kako rastu zahtjevi za serverima. Pošto se NetAppovi volumeni za pohranu mogu transparentno seliti na snažnije kontrolere u NetApp klasteru, Red Hat Enterprise Linux pNFS klijent automatski slijedi selidbu podataka, sam se podešava i re-optimizira put do podataka. Rezultat je skoro nulto vrijeme zastoja, bez potrebe da se re-konfigurira server ili aplikacija.

·   Rješenja za pohranu za više stanara
Postojanje paralelnog pristupa podacima znači da će od pNFSa imati korist više-stanarski, heterogeni poslovi. Podaci koji se nalaze u NetApp klasteru nisu vezani za neki određeni NetApp kontroler. Uz pNFS, Red Hat Enterprise Linux serveri pronalaze optimalni put do podataka i automatski se podešavaju za optimalnu propusnost.

·   Mješoviti klijenti i tipovi poslova
NFSv4.1 i pNFS daju fleksibilnost za postavljanje datotečnog sustava na bilo koje mjesto u klasteru. Klaster aplikacije se mogu pokretati preko pNFSa, a stare aplikacije se mogu pokretati preko NFSv3. Datotečni sistemi koji se izvoze iz pohrane mogu imati klijente koji se pokreću preko raznih tipova NFS-a i mogu koegzistirati bez značajnijih izmjena u aplikacijama koje pristupaju podacima. Taj nivo fleksibilnosti smanjuje trud za upravljanje čestim izmjenama.

·   Okoliši za virtualizaciju
Hipervizori i virtualne mašine koji koriste Red Hat Enterprise Linux pNFS klijente mogu održavati višestruke spojeve po seansi, čime se posao rasporedi preko više mrežnih sučelja. Tretirajte to kao "multipathing" za NFS, bez potrebe da se za svaki put koristi posebni drajver ili konfiguracija.

Zaključak

NetApp je bio glavni pokretač za NFSv4.1 i pNFS i koordinirao je napore radnih grupa. Povrh toga NetApp je bio autor i urednik značajnog dijela specifikacija za NFSv4.1. To je potpuno u skladu s NetAppovoj predanosti da se problemi oko pohrane rješavaju koristeći norme industrijske grane.

Sada kada je izašao RHEL 6.4 i pNFS klijent postao opće dostupan, možete uvesti pNFS za razvoj ili redovni rad for koristeći kombinaciju Red Hat klijenata i klaster NetApp Data ONTAPa.


Munich, October 08, 2013

Fujitsu - nova "Touch" računala

Fujitsu je udvostručio svoj "Touch" portfelj LIFEBOOK notebook i STYLISTIC tablet PC računala ; Modeli kombiniraju korporacijske mogućnosti i dizajn proizvoda široke potrošnje ; "Touch Concept" pomaže poslovnim korisnicima da odaberu uređaje koji odgovaraju njihovim ulogama i potrebama

Fujitsu je objavio cijeli portfelj poslovnih notebook i tablet PC računala. S više od 20 godina iskustva u razvoju tablet PC računala koja su napravljena za korporacijsku uporabu, no u dizajnu se vode onim što vole korisnici, Fujitsu je stvorio puni raspon "All New in Touch" uređaja koji ljudima daje pune mogućnosti kad rade, ali i kada se zabavljaju.

Fujitsu je upario različite potrebe određenih uloga u radu s mogućnostima koje uređaji trebaju osigurati za ugodan i produktivni rad njihovih korisnika. Korisnici će uvijek moći biti u kontaktu sa svojim kolegama i imati pristup do podataka, baterije njihovih uređaja će omogućiti cijeli dan rada, uređaji će biti dovoljno laki za putovanja, a imati će i dugi vijek trajanja, čak i kada rade u neugodnim okolišima. Fujitsuova četiri "Touch koncepta" daju poslovnim korisnicima dobro uparivanje poslovnih potreba i efikasnog stila rada.

·   "Touch Notebook" računala su namijenjena korisnicima koji trebaju inteligentne performanse, punu ergonomiju i punu mogućnost povezivanja – takvi korisnici su npr. profesionalni informatičari, financijski analitičari ili liječnici. Za njih su predviđeni modeli FUJITSU LIFEBOOK U904 najtanji poslovni Ultrabook u klasi 14 inča, debeo samo 15,5 mm i 1,39 kg, te FUJITSU LIFEBOOK S904 s ekranom od 13,3 inča (2560x1440) s anti-glare opcijom za uporabu na otvorenom

·   "2-in-1" modeli su za ljude koji rade sa znanjem i koji imaju veće potrebe za produktivnošću, kao npr. generalni direktori, rukovoditelji ili agenti osiguranja. Novi modeli za njih su FUJITSU LIFEBOOK T904, klasični konvertibilni Ultrabook s IGZO ekranom od 13,3 inča, vrlo lagan, debljine svega 17,1 mm. i FUJITSU LIFEBOOK T734 s ekranom koji se može rotirati, za unos preko ekrana osjetljivog na dodir se može koristiti prst ili pisaljka, puni komplet mogućnosti za zaštitu, utor za module.

·   Poslovna Tablet računala su za mobilne korisnike kao što je osoblje koje se bavi prodajom, učitelji, stjuardese ili za informacijske terminale.

·   Specijalizirana tablet računala za vrlo mobilne korisnike kojima su potrebne dodatne mogućnosti. Za korisnike kao što su inženjeri na terenu, kontrolori u proizvodnji, apotekari, bolničke sestre, radnici u špediciji i geodeti, a mogu se koristiti i kao maloprodajni point of sale uređaji. Modeli iz te kategorije su FUJITSU STYLISTIC Q584, FUJITSU STYLISTIC Q704

Svi novi modeli koriste Microsoft Windows 8.1, opciju za touch screen, te sigurnosne mogućnosti korporacijske klase.


Tokyo, October 8, 2013

Fujitsu - novi korporacijski tableti, PC računala i radne stanice

15 novih modela svrstanih u 11 obitelji proizvoda proširuju ponudu tableta, mobilnih laptop i desktop PC računala

Fujitsu je objavio 15 modela tablet, PC i workstation računala, svrstanih u 11 obitelji proizvoda, svi opremljeni s operacijskim sustavom Windows 8.1.

Fujitsu nudi dva modela tablet računala 12,5 inčni FUJITSU Tablet ARROWS Tab Q704/H, vodootporni tablet i 10,1 inčni FUJITSU Tablet ARROWS Tab Q584/H s ekranom visoke rezolucije na kojem se piše lako kao na papiru.

Novi laptop modeli sadrže 13,3 inčni FUJITSU PC LIFEBOOK S904/H, mobilni laptop koji može raditi do 28,1 sati na baterije i 14 inčni FUJITSU PC LIFEBOOK U904/H, najtanji laptop na svijetu.

Ažurirani su i FUJITSU PC ESPRIMO serija desktop PC računala i FUJITSU CELSIUS serija radnih stanica, tako da sada sadrže najsuvremenije specifikacije.


Tokyo, October 8, 2013

Fujitsu nova PC i tablet računala za široku potrošnju

Ažurirani dizajn, svi modeli se isporučuju s pred-instaliranim Windows 8.1

Fujitsu je objavio ažuriranu ponudu PC i tablet računala orijentiranih na široku potrošnju. Objavljeno je 11 novih modela svrstanih u šest obitelji proizvoda. Ažuriran je dizajn PC računala iz serije FMV i tablet računala iz serije ARROWS Tab, a svi novi modeli se isporučuju s pred-instaliranim najnovijim izdanjem operacijskog sustava Windows 8. Osam novih modela rade s uređajima osjetljivim na dodir.

Ponuđeni su i potpuno novi modeli kao što su ARROWS Tab QH55/M, tablet otporan na prašinu i vodu kojim se može upravljati na dodir i pomoću digitalne pisaljke; snažni vodootporni 2-in-1 Ultrabook ARROWS Tab QH77/M, koji se može konvertirati u tablet. ESPRIMO WH77/M, desktop PC potpuno novog dizajna može također promijeniti konfiguraciju da radi na dodir.

Od opcionalnog pribora, zanimljiv je mrežni TV tuner, koji se spoji na kućnu žičanu ili bežičnu Ethernet mrežu i preko kojega zatim korisnici mogu gledati zemaljske digitalne ili satelitske TV programe preko uređaja kao što su PC računala, tableti i pametni telefoni koji nisu opremljeni vlastitim TV tunerom.


BAAR, Switzerland, October 9, 2013

Veeam Software - Veeam MP uklanja jednu jedinu točku greške u kojoj može doći do pada sustava za upravljanje virtualizacijom

Pojačana otpornost na greške znači da Veeam MP nastavi sakupljati podatke i tijekom kvarova ; integriran je s Veeam Backup & Replication, kako bi se moglo upravljati infrastrukturom za sigurnosne kopije

Veeam Software je objavio Veeam® Management Pack™ (MP) v6.5 for VMware.

Veeam MP proširuje VMware praćenje, upravljanje i planiranje kapaciteta na Microsoft System Center, tako da osigurava kompletnu vidljivost fizičke i virtualne infrastrukture i aplikacija, sve preko jedne jedine konzole. Uz Veeam MP, informatičari mogu iskoristiti svoje investicije u postojeći Microsoft System i upravljati s vSphere okolišem s upravljačke platforme koju već koriste i koju dobro poznaju.

Nova verzija Veeam MP uključuje povećanu otpornost na greške koja eliminira jedinstvenu točku kvara u procesu praćenja. Ako dođe do ispada vCentra, Veeam MP v6.5 se automatski prebaci i re-konfigurira, tako da će se podaci sakupljati direktno s vSphere hostova. Kada se ponovno uspostavi vCenter, Veeam MP se bez prekidanja vrati na uobičajenu metodu prikupljanje podataka.

Veeam MP 6.5 je integriran i s Veeam Backup & Replication™, tako da se infrastrukturom za sigurnosne kopije može upravljati direktno iz Microsoft System Centra.

Veeam MP v6.5 također donosi novo praćenje konfiguracija i korelaciju alarma za sve vSphere objekte, tako da informatičari mogu vidjeti što se točno promijenilo u vSphere okolišu.


SYDNEY, Australia – October 1, 2013

Veeam – nagrada za specijalističkog dobavljača godine

Veeam osvaja tu nagradu već drugu godinu za redom

Veeam Software javlja da je već drugu godinu za redom osvojio nagradu za specijalističkog dobavljača godine, na ceremoniji "Seventh Annual Australian Reseller News IT Industry Awards) koju je organizirao australski informatički časopis.

Nagrada je dodijeljena zbog kontinuiranog razvoja prodajnih kanala, povećanja broja lokalnih partner, širenja tima za potporu korisnicima u Australiji, te poboljšanja prodajnih, marketinških i financijskih rezultata za 75 %.


Sunnyvale, CA, October 7, 2013

Fujitsu - novi ScanSnap skener za skeniranje uvezanih dokumenata i dokumenata neuobičajeno velikih dimenzija kao što su knjige, magazini i novine

ScanSnap SV600, opremljen svestranom tehnologijom i funkcijom detekcije okretanja stranica brzo pretvara objekte koje je inače teško skenirati u digitalne slike

Fujitsu je objavio skener ScanSnap SV600, opremljen novom svestranom tehnikom za lako skeniranje uvezanih, krhkih i neuobičajeno velikih dokumenata kao što su magazini, knjige, novine, crteži, fotografije, slike, posjetnice i još mnogo toga. Uređaj koristi ScanSnap tehnologiju koja omogućava lako i dobro skeniranje pritiskom na jedan gumb, ali može skenirati i objekte koje je inače teško skenirati. Skenirane dokumente sprema u obliku PDF ili JPEG datoteka, koje se zatim lako spremaju i dalje koriste.

ScanSnap SV600 je opremljen novom tehnologijom za svestrano skeniranje (“Versatile Imaging Technology” - VI Technology) koja skeneru omogućava da na minimum svede nejednolikosti u kvaliteti slike i generira glatke, jednolike digitalne slike koje izgledaju prirodno kada ih korisnik gleda. To je posebno važno kada se skeniraju debeli, uvezani i nejednoliki dokumenti kao što su knjige, magazini ili umjetničke slike. Radi s jednom jedinom kamerom, koja omogućava skeniranje vrijednih i osjetljivih dokumenata bez dodira s njihovom površinom.

ScanSnap SV600 sadrži i funkcije za ispravak slika knjiga i detekciju okretanja stranice. Funkcija za ispravak slika kompenzira zakrivljenost papira u otvorenoj knjizi a funkcija za okretanje stranica automatski detektira da smo okrenuli stranicu u knjizi i da se može skenirati novootvorenu stranicu. Operater treba samo okretati stranice, a za ostalo se brine skener.


Irvine, CA, October 9, 2013

Kofax - TotalAgility 7.0, platforma za aplikacije za pametne procese

Kofax je objavio Kofax TotalAgility™ 7.0, potpuno unificiranu platformu za razvoj i uvođenje aplikacija za pametne procese (SPA - smart process applications). Te aplikacije su nova kategorija softvera koji osigurava potporu za poslovne aktivnosti koje zahtijevaju mnogo ljudskog rada, koje su često nepredvidive, tek malo strukturirane, koje zahtijevaju suradnju i koje podliježu čestim promjenama. To su na primjer aplikacije za poslove oko preuzimanje novog kupca - otvaranje računa, obrada molbi za kredite, prijem medicinskih pacijenata i podnošenje odštetnih zahtjeva za osiguranje.

Kofax TotalAgility 7.0 sadrži kombinaciju prihvata podataka, upravljanja poslovnim procesima (BPM - business process management), dinamičkog upravljanja slučajevima (DCM - dynamic case management), integracije podataka, analitike i mogućnosti za mobilni rad, sve na jednoj jedinoj, unificiranoj platformi.

Kofax TotalAgility 7.0 pojednostavljuje obrade, interakcije s kupcima, a smanjuje i troškove rada.

Kofax TotalAgility 7.0 je zasnovan na radu preko Web preglednika, ima servisno orijentiranu arhitekturu, radi u oblaku, na Microsoft Azure.


Irvine, CA, October 1, 2013

Kofax – rješenje za obradu prijava šteta za američku tvrtku koja se bavi osiguranjem imovine

Korisnik je povećao produktivnost i brzinu rješavanja, te smanjio troškove i rokove za obradu.

Kofax je objavio da je jedna od velikih američkih tvrtki koja se bavi osiguranjem imovine investirala dodatnih725.000,00 USD da proširi svoje rješenje od Kofaxa kako bi bolje obradilo špice u broju odštetnih zahtjeva koji se dešavaju nakon nepredvidivih elementarnih katastrofa.

Korisnik je kupio Kofax Communications Server™, Kofax VRS Elite i Kofax Professional Services. Došlo je do značajnog povećanja brzine obrade zahtjeva, kvalitete i pouzdanosti. Tvrtka zna da u slučaju elementarnih katastrofa kao što su velike oluje, požari ili zemljotresi mogu uzrokovati dolazak desetaka milijuna odštetnih zahtjeva u vrlo kratkom roku, koje treba prihvatiti i obraditi. Da bi se pripremilo za takve slučajeve, potreban je robusniji sustav koji može u kratko vrijeme obraditi više dokumenata, naravno, uz manje troškove.

Kofax Communication Server (KCS) omogućava automatsku razmjenu poslovno kritičnih informacija, povezujući ulazne i izlazne servise koji se osiguravaju putem uređaja kao što su faks i telefonski sustavi, razne tipove medija uključivši e-mail, FoIP, SMS, MMS, glasovnu poštu i teleks, te aplikacije kao što su ERP, CRM i Kofaxove korporacijske aplikacije.

Kofax VirtualReScan (VRS) Elite je softver za poboljšanje i usavršavanje slika. Kofax VRS Elite smanjuje vrijeme potrebno za ručnu pripremu dokumenata i povećava kvalitetu skeniranih slika, a kvaliteta skeniranih slika bitno utječe na sve daljnje obrade.

Kofax Professional Services (KPS) profesionalne usluge osiguravaju korisnicima resurse potrebne za uvođenje Kofaxovih rješenja koje će ispuniti poslovne zahtjeve. Korisnici imaju dobra iskustva s KPS uslugom i stručnim osobljem koje ju pruža, koje dobro poznaje Kofaxove tehnologije, suvremene razvojne alate, informatičku industriju.


REDMOND, Wash. — Oct. 7, 2013

Microsoft - novi val korporacijskih cloud rješenja

Novi Windows Server, System Center, Visual Studio, Windows Azure, Windows Intune, SQL Server, i Dynamics rješenja će korisnicima ubrzati put do koristi rada u oblacima.

Microsoft je objavio novi val korporacijskih proizvoda i usluga za rad u oblaku. Rješenja nadopunjavaju Office 365 i ostale usluge i dio su Microsoftove strategije za korporacijski rad u oblacima.

Windows Server 2012 R2 i System Center 2012 R2 će korisnicima omogućiti kreiranje data centara koristeći Hyper-V za virtualizaciju na visokom nivou i pohranu visokih performansi uz znatno manje troškove rada, ugrađeno umrežavanje definirano kroz softver, poboljšanu zaštitu podataka, te hibridni način rada. novi Windows Azure Pack radi povrh Windows Servera i System Centra, te osigurava samo-poslužnu infrastrukturu i platforme za data centere.

Visual Studio 2013 i novi .NET 4.5.1 služe za izradu modernih aplikacija za uređaje i servise. Tu je i novo rješenje Visual Studio 2013 Modern Lifecycle Management pomoću kojeg razvojni timovi mogu brže razvijati aplikacije.

Uskoro izlazi i pred-izdanje SQL Server 2014, koje će znatno poboljšati performanse, bez prerade aplikacija i bez instaliranja novog hardvera. SQL Server 2014 radi u sprezi s Windows Azure i osigurava ugrađene mogućnosti za sigurnosne kopije u oblaku i oporavak u slučaju katastrofa.

Za analitiku velikih podataka (big data analytics), Microsoft će kasnije ovog mjeseca objaviti Windows Azure HDInsight Service, servis zasnovan na Apache Hadoop koji radi sa SQL Serverom i popularnim alatima za poslovno-obavještajne aplikacije, kao što su Microsoft Excel i Power BI za Office 365. Uz With Power BI, korisnici mogu u oblaku kombinirati privatne i javne podatke za izradu bogatih vizualizacija i dobivanje brzog uvida.

Uskoro izlaze i nova izdanja System Center Configuration koji pokriva rad sa Windows, iOS i Android uređajima, osigurava unificirano upravljanje PC i mobilnim uređajima te nadopunjava zaštitu koju pruža Windows Server 2012 R2.

Uz Windows Server 2012 R2 Microsoft predstavlja i aplikaciju Microsoft Remote Desktop koja će osigurati lagan pristup do PC računala i virtualnih desktopova na raznim uređajima i platformama, uključivši Windows, Windows RT, iOS, OS X i Android.

Uskoro izlazi i CRM rješenje, Microsoft Dynamics CRM Online Fall ’13, a Microsoft Dynamics NAV 2013 R2 je već izašao.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018