nv-1402

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

 

novosti

2014. – veljača

u ovom broju:

 10.02.14 – 23.02.14

- NetApp - poslovni rezultati za treći kvartal financijske godine 2014

- NetApp - novi FAS8000 modeli, najbolje i najbrži sustavi koje je NetApp ikada isporučio

- Fujitsu - serija PRIMEQUEST 2000 donosi novi nivo performansi za računalstvo u memoriji (In-Memory Computing)

- Fujitsu - super-računalo za japansko sveučilište Shinshu

- Fujitsu - prvi na svijetu tablet su ugrađenim identifikacijskim senzorom za uzorak vena u dlanu

- VMware - široka potpora za VMware Virtual SAN

- Fujitsu - skeneri i rješenja za prihvat podataka na CeBIT 2014

- Kofax - rješenje za značajnog maloprodajnog korisnika na Srednjem istoku automatizira salda konti dobavljača

- Microsoft - objavljen OneDrive, besplatni servis za pohranu podataka u oblaku

- Microsoft - prestaje potpora za Windows XP

21.01.14 – 09.02.14

- NetApp - odobreno petnaest patenata

- Fujitsu - poslovna pohrana na početnom nivou s performansama korporacijskih sustava

- Fujitsu - pet novih modela korporacijskih PC računala

- Fujitsu - konvertibilno ultrabook računalo, LIFEBOOK TH90/P

- Fujitsu - "GRANNOTE", PC za zrele korisnike

- Fujitsu - disk sistem Eternus DX200 S3

- Symantec - NetBackup rješava probleme rasta količine podataka, performansi i virtualnih sustava korisnicima koji prelaze na moderne data centre

- Autonomy - vodeći isporučitelj na polju izlaza dokumenata za upravljanje odnosima s kupcima

- Autonomy - poboljšana big data platforma HAVEn za aplikacije za informacije o ljudima

- Autonomy - kako je tvrtka Kainos iskoristila HP IDOL za analitiku na području zdravstvene skrbi

- Kofax - jedna od vodećih banaka u SAD investirala u Kofax Mobile Capture

- Fujitsu - RentScan™, rješenje s iznajmljivanjem dokument skenera za organizacije i poslovne profesionalce

- Kofax - softver za jednu od vodećih osiguravajućih kuća u SAD

- Microsoft - Satya Nadella je novi generalni direktor,


10.02.14 – 23.02.14


Sunnyvale, CA—February 12, 2014

NetApp - poslovni rezultati za treći kvartal financijske godine 2014

Zarada po dionici veća za 12% U odnosu na prošlu godinu ; čisti prihod 1,610 milijardi USD ; gotovinski prihod 332 milijuna USD ; slobodna gotovina 17% od prihoda ; isporuke Clustered Data ONTAP® sustava porasle skoro 300% u odnosu na prošlu godinu

NetApp je objavio poslovne rezultate za treći kvartal financijske godine 2014, koji je završio 24, siječnja 2014.

Čisti prihod za treći kvartala je bio 1,610 milijardi USD. NetApp je četvrti kvartal završio s 5,069 milijardi gotovine i gotovinskih ekvivalenata, a gotovinski prihod od poslovanja je bio oko 332 milijuna USD. Dioničarima je isplaćeno 557 milijuna USD.

Izgledi za četvrti kvartal financijske godine 2014:

·   Očekuje se ukupni prihod u rasponu od 1,620 milijardi do 1,720 milijardi USD

·   Očekuje se zarada po dionici od 0,57 do 0,62 USD

Najznačajnije karakteristike u poslovanju tijekom trećeg kvartala:

·   Korisnici nastavili prihvaćati Clustered Data ONTAP, najveći porast zabilježen u obitelji FAS3000. Isporuke klaster čvorova su porasle za skoro 300% u odnosu na prošlu godinu.

·   Predstavljen novi All-Flash Array.

·   Objavljeni sustavi za pohranu s optimiziranim performansama. Novi NetApp E2700 donosi jednostavno i fleksibilno upravljanje za male i udaljene urede kod kojih je važno postići optimalni omjer cijena i performansi. Poboljšani NetApp E5500 donosi više performanse, kapacitete pohrane po jedinici, te modularnu fleksibilnost za najširi raspon zahtjevnih poslova.

·   NetApp je pojednostavio i ubrzao uvođenje OpenStack Cloud servisa. NetApp je objavio rješenja za OpenStack Havana, servise za OpenStack Icehouse, i proširenu potporu za partnere i korisnike.

·   Analitička kuća IDC je NetApp proglasila isporučiteljem broj 1 po kapacitetu isporučenih sustava za pohranu za javnu Cloud infrastrukturu.

·   NetApp je još jednom priznat kao najbolji poslodavac u Americi.


SUNNYVALE, Calif. — February 19, 2014

NetApp - novi FAS8000 modeli, najbolje i najbrži sustavi koje je NetApp ikada isporučio

NetApp je objavio niz unificiranih inovacija koje će korporacijskim korisnicima omogućiti fleksibilnu i efikasnu kontrolu nad njihovim podacima preko jedinstvene platforme za pohranu i upravljanje podacima.

Nova serija FAS8000 proširivih sustava za korporacijsku pohranu su najjači NetAppovi sustavi s mnogim mogućnostima i lakom i jednostavnom nadogradnjom.

Koristi se novi softver za virtualizaciju FlexArray koji sistemu FAS8000 omogućava virtualizaciju i upravljanje platformama za pohranu od raznih dobavljača i uvodi softverski-definiranu pohranu.

Najnovije izdanje klaster Data ONTAPa omogućava glatko proširivanje u privatnim i javnim oblacima.


Munich, February 18, 2014

Fujitsu - serija PRIMEQUEST 2000 donosi novi nivo performansi za računalstvo u memoriji (In-Memory Computing)

Nova razina performansi za x86 servere za računalstvo u memoriji i aplikacije koje zahtijevaju mnogo resursa ; Serija FUJITSU PRIMEQUEST 2000 servera predstavlja kombinaciju visoke dostupnosti i ekonomičnosti x86 sustava ; Sistemi s prioritetom na neprekidnu dostupnost koji prvi koriste dinamičko re-konfiguriranje

Fujitsu je predstavio novu seriju FUJITSU Server PRIMEQUEST 2000 servera. Radi se o serverima velikih kapaciteta koji donose do sad neviđene x86 performanse i mogućnost proširenja memorije. Raspoloživost sustava je jednaka raspoloživosti koju obično dobivamo na UNIX sistemima, no uz ekonomske prednosti x86 arhitekture.

Nova PRIMEQUEST 2000 serija donose performanse i otpornost kakva se inače ne može naći na bilo kojem drugom x86 sistemu. Fujitsu time osigurava najsolidnije temelje za infrastrukturu data centara, promjenjujući aplikacije koje koriste tehnologiju rada u memoriji, kao što je SAP HANA platforma.

Nova Fujitsu PRIMEQUEST serija sadrži osmerostruke servere s vrlo velikim kapacitetom memorije - sve do 12 TB, pa je PRIMEQUEST 2800B model idealan za velike, memorijski-intenzivne aplikacije. Najveći model u seriji, Fujitsu PRIMEQUEST 2800E je također postigao i svjetski rekord za performanse za sustave s osam procesora koji rade pod Windowsima, prema standardnom usporedbenom testu "Two-tier SAP Sales and Distribution (SD) standard application benchmark1".


Tokyo and Matsumoto, Japan, February 13, 2014

Fujitsu - super-računalo za japansko sveučilište Shinshu

Omogućava atomske simulacije kod dizajna svojstava materijala

Fujitsu i japansko sveučilište Shinshu su objavili da je donesena odluka da se nabavi Fujitsuovo super-računalo koje će se koristiti za razvoj inovativnih sustava za filtraciju i cirkulaciju vode.

Novi sustav će početi s radom u srpnju 2014, a sastojati će se od klastera od 16 FUJITSU PRIMERGY RX200 S8 x86 servera, te jednog FUJITSU Supercomputer PRIMEHPC FX10 super-računala.

Razvojni odjel sveučilišta Shinshu University će novi sustav koristiti za razvoj revolucionarno novih sustava za filtraciju i cirkulaciju vode u kojima će se koristiti nano-ugljični materijali, pomoću kojih će se moći osigurati dovoljna količina pitke vode za ljude širom svijeta.


Tokyo, February 20, 2014

Fujitsu - prvi na svijetu tablet su ugrađenim identifikacijskim senzorom za uzorak vena u dlanu

Prvi korisnik je financijska grupa koja će 2.000 tableta koristiti za siguran pristup do klijentskih podataka bilo kada, bilo gdje, kroz virtualni desktop

Fujitsu je objavio da je japanska financijska grupacija Fukuoka naručila 2.000 tablet računala s ugrađenim senzorima za identifikaciju pomoću uzorka vena u dlanu. Uređaji će se koristiti za sigurni daljinski pristup do internog bankarskog sustava.

Terensko osoblje će moći ove uređaje koristiti kao uobičajena poslovna računala, u bilo koje vrijeme, s bilo kojeg mjesta i pomoću njih pristupati podacima o klijentima i provoditi ostale poslovne procese.

Tablet je snažni FUJITSU Tablet ARROWS Tab Q704/H, prilagođen za ugradnju Fujitsuovog senzora za uzorak vena u dlanu, koji omogućava vrlo točnu i pouzdanu identifikaciju.

FUJITSU Tablet ARROWS Tab Q704/H je model s gornje strane raspona ponude, veličine je A4 s ekranom od 12,5 inča, ima najnoviji Intel® Core™ i5 procesor, može raditi deset sati na bateriju i ima ugrađeni senzor za žile na dlanu.

Kada se umetne u punjač, tablet se automatski prebacuje iz štednog u turbo način rada u kojem koristi punu snagu procesora, pa korisnik može uživati u prednostima snažnog PC računala dok je u uredu i prenosivosti kada je na terenu, te izbjegava troškove za posjedovanje jednog uređaja za rad u uredu, a drugog za teren.


SAN FRANCISCO, CA--(Marketwired - Feb 11, 2014)

VMware - široka potpora za VMware Virtual SAN

Više od 150 hardverskih servera i uređaji od 12 partnera certificirani sa VMwareov Hypervisor-Converged Storage softverom

VMware je objavio široku potporu partnere za VMware® Virtual SAN™, VMwareov prvi proizvod za softverski definiranu pohranu.

Trenutno raspoloživ kao javno beta izdanje, VMware Virtual SAN će biti certificiran na hardverskim serverima i uređajima koje proizvode Cisco, Dell, EMC, Fusion-io, HGST, HP, IBM, Intel, LSI, Samsung Electronics, SanDisk i Seagate. Takva rješenja će korisnicima ponuditi širok raspon opcija na kojima će moći koristiti VMware Virtual SAN. VMware Virtual SAN će biti opće dostupan u prvom kvartalu 2014.

VMware Virtual SAN osigurava novu razinu za hypervisoru usmjerenu pohranu. VMware Virtual SAN udružuje hardverske resurse standardnih x86 servera s internim magnetskim diskovima i flash memorijom na serverskoj strani. Rezultat je otporna zajednička pohrana za virtualne mašine (VM-ove). VMware Virtual SAN pojednostavljuje administraciju pohrane zahvaljujući tome što koristi upravljanje na osnovi pravila i ugrađenoj automatizaciji. VMware Virtual SAN omogućava funkcionalnu pohranu kroz softver ugrađen u VMware vSphere® kernel.


London, February 6, 2014

Fujitsu - skeneri i rješenja za prihvat podataka na CeBIT 2014

Novi skeneri iz fi Serije, PaperStream softver i skener ScanSnap SV600 ; Zajednički nastup s partnerima na polju prihvata dokumenata

Fujitsuova kompanija PFU Imaging Solutions, vodeća tvrtka na polju skeniranja dokumenata u Europi, je imala nastup na sajmu CeBIT 2014 u Hannoveru. Fujitsu i partneri su predstavili svoja rješenja za skeniranje za razne grane djelatnosti. IBM je prikazao integrirano vertikalno rješenje, tvrtka SMARTdoc rješenje za male i srednje poslovne korisnike a partner Silex technology je fokus bacio na mogućnosti povezivanja. Top Image Systems je prikazao rješenje za osiguravajuće tvrtke a WebSmartWare niz usluga za skeniranje i upravljanje dokumentima.

Što se tiče proizvoda, fokus je bio na najnovijim Fujitsuovim skenerima iz fi Serije. Ta rješenja se isporučuju u vidu potpuno novog paketa hardvera i softvera osmišljenog da optimizira rezultate i propusnu moć cijelog procesa prihvata dokumenata. Skeneri iz fi Serije su opremljeni novim PaperStream IP drajverom i softverom za poboljšanje slika PaperStream Capture.

Fujitsu je na CeBITu prikazao i skener ScanSnap SV600. Radi se o skeneru koji skenira odozgo i bez dodira s papirom.


IRVINE, Calif., Feb 11, 2014

Kofax - rješenje za značajnog maloprodajnog korisnika na Srednjem istoku automatizira salda konti dobavljača

Kofax je isporučio najbolju kombinaciju ušteda i analitičkih mogućnosti

Kofax je objavio da je jedan od najznačajnijih korisnika iz sektora maloprodaje na  Srednjem istoku investirao više od 650.000,00 USD u Kofaxovo rješenje koje će potpuno automatizirati funkciju salda kontija dobavljača. Korisnik je odabrao Kofax MarkView® for pomoću kojih će godišnje prihvatiti više od 1,2 milijuna faktura, ili otprilike 12 milijuna stranica dokumenata. Korisnik je naručio i Kofax Analytics for Capture™ kako bi analizirao rad sustava, njegovu točnosti produktivnost.

Korisnik će ova rješenja za prihvat podataka uklopiti u svoj paket za praćenje poslovanja, Oracle E-Business Suite. Korisnik je proučio više konkurentskih rješenja i odabrao Kofax zbog toga što je ponudio najbolju kombinaciju ušteda i analitike.

Osim licenci za softver, korisnik je kupio i usluge stručne pomoći te održavanje.

Kofax MarkView for Accounts Payable je aplikacija za automatizaciju financijskih procese u okviru sustava za praćenje isplata. Automatizira prijem i prihvat papirnatih i elektroničkih faktura, vadi podatke i usavršava ih, te upravlja tijekovima poslova za obradu transakcija za obradu izuzetaka i kroz proces odobravanja isplata. Znatno skraćuje vremena takvih obrada i optimizira kontrolu procesa i upravljanje tijekom gotovine.

Kofax Analytics for Capture osigurava gotove instrument table (dashboards) koje pokazuju učinkovitost rješenja za prihvat podataka, te interaktivni pogled na performanse, točnost i produktivnost sustava, kako bi administratori mogli pripremiti izvještaje o učinkovitosti rješenja za prihvat i poboljšati propusnost cjelokupnog sistema.


19. veljače 2014

Microsoft - objavljen OneDrive, besplatni servis za pohranu podataka u oblaku

Microsoft je objavio globalnu dostupnost besplatnog servisa za pohranu podataka u oblaku, OneDrive. Do sada poznat kao SkyDrive, OneDrive omogućuje korisnicima da na jednom mjestu pohrane fotografije, filmove i dokumente te da su im zatim dostupni na svim uređajima i u svakom trenutku. Neke od novosti OneDrivea su naprednija mogućnost razmjene filmova i nove verzije aplikacija za Windows Phone, iOS, Android i Xbox. Također, kako bi obilježio početak nove usluge, Microsoft će darovati prvih 100 tisuća korisnika koji pristupe svom OneDrive računu s dodatnih 100 GB prostora za pohranu, na godinu dana. Korisnici će dobiti obavijest ako su među tim sretnicima, a na https://twitter.com/OneDrive mogu pratiti kada počinje promocija.

Među novitetima OneDrivea je i mogućnost automatskog spremanja fotografija za Android uređaje, što olakšava razmjenu fotografija s Androida s drugim uređajima. Korisnici će u izradi dokumenata korisnici moći surađivati u stvarnom vremenu s kolegama koristeći Office Web Apps. Novost je i kod prikazivanja videa jer OneDrive sada omogućava jednostavnije gledanje i razmjenu video materijala. OneDrive svim korisnicima besplatno nudi sedam GB prostora, a moguće je dokupiti po 50, 100 i 200 GB prostora. Postojeći korisnici SkyDrivea mogu se spojiti na OneDrive koristeći dosadašnje korisničko ime i lozinku, a svi spremljeni podaci bit će im i dalje dostupni. Svi korisnici koji preporuče uslugu OneDrive svojim prijateljima kao novim korisnicima, mogu povećati prostor za po 500 MB odnosno za svaku prihvaćenu preporuku, ukupno mogu dobiti pet GB. Također, mogu dobiti dodatnih tri GB prostora uključe li automatsko spremanje fotografija s kamere.


April 8, 2014

End of support for Windows XP

Microsoft - prestaje potpora za Windows XP

Na dan 08.04.2014 prestaje potpora i ažuriranje operacijskog sustava Windows XP. Microsoft upozorava korisnike da se pobrinu da njihovo računalo ne ostane nezaštićeno.

Microsoft je potporu za operacijski sustav Windows XP osiguravao kroz proteklih 12 godina, no sada smatra da je došlo vrijeme da se resursi usmjere na novije tehnologije i nova rješenja.

Rezultat je da nakon 08. travnja više neće biti potpore ni tehničke pomoći za Windows XP, a neće biti ni automatskog ažuriranja koje pomaže da vaš PC ostane zaštićen. Microsoft će na taj dan prestati osiguravati i "Microsoft Security Essentials" za Windows XP. Međutim, ako već imate instaliran Microsoft Security Essentials, još ćete neko vrijeme moći dobivati ažuriranja za anti-malware, no to neće značiti da će vaš PC biti siguran jer Microsoft više neće osiguravati sigurnosna ažuriranja koja štite PC s Windows XP-om.

Ako nastavite koristiti Windows XP računalo nakon što prestane potpora, vaše računalo će i dalje raditi, no vjerojatno će biti izloženo većem sigurnosnom riziku i virusima. Također treba imati na umu da će većina pisaca softvera svoje proizvode optimizirati za novije verzije Windowsa, pa će s vremenom sve više i više aplikacija prestati raditi i na Windows XP-u.

Microsoft korisnicima predlaže dvije opcije:

·   Nadograditi postojeće računalo
pri tome treba imati na umu da će tek mali broj starih računala moći raditi s najnovijim Windowsima, s Windows 8.1. Korisnici mogu s Weba skinuti program "Windows Upgrade Assistant" koji će provjeriti može li vaše postojeće računalo raditi pod Windows 8.1.

·   Nabaviti novo računalo
ako vaše postojeće računalo ne može koristiti Windows 8.1, vjerojatno je vrijeme da počnete misliti o nabavci novog. Nova računala su snažnija, lakša, ljepša, a i prosječna cijene im je manja nego pred deset godina.

Microsoft također kaže da vam Windows 8.1 omogućava sve što ste mogli raditi na Windows XP, a donosi i mnogo novih mogućnosti koje će vam se svidjeti.


21.01.14 – 09.02.14


StorageNesletter, 23.01.2014

NetApp - odobreno petnaest patenata

NetAppu je američki ured za patente odobrio petnaest novih patenata. Patenti se odnose na zajedničku pohranu, podatkovne objekte, metriku pohrane, SSD-ove, cache, klastere za pohranu, de-duplikaciju, migraciju podataka, meta-podatke, replikaciju, distribuciju servisnih podataka radi koordinacije zajednički korištene pohrane itd.


Munich, January 29, 2014

Fujitsu - poslovna pohrana na početnom nivou s performansama korporacijskih sustava

Fujitsu je objavio da je njegov početni sustav za pohranu na diskovima ETERNUS DX200 S3 u stanju ostvariti performanse uobičajene na sustavima za korporacijski nivo, te da se radi o sustavu s na svijetu najbržim pristupom i dohvatom podataka, u kategoriji srednje velikih Dual Controller Storage Array sustava.

Kao što je potvrđeno u najnovije objavljenom usporedbenom testu SPC Benchmark-1 od Storage Performance Councila, najnovija generacija Fujitsuovih početnih sustava, orijentirana na poslovno-centričnu pohranu, je opet ostvarila najbolje performanse u svojoj klasi.

Sa sustavom ETERNUS DX200 S3, Fujitsu omogućava priuštivu analizu velikih podataka (big data) na brzim sustavima, no dostupnima i manjim i srednjim poslovnim korisnicima, čak i kada raspolažu ograničenim sredstvima.

Storage Performance Council (SPC) je o proizvođačima neovisna organizacija čiji je predmet praćenja industrija rješenja za pohranu podataka. SPC je definirao standardni usporedbeni test (benchmark) za vrednovanje rješenja za pohranu.

ETERNUS DX200 S3 je ostvario vrijeme odziva od 0,63 milisekunde uz 100 postotno opterećenje, čime je postigao najbolji rezultat u povijesti SPC-1 testova. Dvo-kontrolerski ETERNUS DX200 S3 nudi izuzetni omjer cijena/performansi od 0,77 USD / SPC-1 IOPS.


Tokyo, February 4, 2014 

Fujitsu - pet novih modela korporacijskih PC računala

Predstavljen konvertibilni Ultrabook™ i drugi modeli

Fujitsu je objavio pet novih modela korporacijskih PC računala, svrstanih u tri serije proizvoda. Svi su opremljeni najnovijim operacijskim sustavom Windows 8.1 Pro.

Novi korporacijski tableti i laptop PC-ovi su FUJITSU PC LIFEBOOK T904/H, konvertibilni Ultrabook sa zakretnim ekranom osjetljivim na dodir. Tri nova modela iz LIFEBOOK E serije su zamjena za postojeće modele iz te serije. Imaju sličan dizajn, no ekrani su im različitih veličina: E754/H ima ekran od 15,6 inča, E744/H 14 inča, a E734/H 13,3 inča.

Objavljen je i FUJITSU PC ESPRIMO D552/H, koji spada u liniju ESPRIMO korporacijskih desktop računala.


Tokyo, February 4, 2014 

Fujitsu - konvertibilno ultrabook računalo, LIFEBOOK TH90/P

Izašla i proširenja za LIFEBOOK AH42/M laptop i ESPRIMO FH52/M desktop računalo; novi cloud servisi i nove usluge potpore

Fujitsu je objavio FUJITSU PC LIFEBOOK TH90/P, novi konvertibilni Ultrabook iz FMV serije PC računala za široku potrošnju. Novi laptop se može koristiti i kao tablet, podržan je unos podataka i pomoću pisaljke i pomoću dodira, za četiri različita načina rada.

Fujitsu je proširio i dva postojeća modela, LIFEBOOK AH42/M laptop i ESPRIMO FH52/M desktop računalo.

Predstavljene su i nove usluge, za sada prvenstveno za japansko tržište. Jedan je cloud servis koji olakšava prijenos podataka sa starog računala na novo, te novi vid potpore za korisnike.


Tokyo, February 4, 2014 

Fujitsu - "GRANNOTE", PC za zrele korisnike

Rafinirano računalo koje će obogatiti život sofisticiranih (čitaj starijih) korisnika

Fujitsu je objavio novo osobno računalo marke GRANNOTE (LIFEBOOK AH90/P), namijenjeno aktivnim, zrelim odraslim korisnicima, prvenstveno onima koji su stari oko 60 godina.

Marka GRANNOTE je projektirana oko koncepta profinjenog računala koje će obogatiti životni stil sofisticiranih korisnika koji znaju cijeniti dizajn i lakoću korištenja. Model se odlikuje čistim dizajnom koji odgovara osjetilima zrelih korisnika: tipkovnicom s vrlo čitljivim tipkama i dobrim osjećajem pod prstima, jasni i sjajni ekran, automatsko podešavanje boje i pozadinskog osvjetljenja ovisno o uvjetima u okolišu, te zvučni sustav lako prilagodljiv sluhu starijih korisnika.


StorageNewsletter on 2014.02.06

Fujitsu - disk sistem Eternus DX200 S3

Prema SPC-1 usporedbenom testu najbrži dvo-kontrolerski array u srednjoj klasi

Fujitsu je objavio da njegov početni sistem fleksibilnih modularnih diskova za pohranu ETERNUS DX200 S3 može pružiti performanse korporacijskih sustava i za sustave srednje klase.

Prema najnovijim objavljenim rezultatima usporedbenog testa SPC benchmark-1 kojeg je proveo Storage Performance Council, Fujitsuovi početni sistemi su postigli najbolje rezultate u klasi.

S ovim rješenjem, Fujitsu i malim i srednjim poslovnim korisnicima donosi mogućnost big data analiza, za koje su inače potrebni sistemi najviših performansi koji znatno prelaze financijske mogućnosti takvih korisnika.

U ovom najnovijem SPC Benchmark-1 testu kuće Storage Performance Council, ETERNUS DX200 S3 je pobijedio sve dvo-kontrolerske array sustave u srednjoj klasi, pa i neke više-kontrolerske korporacijske sisteme.

ETERNUS DX200 S3 je ostvario rezultat od 0,63 ms kod 100% opterećenja, što je najveći rezultat ikad postignut za test SPC-1. Sistem može odraditi više od 200.000 SPC-1 ulazno/izlaznih operacija (SPC-1 IO/s), što znači da se Fujitsuov početni sustav može mjeriti s mnogo skupljim srednje velikim i korporacijskim sustavima, te da ima razinu performansi sličnu velikom broju kompletno poluvodičkih (all-flash) array sistema.

Dvo-kontrolerski ETERNUS DX200 S3 ima omjer cijene/performansi od 0,77 USD / SPC-1 IO/s.

Sustav ETERNUS DX S3 radi pod ETERNUS SF16 management softverom.


Mountain View, Calif. – Jan. 21, 2014

Symantec - NetBackup rješava probleme rasta količine podataka, performansi i virtualnih sustava korisnicima koji prelaze na moderne data centre

Sveobuhvatna zaštita i do 400 puta brži oporavak virtualnih mašina

Symantec je objavio najnoviju verziju svog rješenja NetBackup, s novim funkcijama za zaštitu najvećih na VMwareu zasnovanih okoliša koje koriste organizacije koje prelaze na softverski definiranu arhitekturu za data centre. NetBackup 7.6 je jedini proizvod za sigurnosno kopiranje projektiran za korporacijski nivo. Može se brinuti za stotine tisuća virtualnih mašina i petabajte podataka, uz do 400 puta brži oporavak virtualnih mašina.

Moderni data centri zahtijevaju agilnije, skalabilno i heterogeno računalstvo. Istovremeno, količina podataka raste brzinom od 60 do 70 posto godišnje.

Najznačajnije novosti:

·   400 x brži oporavak virtualnih mašina za VMware vSphere, koje se pokreću direktno iz pohranjenih sigurnosnih kopija, bez prethodnog restauriranja.

·   NetBackup Accelerator for VMware eliminira potrebu za uzimanjem kompletnih sigurnosnih kopija koristeći VMware Changed Block Tracking tehnologiju. Rezultat je kompletna, automatska sigurnosna kopija a postupak je i do 35 puta brži nego tradicionalni načini.

·   Korisnici mogu zaštititi 300 virtualnih mašina u 300 sekundi, te aktivno uzimati kopije i raditi rekonstrukciju pomoću NetBackup Replication Director for VMware, koristeći NetApp tehniku slika podataka

·   Tu su i opcije za više-korisnički (multi-tenant) hosting za pružatelje


PALO ALTO, Calif., JAN. 22, 2014

Autonomy - vodeći isporučitelj na polju izlaza dokumenata za upravljanje odnosima s kupcima

HP Autonomy je objavio da ga je nezavisna istraživačka kuća Forrester Research, zbog proizvoda HP Exstream i HP Relate, proglasila vodećim isporučiteljem u kategoriji izlaza dokumenata za upravljanje komunikacija s kupcima (DOCCM - Document Output for Customer Communications Management).

HP Exstream je više-kanalno CCM softversko rješenje koje korporacijama pomaže da čim bolje iskoriste kontakte s kupcima i da za njih pripreme svakom ponaosob prilagođene komunikacije.

HP Relate je proširenje HP Exstream-a, radi se o na oblaku zasnovanoj aplikaciji pomoću koje prodajna služba može za svakog kupca pripremiti personaliziranu ponudu.

HP Exstream je uključen u HP Autonomy organizaciju u studenom 2013.


PALO ALTO, Calif., Jan. 30, 2014

Autonomy - poboljšana big data platforma HAVEn za aplikacije za informacije o ljudima

Strateško proširenje HP IDOL-a produbljuje integraciju s rješenjima HP ArcSight, HP Vertica i Apache Hadoop, poboljšava performanse i mogućnosti za upravljanje

Autonomy je objavio novu verziju svog softvera HP IDOL koja produbljuje integraciju s ključnim komponentama HP-ove big data platforme HAVEn - s komponentama HP ArcSight, HP Vertica i Apache Hadoop, te značajno proširuje IDOLove mogućnosti za analitiku, pouzdanost i lakoću korištenja.

Big data brzo prelazi iz isključive domene rezervirane za znanstvenike koji koriste složene algoritme u uobičajenije namjene i aplikacije za redovne poslove. Korisnici traže fleksibilnu, sigurnu i brzu platforme na kojima se mogu ekonomično obrađivati strukturirani podaci, podaci prikupljeni iz raznih strojeva, te novi oblici nestrukturiranih, ljudskih informacija.

Integracija HP IDOL-a s ključnim HP HAVEn komponentama omogućava iskorištenje velikih podataka da bi se povećala konkurentnost.


PALO ALTO, Calif., JAN. 30, 2014

Autonomy - kako je tvrtka Kainos iskoristila HP IDOL za analitiku na području zdravstvene skrbi

Konceptualni motor za obradu podataka mijenja način na koji rade medicinske institucije

Autonomy je objavio da je Kainos, tvrtka koja se bavi tehnološkim rješenjima integrirala HP IDOL 10.5, novu verziju Autonomyevog motora za analitiku u Kainosovu platformu za elektroničke medicinske zapise, Evolve®.

Kainos se bavi pružanjem informatičkih usluga za organizacije koje se bave zdravstvenom skrbi, a Autonomyevu tehnologiju koristi već više godina. Evolve koristi više od 50 bolnica u Ujedinjenom Kraljevstvu.

HP IDOL 10.5 značajno doprinosi uspješnosti rješenja Evolve. Mnogi liječnici pristupaju zapisima o pacijentima putem tableta ili mobilnih uređaja , no pronalaženje relevantnog pasusa u dokumentu može biti dugotrajan i težak zadatak, jer dokumentacija može imati i više stotina stranica, a za isti pojam se često koriste različite ključne riječi.

HP IDOL prepoznaje koncepte, uzorke i ideje u masi nestrukturiranih informacija o ljudima. U slučaju Kainos Evolve platforme, HP IDOL 10.5 automatski prouči i segmentira medicinske zapise ovisno o konceptima koji se nalaze u materijalima.


IRVINE, Calif., Feb 3, 2014

Kofax - jedna od vodećih banaka u SAD investirala u Kofax Mobile Capture

Rješenje sadrži nedavno objavljenu Kofaxovu Mobile Capture platformu i aplikacije za mobilno plaćanje računa (Mobile Bill Pay) i polaganje čekova (Mobile Check Deposit)

Kofax je objavio da je jedna od pet najvećih banaka u SAD investirala1 milijun USD u softverske licence za nedavno objavljenu Kofax Mobile Capture platformu i aplikacije za mobilno plaćanje računa (Mobile Bill Pay) i polaganje čekova (Mobile Check Deposit).

Banka trenutno ima milijune klijenata koji koriste njezine aplikacije za mobilno bankarstvo. Kofax je odabran zbog toga što može ponudi širok raspon aplikacija za mobilni prihvat podataka, uključivši polaganje čekova, plaćanje računa, uzimanje podataka za novog klijenta, otvaranje novih računa i obradu molbi za hipotekarne kredite. Još jedan razlog zbog čega je odabran Kofax je njegov fleksibilni komplet za razvoj softvera za mobilne aplikacije i naprednu analitiku.

Kofax Mobile Capture proširuje poslovne procese koji počinju prihvatom informacija i na pametne telefone i tablet računala tako da korisnicima omogućava uporabu kamera na tim uređajima da prihvate slike dokumenata, fotografija i podataka, te da zatim proslijede te sadržaje u Kofaxove aplikacije za tokove posla i u korporacijske aplikacije u repozitorije. Prihvat tih informacija u "Točki nastanka" ubrzava procese, na minimum svodi odugovlačenje, smanjuje troškove i poboljšava uslugu.

Kofax Mobile Bill Pay sadrži usavršavanje slike (image perfection), pa bankama i njihovim klijentima omogućava učinkovit prihvat računa, a uplatitelje ubacuje u bančin sustav za automatsku isplatu računa. Time se poboljšava usluga korisnicima i ostvaruje jače povezivanje klijenata s bančinim mobilnim i on-line rješenjima, što dokazano smanjuje vjerojatnost da će klijent prijeći u neku drugu banku.

Kofax Mobile Check Deposit omogućava bančinim klijentima da primljene čekove automatski polažu preko svojih pametnih telefona i tablet računala. Kofaxova sposobnost prihvata čekova uz vrhunsku kvalitetu slika omogućava bankama da obrade više čekova i da to učine brže i točnije. Osim toga, u osnovni bankarski sustav ulaze točniji podaci, pa ima manje izuzetaka koji bi inače zahtijevali ručnu intervenciju.


Sunnyvale, CA., January 27, 2014

Fujitsu - RentScan™, rješenje s iznajmljivanjem dokument skenera za organizacije i poslovne profesionalce

Fujitsu RentScan omogućava kratkoročni najam skenera iz popularne linije "fi-serije"

Fujitsu je objavio novu uslugu, RentScan by Fujitsu™. Usluga je namijenjena korisnicima koji za neki kratkotrajni posao zatrebaju profesionalne skenere i kojima se ne isplati kupiti ili dugoročno unajmiti takve skenere.

Usluga pokriva najam skenera iz popularne linije "fi-serije":

·   Fujitsu fi-6140Z skener za odjele. Radi brzinom do 60 ppm / 120 ipm (kolor, sivi tonovi, jednobojno), odlikuje se vrhunskom tehnologijom skeniranja i najnaprednijom tehnologijom za odvajanje papira.

·   Fujitsu fi-6670 profesionalni skener. Radi brzinom do 90 ppm / 180 ipm (kolor, sivi tonovi, jednobojno), odlikuje se vrhunskim mogućnostima za povećanje produktivnosti

·   Fujitsu fi-6800 profesionalni skener Radi brzinom do 130 ppm / 260 ipm (kolor, sivi tonovi, jednobojno), odlikuje se tihim radom (prikladno za urede u koje ulaze klijenti) i najnaprednijom tehnologijom za baratanje papirom.


IRVINE, Calif., Jan 22, 2014

Kofax - softver za jednu od vodećih osiguravajućih kuća u SAD

Osiguravatelj će koristiti Kofax Communication Server za obradu odštetnih zahtjeva

Kofax je objavio da je jedna od vodećih osiguravajućih kompanija u SAD investirala više od 700.000,00 USD u Kofaxov softver i usluge kako bi mogla obraditi potencijalno ogromni broj odštetnih zahtjeva koji bi mogli nastati kao posljedica prirodnih katastrofa.

Tvrtka koristi Kofax Communication Server za sustav za obradu odštetnih zahtjeva koji ima kapacitet obrade 150 gigabajta podataka na sat. Ovo proširenje će omogućiti automatiziranu obradu oko 40.000 ulaznih faks i e-mail poruka na sat. Kofax Communication Server će upravljati prijemom dolazećih poruka i priloženih dokumenata, sortirati ih, usmjeriti ih u odgovarajuće mape s odštetnim zahtjevima, bez ručne intervencije. Likvidatori šteta će biti obaviješteni da su došle nove informacije i da su spremne za pregled.

Kofax Communication Server (KCS) omogućava automatsku razmjenu poslovno kritičnih informacija, povezujući ulazne i izlazne servise koji se osiguravaju putem uređaja kao što su faks i telefonski sustavi, razne tipove medija uključivši e-mail, FoIP, SMS, MMS, glasovnu poštu i teleks, te aplikacije kao što su ERP, CRM i Kofaxove korporacijske aplikacije.


REDMOND, Wash. — Feb. 4, 2014

Microsoft - Satya Nadella je novi generalni direktor,

Bill Gates preuzima novu ulogu Savjetnika za tehnologiju; John Thompson preuzima ulogu Predsjednika Upravnog odbora.

Microsoft je objavio da je imenovan novi generalni direktor (CEO - Chief Executive Officer), Satya Nadella koji ujedno postaje i član Upravnog odbora. Nadella je ranije bio Izvršni podpredsjednik Microsoftove grupe "Cloud & Enterprise".

U dosadašnjoj karijeri u Microsoftu, Nadella je vodio više značajnih projekata, kao što je bilo razvoj i uvođenje cloud infrastrukture za Microsoft.

Microsoft je objavio i da Bill Gates, dosadašnji Predsjednik Upravnog odbora (Chairman of the Board of Directors), preuzima novu ulogu u Odboru, kao Član Osnivač, te ulogu Savjetnika za tehnologiju, te će više svog vremena posvetiti Microsoftu i pomagati Nadella oko usmjeravanja tehnološkog razvoja i novih proizvoda. Ulogu Predsjednika Upravnog odbora preuzima John Thompson, do sada jedan od članova Odbora. Dosadašnji CEO, Steve Balmer ostaje kao član Odbora.


 

 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018