nv-1403

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2014. – ožujak


u ovom broju:

10.03.14 – 23.03.14

- Fujitsu - platforma za distribuirane servise, za rad u oblaku preko Wide-Area mreže

- Fujitsu - nova generacija profesionalnih notebook računala iz LIFEBOOK E Serije

- VMware - početak isporuka VMware Virtual SAN

- Autonomy - paket za digitalni marketing za vodeću kanadsku zrakoplovnu kompaniju

- Kofax - Kapow Katalyst za on-line putnu agenciju

24.02.14 – 09.03.14

- Fujitsu - vShape integrira najnovije tehnologije za klaster pohranu

- Fujitsu – proširena linija vertikalno integriranih sustava za baze podataka

- Fujitsu – promijenjena pravila imenovanja u portfelju PRIMERGY sistema olakšava izbor

- Fujitsu – portfelj novih modela "in Touch" poslovnih notebook i tablet računala na CeBIT-u

- Fujitsu – optimizirane i unificirane komunikacije s novim All-in-one PC računalima

- VMware  - VMware vSphere® i Operations Management™ za Millennium Pharmacy Systems

- Autonomy – platforma za kliničke podatke i zdravstvenu analitiku

- Kofax - platforma za razvoj i uvođenje Smart Proces aplikacija u oblaku

- Kofax –obrada zahtjeva za naknadu zdravstvenih troškova putem mobilnih uređaja

- Kofax – rješenje za jednu od vodećih europskih kuća koje se bave upravljanjem imovinom


10.03.14 – 23.03.14


Kawasaki, Japan, March 14, 2014

Fujitsu - platforma za distribuirane servise, za rad u oblaku preko Wide-Area mreže

Ubrzava rad izvršnih okoliša i prati promjene potreba za servise

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvio tehnologiju za platformu za distribuirane servise koja automatizira arhitekturu sustava i radi u skladu s promjenama uvjeta u servisu, te provodi distribuirano uvođenje obrada zasnovanih na radu u oblaku i slanju podataka na servere u okviru wide-area mreže.

Uz nedavna dostignuća "stroj na stroj" (M2M - machine to machine) tehnologije, u okviru koje mašine komuniciraju jedna s drugom bez ljudske intervencije, te najšire uporabe mobilnih uređaja, došlo je do naglog povećanja u količini podataka koji se razmjenjuju između cloud servisa i uređaja. Rezultat toga je da, ako se usluga želi pružati u stvarnom vremenu i imajući na umu postojeću propusnu moć mreže, potrebno je distribuirati obradu na međufazne servere smještene blizu mjesta gdje nastaju podaci ili preko wide-area mreže.

Da bi to omogućio, Fujitsu Laboratories je razvio platformu za distribuirane servise kod koje je moguće automatski podešavati dodjelu resursa ovisno o potrebama, broj uređaja koji se mogu priključiti, te optimalnu lokaciju na kojoj će se dodijeliti resursi.


SUNNYVALE, Calif., March 17, 2014

Fujitsu - nova generacija profesionalnih notebook računala iz LIFEBOOK E Serije

Vrhunska, robusna notebook računala koja se lako uvode i smanjuju troškove vlasništva

Fujitsu je objavio nove modele iz LIFEBOOK® E-Serije profesionalnih notebook računala. Modeli imaju ekrane od 13,3 , 14 i 15,6 inča, robusne su izvedbe, daju vrhunske performanse za poslovne obrade i sadrže široke mogućnosti za sigurnost i zaštitu.

Novi LIFEBOOK E notebook modeli imaju procesore najnovije generacije Intel® Core™ vPro™, utore za modularne uređaje, kao što su npr. projektor, druga baterija ili dodatna disk jedinica, tri USB 3.0 priključka te DVD ili Blu-ray pisače. Ekrani su tretirani protiv bliještanja (anti-glare), a na baterije mogu raditi do 21 sat.

Od sigurnosnih uređaja tu je čitač Smart kartica, senzor za otiske prstiju, a zapis na disku je zaštićen enkripcijom.


PALO ALTO, CA - Mar 12, 2014

VMware - početak isporuka VMware Virtual SAN

VMware Virtual SAN pojednostavljuje pohranu za virtualne okoliše pomoću jedinstvene arhitekture zasnovane na VM pravilima i ugrađenoj automatizaciji

VMware je objavio početak isporuka VMware® Virtual SAN-a, VMwareovog softverski definiranog proizvoda za pohranu.

VMware Virtual SAN je izgrađen direktno na VMware vSphere kernelu, te osigurava novi sloj hipervizorske pohrane. Softver apstrahira i udružuje interne magnetske diskove i flash uređaje iz standardnih x86 servera i tako stvara visoko-performantnu si otpornu zajedničku korištenu pohranu za virtualne mašine (VM-ove).

Prema internim usporedbenim testovima, VMware Virtual SAN ostvaruje:

2 milijuna ulazno/izlaznih operacija u sekundi (IOPS - input/output operations per second) u klasteru od 32 čvora za operacije čitanja, te 640.000 IOPS-a za mješovite operacije.

VMware Virtual SAN pojednostavljuje dodjelu resursa za pohranu i upravljanje njima, uz manje troškove. VMware Virtual SAN omogućava pouzdanost i robusnost korporacijskih sustava za pohranu te je vrlo otporan na gubitak podataka. Sustav je idealan za primjene kao što je infrastruktura za virtualne desktopove (VDI - Virtual Desktop Infrastructure), testiranja i razvoj, te oporavak nakon katastrofa.


PALO ALTO, Calif., March. 17, 2014

Autonomy - paket za digitalni marketing za vodeću kanadsku zrakoplovnu kompaniju

Autonomy je objavio da je WestJet, najpopularnija aviokompanija u Kanadi odabrala Autonomyev paket za optimizaciju marketinga za izradu i upravljanje svojim Web stranicama.

WestJet ima više od 9.800 zaposlenika i poslužuje više od 85 odredišta u Kanadi, SADu, Meksiku, Karibima, Centralnoj Americi i Europi. Zbog porasta obima poslovanja, tvrtka je odlučila obnoviti svoje informatičke platforme. Nakon razmatranja pobuda od više dobavljača, odabran je HP Autonomyev paket "Marketing Optimization". Odluka je donesena zbog mogućnosti i lakoće uporabe paketa, te njegove skalabilnosti.

Tvrtka je nedavno završila uvođenje aplikacija HP TeamSite, HP LiveSite, HP OpenDeploy i HP MediaBin.


IRVINE, Calif., Mar 19, 2014

Kofax - Kapow Katalyst za on-line putnu agenciju

Kapow Katalyst olakšava donošenje kritičnih poslovnih odluka

Kofax je objavio da je jedna od vodećih on-line putnih agencija odabrala Kapow Katalyst™ za automatizaciju sakupljanja i analiziranja informacija o cijenama konkurencije.

Prije nego je počela koristiti Kapow Katalyst, agencija je koristila razne ručne tehnike prikupljanja informacija s Web stranica konkurentskih firmi o njihovim cijenama i obrade tih informacija. Agencija je uvidjela da obujam posla toliko raste da ga se više ne može obavljati ručno, pa su odlučili potražiti bolje rješenje. Odabrali su Kapow zbog njegove skalabilnosti, fleksibilne arhitekture i naprednih mogućnosti praćenja.

Kapow platforma za integraciju podataka omogućava korisnicima da izvade kritične informacije iz raznih izvora, te da djeluju na osnovu tih informacija. Kapow Katalyst donosi rješenja za Big Data integraciju. Katalyst ima potporu za cijeli niz strukturiranih i nestrukturiranih izvora podataka - baza podataka, standardnih API-ja, datoteka i e-mail sustava, web aplikacija, aplikacija na vlastitoj opremi i aplikacija u oblaku, te sustava za kontrolu i upravljanje. Glavne komponente Katalysta su Design Studio, koji se koristi za kreiranje tokova za integraciju podataka (tzv. roboti); Management Console, koja se koristi za pokretanje tokova, te upravljanje, pokretanje i praćenje okoliša; te RoboServera, klaster okoliša za neprekinuti rad 24 sata / 7 dana.


24.02.14 – 09.03.14


Hanover/Munich, March 09, 2014

Fujitsu - vShape integrira najnovije tehnologije za klaster pohranu

Dokazana referentna arhitektura za virtualizacijske projekte ; minimalni zastoji – čak i kod migracija i osvježavanja ; pohrana se može dimenzionirati bez dodatnih troškova i gubitaka podataka

Fujitsu je objavio integraciju NetApp klaster Data ONTAP u svoju dokazanu referentnu arhitekturu vShape. Ta arhitektura integrira Fujitsuove x86 PRIMERGY servere, Brocadeove svičeve i NetAppove sustave za pohranu, a korisnicima osigurava proširivu zajednički korištenu infrastrukturu koja je fleksibilnija i lakše se proširuje kako raste količina podataka. Fujitsu je sinkronizirao sve elemente za softverske pakete definirane veličine. Fujitsu vShape su provjetrila sva tri isporučitelja, kao jedinstveno rješenje.

Potpuno virtualizirano Fujitsu vShape rješenje je uređaj korporacijske klase osmišljen da lako savlada i za sada nepoznate buduće zahtjeve. vShape omogućava puno proširenje u okviru jednog jedinog sustava za pohranu, osigurava virtualizirane zajednički korištene infrastrukture predviđene za neprekidani rad tijekom cijelog životnog vijeka.

Korisnici koji odaberu Fujitsu vShape će imati minimalne zastoje zahvaljujući i NetApp klaster Data ONTAP. Taj samo-lječivi sustav omogućava da se poslovi kao što je održavanje sustave pohrane, zamjena hardvera i nadogradnja softvera obave bez zaustavljanja obrada – održavanje se obavlja na jednom čvoru dok ostali rade.


Tokyo, February 28, 2014

Fujitsu – proširena linija vertikalno integriranih sustava za baze podataka

Novi model, SX2, visokih performansi, velikog kapaciteta, spreman za visoko-dostupne baze podataka

Fujitsu je objavio integrirani sustav HA Database Ready SX2, velikog kapaciteta i spreman za baze podataka visoke dostupnosti. Novi model je član HA Database Ready sustava za baze podataka koji su kombinacija hardvera i softvera u jedinstvenom, optimiziranom, paketu stvorenom za kontinuitet poslovanja i brzu i pouzdanu obradu korisnikovih poslovnih podataka. Sustavi iz te linije imaj sučelje za baze podataka po otvorenim standardima, PostgreSQL, a koriste i vlastitu Fujitsuovu Smart Software tehnologiju i spremni su za rad čim se instaliraju. Pomoću jednog klika se mogu pokrenuti najsloženije operacije za uzimanje sigurnosnih kopija i rekonstrukciju podataka, a ti poslovi se obave znatno brže nego do sada.

Novi HA Database Ready SX2 je model s 4 procesora, koristi brzu i veliku PCIe flash memoriju i može postići brzinu orade čak do 180.000 transakcija u minuti, što je za 50 % bolje od ranijih modela. Na sistemu mogu raditi baze podataka do 7,2 TB, što je šest puta više u usporedbi s ranijim modelima.

Novi model je idealan za mnoge namjene – od infrastrukture za društvene sisteme koji zahtijevaju visoke performanse i visoku pouzdanost, do informatičkih sustava koji zahtijevaju visoke performanse i veliki kapacitet kako bi brzo obavili grupne obrade (batch processing) i konsolidaciju podataka.


Munich, March 06, 2014

Fujitsu – promijenjena pravila imenovanja u portfelju PRIMERGY sistema olakšava izbor

Fujitsu je objavio novu shemu imenovanja sistema za novo-objavljene elemente svojeg portfelja PRIMERGY servera. Novi sustav imena treba korisnicima i poslovnim partnerima olakšati izbor sistema koji najviše odgovara njihovim potrebama. Pripremljena je i aplikacija za Android i Apple pametne mobitele i tablete koja pomaže pri razumijevanju nove strukture imena servera, te daje tablicu sa starim i novim nazivima, jer će postojeći sistemi zadržati njihova sadašnja imena.

Prvi korak pri odlučivanju je obično faktor formata računala, tako da nova imena zadržavaju važne elemente marke kao što su RX za Rack Servere ili TX za Tower Servere. Brojevi koji slijede oznaku formata se odnose na broj utora i tip procesorske platforme. To vodi do klase sistema kao što je PRIMERGY RX2500. Dvije zadnje brojke u imenu se odnose na komplet karakteristika određenog modela. Na kraju dolazi tzv. generacijski sufiks ‘M1’ koji se inkrementalno povećava za svaku novu generaciju procesora.

Prvi PRIMERGY sistemi imenovani po novim pravilima su PRIMERGY RX2520 M1 (rack izvedba) i PRIMERGY TX2540 M1 (tower izvedba). Oba nova sistema nude velike mogućnosti za proširenje memorije i ekonomične dvo-procesorske performanse zasnovane na Intelovoj Xeon Processor E5-2400 v2 obitelji proizvoda.

Oznake za format PRIMERGY sistema su kako slijedi:

·   BX - Blade server/šasija

·   CX - Scale-out server/šasija

·   MX - Micro Server

·   RX - Rack Server

·   TX - Tower Server

·   SX - Storage Blade


Hanover/Munich, March 09, 2014

Fujitsu – portfelj novih modela "in Touch" poslovnih notebook i tablet računala na CeBIT-u

Fujitsuov portfelj na dodir osjetljivih LIFEBOOK notebook i STYLISTIC tablet računala ; CeBIT nagrade za FUJITSU LIFEBOOK U904 - prvi na svijetu Ultrabook s ugrađenom PalmSecure tehnologijom

Fujitsu je objavio početak isporuka All New in Touch poslovnih notebook i tablet računala. Novi portfelj olakšava rad i u uredu i van njega, uz zaštitne mjere korporacijske kategorije. Novi modeli su izloženi na sajmu CeBIT u Hanoveru, Njemačka.

FUJITSU LIFEBOOK U904 Ultrabook je model za korisnike kojima su potrebne sofisticirane performanse, punu ergonomiju i veliku povezivost, sve u vitkom kućištu. Ovaj Ultrabook je nagrađen CeBIT nagradama, a to je ujedno i prvo Ultrabook računalo s ugrađenim PalmSecure uređajem za identifikaciju pomoću uzorka vena u dlanu.


Hanover/Munich, March 09, 2014

Fujitsu – optimizirane i unificirane komunikacije s novim All-in-one PC računalima

Integrirane karakteristike u dva nova modela ESPRIMO X PC-a poboljšavaju unificirane komunikacije ; Low Power Active Mode smanjuje potrošnju energije i omogućava stalno uključenu trenutačnu komunikaciju

Fujitsu je objavio dva nova desktop računala koja omogućavaju sve vrste poslova, "all-in-one X-line" s ugrađenim mogućnostima koje u potpunosti osiguravaju u okolišima za unificirane komunikacije i suradnju (UC&C - Unified Communications & Collaboration). To su Fujitsuovi modeli ESPRIMO X923 i ESPRIMO X923-T.

Fujitsu ESPRIMO X serija je također elegantno rješenje za korisnike kojima je potrebna puna funkcionalnost desktopa koji zauzima minimum prostora, dobro štedi energiju i omogućava stalnu povezanost.


PALO ALTO, Calif., March 3, 2014

VMware  - VMware vSphere® i Operations Management™ za Millennium Pharmacy Systems

Vodeća tvrtka u uslugama za farmaceutiku otkrila zapanjujuće mogućnosti za optimizaciju kapaciteta

VMware je objavio da je američka tvrtka Millennium Pharmacy Systems, pružatelj usluga za farmaceutiku primijenila VMware vSphere® s Operations Managementom™, u svrhu postizanja veće informatičke učinkovitosti i poboljšanja kvalitete usluga.

Millennium je dugogodišnji korisnik VMware vSphere, a sada se je proširio na VMware vSphere s Operations Managementom. Jedan jedini Millenniumov informatičar je instalirao i uveo novi softver u roku od jednog dana. Uvođenjem VMware vSphere s Operations Managementom, Millennium je smanjio troškove rada jer mu je s tim rješenjem potreban manji broj servera. VMware vSphere s Operations Managementom omogućava konsolidaciju i veću efikasnost informatike.

Millennium prakticira "Just-In-Time" metodu za naručivanje, administriranje dokumentiranje i izvještavanje za sustav za isporuku farmaceutskih proizvoda. Millenniumovi farmaceutski sustavi se uklapaju u kliničke sustave za rad bolnica.


PALO ALTO, Calif., Feb. 25, 2014

Autonomy – platforma za kliničke podatke i zdravstvenu analitiku

Nova platforma omogućava uvid u nestrukturirane kliničke podatke

Autonomy je objavio HP Healthcare Analytics, samo-poslužnu analitičku platformu za pružatelje usluga zdravstvene skrbi, kojima omogućava sveobuhvatno i kontekstualno razumijevanje svih oblika kliničkih podataka, uključivši i nestrukturirane, samo ljudima razumljive informacije.

HP Healthcare Analytics pokreće HP IDOL, Autonomyev sofisticirani stroj za uparivanje uzoraka. Razvijen je u suradnji s bolnicom Stanford Children's Health and Lucile Packard Children's Hospital iz Palo Alta u Kaliforniji.

Osnovne mogućnosti:

·   Koristi HP IDOL, dokazani stroj za pretraživanje i analitiku na osnovu kojeg su razvijene brojne aplikacije za formiranje koncepata te otkrivanje uzoraka i odnosa u nestrukturiranim podacima.

·   Integracija podataka sa standardnim informatičkim sustavima za pružatelje usluga zdravstvene skrbi, skladišta podataka i raznim drugim izvorima podataka

·   Ugrađene napredne mogućnosti za sigurnost i zaštitu privatnosti podataka

Mogućnosti specifične za zdravstvo:

·   Odgovara na upite vezane za zdravstvenu skrb priprema izvještaje na osnovu kojih se mogu pokretati akcije preko sučelja specijaliziranih za zdravstvo

·   Integracija sa sustavom za sistematizirano medicinsko nazivlje (SNOMED - Systematized Nomenclature of Medicine) koji sadrži više od 350.000 zdravstvenih i više od 2 milijuna kliničkih termina.

·   Ugrađen međunarodni kodni sustav za klasifikaciju bolesti (ICD - International Classification for Diseases) kojeg koriste standardizirani zdravstveni sustavi


IRVINE, Calif. , Mar 10, 2014

Kofax - platforma za razvoj i uvođenje Smart Proces aplikacija u oblaku

Objavljeni TotalAgility 7.1 i TotalAgility Cloud

Kofax je objavio Kofax TotalAgility™ 7.1 i Kofax TotalAgility Cloud. TotalAgility 7.1 je platforma za razvoj i uvođenje aplikacija za pametne procese (smart process). TotalAgility Cloud je više-stanarska platforma ili platforma za Microsoft Azure SaaS pretplate.

TotalAgility Cloud omogućava:

·   Brzu izradu prototipa i uvođenje rješenja bez potrebe da se kupuje, instalira, konfigurira i održava posebni hardver i softver

·   Uštede u investicijama i radu

·   Štiti osjetljive informacije i osigurava kontinuitet poslovanja koristeći Microsoft Azure cloud infrastrukturu

Smart proces aplikacije su nova kategorija softvera razvijenog za potporu poslovnim aktivnostima koje zahtijevaju mnogo ljudskog rada, koje su jako varijabilne, koje su tek malo strukturirane i koje podliježu čestim izmjenama. Kofax TotalAgility je platforma za razvoj i uvođenje takvih aplikacija koja može ostvariti značajne uštede i ubrzati posao.


IRVINE, Calif., Mar 4, 2014

Kofax –obrada zahtjeva za naknadu zdravstvenih troškova putem mobilnih uređaja

Krajnji korisnici lako predaju zahtjeve putem pametnih telefona i tableta

Kofax je objavio da je tvrtka HTH Worldwide (HTH) koja se bavi uslugama za svjetske putnike i međunarodne institucije zdravstvenog osiguranja odlučila uvesti Kofaxova rješenja za prihvat i obradu zahtjeva za nadoknadu medicinskih troškova i prateće dokumentacije putem mobilnih uređaja. HTH se odlučio za Kofax Mobile Capture™ koji osigurava prihvat slika visoke kvalitete i kompresiju datoteka da bi se lakše slale i arhivirale. Da bi rješenje bilo sigurnije, slike dokumenata se ne spremaju na mobilni uređaj, nego se odmah šalju na centralni sustav. HTH će tijekom 2014 na taj način prihvatiti i obraditi desetke tisuća zahtjeva, a očekuje se da će takav način prihvata značajno rasti.

Kofax Mobile Capture proširuje poslovne procese koji počinju prihvatom informacija i na pametne telefone i tablet računala tako da korisnicima omogućava uporabu kamera na tim uređajima da prihvate slike dokumenata, fotografija i podataka, te da zatim proslijede te sadržaje u Kofaxove aplikacije za tokove posla i u korporacijske aplikacije u repozitorije. Prihvat tih informacija u "Točki nastanka" ubrzava procese, na minimum svodi odugovlačenje, smanjuje troškove i poboljšava uslugu.


IRVINE, Calif

Kofax – rješenje za jednu od vodećih europskih kuća koje se bave upravljanjem imovinom

Korisnik odabrao Kofax TotalAgility 7.0 i Kofax Analytics pomoću kojih će obrađivati 20 milijuna financijskih dokumenata godišnje

Kofax je objavio da je jedna od vodećih europskih tvrtki koja se bavi upravljanjem imovinom investirala više od 4 milijuna USD u Kofaxove aplikacije za pametne procese. Korisnik je odabrao Kofax TotalAgility 7.0 i Kofax Analytics pomoću kojih će vršiti prihvat, klasifikaciju, obradu i analizu informacije, te pokretanje akcija na osnovu više od 20 milijuna financijskih dokumenata godišnje.

Kofax TotalAgility osigurava platformu za upravljanje poslovnim procesima i dinamičko upravljanje slučajevima koja omogućava veću organizacijsku agilnost i unaprjeđenje organizacije kroz bolje upravljanje procesima. Učinkovitiji, fleksibilniji i bolje odrađeni poslovni procesi znače manje troškove i veći i raniji povrat investicija. TotalAgility osigurava mogućnosti za dizajn procesa, za njihovu automatizaciju, za kontrolu tijeka posla i ljudskih zadataka. To je alat za integraciju i povezivanje poslovnih aplikacija (upravljanje kompanijskim sadržajima, upravljanje odnosima s kupcima, e-pošta) s procesima i poslovnim pravilima.

Kofax Analytics for Capture osigurava gotove instrument table (dashboards) koje pokazuju učinkovitost rješenja za prihvat podataka, te interaktivni pogled na performanse, točnost i produktivnost sustava, kako bi administratori mogli pripremiti izvještaje o učinkovitosti rješenja za prihvat i poboljšati propusnost cjelokupnog sistema.


 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018