nv-1405

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2014. – svibanj


u ovom broju:

 05.05.14 – 18.05.14

- BCC Services - izvrsni rezultati ankete o zadovoljstvu korisnika

- FUJITSU - novi server smanjuje troškove nadogradnje

- Fujitsu - predstavljen ETERNUS DX200F All-Flash Array koji nudi skalabilnost i visoke performanse

- Fujitsu - deset novih korporacijskih računala, uključivši tablete, tanke klijente i drugo

- Fujitsu - virtualizacijski proizvodi koji koriste softverski definirano umrežavanje za WAN mreže

- Fujitsu - SAP rješenja na Fujitsu serverima za jednostavnije mobilno poslovanje i rad u oblacima

- SAP i VMware - SAP HANA na VMware vSphere 5.5

- VMware - paket vCloud Suite za razvoj rješenja za Obamacare

- Veeam - novi paket za upravljanje, Management Pack™ v7 za sistem centar s potporom za Microsoft Hyper-V

- HP Autonomy - sigurnosno kopiranje podataka s prediktivnom zaštitom podataka prilagođenom za društvene mreže

- HP Autonomy - strateško upravljanje informacijama u Bank Of Tokyo - Mitsubishi UFJ

- Kofax - AP Agility™ automatizira salda konti dobavljača za rad u oblaku i donosi proširenu analitiku

- Kofax - rješenje za pružatelja financijskih i osiguravajućih usluga

- Microsoft i partneri - projekti za priuštivi pristup pomoću neiskorištenog dijela TV signala

21.04.14 – 04.05.14

- NetApp - NetAppov OnCommand portfelj ubrzava prijelaz na softverski definirane data centre i olakšava upravljanje podacima

- Fujitsu - novi uređaj, Fujitsu Power Appliance for SAP® Adaptive Server® Enterprise, za brzu obradu transakcija i optimizaciju data centara

- Fujitsu - povećana funkcionalnost aplikacijskog okvira INTARFRM, potpora za više preglednika i uređaja

- Veeam - 150 % porast na korporacijskom tržištu u EMEA regiji

- HP Autonomy - praćenje programa za kinesku TV kuću

- Fujitsu PFU - ScanSnap SDK za bolju integraciju skenerske platforme

- Kofax - globalna konzultantska tvrtka investirala u Kofaxov softver kojim će automatizirati obradu obračuna troškova i ulaznih faktura

- Syncsort blog - Internet stvari: Veliki podaci će postati još veći


05.05.14 – 18.05.14


Zagreb, 14.05.2014

BCC Services - izvrsni rezultati ankete o zadovoljstvu korisnika

Po svim pitanjima bolji od svjetskog prosjeka

BCC Services svake godine provodi anketu o zadovoljstvu svojih korisnika i kupaca. Anketa se provodi u okviru partnerskog programa s Microsoftom, koji organizira anketu za sve partnere, i to tako da se ispitanicima jamči anonimnost, što je jedan od glavnih razloga zbog kojeg smo se odlučili na takav način ispitivanja. Ovih dana smo dobili rezultate ovogodišnje ankete.

Korisnici su nam po svim pitanjima dali visoke ocjene, sve su više od svjetskog prosjeka, Za najvažnija pitanja - da li su zadovoljni s nama, da li bi nas preporučili drugima i da li smatraju da smo tehnički kompetentni, korisnici su nas ocijenili s ocjenom od čak 100%.

Zadovoljstvo naših korisnika nam je jako važno, pa nas takvi rezultati jako vesele i ponosni smo na njih.


Munich, May 12, 2014

FUJITSU - novi server smanjuje troškove nadogradnje

Fujitsu je objavio novi server FUJITSU PRIMERGY RX4770 M1 treba ispuniti zahtjeve super-povezanog svijeta u kojem dominiraju oblaci, big data, mobilnost i društvene mreže. Novi server olakšava konsolidaciju informatike zbog značajnog specijalnog popusta za dokazanu zamjenu ranijih Fujitsu modela (certifikat o uništenju/donaciji)

Novi server je predviđen kao platforma za poslovno-kritične pozadinske obrade, jer nudi visoke performanse, veliki kapacitet memorije i visoku pouzdanost.

FUJITSU Server PRIMERGY RX4770 M1 je standardni x86 rack server s četiri utora. Server bitno olakšava poslove kao što je virtualizacija i konsolidacija servera, može smanjiti troškove rada za do 70 % te ostvariti omjer konsolidacije od 3:1 u odnosu na ranije generacije. Smanjeni su i ukupni troškovi vlasništva (TCO - Total Cost of Ownership).

U odnosu na prethodna rješenja, performanse su udvostručene, zahvaljujući inovativnom dizajnu i ugradnji najnovijih Xeon E7-4800/8800 v2 procesora s do 60 jezgri. Kapacitet memorije je utrostručen na 6 TB. Povrh standardnih mogućnosti RAS sistema, kao što su ugrađena redundancija i hot-pluggable komponente, PRIMERGY RX4770 M1 se odlikuje i naprednim otpornim sistemskim i memorijskim tehnologijama koje integriraju procesorske, firmverske i softverske slojeve kako bi se dijagnosticirale fatalne greške, ograničio utjecaj kvarova i obavio automatski oporavak.


Tokyo, May 8, 2014

Fujitsu - predstavljen ETERNUS DX200F All-Flash Array koji nudi skalabilnost i visoke performanse

Uklanja uska grla sistema; poboljšava efikasnost sistemske infrastrukture

Fujitsu je predstavio novi FUJITSU Storage ETERNUS DX200F, all-flash array sustav za pohranu koji za pohranu podataka koristi poluvodičke diskove, čime se osigurava stabilnost rada i visoke performanse.

ETERNUS DX200F nudi izuzetno nisku latentnost* od 0,5 ms na niže za aplikacije s intenzivnim ulazno/izlaznim operacijama.

U kombinaciji s mogućnostima za automatsku kvalitetu servisa koje osigurava nedavno objavljeni softver za platforme za pohranu, FUJITSU Storage ETERNUS SF 16, resursi se automatski dodjeljuju na osnovu prioriteta zadataka.

______________________________________________________________________________
* Latentnost - vrijeme potrebno da se pošalju podaci nakon što se primi zahtjev da se podaci pošalju sa servera


Tokyo, May 14, 2014

Fujitsu - deset novih korporacijskih računala, uključivši tablete, tanke klijente i drugo

Fujitsu je objavio deset novih modela korporacijskih računala iz devet serija, uključivši tanke klijente i jednog nula-klijenta (zero client), jedan tablet, desktop računala i radne stanice, koji se isporučuju s već instaliranim operacijskim sustavom Windows 8.1 Pro.

U okviru linije FUJITSU Tablet ARROWS tablet računala, Fujitsu je objavio novi model, ARROWS Tab Q704/PV, opremljen senzorom za identifikaciju pomoću uzorka vena u dlanu i rješenjem za daljinsko brisanje podataka, CLEARSURE 3G/LTE,

Fujitsu je ažurirao i linije tankih klijenata FUJITSU Zero i Thin Client FUTRO. FUTRO L420 je Fujitsuov prvi stolni "zero client", koji nema ni procesor, ni pohranu ni operacijski sustav, a objavljeni su i tanki stolni klijent FUTRO S720 i tanki laptop klijenti FUTRO ME734 i FUTRO MA574. Takvi klijenti s znatno doprinose sigurnosti sustava i olakšavaju upravljanje i instalaciju aplikacija i idealni su za rad u uvjetima virtualizacije.

Novi modeli iz linije stolnih računala FUJITSU PC ESPRIMO se odlikuje vrlo malim dimenzijama, a linija radnih stanica FUJITSU Workstation CELSIUS je ažurirana modelima s najnovijim procesorima.


Tokyo, May 9, 2014

Fujitsu - virtualizacijski proizvodi koji koriste softverski definirano umrežavanje za WAN mreže

Druga runda proizvoda zasnovana na Fujitsuovoj inteligentnoj mrežnoj i računalnoj arhitekturi

Fujitsu je predstavio FUJITSU Network Virtuora NC i FUJITSU Network Virtuora SN-V, drugu rundu proizvoda zasnovanih na Fujitsuovoj inteligentnoj mrežnoj i računalnoj arhitekturi, arhitekturi za optimizaciju cijelih informatičkih platformi na bazi cijele mreže koristeći softverski definirano umrežavanje (SDN - software-defined networking). Objavljeno je i proširenje funkcija za već postojeći proizvod, FUJITSU Network Proactnes II QM.

Konstrukcija WAN mreža podrazumijeva kombiniranje više slojeva, kao što je širokopojasni optički prijenos, bežični pristup, paketne komunikacije s jednog kraja na drugi.

Objavljeni proizvodi omogućavaju izgradnju virtualnih mreža s centraliziranim upravljanjem. Ti proizvodi omogućavaju vizualizaciju komunikacijskih putova za svaki servis i osiguravaju funkcije za upravljanje i kontrolu čak i za već postojeću komunikacijsku opremu.

Softver Virtuora NC centralno upravlja mrežnim konfiguracijama i integriranom kreacijom virtualnih mreža za razne servise.

Softver Virtuora SN-V se brine za kontrolu nad virtualnom mrežom na osnovu informacija koje uspostavlja Virtuora NC. Pošto radi na standardnim x86 serverima, nije više potrebno kupovati specijaliziranu opremu.

Softver Proactnes II QM analizira komunikacijski promet, trenutno detektira bilo kakvo umanjenje kvalitete i točno identificira područja s problemima.


Munich/Orlando, May 08, 2014

Fujitsu - SAP rješenja na Fujitsu serverima za jednostavnije mobilno poslovanje i rad u oblacima

Fujitsu će na konferenciji i izložbi SAPPHIRE® NOW koja će se uskoro održati u Orlandu u Floridi, SAD, prikazati kako se pomoću SAPovih rješenja koja rade na Fujitsu serverima mogu pojednostaviti rad, poslovni procesi i donošenje odluka, bilo da se radi u pokretu, bilo da se koriste oblaci, te kako se može integrirati ogromna količina podataka koji se slijevaju iz raznih kanala i uređaja.

Na izložbi SAPPHIRE NOW, posjetitelji će moći vidjeti kako radi FUJITSU Server Power Appliance for SAP Adaptive Server® Enterprise. Radi se o unaprijed konfiguriranom, unaprijed testiranom serveru i uređaju za pohranu koji može bitno smanjiti kompleksnost, rizik, vrijeme uvođenja i ukupne troškove vlasništva. Uređaj je posebno prikladan za korporacijske korisnike koji traže bržu obradu transakcija.


PALO ALTO, Calif. and WALLDORF, Germany - May 06, 2014

SAP i VMware - SAP HANA na VMware vSphere 5.5

Korisnici mogu uživati prednosti kombinacije računalstva u memoriji i virtualizacije

SAP i VMware su objavili platformu SAP HANA® na VMware vSphere® 5.5 for i početak isporuka korisnicima. Kombinacijom snage SAP HANA s VMware vSphere 5.5, temeljne komponente paketa VMware vCloud® Suite, pojednostavljuje se rad data centra, ubrzava uvođenje rješenja, postiže se viši nivo usluga, a smanjuju se i troškovi rada.

SAP HANA na vSphere radi na certificiranim SAP HANA uređajima ili na hardveru provjerenom i prilagođenom za rad na SAP HANA.

Na jednu VMware vSphere instancu se može priključiti kapacitet do 1 TB i 32 fizičke jezgre (64 virtualne jezgre).

SAP HANA ima potporu za VMware vSphere za upravljanje korisničkim sistemom, uključivši vMotion®, Distributed Resource Scheduler™ (DRS) i VMware High Availability (HA).

SAP i VMware namjeravaju nastaviti svoju suradnju i isporučiti daljnje napredne mogućnosti koje nudi SAP HANA u virtualiziranom okolišu i tako korisnicima omogućiti još više opcija za uvođenje.


PALO ALTO, CA - May 12, 2014

VMware - paket vCloud Suite za razvoj rješenja za Obamacare

Pomoć korisnicima da se lakše usklade sa zakonom o priuštivoj zdravstvenoj skrbi (ACA - Affordable Care Act, tzv. Obamacare) ; vrijeme za postavljanje okoliša za razvoj i testiranje smanjeno od nekoliko dana na nekoliko minuta

VMware je objavio da je tvrtka Navicure, vodeći američki pružatelj usluga obračuna i naplate zdravstvenih usluga za bolnice, liječničke ordinacije i institucije za zdravstveno osiguranje ubrzao vrijeme razvoja softvera tako da je koristeći paket VMware vCloud® Suite vrijeme postavljanja okoliša za razvoj i testiranje s nekoliko dana na nekoliko minuta.

Navicure razvija rješenja za naplatu zdravstvenih usluga. Njegova rješenja automatiziraju procese salda kontija kupaca, uključivši nadoknade troškova, verifikaciju opravdanosti, obradu odbačenih ili odbijenih zahtjeva te žalbe, elektroničke isplate/uplate, izvještaje i analitiku. Rješenja koja je razvio Navicure koristi više od 50.000 pružatelja usluga zdravstvene skrbi, po modelu Softver-kao-Servis. Stopa rasta je više od 20 % godišnje, a dnevno se obrađuje preko 1,5 milijun transakcija.

Kako je u SAD na snagu stupio zakon o priuštivoj zdravstvenoj skrbi (ACA - Affordable Care Act, tzv. Obamacare), Navicure osvježuje postojeće aplikacije i razvija nova rješenja koja će pomoći korisnicima da se prilagode novom zakonu.

Prije nego se je počeo koristiti VMware vCloud Suite, tipičan period za uspostavljanje okoliša za razvoj i testiranje je trajao nekoliko dana. Nakon uvođenja VMwareovih rješenjima koja automatiziraju te poslove taj period je prvo skraćen na nekoliko sati, a sada se to obavi za svega nekoliko minuta.


Baar, Switzerland: May 6, 2014

Veeam - novi paket za upravljanje, Management Pack™ v7 za sistem centar s potporom za Microsoft Hyper-V

Omogućava punu vidljivost Hyper-V i VMware infrastrukture u modernom data centru

Veeam® Software, je objavio da Veeam Management Pack™ (MP) v7 for System Center donosi potporu za Microsoft Hyper-V. U jednom jedinom proizvodu, ovo Veeam MP izdanje se potpuno uklapa u Microsoft System Center Operations Manager, osigurava vidljivost aplikacije sve do hardvera, i za Microsoft Hyper-V i za VMware vSphere slojeve. Ovo izdanje ujedno i povećava vidljivost za Veeam Backup & Replication™ infrastrukturu koja štiti Hyper-V i VMware okoliše.

Veeam MP automatski integrira mogućnosti za praćenje aplikacija koje donosi System Center Operations Manager s prikazom zavisnosti u virtualnoj infrastrukturi. Postoje mogućnosti uvida od aplikacije do hardvera na kojem se ovijaju računalne, pohranbene i mrežne operacije.


PALO ALTO, Calif., May 14, 2014

HP Autonomy - sigurnosno kopiranje podataka s prediktivnom zaštitom podataka prilagođenom za društvene mreže

Prvi adaptivni proizvod za sigurnosne kopije koji poboljšava dodjelu resursa, povećava pouzdanost i smanjuje troškove

HP Autonomy je objavio nekoliko značajnih inovacija za svoj komplet rješenja za sigurnosne kopije i rekonstrukcije, Adaptive Backup & Recovery, koji treba ispuniti dinamičke zahtjeve modernog poduzeća.

Objavljena su tri nova rješenja - aplikacija za prediktivne analize zvana HP Backup Navigator, novi upravljački paket HP Data Protector Management Pack i značajno ažurirani HP Data Protector 9.0. Rješenja osiguravaju uvid koji informatičkim administratorima omogućava optimizaciju dodjele resursa za sigurnosno kopiranje, čime se smanjuje broj grešaka, skraćuje vrijeme oporavka, smanjuju se sveukupni troškovi i osigurava bolji kontinuitet poslovanja.


May 06, 2014

HP Autonomy - strateško upravljanje informacijama u Bank Of Tokyo - Mitsubishi UFJ

Najveća financijska institucija u Japanu koristi HP ControlPoint i HP Records Manager da bi optimizirala rad i osigurala globalno poštivanje propisa o zaštiti informacija

HP Autonomy je objavio da je najveća financijska institucija u Japanu, Bank of Tokyo - Mitsubishi UFJ, Ltd., (BTMU), osvojila godišnju HP Autonomy nagradu za izvrsno uvođenje upravljanja informacijama ("Customer Excellence Award for Information Governance").

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ je nedavno pokrenuo sveobuhvatnu inicijativu za upravljanje informacijama koja pokriva sve jedinice u organizaciji. Cilj je bio postići veću kontrolu nad korporacijskim podacima i iskoristiti ih do maksimuma. Inicijativa je sprovedena u Japanu i širom svijeta.

BTMU posluje globalno, pa mora poštivati brojne propise o čuvanju zapisa, kao što su oni po Dodd-Frank zakonu iz 2010. Da bi ispunili te zahtjeve i osigurali da datoteke vezane za transakcije ostanu neizmijenjene i spremne za inspekciju, BTMU je odabrao HP Records Manager i HP ControlPoint, dvije ključne komponente HP Autonomyeva portfelja za upravljanje korporacijskim sadržajima (ECM - Enterprise Content Management). Bez tog rješenja, BTMU bi se morao ručno pobrinuti za poštivanje propisa o svojem poslovanju koje generira terabajte podataka, pa bi ručna obrada bila vrlo dugotrajna i skupa.

HP Records Manager, sustav za upravljanje korporacijskim zapisima, omogućava prihvat i čuvanje milijardi digitalnih i fizičkih zapisa u skladu s pravilima, a HP ControlPoint, koji služi za inteligentno upravljanje pravilima i kao platforma za aplikacije, identificira, analizira i klasificira sadržaje u skladu s pravilima koja vrijede za sve korporacijske repozitorije. Oba ta proizvoda koriste HP IDOL(Intelligent Data Operating Layer), snažni stroj za uparivanje uzoraka, koji može pretraživati, analizirati i ustanoviti sadržaj svih tipova informacija, uključivši dokumente, e-poštu, tekst poruke i audio datoteke te pohranjivati i pronalaziti informacije poštujući složene Dodd-Frank propise.


IRVINE, Calif. - May 5, 2014

Kofax - AP Agility™ automatizira salda konti dobavljača za rad u oblaku i donosi proširenu analitiku

Poznavanje procesa daje bolji uvid u načine da se poboljšaju gotovinski prihod i upravljanje rashodima

Kofax je objavio novo izdanje aplikacije za pametne procese (SPA - smart process application), Kofax AP Agility™, rješenje izgrađeno na platformi Kofax TotalAgility®. Novo izdanje u knjigovodstvene procese uvodi najbolju praksu i napredne analitičke mogućnosti.

Napredna analitika u softveru AP Agility poslovnim korisnicima omogućava lak pristup do procesa u knjigovodstvu za salda konti dobavljača, mjeri produktivnost osoblja, daje uvid u status faktura koje se obrađuju i pomaže procijeniti kako se upravlja rashodima. Korisnici mogu gledati koji popusti stoje na raspolaganju, koja plaćanja kasne, mogu ocijeniti aktivnosti dobavljača, provjeravati fakturirane količine i troškove, te identificirati duplicirane fakture i povrede procesa odobravanja isplata.

AP Agility radi slijedeće:

·   Prima fakture u raznim formatima, uključivši papirnate i elektroničke fakture, faksove, e-poštu, narudžbe preko web portala te XML i EDI data streamove

·   Vadi poslovno kritične podatke iz faktura i provjerava ih uspoređujući ih s podacima iz knjigovodstvenih sistema

·   Pruža pravila za uparivanje koja se mogu konfigurirati, a pomoću kojih se mogu otkriti neusklađenosti između faktura, narudžbi i primki

·   Sadrži unaprijed pripremljeni okvir za integraciju s postojećim knjigovodstvenim sustavima, koji rade na vlastitoj opremi ili u oblaku, kao i već gotovu potpunu integraciju sa sustavom Microsoft Dynamics AX


IRVINE, Calif. May 15, 2014

Kofax - rješenje za pružatelja financijskih i osiguravajućih usluga

Platforma Kofax Mobile Capture i Kofax TotalAgility za obradu odštetnih zahtjeva

Kofax je objavio da je jedan od vodećih pružatelja financijskih i osiguravajućih usluga investirao 1,1 milijun USD u Kofaxovo rješenje kojim će poboljšati i proširiti postupke obrade odštetnih zahtjeva.

Korisnik se je odlučio za Kofax jer je mogao isporučiti kompletno rješenje koje obuhvaća prihvat informacija preko raznih kanala, upravljanje poslovnim procesima i slučajevima, integraciju podataka, naprednu analitiku i mobilnost. Ovo rješenje će zamijeniti više od šest konkurencijskih rješenja, poboljšati performanse, olakšati upravljanje i smanjiti ukupne troškove.

Kofax Mobile Capture proširuje poslovne procese koji počinju prihvatom informacija i na pametne telefone i tablet računala tako da korisnicima omogućava uporabu kamera na tim uređajima da prihvate slike dokumenata, fotografija i podataka, te da zatim proslijede te sadržaje u Kofaxove aplikacije za tokove posla i u korporacijske aplikacije u repozitorije. Prihvat tih informacija u "Točki nastanka" ubrzava procese, na minimum svodi odugovlačenje, smanjuje troškove i poboljšava uslugu.

Kofax TotalAgility osigurava platformu za upravljanje poslovnim procesima i dinamičko upravljanje slučajevima koja omogućava veću organizacijsku agilnost i unaprjeđenje organizacije kroz bolje upravljanje procesima. Učinkovitiji, fleksibilniji i bolje odrađeni poslovni procesi znače manje troškove i veći i raniji povrat investicija. TotalAgility osigurava mogućnosti za dizajn procesa, za njihovu automatizaciju, za kontrolu tijeka posla i ljudskih zadataka. To je alat za integraciju i povezivanje poslovnih aplikacija (upravljanje kompanijskim sadržajima, upravljanje odnosima s kupcima, e-pošta) s procesima i poslovnim pravilima.


ACCRA, Ghana — May 13, 2014

Microsoft i partneri - projekti za priuštivi pristup pomoću neiskorištenog dijela TV signala

Tzv. "TV white space" tehnologija je komercijalno izvediva i ima pozitivni društveni i ekonomski utjecaj.

Microsoft je skupu "Dynamic Spectrum Alliance Global Summit", održanom u Akri, Gana, objavio više partnerstva i projekata koji se zasnivaju na neiskorištenom dijelu TV signala, tzv. "Bijelom prostoru" (White Space). Projekti i partnerstva pokrivaju četiri kontinenta, a pomoći će da se studentima i profesorima osigura jeftino bežično povezivanje.

Bijelo područje TV signala se odnosi na neiskorištene dijelove bežičnog spektra u frekventnim kanalima koji su obično rezervirani za TV signale. Taj dio spektra se može koristiti i za aplikacije kao što su:

·   Osiguranje jeftinih veza

·   Povezivanje ruralnih predjela na širokopojasne veze

·   Poboljšanje bežičnih mreža

·   Otvaranje pristupnih točki za pristup na Internet

·   Prijenos dijela bežičnog prometa

"White space" projekti se pokreću na više mjesta u Africi, Aziji, Latinskoj Americi, te u Europi u Ujedinjenom Kraljevstvu.


21.04.14 – 04.05.14


SUNNYVALE, Calif. — April 29, 2014

NetApp - NetAppov OnCommand portfelj ubrzava prijelaz na softverski definirane data centre i olakšava upravljanje podacima

Prošireni softver za pohranu i upravljanje podacima automatizira dodjelu resursa za pohranu, daje dubinsku analitiku za optimalno korištenje pohrane i u SAN i u NAS okolišima

NetApp je predstavio OnCommand® Performance Manager, novi softver koji prati i rješava probleme u klaster Data ONTAP® okolišu. Objavljena su i tehnološka ažuriranja za NetApp OnCommand Unified Manager, OnCommand Workflow Automation, i OnCommand Insight.

Uz pomoć OnCommanda, korisnici svih veličina mogu bolje kontrolirati, automatizirati i analizirati infrastrukturu za upravljanje i pohranu. Uz pomoć Data ONTAPa, OnCommand alati pomažu optimizirati iskorištenje pohrane, ispuniti dogovoreni nivo usluga, minimalizirati rizik, poboljšati performanse i osigurati neprekidani rad.


ATLANTA, April 16, 2014

Fujitsu - novi uređaj, Fujitsu Power Appliance for SAP® Adaptive Server® Enterprise, za brzu obradu transakcija i optimizaciju data centara

FUJITSU Power Appliance for SAP Adaptive Server Enterprise (SAP ASE) može bitno smanjiti složenost, rizike, vrijeme uvođenja i troškove vlasništva za korporacije kojima je važna obrada transakcija ; kompletno rješenje od Fujitsua uključuje usluge brzog uvođenja i održavanja te, opcionalno, konzultantske usluge

Fujitsu je objavio novi uređaj, FUJITSU Server Power Appliance for SAP® Adaptive Server® Enterprise (SAP ASE). To je unaprijed konfigurirani i unaprijed testirani server i uređaj za pohranu koji može znatno smanjiti složenost, rizike i vrijeme uvođenja za korporacije kojima je potreban sustav za obradu transakcija. Uređaj je razvijen u suradnji s tvrtkama SAP, LSI® and Violin Memory® i Red Hat®.

FUJITSU Power Appliance for SAP ASE može znatno smanjiti troškove vlasništva i osigurati kontinuitet poslovanja. Uređaj je tvornički konfiguriran i instaliran, pa je znatno smanjen posao oko administriranja. Sustav je optimiziran za brzu obradu transakcija, visoke performanse za aplikacije i visoku iskoristivost servera, a sadrži najnovije procesore i sustav za pohranu.

FUJITSU Power Appliance for SAP ASE je unaprijed pakirano rješenje za korisnike koji rade s bazama podataka.

Modeli:

Model

Server

Pohrana

OS

Početni

PRIMERGY® RX300S8, 8 jezgri, 256 GB RAM

baza podataka 1 TB, na lokalnoj flash memoriji, LSI Nytro WarpDrive®

Red Hat ELS 1-2SOC 4G

Srednji

PRIMERGY RX300S8, 16 jezgri, 256 GB RAM

baza podataka 5 TB, Violin V6212, flash memory array

Red Hat ELS 1-2SOC 4G

Korporacijski

PRIMERGY RX600S6, 32 jezgri, 384 GB RAM

baza podataka 10 TB, Violin V6224 flash memory array

Red Hat ELS PREM 4SOC 4G


Tokyo, April 25, 2014

Fujitsu - povećana funkcionalnost aplikacijskog okvira INTARFRM, potpora za više preglednika i uređaja

Lako se uvode pametni uređaji

Fujitsu je objavio da su sva izdanja INTARFRMa, aplikacijskog okvira za razvoj sistema, ažurirana dodavanjem funkcija za razvoj web aplikacija za više preglednika i uređaja.

Nova izdanja proširuju razvojnu funkcionalnost za web aplikacije koje koriste HTML5 i JQuery, a osigurana je i potpora za Google Chrome i Mobile Safari, preglednike koji se koriste na mnogim pametnim uređajima.

Dodani su i predlošci i komponente za razvoj sučelja za pametne telefone koji rade pod iOS-om i Androidom.


Paris, France, April 24, 2014

Veeam - 150 % porast na korporacijskom tržištu u EMEA regiji

Ubrzani rast u segmentima srednjeg i korporacijskog tržišta potpomognut uvođenjem inicijativom Veeam ProPartners i novom VMCE certifikacijom

Veeam® Software, je objavio ubrzani rast u srednjim i korporacijskim segmentima tržišta u EMEA regiji od početka 2014. Veeam je završio prvi kvartal 2014 s porastom od 150 % u odnosu na prošlu godinu za korporacijska rješenja i 82 % za srednja rješenja.

Tom uspjehu su doprinijeli inicijativa Veeam ProPartners namijenjena prodajnim partnerima te certifikacijski program Veeam Certified Engineer (VMCE) pokrenut u siječnju 2014, koji je pomogao da se ojača sposobnost korisničkog osoblja.


PALO ALTO, Calif., April 17, 2014

HP Autonomy - praćenje programa za kinesku TV kuću

HP IDOL se koristi za analizu uspješnosti sponzorskih oglasa

HP Autonomy je objavio da je oglasna agencija Future Advertising Co Ltd. (Future Ads) sa sjedištem u Kini odabrala HP Broadcast Monitoring kao ključni alat za upravljanje odnosima s klijentima. Novo rješenje treba značajno unaprijediti identifikaciju i analizu oglasa od raznih sponzora.

Future Ads je kći tvrtka televizijske kuće China Central TV Station (CCTV) i isključiva agencija za oglašavanje na CCTV-5, najvećem sportskom TV programu u Kini. Kako bi svojim klijentima dala bolji uvid u uspješnost njihovih oglasa, Future Ads analizira termine i uspješnost oglasa koji se prikazuju tijekom sportskih prijenosa. Ranije se to praćenje obavljalo ručno i trošilo se mnogo vremena da se sastave spiskovi s točnim terminima i trajanjem prikazivanja pojedinih oglasa.

Future Ads će sada koristiti softver HP Broadcast Monitoring koji će automatski trenutak detektirati kada se sponzorov logo pojavi na ekranu i koliko će se dugo vidjeti. Zasnovan na softveru HP IDOL, jedinstvena platforma za prepoznavanje slika i uočavanje uzoraka, HP Broadcast Monitoring prepoznaje likovne elemente poput logoa na televizijskoj slici sportskog prijenosa i registrira detalje o vremenu i trajanju, za kasnije analiziranje.

Uz takve alate Future Ads i njihovi klijenti mogu bolje ocijeniti efikasnost oglašavanja i kako faktori kao što su sportska disciplina koja se prijenosi, vrijeme i trajanje oglasa utječu na komercijalnu vrijednost oglašavanja.


London, April 29, 2014

Fujitsu PFU - ScanSnap SDK za bolju integraciju skenerske platforme

Pomaže pri povezivanju aplikacija sa ScanSnap skenerima ; Lakša integracija i korištenje jer korisnici mogu dokumente skenirati direktno u postojeće poslovne procese i aplikacije ; Razvojno sučelje omogućava brži i lakši razvoj instaliranje i potporu za korisnicima prilagođena rješenja

Fujitsu je objavio novu verziju razvojnog sučelja za ScanSnap skenere (SDK - Software Development Kit) koja integratorima sustava i piscima softvera (ISV - Independent Software Vendors) omogućava razvoj integriranih ScanSnap aplikacija i korisnicima prilagođenih rješenja za skeniranje. ScanSnap SDK je sastavni dio Fujitsuovog programa za pisce softvera i integratore sustava, te je komplement za SDK za postojeće skenere iz fi Serije i mrežne skenere.

Komplet razvojnih alata osigurava potporu za razvoj  i integraciju korisničkih aplikacija u Fujitsuov softver koji se isporučuje u paketu sa ScanSnap skenerima: ScanSnap Manager, ScanSnap Organizer, CardMinder i ScanSnap Connect Application, koji osigurava spajanje mobilnih uređaja.


IRVINE, Calif.- Apr 24, 2014

Kofax - globalna konzultantska tvrtka investirala u Kofaxov softver kojim će automatizirati obradu obračuna troškova i ulaznih faktura

Rješenje daje najbolju skalabilnost, pouzdanost i integraciju s postojećim SAP sustavom

Kofax je objavio da je jedna globalna konzultantska tvrtka koja se bavi revizijama, poreznim savjetima i ostalim konzultantskim poslovima kupila licence za Kofax Capture, Kofax Transformation Modules™ i Kofax Analytics for Capture™ od kojih očekuje vrhunsku skalabilnost, pouzdanost i integraciju s postojećim SAP sistemom za obradu i analizu više od 85 milijuna priznanica, ulaznih faktura i pratećih dokumenata godišnje.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, tj. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax Analytics for Capture osigurava gotove instrument table (dashboards) koje pokazuju učinkovitost rješenja za prihvat podataka, te interaktivni pogled na performanse, točnost i produktivnost sustava, kako bi administratori mogli pripremiti izvještaje o učinkovitosti rješenja za prihvat i poboljšati propusnost cjelokupnog sistema.


April 22, 2014

Syncsort blog - Internet stvari: Veliki podaci će postati još veći

Napisao: Mark Underwood

Kao što je rekao T.Watson, osnivač IBM-a, puno pametnijim možete učiniti tek malo stvari, ili možete puno stvari učiniti malo pametnijim.

Treba li se kladiti na puno malih pametnih? Dobro došli na Internet stvari (IoT - Internet of Things). IoT će postati stvarno velika stvar. Često citirana procjena od Cisca je da će do godine 2020 na Internet biti povezano 50-100 milijardi "stvari". Već danas ljudi, uređaji i sustavi dnevno generiraju 2,5 eksa bajta podataka.

Unatrag proteklih 20 godina pametni uređaji u kućanstvima su koristili Ethernet veze koje su se u početku koristile za WAN spojeve. U sprezi s rezidencijalnim Wi-Fi mrežama, mnoga kućanstva već imaju po desetak i više povezanih uređaja, a većina od njih su pametni. Primjer za takvu uporabu je kuća Billa Gatesa, koja je puna kontrolnih uređaja koji podešavaju ambijentalnu temperaturu, rasvjetu i glazbu ukusima svakog od gostiju koji uđu u prostoriju(1).

IoT je nastajao postepeno, iz drugih pokreta. Smart Grid, 'pametna mreža', je osmišljena kao robusnija, decentralizirana infrastruktura za električne mreže. Neke Smart Grid koncepcije vrijede i van domene infrastrukture. Već danas postoje standardi za informatičko povezivanje osobnih zdravstvenih uređaja kao što su monitori za inzulin, krvni tlak, medikamente, znojenje, glukozu, EKG i puls.

Takvi i slični uređaji generiraju ogromne količine podataka, koje su nazvane Velikim podacima (Big Data). Aplikacije će početi koristiti nove informacije. Senzori ugrađeni u ceste mogu detektirati led na kolniku i te podatke proslijediti u sustav za kontrolu prometa. Real time praćenje mikroba i kvalitete vode mogu poboljšati sigurnost hrane. Sustavi za navodnjavanje sušnih područja mogu puštati vodu tek kada bude stvarno potrebna.

_________________________________________________________________________________

(1)     prema pričanju prijatelja redakcije Novosti, koji je imao priliku posjetiti Gatesovu kuću, gosti nose male gadgete pomoću kojih mogu postaviti svoje preferencije i koji ih identificiraju kontrolerima. Svaki gost dobije i prioritet, pa se uvjeti u prostoriji prilagode najvažnijem gostu u prostoriji.


 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018