nv-1406

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2014. – lipanj


u ovom broju:

16.06.14 – 29.06.14

- BCC Services - potpisan partnerski ugovor s HP-om

- HP Autonomy - upravljanje korporacijskim sadržajima za osiguravajuću grupaciju

- HP Autonomy - vodeći u Gartnerovom "Magičnom kvadrantu" za kategoriju arhiviranje podataka i aplikacija

- HP Autonomy - svrstan u vodeće u Gartnerovom Magičnom kvadrantu u kategoriji eDiscovery softvera

- NetApp - najsnažniji unificirani sustav za pohranu, ekstremne performanse za korporacijske aplikacije

- NetApp i Cisco - prodaja FlexPoda premašila 3 milijarde USD

- Kofax - rješenja za automatizaciju salda kontija dobavljača za isporučitelja medicinskih proizvoda i usluga

- Kofax - globalna kurirska tvrtka investirala preko 700.000,00 USD u Kofaxova rješenja

02.06.14 – 16.06.14

- Fujitsu - ETERNUS CS8000 uređaj za unificirano sigurnosno kopiranje i arhiviranje, za korporacije i srednje velike korisnike

- Fujitsu - tehnologija za distribuirani kontroler zasnovan na klasteru za uvođenje na greške otpornog softverski definiranog umrežavanja

- Fujitsu prijemnički krug za povezivanje procesora, rekordne brzine od 56 Gb/s

- Veeam Software - novi Veeam Cloud Connect omogućava pružateljima usluga lako uzimanje sigurnosnih kopija na host računalu

- VMware - NSX za mikro-segmentaciju mreže za data centar tvrtke Synergent

- Kofax - vodeća europska banka odabrala platformu Kofax Mobile Capture™

19.05.14 – 01.06.14

- NetApp - otvoren novi istraživački i razvojni laboratorij

- Fujitsu - novi rekord za PRIMEQUEST servere

- Fujitsu - potpora za softversko definiranu pohranu i pohranu u oblacima, zasnovana na OpenStacku i Cephu

- Veeam Software - novi paket za dostupnost omogućava uvijek dostupno poslovanje

- VMware - predstavljen VMware vCenter™ Log Insight™ 2.0 - inteligentni rad i upravljanje u okolišima virtualnih i hibridnih oblaka

- Kofax - platforma Kofax Mobile Capture za optimizaciju obrade troškova za globalnog korisnika koji instalira i servisira industrijske proizvode

- SAP i OpenText - proširena ponuda za brže uvođenje upravljanja korporacijskim sadržajima


16.06.14 – 29.06.14


Geneve, 16.06.2014

BCC Services - potpisan partnerski ugovor s HP-om

BCC Services i Hewlet-Packard Europe su u Genevi, Švicarska danas potpisali partnerski ugovor, po kojem će BCC Services nuditi HP-ove proizvode i korisnicima pružati prateće usluge. Ugovor su potpisali g. Ivan Špelić, direktor BCC Servicesa i g Eric Chang, rukovoditelj za prodajne kanale za HP-ovu EMEA (Europa, Middle East & Africa) regiju.

U početku će najveći dio suradnje biti vezan za HP Autonomy rješenja vezana za upravljanje sadržajima i dokumentima, no očekuje se da će se suradnja širiti i na ostatak proizvoda iz HP portfelja, s naglaskom na servere i sustave za pohranu podataka, područje na kojem BCC Services ima dugotrajna i značajna iskustva.

Veze BCC Servicesa s rješenjima na polju upravljanja sadržajima i dokumentima i s HP Autonomy portfeljem seže u prošlo stoljeće, kada je u Belfastu otvorena ICL-ova sestrinska tvrtka koja se je bavila upravljanjem dokumentima i zapisima i koja je postala poznata pod imenom Meridio. BCC Services je tada još bio ICL/Fujitsu Services Croatia, i na osnovu Meridio softvera razvio je prilagođena rješenja za više korisnika u Hrvatskoj i regiji. Među prvim korisnicima su bili Hrvatska Radio Televizija, INA, Vrhovni Sud Republike Hrvatske i drugi, koji i danas koriste rješenja zasnovana, razvijana i ažurirana na toj tehnologiji.

Kao što je reorganizacijama i promjenom vlasnika od ICL Croatia nastao BCC Services, tvrtku Meridio je kupila tvrtka Autonomy, koja je sada dio HP grupacije, no u potpunosti nastavlja s razvojem originalnih rješenja iz Meridia, uz nadopune koje su novi vlasnici donosili iz svojih srodnih programa, tako da portfelj današnjih rješenja sadrži svjetski vrhunske proizvode i najkompletniji skup rješenja na polju upravljanja informacijama, sadržajima, podacima i poslovima, proizvode zasnovane na najinovativnijim tehnologijama i proizvode koji struka priznaje vodećima.


PALO ALTO, Calif., June 16, 2014

HP Autonomy - upravljanje korporacijskim sadržajima za osiguravajuću grupaciju

Grupacija Word & Brown Companies koristi ECM paket za financijske transakcije, prodajne aktivnosti i ostale operacije te je bitno povećala produktivnost, smanjila troškove i pokrenula nove poslove

HP Autonomy je danas objavio da grupacija Word & Brown Companies koristi HP Exstream, HP Process Automation, HP TeleForm i HP WorkSite za upravljanje dokumentima i sadržajima na korporacijskom nivou.

Grupacija Word & Brown Companies se bavi s pet tipova osiguranja i radi s više od 50.000 zastupnika koji prodaju usluge osiguranja stotinama tisuća individualnih i organizacijskih klijenata. Svaka organizacija u Word & Brown grupaciji se bavi poslovanjem koje se odlikuje velikim količinama sadržaja i sastoji se od prikupljanja i obrade informacija koje dolaze u raznim oblicima, i koje je dugotrajno i skupo obrađivati ako se procesima ne upravlja na učinkovit način.

Ranije je svaka kompanija u grupaciji imala svoj vlastiti sistem za obradu, spremanje i dohvat dokumenata i podataka u okviru pravnih propisa. Vrši se prihvat obrazaca raznih formata od PDF datoteka do faksova i papirnate pošte. Količine ulaznih dokumenata mogu biti značajne. Da bi našli odgovor na taj izazov, grupacije Word & Brown Companies je odabrala snažnu kombinaciju HP Autonomyevih proizvoda za upravljanje sadržajima koji omogućavaju komunikaciju s klijentima i upravljanje sadržajima u okviru jednog jedinstvenog, integriranog paketa.

HP Exstream, softver za upravljanje komunikacijama s kupcima se brine za prilagodljive, više-kanalne komunikacije s klijentima, kao što su produženje polica za postojeće i izrada ponuda za nove klijente. Word & Brown Companies sada takve dokumente može pripremiti u roku od 30 sekundi, a ne 30 minuta kao ranije.

HP WorkSite, rješenje za upravljanje dokumentima i elektroničkom poštom se brine za upravljanje dokumentima, koje prati dokumente od njihovog početnog do njihovog konačnog oblika, brine se da ostane trag o njihovom kretanju potreban revizorima, te upravlja elektroničkim datotekama poštujući propise kao što su zakon o prenosivosti i odgovornosti za dokumente o zdravstvenom osiguranju (HIPAA - Health Insurance Portability and Accountability Act). Pomoću HP WorkSitea se može pohraniti datoteka bilo kojeg formata, može ju se tražiti i naći, može ju se razmjenjivati s drugim korisnicima. Osnovica za to je HP IDOL (Intelligent Data Operating Layer) koji ima pune mogućnosti pretraživanja sadržaja u bilo kojem obliku, od slobodnih tekstova, sve do audio zapisa.


Palo Alto, Calif, June 18, 2014

HP Autonomy - vodeći u Gartnerovom "Magičnom kvadrantu" za kategoriju arhiviranje podataka i aplikacija

HP Structured Data Manager je najnoviji proizvod iz HP Autonomyevog portfelja kojeg je visoko ocijenila vodeća analitičarska kuća

HP Autonomy je objavio da je svrstan među vodeće u Gartnerovom magičnom kvadrantu u novoj kategoriji arhiviranja strukturiranih podataka i aplikacija za godinu 2014. Analitičarska kuća Gartner je ove godine po prvi puta objavila rezultate za ovu kategoriju.

HP Structured Data Manager je ključni element u HP Autonomyevom portfelju za upravljanje informacijama. I ostale komponente iz portfelja, uključivši i proizvode za arhiviranje informacija i eDiscovery su već ranije proglašene kao vodeće u Gartnerovom Magičnom kvadrantu za ovu godinu, a tu ocjenu su dobile i lani.

HP Structured Data Manager (ranije zvan HP Application Information Optimizer) softver za arhiviranje baza podataka i aplikacija na korporacijskom nivou, koji automatski indeksira i arhivira podatke spremljene u radnim i starim aplikacijama koje rade s bazama podataka. Ovaj jedinstveni proizvod može obraditi tisuće aplikacija i može baratati velikim količinama raznolikih tipova podataka, te značajno smanjuje troškove i posao administriranja i poboljšava produktivnost i učinkovitost informatičkog sustava. Pomaže organizacijama da sačuvaju važne podatke, ekonomično upravljaju pohranjenim podacima, brzo reagiraju na upite vezane za poštivanje propisa, te u konačnici dobiju veću vrijednost iz svojih podataka.


Palo Alto, Calif, June 24, 2014

HP Autonomy - svrstan u vodeće u Gartnerovom Magičnom kvadrantu u kategoriji eDiscovery softvera

HP Autonomy je objavio da je svrstan u vodeće u Gartnerovom Magičnom kvadrantu za godinu 2014 u kategoriji e-Discovery softvera. HP Autonomy je svrstan iznad sve konkurencije zbog svoje vizije. Gartner je prvi puta objavio Magični kvadrant za ovu kategoriju 2011, a HP Autonomy je bio svrstan među vodeće u toj kategoriji svake godine od tada.

U prvoj polovici 2014, HP Autonomy je objavio da širi svoju eDiscovery platformu i na oblake, s proizvodom HP eDiscovery OnDemand. Ovaj jedinstveni pristup eDiscovery tehnologiji korisnicima omogućava da ostvare optimalnu mješavinu kontrole, brzine, jednostavnosti i ušteda na troškovima, kroz sigurni, kontrolirani "do-it-yourself" model.


SUNNYVALE, Calif. — June 17, 2014

NetApp - najsnažniji unificirani sustav za pohranu, ekstremne performanse za korporacijske aplikacije

Novi najjači hibridni sistem za pohranu FAS8080 EX skraćuje vremena odziva za najveće količine podataka. Novi početni model, FAS2500 proširuje vodeće mjesto na polju performansi i vrijednosti

NetApp je predstavio dvije nove platforme za sisteme za pohranu - najjači model FAS8080 EX i početni, ekonomični model FAS2500. Koristeći FAS8080 EX, rastuće organizacije i pružatelji usluga mogu pouzdano koristiti i najzahtjevnije i najveće SAN i NAS sisteme. Početni model, NetApp® FAS2500 hibridni array pojednostavljuje rad, povećava produktivnost, poboljšava integraciju i smanjuje troškove rada.

·   Izuzetne performanse i skaliranje s NetApp FAS8080 EX:
Do sada najjači NetAppov model, FAS8080 EX je projektiran za najzahtjevnije poslovno-kritične aplikacije. Performanse otpornog i pouzdanog FAS8080 EX modela mogu ići do oko 4 milijuna IOPS-a. FAS8080 EX se može konfigurirati bilo kao all-flash array s do 4,6 PB (petabajta) poluvodičke pohrane ili kao hibridni array s fleš kešom od skoro pola petabajta. Kapacitet pohrane se može kontinuirano povećavati do skoro 70 PB i do više od 600 ulazno/izlaznih veza, što je bitno za velike korisnike koji žele konsolidirati svoje sustave za pohranu.

·   Superiorni omjer cijene/performanse s NetApp FAS2500:
FAS2500 ima proširenu za fleš čime ubrzava rad do 46 % i povećava korisni kapacitet za 48 %. Uz mogućnosti za upravljanje podacima na korporacijskom nivou, FAS2500 koristi snagu patentiranog operacijskog sustava za pohranu NetApp Data ONTAP koji omogućava jednostavno upravljanje podacima preko cijele korporacijske informatičke infrastrukture - od lokalnog ureda, do data centra i oblaka. Organizacije mogu kontinuirano širiti sustave kako rastu njihove potrebe, skratiti postavljanje sustava i automatizirano upravljati sustavom.


SAN JOSE and SUNNYVALE, Calif. — June 25, 2014

NetApp i Cisco - prodaja FlexPoda premašila 3 milijarde USD

Isporuke FlexPoda rastu 81 % godišnje, više od 4.100 korisnika u 100 zemalja ; Cisco i NetApp uskladili planove za razvoj tehnologije kako bi ubrzali prihvaćanje hibridnih oblaka

NetApp i Cisco su objavili da je prodaja njihovog integriranog infrastrukturnog rješenja FlexPod® dosegla 3 milijarde USD otkako je rješenje objavljeno godine 2010. Isporuka FlexPodova je porasla 81 % u odnosu na prethodnu godinu.

Kombinirajući računalne, mrežne i pohrambene resurse u jedan jedinstveni sistem, ova integrirana infrastruktura ima mogućnost značajnog poboljšanja efikasnosti i agilnosti data centar infrastrukture, uz manje rizike kod uvođenja. Rezultat toga je da je FlexPod postao jedan od najbrže rastućih segmenata na informatičkom tržištu.

FlexPod danas koristi više od 4.100 korisnika u više od 100 zemalja. Cisco i NetApp su uskladili planove za razvoj tehnologije kako bi ubrzali prihvaćanje hibridnih oblaka.

FlexPod je portfe3lj od unaprijed provjerenih, integriranih infrastrukturnih rješenja koja kombiniraju Ciscov unificirani računalni sistem (Unified Computing System™), Ciscove Nexus svičeve za data centre i komponente za pohranu od NetAppa. Svime upravlja Cisco UCS Director preko jedne jedinstvene konzole koja upravlja i fizičkim i virtualiziranim poslovima. Cisco i NetApp su razvili FlexPod da bi olakšali konsolidaciju informatičke infrastrukture, smanjili potrošnju energije, udomili više aplikacija i omogućili zajedničku uporabu resurse između raznih odjela. Portfelj FlexPod sadrži FlexPod Datacenter za centralne korporacijske data centre i pružatelje usluga, FlexPod Express za srednje velike poslovne korisnike i područne urede, te FlexPod Select za korisnike koji obrađuju velike količine podataka. Portfelj je iskušan u radu s vodećim hipervizorima, operacijskim sustavima, alatima za upravljanje sistemima i platformama za rad u oblacima. Sve FlexPod komponente se mogu kupiti kroz uobičajene distribucijske kanale njihovih proizvođača.


IRVINE, Calif., Jun 24, 2014

Kofax - rješenja za automatizaciju salda kontija dobavljača za isporučitelja medicinskih proizvoda i usluga

Konsolidacija procesa za salda konti dobavljača za veću efikasnost i manje troškove

Kofax je objavio da je organizacija koja isporučuje medicinske proizvode i usluge širom Sjeverne Amerike odabrala Kofax MarkView® for AP, Kofax Capture™, Kofax Transformation Modules™ i Kofax Analytics for Capture™ za automatizaciju procesa za salda konti dobavljača (AP - accounts payable).

Korisnik se je odlučio za Kofax zbog njegovog iskustva s AP aplikacijama i rješenja za SAP okoliše koja optimiziraju prihvat ulaznih faktura, automatiziraju ručni unos podataka i razrješavanje izuzetaka te daju skoro trenutni uvid u fakture koje se obrađuju, te tako olakšavaju planiranje toka novca.

Kofax MarkView for Accounts Payable je aplikacija za automatizaciju financijskih procese u okviru sustava za praćenje isplata. Automatizira prijem i prihvat papirnatih i elektroničkih faktura, vadi podatke i usavršava ih, te upravlja tijekovima poslova za obradu transakcija za obradu izuzetaka i kroz proces odobravanja isplata. Znatno skraćuje vremena takvih obrada i optimizira kontrolu procesa i upravljanje tijekom gotovine.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, tj. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax Analytics for Capture osigurava gotove instrument table (dashboards) koje pokazuju učinkovitost rješenja za prihvat podataka, te interaktivni pogled na performanse, točnost i produktivnost sustava, kako bi administratori mogli pripremiti izvještaje o učinkovitosti rješenja za prihvat i poboljšati propusnost cjelokupnog sistema.

Vrijednost ugovora je iznosila otprilike 275.000,00 USD za softver licence i 160.000,00 USD za održavanje i profesionalnu pomoć.


IRVINE, Calif.--(BUSINESS WIRE)

Kofax - globalna kurirska tvrtka investirala preko 700.000,00 USD u Kofaxova rješenja

Korisnik je automatizirao i centralizirao procese za prihvat podataka, kako bi poboljšao efikasnost rada

Kofax je objavio da je jedna od vodećih globalnih tvrtki koja se bavi ekspresnim isporukama investirala dodatnih 736.000,00 USD u pakete Kofax Capture™, Kofax Transformation Modules™ i Kofax VirtualReScan® (VRS). Namjera korisnika je kreirati zajedničku platformu za servise za prihvat podataka i eliminirati skupe i dugotrajne procese ručnog prihvata informacija u svojih 800 i više široko rasprostranjenih otpremnih lokacija.

Korisnik koji isporučuje stotine milijuna paketa godišnje koristi Kofaxova rješenja za automatizaciju prihvata carinskih dokumenata, ugovora o prodaji, dokumenata koji dokazuju dostavu i dokumenata vezanih za tarife. Centralizirani servis za prihvat podataka će smanjiti troškove rada.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, t.j. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax VirtualReScan (VRS) je softver za poboljšanje i usavršavanje slika. Kofax VRS smanjuje vrijeme potrebno za ručnu pripremu dokumenata i povećava kvalitetu skeniranih slika, a kvaliteta skeniranih slika bitno utječe na sve daljnje obrade.


02.06.14 – 16.06.14


Munich, June 11, 2014

Fujitsu - ETERNUS CS8000 uređaj za unificirano sigurnosno kopiranje i arhiviranje, za korporacije i srednje velike korisnike

Fujitsu je integrirao automatizirano uzimanje sigurnosnih kopija u ETERNUS CS8000 ; Bitno povećanje performansi uz smanjene investicije ; Sigurnosno kopiranje i arhiviranje korporacijske klase sada dostupni i srednje velikim korisnicima

Fujitsu je objavio specijalna proširenja za FUJITSU Storage ETERNUS CS8000 koja će korisnicima omogućiti veću učinkovitost i veću dostupnost u njihovim okolišima za sigurnosne kopije i arhiviranje. Najnovija verzija uređaja ETERNUS CS8000 sadrži automatizirano i integrirano uzimanje sigurnosnih kopija arhiva i druge razine pohrane podataka, bez potrebe za posebnim softverom. Uređaj postiže brzinu od 150 TB/h, što je deset puta brže od konkurencije.

Često se dešava da arhivirani podaci nisu obuhvaćeni procesom sigurnosnog kopiranja, što znači da su nezaštićeni. ETERNUS CS8000 je sada popunio tu prazninu, jer sadrži integrirano, automatizirano kopiranje arhivskih i podataka na uređajima druge razine pohrane.


Kawasaki, Japan, June 05, 2014

Fujitsu - tehnologija za distribuirani kontroler zasnovan na klasteru za uvođenje na greške otpornog softverski definiranog umrežavanja

Omogućava neprekidani rad velikih mreža

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvio tehnologiju za distribuirani kontroler zasnovan na klasteru za velike mreže koji koristi softverski definirano umrežavanje (SDN - software-defined networking) i može automatski rješavati kvarove na kontroleru i fluktuacije u količini mrežnog prometa.

Na klasteru zasnovani distribuirani kontroler radi kao skup nekog broja fizičkih kontroler koji rade kao jedan jedinstveni logički kontroler i kontroliraju višestruke mrežne svičeve. U usporedbi s konvencionalnim centraliziranim kontrolerima, distribuirani klaster kontroleri nude bolju skalabilnost i bolju otpornost na kvarove. Do sada je problem bio u tome da su se teško nosili s naglim fluktuacijama mrežnog prometa i koordiniranom kontrolom u slučajevima kvara na kontroleru.

Fujitsu Laboratories je sada razvio distribuirano kontrolerski modul za koordinirano upravljanje višestrukim kontrolerima, tehnologiju za uravnoteženje opterećenja koja brzo prebacuje poslove na manje opterećene kontrolere, a to radi i u slučaju ispada nekog od kontrolera.

Uvođenje ovih tehnologija u softverski definirane mreže moguć je brzi oporavak u slučaju kvarova i postiže se ujednačeni rad na mreži.


Kawasaki, Japan, June 13, 2014

Fujitsu prijemnički krug za povezivanje procesora, rekordne brzine od 56 Gb/s

Udvostručuje brzinu prijenosa podataka, za iduću generaciju servera visokih performansi i superračunala

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvio prijemnički krug koji može komunicirati brzinom od 56 Gb/s. To je najbrži na svijetu prijenos podataka između dva procesora, a namijenjen je idućoj generaciji servera.

Fujitsu Laboratories je za razvoj elektroničkog kruga koristio novu "look-ahead" ("gledaj unaprijed") arhitekturu koja kompenzira gubitke kvalitete ulaznih signala, uz paralelnu obradu i povećanu radnu frekvenciju, čime je udvostručena brzina prijenosa signala.


BAAR, Switzerland, June 11, 2014

Veeam Software - novi Veeam Cloud Connect omogućava pružateljima usluga lako uzimanje sigurnosnih kopija na host računalu

Lagan, učinkovit i siguran način da se sigurnosne kopije prebace na lokaciju pružatelja usluga ; sastavni dio novog paketa Veeam Availability Suite v8

Veeam Software je objavio Veeam Cloud Connect, koji je sastavni dio novog paketa Veeam Availability Suite™ v8. Veeamovi korisnici u dobili potpuno integrirani, sigurni i učinkovit način da svoje sigurnosne kopije prebace na lokaciju pružatelja usluga, bez ikakvih dodatnih ulaganja u lokalnu i udaljenu infrastrukturu.

Pružatelji cloud usluga mogu iskoristiti Veeam Cloud Connect da prošire bazu svojih korisnika. Postavljanje rješenja traje svega desetak minuta i osigurava sve mogućnosti za upravljanje infrastrukturom potrebne za uslugu sigurnosnog kopiranja na udaljenu lokaciju.


PALO ALTO, CA - Jun 5, 2014

VMware - NSX za mikro-segmentaciju mreže za data centar tvrtke Synergent

Virtualizacija mreže poboljšava sigurnost udomljenih aplikacija za financijske usluge

Vmware je objavio da tvrtka Synergent virtualizira svoju mrežu pomoću VMware NSX™. Synergent će iskoristiti prednosti NSX platforme i njezinog jedinstvenog vatro-zida zasnovanog na unaprijed određenim pravilima i L3 rutingu koji omogućavaju da više raznih korisnika na istoj platformi (multi-tenant - više-stanarski sustav) koristi aplikacije za financijske servise.

Synergent je biro koji pruža informatičke usluge kreditnim institucijama, a korisnici su mu u rasponu od malih štednih zadruga do najvećih kreditnih institucija u SAD. Synergent je trebao rješenje koje će odmah riješiti više problema vezanih za umreženi rad u oblacima i nije mogao čekati na specijalizirana hardverska rješenja koja rade po svojim privatnim standardima. Jedan od problema koje ima Synergent je da su mnoge ključne aplikacije zasnovane na starim tehnologijama i da nisu napravljene za više-stanarske okoliše, odnosno da nisu bile projektirane za modernu infrastrukturu za oblake. VMware NSX će Synergentu omogućiti da uvede aplikacije za više korisnika bez dodatne fizičke infrastrukture na korisnikovoj lokaciji. Platforma za virtualizaciju mreže, VMware NSX, će omogućiti dodjelu resursa, upravljanje, orkestraciju i kontrolu nad tim aplikacijama.

VMware NSX je softver koji virtualizira mrežu koja će kroz softver osigurati cijeli mrežni i sigurnosni model od L2 do L7. Platforma odvaja mrežu od hardverske podloge, no zna koristiti postojeću mrežnu infrastrukturu bez izmjena.


IRVINE, Calif.- Jun 10, 2014

Kofax - vodeća europska banka odabrala platformu Kofax Mobile Capture™

Mobilne aplikacije će omogućiti prihvat računa i prateće dokumentacije putem pametnih telefona

Kofax je objavio da je jedna od vodećih europskih banaka koja posluje i globalno proširila svoju investiciju u Kofaxova rješenja licencom za platformu Kofax Mobile Capture™. Korisnik se je odlučio za Kofax jer nudi fleksibilnost pri kreiranju i uvođenju aplikacije za mobilni prihvat koristeći jedinstvenu platformu te mogućnosti za napredno izvještavanje i analitiku koji će pokazati kako se rješenje koristi.

Korisnik već koristi Kofaxova rješenja za automatizaciju procesa urudžbenog zapisnika i obrade hipotekarnih kredita. Uvođenje platforme Kofax Mobile Capture će mu omogućiti glatku integraciju svih tih rješenja i poboljša efikasnost rada.

Kofax Mobile Capture proširuje poslovne procese koji počinju prihvatom informacija i na pametne telefone i tablet računala tako da korisnicima omogućava uporabu kamera na tim uređajima da prihvate slike dokumenata, fotografija i podataka, te da zatim proslijede te sadržaje u Kofaxove aplikacije za tokove posla i u korporacijske aplikacije u repozitorije. Prihvat tih informacija u "Točki nastanka" ubrzava procese, na minimum svodi odugovlačenje, smanjuje troškove i poboljšava uslugu.


19.05.14 – 01.06.14


RESEARCH TRIANGLE PARK, NC. - May 30, 2014

NetApp - otvoren novi istraživački i razvojni laboratorij

Najsuvremenije opremljena institucija osigurava zajedničku osnovicu za razvoj i testiranje iduće generacije rješenja za pohranu i upravljanje podacima

NetApp otvora novi, najsuvremenije opremljeni istraživački i razvojni laboratorij, smješten u Research Triangle Parku (RTP), u Sjevernoj Karolini, SAD.

Novi laboratorij će osigurati infrastrukturu za neprekidni 24/7 rad na testiranju hardvera i softvera za korporacijske i cloud data centre.

Laboratorij sadrži 2.235 polica za opremu za obradu podataka na kojoj će raditi aplikacije i brzu 40Gb/s Ethernet mrežu (koja je spremna i za 100Gb/s Ethernet).

Novi laboratorije sadrži jednu od najvećih FlexPod® instalacija na svijetu, razvijenu u suradnji s Ciscom, koja kombinira Cisco® Unified Computing System™, Cisco Nexus® svičeve za data centre i NetAppove komponente za pohranu, u unaprijed provjerenom, integriranom infrastrukturnom rješenju.


Munich, May 28, 2014

Fujitsu - novi rekord za PRIMEQUEST servere

Fujitsu je objavio rezultate usporedbenih testova za virtualizaciju data centra i obradu online transakcija koji dokazuju da su PRIMERGY serveri i novi Fujitsuovi sistemi za poslovno kritične obrade vodeća sila na svijetu po pitanju performansi. Novi test VMware VMmark benchmark1 demonstrira Fujitsuovu prednost kod virtualizacije u više bitnih klasa, koristeći konfiguracije "usklađenog para" (matched-pair) s FUJITSU Server PRIMEQUEST 2800E.

PRIMEQUEST 2800E je postavio i rekord u tzv. ‘uniform-hosts’ konfiguracijama kao najbolji sistem s dva utora (two-socket system) koji je koristio četverosmjerne particije u jednom sistemu, a postigao je i ukupni svjetski VMmark rekord za četverosmjerne particije u dva servera.

PRIMEQUEST 2800E je istovremeno postavio i novi svjetski rekord prema testu TPC-E, postigavši rezultat od 8582,52 tpsE te omjer cijene/performansi od 205,43$/tpsE.

Ovi rezultati su dokaz da je sistem PRIMEQUEST 2800E idealan za poslovno-kritične aplikacije, velike baze podataka i real-time analitiku koji zahtijevaju visoke performanse i dostupnost ekvivalentnu dostupnosti UNIX sustava.


Munich, May 27, 2014

Fujitsu - potpora za softversko definiranu pohranu i pohranu u oblacima, zasnovana na OpenStacku i Cephu

Fujitsu je u sprezi s pružateljima usluga i institucijama iz javnog sektora pokrenuo niz dokazivanja koncepata, s ciljem da se isporuče kompletna, vrlo skalabilna, na kvarove otporna rješenja za pohranu zasnovana na OpenStack i Ceph tehnologijama.

Fujitsu je objavio i potporu za OpenStack na FUJITSU ETERNUS DX sustavima za pohranu. OpenStack je 'open source' platforma za rad u oblacima koja kontrolira računalne, pohrambene i mrežne resurse u data centru. Uz ETERNUS OpenStack Volume Driver, korisnici mogu dodjeljivati resurse udomljene na ETERNUS DX sistemima i njima centralno upravljati.


BAAR, Switzerland: May 20, 2014

Veeam Software - novi paket za dostupnost omogućava uvijek dostupno poslovanje

Predstavljajući novu kategoriju rješenja, Veeamov novi paket Availability Suite omogućava realno neprekidani 24/7 rad data centra

Veeam Software je objavio paket Veeam Availability Suite™, rješenje koje osigurava da sve aplikacije i podaci budu dostupni kada god i gdje god budu potrebni. Ovo rješenje predstavlja novu kategoriju rješenja koja omogućavaju da i stari sustavi za zaštitu i sigurnosno kopiranje podataka osiguravaju neprekidano i uvijek dostupno poslovanje.

Tradicionalno, osiguranje neprekidne raspoloživosti aplikacija i podataka je zahtijevalo značajne investicije u potpuno redundantne sustave s automatskim prebacivanjem posla, koji su jamčili oporavak u roku od nekoliko sekundi. To su bile skupe investicije, opravdane tek za mali broj aplikacija. Najveći broj aplikacija se morao zadovoljiti tradicionalnim rješenjima koja su mogla osigurati oporavak tek za nekoliko sati ili dana. Međutim ovo rješenje iz potpuno nove kategorije osigurava oporavak za manje od 15 minuta za sve aplikacije i podatke.

Veeam Availability Suite donosi pet novih mogućnosti koje rješavaju problem:

·   Brzi oporavak: brzi oporavak onoga što informatičari žele, na način na koji to žele.

·   Izbjegavanje gubitka podataka: skoro kontinuirana zaštita podataka i brzi oporavak.

·   Verificirana zaštita: zajamčena rekonstrukcija svih datoteka, aplikacija ili virtualnih servera, svaki puta.

·   Uklanjanje rizika: nerizično uvođenje novih aplikacija u okviru Veeam Virtual Lab okoliša.

·   Kompletna vidljivost: aktivno praćenje i uzbunjivanje prije nego problemi počnu utjecati na rad.


PALO ALTO, CA - May 20, 2014

VMware - predstavljen VMware vCenter™ Log Insight™ 2.0 - inteligentni rad i upravljanje u okolišima virtualnih i hibridnih oblaka

Novo izdanje VMware vCenter Log Insighta nudi 6 x bolje performanse kod upita ; pojednostavljena analiza uzroka i aktivno rješavanje problema

VMware je objavio VMware vCenter Log Insight 2.0, VMwareov proizvod za automatizirano upravljanje i analizu logova za mobilne cloud okoliše. Novo izdanje je predstavilo tehnologiju za strojno učenje, u sprezi sa značajno poboljšanim performansama sustava za upit i prikupljanje podataka u okolišima virtualnih i hibridnih oblaka.

VMware vCenter Log Insight identificira informatičke probleme 25 % brže, ubrzava njihovo rješavanje za 50 %, te smanjuje posao oko analize dnevnika (logova) za do 80 %. VMware vCenter Log Insight 2.0 donosi slijedeće nove mogućnosti i proširenja:

Inteligentno grupiranje - nova tehnologija zasnovana na strojnom učenju koja automatski grupira podatke kako bi administratori lakše uočili probleme i brže ih riješili;

Brže obavljanje upita - 6 x brži upiti

Probavljanje podataka - 8 x brže prikupljanje podataka

Vizualizacija podataka - tablice i dijagrami daju bolje mogućnosti analiziranja podataka; te,

Proširivost - novi Microsoft Windows agent sakuplja žurnale s Windows desktop i server računala, korisnici mogu prikupiti i analizirati dnevnike iz svih ključnih okoliša


IRVINE, Calif. - May 28, 2014

Kofax - platforma Kofax Mobile Capture za optimizaciju obrade troškova za globalnog korisnika koji instalira i servisira industrijske proizvode

Djelatnici predaju obračune troškova putem mobilnih uređaja

Kofax je objavio da je jedan globalni pružatelj uslugo vezanih za instalaciju i održavanje industrijskih proizvoda odabrao platformu Kofax Mobile Capture™ pomoću koje će prihvaćati predavati i obračunavati obračune troškova koje će djelatnici slati preko svojih mobilnih uređaja.

Korisnik koristi platformu Kofax Mobile da bi osigurao da djelatnici na terenu mogu pomoću kamera ugrađenih u njihove mobilne uređaja snimiti dokumente potrebne za obračun troškova i na vrijeme ih poslati na obračun. Rješenje automatski komprimira slike, tako da se olakšava i ubrzava njihovo slanje, predaja, obrada i arhiviranje. Korisnik očekuje da će rješenje koristiti 1.500 djelatnika, u bilo koje doba dana, s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Kofax Mobile Capture proširuje poslovne procese koji počinju prihvatom informacija i na pametne telefone i tablet računala tako da korisnicima omogućava uporabu kamera na tim uređajima da prihvate slike dokumenata, fotografija i podataka, te da zatim proslijede te sadržaje u Kofaxove aplikacije za tokove posla i u korporacijske aplikacije u repozitorije. Prihvat tih informacija u "Točki nastanka" ubrzava procese, na minimum svodi odugovlačenje, smanjuje troškove i poboljšava uslugu.


WATERLOO, ON and WALLDORF, Germany - May 29, 2014

SAP i OpenText - proširena ponuda za brže uvođenje upravljanja korporacijskim sadržajima

Proširena integrirana ponuda uključuje upravljanju razmjenu datoteka, sinkronizaciju upravljanja korporacijskim sadržajima i potporu za Archive Server koji sada uključuje i SAP HANA® platformu

Enterprise Information Management (EIM) i SAP su objavili da su proširili svoju integriranu ponudu i da svojim korisnicima mogu ponuditi još snažnije rješenje za upravljanje korporacijskim sadržajima. SAP® Archiving od OpenTexta će od sada raditi i na SAP HANA® platformi, uključivši i potporu za uvođenje SAP HANA korporacijskih cloud servisa. Nadalje, u okviru rješenja za upravljanje sadržajima SAP Extended ECM (SAP® Extended Enterprise Content Management) kojeg je napisao OpenText, korisnici će imati pristup do Tempo™ Box, korporacijskog rješenja za sinkronizaciju i razmjenu datoteka, kojim se upravlja u potpunosti i koje je kompletno zaštićeno.

Koristeći SAP HANA, korisnici će moći:

·   Trenutno pristupati korporacijskim historijskim podacima

·   Upravljati digitalnim resursima iz jedne točke u kojoj je integrirano upravljanje i tokovi posla

·   Osjetiti brzinu i snagu kojom SAP HANA donosi kod arhiviranja i dohvata sadržaja

Osim proširene potpore za SAP HANA, besplatno će biti uključen i OpenText Tempo Box za sve korisnike koji imaju instaliran SAP Extended ECM sa 10.5 ili SAP Document Access od OpenTexta. OpenText Tempo Box osigurava tijesnu integraciju sa SAP Extended ECM-om i omogućava veću fleksibilnost i slobodu pri razmjeni i radu s poslovnim sadržajima.

Koristeći OpenText Tempo Box, korisnici će moći:

·   Imati jednostavniji pristup, razmjenu i sinkronizaciju dokumenata na osobnim računalima i mobilnim uređajima

·   Sigurnije čuvati dokumente i bolje ih povezivati s poslovnim procesima, što će povećati produktivnost

·   Interno surađivati na SAP® Business Objects™ i poslovno-obavještajnim (BI - Business Intelligence) rješenjima i sadržajima

·   Smanjiti korporacijske rizika i osigurati poštivanje i propisno upravljanje korporacijskim dokumentima.

·   Imati trenutni pristup do historijskih podataka u okviru sustava za upravljanje korporacijskim sadržajima

Kombinirajući sigurni, automatizirani prihvat, pohranu i organizaciju dokumenata kroz funkcijama za arhiviranje, upravljanje zapisima i slikama dokumenata, SAP Extended ECM od OpenTexta može upravljati sadržajima tijekom njihovog cijelog životnog ciklusa.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018