nv-1407

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2014. – srpanj


u ovom broju:

 14.07.14 – 27.07.14

- NetApp - korisnici mogu glatko proširiti svoju infrastrukturu na Microsoft Azure

- Fujitsu - pohrana spremna za eksponencijalni rast podataka

- HP - optimizirana rješenja za mobilna radna mjesta

- HP - glatki prijelaz sa Windows Servera 2003

- Syncsort blog - kako radi Hadoop na Amazonovim Web servisima

- Veeam® Software - izašao novi Veeam Management Pack™ v7 for System Center s potporom za Microsoft Hyper-V

- HP Autonomy - prošireno rješenje za adaptivno sigurnosno kopiranje i oporavak s mogućnostima za rad u oblacima i Snapshot tehnologiju

- Kofax - Mortgage Agility, rješenje za hipotekarne kredite

- Kofax - softver za globalnog pružatelja usluga pohrane i upravljanja podacima

- Kofax - pet novih patenata za rad sa slikama dokumenata, klasifikaciju i automatizaciju procesa

- Oracle - Exadata Database Machine, optimiziran za velike obrade u memoriji i baze podataka u oblacima

- Oracle - Oracle Big Data SQL proširuje Big Data portfelj

- Oracle - izašao Oracle Linux 7

- SAP - aplikacija SAP® Demand Signal Management, verzija 2.0

30.06.14 – 13.07.14

- Fujitsu - 'Cluster-in-a-box’, za poslovno kritične usluge

- Fujitsu - integrirani sistemi za data centre poslovnih korisnika

- Fujitsu - uređaj za sigurnosne kopije, spreman za eksponencijalni rast količine podataka

- Fujitsu - biometrijska autentifikacija štiti korporacijske podatke i sprječava prevare

- OpenText - sinkronizacija korporacijskih datoteka i razmjena sadržaja za korisnike koji upravljaju sadržajima

- Oracle - VM 3.3 za virtualizaciju servera poboljšava performanse korporacijskih sustava


14.07.14 – 27.07.14


SUNNYVALE, Calif. — July 15, 2014

NetApp - korisnici mogu glatko proširiti svoju infrastrukturu na Microsoft Azure

Novo u oblake integrirano rješenje omogućava direktno, sigurno spajanje kroz Azure ExpressRoute – oslobađa se snaga hibridnog oblaka

NetApp je predstavio NetApp Private Storage (NPS) for Microsoft Azure, rješenje koje korisnicima omogućava proširenje njihovih informatičkih infrastruktura u Microsoft Azure, hibridni okoliš u oblaku. Rješenje se oslanja na NetAppov portfelj rješenja za Microsoft Cloud, koja uključuju FlexPod za Microsoft Private Cloud, i omogućava korisnicima da iskoriste snagu Microsoft Azurea.

Kombinacija NetAppove privatne pohrane i Microsoft Azurea korisnicima pruža korporacijsku pohranu uz elastičnost i uštede koje omogućava javni oblak Microsoft Azure. Azure ExpressRoute spaja te resurse i osigurava sigurni i brzi spoj male latentnosti.

Uz NetApp Private Storage smješten na nekoj zajedničkoj lokaciji, korisnici se mogu spajati direktno na Microsoft Azure. NetApp Private Storage for Microsoft Azure je pokazao da ExpressRoute osigurava 36 % bolje performanse u odnosu na VPN preko javnih Internet veza.


Munich, July 24, 2014

Fujitsu - pohrana spremna za eksponencijalni rast podataka

Glatki kontinuitet poslovanja i u slučajevima kvara sistema ; Radikalno skraćeno vrijeme ponovne uspostave RAID diskova smanjuje rizik od gubitka podataka kada se koriste diskovi velikog kapaciteta ; Visoko automatizirano upravljanje kvalitetom usluge smanjuje radne napore jer osigurava po mjeri skrojene razine usluge, usklađene s poslovnim prioritetima

Fujitsu je objavio proširenja za sisteme ETERNUS DX S3, koja u kombinaciji sa softverom za upravljanje pohranom, ETERNUS SF V16.1, poboljšava kontinuitet poslovanja i otpornost na kvarove, maksimizira raspoloživo vrijeme i dostupnost, a dodatne mogućnosti za automatizaciju omogućavaju usklađivanje resursa za pohranu s poslovnim potrebama.

Eksponencijalni rast količine podataka povećava količinu podataka koja se mora spremiti na pojedine sisteme za pohranu, što opet znači veći poslovni rizik u slučajevima kvarova i zastoja. Tehnologija ETERNUS Storage Cluster nudi za aplikacije transparentni prijelaz s jednog arraya za pohranu na drugi u slučaj prekida rada sistema. U slučaju kvarova, prebacivanje se može pokrenuti automatski ili se , u kada je to potrebno zbog održavanja, pokreće ručno. Zrcaljenjem podataka u stvarnom vremenu i transparentnim prebacivanjem s jednog sistem na drugi, podaci su potpuno zaštićeni, a poslovni procesi se mogu odvijati bez prekida. Nema potrebe da se uvodi sloj za virtualizaciju pohrane.

Uporaba većih diskova u RAID sistemu povećava rizik gubitka podataka tijekom dnevnog rada. Vrijeme potrebno za rekonstrukciju diska u nekom radnom sustavu može potrajati više sati i dana, a to vrijeme će se još više produljiti kada postanu dostupni novi diskovi još većih kapaciteta. To znači da se povećava vjerojatnost da se u okviru RAID grupe može pokvariti još jedan disk prije nego se završi rekonstrukcija prvog koji se pokvario. Nova funkcija za brzi oporavak, ETERNUS Fast Recovery, koristi rezervirana područja na disku unutar RAID-a, umjesto da koristi posebni rezervni disk. Zbog toga se operacije pisanja mogu rasporediti  na mnogo disk jedinica, čime se vrijeme rekonstrukcije smanjuje za deset puta. Na primjer, vrijeme rekonstrukcije diska veličine 2 TB se može smanjiti za četvrtinu - sa 6 sati na 90 minuta.


PALO ALTO, Calif., July 14, 2014

HP - optimizirana rješenja za mobilna radna mjesta

Program "Mobilize Your Business" pomaže pri pripremi mobilnih rješenja

HP je objavio program mobilizacije poslovanja - program "Mobilize Your Business", razvijen u suradnji s Microsoftom i Intelom koji pomaže pri razvoju rješenja za mobilno poslovanje.

Novi program kombinira hardverska i softverska rješenja koja će pomoći poslovnim korisnicima da na svojim radnim mjestima glatko integriraju mobilnu tehnologiju. Rješenja se sastoje od HP-ovih tablet računala optimiziranih za poslovne korisnike i konvertibilnih PC-ova, pokretanih pomoću Intel procesora, integriranih s Microsoftovim workflow rješenjima i vertikalnim aplikacijama.

Program "Mobilize Your Business" uključuje slijedeće resurse i proizvode:

·   Tableti kao što su HP ElitePad 1000 i HP Pro Tablet 610 koji osiguravaju kompletno poslovno rješenje uz povećanu mobilnost i zaštitu.

·   Odvojive "dva-u-jednom" notebookove kao što su HP Pro x2 612 i HP Pro x2 410 koji nude optimalnu fleksibilnost i na radnom mjestu i u pokretu.

·   Rješenja za maloprodaju, uključivši HP TX1 POS rješenje i rješenje HP MX10 Retail za sigurni rad na mjestu prodaje


PALO ALTO, Calif., July 14, 2014

HP - glatki prijelaz sa Windows Servera 2003

Program koji pokreće rast, otvara nove mogućnosti i ispunjava kritične potrebe korisnika

HP je objavio novi program, razvijen u suradnji s Microsoftom, koji će korisnicima pomoći kod prijelaza sa Windows Servera 2003. Microsoft prestaje osiguravati potporu za Windows Server 2003, pa korisnici moraju planirati migraciju na novije verzije. HP je osmislio program migracije s Microsoft Windows Servera 2003 koji će korisnicima omogućiti prijelaz s minimalnim rizikom, koji će omogućiti uštede i koji će se moći brzo primijeniti.

HP i Microsoft zajedno nude kompletni portfelj informatičkih rješenja, usluga, školovanja, financiranja i potpore za prijelaz na novi poslovni okoliš. Nude se paketi HP SMB Flex-Bundles, napravljeni za Microsoft Azure kao rješenje za sigurnosne kopije u oblaku i Microsoft Windows Server 2012 R2.

HP-ov program migracije za Microsoft Windows Server 2003 uključuje i slijedeće:

·   Paketi optimizirani za korporacijske te male i srednje velike poslovne korisnike

·   HP i Microsoft nude posebne promotivne cijene za licence za razne kombinacije servera i Microsoftovih operacijskih sustava za slučajeve kada se vrši zamjena Windows Server 2003 instalacije.

·   HP-ove financijske usluge nude partnerima atraktivne poticaje i rješenja za migracije, uključivši osvježenje tehnologije, otkup stare opreme, uporabu dva sustava i usluge za tranziciju.

·   Obuku i alate za prijelaz na novija rješenja

·   Komplet Windows 2003 End-of Support Event Kit koji sadrži prezentacije i alate za objašnjenje postupaka za prijelaz

·   Marketinške materijale za prodajne partnere.


July 15, 2014 by J.D. Hildebrand

Syncsort blog - kako radi Hadoop na Amazonovim Web servisima

Za mnoga poduzeća prednosti koje pruža platforma Apache Hadoop su jasne. Kada posjedujete terabajte podataka i kada ih morate brzo i jeftino obraditi, Hadoop platforma nudi jasne prednosti u odnosu na tradicionalne platforme s mnogo hardvera. Skalabilna je, jeftina je, otporna je na kvarove i radi na standardnom hardveru koji se lako zamijeni.

Zamislite da morate projektirati real-time sustav za globalno praćenje vremenskih uvjeta. Dobivati ćete očitanja iz tisuća meteoroloških stanica, naravno u raznim, nekompatibilnim formatima podataka, a dolaziti će cijelog dana. Hadoop ima podršku za paralelnu obradu podataka na višestrukim serverima, pa je prirodna platforma za kombiniranje tih podataka u koherentni sistem za modeliranje vremenskih uvjeta. Kupite nešto jeftinog hardvera, instalirate Hadoop, spremni ste za rad.

No pretpostavite da vaše poslovanje tek povremeno zahtijeva obradu na razini Hadoopa. Ili ako vam je poslovanje takvo da ne možete predvidjeti da li će vam za nekoliko mjeseci trebati mali ili veliki broj servera?

To je slučaj kada stupa na snagu Amazonov EMR (Elastic MapReduce) servis. Možete smatrati da je EMR, koji je ključna komponenta Amazonovih Web servisa, slučaj primjene Hadoopa. (U stvari, i EMR i Hadoop su primjena ideja nastalih u Googleovim istraživačkim laboratorijima i objavljenim u referatu na konferenciji o dizajnu operacijskih sustava koja je održana 2004 u San Franciscu.) EMR radi u oblaku, na Amazonovim virtualnim serverima, a korisnicima se usluga naplaćuje po minutama korištenja. Pošto je klaster virtualan, može se povećavati ili smanjivati po potrebi. Korisnici ne moraju kupovati serverski hardver koji će im trebati tek nekoliko puta na godinu.

New York Times je iskoristio Amazon EMR kada je odlučio besplatno on-line objaviti stara izdanja novina tiskanih u zadnjih 70 godina. Baza podataka je sadržala 11 milijuna članaka, svaki od njih je sadržavao više TIFF slika. Kada su stara izdanja bila dostupna samo pretplatnicima, Times je generirao PDF-ove iz TIFF slika na zahtjev. No rukovoditelji Timesa su se uplašili da će, kada se baza otvori za besplatni pristup doći do zagušenja servera koji neće stići na vrijeme pretvarati TIFF-ove u PDF-ove. Odlučili su da da u jednom potezu od baze TIFF Slika velike 4 TB generiraju bazu od 11 milijuna članaka u PDF formatu.

Tim zadužen za taj projekt u Timesu nije imao pristup do dovoljno hardvera da bi se u nekom razumnom vremenu obavila konverzija, pa su se odlučili za Amazon Web Services i EMR. Timesovi programeri su napisali softver koji će obaviti konverziju podataka i pustili su ga da radi na AWS-u. Koristeći 100 virtualnih kompjutera u Amazonovom Elastic Compute Cloud (EC2), Times je konvertirao svih 11 milijuna članaka za manje od 24 sata i generirao 1,5 TB PDF dokumenata. (U stvari, prema onom što je napisao jedan Timesov blogger, posao je pušten dva puta u roku od 24 sata, jer je nakon prvog prolaza otkrivena greška u generiranim PDF-ovima.)


BAAR, Switzerland: July 22, 2014

Veeam® Software - izašao novi Veeam Management Pack™ v7 for System Center s potporom za Microsoft Hyper-V

Nova verzija omogućava real-time vidljivost od aplikacije do hardvera za Microsoft Hyper-V i za VMware vSphere u okviru Microsoft System Centra ; Cijele 2014 besplatno do 100 Microsoft Hyper-V licenci po korisniku novog Enterprise izdanja

Veeam® Software je objavio verziju 7 paketa za upravljanje (MP - Management Pack) za System Center. Veeam MP v7 donosi potporu za Microsoft Hyper-V, te tako osigurava punu vidljivost, od aplikacije do hardvera u okviru Microsoft System Centra i za Hyper-V i za VMware vSphere slojeve. Omogućava aktivno praćenje i upozorava na probleme prije nego oni počnu imati utjecaja na redovni rad. Veeam je predstavio i Enterprise Plus i Enterprise izdanja koja ispunjavaju potrebe i odgovaraju proračunima raznih korisnika System Centra.

Veeam MP v7 proširuje mogućnosti System Center Operations Managera i daje puni uvid u virtualnu i fizičku infrastrukturu. Informatički rukovoditelji imaju alate za praćenje, analizu i planiranje koji omogućavaju donošenje dobrih i brzih odluka.


PALO ALTO, Calif., July 23, 2014

HP Autonomy - prošireno rješenje za adaptivno sigurnosno kopiranje i oporavak s mogućnostima za rad u oblacima i Snapshot tehnologiju

Ažurirani HP Data Protector donosi integriranu potporu za HP Helion OpenStack® i NetApp storage array obitelj uređaja

HP Autonomy je objavio dva bitna proširenja za svoje rješenje Adaptive Backup & Recovery.

HP Data Protector sada ima potporu za HP Helion OpenStack®, otvorenu i proširivu cloud platformu, te NetAppove storage array uređaje za pohranu, putem fleksibilne i proširive snapshot tehnologije. Ta dva proširenja će korisnicima omogućiti prilagodbu dinamičnim zahtjevima koji danas stoje pred data centrima.

Bitne novosti koje donose proširenja su:

·   Automatsko, sigurno kopiranje na lokaciju u HP Helion javnom oblaku - zaštita podataka za slučaj katastrofa

·   Optimizirani proces uzimanja kopija i rekonstrukcije podataka - višeslojna arhitektura za oporavak omogućava odabir najprikladnije i najekonomičnije metode za svaki pojedinačni slučaj

·   HP rješenje koje pokriva sve aspekte od jednog kraja do drugog - korisnici uživaju prednosti vrhunskih rješenja, potpuno integrirane infrastrukture, softvera, usluga i potpore - sve od HP-a.


IRVINE, Calif., Jul 22, 2014

Kofax - Mortgage Agility, rješenje za hipotekarne kredite

Rješenje bitno mijenja i pojednostavljuje proces obrade molbi za hipotekarne kredite

Kofax je predstavio Kofax Mortgage Agility™, rješenje predviđeno da radikalno promijeni i pojednostavi proces obrade molbi za hipotekarne kredite.

Mortgage Agility optimizira kritične prve korake u procesu otvaranja hipotekarnih kredita. Rješenje podnositeljima zahtjeva omogućava podnošenje molbi putem mobilnih uređaja, internet portala, putem e-pošte, faksom ili molbama papiru. Rješenje tada vadi poslovno kritične sadržaje, prema poslovnim pravilima provjerava kompletnost i konzistentnost informacija i omogućava suradničke komunikacije između tražitelja i davatelja kredita. Zatim koristi unaprijed definirane tokove posla, poslovna pravila, propise o zaštiti informacija i datume dospijeće, kako bi se sakupio kompletni paket informacija potrebnih za izdavanje kredita. Može se vezati i na softverske aplikacije od trećih strana ili na Web stranice, da bi se na primjer provjerile informacije koje je dao molitelj ili u druge svrhe. Dok se sve to dešava, podnositelj molbe dobiva obavijesti o tome u kojoj je fazi njegova molba, a ima se i uvid u to kako rade pojedini djelatnici.

Mortgage Agility na jednoj jedinstvenoj platformi kombinira prihvat informacija preko raznih kanala, upravljanje poslovnim procesima, rad s mobilnim uređajima, analitiku i integraciju podataka.


IRVINE, Calif., Jul 17, 2014

Kofax - softver za globalnog pružatelja usluga pohrane i upravljanja podacima

Kofax je objavio da je jedan od globalnih pružatelja usluga pohrane i upravljanja podacima investirao 3,5 milijuna USD u proširenja Kofaxovog softvera. Softver će obrađivati više od milijardu dokumenata godišnje. Ugovor pokriva Kofax Capture™, Kofax Transformation Modules™ i Kofax Analytics for Capture™, te početke uvođenja Kofax TotalAgility® i Kapow Enterprise™.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije. Takav način čuvanja može bitno smanjiti troškove kasnijeg pristupa do tih informacija i osigurava poštivanje propisa o zaštiti informacija. Kofax Capture je fleksibilan i skalabilan, pa korisnici mogu sami odrediti kada će se i gdje vršiti prihvat slika i indeksiranje sadržaja, tj. da li će se to raditi u centralnom uredu, udaljenoj filijali ili u data centru.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade. Automatizacijom ručnih postupaka koji su zahtijevali mnogo vremena i bili osjetljivi na greške, Kofax Transformation Modules može bitno smanjiti troškove rada, poboljšati kvalitetu informacija i ubrzati poslovne procese.

Kofax Analytics for Capture osigurava gotove instrument table (dashboards) koje pokazuju učinkovitost rješenja za prihvat podataka, te interaktivni pogled na performanse, točnost i produktivnost sustava, kako bi administratori mogli pripremiti izvještaje o učinkovitosti rješenja za prihvat i poboljšati propusnost cjelokupnog sistema.

Kofax TotalAgility osigurava platformu za upravljanje poslovnim procesima i dinamičko upravljanje slučajevima koja omogućava veću organizacijsku agilnost i unaprjeđenje organizacije kroz bolje upravljanje procesima. Učinkovitiji, fleksibilniji i bolje odrađeni poslovni procesi znače manje troškove i veći i raniji povrat investicija. TotalAgility osigurava mogućnosti za dizajn procesa, za njihovu automatizaciju, za kontrolu tijeka posla i ljudskih zadataka. To je alat za integraciju i povezivanje poslovnih aplikacija (upravljanje kompanijskim sadržajima, upravljanje odnosima s kupcima, e-pošta) s procesima i poslovnim pravilima.

Kapow Enterprise™ platforma za integraciju i automatizaciju posla je najbrži način da se nabave, poboljšaju i isporuče informacije za korporacijske aplikacije. Ranije nedostupne, neiskoristive ili za integriranje preskupe informacije se sada lako dostupne i raspoložive da pomognu ostvariti uvid potreban za donošenje odluka.


IRVINE, Calif., Jul 16, 2014

Kofax - pet novih patenata za rad sa slikama dokumenata, klasifikaciju i automatizaciju procesa

Pedeset posto Kofaxovih patenata, bilo odobrenih, bilo u postupku, se odnose na mobilnu obradu slika

Kofax je objavio da mu je Japanski ured za patente (JPO - Japan Patent Office) odobrio jedan, a Američki ured za patente i trgovinske oznake (USPTO - United States Patent and Trademark Office) još četiri. Tvrtka sada ima 46 odobrenih patenata i 76 patenata u postupku odobravanja. Od svih njih, 68 patenata se odnosi na tehnologije za mobilnu obradu slika.


Redwood Shores, Calif. – July 17, 2014

Oracle - Exadata Database Machine, optimiziran za velike obrade u memoriji i baze podataka u oblacima

Exadata Database Machine X4-8 s ekstremnim računalnim, pohranbenim i memorijskim kapacitetima

Oracle je objavio novi stroj za baze podataka, Exadata Database Machine X4-8, koji može obaviti poslove za koje je nekada trebalo na desetke ormara s opremom.

Exadata Database Machine X4-8 osigurava izuzetno velike računalne kapacitete i propusnu moć, potrebne za rad s velikim bazama podataka. Koristi servere za baze podataka (svaki s osam utora), inteligentnu pohranu, ultra-brze PCI flash kartice, a za spajanje služi unificirani InfiniBand.

Exadata Database Machine X4-8 izvrsno radi kao stroj za tradicionalni rad s bazama podataka, kao što su on-line obrada transakcija (OLTP - online transaction processing) i skladištenje podataka, no posebno je optimiziran za nove tipove poslova, kao što su baze podataka kao servis (DBaaS - database as a service) i baze podataka u memoriji. DRAM memorija ide do 12 terabajta. Exadata Database Machine X4-8 može konsolidirati stotine baza podataka i obrađivati velike baze podataka samo u memoriji.

Exadata Database Machine X4-8 hardver je kompatibilan s ranije objavljenim Oracle Exadata Database Machines i može raditi u kombinaciji s njima. Novi Oracle Exadata softver ima potporu i za ranije Exadata hardverske sustave, a ima i potporu i za Oracle Database 12c i za Oracle Database 11g Release 2.


Redwood Shores, Calif. – July 15, 2014

Oracle - Oracle Big Data SQL proširuje Big Data portfelj

Omogućava korisnicima sigurnu integraciju podataka preko Hadoopa, NoSQLa, i Oracle baze podataka

Oracle je predstavio Oracle Big Data SQL, softver zasnovan na SQLu, koji glatko integrira podatke preko Hadoopa, NoSQLa, i Oracle baze podataka.

Oracle Big Data SQL radi na Oracle Big Data Appliance i radi u sprezi s Oracle Exadata Database Machine.

Spajanjem dokazanih tehnologija i pojednostavljenjem pristupa do informacija putem standardnog SQL-a, Oracle Big Data SQL omogućava pristup do svih podataka u organizaciji i brže otkrivanje informacija važnih za poslovanje.

S jedinstvenom arhitekturom koju je Smart Scan naslijedio od Oracle Exadata, Oracle Big Data SQL može ispitivati sve oblike strukturiranih i nestrukturiranih podataka, uz minimalno seljenje podataka, čime se ubrzava analiza podataka raspoređenih na Hadoop, NoSQL, i Oracle bazu podataka.

Organizacije mogu koristiti postojeća SQL znanja i ne moraju učiti nove alate.


REDWOOD SHORES, Calif. – July 23, 2014

Oracle - izašao Oracle Linux 7

Radna platforma za poslovno kritične aplikacije u data centrima i u oblaku

Oracle je predstavio Oracle Linux 7, open source radnu platformu koja korisnicima pruža sposobnosti, alate i mogućnosti potrebne za radne okoliše u klasičnom data centru, virtualne i u oblacima. Kao i kor ranijih izdanja, Oracle Linux 7 se laku preuzima, besplatno se distribuira, a to je i jedina značajna varijanta korporacijskog Linuxa za koju se objavljuju ispravci svih otkrivenih grešaka. Sustav je temeljito ispitan na zahtjevnim poslovima kao što je rad s Oracle bazom podataka.

Ovo izdanje nastavlja Oracleov princip osiguravanja potpore za nove tehnologije, kao što je OpenStack, te najnovijih inovacija u Linuxu, alata i raznih mogućnosti koje trebaju korisnicima da bi u modernom data centru uveli suvremena rješenja korporacijske razine.

Oracle Linux 7 sadrži mogućnosti kao što su XFS, Btrfs, Linux kontejnere (LXC), DTrace, Ksplice, Xen proširenja, i Unbreakable Enterprise Kernel Release 3.

Oracle Linux 7 možete preuzeti ovdje.


SAP NEWSBYTE - July 14, 2014

SAP - aplikacija SAP® Demand Signal Management, verzija 2.0

SAP je objavio početak isporuka verzije 2.0 aplikacije SAP® Demand Signal Management. Pokretana pomoću SAP HANA®, najnovija verzija SAP Demand Signal Managementa omogućava korisnicima da obuhvate najnovije podatke iz raznih istraživanja tržišta i s maloprodajnih POS (point-of-sale) uređaja, skoro u stvarnom vremenu te da ih kombiniraju s internim poslovnim podacima i najsuvremenijim analitičarskim alatima, kako bi brže nego ikada ranije osjetili, vrednovali i odgovorili na signale o potražnji. Proizvod je namijenjen tvrtkama koje prodaju potrošnu robu, kompanijama koje se bave znanostima o životu, veleprodajnim organizacijama i proizvođačima tehničkih proizvoda. SAP Demand Signal Management daje vrijedan uvid za upravljanje lancem dobave, prodaju, marketing i upravljanje kategorijama.


30.06.14 – 13.07.14


Munich, July 07, 2014

Fujitsu - 'Cluster-in-a-box’, za poslovno kritične usluge

Nova generacija Fujitsuovog 'Cluster-in-a-box' proizvoda je fleksibilni integrirani sistem odmah spreman za rad koji može biti u punom pogonu već sat nakon otvaranja kutije i poslužiti kao infrastruktura za mali, ali visoko dostupni data centar ; Put do osiguranja kontinuiteta poslovanja na brz, ekonomičan i bez rizika način, jer su sve komponente prethodno ispitane i ugođene već u tvornici

Fujitsu osigurava kontinuiranu dostupnost da bi se zaštitili važni podaci i poslovno-kritični servisi u srednje velikim organizacijama i područnim uredima - uz minimum novca, iskustva za administriranje i vremena. Kompletno nova generacija 'klaster u kutiji' ('Cluster-in-a-box') je sazdana od najnovije generacije dokazane FUJITSU Server PRIMERGY tehnologije i za poluvodičke diskove spremnog Microsoft Windows Servera 2012 R2. Donosi rješenje bez rizika, spremno za rad, visoko dostupno i jednostavno za konfiguriranje, sve u jednom kućištu.

Srednje velike organizacije i organizacije s područnim uredima, kojima trebaju obrade koje zahtijevaju snažne računalne i pohrambene resurse, stalno traže rješenja zasnovana na jednostavnim, no na kvarove otpornim infrastrukturama. Idealno, takva rješenje trebaju biti lako dostupna, moraju se lako uvoditi i mora biti jednostavno raditi s njima, no moraju osigurati sve prednosti koje donosi virtualizacija. Fujitsuov 'Cluster-in-a-box' ispunjava baš te zahtjeve - radi se o izbalansiranoj kombinaciji dva servera, zajedničkim kapacitetima za pohranu i mrežnim komponentama, sve u jednom kompaktnom kućištu. Rješenje opcionalno može uključiti i virtualizaciju. Nadalje, sistem radi u uobičajenim uredskim uvjetima, bez potrebe za posebnom klimatizacijom.

Fujitsuov Cluster-in-a-box sistem se zasniva ili na FUJITSU Server PRIMERGY BX400 blade serverima ili FUJITSU Server PRIMERGY CX420 serverima. Oba sistema nude stabilnu, na budućnost otpornu osnovicu za visoko dostupne infrastrukture i opremljeni su s Intel Xeon procesorima. Operacijski sustavi su Microsoft Windows Server 2012R Datacenter ili Microsoft Windows Server 2012R Standard, koji se tvornički instaliraju na servere s visoko dostupnim klasterima.


Munich, July 07, 2014

Fujitsu - integrirani sistemi za data centre poslovnih korisnika

Širok i sveobuhvatni izbor integriranih sistema za dodatnu fleksibilnost u data centru ; Sistemi spremni za rad koji se brzo uvode a arhitekture su im prilagođene tipičnim uporabnim scenarijima

Fujitsu je predstavio novu, sveobuhvatnu liniju integriranih sistema za data centre. Radi se o novoj, optimiziranoj obitelji unaprijed provjerenih integriranih sistema, sazdanih na jednostavnim referentnim arhitekturama i unaprijed integriranim sistemima koji se isporučuju spremni za rad. Pošto su unaprijed provjereni, sustavi jamče kompatibilnost svih komponenti , uključivo servere, pohranu, mreže i upravljanje sistemom.

Nova linija Fujitsuovih Integriranih sistema počinje s jednostavnim, opće namjenskim infrastrukturama i opće namjenskim platformama za middleware, a završava sa po mjeri sastavljenim sistemima za integraciju aplikacija. Svi modeli smanjuju složenost i rizike, jer nude kratko vrijeme uvođenja, bez učenja na učinjenim greškama. Kada su jednom instalirani, Integrirani sistemi optimiziraju iskorištenje resursa u složenim okolišima za aplikacije koje se obrađuju u memoriji, poput SAP HANA, koje su vrlo zahtjevne po pitanju računalnih, mrežnih i pohrambenih kapaciteta.

Fujitsuov portfelj Integriranih sistema kombinira Fujitsuove vlastite snažne PRIMERGY i PRIMEQUEST servere, s ETERNUS i NetApp FAS platformama za pohranu i najbolje tehnologije od trećih stranaka.

Za novu liniju, Fujitsu je predvidio osam slučajeva raznih tipičnih primjena – od sustava za SAP, za Microsoft okoliše, 'big data' sisteme, virtualizirane servere, sigurne servere, infrastrukture za virtualne desktopove i privatne oblake, do računalstva visokih performansi. Za svaku od ovih namjena Fujitsu nudi niz rješenja, od kojih neka uključuju marke kao što su FlexFrame, RapidStructure i vShape.


Munich, July 09, 2014

Fujitsu - uređaj za sigurnosne kopije, spreman za eksponencijalni rast količine podataka

Fujitsu je objavio petu generaciju uređaja za zaštitu podataka, FUJITSU Storage ETERNUS CS800 S5 ; Jedinstvena mogućnost proširenja od četiri do 360 TB, izvrsne performanse i ekonomičnost osiguravaju korisnicima zaštitu podataka, visoku dostupnost i zaštitu od katastrofa

Fujitsu je objavio novu generaciju uređaja za zaštitu podataka FUJITSU Storage ETERNUS CS800. to je kompletno rješenje koje za spremanje sigurnosnih kopija podataka na disk uz de-duplikaciju, koja smanjuje potrebu za kapacitetima za pohranu i do 95 %.

Kapacitet uređaja se može proširivati od četiri do 360 terabajta, a zaštita za slučaj katastrofa se postiže replikacijom podataka na drugim ETERNUS CS800 sistemima u data centrima ili u oblaku, a za dodatnu sigurnost, podaci se mogu kopirati i na magnetske vrpce.


Munich, June 25, 2014

Fujitsu - biometrijska autentifikacija štiti korporacijske podatke i sprječava prevare

FUJITSU PalmSecure unapređuje sigurnost podataka u okolišima koji rade sa SAP® rješenjima jer omogućavaju zaštićeni pristup i praćenje ; PalmSecure s bioLockom omogućava uspostavu točki za provjeru sigurnosti, zasnovane na pravilima koja odredi rukovodstvo ; Upravljanje biometrijskim identitetima ostavlja sigurni trag za kasnije revizije i ustanovljavanje odgovornosti

Fujitsu je razvio rješenje za biometrijsku autentifikaciju koje štiti pristup osjetljivim podacima u okviru računalnih okoliša u kojima se koriste SAP® rješenja. FUJITSU PalmSecure je sustav za biometrijsku identifikaciju zasnovan na prepoznavanju uzorka vena u dlanu. U kombinaciji s proizvodom bioLock™ od tvrtke Realtime AG, PalmSecure vrlo pouzdano brani neovlašteni pristup hakerima, bivšim zaposlenicima, konzultantima, revizorima i ostalima koji nemaju odobrenje za pristup do podataka.

Hakeri su sve sofisticiraniji pri krađi podataka, neovlaštenom prijenosu novca ili izazivanju štete. Ni najsloženije lozinke nisu same za sebe dovoljna zaštita. Međutim, Fujitsuov sistem PalmSecure zahtjeva ispravno uparenu lozinku s biometrijskim podacima da bi dozvolio pristup.

bioLock u kombinaciji s FUJITSU PalmSecure osigurava dodatnu kontrolu nad onim što se dešava u okviru SAP aplikacijom, čak ako se je korisnik već prijavio u sistemu. Sistem radi tako da od korisnika traži da svojim dlanom potvrdi identitet u određenim vremenskim intervalima ili prije izvršenja osjetljivih transakcija ili pristupa do povjerljivih dokumenata.

Biometrijska autentifikacija znači da su korisnici uvijek odgovorni za dokumente koje uređuju ili za financijske transakcije koje provode.

Kada se identifikacija provodi na osnovu biometrijskog identiteta, a ne samo na osnovu lozinki, identitet korisnika se može dokazati ako treba i na sudu, tako da postoje jasni tragovi za revizije i nepobitno se zna tko je izvršio određenu radnju. Organizacije mogu kontrolirati radnje kao što su eksport, ispisivanje, kopiranje, mijenjanje, pa čak i gledanje podataka. Kompanije mogu pristup ograničiti samo na neki određeni ekran, mogu maskirati osjetljive dijelove podataka ili isključiti tipke za kopiranje i eksportiranje sadržaja.


Waterloo, ON – 2014-7-8

OpenText - sinkronizacija korporacijskih datoteka i razmjena sadržaja za korisnike koji upravljaju sadržajima

Nakon što je dodan OpenText Tempo™ Box, korisnici Content Suite 10.5 sada imaju i besplatnu opciju za sigurnu razmjenu sadržaja među kolegama, partnerima i kupcima, putem njihove postojeće platforme za upravljanje korporacijskim sadržajima

OpenText je objavio besplatni alat za razmjenu i sinkronizaciju korporacijskih datoteka za paket OpenText Content Suite 10.5. Postojeći korisnici platforme Content Suite 10 će imati pravo na neograničeni broj OpenText Tempo™ Box korisnika koji će moći sigurno i u skladu s propisima razmjenjivati datoteke širom cijele organizacije, a to će moći raditi i sa svojim partnerima i kupcima. Djelatnici će moći koristiti besplatne alate da bi razmjenjivali informacije, na siguran i pouzdan način kreirati podatke i osigurati integraciju sa repozitorijima u kojima se čuvaju korporacijski sadržaji, bez bojazni za njihovu sigurnost i sa zajamčenim poštivanjem propisa o čuvanju podataka.

Tempo Box će se isporučivati kao sastavni dio platforme Content Suite 10.5, koja čini jezgru paketa OpenText Content Suite. Korisnici će moći pristupati, razmjenjivati i sinkronizirati korporacijske informacije koristeći pametne telefone i tablet računala.

Tempo Box je dostupan i za korisnike paketa "OpenText Extended ECM for SAP 10.5", a biti će dostupan i za "OpenText Extended ECM for Oracle 10.5".

U sprezi OpenText ECM-a i Tempo Boxovog sigurnog upravljanja, korporacijski korisnici će moći:

·   Po potrebi na daljinu izbrisati sve povjerljive podatke na (izgubljenom/ukradenom) mobilnom uređaju

·   Postavljati i upravljati dozvolama za pristup, pravilima za čuvanje podataka i pohranom datoteka

·   Na sigurni način komunicirati s repozitorijima, web stranicama, preko desktop i mobilnih klijenata koristeći 256-bitnu SSL enkripciju

·   Kriptirati sadržaje na mobilnim uređajima koji rade pod iOS, Android i Blackberry operacijskim sustavima


Redwood Shores, Calif. – July 2, 2014

Oracle - VM 3.3 za virtualizaciju servera poboljšava performanse korporacijskih sustava

Novo izdanje donosi veću fleksibilnost, lakše se koristi i nove mogućnosti za upravljanje ; potpora za OpenStack korisnicima nudi nove izbore i povećava mogućnost zajedničkog rada

Oracle je objavio novo izdanje svog proizvoda za virtualizaciju servera, VM Release 3.3, koje olakšava uporabu na x86 i SPARC arhitekturama, donosi poboljšane mogućnosti za upravljanje i proširenje potpore i za Oracle i ne-Oracle obrade, uključivši potporu za OpenStack. Korisnici dobivaju nove mogućnosti za zajednički rad. I ovo izdanje omogućava brzo uvođenje korporacijskih aplikacija i pojednostavljuje upravljanje životnim ciklusom.

Oracle VM 3.3 donosi poboljšanja za unificirano upravljanje virtualizacijom za x86 i SPARC sisteme koji rade pod Oracle VM Serverom. Upravljanje se vrši s jedne jedine konzole.

Oracle VM se može preuzeti besplatno.

Postoji podrška za razne platforme i aplikacije: proširena potpora za Oracle VM Guest Additions za važnije gostujuće operacijske sustave, među ostalima Oracle Linux, Oracle Solaris i Microsoft Windows.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018