nv-1409

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

 

novosti

2014. – rujan


u ovom broju:

08.09.14 – 21.09.14

- NetApp - prve isporuke FlashRay sistema

- Fujitsu - suradnja s Red Hatom za razvoj softverski definirane pohrane

- VMware - nova rješenja za izgradnju, upravljanje i zaštitu softverski definirane data centre

- Cisco - firewall nove generacije, s fokusom na prijetnjama

- HP Autonomy - Zdravstveni sustav White River prepolovio troškove pohrane pomoću HP-ovih rješenja za sigurnosne kopije i pohranu

- HP Software - HP IDOL OnDemand koristi više od 3.000 proizvođača softvera

- Kofax - rješenje za vodeću europsku financijsku instituciju

- Kofax - softver za američkog pružatelja usluga zdravstvenog osiguranja

- Oracle - kupljena tvrtka Front Porch Digital

25.08.14 – 07.09.14

- StorageNewsletter - NetApp, Fujitsu i IBM imaju najbolje proizvode u kategoriji srednje velikih unificiranih storage arraya

- NetApp - softverski definirana pohrana ubrzava i poboljšava rad u oblaku

- NetApp - suradnja s VMwareom za softverski definirane servise za hibridne oblake

- HP i VMware - suradnja koja će ubrzati primjenu softverski-definiranih data centara i hibridnih oblaka

- HP - novi ProLiant Gen9 serveri za data centre

- Fujitsu - ETERNUS TR Serija za pohranu, namijenjena velikim virtualiziranim okolišima

- Fujitsu - na softveru i Intel tehnologiji zasnovani distribuirani sistem za pohranu za korisnike s mnogo on-line podataka

- Fujitsu - serversko rješenje optimirano za VMware EVO: RAIL

- VMware - novi vCloud Air Mobile i hibridni cloud servisi

- HP Autonomy - Celerity Consulting odabrao HP eDiscovery OnDemand da bi klijentima osigurao pristup do sigurnih, na oblacima zasnovanih rješenja za "uradi-sam" eDiscovery

- HP - natječaj za razvoj IDOL OnDemand aplikacija

 


08.09.14 – 21.09.14


SUNNYVALE, Calif. — September 17, 2014

NetApp - prve isporuke FlashRay sistema

Potpuno poluvodički array za korporacije sadrži patentiranu tehnologiju koja poboljšava performanse, efikasnost i upravljanje za potpuno poluvodičke arhitekture za pohranu

NetApp je objavio početak isporuka FlashRay™, novog potpuno poluvodičkog array uređaja za pohranu s novim NetApp® Mars™ operacijskim sustavom. FlashRay je projektiran od početka, da se poboljšaju performanse, efikasnost i upravljanje za potpuno poluvodičke arhitekture za pohranu koje se koriste za korporacijske aplikacije.

Novi sistem kombinira koristi od potpuno poluvodičke tehnologije za pohranu s patentiranom NetAppovom tehnologijom da bi se osigurale vrhunske performanse, učinkovitost pohrane, zaštita podataka i upravljanje podacima.

NetApp je razvio operacijski sustav Mars OS kako bi odgovorio na izazove koji stoje pred poluvodičkom pohranom i osigurao mobilnost preko raznih platformi i okoliša. NetApp će tijesno integrirati Mars OS s NetAppovim Data ONTAP softverom.


Munich, September 16, 2014

Fujitsu - suradnja s Red Hatom za razvoj softverski definirane pohrane

Fujitsu je objavio suradnju s Red Hatom, isporučiteljem open source rješenja, u cilju razvoja softverski definiranih uređaja za pohranu namijenjene pružateljima usluga i informatičkim organizacijama koje osiguravaju on-line pristup količinama podataka reda veličine petabajta. Integracijom Red Hatovog Inktank Ceph Enterprise softvera za pohranu s Fujitsu serverima i uređajima za pohranu u više-čvorni uređaj, Fujitsu će napraviti softverski definiranu pohranu zasnovanu na Cephu.

Red Hatov Inktank Ceph Enterprise je vodeći softver za pohranu na razini objekata i blokova u privatnim i javnim oblacima. Novi softverski definirani sustav za pohranu će ispunjavati potrebe pružatelja usluga kao što su organizacije koje održavaju velike arhive, koje omogućuju medijski streaming te radio i TV postaje. Uređaj će biti interesantan i za financijske institucije kojima je potreban ad hoc pristup do historijskih podataka.

Prvi novi uređaj će biti objavljen tijekom jeseni 2014.


PALO ALTO, CA - Sep 15, 2014

VMware - nova rješenja za izgradnju, upravljanje i zaštitu softverski definirane data centre

Nova izdanja softverskih proizvoda uključuju VMware NSX 6.1, VMware vCenter Site Recovery Manager 5.8, VMware vCloud Suite 5.8, VMware vRealize Operations Insight, VMware vRealize Suite 6, VMware vSphere Data Protection Advanced 5.8 i VMware vSphere Remote Office Branch Office

VMware je objavio početak isporuka novih izdanja softvera VMware NSX™ 6.1, VMware vCenter Site Recovery Manager™ 5.8, VMware vCloud® Suite® 5.8, VMware vRealizeOperations Insight™, VMware vRealize™ Suite 6, i VMware vSphere® Data Protection™ Advanced 5.8 koji korisnicima pomažu da izgrade upravljaju i zaštite svoje softverski definirane data centre. Povrh toga, VMware je objavio i početak isporuka VMware vSphere® Remote Office Branch™ Office.

VMware je poboljšao mogućnosti za:

·   VMware NSX 6.1 poboljšava sigurnost, skalabilnost i performanse softverski definiranih data centara i hibridnih oblaka. Novo izdanje sadrži dodatke kao što su poboljšana mikro-segmentacija mreža, proširenja za NSX Edge™, proširenja za VMware vCloud® Automation Center™ 6.1 i bolje povezivanje hibridnih oblaka.

·   VMware vCloud Suite 5.8 je novo izdanje integriranog softvera za izgradnju vSphere privatnih oblaka zasnovanih na a softverski definirane data centar arhitekture.

·   VMware vRealize Operations Insight služi za upravljanje performansama, optimizaciju kapaciteta i real-time analizu logova, a radi kao dodatak za VMware vSphere with Operations Management.

·   VMware vRealize Suite 6 kombinira mogućnosti postojećih VMwareovih proizvoda za automatizaciju oblaka, rad u oblacima i rješenja za upravljanje poslovnim aplikacijama u oblacima.

·   VMware vSphere Data Protection Advanced 5.8 donosi proširenu potporu za poslovno kritične aplikacije, pojačane mogućnosti replikacije te prilagodljive tijekove za sigurnosno kopiranje.

·   VMware vSphere Remote Office Branch Office je novo rješenje koje koristi VMware vSphere 5.5 Update 2 koje pomaže pri uvođenju virtualizacije u distribuiranim uredima.


SAN FRANCISCO, Calif., September 16, 2014

Cisco - firewall nove generacije, s fokusom na prijetnjama

Cisco ASA s FirePOWER servisima kombinira dokazani firewall sa novom generacijom Sourcefire IPS-a i naprednom zaštitom protiv zloćudnog softvera

Cisco je predstavio vatrozid nove generacije, fokusiran na prijetnje (NGFW - Next-Generation Firewall). Cisco® ASA s FirePOWER servisima osigurava punu kontekstualnu svjesnost i dinamičku kontrolu potrebnu za automatsko vrednovanje prijetnji, korelaciju obavještajnih podataka, te optimizaciju obrane, kako bi se zaštitile sve mreže. Integracijom dokazanog Cisco ASA 5500 Series firewalla s kontrolom aplikacija i sustava iduće generacije za sprečavanje upada (NGIPS - Next-Generation Intrusion Prevention Systems) i naprednom zaštitom protiv zloćudnog softvera (AMP - Advanced Malware Protection) od Sourcefirea, Cisco osigurava integriranu obranu protiv prijetnji - prije, tijekom i nakon napada.


PALO ALTO, Calif., September 17, 2014

HP Autonomy - Zdravstveni sustav White River prepolovio troškove pohrane pomoću HP-ovih rješenja za sigurnosne kopije i pohranu

Integrirano HP-ovo rješenje pojednostavljuje rad sa sigurnosnim kopijama, reže troškove pohrane i ubrzava oporavak poslovno-kritičnih informacija

HP Autonomy je objavio da je zdravstveni sustav White River iz Arkansasa, SAD odabrao HP da bi optimizirao pohranu, uzimanje sigurnosnih kopija i oporavak kritičnih podataka.

Zdravstveni sustav White River je tražio rješenje za pohranu i sigurnosne kopije koje je pouzdano i kojim se lako upravlja. Rješenje uključuje servere, aplikacije i podatke koji se protežu od elektroničkih medicinskih zapisa (EMR - electronic medical records) do arhiva, Microsoft Exchange servere, point-of-sale aplikacije i rezultate laboratorijskih nalaza. Kako bi bolnice i klijenti mogli raditi bez prekidanja, rješenje mora zaštititi informacije i osigurati ciljanu dostupnost od 100 %.

Za rješenje za rad sa sigurnosnim kopijama White River je odabrao rješenje koje se sastoji od HP 3PAR StoreServ 10400, HP StoreOnce 4420 i HP Data Protector - HP-ovo glavno rješenje za adaptivno sigurnosno kopiranje i oporavak, koje pokriva i fizičke servere i virtualne mašine. Pomoću tog rješenja je posao oko sređivanje sigurnosnih kopija skraćen od nekoliko dana na svega nekoliko minuta. 

Zahvaljujući HP StoreOnce sigurnosnom kopiranju, potrebni kapacitet za pohranu je sveden na polovicu.


Palo Alto, Calif., Sept. 17, 2014

HP Software - HP IDOL OnDemand koristi više od 3.000 proizvođača softvera

Sve više proizvođača softvera koristi novu platformu za brzi razvoj mobilnih, cloud, i big data aplikacija

HP Software je objavio da više od 3.000 proizvođača softvera širom svijeta koriste HP IDOL OnDemand platformu za razvoj aplikacija koje koriste ljudske informacije i big data analitiku.

Pored toga, HP Software je objavio i nova cloud connector programska sučelja (API - Application Program Interface) za IDOL OnDemand, čime pisci softvera dobivaju mogućnost dohvata podataka iz širokog raspona repozitorija za sadržaje, uključivši Web stranice.

HP IDOL OnDemand je kompletno rješenje za opširnu analizu podataka u okviru aplikacija koje koriste Big Data putem REST API-ja. Platforma koristi napredni motor za obradu podataka od HP Autonomya koji može razumjeti i analizirati nestrukturirane informacije u obliku koji koriste ljudi.

Koristeći IDOL OnDemand API-je, pisci softvera mogu kreirati servise za najrazličitije slučajeve uporabe:

·   Dohvat podataka iz raznorodnih repozitorija za sadržaje i pristup do svih vrsta podataka

·   Kontrola nad spojevima na oblake, s opcijama za fleksibilno konfiguriranje i dodjelu resursa

·   Kombiniranje cloud konektor API-ja s IDOL OnDemand API-jima koji donose povećanu funkcionalnost


IRVINE, Calif. - Sep 9, 2014

Kofax - rješenje za vodeću europsku financijsku instituciju

Banka želi poboljšati vidljivost informacija i poboljšati rad s klijentima

Kofax je objavio da jedna od vodećih banaka sa sjedištem u Europe sada koristi Kofax Capture™, Kofax Transformation Modules™, Kofax Web Capture™ i Kofax Analytics for Capture™ za pozadinsku obradu hipoteka i salda kontija dobavljača, kao i procese za rad s klijentima na šalteru. Kofaxovo rješenje centralizira i automatizira prihvat više od 10 milijuna financijskih dokumenata iz više od 800 područnih ureda, koji su se ranije obrađivali ručno, uz uporabu neučinkovitih OCR (optical character recognition) proizvoda ili su bili outsoursani vanjskim pružateljima takvih usluga.

Banka je odabrala Kofax zbog njegove sposobnosti da isporuči proizvode koji donose dugoročne poslovne vrijednosti, osiguravaju boji pristup do informacija i bolje poštivanje propisa i omogućavaju bolji rad s klijentima. Kofaxova rješenja će se također elegantno uklopiti u postojeće IBM-ove procese koje banka koristi. Očekuju se ubrzanje obrada za barem 50 %.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade i prosljeđivanje informacija u poslovne sisteme i procese.

Kofax Web Capture omogućava korisnicima da za na webu zasnovane aplikacije osiguraju mogućnosti za skeniranje i pregled slika, te tako omogući da se prihvat i predaja dokumenata obavi i preko web portala. Koristeći Kofax Web Capture, davatelj hipotekarnih kredita može omogućiti da njegove aplikacije za izdavanje zajmova na kućnom skeneru skeniraju dokumente potrebne za izdavanje odobrenja te da tako prihvaćene informacije koriste da pokrenu i ubrzaju postupak odobrenja zajma. Dovodeći kritične poslovne procese do točke nastanka, Kofax Web Capture omogućava tvrtkama da bolje posluže svoje klijente, da steknu prednost pred konkurencijom i prošire svoje poslovanje.

Kofax Web Capture je sveobuhvatni alat za kreiranje web aplikacija s mogućnošću pregledavanja i skeniranja dokumenata i slika.

Kofax Analytics for Capture osigurava gotove instrument table (dashboards) koje pokazuju učinkovitost rješenja za prihvat podataka.

Vrijednost ugovora je bila preko 250.000,00 USD za softverske licence i otprilike 50.000,00 USD za održavanje.


IRVINE, Calif. - Sep 16, 2014

Kofax - softver za američkog pružatelja usluga zdravstvenog osiguranja

Rješenje optimizira obradu zahtjeva za nadoknadu troškova, osigurava poštivanje HIPAA propisa i radi u sprezi s EpicCare EMR softverom

Kofax je objavio da je jedan od najvećih američkih pružatelja usluga zdravstvenog osiguranja uveo Kofax TotalAgility™, Kofax Capture™, Kofax Transformation Modules™ i Kofax Medical Claims Add-on Pack™ pomoću kojih će se optimizirani obrada zahtjeva za nadoknadu troškova, osigurati poštivanje propisa o zaštiti i povezivanju aplikacija za zdravstveno osiguranje (HIPAA - Health Insurance Portability i Accountability Act), te povezati s korisnikovim EpicCare softverom za obradu elektroničkih medicinskih zapisa (EMR - electronic medical record).

Prije uvođenja Kofaxovih rješenja, neki od tvrtkinih ureda su zahtjeve za nadoknadu troškova obrađivali ručno dok su ostali koristili neefikasne stare sisteme. Godišnje se obrađuje više od dva milijuna takvih zahtjeva. Kofax je isporučio jednu jedinu platformu za standardiziranje rada i bržu obradu, pomoći koje se također smanjuju troškovi, poboljšava poštivanje propisa i proširuje se repozitorij elektroničkih medicinskih zapisa. Bitna karakteristika platforme je i mogućnost lakog proširivanja u slučaju povećanja broja zahtjeva, te distribuirani rad.

Kofax TotalAgility osigurava platformu za upravljanje poslovnim procesima i dinamičko upravljanje slučajevima koja omogućava veću organizacijsku agilnost i unaprjeđenje organizacije kroz bolje upravljanje procesima. TotalAgility osigurava mogućnosti za dizajn procesa, za njihovu automatizaciju, za kontrolu tijeka posla i ljudskih zadataka. To je alat za integraciju i povezivanje poslovnih aplikacija.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade.

Kofax Medical Claims Add-on Pack je predviđen kao dodatak za Kofax Transformation Modules™, a osigurava potporu za obradu standardnih obrazaca za zahtjeve za nadoknadu troškova. Automatski otkriva i klasificira razne tipove obrazaca za zahtjeve i koristi niz tehnika za registriranje slika dokumenata, OCR mašine i lokatore za podatke, tako da može automatski pročitati i izvaditi podatke iz standardnih obrazaca.


REDWOOD SHORES, Calif. – September 14, 2014

Oracle - kupljena tvrtka Front Porch Digital

Oracleovom portfelju za pohranu dodano rješenje za upravljanje masivnim količinama bogatih medijskih sadržaja

Oracle je objavio da je potpisan ugovor o kupnji tvrtke Front Porch Digital, koja se bavi izradom rješenja za upravljanje pohranom sadržaja koja korisnicima pomažu pri migraciji, upravljanju i iskorištavanju velikih količina medijskih sadržaja.

Podatkovne tehnologije od Front Porch Digitala pomažu korporacijama da lakše barataju sa svojim brzo rastućim količinama digitalnih medijskih sadržaja kao što su filmovi visoke rezolucije i TV serije, medicinske slike i zapisi, te real-time spremanje snimki sa zaštitnih kamera.

Više od 550 različitih organizacija širom svijeta se uzda u Front Porch Digital za zajamčenu dostupnost i pristup do njihovih vrijednih sadržaja. Među ostalima, tu su A&E Television, BBC, Discovery Communications, U.S. Library of Congress i NASCAR. Ukupno, Front Porch Digital pomaže upravljati s više od 750 petabajta digitalnih sadržaja.

Oracle i Front Porch Digital će zajednički pomagati organizacijama da učinkovitije i efikasnije upravljaju migracijom, integracijom, pohranom i isporukom bogatih medijskih sadržaja.


25.08.14 – 07.09.14


StorageNewsletter.com on 2014.09.03

StorageNewsletter - NetApp, Fujitsu i IBM imaju najbolje proizvode u kategoriji srednje velikih unificiranih storage arraya

StorageNewsletter je objavio osvrt na novo izdanje publikacije "Buyer's Guide for Midrange Unified Storage Arrays" od tvrtke DCIG LLC.

Kako raste potreba za pohranom, korisnici se sve više okreću srednje velikim unificiranim storage array sustavima za pohranu koji kombiniraju kapacitet, svestranost i lakoću upravljanja, sve u jednom jedinom paketu.

U odnosu na prethodno izdanje publikacije su se desile znatne promjene. U prošlogodišnjem vodiču za korisnike, većina sustava za pohranu je išla do 720 GB, no ovogodišnji modeli maju kapacitete od najmanje 1,8 PB a mnogi se mogu proširivati i do 4 PB. I keš memorije su porasle s 96 GB na 1 TB. Trend je povećanje performansi, i kapaciteta, smanjenje cijena i manje dimenzije uređaja.

Za publikaciju "DCIG 2014-15 Midrange Unified Storage Array Buyer's Guide", DCIG je vrednovao 40 proizvoda od 14 kompanija. Prvo je provedena anketa s više od 130 pitanja, a zatim su mogućnosti proizvoda vrednovane na osnovu podataka koje je dao proizvođač, ranijih istraživanja koja je proveo DCIG, analitičarsko poznavanje proizvoda i tržišta, i javno dostupnih informacija. Proizvode se ocjenjivalo prema više od 200 karakteristika. Nakon obrade ocjena i usporedbi s konkurentskim proizvodim, proizvodi su razvrstani kao Najbolji-u-klasi, Preporuča-se, Izvrsno, Dobro, ili Osnovno.

U "DCIG 2014-15 Midrange Unified Storage Array Buyer's Guide", Top 10 rješenja uključuju (abecednim redom): Dell Compellent SAN + FS8600; EMC VNX8000; Fujitsu Limited ETERNUS DX100 S3, DX200 S3, DX500 S3, DX600 S3; IBM Storwize V7000 Unified; NetApp FAS8020, FAS8040; Oracle ZFS Storage Appliance.

Vrh tablice izgleda ovako:

Red.Br.

Srednje-veliki unificirani array sustavi za pohranu

Bodovi

Ocjena

1.

NetApp FAS8040

92.44

Najbolji-u-klasi

2.

NetApp FAS8020

91.67

Preporuča-se

3.

FUJITSU Limited ETERNUS DX600 S3

79.18

Izvrsno

4.

FUJITSU Limited ETERNUS DX500 S3

75.89

Izvrsno

5.

IBM Storwize V7000 Unified

74.29

Izvrsno

6.

FUJITSU Limited ETERNUS DX200 S3

73.20

Izvrsno

7.

FUJITSU Limited ETERNUS DX100 S3

71.84

Izvrsno

8.

Oracle ZFS Storage Appliance

71.81

Izvrsno

9.

EMC VNX8000

71.76

Izvrsno

10.

Dell Compellent SAN + FS8600

71.54

Izvrsno

11.

EMC VNX7600

70.88

Izvrsno

12.

EMC VNX5800

69.72

Izvrsno

13.

EMC VNX5600

69.37

Izvrsno

14.

EMC VNX5400

66.77

Dobro

15.

EMC VMAX 10K Block and File

65.57

Dobro

 

NetApp FAS8040 i NetApp FAS8020 su postigli ocjenu "Izvrsno" ili "Preporuča-se" u svim ocjenjivanim kategorijama. Napose, ova dva array sustava su se istakla svojim sveobuhvatnim mogućnostima za upravljanje i softverom. Visokom poretku je pomogao i NetAppov zreli i pun mogućnosti operacijski sustav za pohranu Data ONTAP.


SUNNYVALE, Calif. — August 25, 2014

NetApp - softverski definirana pohrana ubrzava i poboljšava rad u oblaku

NetApp je predstavio nova rješenja za VMwareove Virtualne volumene, novi OnCommand softver, i All-Flash integriranu infrastrukturu koja smanjuje troškove i složenost informatike

NetApp je objavio nova rješenja koja pojednostavljuju automatizaciju softverski-definiranih elemenata za pohranu i osiguravaju fino i detaljno upravljanje podacima iz VMware virtualnih mašina, uključivo softver za vrednovanje koji radi u sprezi s VMwareovim Virtualnim Volumenima. Cilj je korisnicima pomoći da postignu efikasniji rad uz manje troškove. Povrh toga, NetApp je objavio i novi OnCommand® softver koji donosi poboljšanu zaštitu podataka i unaprijeđene mogućnosti izvještavanje, te za flash optimizirani FlexPod® s VMware Horizon Viewom™ za rad krajnjih korisnika.

Softverski definirana pohrana za eru oblaka

NetApp je ključni dizajn partner za VMwareove Virtualne Volumene, novu arhitekturu za pohranu podataka projektiranu da omogući granularno upravljanje resursima za pohranu i servisima za podatke na nivou virtualnih mašina, zasnovano na pravilima orijentiranima na aplikacije. NetAppovo rješenje za VMwareove Virtualne Volumene osigurava upravljanje softverski definiranom pohranom, zasnovano na pravilima. NetAppova potpora za Virtualne Volumene se oslanja na NetAppov Virtual Storage Console (VSC) for VMware koji unapređuje efikasnost pohrane podataka te smanjuje troškove i složenost u VMwareovom okolišu za virtualnu infrastrukturu.

NetApp je objavio i nove proizvode za VMware rješenja. U to je uključeno ažuriranje za Virtual Storage Console koja jednim klikom stvara klaster konfiguraciju i tako omogućava laku i brzu primjenu klasteriranog Data ONTAP® u vSphere®, NetApp Certification for VMware Horizon View Composer™ API for Array Integration (VCAI), i putem partnerskog Blue Medora®, novog paketa za vCenter Operations Management za NetAppovu pohranu koji osigurava potpunu vidljivost, analitiku i planiranje kapaciteta za poslove koji rade na NetApp pohrani.

Prošireni softver za pohranu i upravljanje podacima za rad na vlastitim i hibridnim cloud lokacijama

NetAppov ažurirani softver OnCommand Workflow Automatizacija 2.2 osigurava bolju zaštitu podataka i integraciju s VMware vCloud centrom za automatizaciju.

Novi FlexPod za rad krajnjih korisnika – All Flash

Uz predstavljanje patiniranog FlexPod Datacentra s VMware Horizon View i all-flash FAS8000 platformom, dobiveno je ekonomično, all-flash rješenje za rad krajnjih korisnika (EUC - End-User Computing). Ovo novo FlexPod integrirano infrastrukturno rješenje korisnicima osigurava flash performanse za poslove koji zahtijevaju mnogo ulazno/izlaznih operacija. Rješenje radi u sprezi s klaster Data ONTAP, te smanjuje rizike i ubrzava uvođenje.


SUNNYVALE, Calif. — August 26, 2014

NetApp - suradnja s VMwareom za softverski definirane servise za hibridne oblake

Kampanje nastavljaju suradnju kako bi zajedničkim korisnicima omogućili bolje upravljanje podacima u oblacima

NetApp je objavio da proširuje svoju suradnju s VMwareom na softverski definiranom računalstvu u oblacima. Kao vodeći isporučitelj softverski definirane pohrane (SDS - software-defined storage), NetApp proširuje tehnološku suradnju s VMwareom da se ubrza uvođenje modernih softverski definiranih data centara, što je osnovni korak na putu prema hibridnim oblacima.

Na konferenciji VMworld® 2014, objavljeno je da je NetApp ključni dizajn partner za VMwareove Virtualne Volumene, novu arhitekturu za pohranu za softverski definirane data centre. Povrh toga, NetApp i VMware nastavljaju zajednički rad na aplikacijama i ubrzanom prijelazu na oblake.


SAN FRANCISCO, Aug. 25, 2014

HP i VMware - suradnja koja će ubrzati primjenu softverski-definiranih data centara i hibridnih oblaka

Rješenje HP-VMware Networking unificira automatizaciju u fizičkim i virtualnim mrežama ; Zajednički napori olakšavaju primjenu OpenStack® tehnologije

HP i VMware su na konferenciji VMworld® 2014, objavili širenje dugoročnih odnosa da bi korisnicima pružili mogućnost bržeg uvođenja softverski-definiranih data centara i hibridnih oblaka. Najavljen je početak isporuka samostojećeg HP-VMware rješenja za umrežavanje, kao i rješenja razvijenih u okviru HP konvergentnih sistema. Tvrtke su objavile i da će HP Helion OpenStack imati potporu za VMwareove tehnologije za virtualizaciju. Proizvodi i rješenja koje donosi ova suradnja će ubrzati i pojednostaviti uvođenje softverski-definiranih data centara i hibridnih oblaka uz manje rizika, a korisnici će moći brže uvoditi aplikacije, koje će raditi učinkovitije i manje koštati.


PALO ALTO, Calif., Aug. 28, 2014

HP - novi ProLiant Gen9 serveri za data centre

Novi serveri značajno povećavaju računalne kapacitete i učinkovitost, ubrzavaju isporuku informatičkih usluga i performanse aplikacija

HP je objavio novi portfelj HP ProLiant Generation 9 (Gen9) servera koji korisnicima pomažu da smanje troškove i kompleksnost rada, ubrzavaju isporuku informatičkih usluga i omogućavaju rast poslovanja.

Novi HP ProLiant Gen9 serveri osiguravaju fleksibilne i skalabilne računalne resurse usklađene s poslovnim potrebama korisnika. Kombinacija HP ProLiant Gen9 servera i HP-ovih tehnoloških usluga omogućavaju korisnicima da pređu na informatiku novog stila.

Inovacije koje donose novi serveri su:

·   HP-ovi jedinstveni PCIe akceleratori i HP DDR4 SmartMemory koji povećavaju računalne kapacitete.

·   Konvergirano upravljanje preko više servera, pohrane i mreža, omogućava softverski definiranu konfiguraciju.

·   Brže postavljanje, praćenje i održavanje firmvera uz pouzdano, inovativno ugrađeno upravljanje, uključivši UEFI i RESTful aplikacijska sučelja za okoliše hibridnih oblaka.

·   PCIe akceleratori, HP SmartCache i HP FlexFabric adapteri koji osiguravaju bolje performanse.

HP ProLiant Gen9 serveri koriste četiri arhitekture - blade, rack, tower i scale-out, što korisnicima daje mogućnost da:

·   Utrostruče računalni kapacitet i povećaju efikasnost uz manje troškove rada, jer se koristi optimizacija i automatizacija.

·   Ubrza uvođenje informatičkih usluga i ubrza dodjela resursa za infrastrukturu za do 66 puta, kada se kombinira s HP OneView mogućnostima za konvergirano upravljanje.

·   Poboljšaju performanse za obradu poslovno-kritičnih aplikacija za do četiri puta


Tokyo, August 27, 2014

Fujitsu - ETERNUS TR Serija za pohranu, namijenjena velikim virtualiziranim okolišima

Osigurava stabilne i brze obrade, lako se uvodi i lako s upravlja

Fujitsu je predstavio FUJITSU Storage ETERNUS TR seriju, sustav za pohranu predviđen za uporabu u velikim virtualiziranim okolišima.

Serija ETERNUS TR je projektirana za virtualnu integraciju velikih servera kompatibilnih s VMwareom, te za sustave za virtualizaciju desktopova. Lako se koristi pa nisu potrebna detaljna specijalistička znanja niti za izgradnju velikih sustava, niti za upravljanje njima. Sustav omogućava stabilni i brzi rad, čak i kod velikih opterećenja. Uvodi se jednostavno i brzo i pojednostavljuje upravljanje virtualnim mašinama.

ETERNUS TR je napravljen tako da poluvodičke jedinice (solid-state drives) za pohranu obave više od 99 % obrade svih ulazno/izlaznih poslova, što ubrzava ukupni rad. Ako neke od virtualnih mašina postanu preopterećene, sistem može automatski dodijeliti resurse na način da to ne ometa ostale virtualne mašine, pa se mogu jamčiti stabilne performanse.


Munich, September 02, 2014

Fujitsu - na softveru i Intel tehnologiji zasnovani distribuirani sistem za pohranu za korisnike s mnogo on-line podataka

Fujitsu je objavio planove za nove uređaje za pohranu namijenjene korisnicima kojima je potreban trenutni on-line pristup do velikih količina podataka putem softverski definiranih rješenja zasnovanih na Intel® tehnologijama, te koja koriste Ceph open-source softver. Fujitsu i Intel surađuju kako bi osigurali da novi, na Ceph datotečnom sustavu zasnovani Fujitsuov uređaj za pohranu bude spreman za korporacijski rad i da se integrira u Intel® Virtual Storage Manager (Intel® VSM).

Eksponencijalni rast količine podataka opterećuje današnje arhitekture za pohranu do krajnjih granica njihove sposobnosti. Faktori kao što su ulazno/izlazne performanse sistema, skalabilnost pohrane, tradicionalne RAID tehnologije i migracija podataka u petabajtnim količinama predstavljaju ogromne izazove za korporacijsku informatiku. Prijelaz na softveru zasnovanu distribuiranu pohranu (SDS - software-based distributed storage system) rješava te izazove i osigurava nove nivoe skalabilnosti, fleksibilnosti i agilnosti.

Ciljani korisnici za novi Fujitsuov uređaj za pohranu su pružatelji cloud i ostalih usluga; organizacije koje se bave istraživanjem, i organizacije u javnom sektoru koje rade s velikim količinama on-line podataka; koje rade s medija strimovima i koje se bave emitiranjem programa. Fujitsu cilja i na financijske institucije kojima je potreban ad hoc pristup do historijskih podataka kao što su ugovori i prateći dokumenti. Pošto je Ceph integralni dio OpenStack projekta, novi Fujitsuovi uređaji su idealna arhitektura za pohranu i za OpenStack korisnike.

Novi Fujitsuovi uređaji koriste Ceph softver i zasnovani su na Intel® Xeon® procesorima, na Intel® SSD-ovima i uklapaju se u novi Intel VSM. Sistemi mogu raditi s petabajtima podataka, i idealni su za skalabilne, visoko-performantne, na kvarove otporne okoliše za pohranu.


Munich/San Francisco, August 25, 2014

Fujitsu - serversko rješenje optimirano za VMware EVO: RAIL

Fujitsu je na konferenciji At VMworld u San Franciscu objavio svoju prvu hiper-konvergiranu infrastrukturu optimiziranu za VMware EVO: RAIL. Novi FUJITSUov integrirani sistemski uređaj za VMware EVO: RAIL donosi brzo uvođenje i veću poslovnu fleksibilnost

FUJITSUov Integrated System Appliance for VMware EVO: RAIL je prvi Fujitsuov čisti VMware integrirani sistem. Lako se uvodi i predstavlja kompletnu infrastrukturu za data centar.

Najnoviji član Fujitsuovog brzo rastućeg portfelja integriranih poslovnih sistema je zasnovan na Fujitsu PRIMERGY CX400 rack serverima optimiziranim za VMware EVO: RAIL. Osim što nudi vrhunske performanse, smanjena je i potrošnja energije za 27 %.

Snažni Fujitsu x86 serveri su se već dokazali kao najprikladnije rješenje za potpuno virtualizirane VMware okoliše, što je potvrđeno rezultatima usporedbenih testova - Fujitsu trenutno vodi u 9 od ukupno 13 VMmark benchmark testova.

Da se pojednostavi naručivanje, novi FUJITSUuov integrirani sistemski uređaj za VMware EVO: RAIL se naručuje kao standardizirane konfiguracije.


SAN FRANCISCO, CA - Aug 25, 2014

VMware - novi vCloud Air Mobile i hibridni cloud servisi

VMware nastavlja s brzim širenjem platformi za hibridne oblake

VMware je, nastavljajući brzo širiti svoju platformu za hibridne oblake, VMware vCloud® Air™, objavio mogućnosti novog servisa za hibridne oblake i niz novih mobilnih aplikacija od trećih dobavljača.

Godinu dana nakon prvog predstavljanja, VMwareova hibridna cloud platforma se proširila širom svijeta I sada poslužuje poslovne korisnike u SAD, Europi I u Azijsko-Pacifičkoj regiji.

Nove mogućnosti vCloud Air platforme za potporu mobilnih cloud aplikacija su:

·   Novi VMware vCloud Air Virtual Private Cloud OnDemand -- korisnici na zahtjev dobivaju pristup do vCloud Aira, a usluga se plaća kreditnom karticom, za potrošene resurse.

·   Nova pohrana za objekte u VMware vCloud Airu - korisnici će po potrebi moći proširiti svoje kapacitete do petabajta I uživati prednosti upravljanja životnim ciklusom informacija.


PALO ALTO, Calif. i SAN FRANCISCO, Calif., August 25, 2014

HP Autonomy - Celerity Consulting odabrao HP eDiscovery OnDemand da bi klijentima osigurao pristup do sigurnih, na oblacima zasnovanih rješenja za "uradi-sam" eDiscovery

HP Autonomy je objavio da je Celerity Consulting Group, tvrtka koja se bavi upravljanjem informacijama, odlučila proširiti svoju ponudu eDiscovery usluga i tehnologija dodavanjem HP eDiscovery OnDemanda, na oblaku zasnovane platforme za reviziju i analizu informacija.

Time će Celerity svojim klijentima moći ponuditi direktan pristup do HP Autonomyevih snažnih, sigurnih cloud eDiscovery rješenja – bez značajnih investicija u veliki broj alata i informatičku infrastrukturu.

HP eDiscovery OnDemand osigurava organizacijama brz, lak i ekonomičan put do HP Autonomyevih eDiscovery tehnologija. Njime se dobiva pristup na cijelu HP Autonomy eDiscovery platformu - uključivši obrade, rane ocjene slučajeva, revizije i proizvodnju, sve preko sigurnog oblaka. Pravnički timovi mogu brzo i lako prebaciti svoje datoteke u oblak i upravljati cijelim eDiscovery procesom.

Celerity je odabrao HP eDiscovery OnDemand jer je imao dobra iskustva s HP Autonomyevim rješenjima za integraciju upravljanja korporacijskim i pravnim sadržajima. Celerityevi klijenti tipično imaju količine informacija do 50 GB, te žele sami upravljati procesima i tehnologijom. HP eDiscovery OnDemand im nudi potrebnu zaštitu i performanse, a može se postaviti vrlo brzo i koristiti kako bude potrebno.


Palo Alto, Calif., Sept. 3, 2014

HP - natječaj za razvoj IDOL OnDemand aplikacija

Oslobođena kreativnost pisaca softvera i snaga platforme IDOL OnDemand

HP Software je objavio natječaj "IDOL OnDemand Innovation Hackathon Series", koji piscima softvera širom svijeta nudi priliku da osvoje nagrade, da razviju svoje proizvode i da otkriju jedinstvenu snagu razvojne platforme HP IDOL OnDemand.

HP IDOL OnDemand je kompletno rješenje za uvođenje analitike podataka u aplikacije i za proširenje Big Data rešenja koristeći REST API programska sučelja. Platforma koristi napredni stroj za obradu podataka kojeg je razvio HP Autonomy, a koji omogućava razumijevanje i analiziranje nestrukturiranih ljudskih informacija. Developeri mogu te APIe koristiti ada pišu aplikacije koje koriste informacije koje se kriju u društvenim medijima, video snimkama, slikama, slobodnom tekstu i u mnogim drugim formatima.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018