nv-1410

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2014. – listopad


u ovom broju:

 06.10.14 – 19.10.14

- Fujitsu - petabajtna biblioteka magnetskih vrpci ETERNUS LT260 donosi performanse i izuzetno visoki kapacitet

- Fujitsu Laboratoriji - razvijen brzi proces za oporavak nakon višestrukih kvarova na disku

- Veeam - partnerstvo s Microsoftom i VMwareom za iduću generaciju cloud servisa

- Veeam - Veeam Endpoint Backup FREE širi zaštitu na desktop i laptop računala

- VMware - paket vRealize za upravljane aplikacijama i infrastrukturom u hibridnim oblacima

- Kofax - rješenja za australsko državno tužiteljstvo, za bolje odnose s građanima

22.09.14 – 05.10.14

- NetApp - softverski definirana pohrana objekata u hibridnom oblaku

- HP - novi serveri za data centre, zasnovani na ARM arhitekturi

- HP - softverski definirana pohrana dostupna cijelom svijetu

- VMware - VMware Workstation 11 i VMware Player 7 Pro

- HP - grad Auckland, Novi Zeland, odabrao HP za inicijativu grada budućnosti

- Kofax - automatizirana obrada hipotekarnih kredita za američku državnu agenciju

- Kofax - vodeći pružatelj mobilnih usluga za upravljanje novcem prelazi na platformu Kofax Mobile

- Microsoft - detalji o idućim Windowsima

 


06.10.14 – 19.10.14


Munich, October 07, 2014

Fujitsu - petabajtna biblioteka magnetskih vrpci ETERNUS LT260 donosi performanse i izuzetno visoki kapacitet

Fujitsu je predstavio biblioteku magnetskih (tape library) vrpci kapaciteta reda veličine petabajta koja se može i proširivati, ETERNUS LT, koja kombinira performanse i izuzetno visoku gustoću pohrane podataka, zbog čega je idealna za kratkoročne sigurnosne kopije i za dugoročnije arhive. Novi model LT260 je namijenjen prvenstveno malim i srednjim poduzećima.

ETERNUS LT260 se odlikuje dobrom mogućnošću proširivanja, što znači da se dodavanjem drugog, opcionalnog modula kapacitet sistema trenutno udvostručava s 80 na 160 utora. Pošto najnovije LTO-6 kazete s vrpcama imaju kapacitet pohrane komprimiranih podataka od 6,2 5TB nova Fujitsu ETERNUS biblioteka se može proširivati do ukupnog kapaciteta od 1 petabajta komprimiranih, odnosno 400 TB nekomprimiranih podataka. Pogonske jedinice su kompatibilne unatrag i mogu raditi sa svim dosadašnjim generacijama LTO kazeta.

Nov uređaj ETERNUS LT260 je opremljen svim alatima koji olakšavaju i automatiziraju upravljanje velikim arhivama.


Kawasaki, Japan, October 06, 2014

Fujitsu Laboratoriji - razvijen brzi proces za oporavak nakon višestrukih kvarova na disku

Vrijeme oporavka srezano za više od 20 % u odnosu na postojeće metode, smanjen rizik gubitka podataka

Fujitsu Laboratories je objavi da je razvijena tehnika za oporavak diskova koja je brža od postojećih metoda, a može raditi i u slučaju višestrukih kvarova na disku, čime se smanjuje rizik gubitka važnih podataka.

RAID (Redundant array of inexpensive disks - redundantni niz jeftinih diskova)) je široko korištena tehnologija za zaštitu podataka u slučaju kvarova na disku, no ogromni rast količine podataka znači i da oporavak u slučaju kvara diskova traje sve duže i duže, pa to postaje problem.

Fujitsu Laboratories je razvio proces za brzi oporavak jer je izmišljena jedinstvena struktura za upravljanje blokovima podataka - jedinicama za pohranu - po grupama, čime se postiže ista tolerancija na kvarove diska kao što ju ima postojeća RAID tehnologija, no oporavak se ubrzava za 20 % ili više.

Razvoj ovog procesa će omogućiti brži oporavak pohranjenih sadržaja koji će pratiti rast cloud i web servisa.


Baar, Switzerland: October 15, 2014

Veeam - partnerstvo s Microsoftom i VMwareom za iduću generaciju cloud servisa

Veeam Software je objavio suradnju s tvrtkama Microsoft i VMware koja će proširiti njihove ponude za proizvode za rad u oblacima. Napose, Veeam tijesno surađuje s Microsoftom i VMwareom da osigura da Veemovi pružatelji cloud usluga (VCP - Veeam Cloud Providers) mogu bez problema uvesti Veeam Cloud Connect na Microsoft Azure i VMware vCloud Air.

Veeam preporuča organizacijama da primjene 3-2-1 pravilo - čuvati tri kopije podataka na dva različita tipa medija, a jedan od njih na udaljenoj drugoj lokaciji. Veeam omogućava laku primjenu pravila kopiranja na udaljenu lokaciju, jer se cloud resursi mogu dobiti kada zatrebaju.

Integracija Veeam Cloud Connecta s Azure i vCloud Air je od naročitog interesa za postojeće i nove članove Veeam ProPartner mreže koji žele postati pružatelji cloud usluga, bez investiranja u vlastitu cloud infrastrukturu. 


Las Vegas, NV: October 8, 2014:

Veeam - Veeam Endpoint Backup FREE širi zaštitu na desktop i laptop računala

Veeam Software je objavio Veeam Endpoint Backup FREE, jednostavno i besplatno samostojeće rješenje koje korisnicima omogućava sigurnosno kopiranje prijenosnih i stolnih Windows računala na unutrašnji ili vanjski disk, na NAS (network attached storage) uređaje ili na Veeam repozitorij za sigurnosne kopije.

Fizička rekonstrukcija podataka se može obaviti na originalni hardver ili neki drugi, ili obaviti rekonstrukcija na nivou volumena. Alat će biti besplatan i dostupan svima, a neće zahtijevati uporabu nekih drugih Veeam proizvoda, no integriran je s Veeam Backup & Replication.

Veeam Endpoint Backup FREE će biti dostupan početkom 2015.


BARCELONA, SPAIN - Oct 14, 2014

VMware - paket vRealize za upravljane aplikacijama i infrastrukturom u hibridnim oblacima

Novo rješenje za upravljanje u oblacima osigurava stalnu dostupnost i agilnost

VMware je objavio novi alat za upravljanje oblacima i ažuriranja za paket VMware vRealize™ Suite 6, platformu za upravljanje oblacima projektiranu za hibridne oblake. Objavljena su i ažuriranja za VMware vRealize Operations™ (ranije VMware vCenterOperations Management Suite™), novi VMware vRealize Code Stream koji će DevOps timovima omogućiti isporuku čestih i pouzdanih izdanja softvera .


IRVINE, Calif., Oct 14, 2014

Kofax - rješenja za australsko državno tužiteljstvo, za bolje odnose s građanima

Kofax TotalAgility optimizira i povezuje poslovne procese na raznim funkcijama

Kofax je objavio da je australsko državno tužiteljstvo proširilo svoje Kofaxovo rješenje dodavši mu Kofax TotalAgility®. Namjera je poboljšati usluge prema građanima.

Korisnik je odabrao Kofax TotalAgility da bi optimizirao svoj sustav za upravljanje slučajevima na aplikacijskoj platformi za pametne radne procese. Rješenje će optimizirati poslovne procese, osigurati veću konzistentnost pri razvoju novih rješenja i povećati vezu među raznim poslovnim linijama, a analitika TotalAgilitya će u stvarnom vremenu omogućiti praćenje tokova procesa i uklanjanje uskih grla.

Kofax TotalAgility osigurava platformu za upravljanje poslovnim procesima i dinamičko upravljanje slučajevima koja omogućava veću organizacijsku agilnost i unaprjeđenje organizacije kroz bolje upravljanje procesima. Učinkovitiji, fleksibilniji i bolje odrađeni poslovni procesi znače manje troškove i veći i raniji povrat investicija. TotalAgility osigurava mogućnosti za dizajn procesa, za njihovu automatizaciju, za kontrolu tijeka posla i ljudskih zadataka. To je alat za integraciju i povezivanje poslovnih aplikacija (upravljanje kompanijskim sadržajima, upravljanje odnosima s kupcima, e-pošta) s procesima i poslovnim pravilima.


22.09.14 – 05.10.14


SUNNYVALE, Calif. — September 23, 2014

NetApp - softverski definirana pohrana objekata u hibridnom oblaku

StorageGRID Webscale globalnim organizacijama donosi upravljanje podacima na korporacijskom nivou

NetApp je objavio NetApp® StorageGRID® Webscale softver za pohranu objekata koji organizacijama pomaže da iskoriste hibridne oblake kako bi upravljali masivnim količinama podataka, smanjili troškove i postigli sigurno upravljanje podacima. Novo izdanje StorageGRID Webscalea dodaje glatku integraciju cloud aplikacija s potporom za Amazon S3. Također omogućava pohranu do 100 milijardi objekata u jedan jedini elastični spremnik koji se ,može distribuirati na data centre širom svijeta.

Pohrana objekata je odgovor na izazove pohrane nestrukturiranih podataka u oblaku, velike arhive, repozitorije za medije te pohranu podataka za web stranice. StorageGRID Webscale je temeljna platforma za NetAppov pristup pohrani objekata. Softver pokriva cijeli raspon uporaba, upravljanje smještanjem podataka u skladu s troškovima, propisima, dostupnošću, te potrebnim performansama.

StorageGRID Webscale je izgrađen za iduću generaciju aplikacija za rad u oblacima. Ima potporu za standardne cloud protokole kao što su Amazon S3 i CDMI, pa aplikacije mogu raditi i na vlastitim i na host sustavima. NetApp StorageGRID Webscale radi na infrastrukturi virtualiziranih servera s bilo sustavima za pohranu iz NetApp E-Serije, bilo sustavima za pohranu od trećih stranaka.


PALO ALTO, Calif., Sept. 29, 2014

HP - novi serveri za data centre, zasnovani na ARM arhitekturi

Prvi 64-bitni, na ARM-u zasnovani serveri korporacijske klase; proširenje eko sustava za ARM developere

HP je objavio servere zasnovane na ARM® arhitekturi, uključivši i prvi 64-bitni, na ARM-u zasnovani server korporacijske klase, namijenjen korisnicima koji žele for mogućnost izbora. Povrh toga, HP stavlja na raspolaganje platformu spremnu za rad koja će piscima softvera omogućiti razvoj, testiranje i prijenos aplikacija na 64-bitne, na ARM-u zasnovane servere.

Novi serveri su dio HP ProLiant Moonshot portfelja servera za data centre.

Novi HP ProLiant Moonshot 64-bitni server, HP ProLiant m400, je rezultat višegodišnje suradnje s korisnicima. ARM arhitektura optimizira najvažnije potrebe korisnika – uravnoteženu memoriju uz nižu cijenu vlasništva. ARM tehnologija omogućava energetski učinkoviti rad i širok raspon rješenja potrebnih za mobilne uređaje jer se koriste energetski učinkoviti sistemi na jednom čipu (SOC- system-on-a-chip).

HP ProLiant Moonshot ARM-64 Developer Program je program za pisce softvera i dio je HP-ovog AllianceOne programa, a piscima softvera će omogućiti da testiraju i prebacuju softver i rješenja na ARM arhitekturu.


PALO ALTO, Calif., September 23, 2014

HP - softverski definirana pohrana dostupna cijelom svijetu

HP na novim modelima HP ProLiant Gen9 servera, zasnovanim na Intel® Xeon® E5 v3 procesorima, nudi besplatni VSA softver i instalaciju pomoću jednog klika

HP je objavio da daje besplatnu softversku licencu za 1-terabajtni (TB) HP StoreVirtual uređaj za virtualnu pohranu (VSA - Virtual Storage Appliance) svim kupcima servera zasnovanih na Intel® Xeon® E5 v3 procesorima, uključivši i servere koje prodaju Dell, IBM i Lenovo, kao i za nove modele HP ProLiant Generation 9 (Gen9) servera, kod kojih je sada moguća instalacija putem jednog klika.

Da bi pomogao korisnicima da pojednostave i pojeftine virtualizaciju servera, HP će distribuirati licence za više od 72 petabajta softverski definirane pohrane, besplatno. Prema ovom programu, bilo koji korisnik koji kupi server zasnovan na Intel Xeon E5 v3 procesoru moći će s weba preuzeti HP StoreVirtual VSA softver i dobiti licencu za 1 TB softverski definirane pohrane (SDS - Software-defined Storage) na stranici: hp.com/go/unlockVSA .


PALO ALTO, CA - Oct 1, 2014

VMware - VMware Workstation 11 i VMware Player 7 Pro

VMware Workstation 11 obilježava 15 Godina inovacija sa spremnošću za Windows 10, najsuvremenije performanse i spajanje na oblake

VMware je objavio VMware Workstation™ 11, najnoviju verziju svojeg rješenja za virtualizaciju PC-a. VMware Workstation 11 je spreman za Windows 10, donosi najsuvremenije performanse i spajanje na oblake, a integracija s VMware vCloud® Air™ osigurava potporu za najnaprednije računalne okoliše.

Među ostalim ažuriranim mogućnostima su:

·   Spremnost za Windows 10 i operacijske sustave, Ubuntu 14.10, RHEL 7, CentOS 7, Fedora 20, Debian 7.6 i mnoge druge

·   Najsuvremenije performanse - VMware Workstation ima potporu za najnovije Intel 64-bitne x86 procesore, uključivši i novu Haswell mikro arhitekturu.

·   Snažne virtualne mašine i grafika

·   Spajanje na VMware vSphere® ili VMware vCloud Air

VMware Player 7 Pro se ažurira optimiziranim rješenje za virtualizaciju desktopa koja korisnicima omogućava uporabu jednog ili više operacijskih sustava na jednom te istom računalu. Dodana je i potpora za najnovije laptope i tablete te kompatibilnost s VMware Fusion® 7 Pro i Workstation 11.

VMware Workstation 11 i Player 7 Pro zahtijevaju 64 bitni procesor i 64 bitni host operacijski sustav, no 32 bini sustavi se emuliraju u okviru virtualnih mašina


Palo Alto, Calif., Sept. 30, 2014

HP - grad Auckland, Novi Zeland, odabrao HP za inicijativu grada budućnosti

HP-ovo Big Data rješenje, HAVEn će optimizirati tok prometa i građanima osigurati veću sigurnost

HP je objavio da je grad Auckland, iz Novog Zelanda odabrao HP softver za svoj vizionarski Big Data projekt koji bi trebao građanima osigurati sigurniju zajednicu i učinkovitiju uporabu cestovne mreže.

Auckland Transport, agencija koja je odgovorna za gradsku prometnu infrastrukturu i usluge, će uvesti analitiku video snimki koristeći HP IDOL na serverima i uređajima za pohranu od HP-ove korporacijske grupe, a potporu će pružiti HP-ova grupa za profesionalne usluge.

Auckland Transport će koristiti HP-ovu integriranu big data platformu, HAVEn, na kojoj će to analizirati, razumjeti i djelovati na osnovu ogromnih količina podataka u praktički svim mogućim formatima, uključivši tekst, slike, audio i real-time video. Sustav će koristiti podatke iz velikog broja izvora, uključivši više tisuća nadzornih i prometnih kamera, mreže cestovnih i klimatskih senzora, te real-time ulaze iz društvenih medija i ostalih izvora novosti.

U prvoj fazi projekta, Auckland Transport će se koncentrirati na poboljšanje javne sigurnosti. Auckland Transport će koristiti HP-ov sistem za inteligentnu analizu scena i sustav za prepoznavanje registarskih tablica kako bi se uočile i prepoznale opasne aktivnosti. Kasnije će se te informacije povezati s bogatim uvidima iz društvenih medija na kojima se komentiraju takvi incidenti.

Hardverska infrastruktura za Auckland Transport je kombinacija snažnih servera i sustava za pohranu - HP Proliant Gen8 BladeSystem, HP 3PAR StoreServ Storage, HP StoreAll Archive i HP FlexFabric.


Irvine, CA, September 30, 2014

Kofax - automatizirana obrada hipotekarnih kredita za američku državnu agenciju

Ubrzava obradu i povećava učinkovitost državnih ureda

Kofax je objavio da je državna agencija iz SAD investirala 300.000,00 USD u proširenje svog Kofax rješenja. Agencija koristi rješenje da bi automatizirala i optimizirala obradu više od 30 milijuna dokumenata vezanih uz hipotekarne kredite, koji se koriste u 70 državnih ureda.

Agencija koristi Kofax Capture™ i Kofax Transformation Modules™ za automatizaciju obrade dokumenata koji se automatski identificiraju i iz kojih se vade informacije potrebne za daljnje obrade.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade.


IRVINE, Calif., Sep 24, 2014

Kofax - vodeći pružatelj mobilnih usluga za upravljanje novcem prelazi na platformu Kofax Mobile

Platforma odabrana zbog njene fleksibilnosti, uporabljivosti i skalabilnosti

Kofax je objavio da je jedan pružatelj usluga upravljanja novcem i prihvata daljinskih uplata (RDC - remote deposit capture) prešao na platformu Kofax Mobile Capture™. Korisnik pruža usluge srednje velikim bankama, a platformu Kofax Mobile Capture je odabrao zbog njene sposobnosti da prihvati bilo koji tip dokumenta, zbog njene fleksibilnosti kod dodavanja novih aplikacija za mobilni prihvat, te točnosti i brzine kojima vadi podatke.

Kofax Mobile Capture proširuje poslovne procese koji počinju prihvatom informacija i na pametne telefone i tablet računala tako da korisnicima omogućava uporabu kamera na tim uređajima da prihvate slike dokumenata, fotografija i podataka, te da zatim proslijede te sadržaje u Kofaxove aplikacije za tokove posla i u korporacijske aplikacije u repozitorije. Prihvat tih informacija u "Točki nastanka" ubrzava procese, na minimum svodi odugovlačenje, smanjuje troškove i poboljšava uslugu.


SAN FRANCISCO — Sept. 30, 2014

Microsoft - detalji o idućim Windowsima

Tvrtka je objavila prve podatke o Windows 10, naglasak na mogućnostima za korporacije i otvorenoj suradnji.

Microsoft je najavio iduću verziju svog operacijskog sustava, Windows 10, i objavio rano technical preview for the PC izdanje koje je izašlo prvog listopada. Naglašene su novosti namijenjene poslovnim korisnicima, uključivši ažurirano korisničko sučelje i proširenje mogućnosti za sigurnost i upravljanje. Objavljen je i Windows Insider Program, u okviru kojeg će zainteresirani moći preuzeti technical preview verziju Windowsa.

Windows 10 se prilagođava uređajima koje korisnici koriste -  od Xboxa do PC-ova, od telefona do tableta i sitnih gadgeta, uz konzistentni i poznati način uporabe. Microsoft je objavio i konvergentnu aplikacijsku platformu za pisce softvera. Pisci će trebati napisati aplikaciju jednom, a zatim ju lako primjenjivati na raznim tipovima uređaja.

Windows 10 je projektiran imajući na umu poslove korisnike, u samoj njegovoj jezgri će biti sve što je potrebno za poslovne obrade - sigurnost i zaštitu na korporacijskoj razini, te mogućnosti za zaštitu identiteta i informacija. Sustav zaštite će pratiti podatke s uređaja na uređaj, tj. s tableta ili PC-a na USB disk.

Biti će moguće direktno proširenje s postojećih Windows 7 ili Windows 8 sustava, tako da neće biti potrebno brisati disk i sve reinstalirati iz početka.

Neke od karakteristika novog izdanja Windowsa su:

·   Prošireni Start meni. Vraćen je poznati Start meni, koji jednim klikom osigurava pristup do funkcija i datoteka koje se najčešće koriste, uz novi prostor za personalizaciju aplikacija, programa, kontakata i web stranica.

·   Aplikacije koje rade u prozoru. Aplikacije preuzete s Windows Store se sada otvaraju u istom format kao i desktop programi. Veličina prozora se može mijenjati, a prozori premiješati, uz mogućnosti za maksimiziranje, minimiziranje i zatvaranje pomoću jednog klika.

·   Proširenja za Snap. Lakši i intuitivni rad s više aplikacija istovremeno, poboljšan snap. Novi raspored u obliku kvadranta omogućava da se na isti ekran "nalijepi" (snap) četiri aplikacije.

·   Novi Task view gumb. Novi gumb na task baru daje uvid u sve otvorene aplikacije i datoteke, omogućava lako i brzo prebacivanje s jednog desktopa na drugi

·   Višestruki desktopovi. Umjesto da se na jednom desktopu preklapa velik broj aplikacija i datoteka, mogu se kreirati desktopovi za razne poslove, te se lako prebacivati s jednog desktopa na drugi.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018