Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2015. – sječanj


u ovom broju:

-  Evo opet Novosti

- NetApp - PCIe flash kartice za manju latentnost u Cernu

- Fujitsu - sustavi za pohranu ETERNUS TR800 serije za okoliše za virtualizaciju

- Fujitsu - ekonomični ETERNUS DX60 sustav za pohranu namijenjen malim i srednjim poslovnim korisnicima i područnim uredima

- Fujitsu - PRIMEFLEX za Hadoop, za veću korist od big data

- Fujitsu - prsten za unos teksta

- Fujitsu - odobren patent za disk arraye

- Citrix - nova softverska rješenja za konvergentnu infrastrukturu za moderna radna mjesta

- Syncsortov blog - Dark Data, 'Crni podaci': što je to i kako s njima postupati

- Kofax - SignDoc, obitelj rješenja za e-potpise

- Microsoft Hrvatska - jubilarna 15. WinDays konferencija od 21. do 24. travnja u Umagu


Evo opet Novosti

Nadamo se da ste lijepo proveli praznike. No praznici su prošli, stvari su se počele dešavati i naši partneri su počeli objavljivati nove stvari, pa sada imamo dosta materijala koje vam želimo. Ovaj broj Novosti pokriva sve što se je desilo od početka prazničke sezone do danas, tako da niste ništa propustili.

BCC Services vam želi mnogo uspjeha i dobru suradnju u godini koja je pred nama.


Computer Weekly, Thursday 11 December 2014 12:45

NetApp - PCIe flash kartice za manju latentnost u Cernu

Autor: Antony Adshead

CERN, Europska Organizacija za nuklearna istraživanja, poznata po velikom sudaraču hadronskih čestica (Large Hadron Collider) je ostvarila latentnost kraću od milisekunde i srezala nabavku diskova za 50 % dodajući flash uređaje za pohranu na svoje klastere NetApp sustava za datoteke.

Prvo poboljšanje je ostvareno dodavanjem FlashCache PCIe flash kartica na svoje NetApp klastere kapaciteta 2PB, a još veće poboljšanje je ostvareno dodavanjem flash jedinica na arrayeve.

Korisnik je u početku uvodio flash uređaje u PCIe formatu na 2010 na NetApp klasterima na kojima se drže Oracle baze podataka koje se koriste za projektiranje, kontrolu i upravljanje podacima iz Large Hadron Collidera.

NetApp klasteri, koji koriste Clustered ONTAP 8.2.2P1 – se sastoje od 14 čvorova datotečnih sustava FAS6220, plus četiri FAS6220 čvora, te još jednog sustava s dva FAS6220 čvora koji se koristi za razvoj i testiranje, četiri FAS8060 čvora, jednog s dva FAS6250 za sigurnosne kopije podataka i četvero-čvornog FAS8040 klastera u Mađarskoj, za oporavak u slučaju katastrofa.

CERN je počeo koristiti PCIe flash da ubrza neke aplikacije koje rade s bazama podataka. Ako uspije osigurati brži pristup do najsvježijih podataka, Cern može koristiti maje disk jedinica. Ranije su dodavane magnetske disk jedinice samo da bi se poboljšale U/I performanse, a ne i kapacitet, no količina podataka je rasla za 100 TB godišnje, pa su diskovi morali biti stalno dodavani i zbog brzine i zbog kapaciteta.


Tokyo, January 15, 2015

Fujitsu - sustavi za pohranu ETERNUS TR800 serije za okoliše za virtualizaciju

Troškovi pohrane smanjeni za do 50 %, potpora za velike virtualne okoliše

Fujitsu je objavio početak prodaje tri nova modela iz svoje serije sustava za pohranu FUJITSU Storage ETERNUS TR, namijenjenih za velike okoliše za virtualizaciju. Novi modeli, ETERNUS TR820, ETERNUS TR850 i ETERNUS TR880, smanjuju troškove pohrane podataka i do 50 %.

Najveći model ETERNUS TR880 je u stanju povezati sve do 3.500 virtualnih mašina, otprilike 1,8 puta više nego raniji modeli. Povrh toga se nudi i nova funkcija za enkripciju podataka na disku, što će povećati sigurnost.

Mogućnosti novih modela iz ETERNUS TR800 serije:

·   Manji troškovi uvođenja - diskovi koriste najnovije algoritme za kompresiju, što znači efikasniju uporabu.

·   Potpora za velike virtualne okoliše i manji troškovi rada. Na vrh raspona je dodan novi, najveći model ETERNUS TR880, koji proširuje raspon kapaciteta.

·   Veća sigurnost pohrane - kao opcija se nudi nova metoda za enkripciju podataka na diskovima, AES-256-bit


Munich, January 14, 2015

Fujitsu - ekonomični ETERNUS DX60 sustav za pohranu namijenjen malim i srednjim poslovnim korisnicima i područnim uredima

Fujitsu je objavio novi sustav za pohranu FUJITSU Storage ETERNUS DX60 S3 namijenjen malim i srednjim poslovnim korisnicima i područnim uredima. Sustav je ekonomičan i lako se proširuje. Prodajni kanal su Fujitsuvi partneri koji osiguravaju i potporu. Sustav se lako instalira i konfigurira, s njim se lako radi i upravlja, a lako a se i održava.

ETERNUS DX60 donosi brže sučelje prema host sustavu, bolje performanse, bolji omjer cijena i performansi, dvostruko veći cache, te poboljšane funkcije za snimanje stanja i replikaciju. Nudi i bolju potporu za virtualizirane serverske okoliše plus korporacijske mogućnosti kao što su štedljivo dodjeljivanje resursa (Thin Provisioning), mogućnosti koje su obično rezervirane za skuplje i više klasificirane sustave.

U cijenu je uključen i paket za upravljanje pohranom, ETERNUS SF Express, koji se može proširiti i na punu ETERNUS SF verziju.


Munich, December 15, 2014

Fujitsu - PRIMEFLEX za Hadoop, za veću korist od big data

Novi integrirani PRIMEFLEX system koristi analitiku da ostvari uvid u big data ; Snažna, skalabilna platforma za big data kombinira prednosti unaprijed konfiguriranog i testiranog hardvera s prednostima open source softvera

Fujitsu je predstavio PRIMEFLEX for Hadoop, novo rješenje razvijeno da bi korisnici mogli upregnuti 'velike podatke' (Big Data) i počnu uživati prednosti analiza na osnovu kojih se može djelovati.

Novi Fujitsuov integrirani sustav PRIMEFLEX for Hadoop daje jednostavni pristup na big data. To je snažna i skalabilna big data platforma kombinira prednosti unaprijed konfiguriranog i testiranog hardvera s prednostima open source softvera. Snažni hardverski klaster se uklapa u postojeće hardverske infrastrukture i uvodi distribuiranu paralelnu obradu zasnovanu na Cloudera Enterprise Hadoopu. To je open-source softverski okvir koji sakuplja, obrađuje i analizira podatke iz raznih izvora, a zatim ih stavlja zajedno i prikazuje veliku sliku i daje uvid kako djelovati na osnovu prikupljenih informacija.

Fujitsu nudi razne verzije PRIMEFLEX for Hadoopa, kao što su verzije optimizirane za zadatke u kojima je težište na pohrani i za zadatke kod kojih je težište na obradi. Kompletna rješenje su spakirana u kompletne sisteme s jednim kataloškim brojem.


Kawasaki, Japan, January 13, 2015

Fujitsu - prsten za unos teksta

Težak manje od 10 grama, ovaj kompaktni i lagani uređaj omogućava rad sa slobodnim rukama

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvijen kompaktni i lagani uređaj u obliku prstena koji omogućava unos rukopisa i čitač markica za bliske komunikacije (NFC tag - near-field communications tag).

Uređaji koji se nose na tijelu se već nekoliko godina koriste na radnim mjestima na kojima je potrebno koristiti informatiku, no ujedno imati i slobodne ruke. Takvi uređaji se naročito koriste u sprezi s ekranima koji se nose na glavi (HMD - head-mounted display). No pomoću HMD uređaja nije lako odabrati prikazane informacije, kao što su "DA" ili "NE", upisati brojke ili bilješke ili obaviti druge potrebne radnje.

Nosivi uređaj u obliku prstena, kojeg je razvio Fujitsu Laboratories, identificira pokrete prsta kojim s piše po zraku i prepoznaje te pokrete kao neko slovo. Pišući po zraku vrhom prsta, korisnici uređaja mogu odabirati stavke menija ili dodati bilješke na fotografije koje su snimili na terenu. Fujitsu je razvio vlastitu tehnologiju za praćenje pisanja po zraku i prepoznavanje tako 'napisanih' znakova. Moguće je prepoznavanje svega, od rimskih brojki do kineskih ideograma. Nadaje, s ugrađenim čitačem NFC markica, korisnik može odrediti objekt na kojem treba raditi. Pošto je pokretima prsta vrlo lako odabrati podatke o objektu na kojem se radi, ovaj prsten je prikladan za rad na održavanju opreme i ostalim poslovima koji zahtijevaju slobodne ruke.


Storage Newsletter, 2015.01.12, by Francis Pelletier

Fujitsu - odobren patent za disk arraye

Kontrolni aparat za disk arraye

Fujitsuu je u SAD odobren patent (Br.; 8,914,577) za "kontrolni aparat za disk arraye".

U sažetku odobrenja piše: “Kontrolni aparat za disk arraye upravlja disk arrayem koji ima redundantnu konfiguraciju s dva ili više disk uređaja i rezervnim diskom koji nadoknađuje manjak redundantnosti u disk arrayu. Kontrolni aparat sadrži jedinicu za detekciju kvarova koja ustanovljava manjak redundancije u disk arrayu, te kontrolnu jedinicu za rekonstrukciju koja upravlja procesom rekonstrukcije na za to predviđenoj rezervnoj disk jedinici koja se dodjeljuje disk arrayu s nedostatkom redundantnosti, s tim da se rezervni disk dodjeljuje jednom, dva ili više disk arraya, uključivši disk uređaje koji imaju iste karakteristike kao rezervni disk."


SANTA CLARA, Calif. – Jan. 13, 2015

Citrix - nova softverska rješenja za konvergentnu infrastrukturu za moderna radna mjesta

Predstavljen prvi Citrix WorkspacePod™ kojeg pokreće HP s integriranim računalnim pohranjenim i mrežnim resursima. Izvrsne cijene, performanse i fleksibilnost

Citrix je objavio Citrix WorkspacePod™, potpuno integrirano softversko rješenje za osiguranje modernog radnog prostora, koje koristi nove mogućnosti za softverski definiranu pohranu, nedavno kupljene od Sanbolica. U suradnji s tehnološkim partnerima Citrix razvija unaprijed definirane pakete s integriranim resursima za računanje, pohranu i umrežavanje koji smanjuju troškove i složenost uvođenja aplikacija za Windowsa, Web i Linux. Korisnici mogu koristiti WorkspacePods da uvedu rješenja za radna mjesta za tisuće korisnika koji će svi uživati u vrhunskim i predvidivim performansama i poznatom Citrixovom sučelju.


January 2, 2015

Syncsortov blog - Dark Data, 'Crni podaci': što je to i kako s njima postupati

Autor: Christy Wilson

'Crni podaci', Dark data ime zvuči zloslutno, zar ne? Poput Dark Weba, gdje zločinci svih vrsta navodno upravo sada planiraju našu propast; ili kao gospodar Dark Sithova, koji stoljećima spletkari da bi uništio junačke i nesebične Jedi vitezove. No ne brinite se, 'Crni podaci' vjerojatno neće uništiti modernu civilizaciju, no mogu stvoriti izvjesne probleme vašoj kompaniji ako ne shvate o čemu se radi i kako njima upravljati.

Dark data je skup svih nestrukturiranih, neoznačenih i neiskorištenih podataka koji se nalaze na vašim diskovima, u vašim silosima i serverima. Takvi podaci se nalaze u raznim oblicima - bilješke koje su prodavači zapisali nakon sastanka s klijentima, audio i video snimke, PowerPoint prezentacije, Excel tablice i ogromne hrpe tekstualnih datoteka koje vaši korisnici stvaraju svaki dan. Dark data pokriva oko 80 % podataka koje čuva prosječna tvrtka.

Takvi podaci su često redundantni; a uvijek zauzimaju mnogo prostora. Pošto je cijena pohrane znatno pala, nitko se previše ne uzrujava oko crnih podataka. Sam termin Dark Data je ušao u modu 2012, supa s tehničkim nazivima kao što su "smart data", "prediktivna analitika" i "Internet of Things".

Na nesreću crnim podacima se ne može lako pristupati, ne pretražuju se lako, niti se lako koriste kao big data za poslovno obavještajne informacije. Uglavnom ostaju neiskorišteni, osim ako ne padnu u krive ruke. U tim podacima će se uvijek naći informacije o intelektualnoj svojini i o kupcima, tako da neovlašteni pristup do takvih podataka ili njihova krađa može znatno naštetiti reputaciji tvrtke.

Manje zastrašujuće, no možda isto toliko skupo je to da se informacije ne iskorištavaju, jer im se teško pristupa i jer ih se teško analizira, makar sadrže hrpu informacija koje bi mogle biti od koristi cijeloj kompaniji. Prodajna i marketinška služba mogu koristiti bilješke o posjetima kupcima da bi osmislile bolje kampanje, kadrovska služba može iz raznih bilješko sakupiti podatke o produktivnosti djelatnika, te kako rade razni programi i akcije. Financijaši mogu iskoristiti podatke iz Excel tablica za rezanje troškova i bolje investicije. Istraživanje i razvoj, proizvodnja i najviše rukovodstvo će također naći korisne stvari u crnim podacima.

Iskorištavanje crnih podataka nije nemoguće, ali nije lako. Za početak ih treba pohraniti na drugačiji način, tako da se podaci te vrste mogu analizirati i pretvoriti u iskoristivi oblik. Sadržaje treba pripremiti da budu pretraživi i da ih se može analizirati. Drugi korak je očistiti i pre-formatirati sve postojeće crne podatke. To uključuje mnogo rada s nestrukturiranim podacima da se uklone beskorisni, oštećeni i duplicirani podaci. Uz uporabu pravih alata i uz dobru infrastrukturu, dark data se mogu integrirati i uklopiti u obrade s big data informacijama.


IRVINE, Calif. - Jan 8, 2015

Kofax - SignDoc, obitelj rješenja za e-potpise

Integracija s Kofax TotalAgility olakšava upravljanje digitalnim transakcijama

Kofax je objavio obitelj rješenja za e-potpise, Kofax SignDoc®. SignDoc sadrži skalabilni korporacijski softver koji zadovoljava potrebe za e-potpise. Veliki i mali korisnici mogu ugraditi e-potpise u praktički bilo koji poslovni proces.

SignDoc Standard je samostojeće rješenje koje pruža svestrane samo-poslužne mogućnosti za razvoj, uvođenje i upravljanje tokove poslova koji uključuju e-potpise. SignDoc Enterprise omogućava ugradnju naprednih e-potpis mogućnosti u korporacijske aplikacije. SignDoc Enterprise se glatko uklapa u Kofax TotalAgility™, platformu za automatizaciju procesa.

Dodajući u TotalAgility funkcije za rad s e-potpisima, Kofax sada nudi rješenje za upravljanje digitalnim transakcijama koje rješava slijedeće potrebe:

·   Sigurni i pouzdani softver za e-potpis, usklađen s međunarodnim propisima

·   Automatizacija workflowa koja omogućava elektroničko potpisivanje, potpuno integrirana u korporacijske sustave za upravljanje digitalnim transakcijama

·   Mogućnost ubacivanja potpisanih dokumenata u bilo koji ECM repozitorij, koristeći standardna sučelja

·   Uvid u procese kako bi se osiguralo poštivanje propisa, smanjio rizik i povećala efikasnost rada

·   Mogućnosti za integraciju Web podataka, da bi se ubrzale i optimizirale digitalne transakcije

·   Velika fleksibilnost pri korištenju mobilnih uređaja

SignDoc korisnicima omogućava da potvrde ispravnost dokumenta iz PDF čitača, bez potrebe konzultiranja informatičara ili posjeta nekim vanjskim Web stranicama ili aplikacijama.


Zagreb, 15. prosinca 2014

Microsoft Hrvatska - jubilarna 15. WinDays konferencija od 21. do 24. travnja u Umagu

Za 15. rođendan najveće i najuglednije regionalne konferencije, Microsoft se okreće analizi gospodarske situacije i prijedlozima rješenja za poslovne izazove. Ključne teme: novi modeli poslovanja, pametno upravljanje ljudskim resursima i nezaposlenost mladih.

Microsoft Hrvatska je objavo da su otvorene prijave za jubilarnu 15. Microsoft WinDays konferenciju, koja će se održati od 21. do 24. travnja 2015. godine u Umagu.

Za svoj petnaesti rođendan ovaj će najveći poslovno-tehnološki događaj u regiji izmijeniti svoj dosadašnji koncept, u skladu s trenutnom ekonomskom situacijom u Hrvatskoj i svijetu. Program će početi dvodnevnom konferencijom WinDays15 Business s tri ključne teme: novi modeli poslovanja, pametno upravljanje ljudskim resursima i nezaposlenost mladih. Cilj ovog dijela konferencije je doći do zaključaka o koracima koji su potrebni kako bi kompanije prevladale izazove u poslovanju.

Konferencija WinDays15 Business (21.-22. travnja) u fokus će staviti izazove s kojima se susreću gospodarstvenici i poduzetnici te predstaviti metode, iskušana rješenja i načine na koje im znanje, iskustvo i tehnologija mogu pomoći u prevladavanju prepreka u poslovanju. U raspravama će sudjelovati brojni domaći i međunarodni poslovni stručnjaci, poduzetnici, predstavnici javnih institucija i izvršne vlasti te akademske zajednice i medija.

Konferencija WinDays15 Technology (22.-24. travnja) ponudit će, pak, detaljan pregled najsvježijih novosti iz svijeta tehnologije, a predavanja će biti prilagođena razini predznanja sudionika.


 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018