Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2015. – veljača


u ovom broju:

 02.02.15 – 15.02.15

- NetApp - poslovni rezultati i uspjesi za treći kvartal financijske godine 2015

- Fujitsu - nadopunjena linija poslovno orijentiranih PRIMERGY servera

- VMware - prva unificirana platforma za hibridne oblake

- VMware - VMware vSphere 6, temelj za hibridni oblak

- VMware - nova generacija korporacijske pohrane - Virtual SAN 6 i vSphere Virtual Volumes za uvođenje softverski-definirane pohrane

- HP - proširen portfelj za upravljanje informacijama u oblacima

- Kofax - AP Agility proširen portalom za dobavljače i mogućnosti rada u više valuta

- Kofax - rješenja za agenciju za zdravlje i socijalnu pomoć jedne od saveznih država u SAD

- HP - istraživanje pokazalo alarmantne slabosti u Internet of Things (IoT) sigurnosnim sustavima

19.01.15 – 01.02.15

- NetApp- novi All-Flash Storage Array za korporacijske SAN aplikacije

- Fujitsu - nova generacija poslovnih računala

- Fujitsu - tehnologija za optimizaciju rada na mrežama i brzu detekciju problematičnih točaka

- Symantec - Veritas Technologies, tvrtka za upravljanje informacijama

- VMware - inovacije za vCloud Air rješavaju poslovne potrebe na polju agilnosti, kontinuiteta i sigurnosti

- Kofax - softver za kanadsku banku

- Kofax - softver za globalnu špeditersku agenciju

- Microsoft - objavljen Windows 10

- StorageNewsletter članak - kako se odlučiti za arhiviranje u oblaku ili na vlastitoj lokaciji


02.02.15 – 15.02.15


Sunnyvale, Calif. —February 11, 2015

NetApp - poslovni rezultati i uspjesi za treći kvartal financijske godine 2015

Neto prihod 1,55 milijardi USD; Isporuke Data ONTAP klaster čvorova porastao za 160 % u odnosu a prošlu godinu ; Predstavljena najnovija verzija Clustered Data ONTAP-a, broj 1 operacijskog sustava za pohranu

NetApp je objavio financijske rezultate za treći kvartal poslovne godine 2015, koji je završio 23.01.2015. Neto prihod za treći kvartal je bio 1,55 milijardi USD. Gotovina i ekvivalenti 5,25 milijardi USD, prihod od poslovanja je bio 275 milijuna USD, dioničarima je isplaćeno 251 milijuna USD.

Za četvrti kvartal fiskalne godine 2015 se očekuje neto prihod u rasponu od 1,55 do 1,65 milijardi USD

Poslovna dostignuća u trećem kvartalu:

·   Program otkupa NetAppovih dionica

·   Kupnjom SteelStore linije od Riverbed Technologya, NetApp je proširio svoju ponudu proizvoda za pohranu i sigurnosno kopiranje u privatnim i javnim oblacima

Nova rješenja za hibridne oblake:

·   Clustered Data ONTAP 8.3. - softverski operacijski sustav za pohranu proširen je potporom za NetApp MetroCluster™ softver za oporavak nakon katastrofa.

·   Cloud ONTAP™ - operacijski sustav zasnovan na clustered Data ONTAP 8.3, s potporom za Amazon Web Services (AWS)

·   OnCommand® Cloud Manager - olakšava dodjelu resursa za clustered Data ONTAP slučajeve u privatnim, javnim i hibridnim oblacima

·   NetApp Private Storage (NPS) za SoftLayer - korisnicima omogućava uporabu višestrukih oblaka koji koriste jedan uređaj za pohranu.

NetApp je ojačao i odnose s AWS partnerima i partnerima na polju hiper-konvergentne infrastrukture.


Munich, February 06, 2015

Fujitsu - nadopunjena linija poslovno orijentiranih PRIMERGY servera

Novi PRIMERGY rack i blade serveri kapaciteta primjerenih za data centre, štede energiju i prostor ; Nezavisni usporedbeni testovi ističu energetsku učinkovitost novog FUJITSU Server PRIMERGY RX2530 M1 rack modela ; Novi PRIMERGY BX2580 M1 server blade, je optimiziran za virtualizaciju, konsolidaciju i ostale zahtjevne poslove

Fujitsu je objavio proširenje svoje linije PRIMERGY servera s novim modelima razvijenima da se omogući rast poslovanja u data centrima čije je proširenje do sada bilo ograničeno energetskim i prostornim zahtjevima.

Novi dual-socket FUJITSU Server PRIMERGY RX2530 M1 rack server daje maksimalne performanse u jednom tankom 1U form faktoru - što je savršeni izbor za virtualizaciju i velika proširenja. Model je osvojio prvo mjesto prema novom usporedbenom testu SPECpower_ssj2008 koji mjeri energetsku učinkovitost - postignut je rezultat od 9811 ukupnih ssj operacija po Wattu snage.

Fujitsu je proširio i portfelj blade sustava - predstavljen je novi PRIMERGY BX2580 M1 blade server, optimiziran za virtualizaciju i druge zahtjevne poslove.

Oba nova PRIMERGY modela su optimizirana za integraciju u postojeće mreže, i omogućavaju dinamičko skaliranje ulazno/izlazne propusne moći, jer koriste jedinstvenu, modularnu i skalabilnu LOM (LAN On Mainboard) arhitekturu, zvanu as DynamicLoM, te univerzalne konvergirane mrežne adaptere.


SAN FRANCISCO, CA - February 02, 2015)

VMware - prva unificirana platforma za hibridne oblake

VMware NSX i VMware vCloud Air spajaju javne i privatne oblake pomoću jedne jedine mreže; Nova VMware OpenStack distribucija za jednostavnu izgradnju OpenStack oblaka; VMware vSphere 6, temelj za hibridni oblak, sadrži više od 650 novih mogućnosti i inovacija

VMware je najavio prvu unificiranu platformu za virtualizirano računanje, umrežavanje i pohranu za hibridne oblake. Platforma se definira kroz softver, a korisnicima će omogućiti stvaranje konzistentnog okoliša koji pokriva privatne i javne oblake, u okviru kojeg će se moći koristiti, štititi i upravljati aplikacijama pisanim za oblake i klasičnim aplikacijama. Platforma je otvorena i korisnicima daje izbor načina na koji će izgrađivati aplikacije i upravljati njima.

Objavljene su slijedeća nova rješenja i servisi za hibridne oblake:

·   VMware vSphere® 6 - temelj za hibridne oblake, sa 650 novih mogućnosti i inovacija

·   VMware Integrated OpenStack - jednostavniji put do OpenStacka, distribucija koja piscima softvera daje otvorena sučelja za pristup do VMwareove korporacijske infrastrukture.

·   VMware Virtual SAN™ 6 i vSphere Virtual Volumes™ - nova generacija korporacijske softverski-definirane pohrane.

·   VMware vCloud® Air™ - hibridni mrežni servisi, pokretani pomoću VMware NSXa™.

VMwareova unificirana platforma sadrži potporu za naprednu virtualizaciju potrebnu piscima softvera i sistem administratorima. VMware vSphere 6, VMware Integrated OpenStack, VMware Virtual SAN 6 i VMware vSphere Virtual Volumes će izaći tijekom prvog kvartala 2015.


SAN FRANCISCO, CA - February 02, 2015

VMware - VMware vSphere 6, temelj za hibridni oblak

VMware vSphere 6 donosi više od 650 novih mogućnosti i inovacija - nova distribucija VMware OpenStack donosi jednostavni put za izgradnju OpenStack oblaka

VMware je objavio VMware vSphere® 6, najnovije izdanje rješenja za virtualizaciju za hibridne oblake koje je temelj za softverski-definirani data centar. Izdanje donosi više od 650 novih mogućnosti i inovacija. VMware vSphere 6 korisnicima osigurava visoko dostupnu, otpornu infrastrukturu za oblake na zahtjev, koja će omogućiti rad, zaštiti i upravljati bilo kojom aplikacijom. VMware vSphere 6 će biti nadopunjen najnovijim izdanjima paketa VMware vCloud® Suite 6, VMware vSphere s Operations Management™ 6, i VMware Virtual SAN™ 6.

VMware je naglasio da podupire otvorene okvire za izgradnju i upravljanje oblacima pomoću svoje integrirane VMware OpenStack distribucije. Ovo je prva uopće OpenStack distribucija, a piscima softvera će osigurati otvorena aplikacijska sučelja (API) za VMware infrastrukture. Osim toga, VMware je najavio i tehnologiju koja će korisnicima omogućiti da premoste javne i privatne oblake pomoću kombinacije VMware NSX™ mrežne virtualizacije i VMware vCloud® Air™, VMwareovog javnog servisa za oblake.


SAN FRANCISCO, CA - February 02, 2015

VMware - nova generacija korporacijske pohrane - Virtual SAN 6 i vSphere Virtual Volumes za uvođenje softverski-definirane pohrane

Radikalno jednostavan, VMware Virtual SAN 6 donosi više nego četiri puta bolje performanse, dvostruki kapacitet i nove korporacijske mogućnosti; VMware vSphere Virtual Volumes je prvo rješenje koje omogućava rad s rad s raznolikim virtualnim mašinama na sustavima za pohranu od različitih isporučitelja

VMware je objavio slijedeću fazu svoje strategije za softverski-definiranu pohranu. Objavljena je nova generacija rješenja za korporacijsku pohranu. VMware Virtual SAN™ 6 donosi značajna poboljšanja skalabilnosti i performansi za hypervisor-konvergentno rješenje za pohranu, te VMware vSphere® Virtual Volumes™ koji donosi novu razinu integrirane pohrane koja koristi virtualne mašine trećih dobavljača.


New York, NY., Feb. 2, 2015

HP - proširen portfelj za upravljanje informacijama u oblacima

Ažurirani portfelj koristi snagu analitičkog sustava HP Haven za novi način upravljanja životnim ciklusom podataka, tokovima posla u pravničkim organizacijama, te upravljanje rizicima

HP je predstavio nekoliko važnih proširenja za svoj portfelj rješenja za upravljanje informacijama - proširenja pokrivaju proizvode za eDiscovery, ECM, i arhiviranje informacija. Rješenja će pomoći korisnicima da se aktivno pripreme za sudske parnice, poboljšaju učinkovitost njihovih pravničkih timova, bolje upravljaju rizicima i bolje odgovore na zahtjeve novih propisa za upravljanje korporacijskim informacijama.

Ta proširenja će korisnicima omogućiti da bolje iskoriste oblake. HP eDiscovery OnDemand je proširen mogućnostima koje povećavaju kapacitete za rad s datotekama, zaštitu na finijoj razini i jednostavnija korisnička sučelja za rad u oblacima.

Među ostalim poboljšanjima su i:

·   HP Consolidated Archive: Bolja sučelja i potpora za mobilne uređaje.

·   HP Digital Safe: poboljšana potpora za eDiscovery i workflow, bolje upravljanje, bolje upravljanje informacijama.

·   HP WorkSite: potpora za Office 365 za napredne korisnike, proširenja za iOS mobilnost, poboljšana zaštita i potpora za još neke isporučitelje MDM (Mobile Device Management) opreme.

·   HP LinkSite: Poboljšani workflow koji automatski podstiče korisnike da u e-pošti koriste linkove sigurne na HP-ove zaštićene oblake, umjesto da šalju velike priloge. Time se poboljšava suradnja, a smanjuje se i zauzeće poštanskih sandučića.

·   HP Universal Search: Funkcije za pojačano pretraživanje, performanse i pregledavanje pomažu korisnicima pri postavljanju složenih upita za složene sadržaje kao što su e-mail poruke prilozima u obliku zip datoteka.


IRVINE, Calif. - Feb 3, 2015

Kofax - AP Agility proširen portalom za dobavljače i mogućnosti rada u više valuta

Kofax je objavio najnovije izdanje softvera Kofax AP Agility™, aplikaciju za pametne procese (SPA - smart process application) za automatizaciju salda-kontija dobavljača, sazdanu na platformi Kofax TotalAgility® platform. Novo izdanje donosi vezu sa SupplierExpress™ i optimizirane interakcije između korisnika AP Agilitya i njihovih dobavljača, potporu za automatiziranu konverziju raznih valuta i mogućnost uključivanja "pripadajuće dokumentacije".

SupplierExpress je udomljeni samo-poslužni portal koji poboljšava poslovanje s dobavljačima i oslobađa osoblje od intenzivnog ručnog rada. Dobavljači mogu ispostavljati fakture i upite, pratiti obradu faktura i status plaćanja.

Nova mogućnost rada s više raznih valuta osigurava bolju obradu faktura, jer iznose faktura u bilo kojoj valuti automatski konvertira u korisnikovu domaću valutu, po kursu odabrane financijske institucije ili prema unaprijed pripremljenoj tablici. Tu je i analitički alat koji pokazuje fakture s ne-uparenim valutama i sumarni pregled mjenjačkih aktivnosti.

Mogućnost uključivanja "pripadajućih dokumenata" omogućava korisnicima da automatski istražuju repozitorij dokumenata vezanih za određenog dobavljača, da se osigura puni uvid u sve informacije koje se tiču neke transakcije.

Kofax AP Agility je fleksibilna i potpuno integrirana aplikacija za pametne procese koja osigurava bolji uvid, kontrolu, efikasnost i bolje upravljanje gotovinom. Rješenje donosi prihvat iz raznih ulaznih kanala, te automatizira unos podataka i obradu faktura. Uključuje i tokove posla za obradu i rješavanje neusklađenosti, kao i analitiku kompletnog raspona posla.

AP Agility je izgrađen na platformi TotalAgility, koja se može koristiti bilo na vlastitoj lokaciji ili u oblaku, s jednim ili više paralelnih korisnika. TotalAgility oblak radi na Microsoft Azure. AP Agility sadrži i okvir za brzu, laku i sigurnu integraciju za višestruke ERP sisteme, uključivši Microsoft Dynamics AX, PeopleSoft, JD Edwards kao i knjigovodstvene sustave razvijene u vlastitoj kući.


IRVINE, Calif. - Feb 5, 2015

Kofax - rješenja za agenciju za zdravlje i socijalnu pomoć jedne od saveznih država u SAD

Rješenje će proširiti procese za upis i odobrenje i poboljšati programe za pomoć građanima

Kofax je objavio da je agencija za zdravstvenu zaštitu u usluge građanima jedne od saveznih država u SAD investirala više od 1,4 milijuna USD u Kofaxovo rješenje koje će poboljšati programe za pomoć građanima. Agencija trenutno koristi Kofax Capture™ i Kofax Transformation Modules™ za procese upisa u registar i provjeru opravdanosti dodjele pomoći. Agencija je sada to proširila dodajući platformu Kofax Mobile Capture™ i Kofax Mobile Capture SDK™, koji će pomoći da se procesi još više automatiziraju. U slijedeće dvije godine se planira obrada više od 60 milijuna skeniranih slika dokumenata.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade.

Kofax Mobile Capture Platform omogućava organizacijama kreiranje dinamičkih mobilnih aplikacija koje integriraju prihvat podataka i upravljanje procesima obrade kako bi se optimizirala razmjena informacija s klijentima i proširile mogućnosti za samo-poslužni rad. Mobilne uređaje pretvara u uređaje za prihvat informacija koje omogućavaju aplikacije koje korisnik koristi tamo gdje se nalazi, na bilo kojem mjestu, bilo kada.

Kofax Mobile Capture SDK osigurava mobilnu integraciju s Kofax real-time servisima za prihvat, vađenje sadržaja i njihovu provjeru, upravljanje procesima i analitiku. U sprezi s Kofaxovim okvirima za mobilni rad, daje snažne mogućnosti za mobilne korisnike i interaktivnu kontrolu nad vađenjem informacija iz slika, video snimki, bar kodova i sličnih izvora iz aplikacija i za iOS i za Android uređaje.

Osim licenci, ugovor pokriva i usluge održavanja.


PALO ALTO, Calif., February 10, 2015

HP - istraživanje pokazalo alarmantne slabosti u Internet of Things (IoT) sigurnosnim sustavima

HP Fortify OnDemand je pokazao da 100 % istraženih sigurnosnih sustava sadrži značajne nedostatke na polju sigurnosti i zaštite

HP je objavio rezultate istraživanja i testiranja sigurnosnih sustava koje je pokazao da vlasnici preko Interneta povezanih kućnih sigurnosnih sustava možda nisu jedini koji gledaju što se dešava u njihovom domu. Istraživanje je pokazalo da čak 100 % ispitanih uređaja koji se koriste u kućnom sigurnosnom sistemu sadrži značajne nedostatke, uključivši probleme sa zaštitom lozinki, enkripcijom i autentifikacijom.

Sustavi za sigurnost u domaćinstvima, kao što su video kamere i senzori pokreta koji se nude na Internet of Things (IoT) tržištu postaju sve popularniji i lakši za uporabu. Analitičarska kuća Gartner predviđa da će tijekom 2015 biti priključeno 4,9 milijardi uređaja, što predstavlja porast za 30 % u odnosu na 2014, a do 2020 se očekuje da će taj broj narasti na 20 milijardi. Novo HP-ovo istraživanje je pokazalo kako je tržište slabo opremljeno po pitanju sigurnosti i zaštite.

Proizvođači sve brže tržištu nude internetski povezane sustave zaštite koji omogućavaju daljinski nadzor objekata. Za daljinski nadzor je potrebna mogućnost povezivanja na mrežu, što se sada uglavnom postiže preko Interneta. Takav pristup donosi nove probleme koji nisu postojali kod ranijih načina povezivanja.

HP je u istraživanju koristio svoj proizvod HP Fortify on Demand da bi ocijenio 10 IoT uređaja koji služe zaštiti kućanstva. Rezultati istraživanja su pokazali da ni jedan od njih nije zahtijevao uporabu jakih lozinki, te di ni jedan od njih nije zahtijevao ni autentifikaciju po dva faktora.

Najčešći problemi se na sreću daju i lako riješiti. To su:

·   Nedovoljna autorizacija: - sustav treba inzistirati na lozinkama dovoljne složenosti i duljine, a ne samo tražiti lozinku dužine do šest alfa-numeričkih znakova. Sustav treba blokirati pristup nakon nekoliko uzastopnih pokušaja unosa pogrešne lozinke.

·   Nesigurna sučelja: - sva sučelja zasnovana na oblaku su pokazale slabost pri sprječavanju pristupa napadačima koji su pokušali upasti koristeći slabosti u aplikacijama - dodjeli brojeva korisničkog računa, slabim pravilima za lozinke i nedostatku blokiranja pristupa nakon nekoliko neuspješnih pokušaja logiranja.

·   Pitanja u vezi s privatnosti: - svi sustavi su sakupljali osobne informacije kao što su imena, adrese, datumi rođenja, telefonski brojevi, pa čak i brojevi kreditnih kartica, pa je zabrinutost za njihovu sigurnosti opravdana. Također, mogućnost koja se javlja u svim sustavima je video nadzor pomoću mobilnih aplikacija i web sučelja za rad u oblacima. Postavlja se i dodatno pitanje privatnosti takvih video slika.

·   Nedostatak enkripcije tokom prijenosa: - mnoge veze preko oblaka su ranjive po pitanju napada, pa je vrlo važno da podaci budu dobro kriptirani prije nego krenu preko takvih veza.


19.01.15 – 01.02.15


SUNNYVALE, Calif. — January 27, 2015

NetApp- novi All-Flash Storage Array za korporacijske SAN aplikacije

Rezultati SPC-1 testa pokazuju da novi EF560 vodi po pitanju omjera cijene/performanse za All-Flash arraye s prosječnim vremenom odziva od ispod jedne milisekunde

NetApp je objavio NetApp® EF560, potpuno poluvodički (all-flash) array s poboljšanim performansama za pohranu, koji nudi apsolutnu i konzistentnu latentnost, propusnu moć i ulazno/izlazne operacije neophodne za aplikacije koje rade s korporacijskim bazama podataka i koje rade analitike. Prema rezultatu Storage Performance Councilovom usporedbenog testa SPC-1, EF560 je postigao najbolji omjer cijena/performanse za sve poluvodičke array uređaje, prosječnim vremenom odziva od ispod jedne milisekunde, od 0,54 $ po SPC-1 ulazno/izlaznoj operaciji (IOPS).

Objavljen je i novi hibridni array NetApp E5600 koji koristi flash optimizacije za EF560 u hibridnim konfiguracijama u kojima se koriste i poluvodički i magnetski diskovi. Hibridni E5600 storage array daje poboljšane performanse i pouzdanost za zahtjevnije SAN aplikacije kao što su skladištenje podataka (data warehousing), e-pošta i rad sa sigurnosnim kopijama.

Novi modeli all-flash EF560 i hibridni E5600 rade uz potporu najnovijeg NetApp SANtricity® 8.20 softvera. NetApp SANtricity 8.20 koristi performanse više-jezgrenih sustava i nadogradnje za online disk firmware. Ti je i integracija sa softverima za upravljanje bazama podataka kao što su Oracle Enterprise Manager®, VMware vSphere®, Microsoft® Systems Center i Splunk®. Nadalje, NetApp OnCommand® Insight softver za upravljanje pohranom olakšava planiranje kapaciteta i iskorištavanje infrastrukture za pohranu. Za rad u privatnim oblacima, NetApp nudi OpenStack® block storage (Cinder) drajvere za all-flash EF560 i hibridne E5600 arraye.


Munich, January 20, 2015, Tokyo, January 20, 2015

Fujitsu - nova generacija poslovnih računala

Modeli LIFEBOOK i Ultrabook notebook računala, '2 in 1' uređaja, te STYLISTIC tableta osvježeni s najnovijom generacijom Intel vPro Core procesora ; Osam različitih notebook računala i mobilnih radnih stanica sada koriste standardni port replikator, što osigurava kompatibilnost uređaja za docking

Fujitsu je proširio svoju ponudu LIFEBOOK notebooka i STYLISTIC tableta novim modelima koji sadrže najnoviju petu generaciju Intel Core vPro procesora. Poslovni korisnici još jednom imaju priliku odabrati modele računala koji najbolje odgovaraju njihovim specifičnim potrebama.

Nova Fujitsu notebook računala imaju poboljšan kapacitet baterija - jedan model može raditi čak 24 sata s jednim punjenjem baterije, a poboljšane su i performanse. Novi modeli nude dodatne mogućnosti kao što su ekrani osjetljivi na dodir, Trusted Platform Modul i SmartCard čitače.

Odabrani novi LIFEBOOK modeli su kompatibilni sa standardiziranom, univerzalnom docking stanicom. Port replikator za obitelj LIFEBOOK se sada može koristiti za osam raznih računalnih uređaja - uključivši notebook i ultrabook računala, 2 in 1 uređaje, pa čak i mobilnu radnu stanicu.

Novi modeli Fujitsu LIFEBOOK i STYLISTIC serija:

·   FUJITSU notebook LIFEBOOK S935 – svestrani, lagani notebook u kategoriji 13,3 inča, namijenjen korisnicima koji često putuju, vrijeme rada na baterije do 24, te Fujitsuov senzor za identifikaciju pomoću uzorka žila u dlanu (PalmVein Sensor)

·   FUJITSU tablet LIFEBOOK T935 – 13,3 inča, '2 in 1' uređaj koji kombinira fleksibilnost tableta sa snagom, dugim radom na baterije i vrlo tanki dizajn Ultrabooka

·   FUJITSU tablet LIFEBOOK T725 – manji, 12,5 inča '2 in 1' uređaj koji se može umetnuti u novu docking stanicu, s modularnim pretincima u kojima se umjesto optičke jedinice može staviti dodatna baterija, drugi disk ili prazna kutija koja zatvara rupu praznog utora, da se uštedi na težini.

·   FUJITSU notebook LIFEBOOK U745 – 14 inča, tanak i lagan Ultrabook koji daje optimalnu mobilnost i mogućnost spajanja uređaja kao što je VGA izlaz, uz dodatnu sigurnost pomoću tehnologije za prepoznavanje uzorka vena u dlanu, te kompatibilnost s novom docking stanicom

·   FUJITSU tablet STYLISTIC Q7755 – 13,3 inča, '2 in 1' uređaj sa širokim rasponom mogućnosti za povezivanje, uključivši LTE, GPS pa čak i NFC, opcionalni PalmVein Sensor za dodatnu sigurnost.


Kawasaki, Japan, January 28, 2015

Fujitsu - tehnologija za optimizaciju rada na mrežama i brzu detekciju problematičnih točaka

Čak i nestručnjaci mogu za deset sekundi ustanoviti doseg problema

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvijena tehnologija koja, u slučaju kvara mreže u oblaku, omogućava da čak i nestručnjaci u roku od 10 sekundi identificiraju utjecaj kvara na rad virtualni sistema. Do sada je za taj posao stručnjacima trebalo nekoliko sati.

Nova tehnologija radi automatski i u nekoliko sekundi identificira koliki je utjecaj nekog kvara na mreži na neki virtualni sustav.


MOUNTAIN VIEW, Calif. – January 28, 2015

Symantec - Veritas Technologies, tvrtka za upravljanje informacijama

Snažna marka dobiva novi logo koji odražava nasljedstvo i budući smjer

Symantec je objavio da će se njegova novoformirana tvrtka za upravljanje informacijama zvati Veritas Technologies Corporation. Tvrtka je nastala odvajanjem dijelova poslovanja u dvije kompanije. Objavljen je i novi logo za Veritas.

Veritas je bila tvrtka koju je ranije kupio Symantec, a to ime je bilo i ostalo jaka marka koju cijene njeni kupci, partneri i djelatnici, pa je to ime bilo logični izbor za novo-formiranu kompaniju.

Novo ime Veritas i logo predstavljaju uhodanu vodeću tvrtku na tržištu, čije proizvode i usluge koristi 75 % kompanija na popisu Fortune 500. Proizvodi koje nudi Veritas sadrži softver i za uzimanje sigurnosnih kopija i rekonstrukciju podataka i aplikacija, upravljanje pohranom, klastering, oporavak nakon katastrofa, arhiviranje i rješenja za eDiscovery.

BCC Services ima partnerske odnose s Veritasom još od remena dok je bio samostalna kompanija, a odnosi su nastavljeni i pod okriljem Symanteca.


PALO ALTO, CA - January 20, 2015

VMware - inovacije za vCloud Air rješavaju poslovne potrebe na polju agilnosti, kontinuiteta i sigurnosti

Novi servisi Enhanced Disaster Recovery i Advanced Networking daju dodatnu poslovnu vrijednost hibridnim oblacima ; Početak isporuka za vCloud Air Virtual Private Cloud OnDemand

VMware je objavio nove servise za oporavak u slučaju katastrofe i napredno umrežavanje za VMware vCloud® Air™.

VMware je objavio i početak isporuka za vCloud Air Virtual Private Cloud OnDemand, koji korisnicima omogućava brzo online prijavljivanje i naplatu samo onih resursa koje su stvarno koristili.


IRVINE, Calif. - Jan 28, 2015

Kofax - softver za kanadsku banku

Bank se odlučila za Kofax sa bi unaprijedila odnose sa svojim klijentima

Kofax je objavio da je jedna od pet najvećih banaka u Kanadi investirala više od dodatnih 1,5 milijuna USD z Kofaxova rješenja, kako bi unaprijedila odnose sa svojim klijentima. Banka proširuje svoje Kofax rješenje da bi u slijedeće tri godine mogla obraditi oko 100 milijuna stranica bankarskih dokumenata.

Banka je već godinama koristila Kofax Capture™ i Kofax Transformation Modules™, a sada će rješenje uključivati i Kofax TotalAgility™ za automatizaciju procesa, Kofax Analytics for Capture™ za bolji uvid u poslovanje i Kofax Mobile Capture Platform™ za novi način komuniciranja s klijentima. Nabavljeni su i Kofax Kapow™ i Kofax Altosoft Insight.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade.

Kofax TotalAgility osigurava platformu za upravljanje poslovnim procesima i dinamičko upravljanje slučajevima koja omogućava veću organizacijsku agilnost i unaprjeđenje organizacije kroz bolje upravljanje procesima. TotalAgility osigurava mogućnosti za dizajn procesa, za njihovu automatizaciju, za kontrolu tijeka posla i ljudskih zadataka. To je alat za integraciju i povezivanje poslovnih aplikacija (upravljanje kompanijskim sadržajima, upravljanje odnosima s kupcima, e-pošta) s procesima i poslovnim pravilima.

Kofax Mobile Capture Platform omogućava organizacijama kreiranje dinamičkih mobilnih aplikacija koje integriraju prihvat podataka i upravljanje procesima obrade kako bi se optimizirala razmjena informacija s klijentima i proširile mogućnosti za samo-poslužni rad. Mobilne uređaje pretvara u uređaje za prihvat informacija koje omogućavaju aplikacije koje korisnik koristi tamo gdje se nalazi, na bilo kojem mjestu, bilo kada.

Kofax Analytics for Capture osigurava gotove instrument table (dashboards) koje pokazuju učinkovitost rješenja za prihvat podataka, te interaktivni pogled na performanse, točnost i produktivnost sustava, kako bi administratori mogli pripremiti izvještaje o učinkovitosti rješenja za prihvat i poboljšati propusnost cjelokupnog sistema.

Kofax Altosoft Insight omogućava brz razvoj aplikacija za izvještaje i dashboarde. Osigurava real-time analiziranje procesa i podataka, vizualizaciju i vadi, transformiraj i učitaj (ETL - extract, transform, load) mogućnosti za analiziranje podataka i procesa.

Kofax Kapow platforma za integraciju i automatizaciju je najbrži način da se dođe do informacija, da ih se dotjera i da ih se proslijedi u postojeće korisnikove aplikacije. Informacije koje su ranije bile nedostupne, neiskoristive, ili preskupe da bi se integrirale, sada su spremne za uporabu u svrhu bolje produktivnosti i boljeg uvida u proces donošenje odluka.


IRVINE, Calif. - Jan 20, 2015

Kofax - softver za globalnu špeditersku agenciju

Rješenje povećava produktivnost, smanjuje troškove i povećava efikasnost globalne špedicije

Kofax je objavio da je jedna od vodećih globalnih agencija koja se bavi transportom i logistikom, sa sjedištem u Europi, investirala u proširenja licenci za rješenje zasnovano na paketu Kofax Capture™. Tvrtka je za svoj globalni standard odabrala Kofaxov softver za automatizaciju prihvata i indeksiranja desetaka milijuna dokumenata vezanih za razne pošiljke, kao što su tovarni listovi, fakture, uvozno/izvozni certifikati, kako bi se olakšao pristup do njih i ubrzali postupci carinjenja.

Rješenje sadrži:

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade.

Kofax Front Office Server širi postojeće Kofax Capture poslovne procese do djelatnika koji direktno rade s klijentima i koji pokreću transakcije i tijekove posla u najranijem mogućem trenutku.

Kofax VirtualReScan (VRS) Elite je softver za poboljšanje i usavršavanje slika. Kofax VRS Elite smanjuje vrijeme potrebno za ručnu pripremu dokumenata i povećava kvalitetu skeniranih slika, a kvaliteta skeniranih slika bitno utječe na sve daljnje obrade.

Osim licenci, ugovor je uključio i profesionalne usluge i održavanje.


REDMOND, Wash. — Jan. 21, 2015

Microsoft - objavljen Windows 10

Microsoft je objavio novu generaciju Windowsa, sa širokim rasponom sučelja za osobniju uporaba računala i dva nova uređaja koja će proširiti uporabu Windowsa od velikih ekrana do nikakvih ekrana. Windows 10 će nuditi sigurniji, inovativni i ažurirani način korištenja kroz cijeli životni vijek uređaja. Korisnicima verzija operacijskih sustava Windows 7, Windows 8.1 i Windows Phone 8.1 će tijekom prve godine biti na raspolaganju besplatna nadogradnja na Windows 10.

Windows 10 označava početak ere osobnijeg načina korištenja računala, gdje tehnologija nestaje a ljudi su u središtu. U toj eri će biti bitna mobilnost iskustva, a ne mobilnost uređaja, a rad sa sučeljima treba biti gladak i poznat na svim uređajima. Interakcija s tehnologijom mora biti prirodna, kao interakcija s ostalim ljudima - pomoću glasa, gesti i pogleda. Zaštita privatnosti je bitna.

Microsoft je prikazao niz raznih novosti koje dolaze sa Windows 10, uključivši slijedeće:

·   Cortana, osobni digitalni pomoćnik za PC i tablete, prvi puta u uporabi prošle godine na Windows telefonima

·   Novi preglednik razvijen pod nazivom "Project Spartan", s novim mogućnostima za obilježavanje sadržaja i njihovu razmjenu

·   Xbox Live i nova Xbox aplikacija za pristup mrežama za igranje sa Windows 10, donosi veću brzinu, efikasnost i grafiku, igranje Xbox igara s PCa ili tableta preko kućne mreže

·   Office za Windows 10. Nove verzije Worda, Excela, PowerPointa, OneNotea i Outlooka, za touch screen uređaje

Dodatne mogućnosti i inovacije za Windows 10 su:

·   Kontinuirani način rada (continuum mode). Na '2-in-1' uređajima, Windows 10 će se lako prebacivati s tipkovnice i miša na dodir i tablet kada otkrije da je promijenjen način rada

·   Nove univerzalne aplikacije. Windows 10 donosi nove aplikacije za fotografije, video snimke, glazbu, karte, ljude, slanje poruka, poštu i kalendar. Te ugrađene aplikacije imaju unificirano sučelje koje izgleda isto u svim aplikacijama i na svim uređajima. Sadržaji se pohranjuju i sinkroniziraju kroz OneDrive koji radi u oblaku

Windows 10 donosi i nove računalne platforme:

·   Microsoft HoloLens za 3D holograme

·   Microsoft Surface Hub uređaj s velikim ekranom, za rad u grupama


Press Release edited by StorageNewsletter.com on 2015.01.28

StorageNewsletter članak - kako se odlučiti za arhiviranje u oblaku ili na vlastitoj lokaciji

Treba razmotriti pet faktora

StorageNewsletter je objavio članak o izvještaju o pet faktora o kojima trena razmisliti kada se odabire da li arhive e-pošte čuvati u oblaku ili na vlastitoj instalaciji, kojeg je napisao Alan Dayley, analitičar tvrtke Gartner.

Pri tom odlučivanju, ključni izazovi su:

·   Kako poštovati propise o zaštiti informacija

·   Performanse sustava za e-poštu i troškovi pohrane e-poruka

·   Kako uvjeriti ne-informatičko rukovodstvo u to što je istina a što naklapanja o radu u oblacima, te objasniti da li je u konkretnom slučaju rad u oblacima prikladno rješenje ili ne.

Preporuke:

·   Ispitajte specifične potrebe svoje organizacije na pet područja koja utječu na odluku: tipovi podataka koje treba arhivirati; sigurnosna pravila koja su na snazi u organizaciji; potrebe za pristupom - za korisnike i administratore; kapaciteti osoblja i infrastrukture; ukupni troškovi vlasništva.

·   Shvatite prednosti i nedostatke arhiviranja u oblaku ili na vlastitoj lokaciji i analizirajte kako se uklapaju u kulturu organizacije i u načine pristupa do informacija i njihovog korištenja

·   Izračunajte kompletne troškove vlasništva za rješenja za arhiviranje na vlastitim lokacijama ili u oblaku, uzmite u obzir i faktore održavanja i odnose s dobavljačima za sisteme ili usluge za dugoročno čuvanje.

Puni originalni izvještaj: "Five Factors to Consider When Choosing Between Cloud and On-Premises Email Archiving Solutions"


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018