nv-1503

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2015. – ožujak


u ovom broju:

16.03.15 – 29.03.15

- Fujitsu - pomoć malim i srednjim korisnicima oko problema stalnog rasta podataka, performansi i brzine

- ComVault - koledž St. Francis Xavier štiti i optimizira virtualne i Cloud okoliše pomoću CommVaultovih rješenja

- CommVault - platforma Simpana za sveučilište u Tasmaniji

- Riverbed - rješenja za visoko-performantnu aplikacijsku platformu za korisnika s hibridnim sustavom

- Riverbed - svrstan među vodeće u Gartnerovom 2015 Magičnom kvadrantu za optimizaciju WAN-ova

- VMware - počele isporuke VMware vSphere 6, VMware Integrated OpenStack i VMware Virtual SAN 6

- Kofax - državna agencija iz zapadne Europe proširuje svoje Kofax TotalAgility rješenje

- Kofax - visoke pozicije u Gartnerovim magičnim kvadrantima

- Microsoft - novi proizvodi transformiraju poslovanje

- Microsoft - Windows 10 izlazi ovog ljeta u 190 zemalja, na 111 jezika širom svijeta

02.03.15 – 15.03.15

- VMware - vCloud For NFV s ugrađenom potporom za OpenStack, za brže uvođenje novih mogućnosti

- VMware - Horizon 6, novi val inovacija za aplikacije i virtualizaciju desktopa

- Fujitsu - prvi potpuno poluvodički sustav diskova koji automatski osigurava kontinuitet poslovanja

- Kofax - rješenje za mobilnu identifikaciju

- Oracle - izašao novi Java Development Kit 8, Update 40

- Microsoft Hrvatska - servisi s međunarodnim ISO standardom za zaštitu privatnosti podataka u oblaku

16.02.15 – 01.03.15

- NetApp - sigurnosne kopije i arhive u oblaku

- StorageNewsletter - NetAppu odobrena dva patenta

- Fujitsu - na stupce orijentirani stroj za pohranu i obradu podataka, za brže analize velikih količina informacija u bazama podataka

- Fujitsu - svjetski rekord M10 UNIX servera po SAP® SD usporedbenom

- Fujitsu - svi interni sistemi idu na novu platformu u oblaku

- StorageNewsletter - Netappu odobren patent

- Kofax - softver za pružatelja zdravstvenog osiguranja

- Kofax - Kofax Kapow softver za europsku tvrtku za upravljanje dobrima i sredstvima

- Microsoft Hrvatska - Jubilarna WinDays konferencija - vrhunski predavači i prilika za kvalitetni networking


16.03.15 – 29.03.15


Hanover/Munich, March 16, 2015

Fujitsu - pomoć malim i srednjim korisnicima oko problema stalnog rasta podataka, performansi i brzine

Novi FUJITSU Storage ETERNUS JX40 S2 podsistem projektiran za najveće performanse i brzinu je savršen izbor za male i srednje poslovne korisnike i područne urede ; Novi FUJITSU Server PRIMERGY RX2560 M1 i TX2560 M1 sistemi donose maksimalne performanse, najlakše se proširuju i jamče najveću dostupnost i za rack i za tower varijante ; Dobri sami za sebe, savršeni za aplikacije koje zahtijevaju velike kapacitete pohrane

Fujitsu je objavio novi podsistem za pohranu, namijenjen prvenstveno malim i srednjim poslovnim korisnicima i područnim uredima velikih organizacija. FUJITSU Storage ETERNUS JX40 S2 koji se priključuje se direktno na server i idealno je proširenje za bilo koji server. Fujitsu je objavio i nove FUJITSU Server PRIMERGY RX2560 M1 i TX2560 M1 koji daju maksimalne performanse, najbolje mogućnosti proširenja i najvišu dostupnost u rack (RX) ili tower (TX) varijantama.

ETERNUS JX40 S2 nudi kapacitet do 173 terabajta u najviše četiri kabineta, što proširuje kapacitet postojećeg TX/RX2560 M1 za tri puta. Performanse i brzina se postižu uporabom brzih 12 Gbit/s SAS sučelja, a mogu se instalirati do 96 SAS 2,5 inčne jedinice čvrstih ili poluvodičkih (SSD) diskova. Pošto pomoću ugrađenih mogućnosti za otpornost osigurava osnovnu zaštitu podataka, ETERNUS JX40 S2 je savršeni komplement FUJITSU Server PRIMERGY sistemima.

PRIMERGY RX/TX2560 M1 koristi do dva Intel® Xeon® E5 v3 procesora i maksimum od 1536 GB DDR4 memorije. Ima do 10 utora za proširenja i do 32 2,5-inčna diska.

Fujitsuovi PRIMERGY serveri i ETERNUS sistemi za pohranu predstavljaju snažni temelj za fleksibilna rješenja za data centre i integrirane sisteme poput FUJITSU PRIMEFLEXa.


LONDON, UK – March 23, 2015

ComVault - koledž St. Francis Xavier štiti i optimizira virtualne i Cloud okoliše pomoću CommVaultovih rješenja

Koledž sa sjedištem u Londonu je bitno smanjio vrijeme za sigurnosno kopiranje i produžio život opreme za lokalnu i daljinsku pohranu koristeći napredne tehnologije za kompresiju i de-duplikaciju

CommVault je objavio da je koledž St. Francis Xavier (SFX) iz Londona uveo CommVaultov Simpana® softver za sigurnosno kopiranje i oporavak virtualnih mašina, te upravljanje oblacima. Ovo rješenje omogućava korisnicima efikasnu uporabu pohrane na diskovima i vrpcama te zaštitu i optimizaciju virtualiziranih i cloud infrastruktura.

Koledž je ranije koristio Backup Exec od Symanteca, no pokazalo se je da je sustav bio kompliciran za održavanje, skup u radu i trošio mnogo vremena. Za uzimanje sigurnosnih kopija je tipično bio potreban cijeli vikend, a informatički odjel je teško rješavao kvarove i zastoje kada je do njih došlo.

CommVaultov komplet rješenja Simpana košta manje nego obnavljanje licence za Backup Exec. Simpana rješenje za sigurnosno kopiranje VM-ova, oporavak i upravljanje oblakom štiti korisnikovih 45 virtualnih mašina (VM-ova) i mnogo se lakše koristi nego raniji sistem. Rješenje omogućava kompresiju i de-duplikaciju u omjeru od 1:5, pa je korisnik ustanovio da sada na svoju lokalnu opremu za pohranu može spremiti šest tjedana podataka, usporedivo s dva tjedna moguća na starom rješenju, što je dovelo do ušteda u prostoru na lokalnim diskovima i osiguralo pouzdano i ekonomično rješenje.

Komponente CommVaultovog kompleta rješenja se mogu uvoditi pojedinačno ili u raznim kombinacijama, da se dobije sveobuhvatno rješenje za zaštitu podataka i upravljanje informacijama. Simpana za VM Backup, Recovery i Cloud Management omogućava administratorima i krajnjim korisnicima izgradnju, zaštitu i optimizaciju virtualiziranih i cloud infrastruktura.


Sydney, Australia- March 17, 2015

CommVault - platforma Simpana za sveučilište u Tasmaniji

Sveučilište University of Tasmania širi strateško partnerstvo s CommVaultom ; Rezultati istraživanja provedenih na sveučilištu će biti dostupni lokalnim organizacijama kroz novu CommVault arhivu i alate za rad u oblacima ; Mogućnost da studenti ostvare veću samostalnost i kontrolu kroz samo-poslužne mogućnosti koje Simpana softver nudi za sigurnosno kopiranje i oporavak.

CommVault je objavio da je sveučilište University of Tasmania odabralo platformu Simpana 10 kao dio svog strateškog razvoja informatike. Simpana studentima, akademskom osoblju i istraživačima osigurava samo-poslužnu i mobilnu platformu za sadašnje i buduće potrebe u vezi s upravljanjem podacima.

University of Tasmania će primijeniti Simpana softver za centralnu platformu za upravljanje podacima, koja će posluživati oko 19.000 studenata, istraživača i akademskog osoblja. To će po prvi puta osigurati automatski pristup do velikih količina podataka i informacija nastalih tijekom istraživanja, putem bilo kojeg uređaja u bilo koje vrijeme, preko visoko sigurnih samo-poslužnih portala na mreži.

Uz pomoć CommVaultovog Simpana softvera, sveučilišni će istraživači moći sakupljati, zaštititi i učinkovito upravljati velikim brojem terabajta podataka svakog tjedna, čime će i njihovi nalazi postati dostupniji. Te podatke će koristiti i razni vanjski korisnici.


San Francisco—March 25, 2015

Riverbed - rješenja za visoko-performantnu aplikacijsku platformu za korisnika s hibridnim sustavom

Riverbed SteelHead, SteelHead Mobile i SteelFusion tvore skalabilnu infrastrukturu koja omogućava brzi pristup do aplikacija, podataka i ljudi

Riverbed Technology je objavio da vodeća tvrtka koja se bavi okolišem, Dudek, koristi Riverbed Application Performance Platform™ rješenja kao ključni element svoje informatičke infrastrukture. Riverbed® SteelHead™, SteelHead™ Mobile, i Riverbed® SteelFusion™ pomažu korisniku da poboljša suradnju među svojim uredima, brzo prenosi velike datoteke i osigurava visoke performanse preko cijele mreže.

Tvrtka Dudek iz Kalifornije se bavi okolišem i zapošljava više od 300 planera, znanstvenika, građevinara, poduzetnika i pomoćnog osoblja koji rade na 13 lokacija širom savezne države. Tvrtka svojim klijentima osigurava usluge planiranja okoliša, dobivanje dozvola, inženjering, građevinske radove i ostale usluge.

Rješenje Riverbed Application Performance Platform je optimizirano za suradnju među uredima, pristup do velikih količina podataka preko mreže, te za performanse aplikacija koje koriste djelatnici, bilo da rade u uredima ili s udaljenih lokacija.


San Francisco—March 24, 2015

Riverbed - svrstan među vodeće u Gartnerovom 2015 Magičnom kvadrantu za optimizaciju WAN-ova

Osma godina u kvadrantu vodećih

Riverbed® Technology je objavio da je analitičarska kuća Gartner u svom najnovijem izvještaju "Magični kvadrant za godinu 2015" svrstala Riverbed® SteelHead™ u kvadrant "Vodećih" u kategoriji optimizacije WAN-ova. Time je Riverbed već osmu godinu za redom svrstan među "Vodeće". Riverbed je uvršten u "Vodeće" i u kategoriji za praćenje performansi mreža, te među "Vizionare" u kategoriji praćenje performansi aplikacija.

Riverbed SteelHead je rješenje za optimizaciju i brzo uvođenje aplikacija u hibridnom korporacijskom okolišu. SteelHead osigurava uvid u performanse aplikacija i u rad korisnika, te osigurava performanse poslovnih sustava da budu u skladu s dogovorenim razinama usluge. SteelHead je ključni dio rješenja Riverbed Application Performance Platform™ koje osigurava uvid, uvođenje, kontrolu i optimizaciju svih informatičkih resursa u hibridnom korporacijskom okolišu.


PALO ALTO, CA - March 16, 2015

VMware - počele isporuke VMware vSphere 6, VMware Integrated OpenStack i VMware Virtual SAN 6

Novo dostupna rješenja za unificiranu platformu za oblake za bilo koju aplikaciju, na bilo kojem uređaju

VMware je objavio početak isporuka unificirane platforme za hibridne oblake koja sadrži VMware vSphere® 6, VMware Integrated OpenStack, VMware Virtual SAN™ 6, VMware vSphere Virtual Volumes™, VMware vCloud® Suite 6, i VMware vSphere with Operations Management™ 6.

Ova VMwareova unificirana platforma omogućava korisnicima stvaranje konzistentnog okoliša u privatnim i javnim oblacima, u kojima mogu puštati, štititi i upravljati modernim ili tradicionalnim aplikacijama. Platforma pokriva slijedeća rješenja:

·   VMware vSphere, 6 za poslovno kritične i aplikacije napisane za rad u oblacima.

·   VMware Integrated OpenStack, kompletna OpenStack distribucija, omogućava API-je za pristup na VMwareovu korporacijsku infrastrukturu, VMwareove pakete, testove i potporu za sve komponente distribucije, uključivši OpenStack kod.

·   VMware Virtual SAN 6, udvostručuje skalabilnost i do četiri i pola puta bolje performanse u usporedbi s ranijim izdanjem.

·   VMware vSphere Virtual Volumes, komplet API-ja za pohranu, omogućava dinamičku dodjeljuju kapacitete na oprema trećih proizvođača

·   VMware vCloud Suite 6, integrira proizvode VMware vSphere 6, VMware vRealize™ Automation 6.2 i VMware vRealize Operations 6, za softverski definirane data centre.

·   VMware vSphere with Operations Management 6, za optimiziranje performansi, kapaciteta i općeg zdravlja konfiguracija VMware vSphere 6. Integrirano rješenje za platformu i upravljanje, pojednostavljuje upravljanje infrastrukturom.


IRVINE, Calif. - Mar 17, 2015

Kofax - državna agencija iz zapadne Europe proširuje svoje Kofax TotalAgility rješenje

Rješenje donosi mogućnosti za dinamičko upravljanje slučajevima žalbi kupaca koji se žale na postupke tvrtki koje nude financijske usluge

Kofax je objavio da je jedna državna agencija iz zapadne Europe potpisala ugovor za proširenje sustava koji godišnje prati 300.000 žalbi koje kupci imaju na usluge financijskih tvrtki.

Kofax TotalAgility je unificirana platforma za automatsko upravljanje poslovnim procesima i dinamičko upravljanje slučajevima. TotalAgility osigurava neophodnu vezu sustava za odnose s klijentima i sustava za zapise, poboljšava odziv prema korisnicima, poboljšava nivo usluga, poboljšava konkurentnost, te pomaže širenju poslovanja i smanjenju troškova.


IRVINE, Calif. - Mar 26, 2015

Kofax - visoke pozicije u Gartnerovim magičnim kvadrantima

Prvo mjesto prema mogućnosti izvršenja u kvadrantu niša, u kategoriji paketa za upravljanje inteligentnim poslovnim procesima i u kategoriji upravljanja poslovnim procesima i upravljanje slučajevima

Kofax je objavio da je analitičarska tvrtka Gartner visoko pozicionirala Kofax TotalAgility u dvije kategorije.

Platforma Kofax TotalAgility® je u kategoriji paketa za upravljanje inteligentnim poslovnim procesima svrstana na prvo mjesto prema sposobnosti izvršenja u kvadrantu za niše, te visoko pozicionirana u kategoriji upravljanja poslovnim procesima i upravljanje slučajevima.

Kofax TotalAgility je vodeći proizvod na polju prihvata, upravljanja poslovnim procesima, dinamičkog upravljanja slučajevima, integracije podataka, analitike, e-potpisa i mogućnosti za mobilni rad.


ATLANTA — March 16, 2015

Microsoft - novi proizvodi transformiraju poslovanje

Microsoft je objavio nove proizvode i usluge koji će ljudima i organizacijama pomoći da natjeraju podatke da rade za njih.

Objavljeno je više proizvoda.

Alati za grane djelatnosti:

·   Paket Microsoft Azure IoT Suite. Integrirano rješenje koje koristi mogućnosti Azurea da omogući laku dodjelu resursa za aplikacije za Internet Stvari (IoT - Internet of Things.

·   Windows 10 za Internet of Things. Windows 10 će osigurati verzije Windowsa za razne IoT uređaje.

Alati za organizacije:

·   Usluga Power BI, sada dostupna u SAD i na 140 drugih tržišta širom svijeta, korisnicima osigurava žive "dashboard" indikatore o tržištima, interaktivne izvještaje, te razmjenu informacija s kolegama.

·   Izdanje 'Proljeće 2015' za Microsoft Dynamics CRM, donosi poboljšanja performansi dublju interoperabilnost s Office 365, i proširenja za upravljanje znanjem.

Alati za pojedince:

·   Office Delve, koristi tehnike za strojno učenje da bi pomogao u pronalaženju relevantnih dokumenata, konverzacija i spajanja iz Office 365.

·   Objavljeno je i pred-izdanje, namijenjeno piscima aplikacija, tzv. Developer Preview za Office 2016, iduće verzije uredskog sustava za Windows desktop računala. Generalno izdanje Office 2016 se očekuje u drugoj polovici ove godine.

·   Skype for Business (ranije zvan Microsoft Lync), prvo izlazi tehničko pred-izdanje, a novi Skype for Business klijent, server i servis u okviru Office 365 izlaze u travnju. Skype for Business donosi korporacijske glasovne i video veze zasnovane na poznatom Skype sučelju.


SHENZHEN, China — March 18, 2015

Microsoft - Windows 10 izlazi ovog ljeta u 190 zemalja, na 111 jezika širom svijeta

Microsoft je na konferenciji Windows Hardware Engineering Community (WinHEC), održanoj u Kini, objavio da će Windows 10 biti ovo ljeto lansiran u 190 zemalja, na 111 jezika širom svijeta.

Windows 10 donosi nove mogućnosti koje će proizvođačima hardvera i uređaja omogućiti stvaranje tehnologija, uređaja i sučelja za korisnike širom svijeta, uključivši i Windows Hello. Windows Hello osigurava trenutačni pristup do korisnikovog uređaja putem bio-metričke autentifikacije, koristeći crte lica, skeniranje oka ili otisaka prstiju.

Windows 10 donosi i nove mogućnosti za "Internet stvari" (IoT - Internet of Things). IoT donosi ogromne mogućnosti za proizvođače uređaja, te poslovne i osobne korisnike. Očekuje se da će do 2020 biti u uporabi procijenjenih 30 milijardi autonomnih IoT uređaja. Po prvi puta će nova verzija Windowsa za male IoT uređaje biti besplatno dostupna u trenutku kada izađe Windows 10.


02.03.15 – 15.03.15


BARCELONA, SPAIN - March 02, 2015

VMware - vCloud For NFV s ugrađenom potporom za OpenStack, za brže uvođenje novih mogućnosti

VMware vCloud for NFV pomaže pružateljima usluga smanjivati troškove i ubrzava uvođenje novih proizvoda i usluga ; VMware nudi brz i jednostavan način za uvođenje OpenStacka ; nova vCloud NFV platforma osigurava potporu za više od 40 funkcija za virtualne mreže, od više od 30 raznih isporučitelja

VMware je predstavio VMware vCloud® for NFV, platformu za virtualizaciju integriranih mrežnih funkcija (NFV - Network Functions Virtualization). Platforma kombinira VMwareova iskušana rješenja za virtualizirano računalstvo, umrežavanje, pohranu i upravljanje s integriranom potporom za OpenStack. Osigurana je potpora za više od 40 raznih mrežnih funkcija (VNFs - virtual network functions) od više od 30 raznih isporučitelja. VMware vCloud for NFV je jedina danas raspoloživa platforma koja omogućava istovremeni rad raznih VNF-ova od različitih dobavljača, na jednoj te istoj unificiranoj platformi za rad u oblaku. Koristeći vCloud for NFV, pružatelji komunikacijskih usluga (CSPs - communication service providers) mogu NFV rješenja puštati u rad na dokazanoj platformi i tako ubrzati uvođenje novih servisa i smanjiti troškove.


PALO ALTO, CA - March 12, 2015

VMware - Horizon 6, novi val inovacija za aplikacije i virtualizaciju desktopa

Poboljšano uvođenje aplikacija, bogata grafika, prednosti virtualizacije mreža s VMware NSX ;

VMware je objavio novo izdanje VMware Horizon® 6 s naprednim mogućnostima za uvođenje aplikacija, potporom za 3D aplikacije, proširenom potporom za Chromebook, optimizacijom za softverski definirane data centre, virtualizaciju VMware NSX™ mreža, te novim mogućnostima za korisnike iz američke državne uprave. VMware Horizon 6 najsveobuhvatnije rješenje za virtualizaciju desktopova i aplikacija koje se može naći na tržištu. 

VMware je objavio i program ranog pristupa za svoje rješenje za virtualne desktopove, VMware Horizon for Linux.


Munich, March 05, 2015

Fujitsu - prvi potpuno poluvodički sustav diskova koji automatski osigurava kontinuitet poslovanja

Sistem FUJITSU Storage ETERNUS DX200F nudi performanse poluvodičkih diskova uz razumnu cijenu, te se potpuno uklapa u poslovne aplikacije ; ETERNUS DX za poslovno kritičnu pohranu sada osigurava 100 % dostupnost bez kompromisa

Fujitsu je objavio FUJITSU Storage ETERNUS DX200F sistem koji donosi prednosti flash performansi uz priuštivu cijenu, osigurava transparentni prijelaz na pričuvnu konfiguraciju i osigurava poslovne aplikacije od planiranih i neplaniranih ispada.

Flash arrayi osiguravaju performanse potrebne za web dućane, transakcijske baze podataka i virtualne mašine, no do sada takve konfiguracije nisu mogle jamčiti 100 % kontinuitet poslovanja i stalni rad konfiguracija otpornih na katastrofe što je neophodno za takve aplikacije. Zbog toga su se koristili mješoviti sustavi sa skupom klasičnom opremom koja je jamčila sigurnost rada, no po cijeni je bila dostupna samo najvećim korisnicima.

'F' u imenu ETERNUS DX200F znači flash memoriju, koja rješava sve probleme oko performansi i to bez složenog ugađanja. Najnoviji dodatak obitelji poslovnih sistema za pohranu ETERNUS DX koristi isti sustav za upravljanje, što jamči dobro uklapanje u postojeće sustave i jednostavno upravljanje. Novi all-flash array je unaprijed konfigurirani sistem opremljen s 5-24 poluvodičkim diskovima (SSD - solid-state disk) kapaciteta od do 38,4 TB. SSD-ovi mogu ubrzati brzinu za 100 ili više puta i imaju značajno bolje performanse od čvrstih diskova, naročito po pitanju latentnosti podataka, koja može biti stvarni problem za zahtjevne poslovne aplikacije.

Većina all-flash sistema nudi samo ograničenu visoku dostupnost i oporavka u slučaju katastrofe, no ETERNUS DX200F ima potporu za sinkronizaciju podataka između dva sustava. Koristeći funkcije ETERNUS Storage klastera, može se konfigurirati sustav s transparentnim prebacivanjem na drugi konfiguraciju, čime se dobivaju visoke performanse i otpornost na kvarove, što ga čini jedinstvenim sustavom na današnjem tržištu.


LAS VEGAS - Mar 9, 2015

Kofax - rješenje za mobilnu identifikaciju

Prihvat i podnošenje dokaza za dokumente o identitetu

Kofax je objavio Kofax Mobile ID™, okvir za mobilni prihvat koji pokreće prihvat i podnošenje dokaza za dokumente o identitetu.

Mobile ID omogućava da kupci neke organizacije mogu dokazivati svoj identitet prilikom otvaranja računa i u ostalim procesima. Dovoljno je koristeći pametni telefon ili slični mobilni uređaj uzeti sliku vozačke dozvole, putovnice ili osobne iskaznice. Mobile ID tada izvadi i provjeri poslovno kritične sadržaje i šalje ih u Kofax TotalAgility®, platformu za razvoj i korištenje aplikacija za pametne procese, ili u neke druge korporacijske aplikacije, na daljnju obradu. To korisniku olakšava posao, ubrzava obradu i smanjuje troškove. Kofax Mobile ID vadi i provjerava poslovno kritične sadržaje iz vozačkih dozvola iz svih 50 američkih saveznih država, kao i iz većine međunarodnih vozačkih dozvola, putovnica i nacionalnih osobnih iskaznica.


Redwood Shores, Calif. – March 3, 2015

Oracle - izašao novi Java Development Kit 8, Update 40

Svjetski vodeći programski jezik predstavlja temelj za moderne tehnologije

Oracle je objavio novo izdanje razvojnog alata Java Development Kit (JDK) 8, Update 40 (JDK 8u40). Java pokreće rješenja od malih uređaja do pametnih gradova kao nijedna druga tehnologija. Novo izdanje Oracle JDK 8u40, donosi poboljšanja performansi, skalabilnosti i administracije. Izdanje također sadrži ažuriranja za JavaFX.

Javu koristi 9 milijuna pisaca softvera širom svijeta, koristi se na više od 3 milijarde uređaja i na više od 125 milijuna medijskih uređaja.


Zagreb, 4. ožujka 2015.

Microsoft Hrvatska - servisi s međunarodnim ISO standardom za zaštitu privatnosti podataka u oblaku

Servisi Microsoft Azure, Office 365, Dynamics CRM Online i Intune u potpunosti ispunjavaju standard ISO/IEC 27018, kao i standarde Europske unije

Microsoft je prva velika IT kompanija u svijetu koja je prihvatila prvi međunarodni standard o zaštiti privatnosti podataka u oblaku – ISO/IEC 27018. Vijest je putem bloga "Microsoft on the Issues" objavio Brad Smith, izvršni potpredsjednik za pravna pitanja u Microsoftu, a dodatne informacije mogu se pronaći i na Azure, Office i Cybertrust blogovima.

Vijest je uslijedila nakon potvrde nezavisnih revizora da Microsoft Azure, Office 365, Dynamics CRM Online i Intune usluge u potpunosti ispunjavaju standard ISO/IEC 27018, koji je propisan od strane Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO) u svrhu pružanja ujednačenog, međunarodnog standarda za zaštitu osobnih podataka u oblaku.

Microsoft već dugi niz godina poduzima korake kako bi ojačao zaštitu privatnosti i uskladio zaštitu podataka svojih korisnika koji se nalaze u oblaku. Prošle je godine postao jedina tvrtka za poslovne usluge u oblaku koja u potpunosti zadovoljava standarde Europske unije o zaštiti privatnosti u međunarodnom prijenosu podataka. Microsoft je također bio jedna od prvih kompanija koje su prošle godine potpisale "Student Privacy Pledge" koje su razvile organizacije "Future of Privacy Forum" i "Software & Information Industry Association", a u svrhu uspostavljanja zajedničkih načela o zaštiti privatnosti informacija studenata.


16.02.15 – 01.03.15


SUNNYVALE, Calif. - February 24, 2015

NetApp - sigurnosne kopije i arhive u oblaku

Nova rješenja za izgradnju sigurnog puta podataka s vlastitih lokacija na Amazon Web servise

NetApp je predstavio novi softver i rješenja za hibridne informatičke sustave koji poboljšavaju uzimanje sigurnosnih kopija i rekonstrukciju podataka i korisnicima daju veću kontrolu o tome kako će kada i gdje pohranjivati svoje podatke tijekom njihovog cijelog vijeka trajanja.

Za uzimanje sigurnosnih kopija, rekonstrukciju podataka i arhiviranje, korisnici mogu iskoristiti prednosti Amazon Web servisa (AWS). NetApp je predstavio tri nova modela SteelStorea®, rješenja za sigurnosno kopiranje u oblacima, kao slike Amazon mašina (AMI - Amazon Machine Image). Rješenje osigurava efikasni i sigurni pristup do sigurnosnih kopija u oblacima. Korisnici mogu odabrati i fizičke uređaje za rad na vlastitoj lokaciji SteelStore®.

Najvažnije u novom hibridnom rješenju:

·   StorageGRID® Webscale 10.1 - alati za sigurnu pohranu podataka na pravom mjestu, u pravo vrijeme.

·   NetApp je objavio tri nova modela svog SteelStore® rješenja koje radi kao slike Amazonovih mašina (AMI - Amazon Machine Images.

·   NetApp OnCommand® Insight 7.1 softver osigurava upravljanje pohrambenim resursima (SRM - Storage Resource Management) za hibridne okoliše.

·   Korisnici sada mogu koristiti softver za upravljanje u oblaku (Cloud Manager®) i pretplatu na Cloud ONTAP® softver da bi jednom jedinom aplikacijom upravljali replikacijom podataka u oblacima.


StorageNewsletter, Francis Pelletier on 2015.02.23

StorageNewsletter - NetAppu odobrena dva patenta

Uzimanje snimki kvarova na uređajima za pohranu ; Uzimanje snimki okoliša prilikom kvarova na uređajima za pohranu

Netappu je američki ured za patente odobrio dva patenta, jedan se odnosi na uzimanje snimki kvarova na uređajima za pohranu, a drugi na uzimanje snimki okoliša prilikom kvarova na uređajima za pohranu.

Kvar na uređaju za pohranu se može analizirati uvidom u relevantne informacije o uređaju za pohranu i njegov okoliš. Informacije o uređaju za pohranu se sakupljaju i spremaju u stvarnom vremenu, proces je kontinuiran, pa su uvijek dostupne neke informacije. Informacije se mogu odnositi na sam uređaj za pohranu, kao što su informacije koje se odnose na ulaze/izlaze, te informacije koje se odnose na policu za uređaje za pohranu u koju je uređaj smješten, kao što je status ostalih uređaja na toj polici. Analiza svih relevantnih informacija će pokazati uzrok kvara na uređaju za pohranu.

Drugi patent se odnosi na umrežavanje. U tom slučaju treba pratiti promet blokova podataka između primarne sekundarne pohrane.


Kawasaki, Japan, February 26, 2015

Fujitsu - na stupce orijentirani stroj za pohranu i obradu podataka, za brže analize velikih količina informacija u bazama podataka

Ubrzava proces analiziranja za više od pedeset puta u odnosu na klasične strojeve za rad s PostgreSQL bazama podataka

Fujitsu Laboratories je objavio izum na stupce orijentiranog stroja za pohranu i obradu podataka, koji omogućava znatno brže analiziranje velikih količina informacija u bazama podataka

Klasično, sva rješenja za rad sa bazama podataka su bila orijentirana na pristup bazama po redcima baze, jer je to logični i najbrži pristup potreban kada se ažuriraju pojedini objekti u bazi. Međutim, kada se radi analiza podataka, obično se analiziraju podaci iz pojedinih stupaca baze. Zbog toga su se počela razvijati rješenja kojima je logika pristupa prilagođena radu sa stupcima baze. No, javio se problem da se promjene u prema redcima orijentiranim podacima ne mogu automatski odražavati u stupcima orijentiranim podacima. Drugi problem je da su setovi stupcima orijentiranih podataka obično znatno veći od setova po redcima orjentiranih podataka*, pa se javlja problem memorijskih kapaciteta stroja.

Fujitsu razvio stroj koji radi s na stupce orijentiranom bazom podataka (tzv. PostgreSQL baza) koji, čim se promijene stupcima orijentirani podaci, trenutno ažurira i obradi stupcima orijentirane podatke, a da pri tome ne ovisi o kapacitetu memorije. Sustav radi tako da brzo analizira indekse koji se koriste u većini sustava baza podataka  i ne ovisi o tome da li je pohrana orijentirana na redke ili stupce. Koristi se stroj za paralelne obrade prilagođen stupcima orijentiranim podacima. Ako se analiza vrši na jednom jedinom procesoru, obrada je četiri puta brža nego ranije. Na serveru s 15 procesora, obrada se odvija najmanje 50 puta brže.

______________

* Zamislite bazo podataka za telefonski imenik - redak podataka o svakom pojedinačnom vlasniku telefona sadrži do stotinjak znakova (Ime, Prezime, Adresa, Tel.broj …). Međutim, u regiji s deset milijuna telefonskih pretplatnika, samo za stupac sa svim telefonskim brojevima treba memorijski kapacitet od stotinjak megabajta.


Tokyo, February 27, 2015

Fujitsu - svjetski rekord M10 UNIX servera po SAP® SD usporedbenom

Rezultat pokazuje da je Fujitsu M10, s Oracle Solarisom i visoko skalabilnom Oracle Database 12c, vrlo dobro prilagođen velikim, za poslovanje kritičnim aplikacijama

Fujitsu je objavio da je Fujitsu M10-4S UNIX server koji radi pod operacijskim sustavom Oracle Solaris 11 i s bazom Oracle Database 12c postavio novi svjetski rekord za dvo-razinski usporedbeni test sa standardnom aplikacijom SAP® Sales and Distribution (SD). Postignut je rezultat od 153.050 SAP SD korisnika s 20 % manje procesora nego konfiguracija Fujitsu M10-4S na kojoj je postavljen prijašnji rekord.

Fujitsu M10je postavio nekoliko svjetskih rekorda - u travnju 2014 za aritmetičke performanse po testu SPECint®_rate2006, za računanje s pomičnim zarezom po testu SPECfp®_rate2006 i za performanse kod pristupanja memoriji, po testu STREAM Triad.

Dvo-razinski test SAP SD broji simulirane korisnike koji simultano pristupaju sistemu pri čemu svi imaju vrijeme odziva ispod jedne sekunde.

Mjerenje je izvršeno koristeći Fujitsu M10-4S s 32 Fujitsuova SPARC64™ X+ procesora koji su radili s bazom podataka Oracle Database 12c. Rezultati su pokazali da se može oboriti svjetski rekord koristeći 20 % manje procesora nego stroj koji je do sada držao taj rekord.


Tokyo, February 18, 2015

Fujitsu - svi interni sistemi idu na novu platformu u oblaku

Troškovi će se smanjiti za 35 milijardi yena ; proširenje iskustava o prelazu velikih sistema u oblake

Fujitsu je objavio da će sve svoje interne sisteme migrirati na novu platformu u oblaku i dokazati da koristi od računalstva u oblacima mogu imati i najveće globalne kompanije. Na novoj platformi će raditi otprilike 640 velikih i složenih sistema na oko 13.000 servera raspoređenih po cijelom svijetu. Aplikacijski sistemi pokrivaju cijeli raspon od starih klasičnih aplikacija do najsuvremenijih sistema. Tranzicija će se odvijati po fazama, počinje u veljači 2015 a plan je da bude kompletna u roku od pet godina. Očekuje se smanjenje ukupnih troškova za oko 35 milijardi yena.

Fujitsu će iskustva stečena na ovom projektu koristiti za razvoj referentnih modela za velike korisnike koji žele iskoristiti prednosti rada u oblacima.

Nova cloud platforma na koju će migrirati Fujitsuovi sistemi se razvija na osnovu Fujitsuovog OpenStack softvera.


Sunnyvale, CA, 2015.02.18

StorageNewsletter - Netappu odobren patent

Napisao Francis Pelletier

Pohrana i uvođenje virtualnih mašina u okolišu virtualnih servera

StorageNewsletter, e-časopis je objavio da je Američki ured za patente odobrio NetAppu patent za "sistem i metodu za pohranu i uvođenje virtualnih mašina (VM - Virtual Machine) u okolišu virtualnih servera".

Rješenje radi tako da se u okolišu virtualnih servera koristi modul za uvođenje VM-ova. Taj modul može proizvoditi VM kontejnerske objekte same za virtualne mašine, VM kontejnerske objekte za opis podataka i VM kontejnerske objekte za konfiguracije v-diskova. Modul za uvođenje VM-a može kasnije na serveru postaviti virtualne mašine koristeći VM kontejnerske objekte. To može učiniti i tako da na osnovu kontejnerskih objekata s konfiguracijama proizvede v-diskove na kojima će biti i VM i podaci.


IRVINE, Calif., Feb 25, 2015

Kofax - softver za pružatelja zdravstvenog osiguranja

Rješenje za obradu zahtjeva za nadoknadu medicinskih troškova ubrzava isplate, poboljšava poštivanje propisa i smanjuje troškove

Kofax je objavio da je jedna od najvećih institucija za zdravstveno osiguranje u SAD investirala 945.000,00 USD u Kofax Capture™, Kofax Transformation Modules™, Kofax Analytics for Capture™ i Kofax Medical Claims Add-on Pack™ da bi ubrzala isplate, poboljšala poštivanje propisa i smanjila troškove

Pružatelj usluga osiguranja će koristiti Kofaxova rješenja da ranije autsorsane funkcije vrati u kuću i automatizira obradu godišnje više od 800.000 zahtjeva za nadoknadu troškova i pratećih dokumenata. Rješenje će također poboljšati poštivanje propisa jer će automatski identificirati razne vrste zahtjeva i koristiti odgovarajuća pravila. Korisnik namjerava proširiti ova rješenja na obradu preko 10 milijuna stranica informacija godišnje.

Kofax Capture (KC) osigurava mogućnosti potrebne za proces od skeniranja do arhiviranja - skenira dokumente i obrasce, stvara njihove digitalne slike, vadi podatke potrebne za indeksiranje i naknadno pretraživanje, te zatim slike dokumenata i pridružene im podatke šalje u razne repozitorije za podatke i aplikacije.

Kofax Transformation Modules (KTM) dodaje Kofax Captureu klasifikaciju dokumenata i obrazaca, odvajanje stranica, provjeru izvađenih podataka i mogućnosti raznih provjera potrebnih za robusne aplikacije koje pokrivaju postupke od skeniranja do obrade.

Kofax Medical Claims je dodatni paket za Kofax Transformation Modules koji osigurava potporu za standardne američke obrasce za nadoknadu troškova. Automatski identificira i klasificira razne tipove obrazaca za zahtjeve, koristi razne tehnike za registraciju njihovih slika, alate za optičko prepoznavanje znakova. Paket omogućava brzi pregled dokumenata, uočavanje nedostajućih ili neispravnih podataka te odluku da li zahtjev treba odobriti, preispitati ili odbiti.

Kofax Analytics for Capture osigurava gotove instrument table (dashboards) koje pokazuju učinkovitost rješenja za prihvat podataka, te interaktivni pogled na performanse, točnost i produktivnost sustava, kako bi administratori mogli pripremiti izvještaje o učinkovitosti rješenja za prihvat i poboljšati propusnost cjelokupnog sistema.


IRVINE, Calif., Feb 19, 2015

Kofax - Kofax Kapow softver za europsku tvrtku za upravljanje dobrima i sredstvima

Rješenje automatizira analitičko istraživanje, osigurava informacije za donošenje odluka o investicijama

Kofax je objavio da je sklopljen ugovor s jednom od vodećih europskih tvrtki za upravljanje dobrima i sredstvima. Ugovor vrijedan više od 700.000,00 USD se odnosi na Kofax Kapow softver koji će automatizirati analitičko istraživanje i osigurati informacije potrebne za donošenje odluka o investicijama.

Kofax Kapow će služiti za pristup, sakupljanje, transformaciju i isporuku u skoro stvarnom vremenu podataka koje koriste više od 2.000 analitičara-istraživače koje tvrtka zapošljava. Rješenje će lako sakupljati i stapati podatke iz internih i eksternih, strukturiranih i nestrukturiranih sadržaja. Kapow može pripremati i izvještaje koji će se koristiti u aplikacijama trećih strana, izvještaje koji mogu biti sastavljeni u bilo kojem jeziku.

Ovaj ugovor je samo nastavak dosadašnje suradnje - korisnici su prije ovog ugovora bili uložili više od 4 milijuna USD u Kofaxova rješenja - Kofax TotalAgility® i Kofax Altosoft Insight™ pomoću kojih vrše prihvat, klasifikaciju, obradu, analize i akcije za više od 20 milijuna financijskih dokumenata koji pristižu svake godine.

Kofax Kapow platforma za integraciju i automatizaciju je najbrži način da se dođe do informacija, da ih se dotjera i da ih se proslijedi u postojeće korisnikove aplikacije. Informacije koje su ranije bile nedostupne, neiskoristive, ili preskupe da bi se integrirale, sada su spremne za uporabu u svrhu bolje produktivnosti i boljeg uvida u proces donošenje odluka.


Zagreb, 17. veljače 2015.

Microsoft Hrvatska - Jubilarna WinDays konferencija - vrhunski predavači i prilika za kvalitetni networking

Umag, 21. do 24. travnja

Microsoft Hrvatska organizira jubilarnu WinDays konferenciju u Umagu, 21. do 24. travnja. Microsoftova konferencija WinDays već je 15 godina najvažnije poslovno-tehnološko događanje u regiji, koje svake godine iznova sudionike oduševljava izborom vrhunskih predavača, okruglih stolova, prezentacija te mogućnostima ostvarivanja poslovnih kontakata, kao i odličnim zabavnim sadržajem. Ovogodišnja konferencija će po prvi puta započeti s poslovnim dijelom konferencije, 21. i 22. travnja, na kojoj će se u fokus staviti izazovi s kojima se susreću gospodarstvenici i poduzetnici. Sudionici će moći slušati predavanja vrhunskih stručnjaka kao što su Ade McCormak, stručnjak za digitalne strategije, Gabrielle Jackson, stručnjakinja za upravljanje generacijom Millenials, Nenad Pacek, utemeljitelj kompanije Global Success Advisors, Koen Gonnissen, trener, autor i motivacijski govornik te mnogi drugi.

Dosad potvrđeni istaknuti predavači tehnološkog dijela konferencije, koji će trajati od 22. do 24. travnja, su Adis Jugo, jedan od vodećih regionalnih stručnjaka i Microsoft MVP za SharePoint, Ana Roje Ivančić, konzultant za ALM i TFS platformu u Ekobitu, Robert Petrunić, stručnjak za informacijsku sigurnost i vlasnik tvrtke Eduron IS koja se bavi i edukacijom stručnjaka te Toni Petrina nositelj titule Microsoft MVP za C#, kao i mnogi drugi stručnjaci iz regije i svijeta.

Tradicionalna WinDays humanitarna akcija bit će ove godine usmjerena na pomoć Centru inkluzivne potpore IDEM koji provodi programe pomoći u učenju i angažira asistente u nastavi za djecu s teškoćama, s ciljem da se uključe u redovni sustav odgoja i obrazovanja. U akciji će uz Microsoft sudjelovati i sponzori te svi sudionici konferencije.


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018