nv-1504

   Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2015. – travanj


u ovom broju:

 13.04.15 – 26.04.15

- FUJITSU - integrirani sistem PRIMEFLEX, olakšice za SAP korisnike

- Riverbed - objavljen SteelCentral Portal za uvid u performanse aplikacija u složenim hibridnim IT okolišima

- Riverbed - rješenje koje je australskoj GPT grupaciji pomoglo prijeći na javni oblak, bez smanjenja performansi

- Veeam - početak isporuka Endpoint Backup™ FREE

- HP Autonomy - HP Connected MX, rješenje za upravljanje mobilnim informacijama

- Kofax - proširene mogućnosti platforme za razvoj i uvođenje Smart Process aplikacija

- Kofax - platforma Kofax Mobile Capture za veliku osiguravajuću instituciju u SAD

- Kofax - TotalAgility za vodećeg pružatelja financijskih usluga u SAD

- Kofax - TotalAgility za jednu od pet najvećih američkih osiguravajućih kuća

- Kofax - proširenje rješenja za jednu od deset najvećih banaka u SAD

- Syncsort Blog - ne otpisujte COBOL, još nije vrijeme za to

30.03.15 – 12.04.15

- Fujitsu - poboljšane performanse Fujitsu M10 SPARC servera koje globalno isporučuju Oracle i Fujitsu

- Riverbed - SteelFusion 4.0, za područne urede bez informatičke opreme

- Riverbed - platforma za aplikacije u pravničkoj tvrtki Lathrop & Gage

- Veeam - stvarno dostupni data centar za tvrtku Mansfield Oil

- HP Autonomy - novo izdanje HP Haven Big Data platforme donosi mogućnosti za napredno pretraživanje, analitiku i pretvaranje govora u tekst

- Kofax - platforma za mobilni prihvat za jednu od 25 najvećih globalnih banaka

- SyncSort blog - četiri razloga da ostanete na svom mainframe sustavu


13.04.15 – 26.04.15


Munich, April 14, 2015

FUJITSU - integrirani sistem PRIMEFLEX, olakšice za SAP korisnike

Fujitsu širi portfelj; Dva nova rješenja za okoliše za SAP® softver – jedno za SAP HANA® platformu, drugo za upravljanje SAP softverskim okolišima

Fujitsu je objavio dva nova rješenja za korisnike SAP® softvera, proširen je portfelj integriranih sistema PRIMEFLEX. PRIMEFLEX nudi pred-konfigurirane i unaprijed testirane sisteme koji su odmah spremni za rad.

Objavljena su dva nova rješenja za okoliše za SAP® softver – jedno za SAP HANA® platformu, drugo za upravljanje SAP softverskim okolišima. Oba nova sustava su razvijena u tijesnoj suradnji sa SAP-om.

FUJITSUov Integriated System PRIMEFLEX for SAP Landscapes integrira Fujitsuovu FlexFrame Orchestrator tehnologiju u za rad spremno PRIMEFLEX rješenje, što omogućava brzo i kvalitetno uvođenje i puštanje u rad SAP obrada, aplikacija i baza podataka, uključivši SAP HANA.


SAN FRANCISCO—April 14, 2015

Riverbed - objavljen SteelCentral Portal za uvid u performanse aplikacija u složenim hibridnim IT okolišima

Jedno jedinstveno rješenje za mreže, aplikacije i sučelja za krajnje korisnike

Riverbed Technology je objavio portal Riverbed® SteelCentral™, softversko rješenje za upravljanje aplikacijama u hibridnim informatičkim okolišima. Po prvi puta korisnici mogu spajati informacije o performansama iz mreža, iz sučelja za krajnje korisnike i aplikacija u jedan jedini skup potreban da se dobije uvid u aplikacije. Portal SteelCentral svakom zainteresiranom učesniku daje grafičku instrument-tablu ('dashboard') s kompletnim i relevantnim informacijama.

U okviru portala SteelCentral, Riverbed stapa podatke o performansama koji se dobiju iz njegovog rješenja za optimizaciju i kontrolu SteelCentral.

Mogućnosti SteelCentral Portala:

·   Grafičko otkrivanje aplikacija - izrada dinamičkih mapa servisa

·   Metričke smjernice na osnovu podataka - tokovi poslova za mjerenje podataka

·   Efikasno izvještavanje - niz tehničkih i ne-tehničkih izvještaja za uvid u stanje sustava

·   Prilagodljive Instrument-table za razne tipove zainteresiranih učesnika - svakom daju informacije koje mu trebaju

·   Praćenje prometa preko integracije sa SteelHeadom - informatičari lako ustanove koje vrste prometa se odvijaju optimalno, koje ne


San Francisco—April 21, 2015

Riverbed - rješenje koje je australskoj GPT grupaciji pomoglo prijeći na javni oblak, bez smanjenja performansi

Jedna od australskih najvećih holding grupacija odabrala Riverbed SteelHead CX for Cloud da osigura vrhunske mrežne i aplikacijska performanse

Riverbed Technology je objavio da je australska grupacija GPT Group uvela Riverbed® SteelHead™ CX for Cloud, koji je sastavni dio platforme Riverbed Application Performance Platform™, kako bi održavala visoki stupanj mrežnih i aplikacijskih performansi nakon što je migrirala 99 % svojih aplikacija iz privatnog data centra na vlastitoj lokaciji u javni oblak. Koristeći SteelHead CX for Cloud, GPT Group je postigla 80 % smanjenje mrežnog prometa, tako da su joj se bitno smanjile potrebe za propusnost mrežnih veza.

Grupacija GPT Group je jedan od najvećih australskih holding kompanija koja upravlja raznolikom imovinom. GPT posluje na 26 lokacija s više od 500 zaposlenika širom zemlje. Organizacija ima više od 38.000 investitora i kapital veći od 6 milijardi $.

GPT je originalno koristio Riverbed SteelHead u svom data centru i na udaljenim lokacijama kako bi osigurala konzistentnost performansi aplikacija u svih svojih 26 lokacija. Da bi smanjio troškove, GPT je migrirao svoj kompletni data centar u javni oblak - preseljeno je sve osim jednog jedinog servera na kojem se obrađuje sustav za upravljanje imovinom koji nije moguće virtualizirati.

Trenutna GPT-ova infrastruktura se sastoji od simetričnih SteelHead CX for Cloud instalacija – po jedna u svakom od dva data centra pružatelja cloud usluga, te fizičkih SteelHead uređaja na svakoj od GPT-ovih 26 lokacija.

Riverbed SteelHead CX for Cloud i Riverbed Aplication Performance Platform™ su razvijeni za rad u okolišima javnih oblaka, kao što su Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS) i VMware ESX-hosted oblaci te vCloud Air. Riverbed SteelHead CX for Cloud proširuje rješenje za optimizaciju hibridne korporacijske servise na IaaS (Infrastructure-as-a- Service) javne oblake.


Baar, Switzerland – April 14, 2015

Veeam - početak isporuka Endpoint Backup™ FREE

Veeam Endpoint Backup FREE, još jedan od mnogih besplatnih alata koje Veeam poklanja informatičarima

Veeam je objavio novi besplatni alat koji ne zahtijeva ni nikakvi dodatni softver ni kupnju dodatnih licenci. Veeam Endpoint Backup™ FREE je dar informatičkoj zajednici, još jedan iz velike obitelji alata koje Veeam nudi besplatno. U tu skupinu spadaju i Veeam Backup™ Free Edition, Veeam ONE™ Free Edition i Veeam Task Manager for Hyper-V. Veeam.

Veeam Endpoint Backup FREE je jednostavno rješenje za sigurnosno kopiranje za na Windowsima zasnovana desktop i laptop računala.

Uz pomoć alata Veeam Endpoint Backup FREE, korisnici mogu uzimati sigurnosne kopije svojih podataka na vanjske diskove, u zajedničke mape na mreži ili u Veeam Backup & Replication™ repozitorij. Na osnovu tih kopija, korisnik može u nekoliko minuta rekonstruirati uništene podatke i aplikacije. Veeam Endpoint Backup FREE omogućava kreiranje bootabilnih medija za sigurnosne kopije.


Palo Alto, Calif. - Apr. 14, 2015

HP Autonomy - HP Connected MX, rješenje za upravljanje mobilnim informacijama

HP je objavio HP Connected MX, rješenje koje objedinjuje uzimanje sigurnosnih kopija podataka krajnjih korisnika, sinkronizaciju i razmjenu datoteka u skladu s postavljenim pravilima. Pomoću HP Connected MX-a se mogu kreirati središta za rad sa sigurnosnim kopijama, čuvanje podataka dok su potrebni i pristup putem mobilnih uređaja.

Novo rješenje koristi big data analitiku iz HP Havena, kako bi se, ovisno o sadržaji, osigurao pristup do podataka uz poštivanje propisa.

HP Connected MX omogućava:

·   Kontrolu stupnja mobilnosti informacija na osnovu postavljenih pravila

·   Sigurni pregled, pristup, preuzimanje i razmjena informacija, za sve krajnje korisnike, putem bilo kojeg uređaja

·   Automatsku, kontinuiranu i proširivu zaštitu podataka krajnjih korisnika

·   Smanjenje pravnih i financijskih rizika jer sadrži alate za praćenje i reviziju u skladu s eDiscovery propisima, pomoću alata za rano vrednovanje slučajeva

·   Analizu i vizualizaciju mobilnih informacije


IRVINE, Calif. - Apr 22, 2015

Kofax - proširene mogućnosti platforme za razvoj i uvođenje Smart Process aplikacija

TotalAgility sada nudi kompletno upravljanje digitalnim transakcijama i optimizira cijeli poslovni proces

Kofax® je objavio početak isporuka Kofax TotalAgility® 7.2. Radi se o novom izdanju koje sada nudi mogućnosti za upravljanje digitalnim transakcijama (DTM - digital transaction management) koje omogućava eliminaciju papira i rad s informacija u potpuno digitalnom obliku.

Eliminacija ručnih, na papirnatim dokumentima zasnovanih procesa i njihova zamjena potpuno digitalnim rješenjem poboljšava efikasnost rada i osigurava bolju uslugu kupcima.

Na primjer, banke su po starom slale sve papire u centralni ured, gdje su ručno skenirani, pregledani i provjereni, pa tek onda poslani na daljnju obradu. Zatim su tokom obrade kreirani novi dokumenti, koji su ispisivani, potpisivani i slani poštom.

Kofax TotalAgility 7.2 omogućava optimizirano distribuirano skeniranje dokumenata na mjestu njihovog ulaza u organizaciju, pa se sve daljnje obrade obavljaju s digitaliziranim informacijama, pa se sve odvija znatno brže i točnije.

Povrh toga, TotalAgility daje i dobar uvid u performanse sistema i djelatnika koji s njim rade, što olakšava upravljanje sustavom i ukazuje na mjesta na kojima se mogu postići poboljšanja ili ukloniti uska grla.


IRVINE, Calif. - Apr 23, 2015

Kofax - platforma Kofax Mobile Capture za veliku osiguravajuću instituciju u SAD

Rješenje će pojednostavniti proces isplata i preuzimanje novih klijenata

Kofax je objavio da je jedna od pet najvećih američkih osiguravajućih institucija investirala više od 500.000,00 USD u Kofax Mobile CapturePlatform, Kofax Mobile Capture SDK i Kofax Mobile ID™ kako bi korisnicima omogućila mobilni rad. Ovaj kupac je drugi među najvećim osiguravateljima u SAD koji se je u godini 2015 odlučio za Kofax Mobile Capture Platform.

Kofax Mobile Capture Platform omogućava organizacijama kreiranje dinamičkih mobilnih aplikacija koje integriraju prihvat podataka i upravljanje procesima obrade kako bi se optimizirala razmjena informacija s klijentima i proširile mogućnosti za samo-poslužni rad. Mobilne uređaje pretvara u uređaje za prihvat informacija koje omogućavaju aplikacije koje korisnik koristi tamo gdje se nalazi, na bilo kojem mjestu, bilo kada.

Kofax Mobile Capture SDK osigurava mobilnu integraciju s Kofax real-time servisima za prihvat, vađenje sadržaja i njihovu provjeru, upravljanje procesima i analitiku. U sprezi s Kofaxovim okvirima za mobilni rad, daje snažne mogućnosti za mobilne korisnike i interaktivnu kontrolu nad vađenjem informacija iz slika, video snimki, bar kodova i sličnih izvora iz aplikacija i za iOS i za Android uređaje.

Kofax Mobile ID omogućava klijentima neke organizacije da dokaz svojeg identiteta, koji je potreban tijekom procesa otvaranja korisničkog računa, podnesu tako da mobitelom ili sličnim uređajem snime svoju osobnu iskaznicu, putovnicu ili vozačku dozvolu. Mobile ID tada u nekoliko sekundi izvadi i provjeri podatke. To je jednostavnije za klijenta, ubrzava obradu i smanjuje troškove. Kofax Mobile ID vadi i provjerava te poslovno kritične sadržaje za svaku od 50 američkih saveznih država, te za većinu međunarodnih vozačkih dozvola, putovnica i nacionalnih osobnih iskaznica.


IRVINE, Calif., Apr 21, 2015

Kofax - TotalAgility za vodećeg pružatelja financijskih usluga u SAD

Softver će automatizirati i poboljšati postupak kod preuzimanja novih klijenata i kod obrade molbi za kredite

Kofax je objavio da je jedna od vodećih američkih tvrtki koja se bavi pružanjem financijskih usluga sklopila ugovor za Kofax TotalAgility® pomoću kojeg će efikasnije obavljati bankarske transakcije, automatizirati bankarske poslove i poboljšati usluge klijentima.

Banka je trebala rješenje za dinamičko upravljanje slučajevima (DCM - dynamic case management) pomoću kojeg je željela zamijeniti stari sustav za upravljanje poslovnim procesima. Kofax TotalAgility je odabran zbog lakoće kojom se automatiziraju procesi. Banka je također željela uvesti sustav za analitiku pomoću kojeg će moći brzo otkriti vizualizirati i riješiti razne probleme.

TotalAgility osigurava vezu između sistema za prihvat novih klijenata i sistema za stvaranje zapisa. Ugovor je pokrio licence za softver, održavanje i profesionalne konzultacije.


IRVINE, Calif., Apr 21, 2015

Kofax - TotalAgility za jednu od pet najvećih američkih osiguravajućih kuća

Softver će optimizirati obradu odštetnih zahtjeva

Kofax je objavio da je jedna od pet najvećih osiguravajućih kuća u SAD investirala u Kofax TotalAgility® softver i prateće usluge, pomoću kojih će obrađivati veliki broj odštetnih zahtjeva za razne vrste osiguranja.

Kofax TotalAgility je prva na svijetu unificirana platforma za automatizaciju procesa.


IRVINE, Calif., Apr 21, 2015

Kofax - proširenje rješenja za jednu od deset najvećih banaka u SAD

Od rješenja se očekuje da će za 60 % poboljšati obradu hipotekarnih kredita

Kofax je objavio da je s jednom od deset najvećih banaka u SAD sklopio ugovor o proširenju raznih rješenja. Banka će koristiti Kofax Capture™, Kofax Transformation Modules™ i Kofax Monitor™ pomoću kojih će optimizirati obradu hipotekarnih kredita, a Kofax Insight™ da stekne uvid u procese potreban da se dosegne optimum produktivnosti.

Do sada je banka slala papirnate kopije dokumentacije u centar, gdje su se papiri skenirali, provjeravali i zatim prosljeđivali na obradu. Novi Kofaxov softver će se koristiti za automatski prihvat i transformiranje sadržaja dokumenata i tako ubrzati njihovu obradu. Očekuje se da će se obrada ubrzati za 60 %.

Kofax Insight će osigurati informacije o radu na raznim područjima pomoću kojih će se moći pratiti rad zaposlenika i poslovnog sistema. Kofax Capture automatizira poslovne procese, Kofax Transformation Modules donosi automatsku klasifikaciju dokumenata, te odvajanje stranica i provjeru podataka. Kofax Monitor omogućava praćenje rada sustava.


April 15, 2015 by Christy Wilson

Syncsort Blog - ne otpisujte COBOL, još nije vrijeme za to

Vaš 'dlanovnik' (PDA) je zastario. Komutirane veze preko modema ('dial-up connections') su zastarjele. Kamere na film, video-rekorderi, telefonske govornice - sve je to zastarjelo. Međutim, COBOL to nije, a neće ni biti, još dugo, dugo vremena. COBOL programi se desetljećima uspješno vrte na državnim i privatnim računalima. Jeftin je za održavanje i lijepo se uklapa u okoliše u oblaku, u mobilne tehnologije i Web aplikacije. U nastavku ćete vidjeti zbog čega je još prerano pisati osmrtnicu za COBOL.

COBOL je još uvijek glavni oslonac za poslovanje, jer je to još uvijek vrlo pouzdan alat. Pretraživanje Interneta i društveni mediji jesu neke od primarnih sila koje pogone velike podatke, što je u redu. No COBOL još uvijek pogoni 200 puta više dnevnih obrada nego sve pretraživanja preko Googlea i YouTube zajedno.

Oko 70 % poslovnih obrada se obavlja pomoću COBOL programa, uključivši i one kod kojih je izuzetno važno koliko su stabilni i pouzdani, koliko se lako ispravljaju, koliko su sigurni. To su obrade u bankarstvu, osiguranju, rad s dionicama, obračuni plaća i mirovina, obrada kreditnih transakcija. Jednostavno ne postoje alternative koje mogu na zadovoljavajući obaviti poslove kao što su upravljanja tokovima posla (workflow), upravljanje bazama podataka, logika donošenja odluka i razne druge obrade.

COBOL je izuzetno svestran. COBOL programi danas rade na praktički svim postojećim hardverskim platformama, COBOL lijepo radin na mainframe sustavima i lako se seli u oblake. Lako se uklapa u aplikacije razvijene u drugim jezicima, a lako se koristi i uz web, mobilne i ostale moderne tehnologije. Na primjer, COBOL programe je lako pozvati iz Java aplikacijskih servera, XML direktorija, SOA logike i nizova Unicode znakova. Ni jedna od takozvanih alternativa ne može lako i glatko zamijeniti jezik COBOL.

COBOL je izvrstan za upravljanje podacima. COBOL s bazama podataka radi brzo, pouzdano i priuštivo.

COBOL se lako programira i uči. COBOL je sličan običnom engleskom jeziku, pa ga novi programeri brzo prihvate. COBOL je jako dobar jezik kao prvi programski jezik koji se uči i izvrstan je dodatak repertoaru ostalih jezika kojima neki programer vlada. Programeri koji žele poboljšati svoj potencijal zapošljavanja mogu brzo savladati COBOL i tako značajno poboljšati svoj potencijal zarade.

Međutim, treba priznati i to da ako znate samo COBOL, nećete lako dobiti posao nekoj novoj startup tvrtki u Silicijskoj dolini. S COBOLOM ćete vjerojatno naći dobro plaćeni posao u stabilnoj organizaciji dobre reputacije - nekoj državnoj agenciji, poslovnoj tvrtki, ili kod nekog drugog poslodavca koji je već dokazao da je u stanju opstati dugo vrijeme i koji se uz pomoć svojih COBOL programa othrvao najgorim recesijama i obranio se od najžešćih napada hackera.

Kada čujete da je COBOL mrtav, samo se nasmijete neznanju. Nestati će mnogo drugih jezika i tehnika prije nego odete na zadušnicu COBOLu.


30.03.15 – 12.04.15


Tokyo, April 07, 2015

Fujitsu - poboljšane performanse Fujitsu M10 SPARC servera koje globalno isporučuju Oracle i Fujitsu

Početni i srednje veliki sustavi Fujitsu M10 daju otprilike 30 % bolje performanse i brži odziv u radu s bazama podataka

Fujitsu je objavio početak isporuka početnog modela servera Fujitsu M10-1 koji štedi prostor i kompaktnih Fujitsu M10-4 srednje velikih servera. Serveri su dostupni širom svijeta, a dodatne konfiguracije sadrže nove 3.7 GHz SPARC64 X+ 8-jezgrenih procesora koji daju otprilike 30 % bolje performanse. U sprezi s računalnim mogućnostima koje nudi Fujitsu M10 server, poboljšani serveri mogu ubrzati grupne obrade poslovnih podataka i obavljati Big Data analize.

Obitelj Fujitsu M10 servera koji rade pod operacijskim sustavom Oracle Solaris osigurava performanse i fleksibilni kapacitet potreban korisnicima iz svih grana djelatnosti. Novi modeli Fujitsu M10-1 i M10-4 nude iste performanse po jezgri kao i najveći Fujitsu M10-4S serveri. Kompaktni 1U Fujitsu M10-1 i u radu moćni Fujitsu M10-4 serveri se sada nude s tri brzine procesora. Fujitsu M10, s Oracle Solarisom i visoko skalabilnom bazom podataka Oracle Database 12c, je prikladan za poslovno-kritične aplikacije.


San Francisco—April 08, 2015

Riverbed - SteelFusion 4.0, za područne urede bez informatičke opreme

Uz sve snažniji softver i hardver, SteelFusion 4.0 konsolidira svu informatičku opremu u područnom uredu u data centru za trenutnu dodjelu i oporavak u područnom uredu, punu sigurnost i vidljivost, te aplikacije koje stvarno rade

Riverbed Technology je objavio Riverbed® SteelFusion™ 4.0, prvo i jedino hiper-konvergirano infrastrukturno rješenje za područne urede budućnosti. SteelFusion 4.0 omogućava područni ured bez informatičke opreme, jer virtualizira i konsolidira 100 % podatkovnih servera s udaljenih lokacija i njihove funkcije seli u data centre. Time se ujedno centralizira zaštita podataka i upravljanje informatikom, bez gubitka prednosti koje donosi lokalna obrada u područnim uredima. SteelFusion omogućava da se s udaljenih lokacija uklone svi serveri, pohrana i sigurnosno kopiranje, uz omogućenu trenutnu dodjelu resursa, oporavak nakon ispada te osigurava potpuna sigurnost i vidljivost te da aplikacije rade dobro.

U SteelFusion 4.0, hardverske platforme su kompletno ažurirane i preuređene da daju bolje performanse i skalabilnost za udaljene lokacije i regionalna čvorišta svih veličina. SteelFusion 4.0 također uvodi i novi FusionSync™ za osiguranje kontinuiteta rada u udaljenim uredima. FusionSync osigurava dostupnost svih podataka područnog ureda putem privatnih i hibridnih oblaka. Moguć je oporavak podataka nakon ispada u data centrima, bez prekida rada. Sada pomoću SteelFusiona 4.0, korporacije mogu uvesti jedno jedinstveno konvergirano rješenje i u data centru centralizirati sve podatke i aplikacije iz područnih ureda, te iskoristiti oblake za kontinuitet poslovanja. Time se bitno poboljšavaju sigurnost podataka, kontinuitet i agilnost poslovanja, efikasnost rada i performanse aplikacija.

SteelFusion potpuno mijenja način na koji korporacije mogu riješiti informatiku u područnim uredima. Na primjer, lako je područni ured zamisliti kao pametni telefon – kao tanki, mali uređaj koji ima pristup do svih aplikacija i podataka na Internetu i u oblaku. Međutim, kada kupite pametni telefon, prodavač neće isporučiti i naprtnjaču punu servera za aplikacije i pohranu i infrastrukture za sigurnosno kopiranje. U eri rada u oblacima, informatika u područnim uredima treba raditi na isti način - sada je to moguće uz Riverbed SteelFusion 4.0.


SAN FRANCISCO—April 07, 2015

Riverbed - platforma za aplikacije u pravničkoj tvrtki Lathrop & Gage

Koristeći Riverbed SteelHead i SteelCentral, korisnik je smanjio vrijeme prelaska na novi sustav u slučaju kvara na pet ili manje sekundi i povećao kapacitet mreže za do 300 %

Riverbed Technology je objavio da pravnička tvrtka Lathrop & Gage koristi Riverbed® rješenja za aplikacijske platforme visokih performansi kako bi povećala otpornost svoje informatičke infrastrukture. Koristeći ključne mogućnosti Riverbed® SteelHeada™ za izbor puta, optimizaciju WAN mreže i kvalitetu usluge, u sprezi s Riverbed® SteelCentral™ rješenjima za upravljanje mrežom (NPM - network performanse management), tvrtka je vrijeme prelaska na rezervni sustav u slučaju kvara skratila s ranijih 90 sekundi na pet i manje sekundi, te povećala kapacitet mreže za 200 do 300 %, bez dodatnog investiranja u opremu, a rješavanje informatičkih problema svela na nekoliko minuta.

Lathrop & Gage se nalazi na popisu 200 najvećih pravničkih tvrtki u Sjedinjenim Državama, zapošljava 320 pravnika koji rade u 10 ureda širom SAD. Centralni i područni uredi, te tvrtkina dva data centra su povezani preko dvije odvojene 10-gigabajtne MPLS mreže. Svaki data centar ima i svoju vlastitu Internet vezu. Sve kritične aplikacije – Microsoft Office, Exchange, Outlook, sustav za upravljanje pravničkim dokumentima (Autonomy iManage), VoIP i video konferencije (Cisco Unified Communications Manager) – su centralizirane u data centrima, te se koriste preko MPLS network.

Sve donedavno, aktivna je bila jedna MPLS mreža, dok je druga bila pasivna i koristila se samo ako je došlo do kvara na aktivnoj mreži. Takva konfiguracija nije bila ekonomski učinkovita, a izazivala je i probleme za korisnike. Na primjer, kada je došlo do kvara koji je zahtijevao prebacivanje na rezervnu mrežu, prebacivanje je moglo trajati i do 90 sekundi, za koje vrijeme nije bio moguć rad.

Novi SteelHead uređaji osiguravaju optimizaciju WAN mreže koja sada i u mrežama širokog područja jamči performanse kakve imaju lokalne LAN mreže.

Riverbed SteelHead i SteelCentral su dio Riverbedove platforme za aplikacije visokih performansi.


Baar, Switzerland, April 7, 2015

Veeam - stvarno dostupni data centar za tvrtku Mansfield Oil

Veeam je smanjio vrijeme utrošeno na praćenje sigurnosnog kopiranja za 75 %, a troškove za 72 % ; Informatička služba sada svojim korisnicima može jamčiti razinu usluga

Veeam® Software je objavio da tvrtka Mansfield Oil Company, vodeći Sjeverno Američki isporučitelj energije, sada koristi Veeam da osigura stvarnu visoku dostupnost data centra. Mansfield Oil je uspio smanjiti vrijeme utrošeno na upravljanje i rješavanje problema oko sigurnosnih kopija za 75 %, a informatička služba sada svojim korisnicima može jamčiti razinu usluga.

Veeam i HP StoreOnce su se savršeno uklopili u Mansfield Oilovu strategiju virtualizacije svojeg modernog data centra, uveden je centralizirani sustav sigurnosnih kopija i smanjeno vrijeme administriranja. Uz NetAppov FAS (Fabric-Attached Storage), koji je već ranije bio dio njihovog data centra, Mansfield Oil je uspio dostići dva važna poslovna cilja: smanjiti troškove data centra i po prvi puta svojim korisnicima jamčiti nivo informatičkih usluga.

Veeam Availability Suite™ v8 kombinira zaštitu podataka i upravljanje virtualizacijom iz Veeam Backup & Replication™ s naprednim praćenjem, izvještavanjem i planiranjem kapaciteta iz Veeam  ONE™ for VMware vSphere i Microsoft Hyper-V.


Mar 30, 2015 Palo Alto, Calif. — Mar. 30, 2015

HP Autonomy - novo izdanje HP Haven Big Data platforme donosi mogućnosti za napredno pretraživanje, analitiku i pretvaranje govora u tekst

HP je objavio novo izdanje HP Haven Big Data Enterprise & OnDemand platforme koja sadrži novu naprednu analitiku i mogućnost predviđanja za korisnike koji rade s velikim količinama vrlo raznorodnih informacija.

Novo izdanje HP Havena sadrži napredne mogućnosti za pretraživanje i unificirani dizajn, pa omogućava glatku integraciju i više-strukturalnu Big Data analitiku.

Mogućnost HP Haven Connector Framework kombinira svjesnu konteksta, nestrukturiranu analitiku podataka koji donosi HP IDOL s naprednom na SQLu-zasnovanom analitikom koju donosi HP Vertica. Time se širi raspon informacija koje se mogu analizirati pomoću HP Havena na stotine različitih korporacijskih izvora podataka i izvora u oblacima, uključivši Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint, korporacijske aplikacije od Oraclea i SAP-a, Box.net, Salesforce.com, Google Drive, i mnoge druge.

Pored toga, HP Haven Big Data Platform sada sadrži i naprednu mogućnost Knowledge Graphing - snažni alat koji omogućava otkrivanje i analiziranje vrijednih odnosa i veza između raznih entiteta informacija, što omogućava naprednije i konteksta svjesno pretraživanje raznolikih strukturiranih i ne strukturiranih podataka kao što su sadržaji društvenih medija.

Koristeći dubinsku tehnologiju neuronskih mreža, novo izdanje donosi i analitiku govora pretvorenog u tekst, uz do sada neviđenu točnost za više od 20 jezika, uključivši francuski, njemački, španjolski, grčki, arapski, portugalski, ruski i mandarinski kineski. Rezultat desetaka tisuća sati pretraživanje audio uzoraka putem tehnologije samo-učeće neuronske mreže, HP Haven Speech-to-Text analytics daje 75 % smanjenje broja grešaka u usporedbi s tradicionalnim, statističkim modelima.

Novo izdanje HP Havena sadrži i:

·   Ciljane odgovore na upite – korisnici mogu rafinirati i prilagoditi rezultate pretraga zasnovane na određenim kompletima kriterija kao što su informacije o korisnikovom profilu, kako bi se osigurala trenutna isporuka najrelevantnijih informacija i uvida.

·   IDOL Search Optimizer – pomoću kojeg se postiže veća transparentnost i uvid u upite koje postavljaju korisnici, pa rukovoditelji mogu vidjeti i koliko su korisne informacije dobivene upitima.


IRVINE, Calif., Apr 7, 2015

Kofax - platforma za mobilni prihvat za jednu od 25 najvećih globalnih banaka

Kofax Mobile ID će pojednostaviti preuzimanje novih klijenata i optimizirati otvaranje računa

Kofax je objavio da je jedna od 25 vodećih svjetskih banaka sklopila milijunski ugovor za Kofax Mobile CapturePlatform, Kofax Mobile ID™ i Kofax Analytics for Capture™. Softver će se koristiti da olakša preuzimanje novih klijenata i otvaranje njihovih računa u regiji Azija-Pacifik.

Koristeći Kofax Mobile Capture Platform i Kofax Mobile ID, klijenti više ne moraju popunjavati obrasce, nego mogu koristiti neki mobilni uređaj za prihvat slike njihove vozačke dozvole, identifikacijske kartice ili putovnice, a softver će automatski izvaditi relevantne podatke i u svega nekoliko sekundi popuniti obrazac za otvaranje računa. Banka će također koristiti Kofax Analytics for Capture da bi osigurala uvid u performanse sistema, te njegovu točnost i produktivnost.

Platforma Kofax Mobile Capture omogućava organizacijama kreiranje dinamičkih mobilnih aplikacija koje integriraju prihvat podataka i upravljanje procesima obrade kako bi se optimizirala razmjena informacija s klijentima i proširile mogućnosti za samo-poslužni rad. Mobilne uređaje pretvara u uređaje za prihvat informacija koje omogućavaju aplikacije koje korisnik koristi tamo gdje se nalazi, na bilo kojem mjestu, bilo kada.


April 2, 2015 by Christy Wilson

SyncSort blog - četiri razloga da ostanete na svom mainframe sustavu

Syncsortova autorica Christy Wilson je objavila članak o razlozima zbog kojih ima smisla ostati na svom mainframe sustavu.

Ako morate spasiti svijet od napada vanzemaljaca, da li ćete pozvati Hulka ili 100 Štrumfova? Većina ljubitelja stripova, ali i crtića će najvjerojatnije odabrati Hulka. On je veliki i strašni odgovor na veliki broj problema. Kada po ulicama trče razbjesnjeli Štrumfovi, nastaju stotine novih problema. Mainframe računala su kao Hulk. Velika su i spremna reagirati na bilo što se može desiti. Mainframe sustavi to obave jeftinije, sigurnije, pouzdanije, a po svoj prilici i brže od sustava distribuiranih servera.

Ovo su razlozi da ostanete na vaše, mainframe sustavu (ili da ga nabavite, ako ga nemate):

1. Mainframe je siguran

Imate li COBOL programe? Mainframe sustavi uživaju u COBOL, baš kao što Bruce Banner (Hulk) uživa u gama zrakama.

Jedan od razloga zbog kojih su mainframe računala sigurnija od distribuiranih servera je taj da na mainframeu obično postoji samo jedna točka pristupa, za razliku od mnogo njih na distribuiranim serverima. Jednu pristupnu točku je lakše štititi nego mnogo njih. Uporabom tehnika za enkripciju i maskiranje podataka, u svom mainframe sustavu možete sagraditi tvrđavu u kojoj ćete sigurno obrađivati podatke. Druga prednost je da plaćate i upravljate s manje softver licenci. Mnogo je jednostavnije kada kupujete, održavate, dograđujete i ažurirate jedan mainframe nego farmu servera.

2. Mainframe je ekonomičniji u radu

Veliko jato servera traži mnogo prostora i jako napajanje. U nekim slučajevima mainframe sustav troši tek oko 12 % energije koju potroše serveri potrebni da se obavi isti posao.

3. Mainframe je fleksibilan

Imate velike količine podataka? Mainframe sustavi drobe big data kao što Hulk drobi taksije na Manhattanu.

Mainframe sustavi također nude fleksibilnu infrastrukturu, koja može lako mijenjati kostime super-junaka i djelovati kao skladište podataka, sustav za redovnu obradu podataka, analizator za big data, Web server, virtualni server i još mnogo toga. Mainframe sustavi mogu posluživati milijune korisnika (bez širenja mreže servera kojom se teško upravlja i koju se teško održava). Mainframe sustavi nude odličnu transparentnost za korporacijsku infrastrukturu.

4. Mainframe sustavi pomažu pri poštivanju propisa o zaštiti informacija

Mainframe sustavi olakšavaju poštivanje propisa jer nude solidnu sigurnost i laku transparentnost. Jedan jedini, konsolidirani sistem lakše poštuje pravila, prati podatke, kontrolira pristup do podataka i prati što rade korisnici. Uz sigurne protokole za komuniciranje, razdvajanje zaduženja, maskiranje podataka i enkripciju, imati ćete puno manje brige kada bude potrebno obaviti inspekciju i obraniti integritet vašeg sustava.

Više od 70 % svih obrada za organe državnih uprava i poslovnih organizacija se obavlja na mainframe sustavima. Nije li lako ustanoviti zbog čega je tako? Zaboravite Štrumfove. Pozovite Hulka!


For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018